3 – 9 decembrie 2012

Săptămâna 3 – 9 decembrie 2012 nu este atât de încărcată de evenimente astrale aşa cum au fost cele anterioare, însă punctează anumite elemente de comportament asupra cărora vom reveni la finalul lui ianuarie 2013 când Jupiter va reveni din mersul său retrograd.
Debutul acestei perioade se va face prin opoziţia dintre Soare şi Jupiter, cea care va da tonul unor evenimente încărcate de responsabilitate sau indecență. Dacă în momentul opoziţiei nicio altă planetă nu a putut media, întreaga arhitectură astrală se va îndrepta spre trăsăturile zilei de duminică, 9 decembrie care va conţine un sextil între luminarii şi care, din nefericire, nu va împlini aşteptările pe care le avem. În felul acesta, multe din evenimentele acestei săptămâni pornesc sau se sfârşesc prin dezamăgire, prin tristeţe şi refuzul de a primi adevărul în faţă. Adevărul este inamicul nr.1 al acestei săptămâni şi singurul lucru care ne va duce spre alte trasee va ţine de experienţele morale superioare, de conduita învăţată în raport cu valorile profunde ale lumii care, de altfel, ne vor convinge că bucuriile adânci nu vin din această lume.
Dacă toate zilele vor conţine acest balans între bine şi rău, între superiori şi inferior într-un mod amplu, ziua de vineri, 7 decembrie, ne va oferi un moment de respiro, ducându-ne în preajma unor realizări la care nu am visat şi care pe unii îi vor lua pe nepregătite. Conjuncţia lui Mercur cu Capul Dragonului ne poate aduce o ridicare spre înaltul cerului sau împlinirea unei mari bucurii pe care deja nu mai speram să o primim. După o imensă dezamăgire, un cuvânt, o informaţie, o veste, un cadou, o promisiune lasă zile o amprentă unică, benefică, sublimă.
Finalul săptămânii ne încurajează să acţionăm în grabă şi apoi să uităm ce am făcut ca în final să considerăm că este perfect normal să procedăm în felul acesta. Înţelepţii din vechime obişnuiau să spună că un mare păcat pe care omenirea îl tot repetă iar şi iar este uitarea. Săptămâna aceasta uitarea ne va fi un aliat plăcut, distractiv sau groaznic, atent sau dispreţuitor pe care ne vom sprijini cele mai multe din acţiuni. Dacă nu ne vom speria în faţa ei şi vom avea încredere în inspiraţie, cea care ne pune în legătură cu memoria universului cea construită în afară uitării, multe din neajunsurile acestei săptămâni se vor dizolva.
Tocmai de aceea avertismentul perioadei este acela de a ne aminti că mai presus de ceea ce pierdem prin minciună, rămâne propria judecată. Mulţi se lasă păcăliţi, minţiţi, manipulaţi şi cred că prin asta îşi pierd identitatea. “Daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” ne învaţă Iisus şi asta pentru că putem trăi prin puritate fără să ne pierdem identitatea. Libertatea de a simţi este cea pe care nicio mână obscură nu ne-o poate lua şi nicio perioadă istoria nu ne-o poate strivi decât dacă acceptăm. Pornind de la pilda lui Iisus, îndemnul ezoterismului modern, dezvoltat prin supervizare subtilă, ne încurajează să gândim în aceleaşi condiţii armonioase, însă prin alt canal de lumină: “Eu sunt cel ce sunt”. Cine va putea să se desprindă de obsesia trecutului şi va gândi constructiv prin “Eu sunt cel ce sunt” va putea să vadă până departe şi să nu se sperie de ceea ce vede, pentru că lucrurile sunt deja stabilite.

Dacă pe Luna plină din 28 noiembrie Venus şi Pluton se situau în extremităţile unui arc, iar opoziţia Lună-Soare devenea săgeata care ne îndrepta atenţia spre idealuri imposibile, azi pe opoziţia Soare-Jupiter se va întâmpla acelaşi lucru însă în a doua parte a zilei, când Luna deja va trece în Leu şi va reuşi să împlinească o piramidă de foc împreună cu Uranus şi cu Soarele.
Din nou avem o opoziţie pe axa Gemeni-Săgetător şi din nou cu Soarele. Pentru că Lilith se va afla şi ea în preajma lui Jupiter, simţul dreptăţii şi aşa pus la grea încercare prin opoziţia cu Soarele, va lua înfăţişări noi. Astfel, ceea ce este incorect va deveni regulă, iar regula va fi legiferată, va intra repede în tradiţie, prin obiceiuri practicate cu consecvenţă.
Când Soarele şi Jupiter sunt în opoziţie sentimentul de neapartenență devine evident, oamenii îşi pierd entuziasmul, optimismul şi consideră că viaţa este atât de grea încât nu mai este nevoie de lupte pentru ceea ce le trebuie şi este necesar să se obişnuiască să coexiste cu puţinul pentru că oricum nimic nu este trainic pe pământ. Dacă acestea par să ducă în domeniul filosofiei, par să ne convingă că avem dreptate, relaţia de trigon dintre luminarii şi Uranus va face în aşa fel încât evenimentele zilei să ne încurajeze acest gen de pesimism, să ne epuizeze, să ne secătuiască de valori, de energie, de idei bune şi să ne abandoneze într-o criză de inspirație de zile mari. Dacă omul obişnuit nu va percepe cu prea mare intensitate această criză de inspiraţie, el acţionând într-un registru al confortului şi doar de acolo îi va veni limitarea, artiştii, actorii, cei care mizează pe discurs, care se bazează pe spontaneitate, pe aşa numita „inspiraţie de moment” vor simţi şocul acestei zile şi nu vor reuşi să vină cu soluţii pentru că evenimentele par să jongleze în jurul egoismului şi vanităţii. Paradoxal, cu cât se va încerca inventarea unei soluţii sau depăşirea impasului, cu atât mai complicată va deveni situaţia pentru că Luna neagră, din preajma lui Jupiter, va căuta să scoată la lumina ceea ce este tendenţios, meschin, necorespunzător contextului, jignitor.
Cei sensibili vor gândi că ziua, fiind încărcată de „nu simt că trebuie să fac”, vor exagera în această direcţie, considerând că nu mai simt nici că trebuie să se hrănească, nici să vorbească şi nici să-şi îndeplinească în mod corespunzător activităţile ce ţin de igiena personală. Apelul la aşa numitul arc pe care îl vedem acum implicat prin opoziţia Soare-Jupiter ca ţintă, săgeata, trimisă de extensia trigonului dintre Lună şi Uranus, ne face să ne îndreptăm spre structurile cele mai rigide, spre gândurile cele mai complicate, cele care ne constrâng cel mai mult şi care ne pun ideea de libertate lângă uşurinţa cu care ne alegem reguli, scheme de lucru sau, paradoxal, ne impunem limite ale acţiunii. Libertatea nu poate fi condiţionată şi atunci când se încearcă asta înseamnă că deja nu mai avem de-a face cu libertatea. Aşadar, este absurd azi să încercăm să salvăm ceva, să intervenim pentru a schimba sensul sau ordinea evenimentelor, să ne inversăm programul de lucru, pentru că totul va fi tendenţios sau îndreptat în această direcţie.
Este inutil să mai amintesc faptul că această opoziţie poate indica neplăceri venite din sfera justiţiei, a spiritualităţii, a moralităţii mai exact, care va semăna izbitor de mult cu evenimente din trecut. Conjuncturile planetelor nu indică acum precis un moment în timp pe care planetele îl reproduc acum, ceea ce înseamnă o panică şi un haos şi mai mare, ceea ce va aduce la lumină o insatisfacţie şi faţă de oameni, dar şi faţă de faptele lor, în aşa fel încât ceea ce este sortit tristeţii şi îndoielii să crească şi ceea ce este corect şi benefic să treacă neobservat sau agasat.
Prin urmare, prima zi a săptămânii încearcă să ne conecteze sau să ne reconecteze la ceva, să ne aducă în preajmă oameni cu care am putea împărţi un ideal, biroul, departamentul, firma sau viaţa însă nu ne spune nimic despre greutăţile de comunicare pe care le vom întâmpina. Dacă lucrurile pornesc cu dreptul atunci, cunoscând contextul astral, să fim, nu suspicioşi, ci circumspecţi în faţa unui asemenea episod pentru că nu este cazul, într-o relaţie de opoziţie atât de evidentă, acela de a gândi că vor curge râuri de lapte şi miere. Când acestea se anunţă înseamnă că suntem pe punctul de a întâmpina o mare încercare a vieţii, că cineva doreşte să ne ia locul, privilegiile, banii, să ne fure din energie, să ne compromită, înseamnă că în spatele gesturilor ceva negativ se ascunde şi acum nu-şi arată decât masca de clovn.
Cei care nu pot controla suspiciunea şi ajung uşor la crize de nervi, la nemulţumire ar fi cazul să se abţină de la această atitudine circumspectă pentru că ea va fi agresată de anturaj, prin Luna neagră şi forţa grupului, mentalul colectiv acum prea acuzator, prea caustic, le vor lăsa impresia nu că sunt în căutarea adevărului, că învaţă să-l găsească printre gunoaie, ci că sunt negativişti şi că pot merge chiar mai departe cu această atitudine lăsându-se în voia ideii că ei înşişi ar fi elemente negative sau chiar gunoiul pe care doreşte societatea să-l arunce.
Asta se va înţelege prin careul Lună-Saturn, adică dificultăţi în a vedea şi înţelege adevărul, în a privi viaţa cu discernământul care vine peste sextilul pe care aceeaşi Lună îl împlineşte cu Lilith. Am mai spus în mai multe rânduri, puterea lui Lilith nu este supraestimată, ci doar prezentată corect, doar expusă cu toată gama de intenţii şi acţiuni de care dispune. Haina albă, curată, nu are nevoie decât o picătură de cerneală pentru a fi compromisă. Apărându-ne de cel care mânuieşte pipeta nu înseamnă decât că dorim să dăm hainei pe care o purtăm utilitatea pentru care a fost făcută, nu să demonstrăm că suntem lași.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a dovedi flexibilitate şi de a ne aminti că aparenţele sunt mult încurajate să ia chipul realităţii.

Cu Lună în Leu aflată azi în sextil cu Jupiter şi în trigon cu Soarele, fără a reuşi acum să medieze opoziţia celor doi, ziua de marţi va căuta să vină cu soluţii pentru tensiunile sau problemele pe care le-a dezvoltat ieri. În loc să ridice standardul, să aducă alinare sau să calmeze spiritele, această zi va aduce şi mai multă suferinţă şi va întrista şi mai mult pentru că-şi va folosi puterea pe care o are să răscolească printre elementele care nu sunt rezolvate şi care nu se vor rezolva prea curând.
Sextilul Lună-Jupiter versus careul Lună-Venus ne vorbeşte azi despre crizele de identitate, despre ceea ce dorim să fim şi nu putem din cauza celorlalţi. De fapt, nu ceilalţi sunt de vină, ci propria imagine pe care ne-o atribuim, aspiraţiile prea înalte, ţintele imposibile pe care ni le stabilim fără să gândim realist, fără să privim adevărata suită de evenimente. Construindu-ne propria realitate, propriul timp, lansându-ne în voia propriei păreri despre lucruri şi fiinţe, înlăturând piese importante din această suită ajungem acum să considerăm că locul pe care-l avem este mai puţin decât merităm, că oamenii din jur dezvoltă faţă de noi un comportament negativ, că suntem agresaţi, marginalizaţi şi atitudinea lor ne motivează să fim refractari, negativişti, răutăcioşi.
În realitate, calitatea vieţii este cea pe care o impunem noi şi dacă procesul transmutării atunci când îl citim în diverse lucrări este interesant, când îl trăim ni se pare o sarcină complicată şi epuizantă. Lecţia iubirii, a liniştii, a acceptării urmăreşte în primul rând transmutarea naturii inferioare. Ceea ce simţim azi că vine din jur nu este altceva decât o încercare a transmutării naturii inferioare spre una din ţintele stabilite. Este însă important să ştim că declanşarea acestui proces nu va rămâne fără urmări şi pe principiul cercurilor de apă, un gest făcut în adâncimile fiinţei produce ecouri şi unde de şoc în cei din jur, de care suntem intim legaţi prin gândurile stările şi acţiunile pe care le-am avut. Apoi ținta sublimării este impusă de noi înşine, prin cea ce am gândit şi stabilit anterior. Dacă anturajul se va dovedi mai puternic decât de realistă este ţinta stabilită sau accesibilă, atunci ziua va fi un adevărat coşmar pentru cei care doresc să se ridice şi să-şi depăşească propria condiţie.
4 decembrie ne vorbeşte despre depăşirea unui obstacol, soluţionare unei probleme, clarificarea unei situaţii confuze şi invocarea adevărului care, săracul, şi aşa este şchiop şi cu bube în cap.
Prin urmare, ziua de 4 decembrie ne pune în faţa unor situaţii despre care vom considera că ne solicită, umilesc, jignesc, faţă de care nu vom dezvolta o atitudine potrivită, nici corectă şi care ne vor răscoli puternic. Contextul astral al acestei zile ne incită la judecată dreaptă, dar de aici şi până la a şi realiza acest lucru este drum lung. Ne vom simţi bine că dorim să facem asta ca şi cum ne-a revenit dorinţa de viaţă, de supravieţuire, de a construi ceva magnific, de a lăsa o urmă a trecerii, însă nu dispunem de energia necesară unui asemenea proces.
Trigonul luminariilor nu ne ajută să ne transmutăm natura inferioară, să vedem dincolo de aparenţe, să căutăm esenţa lucrurilor dincolo de ceea ce este evident, ci va pompa energie într-un vas despre care nu se ştie dacă este suficient de mare sau integru. Astfel, tot ceea ce vine spre noi ne amplifica o stare pe care ne-am construit-o şi cu care stăm de ceva vreme în aşteptarea acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cultiva, în special în gând, cea mai comodă formă de iertare la care avem acces. Că ea cere, iniţial, justificarea “iert deoarece…”, că ni se va înfăţişa ca o formă de umilinţă pe care Cerul o cere oamenilor pentru a-i învăţa lecţia smereniei sau de pedeapsă a ceea ce am considerat că am săvârşit anterior, nu mai contează. Contează că o vom aborda.

Pe ultimul segment al zodiei Leu, Luna se va afla în careu cu Axa Dragonului,semn de slăbire a puterii de înţelegere, de expresie şi a mijlocului de comunicare punând accent pe rezultatul direct, imediat şi mai puţin pe etape intermediare, pe ceea ce vine din contactul cu acţiunile, din derulare etapelor, din construirea setului de mijloace de acţiune ori al celui de măsuri. Acum, atingerea ţintei se va face prin contracţie, negare sau chiar o selecţie neobişnuită prin care furtul ideilor, mimetismul, răscolirea secretelor, nu neapărat a celor tendenţioase, fac parte din schema de lucru.
Ceea ce va fi însă dificil vine din careul Lunii cu Nodurile sale, motiv ce va face din simplele demersuri alegeri care se vor năpusti asupra individului în cascadă şi care vor lua înfăţişarea unor evenimente majore. Dacă ziua de ieri nu a fost ignorată, dacă demersurile ei au fost soldate cu succes şi ridicarea nivelului de percepţie prin înţelegere, azi se poate realiza o selecţie a acelor întâmplări care să nu ne compromită şi care să gestioneze doar un fond negativ, nu să distrugă întregul edificiu şi nici să genereze evenimente în cascadă.
Dacă vorbim de evenimente atunci administrarea greşită a banilor, achiziţia de bunuri lipsite de funcţionalitate, de utilitate sau doar la îndrumarea unor persoane neavizate poate fi centrul acţiunilor de acum. Dacă vorbim de sentimente neîmplinirea, incertitudinea, dar peste acestea nevoia acerbă de a ne ridica, de a ieşi în evidenţă printr-un gest, printr-o manieră, printr-o mişcare glorioasă ne face să ne stresăm şi să căutăm să ne implicăm în tot felul de fapte sau de acţiuni de grup care, dacă merg spre viitorul îndepărtat, nu vor face altceva decât să ne complice şi mai mult situaţia, conjunctură, sfera gândirii sau pe cea emoţională.
Totuşi, ceea ce se construieşte azi în sfera universului astral ne îndeamnă să gândim în perspectivă, însă perspectiva este cea care nu ne avantajează deloc, iar acest conflict ne duce spre tensiune, frustrare, sentimentul că nu sunt suficient de pregătiţi în privinţa informaţiilor, că nu ne mobilizăm suficient de mult ori că nu avem educaţia necesară pentru a face faţă acestui val de acţiuni.
În a doua parte a zilei când Luna va trece în Fecioară, sentimentul de frică, în special cel care ne duce spre frica de necunoscut, ne pune în postura de ne cerceta mai bine posibilitățile, de a gândi de mai multe ori înainte să acţionăm o singură dată şi toate acestea vor lua înfăţişarea prudenţei, deşi ea mai mult va fi simulată.
Pe primul segment din Fecioară, Luna se va afla în opoziţii cu Neptun şi cu Chiron, adică va lupta împotriva viselor, se va consuma meditând asupra simptomelor sau asupra bolii în ansamblu, asupra a ceea ce este incomplet, defect, lovit sau umilit căutând soluţie pentru ceva care se prezintă aşa ca un efect al unor acţiuni trecute, ca o lecţie de viaţă. În sfera acţiunilor concrete, această conjunctură ne face să oblojim rănile unui personaj negativ învins azi de propria sa mânie, în timp ce în sfera emoţiilor tindem spre o dizarmonie complicată, cea care ne face să ne vedem personaje pozitive, însă faptele să scoată în evidenţă intenţia de a declanşa o campanie împotriva a ceea ce considerăm că este acum negativ, impur şi pervers.
Prin urmare, ziua de 5 decembrie vine asupra noastră cu o gamă de direcţii foarte diferite între ele şi ne invită să alegem după cum am învăţat că trebuie să ne comportăm. Unii nu vor vedea nicio diferenţă între ziua de ieri şi cea de azi, iar aceştia sunt indivizii care aşteaptă ca planul social să se mişte de la sine, care nu doresc să intervină cu nimic asupra acestuia, care trăiesc pe pământ ca larvele şi care apreciază viaţa şi valorile sale după cât de mult și de rapid primesc tot ceea ce solicită.
Vor exista şi oameni care vor sesiza o mare diferenţă între cele două zile, adică între a te controla în faţa unui eveniment şi a dovedi acest lucru, iar înţelegerea în sine constituie chiar indicatorul precis menit să ne spun ce fel suntem.
Ziua este abundentă la capitolul evenimente făcute împotriva propriei persoane, fie şi numai un gând, acela de a ne duce la un magazin, de a merge în vizită, de a căuta atenţie, un semn din partea cuiva, are ceva dizarmonie încât face ca alegerea sau etapele care o urmează să fie în afară inspiraţiei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenţia spre suflet, spre regulile morale pe care le respectă, spre gradul de împlinire a acestora şi mai puţin spre a judeca la ceilalţi ceea ce nu ne place la noi înşine. Deşi procesul proiecţiei este unul extrem de cunoscut, azi oamenii se vor întrece în a-şi proiecta asupra celorlalţi cât mai mult din ceea ce nu suportă sau nu pot controla la sine.

Ultimul pătrar împlinit azi înseamnă de fapt o cruce cosmică construită cu Jupiter şi Neptun, adică o deplasare spre zonele conflictuale ale societăţii fără soluţii, fără gândul cel bun, fără a dispune de capacitate de mediere, fără a avea la dispoziţie arsenalul de metode şi mijloace pentru a combate toate acestea. Dacă în privinţa imposibilităţii de a media, adică opoziţia Luna-Neptun, avem o medierea, cea a lui Marte, cu care Luna împlineşte un trigon după prânz, ideea de a fi încălcată dreptatea, de a minţi pentru a submina autoritatea cuiva, de a gestiona un fond pentru a compromite liderul şi forţa acestuia nu găseşte susţinere şi soluţii ingenioase nicăieri. Asta înseamnă că luminariile împreună cu Jupiter şi Neptun care construiesc o cruce cosmică mutabilă fac din aspectele importante şi esenţiale ale vieţii un gen de ghiveci, de forţă care nu conduc nicăieri şi care doresc să fie apreciate ca fiind esenţa demersului acestei perioade.
Putem vorbi aici de calitatea gândirii, cea care nu se îndreaptă spre a ajuta, aşa cum ne îndeamnă axa Fecioara-Pești, ci spre zgârcenie, reţinere, rigiditatea, fanatism, iar sfera acţiunilor nu merge spre ingeniozitate şi performanţă, aşa cum ne îndeamnă axa Gemeni-Săgetător, ci spre lipsa de comunicare, spre conflict între calitatea informaţiei şi aplicarea ei îndreptând spre cultul personalităţii şi subminarea grupului pe care un anume lider ar trebui să-l reprezinte.
În toată această ecuaţie găsim şi un sprijin negativ care, astrologic, este pus pe seama careului Luna-Lilith sau opoziţiei Luna-Chiron încă activă. Se poate invoca aici, ca element auxiliar conjuncturii, o altă formă de confuzie, cea născută din raportul complementar între forţele feminine şi cele masculine. Deşi azi Luna, ca personaj principal, va căuta să încline balanța spre femei, spre tot ceea ce este feminin, spre acumulare şi rafinament, căutând să se exprime prin mişcare şi culoare, prin gesturi complicate, sofisticate, societatea, anturajul, viaţa în general va cere precizie, forţă şi sinteză, adică o acţiune ce se sprijină pe forţa masculină.
Oricât am încerca să ne sustragem acestui conflict, el se va reproduce într-o mare varietate de forme şi de mijloace şi se va ascunde în spatele oricărei acţiuni pe care ziua o va aduce pe zona publică.
Prin urmare, ceea ce se va întâmpla azi ar trebui să ne facă mai curaţi la suflet și mai inteligenţi, mai puternici în gândire şi mai hotărâţi în fapte, însă rezultatul acesta îl vor atinge doar cei pregătiți, doar cei care au privit viaţa cu răspundere şi nu s-au lăsat în voia valului pentru a se erija apoi în lideri de opinie sau ghizi.
Pentru că azi vom depinde mult de ceea ce se întâmplă în exterior, în vieţile celorlalţi, că suntem puşi în postura de a ne utiliza o abilitate în a gestiona valori, a susţine un demers, a comunica sau a folosi un talent conjunctura socială ne va frâna demersul în multe stopuri şi asta ne va enerva și abandona într-o stare de incertitudine. Mulţi se vor întreba, din nou, de ce societatea nu poate aprecia un talent, un individ capabil să atingă în timp scurt o performanţă, de ce doar vorbeşte despre progres, dar nu-l dovedeşte prin nimic. Oricât de mult s-ar strădui nu vor primi răspuns, nici azi şi nici în viitorul apropiat pentru că atingerea progresului implică îndeplinirea multor variabile care acum sunt lăsate la voia întâmplării.
Astfel, tot ceea ce este variabil ne va sta în cale, ne va pune în dificultate pentru că este îmbrăcat în aparenţa lucrului gata făcut, fără elaborat şi când vom vedea că nu este aşa va fi deja prea târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lua după aparenţe. Ceea ce nu este foarte sigur, în procent de 100%, nu poate fi sustenabil, cel puţin nu prin ceea ce vine spre noi azi.

Conjuncţia lui Mercur cu Capul Dragonului aduce zilei o dinamică aparte pentru că în timp ce el încearcă să ne construiască un viitor luminos, Luna îi trimite un sextil din Fecioară, domiciliul său, aducând în discuţie ideea de mobilitate, de dinamică, de flexibilitate prin deschidere faţă de oameni, comunitate, faţă de ceea ce îi încurajează să se exprime liber să devină făuritorii propriului destin.
7 decembrie ne va vorbi despre curaj, despre deschidere, despre înţelegere şi abnegaţie toate regăsite în ceea ce numim “scop în viaţă”. Legătura dintre Mercur şi Luna va fi azi decisivă în a observa şi înţelege care sunt capacităţile de comunicare, de exprimare, ce putem face pentru ceilalţi şi deopotrivă pentru sine, care sunt puterile de care să uzăm pentru a ne face remarcaţi. Multe dintre acestea pornesc din imaginaţie, din logică, din bun simţ, din nevoia de a ne adapta condiţiilor, din uşurinţa cu care construim mental anumite legături sau întâmplări decisive, prin care ne stabilim ţinte sau prin diferitele modalităţi prin care dorim să vedem rezolvată o anumită situaţie. În viziunea unora, această sensibilitate este pusă doar pe imaginaţie, însă ea este susţinută de sensibilitate și pusă acum în slujba succesului social.
Aceste direcţii vin să întărească, să susţină un demers deja construit, de a obţine un avantaj prin implicarea celorlalţi, prin acţiuni de grup, prin demersuri sociale implicând mai multe persoane sau făcându-se trimitere la mai multe episoade anterioare, poate chiar la unele de factură istorică. Dacă motivul principal este acela de ridicare a nivelului social, mobilul este cel oferit de necesitatea de a proba puterea, forţa, abilitatea de a trece rapid de la o idee la alta, fără a lăsa impresia că se face un exerciţiu raţional sau logic. Această mobilitate întăreşte puterea de adaptare în condiţii grele ceea ce ne ajută să înţelegem contextul în forma sa reală şi să găsim soluţii ingenioase pentru ceea ce pare să nu funcţioneze acum.
În tot acest demers ne va scăpa din vedere că evoluţia nu este un proces distractiv şi că ea implică selecţia relaţiilor şi segregarea intereselor. Mulţi se vor consuma mult azi în încercarea de a convinge anturajul că e bine cum procedează ca şi cum ar avea nevoie de aprobarea acestuia. Acţionând atâtea zile în dependenţă de anturaj, mulţi nici nu mai sesizează că nu au nevoie de aprobarea celorlalţi pentru a se simţi liberi, pentru a alege un anume traseu, pentru a fi creatori de valori sau ctitori. Se tem, însă, de consecinţe şi nici nu mai realizează când îşi folosesc asul din mânecă pe soluţii inventate de alții.
Cei care vor proceda aşa se vor dovedi persoane supuse procesului de imitaţie adică în afara a ceea ce se va dovedi superior şi înălţător în această zi. Luna are o componentă majoră în a contura acestea trăsături, iar Mercur de asemenea, ceea ce va oferi, în lipsa originalităţii, şi această variantă, însă nu este recomandată.
Prin urmare, ziua de vineri este marcată de idei îndrăzneţe, de forţă în exprimare, o abundenţă de gânduri şi stări însă va fi săracă în fire ale destinului care duc spre adâncimile fiinţei. Ca şi în zilele anterioare vor considera că alţii sunt de vină pentru ceea ce nu merge bine şi nu că, în loc să fim creatori de valori, originali şi puternici în a transmite mesajul, suntem imitatori şi oscilanţi în a promova ceva, oricât de simplu ar fi. Azi a îndrăzni înseamnă a îmbrăţişa sinceritatea deşi fiind vorba despre o conjuncţie pe Scorpion fiecare îşi va păstra o doză cât de mică de mister crezând că aceasta este măsura care-l va salva de la distrugere. Nu se ştie de ce, dar probabil că aceasta este una din trăsăturile karmice accentuate de o zodie care are conştiinţa eşecului, nu ca dramă afectivă, ci ca eveniment. Azi, prin Mercur, conştiinţa eşecului prin eveniment este justificată de episoade în care cei din jur au dovedit că nu sunt demni de încredere, poate nu la modul general, ci punctual, în anumite tipuri de relaţii sau categorii de evenimente.
Cei care sunt interesaţi de magnetismul subtil al contextului astral, nu doar de modul cum le sunt coordonate acţiunile, vor avea ocazia să particularizeze calitatea acestui mister, dar şi cât de necesar li se va părea misterul şi cât de util în contextul în care s-ar putea nici măcar să nu poată evalua corect sau complet persoanele care se vor perinda prin universul lor interior.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne detaşa de teama de a pierde teren, bani, avantaje, prieteni. Într-un context macro, aceste modificări sunt necesare şi dacă vom da curs nevoii de a pune deoparte o valoare, o informaţie, adică un secret s-ar putea să ne construim propria închisoare, chiar dacă de afară ea va fi percepută ca o vilă cu piscină.

>

Trecerea Lunii în Balanţă schimbă motivaţiile, baza vibraţiilor astrale şi ne conduce spre a dezlănţui un acut şi gratuit sentiment de nesiguranţă. Opoziţia Lunii cu Uranus înseamnă şi careul Lunii cu Pluton, deci construirea unui careu în T pe semne cardinale adică o modificare a vitezei de lucru, a rapidităţii. Mulţi vor considera că le cresc puterile, că sunt mai dinamici, plini de vitalitate, de determinare, de putere, de înţelegere şi uzând de toate acestea pot să-şi croiască drumuri prin zone mult mai periculoase.
În realitate, ceea ce este agresat azi este armonia care şi aşa şchioapătă. Va fi însă dificil să înţelegem toate acestea pentru că vom căuta să ascundem lipsa de informaţie cu un zâmbet, un gest frumos, prin a ocoli răspunsul sau chiar, la propriu, persoana care ar putea prin întrebări sau direcţia spre care îndreaptă discuţia să ne pună în dificultate. Prin aceste descinderi se caută o luptă cu morile de vânt pentru a se evita confruntarea directă şi, totuşi, se va căuta soluţii care că vină numai prin confruntare directă. Acest lucru se naşte din energia oscilantă ce ne vine din Balanţă şi cei mai sensibili vor somatiza această indecizie prin nervozitate, un neastâmpăr, hiperkinezie sau deficit de atenţie.
Certaţi cu armonia oamenii vor putea să-şi rezerve dreptul de a spune orice, de a fi ironici, indiferenţi, reci, lipsiţi de vreun ideal, adică atenţi doar la propria persoană, doar la sine, doar la confortul lor afectiv. Acest lucru are în el un sâmbure de adevăr şi, de pe cerul acestei zile, el ne vine din cele două trigoane pe care Luna le împlineşte cu Lilith şi respectiv Jupiter. În mod normal, acestea ar trebui să ne ducă spre eficiență, indiferent de context, însă retrogradarea lui Jupiter ne face să ne întoarcem prea tare, prea mult, cu prea multă patimă la trecut fără să putem repera ceva. Neputând să împlinească nimic prin faptă oamenii vor vorbi despre ele, îşi vor pierde timpul şi îşi vor imagina că totul se va termina cu bine. Prin trigonul Luna-Lilith acest gen de imaginaţie seamănă cu o măsură de alcool care înmoaie simţurile, diminuează stresul și îl încurajează pe consumator să-şi mai dorească încă o măsură în ideea de a menţine această modificare de conştiinţă. Despre efectele negative ale consumului de alcool ştim cu toţii suficient de multe, la fel şi despre dependența de fantasmele puterii false, a minţii false, cea care acum doreşte să preia controlul. A acţiona prin mintea falsă şi a crede că acestea sunt singurele soluţii reale, înseamnă a te separa de univers şi a trăi în autonomie, a-ţi epuiza rezervele, a te autovampiriza căutând plăceri care consumă mult mai mult decât oferă.
În felul acesta, cei care sunt realişti, care nu au lăsat să treacă viaţa pe lângă ei văd în îndemnurile acestei zile tentaţii periculoase care se lasă cu dureri de cap la propriu sau complicaţii de natură relaţională pe care ştiu sigur că nu le pot finaliza. Pentru a depăşi aceste complicaţii ei îmbrăţişează efortul, munca, interiorizarea. Refuză orice element care le-ar modifica în direcţia fantasmelor, refuză calmantele şi îmbrăţişează durerea pentru a experimenta o formă de trezire, singura pe care contextul de acum o predispune.
Prin urmare, 8 decembrie ne îndeamnă să ne ascundem de noi înşine, de viaţă, de destin, de promisiunile pe care le-am făcut celorlalţi, de binele pe care suntem obligaţi să-l punem la dispoziţie societăţii, de ofranda pe care o avem de oferit celorlalţi şi să ne desprindem de ceea ce ne duce spre dramatizare pentru a rămâne noi înşine.
A rămâne în planul realităţii şi a nu uita care sunt obiectivele este un demers pe care îl vor îmbrăţişa cei puţini. Cei mulţi îşi vor pierde această zi în acţiuni care mai mult îi învăluie în indecizie şi lene, motivate în felurite chipuri decât să îi ajute să simtă ceva. Tentaţiile care vin din Balanţă, prin Lună, ne îndeamnă să dăm vina pe ceilalţi, să manipulăm opinia celorlalţi, să le transferăm din responsabilitate şi, într-un episod comic, cu toţii să facem asta într-un grup până când elementul care trebuie mutat de la unul la altul să cadă şi să se strivească sub sarcină propriei greutăţi. În faza a doua, după un scurt moment de pauză, în care fiecare personaj priveşte bucăţile înşirate la picioare, să ridice mâna, într-un cor de orăcăitoare, indicând la întâmplare: “Tu eşti de vină!
Dacă dorim să înţelegem gestualitatea corpului uman, cea care ne poate spune mai multe decât credem, să experimentăm acest gen de acuzaţie îndreptând degetul arătător spre vinovatul imaginar apoi să ne privim mâna care acuză observând că spre presupusul vinovat este îndreptat un singur deget, în timp ce spre cel care acuza celelalte trei de după el. Dacă cel din faţă este vinovat într-o măsură pe care o explicam şi o expunem prin logica şi raţiunea faptelor, este important să ştim că azi noi purtăm de trei ori măsură acuzaţiilor pe care i le aducem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne alege acele preocupări care să ne diminueze instabilitatea. Unii fac meditaţii, alţii se roagă, ţin post, se scufundă în lectură, îşi petrec ziua cu prieteni dragi. Nu contează ce facem de vreme ce prin aceste preocupări nu acuzăm.

Sextilul luminariilor ne aduce azi în centrul atenţiei o acută dorinţă de a şti o soluţie, de o găsi acolo unde s-a ascuns, de a o crea, inventa şi de a atrage atenţia prin aceasta. 9 decembrie este o zi a pasivităţii sau a protestului prin pasivitate pentru că ea se va lega de ceea ce s-a manifestat în ziua anterioară, punând pe picior de egalitate o formă de înţelegere care străluceşte pe dinafară, dar înăuntru este găunoasă şi tristă. Deşi știu ce reprezintă această zi pentru români, mulţi se vor întoarce spre activităţile personale cu toate că şi ei, dezertorii, neputincioşii, indiferenţii, au aşteptări mari. Nu consider că procedând aşa sunt vinovaţi, doar dacă nu-şi recunosc aceste etichete.
9 decembrie este o zi a dezamăgirii, a succesului incomplet, a bucuriei false, găunoase, cea care urlă, plânge, se aruncă la podea doar pentru că în faţa sa există o cameră de luat vederi apoi, în culise, îşi strânge buzele şi închide ochii sau şi-i dă peste cap spunând “Mă aşteptam, nu e nicio surpriză!”. Legătura care se face între ziua de sâmbătă şi cea de duminică prin demersuri mai puţin corecte constituie baza pe care se sprijină succesul sau insuccesul acestei zile.
Balanţa, agresată timp de 3 ani de Saturn, acum este lipsită de importanță, de valoare şi pentru a nu pierde toată gloria îşi inventează adversari pe care tot ea îi învinge. În realitate, ea nu poate să susţină nimic de una singură şi succesul acolo unde apare se va menţine prin asociere, fuziune, negociere care aşa cum îndeamnă careul Lună-Marte va avea nevoie de puţine încercări, de călire, de o luptă internă pentru a se stabiliza.
Cei care încep această zi cu dezamăgire se vor dovedi cei mai câştigaţi pentru că în final, nu azi, ci cel mai devreme peste două luni, lucrurile se vor dovedi aşa cum le gândesc ei acum. După ce vom trece de finalul lunii ianuarie 2013, când Jupiter îşi va reveni la mersul direct, partitura se va schimba şi instrumentele de tortură vor fi altele. Acum cuvântul va fi cel care se va ridica şi se va menţine cel puţin o lună şi jumătate cu toate transformările marcate de declaraţii, acuzaţii sau linguşeli ce ascund înţelegeri vechi, surprinzător de vechi, din perioada octombrie 2009 – octombrie 2012 când Saturn a trecut prin Balanţă. Cine se va duce la pomul lăudat cu sacul va fi câştigat dacă în prealabil, noaptea, supuşii i-au legat cu aţa fructele pe ramuri, ceilalţi, proştii, care cred în dreptatea venită din partea celor care au rescris până şi definiţiile cuvintelor din Dex nu doar istoria popoarelor, se vor înşela amarnic.
Pentru omul comun, relaţiile Lunii din Balanţă cu Marte (careu), Soare (sextil) Junon (sextil), înainte de a trece în Scorpion (cădere) ne pun în dificultate, ne constrâng să ne facem autocritica şi soluţiile pe care le alegem să nu ne avantajeze deloc. Din cauza acestui determinism astral azi se alege dând cu banul, cu ochii închiși sau pe baza informaţiilor acumulate în perioada octombrie 2009 – octombrie 2012, când Saturn a trecut prin Balanţă. Orice altă formă de mobilizare se va lovi de o gravă neputinţă, de o acută devitalizare pe care au ascuns-o în ultima vreme. Sunt avertizaţi cei care au afecţiuni ale rinichilor, care comportă frecvent tulburări de tranzit intestinal sau care au o sensibilitate mărita în zona plămânilor. Ceea ce este legat de apă este afectat în mod negativ.
Prin urmare, cerul acestei zile ne îndeamnă să ne vedem responsabilitatea în faţă, cu proprii ochi şi propria înţelegere. Unii nu o vor putea numi, nu o vor putea investiga şi tocmai de aceea vor da bir cu fugiţii. Alţii, ştiind care le sunt posibilităţile, vor alege să-şi pregătească din timp evenimentele acestei zile legând în pom roade pe care tot ei să le culeagă și într-un gest de un teatralism aparte, cu lacrimi de crocodil şi emfază se vor erija în cei care le ştiu pe toate, care le pot face pe toate. În realitate, 9 decembrie este ziua celor mincinoşi sau a celor puşi pe ascuns adevărul. Din fericire, nu vor reuşi să ascundă prea mult timp adevărul pe care îl fură azi, ci până la finalul lunii ianuarie când Jupiter va reveni lamersul direct.
Orice formă de revoltă azi se va manifesta prin pasivitate, prin refuzul de a accepta responsabilitatea, aşa cum s-a-ntâmplat şi ieri. Nu este de mirare pentru că 9 decembrie nu face decât să aducă un final trist al întregului ansamblu astral cu care ne-am confruntat de-a lungul acestei săptămâni. Chiar de luni, de când Soarele şi Jupiter au fost în opoziţie, calitatea faptelor cu caracter social s-a alterat din ce în ce mai mult mizând pe acest sextil dintre Lună şi Soare de azi care să medieze această poziţie, însă, între timp, s-au întâmplat atât de multe încât azi nu mai avem ce repara.
9 decembrie nu iese din schema generală în care se dezamăgeşte foarte mult tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta să înţelegem esenţa lucrurilor, să mergem direct la sursă şi să avem curajul de a accepta adevărul, chiar dacă el este dur. Există un rost pentru toate şi nu mirajul ne ajută să ne orientăm, ci adevărata cale, chiar dacă ea este plină de spini. Cel puţin pentru noi ea este plină de spini şi nu ne ajută că unii sunt din tufa de măceşe sau din trandafiri. Spinii tot spini rămân!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.