29 mai – 4 iunie 2017

29 mai – 4 iunie 2017 este săptămâna convingerilor care ne ajută să înțelegem bucuria de a trăi și a simplității care nu mai este agresată de vulgaritate. Într-un mare contrast cu săptămâna anterioară, cele 7 zile ale acestui interval sunt pline de evenimente, unele dintre ele definitorii pentru ceea ce reprezintă acest sector al anului. Una din ideile sintetice pe care o vom regăsi în toate cele șapte zile ale acestei analize se referă la încurajarea de a nu schimba în rău natura lucrurilor, de a nu ne folosi de experiența de viață pentru a produce modificări drastice în viețile celorlalți, de a nu abuza de putere. Pentru că știm, de fiecare dată când suntem în fața acestor provocări, recomandarea care ne spune să nu abuzăm de putere este, înainte de toate, ignorată. Apoi, de partea cealaltă, grija că a nu folosi puterea așa cum vedem că fac și alții din preajmă (prin imitație) ar putea să ne ducă într-o zonă foarte întunecată unde să devenim suspicioși, invidioși, bârfitori și să credem că acestea sunt dovezi de putere pe care trebuie să le oferim. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori de previziuni astrale, știm că în ochii celorlalți acestea vor trece ca dovezi majore de slăbiciune. Aceste persoane care vor face acum abuz de putere arată că nu au depășit o etapă, că sunt în continuare frământate de îndoieli și că simplitatea pe care o trăiesc este, ca și până acum, agresată de vulgaritate. Aceste persoane nu pot avea convingeri despre bucuria de a trăi, ci doar convingeri despre greutatea de a trăi.
O altă componentă a acestei săptămâni vine din faptul că soluțiile în sine pe care le deținem ne fac să ne simțim îndreptățiți în a le impune celorlalți ca modele de conduită, unii pentru că nu-și pot domoli orgoliul și importanța de sine, iar alții luați de val. Cine nu va accepta condiționările celorlalți, va deveni o persoană incomodă, va emite păreri critice care vor rămâne ca embleme pe structurile celor cărora le sunt adresate. Acești oameni răutăcioși, cu cât vor vedea mai multă suferință în jur, cu cât vor produce mai multe pagube cu atât mai mult se vor mândri cu puterea lor. Omul care lucrează cu energia sau care își trăiește viața pe baza concepțiilor legate de moralitate, nu va privi niciodată situațiile acestea ca fiind victorioase. Această persoană le va vedea ca fiind urâte și le va evita.
Dacă prima jumătate a săptămânii va face trimitere mai mult la experiențe care cer acum inventariere, o încadrare corespunzătoare pentru ca, pe viitor, să le prezentăm comunității ca o dovadă de putere, ca un model de ordine după cum sunt așezate, dar și ca un element de educație, pentru că știm să le utilizăm, ceea ce se va întâmpla în a doua parte a săptămânii ține mai curând de puterea de sedimentare și de înțelepciune.
În cuvinte mai simple, bucuria de a trăi nu reprezintă o formulă magică pe care o citim într-o carte, ci ceea ce descoperim la noi înșine, ceea ce observăm că putem face în interacțiunile cu cei pe care îi apreciem sau pe care îi avem în jur, dar și schemele secrete pe care le-am utilizat până acum fără a recunoaște că au fost obținute în lungi perioade de lucru, de constrângere, de efort. Apoi, ca o consecință a acestei conștientizări, descoperim că partea cea mai frumoasă a vieții este simplitatea. Nu va conta în această săptămână cum anume se conturează ea (că este simplitatea de a vorbi, de a ne comporta, de a ne îmbrăca, de a gândi sau, mai mult de atât, simplitatea de a trăi) deoarece avem nevoie, prin ceea ce descoperim și vine spre noi acum ca o formă de abundență, să nu folosim puterea ca pe un bici, ca pe o armă albă, ca pe un instrument de tortură. Binele pe care-l trăim în această săptămână este expresia unei experiențe care depășește cu mult cadrul acestei analize, trece dincolo de conexiunile dintre luni, dintre decade, adică se adresează mai mult ciclurilor astrale, ciclurilor existențiale. Așadar, achizițiile pe care le folosim acum și pe care le încadrăm în termenul generic de „simplitate”, de „bucuria de a trăi”, de „convingere” sau de „înțelegere” face parte din marea experiență a vieții. De aceea suntem invitați să privim cu maximă responsabilitate evenimentele acestei săptămâni, de a fi rezervați în a da curs lăcomiei, abuzurilor, activităților multiple. Cel care se va abține de la aceste impulsuri negative, indiferent că este un om comun, o ființă specială sau una extraordinară, demonstrează că își înțelege propria viață.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu abuza de propriile convingeri, de propriile cunoștințe, ci de a asculta opiniile celorlalți înainte de a le expune pe cele personale, chiar dacă vom fi absolut convinși că ceea ce știm este, din capul locului, cu mult superior a ceea ce auzim sau primim. În această săptămână adevărul sănătos este o ființă ghidușă care se ascunde acolo unde te aștepți cel mai puțin.

Provocare ce vine dintr-un plan misterios. Se pun condiții dure. Ieșim dintr-o încurcătură prin sfaturile altora. Experiența de viață ne ajută să evităm o situație nefastă. Particularitățile vieții personale reprezintă norocul pe care ni l-am dorit. În duritate vedem compasiune. Se pune accentul pe organizare. Apel la memorie. Ceea ce nu este exersat este pierdut.

Schema astrală pe care o vom parcurge în prima zi a acestei săptămâni se bazează pe un obstacol. De fiecare dată când o planetă se află în opoziție cu Saturn apare o provocare ce vine dintr-un plan misterios. Nouă ni se va părea că acest obstacol este foarte real și îl vom trăi cu implicare, dar dacă facem un pas în afara problemei, dacă încercăm să privim din exterior, vom vedea că lucrurile nu sunt așa cum le-am crezut. Prin ceea ce ni se va întâmpla în ziua de 29 mai înțelegem că un rău se amplifică, dar nu de la sine, ci și atunci când încercăm să ieșim dintr-o mare încurcătură a vieții. Pentru că Luna, cea mai mare parte din zi, se va afla în tranzit pe ultimul sector al zodiei Rac, există o componentă emoțională, afectivă sau romantică pe care nu o vom putea nega. Cu toate acestea, emoțiile nu ne salvează, nu ne scot din încurcătură, nu ne fac să ne simțim mai siguri. Am văzut și în săptămâna anterioară, dar și în celelalte, că această perioadă este dominată de o răsfirare a planetelor, o împrăștiere a lor pe tot zodiacul. Ca avantaj, schema aceasta ne ajută prin marea diversitate a situațiilor pe care le parcurgem, prin faptul că ne întâlnim cu tot felul de situații pe care vom încerca să le rezolvăm după cum putem, după disponibilitate sau după chef. Totuși, împrăștierea aceasta are și un neajuns. Ne vom risipi în prea multe acțiuni fără a rezolva nimic. Astfel, în urma acestei zile ne va rămâne frustrarea că nu am ajuns acolo unde ne-am propus pentru că am fost întârziați, pentru că un personaj rău a fost avantajat, favorizat de soartă. Nu am reușit să ne împlinim aspirațiile pe care le avem pentru că eșecul de acum arată că unui om rău i s-a împlinit această dorință.
Poate ar trebui, chiar de la începutul acestei săptămâni, să privim cu mai multă responsabilitate sarcinile pe care le avem de împlinit. Pentru că suntem în săptămâna convingerilor care ne ajută să înțelegem bucuria de a trăi, această opoziție dintre Marte și Saturn nu ar trebui să ne rămână în memoria personală doar prin limitări, doar prin conflicte fizice, de opinie, doar prin lipsuri. Aspectul ne poate ajuta să fim mult mai disciplinați prin sarcinile pe care le avem, să citim din toată instabilitatea grupului, din toată frica pe care un partener de dialog o parcurge, adevăratele încercări prin care poate trece un om care vrea să se schimbe. Este adevărat, schimbarea acestei zile nu este un element foarte simplu, ea vine spre noi cu duritate, dar nu suntem pierduți. În duritate putem vedea și compasiune sau dacă nu o vedem din primele secunde, o putem descoperi. Imediat ce Luna va intra pe zodia Leu sentimentele se vor încălzi, dar problemele nu se vor rezolva doar pentru că starea sufletească este alta. Mesajele vor avea o greutate vizibilă pentru că vor face trimitere la ceea ce trebuie să curățăm, nu atât referitor la starea de sănătate, cât și în relațiile toxice pe care le avem. De aceea se face apel la memorie, de aceea ne aducem aminte de ceea ce a fost dur de la începutul anului și până acum, de cele câteva ipostaze care ne-au lăsat un gust amar. De aceea interpretăm limitările de acum ca fiind o altă formă de pedeapsă.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne învață să fim foarte siguri pe convingerile pe care le avem, pe experiențele pe care le-am acumulat, să dăm vieții o notă particulară frumoasă, nu să o privim doar prin caracterul său dur. Este adevărat, episoadele astrale de acum ne vorbesc despre lipsuri, despre obstacole, despre muncă suplimentară, dar viața nu se rezumă doar la lucrurile acestea. Prin ceea ce ni se întâmpla acum descoperim noi forme de bucurie, noi forme de creativitate, noi înțelesuri. Mulți vor avea impresia, tocmai pentru că acest context este foarte dur, că dacă nu exagerează, dacă nu strigă foarte tare, dacă nu se fac remarcați într-un mod amplu și vizibil totul este pierdut. Într-un plan mental, nu doar pentru cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală, ci și pentru omul comun, care s-a dovedit curios față de ceea ce se întâmplă cu el, lucrurile acestea motivează în a trece dincolo de aparențe.
Un alt element care se va face remarcat în spațiul zilei de 29 mai se referă la motivele de tristețe. Dacă în prima parte a zilei, cât timp Luna va trece prin zodia Rac, această tristețe este cumva argumentată, după ce va intra pe zodia Leu și se va apropia de sextilul cu Soarele, împlinit în dimineața zilei următoare, tristețea nu mai are înțeles, nu mai are rost. Asta înseamnă că ar trebui să ne întrebăm în prima parte a zilei, când toate se pot explica prin gravitatea și dramatismul acestor episoade, dacă tristețea are vreun rost în viețile noastre, dacă nu cumva este primul semn că ne-am zdruncinat, că suntem bolnavi, că ne-am pierdut încrederea. Cine va reuși să obțină un succes în direcția aceasta, va demonstra că duritatea nu-l afectează, că nu se teme de ridicol și nici nu apelează la instrumente mai puțin corecte pentru a sfida binele celorlalți. Pe această persoană împrăștierea planetelor din această perioadă nu o duce la consum, nici nu o tulbură și nici nu o mobilizează pentru a vedea mai multe, ci pentru a înțelege mai multe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne risipi puterea acestei zile pe convingeri ciudate. Ceea ce nu merge, nu funcționează, nu poate fi atins acum, poate are nevoie de o revizuire, poate are nevoie de informații suplimentare. Pentru că totul pare emoțional și foarte intens, puțini sunt aceia care se vor gândi că, până la urmă, multe dintre problemele de acum se inflamează pentru că nu sunt înțelese corespunzător, pentru că le lipsesc informații prețioase.

Se trece dincolo de cuvinte. Se discută prea mult despre defecte. Frumusețea este importantă. Ușoară nervozitate. Competiția ne ajută să ieșim dintr-o încurcătură. Se face dreptate, dar prin experiențe, nu cuvinte. Se amâna un bine mai mare. Avem nevoie de condiții normale pentru a ne dezvolta.

Multe dintre problemele zilei de 30 mai se referă la înțelesul aparte pe care îl vom da evenimentelor comune. În mare parte, schema astrală a momentului face trimitere la evenimente frumoase, dar tocmai acest frumos ne va bulversa pentru că nu crește, nu se înmulțește, nu atrage întâmplări solide, durabile, ci pur și simplu se comportă ca un bun așezat într-o vitrină. Cu siguranță sunt persoane care trăiesc mult mai bine dacă știu că bunurile pe care le dețin sunt așezate într-o vitrină, dacă până și calitățile, moralitatea, achizițiile psiho-comportamentale sunt considerate tot ca niște obiecte de muzeu. Nu ne referim la aceste persoane lașe, care nu-și trăiesc propria viață, pasive, ci ne referim la cei care vor cu adevărat să treacă dincolo de aparențe. Astfel, contextul zilei de 30 mai se referă cu precădere la educație cu toate că mulți o refuză, mulți consideră că se pot descurca foarte bine fără ea. De aici și nervozitate acestei zile, de aici și marile conflicte ale acestei săptămâni care pornesc dintr-o întâmplare fericită, dintr-o ipostază frumoasă, de la o întâlnire relaxantă. Dacă oamenii nu sunt echilibrați, dacă nu trec dincolo de aparențe, dacă nu-și folosesc educația pentru lucrul acesta, atunci se ajunge foarte ușor la competiție. Rezultatul nu este niciodată fericit pentru competiție atunci când Luna trece prin Leu. Toți vorbesc despre pasiunile cele mai mari, despre puterile pe care le au, despre cât de multe fac ei pentru semeni, pentru omenire, pentru cei apropiați, dar nu reușesc să convingă auditoriul că, procedând în felul acesta, au și bune intenții, ci reușesc doar să demonstreze că au un orgoliu foarte mare.
Este mai mult decât limpede că schema astrală a zilei de 30 mai ar trebui să ne facă mult mai serioși în proiectele pe care le avem, mult mai disciplinați în a prefera situațiile normale, mult mai atenți la ceea ce vorbim și scriem, însă doar un om care a mai parcurs prin situații de genul acesta va reuși să treacă dincolo de satisfacția minunată a unei întâlniri, a laudelor, a aprecierilor. Oamenii aceștia care nici nu sunt rafinați, nici nu știu ce să facă prea bine cu educația lor, vor trece foarte ușor în sectorul ambițiilor prea mari și, spre seară, când Luna va împlini careul cu Mercur, vor crede că le este permis să facă orice pentru orgoliul lor. Pentru că Mercur este în Taur, li se va părea că le este permis chiar să piardă din patrimoniu, din statut, din imagine, din putere. Din nefericire pentru ei, ceea ce se pierde pe 30 mai cu greu va mai fi recuperat pentru că Mercur este acum puternic inserat în ecuația astrală a momentului și nu putem vorbi despre o rocadă. Cu această poziție, mobilitatea înseamnă mai mult strămutare pentru că beneficiază în continuare de trigonul planetelor din Capricorn, deci ceea ce ne avertizează, informații asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenția sunt importante, de bază, temelia unor direcții. Ele nu pot fi schimbate, ci doar înlocuite definitiv la fel cum nu poți inversa acoperișul unei case cu fundația sa. Astfel, este ușor de înțeles că momentul de față nu se referă la acea educație pe care o primim la școală, cât mai curând la educația pe care o primim de la părinți, la moralitate, la ceea ce învățăm de unii singuri de la alții sau prin experiențe proprii.
Prin urmare, 30 mai ne vorbește despre defectele pe care le putem lăsa foarte ușor în urmă dacă nu ne îmbătăm cu apă chioară, așa cum se spune în popor. Binele zilei de 30 mai este amețitor de simplu, mult prea superficial, prea ușor de desconsiderat, prea aproape de ceea ce este încurcat și neclar. În mare parte, ecuația astrală a zilei de 30 mai neagă statutul de anul sintezelor pentru 2017 și ne aduce aminte de anul dihotomiilor periculoase, de conflictele sterile, de disperarea cu care am căutat momente fericite pentru a da vieții proprii un sens. Pentru a salva aparentele, mulți se vor lega de termeni, de noțiuni, de explicații false pe care le-au primit cu ceva timp în urmă, poate chiar pe finalul anului anterior, poate că de aceea se vor lega și de trăsătura anului anterior, de dreptatea ciudată pe care unii oameni și-o fac cu de la sine putere. Este bună și competiția, însă doar dacă ne ajută să ieșim dintr-o încurcătură, doar dacă nu ne încurajează să ne facem dreptate de unii singuri. Conjunctura astrală de acum este risipitoare de resurse, ne solicită mult prea tare pe activități simultane, pe o mare diversitate de evenimente, de unde am putea să nu obținem nimic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune să fim liniștiți și calmi în situațiile care ne solicită foarte mult. În urma acestei zile va rămâne tăria de caracter, puterea pe care o punem în a prefera liniștea, nu cât de multe reușim să facem.

Nu acceptăm condițiile celorlalți. Revoltă prea ușoară. Paza bună trece primejdia rea. Se caută explicații noi la probleme vechi. O situație complicată se prăbușește. Lucruri grave amânate. Ceea ce este mai puțin grav strigă mai tare pentru a ne trezi. Problemele celorlalți sunt foarte interesante. Problemele personale sunt ignorate. Încercăm să învățăm ceva nou din decepții.

Sextilul pe care Marte și Uranus îl vor împlini noaptea de marți spre miercuri ne vorbește despre situații complicate pe care dorim să le vedem foarte simplu. La fel se întâmplă și cu unghiul dintre Mercur și Pluton, tot un unghi bun. Încercarea noastră de a depăși limitele impuse de problemele conștientizate în primele două zile ale acestei săptămâni vor găsi acum, pe 31 mai, un răspuns interesant. În această zi, adică în a doua parte a zilei, Luna va trece prin conjuncția cu Capul Dragonului, deci se va iniția un nou ciclu draconitic. Se va vorbi acum despre problemele celorlalți, cele care devin dintr-odată foarte interesante. Apoi, pentru că nu este totul, ziua conține doar unghiuri pozitive, doar aspecte frumoase și rafinate, doar relații interesante dintre planete, cu toate că nu va reuși să producă o schimbare spectaculoasă. Prin aceasta, încheiem o perioadă de o lună de zile când am lucrat cu sintezele absurde. Binele de acum ni se va părea elementul cel mai absurd al acestei luni. El nu este absurd prin intensitate, prin conținut, ci pentru că apare atunci când oamenii vor să se preocupe de dramele existențiale, de grija față de ziua de mâine, de soluționare a problemelor. Este ca și cum un om care află că este foarte bolnav dă o petrecere.
O altă componentă a acestei zile care este legată de lucrurile spectaculoase care ne sunt oferite acum, ține de un secret pe care îl aflăm despre ceilalți, despre grupurile în care sunt integrați, despre epocă. Dacă, pentru început, acest secret pe care-l aflăm ne duce cu gândul la mari perioade de transformare și evoluție, la ipostaze când omenirea a demonstrat că are resurse nebănuite pentru a progresa, atunci când încercăm să raportăm această descoperire la viața personală ne întoarcem din nou la un mare gol. În felul acesta, relația bună pe care Marte și Uranus o împlinesc acum, și care a fost activă și în săptămâna anterioară, ne ajută să înțelegem ce trebuie să selectăm din toată aceasta ecuație astrală pentru a ne proteja de răul care nu a venit încă. Astfel, elementele bune pe care le parcurgem acum devin un fel de paza bună ce ne ajută să trecem de primejdia cea rea.
În contextul acesta, al identificării elementelor care ar trebui să ne protejeze de răul care nu au venit încă, apare și o relație bună între Mercur și Pluton care ne duce cu gândul, pe noi, cei care studiem astrologia, nu care suntem consumatori de previziune astrale, spre o soluție prin administrarea unui patrimoniu personal. Există multă severitate în această dispunere pozitivă pentru că Mercur de pe zodia Taur este foarte strict cu programul de lucru, cu sarcinile profesionale, foarte calculat atunci când vine vorba să cheltuie din agoniseala de o viață. Unii vor refuza acum să se gândească la un împrumut, la un ajutor venit din partea celorlalți pentru că ni se pare mult mai interesant să demonstreze, atât celorlalți cât și lor înșiși, că se descurcă singuri.
Prin urmare, ultima zi a lunii mai reprezintă o ipostază de nerv, de atitudine, de încrâncenare sau de mare determinare. Lucrurile bune care ni se întâmplă acum ne încurajează să vedem foarte departe, să ne propunem un program diferit față de ceea ce am avut până acum, să stabilim că în zilele următoare vom doborî convenționalul, iar rezultatele pe care le vom obține vor fi impresionante, vor rupe gura târgului. Semnul acesta de severitate se bazează, la fel cum se bazează și celelalte unghiuri din zilele anterioare, pe educație. De această dată, educația trebuie să facă parte dintr-o schemă mult mai largă în care sunt integrate și noțiunile de moralitate, spiritualitate sau progres. Nu încape discuție că această zi de 31 mai, pe cât este de generoasă în a ne oferi conjuncturi favorabile, pe atât de mult ne responsabilizează. Miza este una foarte îndrăzneață. Atât prin ceea ce câștigăm prin efort propriu, dar și prin ceea ce primim ca o răsplată a unor activități prestate în săptămânile anterioare, vrem să fim remarcați, să ni se laude nivelul, cunoștințele, priceperea. Cam în felul acesta ni se va părea acum, pe finalul lunii mai că ar arăta anul sintezelor. Este clar, atât pentru omul foarte disciplinat și profund, dar și pentru cel care nu se lasă impresionat de aspectul superficial al vieții, că anul sintezelor mai are multe să ne ofere.
Cei care, bazându-se foarte mult pe această componentă fericită a vieții, se vor speria în fața încercărilor pe care momentele relaxante le ascund acum, nu arată decât că sunt oameni care nu s-au pregătit pentru situații de genul acesta, care nu sunt încă dispuși să producă o schimbare. Acești oameni nu vor putea înțelege de ce convingerile pe care le au ar trebui să meargă către înțelegerea bucuriei, nu vor înțelege bucuria, poate și pentru că nu vor fi în stare să o vadă, să o recunoască, să o identifice. Ceea ce este încântare pe 31 mai ține, în cazul lor, mai mult de plăcere. Știm, nu este prima dată când vorbim despre lucrul acesta, plăcerea nu este același lucru cu bucuria. Dacă bucuria și are rădăcinile într-un plan subtil, plăcerea vine doar din fizic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de marea determinare a momentului pentru a gândi în perspectivă, dar nu pentru a căuta oameni care să ne îndeplinească dorințele, să ne încălzească pasiunile, ci pentru a fi mai înțelepți și mai puternici. Înțelepciunea și puterea ce pornesc din această zi nu vor fi măsurate prin numărul evenimentelor, ci prin profunzimea a ceea ce vom fi în stare să obținem.

Divergențele de opinie sunt încadrate greșit. Se fac planuri de viitor îndrăznețe. Asocieri stranii. Vârsta devine o problemă. Se dăruiește treapta următoare. Datele favorabile sunt analizate altfel. Ușoară confuzie. Minciuna provoacă ilaritate. Elementele neprevăzute duc la neliniște.

Prima zi a lunii iunie ne aduce o încurajare față de lucruri bune. Faptul că în această zi se împlinește Primul Pătrar ar trebui să fie pentru noi un avertisment referitor la presiunea de la care pornim. Nu ar trebui să reprezinte o bază în interacțiune, adică n-ar trebui să credem că dacă baza este încordată, și ceea ce urmează, și episoadele programate a se consuma acum vor fi la fel. În seara acestei zile se va împlini trigonul dintre Venus și Saturn retrograd, ipostaza astrală care ne arată că putem privi în trecut cu încântare, cu mulțumire, că nu degeaba avem experiențele pe care le avem, nu am trăit degeaba, nu ne-am consumat o mare parte din energie fără un rezultat clar. Rămâne de văzut cât de determinați suntem să facem această selecție pozitivă, cât de puternici ne vom dovedi în a folosi aceste experiențe personale pentru binele grupului. Deocamdată facem o analiză rapidă a ceea ce a trebuit să traversăm în ultimele săptămâni și se pare că în jurul acestei conștientizări se vor așeza multe din achizițiile zilei. În cuvinte mai simple, ne vom bucura că am încheiat o etapă, că am îndeplinit anumite sarcini profesionale cu succes, că am clarificat o problemă și prin această conștientizare etapele următoare ni se par mult mai simple.
Dar lucrurile acestea bune nu vor rămâne în memoria personală sau în memoria colectivă dacă sunt doar bune și atât. Ele trebuie să fie și durabile, iar conținutul lor transparent în așa fel încât și ceilalți să-l vadă, să-l înțeleagă și să-l reproducă. Acolo unde lucrurile nu sunt transparente, ci doar plăcute, avem de-a face cu o formă de egoism care, nici ea, nu este nouă. Retrogradarea lui Saturn, ca element definitoriu inserat în această ecuație astrală, arată că trecutul acestui individ, nu cel îndepărtat, ci cel care s-a consumat relativ aproape, în anul acesta, este marcat de asemenea atitudini. Probabil că unii nici nu se așteaptă, dar răutatea acestei zile este chiar molipsitoare. De lucrul acesta se face răspunzător atât careul dintre Lună și Luna neagră, cât și cel dintre luminarii. Astfel, momentul primei zile a lunii iunie se pare că este unul de selecție și, deopotrivă, de înțelegere. Ne va fi foarte clar dacă suntem pe un traseu armonios și bun sau dacă suntem pe unul care ne accentuează frustrarea, abia în seara acestei zile, când Luna va trece prin opoziția cu Neptun. Ceea ce se va întâmpla în seara acestei zile este în mare parte o confirmare a ceea ce am explorat de-a lungul întregii zile. Și de această dată, așa cum am indicat și în zilele anterioare, cerul momentului este dominat de o răsfirare a planetelor, o dispunerea a lor la o anumită distanță unele de altele în așa fel încât să se distribuie pe întreg zodiacul, să nu rămână sectoare neocupate. Riscul este inerent, adică individului nu-i este permis să se ocupe de un singur traseu, să aibă o singură preocupare, să fie concentrat pe o singură cale. Este atras de cât mai multe și, așadar, încurajat să nu termine nimic. Crucea mobilă accentuează această presiune pe numărul de acțiuni, nu pe profunzimea unora dintre ele, iar relația bună care se împlinește între Venus și Saturn în această zi încearcă cu disperare să ne responsabilizeze, să ne selecteze în așa fel încât să nu ne risipim de dragul confortului, al bucuriilor de moment, al distracției sau satisfacției, o mare parte din energia succesului.
Prin urmare, debutul lunii iunie se face într-un ton educativ. Învățăm să vorbim, să ne comportăm, să descoperim la oameni ceea ce nu am fost în stare să vedem până acum, să împlinim o altă etapă a evoluției. Este posibil ca mulți să facă acest pas într-un mod rudimentar, prin orgolii, prin ușurința cu care sfidează interesul și binele celorlalți pentru propria satisfacție, pentru propria distracție. În cuvinte mai simple, aceste ființe rudimentare arată că nu se preocupă de loc de integritatea celorlalți, că vor să se simtă bine oricum, oricând. Este adevărat, într-o oarecare măsură fiecare este cuprins de acest egoism care îl face să se simtă bine atunci când se preocupă mai puțin de problemele celorlalți. Nu vorbim aici despre o nuanță, ci vorbim despre gesturi categorice, cele care se ridică deasupra oamenilor, deasupra istoriilor, deasupra realizărilor de grup. Vom putea înțelege că rătăciți sunt doar cei care fac astăzi gesturi categorice prin neliniștea pe care o vor afișa spre seară. Acești oameni vor fi văzut cu adevărat niște ființe răsfățate pentru că oricât de bine s-au simțit de-a lungul zilei se pare că nu le ajunge.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vedea un motiv de mulțumire și de bucurie în bucuriile celorlalți. Ceea ce este al nostru, prin ceea ce se întâmpla acum, nu ne poate lua nimeni. Dacă pe lângă toate elementele frumoase care vor fi în spatele acestei zile indestructibile mai adăugăm și bucurii care vin din sectorul celuilalt, nu facem decât să dăm viață unei stări de expansiune care ne înnobilează, ne rafinează propria structură și ne face să credem că există bine în afara celui pe care l-am cunoscut, există viață în afara controlului, în afara ritmurilor prea disciplinate ale vieții, există succes și fără muncă istovitoare.

Anumite elemente incomplete înrăutățesc situația. Viziune de ansamblu. Atenție pe detalii. Lucrurile mărunte sunt construite împotriva individului. Îndreptăm către perfecțiune. Religia este un instrument. Apar noi zone de interes. Diversitate. Conceptele artificiale sunt folosite ca jucării. Cel slab are o înțelegere precară. Mare mobilitate.

Prin unghiul frumos pe care Soarele și Jupiter îl împlinesc încă vom fi tentați să credem că spațiul zilei de 2 iunie este menit să repare o greșeală, să aducă un strop de bucurie într-o viață tristă, o lumină acolo unde viața a fost dominată de nedreptate. Ceea ce se întâmpla acum arată că un om puternic nu se mai preocupă de lucrul acesta. Un om puternic va privi înainte, va înțelege că dacă factorii corozivi nu l-au distrus încă înseamnă că deja victoria este instalată. Rezistența sa, existența sa în ansamblu, reprezintă victoria pe care o merită. Relația bună dintre Marte și Capul Dragonului ne ajută să vedem dincolo de toată această zăpăceală a momentului, să fim încrezători în ceea ce știm să facem și am demonstrat, să ne aducem aminte de fiecare dată când este nevoie, de faptul că moralitatea, statura verticală, privirea liniștită orientată înainte sunt achiziții la care se ajunge foarte greu, cu mare efort și în mod intenționat, nu întâmplător. Vom avea parte în a doua zi a lunii iunie de concluzii interesante, de observații pertinente, de o selecție foarte puternică și eficientă a episoadelor care ne-au definit istoria personală. Este posibil ca unora să li se pare puțin cam abstractă această trimitere. Vor vedea însă dacă gândurile pe care le au se orientează de la sine către aceste episoade. Este adevărat, unii vor considera că ajung în acea zonă pentru că perioada este intensă, pentru că discută cu tot felul de persoane pe tot felul de subiecte și de aceea li se întâmplă să treacă prin tot felul de necazuri. Dacă vor aprofunda vor vedea că nu ajung acolo ca urmare a diversității, a intensității majore specifică acestei perioade. Există un rost pentru care ni se întâmplă lucrurile acestea, există o mâna destinului care ne protejează acum de multe rele. Opoziția Soarelui cu Luna neagră, aspect care a început să fie vizibil încă din săptămâna anterioară, ne-a arătat în toată această perioadă cam care sunt relele pe care le ducem în continuare cu noi. Multe dintre ele au venit ca rezultat al unor lupte pierdute și le-am perceput ca o rememorare a umilințelor mai vechi. Altele s-au concretizat ca pierderi de sine stătătoare, ca interziceri sau ca fapte categorice făcute de alții în mod abuziv, dominator. Pe toate acestea le putem ocoli pe 2 iunie dacă ne amintim că o mare realizare a vieții personale este că suntem în momentul de față ceea ce suntem, că avem privirea ațintită înainte, că avem pe cine iubi, pentru cine muncii, cu cine vorbi. Esența răului care vine din această opoziție a Soarelui cu Luna neagra s-a manifestat până acum în așa fel încât toate aceste achiziții care ne definesc simplitatea de a trăi și de a fi să nu ne fie permise. Nu am ajuns către simplitate întâmplător, ci pentru că am vrut și de aceea suntem învingători. Așadar, dincolo de unghiuri și direcții, dincolo de provocări și călătorii în trecut pe diverse motive, ne va rămâne puternic impregnată în conștiința individuală această evoluție, această sinteză.
Prin urmare, 2 iunie este o zi a împlinirilor pe care le-am căutat de mult timp. Ceea ce se va întâmpla acum ne confirmă faptul că suntem în săptămâna convingerilor care ne ajută să înțelegem bucuria de a trăi, dar și să observăm că simplitatea nu poate fi un rezultat întâmplător tocmai pentru că ea nu mai poate fi acum agresată de vulgaritate. Pe cerul astral al zilei de 2 iunie găsim un semn de putere, unul vizibil care ne scoate din teama de a trăi, din teama de a greși, de a fi pedepsiți și ne duce către bucuria de a face ceea ce știm mai bine. Nu înseamnă că prin această libertate de expresie devenim indulgenți cu sine mai mult decât trebuia. Înseamnă că atunci când este cazul, adică acum, reușim să vedem binele pe care l-am creat. Este simplu, degeaba ne numim creatori dacă din când în când nu ne întoarcem privirea pentru a admira ceea ce am creat. Contextul acesta al zilei nu ne vorbește despre laudă, despre a promova creația personală, a o vinde, a o lăsa moștenire, ci doar de a fi conștienți de ea, doar de a-i acorda o secundă de atenție. Unii, care au îndeplinit în viețile celorlalți roluri negative, vor transforma momentul de față într-o selecție negativă. Nu sunt ajutați în sensul acesta, de aceea viața li se va părea grea, de aceea fiecare element rău pe care și-l amintesc sau îl trăiesc vine spre ei cu greutate mare. Nici nu-și vor da seama că trăiesc acest paradox. Cu cât greutatea este mai mare cu atât atașamentul va fi mai intens. Acești oameni cu greu se vor putea desprinde acum de această creația lor. Le-ar trebui puțin mai mult ajutor decât în cazul celorlalți, însă contextul astral este obiectiv, adică le dă tuturor oamenilor la fel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de simplitate. Când lucrurile încep să se complice, să ne oprim, să inspirăm, să ne îndreptăm atenția către centrul inimii, să ne imaginăm ceva frumos, poate chiar o lumină în jurul nostru, în jurul capului, undeva deasupra și să ne amintim că suntem ceea ce suntem pentru că am învins, nu pentru că suntem învinși.

Putere de convingere. Inteligența este folosită în mod practic. Declin. Se caută prea mult reputație. Greșelile sunt ascunse. Lipsa de profunzime nu este văzută. Relațiile personale se îmbunătățesc. Familia este un sprijin.

Conjuncția pe care Venus și Uranus o împlinesc în dimineața acestei zile, când Luna se află deja pe zodia Balanță, ne vorbește despre o formă de instabilitate pe care vom încerca să o prezentăm într-un mod foarte frumos și atractiv. Ceea ce se întâmpla acum, marea împrăștiere a planetelor, așa după cum am amintit și în analizele celorlalte zile ale săptămânii, reprezintă pentru noi o atracție către evenimente foarte diverse. Nu tot ceea ce suntem interesați să facem este și bun, dar în mod sigur acum vom crede că ceea ce ne place, ne atrage, ni se pare interesant sau ne face să ne simțim bine este și foarte bun. Ar putea fi bun, dar în mod sigur de viitor, durabil nu este.
Cu toate acestea, momentul de față ne aduce o independență pe care ne-am dorit-o de mult timp, o formă de libertate care să ne afecteze sau să pătrundă până și laturile cele mai ascunse ale ființei. Faptul că acest element astral se consumă atunci când Marte se află într-o relație proastă cu Chiron, iar Soarele în altă relație proastă cu Luna neagră nu ne permite să privim capacitățile personale doar prin elementul nou care vine spre noi. Libertatea va avea, așadar, conotații cunoscute, vechi, ancestrale, iar unora li se va părea că este chiar lipsită de profunzime. În realitate, această lipsă de profunzime este doar efectul de expansiune. Nu am avut de multe ori de-a lungul acestui an de parcurs o situație atât de puternică. Pentru că Venus trece prin conjuncție cu Uranus, iar Soarele pentru trigon cu Jupiter va face în așa fel încât schema personală să treacă peste anumite limite și conjuncturi care s-au împlinit în alte zile să își arate primele rezultate, efectele dure sau foarte frumoase, acum. De fiecare dată când Uranus este foarte puternic într-o configurație astrală apare în această problemă a evenimentelor ceva ce nu pot fi anticipat. De această dată trecerea Lunii prin zodia Balanță parcă atrage în viața proprie situații noi, poate chiar periculoase, cele care îi extrag individului conștiința din lucrurile foarte cunoscute, adică din acele lucruri de care s-a cam plictisit. Riscul momentului este, însă, ușor de anticipat. Ceea ce nu rămâne în această zonă a simplității devine foarte vulnerabil prin expansiunea necontrolată. În cuvinte mai simple, pentru ceilalți nu va mai conta dacă avem experiență, dacă până acum am îndeplinit un anumit rol, dacă avem statutul social care să ne permită să ne prezentăm față de ei într-un anumit fel. Va conta faptul că am făcut o eroare cât de mică, nu am folosit un cuvânt așa cum trebuie, nu am avut bentiță, am întârziat trei secunde.
Un alt element foarte important al acestei zile care poate fi pus, fie pe relația bună dintre Venus și Uranus, fie dintre Soare și Jupiter, este una legată de atitudinea care ne îmbunătățește relațiile. Este foarte posibil ca exact această gafă sancționată de oameni inferiori și răutăcioși să devină în ochii celor profunzi și curajoși un exemplu de independență și originalitate. Astfel, ceea ce se prefigurează a se consuma pe 4 iunie nu este, așa cum se înțelege din sensul clasic de problemă, un element ce trebuie evitat, ci, dimpotrivă, cel care ar trebui să fie explorat cu multă îndrăzneală. Un om care nu s-a mai întâlnit cu situații de genul acesta, dar are bune intenții, va înțelege din ceea ce i se întâmplă acum că trebuie să insiste, să meargă până în pânzele albe, să depășească o limită pe care și-a jurat că nu o va depăși niciodată. De fapt, momentul acesta îl avantajează pe omul care rămâne constant în simplitatea sa, pentru că nu oferă ofrandă forțelor rele, energiilor care distrug. Nu înseamnă că lucrul acesta merge mai departe prin luptă. Nu este vorba despre nici o luptă, ci despre a rămâne fidel simplității personale.
Prin urmare, 3 iunie devine o zi de putere. Am mai avut de la începutul anului și până acum și alte zile de putere, dar nu toate au fost atât de generoase. Ceea ce este încordat, supus riscului sau periculos se consumă în noaptea de vineri spre sâmbătă, deci ne impurifică starea sufletească pe care, de regulă, o avem în perioadele de relaxare. Aici vom pierde la capitolul relaxare, pentru că elementele acestea care poluează nu ne vor permite de-a lungul acestei zile să ne întoarcem pentru câteva momente la starea de martor. Desigur, acesta este un element pe care nu îl vom putea trece cu vederea destul de ușor. Lucrul acesta va putea fi făcut pentru că există o ambiție puternică în a descoperi ce este în exterior și am ignorat până acum menit să ne ajute să trecem dincolo de răutățile momentului. Pentru unii răutățile momentului înseamnă atracția către o multitudine de evenimente, unele dintre ele obositoare, lipsite de importanță pentru persoana în cauză, dar la cale se simte obligată să participe, pe care nu le poate evita, nu le poate nega, respinge. Dacă ne menținem echilibrul în această zonă, celelalte elemente care țin de interpretarea tehnică a unghiurilor care se împlinesc acum vin de la sine. Ne vom simți puternici și frumoși de la sine, vom simți că merităm mai mult de la sine, vom beneficia de un răspuns pozitiv sau vom găsi cea mai bună cale pentru a ajunge la acesta pentru că Nu greșeala ne definește, așa cum am fost convinși de o anume selecție negativă pe care am tot abordat-o în ultima perioadă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda atenție elementelor noi, de a lăsa revizuirea pentru altă perioadă. Fiind atât de curajoși încât să ne menținem pe o linie a progresului vom vedea că, uneori, nu trebuie să fim perfecți în etapele intermediare, ci doar constanți pe cale, pe traseu, doar fideli idealului pe care l-am ales.

Planurile de viitor sunt înțelese corect. Inteligență practică. Valorile personale sunt încadrate corect. Decizii amânate din neatenție. Blocaj. Viața merge mai departe prin transformarea răului în bine. Superficialitate. Se dezvoltă o nouă problemă. Avertisment. Se cere ridicarea unei interdicții. Teamă de cuvintele celorlalți. Conexiuni complicate.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce un eveniment astral foarte important pentru această perioadă, deci și pentru luna iunie. Vorbim, așadar, acum, pe finalul acestei săptămâni, despre realizări pentru care am lucrat intens în ultima perioadă, nu doar în spațiul acestui interval de șapte zile pe care îl analizăm aici. Prin faptul că Venus va împlini acum o relație foarte bună cu Axa Dragonului ne face să ne gândim la calitățile pe care le avem, la idealurile pe care trebuie să ni le îndeplinim acum pe motiv că, pe viitor, altădată, nu vom mai avea ocazia.
Ceea ce va fi de o importanță covârșitoare în ultima zi a acestei săptămâni vine din relația proastă pe care Soarele și Neptun trebuie să o îndeplinească în seara acestei zile, cu puțin înainte ca Marte să intre pe zodia Rac. Apare, așadar, o nevoie nouă pe care nu vom avea ocazia să o definim, să o înțelegem sau o să o promovăm acum. De aceasta ne vom ocupa în săptămâna următoare, când Marte se va stabiliza în tranzitul sau prin zodia Rac. Deși, în general, schema aceasta susținută de relația proasta dintre Soare și Neptun, dar și de trecerea lui Marte pe ultimul grad din zodia Gemeni nu reprezintă un avantaj, ci dimpotrivă, încurajând revendicările și acțiunile antisociale, pentru faptul că toată această schemă beneficiază de un impact pozitiv din partea Axei Dragonului, lucrurile acestea rele nu vor avea suportul necesar pentru a se împlini. Așadar, vorbim despre un rău potențial, despre căutarea unei confirmări, despre o conexiune foarte complexă pe care oamenii le fac pentru a-și justifica nemulțumirile.
Astfel, mulți vor prefera extremele, acțiunile care nu țin cont de limitele celorlalți, care trebuie să producă efecte din primele secunde. Este, de altfel, o mare greșeală să procedeze în felul acesta pentru că prin această ecuație astrală, căreia îi este atenuat răul, planurile de viitor sunt înțelese corect, dar nu sunt acceptate. Dacă, într-un grup, situația aceasta de refuz, de neacceptare a planurilor de viitor va rămâne o necunoscută, în dimensiunea personală, în intimitate, acolo unde oamenii se simt obligați să fie sinceri pentru că sunt față în față cu ei înșiși, lucrurile sunt mult mai clare. Relația bună pe care Venus o are acum cu Axa Dragonului și prin care este atrasă și planeta Uranus în această ecuație, aduce un avantaj, un succes, încurajează spre combaterea superficialității, însă doar în acest sector. Astfel, conștientizăm acum pe final de săptămână că se conturează o nouă problemă. Această problemă este legată de credința în idealul propriu, în propria realizare, în abilitățile pe care le-am conștientizat, din etapă în etapă, de-a lungul acestei săptămâni. Pornind de la o mare provocare față de mister sau de la înțelegerea întârzierilor, a opririlor, din ziua de luni, până acum, pe finalul săptămânii, ne-am confruntat cu nenumărate decizii, cu probleme de opinie pe care, după cum observăm acum, le-am preluat de la alții, adică nu ne sunt specifice. Dacă, printr-o minune sau poate chiar printr-un raționament, convingerile pe care le avem ne ajută să înțelegem bucuria de a trăi, înseamnă că nu suntem în conflict cu noi înșine, nu facem parte dintr-o structură care distruge bucuriile celorlalți, ci suntem doar cavaleri într-o luptă care trebuie să se termine curând. Această luptă are ca principal rezultat ridicarea unei interdicții. De aceea momentul de față, înainte de rezultatul final, ca o anticipație a acestuia, este definită de o formă de libertate pe care oamenii comuni, cei care ar trebui să fie principalii beneficiari ai finalității acestei acțiuni, nu prea o pot înțelege. Cei care sunt formatori de idei, deschizători de drumuri se vor comporta acum, în timpul acțiunii, ca și cum aceste interdicții sunt deja ridicate. Scopul pentru care se comportă așa este pentru a înscrie această lucrare și, în felul acesta, a o face accesibilă tuturor.
Prin urmare, finalul săptămânii ne pune în fața unor evenimente care vor fi judecate, și de cei de acum, dar și de cei care nu vor depăși această încercare, ca fiind definitorii la capitolul superficialitate. În realitate, pe finalul acestei săptămâni conștientizăm că acele convingeri care ne ajută să înțelegem bucuria de a trăi sunt foarte simple, nu ne-au părăsit niciodată, ele făcând parte și din zona bucuriilor, dar și din cea a tristeților. Poate din această cauză, pentru omul comun sau pentru cel inferior, 4 iulie va fi definită de teama de cuvintele celorlalți. Aceste persoane se vor teme de judecată, nu pentru că ar fi vinovați de ceva, ci pentru că, nefiind la un anumit nivel, acela cerut de vibrația acestei perioade s-au tot considerat în ultima perioadă vinovate de ceva. A conștientiza că sunt parte dintr-o problemă socială reprezintă una dintre cele mai minunate soluții ale acestei săptămâni. Venus, prin relația minunată pe care o are acum cu Axa Dragonului, ne ajută să trecem dincolo de aceste prejudecăți. A vedea și transforma această prejudecată înseamnă a merge mai departe prin transformarea răului în bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne propune să schimbăm ceva doar pentru că așa este moda, doar pentru că ni se pare că avem loc de așa ceva, doar pentru că rezistența celorlalți a slăbit. Avem nevoie ca în această ultimă zi a săptămânii să fim sinceri față de noi înșine, să nu considerăm că zona aceasta permisivă reprezintă obligatoriu și o încurajare la a acționa. Acțiunile pe care le facem nu ar trebui niciodată să fie distrugătoare de valori, împotriva propriei moralității, ucigași ai unui destin firav care nu s-a împlinit încă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.