12 – 18 noiembrie 2012

Săptămâna 12-18 noiembrie conţine o lecţie de viaţă pe care puţini vor reuşi să o împărtăşească inteligibil, nu pentru că le-ar lipsi o informaţie, o trăsătură de caracter sau experienţa necesară, ci pentru că este atât de intimă şi de adâncă încât până şi cei mai siguri pe ei vor oscila în a alege cei mai potriviţi termeni sau în a le îmbrăca în sensuri cunoscute, în aşa fel încât mesajul să a-şi atingă ţinta.
Debutul săptămânii va fi edificator în acest sens şi mulţi vor considera că acesta este ritmul pe care întreaga săptămâna îl va deţine. Nu, chiar din a doua zi a săptămânii lucrurile iau o altă direcţie şi consistenţa a ceea ce am dori să păstrăm de luni se schimbă, devine tragica, poate chiar subiect de dispută. Într-o confruntare mai mult mentală, bazată pe ceea ce vine din interior, calitatea lui “Eu” va fi confundată cu “Mie”, dezvoltând un ataşament care va comporta un crescendo straniu până la finalul săptămânii.
Miercuri va fi Lună nouă şi mesajul ei este acela de a ne aduce la lumină durerile şi neputinţele noastre, de a învăţa cum să controlăm vocea, mintea, o stare de nervi, maşina, punându-ne în ipostaze socială din care în mod firesc se poate învăţa ceva. Va fi, însă, greu să ne legăm de un ţel, de un ideal în zilele de miercuri şi joi şi abia vineri, când Marte va fi pe ultimul grad al zodiei (anaretic) atunci vom căuta să recuperăm totul, să ne consumăm că o lumânare în idealuri care nu pot fi atinse într-o zi. Mulţi vor simula victoria şi dacă mai şi dispun de o vitalitate sporită vor reuşi să convingă auditoriul că sunt puternici şi drepţi, că deţin adevărul care trebuie urmat. Nu, adevărul lui Marte anaretic din Săgetător, cu Mercur retrograd în Scorpion, nu trebuie urmat, dar este important de luat la cunoştinţă care sunt aceste elemente, prin ce ne considerăm puternici, superiori celorlalţi, care sunt elementele de orgoliu cu care ne stânjenim anturajul şi, mai ales, cum ajungem să dezvoltăm aceste atitudini faţă de sine.
Trecerea lui Marte în Capricorn se întâmplă când Mercur şi Capul Dragonului sunt în conjuncţie şi nu oricum, ci atunci când şi Soarele se află încolo, pe gradul 25 din Scorpion. Acest moment este unul de o greutate aparte pentru că vine cu o solicitare după ce întreaga săptămână ne-am consumat pe nimicuri. Acum vine spre noi un element important şi este posibil ca mulţi să nu facă faţă, să nu se mai poată mobiliza, să uite să se trezească, să considere că sunt suficient de pregătiţi încât destinul le va oferi şi alte momente şi pot lipsi de la acesta. Pentru că Mercur este retrograd este puţin probabil ca ideile să fie corecte, ca mesajul, îndemnul, calea care ni se deschide la picioare este în mod sigur corect.
Mulţi consideră că pot judeca destinul după întâmplările care le apar în faţă şi asta chiar în momentul în care acestea se consuma, neluând în calcul faptul că subiectivismul este cel hrănit şi nu viziunea de ansamblu. Astfel, finalul săptămânii va veni cu o deschidere specială în ceea ce privesc realizările personale, cele care ne aduc satisfacţie, încântare, cele care ne bucură sufletul şi care se pot desfăşura în paralel cu ideile, adică acelea care nu au nevoie de explicaţii, justificări demonstraţii. În momentul acesta, înţelegând, mulţi se vor simţi ruşinaţi de escapadele zilei de vineri, însă nu va fi nimeni în jur atât de liber încât să-i judece, fiecare va fi ocupat cu propriile satisfacţii.
Aşadar, pentru că mesajul ei este unul apăsător şi în acelaşi timp înălţător, îndemnul/avertismentul aceste acela de a înţelege/accepta că viaţa are suişuri şi coborâşuri nu doar la nivelul anilor, ci şi la nivelul unei săptămâni. Urcuşurile şi coborâşurile acestei zile pot fi încărcate de tristeţe, dar refuzăm să înţelegem bucuriile acestei lumi, însă ne vor încânta cu bucurii adânci, dacă reuşim să vedem ce se află dincolo de interfaţă.

Pe ultimul segment al zodiei Balanţă, Luna ne îndeamnă să fim concilianţi cu ceea ce ne-a supărat şi intimidate în săptămâna anterioară, să privim totul cu putere, înţelegere şi, mai ales, să căutăm să fim selectivi prin elemente pozitive de comportament, gândind corect despre oameni şi urmărindu-le doar calităţile. Venus şi Junon azi se întâlnesc într-un sextil, la fel şi Luna cu Marte, ceea ce ne îndeamnă să ne fixăm atenţia pe raporturile personale, pe înţelegerile subtile, pe cât de uşor şi sincer putem mângâia pe cineva din jur cu vorba, cu privirea, cu fapta sau, la modul concret, cu o atingere, cu o îmbrăţişare. Împlinirea sextilului dintre Venus şi Junon, ne pune în faţa unei deschideri speciale, a unei ferestre pozitive în care să reuşim să înţelegem şi, ceea ce este şi mai important, să ne comportam în cunoştinţă de cauză. Miercuri, Mercur, prin retrogradarea sa, va intra în Scorpion şi visul se spulberă, atenţia se va îndrepta spre ceea ce ne poate conferi un avantaj direct, solid, concret. Până atunci, dar în în special acum, vom încerca ne vom asuma imagine ape care singuri ne-am atribuit-o sau pe care alţii ne-au creat-o. Astfel, azi putem deveni păpuşi fără sfori, cărţi în rafturi, sunete, flori sau chipuri lipite de pânze sau bucăţi de carton care aşteaptă admiraţia şi evalua privitorilor. Prin ceea ce se întâmplă azi se reuşeşte să se construiască o legătură specială între trăsăturile elegante ale Scorpionului şi dinamica aparte de care dă dovadă Mercur în Săgetător. Astfel, reuşim să mobilizăm cea ce ne este teamă să arătăm, ceea ce ascundem de mult timp şi este bun şi, nu doar atât, vom reuşi să atingem un vârf în exprimarea personală, iar rezultatul să fie unul cât se poate de bun. Întâmplările, evenimentele, deşi ne duc spre marginea prăpastiei de această dată suntem legaţi de mijloc şi plutirea pe care o realizăm deasupra ei ni se va părea un joc interesant, unul încărcat de adrenalină care ne face să ţipăm, să ne exprimăm liber, să dansăm aşa cum ştim mai bine, dar să şi înţelegem ce reprezintă de fapt dansul în comportamentul uman.
Aşa cum atunci când mai multe instrumente cântă este armonie, la fel, atunci când omul se lasă antrenat de multitudinea de sunete arata cât de prietenos este cu universul. Într-o mistică aparte, dansul reprezintă mijlocul prin care se arată cât de iubitori suntem faţă de viaţă. Mişcarea, pentru că ne mobilizează forme de energii pe care, în virtutea emoţiei, le combinăm, se exprimă la cote înalte acum şi barierele cad, limitele gândirii şi simţirii se extind şi oamenii se simt altfel, mai puternici, mai buni, mai calzi, mai deschişi. Mersul este un fel de dans, gesturile, de asemenea, privirea face şi ea parte din dansul cosmic, cel care intră în intimitatea fiinţelor din jur şi le mângâie cu gândurile, la plantează în adâncimile lor seminţe ale prieteniei. Şi toate acestea se manifestă prin mişcare, prin dans, prin apelul la o simbolistică organică, aceea care prin deplasare descrie certuri, triunghiuri, spirale, cea care ne pune în faţa unor mudre elegante sau teribile.
Când muzica de aici se opreşte, dansul poate continua, dacă auzul îşi extrage puterea din alte planuri şi, în felul acesta, oamenii se adună într-o horă a gesturilor pe care le pun în mijloc sub denumirea de “mă simt bine”, “mă bucur”, “mă exprim liber” şi nu se tem că prezenţa altora le-ar putea opri muzica şi nici că i-ar opri din mişcare.
Azi, prin dans, mişcare, prin exprimare fizică îi vedem pe ceilalţi cum nu i-am văzut până acum: timizi, îndrăzneţi, vulgari, puternici, talentaţi, graţioşi sau extrem de abili şi creativ cu mişcările. Nu vom reuşi să trecem însă dincolo de mişcare, gest, de informaţia pe care o conţin şi nici nu trebuie pentru că totul se bazează azi pe trăire, pe exprimare, pe a ne prinde într-o horă şi a înţelege că toţi cei care fac parte din câmpul vizual impact cu noi ceva, ne sunt identici printr-un element şi cu care dezvoltăm procese mai mult sau mai puţin evidente de rezonanţă.
În a doua parte a zilei, Luna, prin trigonul cu Neptun, conjuncţia cu Saturn şi trigonul cu Chiron, dă sens acestei mişcări şi ne va face să ne bucurăm de viaţă, evenimente, de o întâmplare concretă şi să nu ne preocupăm dacă încântarea, succesul sau satisfacţia de acum are viitor sau nu.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi de acoperire, de forţă, de exprimare, o zi în care ne asumăm chipuri ale speranţelor pe care le avem şi ne bucurăm pentru că acestea se întâmplă. Multora acestea li se par abstracte, poate prea abstracte însă ei ignoră faptul că prin imaginaţie suntem în permanenţă alimentaţi de abstract şi că, în realitate, gândirea şi exprimarea în abstract constituie elementul care ne duce spre progres. Aşa s-a-ntâmplat cu etapele istorice ale omenirii şi la fel se întâmplă şi cu indivizii de acum şi la fel se va întâmpla şi în continuare pentru că abstractul, în viziunea noastră, nu este decât chipul nostru reflectat într-o oglindă construită din energiile altei dimensiuni. Cei care doresc să aprofundeze acest mod de a percepe lumea se vor pierde în visuri, în aspiraţii arzătoare în pasiuni dezlănţuite cu o mare voinţă şi să nu se simtă deloc obosiţi, plictisiţi, să le placă mult să se se hrănească prin aceste imagini şi să nu simtă deloc dacă au sau nu perspectivă, dacă acestea vor supravieţui viitorului complicat, aşa cum planetele cu deplasare lentă îl indică.
Azi dansăm printre stări, ne bucurăm cu ele, de dragul lor şi le vom exprima cât mai curat şi puternic vom putea.
Ceea ce se întâmplă va fi în ochii noştri mai puţin important pentru că se va construi în absenţa unei judecăţi rigide şi mobilul bucuriei va fi mai puţin solid, în timp ce umbra lui ne va încânta teribil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda acestei zile maximum de atenţie pentru că ea vine cu o bogăţie nesperată pentru această perioadă: hrana sufletului.

Luna şi Pluton se întâlnesc azi într-un sextil. În afara acestuia, de-a lungul zilei nu va împlini niciun aspect important ceea ce ne va oferi prilejul să medităm la multe, la ceea ce ni se întâmplă, la ceea ce ni s-a-ntâmplat, să ne dedicăm studiului, să căutăm obiecte pierdute, persoane pe care nu le-am văzut de mult timp, să ne planificăm o ieşire în natură, o excursie, o plimbare sau să evadăm cu mintea spre zone aride, uscate, spre subiecte delicate care încă nu au reuşit să ne acapareze sfera gândurilor, pe care le-am ţinut ascunse în adâncimile fiinţei.
Ceea ce va veni spre noi în această zi nu este însă simplu şi nici moderat. Suntem solicitaţi pe direcţii obositoare, chiar suprasolicitaţi şi, pentru că Luna se afla la jumătatea distanţei dintre Venus şi Junon, atitudinile noastre se vor modela în raport cu nevoia de iubire şi apreciere, de recunoaştere a muncii şi ridicare a nivelului. Deşi azi ne vom preocupa de ceea ce credem că este important, din partea societăţii ne vor veni alte invitaţii, alte forţe şi toate acestea ne vor bulversa, ne vor constrânge. Bulversaţi, vom considera că cineva ne urmăreşte, că suntem intimidaţi în mod intenţionat şi a ne lăsa în voia acestor senzaţii vom putea dezvolta o paranoia de toată frumuseţea. Cu Luna pe final de ciclu şi încercând să se pună bine cu Pluton, cel pe care îl va vizita abia sâmbătă, 17 noiembrie, când, în plină noapte, va împlini cu acesta o conjuncţie, în acest final convingerile ultimilor două săptămâni se vor construi pe ideea utilităţii, al schimbului de valori, al evaluării şi testării puterii de rezistenţă sau pricepere.
Ziua de 13 noiembrie nu este plină de evenimente, ci doar încărcată de câteva dintre ele, doar marcată de elemente cheie ale ciclului, amintiri care ne vin punctual în minte, sub chipul unor persoane dragi sau cu care am avut un conflict deschis, pe care nu am reuşit să le manevrăm în direcţia dorită sau de la care nu am reuşit să obţinem informaţiile pe care le-am dorit. În capul unor acestea sunt încercări ale vieţii, fără să înţelegea că de fapt ele sunt amintiri, interpretări care nu se aplică persoanelor pe care le vedem sau pe care le vizualizam într-un for interior.
Prin urmare, 13 noiembrie ne îndeamnă să ne luptăm cu inamici invizibili, cu personaje care nu reuşesc să ne smulgă din locul în care suntem sau pe care nu putem să le modelăm după cum am dori. Totul pare a lua înfăţişarea unei lupte, a unei confruntări care vizează desprinderea individului din starea de confort şi aducere în faţa unui judecător aspru. Fiind final de ciclu, mulţi se vor gândi că întâmplările au un rost, că în spatele vorbelor există şi intenţii şi care, de vreme ce nu sunt spuse, sunt ascunse, iar dacă sunt ascunse, neapărat sunt şi periculoase.
Nu, ciclul lunar care se încheie nu ascunde numai lucrurile periculoase, ci şi beneficii sau dacă nu sunt văzute aşa acum în timp, după ce le vom cântări suficient, vom ajunge la concluzia că acestea constituie prima serie de experienţe dintr-un capitol important al vieţii, unul ce va ţine în jur de doi ani şi care a debutat cu intrarea lui Saturn în Scorpion, în urmă cu aproximativ o lună.
Dacă finalul acestui ciclul nu ne mulţumeşte, adică dacă ceea ce ne vine în întâmpinare cu valori pe care să le apreciem, chiar dacă vom considera că societatea ne trage în altă parte sau, mai rău, loveşte în ceea ce avem mai de preţ pentru a le anula, nu constituie un element demn de menţinut în forul interior înseamnă că adâncimea destinului nu are trăsături de amploare şi că este aşteptat un alt moment, care să fie mai mult determinat de factorul astral, de exterior pentru a provoca evenimente ample, dinamice şi surprinzătoare.
Cei care ştiu că tot ceea ce începe, are şi un sfârşit şi doar ceea ce nu se naşte, nu moare, doar ceea ce este etern nu-şi găseşte sfârşitul, adică azi vom înţelege că lucrurile îşi urmează ordinea şi că este important să respectăm această ordine pentru a înţelegem contextul major în care se manifestă.

Luna nouă de azi ne aduce în punctul cel mai dificil al acestei perioade. Împlinindu-se pe Fundul cerului, în punctul în care loviturile sunt cele mai dureroase şi în care dinamica astrală tinde să se îndrepte spre deviaţii de la regulă, putere sau eficiență, calitatea următoarelor patru săptămâni este marcată de făţărnicie, constrângere, luptă pentru putere, agresivitate, destăinuiri incomplete, cele care, sub haina adevărului devin surse ale neputinţei sau justificări ale mersului înapoi. Adevărul aflat, cel pe care mulţi îl vor manipula în următoarele patru săptămâni este cel care va duce spre scandal şi nepotrivire, spre a amesteca două direcţii sau două substanţe care în mod normal nu sunt împreună. Ceea ce vine spre noi în următoarea perioadă este dureros şi incomod şi chiar din prima zi a acestui ciclul vom simţi diferenţa între ceea ce s-a-ntâmplat luni, 12 noiembrie şi ceea ce se întâmplă acum, chiar dacă este vorba de un interval de timp relativ scurt între acestea.
Faţă de surorile ei, care vor defila şi ele pe scenă, această zi se va evidenţia cu tendinţa de a nega, suprima, ingera, acoperi sau ascunde ceea ce poate duce la surparea întregului edificiu. Iubirea va fi duşmanul cel mai mare şi când se va vorbi despre ea sau despre respect, acceptare, smerenie, înţelegere toate acestea vor primi loviturile care îi sunt destinate iubirii. În felul acesta, mulţi vor avea impresia că orice ar face nu au cum să supravieţuiască şi trebuie să se scalde într-un compromis şi mai mare, că lumea este răsturnată, că oamenii se unesc numai în a face rău şi că răul pe care îl fac este chiar real.
Există, din fericire, o mare discrepanță între gând şi acţiune, între ceea ce se vede în afară şi ceea ce există în interior, între ceea ce se înţelege şi adevăratele intenţii care au stat la baza acţiunii. Nu, lucrurile nu sunt atât de tragic construite aşa cum par, dar pot deveni dacă mintea le va face aşa. Conjuncţia luminariilor pe Scorpion aduce o dinamică pe idee tocmai pentru că deţine cheile infernului, el ştie cele mai bine ce se întâmplă dacă acestea ies la lumină. În timp ce alte zodii ţopăie fericite în jurul balaurului, el îi cunoaşte acestuia acţiunea, ştie care îi sunt metodele, calitatea mişcării şi care îi este hrana preferată. Trăsătura negativă a Lunii în acest semn vine să alimenteze ideea de muncă în folosul prejudecăților, în slujba dorinţei de putere, a obsesiilor care aduc în prezent frânturi de trecut, cu tot cu nostalgiile de epoca şi împreună cu aspiraţiile de atunci pe care prezentul le poate menţine doar într-un glob de sticlă sau lăsându-le să umble libere pe stradă cu perfuzii legate de gât. Nefirescul, pentru că despre el este vorba, ne va învălui cu o forţă aparte şi ne va constrânge să ne reducem aspiraţiile prezentului pentru a face loc alaiului din trecut. Scorpionul este o zodie de apă şi vietăţile pe care le conţine prefera doar zonele tulbure ori partea de jos a vasului ceea ce alţii numesc depuneri, reziduuri sau ceea ce nu trece prin sită. Contextul acestei zile ne va oferi însă mesaje confuze. Azi Mercur se întoarce în Scorpion, dar prin mersul retrograd, asta înseamnă gradul anaretic al zodiei şi va produce o selecţie a unor evenimente pe care doar şi le amintesc ca fiind negative, nu le mai ştie cum erau în mod concret, nu le mai poate coordona în mod abil, aşa cum s-a-ntâmplat în preajma zilei de 29 octombrie când trecea peste acelaşi punct. Acum vor fi tentaţi să ne amintim despre evenimente complicate desfăşurate între perioada 5-29 octombrie 2012, dar selectiv pe criterii şi segmente de vârstă, pe forme de inteligenţa său nivel de cultură, pe sortiment şi perspectiva pe care au dovedit atunci că o urmăresc.
La fel cum se va întâmpla şi în 2013, la Luna nouă din Scorpion, aceasta se produce în fereastra conjuncţiei cu Capul Dragonului, ceea ce aduce acestor situaţii înfăţişarea de grav, important, covârşitor. Ceea ce se întâmplă acum nu va avea însă greutatea a ceea ce se va întâmpla în 2013, însă prefigurează câteva direcţii şi ele ţin tot de sfera emoţională, de mijlocul prin care ne facem ca emoţiile să fie încărcate de însemnătate.
Ziua de 14 noiembrie nu se evidenţiază numai prin Luna nouă şi prin aspectele grave pe care ni le va aduce în întâmpinare, ci şi prin careul pe care Mercur îl va împlini cu Neptun şi prin faptul că Luna îşi va încheia tranzitul său prin Scorpion. Prima jumătate a zilei este însă complicată şi încărcată de germene ale unor evenimente care nu se vor finaliza în această zi, ci care se vor extinde în următoarele patru săptămâni având în ele un mesaj dureros asupra căruia, din nefericire vom reveni în 2013, într-un context asemănător. Totuşi, anului 2012 este un al al extremelor, însă 2013 va fi unul în care individul se va dovedi a fi propriul său duşman, propriul său obstacol. Diferenţa dintre cele două, aduce şi mari diferenţe între aceste situaţii similare în care Luna nouă din Scorpion se produce în ani succes în preajma Nodurilor. Dacă adăugăm acestui moment şi faptul că asteroidul spiritualităţii va reveni la mersul direct în seara acestei zile, partitura pe care o vom interpreta azi va dovedi un crescendo elegant şi, în acelaşi timp, unul puternic.
Diferenţa dintre ceea ce se consumă prin apelul la trecut şi direcţiile noi pe care dorim să ni le construim ca urmare a dinamicii şi inclinaţiei spre putere va face din 14 noiembrie una dintre cele mai complicate zile ale perioadei, nu doar prin ceea ce se consumă acum, ci prin pericolul coroziv care se va răspândi spre toate structurile personale, prin teamă, grijă, nesiguranţa, incertitudine. Oamenii se vor uni pentru a se susţine şi în realitate, ei se adună pentru că sunt duşmani din trecut, din vieţi trecute, care au nevoie de conciliere pentru a se ridica în structuri rafinate ale creaţiei. În timpul confruntării, propriu-zise sau potenţiale, nimeni nu va înţelege cât de important este să fim împăcaţi cu noi şi cu instrumentele pe care le-am folosit. Ridicarea vine prin claritatea pe care o are această înţelegere, iar puterea se va dovedi eficientă doar dacă va susţine această înţelegere.
Prin urmare, ziua de 14 noiembrie îşi va dovedi cu brio însemnătatea pe care o are în palmaresul zilelor esenţial ale anului 2012. Ea va aduce intensităţi diferite în zone unde acestea nu se pot combina, unde nu sunt condiţii prielnice progresului, însă se cere elevarea puterii de înţelegere pentru a ridica standardul de lucru, pentru a îmbunătăţi rezultatele muncii prestate şi pentru a ne pregăti să le valorificăm după 22 noiembrie când Soarele va trece în Săgetător.
Ziua ne va pune însă în vedere că alimentarea cu mesaje tendenţioase, cele care ţin de răutăţi ascunse cu grijă sau de inserarea în elementele prezentului a unor întâmplări şi aspiraţii care nu sunt asimilate de la sine constituie o abatere de la normele de bune practici şi o garanţie a faptului că unii refuza să înţeleagă că pentru orice demers nu există final, ci doar atingerea momentului de cotitură în care drumul o ia la dreapta sau la stânga şi care ne lasă impresia de final.
Pentru 14 noiembrie este ziua iluziilor impuse cu forţa, recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri din aceste demersuri şi de a ne apropia de noi înşine cu speranţa că trăim pentru a progresa nu pentru a da viaţa unor ambiţii absurde. Ziua în direcţia aceasta ne va duce şi cine va rezista, va fi învingător nu într-o competiţie de grup, ci într-o întrecere cu propria sa persoană, cu talentele şi deficienţele sale.

A doua zi de Săgetător ni se înfăţişează cu o formă de distragere a atenţiei, cu o manifestare în afara registrului cunoscut, ca şi cum, în primele zile ale săptămânii am acţionat sub condiţionarea unei benzi elastice şi acum dintr-odată bandă se rupe, se desprinde de acolo unde era fixată şi forţa pe care am îndreptat-o împotriva câmpurilor ambientale pentru a realiza acţiuni obişnuite, comune se întoarce îndărăt, loveşte pe cel care a emis-o şi efectul este unul extrem de neplăcut.
Această imagine poate fi transpusa în segmentul social printr-o regretabilă autoflagelare, printr-o întoarcere agresivă în punctul în care eram în săptămâna anterioară pentru a ne reaminti care ne este potenţialul, cu cine lucrăm şi care este caracterul real al acţiunilor pe care le realizăm.
Chiar la miezul nopţii Luna şi Lilith se vor întâlnia într-o opoziţie şi timp de 10 ore, până când se va apropia de opoziţia cu Jupiter pentru a înţelege ce este real şi ce nu din ceea ce gândeşte şi observă, îşi va petrece noaptea şi dimineaţa zilei în agitaţie şi stres, în suspiciune, îndoială, oscilând între două extreme. Această tendinţă se va manifesta şi în tonusul muscular şi în manifestarea circulaţiei sanguine, dar şi ceea ce priveşte pH-ul.
Azi vom dovedi o acută sensibilitate la ceea ce este acid, caustic, la ceea ce se construieşte pentru a distruge un element important, trainic, prin a pune la îndoială ceea ce nu s-a manifestat în sectorul social cu îndrăzneală, tupeu sau expansiune. Pentru că vom avea impresia că tot ceea ce s-a putut face s-a împlinit, mulţi se vor consuma azi doar pentru a readuce în discuţie rezultate pe care le-au comportat în primele zile ale săptămânii sau pentru a şi le valorifica pe zona comună, în societatea, în piaţă, în vernisaje, în prezentări, conferinţe, colocvii, pe site-urile de socializare sau pur şi simplu pentru a prezenta unui for superior o lucrare personală.
Trecând de la opoziţia cu Lilith, la cea cu Jupiter şi apoi la conjuncţia cu Junon, Luna ne îndeamnă să ne exprimăm într-un registru epuizant. Mulţi vor considera că au ajuns la fundul sacului, că nu mai pot, nu mai înţeleg, că mintea nu le mai funcţionează şi că au nevoie de o pauză, o ieşire, o deconectare. Unii chiar şi-o vor programa sau chiar şi-o vor împlini, însă nu vor rezolva nimic prin asta pentru că vor intra în zona delicată a emoţiilor care şi aceasta a fost mobilizată puternic în zilele anterioare. Pe ideea orice atingem doare, vom căuta azi, în modul cel mai discret posibil, să ne sustragem efortului şi muncii, mobilizării şi exprimării.
Prin urmare, 15 noiembrie ne va îndemna să ne refugiem în ceea ce am considerat că înseamnă pentru noi idealul de bine, confort, satisfacţie. De la miezul nopţii până în preajma orei 10,00 când Luna va trece de la opoziţia cu Lilith la cea cu Jupiter multe convingeri eronate vor avea un rol decisiv în modul cum se vor aşeza evenimentele acestei zile. O explorare dincolo de ceea ce ne este permis, dincolo de bunul simţ, de condiţiile stabilite, de o promisiune, de adevăr, ne rupe o condiţionare, o bandă elastică, menită să ne ţină, prin tensiunea ei, într-un cadru obişnuit al vieţii, să nu ne permitem escapade periculoase, păguboase, se rupe. În afara acestor condiţionări calitatea vieţii se schimbă brusc, gesturile nu mai pot fi dozate şi pentru că avem Luna în Săgetător, ne va fi greu să ne îndreptăm atenţia spre propria persoană, să ne autocriticăm, să ne cenzurăm. Având în minte binele, satisfacţia, eficiența, ţinta, finalitatea, oamenii își vor depăşi atribuţiile deşi efortul pe care-l vor face va fi unul cu mult mai mic decât ceea ce au făcut în primele zile ale săptămânii. În absenţa condiţionărilor de ordin major, fără avea banda elastică, mulţi se vor mira cum de pot obţine așa de multe cu efort minim. Totuşi, acele condiţionări aveau rolul lor, poate unul moral, poate altul socioprofesional, însă ne va veni greu să vedem şi să înţelegem cum să ne autocenzurăm dacă a raporta la reguli şi a îndeplini dezideratele constituie două linii pe care nu vom putea merge în acelaşi timp. Efectul este însă unul neplăcut pentru unii, chiar dramatic pentru alţii, care ne îndemnă să ne dezvelim de caracter şi să ne urmărim finalitatea pe ideea: “Scopul scuză mijloacele”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne refuza libertăţile pe care nu le înţelegem, de a fi atenţi cum vorbim, ce spunem şi cât de departe putem merge în acţiunile pe care le întreprindem sau în subiectele pe care le abordăm. Este important să ştiu că 15 noiembrie nu este o zi de victorie, ci de tentaţie.

Înainte de a trece în Capricorn, Luna se va întâlni cu Venus într-un sextil și cu Marte într-o conjuncţie, participând la triunghiul minor pe care Marte îl împlineşte cu Saturn şi Neptun. Aceste evenimente se construiesc, aşa cum s-a-ntâmplat şi în ziua de ieri, între miezul nopţii şi mijlocul zilei, între îndemnul de a gândi şi realiza raţionamente ori conexiuni şi confirmarea lor în plan real. Acest tip de vibraţie ne grăbeşte să împlinim un termen, ne grăbim să facem o cât mai bun impresie şi, fără să ne dăm seama, ne depărtăm de la îndemnul zilei anterioare şi ajungem într-un punct în care ne inventăm scuze pentru a merge mai departe deoarece nu ne mai putem opri din ritm.
Pe ultimul grad al Săgetătorului, Marte îşi aminteşte de ceea ce nu a cucerit şi doreşte să recupereze ori se va uita numai la fotografiile care îl prezintă ca un învingător de mare clasă. În acest tandem, Luna, în conjuncţie cu zeul războiului pe acest ultim grad aduce posibilitatea reeditării unui conflict la o intensitate atât de mare încât, spre seară, după ce furtuna va trece, să ne gândim dacă în tot acest timp cât a trecut de la ultimul conflict de acelaşi fel am progresat măcar un pic. Nimic nu va fi important şi nici nu va conta dacă stricăm sau dacă în viitor ne va mai trebui acel obiect, relaţia sau dacă persoana cu care ajungem acum într-o relaţie deficitară va mai dori să ne vadă sau nu. Explozia temperamentală, născută din relaţia Lună-Marte pe Săgetător va aduce noţiunilor o formă neobişnuită de înţelegere. Acolo unde senzualitatea ar trebui să se exprime întâi prin eros pentru a ridica nivelul de conştiinţă, se va alege varianta cea mai simplă, cea mai comodă, cea care ne va extinde pe orizontală, păcălindu-ne că prin aceasta ne vom întinde spre noi valori şi în felul acesta progresăm.
Nu, nu progresăm procedând aşa, ci ne pierdem vremea sau ne adâncim şi mai mult în promiscuitate sau vulgaritate, căutând să-i păcălim pe ignoranţi cu definiţii pompoase ori cu atitudini categorice. Aceste două elemente, prin Săgetător, devin instrumentele unui misionarism de proastă factura. Unii vor reuşi să-şi convingă toţi vecinii să cumpere de acolo de unde cumpăra el pentru a-şi creşte stima de sine, îşi va convinge tot prietenii să urmărească un anume serial, chiar dacă subiectul în sine nu-i place, ci doar unul sau doi actori care se deşiră prin platou ș.a.m.d. Totul va lua înfăţişarea informaţiei, însă, în realitate, această informaţie nu se va mulţumi cu ceea ce reprezintă, ci va fi aşezată lângă plăcere, pentru a da vieţii un rost şi o menire uşor de recunoscut. Atunci când sunt confundate cuvintele cu sentimentele, când gesturile devin largi şi buzele se întind de la un capăt la celălalt al feței sugerând ceva bun şi gura aruncă informaţii care se încadrează şi ele în acelaşi registru al mimetismului rolul zodiei Săgetător este acela de a se scufunda în şi mai multă negativitate, însă înconjurată de un strat fin de bunătate, cel care ascunde că mărul este găunos şi putred în mijloc. Această situație survine ca şi cum nevoia de cunoaştere ne face să ne petrecem o zi întreaga într-o bibliotecă neîngrijită şi de dragul cunoaşterii să ne expunem la complicaţii care să ne afecteze sănătatea, ori să alergăm asemenea lui Pheidippides, pentru că la destinaţie să realizeze că nu mai au nimic în comun cu acest subiect sau preocupare şi să survină o schimbare categorică.
Azi Saturn şi Chiron se vor întâlni într-un trigon şi ceea ce vom motiva va fi corect, însă mijloacele vor lăsa de dorit. Cele două planete nu-şi construiesc unghiul dintr-odată, ci sunt multe zile de când, încet încet, îl formează, iar asta înseamnă că azi vom căuta să urgentăm ceea ce în zilele anterioare, de la începutul lunii până acum, am construit la nivel de idee. Mesajul celor două, sub acest unghi, are însă un bine potenţial care nu se va putea manifesta azi. Va fi nevoie de trecerea lui Marte în exaltare (Capricorn) pentru că prin recepţia mutuală între Saturn şi Marte, în aspectul nocturn, sufletesc, misterios al individului să reuşim să punem în practică ceea ce am gândit şi nu am împărtăşit încă.
Prin urmare, mulţi se vor lua azi după aparenţe şi vor considera că omul care vorbeşte urât este şi urât pe dinăuntru. Poate, în general, aşa este, însă azi lucrurile se prezintă altfel. Pentru că iese la lumina ceea ce este ascuns, umilit, învins, ignorat într-o dorinţă ascunsă de a ridica nivelul de înţelegere şi de a ne declara învingători. Mulţi, pentru aceasta, asemenea lui Pheidippides, vor avea un final tragic, rupându-se de ceea ce au practicat cu atât de multă îndârjire, cu atât de mult patos şi implicare. Vor obţine un rezultat bun, se vor ridica la nivelul aşteptărilor, însă preţul pe care-l vor plăti va fi unul straniu.
În planul ezoteric al existenţei, aceasta înseamnă desprindere de sine, uitare, renunţare la ceea ce poate agresa, contracara sau distruge idealul şi îmbrăţişarea celui care loveşte în corp crezând că prin asta răneşte sufletul. Lecţiile ezoterismului sunt însă foarte complicate şi tragice, ele nu ridică adeptul de la sine, ci doar prin trecerea unui test, acela al înţelegerii. În prima jumătate a zilei magnetismul astral nu ne va ajuta să înţelegem sau să ne adâncim sensuri eficiente, ci doar să tindem spre victorie. Că asta înseamnă a avea ultimul cuvânt, a se permite ridicarea mâinii cu agresivitate, refuzul unei colaborări, demonstrarea unei abilităţi este mai puţin important. Ceea ce este important va veni însă prin amploarea fenomenului. Ceea ce porneşte din minte, are ecoul în emoţie şi caută să construiască se va detaşa de trăsăturile gradului anaretic a lui Marte din Săgetător şi se va îndrepta spre trigonul lui Saturn cu Chiron. Aceştia vor şti că timpul rezolvă totul, că ritmul său are un efect terapeut asupra individului care îşi măreşte acum viteza de lucru, frecvenţă, dar la exterior rămâne calm şi tăcut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenţia spre suflet, de a refuza azi orice competiţie în afara celei cu propria persoană. Azi nu demonstraţia trebuie să fie etalonul, ci liniştea pe care reuşim să o menţinem indiferent de tipul de acţiune în care ne vom implica.

>

Dacă o parte dintre cele pe care le-am gândiţi şi canalizat de la începutul acestei luni, poate chiar de la începutul acestui an, şi-au atins ţinta acum, ceea ce vine spre noi în aceste zile de Capricorn ne vor îndemna să ne lărgim orizontul cunoaşterii şi să ne căutăm rostul în întâmplările mari, în evenimentele care să implice mulţi oameni şi care prin însemnătatea acestora să ne depăşim propria condiţie.
Pentru că sunt în plin tranzit prin Scorpion şi pentru că încrederea şi curajul par să construiască acum un aliaj important care să se bazeze pe dorinţa, pe manipularea puterii şi să obţină prin intermediul lor produse impresionante care să acţioneze eficient şi în lumea fizică şi în cea a ideilor. Conjuncţia Lunii cu Pluton împlinită la puţin timp de la intrarea în această zi pare să ne adâncească într-o formă de emoţie care de regulă se consumă în faţa marilor evenimente. Ştim din comparaţia cu celelalte perioade că trecerea de la conjuncţia Luna-Pluton, la cea Luna-Uranus constituie o lecţie importantă pe care omul o dezvolta în raport cu societatea, însă nu pentru a şti ce i se întâmplă, nu pentru că reuşi să surprindă corect comportamentul celor din jur, ci pentru a se dezvolta pe sine, pentru a se apropia de ceea ce înseamnă puterea personală şi mai ales de ceea ce înseamnă rafinamentul spiritual.
Da, azi, pentru că Marte trece într-un semn al gândirii, într-un semn în care dorinţa sa este îndreptată numai spre a rafina ideea, a cultiva noţiunile morale, puterea de a discerne ne putem aştepta ca întregul spectru astral să se refere la rafinamentul spiritual, la bucuria de a căuta cu mentalul, nu cu mintea, cu întreaga forţă subtilă, nu doar cu emoţia, ceea ce este esenţial, ceea ce va dăinui, ceea ce va rămâne în posteritate ca un exemplu de curaj şi încredere, de forţe şi ridicare, progres ori de elevare lăuntrică.
Cerul acestei zile nu conţine configuraţii speciale, tocmai de aceea forţa subtilă a planetelor nu va acţiona atât de puternic şi determinant cum suntem obişnuiţi, ci va lucra într-un fundal calm şi ponderat. Ceea ce va fi viabil însă ne va îndemna la visare, la telepatie, la sincronizare, la comunicare cu ceea ce se află într-un plan nevăzut, nu neapărat în lumea de dincolo, cât la mare depărtare. Că se va pune problema unor coincidenţe stranii care, dacă acţionează în mediul ştiinţific generează fenomene sociale impresionante, iar dacă se manifestă într-un alt registru ne alină suferinţa şi ne oferea semnul că suntem cu toţii într-o perfectă comuniune, la unison şi coordonaţi de acelaşi tip de inspiraţie.
În planul vieţii comune, această fuziune de elemente ne îndeamnă să ne face confesiuni, să ne ridicăm standardul de viaţă prin concentrare şi mobilizare şi să reuşim, prin tot ceea ce spunem şi facem, să impresionăm. Azi, aceste impresii ţin de sfera gândirii, de judecată, discernământ şi ele sunt element e care vor sta la baza comunicării şi echilibrului dintre oameni. Înainte de a fi un pasionat de mister, Marte în Capricorn este interesat de ceea ce este extrem de greu de explorat, de ceea ce nu se poate explica prin cunoaştere comună, de ceea ce are nevoie de experienţa directă, de trăire, implicare şi chiar renunţare. Ceea ce este straniu în toată această combinaţie vine din relaţia pe care o va dezvolta Marte din Capricorn, cu Soarele şi Mercur aflaţi acum în conjuncţie. Pentru că Mercur este retrograd, trăsătura lui Mercur întărit azi de Soare este una umoristică, una care ne îndemnă să facem haz de necaz, care ne încurajează să ne exprimăm nemulţumirea şi cu tactul pe care îl are numai când trece prin scorpion să ne spună la majoritatea problemelor: “Asta nu o pot rezolva!”.
Când Soarele se mai apropie şi de Capul Dragonului acest “Nu pot rezolva” se transformă într-o selecţie statistică şi esenţială traiului comun, un fel de de sită care cerne mărunt şi care ne îndeamnă să fim vigilenţi cu propriile gânduri pentru că ele ne duc într-o zonă în care joaca nu este admisă.
În felul acestea, înţelegem că sextilul lui Marte cu Neptun ar putea fi risipit pe vorbe, dacă permitem asta, pe idealuri iluzorii dacă nu ne putem controla dorinţele şi din multiplele oportunităţi care se întrevăd azi să ne alegem doar cu o mai uşoară relaţionare cu cei din jur.
Chiar dacă multe din mesajele acestei zile sunt confuze, îndemnul pe care îl lansează Luna din exil, cu Marte din exaltare, se traduce prin a ne domina dorinţele, prin a le ţine sub control, pentru că sfera ideilor să poată trece printr-o transformare severă, să se poată exprima în alt registru, cu alţi oameni, în afară schemei obişnuitului, cu alte instrumente. Unii vor apela azi la substanţe care le intensifică plăcerea, însă asta nu le mă îmbunătăţi traiul comun, nu le va îmbunătăţi condiţia de trai, ci îi va face să-şi piardă timpul să-şi risipească o cantitate importantă de energie pe ceea ce numim “Mă simt bine”.
Prin urmare, ziua de 17 noiembrie se va desfăşura într-un registru comportamental neobişnuit. Când adâncimea sentimentelor se va îndrepta spre ceea ce am putea considera drept curaj, îndrăzneală, segregarea sentimentelor ori elevare spre un plan superior pe baza ideilor-forţă.
Azi planetele par să-şi unească energiile pentru ceea ce nu se poate împlini decât prin renunţare, suprimare, prin post, abstinență. Aceasta pusă pe seama unei puternice motivaţii, aceea care ne materializează puternice ambiţii azi vom fi motivaţi să ne alegem alţi parteneri de viaţă, de afaceri, de proiect, să ne îmbrăcăm ambiţiile în haine de sărbătoare şi să le privim ca pe unele noi, iar din această transfigurare să apară un alt tip de conduită pe care oamenii să-l îmbrăţişeze şi fie că este bun sau rău să devin unul de referinţă pentru ceea ce avem de îndeplinit până la finalul anului.
Cu Marte în Capricorn segmentul energetic va intra până de sărbători (26 decembrie) într-un sector binefăcător, în care tot ce ţine de medicină energetică, de terapiile prin cuvânt, prin informaţie să fie favorizate. Din acest interval, ziua de 17 noiembrie va profita de binefacerea apei. Cele trei conjuncţii pe semne de apă şi una pe semn de pământ este semn că o formă binefăcătoare de energie va acţiona pe segmentul osos, excretor, dar şi pe cel care vizează eliminarea energiei negative prin respiraţie său gând.
Recomandarea pentru această zi este aceea care ne îndeamnă să ne îndreptăm atenţia spre ceea ce este corect din educativ, prin morală, spre ceea ce ne poate întări convingerile personale, vindeca, echilibra şi ridica nivelul de conştiinţă. Oamenii au însă nevoie de modele pentru a se îndrepta spre ţintă şi tocmai aceste modele au menirea azi de a-i îndrepta spre complicaţii. Ceea ce este corect în propria structură ar trebui să fie suficient pentru ridicare nivelului, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, pentru o optimizare a funcţiilor, pentru a ne oferi o stare de confort.

Finalul săptămânii ne aduce, prin încheierea tranzitului Lunii prin Capricorn, o formă de dezicere de ceea ce am considerat că este bun şi corect în demersurile pe care le-am făcut până cum. Ca şi cum nu ne mai place vacanţă, ieşirile din registru, cartea pe care am apucat să o citim, ajungem să judecăm greşit ceea ce vine spre noi şi constatăm că tot ceea ce ne pune la o sarcină suplimentară ne îndeamnă de fapt la deviere de la cale. Azi stagnăm, completăm până la semn cu puţină comoditate, mai ales în prima parte a zilei şi apoi ne vom delecta cu ceea ce-i răneşte mai tare pe cei din jur prin indiferență. Careul dintre Luna din exil şi Venus în domiciliu aduce o suspiciune îndreptată împotriva ideii, împotriva gândirii, a schemelor comportamentale, a ceea ce duce spre reformulare ori spre corectarea unui comportament care, în stresul cotidian, se dovedesc a fi singurele care să ne confere puţin echilibru şi puţină adâncime gândirii.
Luna în exil este însă mai puţin agresivă că atunci când se afla în cădere. Acum poate să se oprească din demersurile negative, poate să-şi cenzureze atitudinile şi nu va avea satisfacţie decât după ce vede reacţiile interlocutorului, ceea ce nu se poate spune despre poziţia Lunii în cădere (Scorpion). Legătura dintre aceste două poziţii, realizată azi prin sextilul lumânăriilor ne face un arc peste timp prin între ziua de azi şi începutul săptămânii, între ceea ce constituie creaţie, muncă, efort şi uşurinţa cu care se spune “Nu este pe placul meu” în situaţia în care nu se face niciun efort pentru a se corecta această simţire. De fapt aceasta este şi deviza zile, aceea de a refuza tot ceea ce înseamnă efort şi de a ne însuşi ceea ce se obţine uşor. Aflată în sextil cu Capul Dragonului, în situaţia în care Mercur prin retrogradarea să afectează cu putere atragerea spre trecut, maniera în care Luna va acţiona asupra acestei direcţii va fi aceea de întoarcere la poziţiile ei din săptămâna anterioară (duminică), greşelile şi slăbiciunile de atunci, la cele pe care le ridica atunci, în ideea de a găsi soluţia, de a media tendinţa Nodurilor, prin întoarcere la ceea ce s-a greşit. Configuraţia zilei de duminică, 11 noiembrie ne aduce o revenire a lui Neptun la mersul direct şi deci şi ea, la rândul ei, aduce o trimitere spre o serie de evenimente care s-au tot înşirat din vara până acum. În felul acesta, descoperim că încercarea noastră de a repara ceva care ne nemulţumeşte sau despre care considerăm că ne stă în cale nu este o simplă întâmplare, nu ne blochează doar pe evenimente banale şi nu se poate rezolva simplu printr-o negaţie ori printr-o evadare. Deşi porneşte de la un simţ, un principiu, o formă de nedreptate orientate împotriva corpului, a sănătăţii fizice, a imaginii unui individ, prin ceea ce reprezintă el, calitatea înţelegerii de azi, în a doua parte a zilei, prin faptul că Luna va împlini un sextil cu Uranus şi un careu cu Saturn, ne îndeamnă să ne acordăm libertăţi care să ne îngrădească şi mai mult. Gândim simplu, corect, dar fără perspectivă şi cei care vor considera că perspectiva este soluţia problemelor pe care le vedem acum, libertatea de mişcare se modifică şi ea ne duce spre decizii care n-au niciun viitor sigur.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în afara unor evenimente pe care nici nu le putem controla şi nici nu le putem coordona după instrumentele pe care le avem la îndemână. Se va pune problema înţelegerii şi doar atât, iar dacă vom încerca mai mult, orice formă de bunăstare, cea care derivă din sextilul Luna-Soare, va rămâne în urmă, se va duce spre un beneficiar care de mult timp îşi doreşte să deţină aşa ceva. În planul concret, aceste evenimente par să ne condiţioneze judecată şi să ne aducă în faţa unor decizii majore ale vieţii pe care să nu le putem adopta pentru că nu au perspectivă. Cei care se vor grăbi se vor adânci în raporturi complicate cu cei care au urmărit un beneficiu, un câştig, o promovare.
Prin acest transfer nu se stabilizează o relaţie şi nici nu se ridică o interdicţie, nu se schimbă nimic în comportamentul oamenilor în sensul că nu vor deveni mai puternici şi nici mai înţelepţi. Ca recomandarea, este, deci, important să se urmărească doar informaţia şi mai puţin acţiune, să se constate deficiența şi să fie notată, să se consemneze numele persoanei solicitante şi să acţioneze în altă zi. Relaţia dintre Capricorn şi Scorpion, apelul la rampa de lansare a zilei de 11 noiembrie ne va pune la încercare discernământul. Energie vom avea, motivaţie de asemenea, însă minte… mai puţin sau deloc!

10 thoughts on “12 – 18 noiembrie 2012

 1. Ina spune:

  Buna ziua!Domnule Coser,in 2009,an in care ma aflam intr-un carusel ce ma ametise,am apelat la bunavointa dvs. ptr o indrumare.Si am primit-o!Numai ca la momentul respectiv nu prea am inteles mare lucru,insa in 2010 sa facut lumina.Afost un an ce a produs cutremure pe toate planurile.In continuare,deoarece sunt posesoarea unui pluton in tranzit in casa 12,pe care dvs il cunoasteti foarte bine cum actioneaza din locatia asta,am trecut prin diverse situatii despre care anterior gandeam ca nu se poate trece.M-am intalnit si confruntat cu diversi lupi imbracati in haine de oaie,cu situatii si conditionari interesante.Mai nou si motivul ptr care va abordez este ca m-am trezit cu anumite deschideri si transformari interioare .Si nu prea stiu ce sa fac cu ele…Din acest motiv,m-am gandit sa apelez din nou la dvs.,sa va rog pentru o indrumare,deoarece sapt viitoare eclipsa se produce in conjunctie cu soarele natal si eu simt ca se petrece ceva dar nu identific ce.Datele mele:18 11 1974,ora 11 00 dim,Bucuresti.Nu in ultimul rand ,vreau sa va multumesc ptr faptul ca mi-ati fost alaturi in toti acesti ani tumultosi,a-ti fost prietenul devotat si calauza inteleapta care a oferit neconditionat sprijin si indrumare!Multumesc sincer!Sa fi-ti in lumina!

 2. Ali spune:

  D-le Coser, va citesc zilnic interpretarile astrologice…Trecand peste faptul ca de multe ori e un efort sa le deslusesc, datorita profunzimii lor, am rugamintea de a ma ajuta si pe mine sa stiu unde/daca exista un blocaj in profilul meu astrologic, din cauza caruia nu pot inchega de multi ani un parteneriat, o familie, sau macar o relatie autentica…ma rog, asa cum o consider eu fireasca. Datele mele sunt 01.12.1979, ora 4 a.m., orasul Ludus (Mures). Cu siguranta, as putea sa-mi asum mare parte din esecuri, insa am impresia ca ma lupt cu morile de vant totusi. Va cer deci, cu toata consideratia, sa-mi luminati putin calea ce mi se deschide, am mare nevoie de o indrumare. Va multumesc!

 3. aka spune:

  Domnule Coser,

  Am ramas fara cuvinte. Am citit si recitit previziunile zilei de 14.11.2012 si am impresia ca ati fost scenaristul si regizorul intamplarilor de azi .
  Nici nu stiu ce este mai neobisnuit ca sa nu pronunt cuvintul ” socant” ce s-a intamplat zi in viata mea, sau acuratetea, profunzimea, detaliu pana la virgula, cu care ati prezentat evenimentele din aceasta zi .
  Tot respectul si nu am cuvinte sa va multumesc.

  Anca

 4. Ina,

  Realizările sunt la pachet. Dacă treci printr-o formă complicată de a accesa informaţia, de a înţelege fenomenul social şi de a te implica în așa ceva cum se cuvine, rezultatul este pe măsură. Tu ai pe tema nişte suprapuneri foarte interesante care, în acelaşi timp, sunt și apăsătoare. Este însă important să le vezi prin partea bună, constructivă şi să nu judeci. Scorpionii judecă uşor, este lucrul pe care-l fac cel mai simplu, adică le este cel mai la îndemână să găsească nod în papură. Junon ţi-a trecut peste Capul Dragonului din tema natală, Capul Dragonului peste Soarele natal, alături de Soare şi Mercur, acum, în perioada asta, Neptun a intrat în ferească conjuncţiei cu Jupiter natal, iar Pluton cât de curând, până la sfârşitul anului, va intra în fereastra conjuncţiei cu Luna de pe ascendent. Grele momente ai, puternice, poate chiar încărcate de o formă subtilă de agresivitate, cea cu care Scorpionul se descurcă bine. Dacă nu ai avea Uranus în tranzit în opoziţie cu Pluton natal poate lucrurile ar fi mai simple, s-ar fi simplificat, ai fi ajuns la rezolvare fără efort şi constrângere, fără să selectezi anturajul, să te ascunzi de unii sau să-i alungi pe alţii. Ceea ce înţelegi acum vine să te stabilizeze pe scenă socială, în faţa celorlalţi prin ceea ce toată viaţa ai cerut. Acum primeşti ceea ce mintea a construit, iar aici mă refer şi la alea bune şi la alea rele. Având atât de multe planete în Scorpion îţi plac provocările, nu te poţi împăca deloc cu viaţă simplă, comodă. Tocmai de aceea este important să te aştepţi ca realizările pe care le primeşti acum, ca efect a ceea ce ai construi cu mintea de-a lungul vieţii, să te expună în continuare la evenimente care să-ţi continue selecţia oamenilor. De asemenea, nu este important să te laşi acaparată în totalitate de aceste mijloace sociale, de aceste convulsii. Selecţia oamenilor nu constituie obiectivul acestor conjuncturi, ci mijlocul prin care să înţelegi ce ceri de la viaţă. Vei cere oameni puternici îi vei avea, dar vei avea nevoie şi de un teren de lupte pentru asta, ceri în preajma ta un prinţ, ai nevoie să-i oferi un alai, un palat. Gândeşte-ţi viaţa după ceea ce ai obţinut şi, împreună cu oamenii, fă selecţie și la ceea ce a pornit din adâncul tău şi i-a adus de-a lungul vieţii pe aceştia în preajma ta.

  La mulţi ani cu bucurie şi încredere!

 5. Ali,

  Îţi va fi greu să găseşti pe cineva pentru că eşti foarte pretenţioasă. Fiind Săgetător cu ascendent în Balanţă, cu Lună în Taur, cu Venus în Capricorn şi Marte în Fecioară, nu numai că eşti frumoasă, proporţionată, elegantă, distinsă, dar eşti şi foarte inteligentă. Asta te face descurcăreaţa, abilă, dinamică, înzestrată cu un simţ practic aparte. Toate acestea ţintesc spre apreciere, spre o contragreutate, adică o serie de calităţi, cel puţin la fel de importante, pe care „el” să le dețină. Problema este nu că nu ar exista un om care să se încadreze în această schemă, ci ca tu refuzi sistematic să te adaptezi condițiilor sociale. Tu controlezi lumea, nu te adaptezi, oferi celor din jur preţul cuvenit, nu te armonizezi cu ei şi ţii toate aceste element de comportament ascunse adânc în mintea şi sufletul tău considerând că, împărtăşindu-le, te vulnerabilizează. De altfel, eşti prea isteaţă ca să poată ajunge cineva acolo; ai un limbaj construi să te apere şi prin conţinut, dar şi prin tonalitate, prin intonaţie, prin modul cum îţi foloseşti exprimările pentru a destinde atmosfera, a râde, a critica, a consola, a sfătui, a ţine departe oamenii care ar putea ajunge acolo. Cu alte cuvinte, te temi de oameni, dar în acelaşi timp eşti sociabilă, depinzi de anturaj, te simţi bine să ştii că acolo există cineva pe care te poţi baza, chiar dacă nu spui deschis asta sau dacă o spui sună altfel decât o simți.
  Ai un Marte în Fecioara pe Capul Dragonului şi te comporţi de parcă dorinţa ta este să-ţi menţii acest mod de a te comporta, nu de a-ţi oferi şansa de a te împlini. Oamenii sunt imperfecţi, mulţi mint, sunt neîngrijiți sau nu ştiu cum să se îngrijească, nu au reguli clare, iar dacă le au şi le supraevaluează şi simţi că în faţa acestor ciudăţenii îţi vine să o iei la fugă.
  Acesta este cadrul interior şi exterior care se desprinde din tema ta. Consider că o cauză este greu de găsit. Mi-a atras însă atenţia un chiron retrograd pe casa a VII-a şi cred că de acolo îți poate veni soluţia, adică a transforma acest puţin din viaţa ta într-un mod de a alege deliberat, ca și cum așa îți este dat și primești şi, în acelaşi timp, a te apropia de o cale spirituală, a te oferi voluntar, a face servicii de caritate adică a te dedica unei cauze nobile ar putea să-şi deschidă uşi pe care acum le crezi închise definitiv.

  Să nu-ţi pierzi încrederea. Eşti o fiinţă specială.

 6. Sandulescu Agneta spune:

  MULTUMESC.MULTUMESC.LECTURA ASROLOGIEI SAPTAMINALE ESTE O ADEVARATA SCOALA,DE INTELEGERE PROFUNDA A VIIETII NOASTRE.CU ZILE BUNE SI RELE.
  CU STIMA SI MULTA CONSIDERATIE DOMNULE COSER.

 7. Ana spune:

  Cata dreptate ai! Saptamana asta a fost ca ultimii ani. Totul se schimba de la o zi la alta si cu toate ca am inteles acest lucru, tot ma trezesc surprinsa cateodata de turnura si rapiditatea evenimentelor. Caruselul asta m-a adus intr-un blocaj pe toate planurile… peste care nu stiu cum sa trec… ca o adevarata balanta care parca nu se invata minte sa nu crediteze cu incredere si prietenie… dar imi e extrem de greu sa ma transform intr-o persoana ce nu cred ca sunt. Ca si Ali parca mea lupt cu morile de vant, in furtuna previzionata la buletinul meteo… care tot astept sa treaca…azi imi spun ca trebuie sa ma adapostesc de furtuna, dar poate trece pana maine, iar a doua zi ma trezesc tot acolo…

 8. Ina spune:

  Multumesc!Foarte frumos!Totul a ajuns unde trebuie!Ieri dimineata am apucat sa citesc mesajul de la dvs.,insa nu am putut sa mai raspund deoarece sa declansat o avalansa dinamica si plina de surpriza.Am primit intru totul bucuria ce mi-ati transmis-o.Nu-mi amintesc sa fii avut la vreo aniversare asemenea stare interioara.In interior a fost multa lumina,din exterior a venit multa iubire,atentie,surprize,cadouri frumoase si multi oameni pe care ii iubesc.Insa ,cadoul cel mai pentru suflet a fost cel primit de la dvs.Aveam nevoie sa se faca putina lumina.Nu stiu daca am inteles bine…Stabilizarea de care mi-ati spus va fi produsa de catre Saturn cand va pasii in casa 10?Ptr ca am mari emotii in fata Seniorului si de franele pe care le administreaza cu asa talent.Il cunosc mai bine din perioada in care a fost in opozitie cu Uranus .Si nu stiu cat si daca voi fii pregatita in fata cerintelor sale.Ptr mine Saturn e tare greu de multumit.Inca odata va multumesc mult!Sa fiti in lumina!

 9. Si eu va multumesc!
  🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.