26 iunie – 2 iulie 2017

26 iunie – 2 iulie 2017 este săptămâna descoperirilor sinistre, a bucuriilor care ne apără și a drumului care nu se închide dacă nu ne temem. Și de această data apar consecințe ale faptelor care au definit săptămânile anterioare, însă ele vor avea o altă destinație. Suntem, în mare parte, informați despre ceea ce am produs și nu mai putem schimba, despre calea pe care ne-am ales-o, despre puterile pe care le vom folosi în a doua parte a anului. Dacă am greșit prin cuvânt vom merge mai departe folosind cuvinte care rănesc. Dacă am împărțit din bunurile proprii, dacă nu am pedepsit pe ceilalți prin zgârcenie sau răutăți ascunse, disimulate, vom vedea că vom intra pe o pantă ascendentă, când ni se va părea că drumul nu este greu, chiar dacă pe alocuri vom fi solicitați de disperarea celor care au căzut acest test. Dacă, în conformitate cu acțiunile ultimelor săptămâni, oamenii ar fi separați (învingătorii de învinși), nu doar viziunea de ansamblu asupra realității, ci și acțiunile în sine, ar fi mult mai ușor de parcurs. Așa, lucrurile vor avea o anume greutate și doar achizițiile bune din ultimele săptămâni se vor comporta ca un scut, ca o protecție.
Marea diversitate de aspecte pe care o observăm vor face din acest interval un îndemn la o formă de acțiune pe care cel slab o numește „luptă”. Cel puternic va ști că nu aceasta este lupta, ci este doar o contracție, doar o mobilizare a mai multor structuri sufletești, emoționale, mentale pentru același scop. Dacă în privința structurilor individuale lucrurile acesta sunt ușor de abordat, pe zona publică grupurile care s-au evidențiat prin victorie, prin putere, vor beneficia de un capital de imagine impresionant. Multe confuzii care planau asupra lor se vor risipi acum, însă dacă au câștigat prin luptă cea de a doua parte a anului se va petrece tot așa. Astfel, și-n cazul acestor structuri vorbim despre descoperiri sinistre, despre breșe de securitate, despre trădători sau trădați, despre o vulnerabilitate ce va fi explorată de fiecare dată când grupul se confruntă cu acțiuni realizate deodată pe mai multe fronturi. Pentru că în această perioadă planetele sunt răsfirate, semnul acesta de conștientizare a slăbiciunilor, breșele de securitate trebuie să devină o veritabilă învățătură de minte.
Multe dintre evenimentele acestei săptămâni vor fi dominate de replici acide, de momente de slăbiciune, de ipostaze de disperare. Felul de a fi preferat în ultimele săptămâni va deveni un fel de platoșă protectoare acum. Nu se știe de ce, poate și pentru că așa este mersul lucrurilor, se pare că avem nevoie de acest moment de conștientizare. Cu fiecare zi a acestei săptămâni vom observa că drumul cel mai simplu este cel drept, nu cel întortocheat, cel care are așezate episoadele în linie dreaptă. Cel care va prefera să se ascundă, care va amâna un răspuns la o faptă, la un ajutor, în primul rând arată că așa a dorit să procedeze și în săptămânile anterioare și la adresa sa, în următoarea perioadă, se va proceda la fel. Dacă a dorit în ultimele săptămâni să pună presiune asupra celorlalți prin mojicii, fățărnicie, interpretări subiective sau acțiuni de culise atunci trebuie să se aștepte ca în următoare perioadă să primească același tratament. Din acest punct de vedere această săptămână este chiar înșelătoare. Debutează cu o relație bună dintre Marte și Neptun și aceste persoane vor considera că pot proceda la fel ca în săptămânile anterioare fără consecințe grave sau că nu există niciun obstacol în privința aceasta, dar vor vedea că finalul săptămânii le arată că nu au fost responsabili, că au dorit să se ascundă, să păcălească din nou, iar de această dată cu mai multă determinare în ideea că, dacă se mobilizează foarte bine acum, reușesc să câștige și ceea ce au pierdut în săptămânile anterioare. La polul celălalt sunt oamenii care, chiar începând de luni, descoperă că au deja o altă poziție în societate, au o altă stare sufletească, se simt altfel, pentru că sunt schimbați. Bucuriile pe care le-au cultivat cu atât de mult efort, respectul pe care l-am avut față de valorile umane, victoriile pe care le-au obținut cu fruntea sus prin demnitate și moralitate se transformă acum într-o platoșa, într-o structură psiho-emoțională care îi apără de gesturile disperate ale celor care se comportă și de această dată greșit pentru că nu suportă înfrângerea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi disciplinați cu emoțiile. Elementele intense ale acestei săptămâni ce vor fi văzute pe spațiul public, în comunitate, sunt doar efectele interacțiunilor, scântei care apar în urma momentelor de ciocnire, nu lumina la care trebuie să ne conectăm.

Schimbare. Revenirea la o formă de putere. Invitație la modestie. Popularitatea creează probleme. Subiectul izolat arată ce a conservat. Sănătatea este remediată. Judecată. Dorința de a bucura pe cel slab. Legături subtile consolidate. Adâncirea în intuiție. Imaginație puternică. Se ascunde o slăbiciune. Simțul practic depinde mult de anturaj. Protecție.

Imediat ce am intrat în spațiul acestei săptămâni, Luna va trece pe zodia Leu și va rămâne în acest semn până în noaptea de marți spre miercuri. Astăzi, în prima zi a acestei săptămâni, ea va împlini doar un sextil cu Jupiter foarte târziu în noapte. Chiar dacă Luna împlinește un singur aspect, cel care va fi vizibil cu precădere în a doua parte a zilei, momentul de față este dominat de relația bună dintre Marte și Neptun retrograd care se împlinește în dimineața acestei zile. Acest unghi a fost activ și în săptămâna anterioară, deci nu vorbim de elemente care să ne ia prin surprindere, ci vorbim de elemente pe care vrem să le punem în aplicare prin metode noi. Asta înseamnă că trecerea Lunii pe zodia Leu oferă mai multă încredere că puterile pe care le avem acum sunt acceptate de comunitate și, prin folosirea lor, remediem starea de sănătate sau chiar relațiile tensionate cu cei din jur.
În cuvinte mai simple, această încredere în sine, ce folosește o energie pe care o cunoaștem, motivații pe care le cunoaștem, va apărea în ochii unora ca o ridicare pe un nivel confortabil a celui slab, ca o adâncire într-o intuiție spectaculoasă, foarte utilă demersurilor programate în această săptămână, o întoarcere la spiritul practic pe care l-am mai folosit și în săptămânile din urmă pentru a face referire și la lupta cu forțele răului, și la lupta cu cei pe care îi considerăm vinovați, care ne-au produs un prejudiciu, lupta cu cei cu care am conviețuit greu, cu energiile lor. Deși, în general, relația bună dintre Marte și Neptun arată coerciție, fuziune pentru un ideal comun, când se pune problema luptei cu răul acest aspect poate fi tradus și ca o încercare ce va duce inevitabil la o despărțire. Cel care vede că demersurile în care se implică se apropie de finalitatea dorită va considera că a fost susținut, ajutat, că reprezintă partea bună din această relație, că s-a așezat pe talerul cel sănătos al balanței. Forma aceasta de dreptate pe care o căutăm și despre care credem că suntem îndreptățiți să o primim face trimitere la anumite planuri pe care ni le-am făcut în mijlocul lunii februarie, când Luna neagră a intrat pe zodia Săgetător. Ceea ce considerăm acum că reprezintă un etalon superior, o formă de dreptate sau de superioritate este tot un conflict, tot o luptă. Știm că în această perioadă vorbele acestea de luptă care se bazează pe abuzuri, conflicte sau pe agresivitate nu duc la rezultate bune.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne învață cum anume să ne construim relații frumoase, cum să ne consolidăm poziția în grupul de apartenență și care sunt elementele sănătoase pe care să le păstrăm în preajmă. Fie ca acestea sunt stări sufletești, relații cu persoane pe care le considerăm importante, cu oameni pe care i-am iubit și care ne-au dezamăgit, fie că sunt obiecte, toate acestea vor primi începând cu 26 iunie un ajutor. Unii își închipuie că aceste elemente pe care vrem să le păstrăm aproape, aceste ființe cu care vrem să colaborăm pe viitor au mai multe de oferit. Lucrul acesta ține, în ecuația astrală a zilei de 26 iunie, mai mult de imaginație. Ne imaginăm că la un moment dat puterea acestor elemente, ființe, obiecte pe care le avem în jur este mult mai mare și prin coerciție am putea să beneficiem mai mult decât credem în momentul de față. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziuni astrologice, știm că relația bună dintre Marte și Neptun retrograd ne îndeamnă către simțul practic pe motiv că tot ceea ce este adevărat este și accesibil. A evada într-un plan al imaginației înseamnă a ne face singuri rău, a ne risipi în proiecte care nu au finalitate, a demonstra că nu suntem încă pregătiți pentru tipul de colaborare ambițioasă pe care îl gândim în momentul de față. Blocați în această structură am putea, insistând și consumând de la sine pentru a menține aceste demersuri active, să descoperim latura ascunsă a acestor demersuri, să intrăm în contact cu partea întunecată a ființelor pe care le preferăm acum. Descoperirile acestea sinistre ne vor urmări toată săptămâna. Cele de acum vor avea un impact emoțional foarte mare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a crede în drumul drept, nu în cel întortocheat, de a avea puterea să privim în față, chiar dacă după cunoștințele sau experiențele pe care le deținem vom considera că este o imprudență. Lucrurile simple și durabile sunt așezate acum în linie dreaptă.

Activități complicate. Acțiunile concrete sunt evitate. Se visează prea mult. Apare un personaj nou. Se corectează un traseu eronat. Decăderea este oprită. Se greșește prin cuvânt. Se repară prin iertare. Cel superior se ridică deasupra celorlalți prin munca sa. Afaceri compromise. Eșec provocat de un risc. Informațiile suplimentare obosesc. Depășire. Se câștigă timp, dar se pierde încredere.

Dacă am respectat recomandarea aplicată zilei de 26 iunie atunci relațiile proaste ce se consumă pe 27 iunie nu ni se vor părea atât de grele, activitățile în care ne implicăm nu vor fi atât de complicate și nici atât de apăsătoare. Vom mergem mai departe pe acest traseu nou pe care am intrat încă din ziua anterioară și o vom face după cum ne-a fost recomandat, drept înainte, pentru că achizițiile, după cum vom conștientiza și în această zi, sunt așezate în linie dreaptă. Cei care nu au luat în considerare sau au încercat, dar nu au reușit se vor întâlni pe 27 iunie cu câteva obstacole. Pentru că nu vor vedea realizările așezate în linie dreaptă pentru a profita de ele, pentru a se bucura de viață, de ceea ce este frumos și au în preajmă, vor considera că toate aceste ieșiri din ritm nu sunt doar motive de tristețe, ci dovezi de decădere. Se vor uita la cei superiori și vor respinge tot ceea ce ar putea veni din partea lor. În felul acesta, își vor bloca iertarea care ar putea săi echilibreze. De lucrul acesta se face răspunzător Mercur, în special prin relațiile proaste pe care le împlinește acum cu Junon și cu Jupiter. Astfel, avem pe cer desenat un careu în T pe semne cardinale ce are planeta Jupiter drept focar. De aici înțelegem că este nevoie de echilibru, iar acest echilibru îl descoperim, valorificăm, evaluăm numai în raport cu celelalte. Așadar, nu avem motive de teamă, nici de refuz, dar nu avem nici motive să ne simțim ofensați pentru că suntem vizați într-un conflict, suntem dați ca exemplu negativ, suntem puși să facem ceea ce nu ar trebui, întârziați, pedepsiți sau bârfiți. Aceste elemente negative trebuie să se consume pentru că avem nevoie și de astfel de experiențe, dar dacă ne menținem atenția pe lucrurile frumoase care ne vin din ziua anterioară atunci ne putem sustrage acestei conjuncturi încordate și nu ne vom mai teme de rău, viciu sau compromisuri pentru că toate acestea ne vor ocoli. Vom reuși să trecem cu bine toate episoadele triste și ne vom apropia de ceea ce ne hrănește iubirea, ne liniștește sau ne bucură, nu de ceea ce ne obosește. Deși, mulți s-ar grăbi în situații de genul acesta să spună că accesul către partea luminoasă a vieții se face prin liber arbitru, pe 27 iunie alegerile frumoase nu țin de liber arbitru, ci doar de o recunoaștere. Binele există deja, nu trebuie să facem un efort pentru a-l aduce în dimensiunea proprie, ci doar să-l observăm, doar să îl privim mai mult timp. Toată această schimbare poate căpăta o dimensiune aparte pentru că ultimul aspect care se împlinește în această zi este trecerea Lunii peste Capul Dragonului și se inițiază un nou ciclu draconitic. Tot ceea ce menținem prin bine se va menține de la sine timp de aproximativ patru săptămâni. Chiar dacă acum ni se pare că acest lucru ar fi fără rost, chiar dacă ni se pare mult mai interesant să dăm o replică, să întoarcem spatele sau să ne exprimăm de o manieră categorică sau revoltătoare, menținerea atenției pe lucrurile bune produce un efect mult mai important ca stabilitate decât pare la prima vedere. Nu doar ne liniștim pe moment, ci ne sustragem contextului agresiv care ar putea în zilele următoare să fie escaladat.
Prin urmare, 27 iunie face referire la acel traseu pe care-l ducem mai departe prin alegeri conștiente și bune. Descoperim că bucuriile pe care le iubim acum și pe care le căutăm chiar ne apără, ne extrag dintr-un context agresiv și ne ajută să vedem viața în tonuri frumoase, să câștigăm timp, să folosim mult mai bine timpul liber, întâlnirile cu prietenii, să nu fim atât de porniți pe toată lumea. Cine nu va reuși să facă lucrul acesta sau cine nu va putea va avea un 27 iunie apăsător, dominat de neîncrederea în sine, de prea multe reguli, de un program prea strict, autoimpus, în ideea de a face cât mai multe și de a recupera ceea ce am pierdut în săptămânile anterioare făcând altceva. Este clar că relația de careu dintre Luna și Venus, ce se împlinește în mijlocul zilei aduce această frustrare în spațiul activ, adică de dimineață și până spre seară, ceea ce îi va face pe oamenii pasivi sau care nu sunt încă pregătiți să evolueze vulnerabili la frustrările celorlalți, incapabili de autocenzură. Semnul că sunt pasivi sau neputincioși în fața acestor dispoziții generale este instabilitatea. Acești oameni care nu reușesc să se sustragă contextului devin irascibili din nimic, au ceva împotriva tuturor, nu le convine nici ceea ce li se oferă, nici ceea ce li se spune, nici măcar dacă sunt lăsați în pace. Nu le convine nimic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune să nu fim ofensați de nimic. Ceea ce nu ne ofensează ne umple de liniște, de bucurie sau de altceva care este la fel de frumos și bun.

Acces la binele celuilalt prin toleranță și înțelegere. Suntem pregătiți să facem un salt. Judecată asupra evoluției. Pericol ce vine din schimbare bruscă. Intoleranța este interesantă. Se găsește o soluție la o dependență. Comunicare. Intuiție. Inspirație. Sensibilitate. Adaptare la un noul loc de muncă sau proces. Viața este elogiată prin rezultate. Proiectele pe termen lung sunt revigorate. Ajutor. Speranța susține. Visul de reușită este permis.

Dacă în ziua anterioară Mercur a împlinit două unghiuri rele, acum el va împlini un unghi bun și unul neutru. În plus, în noaptea de marți spre miercuri Luna și încheie tranzitul prin zodia Leu și, trecând pe zodia Fecioară, îi face pe oameni să fie mult mai practici, dar în mod simplu, nu printr-un efort de voință, așa cum am văzut că s-a întâmplat în zilele anterioare. Asta înseamnă că 28 iunie ne ajută să facem un salt, să vedem partea bună a lucrurilor, să vedem care sunt demersurile care ne umplu de curaj, de speranță, de lucruri bune. În plus, vorbim pe 28 iunie și despre inspirație, și despre sensibilitate, dar nu la modul general, ci punctual, invocându-le pe acestea în situațiile care ar trebui să se încheie cu înțelegere și iertare. Procedând în felul acesta nu numai că putem privi cu detașare la conjuncturile sociale deoarece nu mai simțim că facem parte din ele, nu le mai alimentăm cu energia proprie, nu mai simțim nevoia să luptăm pe motiv că drumul pe care mergem se va închide dacă nu ne comportăm așa. Cei care simt că barca în care sunt plutește pe ape limpezi, vor avea și rezultate, iar acestea nu sunt legate doar de viața intimă, ci sunt legate și de recunoașterea socială. Aceste persoane care își vor vedea realizările personale confirmate pe zona publică vor considera că au ajuns în punctul acesta pentru că au ambiție, pentru că s-au mobilizat, pentru că au făcut ceva în sensul acesta. Nu, ajung în punctul acesta pentru că au respectat echilibrul, pentru că nu s-au lăsat foarte încântați de imaginație, de optimismul lipsit de simț practic, ci au trăit și prin emoții pozitive, dar au și muncit în sensul acesta, au respectat un program strict de lucru, au fost disciplinați, dar și liberi atunci când situația a cerut-o. Dacă acest simț al obiectivității, dacă această viziune lucidă asupra propriilor realizări vine din relațiile bună și neutră pe care Mercur le realizează cu Neptun și, respectiv, Marte, capacitatea de a ne menține în această zonă practică vine din trecerea Lunii prin zodia Fecioară. Cei care nu reușesc să folosească schema astrală a zilei de 28 iunie pentru a ieși din obscuritate, pentru a se bucura de lucruri simple și frumoase pe care le au în jur, pentru a vedea cât de importantă este inspirația, cât de utilă se dovedește ea în a cultiva creativitatea, vor începe să-și facă probleme încă de pe acum, probleme care se vor acutiza în ziua următoare, joi, 29 iunie. În cuvinte mai simple, vor face acum alegeri proaste și mâine vor trage ponoasele.
Prin urmare, 28 iunie ne învață mai multe despre toleranță, despre motivele de dependență, despre cum anume inspirația și sensibilitatea pot deveni elemente de bază în iertare. Un om care își înțelege inspirația și sensibilitatea nu va avea nicio problemă din a ierta greșelile celorlalți, pentru că le înțelegem și pe acestea. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală înțeleg pe 28 iunie că sunt pregătiți pentru un mare salt. Acest salt capătă în această săptămână o altă formă decât cea pe care o aplicăm de regulă evoluției accelerate. Acum este suficient să mergem pe drumul cel drept, pe acolo pe unde realizările sunt așezate în linie dreaptă, nu pe cel ocolitor invocând pretextul meandrelor comportamentale, a gesturilor incomplete care nu provoacă aversiune, dar nici nu rezolvă nimic. Cei care nu sunt acum hotărâți în a folosi aceste structuri bune vor face o greșeală pe 28 iunie, vor trage ponoasele pe 29 iunie, iar din 30 iunie încolo vor trăi cu regrete.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi la curaj ca la un prieten care rămâne în viață dacă-l iubim, nu dacă-l trimitem la lucru sau dacă îl certăm.

Neglijență. Prea multe evenimente într-un timp scurt. Autoritatea este refuzată. Se alege binele celuilalt. Claritatea este interpretată altfel. Confuzie. Blocaj. Crepuscul. Intuiția răspunde bine la un apel. Se înlătură un blocaj de natură psihică. Elogierea efortului personal. Omul devine important. Viața sentimentală este din nou importantă. Ciocniri grave. Revizuirea propriilor idei. Presiune. Melancolia și tristețea sunt privite cu rezervă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și va avea de împlinit astăzi nu mai puțin de opt aspecte, din primele minute ale acestei zile până seara târziu, cu puțin timp înainte ca acest interval să se finalizeze. De aici înțelegem că marea diversitate de evenimente ne supune la o presiune mare, atât una legată de decizii pe care ar trebui să le adoptăm în ultimul moment, luând în considerare atât concluziile la care am ajuns în primele trei zile ale acestei săptămâni, dar și experiențele din ultimele două săptămâni atât de încercate.
Mulți își vor petrece ziua de 29 iunie încercând să găsească o explicație la toată presiunea care vine din partea celorlalți, la toate problemele despre care află acum că și le-au făcut singuri. Dacă nu pierd din vedere că omul este personajul principal al acestor demersuri, că el este elementul de bază, Axis Mundi, atunci nici viața emoțională nu va fi atât de tumultoasă. În consecință, totul pornește de la om și se ajunge tot acolo.
În felul acesta, elementul definitoriu al zilei de 29 iunie se referă la controlul emoțiilor pe care le-am ținut tot timpul în umbră. Aceste emoții ne-au spus tot timpul că nu ne aflăm pe drumul care trebuie, nu suntem în compania oamenilor importanți, nu suntem într-o relație cu cei pe care îi iubim. Astfel, 29 iunie poate deveni o zi de melancolie și de tristețe când am putea să privim spre ceilalți cu rezervă și să vedem din ceea ce trăim doar dificultăți. În realitate, mijlocul acestei săptămâni ne arată, pe de o parte, care sunt descoperirile sinistre pe care nu le vom uita mult timp de acum încolo, dar și care sunt bucuriile care ne apără drumul pe care mergem, care sunt achizițiile așezate în linie dreaptă ce abia așteaptă să fie văzute și însușite. Nu trebui să uităm că în această perioadă ne aducem aminte de ceea ce s-a consumat în mijlocul lunii februarie, când Luna neagră a intrat pe zodia Săgetător și avea asupra conjuncturilor de atunci un impact teribil. La momentul respectiv am avut dorințe pe care nu le-am putut împlini și care nici acum nu pot fi împlinite, dar pentru că, de această dată, contextul pune presiune pe relații, iar aceste dorințe erau în mare parte construite în raport cu celălalt, se impune în momentul de față o analiză foarte strictă asupra așteptărilor pe care le-am avut atunci și pe care vrem acum să ni le împlinim chiar dacă nu este momentul potrivit. Dacă în celelalte trei zile ale săptămânii pe care le-am parcurs până în momentul de față am invocat intuiția și sensibilitatea ca fiind elemente de bază în redobândirea echilibrului, în a recunoaște drumul cel drept, nu pe cel ocolitor, 29 iunie ne invită să facem apel la evenimente consumate în mijlocul lunii februarie prin aceste experiențe, prin ceea ce am acumulat în primele trei zile ale acestei săptămâni. Numai în felul acesta putem vorbi despre bucurii care ne apără drumul, de achiziții care nu ne adâncesc în confuzie sau în blocaje.
Prin urmare, 29 iunie este o zi a lucidității față de lucrurile false, față de ceea ce ne enervează, ne sperie, față de efortul personal, nu față de realizările personale. Dacă ne-am smulge atenția din toate aceste complicații sociale și nu am fi atât de preocupați de întârzierile care vor face din ziua de 29 iulie una celebră, nu vom mai resimți nici presiunea mare ce vine asupra noastră prin termene, respectarea intervalului de timp, îndeplinirea unor promisiuni, legate de punctualitate, emoții declarate sau rușine. 29 iunie poate fi o zi care ne conduce existența pentru că nu ne putem separa de rușine. Unii vor spune că educația este foarte importantă și numai prin însușirea acestor reguli de comportament, prin însușirea unor cunoștințe noi, prin îmbogățirea vocabularului sau prin acumulări materiale putem vorbi de împlinirea unor demersuri ambițioase. Zona aceasta practică pare să se răzbune pe omul idealist care nu a renunțat la această latură a vieții, dar a gustat puțin și din partea practică a existenței în zilele anterioare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști pentru că nu ne sunt recunoscute meritele, pentru că nu ne este elogiat un efort personal, pentru că, gândindu-ne prea mult la ceea ce ne lipsește sau ne doare, nu putem să facem o revizuire eficientă a propriilor idei. De această dată ni se cere să fim echilibrați, nu indulgenți sau muți.

Minciuni. Scade rezistența psihică. Un dezavantaj este argumentat prin privațiuni personale. Prea puțini prieteni pentru cât de multe probleme sunt. Tensiunile generate de un context social încordat. Problemele celorlalți sunt exagerate. Viața interioară este zdruncinată. Teamă de agresiune. Rupturile sunt posibile. Divergențele de opinie creează diversiuni ciudate.

Cele mai multe confirmări legate de faptul că suntem sau nu pe drumul cel bun, că ne aflăm în fața unor momente remarcabile, că am reușit să împlinim așteptări mari pe care le avem de la noi înșine sau că am acumulat achiziții importante vor veni în prima parte a acestei zile. Dacă aceste confirmări nu se vor face remarcate în prima parte a zilei, avem de-a face cu o situație mult prea încordată care conține, ca și în cazul celorlalte, ipostaze clare, dar care nu sunt atât de vizibile pentru cel în cauză. Este de la sine înțeles că zona aceasta ne vorbește despre o rezistență psihică destul de scăzută, despre disperarea omului slab de a scoate în evidență dezavantajele pe care le are în grupul de apartenență, în familie sau într-o relație care i-a acaparat întregul spectru al percepțiilor în ultimele săptămâni. Astfel, vorbim pe 30 iunie despre exacerbarea unor probleme, despre accentuarea unui refuz, chiar și, în mod paradoxal, cel al presiunii sociale care ar trebui să ne facă atenți asupra unor probleme publice, să nu ne mai pierdem timpul cu probleme ciudate, să nu acordăm atât de multă importanță vieții interioare degradate și să nu neglijăm acea parte frumoasă și rafinată.
30 iunie este ziua cuvintelor urâte, a acuzațiilor care trebuie să demotiveze, să slăbească rezistența la efort, să ne facă să credem mai mult în boală decât în vindecare, în exagerări decât în echilibru, în zdruncin decât în efort. Dacă sunt anumite demersuri care au fost inițiate în săptămânile din urmă, s-au continuat în această săptămână și se vor evidenția acum, pe 30 iunie, nu înseamnă că avem de-a face cu oameni slabi care nu se pot detașa de caracterul prozaic al vieții și, în consecință, își fac singuri probleme. Avem de-a face cu oameni care se implică în lucrări sociale majore, cei care vor atrage asupra lor multe critici pe 30 iunie. Vom vedea că luna iulie are o altă trăsătură și, așadar, și ultimele două zile ale acestei săptămâni se vor înscrie într-un alt registru. Ceea ce se întâmplă acum va suna în mințile unora ca o pedeapsă și, dacă va găsi acolo sedimentată teama de pedeapsă, ea va fi transformată și folosită ca atare în luna iulie în așa fel încât să pară teamă de agresiune. Vom fi tentați în ultima zi a lunii iunie să apelăm la tot felul de diversiuni, să schimbăm impresii și apoi să extragem un element de detaliu care ne avantajează, să mințim, să refuzăm viziunea cuprinzătoare doar pentru că ni se pare îngrijorătoare sau că în contextul respectiv am aborda această viziune de ansamblu în fața unui trădător. 30 iunie este și ziua refuzului de a învăța, refuzului performanței, este ziua în care ne întoarcem către ceea ce credem că nu a fost rezolvat. Retrogradarea lui Pluton ne vorbește, însă, despre o selecție subiectivă. Cea mai mare parte din zi Luna se va afla pe zodia Balanță și, pentru că știm că acolo se află Jupiter, atunci când ne raportăm la comunitate, pentru că Jupiter este în continuare focar într-un careu în T pe semne cardinale, considerăm că revolta cea mai puternică ne oferă indiciile cele mai mari despre abuzurile care au fost făcute la adresa noastră, despre nedreptățile pe care le-am parcurs.
Prin urmare, ultima zi a lunii iunie ne ajută să simțim cât de puternică este presiunea socială, ce vremuri complicate trăim, cât de multe privațiuni am parcurs de-a lungul acestei luni care ne-a îndemnat să facem sinteze prin putere, iubire și sensibilitate. Sintezele prin putere doar acum s-au consumat, în luna iunie, toate celelalte din alte luni au făcut trimitere la alte sectoare ale vieții sau la alte dimensiuni ale ambițiilor personale. Ceva similar vom parcurge în luna august, când vom experimenta sinteze ale probelor de curaj. Ceea ce se va întâmpla atunci se va baza pe achizițiile de acum, asta înseamnă că orice lucru învățat, asimilat, însușit ne va folosi atunci foarte mult. În consecință, ultima zi a lunii iunie ne aduce aminte de minciunile pe care a trebuit să le înfruntăm de-a lungul acestei luni, despre rezistența psihică pe care a trebuit să o dovedim și, desigur, despre dezavantajele pe care l-am avut pentru că am dorit să ne menținem la un anumit nivel. Este foarte posibil ca, prin această retrospectivă, să descoperim că am făcut greșeli fatale, că multe din deciziile eronate adoptate de-a lungul acestei luni vor fi tinichele legate de coadă. Opoziția lui Mercur cu Pluton ne va oferi, așadar, puterea de a face această retrospectivă, dar ne va aduce și opinii clare, mesaje din jur, informații ce vor deveni profesori remarcabili, adică vor avea asupra noastră un impact educațional absolut special. Prin ceea ce înțelegem, dacă vom fi atenți, ne va fi învățătură de minte pentru mult timp de acum încolo, poate chiar pentru toată viața.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune astăzi să nu mințim. Dacă suntem tentați să spunem un adevăr din complezență, având o motivație prea cosmetizată, să apelăm la liniște. Totuși, efortul ar trebui să meargă în direcția adevărului. Ceea ce este construit prin adevăr simplifică foarte mult demersurile rănite de-a lungul acestei luni prin minciună.

O convingere se zdruncină. Este nevoie de o modificare sau de o revizuire. Se face apel la prietenie. Opiniile celorlalți sunt lovite de o prea mare subiectivitate. Se modifică un termen. Stările sufletești au o mare importanță. Relațiile personale au de suferit. Ușoară deviație.

În dimineața acestei zile Chiron va intra în mers retrograd, deplasare pe care o va avea în termen acesta până pe 5 decembrie. Astfel, ne pune la încercare convingerile despre viață, despre moralitate, atitudinea față de un factor de creștere, de dezvoltare ori față de un mod de comportare. Ceea ce până acum era un exemplu de înțelegere și evoluție, devine acum un element de care ne vom păzi. Prin situațiile pe care le vom parcurge începând cu această zi și până în decembrie vom descoperi că drumul este foarte simplu dacă nu este abordată o tehnică ocolitoare, dacă ținem cont de stările sufletești pe care le-am avut în celelalte zile ale acestei săptămâni. În felul acesta, intrăm într-o nouă etapă a acestui an, cea care ne îndeamnă să facem sinteze din deplasări, dinamică și supremație. Este clar că achizițiile ultimelor săptămâni, cele care au fost destul de intense, ne vorbesc despre o formă de putere pe care o vom folosi în vederea consolidării propriei poziții. Dacă am ajuns să fim cunoscuți pentru că ne-am plâns, pentru că am fost foarte zgomotoși, vom merge mai departe devenind celebri în această zonă. Prima zi a lunii iulie ne vorbește despre relațiile personale care au de suferit pe baza a ceea ce conștientizăm acum și care s-a desfășurat în consonanță cu faptele greșite din ultimele săptămâni. Nu este o perioadă de concluzii, ci una în care ne întâlnim cu rezultatele practice ale faptelor din ultima perioadă. Cei care au fost recalcitranți, care au devenit celebri pentru că au dorit să se folosească de metode mai puțin corecte, vor avea mari îndoieli că traseul pe care au intrat poate fi și în cazul lor o linie dreaptă. Este și în cazul lor o linie dreaptă, însă nu spre aceeași destinație. Așa cum a procedat în ultima perioadă la fel vor face și de acum încolo, vor aplica metode greșite, își vor accentua crizele din relații și vor pierde ceea ce și-au dorit să li se sporească. Accentuarea axei Capricorn-Rac, prin opozițiile care se împlinesc în această perioadă, aduce conjuncturii de acum o dinamica aparte. Nu vor reuși să recupereze la capitolul imagine sau bunuri nici măcar dacă își schimbă atitudinea, nici dacă joacă teatru, nici dacă se adresează un for superior sau acționează în instanță acolo unde este cazul. Ceea ce a fost deviat prin intenție și faptă rămâne în continuare deviat prin rezultate.
Prin urmare, prima zi a lunii iulie devine o zi de pedeapsă. În primă instanță, vor fi avertizați cei care au fost foarte zgomotoși în ultima perioadă pentru că luna iulie nu le va permite să se manifeste la fel. Vor deveni celebri la capitolul zgomot, nu și la cel al puterii, cum și-au dorit până acum. Cei care și-au folosit puterea și energia pentru a face sinteze prin iubire și sensibilitate, vor beneficia în luna iulie de o dinamică psiho-emoțională aparte. Pentru acești oameni traseul merge mai departe prin curaj, prin prietenii noi, prin anularea convingerilor false, dar nu la modul teoretic, ci prin schimburi de experiență, prin achiziții noi. Retrogradarea lui Chiron le va vorbi acestor oameni despre greșelile celorlalți, despre ce se poate întâmpla dacă lucrăm cu energii care distrug bunurile celorlalți. Delimitarea aceasta va fi foarte clară doar acum, la începutul acestei luni. Ne vom mai întâlni cu aceste efecte și în ziua următoare, pe 2 iulie. De săptămâna viitoare lucrurile intră pe un făgaș normal în conformitate cu energiile și directivele lunii iulie.
În rest, ziua ne vorbește despre exagerări, despre minciuni care ar trebui să deformeze faptele antisociale din ultimele săptămâni. Pentru ca aceste minciuni vin cu precădere din relația de sextil pe care Luna o realizează cu Luna neagră, ușoara deviație de acum nu poate schimba claritatea acestei viziuni. Ceea ce se consuma începând cu 1 iulie nu ține de interpretare, ci despre o observație clară a rezultatelor așezate și ele pe acest traseu în linie dreaptă. Din nefericire pentru cei care vor să iasă din încurcătură mințind, aceste rezultate ale propriilor fapte așezate în linie dreaptă nu sunt puse pe un traseu care urcă, ci pe unul care coboară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece prima zi a lunii iulie în liniște. Cei care lucrează mai mult cu instrumentele spirituale vor prefera să înlocuiască liniștea cu Pacea.

Se obține prea ușor accesul la bunuri. Atitudini patetice. Criză de identitate. Valorile personale sunt judecate după duritate. Agresivitate. Violență. Despărțirea este privită ca o pedeapsă. Acuzații nefondate. Nesiguranța incită agresivitatea celorlalți. Nu se găsește o soluție pe termen lung. Uitare. Atitudini simulate. Fățărnicie. Se invocă absența experienței. Oamenii se laudă cu ceea ce pot să facă celorlalți. Aroganță. Cel slab este o victimă perfectă.

Ziua aceasta este plină de aspecte încordate, de unghiuri proaste, cele care își ating acum faza de maximum, dar care ne-au avertizat toată săptămâna referitor la ceea ce vor face acum. Unii vor prefera să uite de toată tensiunea pe care au parcurs-o de-a lungul săptămânii întorcându-se la comportamente mai vechi, la agresiuni mai vechi. Alții, dominați de nesiguranță, își vor recunoaște vina și vor crede că această recunoaștere îi va ajuta să meargă mai departe. În mare parte, momentul acesta scoate în evidență vicii, fățărnicie, acțiuni antisociale susținute pe obiceiuri proaste, de relații bolnăvicioase. Nu este ușor de parcurs opoziția lui Marte cu Pluton. O dată la doi ani cearta celor două planete, confruntarea lor aduce o mare dorință de putere chiar tendința de a folosi puterea împotriva celui slab sau împotriva unei structuri care nu poate fi distrusă și prin reacțiile căreia se poate ajunge la o veritabilă confruntare socială. Așadar, momentul acesta nu poate fi unul de soluție, ci unul de blocare, de confruntare, de violență sau surmenaj. În plus, această dispunere proastă dintre Marte și Pluton este susținută de relația proastă pe care Venus o are cu Axa Dragonului. Nu putem rezista acestei presiuni sociale, acestui rău pe care tocmai l-am făcut pe zona publică decât prin achizițiile care au fost văzute foarte clar până în ziua anterioară pentru că ne lipsește norocul care face ca unele lucruri să se împlinească de la sine. În plus, și Soarele va trece prin opoziția cu Junon și ni se va părea că ne ies în cale numai oameni răi sau oameni cu care nu putem avea o comunicare ușoară.
Unii, întorcându-se către faptele săptămânilor anterioare, vor dori să facă din nou uz de putere sau vor prefera să adopte o atitudine sobră. Și într-un caz, dar și în celelalte, vor considera că numai în felul acesta se pot apăra. Nesiguranța care se va accentua cu cât ne apropiem de partea doua a zilei ne arată o altă problemă a acestei zile, cea care va face din insecuritate, din neîncredere în forțele proprii indiciul pe care-l caută torționarii. Momentul de slăbiciune al zilei de 2 iulie va fi ușor explorat de ceilalți și, cu toate că acum nu ne dăm seama, această nesiguranță nu va crește, nu se va amplifica, ci ea va fi observată în crescendo, prin consecințele pe care le produce, abia în luna august. Din capul locului, 2 iulie este cea mai dificilă zi a acestei săptămâni, însă nu produce pentru toată lumea aceleași efecte. Cel care este orientat corect, care s-a remarcat până acum prin respect și susținere față de cel care are nevoie de ajutor va privi toată duritatea momentului ca pe o trezire la realitate, ca o conștientizare a ceea ce se poate întâmpla dacă. Pentru că această zi va face front comun cu ziua anterioară, momentul de față arată dezastrul pe care oamenii și l-au construit din aproape în aproape în ultimele săptămâni.
Prin urmare, finalul săptămânii sintetizează într-un mod ușor de văzut și de înțeles consecințele faptelor pe care le-am preferat în ultimele săptămâni. Deși așa ar părea, momentul de față nu ne aduce o sintetizare a acestor direcții. Sintezele merg pe un alt tronson și lucrează pentru împlinirea altor deziderate. Rezultatele de acum nu reprezintă altceva decât efectele firești ale acțiunilor pe care le-am făcut cu insistență. Este clar că momentul de față aduce o criză de identitate însă ea va fi legată de întâmplări concrete, de accesul către o nouă etapă a vieții sau de pierderea trenului vieții. Nu este prima dată, am tot insistat în ultimele săptămâni asupra echilibrului psiho-emoțional, asupra consecințelor luptei pentru putere ca un element negativ care ne creează deprinderi proaste și ne duce pe linia moartă. Lupta pentru putere a produs efecte, iar acestea sunt văzute mult mai clar pe finalul acestei săptămâni. Dacă nu am ținut cont de aceste recomandări și, prin faptele făcute cu insistență, am intrat pe linia moartă, vom merge în linie dreaptă către această destinație. Nu există nimic din conjunctura de acum care să ne oprească, să ne scoată de pe acest traseu, să ne protejeze de această cădere liberă.
Conjuncturile zilei de 2 iulie sunt agresive și de aceea unii vor prefera să-și reprime aceste trăiri, să le uite, să le întâmpine cu aroganță, să demonstreze că răul pe care l-au făcut din greșeală sau ignoranță nu a pus stăpânirea pe ei. Așa cum bine știm, chiar această tendință de a ascunde nesiguranța este, deopotrivă, o dovadă de nesiguranță și ea face parte din același registru cu agresivitate. Cel care până acum a procedat corect va face și acum față provocărilor sociale. Nu se va preocupa să recupereze timpul pierdut, să nege ceea ce nu a fost corect în ultima perioadă, ci va privi în față. Cel rău va privi în spate, va face profeții sinistre și se va justifica.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi curajoși cu tot ceea ce ne întâlnim. Curajul pe care-l dovedim astăzi ne arată și părțile sale ascunse. Putem vedea cum l-am cultivat și, prin calitatea de acum, vom putea să separăm notă agresivă pe care am considerat-o parte componentă a sa.

7 thoughts on “26 iunie – 2 iulie 2017

 1. Ananizapta spune:

  Bună seara , s-a format pe astrograma natala o cruce pe axa gemeni-sagetator și axa fecioara pești. Ce semnificație are ?Multumesc

  1. O cruce cosmică pe semne mobile aduce prea multă instabilitate, prea multe promovocări și prea puține rezultate. Lecția este greu de stabilit dintr-o prezentare generală. Clar, avem de-a face cu o provocare, însă rămâne de stabilit dacă este meritată sau nu.

   1. Ananizapta spune:

    Poate fi , de exemplu , o provocare karmica ? Ma simt în aceasta provocare ,la fel ca fetita ,statuie din bronz , care înfrunta cu privirea taurul simbol „Charging Bull” de pe Wall Street.Nu mi-e frica , deși nu -mi sta în caracter sa înfrunt provocări. Mi-ar fi fost mai ușor sa ma fac ca nu exista provocarea . Probabil aceasta cruce cosmica m-a determinat sa ma port altfel.Sper sa nu -l fi înfuriat prea tare pe „taur”…….😈☺Deocamdată ma distrează teribil situația.

    1. Genul acesta de frământare poate veni din aceasta cruce mobilă. Dinamismul poate duce la creativitate, însă nu este o regulă. Soluția cea mai simplă pentru a nu te pierde în acțiuni dinamice și fără rost vine printr-un factor de reglare. Acesta este planeta care, integrată în crucea cosmică, se mai implică și în alte configurații.

 2. Elena spune:

  Buna ziua, vreau o consultatie personalizata, cum procedez?
  Multumesc!

  1. Nu dau consultații!

 3. Ioana Binea spune:

  Buna ziua, domnule Coser,

  Am depus actele pentru adoptie anul trecut, suntem in asteptare.
  Am vrea sa incercam o fertilizare in vitro. Ce parere aveti despre astfel
  de procedura, este indicata din punct de vedere spiritual?Cand ar fi momentul cel mai potrivit?
  Eu sunt Sagetator, iar sotul meu este Pesti.
  Multumim mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.