22 – 28 mai 2017

22 – 28 mai 2017 este săptămâna circumstanțelor atenuante și a revigorării pentru a relua un proiect mai vechi. În mare parte, acest interval este mult mai simplu ca evenimente astrale, dar și mai degajat prin faptul că numărul acestora episoade se reduce la patru. Astfel, definitorii pentru această săptămână sunt zilele de miercuri, joi și duminică atunci când se împlinesc: careu Venus-Junon (miercuri), careu Venus-Pluton și Luna nouă (joi) și sextil Mercur-Neptun (duminică). Cu toate că numărul acestor aspecte este redus, mesajele pe care le conțin sunt puternice, încărcate de o mare semnificație ce scoate la lumină o problemă de atitudine pe care o avem, în primul rând, față de noi înșine. Apoi, pentru că această conștientizare trebuie să aibă și o finalitate, suntem invitați să ne revigorăm pentru a putea relua un proiect mai vechi și a-l duce mai departe. Pentru unii, invitația aceasta la reluarea unor proiecte mai vechi nu este nouă. Li se va părea că s-au mai întâlnit cu situații de genul acesta, însă nu într-un mod atât de încurcat, obositor, bulversant. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin intensitatea, în crescendo, a acestei presiuni interne despre care vom crede că este, în mare parte, o presiune externă. Complexele de inferioritate, limitele personale legate de limbaj, nivel de cunoștințe, timiditate, sunt cele pe care vom fi tentați să le punem în această săptămână pe seama comunității, pe seama celorlalți pe motiv că aceasta este plină de obstacole, doar ea ne intimidează.
Cu toate că această presiune este foarte reală, cu fiecare zi a acestei săptămâni fiecare persoană va încerca să descopere contragreutatea, sursa bucuriei, a echilibrului, ceea ce motivează către bine, încurajează sau ambiționează. Ajunși la sfârșitul săptămânii, în ziua în care Mercur și Neptun își definitivează sextilul pe care îl formează, din aproape în aproape, toată săptămâna, se văd prea obosiți, epuizați în mod inexplicabil, deci incapabili să se mai bucure de ceea ce cred că au inventat, au protejat sau au câștigat cu mare efort de-a lungul întregii săptămâni.
Elementul cel mai dificil al acestei săptămâni și factorul care ne va consuma cea mai multă energie este acul pe care vom încerca să-l găsim în carul cu fân, după cum ne spune proverbul. A găsi motive de scandal, motive de compromis, ai evita viziunea de ansamblu doar pentru că mi se pare o dovadă de putere să răscolim intimității le celorlalți ne poate duce cu adevărat la o tristețe adâncă spre sfârșitul săptămânii când vom observa că deși suntem înconjurați de foarte mulți oameni, suferim de singurătate. Singurătatea aceasta ne provoacă multă suferință, multă tristețe. Iată, și de această dată, descoperim că nu suntem pedepsiți cu tristețea de niște forțe superioare, ci nu-o dorim în mod insistent și facem aproape orice pentru a o obține.
Ceea ce ne va ajuta să trecem cu bine peste această încercare este viziunea de ansamblu. Luna, prin tranzitul său de la Berbec la zodia Rac, nu ne va ajuta prea mult în sensul acesta. Așadar, va fi nevoie să facem trimitere la experiențe mai vechi, poate chiar cele de pe finalul săptămânii anterioare, când am gândit altfel despre oameni, despre situații, când am avut puterea să recunoaștem adevărul dureros, cel care ne va face de-a lungul acestei săptămâni să părem oameni foarte inspirați. Cu toate acestea, nu trebuie să vorbim de la sine putere despre concluziile la care am ajuns pe finalul săptămânii anterioare doar pentru că aceasta pare o sursă de putere. Puterea aceasta poate și distruge, nu doar construi. În cuvinte mai simple, ceea ce nu înțelegem sau ni se pare revoltător să fie plasat într-un cadru mult mai mare. Dacă nu reușim, să le lăsăm așa cum sunt.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a căuta motive de iertare. Nu este mai avantajat cel care se iartă pe sine și nu poate ierta aproapele care i-a greșit în săptămânile anterioare. Procesul acesta terapeutic prin iertare cere activare pe ambele planuri. Avem nevoie să înțelegem și care ne sunt limitele, pentru a nu ne acorda circumstanțe atenuante ca scuză, ca justificare în favoarea pasivității, dar să acceptăm că și ceilalți trec prin aceleași încercări deși le este la fel de greu să-și vadă propriile probleme așa cum ne este și nouă atunci când suntem puși în fața propriilor limite, ca în fața unei oglinzi. Dacă de multe ori am fost curioși ce trăiește un vindecător de suflete, iată a sosit momentul să fim puși în pielea unui asemenea personaj. În contextul acesta, a fi foarte activ pe unul dintre cele două direcții înseamnă, nu a trăi cu intensitate acest proces, ci a arăta că este în continuare vie o problemă de orgoliu. În contextul acesta în care se manipulează energia, se lucrează pentru realizări spirituale importante acest defect devine orgoliu spiritual, mult mai periculos decât celălalt.

Se constată o pierdere. Desconsiderarea oamenilor ne îndeamnă să privim departe. Atracție către lucruri ascunse sau periculoase. Oamenii au mai multe fețe. Drumurile sunt încurcate. Proiectele devin compromise. Se repetă o greșeală. Mediul de apartenență inspiră teamă.

Acum, la începutul acestei săptămâni, Luna se află în plin tranzit prin zodia Berbec și va trece în mijlocul acestei zile prin opoziția cu Jupiter, dar și prin conjuncția cu Venus. De aici înțelegem că schema pe care trebuie să o parcurgem acum se referă la o evadare, la o ajustare a nevoilor personale în așa fel încât să nu ajungem la minciună. Din nefericire, pentru că Luna neagră este puternic inserată în ecuația astrală a momentului, este puțin probabil ca oamenii să se abțină de la acest subiectivism credibil. Cei care nu vor ține cont de acest avertisment astral își vor crea probleme pe care nu vor mai putea să și le rezolve până la finalul acestei săptămâni. Elementul cel mai dureros al acestei zile vine din lupta pentru supraviețuire. Trecerea Lunii prin Berbec îi face pe oameni duri, dornici de mișcare, interesați să li se asculte opiniile, preocupați de propria dreptate. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că se construiește acum pe cer, și cu Luna, nu doar cu Venus, un careu T pe semne cardinale. Din această cauză evenimentele pot intra într-un derapaj accentuat, exprimările pot fi duplicitare, în coadă de pește, după cum sunt și oamenii, după cum le este caracterul. Faptul că în această zi vom avea impresia că partenerii de dialog, oamenii pe care-i întâlnim pe stradă, au mai multe fețe, nu ar trebui să ne surprindă. Fiecare scoate la lumină ceea ce crede care mai bun sau mai puternic.
Multitudinea de unghiuri negative pe care le traversăm în această zi ne pregătesc, de fapt, pentru un episod ce se va consuma pe finalul lunii iunie. Grijile de acum vor deveni la momentul respectiv realitate. Desigur, faptul că suntem conștienți de acest pericol nu ne protejează. Ne vom proteja dacă vom acționa în consecință, dacă vom sta departe de minciună. Astfel, chiar de la începutul acestei săptămâni ne vom afla în consonanță cu deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la circumstanțele atenuante și a revigorării pentru a relua un proiect mai vechi. Pentru unii, reluarea unui proiect mai vechi înseamnă a întoarcerea la o formă de dreptate care nu le-a fost tolerată niciodată tocmai pentru că este abuzivă sau prea subiectivă. Dar pe ei nu-i va preocupa lucrul acesta. Dacă se fac auziți, dacă lasă o urmă a trecerii lor, dacă atrag atenția prin vorbe sau fapte, dacă reușesc să facă ceva cu propriile mâini, singuri, fără ajutor, le va fi suficient. Vor vedea rezultatul acesta ca pe o dovadă a faptului că orgoliul lor este bun, subiectivitatea lor este ceea ce îi salvează din această încurcătură. În cuvinte mai simple, prima zi a săptămânii va fi dominată de o problemă de conduită. Și aici, ca de multe ori în analizele pe care le realizăm, problema educației va fi invocată în mod insistent și necesar. Cel care are o educație bună, nu prin orgolii, nu prin ambiții, ci prin echilibru, a reuși să treacă cu bine acest moment delicat.
Prin urmare, în prima zi a săptămânii ne pune în fața unor decizii pe care le vom adopta ca niște începători, ca niște oameni pe răsfățați. Totul va fi centrat în jurul nevoii de atenție și nu ar trebui să ne mirăm atunci când vom constata că pentru atenție mulți sunt în stare să facă aproape orice. Nevoia de celebritate îi face pe unii să se întoarcă la proiecte mai vechi cu aceleași ambiții, cu aceleași dorințe subiective, cu aceleași obsesii. Argumentul lor va fi legat de privilegiile pe care le merită, pe care și le doresc sau pentru care sunt în stare să-și sacrifice o mare parte din spectrul percepțiilor. Evoluția nu se face așa, nu prin aroganță și nu prin lăcomie. Așadar, cel care dorește să meargă mai departe prin creștere și dezvoltare, nu prin acumulări cantitative, se va gândi de mai multe ori înainte de a acționa în direcția aceasta.
Totuși, mai există o componentă pe care o vom remarca din ecuația astrală a acestei zile care nu este chiar atât de rea. Nevoia de iubire, cea care face parte din acest tablou revendicativ, cel care ne face să ne comportăm ca niște răsfățați, ne poate aduce și o claritate în gânduri, o căldură a gesturilor, o sensibilitate a mișcări prin care să atragem atenția asupra a ceea ce facem sau asupra a ceea ce exprimăm fără să urmărim în mod special lucrul acesta. Cel care se va centra pe aceste sentimente se va întoarce, așa cum se întâmplă și în cazul celorlalți, la proiecte mai vechi, dar nu pentru a le reedita exact așa cum erau ele cândva, ci pentru a le conștientiza dintr-o altă perspectivă. Doar așa putem vorbi despre progres, doar așa putem vorbi despre o revigorare. În caz contrar, ceea ce vom face astăzi va fi dominat de o diversitate generată de lucruri periculoase. Este posibil ca acum să nu vedem cât de dificile vor fi soluționat sau cât de periculoase sunt lucrurile pe care le facem acum. Cu cât ne vom depărta de această zi, cu atât mai clar ne va fi că drumul acesta prin revendicări, prin lăcomie, traseul acesta în care mergem ca niște răsfățați, nu este decât o linie moartă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști cu ceea ce avem. Forma aceasta de tristețe ascunde o lăcomie căreia nu îi putem face acum. Nu suntem pregătiți să lucrăm eficient împotriva lăcomiei. Așadar, cu cât mai hotărâți suntem în evitarea ei, cu atât mai victorioși vom fi.

Se merge prea puțin pe calitate. Traseul greșit este scos în evidență. Șoc. Se face plata pentru demersuri mai vechi. Sănătatea este afectată. Se utilizează date greșite. Speranța este importantă. Se merge mai departe cu optimism. Progresul material trebuie privit ca un element auxiliar.

De fiecare dată când Luna trece prin conjuncția cu Uranus experimentăm noi aspecte ale demersurilor despre care credeam că știm totul. De aici înțelegem că una din trăsăturile definitorii ale zilei de 23 mai este expansiunea. La fel ca și în ziua anterioară, ne întoarcem către proiecte mai vechi însă, de această dată, credem că suntem suficient de puternici încât să le schimbăm calitatea. Pentru că Luna trece acum și printr-o relație bună cu Axa Dragonului, unii vor crede că schimbarea cu pricina chiar este posibilă. Este adevărat, beneficiem de un plus de determinare, un plus de intuiție, însă nu ne putem sustrage conjuncturilor tensionate care au definit finalul săptămânii trecute și prima zi a săptămânii curente. Asta înseamnă că soluțiile pe care vrem să le punem în aplicare acum nu sunt, așa cum credem, legate de proiectele pe termen lung, ci contragreutăți ale problemelor din ultima perioadă.
Acolo unde preocupările trecute au fost orientate către starea de sănătate, către reechilibrare, către vindecare, trigonul Lunii cu Saturn, cel care se suprapune peste trigonul Saturn-Uranus, va permite celui preocupat de acest sector să aducă de pe zona publică în intimitate o soluție verificată și să se bucure de un rezultat foarte bun. Rămâne de văzut dacă reușita pe care individul și-o dorește acum poate fi obținută doar pe baza unor simple preocupări față de starea de sănătate. Accentele grave impuse de cel mai mic dezechilibru pe care, în trecut, nu le-am luat în considerare, pot aduce acum tensiuni între persoane situate pe tronsoane diferite de vârstă. Cei care lucrează cu noțiunile abstracte sau care sunt deja familiarizați cu procesele de mișcare a energiei, de transfer al informațiilor vor putea să evite aceste tensiuni pentru că își vor da seama ce anume le produce. Intensitatea crescută a gândului, proces pus, din punct de vedere astral, pe conjuncția Luna-Uranus cumulat cu activarea într-un registru personal a trigonului Saturn-Uranus produce o undă de șoc în relația individ-societate mult mai mare decât pe alte conjuncturi. Așadar, cu același efort de convingere, cu același consum se atrage mult mai ușor atenția. Faptul că beneficiem de un efect crescut depunând același efort, teoretic, este un lucru bun, dar practic arată că lucrăm cu energii cărora nu le cunoaștem adevărata putere. Ne bucurăm că atragem atenția din primele clipe, dar pierdem din vedere cursivitatea firească a lucrurilor, că poate nu ar fi trebuit să fie așa. Ne bucurăm pentru că ne gândim doar la efect, pe motiv că doar acesta lipsea demersului pentru a fi întreg, dar adăugarea sa produce pierdere în alt sector, în alt tronson. În fața acestei situații reacțiile sunt tot supradimensionate. Individul va vedea doar ciudățenia unor discontinuități și insistă pe aceste efecte. Rezultatul este lesne de observat: cel care greșește va ajunge să creadă că dacă prim mijloace personale nu poate soluționa această problemă, poate ar trebui să o transfere societății.
Prin urmare, 23 mai ne pune în fața unui resort prea puternic. Unii vor face gesturi prea ample, vor spune ceea ce nu îi caracterizează, vor miza pe promisiuni venite din partea unor persoane care nu s-au ținut niciodată de cuvânt. Pe moment, tensiunea nu va fi observată pentru că întreaga atenție este acum centrată pe expansiune, pe mișcare, pe demersul în sine. Când această etapă dinamică se va încheia vom vedea că nu am făcut altceva decât să avem încredere în oameni care ne-au mai dezamăgit și altădată. Cei mai sensibili care, în plus, nu s-au maturizat încă, își vor promite că nu vor mai avea niciodată încredere. Nici aceste angajamente nu sunt prea durabile pentru că și ele beneficiază de aceeași schemă astrală, de același suport astral care oferă un beneficiu prin anularea unor etape firești. Pe finalul lunii iunie vom reveni la cele de acum, chiar dacă la momentul acela ni se va părea că suntem în fața unor mersuri complet noi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu resuscita proiecte vechi folosind metoda saltului. Oricât de greu ne va fi, să fim atenți și la traseul pe care îl presupune atingerea unei ținte, nu doar asupra țintei în sine. Doar așa vom reuși să beneficiem de o împlinire fără a strica nimic.

Evoluție prin interacțiune. Se obține o informație importantă. Privim adânc în istorie. Victoria este abordată altfel. Oamenii se ajută fără plată. Împărtășirea conținutului duce la progres. Speranța ajută. Abordare nouă. Cerințele sociale sunt înțelese mai bine.

Încă din ziua anterioară Luna a intrat pe zodia Taur, însă primul aspect din această nouă poziție îl va împlinii în dimineața acestei zile, adică o conjuncție cu Mercur. Deși, în aparență, toată această schemă astrală se bazează pe o destăinuire, pe un mesaj pe care-l reluăm pentru a-l face mai bun sau mai ușor de înțeles, pentru că 24 mai este o zi dominată de careul Venus-Junon, aspect care trece cu mult peste unghiurile pe care le împlinește Luna, vom considera că, după cum ne-am definit speranțele în primele două zile ale săptămânii, nu putem merge mai departe decât interesându-ne despre progres, adică să obținem performanță într-un domeniu, iar aceste rezultate să le punem la baza unui edificiu pe care să-l construim până pe finalul lunii viitoare. În felul acesta, se impune o abordare nouă a problemelor mai vechi. Cadrul personal, cel care se așază în fundalul acestor demersuri, este unul foarte bun. De aici înțelegem că dispunem de putere, motivație, că există interes pentru a soluționa o problemă cât mai repede, însă vom fi nemulțumiți că trebuie să facem lucrurile acestea singuri. Având în vedere că în această perioadă Luna neagră din zodia Săgetător începe să formeze o opoziție cu Soarele, de curând intrat pe zodia Gemeni, nu ar trebui să luăm de decisivă această opinie. Primim ajutor din partea celorlalți, suntem susținuți în aceste demersuri, atât în partea personală, intimă, cât și în ceea ce privește împlinirea unor etape pe zona publică, însă nu așa cum ne închipuim, nu prin înlocuirea completă a efortului personal. De aici se înțelege că și pe 24 mai trăim o inversiune, cea pe care o vedem mai mult în interacțiune cu un factor social, decât prin autoanaliză.
O altă componentă a zilei de 24 mai se referă la abordarea istoriei personale într-un alt mod. Vom face adnotări pe marginea unor întâmplări care s-au consumat la începutul acestui an, ne vom gândi cât de periculoase ar fi fost acesta dacă s-ar fi consumat în anul anterior, apoi ne pregătim ca acestea să nu mai fie repetate. Alegem să nu mai repetăm aceste întâmplări nu de teamă, ci și pentru că înțelegem că de aceasta dată cerințele sociale sunt altele. Dacă până acum am tot invocat motivul transformării și, oricât de mult a fost explicat, existau rămășițe de gânduri sau de acțiuni care ne împiedicau să înțelegem așa cum trebuie, de această dată putem cuprinde mult mai bine semnificația sa. Desigur, vor exista și oameni mai leneși care nu se vor implica în genul acesta de acțiuni, vor fi și persoane care nu se preocupă de progres, cele care consideră că acesta poate fi atins de la sine, doar dacă se preocupă de sarcinile zilnice, doar dacă își îndeplinesc datoria față de profesie, față de familie sau față de comunitate. În momentul de față, problema aceasta a datoriei îndeplinită din aproape în aproape nu este decât un subterfugiu, ne ascundem în spatele ei, arătăm că ne temem de schimbare. Deși această zi nu aduce teama de schimbare ca un element care trebuie rezolvat, ba mai mult ne ajută să înțelegem de ce este necesară schimbarea, cei care trăiesc în momentul de față prin teamă de schimbare, dar pe care o numesc „datorie”, arată o mare suferință sufletească. Pentru ei relația proastă dintre Venus și Junon înseamnă: “Nu mă iubește nimeni, dar trebuie să supraviețuiesc!”.
Prin urmare, 24 mai devine o zi de responsabilizare. Nu teama în sine este elementul definitoriu al momentului, de aceea atenția ar trebui să fie orientată către motivele la care apelăm pentru a ne ascunde această teamă. În consecință, ziua va fi definită de grija că neîndeplinirea datoriilor pe care le avem față de prieteni, față de profesie sau față de comunitate s-ar putea solda cu sancțiuni. Sentimentul este vitregit în această zi, scos în afara normalității, pus să se justifice, să facă ceea ce nu îi este specific. Pentru că încă de pe acum începe să se formeze opoziția Soarelui cu Luna neagră, noi, deoarece studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziuni astrale, înțelegem de ce tentația imoralității se ascunde foarte bine în ecuația astrală a zilei de 24 mai. De aceea, omul nemulțumit de el însuși, de condiția pe care o are, persoana care nu este în stare să-și evalueze statutul pe care-l are și trebuie tot timpul să adauge bani, muncă, timp, atenție la acest cadru, devine, înaintea celorlalți, victima tentațiilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde liniștea. Dacă programul de lucru ne tulbură, să ne amintim de acest sfat, de această recomandare astrală, să ne consumăm o mare parte din energia programată pentru o sarcină profesională pentru a ne liniști. În felul acesta, suntem mult mai câștigați decât am fi dacă ne-am îndeplini această sarcină perfect. Calea de mijloc este întotdeauna cea mai bună.

Se perfectează o înțelegere nouă. Atracție față de binele celuilalt. Schimbul de experiență duce la progres. Dragostea nu iartă o vină, ci o transformă în ambiție. Puterile personale ne fac să ne gândim la impozite. Acumulări ciudate. Dorință de dominare.

Multe dintre cele care au venit spre noi începând cu 20 mai, când Soarele a intrat pe zodia Gemeni, încep să intre în declin. Această componentă rea, pe care am indicat-o și în săptămâna anterioară, care ne îndreaptă spre comunicare, dar nu ne permite să comunicăm așa cum ne-am dorit, atinge un moment de maximum acum, pe 25 mai, când Venus se află într-un careu perfect cu Pluton, iar luminariile se află în conjuncție, deci se împlinește faza de Lună nouă. Relația proastă pe care Venus și Pluton o împlinesc îi îndeamnă pe oameni să renunțe la bun-simț, să se gândească mai mult la circumstanțe atenuante, să uite de efortul pe care trebuie să-l facă pentru a împlini un ideal ambițios, să nu mai fie atât de serioși, să se arate obosiți, nemulțumiți sau îngrijorați față de viitor. Nu trebuie să uităm că luna mai lucrează cu sinteze absurde și, dacă privim toată această încurajare către dezordine, către dramă sau către nemulțumire prin prisma faptului că acum se împlinește faza de Lună nouă, înțelegem că avem nevoie de echilibru pentru a nu ajunge cu barca în care suntem în ape tulburi.
O altă componentă a zilei de 25 mai se referă la seriozitatea pe care o punem în relații. Dacă acest careu între Venus și Pluton ne vorbește despre o ambiție neîmplinită, despre o nemulțumire pe care o avem în raport cu un demers public, a ne arăta față de comunitate foarte eficienți, a demonstra că avem acumulări, că dorințele ne sunt împlinite, nu evidențiază decât că trăim la o mare intensitate absurditatea acestei luni. În luna mai certitudinile, și ele dominate de sintezele absurde, sunt cârje de care ne ținem pentru a ne justifica teama de schimbare. Partea bună a acestor conjuncturi vine din faptul că această Lună nouă din Gemeni doboară anumite bariere, ne ajută să ne separăm de ceea ce am considerat a fi prea greu de făcut și ne încurajează să privim zona afacerilor cu mai multă îndrăzneală.
Există o variabilă pe care am putea să nu o luăm în considerare în mijlocul acestei săptămâni și care se referă la starea de sănătate afectată de conflictele din ultimele săptămâni, mai exact, cele care s-au făcut remarcate în ciclul lunar ce se încheie acum. Nu încape îndoială că în toată această perioadă în care ne-am luptat cu morile de vânt în încercarea de a ne susține propriul punct de vedere, am somatizat, adică am transformat în dezechilibru fizic, severitatea unei vieți cu care nu ne-am împăcat încă, duritatea unor idei inflexibile. De aceea, 25 mai ni se va părea ca fiind paradisul pierdut, adică momentul în care ne pierdem dragostea, suntem înșelați, nu mai avem încredere în cei de lângă noi, toată speranța într-o mare realizare sau în schimbarea calității vieții se duce pe apa sâmbetei. Cei care nu se pierd cu firea, care nu se ghidează după lucrurile superficiale, persoanele care nu îi îmbrățișează din prima secundă pe cei care promit mai mult, nu se vor proteja de aceste acumulări ciudate, ci doar vor avea puterea, prin această Lună nouă, să vadă foarte departe. Din perspectiva acestor direcții, Luna nouă care se împlinește în seara zilei de 25 mai aduce pierderea identității, risipă, înțelegeri deficitare sau mesaje tendențioase transmise în descendență. Chiar dacă ea ocupă casa a V-a, după un ascendent al momentului la începutul zodie Capricorn, nu înseamnă creativitate, ci risipirea puterii creatoare prin conflicte legate de boală, de neacceptare a autorității cuiva, de nesupunere.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă o lecție foarte importantă despre dragoste. Dacă în toată această tensiune legată de neînțelegere, neacceptare sau marginalizare suntem capabili să avem gânduri de echilibru, de dragoste, de iertare, înseamnă că suntem cu adevărat oameni puternici. Aventura cunoașterii pare să ia o pauză acum când în prima parte a zilei Luna trece prin careul la Nodurile sale, semn de conflict interior, ca apoi, spre seară, să treacă prin conjuncția cu Soarele, adică să împlinească faza de Luna nouă. 25 mai va fi dominată de ceea ce este nefiresc la alții și vedeam foarte clar, de ceea ce nu se încadrează în regula cunoscută, de ceea ce nu respectă condițiile stabilite până acum. Luna nouă care se împlinește în seara zilei de 25 mai aduce probleme de opinie ce se pot transforma în mari conflicte existențiale, erori personale ce vor fi explorate de cei care au, prin natura firii, o înclinație conflictuală. Luna nouă de acum ne îndeamnă să ne schimbăm tactica, să fii mai rezervați, mai atenți la impactul pe care îl avem asupra celorlalți, asupra a ceea ce ne dorim și vrem cu orice preț să obținem. Așadar, momentul acesta ne aduce o invitație la atenție. Ceea ce acumulăm este în totalitate bun, iar dacă privim cerul momentului de Lună nouă înțelegem de ce nu ne putem permite în următoarele patru săptămâni să facem risipă, să refuzăm, să risipim, să judecăm aspru un lucru pe care îl putem depăși foarte ușor prin iertare. Pe momentul de Luna nouă există un Saturn pe casa a XII-a, ceea ce nu poate fi deloc trecut cu vederea. Ceea ce este o problemă emoțională și ar putea veni din careul Venus-Pluton este un element minor față de problemele pe care am putea să le avem în următoarele patru săptămâni dacă nu luăm în considerare acest avertisment astral.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că lucrurile perene nu rezistă pentru că au un miez rău, ci pentru că au un miez bun. Unele dintre ele sunt în totalitate bune, chiar dacă oamenii la un moment dat le văd altfel. Cel care face un sacrificiu pentru bine, fie el cât de mic, își rezervă dreptul de a fi ctitor de valori.

Se evită un succes. Eroarea de apreciere. Se traversează un drum dificil. Inteligență practică. Ascensiune prin intermediul beneficiilor celorlalți. Ne așezăm într-un loc rece. Capacitățile speciale de comunicare și control schimbă o decizie. Recomandări dintr-un domeniu misterios.

Ușurința în comunicare pe care o vom aborda de-a lungul acestei zile va fi pentru unii semnul că am scăpat de probleme, că ne-am eliberat de ceea ce ne-a apăsat mult în ultimele zile. În realitate, nu facem decât să extragem din suita de evenimente doar ceea ce ne convine. Relațiile bune pe care Luna le împlinește cu Jupiter și Venus (trigon și sextil) nu îi permite acestui astru să medieze tendința Nodurilor, deci nu ne ajută cu nimic faptul că ne ambiționăm să vedem confortul de acum ca pe o forță perenă, ca pe o mare realizare. Pentru ca suntem în continuare în săptămâna în care ne acordăm circumstanțe atenuante și, deci, nu putem fi obiectivi în ecuația aceasta, episodul acestei zile nu ne permite să vedem foarte departe. Cel care este înconjurat de oameni buni, de ființe care au reușit să se detașeze de contextul acesta agresiv, oamenii care au evitat conflictele, deci acele persoane care nu se încadrează în relațiile proaste pe care Luna le dezvoltă Luna neagră și cu Neptun, vor fi adevărații salvatori ai momentului. Ceilalți, se vor bucura de ceea ce obțin foarte ușor și cred că pe baza acestei ușurințe în a acționa își pot permite să se întoarcă la un proiect mai vechi și să-l ducă mai departe. De aici se înțelege că momentul zilei de 26 mai reactivează o ambiție, îi face pe oameni să creadă că au capacității noi de comunicare, că rezultatul de acum este o dovadă de ascensiune.
În realitate, ceea ce se consumă pe 26 mai ține de puterea gândului. Cu cât gândul de dizarmonie este mai puternic, cu cât, prin el, ne-am implicat mai mult în activități contrastante, cu cât ne-a plăcut mai mult în ultimele săptămâni să alimentăm această fire conflictuală, cu atât tensiunile care vin din jur sunt mai mari. Cel care va considera că accentele dramatice ale acestei zile se amplifică de la o oră la alta și, în ceea ce le privește, nu are nicio vină, de fapt se înșală.
Dintr-o altă perspectivă, ziua este bună pentru schimbul de experiență, pentru a explora acele situații în care suspiciunea față de un partener de dialog duce la descoperirea a ceea ce ascunde, la deconspirarea sa. Așadar, se poate vorbi pe 26 mai despre depășirea unei bariere de comunicare, însă asta nu ajută prea mult statutul individului, ci îi oferă, cum am văzut și mai sus, un oarecare confort de moment.
Prin urmare, 26 mai ne aduce în fața unor demonstrații de putere. Este foarte posibil ca această putere pe care o arătăm acum să ne consume și mai multe rezervele, să ne depărteze de scopul real, să ne întunece mintea, dar să ne facă să ne simțim bine pentru că suntem energici, pentru că vorbim mai mult decât de obicei, pentru că reușim să captăm atenția celorlalți.
Cu toate că accesarea informației se va face foarte rapid, nu tot ceea ce aflăm ne ajută. Ne va face plăcere că în urma acestei zile vom ști mai multe despre ceilalți, dar în mare parte este reziduu, este ceea ce alții ar arunca ori ceva ce ascund în așteptarea unui moment când să scape de el. Din această cauză cel înțelept va asculta tot ceea ce vine spre el azi, va participa, și la discuție, și la emoție, va trăi intens impactul pe care îl au acestea asupra lui, dar nu va ține cont de ele. Punând această înțelepciune alături de marea viteza de reacție descoperim că, uneori, zodia Gemeni nu înseamnă doar acțiuni ușoare, ci și eficiente. Nu trebuie decât să ne ținem acum departe de furt, de curiozități periculoase, invazive, de performanțe false.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cum este să trăim fără suspiciuni, fără dezamăgiri, fără teama de greșeală, de pierdere ori de pedeapsă. Mulți s-au obișnui cu aceste stări și li se pare absolut firesc să le numească generic “stres” și să le considere delicii ale modernității. Cel care crede în normalitatea stresului deja nu mai știe la ce riscuri se expune.

Drumul devine mai greu. Senzații stranii. Dorim să trăim într-o lume mai bună. Ceea ce este singuratic ne vorbește despre probleme. Dezordinea nu este înțeleasă. Domiciliul este avansat la rang de cămin. Atitudini periculoase duc spre boală. Produse complicate. Atitudini contrare. Se cere o nouă atitudine față de viață.

În dimineața acestei zile Luna va trece prin conjuncția cu Marte și ne va arăta că drumul pe care am intrat nu este ușor de parcurs. Apoi, la puțin timp de la acest eveniment, se va consuma și opoziția Lunii cu Saturn retrograd, semn de limitare, de întârziere, de întâlnire a unui obstacol care ne enervează, schimbă planurile, ne lasă impresia că trăim și în această zi un moment de dezordine.
Cei care nu au ținut cont de avertismentul astral în celelalte zile ale săptămânii vor considera că ziua de 27 mai este marcată de regres. În realitate, abia acum, spre sfârșitul săptămânii, înțelegem în ce mod această săptămână ne revigorează, cum anume ne putem întoarce către un proiect mai vechi și care sunt adevărate obstacole. Prin faptul că unghiurile negative pe care Luna le împlinește astăzi sunt opoziția cu Saturn și careul cu Chiron, suntem invitați să ne definim conceptul de obstacol. Ceea ce am considerat până acum că este obstacol social face referire la o problemă de sănătate sau la o problemă de opinie pe care nu am investigat-o sau nu am rafinat-o. Ceea ce am considerat că reprezintă o limită personală, va fi văzut astăzi ca o limită a grupului de apartenență, structuri în care ne-am integrat, ca o limită administrativă sau juridică.
Pentru că nu toată lumea este interesată de schimbări de genul acesta, nu toți oamenii sunt responsabil și nu toți au conștiința lucrului făcut cu simț de răspundere, 27 mai poate fi și o zi marcată de plictiseală, când ni se întâmplă ceea ce nu ne dorim sau când avem parte numai de situații care, în viziunea noastră, să reprezinte o mare satisfacție pentru ceilalți. În egală măsură, va fi și o zi dominată de egoism pentru că oamenii nu sunt obișnuiți să se sacrifice pentru ceilalți, nu sunt atrași de faptele făcute fără plată. Dar nu totul este sortit eșecului. În mijlocul zilei Luna va intra pe zodia Rac și se va pregăti pentru opoziția cu Pluton, eveniment care se va consuma în seara zilei următoare, ceea ce înseamnă că acolo unde emoțiile au fost protejate, acolo unde sensibilitatea nu s-a încadrat în schema agresivă ori în cea superficială a momentului, putem vorbi despre o schimbare rapidă, despre o întoarcere către simplitate, despre o normalizare.
Prin urmare, 27 mai ne atrage atenția asupra contextului în care ne ducem traiul de zi cu zi, asupra menirii pe care o avem. Este posibil ca unii să se mire cum de este adusă în discuție menirea într-o situație în care omul nu face ceea ce-și dorește sau nu poate să-și primească idealul pe care-l are. Tocmai aceasta este marea provocare a zilei. Doar în felul acesta împlinirea devine durabilă, doar așa poate fi vorba despre menire, nu prin expirarea unor întâmplări care se consumă de la sine.
O altă componentă a zilei de 27 mai este cea legată de păcat. Desigur, eliberarea de un păcat, de o greșeală, de o eroare pe care am făcut-o în primele luni ale anului nu este la îndemâna oricui. Omul comun va prefera să se instaleze comod în fotoliu, să-și repete din oră în oră că este o zi de weekend și trebuie să se odihnească, va refuza să vadă că lenea, ce i se pare acum mult prea confortabilă, atunci când a activat într-un plan mental, a produs efectele negative pe zona publică, în relațiile profesionale, cele pe care nu am mai putut să le reparăm în lunile martie și aprilie. Acum, a vedea lenea ca pe un element rău ni se pare absurd. Cine va reuși să se mobilizeze, să-și petreacă ziua în mod activ, dar să nu rămână blocat pe oboseală, va cultiva o atitudine noua față de viață, una mult mai sănătoasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu negocia pentru lene, inactivitate, scăderea vitezei de lucru. Cunoașterea implică mișcare, hărnicie. Asta înseamnă că de fiecare dată când ne simțim obosiți să ne gândim dacă nu cumva ne-am dat singuri această comandă de epuizare pentru a respecta lenea, pentru că nu mai dorim să lucrăm.

Se face apel la un nou plan al valorilor. Prea mult interes față de materie. Se modifică o obișnuință. Sentimentele false se impun. Compromis. Modestia este pusă la colț. Profunzimea valorilor personale ne salvează dintr-o încurcătură. Din nou, experiența de viață devine esențială. Obișnuința nu ne folosește la nimic.

Ultima zi a acestei săptămâni ne pune în fața unei încercări destul de mari pe care va trebui să o depășim cu fruntea sus, cu demnitate, cu putere. Cine va cădea la testul zilei de 28 mai va vedea că săptămânile care vor modifica substanțial cadrul în care activează și poate chiar țintele. Se întâmpla lucrul acesta pentru că apare o combinație interesantă între unghiul frumos ce se împlinește între Mercur și Neptun, cel pe care l-am văzut activ chiar de la începutul acestei săptămâni, și unghiurile rele, tensionate, pe care Luna le împlinește cu Junon și Pluton de pe Capricorn. Dacă am avea de parcurs doar unul dintre cele două elemente care se află acum în conflict am fi considerat că provocarea de acum ne duce către adâncimi ale ființei, ne încurajează să rezolvăm foarte repede probleme sociale pentru a câștiga timp, pentru a ne reîntoarce la opoziție de faimă, de demnitate socială.
Elementul dureros al acestei zile ne arată că orice persoană pricepută, orice om capabil să lase o urmă a trecerii sale poate fi pus la punct. Se întâmpla lucrul acesta pentru că acum planetele sunt răsfirate pe cer și apar atât de multe evenimente, situații, atracții, provocări, încât nici nu știm ce să alegem. Nici chiar omul profund nu va fi în afara acestei zăpăceli. Până și el se va simți tracasat de zgomotul de fond, de ceea ce există ca atracție sau ca forță potențială, de ceea ce consumă. În felul acesta, toată această provocare se transformă într-un motiv de tristețe. Tristețea zilei de 28 mai se bazează pe experiențe incomplete, pe un conflict surd, care nu poate fi pus în cuvinte, care nu poate fi soluționat prin cuvinte pentru că gândul care ar trebui să fie formulat este atras prea mult către emoție. Lucrul acesta poate fi explicat din punct de vedere astral prin faptul că Mercur, doar în această zi, se implică mai mult în relația de sextil cu Neptun, aspect care se împlinește în dimineața acestei zile, decât să medieze opozițiile care apar pe axa Capricorn-Rac. Deși nevoia personală arată un conflict patrimonial, o criză a relațiilor, ni se va părea că atracția către zone emoționale confirmate, către preocupări pe care le-am avut și altădată și care ne-au mulțumit, ni se va părea acum cea mai bună soluție. Cu alte cuvinte, greșim atunci când evaluăm propria situație, cu toate că suntem foarte preciși cu ceea ce îi privește pe ceilalți.
Cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va înțelege că ultima zi a acestei săptămâni va veni spre el cu o experiență, una legată de mediu curat, de gândul frumos, de sentimentul rafinat. Dacă în fața acestei oglinzi imaculate trăiește un moment de zăpăceală, de zdruncin, de dezordine, este clar că mai are de lucrat până să ajungă acolo unde se crede.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne invită să facem apel la un nou plan al valorilor. Prin ceea ce ni se întâmplă în această zi demonstrăm dacă putem lucra pe mai multe fronturi, cu mai multe idei, pe care să le încadrăm sau să le clasificăm și, apoi, să le atribuim diferitelor persoane după specificul lor. Este clar că ideile pe care le avem acum sau pe care le promovăm au integrate o notă conflictuală foarte vizibilă. Unele dintre acestea se integrează în marile transformări sociale, cele care vizează evoluția rasei umane în ansamblu. Altele se adresează forului intim și acesta va fi sectorul cel mai sensibil care ne va da de furcă în această zi. Poate, unii, mai sensibili sau mai optimiști, atribuie acestei zile, datorită relației frumoase dintre Mercur și Neptun, veleități aparte. Ea este, în mare parte, dominată de compromis și ne va duce spre tristețe. Cine va aplica tehnica struțului, se va priva de obiectivitatea care îi va permite să nu încurce viața personală cu cea publică, nevoile personale de ceea ce crede că trebuie să arate comunități. Prin obiectivitate reușim să ieșim dintr-o încurcătura, ne oprim înainte de a face un pas greșit, folosim cuvintele cele mai potrivite, chiar dacă, inițial, acestea ni se par sărace în conținuturi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a sta departe de severitatea pe care am dovedit-o până acum atunci când am luat decizii la foc automat. Duritate aceasta este periculoasă pentru obiectivitate.

8 thoughts on “22 – 28 mai 2017

 1. Ralu spune:

  Cel ai greu lucru este sa ierti si sa te ierti si pe tine. E mai usor sa fii judecator…Si foarte multa tristete din care nu mai putem iesi…Cu siguranta, toti avem un scop…o cale …doar ca nu reusim sa o gasim.
  Ma intreb care este tema mea natala ( 20.03.1978), care este scopul pentru care am venit pe pamant si cat timp mai dureaza sa port crucea pentru a-mi purifica sufletul? De cate lectii mai am nevoie pentru a invata ceea ce eu nu stiu…traind in agonie si extaz….
  Sunt sigura ca dumneavoastra ma puteti indruma…prin putine cuvina…

  1. Există o mare dramă la mijloc. Vrei să fii apreciată de cei care nu o vor face niciodată, te lupți pentru a ieși din zona aceasta întunecată a conflictului cu tine și cu cei care nu te apreciază. Prinsă în această luptă nici nu îți dai seama cat de ușor trec anii. Așa s-a întâmplat și altădată, în trecutul foarte îndepărtat. Această experiență a dramei ascunde trecutul unui om care a lucrat pentru idealuri false. Agonia și extazul sunt aici pe același teritoriu, nu sunt elemente foarte diferite între ele, deci nu sunt bune pentru ceea ce urmărești, pentru realizări sociale, personale, pentru educație spirituală, pentru evoluție, ci sunt bune doar pentru luptă și, paradoxal, lupta le face să fie așa. Nu apreciezi așa cum ar trebui faptul că te pricepi să faci ceea ce începi să faci. În general, oameni își aleg să facă ceea ce știu că pot să facă. La tine lucrurile nu sunt așa. De unde atâta întunecare? Probabil că simplitatea te plictisește ori o vezi pe aceasta ca fiind o soră geamănă a superficialității. Dumnezeu știe! Cert este că obstacolul relațiilor de aici vine. Nu mai lupta cu iluziile. Ești înțepenită în ceea ce crezi că ești. Încearcă să fii puțin mai liberă. Vei vedea că și la asta te pricepi foarte bine.

   1. Ralu spune:

    E atat de greu sa fii obiectiv cu tine, dar citind ceea ce ati scris…nu pot aduce argumente viabile pentru a nega adevarul. E perfect adevarat, am cautat Relatia…si m-am pierdut pe mine de mine, de fiecare data. Agonie si extaz…si intre extreme…probabil simplitatea, normalitatea, echilibrul a fost considerat banal. Si am gresit. Imi caut drumul si…nu mai stiu ce pot sa fac, cat pot sa fac, EU…
    Ar fi prea mult un sprijin care sa ma indrume spre ce stiu sa fac? Un sfat…m-ar face sa deschid ochii. Multumesc din suflet!!!!

    1. Sfatul este simplu, dar, în condițiile acesta, dificil de urmat: fii bună cu tine (nu indulgentă) ca și cum ai fi bună cu cea mai fragilă ființă pe care vrei să o înveți să meargă, să vorbească, să citească, să danseze și apoi să îi ajute și pe ceilalți să facă asta. Nu te descuraja! Ce înveți, acumulezi pentru tine și copilul din tine care va deveni un adult responsabil și liber. Aici nu există măsura cantitativă a lui „mult” sau „puțin”, ci cea calitativă a lui „fac” sau „nu fac”.

     1. Ralu spune:

      Va multumesc din tot sufletul meu!

 2. Claudia spune:

  O luna noua conjuncta cu soarele natal casa 8,la 4 grade 31′ unde va aduce schimbari, casa 1 sau casa 8? Cum interpretez? (D.N. 25.05.1976, 17:30 ) Multumesc!

  1. Nu aduce schimbări, ci confirmări ale unor schimbări făcut cu ceva timp în urmă. E casa a VI-a. Acolo se afla acum Venus, dar pentru că se apropie de Lilith natal există o teamă că acestea nu vor dura. Confuzia poate veni din parcurgerea unui episod banal: răcești, îți rămâne ceva în gât, vorbești mult deși nu trebuie, vrei să ajuți pe cineva care nu este recunoscător, un trădător. Acestea ți se vor părea foarte importante, dar nu aceasta este nota definitorie, nu incovenientele acestea sunt demne de ținut minte. Mesajul acestei Luni noi este foarte bun. El îți spune: „Muncește pentru tine, cu cât ai, cu cât dispui și exact pentru cât îți trebuie, nu pentru pormisiuni, vise, himere. Orice merge spre putere te consumă. Orice merge spre greșeală te îmbolnăvește.”. Casa a VI-a este o mare enigmă pentru mulți.

   1. Claudia spune:

    Buf!! 🙂 Multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.