5 – 11 martie 2012

Săptămâna 5-11 martie este una dintre cele mai benefice şi interesante săptămâni de anul acesta. Dacă până acum am tot trecut prin conjuncturi, care mai de care mai ample, periculoase, sau condescendente acum avem ocazia să parcurgem un context astral care nu are decât un singur scop: eficienţa. Fie că se va pune problema acţiunilor din zona socială, că se doreşte risipirea mirajului unui ajutor venit din partea celorlalţi sau că se visează la un privilegiu care să-l ridice pe cel în cauză spre o nouă etapă a vieţii sale, toate urmăresc o preschimbare pozitivă a tot ceea ce se atinge. Asemenea lui Midas cu al său deget magic, în această săptămână avem puterea să preschimbăm ceea ce este negativ şi complicat într-un element pozitiv de o mare limpezime. Eficienţa va fi intrumentul care ne va mobiliza pentru cele mai ample şi dinamice acţiuni pe care le vom săvârşi în această săptămână. Mintea se va dovedi ascuţită, vocea potrivită pentru ceea ce trebuie să fie auzit, iar aspiraţiile ajustate după complexitatea idealurilor.
Cu alte cuvinte nu vom reuşi să ne desprindem de şansă, nici măcar dacă dorim, şi nu vom avea cum să menţinem un element negativ fără să învăţăm ceva din asta, fără să ne şlefuim comportamentul, să ne cizelăm caracterul şi să înţelegem că în dualitate binele este preferat răului, elementul pozitiv lezează cel mai puţin securitatea personală, iar ascensiunea este traseul pe care va trebui să-l alegem pentru a da vieţii un rost.
Luni, Venus îşi schimbă semnul, trecând în domiciliul său, foarte aproape de momentul maxim al conjuncţiei Mercur-Uranus, pentru ca marţi, la aproximativ 24 de ore de la ingresul său, să treacă prin sextilul cu Neptun. Întâlnirea într-un spaţiu atât de restrâns a două cupluri astrale (Mercur-Uranus şi Venus-Neptun) aduce acestei săptămâni, cu sau fără împlinirea calendarului stabilit din timp, schimbări de gândire şi optică: împlinirea unui deziderat mai vechi, regruparea indivizilor după afinităţile reale pentru a comporta în mijlocul anului (iunie 2012) sau în a doua parte a anului, adică în timpul, dar şi în intervalul dintre cele două careuri Uranus-Pluton, un succes în urma unei confruntări de proporţii. Se spune că ciclul Uranus-Pluton este ciclul războiului şi am văzut din analiza aplicată anului 2012 (“2012 – un an al extremelor”) cât de amplă şi complicată poate fi relaţia celor două planete acum, la împlinirea a primului cadran al ciclului. Ştim, de asemenea, că la război oamenii trebuie să meargă pregătiţi şi nu va fi nevoie doar de dotarea necesară, numărul participanţilor sau strategiile aplicate, ci şi de dorinţa de sacrificiu ascunsă în curajul cu care se descinde. Acesta este începutul, acum se adună trupele, acum se grupează oamenii după vibraţiile personale, acum îşi împărtăşesc experienţele într-o zonă a înţelegerii şi conlucrării eficiente pentru a ridica nivelul organizaţiilor, societăţii, statului, pentru a schimba imaginea şi pentru a înlătura încă un obstacol. Acest gen de confruntare, tocmai pentru că îl are pe Uranus, poate avea un final imprevizibil. Însă, oricât de imprevizibil este Uranus şi oricât de tare predispune în această etapă, prin trecerea prin Berbec, la confruntări de dragul luptei, a războiului, de a arăta doar că este mai puternic şi mai eficient, conlucrarea celorlalte planete la acest cadru astral din zodiile Taur şi Peşti, dar şi Capricorn şi, în a doua parte a anului, din Gemeni, aduce conjuncturii o notă ponderată, calculată, care se bazează pe strategia anterioară, care a comportat în trecut creşteri într-un domeniu complicat, care nu a ţintit superficial, ci şi-a calculat timpii prin inteligenţa momentului, nu pe baze emoţionale, populiste. Cei care îşi urmează în acest an, împlinit prin descinderile ce încep cu această săptămână, paşii pe baza eficienţei anterioare, începând cu noiembrie 2008 de când Uranus şi Saturn şi-au început seria lor de opoziţii pe axa Fecioară-Peşti şi apoi pe Berbec-Balanţă, axe care sunt solicitate acum.
Aşadar, planurile ample ale acestei săptămâni de acolo încep şi fiecare etapă ce s-a împlinit în acest interval constituie tot atâtea experienţe în favoarea alegerii celei mai eficiente metode de lucru.
Există şi momente dificile, joi, pe Lună plină, şi vineri, pe trigonul Lilith-Pluton, însă toate acestea ţin de o anume condiţionare, de o anume tensiune care are ca efect doar ridicarea nivelului de înţelegere. Acest resort ne ajută să obţinem, eliberând puterea rezultată prin contracţie, un efect remarcabil. Rezultatele deciziilor de acum sunt presărate peste tot anul 2012 şi o parte dintre acestea, prin efectele pe care le produc, sunt active până în 2016, până când va dura careul Uranus-Pluton.
Pentru cei care sunt obişnuiţi cu acţiunile responsabile îndemnul acestei săptămâni nu va impresiona cu nimic, ci doar se va înscrie în acea serie de acţiuni pe care, de regulă, le săvârşesc.
Ceea ce avem de parcurs săptămâna aceasta va acoperi întreaga gamă de acţiuni şi orice gând sau intenţie, orice gest, oricât de mic sau neînsemnat va fi, va produce efecte ample, tocmai de aceea se impune atenţie şi curaj în a lucra cu sistemul.

Luni, 5 martie
Abia intrată în Leu, Luna lasă în urma careul său cu Venus, adică nemulţumirile şi tensiune legate de schimbul liber de impresii. Atitudinile trec dintr-un registru al concretului, al spiritului practic, dintr-un domeniu în care efortul este prioritar, într-unul în care poezia, muzica, romantismul, stima de sine, expresia Eului, chiar o formă de egocentrism, par să se instaleze liniştind frământările materialiste, sufleteşti sau pe cele metafizice. Imediat ce a intrat în acest semn de foc, împlineşte două trigoane, cu Mercur şi respectiv Uranus, şi ne convinge că informaţia personală, gândul de a construi ceva în nume personal, de a promova o idee doar pentru că a fost gândită de sine, doar pentru că nu ştim dacă şi altcineva a mai gândit-o la fel, ne cuprinde din ce în ce mai mult.
Cu Luna în Leu şi Venus pe gradul anaretic din Berbec, stima de sine va înclina balanţa spre o serie de acţiuni care nu pot fi uşor explicate, înţelese sau controlate. Se vrea expansiune, dinamică, expresivitate şi, implicit, o apreciere imediată pentru toate acestea. Pierzându-ne în “Eu construiesc”, “Eu fac”, “Eu ofer” dinamica personală intră pe alt ritm, unul alert în care lipsa de răbdare sau dezinteresul faţă de muncă ori faţă de rezultatele celorlalţi pare să se instaleze şi să ne cuprindă din ce în ce mai mult. Planetele din zodiile de foc nu se sting cu planete din zodii de apă, aşa cum se crede, ci, dimpotrivă, apa, prin suplimentarea visului, a elanului afectiv, prin aprinderea sentimentului îl poate tenta pe individ la deviaţii severe de la calea sa, la o stabilizare pe o cale care nu duce la nimic şi care nu ne poate oferi niciun rezultat practic pe o distanţă considerabilă de timp. Zodiile de pământ sunt cele care compensează lipsa deşi ajută zodiile de foc să-şi găsească minimul de echilibru, liniştea necesară prin atingerea concretului şi apropierea de firescul lucrurilor pe care nu le-a făcut el. Animat de simplitate, meditând asupra ei, focul va reuşi să deschidă căi nebănuite spre creaţie, expresivitate să aducă fiinţa în pragul sublimării naturii sale inferioare şi descoperirea unui univers mai mare decât îşi închipuie individul, decât îşi imagina ori credea cu convingere că este.
În zodiile de pământ, avem acum pe Jupiter şi pe Luna neagră, adică expansiunea şi optimismul, pe de o parte, şi, de cealaltă parte, neputinţa de a lăsa o urmă atent desenată în societate, în propria existenţă datorită ataşamentului de senzualitate, acumulărilor materiale, câştigurilor lipsite de sens. Dacă, de o parte, expresivitatea Lunii în Leu, până la 12:24, când Venus va trece în Taur, predispune la supradimensionarea efortului propriul, a imaginii personale, a tot ceea ce susţine stima de sine, dezechilibrând fiinţa şi punând-o în dificultatea de a discerne binele de rău, de a participa la viaţa socială printr-o relaţionare echilibrată, nu prin impunere, egoism, vanitate, iar pe de alta, apelul la sprijinul oferit de cele două planete din zodii de pământ care, la rândul lor, tulbura ceea ce este personal, împovărând fiinţa cu dorinţe sau responsabilităţi care nu-i sunt proprii, care nu sunt prioritare sau care, prin statutul de tentaţie, trebuie înţelese, dominate şi apoi depăşite, ne aduc un început de săptămâna epuizant atât în ceea ce privesc raporturile sociale, cât şi în ceea ce priveşte relaţia cu sine. Slăbiţi de ambiţii prea mari, de speranţe, comentarii descurajante, tulburător de adevărate sau tendenţioase mulţi îşi pierd încrederea în sine, se tem în faţa viitorului şi devin violenţi. Îşi atribuie o vină pe care nu o au, se implică în confruntări agresive fără rost, doar pentru a-şi detensiona psihicul de frică şi greutate, şi se las luaţi de val.
Trecerea lui Venus în Taur din mijlocul zilei ni se va părea tonică. Un fluid limpede se scurge acum prin corp şi tot ceea ce inspiră grijă, teamă, tot ceea ce alimenta stresul trece acum într-o zonă a umbrei. Ne liniştim pentru că ne apare în minte un nou scop, o nouă motivaţie, ne susţinem demersurile pe alte baze şi, cu cât ne apropiem de seară, cu atât de arătăm mai încrezători în ceea ce este personal şi pe care am fi putut să-l denaturăm prin supradimensionare în prima parte a zilei. Atingem, deci, măsura, ponderaţia, însă doar în aspectele ce ţin de societate şi demersuri prioritare pentru că, în această ecuaţie, mai acţionează un aspect care amplifică expresivitatea, explozia de informaţii, încurajând folosirea cuvântului ca o armă tăioasă: conjuncţia Mercur-Uranus. Cu Venus în Taur, în fundal, conjuncţia Mercur-Uranus are darul de a inova, reconfigura sau ajusta, în primul rând, aspectul exterior, garderoba, fondul de cuvinte, tonul vocii, încurajând abandonarea diletantismului pentru a aprofunda un domeniu, un sector, pentru a întări convingerea cuiva, pentru a gestiona un fond afectiv şi a învesti încrederea într-un om care, la prima vedere, nu prezintă nicio garanţie. Prin conjuncţia Mercur-Uranus multe lucruri neobişnuite se pot întâmpla, iar dintre acestea o parte se vor remarca prin încăpăţânare, lipsă de înţelegere, curaj inconştient, deviaţie. Mercur şi Uranus sunt expresii ale aceluiaşi canal de lumină, componente esenţiale ale evoluţiei prin cunoaştere şi, deci, căutare, pornind de la curiozitate, până la experimentare, iniţiindu-se azi o serie de evenimente care la început vor părea neobişnuite, dar care se vor preschimba, prin minune, în întâmplări banale prin extragerea şi reproducerea lor într-un alt sector decât cele în care le este destinat să acţioneze. Celor din exterior toate acestea le vor părea deviaţii, rătăcirea minţii, şi vor încerca să le destabilizeze prin forţa impusă de regulile trecutului care, plasate într-un loc impropriu, par nefireşti, învechite, aberante. În felul acesta, impulsuri ce pornesc de la plăcerea de a citi, la cea de a hoinări pe stradă sau pe net, de a pierde vremea prin cluburi sau de a petrece ore în şir la telefon discutând lucruri lipsite de sens sau de a rememora la nesfârşit situaţii, iar şi iar, până când mintea cedează sub presiunea lipsei de putere şi a neînţelegerii, devin prioritare.
Toate acestea vor avea în cele patru aspecte pe care Luna le împlineşte cu Junon (trigon), Jupiter şi Lilith (careu) şi Capul Dragonului (trigon) tot atâtea seri de evenimente care ne vor afecta atât relaţiile intime (Junon), aspiraţiile sociale (Jupiter), gândul de răzbunare pentru lipsurile reale sau închipuite (Lilith), neputinţa de a atinge împlinirea unui demers, ci doar o fază pozitivă a desfăşurării acestuia (Capul Dragonului).
Prin urmare, săptămâna debutează într-o explozie de evenimente, stări sufleteşti, aspiraţii, planuri de viitor, gânduri de răzbunare sau de reglare a trecutului, a erorilor săvârşite la începutul anului, în aşa fel încât întreaga săptămână vom fi, în mare parte, anesteziaţi faţă de ceea ce va urma, chiar dacă toată perioada de şapte zile este una deosebită la capitolul soluţii şi devenire personală, poate chiar cea mai fericită dintre toate cele pe care le-am parcurs până acum de la începutul anului. Gândul, aspiraţiile, voinţa de a atinge un obiect, de a ţinti foarte sus, de a preschimba întreaga imagine într-un afiş informativ concludent şi eficient devin prioritare încât tensiunile predispuse de Luna plină de joi, ori de tulburătorul trigon al lui Pluton cu Lilith de vineri vor părea o continuare firească a ambţiilor si, deopotrivă, şanselor ce ni s-au arătat.
Azi vom dori să ne exprimăm la un nivel superior, să gesticulăm mai mult, să vorbim mai tare, pe un alt ton, într-o altă limbă, prin alte mijloace, folosind un nou canal de comunicare, un nou limbaj şi constatăm, cu stupoare, că suntem încurajaţi să facem toate, că suntem loviţi de inspiraţie, atinşi de graţie sau pur şi simplu într-o stare mai bună, în formă.
Lipsa de răbdare ne poate pune în postura de a strica o parte din ceea ce ar putea, fără prea mare efort, să se termine în condiţii bune. A face apel la o schemă din trecut care a dat rezultate într-o situaţie relativ asemănătoare, a invoca un sfat oferit de cineva în trecut, a justifica un gest prin evenimente negative consumate în trecut implică a ne fixa pe planete din zodiile de pământ (Jupiter şi Lilith) care, se pare, au mai multă experienţă în Taur decât poate dovedi azi Venus. Aşadar, se recomandă să ne abţinem de la fapte de genul acesta, oricât de motivată este nevoia de bani, împrumut, de a pretinde o plată pentru muncă, informaţii, de a cere un drept care este conex unei funcţii administrative pe care am putea-o primi prin demersurile de acum, un privilegiu pe care să-l obţinem azi. Chiar dacă societatea aceasta degradantă ne învaţă că totul trebuie plătit cu bani, a ridica ochii spre cer şi a spune universului “Mulţumesc pentru că m-ai ajutat să fac asta!” înseamnă a preţui inspiraţia şi, deci, experienţa pe care ai obţinut-o muncind, nu vânzând un produs.
De azi începem să prestăm o altfel de muncă, pentru care s-ar putea să nu fim plătiţi sau să fim plătiţi altfel decât suntem obişnuiţi. A fi deschişi faţă de acest tip de comunicare reprezintă şi recomandarea acestei zile, dar şi invitaţia de a înţelege viaţa în amploarea şi diversitatea ei, prin însuşirea mai multor experienţe pozitive.

Marţi, 6 martie
Cel mai benefic aspect al săptămânii, ce a fost activ şi în cursul zilei de ieri, dar şi în zilele anterioare, însă nu prin calitatea pe care o personifică acum este sextilul Venus-Neptun.
Venus şi Neptun în domiciliu ne aduc, în primul rând, o inspiraţie specială pe care oamenii o simt mai intens acum, o înclinaţie spre a face fapte bune, spre filantropie, spre gesturi de iertare, de înţelegere, de reconciliere, de nepăsare în faţa lipsurilor şi problemelor de factură personală sau socială şi de identificarea unui traseu simplu şi plăcut pe care să mergem cu toţii, indiferent de vârstă, nivel de cultură sau grad de înţelegere. Această uniformizare se manifestă pentru că psihicul uman pare să dispună de un excedent de sensibilitate şi rafinament şi nu doreşte să distrugă armonia pe care a găsit-o când s-a format, ci să o menţină, chiar să o amplifice ori să încline balanţa spre a elimina disonanţa, spre a aplana conflictele, a tempera spiritele, a rezolva prin discuţii, înţelegere, iertare, adică într-un mod paşnic, pacifist, diplomat, atitudinea refractara şi aerul de superioritate pe care întreaga săptămână anterioară le-au predispus.
Pentru că Venus şi Neptun formează, asemenea planetelor Mercur şi Uranus, un cuplu ce asigură evoluţia prin iubire, adaptarea este o componentă importantă în această zi şi mulţi vor fi dispuşi să cedeze în faţa unor tensiuni pentru a le rezolva, să se retragă din confruntare pentru a permite sistemului să supravieţuiască. Ideea de retribuire a unui drept, de recunoaştere şi apreciere justă a valorii şi nivelului face din această zi una a dreptăţii şi adevărului, a exprimării în mod concis şi corect, lăsând impresia unei soluţionări rapide a ceea ce a stat în tensiune de la începutul anului.
Sextilul dintre Venus şi Neptun va face azi apel la înţelepciune, la acea experienţă de viaţă pe care oamenii o folosesc rar şi de fiecare dată se pune problema unei inspiraţii, unui consilier, unui sfătuitor care să declanşeze procesul înţelegerii sau să-l mute pe un alt nivel. Pentru că aproape de Neptun încă se află Chiron, iar în Peşti el are o viziune extinsă, amplă, asupra experienţelor vieţii, înţelepciunea poate lua, în ciuda aparenţelor, o înfăţişare raţională. În realitate, procesul reprezintă o inversiune, o răsturnare a valorilor considerate prioritare până acum, ca şi cum din nimic descoperim puterea de a ierta şi a ne apropia de dialog, de a rupe un rău care părea bine şi de a ne încadra pe linia normalităţii obiective. Totul va fi justificat, va fi explicat prin apelul la cunoştinţe şi întâmplări specifice, care definesc individul sau grupul de apartenenţă şi care fac parte din categoria celor paşnice pe care oamenii le preferă atunci când vor să fie pacifişti, să susţină adevărul, nu să-l combată.
Este, din capul locului, cel mai bun şi amplu aspect la care participă Neptun de la intrarea sa în Peşti, şi acesta va aduce o reaşezare a valorilor pe făgaşul în care ar fi trebuit să se aşeze încă de la începutul anului. Din nefericire, chiar de la începutul anului, deci şi în această perioadă, Marte (dinamismul, dorinţa energia) se află în mers retrograd, adică în postură revendicativă, de a produce ecouri dizarmonice într-un sector administrativ şi, aşa cum ştim din analiza aplicată anului, dar şi din informaţii care abundă în prezentări serioase ale previziunilor astrale, acest aspect pune o sarcină colosală pe umerii celor care au zodia Fecioară marcantă în temă. Într-o dispunere tangentă, opoziţia pe care Marte încă o mai formează cu Soarele, adică relaţia dintre experienţă şi împărtăşirea acesteia, de a oferi, exprima, pune la dispoziţie, de a prezenta într-un cadru social idei dospite bine în anii din urmă, în special din 2008 încoace, de când Saturn şi Uranus au deschis Cutia Pandorei prin opoziţiile lor succesive pe axa Fecioară-Pesti, cere acum aplicarea într-un cadru social, probarea cunoştinţelor sau chiar atingerea unui important obiectiv existenţial, adică de a împlini una din ţintele vieţii, a destinului.
Este cunoscut, însă, că ambiţiile Fecioarei constituie o sursă de mobilizare pentru Peşti, asta înseamnă că Fecioarele, cei cu ascendentul în acest semn sau cu un marcaj important pe această zodie în tema natală, fac istorie, iau decizii importante pentru ei, familiilor lor, pentru naţiune sau pentru rasa umană în ansamblul ei. Prin această dispunere (opoziţia Marte-Soare de pe axa Fecioară-Peşti) sextilul Venus (rafinament) cu Neptun (inspiraţie) ne duce în faţa unei iluminări, a unei deschideri faţă de înţelesuri care ne-au tot curtat de la începutului anului, dar nu au găsit locul pentru a se integra în noua dimensiune, în noile direcţii. Pentru că Luna plină se împlineşte joi, 8 martie, azi suntem în ceea ce hinduşii numesc Ziua Tripurei Sundari. Tripura Sundari reprezintă întruchiparea adevărului, rafinamentului şi binelui divin. În iconoclastie este reprezentată sub forma unei fecioare de 16 ani care reprezintă inocenţa, puritatea, adică ipostaza de joc divin (“Lalita”), iar ca simbol, Sri Yantra, această capodoperă a geometriei sacre, formată din nouă triunghiuri, întruchipează evoluţia întregului ciclu existenţial al fiinţei, de la stadiul celor cinci simţuri până la cel care presupune atingerea adevărului ultim. Dintre toate cele 10 mari puteri cosmice (unele surse consideră că sunt 9 mari puteri cosmice, Tripura Sundari fiind asimilată cu Kamalatmika), Tripura Sundari se află cel mai aproape de sămânţa primordială, de cunoaşterea absolută, de nefiinţa care creează fiinţa, de divinitate. Conforma Vasishta Ganapati Tripura Sundari reprezintă: “conştiinţa perfect pură, iubirea divină infinită, esenţa armonioasă, ideală, a fiinţelor – atât în microcosmosul lor lăuntric, cât şi în macrocosmos”.
Întotdeauna, cu două zile înainte de Lună plină, traversăm Ziua lui Tripura Sundari în care mulţi vor manifestă interes faţă de înţelegerea umană faţă de rafinament, simţ artist, armonia între gândire şi simţire, faţă de frumos, echilibru sau adevăr. Aspectul este cu atât mai pozitiv cu cât el se produce într-un moment în care două planete care sunt pe frecvenţa acestei forţe subtile (Venus şi Neptun), părţi ale aceleiaşi structuri care permite accesul la cunoaştere prin iubire, ating faza maximă a aspectului lor pozitiv pe care îl tot formează de o săptămână încoace. Aşadar, nu este întâmplătoare armonia zilei şi oricât de mult suntem învăţaţi să considerăm că inspiraţia este în afară anticipaţiei, această conjunctură ne dovedeşte contrariul. 6 martie este, nu doar una dintre cele mai bune zile ale săptămânii, dar, dacă nu lăsăm liber cugetul sau impusul care ne vine din conjuncţia Mercur-Uranus, împlinit ieri, ce mai activează încă, în faza de separaţie a aspectului, avem şansa să traversăm una dintre cele mai bune zile de peste an.
Prin urmare, 6 martie ne aduce în faţa unor decizii importante pe care vom reuşi să le adoptăm cu succes şi de consecinţele cărora ne vom bucura de-a lungul întregului an 2012. Aceasta pare să fie una dintre primele decizii perfect logice care să nu ne tulbure prin efectele pe care le produce şi care, în plus, să ne ducă spre o nouă dimensiune a vieţii şi, evident, să ne deschidă noi orizonturi socio-comportamentale prin care să reuşim să ne împlinim una din ţintele esenţial ale vieţii. Fiecare îşi vede, însă, binele, în mod particular şi azi vom avea ocazia să înţelegem că frumuseţea chiar este în ochii privitorului. Ceea ce se desprinde de această latură obiectivă este îndemnul de a ne impune propria viziune, propriul concept despre lume şi viaţă, propria armonie care poate, pe alocuri, să îngrădească libertatea celorlalţi. Însă, chiar şi în acest sector, chiar şi în cazul celor care au o înclinaţie negativă ziua se va dovedi purtătoarea unui semn de evoluţie important prin conjuncturi decisive pentru soluţionarea unui demers, prin schimbarea sensului unora şi împlinirea altora, prin ascultarea activă pe care putem să o realizăm azi, dar mai ales prin disponibilitatea spre înţelegere pe care o vom dezvolta de-a lungul întregi zile. Neexistând interferenţe date de împlinirea altor aspecte la grad perfect, avem ocazia să înţelegem clar şi concis care ne este armonia, pe ce se susţine ea, care sunt persoanele care o susţin sau care o combat şi ce mijloace de autoconsevare folosim. Asta înseamnă autocunoaştere şi ea va fi accesibilă şi omului obişnuit şi celui care se află deja angrenat într-un proces de cunoaştere.
Sextilul Venus-Neptun se adresează, aşadar, emoţiilor, judecăţilor ce se bazează pe impulsurile emoţionale, paşilor sociale care presupun apelarea la prieteni, cunoştinţe, rude, dar nu poate susţine spiritul combativ, ci doar îl duc spre o nouă zona a confruntării în care să fie acceptată şi lovitura, replica sau argumentul celorlalţi.
Recomandarea pentru această zi minunată este aceea de a ne apropia de valorile speciale ale gândirii abstracte, de artă, muzică, literatură, de versurile armoniase ale marilor poezii sau impresionantele pagini de proză, de înţelegere a ceea ce se desprinde din înşiruirea de idei şi de a ne oferi dreptul de a visa. Visul, când nu este brutalizat de satisfacerea gustului vulgar, materialist, lipsit de rafinament spiritual, constituie un minunat instrument de a transforma fiinţa şi a-i reda strălucirea sa primordială.

Miercuri, 7 martie
Luna intră azi în Fecioară şi ne face mai riguroşi în declaraţii, mai reţinuţi în gesturi, mai temători faţă de evenimentele la care ne raportăm. Intrând pe spaţiul crucii mobile, Luna are de împlinit azi un careu la Nodurile sale care se va consuma în finalul zilei, la 21:11. Până la acest moment, are de împlinit nu mai puţin de şapte aspecte (opoziţii cu Neptun şi Chiron, careu cu Junon şi trigoane cu Venus, Jupiter, Lilith şi respectiv Pluton). Toate acestea consumându-se cu memoria şansei, a norocului din ziua anterioară, dar şi cu trezirea la realitate ce se consumă în plină noapte, prin sextilul Lună-Saturn, cu Saturn retrograd.
Vraja bucuriei şi a succesului se pare că se ridică imediat, fiind urmată de îndatoririle pe care le presupune noua funcţie, noile poziţii, noile relaţii. Cei care au şansa ca toate aceste schimbări să se producă în întregime în 6 martie, vor fi atât de emoţionaţi, de agitaţi, de tulburaţi încât sextilul Lună-Saturn, împlinit în timpul nopţii, nu le va da pace, nu se vor putea odihni, vor avea gânduri, planuri de viitor, proiecte şi vor derula totul în minte căutând să se bucure, încă de pe acum, de posibilele rezultate. Trecută în Fecioară, Luna ne aduce în planul realităţii imediate. Acea componentă a visului care implică jovialitate, speranţă, încântare se risipeşte şi în urmă rămâne doar munca, aşa cum se obişnuieşte să se spună că în realizările unui artist talentul, şansa, ocupa doar 5%, restul de 95% aparţinând muncii, efortului, consumului interior, proceselor de sublimare a naturii inferioare care, în viziunea ezoteriştilor, ar putea compromite mesajul subtil sau inspiraţia.
Porniţi pe calea muncii, efortului, sudorii, adică pe acele trasee în mare parte incomode, neplăcerile ne vin chiar de la mesajele, persoanele chiar conjuncturile care ieri erau încărcate de încântare şi bucurie, semn că încă suntem atinşi de limitarea gândirii, că încă mai considerăm că fericirile ideale, perfecte sunt cele care vin în absenţa muncii, a efortului sau seriozităţii. În felul acesta, descoperim că obstacolele nu sunt predispoziţii agresive venite din parte planetelor, ci condiţionări venite în sprijinul înţelegerii mecanismelor subtile, a calităţii şi diversităţii vieţii. A spera într-o realizare profesională implică, după ce aburii bucuriilor incipiente se spulberă, mult efort, nopţi nedormite, stres, teamă, tensiune şi abia în final survine şi realizarea care, uneori, poate să nu fie ceea ce am crezut iniţial. Pentru toate acestea cei mai mulţi dintre noi acuză viaţa, destinul, societatea, partenerul sau se acuză pe ei înşişi într-un mod amplu şi complicat ce poate merge până la patologic. Opoziţiile Lunii la Neptun şi Chiron, în timp ce Neptun şi Venus încă se mai află în sextil, aduce duşuri reci din partea anturajului, trezire la realitate, nesincronizări, complicaţii, chiar întârzieri provocate de factorii individuali, de schimbare a ritmului, programului, inversarea episoadelor programate în timpul zilei, nu din cauze ce ţin de grupul de apartenenţă sau societate.
Toate acestea se desfăşoară într-un ritm alert, în combinaţii ample de bine şi rău, de uşor şi complicat, care ne duc spre o concluzie uşor neplăcută: societatea ne cere ce nu putem oferi. Azi avem clar senzaţia că, dacă suntem pregătiţi, putem reuşi în orice domeniu, putem să ne ridicăm rapid pe treptele sociale ca şi cum un vânt prielnic ne urcă spre înaltul cerului doar dacă dispunem de dispozitivul necesar care să ne permită utilizarea acestei forţe a naturii. Aşadar, conjunctura socială, solicitările venite din social, nevoile grupului, toate acestea ne susţin o amplă şi neaşteptată devenire socială dacă ne vom arăta suficienţi de maturi, pregătiţi şi dacă dispunem de un special simţ al valorii şi informaţiei încât să ne folosim de acest prilej cât mai bine cu putinţă.
Careul Lunii la Axa Dragonului pare să ne menţină tensiunea în tot timpul zilei şi să ne sugereze că încercarea este una serioasă, pe măsura beneficiului anunţat în ziua anterioară. Această dispunere, în general, dar şi acum, când Axa Dragonului solicită mult crucea mobilă, ne răscoleşte educaţia, moralitate, atitudinea faţă de bani, faţă de tot ceea ce este perisabil, faţă de aspiraţiile în care am investit atât de mult timp şi energie, atât de multe resurse şi pe baza cărora ne-am construit o mare parte din educaţie. Axa mobilă este deci supusă reformulării şi toţi cei născuţi sau au marcaje pe aceste semne (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Peşti) au de înfruntat un obstacol major al vieţii lor prin reeditarea unei probleme, prin readucerea în planul acţiunilor concrete a problemelor de grup pe care până acum le ştiam manifestate doar într-un cadru personal, prin elemente particulare ale membrilor, nu printr-o raportare la întregul grup, ca un tot unitar. Sunt puse pe picior de egalitate etniile, minorităţile, categoriile defavorizate, grupurile profesionale, cei care sunt încadraţi după meseria practicată, dar şi după pasiuni sau talente. Toate acestea, care definesc unei fiinţei, dar şi anturajului, un anumit statut cer acum alte explicaţii, o altă raportare, o mobilitate în ceea ce privesc resursele, viteza de reacţie, acceptare, înţelegerea şi deschiderea faţă de nou.
Cei care nu sunt pregătiţi şi norocul i-a lovit la propriu şi la figurat în cap vor înţelege azi că nu sunt pregătiţi să evolueze, să se ridice pe scena socială, să se desprindă de trecut şi vor rătăci într-o penumbră dureroasă până când se vor obişnui. Nu pare să fie o zi decisivă prin caracterul ei negativ. Chiar dacă sunt în fereastra Lunii pline şi aceste sentimente pot uşor să iasă din albia lor atentând la echilibru şi buna convieţuire, stricăciunile acestei zile sunt uşor de absorbit de societate, anturaj, prieteni, familie şi nu vor lăsa urme adânci, ci doar regretul că am pierdut o şansă şi cine ştie când ne vom mai întâlni cu alta.
Prin urmare, 7 martie ne pune în faţa unei lecţii importante: seriozitatea. A fi serios înseamnă în primul rând a dovedi respect faţă de tot ceea ce se află în jur, indiferent că este vorba despre fiinţă sau lucru, energie subtilă sau fizică. Azi parametrii psihoemoţionali se schimbă, gândul are o mare putere şi sentimentul îl secondează aflându-se în căutarea primei realizări importante dintre cele pe care ziua de ieri le-a predispus. Cei mai norocoşi sunt cei care ieri au comportat o realizare întreagă şi care azi se văd în situaţia de a proba promisiuni, de a se ridica la nivelul aşteptărilor, fie şi numai parţial.
Multitudinea de aspecte pe care Luna le împlineşte azi ne aduc o serie de predispoziţii intense, cu multe componente pozitive şi negative, cu nuanţe periculoase sau tendenţioase sau altele care ne vor alimenta şi mai mult speranţa într-o realizare de proporţii prin ceea ce s-a iniţiat ieri. Totul este să fim serioşi în muncă şi consecvenţi în demersurile pe care ni le stabilim, să nu ne abatem de la schema gândită şi, mai ales, să nu ne descurajăm de opoziţiile care ne vin din anturaj pentru că, deşi nu vedem asta, pe multe ni le provocăm singuri prin ajustări, reevaluări sau poate chiar o uşoară dezordine.
Experienţele zilei anterioare le pot da unor aripi prea mari şi speranţa că vor zbura foarte sus îi face pe aceştia să-şi irosească pe ifose de moment, pe pretenţii stupide, o şansă unică, un noroc venit fie printr-o conjunctură neprevăzută, fie printr-o persoană care arată faţă de cel în cauză o nouă disponibilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lua în serios sarcinile profesionale, de a respecta părerile celorlalţi, de a le acorda importanţă şi de nu evită efortul, oricât de dificil pare, oricât de multe sunt de făcut azi, oricât de obositor este tot ceea ce vine spre noi pentru soluţionare urgenţă. Testul răbdării, a muncii, a respectului faţă de oameni, a supunerii în faţa necunoscutului, a necunoscuţilor, a serviciului ce ţine de experienţa zilei de azi ne ajuta în redefinirea priorităţilor şi cei care le vor lua în serios vor fi câştigaţi şi pregătiţi pentru dinamica Lunii pline, care atinge mâine faza maximă.

Joi, 8 martie
Luna plină de azi suprapusă peste opoziţia Soare-Marte ne aduce una dintre cele mai complicate zile ale săptămânii în care vom reuşi cu greu să ne stăpânim emoţiile, să fim liniştiţi, înţelepţi sau măcar calmi. O nelinişte stranie ne aduce în punctul de a ne exprima nemulţumiri care nici măcar nu sunt importante, mofturi de moment. Chiar de dimineaţă, pentru că suntem între conjuncţia Lună-Marte această patimă pentru lucruri tari, complicate, către tonul ridicat al vocii, către a face fapte mari, către a descoperi adevărul neobişnuit din spatele evenimentelor ponderate ne complică relaţiile sociale şi poate să ne tulbure şansa de a ne ridica în direcţia în care am intenţionat în zilele anterioare.
În mijlocul zilei, când tensiunea atinge puntul maxim oamenii devin refractari la schimbare, irascibili la critici, pătimaşi, înclinaţi să vadă şi să înţeleagă numai ceea ce nu este corect, de bun augur sau esenţial şi, prin aceste direcţii, totul să se construiască în tonuri destul de agresive pentru a mai face diferenţa între ceea ce se trăieşte azi şi ceea s-a consumat ieri sau alaltăieri.
Conjuncţia Lunii cu Marte retrograd aduce în acelaşi loc teama de eşec în zona publică şi ambiţia de a învinge orice obstrucţiune, adică un fel de struţocamilă care predispune la acţiuni cu caracter negativ, la a folosi oamenii din jur, la a-i pune în situaţii penibile, la a desconsidera limbajul şi a vedea toate aceste raporturi prin mândrie, bravură, materialism, intrigă. Dragostea, atracţia dintre oameni devine astfel elementul care îi leagă, dar şi ceea ce îi poate despărţi, ceea ce îi face să-şi acorde unii altora importanţă, precum şi prilejul de a se certa, de a se acuza reciproc, de a se alunga unii din zonele intime ale celorlalţi, de a confunda scopul convieţuirii cu nevoia de a trăi pe seama altora. Toate acestea consumându-se în plină noapte nu înseamnă că suntem protejaţi din a le mai exterioriza în timpul zilei, ci înseamnă că acum reuşesc să ne pătrundă adânc în suflet, în gândire şi să ne facă să începem ziua într-o nepotrivită tensiune.
Nu este o surpriză ca Luna plină să aducă o prea multă energie, să umple întunericul cu lumina atunci când el trebuie să fie un cadru eficient pentru a dormi şi a ajuta corpul să secrete melatonina atât de necesară. Lumina din timpul nopţii, adică umplerea întunericului, soluţionarea aleatoare a misterului cu prima rază de lumină care ne iese în cale, fără să alegem, fără să ne folosim discernământul, ne va pune în timpul zilei în mare dificultate, adică să confundăm oamenii, să le atribuim replici pe care nu le-au spus şi, pe baza acestora, să ne formăm impresii greşite.
Tot ceea ce ne vine acum din Luna plină, pentru că se formează în Peşti, ne va suna a evadare, a părăsire aplicată cadrului obişnuit în care ne-am simţit bine în zilele anterioare şi a tratării subiectelor şi obiectelor cu o cruzime stranie, încărcată de frică, de indecizie, ezitare sau saţietate. Aşa vom reuşi să devenim imprudenţi, să vedem totul disproporţionat de rău şi pesimist şi să ne dezicem de etape ale demersului sau poate chiar de demersul în sine considerând că nu ne este potrivit, efortul nu este oportun, iar contextul social nu este adecvat aspiraţiilor pe care le avem. Făcând pasul înapoi ne vom afunda şi mai mult în visele zilelor anterioare pe care nu le vom spori, ci le vom murdări cu fricile care ne ies prin toţi porii, cu indeciziile care explodează ca artificiile şi care nu ne dau pace, nu ne ocolesc, ci vor să ne consume toată energia pozitivă pe care am acumulat-o anterior.
Întreg tabloul, pentru cei care nu s-au obişnuit cu retrogradarea lui Marte, ce ne tot agasează de la începutul anului, pare sinistru, destul de dificil de parcurs şi de înţeles, însă nu aduce nimic nou faţă de ceea ce am tot trăit în ianuarie şi februarie, ci doar elemente diferite de ceea ce am trăit în ultimele două zile. Gândind aşa, înţelegem că seria lecţiilor de viaţă ni se înfăţişează azi sub forma identificării unor componente dificile ale gândirii. Este foarte posibil ca azi să descoperim cât de repede ne obişnuim cu binele, indiferent că este iluzie sau nu, cât de tare ne speriem de suferinţă şi, mai ales, cât de puţin suntem dispuşi să facem pentru a lăsa în urma această nebuloasă a vieţii. În dialogul interior al acestei zile acuzaţiile adresate celor vulnerabili sau plăpânzi ne vor oferi falsa impresie a puterii pentru că slăbiciunile şi puterile acestei zile vor fi supradimensionate de Luna plină, iar după ce faza maximă se stinge cei vulnerabili de acum se vor dovedi destul de puternici şi înfipţi pe poziţie, ceea ce va duce la o schimbare a rolurilor, victima să devină torţionar şi invers.
Prin urmare, Luna plină din Peşti se adresează nevoii de sacrificiu, a relaţiilor pe care nu le-am putut înţelege şi pe care nu le-am lucrat deloc, a schimbului de impresii într-un cadru paşnic, dar motivat de nevoia de a acumula mai mult, nu pentru a găsi din nou pretextul autosuficienţei, a neputinţei sau lipsei de voinţă, ci pentru a înţelege ce nu merge bine în demersurile pe care le-am pornit în ultimele două zile.
8 martie nu este o zi în care să ne implicăm în clarificarea unor probleme, nici în a cere socoteală pentru timpul pierdut, pentru banii cheltuiţi sau pentru nemuncă. Orice undă de reproş scoate tensiunea acumulată în timp şi este aruncată în jur lezând interesul şi punând pe drumuri oameni care până mai ieri s-au înţeles bine. Opoziţia Soare-Marte şi în general, dar în special pe axa Fecioară-Peşti, vine cu jigniri, cu ironii, cu şantaj, cu schimbarea registrului comportamental de la acceptabil la răceală pentru a sancţiona ceva ce nici persoanei în cauză nu-i este clar. Acolo unde se ajunge la violenţă fizică, Luna plină ne oferă un indiciu clar asupra cauzei conflictului, indicând faptul că acesta este adus cu ei de-a lungul a mai multe vieţi şi acum, prin ceea ce se consumă, iar acum îşi întregeşte un nou episod ce îi va transborda pe trasee paralele până când vor găsi puterea necesară să înţeleagă că disputa, cearta, conflictul, sunt, raportate la schemele evolutive ale destinului cosmic, creaţii ale Eului fals.
Eul fals va prelua azi controlul şi tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune să gândim frumos, să ne purtăm frumos, ca un legământ. Dacă postul de cuvinte este accesibil, atunci este şi adecvat, aprofundându-se procedeul până în sfera gândurilor. Dacă evităm gerul astral prin apropierea de o sursă de căldură sufletească evităm slăbirea corpului şi încărcarea lui cu boli pe care nu doreşte să le ducă.

Vineri, 9 martie
Prima zi de Balanţă (Lună în Balanţă) aduce împlinirea unui trigon controversat între Pluton şi Lilith, dar şi cinci aspecte pe care Luna le împlineşte cu Uranus şi Mercur (opoziţie), cu Junon (sextil), cu Pluton (careu) şi cu Capul Dragonului (sextil) aducând zilei o mare putere de expresie care se va continua mâine, cu toate că mâine niciun aspect nu se împlineşte la grad perfect. Faptul că Luna lasă în urma Fecioara şi intră în Balanţă, după o lungă perioadă vidă, practic de ieri de la Luna plină, împlinită la 11:39, şi până zi la 6:50 am fost în Luna Vida sau Perioada fără direcţie.
Promiscuitatea este elementul care ne va defini în această zi nu doar în ceea ce priveşte comportamentul afişat, motivat sau nu de un interes materialist, ci şi în adâncimile gândurilor, în acel loc intim pe care oamenii nu îl împărtăşesc şi care se ţine departe de critici şi aprecieri. Când Pluton, cel care patronează adâncimile sufletului, se întâlneşte Lilith, aceasta nu se decide unde să strice mai întâi armonie, în afară, pe chip, crestându-l sau umplându-l de semne distincte, sau interiorul, şubrezind încrederea în oameni şi hrănindu-i cu ură sau discordie. Din combinaţia celor două se naşte, în prima etapă, indiferenţă, mai ales că suntem în perioada în care Luna trece prin Balanţă, şi răceala, şi delăsarea par să fie primele opţiuni. Indiferenţa prost înţeleasă, agresează fiinţa cu motivaţii lipsite de conţinut, cu plăceri care nu mai pot fi lăsate în urmă, cu dorinţe care merg din unele în altele până când subjugă fiinţa şi o fac dependentă de un nivel de trăi, de un mod de subzistenţă care îi limitează gândirea şi nu o mai lasă să vadă şi alte posibilităţi. Pe de altă parte, balansul care se naşte din umilinţele neînţelese, ca efect al vulnerabilităţii, al deschiderii sufletului în momente total nepotrivite sau pur şi simplu prin înţelegerea defectuoasă cultivată peste tot şi cu oricine ne duce într-o zonă a tristeţii adânci pe care, din laşitate, cei mai mulţi vor încerca să şi-o ascundă sau să şi-o justifice dând vina, acuzând, jignind, lovind sau pretinzând ajutor din partea societăţii ori a celor care doresc să-şi înnobileze sufletul cu fapte bune. Acest tablou este un argument în favoarea ideii că promiscuitatea este o opţiune pentru cei care preferă variantele cele mai facile, pentru acea categorie socială care refuză să-şi corecteze, fie şi numai puţin comportamentul, să-şi ceară iertare, fie şi numai în gând, faţă de cei pe care, cu sau fără intenţie, i-au jignit sau dezavantajat într-un anumit context.
Toate aceste elemente au menirea de a ne facilita o puternică transformare, o înţelegere adecvată contextului, însă efortul de desprindere a fiinţei de obiceiurile care au îngrădit-o, care i-au compromis structurile, modul de a gândi, dar şi pe cel de a simţi, îşi vor cere drepturile şi o vor duce pe aceasta spre experienţe marcante, legate de sexualitate, mister, ocultism, vrăjitorie, misticism, moarte. Azi magia semnelor, a înţelegerilor care ne vin prin simboluri, semne discrete ce apar dintr-odată din jur, ne ţin aplecaţi asupra faptelor care sunt atinse de obscur, care au o umbră de mister şi care nu se pot încărca discret conştiinţa cu o culpă neobişnuită.
Dacă direcţia dată de trigonul Pluton-Lilith pare să încline spre o anume discreţie în ceea ce privesc evenimentele sociale, chiar dacă tentaţia este mare, careul în T cardinal pe care Luna cu Uranus Pluton îl împlinesc, cu aportul lui Mercur, aflat în preajma lui Uranus, ne secătuieşte limbajul, ne fac să vedem numai evenimentele care nu sunt corecte şi care ne obligă să ne descoperim acea forţă prin care să le depăşim. După ce le-am depăşit observăm că am exagerat, că teama ne-a făcut să le vedem greşit şi rezultatul este unul eminamente benefic.
Toate acestea, chiar dacă se susţin pe un fond negativ, aduc o nouă deschidere intenţiilor personale şi, deci, rezultatele acţiunilor vor fi pe măsură mobilizării. Dacă nu dispunem de un minim de voinţă, de determinare în a alege varianta cea mai bună, cea mai corectă, cu toate ca valurile schimbării îi fac pe oameni să creadă că iubirea este un lux pe care nu şi-l pot permite acum, ceea ce este vulgar şi indecent, compromiţător şi deviant îi va duce spre compromisuri şi mai mari, iar bucuriile dezertării, pentru o noapte nebunatică de amor, vor fi plătite scump.
Prin urmare, 9 martie atât prin trigonul lui Pluton cu Lilith, cât şi prin cele cinci aspecte principale pe care le împlineşte Luna în intervalul 12:44-21:56, ne lansează pretenţii de la viaţă, de la prieteni, de la grupul de apartenenţă, de la propriul nivel, propria înţelegere fără ca rezultatul să fie cel pe care îl dorim. Acesta poate fi bun şi chiar fără un prea mare efort, dacă ne debarasăm de ambiţia de a trăi totul prin plăcere şi senzualitate, dacă vom căuta, măcar şi puţin, să ne descoperim noi bucurii, cele ce ţin de gândire sau de o anume categorie de fapte.
Nu se poate vorbi azi despre plăcerea transformării, ci de un ghiveci, cu prea multe fapte şi prea puţină înţelegere, dar care este capabilă să ne ridice nivelul de înţelegere, să ne facă să acceptăm mai uşor suferinţa, să o încadrăm altfel, să-i privim pe oameni cu mai multă sinceritate şi să-i învinovăţim am puţin, iniţial pentru că am putea face parte din aceeaşi categorie cu ei, apoi să vedem fereastra întunecată nu din afară, ci din interior şi să nu ni se mai pară opacă.
Evenimentele zilei pornesc, aşadar, de la tristeţe, deziluzie, eşec, teama de a ne extinde, dar şi curiozitatea intensă de a face multe dintr-un neastâmpăr care ne traversează corpul ca un curent şi ajung spre a combina idei sau pune în aceeaşi locaţie oameni care nu sunt compatibili. Totul va părea ciudat, foarte neobişnuit şi mereu pe muchie de cuţit, şi ca posibil rezultat, şi ca pericol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne abate azi de la regulile morale, cele pe care marile curente spirituale le impun adepţilor ca principale condiţii pentru evoluţie: nonviolenţă, adevărul, abstinenţă, nonfurtul. A fi corect cu sine şi cu ceilalţi implică a respecta aceste reguli cu înţelegere, nu cu fanatism, adică dintr-o plăcere dezvoltată în raport cu universul, nu ca o nouă îngrădire.

Sâmbătă, 10 martie
Nu înseamnă că dacă nu se împlinesc aspecte la grad perfect contextul astral nu are aceeaşi forţă. Azi niciun unghi nu se împlineşte la grad perfect însă întreaga noapte de vineri spre sâmbătă, până în preajma orei 8,00, Luna se află în fereasta opoziţiei cu Mercur şi, o perioadă şi cu Uranus, până la ora 12,00 fiind în relaţie directă cu Pluton prin careu, iar spre seară în fereastra conjuncţiei cu Saturn. Singurul interval în care Luna nu se află în relaţie directă cu o planetă sub impulsul unui unghi major este 13:00-16,00 devenind, astfel, planetă neaspectată. Încă de azi sextilul Venus-Chiron, ce se împlineşte mâine, este perceput, dând efervescenţei sau compulsiilor un caracter pozitiv, constructiv.
Calitatea de planeta neaspectată aduce astrului exprimarea laturii independente, a separării de întreg şi a funcţionării în autonomie, ceea ce nu este în totalitate negativ şi care poate avea şi o însemnătate pozitivă, aceea de autoexprimare în absenţa vreunei interferenţe, adică de a lansa lumii mesajul pur, neafectat, complet. În general, izolarea unei planete duce la o exprimare deficitară a trăsăturilor sale, în speţă a emoţiilor şi simţului social.
Dacă până în preajma prânzului, a fi în fereastra opoziţiei Lună-Mercur şi a dezvolta trăsături ale careului Luna-Pluton, când careul în T cardinal pe care îl formează este slab în intensitate, înseamnă a traversa cu dificultate demersurile agresive, revoluţionare, a asimila aceste vibraţii implică descinderi pe zonă publică, ameninţările, gândurile de răzbunare, pe motiv că nu mai sunt susţinute cu atât de mult entuziasm şi slăbindu-se lanţul tensiunii sentimentale se ajunge la reconciliere fără a pregăti structura pentru iertare sau echilibru. Bulversaţi de această dihotomie oamenii devin refractari la sugestii, se îndoiesc de puterile lor, de posibilitatea de a finaliza o acţiune în plan social, indiferent de calitatea ei, afişând fie o lipsă de maturitate, fie o maximă vulnerabilitate în faţa unor conjuncturi pe care le vor analiza prin confuzie şi rea intenţie. Cu toate că, în mare parte, aceste predispoziţii nu sunt deloc potrivite vibraţiei generale pe care săptămâna le indică, ele nu reuşesc să distrugă ceea ce s-a intenţionat în primele zile şi nici să nege calitatea dezideratului care s-a lipit atunci de conştiinţă, dar poate tulbura ori amâna şi, prin asta, să constrângă individul în a se apropia mai mult de promiscuitate, decât de înţelepciune ori echilibru.
Acest interval de trei ore este purtătorul unui semn de eliberare de gânduri, de parcurgea unui proces care acţiona în fundal, care s-a manifestat cu forţa în toate procesele acestei săptămâni, dar pe care nu am reuşit să-l vedem. A îndrepta atenţia spre această sonoritate are în mod indubitabil un efect benefic, el ducând spre o mai bună înţelegere a ceea ce s-a întâmplat în primele cinci zile ale săptămânii şi ne permite să judecăm contextul în absenţa unor influenţe de ordin exterior, ci doar sub razele binefăcătoare ale predispoziţiilor natale sau ale celor anuale. Înţelegem, deci, că am ajuns într-un moment de răscruce şi nu ne putem separa de trecut, dar nici nu putem să înfruntăm cu curaj ceea ce viitorul pare să ne ofere. În ciuda acestora, golul de aspecte pe care îl parcurgem azi nu ne duce spre pesimism, ci spre o refacere, o revigorare prin odihnă, printr-o relaxare activă, cea în care mintea lucrează şi transmite semnale corpului sau celorlalte structuri privitoare la ceea ce a fost bine şi ceea ce a fost greşit din ce am făcut în ultimele zile, ultimele luni sau în ultimii ani.
Spre seară, când intrăm în fereastra conjuncţiei cu Saturn, ideile se sedimentează şi ele nu vor mai avea un caracter abstract sau predictiv, vor ieşi din sfera analizelor materialiste, exprimându-le, împărtăşindu-le, scriindu-le, punându-le la dispoziţia celorlalţi şi reintrând, astfel, în şuvoiul planetar.
Încă de azi influenţa sextilul lui Venus cu Chiron s-a simţit în mod pregnant, aducând o notă de înţelepciunea deciziilor şi ajutându-ne să ne menţinem în acel sistem de valori care se va dovedi eficient în viitor, care va însemna retribuirea unor drepturi, aprecieri socio-profesionale, dezvoltare culturală adică acele calităţi care indică aşezarea individului în rostul pe care-l au viaţa şi destinul său.
Prin urmare, 10 martie ne conferă o uşoară relaxare a mentalului şi a structurii emoţionale, punându-ne în faţa a ceea ce este personal, a ceea ce nu am reuşit să înţelegem ori să vedem clar în ultimele zile şi care a avut un caracter decisiv asupra evenimentelor. Din tot acest sector, intervalul de trei ore între 13,00 şi 16:00 ne va oferi privilegiul de a nu fi sub razele unor conjuncturi noi, de a nu ne consuma în analize sau oportunităţi noi, ci doar de a ne face o reinventariere obiectivă a propriului mod de a fi. Acum cei sensibili îşi pot percepe firul destinului, pot înţelege care sunt elementele prioritare le vieţii, care sunt oamenii importanţi, ce tip de legătură presupune interacţiunea cu aceştia, cât de departe se poate merge în prieteniile existente la acest moment şi cât de necesare sunt aspiraţiile sociale, în special cele revendicative, adică acelea care cer vieţii satisfacţie, confort şi recunoaştere, fără a oferi comunităţii sau chiar vieţii ceva consistent.
Întreaga zi ne vom afla sub razele binefăcătoare ale sextilului Venus-Chiron multe din cele ce vor parcurge azi vor fi benefice, ori protejate de o mână nevăzută, înconjurate de un nimb ca atunci când îngerul atinge obrazul protejatului său când acesta este lovit pentru a nu simţi întreaga durere şi a nu se descuraja de opresiune.
Nu devenim înţelepţi azi cu acest moment de întoarcere spre sine, nici mai buni şi mai practici, dar devenim mai informaţi, mai atenţi şi mai lucizi în aspectele prioritare ale vieţii. Este, de altfel, un beneficiu acest moment de gol astral, mai ales pentru cei care lucrează cu energia şi care sunt obişnuiţi să-şi exerseze simţurile subtile pentru că au ocazia să amplifice procesul de purificare subtilă, de conectare a Eului la necunoscut pentru a trece întreaga fiinţă, nu doar câteva procese, prin şuvoiul cosmic şi a se pregăti pentru o nouă etapă a vieţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa azi de noi înşine. Că este vorba despre relaxare, igienă, cultivare mentală sau emoţională, rememorare ori că ne implicăm în activităţi administrative, ziua poate fi tonică, relaxantă, misterioasă sau generoasă în inspiraţie genială.

Duminică, 11 martie
Finalul săptămânii se înscrie în schemele comportamentale ale acestei săptămâni, aducând o nouă etapă benefică, o nouă formă de înţelegere, dintr-un alt unghi, pe baza altor informaţii sau prin intermediul altor persoane care nu au fost până acum luate în calcul. Azi Venus şi Chiron se întâlnesc într-un sextil, iar Luna, de asemenea, înainte de ivirea zorilor, trece prin conjuncţia cu Saturn. În preajma orei 7:23 Luna va părăsi Balanţa şi intră în Scorpion, unde va avea de împlinit trigoane cu planetele din Peşti (Neptun şi Chiron), opoziţii cu planetele din Taur (Jupiter şi Lilith) şi un sextil cu Pluton din Capricorn.
11 martie este o zi de analiză, de clarificare, de demarare a unor proiecte, întâi în forma lor de schiţă, de strategie, urmând ca de săptămâna viitoare ele să se desfăşoare prin relaţionare şi implementarea a ceea ce acum gândim sau schematizăm.
Când Venus şi Chiron se întâlnesc într-un sextil oamenii înţeleg mai bine care le este caracterul pozitiv al personalităţii, prin ce sunt apreciaţi de anturaj, cum se pot face mai uşor înţeleşi care sunt persoanele cu care rezonează cel mai bine. Se simt siguri pe ei înşişi, liberi să-şi exprime ideile şi pot face uşor apel la experienţe mai vechi pentru a se descurca în situaţii complicate. Acest gen de comportare este indiciul că tinerii s-au maturizat, iar cei aflaţi la o vârstă înaintată semnul că devin înţelepţi. Totuşi, pentru ca aceasta să devină o trăsătură de caracter ea cere menţinere, ori, începând de mâine, când valul vibraţiilor astrale îi vor consuma, toate acestea vor scoate în evidenţă o altă formă de dizarmonie, cea care este menţinută prin neastâmpăr, precipitare şi, nefiind timp pentru sedimentarea informaţiilor, orice urmă de nemulţumire va sugera imaturitate. Iată cum paradoxul, adică o întâlnire a extremelor, se regăseşte şi în spaţiul acestei săptămâni, nu doar în contextul general al anului 2012.
Aspectul neobişnuit ce transpare din acest sextil îl aduce pe om în faţa unei duplicităţi superioare. Deşi trăieşte intens şi simte cu precizie adâncimea conţinutul mesajelor pe care un anumit anturaj le deţine, preferă exprimarea de o manieră retractilă, confuză, opusă faţă de ceea ce simte. Că îşi justifică această neîmpărtăşire prin nevoia de protecţie ori că este vulnerabil, trăsătură ce va fi răscolită va fi azi în contrast cu adevăratul mod de a simţi şi gândi. Chiron din Peşti nu se va putea niciodată separa de trecut pentru că de acolo îi vin experienţele şi prin acesta îşi menţine statutul. Deplasarea spre o zonă a noutăţii va veni, deci, ca o motivaţie practică, din necesitatea unei mai bune stabilizări a statutului sau dintr-o reinventariere a unor amintiri, prin reaşezarea lor în albia de acum, cu întreg parfumul conjuncturilor trecute, ce implică motivaţie, neprevăzut, noutate, adică schema psihoemoţională de atunci, ceea ce va lăsa impresia de nepopular, învechit, tradiţional, conservator. Nici Venus din Taur nu poate smulge fiinţa din această percepţie a nostalgiei, din conţinutul propriilor experienţe, dar îl poate motiva prin pericol. Trecând prin opoziţia Lună-Venus, spre seară, multora le va veni mintea la cap, vor realiza că au trăit în trecut, prin relaţiile construite conjunctural şi dacă doresc să le translateze în prezent întind coarda mai mult decât permite structura acesteia. Totuşi, opoziţia rămâne opoziţie şi tensiunea născută dintr-o lipsă de apreciere, o negare a valorii pentru a împlini o nevoie acută, una care trece cu noaptea, pune pe picior de egalitate valorile comerciale, cu cele perene, în faţa unui auditoriu care nu dispune de discernământul necesar pentru a le înţelege.
Scorpionul, cu uşurinţa sa de a sonda orice informaţie şi de a o vedea clar, lucid şi, mai ales, în interes propriu, intervine azi în forţă şi prin sextilul Lunii din Scorpion cu Pluton guvernatorul Scorpionului se creează premizele unor evenimente care pot transforma un eşec într-un succes, dar într-o altă direcţie, într-un alt sector. Împlinirea opoziţiilor pe care Luna din Scorpion le face planetelor din Taur va avea o conotaţie mult mai mare, una de împlinire al unui demers social, în declasarea unui colos care va aduce, în etape, realizări remarcabile, însă doar acolo unde ideea este clar formulată. Astfel, cerul acestei zile, prin tranzitul Lunii, împlineşte un dreptunghi mistic, însă grupând planetele şi pe alte configuraţii, cum sunt: triunghiul minor Luna-Pluton-(Neptun-Chiron), cu Pluton focar, Aripile de pasăre cu Marte-(Junon-NN)-Pluton-(Uranus-Mercur), dar şi întoarcerea lui Neptun ca planetă mediatoare în poziţiile de pe axa Taur-Scorpion. Miza este, aşadar, mare, una pe care nu am mai avut-o atât de concentrat formulată în acest an şi care nu pare să se oprească aici.
11 martie ne aduce premizele unei manifestări ample a contextului astral. Nu doar că fiecare are un plan de acţiune, dorinţe aspiraţii, ci ele vor fi şi exprimate, iar armonia care ne vine din sextilul Venus-Chiron îi va face pe oameni să se accepte mai uşor şi, deci, să-şi unească eforturile pentru acţiuni sociale de amploare, pentru a preîntâmpina un rău, pentru a redresa o imagine pierdută pentru a pune în aplicare un plan, în etape, până în iunie 2012 şi care va comporta rezultate considerabile începând chiar din iunie şi continuând cu a doua parte a anului.
Seriozitatea acţiunilor, adversitatea faţă de dizarmonie, plăcerile subtile, rafinate, alegerile săvârşite în armonie cu limitele şi alegerile celorlalţi sunt elemente esenţiale ale acestui complex de factori care ne vor oferi ori o creştere substanţială, aşa cum ne indică Scorpionul, din propria cenuşă, ori o decădere din care foarte puţin se mai poate recupera ceva. Ceea ce vine spre noi acum nu ne cere alegeri mature dintr-un confort personal, dintr-o obişnuinţă spre acest gen de acţiuni, ci dintr-o înţelegere majoră a vieţii personale, a contextului social. “Deşteaptă-te române din somnul cel de moarte” este nu doar invitaţie paşoptistului Andrei Mureşanu, ci unul din dezideratele acestui context astral. Această deşteptare înseamnă lupta împotriva minciunii, cea ascunsă de mulţi timp în urmă, cea care nu ne permite să ne înţelegem trecutul, una din condiţiile prioritare pentru un popor să supravieţuiască transformărilor agresive din prezent.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne constrânge să devenim mai maturi şi mai înţelepţi, mai atenţi la evenimentele sociale, mai responsabili în alegerile pe care le facem şi mai devotaţi idealului pe care l-am ales. Dacă, înainte de toate, fiecare individ intervine în zona publică prin propriile sale percepţii, propriile sale deziderate, propriile sale dorinţe, societatea, privită la rândul ei ca un organism de sine stătător, va fi supusă unei transformări complicate în această perioadă pentru că aduce împlinirea unor grupuri de indivizi care au dovedit în trecut că pot ţinti sus, că pot schimba ordinea, că au o strategie, un plan, că judecă totul la rece, că nu practică şantajul emoţional şi că nu substituie adevărul cu disimulări penibile nici măcar sub presiunea suferinţei, a lipsurilor, a crizei.
Azi oamenii îşi amintesc de viaţă, că vor să trăiască, de calitatea traiului comun, de nivelul experienţelor şi vor încerca, pe măsură informaţiilor pe care le au, să-şi explice impulsul emoţional puternic ce îi îndreaptă spre planul social. A trăi este un mister, pentru că asta nu înseamnă doar a ne oferi nevoi fiziologice, doar pentru a hrăni corpul pe baza schemelor nutriţioniste, ci şi a alimenta sufletul prin reguli de bună comportare, prin atitudini pozitive, prin acceptarea proceselor de sublimare a impulsurilor interioare, adică de a suporta suferinţa, lipsurile şi de a vedea lumina soarelui cu aceiaşi ochi. Se poate spune că aceia dintre noi care procedează aşa sunt deja maturi, adică pregătiţi pentru a susţine noi planuri sociale, dar contextul astral de acum nu merge pe selecţie, ci pe acţiune în grup, pe angrenarea tuturor resurselor pentru o singură ţintă.
Deşi azi aceste predispoziţii vor apărea sub forma unor premize, ele cer multă atenţie şi spirit critic, nu scuze în favoarea promovării interesului personal. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri azi asupra intereselor majore ale vieţii, asupra scopului principal pentru care acţionăm în planul social, asupra a ceea ce este cu adevărat prioritar. A dovedi azi luciditate înseamnă a controla un nod al valului social, nu a fi unul din coordonaţii acestui context. Nu se ştie care sunt privilegiile personale, în afara garantului că acţiunea îşi va împlini scopul, dar cu siguranţă această experienţă reprezintă un început bun care poate oferi, la rândul său, garantul unui succes şi mai mare sau mai important decât acesta. Progresul prin paşi mici este cel mai prudent, sigur şi trainic mijloc de a ne împlini rostul pentru care am ales să gustăm din acest tip de experienţă.

3 thoughts on “5 – 11 martie 2012

 1. otilia spune:

  buna ziua, cu permisiunea dumneavoastra am sa va intreb ceva… trigonul pe semne de pamint format imi atinge in harta natala, pas fortune care este conjunct cu steaua fixa alioth… ce semnifica aceasta stea, imi puteti spune, cu respect va rog? Va multumesc mult.

 2. Otilia,

  eu nu mă ghidez după stele fixe. Puţini sunt cei care îşi depăşesc atributele de fiinţe limitate şi, extinzându-şi arealul de acţiune, ajung să se plaseze sub alte predispoziţii astrale. Cei mai mulţi sunt influenţaţi de magnetismul intens al sistemului solar.
  Alioth este o stea malefică şi este asociată doliului, morţii, trecerii dincolo sau experienţelor legate de acest domeniu. Înţeleg că eşti speriată de ideea de a nu fi expusă unui eveniment nefericit, însă nu acesta este principalul atribut al stelei. Ea îţi poate aduce o maturizare prin experienţe dure, evenimente în care să fie implicate animale sălbatice sau un comportament neobişnuit al animalelor de companie care să bruscheze, să marcheze individul. Poate apărea, deci, o activare a naturii instinctuale, agresivitate, precipitare sau o atracţie către ascuns, întuneric, mister, ocult.
  În traducere, conjuncţia Fortuna cu această stea poate însemna o şansă apărută din întuneric.
  Acum Alioth se află în Fecioară şi ia parte la relaţiile de opoziţie pe care Marte le are cu Chiron şi Neptun. Ceea ce vine din partea acestei stele, acum, ar putea avea conotaţiile unei rătăciri, a unei decizii pripite, haotice de a dovedi o experienţă sau un merit care nu există. Complicaţiile ce derivă din asumarea acestui risc sunt legate de starea psihică şi de lezarea sănătăţii prin tensiune, stres, grijă, frică sau, pentru excentrici, complicaţii medicale cauzate de ingerarea unor substanţe dăunătoare. Din partea acestei stele porţile secretelor, a misterelor, acum, sunt închise.

 3. otilia spune:

  cu deosebit respect, va multumesc din suflet pentru raspuns… dar, ma gindesc e posibil sa aduca o nuanta in plus unei planete prin aspectul de conjunctie… Venus cu Sheat, in harta natala m/ a adus in situatia de a ma ineca intr/o vacanta, tabara, in adolescenta… bineinteles am descoperit in harta natala, planete aspectate in sensul acesta, Venus fiind nearmonica in semn de apa, primind cuadratura de la Luna natala in semn de apa si in casa III, calatoria, Lilith conj cu Luna narala arunca si ea priviri rele la Venus natal si Pluton natal, posibil pericol de accident, operatie, inec etc… in perioada respectiva planetele in tranzit sustineau si ele posibilitatea de inec… am ramas uimita… anul trecut am fost operata, activate fiind tot aceste aspecte prin planetele din natala, anuala si tranzit, la momentul respectiv… e fabulos… parca incremenisera acolo… referitor la Alioth, imi mor animalele: pisici, ciini, in special ce/i mai iubiti, apropiati de suflet, imi doresc sa cred ca nu se va intimpla la nesfirsit… opozitia Chiron, Neptun are ca mediator Luna natala, poate o fi si ceva din trecut ce ar trebui sa inteleg, probabil unde am gresit…ma gindesc… in anuala prezenta, axa Asce- Desc este suprapusa peste axa interceptata Fecioara-Pesti… deci, posibil sa fie inca un an al evenimentelor, gindindu-ma la cel din urma, interesant e prezenta in anuala a lui Marte pe Asc in conjunctie cu Pluton natal, opozitie Venus natal si cuadratura la Lilith natal, pe axa Fecioara-Pesti… imi da fiori…. si bineinteles completate de alte aspecte… iata ce ma motiveaza sa stiu amanunte despre stelele fixe… nu doresc sa spun ce/mi trece prin cap ca ar putea fi, sper ca numai de depasit o anumita violenta interiora, stres etc, in anuala anului trecut prim solist a fost Marte in conj cu Soarele, intr-o casa nefasta, opt, anul acesta e Mercur conj Soare natal, in cinci anual… dar, exista un dar, casa opta e peste Asc natal guv de Marte, probabil e o legatura prin Marte intre acesti ani, ma gindesc… m-am insirat mult, va rog sa ma iertati, va multumesc din suflet inca odata, cu deosebit respect, Otilia…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.