5 – 11 februarie 2018

5 – 11 februarie 2018 este săptămâna speranțelor care devin false dacă nu sunt pregătite din timp, a jocurilor eficiente și a descurajărilor prin care judecăm totul. Per ansamblu, acest interval ne vorbește despre rezultatele muncii, despre ușurința cu care primim o recompensă pe măsura efortului, dar și după cât respect am acordat demersului ce se încheie acum. Februarie ne aduce, cu această săptămână, o nouă etapă a evoluției întortocheate, dar nu pentru a ne încurca și mai mult, ci pentru a ne lămuri de ce totul a fost atât de complicat. Pentru cel atent la fenomenul vieții lucrurile vor fi destul de clare și, pe alocuri, chiar simple. Multe vin la pachet cu gândurile bune, cu respectul și dragostea pe care le-am arătat într-o perioadă de formare ce nu poate fi precis stabilită în această prezentare generală (pentru fiecare va fi diferită) și a face o selecție pozitivă, a scoate binele din umbră și a-l analiza produce unde de mulțumire care vor constitui veritabile forțe de atracție către același gen de activitate. Binele acestei săptămâni nu va rămâne uitat și, de asemenea, nici ajutorul oferit celui în dificultate până la acest moment nu va fi trecut în fundal. În plus, clarificările de acum ne ajută să înțelegem că multe au sens, că duritatea oamenilor cu care interacționăm nu este întotdeauna justificată așa cum considerăm, ci este un impuls, din inerție, ce face parte din procesul de reparare ce tocmai s-a oprit, ca într-o piruetă. După ce răsucirea s-a oprit cel care execută această mișcare poate răni revenind cu mâinile la poziția de repaos sau deplasându-se într-o parte pentru că se dezechilibrează. Avem ocazia în această săptămână să face o distincție clară între ceea ce este făcut dintr-o pornire bine conturată și ceea ce este eronat dintr-o inerție a unei mișcări încheiate. Doar înțelegând acest balans facem jocurile vieții să fie atât eficiente (fără a-și pierde caracterul lor ludic) sau judecățile bazate pe descurajare atât de caustice. Și cine va fi răspunzător de toate acestea? Nimeni din afară, ci doar persoana în cauză.
Această săptămână aduce împlinirea câtorva unghiuri care ne vorbesc despre timp, muncă, recompensă, curaj, dar care susțin și impulsuri arogante ce pretind a fi episoade ale dreptății obiective. Cei care aleg stabilitatea vor fi păcăliți că ea se realizează prin popularitate, însă chiar protejarea popularității cere modificări de poziție, mișcări spre alte zone sociale. Cei care aleg confortul vor fi păcăliți că el este atins prin izolare, însă chiar izolarea este ceea ce îi va obliga să-și modifice standardele. Cei care aleg libertatea vor fi păcăliți că ea este obținută prin luptă, prin a răspunde provocărilor, însă chiar această argumentare a propriei dreptăți duce la consolidarea coliviei în care s-au ascuns limitându-și, astfel, accesul la libertatea de a simți. Ce vom alege? Înainte de toate, nimeni nu trebuie să se mintă pe sine. Apoi, fiecare are obligația față de sine să nu refuze interacțiunea pentru că în această săptămână, prin impactul Axei Dragonului, interacțiunea cu ceilalți înseamnă interacțiunea cu propriul trecut ce este legat de acești oameni. Vom fi dezamăgiți în această săptămână de vulgaritatea unor apropiați. Să nu ne întristăm pentru că aducem din trecut, prin aceste interacțiuni, această vulgaritate la care, anterior, am participat, dar nu pentru a o reedita, ci pentru a ne curăța destinul de ea. Pentru cel implicat într-un proces de dezvoltare personală lucrul acesta este simplu și el se bazează pe a alege. Cei care au creat vulgaritatea căreia cu greu îi fac față acum vor parcurge mai greu această săptămână, în special finalul ei. Indiferent de situații, va ieși bine din toată această furtuna cel care va fi suficient de lucid pentru a vedea ce se repetă și a face de această dată altfel decât în trecut, dar nu oricum, ci mai bine, mai curat, mai pur. Nu trebuie să uităm că oricât de credibile sunt revolta, dezamăgirile, imixtiunile sau oricât de necesare par, să fim lucizi pentru că modestia, sensibilitatea, toleranța, înțelegerea, iertarea nu sunt defecte, ci virtuți.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a face un exercițiu de imaginație. Să ne gândim cum am putea fi văzuți într-o comunitate care nu cunoaște nimic despre ceea ce suntem, putem face sau spune, unde nu ne putem folosi de niciun istoric personal. Ce am face pentru a exista? Ce ne-am dori să primim pentru că existăm acolo? Așa reușim să separăm imaginea falsă despre sine de cea reală.

Neplăceri. Situații periculoase care devin conflictuale. Se impune cu forța un model de liniște. Probleme de natură intelectuală. Insecuritate. Precipitare. Teamă de confruntare. Nostalgie. Trăim din amintiri. Atitudine nervoasă. Bunăstarea nu este împărțită cu cei care au mai puțin. Se caută o nouă poziție ierarhică. Incoerență. Amănunte despre competențele celorlalți. Agitație.

Prima zi a săptămânii este una destul de dificilă. Așa cum ne indică și deviza generală, ne întâlnim, încă de pe acum, cu speranțele care devin false sau care ne complică existența dacă această etapă, aceste mesaje sau fapte nu au fost pregătite din timp. Așadar, ne întâlnim chiar de dimineață, imediat ce Luna se va desprinde de sextilul cu Capul Dragonului, cu răspunsuri negative ce ar trebui să îndeplinească rolul de confirmare. Este clar că implicațiile acestei poziții astrale vizează în special dimensiunea socială. Junon este în continuare destul de aproape de Coada Dragonului și lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare. Unora, acestea li se par răspunsuri negative pregătite din timp, rezultatele finale ale unor mânii, ale unor răzbunări deci vor considera că nota aceasta emoțională a zilei este decisivă. Faptul că Luna trece prin zodia Balanță este un avantaj, însă nu atât de mare încât să dea zilei o notă pozitivă, dar aduce puțină speranță acolo unde este nevoie de ea. Relația proastă pe care Jupiter și Junon o împlinesc aduce și o sedimentare. Plini de încredere oamenii renunță, aleg în mod greșit instrumentele de lucru sau se orientează către ceea ce îi duce în mod sigur către pagubă. Dacă Luna nu ar fi trecut acum prin opoziția cu Uranus nu s-ar fi pus problema ca, din teamă, să se facă alegeri atât de proaste, ci această libertate a emoțiilor ne-ar fi dus și spre lucruri bune. Ceea ce este bun vine dintr-un confort, iar acesta nu strică, nu aduce pagubă dacă s-a lucrat din timp la reușita momentului.
O altă componentă a momentului este cea legată de zgârcenie. Fie că se pornește de la o formă de nostalgie, fie că pur și simplu ne amintim și amintirea în sine evocă nostalgic trăiri de altădată, ceea ce obținem acum nu dorim să împărțim, nu dorim să punem la dispoziția celorlalți. Așa cum am văzut de multe ori, forma aceasta de zgârcenie îi pune în dificultate pe oameni, ba chiar ar putea să-i ducă la conflict, la război, la confruntări ample. Nici această situație nu este creată pe moment, ci este tot rezultatul unor tensiuni pe care am refuzat să le rezolvăm. Cei care au prieteni buni, care au cultivat acest sentiment fără să simtă nevoia să plătească ceea ce au primit, adică nu abordează această relație prin insecuritate, nu au motive de îngrijorare, nu se precipită, nu intervin acum pe zona publică cu motive de conflict și, așadar, nu vor avea nicio neplăcere. Totuși, până și pentru aceste persoane, nota apăsătoare a acestei zile va aduce informații neplăcute despre alții, amănunte despre demersuri în care nu s-au implicat, dar pe care le pot observa de la distanță.
Prin urmare, începutul săptămânii ne amintește de lucrurile mari la care participăm. Cei care nu sunt conștienți că participă în continuare la demersuri inițiate încă din anul anterior nu vor observa că tensiunea momentului este creată de impulsuri care nu au rădăcini în acțiuni mai vechi. Văr crede că acestea sunt apărute acum și reacțiile lor vor fi scurte și nepotrivite. Omul înțelept va descoperi în bucuriile sau tristețile momentului rădăcini ale unor fapte care trebuie duse mai departe, dacă sunt bune, sau oprite, dacă sunt rele. Cei care nu consideră că este important acest proces de observație vor trăi în 5 februarie în agitație și ele vor rămâne în memorie doar neplăcerile de acum. În plus, pentru că acest careu dintre Jupiter și Junon va mai fi activ o perioadă, tensiunile de acum, prin interpretarea lor eronată, vor duce la teamă de confruntare. În felul acesta, se activează un cerc vicios: răul este văzut ca o realitate de netăgăduit, iar incapacitatea de a găsi cel mai bun instrument pentru a-l diminua ajunge să fie o trăire care va acoperi o mare parte a spectrului vieții personale. Așadar, nu avem niciun motiv să transformăm situațiile periculoase în conflicte de durată, iar dacă o vom face suntem avertizați că va trebui să suportăm consecințele cel mai târziu la toamnă, în noiembrie. Pentru că Luna trece acum prin zodia Balanță, atingând, ca un ultim aspect, opoziția cu Uranus și oferind planetei Venus, dar și asteroidului Junon, posibilitatea de a media această opoziție, face din tensiunea momentului un instrument de lucru, unul foarte eficient venit să ne trezească la realitate, prin ceea ce trăim și nu putem schimba, prin ceea ce ne bucurăm și nu ne aparține, să înțelegem că facem parte dintr-o structură mult mai mare, că suntem parte a unui întreg care funcționează după propriile legi pe care avem obligația să le respectăm. A refuzat această abordare înseamnă mai mult decât a întoarce spatele acestei viziuni, înseamnă desconsiderare. Dacă în tensiunea de acum am ajuns pentru că greșeli personale s-au acumulat și au fost lăsate de izbeliște, refuzul de acum, funcționând după aceleași reguli, ne va aduce conflicte și mai mari. Acolo unde există respect și apreciere, toate aceste probleme legate de tensiunea momentului trec într-un plan secund.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza exclusiv pe dorință în demersurile momentului. Este nevoie și de luciditate pentru a vedea dacă nu cumva dorința nu este altceva decât un impuls mai vechi îmbrăcat în alte haine.

Dorința de putere. Combinații periculoase. Pierderi financiare. Apare o problemă de gelozie. Ochii văd, inima cere. Probabilitate pusă la îndoială. Pericol prin muncă. Mobilitate redusă ca intensitate, dar generoasă ca rezultat. Poziție ferma. Complicații cauzate de pierderea vitalității. Slăbirea rezistenței la efort.

Prin trecerea Lunii pe zodia Scorpion în dimineața acestei zile descoperim că tensiunea zile anterioare nu se risipește atât de ușor. Față de ceea ce am parcurs anterior, particularizarea momentului aduce un plus de motivație în cazul celor orientați corect și un plus de umilință sau de scuze penibile în cazul celor care nu sunt conștienți că își creează propriul rău. Scorpionul, tranzitat acum de Lună, îi face pe oameni interesați de ceea ce îi avantajează în mod direct, de ceea ce îi îmbogățește sau le sporește puterea de influență. O nouă poziție ierarhică poate să fie una din variante, un nou loc de muncă, un nou obiect, noi privilegii profesionale. Dacă toate aceste achiziții noi nu îl ajută pe cel în cauză să devină mai generos, rezultatul nu este decât o preschimbare a unei suferințe personale care va fi implementată în alt mod sau cu mai multă putere.
Din fericire, schema astrală a zilei de 6 februarie conține și un unghi bun (sextilul Lună-Saturn) care ne face rezistenți, lucizi în fața unei probleme, capabili să îndurăm pentru a trece dincolo de un moment tensionat, dincolo de o dramă. Este adevărat, șansa aceasta cere îndeplinirea unei condiții: flexibilitatea. Dacă nu avem deja flexibilitate pentru a lucra ușor cu noțiunile, cu idealurile, cu persoanele sau cu lucrurile pe care le avem în preajmă, nu o vom primi din partea acestui unghi, chiar dacă el este bun. Sporirea patrimoniului cere puțină experiență, avantajul obținut prin putere cere și un dram de inteligență, bogăția presupune și un spirit întreprinzător, fie el situat și la cotele minime. Altfel, vom vedea cu atenție sau cu luciditate cum toate aceste avantaje pot fi obținute, dar ne lipsește esențialul, acel “ceva” absolut necesar care să declanșeze roata.
Prin urmare, 6 februarie ne vorbește despre pericolul de a munci degeaba, de a refuza munca pentru că ne lipsește ceva esențial în a împlini ceea ce am cerut. Un om lucid va cere ceea ce știe că poate obține, va fi atent în jur să își procure întâi cheia universală și apoi să se ocupe cu descuiatul ușilor. A alege greșit acum înseamnă a pune în aplicare un abuz la adresa propriei persoane. Doar așa se poate explica pierderea vitalității de acum, doar în felul acesta se justifică de ce dorința de putere, fără această condiție împlinită, slăbește și mai mult, nu sporește. Este adevărat, binele poate fi cultivat acum cu mai multă ușurință, adică putem îndeplini aceste condiții fără să ne facem prea multe griji, fără să depunem un efort atât de mare în a ne controla, în a ne abține așa cum s-a întâmplat în ziua anterioară. Astfel, 6 februarie poate deveni ziua în care să schimbăm rapid condițiile de colaborare, de asociere, fără a distruge ceea ce am construit până acum, fără a ne face mai mult rău. Dacă ziua anterioară a scos în evidență speranțele ce devin false, dacă nu am fost pregătiți din timp, 6 februarie ne vorbește despre jocurile eficiente. Un dezechilibru poate fi evitat și avantajul poate veni nu doar în relațiile pe care le considerăm prioritare, ci și în redobândirea unei stări de sănătate absolut necesară îndeplinirii sarcinilor profesionale, a activităților zilnice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta schimbul de experiență, comunicarea, colaborarea chiar și cu persoane care ne-au demonstrat până acum că sunt toxice, chiar și cu acești oameni cu care simțim că nu avem nimic în comun. Așa, descoperim dacă au mai rămas în trecut rădăcini ale unor colaborări toxice, vedem dacă ridicarea spre bine este rezultatul unor mobilizări de moment sau realitatea noului nivel la care am ajuns.

Se caută prietenii noi. Căile se deschid. Valorificare. Pașii sunt importanți. Teamă de o eroare personală. Apare grija că impulsul nu poate fi controlat. Prea mult interes pentru valori materiale. Optimism rece. Refuzul unui succes care nu și-a împlinit încă rostul. Amabilitate distantă. Liniște rece. Discernământ. Pericol arbitrat de un cunoscut. Neîncrederea în succesul celuilalt. Relațiile interumane au o notă neglijentă. Domeniul financiar indică un risc. Concepții superioare despre relații, filozofie, cunoaștere.

Un mare avantaj pe care îl întâlnim în această zi vine din împlinirea sextilului Venus-Uranus. Acest raport astral ne oferă suficientă încredere pentru a ne implica în proiecte cu mare impact social, să fim mai liberi, mai deschiși față de nou, fericiți cu ceea ce avem și curajoși, iar dacă ne-am propus încă de la începutul anului și până acum să împlinim noi deziderate, atunci să ajungem într-un punct foarte îndrăzneț. Dacă lucrul acesta nu s-ar fi consumat când Luna trece prin careu la Axa Dragonului, adică nu s-ar fi pus problema că dezamăgirile să fie mai importante decât toate aceste elemente bune care ne fac viața mai frumoasă, am fi sperat că această zi să ne împlinească aspirații mai vechi, să ne facă să ne simțim bine, puternici și curajoși așa cum citim din celelalte unghiuri. Această tensiune ne vorbește despre ceea ce am știut și nu am dorit să împărtășim, despre schimbările neprevăzute care și-au pus asupra vieții personale o mare amprentă, despre pierderea unei calități, despre o despărțire, însă doar în anumite cazuri, puține la număr, aceste forme de desprindere, aceste despărțiri pot fi considerate eliberări de păcat, de o latură întunecată, de o etapă dificilă a vieții. Reușesc să iasă învingători din această încurcătură oamenii care nu și-au petrecut ultima perioadă acuzându-i pe ceilalți, scoțând în evidență defectele lor de caracter, arătându-le acestor persoane cât de slabe sunt. Putem, astfel, vedea că multe din abuzurile care vor fi practicate în această zi sunt reminiscențe ale unor comportamente care nu au fost șlefuite. Așadar, acești oameni nu au educația necesară pentru a se comporta frumos și, tocmai pentru că nu există, nu ar trebui să avem așteptări prea mari. Știm că Venus pe zodia Vărsător, la fel ca și pe zodia Leu, însă într-un alt mod, intervine asupra celorlalți cu o formă de libertate care bruschează, nu este adaptată în așa fel încât schimbările pe care le cere ori pe care le produce să nu creeze suferință. În cuvinte mai simple, ceea ce se întâmplă pe 7 februarie este cauzat și de naivitate, și de indiferență, nu totul este făcut cu o intenție clară. Pentru a ieși din toată această situație negativă avem nevoie să facem apel la o formă de educație pe care ne-am însușit-o într-o perioadă de formare prin liniște, protecție, supraveghere. Deși mulți aparținând generației tinere nu știu ce înseamnă studiu pentru că atenția, conștiința, spectrul preocupărilor mentale sunt atrase de invazia tehnologiei, de telefoane mobile, de calculatoare, televizor, nu înseamnă că speranța este pierdută. Specialiștii susțin că înainte de a folosi computerul avem nevoie să învățăm să scriem de mână, caligrafia având un impact minunat asupra gândirii pe care nu-l putem înlocui. Genul acesta de muncă, cel care este înscris în codul genetic, în structura subtilă a omului care dorește să evolueze, trebuie abordat în stilul și prin vechea cale chiar dacă modelele de acum ne spun altceva. Relațiile încordate al acestei zile vin să codeze aceste obiceiuri simple care nu pot concura cu satisfacțiile absolut explozive oferite de progresul tehnologic.
Prin urmare, 7 februarie ne vorbește despre un pericol foarte cunoscut, pentru că s-a vorbit mult pe această temă, cel al confortului. Nu înseamnă că dacă presiunea de acum se susține în mod special pe acest element al civilizației care este tehnologia, trebuie neapărat să renunțăm la ea. Putem reduce orele petrecute în prezența acestor aparate pentru a ne ocupa de noi înșine, pentru a desena, pentru a scrie de mână, a caligrafia, pentru a ne desfășura activitățile zilnice ca și cum ceea ce vine din partea tehnologiei, informații noi, știri, filme, nu ar exista. Viața unui om este substanțial simplificată dacă încercăm să găsim linia mediană între cele două. Pentru că fără tehnologie omul devine profund din punct de vedere moral, atent la sentimentele lui, la ceea ce se întâmplă cu ceilalți, protector al vieții, iar prin intermediul tehnologiei conectat la tot ceea ce are nevoie să cunoască fără a fi nevoie să piardă timp sau să consume multă energie, se impune în astfel de momente abordarea căii de mijloc. Reducerea timpului petrecut în prezența acestor aparate ne permite să ne re conectăm la ceea ce suntem cu adevărat. Doar așa înțelegem că predispozițiile zilei de 7 februarie nu ne pune în pericol decât dacă alegem să trăim exclusiv în una dintre cele două zone indicate mai sus. Doar în felul acesta se poate explica agitația momentului și un om atent la el însuși, interesat de dezvoltare personală va ține cont de această precizare. Mergând pe calea de mijloc vom găsi și resorturile necesare în a ierta dacă cineva ne greșește și a nu evada într-o zona virtuală pentru a ne păcăli că trăim frumos, dar și în a rămâne informați și a nu ne decupla de la lumea la care suntem conectați prin tehnologie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că liniștea rece este curajul care ne ajută să trecem peste obstacole. Această linie rece este dovada că am ales să ne odihnim într-unul din cele două domenii, nu pe calea de mijloc.

Se stabilește un nou acord. Apare o soluție la o problemă de inadaptare. Închipuiri, halucinație, instabilitate. Caracterul liberal depinde de luciditate. Schimbări bruște. Atitudine refractară. Se visează prea mult la vârful scării. Trăiri sufletești dureroase. Hotărâri complicate. Constrângere. Acțiuni mici, dar cu bătaie lungă. Discuții despre bani. Nevoie de asociere.

Mijlocul săptămânii ne vorbește despre putere. Este foarte important ca această putere pe care o conștientizăm acum să o avem deja conturată, explicată, stabilizată. Nu va fi fericit omul care se va grăbi acuma să explice că este bun într-un domeniu, că este capabil să împlinească anumite așteptări, să îndeplinească anumite atribuții, să construiască ceva. Lucrurile acestea trebuiau definite până acum. Cel care are deja definită această putere poate visa la creșteri interesante, poate trece dincolo de deciziile celorlalți, poate fi un om liber. Pentru că prima jumătate a zilei este dominată de trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Scorpion și împlinirea a trei aspecte, puterea aceasta pe care trebuie să o folosim așa cum este definită ar putea să-i ducă pe unii către o instabilitate a ființei, către a interpreta eronat ceea ce se vede, ceea ce se constată, ceea ce se simte.
Omul puternic se va folosi de vibrațiile zilei de 8 februarie pentru a identifica o soluție la o problemă de inadaptare. În cuvinte mai simple, ceea ce ne-a dat bătăi de cap până acum, tocmai pentru că ne-am definit calitatea puterii pe care o deținem, poate fi soluționată cu ceea ce avem, fără să fie nevoie să apelăm la un ajutor extern, la un plan subtil, fără să fie nevoie să ne ascundem, să evadăm. Pentru că în dimineața acestei zile Luna trece prin careul cu Venus ne putem aștepta ca tot acest proces de conștientizare să nu fie prea plăcut, să ni se pară că ziua începe pentru constrângere și se desfășoară doar prin intermediul ei. Din fericire, în a doua parte a zilei Luna va trece pe zodia Săgetător și apare o schimbare de atitudine, oamenii devin mai optimiști, comunica mai ușor, sunt mai curajoși. Va rămâne și în spațiul acestei zile, prin inițierea tranzitului Lunii prin zodia Săgetător, dar și în ziua următoare, când Mercur va trece prin Coada Dragonului, această notă revendicativă, pe care unii ar putea să o evidențieze printr-un ton ridicat, prin impunere, prin abuzuri. Cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem acum este să fim atenți la greșelile mai vechi, cele pe care le-am făcut în zilele anterioare, nu greșelile săvârșite în săptămânile din urmă, pentru a ne folosi acum de puterea formulată, explicată și sedimentată cu scopul de a întări relațiile pe care le avem. Trecerea lui Mercur prin Coada Dragonului este un semn de zdruncin și numai în felul acesta ne pregătim acum pentru tensiunea de mâine. Dacă reușim să anulăm acum o parte din tensiunile acestea nu vor mai avea atât de multă putere mâine încât să aducă din trecut ceea ce nu a fost rezolvat nici măcar la timpul când situația cu pricina ne era mult mai clară. Doar așa ne putem proteja de o mare dezamăgire prin care vom fi tentați în zilele ce vor veni să judecăm totul, după cum ne spune și deviza generală.
Prin urmare, 8 februarie este o zi care ne apropie de puterea reală. Cel care lucrează cu energia sau care este implicat într-un proces de cercetare spirituală, omul preocupat de dezvoltarea personală va considera că această conștientizare este un mare noroc. Va mulțumi cerului că măcar acum știe ce poate cu adevărat, știe ce deține, ce este în stare să facă pentru ca pe viitor să facă alegeri mult mai bune, cu mai multă responsabilitate. Dacă vom judeca totul după constrângere, după ceea ce ni se pare foarte evident prin faptul că rănește, segmentează, fragmentează, provoacă suferință nu ne alegem cu nimic bun. Cu cât avem mai multă luciditate cu atât mai clar ne va fi punctul cel mai înalt al acestui traseu. Pentru că prima jumătate a zilei este dominată de trecerea Lunii pe zodia Scorpion, așa cum s-a întâmplat și în ziua anterioară, ceea ce ne-am definit anterior, adică ceea ce ține de calea de mijloc, se împlinește acum ca hotărâre. Cel care se află în unul dintre cele două sectoare va simți că hotărârile de acum sunt dificile. Când ești pe calea de mijloc conștientizarea este simplă și ceea ce există în jurul tău te alimentează cu informații, cu emoții frumoase, cu o putere nouă, cu dragoste.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a analiza că schimbările făcute în mod abuziv pot fi șterse, uitate, anulate. 8 februarie este o zi de putere și ceea ce facem astăzi rămâne înscris în putere. De câte ori apelăm la puterea apelăm și la ceea ce am sădit în ea.

Pierderea unui drept. Acuzații nefondate. Nevoie de a împărtăși un secret. Se caută o soluție la o constrângere. Este acceptat sprijinul celuilalt. Stimulare puternică a percepției. Viziune. Luptă împotriva obedienței. Promisiuni deșarte. Este nevoie de o decizie majoră. Discuții prea multe despre înjosire sau compromis. Transformarea ghinionului în noroc.

Trecerea lui Mercur prin Coada Dragonului ne aduce idei năstrușnice. Unii au mai mult curaj să vorbească, să se exprime, să se impună pentru că li se pare că au mai trecut pe acolo, că așa ceva li s-a mai întâmplat, că măcar începutul se repetă și ceea ce urmează poate fi făcut cu mai mare ușurință. În realitate, trecerea lui Mercur prin Coada Dragonului reiterează eșecuri mai vechi pentru a le corecta, pentru a înțelege că așa nu se mai poate face, că nu reeditarea trecutului este ceea ce trebuie să facem acum, nu acțiunile repetitive sunt cele care ne mențin activi pe zona publică ori ne ajută să ne păstrăm puterea așa cum o avem acum, ci gândul cel bun. Luna din Săgetător, mediind tendința Nodurilor, ne ajută să vedem ceea ce este esențial, deci ne susține în tot acest demers bun de reparare, corectare (medierea este realizată prin Coada Dragonului). Din nefericire ne lipsește viziunea a ceea ce trebuie să facem, dar pentru a trece de acest obstacol este suficient să fim atenți la ceea ce se întâmplă în jur, la ce mesaje primim, la ușurința cu care oamenii refuză minciuna, nu la încrâncenarea sau la mândria cu care rămân, cu rigiditate, în aceleași șabloane.
Observând acestea, constatăm că 9 februarie ne aduce impulsuri pe care nu le-am mai întâlnit, cel puțin nu în ultima perioadă. Repetarea unei erori, cea subliniată de trecerea lui Mercur din Vărsător peste Coada Dragonului, este privită ca o obediență față de păcat. Așadar, deciziile majore ale momentului ne ajută să trecem dincolo de această obediență, să fim lucizi, nu asupra elementelor pe care le știm cum sunt și spre care ne vor îndrepta, dar și asupra a ceea ce se află în afara acestor certitudini. Per ansamblu, situația aceasta este destul de simplă, destul de clar conturată pentru cel care deține această cheie a înțelegerii și conștientizării. Acolo unde oamenii nu vor fi interesați să facă exact ceea ce este bine pentru ei, ci doar ceea ce li se pare că este confortabil, ceea ce vine de la sine, deciziile vor deveni mai complicate, ceilalți, situați în afara cercului îngust al certitudinilor, nu vor mai fi priviți ca ajutoare, ci ca obstacole. Tensiunile deciziilor vor ajunge în cel mai scurt timp la constrângeri și în loc să creștem pentru că interacționăm și, în plus, și înțelegem cum anume se întâmplă tot acest proces, dăm vina pe ceilalți, întreținem o stare conflictuală, fiind convinși că numai promițându-ne o reeditare a ceea ce a fost acum, însă gândind că este necesar mai multă încrâncenare, mai multă rigiditate pentru a nu permite niciunui factor exterior să intervină, putem evita neplăcerile pe care le constatăm acum. În realitate, orientarea spre repetarea erorii în modul acesta este adevărata cauză a suferinței pentru că oricât de mult ne-am calcula momentul următor, tot timpul vor interveni factori noi, determinați de ceea ce vom face de acum și până atunci, ceea ce va face calculul de acum să fie absolut inutil, la fel de inutil cum a fost calculul mai vechi pentru abordarea episodului ce se repeta acum.
Prin urmare, 9 februarie este o zi a luptei cu sine, a confruntărilor care, fie că le câștigăm, fie că le pierdem, lasă ceva personal în urmă. Așadar, pentru a fi în ton cu ceea ce destinul propriu dorește să ne spună, avem nevoie să nu ne pierdem nici timpul și nici energia pentru a explica abuzul, pentru a preamări fapta care îl susține ori pentru a face celebră atitudinea conflictuală. Adevărul care rănește este acum tot o formă de abuz. Luna din Săgetător poate acum să ne introducă într-o zonă a dialogului echidistant, corect, simplu, în așa fel încât nimeni să nu se certe doar pentru că, fiind convins că știe totul despre ceea ce are de parcurs, trebuie să fie ascultat, urmă, lăudat. Da, este adevărat, multe din cele ce se întâmplă acum se repetă, dar rostul pentru care ni se întâmplă toate acestea nu este de a le reedita întocmai, ci de a vedea ce le lipsește de a nu rămâne la fel de conflictuale ca în trecut. Astfel, ajungem să ne deschidem mintea și sufletul către valori care ne sunt ușor accesibile, dar pe care nu ni le-am însușit pentru că nu am știut de existența lor. Zodia Vărsător, prin intermediul lui Mercur, poate face colivia în care suntem să pară structura perfectă care ne protejează și, în plus, poate să ofere și certitudinea că tot confortul pe care îl putem obține nu vine decât din reașezarea pieselor deținute deja în diferite forme și linii. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziuni astrologice, știm că libertatea de expresia, de mișcare, fără această deschidere, alimentează o formă de uitare (forma este nouă și, implicit, atractivă, pentru că am uitat că ea a mai fost compusă cândva) care poate deveni destul de periculoasă pentru sănătatea spiritului. De aceea modestia care vine din acest semn, atunci când există, este de o valoare inestimabilă, unică, universală pentru că trece acest test al nebuniei (obsesia că nu există un alt adevăr decât cel cunoscut de sine la un moment dat). Până atunci, fiecare își elogiază dramele trecutului prezentându-le că răni de război, în timp ce ele nu sunt decât văicărelile unor minți rătăcite care se uită cu jale sau disperare la drobul de sare care nu va cădea niciodată de acolo unde este pus, ca în celebra poveste a copilăriei. Înțelepciunea din popor știe că medicamentul acestei boli a sufletului este fapta smerită care începe cu: “Lasă, or trece toate! Să fie bine și să ne înțelegem!”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi neclintiți în modestie, nu în egoism. Fără modestie, adevărul nu poate fi decât efemer. Modestia deschide viziunea pentru a deveni ființe cuprinzătoare, nu pietre de care unii nu pot trece.

Furtună într-un pahar cu apă. Se încheie un ciclu. Deschidere către o justificare orgolioasă. Fidelitatea este pusă la îndoială. Separarea nu este atât de rea. O faptă imprudentă este invitată. Sfaturile sunt bune. Contrastul ajută în consolidarea puterii de înțelegere. Avantaj prin efort propriu. Toleranță. Infiltrare. Sentimentele mai bune sunt mai vizibile. Creativitate.

Luna va parcurge acum ultimul sector al zodiei Săgetător și va face din 10 februarie o zi de liniște. Vor fi și mici impulsuri mai puțin plăcute rămase din ziua anterioară, dar și unele care vin din faptul că Venus va trece peste ultimul grad al zodiei Vărsător. Totuși este important de specificat că nici reminiscențele zilei anterioare și nici Venus de pe gradul anaretic din Vărsător nu sunt de trecut cu vederea. Binele de acum va veni, așadar, din cât de motivați suntem să abordăm separarea, din cât de determinați suntem să apreciem toleranța, să o cultivăm și din a respecta dreptul celorlalți la opinie. Acolo unde lucrurile acestea nu se întâmplă avem parte de mai multă confuzie, dar și de o retragere din activitățile cu caracter social, amânarea unora, refuzul onorării unor promisiuni. Unii vor putea, astfel, să descopere adevărata stare sufletească a partenerului de dialog după comportamentul său. Retragerea (ca despre asta este vorba), indiferent cum este abordată, este acum un semn de dizarmonie, iar cei care o vor prefera își vor exagera tensiunile, vor pune la îndoială bunele intenții ale celorlalți, nu vor putea fi toleranți, ci suspicioși, lași și delăsători. Din punctul de vedere al celui care urmărește să evolueze, lucrurile acestea sunt destul de clare, însă acolo unde teama deja s-a cuibărit, tensiunile pot fi destul de mari și oamenii aceștia vor avea nevoie de protecție ori să fie lăsați acum să-și aprofundeze convingerile pentru că momentul adevărului nu are o componentă afectivă adecvată și i-ar răni și mai mult. De mâine, de când Venus va trece pe zodia Pești, această componentă afectivă va fi prezentă și adevărul ar putea fi acceptat mai ușor.
Prin urmare, 10 februarie este o zi de viziune. Dacă cel care nu poate privi acum adevărul în față își caută propriul moment de liniște izolându-se, cel care trăiește mai simplu, care, precum furnica, a strâns toată vara pentru a avea ce consuma iarna, greșește dacă privește către confratele său cu un aer de superioritate. Indiferent cum ajungem la liniște, procesul trebuie respectat. Vom avea ocazia pe alte conjuncturi, unele mult mai generoase în sensul acesta, în a milita pentru adevăr și echilibru. Acum cel care își caută liniștea dezertând arată că nu poate să o obțină altfel și nu ar fi corect să suporte și o pedeapsă în sensul acesta.
Cel care nu-și va consumă energia criticând alegerile celor mai leneși vor observa că vibrația zilei de 10 februarie le schimbă viziunea asupra vieții, în sensul că va putea să vadă că o parte din cele care îl chinuiau au dispărut deja ori că nu sunt atât de dificile precum le-au văzut. Viziunea aceasta poate fi, ca și în cazul situațiilor negative, o continuare a ceea ce s-a întâmplat ieri, dar și rezultatul unor preocupări ce nu au fost împărtășite celorlalți, care au fost trăite liber, dar într-un cadru intim. Iată că și de data aceasta suntem ajutați să credem în fidelitate, să respectăm ceea ce este corect și bun pentru că recompensa nu întârzie să apară. A vedea gravitatea problemei, exact așa cum este, nu exagerat, înseamnă a fi pregătiți de evoluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu pune la îndoială sfaturile bune, de a nu le considera inutile ori obositoare doar pentru că ne-am decis deja cum trebuie să abordăm o problemă. Respectul interacțiunii este marele avantaj al zilei.

Nevoie de mișcare. Sentimentul este simplificat pentru a fi scos din greutate. Autoindulgență. Sentimentalism. Căldura sufletească nu este o slăbiciune. Argumentul este folosit împotriva aroganței. Dragostea vindecă o nedreptate. Apar probleme lipsite de coerență. Se discută despre demnitate. Sentimentele necinstite sunt iertate. Discernământ. Evoluție într-o direcție greșită. Teamă de singurătate. Popularitatea scade, dar crește înțelegerea suferinței. Viziune cuprinzătoare. Potențialul personal este cristalizat. Nefericirea este înțeleasă mai bine.

Ultima zi a săptămânii este și cea mai dificilă pentru că aduce împlinirea unui careu care a fost activ și în săptămâna anterioară și pe care îl vom mai întâlni și în ecuațiile aferente celorlalte zile. Careul dintre Soare și Jupiter accentuează o nevoie de mișcare pentru care nu suntem încă pregătiți. Deși am fost avertizați că în preajma zilei de 11 februarie, adică începând cu împlinirea careului perfect dintre Soare și Jupiter, echilibrul personal va fi ușor zdruncinat, perspectiva proiectelor personale, cele care vizează consolidarea poziției sociale, va fi schimbată de o criză a valorilor, ceea ce arată că nu suntem încă pregătiți să înfruntăm așa ceva. Din fericire, trecerea planetei Venus pe zodia Pești poate rupe acest ritm al fricii și al acuzațiilor refuzând acțiunile complicate, chiar dacă nu există o explicație logică în sensul acesta, chiar dacă nu știm să ne justificăm corect deciziile. Ne ajută că îi vedem pe oameni mult mai clar, chiar dacă întâi le observăm defectele. Ne ajută că înțelegem de ce alegerile lor au fost atât de delicate, chiar dacă din aceste episoade se desprinde întâi erorile pe care le-au făcut, faptele răsturnate prin care și-au făcut singuri un deserviciu. Pentru a nu complica lucrurile, este important de menționat că acest careu Soare-Jupiter nu este acum doar un pol al lecțiilor de viață, ci elementul cel mai important al perioadei prin care ne trezim la realitate. În cuvinte mai simple, ceea ce ni se întâmplă azi nu este doar un element care ne avertizează că am greșit și că această eroare nu trebuie repetată, ci ne face conștienți și de faptul că, în multe din situații, ne este dat să înțelegem această greșeală pentru că există în jurul nostru oameni care au îndeplinit această condiție înaintea noastră. Trezirea lor a produs un val de atenție, de interes care a favorizat deschiderea noastră către soluțiile cele bune. Așadar, când ne vom afla în fața impulsului de a arăta cu degetul, să ne amintim că acum defectul celuilalt pe care-l vedem clar și care ne indispune este doar un rest ce nu a putut fi schimbat și a rămâne blocați pe aceste vibrații înseamnă a pierde marele bine ce se află dincolo de defecte și care ne poate ajuta. Rămânând blocați pe o pancartă scrisă greșit, uităm să ne bucurăm de frumusețea muntelui din spate, adevăratul scop al acestei călătorii. Dacă această observație este interiorizată, dacă știm să ne coordonăm atenția pentru a crește, nu pentru a ne întrista ori a ne consuma inutil energia, deja nu va mai conta că trecerea Lunii pe Capricorn implică și o retragere către confort, chiar cu riscul de a uita pe unde trece drumul. Deși nu este de dorit să se întâmplă lucrul acesta, dacă nu renunțăm la atenție, la selecția pozitivă a evenimentelor, oricând ne vom întoarce vom găsi relativ repede cărarea.
Este de un real ajutor plasarea lui Venus pe zodia Pești pentru că neîngrădirea nu va fi privită acum doar ca o libertate a ideilor, a faptelor, ci și prin curajul de a simți și de a face din trăire o putere atotcuprinzătoare. Prin emoțiile acestea pozitive descoperim că respectul, atenția, modestia, cele asupra cărora ne-am întors de-a lungul întregii săptămâni cu destul de multă greutate, se împlinesc de la sine, ușor, simplu, iar efectele pe care le produc sunt impresionante. Un om interesat de dezvoltare personală va aprecia mai mult acest confort obținut prin schimbarea modului de raportare la lume, cel care, de fapt, reprezintă modul cum universul îi răspunde, decât că a dovedit azi un management al timpului foarte bun, că a apreciat o femeie, că a ajutat o persoană în vârstă, că a invitat în propria sa popularitate ființe necunoscute. Nu, aceste elemente nu sunt decât un domino karmic și abordarea lor doar prin rezultat, prin componenta practică în detrimentul curajului de a simți înseamnă o deviere de la calea sufletului. Poate nu ne amintim, dar am avut de multe ori de-a lungul vieții astfel de momente. Faima a trecut, la fel și satisfacțiile orgoliului de a fi pe o anumită poziție socială, adică de a îndeplini un rol clar pentru mințile celor care nu vor să se schimbe. Cel care este lucid va ști că etapele acestea au fost un fals progres și că adevăratele schimbări au fost cele care ne-au umplut sufletul, ne-au umplut viața chiar dacă nu am știut să spunem cu ce, nu le-am putut cuprinde în termeni, definiții, șabloane. În timp, sedimentarea acestor noi elemente a permis reinventarea ființei, redefinirea propriului traseu, dar momentul de plin, complet, amplu nu a putut fi definit. La fel se poate întâmpla și acum.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este una de iertare a omului de către om, nu a omului de către divinitate. Prinși în conflictele vieții am ajuns să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor, să ni se pară că tensiunile care nu se sting cer luptă, confruntare, mobilizare, însă uităm că așa le-am creat. Acum suntem în fața unui episod absolut magic. Confruntarea strigă să fie respectată, însă inima cere altceva. Ce vom alege?
11 februarie va rămâne în istoria personală ca o zi a descoperirii sentimentelor necinstite pe care unii le vor pedepsi ori le vor face și mai necinstite. Știind care este, de fapt, direcția mesajului astral ni se va părea o mare nedreptate față de noi înșine să facem așa ceva. Nu ne vom teme că a trece cu vederea o nedreptate ne scade popularitatea. Omul superior știe să se apere, știe să-și păstreze integritatea identității sale, dar nu va construi, în detrimentul convingerilor sale, argumente pentru a anula vulgaritatea. Vulgaritatea, mahalagismele, invectivele trăiesc dacă sunt privite ca adversarii ideilor nobile. Ele pot fi astăzi darurile celor care le-au creat, daruri care, de altfel, nu trebuie acceptate. Căldură sufletească nu este o slăbiciune, la fel cum sensibilitatea, timiditatea, modestia nu sunt apanajul omului slab. Orice pas făcut spre vulgaritate este de fapt un pas spre nefericire, iar de aici și până la dispreț, furie, ură, angoasă este o distanță foarte scurtă. Ecuația astrală a momentului ne spune că dreptatea impusă este acum un lup în piele de oaie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi bucuroși cu ceea ce prinde viață acum. În timp nu ne vom aminti de orele petrecute studiind, ci ne vom bucura de ceea ce am obținut procedând așa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.