26 noiembrie – 2 decembrie 2012

Săptămâna 26 noiembrie – 2 decembrie 2012 se va dovedi complicată pentru că va prefigura o mare parte din elementele specifice anului 2013 şi din care se va înţelege că individul este pentru sine cel mai mare obstacol. Acest obstacol va fi indicat de bagajul său emoţional, de modul cum reacţionează, de insistenţa cu care se implică în întâmplări pe care nici măcar cel în cauză nu le mai consideră eficiente, dar şi de lipsa de consistență pe care o probează de fiecare dată când doresc să ne convingă de utilitatea lor. Ultimele zile din noiembrie au în ele un dramatism aparte. Ca şi cum se luptă cu ei înşişi fără să ştie acest lucru, oamenii se deschid unii faţă de alţii şi apoi regretă, se agresează prin intenţii bune dezlănţuite fără măsură şi apoi se acuză de lipsă de comunicare, de inconstanță, neîncredere sau suspiciune. Întreg anul 2013 este presărat de aceste episoade, însă acum nu ştim concret care vor fi şi ne va captiva aşa numitul element novator, de duritatea cu care suntem puşi în postura de a vinde şi de a cumpăra tot ceea ce ne iese în cale, de a ne hrăni cu ceea ce ni se oferă, adică de a dovedi o acută lipsă de discernământ.
Săptămâna aceasta vocile interioare sunt într-o totală contradicţie şi asta fie pentru că nu avem încă puterea să gestionăm un fond energetic atât de intens cum va fi, spre exemplu, cel din ziua de miercuri, când vom parcurge Luna plină, fie pentru că nu avem încă rafinată inteligența practică, aşa cum se va întâmpla în ultimele zile ale săptămânii, când Luna din Rac ne va face să strângem într-un sac mare tot ceea ce găsim pe drum.
Ideea de drum, de traseu ni se va înfăţişa într-un mod straniu chiar de 1 decembrie când Luna se va suprapune peste ascendentul din tema natală a României, amestecând interesul individual cu cel naţional şi ducând spre o concluzie care pe unii poate îi va supăra, pe alţii îi va revolta, însă pe unii îi va încânta, fiind un semn al suspiciunii ori al convingerilor pe care le dețin deja: acum nu avem nicio şansă să ne apropiem de normalitatea la care visăm.
Hm, pentru mine este mai puţin important că unii se supără, iar alţii se bucură din pricina aceasta, de vreme ce mulţi dintre aceștia nu au nicio contribuţie în modificarea condiţiei acestui popor încercat. Pentru mine aceștia sunt oameni de carton care nu mai ştiu cine-i scuipă şi urlă la toată lumea, nu mai ştiu cine i-a stropit de vreme ce imediat se umflă şi plesnesc de nervi, ciudă, indecență, vulgaritate, minciună. Multe dintre aceste atitudini au pus bazele chipului degradat al acestui stat şi, culmea, cei care le-au creeat se erijează în judecători. Aceștia sunt oamenii de carton, oamenii de tinichea, oamenii construiți din peturi colorate, chipurile triste care se preling prin propria viaţă şi care ţipă cu atât mai mult cu cât sunt mai nefericiţi sau mai seci. Pentru ei 1 decembrie este prilej de agonie şi nervozitate. Privindu-i înţelegi că prostituţia se poate practica în diferite moduri.
În ciuda acestor turnători, viaţa merge mai departe pentru că întotdeauna ce nu te doboară te face mai puternic.
Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie?
Din gândul meu curat, un strop de bucurie.

Debutul săptămânii se va face cu Luna în Taur trecând prin opoziţia cu Saturn care se află foarte aproape de Venus. Această relaţie a celor doi constituie un element de bază în construcţia numită Vaporul şi care are la celelalte colţuri alte două conjuncţii: conjuncţia Marte-Pluton şi conjuncţia Neptun-Chiron. De partea cealaltă, azi Venus va împlini un trigon cu Chiron, iar Soarele va atinge gradul perfect în trigonul cu Uranus şi careul cu Chiron.
Toată această construcţie astrală ne face să ne gândim la evenimente care pornesc dintr-un punct şi ajung în altă parte decât şi-au programat, la conjuncturi pe care oamenii nu le mai pot controla şi care nu sunt toate în favoarea lor. La baza acestor descinderi stă nevoia de securitate, dorinţa de a construi lucruri valoroase, trainice, puternice, dar de a constata că nu mai dispunem de materialul necesar. Nicovala pe care o perfectează acum Soarele prin împlinirea trigonului cu Uranus pune pe celălalt taler opoziţia Soarelui cu Jupiter care, cu fiecare zi, îşi restrânge unghiul şi care aduce pe acest fond greu şi apăsător o formă de nedreptate susţinută pe dezinformare, gestionare defectuoasă a informaţiei.
Întregul tablou ne permite să vedem însă dincolo de aparenţe şi o parte din neplăcerile zile vin din aceste înţelegeri dincolo de pătura densă a evenimentelor. Asta implică folosirea unei subtilităţi pe care cei mai mulţi dintre noi nu o pot controla şi primesc rezultatele analizei ca pe nişte situaţii conjuncturale, ca pe nişte întâmplări. “Aşa mi-a venit!” vor spune şi nu vor putea să ducă această expresie mai departe. Nu vor fi interesaţi nici măcar să descopere care sunt elementele care i-au dus acolo. Trăiesc şi le este suficient. Această maniera delicată de a participa la un eveniment are şi o conotaţie benefică şi anume că ne permite să simplificăm lucrurile şi, ignorând etapele intermediare, să obţinem o ameliorare a situaţiei, a stării de sănătate, să atingem liniştea, calmul, relaxarea într-un mod total neaşteptat.
Fiind ultima zi de retrogradarea a lui Mercur, putem spune că o parte din acest interval, în special spre seară, va fi static oferindu-ne posibilitatea de a medita la cele care s-au întâmplat în ultimele trei săptămâni şi să înţelegem că acolo unde evenimentele au repede o schemă mai veche există o problemă pe care acum am putea să o vedem obiectiv.
Careu în T mobil cu Chiron planeta focar şi care are la baza opoziţia Soarelui cu Jupiter aduce acum, prin careul Soare-Chiron împlinit cu puţin timp ca ziua să se încheie, posibilitatea de a cântări lucrurile, de a simplifica evenimentele, de a impune o adâncime sentimentelor, dar nu de la sine, ci constrâns de o dramă, un episod nefericit, o rememorare, o durere fizică ori sufletească pe care o primim în forul interior fără să ne dăm seama că, după ce va trece, nu vom mai fi la fel. Acest episod se construieşte asemenea unui vrăjitor alb, a unei fiinţe cu puteri psihice remarcabile care reuşeşte să-ţi transforme ființa prin simpla prezenţă ori printr-o atingere delicată a sufletului. Nu se ştie cum pot unii să facă asta şi poate nici ei nu sunt, cel puţin nu azi, conştienţi de procedeul în sine. Se întâmplă pur și simplu şi vor lăsa totul de la sine într-o curgere delicată bucurându-se sau întristându-se doar de rezultatul final.
Prin urmare, debutul săptămânii se înscrie într-o serie de evenimente care se sprijină pe mister. O stare de bine va avea în miezul ei o nemulţumire sau o durere drept motivaţie ce ne va antrena într-o observaţie neobişnuită a evenimentelor. Unii se vor lăsa antrenaţi de stereotipuri, de rutină, alţii le vor combate pe acestea amintindu-le de faptul că trăim un an al extremelor şi orice element pe care-l trăim constituie, în raport cu un punct de referinţă, o extremă care va atrage o trăsătură complementară şi pe care o va aşeza pe celălalt taler al balanţei. Azi vom privi toate acestea printr-un simț organic, printr-o voinţă intimă de a simţi altfel, de a cântări lucrurile, de a ne opri din agitaţie, de a simplifica lucrurile şi de a ne lăsa în voia unei emoţii pe care de această dată să o judecăm după efectul pe care-l produce. În acelaşi mod, oamenii din jur vor avea o altă importanță şi evenimentele la care participă se vor coordona tot după cele două puncte: iniţiere şi finalitate.
Pe acest fond, calitatea evenimentelor va fi una care va gestiona un fond afectiv, va pune la bază reacţii emoţionale, impresii, atitudini însă într-un alt ritm, mai simplu, mai calm, mai atent ca şi cum nu vom mai urmări ca în ultimele trei săptămâni tensiunea furtunii, ci noul aranjament al caselor după ce aceasta s-a oprit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne respecta emoţiile ca şi cum ne sunt prieteni devotaţi. Nu este un secret că unii prieteni sunt mai capricioşi, alţii mai puternici, unii mai sensibili, alţii mai reci însă toţi se lasă antrenaţi de un sentiment misterios cel care permite viziunea a doua sau mai multe elemente incompatibile. Prin prietenie descoperim că dincolo de aparenţe, dincolo de limita privirii sau simţirii există o adâncime care activează şi îşi cere dreptul la atenţie. Puterea şi calitatea cu care intervin acum sunt desprinse dintr-un mister pe care azi suntem invitaţi să-l explorăm.

Azi Mercur va reveni la mersul direct ceea ce va fi foarte bine pentru minte, pentru suflet, pentru comunicare şi instrumentele pe care aceasta le foloseşte, însă ziua va fi dominată de două conjuncţii speciale: Venus-Saturn şi Marte-Pluton. Pe fundalul acestora, Luna parcurge ultima sa zi de Taur şi ne îndeamnă să fim liniştit şi harnici, puternici şi rezistenţi în fața complicaţiilor care vin din zona publică.
Cele două conjuncţii ne aduc o deschidere spre lucrurile care au formă, conţinut, spre elemente esenţiale ca şi cum ne vine mintea la loc şi găsim obiecte pierdute, ne amintim de informaţii preţioase şi, în mod surprinzător pentru unii, ne folosim eficient de ele. Ceea ce ne vine acum din aceste dispuneri poate fi privit ca un îndemn la concentrarea pe proiecte îndrăzneţe, la a deschide uşi pe care le-am crezut tot timpul închise. Viaţa personală, relaţiile dintre bărbaţi şi femei, atitudinea oricărui individ faţă de ideea de promovare, afirmare, ridicare a standardului de lucru, de evidenţiere faţă de un superior prinde acum un nou contur. Viaţa personală este brusc valorizată, este scoasă din întuneric, evidenţiată, iar sentimentul şi stabilitatea, curajul şi devenirea vor căuta să se manifeste. Ambele conjuncturii, prin mijloace diferite, duc la o condensare, la o inhibare, în cazul de faţă, a ceea ce era negativ, lipsit de control, haotic, neprietenos, indecis. Acum sentimentul va funcţiona ca un regulator puternic. Oamenii realizează că este necesar să se îngrijească mai mult, să fie atenţi cu ceea ce este evident din existenţa lor, cu ceea ce le apare, cu ceea ce iese la vedere, cu elementul care îi defineşte. Valorile timpului devin acum mijloace prin care se caută cu îndârjire fericirea. Modul în care o vom face ne va lăsa impresia că imperfecţiunile ne fac mai frumoși, ne dau de lucru sau ne fac atât de diferiţi unii de alţii.
Conjuncţia lui Marte cu Pluton aduce, pe de o parte, blocarea unor emoţii şi deblocarea unor impulsuri, iar pe de altă ducând la sublimarea a tot ceea ce se manifestă ca forţă primară. Nu trebuie decât să fim curajoşi, deschişi, încrezători că metoda este bună şi procesul se realizează mult mai simplu, discursul vine de la sine, suntem inspiraţi, îndemnaţi să acţionăm şi să fim conştienţi de procesul pe care-l realizăm.
Cele două elemente aduc o mare culoare zilei şi o redescoperire a plăcerii de a trăi. Că asta înseamnă să fim mai disciplinaţi, mai încrezători în ceea ce avem de făcut sau să cerem o sarcină suplimentară, o a doua şansă pentru a demonstra că eşecul anterior nu a fost decât un episod şi nu exprimă nivelul general, contează mai puţin. Pielea şi sistemul osos sunt expuse, solicitate şi prin ele, prin energiile lor specifice, oamenii înţeleg azi ce îi agresează, unde sunt loviţi, care le sunt puterile, cât de rezistenţi sunt în faţa greutăţilor vieţii.
Totuşi, există şi un element care ne va stânjeni această înclinaţie spre pozitiv şi constructiv: Luna aflată în opoziţie cu Mercur şi în conjuncţie cu Coada Dragonului. Ceea ce vine spre noi este, aşadar, important, valoros, însă puţini vor fi cei care le vor valorifica. Se vor mobiliza bine, însă nu vor reuşi să ducă mai departe ceea ce şi-au propus bucurându-se de rezultatele parţiale care sunt, ce-i drept, reale şi hrănitoare. Asta se face, pe de o parte, pentru că nu reuşim să fim selectivi cu întâmplările trecutului, fiind trişti, temători sau refractari faţă de ceea ce nu a mers după cum am vrut sau am cerut, refuzând să credem că viaţa are mai multe unghiuri prin care frumosul poate fi apreciat. Unii vor prefera să inventeze poveşti frumoase prin care să-şi supraevalueze rolul pe care-l au, să se pună mai bine în valoare, să scape de o pedeapsă, însă nu fac decât să-şi amâne această problemă şi nu vor reuşi să sublimeze, adică să ducă mai departe unul din cele două mesaje ale zilei (conjuncţia Marte-Pluton). În felul acesta, calitatea umană va lăsa de dorit şi nu vor reuşi să dea zilei un caracter special, ci doar vor profita de câteva şanse pe care viaţa le presară acum la picioarele lor.
Prin urmare, 27 noiembrie reprezintă ziua în care multe din complicaţiile vieţii se opresc şi mulţi, în loc să se ridice în înaltul cerului pentru că poverile le sunt luate azi de pe umeri, îşi construiesc repede altele, risipind astfel această minunată oportunitate. Graniţa, evenimentul petrecut între două sectoare, domenii, la limita de demarcaţie între două regiuni conferă zilei un caracter aparte şi semnul că forţa astrală azi ne ajută în direcţia sublimării, a renunţării la cojoacele grele de prejudecăţi, aşa cum a făcut Baba Dochia care, în felul ei, s-a pregătit de un nou început, de primăvară. Suntem în plin tranzit al Soarelui prin Săgetător şi ştim că această zodie furnizează entuziasmul şi uşurinţa de a atinge ţinta, de a ne umple de succes şi de eficiență la finalul unui ciclu, adică în Peşti. Tipul superior va fi azi ca Baba Dochia. Va renunţa la prejudecăţi, va fi atent la limbaj, va cheltui mai puţin şi va munci mai mult, nu-şi va risipi energia şi nici nu se va întrista dacă sunt solicitări peste limita cunoscută.
Chiar dacă ziua conţine neajunsul risipirii, a putinţei de a ne elibera de mirosurile neplăcute ale faptelor rele, forţa conjuncţiilor este una benefică azi şi dacă nu le vom putea valorifica, măcar ne va oferi un exemplu la capitolul “Aşa trebuie să fiu!”
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi privilegiul de a fi liberi în gândire şi emoţie, nu constrânşi de ceea ce ni s-a-ntâmplat şi nu am înţeles.

Luna plină va schimba substanţial modul în care ne raportăm la anturaj, la fiinţe, lucruri, chiar modul cum observăm şi analizăm ceea ce avem în jur. Pentru că de dimineaţă, intensitatea crește cu fiecare oră până la 16:45, când luminariile vor fi în opoziţie, sextilul pe care Venus şi Pluton îl vor împlini spre seară va lua înfăţişări sinistre. Gândurile de despărţire sunt puse pe picior de egalitate cu cele care subliniază un ataşament puternic, neputinţa de a studia un domeniu cere din partea individului o mobilizare atât de puternică încât el atinge uşor performanţa, rezolva într-un timp scurt ceea ce necesită o lungă perioada de pregătire, ca să nu mai vorbim de demersul în sine. Ceea ce se manifestă acum cu Luna plină din Săgetător se consumă într-un tempo aparte. Seamănă cu ceea ce vine dinspre Vărsător, dar nu este, aduce puţin a eficienţa Peştilor, dar nici asta nu este, ci ave, de-a face doar cu forţa Săgetătorului explodată într-o abundenţă de mijloace de exprimare. Dacă Venus din Scorpion nu ar fi îmbrăţişat Soarele prin aspectul ei cu Pluton, atunci Soarele nu s-ar fi comportat ca un arc, nu ar fi utilizat atât de bine energiile de bază ale Capricornului şi Scorpionului. În felul acesta, se pune din nou problema gestionării unor resurse, dar într-un mod rapid, brusc, prin decizie, prin cuvânt, prin hotărâre, prin implicarea unor instrumente care ne duc uşor cu gândul la trafic de influenţă sau la trafic de valori, de obiecte, la descoperirea unor comori, a unor mijloace de subzistenţă, poate chiar la o descoperire ştiinţifică importantă.
Întregul aspect al zilei ne mobilizează spre ceea ce ne pune în valoare, spre ceea ce ne poate schimba brusc statutul, nu neapărat în bine, ci şi în rău. Mulţi nu cred că a găsi pe strada o batistă plină de noduri în care o bătrânică şi-a pus acolo economiile ei strânse cu greu ne poate face, dacă uzam de valoare lor, să părem hoţi. Deşi situaţia este pentru unii discutabilă, ideea de a primi sau însuşi tot ceea ce ne trece prin cale ne face să fim vameşi, cei care ajung să creadă că au drept de viaţă şi de moarte asupra a tot ceea ce-i întâmpină. Moralitatea îi determină pe unii să-şi respecte limpezimea obrazului şi să dea mai departe ceea ce au găsit, aşa cum fluviul adună aluviunile sale şi le transformă într-un superbă deltă.
Luna plină din Săgetător ne poate umple de gesturi frumoase, de moralitate, de bunătate, dar într-o clipă ne poate compromite într-un mod atât de amplu şi de dur încât să nu mai reuşim în viitorul apropiat, sau poate chiar niciodată, să ne mai revenim.
Nu ne grăbim deloc dacă invocăm motivul hoţiei ca pe unul legat de negoţul cinstit, dacă el nu este criticat, sancţionat sau combătut. Societatea noastră, cea pe care o susţinem zilnic prin prezența şi consumul personal, are valorile inversate şi nu este de mirare că ajunşi aici, după ce din lumea îngerilor sufletul a avut posibilitatea să cunoască rostul suferinţei, a diminuării individualităţii pentru a se perfecţiona şi a descoperi că superioritatea înseamnă extindere, ajunge aici, în această mocirlă şi învaţă să iubească mirosul de sulf şi să respingă parfumul discret al florilor de munte pentru ca, în timp, să creadă că ele de fapt nici nu există. Săgetătorul invocă motivul moralităţii în tot ce face şi acum, Soarele, exercitând o influenţă atât de puternică asupra Lunii, ceea ce noi o numim Luna plină, ne îndeamnă să ne justificăm fiecare faptă, fiecare gest, fiecare atitudine sau dorinţă prin: “Aşa este corect!”, “Aşa am învăţat”, “Aşa trebuie”, “Toţi procedează în felul acesta”.
Prin urmare, 28 noiembrie ne aduce mult curaj, multă forţă şi le vom folosi pe acestea pentru a ne privi într-o oglindă care deformează totul. Forma, chipul se văd disproporţionat, mai mari, mai puternice, extinse până în afară oglinzii sau întortochiate. Mulţi îşi vor pierde azi simţul realităţii, gustul pentru educaţie, pentru a păstra valorile, moralitatea, bunul simţ şi se vor îmbrăca în straie noi, care pot fi noi pentru că aşa este materialul din care au fost făcute sau noi pentru că din 10 haine am reasamblat piesele, le-am cusut şi am făcut o haină de uriaş cu care mergem acum pe stradă. Unora le stă bine, alţii sunt însă caraghioşi, dar azi nimeni nu se va stresa de aspectul ridicol, ci fiecare va căuta să se extindă cu înţelesul sau exprimarea personală până foarte departe.
Judecând după faptul că Luna în Gemeni, nu doar va fi în opoziţie cu Soarele, dar şi în careu cu Chiron și cu Neptun, iluzia puterii va fi la fel de evidentă ca şi forţa veritabilă. Prin aceste unghiuri, şoricelul, care se priveşte printr-o lupă și se vede pe sine cu chip de leu, cu cât își păstrează mai mult aceasta cu atât mai tare ajunge să creadă că, în realitate, el nu este o rozătoare fricoasă, ci regele animalelor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne refuza oglinzile care deformează, de a evita să răspundem la aprecieri, laude, la orice alte forme de comportament care ne depărtează de realitate. Sigur, asta nu înseamnă să îmbrăţişăm aspectul dramatic, ci doar să nu uităm că nu tot ce străluceşte este aur. Orice supradimensionare în direcţia aceasta consumă din rezerve, ne epuizează psihic, afectiv şi, în timp, ne va schimba percepţia asupra lumii, nu doar părerea despre aceasta.

După o zi atât de încărcată, Luna, înainte de răsăritul Soarelui, la ora 3:03, va trece prin conjuncţia cu Jupiter, lăsând zilei impresia unei libertăţi speciale, a unei uşurinţe în a folosi informaţia, a unei mai simple gestionari a unei părţi din patrimoniul personal, contribuind la construirea unor mari diferenţe între ziua anterioară şi cea de acum. Unii vor considera că este puţin probabil ca un singur aspect să se impună aşa de puternic, însă vorbim despre o combinaţie de forţe care acţionează direct şi indirect şi care dă această coloratură specială zilei. În primul rând, forţa retractilă a lui Jupiter, care până zilele trecute a făcut casă bună cu Mercur, şi el retrograd, ne va oferi subiecte de analiză şi rememorare până la finalul lunii ianuarie când îşi va reveni din mersul înapoi. Apoi va face vizibilă tendinţa de a constrânge pentru a proteja, element care se naşte din apropierea de Lună. Toate acestea sunt abordate printr-o acută nevoie de spectacol, de aprobare, de ecou, de feedback ceea ce duce, prin acest cumul de factori, la entuziasm şi implicare.
Evenimentele acestei zile sunt însă construite diferit în funcţie de specificul zodiei, de element, de modul vibrator, însă elementul comun vine să ne ridice spre zone care nu au importanţă, relevanță, spre a menţine o stare de spirit chiar dacă ea este artificială. Este lesne de înţeles că din trecut putem aduce elemente pe care să le vedem strălucind cu putere, însă calitatea lor, prin acest unic aspect al zilei, poate fi pusă sub semnul întrebării. Nu tot ce străluceşte este aur, ne spune proverbul, şi direcţia aceasta, de a lua în considerare ceea ce nu merită atenţia cuvenită, constituie elementul care leagă toată semnele zodiacale, indiferent de element său mod vibrator.
Observând că, lăsând în urma opoziţia cu Soarele, Luna, spre seară, intră în fereastra opoziţiei cu Junon, înţelegem că motivul folosit pentru selecţia acelor elemente care să fie menţinute în sfera preocupărilor ţine de conflictele dintre generaţii, tensiunile în cuplu, neînţelegerea unor dorinţe pornind de la raportări greşite, pretenţii nejustificate şi care sunt în consonanţă cu anumite elemente de comportament. Motivul acesta, reliefat de Lună prin lupta sa împotriva vulgarităţii, este dus până în punctul în care oamenii să-şi atribuie misiuni, roluri care depașesc şi contextul şi rolul pe care-l îndeplinesc, dar şi statutul.
Prin urmare, ziua de 29 noiembrie ne conferă bucurie şi tensiune în proporţii egale din care fiecare îşi va extrage, prin propria voinţă, cantitatea şi calitatea unor atitudini ce vor lăsa zilei o consistenţă aparte. Trecerea de la griji pentru a atinge performanţă, având parte în aceste aspecte şi de elemente novatoare, de ţinte noi, de proiecte noi, aşa cum s-a-ntâmplat ieri şi a urmări repararea unor instrumente ce ţin de sfera privată, de o comunicare defectuoasă pentru a compensa un neajuns ori pentru a menţine un nivel sau un statut, ne va oferi sentimentul utilităţii. În realitate, nu vom reuşi azi să fim utili şi nici eficienţi, ci doar activi.
Cel care va acţiona va fi cu totul implicat în faptele pe care le săvârşeşte şi va urmări ca propria sa viziune, propriul sau fond afectiv, propriile cunoştinţe să fie puse la baza demersurilor. Pentru că avem acum Luna în Gemeni, vibraţia va avea o anume fineţe şi goana după avere sau alte avantaje materiale va fi stilizată, spre exemplu, prin pasiunea faţă de economie, mecanisme ale ingineriei financiare, plăcerea de a purta bijuterii, de a le achiziţiona.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune o selecţie severă a acestor impulsuri, însă dacă pe unele nu reuşim să le controlăm sau să le gestionăm corespunzător, să nu dezvoltăm, prin prisma lor, atitudini negative faţă de partenerii de viaţă pe motiv că nu se ridică la nivelul cerinţelor actuale. Cerinţele cu care ne confruntăm azi nu sunt deloc actuale, ci prezentate aşa de cei care nu pot suporta umbra, nu pot trăi în planul secund, care cer atenţie, apreciere şi care au stima de sine şubrezită.

Ultima zi a lunii noiembrie ne aduce un sextil între Venus şi Marte şi punctul culminant în opoziţia pe care Soarele şi Lilith o împlinesc. Pe acest fond, când încă se afla în Gemeni, Luna împlineşte opoziţia cu Junon şi, în a doua parte a zilei, când încă se afla în Rac, împlineşte un trigon cu Neptun, aducând zilei o culoare şi un dinamism aparte.
Azi ies la lumină lucruri mai vechi, sunt evidenţiate trăsături pe care nu le-am luat în seamă în ultima vreme deşi le-am văzut, ne sunt cunoscute şi pe unele chiar le îndrăgim. Ceea ce se consumă acum are această componentă a plăcerii născută din atenţia acordată elementelor personale sau celor mici, întâmplărilor foarte cunoscute, obiectelor despre care ştim totul, şi cum arată, şi cum funcţionează şi cât rezistă în autonomie.
Dacă în prima parte a zilei aceste direcţii ne îndreaptă spre informaţii, prin revizuirea lor, rectificarea unor notiţe, recitirea unor fragmente dintr-o carte, a unei cărţi în întregime, reverificarea unor sectoare, spre seară, când Luna va face trigon cu Neptun pe semne de apă totul va deveni lin, calm, ponderat şi empatic, înclinând balanța spre rememorarea emoţiilor, spre revizuirea unor concluzii desprinse din evenimente, nu informaţii, din reacţii emoţionale, nu din consultarea unor date dintr-un material informativ.
Pentru că Lilith i se opune Soarelui, evenimentele vor fi marcate de subiectivism, de insucces, dramă, nu pentru că oamenii ar fi mai confuzi, mai indecişi, ci pentru că sunt în căutarea unui confort. Lilith din Gemeni îi va face însă să se plictisească repede, să uite ceea ce este important, să scape din mâini obiecte importante şi să le strice, să se împiedece la propriu de firul de alimentare şi să scoată din priză aparatul care proiectează imaginile la care o sală întreagă se uită, să genereze situaţii delicate, negative, cu final complicat, penibil căruia i se poate pune şi o etichetă de răuvoitor, lipsă de consideraţie faţă de munca unor persoane din jur sau chiar lipsă de condescendenţă.
Pentru că Soarele devine debil prin agresiunea Lunii negre, sextilul lui Venus cu Marte nu va reuşi să aducă prospeţime în relaţii şi nici să ne ordoneze gândurile atât de frumos încât o simplă atingere din partea unei persoane din jur să ne declaseze un val de amintiri plăcute, să ne pună în rezonanţă cu o frecvenţă pozitivă, sublimă, delicată, rafinată. O situaţie similară va activa un centru de apăsare în jurul căruia am gravitat în ultima perioadă, căutând să-l negăm, să-l ignorăm, să-l izolăm în speranţa că timpul le va rezolva pe toate. Acum când ar trebui să dovedim o maximă flexibilitate, să ne apropiem cu graţie şi delicateţe de cineva din jur şi să trăim clipe minunate se produce opusul pentru că în planul durerii şi dramelor sentimentale flexibilitatea nu există sau, dacă este cumva prezenta, intensitatea ei o va face să pară o extravaganţă, nu o îndemânare, o aiureală a minţii, o ciudăţeniei emoţională, nu un mijloc prin care se produce un schimb pe mai multe planuri. Fiind rigizi în structurile lor afective oamenii vor fi azi obsedaţi de certitudini şi vor cere celor din jur dovezi de dragoste şi de înţelegere, de acceptare şi de respect fără să ştie cum să le gestioneze, ce să facă cu ele, cum să le ducă cu ei mai departe.
Circul evenimentelor de azi se va înfăţişa multora ca o redută prin care se înconjoară de ceea ce le este la îndemână, de reacţii dure, bruşte sau de atitudini compulsive prin care se opun evoluţiei, deplasării conştiinţei spre zonele care să le diminueze din egoism, avariţie, obsesia puterii sau a importanţei de sine. Ultima zi a lunii noiembrie excelează la capitolul ciudăţenii de acest fel şi nu ar fi oportun să ne pierdem cu firea considerând că de acum încolo lucrurile se vor desfăşura în acest registru. Nu, oamenii au nevoie, din când în când, să-şi de-a în petec. Să-i lăsăm, pentru că fiecare avem dreptul la experimentare, dar putem în adâncimile sufletului să emitem judecăţi care să ne convingă că încă nu ne-am pierdut minţile şi că nu dansăm aşa pentru că aşa cântă pe scenă, ci pentru că nu uităm melodia preferată nici când totul în jur urlă în acorduri pentru care armonia nu a găsit încă o definiţie.
Prin urmare, 30 noiembrie ne convinge că oamenii nu se schimbă aşa uşor şi dacă la un moment dat comportamentul lor se modifică, se întâmplă pentru că există un motiv practic, un interes, o justificare care cere efecte pe termen scurt, o reacţie imediată. Nu se va pune problema să ne pierdem încrederea în ei, ci doar să fim uşor dezamăgiţi de ceea ce auzim, vedem sau primi din partea lor. Pe baza acestor stimuli, mulţi vor genera procese de rezonanţă negativă, vor minţi, vor folosi în mod neadecvat sensul ideilor, vor răstălmăci, se vor impune depăşind cadrul bunului simţ şi al înţelegerilor armoniase.
Mulţi dintre cei pasionaţi de astrologie vor considera că Lilith este prea puţin puternică pentru a reuşi să contrabalanseze forţele benefice care vin din poziţia Soarelui în Săgetător sau a sextilului dintre Romeo şi Julieta, adică dintre Marte şi Venus. În mod sigur au dreptate judecând aşa, însă pierd din vedere că pentru a strica nu ai nevoie de forţe negative mai mari decât cele benefice, ci doar de o picătură de smoală. Lilith vine azi cu o picătură de smoală sub pretextul că aduce evenimentelor o pată de culoare, că-i scoate pe oameni din banal şi că le reduce din plictiseală, din stres, punându-i să se ironizeze gratuit, să fie maliţioşi, poate chiar caustici, rănindu-se, la început, din distracţie, apoi din orgoliu pentru a se trezi în faţa unor dispute pe care nu le mai pot controla. Lilith nu înlocuieşte forţele solare, venusiene şi nici pe cele marţiene pentru că nu are atât de multă putere, dar le poate pune pe acestea într-o intrigă inventată, convingându-le pe acestea că sunt în conflict.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lua de bun nimic din ceea ce poate răni azi, din ceea ce ne poate şoca, uimi, scârbi. Dacă în privinţa jignirilor gratuite, adică a acelora care vin din partea celor neavizaţi, e simplu de găsit o justificare, în faţa unor comportamente hilare, în care un personaj devine penibil prin disperarea cu care doreşte să convingă ori să impună un moment de destindere ori unul de factură mistică în anturajul în care activează, amintiţi-vă de cuvintele lui Voltaire: “Lumea aceasta, teatru de orgoliu şi de rătăcire, este plină de nefericiţi care vorbesc despre fericire” şi fiţi selectivi.

>

Prima zi a lunii decembrie ne aduce o Lună în Rac poziționată peste ascendentul României, în careu cu Uranus din Berbec, în opoziţie cu Pluton şi cu Marte, înclinând balanţa spre o deviere a înţelegerii comune şi o banalizare a mesajului pe care această zi, de mare însemnătate pentru noi, românii, o are.
Aceste unghiuri negative sunt însă purtătoare ale unor considerabile semne de evoluţie prin care se va înţelege neînţelesul de până acum şi se va vedea nevăzutul care a stat în umbra altor evenimente sau episoade ale vieţii. Racul, în ezoterism, deschide un canal spre o nouă sursă de înţelegere şi putere. Prin forţa sa, durerea este păstrată în vase de cristal, iar nemulţumirea scuturată la fereastră în fiecare dimineaţă. Între acestea două există întotdeauna un episod nou, o nouă reprezentaţie, întotdeauna un cuvânt nou este adăugat vocabularului pentru a ridica bariera şi mai sus, pentru a face gardul care separă oamenii şi mai puternic, şi mai solid. Din afară, aceste instrumente sunt lipsite de sens, însă ele susţin nevoia de a trăi, de a exista, de a supravieţui, de a da naştere unui viitor despre care nimeni nu ştie şi nici nu intuieşte încă nimic. Viaţa, prin Rac, se îmbracă în haine de sărbătoare între cele două episoade şi îşi pregăteşte roadele muncii sale fără să şi le păteze, îşi prepară hrana în ţinută de gală şi nu se sfieşte să-şi etaleze cunoştinţele de la tribună îmbrăcată în ţinută modestă pentru că nu forma, nu exteriorul, nu şablonul care striveşte forma sunt importante, ci faptul că Există, Trăieşte, Supraviețuiește. Prin Rac, ființele îşi îmbrăţişează suferinţa şi dramele fără să le fie ruşine de ceea ce Omul, după ce a fost atins de Păcat, a devenit. Prin aceste forţe şi direcţii calitatea gândirii se schimbă, puterea sufletului se exaltă în faţa unor episoade care aparent nu au nicio importanță şi în fața cunoscătorilor ele par sfidări ale regulilor, ale dragostei de familie, de prieteni, de neam, de țară, pe care le integrează unor emoţii fragile, inocente de care oricine poate uza sau abuza pentru a crea, recrea, inventa sau reinventa lumea, decorul.
Cine poate înţelege un asemenea demers? Numai cel care l-a creat şi, în timp, poate nici el nu mai doreşte să ştie ce a făcut. Vede că s-a-ntâmplat, că a ridicat, a trăit, că a oferit un exemplu, că a marcat trecerea sa care, într-o carte ascunsă a destinului, poate nici nu ar fi existat și se bucură de asta.
Azi trăim bucuria de fi ceea ce nimeni nu poate înţelege: uniţi. Ne amintim că suntem uniţi chiar şi atunci când nu ne iubim, înţelegem, ajuta sau cunoaşte. Suntem uniţi prin mister, prin ceea ce creăm, prin suflarea ce ne-a fost dăruită odată cu viaţa. Nu există un preţ pentru asta şi azi nici nu vom dori să oferim unul, ci vom strânge în jurul nostru cât mai multe elemente, instrumente de lucru sau de tortură, de cunoaştere sau depersonalizare pentru a descoperi cine suntem, ce rost are viaţa şi până unde putem merge în bine sau în rău.
1 decembrie este o zi de imaturitate pentru viaţa intimă pentru că fiecare va găsi ceva cu care să se depărteze de ceea ce simte, dar, paradoxal, fără să renunţe la modul prin care compară totul din jur la ceea ce simte. Deşi abstract, acest mod de a ne învârti în jurul cozii menţine, prin graţia zodiei Rac şi a Lunii care o tranzitează, o formă de imaturitate pe care o vom îmbrăţişa în cele mai diferite moduri cu putinţă.
Acum, când Luna trece peste ascendentul României chiar de ziua ei, casa muncii este agresată de prezența lui Pluton, a demnităţii sociale de conjuncţia lui Uranus în tranzit cu Marte natal şi echilibrul psihoemoțional de revenirea lui Jupiter la poziţia pe care o avea la 1859, pe casa a XII-a. Nu 1 decembrie este mijlocul prin care aceste energii se exprima, ci întreaga perioadă pune o mare greutate pe decizia unei mase de oameni agresați de lipsuri asupra cărora nu pot interveni cu niciun control. Cu cât intervin mai mult, cu cât se depune mai mult efort, cu atât zona demnităţii devine mai tulbură, cu atât se ridică deasupra mai multe obiecte inutile şi uşoare, cu atât mai mult ne scufundăm în zonele în care voinţa maselor este diminuată, lipsită de mesaj sau prezentată prin eticheta de boală, leziune, iresponsabilitate.
Relaţia cu străinătatea este marcată de iluzia puterii, a visului de ridicare şi elevare, a succesului obţinut prin prospectarea noului sau a valorificării muncii. Aşa că “Ce-ţi doresc eu ţie, Dulce Românie” devine un cântec de jale, o doină cântată doar pentru sine de cei care nu au uitat dulcele grai al străbunilor sau pentru piscurile munţilor neatinşi încă de haosul timpurilor.
Prin urmare, prima zi a lunii decembrie este o zi de gheaţă, de răceală răspândită prin vorbă, prin fapte, prin mesaj ideologic, prin propaganda infecta a celor care iubesc prea mult banul, confortul şi minciuna. Tot ceea ce vine din satisfacţie alimentează această modă a bocetului pe stradă care nu conţine nimic bun, nu are nimic pe interior şi care seamănă mai mult discordie decât să trezească un pic de pioşenie faţă de exemplu bunilor şi străbunilor noştri. Ceea ce vine acum spre noi se înscrie în dimensiunea gândurilor pe care le-am chemat fără să ştim ce conţin. Acum, cu Luna în Rac, ne uităm cu toţii în traistă şi vedem că acolo avem cele mai ciudate obiecte, cele mai ciudate amintiri şi cele mai contorsionate stări sufleteşti cu care nu vom şti ce să facem. Dacă vom gândi pentru comunitate, acum, adică azi, când comunitatea nu are nevoie de aşa ceva, vom risipi valori preţioase ale calendarului spiritual în care am intrat, aruncând mărgăritare la porci. Dacă, însă, ne vom preocupa despre cum acestea ne duc spre creşterea şi rafinarea structurii personale atunci vom creşte înzecit însutit înmiit şi ne vom pregăti pentru a fi şi noi, la rândul nostru, exemple pentru ceilalţi.
În zona vieţii intime, lupta dintre pur şi impur, dintre eleganță şi vulgaritate tinde azi să ne acapareze. Alegem, prin aceste instrumente, un câmp de luptă şi inventăm cele mai solide argumente pentru a ni le susţine. Viaţa însă nu se susţine pe niciuna dintre aceste părţi, privite în mod singular, ci pe echilibrul dintre ele. Astfel, această informaţie are rolul de a ne invita să observăm cum suntem, pentru că doar așa vom putea să acceptăm calitatea oponenţilor. Procedând așa vom înțelege că împreună definim un concept al vieţii care se aplică nu doar la nivelul existenței obişnuite, ci şi la nivelul egregorurilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi mulţumirea a ceea ce suntem pentru că doar aşa vom deveni ceea ce trebuie.

Ca şi cum nu ar fi important nimic din ceea ce s-a-ntâmplat în cursul zilei de ieri, azi Luna împlineşte două trigoane, unul cu Mercur şi altul cu Capul Dragonului fără a reuşi însă să medieze tendinţa Nodurilor. Azi privim înainte, nu contează cât de departe, spre ce obiect avem în câmpul vizual, ci importantă va fi motivaţia, nervul, calitatea gândului şi conţinutul pe care îl punem în ceea ce percepem şi apoi în ceea ce vom transmite.
Pentru că ziua anterioară prin calitatea ei nu a mizat mult pe această direcţie a calităţii, cele două trigoane ale momentului de 2 decembrie se vor comporta ca o oglindă, ca o forţă generatoare de forme, ca un element care, atunci când intră în contact cu altul se divide, îşi pierde conturul şi eliberează ceea ce a ţinut în interior. Pentru unii această forţă a eliberării înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât o defulare a nemulţumirii, o risipire a ultimei rezerve de putere prin care se urmăreşte purificarea fiinţei, uzarea de conţinutul acid, caustic, distribuitor. Acest lucru se va declanşa prin critică, aprecieri, o părere spusă într-un mod nepotrivit sau prin mijloace pe care nu le gândim deloc în prealabil.
În 2 decembrie strivim dragostea în logică, raţiune şi ucidem cu mare putere prietenia prin isteţimea cu care unii reuşesc să aibă un ascendent asupra celorlalţi. Că vrem sau nu, suntem pasageri în acelaşi compartiment, pe acelaşi Pământ şi asta se întâmplă în virtutea unor forţe pe care oamenii nu le înţeleg şi tocmai pentru că nu le înţeleg le ignoră. De aceea înţelepţii din vechime au invocat pentru noi necesitatea stării de Martor pentru a nu ajunge în momente de genul acesta, pentru a nu ne invada unii pe alţii, prin calităţi, hiperprotecție, ataşamente bolnăvicioase sau ignoranță. Gândul curat este cel care dă putere. El este cel care ne învăluie în straturi succesive sentimentele și, atunci când ne este foame unii de alţii, ni le scoatem din bagaje şi ni le oferim împreună cu adjuvantele sale (justificări, explicaţii, demonstraţii s.a.). Gândul folosit acum este unul bine intenţionat, însă în pachet nu avem hrană proaspătă şi cu aceste intenţii lăudabile ne otrăvim unii pe alţii bucurându-ne de schimbul pe care-l facem şi de porţia de sănătate cu care ne-am hrănit.
Este educativ să parcurgem şi astfel de trasee, la fel cum sunt educative şi încercările fizice, cele pe care oamenii, în general, le evita deoarece sunt pline de neprevăzut. Dacă, însă, neglijăm calitatea a aceea ce oferim ne expunem unor consecinţe care sunt la fel de complicate ca şi cele care ne vin din confruntarea directă.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii încheie cercul evenimentelor cu o gamă diferită de întâmplări faţă de cele care au venit spre noi de-a lungul acestor zile. Cei sensibili înţeleg acum care le este gradul de puritate, până unde se poate extinde el, ce forţe pot desfăşura, cât de intense sunt şi care le este utilitatea. Deschizând un asemenea sac oamenii se expun, devin vulnerabili la necunoaşterea celorlalţi, la ceea ce alţii cred că este bun, constructiv, sănătos sau educativ. Încet, încet ajung să se construiască din ceea ce nu le aparţin şi când realizează că în batistuţe nu au adunat monezi adevărate, nu au strâns petale de trandafiri care să le amintească de locul unde s-au îmbrăţişat prima dată sau de gustul şi aroma copilăriei, ci alte lucruri, triste, urâte sau respingătoare, îi apucă disperarea.
Finalul săptămânii ne spune că ducem cu noi lecţii pe care le-am învăţat în trecut cu mare greutate şi efort, dar pe care nu le mai folosim pentru că nu mai sunt la modă. Aceste mode culturale, că sunt colective sau obiceiuri ale unora, că sunt fenomene sociale sau tabieturi de la care unii nu se abat niciodată, ne pun bariere greu de depăşit pentru că, privindu-le şi numai datorită lor, ajungem să credem că întregul univers se rezuma la țarcul în care trăim. Hrănindu-ne defectuos, nu doar fizic, ci şi emoţional, mental, informaţional, spiritual, ne deformăm percepţia despre sine, cea cu care venim din subtil şi ajungem să ne temem să fim oglinzi unii pentru alții, să râdem simplu, să ne bucurăm de necunoscut, de neprevăzut, de jocul luminii cu întunericul. Înţelepţii de carton au mereu o singură față pe care îşi scriu gândurile. Cei care îşi scriu amintirile prin paşi de nisip vor fi întotdeauna ajutaţi de forţa valurilor, de limpezimea lor, de dragostea lor impersonală cu care se aşează în braţele ţărmului deşi ştiu foarte bine că nu pot rămâne acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a opri timpul personal, de a-i închide uşa gândurilor, oricât de bine sunt justificate şi de a ridica stolurile trase pentru a primi lumina care se revărsa prin voinţa cerului, prin ceea ce universul ne oferă, nu prin ceea ce stabilim noi, cu mintea falsă, că ne trebuie. Fiţi liberi, respectaţi darurile universului şi bucuraţi-vă că lucrurile nu se termină cu gândul personal.

12 thoughts on “26 noiembrie – 2 decembrie 2012

 1. otilia spune:

  D-le Coser, ce aduce in plus lunii pline, din 28 noiembrie aspectul de iod format din conj saturn venus – pluton marte, sextil in inconj focar conj luna, jupiter in opozitie soare (planeta bumerang}. Cu ce particularitati imbraca luna plina. Si mai ales in acest context importanta cuadraturii cu Kiron si Neptun, deloc neglijabila, intuiesc eu, care poate conditioneaza cumva.Cu deosebit respect, Otilia.

 2. Otilia,

  Pentru că este vorba despre Lună plină, aspectul pe care îl indici tu este numit în text „arc”. Nu exista o configuraţie standardizată pentru un asemenea caz. El sugerează, însă, un arc ce este alcătuit de sextilul dintre cele două conjuncţii (în cazul particular al acestei zile sextil Venus-Pluton) care întinde o săgeată – opoziţia Luna-Soare. ” […] se pune din nou problema gestionării unor resurse, dar într-un mod rapid, brusc, prin decizie, prin cuvânt, prin hotărâre, prin implicarea unor instrumente care ne duc uşor cu gândul la trafic de influenţă sau la trafic de valori, de obiecte, la descoperirea unor comori, a unor mijloace de subzistenţă, poate chiar la o descoperire ştiinţifică importantă.

 3. otilia spune:

  Va multumesc, foarte mult d-le Coser, acum am inteles. Cu deosebit respect, Otiilia.

 4. Haldan Carmen Anca spune:

  Buna ziua!
  Am gasit un articol de-al dvs. pe Internet, cautind cu infrigurare un sprijin moral pentru saptamina care va veni. Asa am ajuns pe site-ul actual, imi pare foarte rau ca nu am avut ocazia sa va cunosc mai devreme. Sint nascuta pe 16.02.1972, la ora 01.00, iar saptamina viitoare este posibil sa fiu evacuata din casa. In ultimii trei ani viata mea s-a schimbat complet, am trecut prin multe evenimente si transformari, insa saptamina viitoare se anunta foarte foarte complicata. Am citit alte articole ale dvs. si stiu ca sinteti ocupat. Totusi, indraznesc sa va cer un raspuns. Cred ca nimic nu este intimplator si profunzimea analizelor dvs. poate influenta in bine vietile multor oameni. Multumesc mult!

 5. Ali spune:

  Domnule Coser, as spune ca elementele care nu te doboara, te subrezesc putin cate putin. V-am scris un mesaj pe Facebook, probabil nu m-ati identificat acolo, ori (realizez si eu…) dilema mea e marunta in comparatie cu nivelul muncii dv. Va intrebam de o compatibilitate intre mine (01.12.1979, ora 4 a.m.) si „spiritul liber” (07.08.1978). Mi-ati spus initial ca refuz sistematic sa-mi acord sanse si sa ma armonizez cu ceilalti. Incerc din rasputeri sa fac asta, dar v-as ruga sa ma lamuriti daca in cazul acesta nu sunt in van straduintele mele. Un nou esec nu mi-ar fi atat de dulce in suflet, daca mai pot face haz de necaz dupa toate……
  Va multumesc si va astept cu nerabdare raspunsul, ma simt de parca acum invat primii pasi abia si nu-mi stiu cararea!

 6. Ioana Binea spune:

  Domnule Coșer,

  In primul rând, vă mulțumesc pentru ceea ce faceți!M-am gândit de multe ori cum să formulez această recunoștință vie pe care v-o port și nu am găsit cuvinte care să o exprime exact!Dar sunt convinsă că fiecare gând de acest fel, izvorât dintr-un sentiment de admirație și caldă recunoștință a ajuns la d-voastră, sporind, fie și cu o fărâmă, lumina pe care o revărsați cu generozitate asupra noastră, asupra mea cu siguranță!
  As vrea să va adresez o întrebare care pentru mine a devenit vitală, de când mi-a ieșit în cale acest subiect nu îl mai pot lăsa!Mă preocupă iertarea, cum să ajung la iertarea adevărată, din tot sufletul și care sunt piedicile pe această cale!Și dacă iertare adevărată înseamnă să dăruim lumii binele care i-a fost răpit prin fapta cea rea, săvârșită față de noi, cum putem afla care este acest bine?Conține astrograma indicii despre cele mai bune căi pentru a dărui lumii acest bine?Este astrograma un ghid just pentru a descoperi acele modalități?Sau ar fi mai bine să caut în altă direcție? ( Am găsit în cartea d-voastă o referire la iertare prin citarea celui de-al cincilea verset din Tatăl Nostru, ca lecție principală pentru epoca noastră și nu sunteți singurul care scrie despre asta – Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum iertăm și noi greșiților noștri! )
  In încheiere, o mică – mică întrebare foarte personală – Jupiter retrograd reprezintă semnul unor piedici în calea contactului direct și curat cu Ingerul păzitor?Sau nu am înțeles eu bine?!

  Cu considerație, Ioana Binea

 7. Anca,

  Am tot ezitat dacă să-ţi scriu sau nu, nu pentru că nu am dorit acest lucru, ci pentru că eşti suficient de lucidă pentru a înţelege prin ce treci şi nu prea ai mai avea nevoie de o confirmare.
  Perioada această de complicaţii tine de vreo 2 ani. Ea a început practic din 2004, dar s-a acutizat în ultimii doi şi, probabil, dacă ai fi consultat un pasionat de astrologie ţi-ar fi spus acest lucru, inclusiv posibilitatea unei fluctuaţii în ceea ce priveşte căminul, locuinţa produsă de trecerea lui Uranus prin casa a IV-a.
  Totuşi, am decis să-ţi scriu aceste câteva rânduri pentru că direcţia negativă pe care te-ai îndreptat, această serie de complicaţii care vin spre tine, nu ar fi trebuit să fie chiar aşa. Există un fond negativ, însă el se poate sublima prin muncă, prin oportunităţi de a lucra şi a te susţine prin rezultatele muncii, de a gestiona un fond natal, de a pune în valoare un noroc al tău, un talent al tău. Deşi eşti un vărsător cu mintea limpede, dramatizezi prea mult, nu că nu vezi clar situaţia, ci pentru că o amplifici din punct de vedere emoțional şi o duci de bună voie până în limita în care nu mai suporţi. Îţi place să trăiești intens şi aceasta este o mare contradicţie a personalităţii tale, pentru că pe cât de dinamică şi independentă eşti, pe atât de mult îţi place confortul şi stabilitatea. Nu ştiu de ce ţi se întâmplă lucrurile astea. Probabil că destinul tău doreşte să se purifice prin comparaţii pe care sa le faci tu în permanenţă între calităţi şi defecte, între puterile tale şi stricăciuni. Pe cât eşti de curajoasă, pe atât de prăpăstioasa poţi fi când mediul nu vine cu soluţii. Elementul, cheia, de care ai nevoie pentru a depăşi acest impas este liniştea minţii. Este, de altfel, lucrul cel mai greu pe care îl poţi face tocmai pentru că eşti construită să oscilezi, că cauţi, să provoci şi abia după ce acestea sunt îndeplinite, să te opreşti şi să-ţi admiri creaţia. Odihna de la sfârşit nu e linişte, nu e pace, nu e calm, nu e detaşare, ci mulţumirea sau mândria de a fi creatoare de valori. Complicaţiile de acum par să se amplifice pe acest gen de instabilitate. Opreşte-te din agitaţie, chiar dacă în jur totul se dărâma. Ai nevoie de echilibru, nu să te convingi că lumea este periculoasă, ai nevoie să te simţi bine cu forţa ta, nu cu probatoriu pe care ţi-l duce forţa atunci când distruge sau construieşte.
  Nici nu mai are rost să-ţi spun care sunt unghiurile care nu te susţin, care te lovesc într-un mod neanunţat. Important este să te aduni şi să înveţi această lecţie nouă, că nu degeaba ai Capul Dragonului în casa a III-a. Acum, când Capul Dragonului în tranzit va mai sta puţin în casa personalităţii, înainte de a trece peste ascendent în casa bolilor cronice, mai ai timp să obții o plăntuţa minunată din seminţele pe care ţi le-am dat pentru ca la vremuri grele să-ţi faci din ea un ceai cald şi după aburul care se ridică din cana să-ţi găseşti fereastra de la care să admiri lumea aşa cum este ea, nu cum ţi-o imaginezi, nu cum o vrei sau cum îi ceri să fie.

  Îţi doresc numai bine!

 8. Ali,
  Nu am găsit nici pe facebook şi nici pe mail o conversaţie cu tine în sensul acesta. Dacă ea există, atunci s-o fi rătăcit printre multe alte conversaţii…

  Nu ai ora lui, nici măcar cu aproximaţie… iar “spiritul liber” nu este deloc spirit liber. Un leu cu Lună şi Venus în Fecioara va face ceea ce îl destresează, deci stresul este elementul de referinţă, nu ceea ce ar declara. Fiind un tip cu Marte în Balanţă există mari discrepanţe între personalitatea lui (Leu) şi dorinţele sale, lăsând mai curând impresia unei persoane fără rădăcini, aerian. Tu eşti însă prea înfiptă. Există elemente de compatibilitate, în sensul că simţiţi la fel, doar că vă exprimaţi diferit. Ceea ce ţii tu morţiş să se întâmple tine de ambiţiile tale care nu sunt deloc puţine, nu de obstrucţiuni născute din sinastrii.

 9. Ioana,

  Iertarea este un sentiment foarte complex pentru că nu ţine numai de uşurinţă de a trece peste o greşeală pe care un apropiat o face, ci ea cere înţelegere. Când înţelegi ceea ce vrei să schimbi, să modifici, să sublimezi devii creator de valori, devii sculptorul care primeşte o bucată de piatră şi face din ea un chip frumos care să emoţioneze.
  Iertarea generează iertare. Dacă ai greşit faţă de cineva şi ţi se spune că eşti iertată, dar nu te face să te simţi mai bine, înseamnă că nu te-a iertat, înseamnă că doar ţi-a spus, înseamnă că-şi ascunde indignarea, nemulţumirea sau aversiunea şi asta nu ajută cu nimic.
  Noi nu ştim să iertam. Iertarea este simplă şi se realizează în gând, prin atitudine. Primul rezultat al iertării este indicat de puterea de a merge mai departe. Când ni se oferă ceva spre iertare acela este de fapt un obstacol, un impediment. Iertând, depăşim problema, impasul şi mergem mai departe. Ştim că două persoane aflate într-un conflict depăşesc diferit momentul, asta înseamnă că abordează diferit problema şi propria măsură a iertării este în acelaşi timp şi elementul care îi eliberează de obstacol.
  Privind toate acestea înţelegem că orice obstacol care este indicat în astrograma cere iertare, adică cere dreptul de a exista. Sigur, până nu încerci să ierţi, nu ştii cum e, până nu ţi se oferă ocazia să ierţi, nu înţelegi de câte obstacole te poţi lovi în drumul spre mai bine. Tocmai de aceea, iertarea este un fel de binecuvântare prin care îi dai dreptul energiei care are acum masca obstacolului să existe aşa cum a fost creată, nu ca barieră, ci ca oglindă. Când vei înțelege că obstacolul care te îndeamnă să ierţi este de fapt o oglindă a ceea ce cunoşti, iertarea va veni de la sine.
  Mulţi pun iertarea pe seama sentimentelor, neştiind de fapt ca iertarea este o stare mentală, nu o stare psihică, nu născută din minte, ci mentală, adică una ce activează în sfera ideilor, noţiunilor, înţelegerilor, cunoaşterii. De asta cerem prin “Tatăl nostru” să ni se ierte după cum iertăm, pentru că astfel atingem cunoaşterea prin procese active. Dacă am venit aici, în această lume, înseamnă că ne-am propus să construi un destin care cere sublimare, transformare, creaţie şi toate acestea, într-un lume primitivă, depind mult de iertare.
  Cum să faci asta?
  Începi prin a te gândi că fiecare are dreptul la viaţă şi că fiecare experimentează. Gândind aşa şi înţelegând acest element complex al evoluţiei, se va produce în timp o transformare pe care o vei exprima prin a acorda celorlalţi drepturi şi privilegii noi. Apoi, brusc te vei trezi să întreaga ta fiinţă se duce spre iertare pentru că înţelegerea îţi va spune că experimentarea lui nu poate fi separată de a ta pentru că, se spune, suntem toţi mădulare ale aceluia corp de lumină. Prin aceste etape constaţi că iertarea este o stare mentală prin care se ajunge la cunoaştere, nu un joc al pomenilor, nu un mijloc masochist de a demonstra adâncimea spiritului.
  Când ceri să fii iertat după cât ierţi invoci armonia lucrurilor şi practicând acest îndemn îţi dai seama că nu tu ierţi, ci iertarea însăşi, cea lipsită de obiect, te străbate. Tu doar te integrezi. Ce este după asta, nu mai ştiu să-ţi spun. Îţi pot spune doar ceea ce ştiu, din ceea ce am înţeles, practicat şi obţinut.

 10. violeta spune:

  Multumesc!
  Explicatiile desi nu imi erau mie adresate au venit la momentul potrivit..sa-mi alunge ceata.Nu e doar perfect e si clar…e senin.

 11. Ioana Binea spune:

  La multi ani, tuturor!
  Vă mulțumesc mult pentru cuvintele vii pe care le-ați scris, eu așa le percep ca fiind vii, profunde, curgătoare!Caut să învăț iertarea ca să am ce să pun în fața răului, atunci când acesta apare, să nu opun rezistență răului sau să răspund la rău cu rău!E greu, dar merită, până și cuvântul iertare mi se pare că ascunde o frumusețe negrăită!Iar sursa de inspirație pentru a porni pe acest drum al iertării am găsit-o în ființa lui Iisus Hristos!Mulțumesc!

 12. Haldan Carmen Anca spune:

  Buna ziua!
  Am dedus ca ati ezitat, zilele acelea am intrat destul de des pe site si la un moment dat am crezut chiar ca nu o sa imi mai raspundeti. Totusi, azi am intrat din nou pe site-ul dvs. pentru ca imi doresc ca asta sa devina o obisnuinta, asa cum mi-ati propus sa fac cu ceaiul acela aburind. Mmmmmm, e tare bun! Nu stiu ce inseamna Capul Dragonului, dar am sa caut si am sa citesc de sute de ori pina am sa inteleg cu totul mesajul dvs., asa cum am inteles treptat multe lucruri despre mine in acest timp, tocmai incercind sa atenuez macar semnele suferintei, daca nu si cauzele ei. Acum ceva timp, mi s-ar fi parut ciudat ca un om complet necunoscut sa spuna atitea lucruri despre mine, dar in ultima luna am avut parte de foarte multe revelatii/confirmari/vindecari si astazi am toata increderea ca nimic din ceea ce nu e bine pentru mine nu se va intimpla. Exact asta era problema: oscilatia mea permanenta intre a-mi face rau si suferinta ca nu fac bine. Imi vine sa va intreb, uimita: dar de unde stiti, ati tras cu urechea la propriile mele ginduri?! Desigur, glumesc, dar citind ceea ce mi-ati scris dar si raspunsul imediat urmator am regasit – absolut incredibil, ar spune cineva care nu crede – temele mele de meditatie din ultima luna.
  Nu cred ca mai aveti nevoie de vreo confirmare ca sinteti dotat cu un mare har. Eu sint cea mai fericita si norocoasa ca am primit prin dvs. un mesaj minunat. Va multumesc si multumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.