12 – 18 iunie 2017

12 – 18 iunie 2017 este săptămâna revenirii la gânduri mai bune și a puterilor dovedite. Spre deosebire de săptămâna anterioară, cea de față conține un număr impresionant de aspecte. Practic, fiecare zi accentuează o problemă, evidențiază o soluție și ne recomandă să procedăm într-un anumit fel, prin care se particularizează un proces de selecție pozitivă. Toate, însă, au în comun îndemnul la a ne reaminti de versiunea cea mai bună pe care am avut-o, de instrumentele pe care le foloseam atunci pentru a înțelege că aceste gânduri mai bune au fost o creație personală, nu un efect al hazardului, dar și pentru a observa că nu ne întoarcem la nivelul pe care l-am avut cândva, ci le integrăm pe acestea nivelului pe care-l avem acum. În cele mai multe din cazuri avem de-a face cu un nivel superior și de aceea puterile dovedite vor fi și ele conform noului statut.
O altă problemă a acestei săptămâni vine să ne ajute să ne eliberăm de o mare constrângere, adică vom fi îndemnați să renunțăm la luptă. Renunțarea la luptă nu vine cu scopul de a-l transforma pe individ într-o ființă pasivă. Acum, renunțarea la luptă înseamnă a trece pe nivelul următor. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor pune creativitatea în locul luptei. Ceilalți vor pune doar gânduri bune. În ambele situații, accesul la trecut, întoarcerea către episoade care ne-au definit o anumită etapă a vieții, se face prin gânduri bune. Cine va putea mai mult va trece dincolo de aceste elemente și va deveni și creator.
Dacă prin trigonului lui Uranus cu Capul Dragonului se anunță o deschidere către universal, prin inițierea deplasării retrograde a lui Neptun, cea care va dura până spre finalul lunii noiembrie, suntem îndemnați să iertăm. Și într-un caz, dar și în celălalt, va fi nevoie să ne amintim de modestie. Acestea sunt calitățile definitorii pe care le putem folosi ca instrumente de lucru în a trece dincolo de minciunile caustice ale acestei săptămâni, de conflictele periculoase care pot afecta statutul și reputația unui individ, de simptomele de boală, de cele de dizarmonie sau despărțire pe care le vedem cum ne scapă printre degete. Cu toate acestea, nu trebuie să trăim cu senzația că dacă încercările sunt individuale și realizările vor fi la fel. Omul victorios ajuns la linia de sosire îi va vedea pe toți cei victorioși și se va simți ca făcând parte dintr-un grup elitist. Apoi, pentru că nu este totul, vor fi câteva momente presărate de-a lungul acestei săptămâni, dictate și de impactul pe care planetelor în tranzit îl au asupra temelor natale, când împlinirea unei recomandări stricte umple viața de o mare realizare. Concret, rațional, logic, s-ar putea să nu putem explica, dar asta nu reprezintă o problemă. Acesta este rezultatul pe care-l obținem de fiecare dată când depășim cu brio o încercare a vieții. Celelalte elemente care țin de episoadele cotidiene vor fi foarte importante la momentul la care se consumă, dar pe care le vom uita foarte repede spre finalul acestei săptămâni. În urma acestui sector al lunii în curs și al anului sintezelor ne va rămâne abilitatea de a accesa patrimoniul cel bun pe care l-am acumulat de-a lungul vieții și capacitatea de a transforma acest patrimoniu într-o putere bună, folositoare oricui.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi deschiși în fiecare zi către mesajul pe care ni-l lansează viața. Este foarte posibil ca acest mesaj să vină prin intermediul celui pe care l-am ignorat, prin intermediul cele mai nepotrivite persoane sau prin vechea metodă de a gândi. Acolo unde există intenții bune rezultatul bun nu va întârzia să apară.

Probleme cu rutina. Nepotrivire de caracter. Complicații ce vin dintr-o zonă a psihicului. Dificultăți în a menține un echilibru. Se analizează prea mult. Se face prea puțin. Incertitudine. Nesiguranța pe achizițiile promise. Frică. Reputație afectată de pierderea unor bunuri materiale. Ruptură. Ne adâncim într-o confuzie.

Relația bună pe care Jupiter și Luna neagră o definitivează acum, având ca fundal relația proastă pe care Luna o împlinește cu Uranus, ne vorbește despre o supradimensionare a puterilor personale și prin această percepție eronată să ne decidem cele mai multe dintre acțiunile pe care le vom săvârși acum, în această săptămână. Unii vor considera că prin provocările de acum trebuie să probeze că se pot impune prin voință proprie, atunci când doresc, fără vreo interdicție, fără vreo barieră. Dacă din relația bună a lui Jupiter cu Luna neagră unii vor crede că există și contactul social adecvat, careul Lună-Uranus accentuează o nesiguranță care îi va face pe cei mai mulți dintre oameni să se adâncească în confuzie. În cuvinte mai simple, o stimă de sine nerealistă va transforma ziua de 12 iunie într-un mare eșec. Cu toate că suntem în săptămâna în care revenim la gânduri mai bune, debutul săptămânii va accentua mai mult partea doua a devizei generale aplicată acestei săptămâni. Iluzia pasului mic, confuzia majoră pe care o traversăm acum îi va face pe mulți să acceseze zone întunecate ale psihicului. Binele mic și neesențial pe care cred că îl obțin acum va fi cel care îi va demasca, va fi cel care le va crea și mai multe probleme.
Astfel, întoarcerea la viața simplă, elementul cel mai complicat al acestei zile, reprezintă și salvarea dintr-o mare încurcătură. Este foarte posibil ca semnalul de întoarcere de pe acest traseu negativ să vină într-o situație încordată, să fie scoasă în evidență de o nepotrivire de caracter, să aducă o problemă mică ce ne oprește din a rezolva o problemă mai mare. Dacă acest interval al puterilor dovedite nu ar fi venit după o săptămână în care ne-am tot justificat sau am plătit un preț pentru liniște, sănătate sau confort, dovada de putere de acum nu ar fi fost dificilă, complicată sau un element care să ne compromită și mai mult. Luna neagră pe Săgetător îi scoate pe oameni din bârlog și îi îndeamnă să își demonstreze credința în moduri foarte ciudate, periculoase, greu de înțeles. Acum, prin faptele acestea se obține și o victorie, pentru ca și sextilul Jupiter-Luna neagră anulează bariera din fața faptelor greșite sau o mută în spatele acestora. Absența unei educații adecvate, poate chiar perioadele lungi trăite în minciună sau teroare nu permit acestor oameni să revină la gânduri mai bune, ci doar să-și dorească puterea.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este una de putere. Nu este pentru prima dată când trecem prin așa ceva, ne-am mai întâlnit cu zile de putere, însă aceasta îl impulsionează pe omul slab să devină foarte zgomotos sau distructiv cu cât se simte mai sigur. Accentele dramatice ale momentului pot aduce o ruptură în relațiile fragile, o separare în cuplurile care nu s-au maturizat încă sau rediscutarea poziției unui asociat în cadrul unui grup. Viața poate deveni foarte grea în urma deciziilor adoptate pe aceste ambiții. În egală măsură, bunurile ce ne sunt oferite acum se comportă ca un cal troian. Cei care, de felul lor, lucrează superficial, vor considera că problemele cele mai mari ale zilei de 12 iunie vin din refuzul de a îndeplini activități comune, din refuzul rutinei. Este mai mult de atât. Problema de acum este legată de iresponsabilitate, de un refuz aplicat unor elemente mult mai importante ale vieții, nu doar asupra rutinei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi rezervați cu promisiunile, de a nu ne face planuri de viitor pe baza impulsurilor de acum. Să ne implicăm cu maximă responsabilitate în ceea ce avem de făcut acum, dar să lăsăm planurile pentru o perioadă mai bună.

Aspirații prea mari. Consum suplimentar. Ne simțim protejați de răul celorlalți. Apar neplăceri cauzate de o despărțire bruscă. Dezavantaj pe linia materială. Conversațiile trec printr-o criză. Curgere ciudată. Pericol. Se vorbește despre pace. O problemă personală este scoasă pe zona socială. Progres prin apel la justiție. Se încalcă un drept și se ascunde rezultatul.

În seara acestei zile se va împlini opoziția lui Mercur cu Luna neagră, iar Jupiter va media această dispunere negativă, semn că în momentul de față ne întâlnim cu soluții reale la probleme mai vechi. Și acum putem spune că nu este pentru prima dată când abordăm problemele în modul acesta. De această dată apar soluții majore, unele care ne ajută să rezolvăm totul pe calea dialogului, prin cuvântul cel bun, să aplicăm o formă de terapie care se bazează pe idei, noțiuni, pe mesaj. Pentru că Luna ia parte la toată această conjunctură de pe primul sector din zodia Vărsător, semn tranzitat de Coada Dragonului, ceea ce dorim să spunem ori să împărtășim face parte din adevărata experiență de viață care ne definește nivelul, statutul ori calitatea pe care o îndeplinim într-un grup. Prin cuvânt, prin mesajul său reușim acum să rezolvăm o criză, să trecem dincolo de barierele puse între persoane, între idei, să evităm un pericol. Este foarte posibil ca momentul acesta, pentru că lucrează în salturi, să aducă și o oboseală ciudată, stranie pentru care nu găsim deocamdată o explicație. Dacă tot impactul Cozii Dragonului asupra acestei conjuncturi este unul ce nu poate fi ignorat, să aducem din trecut și metodele pe care le foloseam cândva pentru revigorare, însănătoșire, redobândirea stării de confort.
Din nefericire, doar pentru că Mercur are o relație bună cu Jupiter și oferă acestei planete o calitate specială nu înseamnă că totul va fi sub imperiul unei curgeri pline, sub imperiul simplității. Opoziția lui Mercur cu Luna neagră nu poate fi ignorată, nu poate fi trecută cu vederea atracția către minciună, către adevăruri parțiale, către furt ori inițierea unor campanii de desconsiderare a unui om plin de calități sau care s-a remarcat prin ceva aparte. Dacă vom considera faptul că primul aspect pe care-l realizează Luna imediat ce intră pe Vărsător este un careu cu Venus, înțelegem de ce căutarea soluțiilor, așa cum se întâmplă acum, nu ne arată că trăim momente de pace, ci, dimpotrivă, momente de război. Desigur, doar un om foarte sensibil va trece dincolo de conflictele prezente pentru a vedea întregul tablou, doar un om care știe mai multe despre viață și se documentează din marile biografii poate face un apel la justiție și rezultatul să fie considerat un progres. Ceilalți vor trăi cu implicare conflictele minore, cele care au ca scop distragerea de la țelul principal al momentului, acela de a reveni la gânduri mai bune.
Prin urmare, 13 iunie duce mai departe conflictele primei zile a săptămânii evidențiind incertitudinea, nesiguranța și, acolo unde acțiunile sunt deja avansate, accentuate prin derapajele provocate în ziua anterioară, putem vorbi și de frică ori de afectarea reputației. Momentul 13 iunie aduce o decizie bună care poate fi răstălmăcită ori folosită împotriva unui om foarte sensibil care s-a remarcat prin ceva aparte în săptămânile din urmă. Este criticată o distincție, însă argumentele folosite nu sunt dintre cele mai bune. Faptul că Mercur se află într-o relație bună cu Jupiter nu poate anula relația proastă cu Luna neagră. Relația proastă dintre Mercur și Luna neagră va fi un element mult mai vizibil care ne va capta o mare parte din spectrul percepțiilor pentru că este o minciună care vine să justifice comportamentul săptămânii anterioare. De aceea relația proastă dintre Mercur și Luna neagră va produce mai multe efecte decât celelalte unghiuri bune ale zilei. Ca o consecință, acolo unde dreptul cuiva este încălcat, urmele pașilor vor fi imediat ascunși și vor vorbi despre pace chiar cei care finanțează războiul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere că momentul de zdruncin, crizele, insecuritatea, semnele de întrebare sunt expresii ale unei realități ce nu trebuie ignorată. Dacă avem curajul să vedem problema exact așa cum este, periculoasă, canceroasă, hidoasă, îi vom găsi și punctele sensibile pentru a-i veni de hac.

Se merge mai departe cu teamă. Planurile de viitor sunt prea îndrăznețe. Binele nu înseamnă și soluție, ci înseamnă și confort. Un personaj slab este ridicat. După furtună vine vreme bună. Înțelegem mai multe din lucruri banale. Situațiile complicate sunt și agresive. Reacții impulsive. Se găsește o soluție la o tensiune psihică. Surmenajul nu mai este la modă. Solidaritate. Este ascunsă o confuzie. Starea jalnică nu mai este preferată. Învățam din orice.

Prin ceea ce se consumă pe 14 iunie înțelegem că am progresat. De această dată relația bună a lui Uranus cu Capul Dragonului face trimitere la realizări existențiale pe care vom încerca, pentru început, să le punem ușor la îndoială. Această îndoială nu va avea prea multă putere, nu ne va stânjeni prea mult pentru că, subiectiv sau nu, vom găsi elemente bune pe care să le aducem în prezent și care să ne revigoreze starea de confort. Abia acum, pe 14 iunie, prin definitivarea acestui trigon dintre Uranus și Capul Dragonului, ce a fost activ în ultima perioadă, revenim la gânduri mai bune. Ceea ce se întâmplă după momentul acesta, ceea ce va face omul cu gândurile sale bune nu mai este deja responsabilitatea acestei conjuncturi astrale. Pot interveni aici emoții reziduale, gânduri de tristețe, rememorarea unei tensiuni psihice, o atracție către zone inferioare, o seducție care să schimbe modul de exprimare, programul de relaxare pentru următoarele săptămâni, situație care va bloca atenția individului doar pe avantajele momentului. Cu toate acestea, nu pot pune în dificultate realizările aduse acum în prezent, achizițiile existențiale despre care este vorba acum. Putem reuși de această dată să ne ascundem o confuzie, să luptăm împotriva întârzierilor de tot felul, să trecem dincolo de furtună fără a avea nevoie de acomodare cu vremea bună. Ceea ce se consuma acum pare să fie o luptă împotriva problemelor personale, o campanie dusă împotriva puținului, a dezamăgirilor, împotriva motivelor de tristețe și descurajare. Opoziția lui Mercur cu Luna neagră, aspect ce s-a împlinit la grad perfect în ziua anterioară, devine prin relația proastă a lui Mercur cu Neptun o structură socială. În cuvinte mai simple, nu reprezintă un moft toată gama de acțiuni pe care le vom face împotriva descurajărilor, împotriva tristeților, nu sunt gesturi iresponsabile acelea care ascund acum tristețea. Poate, în general, lucrurile acestea ar putea fi văzute ca dovezi de superficialitate. Presiune socială de acum este mult prea mare și dacă am acorda credibilitate acestor tristeți, acestor ipostaze agresive n-am face decât să ne adâncim și mai mult în ele. Le anulăm întorcând privirea în direcția opusă. Doar așa putem vorbi de elemente de voință personală puse în practică în mod foarte original fără efecte secundare, fără pagube colaterale.
Prin urmare, 14 iunie ne arată care este drumul fără teamă, fără reținere, care este cel mai simplu traseu pe care putem merge sau, de partea cealaltă, care sunt metodele cele mai simple pe care le putem pune în aplicare fără tensiune, fără surmenaj, fără teamă. Este un moment de mare intensitate, de putere, care ne ajută să învățăm din orice. Prin binele de acum obținem încredere în sine, capacitate de transfigurare, o mare mobilitate prin care să anulăm presiunea socială sau să o transformăm într-o forță constructivă. Realizările de acum fac referire la destin, la existența în ansamblu, bucurându-ne cu ceea ce putem obține prin efort propriu chiar dacă vedem foarte clar și obstacolele. Cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală înțelege mult mai bine acum care este rolul obstacolului. Prin înțelesul de acum obstacolul nu este decât umbra realizării ce îl așteaptă la capătul cursei.
Vor exista și oameni care se vor arăta îngrijorați de faptul că trebuie să facă un efort, că trebuie să-și schimbe viziunea asupra lucrurilor comune, cotidiene, banale pentru a descoperi dacă dincolo de ele există ceva esențial. Aceștia vor fi inadaptații momentului, oamenii plictisiți de tot ceea ce există aproape de ei, nemulțumiți complet de toate persoanele cu care interacționează. Va trebui să fim foarte atenți ca nu cumva, dintr-o eroare, dintr-o slăbiciune, să ni-i luăm pe aceștia drept modele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce simțim nevoia să ascundem. Ceea ce ne îndeamnă să ne ascundem este vârful unei traume.

Teamă de pedeapsă. Se găsește o ieșire. Eșecul înseamnă lovitură sub centură. Relațiile amicale devin surse de teamă. Opiniile celuilalt sunt privite cu rezervă. Se îmbunătățesc raporturile sociale cu un superior. Îndrăzneală. Dorință de perfecționare. Inspirație spectaculoasă neacceptată de anturaj. Reputație afectată de lipsuri. Probleme financiare. Planul social amintește de o criză.

În mijlocul acestei zile Luna își încheie tranzitul sau prin zodia Vărsător, nu înainte de a trece prin Coada Dragonului. Apoi, în a doua parte a zilei, Soarele va prelua ștafeta și va definitiva opoziția cu Saturn ce a fost activă și în săptămâna anterioară. Ceea ce se consuma acum ne vorbește despre o pedeapsă care ne este aplicată în cunoștință de cauză, despre o eroare pe care am explicat-o greșit pentru a ne ascunde, despre dorința de perfecționare ce are nevoie să meargă mai departe cu confirmările zilei anterioare. Dacă trecerea Lunii prin Coada Dragonului se încadrează în nota generală a acestei săptămâni, cea care ne încurajează să revenim la gânduri mai bune, să dovedim puterile pe care știm că le controlăm, opoziția Soarelui cu Saturn aduce un prim semn de întrebare pe probleme pe care credeam că le cunoaștem foarte bine. Aceste probleme se evidențiază în ochii celorlalți printr-un moment de stop, de oprire. Fie oamenii se opresc din ceea ce au de făcut și se uită îndelung la această problemă, fie anumite demersuri ale problemei stagnează, se opresc definitiv. Și într-un caz, dar și în celălalt, apare o dorință de perfecționare. Ceea ce se oprește lansează mesajul de revizuire, de reparare, de întărire.
O altă componentă a zilei de 15 iunie se referă la sobrietate. Prin sobrietate credem că ne vom mări stima de sine, că vom câștiga la capitolul reputație, dar, de fapt, arătăm că vrem să ne însușim ceea ce ne lipsește. Crezând că, procedând în felul acesta, ne sporim reputația, arătăm, de fapt, că nu avem reputația pe care ne-o dorim sau pe care ceilalți au crezut că o deținem deja. Asta arată că există o tensiune în jur care ne consumă din vitalitate și ne îndeamnă să ne preocupăm de ceea ce nu este peren. Dacă un element se oprește din derulare pentru a se evidenția, ar trebui să ne gândim că poate, prin observarea lui, am putea deveni mai înțelepți, nu mai bogați cu ceva din această lume. Apoi, pentru că această problemă nu este singulară, urmărind elementul care iese din ritm am putea descoperi o altă față a unei crize existențiale ce s-a consumat cu mult timp în urmă. Prin acea criza se poate explica neliniștea momentului. Numai prin metodele de lucru folosite de acea criza vom supraviețui acestei încercări, acestui moment de consum. Nu trebuie să uităm că în această perioadă planetele sunt răsfirate, ceea ce înseamnă că există o mare diversitate de acțiuni în care ne vom implica. Toate au un rol existențial, deci toate fac trimitere la un episod al vieții care, la momentul la care s-a consumat, a fost foarte important. Ni se cere, în special acum, când Soarele se află în opoziție cu Saturn, să fim selectivi, să rămânem doar cu ceea ce este util prezentului în preajmă, nu cu toate, pentru că nu ne putem ocupa de toate. Cine crede că se poate ocupa de tot ceea ce îi iese în cale acum se înșală. Va vedea lucrul acesta spre seară, când opoziția Soare-Saturn intră în separație.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce experiența unui eșec, care ar putea să nu fie semnul unei mari pierderi, ci doar un avertisment referitor la ce anume s-ar putea întâmpla dacă acest eșec ar fi explorat la un nivel mult mai înalt. 15 iunie ne aduce dorința de perfecționare însă nu ne oferă flexibilitate. O dorință de perfecționare prin gânduri rigide, prin încrâncenare nu este decât o forța care consuma mai mult decât produce. Asta înseamnă că ar trebui din start, adică încă de dimineață, când Luna trece prin Coada Dragonului, să fim foarte selectivi cu programul acestei zile. Dacă opoziția Soare-Saturn ne vorbește despre rigiditate, să o transformăm pe aceasta într-o forță constructivă, să ne propunem un program lejer și să nu ne abatem de la el. Vor exista interferențe prin marea diversitate a evenimentelor care ne ies în cale din motivul indicat mai sus. Cel care va rămâne fidel programului stabilit, care nu se va lăsa influențat de toate aceste forțe care îl atrag spre diversitate fără să ofere flexibilitate, este un om câștigat. Va deveni mult mai rezistent la factorii corozivi și, în felul acesta, își pregătește reușite pe baza unei scheme foarte simple, pe baza unor metode universale. Peste ani, când își va aduce aminte de momentul acesta, va gândi că toată experiența pe care a avut-o până în momentul de față l-a ajutat să procedeze așa. În momentul de față se comportă ca și cum experiența este importantă doar dacă apelează la acest program strict de la care să nu se abată, indiferent de forțele pe care le întâlnește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda o mai mare importanță reputației decât forțelor care o creează și o mențin.

Problemele care apar sunt de altă natură. Se descoperă că liniștea are un preț. Contextul social devine dificil pentru cel sensibil. Tensiunile din anturaj merg pe o cale ocolitoare. Grijă exagerată față de altul. Ambianța socială ne spune mai multe despre liniște. Găsim motive pentru a ne îndepărta de prieteni. Problemele generate de entuziasm. Teamă de întuneric. Culegem roadele unor fapte greșite. Raporturile cu cei dragi sunt dificile.

În mijlocul acestei zile, Neptun își va începe deplasarea retrogradă care se va încheia pe 22 noiembrie. Și acum, când se poate spune că este static pe zodia Pești, dar și de-a lungul următoarelor luni până spre finalul lui noiembrie, vom experimenta lecții legate de iertare. Așadar, se impune, chiar de la începutul acestei perioade, să amintim faptul că iertarea nu poate fi obținută fără înțelegere. Iertarea fără înțelegere este de fapt o formă de indulgență care nu duce la niciun rezultat bun. Având clar în minte această necesitate, omul comun va privi începând cu 16 iunie către contextul social acuzându-l, învinuindu-l, căutându-i defectele, căutând reziduurile pe care i le-a ignorat până acum. Deși, în aparență, acest comportament ar putea fi considerat unul rațional, de observație, bazat pe discernământ și interes față de armonia socială, ei, de fapt, arată cât de ușor fug de ei înșiși atunci când trebuie să facă ceva foarte simplu, adică să ierte. Căutând efectele comodității nu fac decât să transmită printre rânduri: „Nu-i iert pentru că nu am ce!”. Cel care va porni în această călătorie de câteva luni cu sentimentul că nu are ce să ierte, își refuză lui însuși dreptul la liniște. Când forțe de natură subtilă, când anumite elemente sociale îl îndeamnă pe individ să ierte și acesta nu face lucrul acesta apare un conflict între persoana în cauză și comunitate, între nevoile prezente și aspirații, între ceea ce decide și ceea ce ar merita să primească. Cu cât va amâna momentul iertării cu atât mai mult va fi pe autoconsum, pe epuizarea resurselor proprii. Este de la sine înțeles că pasul următor este izolarea. Un individ care procedează în felul acesta se va îndepărta de prieteni, pentru că va vedea mai mult crengile uscate decât fructele frumoase răsfirate pe toată suprafața coroanei. Este foarte greu să-i convingi pe oamenii plin de prejudecăți că există și o altă realitate. Dar nu e totul. Momentul acesta minunat, pentru a se putea împlini, mai beneficiază de un ajutor. Luna se află deja pe zodia Pești încă din mijlocul zilei anterioare și va trece în a doua parte a zilei de 16 iunie prin conjuncția cu Neptun. Există cadrul afectiv necesar pentru a identifica mobilul iertării, dar și pentru a trece imediat la fapte, adică de a ierta. Desigur, nu este pentru prima dată când suntem în fața unei asemenea recomandări. De această dată revenirea la gânduri mai bune înseamnă revenirea la motivul de iertare. Nu este obligatoriu nu să-i și spunem persoanei respective că a fost exonerată de orice obligație, că nu mai există un fir al dezamăgirii, al mândriei ce o leagă de fapte greșite. Important este ca prin energie, prin putere, noi să înfăptuim lucrul acesta. Prin iertare îi dezlegăm pe oameni la fel cum ne dezlegăm și pe noi înșine de motivația de a lupta. Poate, într-o altă perioadă a vieții, lupta a fost necesară. Acum ea trebuie înlocuită cu efortul constructiv, acum avem nevoie nu se devenim învingători într-o confruntare, ci creatori de valori, ctitori. Acesta este raționamentul pentru care se impune revizuirea atitudinii competitive, de aceea se cere renunțarea la luptă. Dacă, renunțând la lupta, nu punem altceva în loc, nu o înlocuim pe aceasta cu creativitatea, cu ajutorul dezinteresat, nu facem decât să ne anulăm. În cuvinte mai simple, dacă nu suntem hotărâți să fim creativi, nu vom putea renunța la luptă. Acesta este antidotul. Cine nu deține acest antidot se va lupta cu sine, cu ceilalți, cu anumite conjuncturi din dorința de a renunța la luptă, deci iată un paradox. Ecuația astrală a zilei de 16 iunie ne oferă soluția cea mai simplă prin revenirea la gânduri mai bune de iertare.
Prin urmare, 16 iunie ne ajută să ne apropiem de liniște. Pentru a ajunge acolo nu trebuie să facem gesturi majore, categorice, nu trebuie nici măcar să fim atât de încrâncenați pe un program de lucru, așa cum am văzut că a fost util în ziua anterioară. Începând cu 16 iunie și până spre finalul lunii noiembrie avem nevoie să fim atenți la lecțiile de iertare pe care viața ni le dă. Dacă fugim de această realitate, ajungem foarte ușor către critică, ajungem către judecata fără rost, către o luptă acerbă cu ceea ce se poate stinge de la sine prin iertare. În cuvinte mai simple, nu avem de ce să ne luptăm cu insecta periculoasă pe care am prins-o deja în mâini. Este suficient doar să desfacem degetele pentru a o elibera și ea va dispărea deplasându-se spre o zona situată complet înafara arealului nostru de acțiune. Cei care nu vor proceda așa vor trăi toată ziua de 16 iunie cu sentimentul că problemele care le apar sunt foarte complicate, că ele nu se rezolvă prin iertare, nici măcar nu se ameliorează. Cel care va proceda așa, în cunoștință de cauză, nu va avea nevoie să-și petreacă timpul căutând fericiri superficiale, consumându-și timpul pentru a-i convinge pe ceilalți că sunt buni sau puternici, bogați sau înzestrați. Iertarea va fi atât de generoasă, sufletul atât de plin încât va simți că viața îi este plină fără să știe concret de ce. Acest sentiment apare de fiecare dată când o provocare existențială este depășită cu succes.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la cei împreună cu care culegem roadele vieții, nu la bogățiile efemere.

Modificări pe care nu le dorim. Insucces. Griji mărunte care sunt privite disproporționat. Regăsire. Soluțiile sociale nu sunt și soluții individuale. Viața personală se intersectează cu o problemă amânată de mult timp. Apar noi justificări. Se reușește dovedirea unei pregătiri psihologice puternice. Evenimente consistente. O analiză obiectivă a trecutului. Revizuirea ideilor. Modestia are nevoie de exemple. Se discută despre resurse epuizate. Un adevăr trebuie să slujească unui interes individual.

Luna și va încheia în seara acestei zile tranzitul prin zodia Pești, nu înainte de a trece prin câteva episoade, unele bune, cu Pluton și Chiron, iar altele rele, cu Mercur și Saturn. Așadar, ecuația astrală a zilei de 17 iunie va fi evidențiată de nevoia de a identifica soluțiile individuale care se regăsesc în cele mai importante frământări ale vieții. Aici, prin această identificare, nu sunt selectate doar problemele vieții celui în cauză, ci se dorește identificarea problemelor în general cu care se confruntă oamenii. Prin acest înțeles se ajunge la o esență, cea care nu trebuie în mod obligatoriu să scoată în evidență o problemă, ci să atragă atenția asupra unui sector prioritar. Așa, apar regăsiri frumoase, unele dintre ele chiar nostalgice, cu idei personale, cu episoade ale vieții pe care le-am crezut uitate, cele care, prin explorare, vor reînvia o parte frumoasă a sufletului pe care am cam neglijat-o în ultima perioadă. Având în vedere că structura aceasta se încadrează perfect în anul sintezelor, încrâncenarea cu care am dorit să selectăm ceea ce ni s-a părut important, dar de-o manieră rațională, este cumva justificată. La fel de justificat este și îndemnul de acum de a renunța la acele metode, adică de a ne reîntoarce la gânduri mai bune, de a revizui un comportament mai vechi, prietenii mai vechi și prin această revigorare să devenim mai puternici decât era pe vremea când aceste prietenii erau active de la sine.
Pentru că acesta este îndemnul, multe s-ar putea să treacă pe 17 iunie prin mari frământări de natură psihologică, cele care zdruncină cu precădere modestia. Călătorind în trecut, așa cum am văzut că s-a întâmplat și în alte zile ale acestei săptămâni, ajungem să-i acuzăm pe cei care ne-au greșit doar prin lipsă de modestie, doar prin infatuare, doar prin acest sentiment care sfidează. Pentru a reînvia modestia are nevoie de exemple de această factură. Nu le vom găsi prea ușor în istoria personală decât dacă facem apel la marile biografii. N-ar fi rău ca pe 17 iunie să trecem cu ochiul pe rafturile unde sunt așezate cărțile preferate și să ne oprim, intuitiv, asupra uneia. La fel de intuitiv să o deschidem la întâmplare și să citim. Apoi să o închidem și să o deschidem din nou pentru a citi al pasaj. După ce vom face această operație de câteva ori să încercăm să găsim o conexiune între acele episoade care aparent nu au nicio legătură între ele. În felul acesta, aflăm mecanismul pe care-l folosim acum, pe 17 iunie, atunci când alegem. Nu este important răspunsul pe care ni-l dăm referitor la pasajele pe care le-am citit, ci este important dacă ajungem la un rezultat. Așa cum ajungem la un rezultat folosind cartea ca instrument de lucru, putem ajunge la un rezultat bun având în fața ochilor episoade ale vieții personale care aparent nu au nicio legătură între ele.
Prin urmare, 17 iunie ne vorbește despre greșeli, dar nu pentru a acuza, nu pentru a ne învinui că ne-am pierdut cândva timpul, că am alimentat o sensibilitate negativă, că nu am fost atenți sau nu am fost modești. Aflăm despre greșeli pentru a descoperi cum le-am făcut și, în consecință, să nu le mai repetăm. Deși, unii ar crede că 17 iunie ne vorbește despre informație, ne ajută să identificăm ceea ce este esențial în viață, totul, de fapt, se rezumă la stare. Ne folosim de informație pentru a ne aminti starea, pentru a o redescoperi, pentru a-i vedea cu altă încadrare, într-un spațiu mult mai mare. De lucrul acesta se face răspunzătoare și luna, cea care parcurge acum ultimul sector al zodiei Pești. Fără un asemenea ajutor viziunea de ansamblu nu ar fi reală, nu ar indica un spațiu cuprinzător, ci doar câteva puncte ale cadrului pe care să le unim și liniile respective să ne sugereze spațiul în deplinătatea sa. Pentru că Luna trece acum pe ultimul sector al zodiei Pești avem o viziune de ansamblu generoasă, încărcată de o mare semnificație pentru alegerile utile ale vieții. Trecând pe zodia Berbec, în seara acestei zile, îi face pe oameni mai combativi, deci cei superficiali sau care nu s-au maturizat încă, s-ar putea întoarce la motivația luptei și să uite din nou de modestie. Realizările pe care le-au comportat până în momentul acela adică până în seara acestei zile vor rămâne înscrise în conștiința individuală pentru a participa la definirea statutului de om în următoarea etapă a vieții, cea care va veni spre noi spre finalul acestui an.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la emoții. Cel care se va hotărî să pună în aplicare astăzi exercițiul cu cartea indicat mai sus va vedea că ajunge repede la un rezultat dacă este atent la emoții.

Avem nevoie de limpezime. Obiectele nu ne mai satisfac. Grijă față de pierderi ample. Jocul nu mai este înțeles. Competiție ciudată. Analiză fără avantaj. Logica și solidaritatea sunt vitregite. Pericol ce vine dintr-o decizie. Luptă inutilă cu un factor puternic. Nu avem instrumentele necesare pentru a demonstra. Prea multă publicitate strică. Se pierde un avantaj. Câștig prin sacrificiu sau muncă suplimentară. Soluțiile de acum, chiar dacă sunt obținute foarte greu, sunt durabile. Binele de acum este prea mult verificat pentru a nu fi solid.

Prin faptul că Luna se află deja pe zodia Berbec ar trebui să fim pregătiți ca ultima zi a acestei săptămâni să facă o notă discordantă cu celelalte. Prin multe episoade pe care le vom parcurge acum vom avea senzația că ne-am întors la un comportament mai vechi și tot efortul de a ne centra, de a evolua, de a fi mai buni sau mai puternici făcut în celelalte șase zile ale săptămânii parcurse până acum se duc pe apa sâmbetei. Nu, nu este așa. Întoarcerea la luptă are acum alte conotații pentru că ea se situează pe o altă bază. Ceea ce am învățat în celelalte șase zile ale săptămânii constituie o bază pentru o astfel de confruntare. Este adevărat, prin opoziția Lunii cu Jupiter ce se va consuma în seara acestei zile aproape toată ziua vom avea chef de ceartă, de confruntare, nu ne va conveni nimic, ni se va părea că în marile momente ale vieții am fost nedreptățiți în mod intenționat. Nu se întâmplă locul acesta de fiecare dată când Luna trece prin opoziția cu Jupiter, ci doar acum pentru că acest gând de nedreptate va face casă bună cu ambiția de a împlini o mare realizare, aspect ce este citit din relația bună a Soarelui cu Capul Dragonului prin care se și mediază tendința Nodurilor. În cuvinte mai simple, aspirațiile pe care le avem acum clar conturate în minte ar fi trebuit judecate mai demult. Pentru faptul că nu au fost adjudecate, cineva se face vinovat, desigur, oricine altcineva în afară de persoana în cauză.
Dar ultima zi a săptămânii mai are două aspecte ce se împlinesc acum care ne vorbesc despre avantaje situate tot în această zonă a destinului împlinit, a aspirațiilor pentru împlinirea unui destin. Este vorba despre sextilul Soarelui cu Uranus și împlinirea opoziției dintre Mercur și Saturn. Dacă, pe alte conjuncturi, această opoziție dintre Mercur și Saturn ar fi însemnat refuzul educației, refuzul informației, luptă împotriva celui care știe, cunoaște sau poate, coborârea celui avut la nivelul sărăciei celui care luptă, de această dată aduce un moment de stop. Pentru a reveni la gânduri mai bune, după cum aflăm din deviza generală aplicată acestei săptămâni, avem nevoie să ne oprim. În ecuația astrală a zilei de 18 iunie oprirea vine prin această opoziție, deci ea nu are acum un statut atât de rău precum l-ar fi avut în alte situații. Este posibil ca această opoziție să aducă și dificultăți în a ne aminti ceva. Aceasta însă nu este o mare pierdere. Faptul că produce o întârziere, frânează un demers care s-ar finaliza prin luptă, dă o mare putere celorlalte aspecte pentru a-și duce la împlinire idealurile. Vor transforma într-un episod foarte trist oamenii care se bazează foarte mult pe publicitate, au nevoie de reclamă, nu pot trăi dacă numele lor nu este scris undeva, rămân fără identitate dacă imaginea pe care o au este vândută. Toți ceilalți vor vedea că lupta este inutilă și cu cât vor renunța la motivele de luptă, poate chiar la luptă în sine, cu atât mai liniștiți vor fi și mai puternici prin curiozitate, prin ceea ce descoperă folosindu-și curiozitatea.
Prin urmare, finalul săptămânii ne oferă un mare avantaj. Descoperim acum că mecanismul astral de fiecare dată este perfect în sine. Acum suntem opriți din lupta inutilă pentru a cultiva alte sentimente. Cu cât am fost mai atenți de-a lungul întregii săptămâni și am adăugat patrimoniului personal noi calități cu atât mai multe vom avea de făcut acum, cu atât mai puternici vom fi prin ceea ce vom alege în cunoștință de cauză să facem. Multe din cele care se consuma acum au un puternic impact emoțional. Deci dacă vom încerca să le explicăm prin raționamente, prin logică s-ar putea să ne fie foarte greu pentru că opoziția lui Mercur cu Saturn lucrează într-un mod mai puțin plăcut și asupra limbajului. Nu vom fi inspirați să punem în cuvinte ceea ce simțim, dar vom fi lăsați liberi să aprofundăm o emoție, un sentiment, dar și tot ceea ce este legat de aceste instrumente de lucru și vine spre noi prin creativitate și modestie. Cei care nu reușesc să valorifice conjunctura astrală a momentului devin sobri, rămân blocați pe întârzieri, pe nerespectarea unui program de lucru, pierzând din vedere că 18 iunie este o zi de emoție și vor cu insistență să explice lucrurile acestea printr-un limbaj sofisticat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi acum atenți la noile motive de renunțare la luptă. A renunța la luptă nu înseamnă a fi pasiv, ci înseamnă a ne elibera de motivele agresivității care ne țin captivi în forma aceasta de luptă. Sunt alte metode prin care putem ieși învingători. Această săptămână ne spune că revenirea la gânduri mai bune ne oferă garanția de a fi victorioși fără să luptăm.

8 thoughts on “12 – 18 iunie 2017

 1. Ana spune:

  Inainte de toate vreau sa va multumesc din suflet pentru vorbele dvs”de ce el trebuie sa spuna ceea ce vrei tu sa auzi”,m-au marcat si de fiecare data imi veneau in minte,iar rezultatul a ceea ce a urmat este divin.Urmarind zodia balantei am inteles ca sectorul muncii este activat(nu ma pricep la astrologie) incepand cu ziua de 16 si ca este bine sa interactionez cumva in acest sens.
  Eu am un plan si am facut si cateva achizitii anul acesta pentru ca la anul sa imi deschid propria afacere
  pentru ca peste cativa ani sotul meu sa nu mai fie nevoit sa munceasca printre straini .Datorita faptului ca ceea ce ati scris dvs despre zodia balantei la mine s-a intamplat,ma refer la prima parte a anului cand am descoperit niste adevaruri dureroase pt sufletul meu,la ziua de 9 iunie cand am descoperit ceva ce credeam ca nu mai exista(iar dvs ati afirmat ca in acea zi balanta va descoperi un adevar)si mai ales la faptul ca in prezent trebuie sa las trecutul in urma,ceea ce este perfect adevarat,pentru ca este singurul mod pentru a merge mai departe cu liniste in suflet ,vreau sa cer parerea daca pentru o balanta cu ascendent in leu anul urmator este bun pentru a deschide afacerea,mai ales ca este un domeniu care la noi in tara nu este foarte dezvoltat si ar trebui sa ma orientez spre export,dar asta nu cred ca se va intampla anul ce vine.

  1. Detalii nu am încă…

 2. Diaconu P. spune:

  Saptamana revenirii la ganduri mai bune… Vedem ca a aparut o criza. Cum sa vedem aceasta informatie? Mi se pare o lupta. Nu este nimic pasnic..

  1. Păi, despre asta este vorba. Am convingerea că mesajul pe care l-am transmis a fost destul de clar. Nu, gândurile bune nu vin de la sine, decât prin renunţarea la luptă. Or, când renunţăm la luptă? Când totul este paşnic? Nu! Se va pune problema renunţării la lupta când apare luptă. Am insistat mult pe ideea renunţării la luptă pentru că tot ceea ce este obţinut prin luptă va şi sortit conflictului. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate şi lucrurile să se liniştească fără această componentă! Cred, totuşi, că oamenii aceştia care lupta nu sunt nebuni. Revolta nu este nejustificată ca fapta, ceea ce face ca mesajul să fie corect, însă, în egală măsură, cred că ar trebui să trecem peste. Există toată săptămâna suspiciunea unor conspiraţii, că oamenii sunt mincinoși, că trădează, însă ele sunt mai mult alte forme de conflict, de dezarmare a adversarului. Eu sunt mai tradiţionalist. Eu nu am spus nimic despre criză, ci despre o problemă de opinie, de autocontrol, care îi agită pe oameni. Desigur, fiecare se va agita după poziţia socială pe care o are, după puterea pe care o deţine.

 3. Maria spune:

  Domnule Coşer, va rog frumos raspundeti-mi si mie la o intrebare, in contextul acestui debut de retrogradare.. o intrebare care imi revine din copilarie, de la primele lecturi ale Scripturii, avand in fata atitudinea diferita a doi mari tradatori, Petru si Iuda, precum si binecuvantarea versus pierderea lor, dupa acele atitudini… Iertarea se cere, se primeste si se ofera? Cum e potrivit sa simtim in raport cu omul care nu are pareri de rau despre fapta cu care a ranit, dimpotriva, se mandreste cu ea invocand niste explicatii savante sau se scuza penibil ca nu ar fi avut alta optiune, nu cere iertarea, ci chiar continua sa o repete?
  (Sunt un om pe care parintii au incercat intrauterin sa-l ucida, au reusit doar cu fratele meu geaman, oprit in evolutie la 6 luni, dar nascut la termen mort, am crescut inauntru cu el alaturi mort. Amprenta se regaseste in toate palierele vietii mele, parca perpetuandu-se deja insuportabil de dureros. Vreau sa ii iert. Am inteles „motivele”, frica lor. Dar nu sunt in stare sa admita ca au fost in eroare si continua sa-mi faca mult rau, oricat de mult am vorbit cu ei.)
  Multumiri!

  1. Având în vedere că pasajul din Biblie referitor la acest subiect face parte din împlinirea mesianică, ar trebui să privim cu mai multă înţelegere către drama celor care nu vor să participe la viaţa socială, dar nici la cea spirituală prin evoluţie rapidă, pentru că sunt, de felul lor, mai leneşi. Când vrei să pui un leneş la treaba întâi te refuza, apoi, dacă insişti, devine categoric şi, cine ştie, până la urmă îşi poate escalada această atitudine devenind agresiv pentru a-şi proteja comoditatea. Acestea vin din materie. Materia are mecanisme de conservare, nu pentru că este împotriva evoluţie, deoarece şi ea evoluează, şi ea se reorganizează, ci pentru că nu o poate face în ritmul alert ce ne vine din subtil. Când oamenii, puternic înfipţi în elementele active ale materiei, întâlnesc un factor de transformare ce vine din subtil, se opun şi o fac aşa cum ştiu mai bine sau cu instrumentele care le sunt cel mai la îndemână: mint, bârfesc, fură, torturează, strica, deformează etc. Subiectul propus de tine la asta se referă. Cineva, în speţă părinţii tăi, au pus pe tine o găleată de nămol. Nu este potrivit să mergi toată viaţa murdară de nămol doar pentru a le arăta celorlalţi cât de vinovaţi sunt. Ar fi o mare pierdere de vreme și o risipire a vieții tale care are, desigur, alt scop. Da, sunt vinovaţi, dar de vreme ce ai înţeles lucrul acesta nu mai este treaba ta. Prin înţelegere te desprinzi de vina lor. Dacă îţi foloseşti înţelegerea pentru a face din această vină una comună, atunci nu mai eşti victimă, ci creator de greşeală pentru că, prin energia ta, o duci mai departe cu straie noi, o exprimi prin noua înţelegere. În cuvinte mai simple, ceea ce îţi este dat prin înţelegere spre a te ridica, tu foloseşti pentru a rămâne împietrită. Petru înseamnă piatră, nu? Şi este un fel de trădător? Nu a fost el unul dintre cei mai rigizi/conservatori dintre toţi? Nu era el considerat cel mai puternic dintre toţi? Ce paradox! Avem puterea de a ne elibera, dar diferenţa o facem noi dacă știm sau nu să alegem ce să facem cu ea. Ea va fi putere în orice context, dar nu în orice context produce același rezultat. „Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!” (Matei, 6:22-23)

   1. Maria spune:

    Fara cuvinte… Multumiri din inima!

    1. Cristina spune:

     Scuze ca ma bag in discutie; am insa in familie o situatie similara (nu e vorba de mine, ci de cineva f apropiat ca grad de rudenie). Fata a fost abuzata psihologic si emotional de mica de catre parintii ei, un abuz mai mult sau mai putin subtil, dar foarte pregnant. In esenta, era permanent vinovata pt orice, criticata pt fleacuri, culpabilizata pt alegerile diferite de ale parintilor (inclusiv de gust), iar daca protesta i se reprosa ca nu isi iubeste familia, ca e nerecunoscatoare etc. (parintii fiind si f instariti si, da, dpdv material copilul neducand lipsa de nimic).
     Intre timp, copilul a crescut si a invatat sa gestioneze cu un rafinament uluitor situatia, imbinand – e adevarat, cu mult ajutor din afara – intelegerea rationala a ce s-a intamplat cu mila, empatia, iertarea. DAR…pt ca exista un ‘dar’ – lucrurile nu merg chiar ca pe roate, pt ca exista aceasta tendinta, poate intemeiata pe buna-credinta, si nu intotdeauna pe orgoliul prea indelung reprimat – de a le explica atunci cand abuzurile reapar, de a-i face sa inteleaga. Suspectez insa ca ori de cate ori simtim nevoia sa demascam ( si aici am in vedere propria experienta cu ai mei, nu atat de dura, dar oricum…iritanta), un pic de orgoliu tot e implicat, si aceasta farama de orgoliu intra in rezonanta cu orgoliul din ei, iar lucrurile escaladeaza. E nevoie intr-adevar de curatire autentica in astfel de situatii, de iertare autentica, ceea ce nu e asta de usor, am observat, pe cat pare. Dar ce ocazie de primenire spirituala…
     Situatia in cazul de care vorbeam e cu atat mai ingrata cu cat ea e nevoita sa stea inca in preajma parintilor, depinde de ei material, deci nu se poate rezolva simplu, prin plecare. In plus, traumele acumulate au facut-o sa aiba diverse frici care, de asemenea, o tin aproape de ei. Prin urmare, este inca supusa stilului abuziv ale carui manifestari chiar daca s-au diminuat oarecum in timp, este prezent si irupe constant intr-un fel sau altul, pt ca tiparul de baza nu e rezolvat, e la locul lui si genereaza efecte in continuare.

     Or, am observat si eu si ea, ca ori de cate ori incearca sa explice – fie si in cel mai calm si rational mod cu putinta – propriile ei cuvinte se intorc impotriva ei, sunt rastalmacite: ca e prea sensibila, ca despica firul in patru, ca vine cu interpretari absurde la care nimeni nu s-ar fi gandit etc. etc.. Lucrurile degenereaza, abuzurile se reactiveaza exponential, ea reactioneaza indignata, ei reincep sa se victimizeze, ea are remuscari si toate aceste remuscari o duc la concesii care nu fac altceva decat sa surpe in mintea lor toate adevarurile cu truda revelate in timp.
     Bref, nu stiu daca ajuta, dar simt nevoia sa impartasesc aceasta experienta: cu oameni abuzivi (fie si inconstient, cum deduc eu ca e cazul alor tai) am observat ca vorbele nu prea isi au rostul. Ce are intr-adevar efect este atitudinea. Cu cat esti mai autentic desprins de nevoia de a demonstra ceva (ce zicea si Gheroghita), cu cat mai sigur pe tine, mai angajat pe calea ta si mai independent emotional de ei – pastrand, desigur, in acest timp, atitudinea amabila, umana, civilizata, dar ignorand deviatiile prin tacere – cu atat le vei da mai mult de gandit…sau poate nu! Cata vreme insa i-ai iertat in inima ta, nu vei mai simti nevoia de a le arata eroarea si a escalada astfel conflictul, asa cum spunea si Gheorghita mai sus, iar ei vor simti asta si se vor dezamorsa. Pt ca orgoliul lor nu va mai avea cu ce sa intre in rezonanta, va ramane in adormire… si, treptat, poate se va usca si va muri ca o planta neudata.
     Dar admit – am vazut asta din experienta de mai sus – ca nu este chiar asa usor sa treci cu adevarat, in suflet, peste lucrurile astea. Dar nici imposibil, nici pe departe… Totul e, cand apare ‘ispita’, provocarea, sa reunosti tiparul si sa nu musti momeala, sa iti vezi de viata ta.
     Nu stiu daca msj meu a rezonat cu experienta ta, dar in mintea mea stiu sigur ca al tau a rezonat cu experienta mea, si de-aia mi-am permis sa intervin. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.