19 – 25 iunie 2017

19 – 25 iunie 2017 este săptămâna sobrietății, a mândriei pentru faptele celorlalți și a surprizelor ce ne vin din adâncuri. Mulți consideră că în situații precum vom fi de-a lungul acestei săptămâni, când se cere comunicare și flexibilitate, sobrietatea este un semn de maturitate, de profunzime, de evoluție. În opinia unora, a fi sobru, când ar trebui să vorbești, arată că ai făcut deja o selecție și nu vrei să-ți pierzi vremea și nici energia pe discuții fără rost. Aceste persoane ar trebui să-și amintească faptul că niciodată sobrietatea prezentată în modul acesta nu va fi separată de mândrie. Or, din punct de vedere spiritual, mândria chiar este un păcat. Așadar, de-a lungul acestei săptămâni vorbim de plăceri vinovate, atracție către stări psihice vicioase, pe care le-am văzut mult timp de-a lungul vieții drept mari calități. Pentru a transforma aceste elemente de comportament în factori de creștere și dezvoltare ar trebui, așa cum ne îndeamnă și deviza generală, să le folosim pe acestea pentru binele celorlalți, pentru a evidenția rezultate ale muncii lor. Numai în felul acesta ne putem aștepta la surprize bune ce ne vin din adâncuri. Altfel, nu numai că vom greși la suprafață, dar vom răscoli și adâncimile sufletului pline de resentimente, complexe de inferioritate sau tristeți adânci. Cine va răscoli zona aceasta este avertizat că va avea o săptămână destul de grea, când până și pentru un simplu zâmbet va fi nevoie de un mare efort.
Pentru că această săptămână ne vorbește despre anumite pierderi ce s-au consumat anterior, fie pentru că ne-am implicat în lupte sterile, fără rost, fie pentru că nu am plătit tributul pentru liniște sau pentru sănătate, așa cum știm din vibrațiile sintetice ale săptămânilor anterioare, unii vor considera că a pune o barieră, a lua distanță, a apela la mândrie, poate chiar și la puțină aroganță, este cea mai bună soluție. Cei care vor considera că așa trebuie procedat li se recomandă să-și amintească de proverbul înțelept: „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face!”.
La capitolul evenimente astrale această săptămână aduce câteva episoade de o mare însemnătate pentru luna iunie, dar și pentru această perioadă a anului. Vorbim aici despre o relație bună dintre Venus și Neptun susținută de un mesaj bun pe care planeta Mercur îl lansează cu ajutorul Axei Dragonului și al lui Uranus. Apoi vorbim de un careu între Neptun și Luna neagră ce a fost activ și în săptămânile anterioare și care atinge momentul de maximum miercuri, 21 iunie. De asemenea, tot pe 21 iunie se definitivează și careul lui Jupiter cu Junon. Soarele și Mercur în aceeași zi vor trece pe zodia Rac și se vor afla într-o conjuncție strânsă foarte aproape de momentul când Luna va trece prin careul cu Axa Dragonului. Lucrul acesta se petrece în prima parte a săptămânii. Pe finalul săptămânii apar alte combinații de bine și rău, de elemente pozitive și negative care susțin cu mai multă luciditate și mai multă putere deviza generală a acestei săptămâni. În consecință, pentru a nu prezenta într-o formă trunchiată ceea ce este deja analizat pe fiecare zi a acestei săptămâni, ansamblul acestui interval trage un semnal de alarmă asupra faptului că în maniera aceasta, prin aceste cuvinte sterile, prin acest refuz de a ne transforma nu putem merge mai departe. Cei care cred că pot să o facă o vor face pe cont propriu, consumând din ceea ce au acumulat cu mare efort până acum. Sunt avertizați însă că sacul din care consumă are fund, că aceste rezerve, la un moment dat, se vor termina, iar lucrul acesta nu se va întâmpla foarte departe în viitor, ci până la finalul acestui an.
La capitolul evenimente concrete, vom avea atât de multe momente sociale de conflict și de bucurie, de senzualitate și dezamăgire încât, fără a raporta aceste episoade la o idee forță, la deviza generală a acestei săptămâni, ne va veni foarte greu să înțelegem care este rostul pentru care avem parte de asemenea experiențe acum. La finalul acestei săptămâni nu va fi importantă colecția de episoade, ci înțelesul lor. Prin acest înțeles putem vorbi despre o schimbare ce va dura mult, fără să conteze cum o formulăm, că i spunem confort, confirmarea valorii, eliberării de păcat, purificare, sănătate, regăsire a iubirii pierdute. Dacă avem senzația că lucrurile se derulează foarte repede, că timpul trece foarte repede, ca atenția se fixează pe un eveniment trist sau că nimic din ceea ce este supărător pentru alții sau care există ca o problemă în spațiul public nu ne afectează nu ne schimbă starea, nu ne întoarce din drum, înseamnă că deja suntem în tabăra victorioasă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne gândi acum la schimbare, chiar dacă rostul pentru care se întâmplă ceea ce ni se întâmplă acesta este. Să-i lăsăm lucrării de libertate de acum să-și vadă de propria desfășurare, noi doar să facem o selecție pozitivă, doar să ne îndreptăm atenția către ceea ce este simplu și frumos.

Incendiu. Redecorare. Schimbarea bilanțului. Dezordine. Ruptura este abordată fără judecată. Avantaje obținute pe o cale mai puțin corectă. Viața are planuri mari. Risipă. Inițiativă complicată. Oamenii vulgari devin prea puternici. Prea multă încordare. Se discută mai multe despre bine decât despre a face binele. Dispare un pericol. Nu suntem constrânși să facem un compromis. Lecție nouă despre asimilare.

Debutul acestei săptămâni se face într-un ton simplu. Vor exista însă și oameni care se vor gândi la acțiunile acestea ca și cum a sosit momentul să se impună, dar o fac prin sobrietate, prin mândrie, adică așa cum nu ar trebui. După cum ne spune și deviza generală aplicată acestei săptămâni, se face apel la sobrietate și la mândrie, dar nu la modul general, ci cu scopul de a evidenția faptele celorlalți. Conform ecuației astrale a zilei de 19 iunie faptele celorlalți sunt elogiate pentru a rămâne în conștiința celorlalți, pentru a evita o risipa, nu pentru a lupta. În felul acesta, pe 19 iunie ne amintim de multe din evenimentele pe care le-am parcurs în săptămâna anterioară, cea care a lucrat cu motivele nonviolenței.
Relația bună pe care Luna o are acum cu Axa Dragonului, fără a putea media tendința Nodurilor ne vorbește despre un prilej bun care se finalizează prost. Cine a lucrat pentru episodul acesta nu va avea parte de o finalitate proastă, nu va ajunge să simtă pericolul. Cel care a trăit și în săptămâna anterioară ca frunza în vânt considerând că este nonviolent dacă nu avut parte de conflicte, va avea de parcurs în prima zi a acestei săptămâni o întâmplare care îi testează rezistența la efort. Cei care în săptămâna anterioară au fost prefăcuți, adică au afișat un calm imperturbabil deși, în realitate, nu sunt așa liniștiți din fire, își vor petrece prima zi a săptămânii certându-se cu toată lumea, devenind vulgari, enervându-i pe ceilalți. Nu ne risipim în noțiuni abstracte dacă invocăm faptul că trăsătura definitorie a zilei de 19 iunie se bazează pe comunicare. Prin motivele pe care ni le oferim singuri în a ne apropia de oameni cu inima deschisă, în a crea alianțe frumoase, în a rezolva împreună probleme care țin de comunitate, demonstrăm o putere pozitivă de care se poate folosi toată lumea. În cuvinte mai simple, în toată această coerciție pentru un rezultat bun stă toată puterea momentului. Dacă reușim să îndepărtăm un pericol, să rezolvăm o problemă de lucru, de muncă, de efort prin comunicare sau coerciție am reușit să împlinim și așteptări pe care le avem de mult timp. Aceste așteptări pot veni, așa cum știm din deviza generală a acestei săptămâni, din adâncuri. La început, acestea vor părea surprize neplăcute, alte sarcini pe care ar trebui, teoretic, să le rezolvăm, dar vom vedea din ecuația astrală a zilei următoare că victoria prin aceste semne este deja adjudecată.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre o problema care s-ar putea transforma într-un mare conflict social dacă nu o rezolvăm. Ea se poate soluționa foarte simplu, însă nu vom putea să o facem de unii singuri, ci prin comunicare, prin schimb de experiență, prin lucru în echipă. Este posibil ca o mare parte a demersurilor acestei zile, în special cele care se bazează pe un plan făcut de dimineață, când încă mai era activ careul Lună-Pluton, să ofere drept soluție o ruptura. Această ruptură poate fi o opinie despre un om, una categorică și care ar putea să nu îl avantajeze, să îi sufle într-o clipită strălucirea falsă ce o purta pe chip. Duritatea a ceea ce rămâne în urmă îi va face pe unii să creadă că ziua este proastă, rea, încărcată de pericolul pe care-l are acum în fața. Descoperirea adevărului printr-un procedeu făcut împreună cu alții, pentru binele celorlalți, printr-un lucru făcut cu simț de răspundere, cu respect, anulează un conflict social ori îl transferă într-o zonă unde să aibă o altă calitate, nu aceea de a enerva, distruge sau întârzia. Aceasta este condiția principală pentru a transforma vibrația zilei de 19 iunie într-un element curat, imaculat, pur prin care asocierile de acum să nu fie trecătoare, ci să devină prietenii de durată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde vremea considerând că munca este o pedeapsă. Prin ceea ce facem astăzi încrâncenarea este o pedeapsă, ranchiuna, marginalizarea, separatismul. Toate acestea devin pedepse care îi îmbolnăvesc pe oameni de singurătate, nu munca.

Biruință. Un sacrificiu este apreciat. Se dovedește generozitatea. Vorbele susțin idealurile. Recomandările vindecă. Viciul este ignorat sau explicat la scenă deschisă. Se găsește o soluție pentru o pagubă materială. Farmecul atrage atenția celorlalți. Deschidere către un plan superior. Convingeri ciudate. Ne trezim brusc la realitate. Dezinvoltura sprijină, dar nu pe o perioadă lungă de timp. Siguranță. Gânduri de distracție. Prea multă senzualitate. Amintiri atractive. Nevoie de mișcare pentru a combate o înțepenire.

În noaptea de luni spre marți Luna va intra pe zodia Taur și abia în a doua parte a zilei va împlini două unghiuri pozitive cu Marte și, respectiv, Junon. Până atunci, alte planete individuale, în raport cu elemente astrale colective, fac jocurile. Soarele se va afla într-o relație negativă cu Chiron, Mercur va trimite raze pozitive către Capul Dragonului și Uranus, iar Neptun va definitiva sextilul cu Venus ce a fost activ și în săptămâna anterioară. Structura astrală a acestei zile îi face pe oameni să creadă că durerea îi trezește la realitate, că numai prin investigarea ei, prin analiza unei probleme, la început a unei probleme mai mici, dar, cu timpul, și investigarea problemelor mai mari, pot ajunge la soluții mărețe. Lucrul cu energia, adică munca în sine va avea un farmec aparte pe 20 iunie pentru că produce efecte pozitive acolo unde flexibilitatea va fi mai mare. Elementele benefice ale momentului sunt în mare parte creionate de relația bună pe care Mercur o are cu Axa Dragonului și prin care reușește să medieze tendința Nodurilor. Din nefericire, impactul acestei planete este unul care se va evidenția prin libertatea de expresie pentru că iminenta conjuncție cu Soarele, aspect care se va împlini la grad perfect în ziua următoare, dar și faptul că în continuare cele două astre primesc o opoziție din partea lui Saturn din Săgetător, îi face pe oameni să recunoască demersuri importante doar după ceea ce este greu, apăsător sau dificil de rezolvat. Pentru oamenii puternici ipostaza aceasta este una provocatoare și rezultatul va fi unul eminamente bun. Asta nu înseamnă că efortul este mic. În plus, există o comunicare interesantă între demersurile dominate de idee, rațiune, logică, cele care vin de pe un traseu al spiritului. Ele vor fi separate doar de cei care lucrează cu energia, doar de persoanele care au experiență în sensul acesta. Pentru că în această dispută între bine și rău, între putere și slăbiciune intervine și relația bună dintre Mercur și Uranus, semn de libertate, mobilitate a gândirii, curaj, mulți vor avea sentimentul că se află pe finalul unei etape, că trebuie să plătească un preț pentru liniște, pentru ceea ce îi bucură mai tare. Omul simplu, omul comun, observa că sunt anumite lucruri dificil de rezolvat pe care nu le poate finaliza nici măcar cu determinarea zilei de 20 iulie, nici dacă se mobilizează, nici dacă renunță, cu forța, la ceea ce este complicat, ci doar dacă abordează problemele cu dezinvoltură. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziuni astrale, știm că viața este făcută cu bune și cu rele, că elementele care încântă se amestecă printre cele care nemulțumesc sau provoacă suferință. Fiecare dintre aceste emanații ale destinului vor avea integrate mesajului propriu două componente: atât una materială, cât și spirituală. De această dată, tot ceea ce ține de materie frânează, ne blochează sau ne face viața mai grea și, de partea cealaltă, tot ce ține de domeniul spiritualității ne încântă, ne eliberează de o mare greutate. Aceste elemente sunt întrepătrunse și marele pericol al momentului vine din faptul că oamenii imaturi, cei care nu au răbdare, vor încerca să-și ascundă dificultatea de înțelegere prin rigiditate, prin decizii categorice, prin delimitare abuzivă. La origini, impulsul acesta este bun pentru că el vine din relația armonioasă a lui Mercur cu Axa Dragonului, vine din dorința individului de a-și controla propria viață printr-o structură rațională, prin decizii bazate pe judecată. Din nefericire, judecata de acum poate să producă efecte bune pe baza modelelor de succes pe care le accesează. În cuvinte mai simple, avem nevoie pe 20 iunie să fim lăsați în voia curentului, nu ca o atitudine de iresponsabilitate, ci ca o chemare către profunzime, cea care îi spune omului să renunțe la instrumentele care nu sunt utile, să fie deschis către necunoscut, ca să poată recunoaște ceea ce este superior fără a știi totul despre asta, fără avea habar cam cum arată viața la finalul acestui traseu. Așa cum este lesne de observat, nu vom putea face lucrul acesta decât dacă vom pune în toată această flexibilitate, o picătură de credință. Așa după cum suntem învățați din înțelepciunea creștină, această picătură de credință își poate împlini rostul chiar dacă mărimea sa nu depășește un bob de muștar. Ceea ce ne îndeamnă să acționăm prin cantitate reprezintă, în ascuns, tentația de a ne depărta de calitate.
Prin urmare, 20 iunie este o zi de muncă. De această dată, munca este realizată împotriva celorlalți, dar nu pentru un beneficiu ușor de recunoscut, așa cum știm că se întâmplă de regulă, ci pentru o achiziție nouă. Elementele importante ale momentului se ascund în spatele celor banale. Omul matur va ști cum anume să se coordoneze pentru a nu fi blocat în banalul acestei zile. Cine nu sacrifică marea șansă a momentului preferând calitatea, se va elibera de structuri înțepenite ale gândirii, va deveni flexibil prin legătura minunată pe care o va face între gând și sentiment, între rațiune și emoție. Chiar dacă lucrurile acestea, atunci când sunt explicate, par foarte complicate, viața ne arată că în practică ele au o simplitate amețitoare. Conform conjuncturii astrale de acum, într-o reprezentare ipotetică, o plimbare într-un parc este pentru omul comun, care preferă cantitatea în defavoarea calității, un moment deconectant, ca și cum totul există pentru a sluji nevoii sale. Vegetația, copacii, toată ambianța nu are alt rol decât acela de decor. El va interveni în acel decor cu propriile tensiuni, având așteptări comune din punctul său de vedere: ajunge acolo pentru a se liniști, pentru a elimina o parte din gândurile parazitare. Un om profund va interacționa cu ceea ce are în jur modificând atitudinea de pe decor, anturaj, de pe interacțiune cu obiecte pe interacțiune cu ființe. Arborii din jur sunt ființe care trăiesc o altă realitate. Liniștea devine, astfel, efectul raportării la un nou etalon. Cel care privește ce are în jur ca pe un decor nu face decât să ducă mai departe, chiar și în acest moment de deschidere către valorile profunde ale vieții, un șablon de percepție.
Așadar, deschiderea către o altă reprezentare a vieții ne poate ajuta să descoperim că nu avem nevoie de cursuri de perfecționare, să cheltuim prea mult timp sau alte bunuri pentru formare, pentru educație, pentru cunoaștere. Tot ceea ce ne trebuie vine ușor. Este nevoie doar să fim deschiși să le vedem și să le primim. Aceste informații pot veni și prin intermediul oamenilor, prin intermediul necuvântătoarelor, prin tot ceea ce este animat de o mișcare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în convingeri ciudate. Gândurile acestea rigide, dacă sunt bune, dacă au cumva un rost, să fie abordate altădată.

Se discută prea mult despre recompensă, dar nu se face nimic. Înțelegere eronată. Frustrări. Depășirea unei perioade bune pentru a strica. Aruncăm un cadou. Refuzăm o moștenire. Nu înțelegem corect contextul. Avantaje doar prin condiționare. Hărțuirea este ridicată la rang de lege. Evenimente ostentative orientate împotriva binelui personal. Se discută prea mult despre conflict. Teamă de decădere. Neglijență. Conștientizarea obstacolelor fără a face nimic. Neîmplinire. Dezamăgire risipită doar de efortul personal. Tendința de a munci puțin. Dorința este înlocuită cu curiozitatea.

În dimineața acestei zile Soarele va intra pe zodia Rac și, la puțin timp, și Mercur va trece și el pe această zodie, după care se vor trece în după-amiaza acestei zile printr-o conjuncție. În rest, schema astrală a zilei de 21 iunie ne aduce o formă de refuz pe care o vom privi ca pe o moștenire, ca pe un obicei de care nu ne putem desprinde, ca pe niște semne proaste care ne arată că ocupăm o poziție nedorită, un loc inferior, că suntem desconsiderați sau că teama de viitor este cumva justificată. Toate aceste elemente rele nu sunt altceva decât semne ale unei neglijențe și, practic, despre neglijență este vorba pe 20 iunie. Atât elementele cu deplasare lentă, cât și celelalte, atât unghiurile care se împlinesc imediat ce Soarele trece pe zodia Rac, deci cele ca au la bază un fundal dominat de note revendicative, dar și careul pe care Mercur și Chiron îl împlinesc în noapte de marți spre miercuri, ne vorbesc despre rememorare, despre relațiile artificiale pe care trebuie să le transformăm, despre conflictele interioare de acum care seamănă cu alte conflicte, despre nostalgia puterii pe care vrem să le retrăim prin presiune, prin demascare, prin dominare. Dacă în această perioadă nu ar fi fost foarte activ careul dintre Neptun și Luna neagră, problema aceasta de performanță atinsă cu orice preț, călcând pe cadavre, deci considerând bunul simț al celorlalți sau neglijând anumite asocieri care s-au dovedit a fi de bună factură, alegerile nu ar fi fost atât de dificile, adică ar fi lipsit presiunea internă și oricât de greu ne-ar fi fost să parcurgem un demers public, am fi avut tăria de caracter necesară.
Unii mai sensibili, mai slabi de înger nu vor reuși să se desprindă de această dramă personală și vor greși. Își vor aduce aminte peste timp de momentul de 21 iunie ca fiind unul când au renunțat la dragoste, au hrănit mândria, s-au pus de-a curmezișul, s-au revoltat și i-au pedepsit pe cei buni. Alegerea în sine este proastă deoarece Luna neagră impune acum gândului curat să se revolte, să se depersonalizeze, să se anuleze. Ajungem, așadar, să-i pedepsim pe cei care merită cel mai puțin doar pentru că nu există acum o sincronizare cu emoțiile lor, doar ni se pare că sunt departe, că ne resping, că sunt reci, prea sobri. Abordând această schemă negativă arată un lucru foarte interesant: ani de zile am trăit în această dezamăgire, multe luni, poate chiar o perioada vieții, am trăit cu suspiciunea pe care o văd acum ca fiind certitudine. În a doua parte a zilei, când soarele și mercur se vor afla într-o conjuncție foarte strânsă, vom avea și putere în sensul acesta. La fel ca și în ziua anterioară, multe din elementele frumoase și rafinate ce se ascund în spatele aparențelor prind aripi și ne pot duce dincolo de curiozitate, în zone lipsite de spectaculozitate. De această dată mândria pentru faptele celorlalți nu este un element bun pentru că nu scoate în evidență calitatea unui om pe care-l admirăm, ci este mai curând o invidie disimulată.
Prin urmare, 21 iunie este o zi a decăderii prin neglijență. Cădem pe gânduri, ne lăsăm cuprinși de sentimente apăsătoare, de dorințe de răzbunare și toate vor fi explorate intens, din ce în ce mai intens fără să fie confirmate și de ceilalți, dar și de un cadru general ce se folosește de marea putere a gândului ce ne vine din conjuncția Soare-Mercur pentru a împlini simple presupuneri. Atracția către vechi, teama de condiționare, gândul că pasul către o zona necunoscută ar putea să însemne întâlnirea cu alți oameni care să ne hărțuiască, să ne supere, să ne descurajeze ne face să reacționăm negativ înainte ca evenimentul să se împlinească. Planurile rele pe care le gândim în prima jumătate a zilei, cu Mercur pe ultimul grad al zodiei Gemeni, vor face în așa fel încât în a doua parte a zilei, prin conjuncția Soare-Mercur, dar și prin careul Lunii la Axa Dragonului, să se împlinească.
Așadar, 21 iunie devine o zi de mare determinare, când reușim să ne menținem pe cale dacă invocăm nostalgii frumoase, dacă nu uităm cine suntem, dacă nu ne temem de oamenii care par mai triști decât au fost până acum, mai răutăcioși, mai instabili. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor recunoaște vibrația zilei de 21 iunie ca fiind o formă de hrană. Nu este hrana cea de toate zilele, nu este ceea ce ar trebui să rămână mult timp în conștiința individuală, ci o hrană în care am crezut pentru că așa ni s-a spus, pentru că ne-am obișnuit cu ea ori pentru că am ales-o ca un pretext în a refuza schimbarea. Pentru acești oameni ziua este desfășurată prin etape foarte clare. În prima parte a zile suntem obosiți, nemulțumiți, răutăcioși și chiar dispuși să folosim o mare parte din energia pe care o avem pentru a fi crezuți că suferim, iar în a doua parte a zilei, când ne întâlnim și cu ecoul a ceea ce am intenționat în prima parte a zilei, vom vedea cât de ușor vom fi păcăliți ajungând să credem în presupunerile care sunt acum confirmate. Cel superficial va vedea că această confirmare nu este decât o altă formă de minciuna, este un răspuns forțat. Așa cum știm din alte lecții de viață pe care le-am tot urmărit în analizele pe care le facem aici, sobrietate și mândria nu am nevoie de motive, ci doar de pretexte. O structură emoțională instabilă sau imatură va prefera întotdeauna distanța, răutatea gratuită sau mândria pentru a impune celorlalți o valoare. Valoarea nu poate fi impusă decât dacă este falsă. Cea adevărată este recunoscută de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi atenți la faptele bune pe care le facem pentru ceilalți. Faptele bune pentru noi riscă să fie mult mai ușor contaminate de mândria de a avea sau de a putea.

Nevoie de confirmare. Apar noi informații. Desfășurarea este oprită. Este nevoie de observație. Șansele sunt discutate altfel. Contradicții gratuite. Securitatea este sporită. Capacitate de observare. Evoluție spectaculoasă.

În noaptea de 21 spre 22 iunie Luna va intra pe zodia Gemeni, iar primul aspect îl va face abia când ziua se încheie: un trigon cu Jupiter. Asta înseamnă că în mijlocul săptămânii se va vorbi despre o desfășurare oprită. Scopul pentru care această desfășurare se oprește este acela de a confirma o putere personală, o forță de grup, un element care să ofere structurii in sine, chiar individului, o securitate sporită. Abia acum, în mijlocul săptămânii, simțim mult mai intens că în adâncurile ființei sunt forțe pozitive de care ne putem folosi pentru a crește, pentru a deveni mai puternici și mai înțelepți. La modul concret, 22 iunie aduce o mare capacitate de observare, viziune de ansamblu, însă nu la modul cuprinzător, ci, așa cum știm că se întâmplă de fiecare dată când Luna trece prin zodia Gemeni, punctual, sunt invocate puncte esențiale ale unei construcții și apoi, cu imaginația, fiecare să vadă o figurină, o structură, așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul constelațiilor. Relația bună pe care Luna o împlinește acum cu Jupiter ne vorbește despre un semn de justiție pe care oamenii nu și-l pot explica. Lucrul acesta ne dă bătăi de cap pentru că este susținut de forțele care vin din adâncuri. Cei care aleg, din teamă sau ignoranță, să fie mândri și sobri, să pună bariere între ei și ceilalți, considerând că acest comportament este un atu, nu vor mai avea putere să acceseze elementele care se află în adâncuri. Aceste persoane își opresc demersurile și nu simt că pierd deocamdată ceva pentru că planetele sunt răsfirate, sunt împrăștiate, iar evenimentele sociale sunt foarte numeroase. Apoi, pentru că Luna trece prin Gemeni există și o înclinație către tot ceea ce se înmulțește rapid, către tot ceea ce este sporit ca număr sau ca zgomot. Prin această poziție exteriorul pare perfect, atât de perfect încât să aibă și aroganța de a sugera că elementele care nu se văd, cele care se află în adâncuri, la care prea puțini oameni au acces, trebuie să fie considerate la fel de perfecte precum sunt cele de la vedere. În realitate, toată puterea personală este investită în ambalaj, iar interiorul este neglijat, abandonat, prăfuit.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată care sunt elementele durabile pe care am putea să le pierdem printr-o decizie proastă, printr-o stare de moment, printr-un capriciu. Pentru că suntem în săptămâna sobrietății și a mândriei, așa după cum ne spune prima parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, 22 iunie poate fi o zi de strălucire pentru cei care iubesc această latură a vieții. Ea nu este deloc un aspect esențial, dar pe unii nu-i interesează profunzimea vieții și nici elementele esențiale. Cei care nu se iau acum după elemente care strălucesc cel mai tare vor dovedi că sunt pregătiți pentru o evoluție spectaculoasă. Pentru a ajunge la aceste elemente valoroase, la nestematele vieții, la Piatra Filozofală, este nevoie să facem mai mult decât suntem îndemnați prin vibrațiile generale ale momentului. Prin aceste trăsături universale, oamenii își vor aminti de întâmplări bune și se vor simți buni, își vor aminti de întâmplările rele și se vor simți răi. Viața este, însă, mai mult de atât. Întâmplările bune și rele fac parte dintr-o structură mai mare, iar în adâncul sufletului se ajunge prin intermediul acestei structuri complexe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că îndemnul la pace, acea stare sufletească imuabilă, are atât un echivalent spiritual, cât și unul fizic. Pacea spirituală ne duce către liniște, pacea trupului ne duce către somn. În funcție de unde ne fixăm atenția de acolo ne vine pacea.

Efort comun. Prezența unui factor bun care înclină balanța. Decizie împotriva răului. Conștientizarea suferinței celorlalți și vindecarea ei prin generozitate. Vitalitatea devine importantă. Inițiativă. Înăbușirea unei revolte. Consum suplimentar. Dușmanii sunt ascunși. Seducție. Anumite decizii par tardive. Câștig prin perseverență.

Relațiile proaste pe care Luna trebuie să le parcurgă în această zi cu Luna neagră și Saturn ne vorbește despre o decizie împotriva răului. În primul rând, tendința de a vedea totul prin mândrie, prin supraapreciere, prin sentimente negative, afectează balanța valorilor și, pentru mulți, această decizie împotriva răului poate fi o luptă reînviată, un conflict mai vechi, poate fi începutul unei confruntări. Avem nevoie să fim foarte atenți asupra impulsurilor pe care le simțim în această zi, pentru că accentuarea axei Gemeni-Săgetător aduce o putere foarte mare pe cuvânt, pe replică, pe informație, dar această putere este prea intensă acum și volatilă în zilele următoare. Credem că prin acțiunile de acum dăm o replică, punem la punct pe cineva, învingem în adversar, dar în realitate nu facem decât să dezgropăm securea războiului pe care nu-l putem câștiga niciodată.
Structura aceasta tensionată care vine din accentuarea axei Gemeni-Săgetător nu se consumă cu scopul de a distruge valori asupra cărora am lucrat de la începutul săptămânii și până acum, ci pentru a conștientiza revolta care nu a fost rezolvată, pentru a opri consumul suplimentar ce se desfășoară dincolo de aparențe, acolo unde există viața adevărată a individului. Cel care crede că iese din calmul imperturbabil arătat în raport cu această problemă care tulbură acum nu demonstrează că este puternic prin mobilizare, ci că este slab prin faptul că nu se poate controla în fața stimulului. Cine este lucid își va da seama că în zilele anterioare nu am reacționat ca acum pentru că nu a existat stimulul. Dacă în fața stimulului nu intervenim prin autocontrol, nu mergem mai departe prin perseverență, adică să fim detașați de revolta spre care suntem atrași, nu arătăm decât că în adâncuri lucrurile nu au fost clarificate niciodată, că liniștea a fost superficială, că tot consumul suplimentar care a afectat starea psihică, sănătatea, relațiile, nu a reprezentat, așa cum am crezut, rezultatul unor conflicte sociale, expresii negative ale unui nivel de înțelegere sau cunoaștere, ci produsul unor frământări interne pe care nu am vrut sau nu am avut puterea să le înfruntăm. Pentru că mult timp am acționat în modul acesta, avem șansa acum, prin conștientizare, să vedem că ne-am ales dușmani pe măsura stărilor pe care l-am avut. Dacă ne-am ascuns stările de mânie nu înseamnă că le-am făcut inactive, ci că ne-am simțit atrași, interesați, motivați de dușmanii ascunși. Toate lucrurile acesta primesc un ajutor foarte important din partea relației bune pe care Luna o are cu Axa Dragonului. Ne întâlnim cu lucrurile acestea altfel decât s-a întâmplat altădată pentru a le rezolva cum este mai bine pentru viitor, pentru experiențele care ne așteaptă în a doua parte a anului.
Prin urmare, 23 iunie ne aduce în fața unui efort pe care de multe ori l-am refuzat. Uneori l-am refuzat pentru că ni s-a părut mult mai important conflictul, mult mai atractivă forțarea, puterea care distruge, decât puterea care hrănește pacea interioară. Acum, pentru a rezolva această problemă pe care am ignorat-o, suntem puși în fața conflictului și dacă suntem înțelepți vom refuza confruntarea, vom aduce în prezent motivații din săptămâna anterioară când îndemnul la refuzul luptei a fost unul din elementele definitorii. Cei care au refuzat rezolvarea acestor probleme din motive obiective, din cauze ce nu au depins de deciziile lor directe, sunt cei mai norocoși. Atunci când simt că le este mai greu, când frământarea se intensifică, apare ecoul care îi ajută să treacă peste problemă. Aceste ființe au în mediul agresiv în care s-au fixat un rol de reglare, nu au ajuns acolo ca urmare a unor greșeli personale, ci ca urmare a unei necesități sociale. Putem invoca acum termenul de lucrare fără a greși. Aceste persoane care își fac lucrarea pentru aduce puțină lumină în întunericul adânc al traumelor, al dramelor existențiale, a zonelor sociale bolnave sunt tot timpul conectate la o sursă a binelui profund. Sunt mulți care, implicați într-o lucrare de genul acesta, produc efecte sociale minunate fără să fie conștienți că îndeplinesc acest rol. Pentru cei 23 iunie este și o zi de clarificare când vor înțelege că și faptele, dar și modestia, arată că sunt altfel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita la vindecare. Vindecarea nu este un bun pe care-l cumpărăm de la magazin și pe care să-l folosim cu patimă, prin aceleași obiceiuri proaste, ci este o vibrație complexă care arată prietenia celulelor, prietenia structurilor din care suntem formați. În această zi în care conștientizăm conflictul putem merge puțin mai departe pentru a vedea că acest conflict numit dizarmonie poate fi anulat dacă medităm asupra prieteniei și în acest mod.

Ceartă din nimic. Planuri de viitor construite pentru a submina binele colectiv. Se discută prea mult despre confortul individual. Se elogiază satisfacția. Visul este încuiat într-o colivie. Problemele sociale sunt analizate doar dacă dețin informații despre accidente. Tensiuni între grupuri. Scopul este răstălmăcit. Răzbunarea este elogiată. Se detectează o problemă nouă. Lipsa de profunzime este încadrată altfel. Primim răspunsuri. Nevoie de schimbare bruscă. Prea multă nerăbdare.

Relația proastă pe care Marte o definitivează acum cu Junon nu ne vorbește despre conflicte noi, ci despre cele vechi puse acum într-o albie nouă, exprimate în alt mod, îmbrăcate în haine de sărbătoare. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna în care sobrietatea și mândria sunt considerate soluții pentru depășirea problemelor mai vechi, pentru abordarea tensiunilor dintre grupuri. Din nefericire, acestea ne duc foarte ușor la răzbunare, ne smulg atenția din profunzimile sufletești și ne apropie de suferința pe care o cunoaștem atât de bine. Pe 24 iunie suntem motivați să vedem greșelile celorlalți, să-i judecăm pentru lăcomie, neatenție, să primim din partea lor același tratament și apoi să fim mândri de dramele pe care le conștientizăm atât de bine. În realitate, nu facem decât să le reinventăm, să le alimentăm, adică să punem într-o zonă murdară toată curățenia pe care am acumulat-o în celelalte zile ale săptămânii.
Totuși, acolo unde fondul este bun, experiențele pe care le-am acumulat în celelalte zile ale săptămânii își vor spune acum cuvântul. Venus, definitivând trigonul cu Pluton pe care l-am avut activ în toate aceste zile, mediază presiunea ce există pe axa Capricorn-Rac. Această problemă de patrimoniu, de mânie împotriva celui slab, de explorare a răului prin alimentarea sa, de încrâncenare și de orbire față de finețe, rafinament, grație, se rezolvă prin atenția îndreptată pe frumusețile celorlalți. Deși presiunea momentului ne vorbește despre o continuitate a greutăților, dramelor, soluția acestei zile este absolut miraculoasă. Nu trebuie decât să ne îndreptăm atenția către lucrurile frumoase care există în viețile celorlalți de care ei, poate, nici nu sunt conștienți, poate și pentru că sunt atrași, cum am văzut, de drame, să rezolvăm o mare parte din dizarmoniile care ne consumă. apoi, pentru că nu e totul, vom putea fi și mai concentrați, dar și obiectivi atunci când trebuie să judecăm urâțeniile celorlalți. Vom rezolva cu mai multă atenție problemele de răbdare, de viziune asupra viitorului, de însușire a unui bun colectiv. Pentru că Luna trece în această zi prin conjuncția cu Marte se poate vorbi și despre dorința de competiție, de confruntare, grija că eșecul ar putea să însemne prea mult pentru carieră, pentru imagine, pentru realizările pe care ni le dorim acum și cu care ne propunem să ne lăudăm în a doua parte a anului. Așa după cum se constată elementele pozitive se împletesc foarte complex cu cele negative și numai un om matur, sensibil la frumos va renunța acum la sobrietate și mândrie pentru a se lăsa atras de frumusețile profunde ale sufletului și a le arăta celorlalți. Numai un om rafinat va renunța acum la răzbunare pentru că nu va dori o victorie pentru laudă, ci pentru împlinirea unui motiv personal, unul care nu are nimic de-a face cu viciul, patima, lăcomia sau mândria.
Prin urmare, 24 iunie este o zi care ne deschidem noi trasee, ne arată care sunt greutățile pe care ni le-am legat singuri de gât, de ce trăim o viață atât de încărcată și de ce nu ne putem bucura. Ceea ce trăim și vedem pe 24 iunie este o colivie, cea pe care ne-am construit-o singur și care ne împiedică să trăim bucuria vieții altfel decât am fost învățați, altfel decât am trăit-o și până acum. Unii se vor simți atrași în conflicte, în confruntări ce par noi, însă ele funcționează pe baza unor scheme mai vechi. Având în vedere că impulsul acesta apare pe Luna nouă, le vom da acestor probleme haine noi și le vom duce cu noi în a doua parte a anului, ceea ce nu este de dorit. Așadar, accentele dramatice ale acestei zile, ce nu pot fi neglijate tocmai pentru că se intensifică într-un registru pe care îl recunoaștem ușor deoarece a fost activ toată săptămâna, ne pot pune în fața unor decizii absolut minunate. Întorcând privirea de la această dramă, fie din curiozitate, fie pentru că aceasta este cea mai bună soluție și intuitiv avem această convingere, rupem complet lanțul suferințelor și devenim creatori de lucruri bune, creatori ai unui frumos colectiv care este, în plus, și molipsitor. Îndreptându-ne către a doua parte a anului cu aceste achiziții, vom fi mult mai curați în gânduri, în intenții, nu vom mai fi atât de răzbunători, nu vom răspunde atât de repede provocărilor pentru că ne va lipsi acea mândrie murdară, acea sobrietate la care oamenii apelează atunci când se tem, atunci când vor să-și ascundă o sărăcie a sufletului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de-a fi receptivi la frumos. Dacă ne propunem să ne petrecem această zi fiind deschiși către frumos nu vom mai avea timp să fim receptivi către urât.

Vitejie. Popularitate. Competiția trebuie să dovedească ceva. Slăbiciunile personale sunt refuzate. Nisipurile mișcătoare ne incită imaginația. Fructul bun este refuzat. Cheltuielile sunt amânate. Teamă de un sfârșit tragic. Miracol care ascunde un orgoliu. Putere de cuprindere. Insecuritatea este criticată aspru. Viața se bazează pe recomandări. Autoanaliza este refuzată. Disconfort produs de un trecut obscur. Mulțumiri ce vine din lucruri mărunte.

Pentru că în dimineață acestei zile se va împlini opoziția Lunii cu Pluton nu trebuie să ne așteptăm ca momentul acesta să fie liniștit. Poate fi, pentru unii, mai liniștit decât a fost cel din ziua anterioară, când s-au împlinit mai multe aspecte, am avut mai multe de făcut, multe de rezolvat sau de clarificat acum situația se prezintă altfel, mai accentuată pe latura hotărârii, dar nu atât de obositoare în privința diversității evenimentelor. În egală măsură, ultima zi acestei săptămâni poate fi și una în care ne face mustrări de conștiință pentru cheltuieli inutile. Pentru unii, așa se va manifesta impulsul către o dreptate abuzivă, traumatizantă sau prea acuzatoare în comparație cu gravitatea faptei ce este citită din careul Marte-Jupiter. Cei care se lasă în voia acestor impulsuri negative arată că sunt în continuare dominați de slăbiciuni și această relație rea dintre Marte și Jupiter doar la suprafață povestește despre cheltuieli, în profunzime vorbește despre orgoliul de a domina sau lăcomia de a avea mai mult.
În cazul persoanelor care iubesc puterea, 25 iunie vine să vorbească despre ușurința cu care este încălcată intimitatea celorlalți. Un om care procedează așa arată că toată săptămână s-a simțit pe nisipuri mișcătoare, de aceea și consideră acum că a cheltuit prea mult pentru strictul necesar. Cei care au fost obiectivi și care nu și-au consumat timpul în scandaluri își vor aminti cât de dificilă este această perioadă a anului, cât de mult se bazează pe schimbarea drastică pe care trecerea Lunii negre pe zodia Săgetător a adus-o în cazul tuturor. Înțeleg faptul că de fiecare dată când și-au dorit mai mult s-au apropiat mai repede de vicii decât de calități, au întins mai repede mâna către lăcomie și au întors spatele muncii. Acum, când se uită spre evenimentele din ultimele zile când a trebuit să muncească, când orice lucru făcut pe ascuns a produs imediat efecte și a fost descoperit, regretă efortul, regretă munca și consideră că aceasta este vinovată de faptul că patrimoniul nu este la înălțimea așteptărilor. Așadar, nu este cazul să înghițim această minciuna din partea lor atunci când invocă o agresiune ce vine din partea celorlalți. Omul care strigă mai tare acum și care este nemulțumit că i se face un rău, este deposedat, este marginalizat sau nu reușește din cauza unor probleme făcute de alții, el însuși a procedat așa în februarie.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ar trebui să fie o zi de rememorare. Cei care sunt responsabili nu vor dori să-i bulverseze pe ceilalți, își vor aminti de ceea ce au greșit fără a deveni rigizi, fără a accentua complexele de inferioritate, fără să agite spiritele. Cu toate acestea, reușitele de acum, ce li se vor părea celor care muncesc adevărate miracole, ascund un mare orgoliu, unul la fel de mare precum era acela folosit în abuzurile din februarie. Numai prin această raportare la efort, muncă, seriozitate reușim să ne protejăm în seara acestei zile de un straniu sentiment de nesiguranță. Dacă ne-am preocupat de alte tipuri de acțiuni și nu am invadat intimitățile celorlalți, spre seară ne vom teme că alții vor intra cu ciubotele acolo unde nu ar trebui să ajungă nimeni în felul acesta. Dacă am dramatizat, accentuând această sensibilitate, seara ne-o vom petrece numărând banii, creionând planuri ambițioase de viitor, creând un plan de bătaie. Trebuie să știm însă că această relație proastă a lui Marte cu Jupiter este o mare consumatoare de resurse. Dacă Jupiter din Balanța nu poate împlinii nimic din punct de vedere social fără schimb de experiență, Marte din Rac nu poate împlini nimic personal fără a transfera din greutatea sa, fără a acuza sau distruge din ceea ce nu-i aparține. Cu cât alții vor avea mai puțin cu atât cel care procedează în felul acesta trage speranță că va căpăta mai mult. Cei curajoși vor fi însă în afara acestei scheme pentru că se vor conserva, nu-și vor consuma puținul pe competiții inutile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece timpul în pace. Fie că această pace se adresează laturii spirituale, deci vine printr-o liniște adâncă, imuabilă, fie că este susținută doar de structura fizică, de corp, adică de odihnă prelungită, somn, ceea ce protejăm de competiție se conservă.

2 thoughts on “19 – 25 iunie 2017

  1. Marian spune:

    Salut,
    Ai menționat în analiza pentru ziua de duminică, 25 iunie, despre orgoliile și abuzurile făcute în februarie (probabil că una din cauzele care a dus către acele abuzuri a fost chiar orgoliul, dar cu siguranță că nu singura). Se va face vreodată dreptate în legătură cu toate lucrurile urâte care au ieșit atunci la suprafață, cu toate minciunile și acuzațiile nefondate care au fost lansate, vor recunoaște vreodată (măcar pentru ei înșiși dacă față de ceilalți nu o vor face – probabil că tot din orgoliu) cei care s-au comportat atunci foarte urât că au greșit?

    1. Dacă urmăresc să încalce intimitățile celorlalți nu se vor redresa. Vor duce mai departe acest comportament, îl vor ascunde și se vor preocupa și mai mult să distragă atenția de la ce spun și fac. Nu trebuie să uităm că Lilith din Săgetător aduce o teamă de intimitățile care compromit. Așadar, până la un punct, ar fi de înțeles să nu recunoască (teama este reală), însă nu trebui să persiste în greșeală. Teama trebuie depășită.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.