22 – 28 octombrie 2012

Săptămâna 22 – 28 octombrie ne aduce câteva evenimente astrale importante pentru anul acesta, însă nu decisive la capitolul exprimare publică sau devenire personală. Astfel, chiar din prima zi, Marte şi Junon se întâlnesc în conjuncţie, marţi Soarele va trece în Scorpion şi va împlini un trigon cu Neptun pregătind mesajul conjuncţiei Soare-Saturn de joi, iar vineri Venus şi Mercur împlinesc cu Capul Dragonului un sextil şi respectiv o conjuncţie. Ultima zi a săptămânii vine cu o serie de evenimente care s-au pregătit în decursul primelor şase zile, dar pe care le vom percepe ca şi cum nu am învăţa nimic din ceea ce ni s-a-ntâmplat, de la viaţă, de la prieteni, profesori, cunoscuţi sau adversari.
Mesajul acestei săptămâni se înscrie în rândul ideilor existenţiale importante: ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să primeşti. Astfel, aspectul împlinirii, al consumării unor reziduuri cărora dinamica socială nu le-a găsit până acum un loc în dimensiunea personală îi va duce pe unii în pragul extazului pentru că, în sfârşit, destinul personal îi bagă în seamă, le acorda credit, îi laudă, îi promovează şi le susţine demersurile. Aceste schimbări de situaţii, aceste promovări, rocade, sunt demarate până joi când, pe conjuncţia Soare-Saturn, anumite scheme de acţiune se vor împlini, vor atinge etapa finală.
Dacă, însă, am crezut că mesajul zilei de joi (împlinirea demersurilor care se vor pregăti încă de luni) este tot ceea ce poate să ne spună destinul în această săptămână, ne vom înşela. Zilele de vineri şi sâmbătă sunt, în ascuns, două etape de pregătire pentru şocul acestei săptămâni: ziua de duminică. Adus din nou în faza evidentă, careul Uranus-Pluton, cel care doreşte să reformeze lumea din interior, prin informaţie genetică, prin mesaj, prin schimbarea omului, trăsăturile ultimei zile a săptămânii ne deschid o poartă imensă spre înţelegerea propriei identităţi. Pentru că aşa-numita învăţare nu este decât o recunoaştere, atunci când ne întâlnim cu informaţii pe care nu le-am mai abordat în modul acesta, toate ni se par noi, iar mijlocul lor de expresie inopinat, chiar dacă acestea nu dau năvală peste noi, ci şi-au anunţată venirea prin caracteristicile zilelor anterioare. A lupta cu frica este un element nou pentru cei mai mulţi, însă şi riscant pentru că materia, cea care se împrieteneşte cel mai repede cu teama, îşi va apăra prietena şi va face tot ce-i stă în putere pentru a fi apreciată şi stimată. În felul acesta, ne vin din jur, din anturaj, impresii asupra cărora nu putem emite o reflexie obiectivă şi ne îndeamnă să acţionăm doar în contrast cu frica, nu liber, nu pentru căutarea adâncimii sufletului sau pentru a împlini un demers ce se construieşte în afara unei constrângeri.
Prin acestea, calităţile umane se vor exprima în această săptămână prin limitări şi doar pentru depăşirea acestor obstacole, pentru ridicarea nivelului de conştiinţă şi a descoperirii acelor izvoare pe care, folosindu-le, să ne câştigăm un statut privilegiat în sectorul spre care tindem.
Avertismentul acestei săptămâni vine să ne amintească de proverbul românesc “La omul sărac nici boii nu trag” pentru a sublinia dificultatea deciziilor, complexitatea alegerilor şi, în final, posibilitatea ca nimic din ceea ce ne-am propus să nu mai fie la fel, dar ceea ce obţinem să ne ducă spre o maturizare în aşa fel încât ceea ce va veni spre noi în ultima etapă a anului să ne găsească mai rezistenţi. Poate că, într-o extensie a acestui proverb, nici nu este important ca boii să tragă, ci să se descopere legătura dintre ţintă şi mijloc, dintre superior şi mobilul acestui element care îşi câştigă statutul prin suma de factori sau prin efortul celor mici. Acest gen de înţelepciune ne poate face să privim acest proverb cu alţi ochi.

Pe ultimul grad al zodiei Balanţă, Soarele se află din ce în ce mai aproape de Saturn, căutând să-i preia din standardele în formare, din elementele de comportament care par să aibă cea mai mare trăinicie şi cea mai mare putere de pătrundere. Însă, la aceste valori ajungem abia în ziua de joi, 25 octombrie, când la ora 11:31 cei doi vor fi în conjuncţie. Azi ne vom delecta cu o conjuncţie între Marte şi Junon, între dorinţă de expansiune şi nevoia de a constitui uniuni libere, bazate pe respect, pe bunăcuviinţă, pe certitudini, pe generozitate. Mulţi sunt însă porniţi să construiască valori în care nu doresc să se consume şi ţinând standardul ridicat, căutând să se impună, de fapt, rup o legătură firavă, se desprind de ceea ce se înţelege prin prietenie şi experimentează o serie de trăiri care îi vor bulversa şi îi vor pune să se dedea la fapte cu caracter îndoielnic.
Prima zi a săptămânii se va dovedi o zi de tensiune bazată pe incertitudinile neîmpărtăşite. Ceea ce nu am spus nimănui vine asupra noastră prin semne, avertismente, coincidenţe, cuvinte spuse fără rost, decizii luate în grabă sau prin căldura contactului, prin apropieri care vor surprinde prin uşurinţa cu care sunt abordate. Până la răsăritul Soarelui, Luna va împlini un sextil cu Capul Dragonului, fără a reuşi să medieze tendinţa Nodurilor, fără a reuşi să rezolve prin ceea ce-i vine din față soluţiile de acum. Asta înseamnă efort, muncă susţinută, consum şi, mai mult decât atât, apelul la experienţe anterioare. Lansând această invitaţie ea va părăsi semnul exilului său (Capricornul) şi va intra în Vărsător apropiindu-se de alte noţiuni, de alte mijloace de exprimare, fiind tentată să ia totul în uşor, să ridice standardul pretenţiilor atunci când cere, dar să-l coboare atunci când primeşte. Dacă într-un mediu tolerant acestea pot găsi înţelegere, fiind puse pe seama lipsei de experienţă, poate chiar a vârstei (acolo unde este cazul), a stării de sănătate, a dispoziţiei de moment, într-un mediu intolerant acestea devin seminţe care vor germina într-un grup mare ducând la formarea unor flori stranii. Prin careul cu Saturn şi trigonul cu Lilith, Luna ne lansează avertismente ce ţin de educaţie, de bună înţelege a regulilor de cuviinţă, de convieţuire, de adresare, de folosire a mijloacelor de subzistenţă, de identificare a celor mai bune mijloace prin care un individ ar putea să aibă acces la o serie întreagă de informaţii. Ceea ce se caută se va dovedi însă ascuns, ocultat, pierdut, incorect sau trimis la alt departament pentru verificări. Astfel, ne vedem puşi în situaţia de a face faţă unei situaţii stranii, adică de a acţiona într-o direcţie care nu a fost creată încă, de a duce un mesaj unui individ care nu-l aşteaptă sau de a primi din jur răspunsuri la probleme cu care nu ne-am confruntat încă. Cei care sunt obişnuiţi să lucreze cu energia, care au o minte aerisită şi care pot lucra uşor cu noţiunile vor avea o zi relaxată, care nu-i solicită şi care le va spune că oricât de stresaţi ar fi, oricât de nemulţumiri s-ar arăta, viaţa are întotdeauna ceva pus deoparte pentru ei. Gradul anaretic din Balanţă le aduce acestora conjuncturi sau informaţii referitoare la oameni, la persoane, conspiraţii, la demersuri care nu-i vizează în mod direct acum, dar de care va trebui să ţină cont în viitor. 22 octombrie este o zi a rădăcinilor care trăiesc în adâncimile pământului şi care pot prin muncile lor să ducă la formarea minunatelor frunze. O parte dintre frunze ajung, în timp, să uite cine le-a hrănit, de unde primesc seva, cine le alimentează frumuseţile. Acestea primesc pedeapsa destinului şi cad primele, altele se desprind dintr-un sacrificiu sublim, murind frumos şi adiind împreună cu aerul răcoros al toamnei.
Finalul Balanţei ne va aduce, spre seară, un sextil între Lună şi Uranus, o întâlnire între îndemnul care nu are scop, rost, rădăcină şi ţinta spre care trebuie să se îndrepte. Este de la sine înţeles că toate acestea vin cu mai multă confuzie şi cu o mare putere de a căuta soluţii în locuri neobişnuite. Astfel, abia spre seară ne apropiem de rostul pe care îl are această zi, de a găsi răspunsuri şi de a le ţine în preajmă pentru a le folosi atunci când va veni timpul. Pentru că studiem astrologie, știm că rostul lor va apărea tot săptămâna aceasta, joi, când Soarele şi Saturn vor fi în conjuncţie.
Prin urmare, 22 octombrie ne aduce în faţa unor situaţii severe pe care nu le vom vedea aşa din cauza unei confuzii generale. Marte şi Junon, întâlnindu-se azi în conjuncţie, ne aduc în posturi neobişnuite, de a face declaraţii pe care să nu le ţinem, de a promite ceea ce nu putem oferi, de a ne angaja în demersuri pe care nu le putem finaliza. Nu mai contează că acestea vin de la oscilaţiile pe care le predispune această conjuncţie împreună cu trecerea Lunii de la exilul sau (Capricorn), la Vărsător, de la muţenie la exces de cuvinte, la nevoia de a lăsa lucrurile în voia lor (Soarele pe gradul anaretic din Balanţă), chiar şi atunci când ni se cere implicare, când acționăm fără voinţa de a face ceva şi de a căuta în fiecare moment o scuză sau un motiv pentru a renunţa. Nu contează toate acestea pentru că informaţia va circula şi ea va ajunge la destinatar, chiar dacă acesta nu este pregătit să o primească.
Într-un mediul corect, tolerant şi educat acestea sunt trecute cu vederea şi, practic, ziua nu va ieşi în evidenţă cu nimic, nu va fi marcată prin nimic special încât memoria să se aplece asupra ei şi să o includă. Cei care studiază astrologia, nu doar se preocupă de produsele sale finale, cei care doresc să-şi ofere singuri răspunsuri, ştiu că acestea sunt emanaţii ale Balanţei, defecte ce vin din acest semn care duc la ceea ce este denumit generic “indolență”.
Nu este o zi a indolenţei, ci una în care suntem atraşi către această trăsătură şi tocmai de aceea apropierea oamenilor, iniţierea proiectelor comune, promisiunile, contractele încheiate azi, adică ceea ce ne vine din conjuncţia lui Marte cu Junon, poate fi privit ca un semn al transferului de responsabilitate, adică prezentat, judecat şi încadrat în categoria „Dacă tot suntem prieteni/colegi/parteneri nu-i aşa că-mi faci şi mie un serviciu?”
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ţine departe de conduitele înşelătoare. Oamenii nu au nevoie unii de alţii pentru a-şi transfera greutăţile, decât atunci când devin exponenţii unor mesaje negative. Cei responsabili colaborează, nu cer, participă, nu aşteaptă să li se facă, împărtășesc, nu aşteaptă să fie învăţaţi.

Intrarea Soarelui în Scorpion ne va ridica un semn de întrebare referitor la seriozitatea faţă de munca prestată, faţă de interesul manifestat în situaţii de criză vis a vis de partenerii de lucru, colegii de echipă, faţă de prieteni sau cei pe care îi avem în preajma atunci când iniţiem şi ne implicăm într-un demers. În Scorpion, Soarele ne îndeamnă să fim selectivi cu oamenii, cu situaţiile, ne încurajează să ne preocupăm de ceea ce ne alimentează sursa puterii personale şi ne îndreaptă atenţia spre ceea ce ne regenerează, ne revigorează sau ne încălzeşte sufletele.
Faptul că Soarele intră în Scorpion când ascendentul momentului se află în Fecioară ne aduce valorile mentale, raţiunea, logica, psihismul la îndemână, ne motivează în a ne pregăti un set de informaţii ca să ne fie accesibile şi ne încurajează să ne apropiem de informaţii cu o mai mare convingere. Apropierea lui Mercur de Capul Dragonului va da acestei înclinaţii o notă specială, una care să ne ridice nivelul de percepţie sau să ne ajute să ne îndreptăm spre ceea ce hrăneşte şi mai mult, spre ceea ce ne pune în valoare prin simbol, însemnătate, trăsătură de caracter, lecţie de viaţă sau legătura pe care am putea-o realiza cu cei din preajmă. Luna din Vărsător va pune însă accentul pe transfer de valori şi dacă anumite persoane se află într-un proces de acumulare, de depunere, colectare de informaţii sau bunuri atunci azi li va schimba motivaţia. Azi îşi vor da seama că vor avea o mai mare bucurie dacă vor împărtăşi ceea ce strâng, ceea ce adună, ceea ce împărtășesc.
Din combinaţia Lună în Vărsător – Soare în Scorpion se nasc idealuri ambiţioase, ţinte greu de atins sau care se ating prin sacrificiu intens şi care vor fi apoi dificil de integrat într-o societate normală. Să nu fim surprinşi dacă dintr-odată ne paşte gândul de a renunţa la tot ceea ce am făcut până acum, dacă vom considera că a o lua de la capăt ne va oferi o mai are certitudine a împlinirii decât ultimul pas pe care îl avem de făcut acum într-un demers. Ambiţia va fi cea care ne va anima și gândul permanent, poate chiar obsedant, că ţinta trebuie în mod obligatoriu atinsă ne va întoarce în timp la acţiuni care s-au manifestat în luna august, în plin tranzit al Soarelui prin Leu. Atunci lipsa de perspectivă şi nevoia de stabilitate ne-au îndemnat să acceptăm situaţii care acum se dovedesc improprii, să adoptăm un ritm de viaţă care ne consuma şi mai mult, care ne făcea să fim rigizi, trişti, obosiţi sau nemulţumiţi de ceea ce aveam.
La capătul celălalt al firului sunt cei care au reuşit să-şi învingă anumite obstacole ale vieţii şi acum se văd în postura de a intra într-o nouă etapă. Gândul că o iau de la capăt nu-i sperie şi nu-i motivează prin vibraţii negative, egoiste, aşa cum se întâmplă cu tipul inferior, ci îi opreşte din metodele mai vechi, din efortul pe care l-au cultivat şi îi îndeamnă să privească în altă parte, spre alte zone fără a se decide pe care traseu să meargă. Pentru aceştia ziua devine un prilej de bucurie, încântare, destindere dovedind simplitate şi inspiraţie, curaj în a exprima cele mai adânci sentimente şi a face dovada nivelului pe care l-au atins. Aceştia devin şi azi, dar şi de-a lungul întregii săptămâni, stâlpii întregii societăţi, persoane de cuvânt, surse de încredere şi consolare, puteri ascunse ale celor care nu ştiu încotro să meargă, pentru cei care au nevoie de o susţinere în această etapă a vieţii.
Trigonul Soare-Neptun îi va inspira pe oameni fie să caute cea mai potrivită persoană pentru a se recalibra, pentru a se relansa, pentru a-şi reveni dintr-o stare proastă, pentru a ieşi dintr-un impas, fie să răspundă anumitor solicitări care să reprezinte un real sprijin pentru cei aflaţi în momente dificile. Pentru toţi, acest unghi înseamnă exprimare la un nivel înalt, sensibilitate, inspiraţie şi putere de a oferi, transfera, ridica, de a separa prin discernământ sau empatie ceea ce ne este bun de ceea ce este rău după reguli noi, mult mai stabile şi mai puternice.
Luna, în tot acest joc, are un rol pozitiv. Ea va împlini azi două sextile, unul cu Junon şi altul cu Marte, şi un trigon cu Jupiter, oferindu-ne toate mijloacele de care avem nevoie pentru a ne schimba calitativ viaţa, pentru a accede pe un nivel superior de înţelegere. Totuşi, Scorpionul, înainte de a îmbrăţişa un destin pozitiv, se dovedeşte a fi avid după putere şi a-şi însuşi ceva de unul singur, a primi ceea ce poate duce la progresul său, a fi ridicat pe o treaptă care să-i permită să vadă mai mult, mai departe, de sus sau ceea ce nu este accesibil altora îl îndeamnă spre a-şi atribui un rol care, uneori, nu-i vine bine. Asta înseamnă că dacă azi vom nutri gânduri prea ambiţioase, prea îndrăzneţe, fără a avea acoperire în promisiuni pe care să ni le facem nouă înşine, atunci survine alunecarea de pe treapta pe care suntem aşezaţi. De vină nu sunt oamenii care devin obstacole, ci faptul că ambiţia Scorpionului şi-i transformă pe aceştia în obstacole, în opozanţi. Astfel, înţelepciunea cea mai înaltă care poate veni azi spre noi poartă haina respectului, a acceptării faptului că fiecare îşi poartă crucea, că fiecare experimentează ceea ce poate mai bine, ceea ce consideră că este util pentru sine.
Prin urmare, prima zi a tranzitului pe care Soarele îl face prin Scorpion este o zi de avertizare, de contact cu succesul, cu reuşita, de informare în privinţa noilor ţinte sau noilor rezultate, de schimbare a strategiei, dar şi ziua în care nu se obţine nimic sigur, nimic în mod concret, nimic în formă finală.
Tot ceea ce vine spre noi azi ne îndeamnă spre sublimare, spre cultivarea calităţilor care ne vin din adâncimile fiinţei, cele care, atunci când ţintesc spre mai bine, mai curat, mai înalt, îşi iau puterea din zodia Leu şi din evenimentele pe care le-am traversat în perioada când Soarele trecea pe acolo. A trăi simplu, a fi înţelept, a fi pentru oameni şi cu oamenii, a rupe legătura cu un rău plăcut şi epuizant, a fi mai îndrăzneţ înseamnă a zi a fi inspirat nu doar în a gândi mai clar, mai limpede, mai eficient, ci mai corect faţă de semeni, mai curajos în sensul apropierii de nevoile reale, nu de cele imaginate. Mulţi îşi imaginează viitorul în diferite chipuri şi atunci când printr-o conjunctură astrală favorabilă, așa cum se întâmplă azi, care să le susţină intenţiile, fără să le pună la verificat, la controlat, la cernut, consideră că au dreptul de a-şi lăsa imaginaţia să le hrănească percepţia devin victimele propriilor intenții și ajung să hrănească irealul tocmai pentru că nu-şi controlează emoţiile şi această situație duce la drame, confuzii în aprecierea oamenilor, în a-i înţelege, susţine sau ajuta după câtă nevoie au.
23 octombrie ne îndeamnă să fim realişti cu noi înşine, cu cei din jur mai ales când ne alegem ce să gândim, cum să gândim şi faţă de cine. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi ne îndeamnă spre a face un efort de gândire înainte de a ne lăsa în direcţia simţurilor. Cei care dispun de o forţă a minţii educată să-i ofere creatorului ceea ce cere ar putea vedea anumite semne azi care s-ai convingă că ceea ce au intenţionat să obţină este pe punctul de a se înfăptui. Dacă se vor întreba „Îmi trebuie cu adevărat?” atunci ar putea să vadă ce anume din ceea ce şi-au dorit poate fi realizat în plan real şi care sunt elementele care ar putea să le forţeze emoţia obligând-o să lucreze cu o schemă iluzorie.

În prima jumătate de zi Luna va parcurge ultimul segment al zodiei Vărsător şi ne va aduce în fața primelor rezultate ale abuzului pe care l-am făcut ieri. Îndemnul de a nu ne ataşa de aspiraţiile pe care le avem, de a nu emite pretenţii absurde, de a acţiona într-un registru real, chiar dacă îndemnul astral spre mistic, subtil, ocult a fost unul foarte mare și a putut fi respectat pe deplin doar de cei care au lungi perioade de practică la activ, doar de cei care au un antrenament sever în a respecta reguli morale, în a se urmări, cunoaşte şi a nu se abate de la reguli fără a trece, datorită abţinerii, în extrema cealaltă: frustrarea. Azi Mercur va fi în careu cu Luna şi la doar câteva ore după, Luna atinge careul cu Nodurile sale. Acest moment ne aduce un disconfort în ceea ce priveşte calitatea alegerilor, cât de important este să ne privăm de un aliment, de un anturaj, de un ideal, cât de bine este să spui ochilor să nu se uite într-o anumită direcţie şi cât de util este să menţii acestea o perioadă de timp ca ofrandă adusă Universului sau demersului pe care ni l-am propus. Fiindcă Vărsătorul aduce şi o uşoară desensibilizare a senzaţiilor, până la prânz vom prefera să ne îndreptăm atenţia spre ceea ce ne face plăcere să gândim, să simţim, spre oamenii care nu ne ridică probleme absurde, care ne sunt plăcuţi, care ne antrenează într-o direcţie cunoscută, care ne umplu de încredere şi ne dă o anume stare de confort. Acest tip de contact, în intervalul 9.00-14,00, nu ne va aduce nici un rezultat notabil, nu va susţine nicio formă de ridicare spre o realizare, împlinire, ci dimpotrivă va coborî nivelul spre plăcerea de a exista fără efort. Pentru unii care anterior au avut aspiraţii prea înalte, coborârea nivelului înseamnă apropierea de realizare specifică vibraţiei lor, revenirea cu picioarele pe pământ şi acceptarea unei situații realiste, cea care era prevăzută în destinul lor. Acestora careurile Lunii cu Mercur şi Axa Dragonului le aduc un disconfort în a accepta un bine, un ajutor, un sfat sau de a inventa un răspuns care să îi îndepărteze şi mai mult de soluţie, rezolvare sau privilegiu. Aceştia sunt, în general, persoane îndârjite, negative, agresive sau reticente la schimbare care văd în revenirea lor la planul realităţii o pedepsire pe care un for superior, cineva din anturaj, o mână nevăzută le aplică. Acestora, dacă tot se tulbură atât uşor, destinul le mai rezervă surprize până la finalul acestui an, unele chiar fără un prea mare efort.
Trecând în Peşti, Luna va atinge conjuncţia cu Neptun şi, la puţin timp după aceea, trigonul cu Soarele oferindu-le celor care doresc să înţeleagă fenomenul vieţii răspunsuri la întrebări, ducându-i spre zone unde soluțiile vin de la sine sau aducându-le în preajmă oameni care le pot rezolva multe dintre problemele acute. Unghiurile care se împlinesc acum aduc puţină fertilitate gândurilor şi posibilitatea de a ieşi din cadrul limitat al vieţii cunoscute, de a experimenta alte trăiri, alte contacte, alte idei, de a ne lăsa impresionaţi de stări adânci care să nu mai fie abordate prin patimă sau prin aceleaşi tipuri de idei cum ni s-a-ntâmplat în luna august. Spre seară, Luna va împlini un careu cu Lilith şi vom înţelege că toate aceste elemente pozitive sunt de fapt mijloace prin care ne deschidem sufletul spre avansare, spre a ne ridica nivelul de înţelegere şi a ne optimiza funcţiile. Asta înseamnă efort şi efortul duce la abandonarea confortului.
Ziua nu ne aduce privilegii, nici împlinirea unor deziderate mai vechi, ci ne deschide porţi prin care putem trece mâine, atunci când Soarele şi Saturn îşi împlinesc conjuncţia lor. Azi, Marte şi Jupiter mai fac un pas spre împlinirea opoziţiei lor (gradul perfect se va împlini duminică) şi vom avea din ce în ce mai acut sentimentul că lucrăm împotriva curentului, împotriva cuiva şi că nu reuşim să răsplătim pe măsură ajutorului primit. Toate acestea sunt răsturnate. Ele nu sunt corecte, nu exprimă realitatea, ci ne afectează la nivel de concepţie pentru ca în viitor, pe baza acestor concepţii, pe baza acestor demersuri, să ne mobilizăm pentru a alege un drum. În general, drumurile alese prin frustrare, în absenţa lui „mai bine”, „mai curat”, „mai puternic”, ci pe „m-am săturat”, „nu mai pot” sunt greşite, ele adâncindu-ne în frustrare.
Prin urmare, 24 octombrie ne cucereşte cu lucrurile esenţiale, cu puterea lor de a se depune în zone ale sufletului şi din care să nu mai plece. De-a lungul timpului, poate chiar în acest an vom reveni la impresiile acestei zile, la înţelegerea pe care ne-o conferă, la contactele ei, la oamenii pe care îi întâlnim azi, la ceea ce le spunem sau ceea ce primim din partea lor.
Trigonul luminariilor, împlinit în după amiaza acestei zile, ne ajută să ne luăm această perioadă drept reper al puterii şi forţei, al înţelegerii şi cunoaşterii prin exemple, prin comuniunea între emitent şi receptor, prin simplitatea unei întâmplări care ne învăluie.
Ideea, noţiunea sau înţelegerea ne duc spre relaxare, spre siguranţă de sine, spre acceptarea că în afara experimentării personale mai există şi alte mijloace şi modalităţi de a accede la un privilegiu, la o funcţie, la însuşirea unui obiect. Între deschiderea necontrolată, cea care ne duce spre regret, din prima parte a zilei, şi emoţia constructivă, din a doua parte a zilei, între duritatea cu care suntem puşi în fața adevărului pe care riscăm să nu-l înţelegem aşa cum e revoltându-ne, întoarcându-ne din drum, refuzând, din prima parte a zilei, şi diplomaţia, tactul cu care ne spun că adevărul are multiple fețe, din a doua parte a zilei, se nasc evenimente care îi vor bulversa pe oameni şi le vor oferi impresia că-şi dispută acelaşi teritoriu.
Tocmai de aceea recomandarea ne îndeamnă să fim toleranţi cu ceea ce nu înţelegem şi, chiar dacă nu suntem de acord cu maniera de prezentare, să fim deschişi cu informaţiile şi să le reţinem pentru că, după ce tensiunea dintre idee şi orientare, adică mesajul careului Lună-Mercur, cu Mercur peste Capul Dragonului, acestea se vor dovedi foarte utile.

Conjuncţia Soarelui cu Saturn aduce la îndeplinire cele mai multe dintre demersurile săptămânii şi ne vor pune în fața soluţiilor la care am sperat încă din vara acestui an. Senzaţia de neîmplinire va fi azi uşor diminuată şi mulţi vor înţelege că disciplina este de un real folos în această săptămână, că este mult mai important să ne propunem lucruri mici şi să le îndeplinim în totalitate, decât să rătăcim în derivă şi să ne convingem că, nefinalizând nimic, de fapt participăm la ipostaze grandioase. Azi declarăm război lipsei de atenţie, lenii, indecenței şi ne apropiem de regulă ca de o mare salvare.
A găsi cea mai bună metodă de actiune, a căuta printre lucrurile deţinute deja, a identifica elementul cel mai potrivit pentru setea de dimineaţă sau foamea de la prânz, pentru a stabiliza o stare efectivă şi pentru a vedea drumul cel mai clar, implică un efort mare, unul care să ne apropie de oamenii care să ne ajute sau de instituţiile de pe urma cărora să avem cele mai mari beneficii. Beneficiul nu reprezintă o obsesie a acestei zile, ci încununarea unui efort făcut în zilele anterioare. Cine a lucrat pentru bine pentru lumină, pentru stabilitate, va avea o zi liniştită şi constantă, fără ieşiri din ritm, fără ripostări negative din partea anturajului, fără regrete sau drame. Vor lucra cu acelaşi calm, cu aceeaşi metodă pentru a completa ceea ce le lipseşte, reuşind să fie pentru ceilalţi un exemplu demn de urmat.
Ziua de 25 octombrie ne va îmbogăţi cunoştinţele, ne va face mai curajoşi în a ne apropia de pericole şi a vedea dacă acestea sunt cu adevărat aşa de greu de înlăturat cum se spune. Luna, în afară sextilului cu Pluton, care încurajează spre aprofundare, înţelegere subtilă şi continuarea unui efort, ridică două careuri cu Marte şi respectiv Jupiter, desenând un careu în T mutabil, expunându-i pe cei care nu şi-au făcut vara sanie şi iarna căruţă, la drame sentimentale, impulsuri agresive, ieşiri din ritm, explozii temperamentale, manifestări ciudate în care să ceară ori să pretindă mai mult decât merită, mai mult decât li se permite.
Pe acest fond, Mercur şi Venus împlinesc un sextil și vor încuraja în căutarea rostului pentru care se întâmplă toate acestea. Se va încerca, astfel, ridicare barierelor de comunicare prin limbaj, prin raţiune, prin invocarea unor reguli şi mecanisme care nu sunt conforme cu idealurile propuse, dar care se dovedesc utile în a-l proteja pe individ în faţa unor agresiuni pe care nu le-ar putea contracara.
Cu toate că Scorpionul pare să-şi intre masiv în drepturi, să comande, să ridice standardul, să-şi înfigă rădăcinile în terenul cel nou, ziua nu este agresivă, ci doar ultima gara unde trenul în care ne-am urcat să poată opri. Azi oamenii vor oscila între a-şi rezolva problemele cu vorba, prin apelul la sentimente sau prin deconspirarea proiectelor la care au lucrat în ultima vreme. Deconspirându-se mulţi vor spune „Acesta este domeniul pe care-l prefer”, „Aici am trăit prima dragoste”, „Aici am locuit prima dată”, „Aici am întâlnit cea mai importantă persoană din viaţa mea” sau „Acesta este sectorul în care simt, trăiesc şi mă bucur de viaţă”. Deşi par simple întâmplări, acestea au asupra persoanei în cauză un ecou puternic. Faptul că sunt deconspiraţi, că spun, că împărtăşesc, deşi până acum nu au făcut aşa ceva înseamnaă foarte mult pentru demersurile acestei zile.
În subsidiar acestea sunt atacate, aşa cum cei mai pesimiști susţin. Expunerea înseamnă o vulnerabilizare a fiinţei, însă una constructivă. Nu foloseşte nimănui ca acestea să fie ţinute în adâncimile sufletului, să ocupe o poziție care ar trebui să fie binecuvântată de alte trăiri, diferite şi mult mai utile evoluţiei morale, sociale sau spirituale. Desprinderea de instrumentele care ne-au ajutată până acum se va face aşadar cu un preţ, unul ce se va dovedi dureros, dar care până la urmă va fi util, un real beneficiu pentru că slăbeşte fiinţa de o povară.
Prin urmare, 25 octombrie ne ajută să ne ridicăm interdicţiile pe care le avem pentru a simţi, împărtăşi, expune. Multe nici nu ne erau accesibile, însă le trăiam ca pe un lucru firesc, le înghiţeam împreună cu cafeaua de dimineaţă şi ni le doream aşa cum ne dorim o porţie de mâncare după o zi obositoare, încărcată. Zilei de azi îi revine meritul de a se situa în vârful muntelui pe care am urcat începând de luni încoace. Azi termenele se restrâng, se înmulţesc solicitările şi pentru cei care şi-au pregătit acest moment totul va fi simplu şi cald, liniştit şi dispus să nu ne tulbure confortul prin nimic.
Chiar şi pentru aceştia, ceea ce s-a construit, ceea ce s-a creat cere un nou pământ, un nou spaţiu, unul mai flexibil, din care Saturn de pe Scorpion să poată modela chipuri de oameni noi sau forme neobişnuite ale unor obiecte pe care nu le-am mai văzut până acum. Fiecare va încerca însă să opună o anume rezistență zilei, chiar şi cei care nu sunt forţaţi de planete să-şi depăşească limita confortului vor fi sensibilizaţi de sarcinile celorlalţi, de durerile lor, de neputinţa de a duce în spate o greutate atât de mare. Chiar dacă Mercur şi Venus sunt în sextil nu se va gândi nimeni la cauza lucrurilor, la cât de uşor şi simplu au ignorat efortul, la cât de mult au îmbrăţişat această stare fragilă, la cât de mult şi-au înălţat visul şi au uitat să-şi înfigă puternic picioarele în pământ. Acestora le-a lipsit viziunea de ansamblu şi acum sunt ajutaţi de categoria cealaltă de oameni care au privit, cel puţin de luni încoace, totul cu responsabilitate.
Mâine, când Luna şi Venus se vor opune una alteia şi când ambele vor reuşi să medieze tendinţele Nodurilor, vom privi altfel lucrurile, însă azi vom avea aceste slăbiciuni, vom pretinde să ni se dea sau vom oferi, vom dărui fără a utiliza judecata de ansamblu ce ne-a dus pe unii în postura aceasta favorabilă.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este o invitaţie la starea de martor. Ceea ce am făcut până acum ne-a construit sau ne-a demonstrat o anume identitate şi avem nevoie să o vedem aşa cum este. Martorul este elementul care ne lipseşte, cheia prin care toate eforturile sau absenţa lor, toate ideile sau suprimarea lor, capătă sens, contur, rost. Prin martor înţelegem de ce nu am putut face mai mult sau de ce am reuşit să ne declarăm învingători peste probleme şi obstacole.

Azi, când Mercur şi Capul Dragonului sunt în conjuncţie şi când ideile tind să se selecteze pe criteriul eficienţei, a sporului pentru casă, familie, cercul de prieteni, instituţie, Venus şi Luna realizează un raport interesant cu Axa Dragonului şi ne motivează să face o selecţie a evenimentelor după criteriul eficienţei, fără a include în el noţiuni despre iubire, gândire profundă sau cercetare spirituală.
Când Mercur şi Capul Dragonului sunt în conjuncţie idealurile capătă o nouă înfăţişare. Ideile sunt ordonate după eficiență, mai ales că Scorpionul are un cuvânt de spus în sensul acesta. În faţa unei asemenea fuziuni puţini pot rezista. Sunt scoase la lumina atitudini critice, dar logice, cuvinte tăioase, dar care încurajează spre a merge mai departe, sunt afişate atitudini care par respingătoare, dar care vin din puteri ascunse, din experimentare, din înţelegere şi mai puţin din aroganță şi supraevaluare. Cu toţii ne îndreptăm spre societate cu gândul de a ne spori fondul informaţional, pentru a căpăta mai multe experiențe, pentru a gândi mai adânc, mai eficient, pentru a descoperi cheia succesului, a înţelege mai multe şi a accepta că viaţa se poate desfăşura pe mai multe planuri concomitent.
Prin această conjuncţie multe din mesajele societăţii ni se par la fel, identice cu cele pe care le-am întâlnit în vara acestui an, în special în august, şi am putea fi tentaţi să trecem nepăsători pe lângă ele, să nu le atingem, să ne strecurăm rece şi să le lăsăm în starea în care sunt pentru că ţintim spre mai mult, mai profund, mai interesant, mai puternic.
Când Venus se îndreaptă spre Capul Dragonului printr-un sextil, dar mai ales când ea nu are una dintre cele mai bune calităţi (în Fecioară este în cădere) oamenii cer destinului evenimente care să-i repare din punct de vedere afectiv şi se caută unii pe alţii pentru a se îndrăgi, iubi, aprecia, respecta. Pentru că Venus din Fecioară nu va putea niciodată iubi necondiţionat, tot timpul va oscila între teama de a pierde controlul, frica de a nu fi rănită şi încrederea că dacă simte puţin atunci va avea şi garantul continuităţii și nu va privi cu ochi buni faptul că din Scorpion Capul Dragonului îi va cere să-şi schimbe direcţia, calitatea emisiilor sau chiar conţinutul. Astfel, Venus în Fecioară în relaţie de sextil cu Capul Dragonului ne invită să ne împrietenim cu noi înşine şi ne pune în faţa unor situaţii delicate, unele chiar frivole pentru a înţelege că senzualitatea este altceva decât sentimentul.
Prima ipostază dificilă a acestei zile va veni când evenimentele vor merge în direcţia discrepanței dintre senzualitate şi sentiment. Dacă vom înţelege că sentimentul nu trebuie să alimenteze senzaţia, ci doar să-i citească direcţia şi să o controleze în conformitate cu un ideal, cu un ţel, cu o regulă, atunci calitatea zilei va fi una eminamente benefică. Din nefericire, această ultimă zi de Peşti (Luna în Peşti) ne constrânge să ne amplificăm bagajul emoţional prin raportare doar la ceea ce cunoaştem. Mercur din Scorpion, prin susţinerea Capului Dragonului, doreşte să ne extindă spre zone noi care, nouă, ni se vor părea riscante. Este adevărat că acest îndemn are ca sămânţă dorinţa de putere, de mai mult, deci o formă de lăcomie, însă frica de surprize ce ne vine din partea lui Venus se va dovedi mai mare pentru că va fi susţinută de instabilitate, frică de puţin, de sărăcie, deci de opoziţia pe care o împlineşte cu Lună.
Din acest raport complicat, care solicită mult, în absenţa înţelegerii cerută de dimineaţă, prin care să nu confundăm senzaţiile cu sentimentele, ziua va fi apăsătoare, ne va solicita mult şi, căutând să surprindem sensul reacţiilor, să ne adaptăm lor, să nu se refuzăm dreptul de a trăi, plăcerea de a gusta din bucuriile ei, chiar dacă sunt puţin sau mici, ne consumăm mult din energia personală. Seara, când Luna va trece în Berbec, ne va găsi epuizaţi, preocupaţi de ceea ce s-a-ntâmplat cu ceilalţi, spre a face un inventar al celor mai interesante întâmplări cum s-au succedat evenimentele, ce au păţit cei din jur, fără a ne apropia nici măcar un pic de ceea ce ni s-a-ntâmplat.
Această desprindere de evenimentele personale este, de fapt, o desprindere de eul personal, de ceea ce nu funcţionează bine în existenţa personală. „Nu vreau să văd”, „Ştie mai bine decât mine”, „Apelez la el/ea că întotdeauna a lucrat mai bine”, „Nu voi putea ajunge niciodată la nivelul său” sunt doar câteva dintre expresiile care întăresc bariera dintre gândire şi dizarmoniile afective sau volitive. Ele nu vor dura însă mult pentru că duminică Venus va trece în domiciliu aducându-ne, din acest punct de vedere, o uşoară relaxare, o ieşire din zona tensiunii şi durităţii, a criticismului şi frustrării.
Prin urmare, 26 octombrie ne aduce o nouă formă de înţelepciune. Unii nu vor dori să se complice prea mult cu modelarea propriei persoane căutând să se adapteze, să facă slalom printre situaţii şi să se arate în final victorioşi că ei sunt de neatins, că problemele care nu-i privesc, nu-i ating. Aceştia sunt însă nefericiţii care vorbesc vrute şi nevrute, care dau lecţii despre cum este să trăieşti mulţumit cu tine însuţi, fericit, bucuros şi încântat. Pentru ei viaţa va rămâne în continuare un mister care se adânceşte în necunoscut cu fiecare zâmbet fals pe care îl vor impune celorlalţi.
Ziua însă nu le este dedicată lor şi de aceea cei serioşi şi atenţi asupra direcţiei spre care se îndreaptă evenimentele vor valorifica inspiraţia acestei zile, vor căuta compania oamenilor calzi, curaţi sufleteşte, profunzi şi se vor lăsa antrenaţi de aceştia chiar dacă durerea schimbării, a transformării îi cuprind cu fiecare contact, cu fiecare idee, cu fiecare întâlnire. Azi oamenii se rănesc neintenţionat, îşi forţează unii altora karma, destinul, se ajută unii pe alţii să-şi extindă orizontul percepţiilor dincolo de limitele confortului.
Tocmai de aceea este important azi să nu purtăm pică nimănui pentru că a folosit un termen necuviincios, că nu a folosit corect o formulă de adresare sau că sub impulsul de moment a dezlănţuit cu tristeţe acuzaţii nefondate. Oamenii nu sunt de ceară, aşa că nu este potrivit să se arată lezaţi, ruşinaţi, revoltaţi ci să privească cu maturitate zona afectată şi să o întărească pentru că data viitoare când acuzatorul îşi va arunca un cârlig să se prindă şi, în mod surprinzător, acesta să fie elementul care să-l ridice spre energii mai frumoase.

>

Luna va trece azi prin conjuncţia cu Uranus şi deci prin fereastra careului Uranus-Pluton. Deşi planetele cu mers mai lent decât Soarele nu împlinesc între ele niciun aspect major, Luna, prin implicaţiile acestui careu între malefici, pe care-l răscoleşte acum, aduce dinamica acestei zile la cote foarte mari. Alături de conjuncţia cu Uranus, Luna mai împlineşte, evident, un careu cu Pluton, un sextil cu Lilith şi un trigon cu Junon, căutând să facă o legătură mai mult artificială între Junon şi Lilith, între asociere și tentație, pentru că acestea nu mai sunt în opoziţie şi deşi Luna se află în locul potrivit, nu mai are ce media.
Termenul care defineşte această zi este cel de revoltă. Suntem revoltaţi, nemulţumiţi, indignaţi, fără a şti precis pe ce. Unii numesc asta „stare proastă”, „indispoziţie”, însă, în realitate, ea ne pune în situaţia de a folosi puţinele rezerve care ne-au mai rămas din zilele anterioare pentru a răspunde unor solicitări care nu mai sunt de actualitate, pentru a ne implica în activităţi care nu sunt deloc dorite, pentru a oferi ceea ce de fapt nu trebuie nimănui, pentru a căuta o modalitate prin care să ne petrecem timpul în mod plăcut, să ne bucurăm de ceva anume.
În Berbec, Luna se exprimă foarte rapid, fără să fie nevoie şi îşi arată indignarea fără să i se ceară părerea, iar atunci când îşi caută de lucru în treburi atât de mari şi importante cum este careul dintre Uranus şi Pluton întotdeauna se alege cu semne, vânătăi, cu sechele, iar consecinţele acestea sunt de durată. După exemplul acesta oamenii îşi vor face singuri de cap, se vor implica în atât de multe situaţii și vor căuta să rezolve problemele altora sau să se rezolve pe ei înşişi și din această dorinţă de a face bine ajung să se rănească.
Ceea ce Luna din Berbec predispune este incompatibilitatea între educaţie şi instinct. Acolo unde se cere acţiune în forță, dinamică, prezență de spirit, iniţiativă, vibraţia Lunii din Berbec va spune că educaţia nu are ce să caute, că a face apel la reguli, sintagme, exemple de bune practici de fapt ne complicăm, ne chinuim sau încercăm, ca în celebra poveste, să urcăm nucile în pod cu furca. Până la un punct, acest impuls este distractiv, însă în treburile importante, acolo unde este nevoie de puţină cumpătare, de reflecţie, lipsa de cumpătare, acţiunea în forță, graba, precipitarea vor strica atât de mult încât cu greu vom mai putea recupera ceva.
Substituirea instinctului cu judecata altuia, atunci când propria judecată nu funcţionează ne aduce în punctul în care să reuşim să obţinem un rezultat important, să ne menţinem pe linia de plutire, să ieşim victorioşi dintr-o confruntare în spatele celui care merită de fapt toate beneficiile.
Prin urmare, ziua de 27 octombrie ne refuza dreptul de a acţiona sub impuls, la primul gând sau în absenţa acestuia. Luna azi ne duce în focul evenimentelor şi fără a se dori acest lucru multe din întâmplări se vor dovedi greşit alese sau administrate.
Pe zonă publică, un element mic, unul care nu a fost luat în calcul până acum se implică şi dă peste cap procese importante, încurcă în desfăşurarea unui eveniment sau impune o întrerupere în furnizarea unui agent, în transferul unei informaţii. Este mai mult decât clar că nu există beneficii în aşa ceva, însă se poate contracara dacă ştiind care este calitatea zilei, din observaţiile astrologice sau din alte tipuri de anticipări, se impune o pauză, un stop, se alege o acţiune într-un cadru restrâns, izolat, în familie, între prieteni acolo unde orice s-ar întâmpla nu se poate denatura conţinutul şi calitatea relaţiilor.
În absenţa unor impulsuri necontrolate, de a acţiona pe zona publică, de a ne îndrepta spre sectorul social, de a pune ţară la cale cu necunoscuţi, de a ne destinde prin acţiuni neprogramate în detaliu, ziua se va dovedi liniştită şi plăcută.
Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a refuza azi atât cât este posibil orice manifestare pe zona publică, orice implicare în afa celei personale restrânse. O scânteie cât de mică poate aprinde azi un foc imens.

Finalul săptămânii se va dovedi la fel de complicat aşa cum au fost şi celelalte zile ale săptămânii. Ceea ce nu am reuşit să împlini în celelalte şase zile, vom reuşi azi, atât în sensul pozitiv cât şi în cel negativ. Azi Luna, chiar din timpul nopţii, împlineşte un trigon cu Marte şi un sextil cu Jupiter, iar Soarele se va afla în trigon cu Chiron, iar acesta va împlini azi careul cu Lilith pe care îl tot formează de ceva vreme. Ştim din precizări presărate în celelalte zile ale săptămânii că azi Marte şi Jupiter îşi împlinesc şi ei opoziţia lor, iar Venus, la ora 15:03, va părăsi semnul căderii sale (Fecioară), intrând în domiciliu (Balanţă).
Cerul acestei zile este aşadar destul de complex, puternic şi încărcat de un mesaj intens, acela al epurării, al purificării, al desprinderii de o problemă, care ne umblă zgomotos pe lângă urechi şi care ne poate şopti vorbe dulci despre realitatea înconjurătoare ce se vor dovedi lipsite de simţ practic, ireale, care ne duc într-o zonă a iluziei, a părăsirii, a cenzurii. Dacă trigonul Soarelui cu Chiron ne ajută să fim conştiincioşi şi atenţi cu rezultatele muncii, să ne apropiem de esenţa lucrurilor, să înţelegem mai bine atitudinile celor din jur şi să ne implicăm în acţiuni care se finalizează repede, faptul că Venus îşi încheie acum tranzitul prin Fecioara ne duce într-o zona a tensiunii nejustificate. Astfel, ne va plăcea să lucrăm, să muncim, să fim atenţi cu tipurile de acţiuni în care ne vom implica, dar vom fi prea insistenţi, vom depune prea mult efort, nu vom şti să ne oprim la timpul potrivit şi prin această lipsă de măsură pe cantitate, nu intensitate, intervine opoziţia Marte-Jupiter care aduce evenimentelor un caracter decisiv. Ceea ce este bine se va stabiliza în direcţia bună, iar ceea ce se va strica nu va mai putea fi reparat niciodată. Măsura cu care vin cei doi prin opoziţia lor înseamnă înlocuire, schimbare, rocadă, reglare de conturi, dar făcut într-un mod vizibil, cu patimă, cu aspiraţii rectificate în conformitate cu anumite revendicări. Azi se cer dovezi ale eficienţei, iar acest probatoriu trebuie să fie unul solid pentru că grupul căruia îi este adresat va selecta drastic, agresiv, poate chiar necuviincios din dovezi şi va lăsa impresia de severitate, profesionalism ori va invoca drept motiv necesitatea acţiunilor impecabile.
Azi acţiunile vor fi mai curând obsesive, decât impecabile, însă, dacă luăm în considerare perspectiva evenimentelor, nu li se poate nega caracterul elevat, puternic sau pozitiv.
Ceea ce se întâmplă acum nu ne învăluie prin caracterul inopinat, ci ne invocă întâmplări, evenimente care ne-au atins încă din zilele trecute. Din toate aceste configuraţii, Luna şi Pluton par să deţină supremaţia în această dinamică. În primul rând, Luna devine planeta mediatoare opoziţiei Marte-Jupiter, iar în al doilea Pluton are statutul de planeta focar în triunghiul minor ce are la vârfuri două conjuncţii Soare-Saturn de o parte şi Neptun-Chiron de cealaltă. În felul acesta, ajungem din nou la relaţia de careu dintre Pluton şi Uranus, pe care Luna abia ce l-a lăsat în urmă şi ale cărei energii (idei, idealuri, ţinte, strategii, mijloace de exprimare) se regăsesc în mesajul de mediere cu care acum, în această zi, va interveni în opoziţia Marte-Jupiter. Conflictul dintre dorinţă şi necesitate, dintre mesajul general răstălmăcit al lui Marte şi simularea înţelegerii atribuită lui Jupiter din Gemeni, ar putea duce spre conflict pentru că în fundal careul Uranus-Pluton se pare că activează mult mai puternic decât pare la prima vedere.
Dacă în primă instanţă ţinerea de minte pare să fie uşor slăbită şi cei abili vor ascunde asta invocând spontaneitatea, lipsa ataşamentului de informaţie, valori şi atributele aplicate întâmplărilor sau obiectelor, soluţiile care ne vin acum în minte, oricât de bune şi solide sunt, au în ele un sâmbure de răzbunare pe care îl vom pune în aplicare până la trecerea lui Venus în Balanţă (15:03).
În a doua parte a zilei când Venus va trece în domiciliu vom căuta să fim mai concilianţi şi atenţi cu cei din jur, să ne retragem din demersurile care ard, usucă sau înţeapă şi să ne apropiem mai mult de diplomaţie, tact, acceptare. Această direcţie spre care ne vor fi îndreptate sentimentele va ţine până pe 22 noiembrie când Venus va trece în Scorpion (exil) avânt în acest timp ocazia de a se implica într-un mod direct în mesajul revoluţionar al careului Uranus-Pluton care doreşte să reconfigureze lumea din interior şi să o pregătească pentru ceea ce va urma după 2016. Până pe 9 noiembrie Venus va formă cu aceşti doi malefici un careu în T cardinal şi va predispune o tendinţă spre a ne risipi în emoţii lipsite de trăinicie ori în evaluarea, interpretarea sau aprecierea întâmplărilor după o altă calitate afectivă, în nicicum caz cea reală. Aşadar, ceea ce vine spre noi azi este doar începutul unor manifestări centrate pe o nevoie superficială de bine. Spre exemplu, transformarea înclinaţiei spre lectură prin consumarea timpului citind reviste de modă, cărţi de bucate, discuţii private pe care inconştienţii şi le pozează pe net ș.a.m.d.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne pune în faţa unor reacţii care ar putea să ne surprindă prin caracterul lor inopinat, deşi ele şi-au anunţat încă din zilele trecute venirea. Semnele progresului prin apropierea de activităţi care să ne îmbogăţească nivelul de cunoaştere, cel de cunoştinţe sau să ne lărgească spectrul afectiv pun o mare greutate pe umerii noştri şi ne fac să ne apropiem de ceea ce împlinim, rezolvăm sau aducem la lumină prin muncă, prin căutare, prin efort. În acest proces de deschidere, revelare, căutare, înţelegere se pot produce rupturi în ritmul de lucru, în relaţii implicate, în motivaţiile pe care le avem atunci când dorim să investim într-o relaţie, când urmărim să ne atingem ţinta, obiectivul, dezideratul.
Azi cu toţii se vor dovedi înţelepţi şi înţelepţii cei mari pot să-i jignească neintenţionat pe înţelepţii mici şi cadrul în care se consumă această ipostază să fie împărţită dintr-odată în trepte, după cât de multe sau puţine ştim, după cât de profund simţim, după cât de firesc ne comportăm ori după cât de mulţi susţinători se adună în jurul mesajului. Această împărţire pare să aducă, după cum sunt unghiurile de azi, bucurii şi, deopotrivă, tristeţe, încântare şi, deopotrivă, durere şi, prin Venus (sensibilitate, rafinament, emoţie), ne va îndemna să apreciem schimbările societăţii, fenomenul social, cel politic ori pe cel cultural după măsura propriului mod de a simţi. Chiar dacă simt greşit, unii, dacă au susţinători mulţi, îşi dezvoltă o atitudine incisivă punând pe seama cantităţii (numărul de susţinător) calitatea mesajului (ştie/spune sau nu adevărul). Se va persista în această confuzie până în preajma zilei de 9 noiembrie când Venus va ieşi din configuraţia numită Careu în T cardinal pe care o ridică împreună cu maleficii Uranus şi Pluton şi care ne va îndrepta spre contragreutatea fricii, fără a observa că acum, în această perioadă, nu alegem adâncimea firii, profunzimea gândirii, ci elementul cel mai eficient care ne-ar putea combate temerile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne conştientiza direcţiile pentru că la momentul oportun, privind în partea opusă, să fim suficient de bine pregătiţi pentru a ne înfrunta fricile.

6 thoughts on “22 – 28 octombrie 2012

 1. Andra spune:

  Imi face placere sa citesc ceea ce postati si imi permit o intrebare…
  Pe cand o analiza a perioadei pt fiecare zodie in parte?

 2. Andra,

  Îţi mulţumesc!
  Nu intenţionez să postez aşa ceva în previziunile săptămânale. Aş da naştere la nişte impresii născute din comparaţii necuviincioase. Există o singură persoană care face impecabil previziuni pe zodii şi ştim cu toţii cine este. Eu merg însă pe alt şablon, adică prefer descrierea mecanismului pentru ca fiecare să-şi poată particulariza mai bine decât ar putea un astrolog să-i spună, doar urmărind procesul… În felul acesta astrologia previzională îl ajută pe individ. Nu-mi foloseşte la nimic dacă eu spun cu precizie lucruri care i se vor întâmpla unui anumit nativ, dacă el nu învaţă să se urmărească, să se analizeze, să fie atent la cum funcţionează, la cum funcționăm, pentru ca, pe viitor, anumite situaţii să şi le poată anticipa singur sau să-i fie mai uşor să lucreze cu aceste noţiuni.
  Ceea ce spun aici este doar un punct de vedere, o direcţie și nu sunt în competiție cu nimeni prin ceea ce fac.

 3. violeta spune:

  Deacord!…si cum se poate imbunatati un destin in hartuiala la care suntem supusi de instituti,legi,sistem- oamenii care il slujesc .Functionam ca niste programe…cum putem sa ne resetam si sa intelegem ca nu e batut in cuie.
  Multumesc pentru ce scrieti…desi de multe ori mi se pare alambicat,ametitor.

 4. Lumea aceasta, teatru de orgoliu şi de rătăcire, este plină de nefericiţi care vorbesc despre fericire” spunea Voltaire. Începe prin a-i separa pe cei care sunt mulţumiţi cu ei înşişi, cu ceea ce fac, de magnetofoanele portabile care repetă fraze pe care nu le înţeleg şi care răspândesc în jur atât de multă confuzie. Nu instituţia sau obstacolul în sine constituie problema, ci ochiul care vede aşa. Dar ca să ajungi să-i vezi esenţa, nu trebuie să o ignori, ci trebuie să o înţelegi şi exact aceste nivele de înţelegere, de pătrundere, de observare, de contact cu informaţia ne duc la a ne desprinde de obstacol. Adică ai înţeles şi dintr-odată programul funcţionează altfel… dar înţelegerea e ceva care trece prin tine, care te furnica prin tot corpul, te poate duce la bucurii intense sau la tristeţi adânci. Ea este, însă, doar un mijloc, doar un vehicul care te duce la destinaţie şi atât. Dacă, ajunsă la destinaţie, tu crezi că eşti tot în locul de unde ai plecat sau nu te duci în punctul final, nu intri în casă, ci preferi să stai în maşină, să te identifici cu acel mijloc, este alegerea ta. Înţelegerea are şi ea, ca şi dragostea sau observaţie, multiple înţelesuri şi modalităţi de expresie.
  Dacă înţelegi şi prin înţelegere faci, lucrezi, acţionezi în consecinţă vei descoperi că nu resetarea este ţinta, ci repararea entităţii care eşti şi pe care nu ai cunoscut-o niciodată în forma aceasta. Adică ajungi să lucrezi cu noţiuni şi mai ample şi mai adânci, iar pe tine te vei vedea altfel. Aceasta percepție va fi ceva mai mult decât o simplă înțelegere, deși dacă te gândești bine de aici au plecat toate. Așa că atunci când întâlnești un om care nu poate prin exemplul sau prin cunoștințele sale sa miște ceva in tine lasa-l în nebunia lui că totul se va termina și pentru el când banda de magnetofon va ajunge la sfârșit. Atunci va realiza ca desi a stat tot timpul in priza, desi a fost conectat tot timpul, s-a ocupat de altele…de circ, de spectacole, dar, ca sa extindem exemplu, energia electrica pe care a folosit-o, o va plati. :))))

 5. Florin spune:

  violeta
  depinde de cum vede fiecare viata
  eu cred ca viata asta i ca o piesa de teatru in care fiecare isi alege rolul inainte sa inceapa piesa
  Noi jucam in aceasta piesa de teatru pentru a invata anumite lectii. Cum lectiille difera de la persoana, mediul social in care traim este in asa fel construit incat fiecare sa aiba posibilitatea sa-si treaca testele
  Asadar chiar daca lumea asta pare complet intoarsa pe dos, asa trebuie sa fie pentru ca intr-un final oamenii sa treaca prin situatii limita, si sa survina trezirea spirituala.
  Concluzie Viata asta e ca o scoala in care unii sunt in clasa a 2–a, unii intr-a 7-a si asa mai departe fiecare avand niste lectii specifice de invatat dar pana la urma toti o sa invatam toate lectiile necesare evolutiei noastre.

  Aceasta este opinia mea personala. Tu poti sa fii sau nu de acord cu ea.
  Sper ca intr-un final sa iti gasesti raspunsurile.

  Florin Galatan

 6. violeta spune:

  Perfect!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.