5 – 11 iunie 2017

5 – 11 iunie 2017 este săptămâna notelor justificative, a taxelor, a sporului de periculozitate și a birului pe care-l plătim de bunăvoie pentru liniște, confort și sănătate. Deși, în mare parte, pare o săptămână destul de simplă pentru că nu aduce o mare diversitate de evenimente astrale și nici un număr mare de unghiuri care să ne atragă către evenimente decisive, tot ceea ce se consumă de-a lungul acestei săptămâni pare să întruchipeze ideea de concluzie, recunoaștere, dezvăluire. Este clar că ne justificăm pentru că avem în fața ochilor problema pe care am făcut-o, dar și persoana care ar putea să o vadă mult mai clar sau într-un mod care ne dezavantajează fapta în sine. Apoi, pentru că ne considerăm sau suntem considerați vinovați de ceva, suntem atrași brusc spre zone alcătuite din evenimente incomplete. Acolo, în acele dimensiuni, oamenii acționează haotic, fac orice pentru a demonstra un sentiment pe care refuză să-l exprime în modul cel mai simplu, realizează acțiuni care ar trebui să vorbească de la sine, să aibă în mintea celorlalți o anume rezonanță, să le spună lor, în locul stăpânului, ceea ce stăpânul nu este în stare să recunoască. Este clar că tot acest tablou ne atrage către o zona marcată de o vibrație dificil de controlat. Omul care este educat să fie echilibrat, care lucrează cu energia prin valori, nu prin nonvalori, va fi protejat de caracterul periculos al acestei săptămâni. Se va resimți însă la finalul ei, va constata că are mai puțină energie, că n-a făcut multe de-a lungul acestei săptămâni, dar ceea ce a făcut l-a secătuit, l-a consumat, l-a epuizat. Conștientizând că a făcut tot acest efort pentru a fi în normalitate, pentru a fi cel care este, un om echilibrat sau cu un comportament constant față de profesie, comunitate sau cei dragi, dar conștientizând în același timp și că a cam ajuns la fundul sacului, se va gândi spre finalul acestei săptămâni că pentru liniște, confort și sănătate trebuie să plătească.
Tot acest tablou, ce ar putea să-i sperie pe unii, deși nu are nici pe departe caracterul dăunător al evenimentelor rele pe care le-a parcurs în săptămânile anterioare, se centrează în jurul celui mai important episod care se consuma acum: revenirea lui Jupiter la mersul direct din ziua de vineri, 9 iunie. Acest moment al revenirii lui Jupiter la mersul direct face trimitere la ceea ce am trăit, ca o stare complexă, de pe 6 februarie până acum. În plus, vine să ne reamintească o decizie proastă pe care am luat-o în această perioadă și care ne va rămâne în istoria personală ca un pietroi legat de gât. Conștientizând aceasta realitate fiecare va încerca, dacă dorește să facă ceva cu viața sa și nu este doar musafiri în propria existență, să-și amintească ce anume s-a întâmplat de la începutul lui februarie și până acum și este atât de grav și care ar putea să zdruncine dimensiunea morală a vieții. Nu se poate stabili din această prezentare generală pentru anumite sectoare sociale care ar fi greșeala săvârșită. Ea este una personală și ține de o minciună care a fost ascunsă mult timp. Dacă decizia este în concordanță cu această deconspirare a minciunii atunci acesta este episodul. Vigoarea și maturitatea pe care le dovedim în această săptămână ne ajută să împlinim un alt element foarte important care se va consuma în prima parte a săptămânii. Dacă marți Venus va intra în Taur, în domiciliu, și miercuri Mercur va intra pe Gemeni, tot în domiciliu, toată această structură care leagă cele două zile într-o unitate de sine stătătoare ne ajută să împlinim un procedeu foarte delicat și foarte greu de realizat numit în ezoterism: „Coborârea minții în inimă”. Doar așa ajungem să ne protejam de judecățile false, să trecem dincolo de prejudecăți, de cutume sociale, să atingem momentul de armonie care ar putea să topească această greșeală fatală pe care am făcut-o de la începutul lui februarie până acum. Dacă nu reușim să determinăm în cei față de care am greșit un ecou atât de puternic încât iertarea să vină de la sine, înseamnă că nu suntem în stare să coborâm mintea plină de răutăți, urâțenii și prejudecăți în inima curată pentru a o elibera de păcat. Vom trăi cu aceste impurități și despre ele vom mai vorbi și în a doua parte a anului.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu confunda sobrietatea cu rigiditatea. Sobrietatea este permeabilă pentru valori selective. Rigiditatea nu este permeabilă pentru nimic.

Duritate. Inteligența practică este folosită în mod complicat. Evoluția cere un sacrificiu. Efectele negative întârzie. Complicații în intimitate. Ineficiență. Trecerea de la problemă la soluție cere multe resurse. Ne asumăm riscuri. Omul superior trebuie să dovedească puterea. Se minte prea frumos. O informație este răstălmăcită. Înșelare prin mișcarea valorilor. Adăugare. O operație pune în dificultate un conținut.

Chiar de la începutul acestei săptămâni ne vom întâlni cu o duritate care ne va trezi la realitate. Nu este vorba doar despre împlinirea careului perfect dintre Mercur și Axa Dragonului, despre care știm că este activ încă din săptămâna anterioară, ci și pentru că în mijlocul zilei Luna trece pe zodia Scorpion. A sosit momentul să ne asumăm riscuri ce se referă la modul de a gândi, la alegerile pe care le-am făcut, la patima cu care ne-am implicat în săptămâna anterioară atunci când am dorit să ne impunem propriile convingeri. Deși ni se va părea că, prin relația proastă dintre Mercur și Axa Dragonului ne întâlnim cu situații grele pe care să nu dorim să le soluționăm, schema astrală a momentului aduce mai degrabă un rău pe care l-am abordat și în săptămâna anterioară. Acest rău a fost promovat prin sentimentul de nesiguranță, cel pe care, de regulă, îl ascundem. Acum considerăm că duce mai departe o problemă în raport cu ceilalți ce presupune sacrificiu, recunoașterea unei greșeli, înfruntarea unei aversiuni din partea unui factor de transformare, din partea unui individ care și-a rezolvat problemele până acum fără să-și asume riscuri, pe seama celorlalți, mințind frumos, folosindu-se de ceilalți. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor privi această relație proastă a lui Mercur cu Axa Dragonului ca pe o mare provocare a destinului, ca pe o conștientizare a ceea ce ar trebui să facă pentru a împlini așteptări pe care ei înșiși le au de la propriile destine. Își vor pune multă speranță în ceea ce se consumă acum, în înfruntările prezente, în soluțiile pe care le vor pune în aplicare cu durere, nemulțumire, cu un mare consum.
O altă problemă importantă a acestui moment vine din răstălmăcirea unui mesaj. Se va face în această primă zi a săptămânii o confuzie pornind de la interpretarea unui termen, încadrarea sa, respectarea datelor finale de redactare a unei lucrări, de predare a unui document. Cei care vor încerca să-și rezolve problemele de acum cu forța, impunând celorlalți termene, intervenind cu argumente de factură administrativă, cu soluții care, deși sunt date greșit, trebuie să fie respectate prin statutul documentului, nu vor face altceva decât să adauge o problemă de minciună, de dominare sau de viclenie la alte probleme Așa cum sunt, spre exemplu, cele date de sintezele absurde ale lunii mai, o parte dintre ele fiind încă active.
Prin urmare, prima zi a săptămânii vine spre noi cu accente dramatice. Dacă în săptămânile anterioare am fost puțin lucizi, nu vom fi surprinși de ceea ce vom traversa de-a lungul acestei zile. Îl vom privi ca pe un început dur de săptămână, ca pe o invitație la consum, la luciditate, la înțelepciune. Așa cum am văzut ca de multe ori în analizele pe care le facem aici, de fiecare dată când suntem îndemnați să fim înțelepți sau atenți la ceea ce vorbim și spunem trăim un moment de mare contracție. Așa se întâmplă și acum. Unii, mai slabi de înger, se vor speria atât de tare de ceea ce trebuie să rezolve acum, de ceea ce nu am reușit să fac în săptămânile anterioare și nu vor putea împlini într-un timp atât de scurt acum încât își vor trăi experiențele momentului cu teama eșecului, cu grija că explicațiile pe care le oferă nu sunt suficiente și vor trece foarte ușor în zona notelor justificative. Este clar că pentru aceste persoane debutul săptămânii este unul destul de dificil ce îi va face să se gândească toată săptămâna la pericole, deși acesta este îndemnul cu care ar trebui să pornească la drum acum. Nu aceasta este starea definitorie a momentului, a perioadei. Dacă nu înțeleg în ce măsură riscurile sunt suportabile vor striga după ajutor înspre persoanele care pot face puține pentru ei, de unde și dezamăgirea mare a momentului. Pentru că secvența aceasta arată că nu sunt în stare să facă alegeri corecte, dar existând și presiunea că aceste alegeri incorecte vin ca o greutate a destinului, își vor pune singuri etichete, își vor construi singuri bariere. Iată cât de simplu reușesc oamenii să transforme o simpla eroare de fapte într-o convingere existențială. În cuvinte mai simple, neputința celorlalți de a ajuta înseamnă “Acum nu se poate.” nu “Pe mine nu mă mai poate ajuta nimeni”. A încadra corespunzător tipul acesta de experiență înseamnă a merge mai departe cu gândul “Am înțeles că acum nu se poate. Voi încerca mai târziu.”. În felul acesta se face o diferențiere foarte clară între înțelegere și descurajare. Acolo unde există înțelegere nu este descurajare. Acolo unde nu există descurajare nu avem de ce să oferim note explicative sau să privim doar caracterul periculos al vieții. Acolo există liniște, confort și sănătate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu generaliza după un caz particular. Cine va face lucrul acesta va arăta că nu dispune de o maturitate a gândirii, dar și că se lasă mult prea ușor zdruncinat de fluctuațiile momentului.

Disconfort cauzat de o nevoie. Toți vor să fie protejați. Planul sentimental este dat peste cap. Se caută o problemă nouă despre o prăbușire. Intuiție spectaculoasă. Se încheie o etapă. Magnetism. Datele sunt transformate în instrumente de tortură. Lovituri. Ceea ce se obține este foarte puternic și pozitiv.

Mai este puțin până când Jupiter, aflat de câteva luni în deplasare retrogradă, își va reveni la mersul direct. În această zi, marți, 6 iunie, este rândul planetei Venus să dea un exemplu bun. Înainte ca acest eveniment astral să se consume, Mercur va definitiva sextilul cu Chiron pe care îl formează încă din săptămâna anterioară. Astfel, mulți vor trăi cu speranța că elementele profunde, rafinate, sentimentul de siguranță sau ceea ce îi revigorează trebuie să vină aproape de ei pentru că le merită. Până când Venus va intra pe zodia Taur și, în mod sigur, și încă vreo câteva ore după, adică, practic, în prima jumătate a zilei, vom trăi acest sentiment de restricție, de interiorizare, de depărtare de valorile în care am crezut până acum. Plasarea planetei Venus pe zodia Taur este un element foarte bun, el aduce interes pentru armonie, pentru frumusețe, pentru ceea ce este acumulat prin efort, prin muncă, prin seriozitate. Astfel, renunțăm de bunăvoie la promisiunile de răzbunare, refuzăm să participăm la anumite evenimente sociale doar pentru că acestea sunt orientate împotriva unor oameni nevinovați. Ideea aceasta de nevinovăție va prinde un contur interesant în a doua parte a zilei când Luna se va afla în relații pozitive cu Neptun și Junon.
În consecință, mulți se vor simți ca și cum iau parte la un plan măreț, acceptă fără să fie convinși de nimeni să producă o schimbare frumoasă, să emane ceea ce au mai bun, să împartă din bunurile proprii. Schema aceasta aduce o reparare a unor demersuri care nu s-au desfășurat ușor, ne aduce o mai mare putere de convingere fără să folosim cuvinte grele, fără să apelăm la sensuri complicate. Este suficient un gest, o prezență, un cadou. Este foarte posibil ca unii să se simtă constrânși sau nevoiți ori obligații de ceea ce li se spune sau de ceea ce văd la alții să reacționeze de o manieră categorică. De lucru acesta nu este răspunzătoare trecerea planetei Venus pe zodia Taur, ci opozițiile care se împlinesc acum pe axa Gemeni-Săgetător sau, în cazul persoanelor care văd și înțeleg mai multe, marea diversitate a planetelor care aduc multe evenimente și care nu reușesc deocamdată să finalizeze aproape nimic. Ceea ce este acum plăcut este spus, declarat sau promis, dar lucrul acesta este departe de a se împlini doar cu ceea ce se întâmplă acum. Dacă în această perioadă Mercur nu s-ar fi aflat în cea mai mare parte din zi pe ultimul grad al zodiei Taur, oamenii nu și-ar fi făcut atât de multe probleme din cauza confirmărilor care sunt confuze sau care lipsesc.
Prin urmare, 6 iunie aduce un disconfort cauzat de o nevoie pe care nu reușim să o definim așa cum ar trebui, dar reușim să o conturăm după nevoia care strigă mai tare. Trecerea lui Venus pe zodia Taur aduce îndeplinirea unei condiții absolut necesare pentru că această nevoie să fie înțeleasă și de cel în cauză, dar și de cei din jur. În consecință, este și un semn de toleranță, pe lângă faptul că este unul de profunzime și de sensibilitate. Din nefericire, în această perioadă planetele sunt împrăștiate, sunt răsfirate în tot zodiacul și tentația de a face multe și de a nu împlini nimic este foarte mare. Având în vedere că Marte a trecut de curând pe zodia Rac, este foarte posibil ca nemulțumirea a ceea ce am formulat cu mult timp în urmă și nu s-a împlinit încă să ne trezească la realitate, să nu mai fim atât de pătimași, să vedem clar, concret și limpede ceea ce merităm să primim.
O altă componentă a zilei de 6 iunie se referă la identificarea celor care deranjează. Poate nu ne folosește la nimic, dar dacă Mercur își încheie acum tranzitul prin zodia Taur și trimite raze interesante către asteroidul Chiron din Pești, nu ne putem abține să nu-i judecăm pe ceilalți după rezultatele pe care spun că le-au obținut, să nu le evaluăm activitatea, chiar dacă, mai mult din bun-simț, nu vom pune această evaluare și în cuvinte. Impulsul către a observa, a remarca, a desprinde ceea ce este pozitiv și peren, de ceea ce este plăcut și efemer va face parte din preocupările definitorii ale acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura cu ceea ce avem. Dacă a avea mai mult înseamnă a obține lucrul acesta prin schimb de experiență, semnele vor fi clare, formularea venită din partea celor care ne ajută să facem acest salt va fi impecabilă și nu vor exista interpretări ambivalente referitor la această problemă. Tot ceea ce va fi ambivalent va avea nevoie acum de o revizie.

Revigorare. Se alunecă pe o pantă periculoasă. Decizii împotriva propriului interes. Probleme cu controlul. Depindem prea mult de alții. Schimbarea atitudinii. Comportament oscilant. Un corp străin ne face probleme. Este nevoie de o metodă nouă.

În noaptea de marți spre miercuri, Mercur va intra pe zodia Gemeni, adică în domiciliu, ceea ce ne aduce o revigorare, o mare capacitate de adaptare la condițiile de acum. Pentru că lucrul acesta coincide, dacă privim dintr-un context mult mai larg, și cu trecerea planetei Venus pe domiciliu (eveniment consumat ieri), care rafinează ori constrânge într-un mod plăcut opiniile personale, nu putem fi atât de fericiți pe motiv că trecerea lui Mercur pe domiciliu aduce eliberare de probleme. Revigorarea va fi resimțită, decongestionarea întregii situații va fi și ea vizibilă, dar va rămâne activă o problemă de decizie. Dacă în zilele anterioare am fost foarte atenți asupra opiniilor personale, dacă nu am fost lacomi cu lucrurile, cu stările sufletești, cu persoanele, noua schimbare de poziție a planetei Mercur va aduce cel mult un comportament oscilant, iar persoana în cauză să nu resimtă în niciun fel presiunea socială, să nu aibă deloc probleme de decizie.
O altă problemă care va fi vizibil pe 7 iunie este cea legată de construirea unei căi de apărare. Cea mai bună atitudine adoptată acum este cea care urmărește viziunea de ansamblu, nu care creează contragreutăți pe probleme abordate în zilele anterioare. Desigur, nu înseamnă că dacă vom proceda în felul acesta nu obținem rezultate bune. Obținem rezultate după cum ne dorim, însă pierde mult din valoarea specială a acestei conjuncturi. Apoi, ar putea să mai apară o problemă. Pentru că ne construim soluții pentru ceea ce nu a putut fi rezolvat în ultima perioadă, pierdem din vedere că elementele care respectă amploarea acestei conjuncturi s-ar putea să fie mai libere decât noi ori decât ceea ce deținem, deci s-ar putea să avem probleme cu un corp străin, fie el un obiect de sine stătător sau o persoană. Conform noii poziții a lui Mercur, reacția va veni prin dialog, prin putere de convingere, prin cuvinte. Vom căuta o metodă noua, un limbaj nou, un alt argument, poate chiar o schimbare de atitudine, dar în mare viteză, pentru a nu depinde de acest corp străin ce ni se va părea acum și misterios. Este adevărat, trecerea lui Mercur pe zodia Gemeni ne trezește acest interes pentru a pune în aplicare un metodă nouă, dar nu trebuie să uităm că sentimentele stabile au și ele un cuvânt de spus în această conjunctură, deci nu trebuie să ne schimbăm și sentimentele dacă ne schimbăm limbajul sau conținutul mesajului. În felul acesta, constatăm că există o legătură foarte frumoasă, minunată chiar, între cele două planete individuale care se află acum în domiciliile lor: Venus în Taur și Mercur în Gemeni. Iată cât de simplu putem beneficia acum de o lecție practică de astrologie, cea care se referă la calitatea unei planete în domiciliul său. Acum, pe 7 iunie, aceste calități speciale ale planetelor în propriile lor domicilii vor fi vizibile prin acces la diversitate.
Prin urmare, 7 iunie ne aduce un episod interesant prin care vom reuși să ne punem mai bine în valoare, să ne simplificăm mult metoda de lucru, să avem mai mult curaj în a vorbi, chiar cu noi înșine, nu neapărat în fața celorlalți, de a asimila mai mult, deci de a lăsa în urmă acel sentiment apăsător că problemele nu se vor rezolva niciodată. Privind ecuația astrală a zilei de 7 iunie prin deviza generală a acestei săptămâni considerăm că este de datoria fiecăruia să stabilească cum anume trebuie să se achite de o datorie, care sunt riscurile la care se expune dacă își schimbă metoda de lucru, dacă intră pe un teritoriu nou. În egală măsură ceea ce se întâmplă pe 7 iunie ne ajută să avem o viziune mult mai clară asupra conștientizării. Când conștientizăm suntem în contact cu tot ceea ce presupune această operație. Ea nu este o simplă observație, ea nu este doar informare, așa cum suntem învățați de falșii maeștri ai zilelor noastre. De partea cealaltă, conștientizarea nu implică rigiditate, ci, dacă situația o cere, poate aduce chiar o trecere rapidă de la o stare la alta, o investigare profundă și amplă asupra a ceea ce trebuie asimilat. Când conștientizezi ești viu, prezent, activ. Nu poți fi pasiv. Cel care este pasiv și spune că a conștientizat, de fapt a fost doar informat. Confuzia dintre informație și conștientizare poate fi risipită acum prin concursul celor două planete individuale care activează într-un registru frumos și bun din propriile domicilii și care va permite accesul la stări sufletești de o mare profunzime. Ezoteriștii numesc acest fapt: “Coborârea minții în inimă”. Și cum bine știm, conștientizarea a ceea ce ești ca om, ființă, entitate sau a stadiului atins, a împlinirilor adjudecate până acum este o condiție esențială pentru ca procesul coborârii minții în inimă să fie un demers spiritual, nu o scamatorie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că visul luptă împotriva realității. Visul ne ajută să ne extindem această realitate și către sectoare pe care le credeam până nu demult ireale. Prin ceea ce ni se întâmpla acum și ține de visare, nu este o reinventare a vieții, ci o conștientizare a ceea ce este acum de mare prioritate, dar nu haotic, ci așa cum ar trebui să fie realizat acest proces.

Dorim să vedem doar partea bună. Probleme legate de legalizare. Informația este săracă. Se caută soluții noi. Refuz. Nevoie de armonizare. Obiectivitate pusă în pericol.

Luna, în noaptea de miercuri spre joi, va trece în zodia Săgetător ceea ce ne va ajuta să ne menținem pe partea bună a lucrurilor. Desigur, lucrul acesta va fi valabil în cazul celor care au dorit în ultimele doua zile să se exprime în felul acesta, în cazul celor care au avut un interes vizibil față de bine și l-au și exprimat. Există și oameni care vor încerca să supraviețuiască cu ajutorul celorlalți, prin atribuirea de foloase necuvenite, prin furt sau să prezinte informația pe care o au într-un mod disproporționat, chiar dacă aceasta este foarte săracă. Schema pozitivă în care vom activa acum ne ajută să ne armonizăm, să fim puternici în fața greutăților vieții și să nu ajungem să credem că minciuna face parte din normalitate. Omul slab care nu s-a preocupat de lucrul acesta până acum își va vedea opiniile puse la încercare, iar bucuriile zilelor anterioare zdruncinate de răutățile absolut gratuite ale celorlalți. Este mai mult decât clar că mijlocul săptămânii aduce o confirmare destul de vizibilă pentru toată lumea referitoare la putere. Luna, abia intrata pe zodia Săgetător, se grăbește spre conjuncția cu Luna neagră, aspect care se va împlini în dimineața zilei următoare. Așadar, există un crescendo bazat pe suspiciune, există o forță care susține tot ce este fals ori minciuna. În contextul acesta, nu putem spera ca obiectivitatea să ne scoată din încurcătură, dar putem spera ca lucrurile frumoase, bune, acele experiențe minunate date de coborârea minții în inimă, după cum am văzut în ziua anterioară, să se mențină la un nivel înalt de vibrație. În cuvinte mai simple, marea realizare a acestei zile vine prin ceea ce reușim să menținem acum și vom putea folosi începând cu 9 iunie, pe Lună plină și după ce Jupiter își va reveni la mersul direct. Dacă pe alte conjuncturi forma aceasta de rezistență ar fi fost ceva care vine de la sine, acum când devenim foarte sensibili la cuvintele celorlalți, când ne supărăm foarte repede pentru că nu suntem lăsați să facem ceea ce ne place sau ceea ce avem nevoie, armonia nu va veni de la sine.
Ultima zi de retrogradare a planetei Jupiter ne aduce mesaje neplăcute. Ceea ce am fost constrânși să facem în ultimele luni și nu am putut rezolva este abandonat, alungat, marginalizat, șters din memorie. O formă de revoltă va apărea începând cu 8 iunie ca o eliberare de o presiune socială. Unii o vor percepe ca pe o formă de curaj nemaiîntâlnit, ca pe o îndrăzneală pe care așteaptă de mult timp să o arate. Cert este că severitatea de acum arată în ce mod am fost dezamăgiți în ultimele luni. Este posibil ca această informare chiar să ne folosească, însă pentru ca lucrul acesta să rămână în sfera gândurilor și în ziua următoare, când Jupiter își revine la mersul direct, avem nevoie să nu transformăm frica în agresivitate.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre agresivitate, dar nu oricum, ci ne arată tot binele pe care le-am acumulat și care ar putea să ne protejeze de un factor de distrugere care vine din partea unui personaj negativ. Poate în primele zile ale săptămânii nu am fost conștienți de faptul că suntem bogați, că avem în patrimoniul profund, că rafinamentul gândurilor se exprima acum la un înalt nivel. Acum, când avem în fața ochilor elemente întunecate, când ne întâlnim cu minciunile celorlalți, când ne declarăm obosiți de atâta promiscuitate, apreciem mai mult bogățiile pe care le deținem. Pentru ca elementele acestea frumoase despre care am vorbit în ziua anterioară să rămână, avem nevoie să nu cădem în patima agresivității, să nu devenim obsedați de ceea ce am pierdut pentru că am avut încredere în oameni, în faptele lor sau pentru că ne-am permis să ne relaxăm. Avem nevoie să cunoaștem și acest aspect al vieții. Nu putem fi eficienți în totalitate. Omul care nu se lasă pradă acestor sentimente nu se va certa cu toată lumea, nu se va simți înșelat. Își va consuma toată energia pentru a-și ține alături calitățile, achizițiile, prietenii, familia, adică ceea ce iubește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la motivul supărării. Atât la noi înșine cât și la ceilalți acest motiv al supărării divulgă dureri care s-au ascuns în ultimele luni. Cunoscându-le vom ști și dacă acestea au motivat căutării spirituale sau răzbunări în ultimele luni.

Intensitate periculoasă. Se caută susținere în exterior. Se pune accentul pe ostilitate. Revenire la o formă de justiție complicată. Caracterul efemer enervează. Drumul este menținut cu dificultate. Adaptare la pretențiile celorlalți. Nevoie de a face un compromis pentru a merge mai departe. Înțelegere afectată de impulsurile celorlalți.

Revenirea lui Jupiter la mersul direct reprezintă cea mai importantă secvență astrală a acestei săptămâni. Se află în mers retrograd de pe 6 februarie și tot de atunci drumul legat de exprimarea emoțiilor, dreptatea pe care o așteptăm din partea celorlalți, exprimarea pe un nivel mult mai permisiv a reprezentat un fel de punte a suspinelor. Prin această retrogradare am învățat să vorbim altfel, să ne alegem altfel oamenii din jur, să înțelegem că dacă anumite sentimente au fost disimulate, dacă ne-am ascuns față de cei care nu trebuie să cunoască adevărul nu înseamnă că lucrul acesta ne-a protejat. Astfel, forma aceasta de trezire la realitate va face în mare parte trimitere la o experiență personală, la autocunoaștere, la drumul greșit pe care am pornit în această perioadă de retrogradare a Jupiter dacă deciziile au fost luate din orgoliu. Orgoliul care a sacrificat lucrurile frumoase pe care le-am avut până la un moment dat în propria viață va fi pe mai departe un pietroi legat de gât. Este adevărat, acest pietroi va fi îmbrăcat și în acest an, dar și în anii care vor veni, cu tot felul de elemente de decor, încât la un moment dat, vizual, nu va mai părea un element grosolan. Decizia pe care am luat-o în această perioadă și care a produs efecte pe termen lung este însă una grosolană.
Având în vedere că această zi este pigmentată și de împlinirea fazei de Lună plină, dar și de definitivarea sextilului dintre Venus și Marte, momentul acesta de conștientizare îi îndeamnă pe oameni să se justifice mai mult decât au făcut-o în celelalte zile și mai mult decât o vor face în următoarele două zile ale acestei săptămâni. Până la urmă, secvența aceasta nu se adresează doar individului în sine, nu se consuma doar la interior, ci este și o dovadă pentru cel nedreptățit că decizia a fost luată împotriva sa. În această conjunctură, fiecare după stima de sine pe care o are, își va atribui din ce în ce mai multe elemente pozitive și va considera că aceste hotărâri ce seamănă cu un pietroi legat de gât, aceste decizii grosolane, au fost luate împotriva lor, nu de către ei. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că elementele pe care le aflăm în această perioadă vor fi încadrate după un etalon. Descoperirea unei minciuni, a unui neadevăr care a fost ascuns cu multă dibăcie, reprezintă factorul care face diferența între cele două tabere. Relația bună dintre Venus și Marte arată că indiferent cât de dureros, intens sau ciudat este acest moment, indiferent cât de clar și cât de incisiv este acest factor neutru care delimitează cele două elemente individuale își va oferi circumstanțe atenuante. Nu degeaba suntem în săptămâna în care ne justificăm foarte mult. Dacă sunt mai sensibili din fire atunci își vor justifica această reacție prin neputința de a se opri. Consideră că au nevoie de astfel de argumente pentru a merge mai departe deoarece traseul în sine este mult mai important. Pe acești oameni nu îi vom vedea recunoscându-și vina, nu îi vom vedea demonstrând ca au înțeles unde au greșit, ci îi vom vedea așezându-se pe tron înaintea celor îndreptățiți să facă lucrul acesta.
Prin urmare, 9 iunie aduce o intensitate periculoasă vieții intime și îi poate compromite pe cei care au greșit de la începutul lui februarie și până acum în a repeta o greșeală, în a o resuscita și a o îmbrăca în haine noi pentru a fi un simbol al gloriei. Primii care vor face lucrul acesta sunt cei care au greșit cel mai mult, ei se vor grăbi să li se recunoască valoarea, statutul. Este foarte posibil ca în acest moment un personaj de această factură să împărtășească ceea ce nu trebuie să spună, să participe la acțiuni sociale care sunt cu mult sub demnitatea sa, să facă o altă serie de greșeli, să se compromită și mai mult. Prin acest comportament arată imensa dramă pe care o trăiesc, nu atât legată de intensitatea emoțiilor, pentru că acum se comportă ca niște ființe atenuate, care nu simt durerea, ci printr-o dramă a cunoașterii. Ceea ce au acumulat până în momentul deciziei este valoros. Vor vedea cât vor putea trăi cu acest patrimoniu, cât timp le va ajunge ceea ce au acumulat în timp. Dacă viața a fost plină până în momentul trădării atunci perioada de supraviețuire nu va fi scurtă. 9 iunie le aduce oamenilor probleme de logică, de înțelegere sau de sinceritate. Este adevărat, ele seamănă cu ceea ce au tot făcut de la începutul lunii februarie și până acum, însă asta nu scuza cu nimic tertipurile la care apelează pentru a șantaja și mai mult, pentru a-i deposeda pe cei care sunt în stare să își continue drumul fără compromisuri. Abia acum ne dăm seama de ce deviza generală a acestei săptămâni ne vorbește și despre sporul de periculozitate. Drama celor care conștientizează că au făcut din februarie și până acum multe greșeli este foarte mare și ea va fi personalizată pe cerul zilei de 9 iunie de poziționarea planetei Marte pe zodia Rac și de relația bolnăvicioasă cu Venus din Taur. Elemente frumoase ce s-au desprins în primele zile ale acestei săptămâni din relația minunată ce s-a construit între Venus și Mercur trec acum într-un plan secund. Revenirea la realitate se face într-un ton dur, ca și cum întâlnim acum un monstru care se hrănește cu lumină și transformă mediul pe care îl traversează într-un întuneric adânc. Decizia de a întâlni sau nu acest monstru nu mai poate fi adoptată acum. Acum aflăm că această decizie a fost luată în perioada de retrogradare a lui Jupiter, adică de pe 6 februarie și până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de rău. Știm, din copilărie, am fost învățați să ne temem de rău. Cei care ne-au educat în spiritul acesta, la rândul lor au primit aceste sfaturi înțelepte de la înaintașii lor. Așa s-a transmis, ca o tradiție, frica de rău. În fața curajului răul se dizolvă. În fața fricii răul este validat ca o mare forță.

Simplificare prin stabilirea unor noi ținte. Precipitare. Umilința este înțeleasă altfel. Apare o ocazie bună. Evoluție prin sentiment. Eleganță. Se decide împotriva propriei persoane. Prea mult zgomot. Acumulări suplimentare. Teamă de sărăcie. Grijă față de menținerea propriului ideal. Se găsesc soluții bune. Avertizare. Pasiunea și excentricitatea par la fel. Se ascunde o informație importantă. Un avantaj particular susține o satisfacție personală. Asocieri interesante. Se ține cont de nevoia celuilalt.

Finalul tranzitului Lunii prin zodia Săgetător ne vorbește despre obligații. Dacă pe acest sector al zodiei Săgetător, când trimite unghiuri frumoase către Axa Dragonului și către Uranus, ne vorbește despre obligații, despre responsabilități doar pentru că trece prin conjuncția cu Saturn, înseamnă că ne aflăm cu adevărat într-o perioadă în care ni se socotesc greșelile și faptele bune ca la judecata de apoi. Momentul acesta de weekend este însă intens, ne aduce multă energie, nevoie de mișcare, impulsul de a face ceva extraordinar, ceva ieșit din comun, dar prezența planetei Saturn ca un factor de reglare în toată această ecuație ne face zgârciți cu timpul, cu banii, mult prea stricți atunci când trebuie să ne bucurăm ori să fim liberi.
Desigur, pentru cei care au calculat toată viața programul, bani, efortul, factorul uman, bunurile în general, secvența astrală a zilei de 10 iunie va fi o mană cerească, un mare avantaj. Chiar și pentru aceste persoane faptul că în această perioadă Luna neagră trimite unghiuri negative către cei doi aștri de pe zodia Gemeni, Mercur și Soarele, arată că opiniile acestea pe care vrem să le valorificăm corect prin rigiditate, prin puțin sau constrângere, sunt supuse unui mare risc. Nu ar trebui să ne mirăm dacă ceea ce spunem este răstălmăcit, dacă ni se înapoiază în cadou, dacă suntem respinși atunci când, cu toate eforturile, facem un gest de apropiere față de o persoană căreia i-am greșit. Din punctul de vedere al celui care acționează în această direcție răspunsul acesta negativ, refuzul cu pricina, este o mare obrăznicie. Din punctul de vedere al celui care refuza, gestul de apropiere ce vine din partea celui care a greșit, tocmai pentru că este făcut fără o avertizare, va fi privit, de asemenea, ca o obrăznicie. Ar fi foarte simplu dacă în această perioadă oamenii nu ar avea atât de multe prejudecăți. Totuși, prejudecățile invocate de conjunctura astrală a momentului nu sunt cele date de cutumele sociale, ci de propriile minciuni pe care le-am îmbălsămat, le-am îmbrăcat în haine scumpe și le-am parfumat. Cu cât ne este mai greu să recunoaștem aceste minciuni transformate în animale de companie, cu atât mai dificilă sau imposibilă este împăcarea.
Prin urmare, 10 iunie ne îndeamnă să ne apropiem din nou de simplitate. Este posibil ca unii să fi uitat drumul către simplitate dacă s-au îmbrăcat în atât de multe minciuni, dacă toată ziua și-au petrecut-o construind o identitate ce nu-i reprezintă, dar care îi face să se simtă bine. Ceea ce se consumă acum, pe 10 iunie, este o mare șansă de a fi veritabil, însă lucrul acesta va putea fi împlinit doar dacă se ține cont de nevoile celorlalți. Un om care poate înțelege acum nevoile celorlalți, nu matematic, ci empatic, ca și cum sunt propriile sale nevoi, demonstrează un lucru absolut minunat că din februarie și până în această săptămână nu a trăit în minciună. Adevărul pe care au încercat să le exprime și nu au reușit, din diverse motive mai mult sau mai puțin obiective, îi protejează acum și acesta devine harul care îi ajută să nu se risipească, să nu se piardă. Acești oameni pot demonstra acum că știu să vorbească, să se comporte, că își înțeleg problemele personale. Aceste persoane arată, prin opoziția Lună-Marte pe care și ele o parcurg, că marea durere a vieții lor nu vine numai din dramele personale, ci și pentru că simt intens ceea ce li se întâmplă celorlalți. Egoismul promovat de societatea de consum nu îi va permite unui om să fie obiectiv, lucid sau curajos atunci când simte ce se întâmplă cu celălalt. Și pentru că nu e totul, un astfel de om va ajunge să creadă că dacă nu simte ce se întâmplă cu ceilalți se protejează. Abia aceasta ajunge să fie o formă de închistarea care se poate foarte ușor transforma în boală. Cu cât ne vom ține mai departe de ea cu atât mai câștigați vom fi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne petrece această zi gândind la acumulări suplimentare. Cel care va iubi în această zi mai mult lucrurile decât oamenii va fi bogat în lucruri și sărac în oameni.

Dezacord. Necesitățile individuale sunt din nou în criză. Se acționează de unul singur. Se cere o reorganizare. Creativitatea este importantă. Culmea fericirii este simulată. Moment de curaj. Influența benefică este oprită. Progres prin schimb de experiență. Se face apel la experiențele celorlalți. Se refuză un bine pe motiv că nu are tradiție.

Luna se află deja în zodia Capricorn încă din mijlocul zilei anterioare. Acum va trece prin careul cu Jupiter, de curând revenit la mersul direct, și prin sextilul cu Neptun. Spre seară se va afla în conjuncție cu Junon retrograd. Ecuația astrală a zilei de duminică ne vorbește despre o creativitate pe care nu putem, deocamdată, să o exprimăm așa cum ne-am dori. De aici se înțelege că ultima zi a acestei săptămâni va aduce multă confuzie, dificultate de a înțelege mesajul venit pe calea diplomației, pe un traseu frumos, echilibrat și sincer. Ni se va părea, ca urmare a zdruncinului din ultimele zile, că oamenii gândesc răsturnat și că, poate, pe alocuri, ar trebui să fim mai rezervați. Gândul acesta nu este corect pentru că el arată că acordăm o mai mare importanță conflictului decât soluției. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Luna în special în prima parte a zilei se va afla în fereastra opoziției cu Marte, relație dificilă mediată de Venus. Este suficient să ne îndreptăm atenția către lucruri frumoase, către selecția pozitivă, către acel procedeu pe care ezoteriștii îl numesc „coborârea minții în inimă”, indicat în analiza zilei de miercuri, pentru ca toate aceste tensiuni sterile să se dizolve.
Pentru că Luna va reuși să se situeze aproape toată ziua în fereastra sextilului cu Neptun, planetă care va începe să formeze cu Marte abia din săptămâna următoare un trigon, semn al echilibrului și puterii, dovezile împăcării, ale armonizării le primim încă de pe acum. Pentru că unghiul acesta minunat dintre Marte și Neptun încă nu se află în fereastra sa, în momentul de față ni se va părea că liniștea, confortul și sănătatea nu pot fi obținute decât dacă plătim un preț. În această ecuație astrală, în această ultimă zi a săptămânii, mult mai puternică este opoziția dintre Lună și Marte decât ceea ce urmează să se manifeste între Marte și Neptun. Binele pe care îl simțim acum este real, este privit ca o necesitate, pentru că Venus din Taur are un cuvânt de spus în această ecuație, dar soluția nu este dintre cele mai bune. Vom vedea că în săptămâna viitoare gândurile se vor așeza altfel și ceea ce considerăm acum că putem obține doar prin plată, mai târziu vom primi simplu, de la sine sau, la polul celălalt, nu vom fi în stare vreodată în această viață să putem plăti prețul cerut pentru acestea.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni aduce un dezacord care nu trebuie privit ca un motiv de conflict. Există o presiune care vine asupra noastră ca urmare a convingerilor pe care le-am explorat de-a lungul acestei săptămâni, dar ele sunt pe final, fără a avea statutul de confirmare așa cum au avut altele pe care le-am parcurs la începutul acestei săptămâni sau chiar în săptămâna anterioară. Lucrurile se așază de o manieră simplă și frumoasă dacă nu sfidăm experiențele celorlalți, dacă nu folosim creativitatea pentru a crea dizarmonii, contraste, animozități sau pentru a șoca. În această ultima zi a săptămânii nu vom mai vedea pasiunea și excentricitatea ca fiind fețe ale aceleași monede. Acum vom fi mult mai hotărâți în alegerile pe care le facem, mult mai atenți pe procesul de lucru, pe demersul în care ne integrăm și mult mai hotărâți în a refuza un bine dacă acestea nu se încadrează în tradiția personală. Faptul că cea mai mare parte din zi ne vom gândi că pentru tot ceea ce trăim trebuie să plătim, că există un preț pentru schimbul activ de acum, nu înseamnă că aceasta este singura realitate în care ne-am integrat. Venus din Taur, cea care mediază toată această problema conflictului cu celălalt, a competiției cu celălalt, nu face trimitere doar la achiziții materiale, ci și la rafinament, dar și la frumusețile spiritului. Poate ar trebui să ne gândim că înainte de a plăti cu ceva din această lume, ar putea exista și o altă formă de ofrandă, cea prin emoții, prin dragoste, prin gânduri frumoase, prin susținere. Unii se vor gândi că sacrificiul este ofranda supremă pe care ar putea să o ofere acum, dar dată fiind confuzia momentului vor privi această idee ca pe un simplu gând ce le trece prin minte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa atrași către frumusețile interioare. Nu simpla preocupare față de valorile spirituale respectă recomandarea momentului, ci performanța pe care o putem atinge lucrând cu acele valori ale sufletului pe care acum le percepem.

7 thoughts on “5 – 11 iunie 2017

 1. Ananizapta spune:

  Gheorghita 😁 ești extraordinar omule ! Citind ceea ce ai scris , trăiesc sentimentul regăsirii, în evenimentele descrise de tine.Ești inițiat în tainele misterului și îmi place ca acreditezi modalitatea de gandire non-polemica.Dacă textul este o regăsire, tema cantecului este mărturisirea lui.O călătorie intre puncte astrologice se metamorfozează intr-un text previzional.Probabil ai fost MAG intr-o viata anterioara 😁 .Pe scurt , vroiam doar sa-ți spun ca ma regăsesc în cuvintele tale……O seara buna !

 2. Lucia spune:

  Dl Coser,
  ramaneti un fantastic! cred ca s-ar putea face teze de doctorat dupa ceea ce scrieti – fata de bietii profesori de filozofie…etc – sau hai sa zicem fata de modul in care sunt structurate azi disciplinele, invatarea…
  Toate bune!
  LM

  1. Deși este prea mult pentru mine pentru că nu îmi atribui acest nivel, nu am făcut-o niciodată, Mulțumesc!
   Să fim sănătoși cu toții și să lucrăm așa cum ne este necesar!

 3. daniela spune:

  Astazi am avut in cea mai mare parte a zilei o stare mai altfel….in mod ciudat, nu am putut participa la zgomotul cotidian din jurul meu… parca am fost retrasa toata in mine si, de acolo, din adancuri, m-am ascultat si m-am simtit …a fost ca si cum mi-am atins sufletul …insa am fost coplesita de ceea ce am gasit acolo…. si am plans…mult….
  …parca simt ca trebuie sa ma eliberez de ceva…dar nu prind sensul…esenta…si tot caut drumul spre ceva…

  Cu drag, Daniela

  1. Bucură-te că simți inexplicabilul. Poate, acum, în stadiul acesta, îi este dat să te informeze doar că dincolo de ceea ce știi există ceva ce poți atinge, dar nu acum. Este potrivit aici, dar îl scriu și pentru că îl iubesc nespus, citatul Fericitului Augustin: „Există în noi ceva mai adânc decât noi înșine!”.

 4. daniela spune:

  Multumesc mult! Cu drag, Daniela

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.