19 – 25 noiembrie 2012

Săptămâna 19-25 noiembrie ne aduce câteva evenimente astrale importante în care planetele individuale sunt personajele principale, şi prin faptul că îşi schimbă semnul, dar şi prin aspectele pe care le împlinesc din noile posturi. Astfel, după ce împlineşte Primul pătrar, Soarele va părăsi, miercuri, Scorpionul şi la puţin timp de la acest eveniment, Venus, joi dimineaţa, va intra în Scorpion, realizând în cursul acestei zile un careu cu Neptun (Soarele) şi un trigon (Venus) reuşind să construiască o bază psihoemoţională puternică pentru unghiurile pe care Marte le va împlini vineri cu Uranus (careu), Chiron (sextil) şi duminică, în ultima zi a săptămânii, cu Saturn (sextil).
Dacă, pe de o parte, finalul tranzitului Soarelui prin Scorpion ne complică înţelegerea sentimentelor, ni le incită, le ridică spre un nivel unde, exprimându-se, se descoperă, îşi dezvăluie adevăratele intenţii şi scopuri bulversându-i pe cei în cauză şi punând în postura de a se gândi: “Am cerut eu aşa ceva?”. Da, în mod sigur cu mintea falsă am cerut putere, forţă, ridicarea nivelului, învingerea duşmanilor, nutrind chiar gânduri de răzbunare. Adesea succesul personal înseamnă insuccesul celor care tind spre acelaşi lucru şi în totul considerăm că Dumnezeu şi abandonat imparţialitatea sa infinită, şi a susţinut un pas atât de lipsit de trăinicie, relevanță sau sens. Fiind o săptămână în care Scorpionul se va dezvălui în aspectele sale negative, iubirea şi compasiunea vor căuta să iasă la lumină prin făţărnicie ori printr-un gen de intransigență pe care puţini să o înţeleagă. Înţelegerea acestei săptămâni se desprinde uşor de aspectul ei delicat şi se năpusteşte asupra noastră rănind sau chiar distrugând ceea ce nu este încă pregătit să o accepte.
Aşadar, avem de înfruntat o săptămână stresantă în care ne vom aminti că suntem puternici când ne lăsăm cuprinşi de agresivitate şi abia spre finalul ei vom înţelege că lucrurile stau de fapt altfel şi că nu avem nimic cu nimeni, nu luptăm împotriva lor, ci împotriva propriilor slăbiciuni pe care, din obişnuinţă, le lipim de oameni, le atribuim lor prin interacţiuni sau care considerăm că ne vin de acolo. A înţelege și a acţiona în în consecinţă înseamnă a ne expune, a traversa momente de derută în care factorul de control să se tulbure pentru că şi el se reconfigurează, şi el se schimbă, şi el se restructurează. În mod instinctiv ne vom căuta rădăcinile cele mai adânci, chiar dacă ele sunt firave şi obosite considerând că adâncimea lor ne vor proteja împotriva smulgerii. Hm, nu se ştie dacă acest gen de protecţie va constitui un avantaj pentru că abia duminică vom înţelege că schimbarea înseamnă şlefuirea mecanismului, aşezarea învelişului pe un alt schelet, mai nou, mai puternic, mult mai bine structurat şi potrivit cerinţelor de acum. Duminică vom înţelege că nu energia pe care am dezvoltat-o de-a lungul săptămânii, nu forţa sau nu deciziile categorice sunt cele care ne vor modifica în bine calitatea vieţii, ci rezonanţa lor cu mesajele care ne vin din structură. În felul acesta, vom vedea dacă efortul ne-a epuizat inutil, dacă ne-a îmbolnăvit şi mai mult sau dacă ne-a adus şi mai mult duşmani. În realitate, frunzele acestor acţiuni nu contează decât dacă ele poartă chipul frunzelor interioare. Dacă ne vom minţi, considerând că această ideea nu contează de vreme ce puțini vor fi cei care le văd pe acestea, de fapt ne vom păcăli pe noi înşine, pentru că aceasta rezonanţă se construieşte doar pentru binele personal şi nu va fi nevoie de nicio altă demonstraţie, nu va fi cerută nicio altă manieră de a fi puse în valoare decât de a străluci în lumina soarelui asemenea florilor de câmp, care nu deţin în structura lor caracterul sofisticat al plantelor de apartament, dar care, printr-o rezonanţă ecosistemică, au rolul lor esenţial în biosferă.
A face după cum dictează sufletul înseamnă pe de o parte înţelegerea pornirilor pe care până acum nu le-am afişat, nu le-am cunoscut sau le-am pus pe seama altor procese sau a descoperi care este izvorul puterii. După ce vom afla toate acestea eficienta va fi mult mai mare.
Tocmai de aceea avertismentul acestei săptămâni speciale ne va pune în gardă referitor la sinceritatea pe care o vom dezvolta faţă de noi înşine. Cei care vor dori să aprofundeze această direcţie pot în fiecare seară să-şi facă un inventar asupra a ceea ce i-a învăluit, asupra a ceea ce au trăit, care le-au fost reacţiile, care le sunt în acel moment atitudinile faţă de personajele pe care le-au întâlnit de-a lungul zilei şi, dacă pot, prin autocontrol să-şi corecteze o vibraţie negativă şi să o planteze în adâncimea sufletului pentru a obţine din ea o recoltă mare de flori frumoase şi vii care vor putea, prin parfumul lor, să le uşureze altora suferinţa sau să-i convingă că viaţa poate fi şi frumoasă. Însă nimic nu se face fără efort, muncă, schimbare sau metamorfoză.

Debutul săptămânii se va face în tonul prieteniilor fără graniţă, în tonul acelor mesaje care depăşesc granița înţelegerii comune şi care pot fi, atât în bine cât şi în rău, promotorii unor deviaţii de la traseul stabilit şi urmat până acum. Azi, în plină noapte, Luna şi Lilith ating faza maximă a trigonului pe care îl formează încă din ziua de ieri şi care se va dezlănţui în direcţii şi maniere complicate de dorinţe greu de controlat. În primul rând, pentru că este noapte şi somnul presupune o altă abordare a mesajelor, acese direcţii ale Lunii negre tind să se centreze în jurul ideii: “Totul îmi este permis”. În vis totul este permis pentru că este mijlocul cel mai direct prin care omul înţelege că a are o altă stare de agregare, că libertatea sa, aşa cum şi-o doreşte, are nevoie de o stare nouă, de haină nouă pentru a se exprima în modul acesta. Ideea de chip nou, de haină nouă, de preschimbare ne va domina întreaga zi şi ne va pune în postura de a ne exprima straniu, nepotrivit, poate chiar ciudată.
Astfel, dimineaţa ne vom trezi cu ideile gata elaborate, cu promisiunea “Gata, de azi lucrurile se schimbă. Voi proceda altfel” ceea ce, pe de o parte, poate fi bun, însă pe de alta ea implica şi o expunere, o vulnerabilizare a fiinţei în faţa unor pericole pe care nu le ia deloc în calcul. Din nefericire, o vom ţine cu această direcţie până în preajma prânzului când Luna şi Jupiter se vor întâlni într-un trigon şi când ne vom manifesta pe două direcţii: prima, cea pe care o ştim deja, care ne-a motivat atitudinile şi acţiunile în prima parte a zilei, iar a doua, în contrast cu aceasta, indică apelul la judecăţi, reguli, forţe subtile, legi, reguli, raţionamente, recomandări care ana acum ne-au speriat şi care nu au dat rezultate oricât de mult am încercat să le înţelegem şi să le aplicăm.
Dacă vom căuta să ne îndemnăm unii pe alţii vom descoperi un sentiment plăcut, nobil, cel care vine din tranzitul Lunii pe axa Leu-Vărsător: generozitatea. Ne vom deschide sufletele unii faţă de alţii cu inconştienţa celui care nu poate trece dincolo de zâmbetul de carton al celui din faţă şi devine, întâi, victima curiozităţii acestuia, apoi a propriei lăcomii.
În felul acesta, descoperim că atât nevoia de expansiune, cât şi generozitatea, cer azi cumpătare, gratitudine, înţelegere şi respect pentru a se manifesta într-un registru corect şi echilibrat. Toate acestea ţin de o taină, cea a botezului, cea pe care Vărsătorul, acum prin Luna, va reuşi să o aplice într-un mod stângaci, prozaic sau atât de abstract încât numai cei instruiţi vor reuşi să înţeleagă şi să aplice mesajele.
Spre seară, când vom intra în fereastra sextilului Lună-Junon, când vom căuta să vedem experienţele zilei prin calitatea lor practică, adică dacă au fost sau nu apreciate de ceilalţi, dacă schimbul cu ei a fost şi va fi aşa cum ne dorim, vibraţiile acestea confuze tind să se diminueze şi să ridice la suprafaţă ceva care seamănă cu dorinţa de echilibru, dar care, în ziua de mâine, va înclină spre “Echilibrul meu”, “Armonia mea”, “Ajutorul meu” ș.a.m.d. transformând ceva ce nu ne aparţine, doar prin simplul contact, în ceva înlănţuit, blocat, adjudecat sau pretins, doar pentru simplul fapt că am gândit în direcţia aceasta sau ne-am intersectat cu aceste informaţii pentru scurt timp.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne face un botez straniu referitor la ceea ce va urmă de-a lungul acestei săptămâni, la ceea ce ne va întâmpina, chiar de mâine, cu Primul Pătrar, apoi cu trecerea Soarelui în Săgetător (miercuri), a lui Venus în Scorpion (joi), cu împlinirea careului Marte-Uranus (vineri) sau a sextilului Marte-Saturn (duminică), pregătindu-ne pentru contactul cu informaţiile potenţiale pe care le vom manipula în acest interval. Este puţin probabil ca această zi să ne ofere tot ceea ce avem nevoie, însă este important să înţelegem că mesajele care ne vin acum se vor constitui ca bază, ca materia prima pentru ceea ce se va elabora în următoarele zile, prin modificare, înlăturare sau prelucrare.
În rest, ziua este stranie, care ne inundă cu o încredere în sine folosită în mod nepotrivit şi care reuşeşte să ne pună dinainte produse, alimente, obiecte, persoane cu care să simulăm o anume formă de plăcere ori de bucurie.
Recomandarea este aceea de a ne dezvolta azi o atenţie sporită faţă de evenimente şi, deopotrivă, faţă de stările sufleteşti pe care adesea le ignorăm sau le punem pe seama întâmplării.

Ultima zi de Vărsător (Luna în Vărsător) aduce împlinirea unui careul între luminarii şi, pentru că Soarele încă se află în preajma Nodului de nord şi careul acesteia (Luna) cu Axa Dragonului, ceea ce nu va fi deloc confortabil şi nici plăcut. Dacă atitudinile spirituale, gândurile şi moralitatea unui om ţin de latura sa intimă, ceea ce se consumă azi pe zonă publică nu are nimic de-a face cu intimitatea, nici rafinamentul subtil, ci se va construi cu duritatea şi agresivitatea elementelor pe care oamenii le afişează atunci când nu mai au nimic de pierdut şi când nu au atins încă punctul resemnării.
20 noiembrie este o zi de agresivitate, de manifestare în zona luptei de iei, a inventării unor mijloace de expunere prin care informaţia personală să se ridice deasupra celei obiective şi când adâncimea ideii să fie simulată prin invocarea unor unui număr bogat de exemple, chiar şi atunci când nu este cazul, adică de a bloca înţelegerea pe acest caracter limitat al exemplificării şi a nu o lăsa liberă să-şi găsească singură drumul. Aparența evenimentelor va fi însă una bună, pentru că totul va părea practic, puternic, eficient, doar că nimic nu pare sal ajute pe individ să-şi abandoneze cuşca, ci i-o face moale şi pufoasă convingându-l că în afara ei nu mai există altceva ori dacă există atunci totul este o creaţie a minţii.
Asta înseamnă a experimenta careu Luna-Mercur, cu Mercur în Scorpion, şi asta înseamnă că această tulburare a crezului, a viziunii sau a modului în care sunt căutate informaţiile şi, evident, expusă, să fie suprapusă pentru o criză a identităţii personale, a confuziei în a alege drumul, traseul, în a vedea locul pe unde au mers înaintaşii sau pe unde au construi o punte. Se va vorbi azi despre crizele de identitate, însă numai în cercuri restrânse, numai în cadrul intim, numai acolo unde este nevoie urgentă să fie înlocuit un element, acolo unde tipul de relaţie, explicaţiile, justificările, materialul consultat nu este suficient pentru a construi un produs de calitate. Orice depăşire a cadrului obişnuit înseamnă risc, înseamnă vulnerabilizarea în faţa unor posibile situaţii în care munca sau produsul final să fie anulat, respins.
În a doua parte a zilei aceste direcţii se mai îndulcesc pentru că exact în intimitate, în zonele ascunse privirilor curioase, datorită trigonului dintre Lună şi Venus tensiunile se estompează, oamenii se implica în preocupări comune şi prin acestea descoperă că se pot completa, că îşi pot ajusta stresul, se simt bine unii cu alţii şi aşa greutăţile le vor trece mai uşor.
Nefiind însă un element care să poată contrabalansa tot ceea ce ne vine din social, orice semn al, oricât de mic, pe care îl auzim bătând la geam ne va tulbura această linişte şi ne va îndemna să privim viaţa, evenimentele sociale, greutăţile din această perioada cu şi mai mare reticenţă. Prin asta vom avea impresia că nimic nu este sortit să se împlinească în bine, nimic nu este menit să se desfăşoare într-un registru al confortului şi dacă, prin voinţa propria se alege asta, costul va fi însă prea mare, nu în ceea ce priveşte risipirea rezervelor, ci şi în înlocuirea unei realizări cu altele care nu pot împlini în satisfacţie absenţa celorlalte.
Această blazare, că este mai evidentă sau mai discretă, în funcţie de gradul de implicare, forţa presiunii sociale sau de educaţie, se va preschimba în seara acestei zile în semne, avertismente, dovezi de apreciere pe ceea ce iubim şi apreciem mai mult în sfera personală. Acesta poate fi un compliment, o apreciere, o invitaţie sau un răspuns pe care îl aşteptam de mult timp. Conjuncţia Lunii cu Neptun este elementul care îi îndeamnă pe oameni să-şi asculte inima, intuiția să se întoarcă la lucrurile simple, la emoţiile constructive şi să caute, prin ceea ce fac, să le retrăiască în forma cea mai pură şi intensă, aşa cum se întâmpla în copilărie.
Prin urmare, ziua de 20 noiembrie ne zdruncină convingerile despre viaţă şi pentru cei care nu pot fi flexibili la mobilităţile sociale, care iau totul în sens personal, care ţin la prestanţa lor, la orgolii, titluri ştiinţifice, apelative, formule de adresare oficiale, care nu acceptă să li se spună pe nume şi care suferă dacă vântul şi-a schimbat cu 30 de grade direcţia, vor avea o zi tristă şi încărcată de tensiune. Pentru că Primul Pătrar se împlineşte în a doua parte a zilei, de dimineaţă vor traversa un crescendo neplăcut şi care urmăreşte să le răscolească cele mai intense prejudecăţi. Explicaţiile lor sunt, prin logica momentului şi argumentele folosite, perfecte, însă într-un sens mai larg, cel al schimbării, al înţelegerii că tensiunea, aşa cum era ea gândită şi educată, are nevoie de o preschimbare şi, de ce nu, poate chiar de dizolvare. Microbii nu sunt chiar aşa de periculos, iar câinii care se comportă ca pisicile sunt fiinţe care ne arată cât de ataşaţi suntem de milă şi cât de străini de dragoste, cât de mult preferăm fiinţe care nu vorbesc pe limba noastră, care nu ne pot repezi verbal şi deci cât de bine ne simţim fără să fim în tensiunea generată de o potenţială respingere.
Toate acestea sunt însă ascunse în “ordinea lucrurilor”, în “aşa a fost de când lumea şi aşa trebuie să fie”, în “aşa am învăţat şi mă pot schimba”, iar cine va dori să vadă dincolo de ele, cine va dori să înfiinţeze o altă cultură pe terenul pe care îl personifică şi îşi va îngriji plantele în 2013, se va bucura de alte realizări, de o viaţă nouă, de o lumină nouă pe chip şi de o altă putere, una potrivită prezentului.
Cine nu urmăreşte acest lucru, orice formă de previziuni care indică schimbarea şi rafinarea gândirii, căutarea răspunsurilor adecvate destinului, acelea care acum par că ne apasă (Luna careu Axa Dragonului), dar în realitate lipsa de flexibilitate este singurul element al ecuaţiei care nu permite integrarea unei alte forme de exprimare, a unei noi modalităţi de exprimare, adică a ceea ce obţine prin educaţie, rafinare, evoluţie.
Pentru că vibraţiile acestei zile par să ne frâneze evoluţia, recomandarea pentru această zi ne îndeamnă să ne selectăm drastic contactele, să ne pregătim pentru a ne înfrunta întâi de toate propriile prejudecăţi şi apoi de a pune în aplicare concluziile pe care le elaborăm. Multe din cele care vor veni spre noi acum ne înşeală, chiar dacă au o aparență impecabilă.

A doua zi de Peşti (Luna în Peşti) va înclina balanţa spre ceea ce nu am reuşit să ducem la final ieri, spre ceea ce nu ne-a mulţumit sau nu ne-a oferit atât de multă satisfacţie pe cât am sperat. Azi Luna se va întâlni cu Marte şi Pluton într-un sextil, cu Chiron în conjuncţie, cu Saturn în trigon și cu Lilith şi Jupiter în careu în timp de Soarele va parcurge ultimul grad al zodiei Scorpion.
Spectrul social al acestei zile ne îndeamnă să ne folosim puterea de înţelegere mai mult decât o utilizăm de la sine. Să facem apel la judecăţi verificate în timp şi să ne mobilizăm acele elemente personale care ţin de bunătate, compasiune, înţelegere, acceptare şi să nu considerăm că dacă suportăm durerea, afecţiunea se va domoli de la sine.
21 noiembrie este o zi în care durerea este personajul principal. Nu va conta modul prin care ea se va face cunoscută, aşa cum nu va conta cât de mobilă se va dovedi, mutându-se din corp în evenimentele sociale, din minte pe suflet sau invers, ci va conta cât de bine va fi argumentată de cel care o simte. Durerea acestei zile reprezintă o sumă de nemulţumiri, nu o disfuncţie, un depozit de refuzuri şi regrete, nu o epuizare a corpului. Pentru că se întâmplă ca şi ieri, argumentul în favoarea refuzului, a intrasigenţei va fi atât de logic şi de clar încât puţini vor fi cei care vor fi motivaţi să vadă dincolo de aparenţe.
Marte şi Saturn se apropie din ce în ce mai mult unul de celălalt şi asta nu face decât să întărească şi mai mult triunghiul minor pe care îl formează punând pe picior de egalitate necesitatea progresului, a schimbării, a modificării, a gestionarii unui fond, a unor resurse cu ideea de renunţare şi ordine, de precizie, de muncă susţinută, poate chiar în condiţii grele. Ceea ce vine spre noi acum poartă amprenta promisiunii. Ni se promite sau ne promitem singuri că dacă muncim vom reuşi să obţinem ceea ce ne dorim, ceea ce ne lipseşte ori ceea ce ne va fi necesar în viitorul apropiat. Dintr-odată suntem puşi la zid. Suntem învinuiţi că am pierdut timpul, că am risipit bani, că am cheltuit mai mult decât trebuie, că vin vremuri grele şi că acestea nu par să fie deloc înţelegătoare şi pentru a înclina balanţa în direcţia favorabilă singura soluţie pe care am putea-o aborda este munca, efortul, renunţarea, privaţiunile, puţinul, sustragerea sau desprinderea de întreg.
Dacă aspectele pozitive ne încurajează să fim responsabili şi ne susţin îndrăzneala şi curajul de a ne desprinde de pământ, de a fi independenţi, adică de a ne câştiga existenţa prin efortul personal, de a ne alimenta cu ceea ce ţine de propria persoană, nu de procese exterioare, careurile Lună-Lilith şi Lună-Jupiter ne constrâng să ne temem de viitor, de necunoscut, de mister, chiar de ceea ce oameni de încredere, rude, apropiaţi, prieteni, din diverse motive, nu ne pot împărtăşi acum. Secretul, cel pe care l-am iubit atât de mult în ultimele patru săptămâni cât Soarele a trecut prin Scorpion se întoarce îndărăt, ne răneşte şi nu ne permite să obţinem prin prima încercare libertatea şi zborul, desprindere de surse şi independența.
În favoarea acestei reţineri, obstrucţiuni de ordin social, cele ce ţin de statutul social, de funcţie, de demersuri pe cale verbală, poate chiar cele legate de statul familial, de rang, vârstă pun azi bariere. Oricât de sigur am fi pe semnale că inima nu mai funcţionează cum trebuie şi, deşi am avut semnale, am ţinut secret să nu se îngrijoreze familia, acum le spune, le împărtăşim, le putem pe tapet sau o întâmplare nefericită ne pune în postura de a-l divulga. Chiar dacă am ascuns că o anume sensibilitate ne-a făcut mai vulnerabili la replici venite din anturaj, la critici pe care ar fi trebuit să le vedem constructiv, nu să le luăm în sens personal, acum vom fi motivaţi ca printr-un acces de nervi, dacă va fi nevoie, să divulgăm aceste secrete care ne ţineau captivi în teama de a nu se repeta această situaţie.
Prin urmare, ecoul unei schimbări mai face un pas spre adâncimea sufletului, spre ceea ce ţinem ascuns, motivând ceea ce e preţios, puternic, valoros, personal. În realitate, ceea ce iese la lumină acum este un reziduu, o formă de neputinţă de care ne-am ataşat, pe care ne-am învăţa să o iubim şi, mai nou, să o vedem în lumină şi înţelegere. Azi vom face această confuzie şi cu cât vom inclina mai mult spre a acţiona în direcţia aceasta cu atât mai mult conţinutul ei va curăţa şi mai multe mijloace de a părăsi incinta unde au fost încuiată. Azi privim un maldăr de gunoi şi tresărim de emoţie motivând că este o creaţie abstractă de o mare sensibilitate artistică în timp ce un tablou de van Gogh ne lasă reci, suntem impresionaţi de urma neobişnuită lăsată de un cauciuc pe stradă şi ignorăm cu insistenţă arta cubistă sau pe cea baroca pentru că nu mai corespund necesităţii prezentului. Rafinamentul sufletului este etern şi tocmai de aceea nu contează când apelezi la un etalon, ci contează cum procedezi, care sunt instrumentele pe care le implici şi cât de mult doreşti să te laşi în voia acestei transfomari. Probabil pentru un locuitor pe planeta gunoaielor, o dâră de resturi poate avea o adâncă însemnătate, însă valorile noastre cer o altfel de abordare. Lumina, culoarea, forma au multiple valenţe reuşind să surprindă frumuseţi evidente, dar şi pe cele care, inserate într-o perspectivă adecvată, să sugereze frumuseţi pe care să le descoperi treptat. Dacă eşti un specialist în arta gunoiului, lumina şi rafinamentul expuse în creaţiile lui Da Vinci sau Dali sunt nişte mâzgălituri.
La fel, acum, când Soarele atinge ultimul grad al zodiei Scorpion, întunericul doreşte să-şi câştige drepturile inventându-şi propria lumina. Poate că privind transcendental conjunctura ea este utilă, însă transcendenţa nu este încă apanajul oamenilor care tind spre perfecţiune, ci a celor care au atins-o deja. Tocmai de aceea, pentru noi cei care suntem încă influenţaţi de magnetismul astral, nu pentru cei care trăiesc în afara acestor condiţionări, descoperirea acestei zile constituie ipostaza dureroasă în care este adus la lumina elementul cel mai neplăcut şi vulnerabil pe care l-am îndrăgit, iubit şi de care ne-am ataşat atât de tare în ultimele patru săptămâni.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia schimbării şi să nu ne blocăm regretul că am devenit vulnerabili, că am fost dezveliţi de imaginea pe care ne-am asumat-o, ci să fim curajoşi pentru că doar victoria asupra propriilor slăbiciuni este cea care contează.

Trecerea lui Venus în Scorpion ne va face să credem că schimbarea care a survenit cu intrarea Soarelui în Săgetător este nesemnificativă, că ne putem întoarce la reţinere şi că, dacă am fost rezervaţi faţă de oameni, faţă de idealurilor acestora, față de ideea de a le împărtăşi ceea ce ne era intim, până pe 16 decembrie când Venus va intra în Săgetător, vom pune condiţii pentru a socializa, pentru a realiza orice fel de schimb, chiar şi pentru a ne destinde ori pentru a ne recrea. În privinţa sentimentelor, oamenii se vor dovedi rezervaţi şi dacă vor împărtăşi ceva cu siguranţă motivul principal va fi acela de schimb, troc, afacere, deci se va ţinti spre un rezultat, oricât de mic şi nesemnificativ ar putea fi.
Astfel, sub titlul de “glumă”, Venus în Scorpion va fi tentată să spună mari adevăruri, să-i tragă de limbă pe cei din jur, să evite răspunsurile directe sau să-i provoace pe cei din jur pentru a nu lăsa să se vadă că de fapt îi interesează informaţiile sau avantajele pe care le pot obţine, ci aceştia s-au oferit din proprie iniţiativă. O formă de răceală, de indiferență va impregna orice tip de asociere şi cei care nu sunt obişnuiţi cu acest gen de comportare vor constata că de fapt multe dintre grijile pe care le aveau s-au redus şi că este mult mai confortabil să fii rezervat față de oameni, decât să fii tot timpul preocupat de ceea ce nu ştii că gândesc, simţ sau fac. Cei care ştiu că secretul armoniei îşi are unul din izvoare în emoţie, suprimarea acesteia înseamnă suferinţa, desprindere, regret şi însingurare. Această trăsătură a lui Venus (exil) ca şi poziţia sa în Fecioară (cădere), fiind considerate negative, prima care generează agresiune împotriva propriei persoane, iar cealaltă fiind orientată împotriva altora, aduc un acut sentiment de însingurare, de respingere. În general, oamenii simt asta când sunt respinşi, când sunt ignoraţi şi când, având neşansa să fie şi educaţi în sensul acesta, pe acest fond este cultivată tendinţa de a înlocui oamenii cu obiectele, cu imaginaţia.
Venus în Scorpion devine rece, deşi, fiind un semn umed, scorpionul indică o tendinţă spre a cultiva relaţiile într-un registru inferior, cel care ţine de sexualitate, de dorinţa de putere şi de a le folosi pe acestea pentru a obţine diverse avantaje şi a înlocui rezultatul cu munca necesară pe care trebuie să o abordeze oricine, indiferent de rang, statut, bogăţie sau cunoaştere.
Pe acest fond careul dintre Soare şi Neptun va căuta să contrabalanseze regimul de exprimare a gândului, instrumentele de comunicare şi puterea de a rezista la efort, dar şi credinţa. Pe de o parte Venus, lezată în amorul propriu, dezamăgită şi mulţumită cu răceala pe care o arata acum, va reuşi să se impună pe aceste aspecte negative mult mai uşor, pentru că face trigon cu Neptun, decât va reuşi să-şi susţină Soarele noul său mesaj, care face cu Neptun un careu. Acesta este semnul că răul, vulgaritatea, indecența, ironia, perfidia va învinge nu pentru că ar fi mai puternice, ci pentru că sunt mult mai bine organizate. În exprimarea sa se va folosi de ceea ce s-a acumulat în ultimele patru săptămâni, în timp de noile energii, ce le care ţintesc spre o emoţie abstractă, care nu au încă o justificare în minte se pierde în detalii şi în explicaţii imature care nu au din partea societăţii, a grupurilor, în general, din partea celorlalţi, o înţelegere adecvată. Chiar dacă prin careul cu Neptun, Soarele va avea de suferit, va îmbolnăvi corpul, prin intervenţie asupra sistemului circulator, a circulaţiei periferice, nu doar de la nivelul extremităţiilor, ci şi cea capilara de la nivelul organelor, în detrimentul unei expansiunii senzuale, în a căuta plăcerea şi a obţine, reuşind să devieze gândurile de la efortul susţinut. “Gata, am obţinut ce am vrut, de acum dorm o săptămână”, “Lăsaţi-mă cu prostiile astea de adormit copii, banul este important. Cât despre suflet, cu toţii suntem murdari, ce mai contează un păcat în plus”, “Cică să faci ce spune popa, nu ce fac el. Pe mine nu mă interesează nici una, nici alta.” sunt doar câteva din expresiile care transpar din aceste combinaţii.
Raportul dintre elocvența mesajului inferior şi lipsa de consistenţă a ceea ce ar trebui să exalte sufletul va fi nefavorabil celor care se afla într-un proces de rafinare spirituală, care caută să înţeleagă energiile schimbării şi care urmăresc, prin faptul că urmează îndoieli de care nu s-au desprins încă, să-şi ofere dovezi ale faptului că suferinţa are un rost, că neputinţa de a riposta împotriva răului este necesară şi că tot ceea ce pune sufletul în dificultate (invidie, penibil, conflict, lipsa de ascultare) face parte dintr-un plan prin care sufletul îşi descoperă starea sa originară de agregare.
Spre seară, când Luna va împlini un sextil cu Coada Dragonului va reuşi să medieze tendinţa Nodurilor şi va oferi, celor dispuşi să înţeleagă, semnale că lucrurile merg spre o rezolvare bună. Binele spre care se îndrepta va fi unul menit să sporească averea, fondul emoţional, avantajele profesionale, satisfacţia celor care urmăresc asta sau să întărească şi mai mult credinţa că dincolo de orice nor întunecat Soarele aşteaptă să se întâlnească cu gândurile celor care îşi ridică privirea spre cer pentru a înţelege rostul vieţii şi însemnătatea a ceea ce au trăit până acum.
Prin urmare, ziua de joi ne va oferi o formă de separare a minţii de suflet şi corp şi de acţiune a acesteia într-o formă de independenţă menită să ne facă şi mai diferiţi unii de alţii. În primul rând, pentru că Venus va trece în Scorpion, sentimentele se vor răci, vor fi mai rezervaţi în a ne expune, mai calculaţi cu cine vorbim, ce spunem, ce are de oferit şi cât pentru că în urma unui calcul simplu, raporturile cu aceştia să se exprime direct proporţional cu gradul de satisfacţie.
Evoluţia spirituală nu este însă o opţiune pentru care să o aleagă oamenii în grup, chiar dacă, probabil, curentele religioase pe această ideea şi-au justificat expansiunea, ci este o alegere personală motivată de elemente complexe care vin din contrabalansarea conflictelor, ca procese naturale, susţinute de astre. Această sumă de contrabalansări poate duce la dezvoltarea unei neîncrederi în sine. “De fiecare dată am intervenit. Nu este în stare de nimic”, “Care este valoarea procedurii dacă în totul depinde de mine, de ceea ce aleg să fac ori să gândesc?” ș.a.m.d. ar fi doar câteva din gândurile care ar justifica neîncrederea. Gândind practic şi selectiv, adică prin Venus din Scorpion şi având susţinerea acestei selecţii abile (trigonul lui Venus cu Neptun) celelalte tipuri de experienţe nu au nicio şansă să se impună. “Să fii în Pace!”, “Urmăreşte-i pe cei din jur şi acceptă că ei, ca şi tine, experimentează” suntem câteva dintre elementele care vor atrage după ele un şir întreg de întrebări fără răspuns. Nu vom şti ce înseamnă acea Pace, cum o obţinem, ce ne facem cu agresiunea directă a celui care “experimentează: şi aşa mai departe. Dacă ne vom gândi că sistemele de comparaţie sunt diferite, că Venus în Scorpion, cea eficientă acum, face apel la ceea ce s-a consumat, iar Soarele, aflat acum în careu cu Neptun, ţinteşte spre o modificare ce nu poate fi controlată, înţelegem că sistemele de analiza sunt complet diferite. Ele pot coexista şi, din fericire, azi, având Luna pe ultimul sector din Peşti, putem să înţelegem acest lucru, putem să acceptăm că una este să fii practic şi alta să urmăreşti să-ți racordezi fiinţă la ceea ce vine acum spre tine sub imperiul unor forţe care sunt peste decizia destinului propriul, dincolo de ceea ce am putea într-un moment extrem de favorabil înălţător şi sublim să ne propunem. Luna în Peşti înseamnă acum a da Cezarului ce-i a Cezarului şi lui dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu pentru a nu confunda satisfacţia, câştigul, cu eficienţa spirituală.
Dacă înţelegem că mintea îşi va aşeza un picior pe o margine a bărcii, iar pe celălalt pe cealaltă margine vom fi mult mai atenţi să nu apăsăm mai tare într-un sen pentru a nu ne scufunda.
În rest, evenimentele vor pune multă greutate pe vorbe, demonstraţii, justificări şi proceduri la care vom face frecvent apel, însă nu vor fi esenţiale.
Tocmai de aceea, recomandarea este aceea de a ne aminti că a judeca viaţa pe baza satisfacţiei înseamnă, în cel mai fericit dintre cazuri, stagnare. Sensul vieţii este acela de a-şi găsi propriile aripi pentru că zborul este o altă lecţie, nu de a ne motiva refuzul de a le căuta pe motiv că nu ştim să zburăm.

Trecerea Lunii în Berbec ne schimbă calitatea vibraţiilor şi ne îndeamnă să ne exprimăm altfel decât am făcut în ultimele zile, cu mai puţină reţinere, cu dezinvoltură, liber, ca şi cum nimic nu ne-ar îngrădi şi chiar dacă ar face-o atunci am considera aceasta o provocare în faţa căreia nu trebuie să stăm pe gânduri. Și dacă în zilele anterioare am dezvoltată o reticentă faţă de lucrurile lipsite de adâncime, căutând sensuri, valori sau chiar preocupându-ne de adâncimea lucrurilor azi vom considera că este oportun să ne ridicăm deasupra celorlalţi prin ambiţie şi selecţie drastică a informaţiilor.
Dorinţa de celebritate ne convinge că este oportună această selecţie şi că dacă starea o impune, această selecţie poate deveni şi mai drastică, intrând în sectorul oamenilor, în domeniul celor puternici, în curtea vecinului, invocând motive de partaj, separare teritorială ori răzbunare. Pentru că azi suntem în imposibilitatea de a ne controla, de a ne pune în slujba unui interes constructiv, ci doar al unuia instinctiv, evenimentele pot scăpa de sub control dovedind un evident caracter violent.
Fiind în Berbec, Luna se va îndrepta mai mult spre Marte, iar Marte, din Capricorn, va urmări, din toate aceste confruntări, să scoată la lumină o problemă pentru a o rezolva. În felul acesta, ceea ce ajunge spre conflict, spre tensiune, spre disconfort, spre o confruntare lipsită de sens, în realitate, are un sens, doar că este unul ascuns, tainic, misterios, lăsat în adâncimea gândurilor, adică în voia unei simţuri pe care rar avem şansa să o vedem atât de vie ca acum. Fiind în conjuncţie cu Uranus, complicaţiile pe care ziua aceasta, pe baza combinaţiilor, le predispune, s-au produs în 17 noiembrie, când Luna a fost în conjuncţie cu Pluton situat în exilul său (Capricorn) şi când a considerat că părerile şi recomandările celorlalţi sunt mult mai importante decât ceea ce îi vine din interior. Acum, când se întâlneşte cu Uranus, va considera că a greşit, că nu şi-a ales bine consilierul şi recomandarea pe care a primit-o din parte acestuia îi complica acum lucrurile, îi schimbă programul, îi suprasolicita sarcinile profesionale şi în loc să scrie rapid o adeverinţă se trezeşte cu un dosar complicat pe cap pe care va trebui să-l rezolve pentru că, din neatenție, a spus “Da”. Regretul că am fost de acord ne înfierbântă sângele în vene şi ne întunecă mintea căutând, în loc să ne preocupăm cu forţă şi implicare de ceea ce vine spre noi acum, ne lăsăm în voia necesităţii de a ne elibera de stimulul care tinde să ne acapareze întreaga atenţie.
Azi nu se poate ignora durerea fizică, nu se poate aplica eficient un tratament, poate nici corect, iar de aici până la a considera că diagnosticul nu este bun nu va fi decât un pas. Prea multă tensiune ne va pune în postura de a considera că evenimentele nu au decât această calitate. În realitate, printre aceste direcţii absurde, regresive, chiar violente, există o aspiraţie, un îndemn, o formă de curăţenie sufletească pe care am protejat-o mult timp şi acum caracterul impulsiv are tendinţa de a proteja chiar această latură sensibilă. Privind cerul acestei zile înţelegem că apropierea lui Marte de Pluton sporeşte curajul şi încrederea în sine, doar că acum, când unghiul este puţin mai larg, acestea sunt mai puţin evidente sau au nevoie de confirmări. Confirmarea nu trebuie să judece metodele, să le pună la îndoială şi să le trimită spre reanalizare ori reinventare, ci doar să sublinieze existenţa unui element sub diverse forme. Accentul se va pune însă pe ceea ce ne vine din suflet. O intuiţie ne va îndemna să le punem pe toate într-un vas şi de acolo mâna singura să aleagă ceea ce crede că-i este util.
Pe lângă acestea, calitatea lui Marte în Capricorn este aceea de a impune o uitare selectivă pe ceea ce gândirea negativistă a reuşit să ne convingă că este real. Sextilul pe care îl împlineşte cu Chiron sne aduce alegeri pentru vindecare, pentru acceptarea unei soluţii pe care am ignorat-o anterior pentru că am acceptat prea repede că supărările au în social un echivalent real şi nu sunt de fapt ipostaze de moment ale tensiunilor ori a refuzului de a evolua.
Acum, în spaţiul propriei fiinţe se adună atât trăsăturile negative, cele care ne făceau să ne certăm cu noi înşine pe motiv că e bine ori că nu e bine ce am făcut, ales, gândit, simţit, cu cele pozitive, care ne şoptesc discret că totul este ireal şi că dacă au devenit reale s-a-ntâmplat pentru că am neglijat detalii care ne-ar fi edificat în privinţa calităţii lor. A fi selectiv, pe aceste unghiuri, înseamnă a refuza elementul incomplet, oricât de multe elemente ne cheamă spre a le îmbrăţişa şi a alege ceea ce este simplu şi complet. A pune la bază elemente incomplete înseamnă acum a ne certa cu noi înşine şi a ierta greşelile similare ale altora, a neglija un tratament pentru a demonstra încrederea în forţă Divină, dar a refuza profunzimea unui sentiment înseamnă a folosi inteligență pentru a justifica nu explica, pentru a demonstra, nu susţine, pentru a satisface o curiozitate, nu a cerceta, pentru a se evidenţia, nu a ajuta.
Prin urmare, ziua de 23 noiembrie ne îndeamnă să ne vindecăm rănile pe care ni le adâncim din neglijenţa sau pe care le menţinem doar pentru că ni se pare firesc să fim tulburaţi de o modificare în cadrul social. Azi, pentru că Marte şi Uranus sunt în careu, vor fi multe modificări în contextul social, în relaţiile profesionale, acolo unde se cere stabilitate şi trăinicie, în zonele care sunt cele mai puternice şi pe care nu le vedem schimbate, modificate ori aşezate în altă ordine. Asupra acestora, contextul social nu va acţiona pe cât de tare ne vom speria, stresa, îngrijora. Dacă, pornind de la acest etalon, ne vom gândi altfel vibraţiile şi ne vom diminua aceste impulsuri, puterea personală va fi folosită constructiv şi ea va merge întâi spre înţelegere, apoi spre acceptare şi în final se va îndrepta spre vindecare.
Azi ne vom da seama cât de mult ne plac agresiunea, tensiunea, bârfa, boala, cât de mult le ţinem în sfera personală şi cât de tare ne consumăm pentru a le menţine vii, active şi, mai ales, necesare. Luptă este necesară, cel puţin prin conjuncturile de acum, însă ea va trebui să fie şi încărcată de un mesaj simplu, edificator pe care să-l putem lipi la final de rezultat şi să putem spune “Da, a meritat!”. Susţinând indecența, vulgaritatea, boala, doar pentru că plăcerea sau comoditatea ne sunt mai accesibile, nu ne va ajuta să spunem la final “Da, a meritat!”, ci “Nu a fost de ajuns” motivându-ne spre o şi mai mare adâncire în ceea ce nu era din start corect. În felul acesta, din aproape în aproape calitatea gândirii va căuta să se impună prin experienţă, prin apel la o structură organizată, o formă de cultură, un mijloc de exprimare, o idee, poate chiar o întâmplare însă, recomandarea acestei zile este aceea de a ne aminti că anumite materiale nu se scufundă în apă pentru că îşi pierd calitatea, chiar dacă iubim apa, curgerea sau limpezimea ei, nu se lăsă în vânt din acelaşi motiv, chiar dacă atingerea sa ne încearcă sufletul cu sentimentul libertăţii, a mobilităţii şi simplităţii, ori nu sunt uitate sub acţiunea directă a razelor solare, chiar dacă iubim căldura, lumina, culoarea. Modelarea fiinţei începe prin paşi mici, iar mulţumirea a ceea ce apare cu noul contur să crească aşa cum creşte un fir de iarbă şi caută prin ceea ce reprezintă să se integreze în zona unde Dumnezeu i-a decis destinul.

>

Jupiter şi Junon nu sunt în opoziţie însă prin impactul Lunii, acum, forţa lor ne va conduce spre acest tip de relaţie. Azi, Luna va împlini, noaptea, un sextil cu Jupiter şi spre seară un trigon cu Junon căutând să medieze ceea c nu mâi exista. Judecând după faptul că Jupiter merge înapoi, vom căuta azi să aducem în prezent probleme şi complicaţii care nu mai există, pe care le-am rezolvat pentru a retrăi succesul soluţiei, pentru a rememora un succes ori pentru a ne bucura din nou de ceea ce ne-a sporit stima de sine ori recunoaşterea socială. Ecourile acestei zile vor răsuna însă în altă parte, pe alte dealuri, în alte zone şi doar le vom auzi, el vom căuta, le vom invoca, vom face linişte pentru a le auzi ori ne vom schimba întregul program al zilei şi alergând în afara zonei locuite să ne delectăm pentru câteva secunde de un fenomen cosmic, de o apariţie, de un eveniment de care apoi să ne amintim cu mare drag până la finalul anului.
Ziua de 24 noiembrie este o zi de nostalgie, de rememorare. Este ziua în care ne atingem sufletele, amintirile, ne jucăm cu ele aşa cum în copilărie inventam jocuri cu mingea, cu sforile, inventam formule magice şi ne bucurăm de această legătură mai mult sau mai puţin imaginară pe care o aveam cu universul.
Pentru că Luna se află într-o zodie care poate la fel de bine idealiza şi menţine în lumea practică, această călătorie în trecut va cere dovezi simple, superficiale care să nu ne complice viaţa şi care vor avea rolul de a ne introduce într-un ritm alert ca şi cum vom avea de demonstrat mai mult faţă de noi înşine ceea ce nu am reuşit de-a lungul acestei săptămâni să demonstrăm celorlalţi. Un joc al minţii ne va ţine ocupaţi azi şi cei mai mulţi vor prefera să se joace aşa alimentându-şi de fapt încrederea în sine la nivelul la care nu au reuşit anterior, când aceste evenimente pe care le invocă acum s-au manifestat.
Procesul de rememorare invoca unitatea de timp într-un mod subiectiv or chiar subiectivitatea reprezintă în această zi elementul care ne va spori neatenţia şi ne va pune în faţa unor situaţii pe care să le evaluăm greşit dsin prea mare grabă, viteza de lucru incertitudine, neînţelegere. Pe acest fond, elementul cel mai la îndemână pe care îl vom folosi va fi agresivitatea, numit azi “instinct”, “impuls”, dar care nu va fi altceva decât ipostaza cea mai accesibilă pe care o vom alege pe frecvenţa agitaţiei şi a vitezei de lucru fără să ne gândim nici măcar o secundă ce am putea strica, rupe, destrăma, respinge, brusca sau traumatiza procedând aşa.
Sextil cu Jupiter versus trigon cu Junon ar trebuie să ne aducă uşurinţa în a construi raporturi sociale benefice şi puternice, însă forţa cuc are Berbecul caută să valideze cele mai multe dintre vibraţii se va impune în timp ca un etalon însă, ştim că etaloanele sale sunt conjuncturale, invocate în situaţii de criză, în momente de cotitură ale vieţii, sunt ipostaze de o clipă, de durată scurtă şi pentru a fi durabile au nevoie de o susţinere venită din partea altor conjuncturi.
Mâine, Marte şi Saturn, cele două planete care sunt în receptie mutuală nocturnă, vor aduce mai multă stabilitate prin timp, valori personale selectând impulsurile după reguli de bune practici. Abia mâine vom înţelege ce ar fi trebuit să facem azi.
Prin urmare, 24 noiembrie ne va complica viaţa cu îndemnuri pe care nu le putem finaliza ori dacă se vor finaliza nu vor putea dura în timp. Ceea ce se consumă azi are înfăţişarea unei efemeride care străluceşte mai tare cu cât durata sa de viaţă este mai scurtă. Azi învăţăm că încrederea este un instrument care se menţine cu sacrificii, cu un mare consum şi el va fi cu atât mai eficient cu cât se va face apel la o mai vastă experienţă. Arcul peste timp care se construieşte prin relaţia Lunii cu Jupiter ne va ajuta să facem apel la ceea ce ne-am propus în urmă cu câteva săptămâni, la ceea ce am trăit atunci, să reedităm succesul acelei perioade ori, în a doua parte a zilei, să invocăm ceea ce ne-a făcut să ne simţim bine de dimineaţă, în prima parte a zilei.
Asta înseamnă că dinamica, acţiunea, apelul, indiferent cât de ample sunt, ele ne vor coordona paşii azi căutând să ne convingă că viaţa înseamnă acţiune, ori bucuria numai prin ea poate fi atinsă. Dacă sextilul Lunii cu Jupiter s-ar fi consumat în plină zi, calitatea acţiunilor ar fi fost alta, curajul s-ar fi manifestat în alt mod, mult mai direct, iar evenimentele ar fi atins mult mai uşor echilibrul. Spiritul practic ce ne vine din Berbec împreună cu mişcarea ar fi căutat să se autoregleze prin feedback, însă el se consuma în plină noapte și va lăsa zilei poezia ce se naşte din trigonul Luna-Junon, incapabil să aşeze în ordine precisă mijloacele de răspuns pe care Berbecul, ca zodie tranzitată de Lună, o conferă.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri din agitaţie, de a ne aminti că reţinerea, ponderaţia dă farmec acţiunii pentru îi pune pe ea o haină care îi poate ascunde defecte sau îi poate pune în evidenţă linii pe care altfel nu le-am fi remarcat. Ceea ce ne amintim, ceea ce retrăim dacă nu se face lin, simplu, prin atenţie, prin claritate devine complicat şi neplăcut.

Ultima zi a săptămânii ne aduce ceva din nostalgia zilei de ieri, însă ne va îndrepta paşii spre elemente concrete, spre ceea ce poate fi reprodus, spre mijloace sau scheme de acţiune prin care să ne consolidăm poziţia, să ne mărim stabilitatea şi, în felul acesta, să fim mai sigur pe ideile pe care le lansăm, pe ceea ce vine din linişte, calm, atenţie.
Fiind în recepţie mutuală, dar pe segmentul nocturn (Marte este guvernatorul nocturn al Scorpionului) relaţia lui Saturn din Scorpion cu Marte din Capricorn ne lasă impresia că acolo unde există muncă, seriozitate, rezistență, acolo rezultatele vor fi spectaculoase sau vor depăşi bariera imposibilităţii. În felul acesta, 25 noiembrie se va evidenţia prin disciplină, prin îmbrăţişarea acestei acţiuni care nu ne fac plăcere prin desfăşurarea lor în sine, ci doar prin finalitatea pe care o prefigurează. Evidenţiindu-se prin perseverenţă şi seriozitate, oamenii vor intra în această zi cu încrederea că dacă îşi asumă răspunderea, dacă se vor dovedi responsabili în toate acţiunile care le ies în cale şi dacă vor suporta cu stoicism greutăţile, vor zâmbi chiar şi atunci când durerea le taie spatele, picioarele, braţele, capul, atunci succesul va fi mai aproape sau chiar va fi adjudecat pe deplin.
Dacă în prima parte a zilei, când acest unghi îşi atinge faza sa maximă, Luna se afla încă în Berbec, fiind, de asemenea, încă din seara zilei anterioare în Perioada fără direcţie, după 14:18, când va trece în Taur, simţul, valorile vor înlocui nevoia de mişcare, evaluarea, selecţia, vor înlocui forţa şi dinamismul de a impune anturajului sau chiar sieşi etaloane. Schimbându-se registrul, durabilitatea va ţinti şi ea spre alte instrumente de lucru. Vor fi, astfel, invocate motive ale asocierii profesionale, motive de natură relaţională, cele care înmoaie inima şi îi spun că greutăţile vieţii nu sunt atât de decisive, că ele pot fi depăşite dacă există respect, metodă, dacă adevărul este privit în faţă de la început şi până la sfârşit şi dacă rezultatele muncii sunt folosite pentru a clădi un ideal, nu pentru a ne depărta periodic de el invocând nevoia de plăcere, de a ne simţi bine, de confort sau necesitatea unei reinventări.
La aproximativ o oră de la intrarea în Taur, Luna va împlini un sextil cu Neptun din Peşti şi va interveni o formă selectivă de uitare. Dacă situaţia, conjunctura socială, ne obligă să revenim la evenimentele complicate ce s-au tot consumat de-a lungul săptămânii, pentru a ne menţine în această sferă a plăcerii de a simţi corect, precis, trainic, solid, clar, impecabil, ne va motiva suficient de mult încât să crem amânarea lor, soluţionarea peste ceva timp, peste câteva zile sua chiar mai mult. În felul acesta, relaţia Lunii cu Venus, care ar fi trebuit să ne constrângă încrederea în sine şi să reducă sentimentele la nivelul necesităţii, devine acum un instrument de a nega ceea ce ne-a făcut să ne simţim bine, să fim mândri şi care, manifestându-se în primele zile ale săptămânii, se înscrie acum în zona greşelilor, a ceea ce nu este de actualitate, nu ne trebuie, nu ne mai este util.
Invocând această formă de utilitate, calitatea lui “Îmi ajunge că am muncit la serviciu, acasă nu mai fac nimic” sau “Nu mai doresc să fac azi nimic pentru alţii, ci doar pentru mine” reuşim să ne apropiem de ideea de bogăţie prin administrare. Vitalitatea va spori prin conservare, iar cheltuielile materiale sau afective se vor situa la cote minime tocmai pentru că mediului social i se refuză invitaţiile. Azi a refuza înseamnă a conserva, iar a schimba planurile înseamnă a îmbrăţişa o altă formă de mobilitate una cu mai puţin obstacole şi care prin schimbarea vitezei de lucru ne va permite să o evaluăm mai bine şi, implicit, să o controlăm mai bine.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne poate oferi un fel de cheie, de cifră de control, un instrument prin care să ne conservăm mai bine energia personală, să ne amintim de ceea ce este important pentru sine, pentru destinul personal şi să ne destindem în această formă de intimitate care va creşte în putere şi bunătate cu cât o vom trăi mai mult în solitudine. A fi tu însuți cu gândurile şi stările tale constituie elementul cel mai bun, cel mai puternic şi cel mai adânc pe care l-am putea azi îmbrăţişa, dar şi elementul care ne poate salva din atingerea unei faze critice în ceea ce priveşte uzura organică. Cu Marte în Capricorn, uzura, acolo unde s-a instaurat deja, va compromite structura de rezistenţă, scheletul, mecanismul şi fără să ne dăm seamă am putea ajunge să invocăm soluţii eronate, care să depăşească nivelul nostru de acţiune reuşind să compromită alte zone ale corpului, fiinţei, ale creierului, ale sistemului endocrin prin suplimentarea efortului. Pentru că ştim care este direcţia principală a acestei zile (conservarea) înţelegem cât de complicate ar putea fi acţiunile pe zona publică, demersurile sociale, cât de epuizantă ar putea fi munca în această zi dacă ea nu va fi dozată foarte precis, dacă nu va fi alternată de momente dese de pauză, dacă nu-i va asculta corpului strigătul său şi solicitarea sa, dacă nu se va odihni corespunzător.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi deschişi la minte, de a fi deschişi la suflet şi de a ne gândi că structura de rezistenţă, adică mecanismul unui demers, schema sa de acţiune constituie elementele cele mai importante ale acţiunilor. Dinamică fără metodă, pas fără înţelegere sau deschidere înseamnă haos.

11 thoughts on “19 – 25 noiembrie 2012

 1. Victor Ion Arnotescu spune:

  Scria Gheorghiţă Coşer în analiza astrologică dedicată anului 2012:

  „Acum descoperim că rezultatele care au survenit în 3,
  6, 11, 16 sau 25 noiembrie au fost de fapt unele preliminare, că ele au adus o nouă etapă, dar nu împlinirea ei, că au favorizat canalizarea succesului, dar nu l-au oferit implicit.

  Luna plină (din noiembrie) din Săgetător, cu Lilith şi Jupiter acolo, ne aduce O CONFLAGRAŢIE PERICULOASĂ ÎN ZONE DE MAXIMĂ SECURITATE, în punctele susţinute prin informaţie, vizualizare, TEHNICĂ MODERNĂ, dar şi prin SUPORT ADMINISTRATIV. ESTE CEDAT UN DREPT sau este adjudecat prin schema organizatorică, PRIN PRESCHIMBAREA UNUI CADRU LEGAL sau prin încadrarea unui nou personal în aceeaşi schemă”.

  Ei, da! Se adjucă UN DREPT prin schimbarea cadrului legal. Autorităţile acţionează DEJA în spiritul REGIONALIZĂRII. În condiţiile în care REGIONALIZAREA ÎNCĂ nu a fost supusă validării populare – în cadrul unui Referendum pentru modificarea Constituţiei. O confirmă articolele publicate în presa zilelor de 15-16 noiembrie 2012:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13626992-referendum-alba-9-decembrie-privind-repornirea-mineritului-apuseni-exploatarii-rosia-montana.htm

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13622671-referendum-privind-exploatarea-gazelor-sist-mangalia-ziua-alegerilor-parlamentare.htm

  Dumneavoastră, Domnule Gheorghiţă Coşer, sunteţi GENIAL. Un stat care ar avea o viziune coerentă asupra viitorului naţiei, v-ar angaja consultant în probleme de securitate naţională ŞI NU NUMAI.

  Din câte predicţii aţi făcut dumneavoastră de-a lungul timpului, una singură îmi apare ÎNCĂ… ambiguă. Aţi scris la un moment dat: „Cu Basescu se incheie o etapa si CEEA CE ÎNCEPE ESTE TRAINIC” http://www.coser.ro/sitevechi/articole/1-basescu.htm
  Dacă aţi putea reveni (asupra acestei predicţii) cu o undă de lumină. Este FASCINANT să ai acces la DESFĂŞURAREA ASTRALĂ a ceea ce URMEAZĂ să devină realitate.

 2. O, Doamne, nu, nu sunt așa. Cred că doar am respectat structura mesajului astral şi nu am alterat-o în momentul redactării… Cu toate acestea, îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi pentru apreciere…
  Răspunsul este cât se poate de simplu: tulbura apele. Ceea ce se tulbură este al nostru şi întâi de toate va trebui înţeles că apoi să fie remodelat. Dorinţa sa de putere, pe care chiar nu o neagă, este deopotrivă un mijloc prin care ne apără şi ne compromite. Ne apără pentru că în locul său altcineva ar fi ales primul obiect care străluceşte şi nu şi-ar fi dorit mai mult, şi ne compromite pentru că vrea ceea ce nu ne foloseşte.
  Oricum, mersul evenimentelor este unul foarte complicat. Centrele de putere se schimbă şi orientarea sa spre forţele americane constituie una din greşelile pe care noi le vom plăti scump aşa cum s-a-ntâmplat în trecut cu alegerea Rusiei bolseviste. Noile centre de putere se deplasează acum prin alte mijloace, nu se mai strivesc, nu se mai asimilează, ci se întrepătrund, se corodează unele pe altele din interior, adică merg pe ideea acţiunilor despre care ştim că sunt specifice serviciilor care nu acţionează la vedere, chiar dacă nu mai sunt de mult timp secrete. Din nou nu am avut de ales, pentru că alternativă a ceea ce a făcut T. Băsescu ar fi fost sfâşietoare, însă acum ne-am ales cu un stăpân care încet încet nu mai este responsabil de acţiunile sale. Traian Băsescu este un strateg foarte bun şi nu cred că decizia sa a fost una impulsivă. Mesajul astral ne spune însă că din două rele a ales-o pe cea mai puțin rea. E bine că a decis el şi nu altceva pentru că altfel, am fi simţit gustul amar al sărăciei aşa cum noi, generaţiile de acum, nu-l cunoaştem.
  Nu cred însă în demonizarea sa pentru că nu este aşa cum i se spune, adică nu este capul tuturor răutăţilor, dar nici îngeraş nu poate fi. Rolul său în dinamica socială a ţării noastre este unul strategic şi, personal, consider a fii unul esenţial pentru a vedea care ne sunt puterile şi care ne sunt slăbiciunile în fata episoadelor istorice care vor veni. Este mai mult decât clar că viitorul este al federalizării Europei şi tocmai reconfigurarea centrelor de putere impune o grăbire a acestei finalităţi. În acest joc, România va fi satul acela de ţărani despre care nu se poate scrie o monografie, pentru că obiceiurile lor trebuie scrise pe scoarţele copacilor, nu pe hârtia obţinută din aceştia. Poporul român care, în genialitatea sa, încă nu se identifica, aşa cum se crede, cu statul român, are secrete care aşteaptă încă să fie descoperite şi care nu fac deloc referire la luciul societăţii de consum, la dependenţa de viaţa cosmopolită, internet, coca cola sau facebook, ci la o altă calitate a vieţii. Când se vor satura de atâta rumeguş, oamenii vor iubi mai mult lemnul. Până atunci lemnul care suntem va putrezi într-o mlaştină a jocurilor puterii care, deopotrivă, ne dezgustă şi ne sperie. N-avem ce face, viaţa trebuie trăită aşa cum s-a stabilit. Aşadar, cu Dumnezeu, înainte!

 3. Marinela spune:

  Buna ziua

  Va mai deranjez si eu cu intrebari.
  Din experinta pe care o aveti, remediul homeopat Carcinosinum poate fi asociat unei planete/unui aspect di harta natala?
  Ne pergatiti o analiza si pentru anul 2013?
  Foarte interesant raspunsul pe care l-ati dat domnului Arnotescu – incepusem si eu sa cred ca exista un singur lup in tara asta … dar ati subliniat (si argumentat) foarte bine si calitatile lui.
  Multumesc

 4. Acest remediu, fiind în legătură cu părinţii, cere două tipuri de abordări:
  1. cazul părinţilor hiperprotectori, tine pe acest remediu de zodia Taur;
  2. cazul părinţilor care îşi solicită mult copii, tine pe acest remediu de zodia Fecioară.
  Aceste două zodii sunt importante pentru administrarea remediului. Se alege un tranzit al lui Venus prin unul din cele două semne, în funcţie de tiparul stabilit sau, dacă situaţia nu permite, se ia Luna într-una din zodii în aspect bun cu Venus. Orice aspect stresant al lui Venus sau al Lunii poate genera efecte asupra organului pe care îl activează planeta ce participa la aspectul stresant. Unii consideră că Neptun are un rol de spus. Da, în momentul în care afecţiunea este deja instalată. Acest remediu se administrează la personalităţile precanceroase, deci nu este cazul să-l implicăm pe Neptun. Dacă Neptun va face aspect stresant cu Lună sau Venus în momentul administrării el poate păcăli pacientul că primele simptome ale afecţiunii au şi apărut deja.

  Da. Un capitol este deja pregătit. Celelalte sunt în lucru. Voi posta textul complet spre finalul lunii decembrie.

 5. Oana D. spune:

  Buna ziua!

  va citesc situl de foarte multa vreme si constat cu uimire ca nimic nu este intamplator, nimic nu este coincidenta si ca tot ce se intampla, ce ni se intampla este si in buna parte ghidat, influentat de catre planete. Mergand pe aceasta idee am incercat sa realizez astrograme pentru mine si sotul meu, dar, rabdarea mea de geaman a fost pusa la incercare asa ca am renuntat curand. Vroiam sa va intreb daca se poate, sau daca situl dvs.( desi am cautat putin) are si o sectiune de realizari, interpretari astrograme, sau daca ma puteti ajuta cu cateva informatii prezente in astrogramele noastre! Multumesc frumos!

  Oana D.

 6. Oana spune:

  “Să fii în Pace!”, “Urmăreşte-i pe cei din jur şi acceptă că ei, ca şi tine, experimentează” suntem câteva dintre elementele care vor atrage după ele un şir întreg de întrebări fără răspuns. Nu vom şti ce înseamnă acea Pace, cum o obţinem, ce ne facem cu agresiunea directă a celui care “experimentează: şi aşa mai departe… Exprima exact ceea ce simt si eu… Si caracterizeaza destul de bine perioada asta… Ce ne facem intre timp?

 7. violeta spune:

  Multumesc cu multa bucurie pentru sfaturi confirmate!
  Sunt in pana de cuvinte…deci… perfect.

 8. Oana D.

  Este important să ai răbdare, și în general, dar mai ales în astrologie şi sunt convins că ai dacă ai ajuns în situaţia de a întocmi cele două astrograme și de a constata că lucrurile sunt complicate, ca informație sau ca legături între definiții. Răbdarea unui geamăn dispare atunci când îşi dă seama că nu poate înţelege din prima clipă ceea ce are în față. Astrologia poate fi uneori extrem de dificilă şi pentru că lucrează cu instrumente abstracte, dar şi pentru că multe dintre definiţiile sale par atât de uşoare încât ţi se pare că le înţelegi repede şi le uiţi la fel de repede.
  Nu dispun de timpul necesar să mă pot uit acum pe cele două teme, dar după ce voi termina ceea ce mi-am propus să fac în acest an mă voi uita. Până atunci spor şi să ai încredere în tine. Ai pornit cu dreptul. Cine spune că nu a avut niciodată momente în care şi-a pierdut răbdarea cu astrologia înseamnă că nu a privit-o niciodată în mod serios.

 9. Oana,

  Nu avem ce face. Și noi, la rândul nostru, experimentăm. Fiecare îşi consumă propriile acumulări în modul cel mai potrivit şi constructiv pentru sine. Cu toţii avem în faţă un bloc de piatră. Unii ştiu că mânuiască daltă şi ciocanul, alţii lovesc haotic în jur preferând varianta simplă în care folosindu-le apasă pământul şi imită urmele de paşi. Experimentăm de la prima oră. Dacă nu reuşim, după o scurtă pauză, experimentăm din nou până când înțelegem că inspirația, sufletul unei Fiinţe Supreme care ne îmbrăţişează continuu, ne acaparează din ce în ce mai mult. Atunci devenim Brâncuşi sau Milarepa, creatorul unui nou curent sau savoarea geniului subtil. Între aceste două stadii, între primele secunde ale dimineții şi sfârșitul orelor de curs, există instrumente. Sunt oameni care atunci când prind coasa cânta, atunci când se apucă de gătit șoptesc în gând cuvinte calde însuflețind ceea ce pun la fiert. Toate sunt însă instrumente, cele care ne fac să dăm blocului de piatră șlefuit o notă personală. Așadar, între început și sfârșit, experimentăm.

 10. Oana spune:

  Pretioase si rafinate cuvinte… si cat de adevarat… iti multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.