29 ianuarie – 4 februarie 2018

29 ianuarie – 4 februarie 2018 este săptămâna alunecărilor, a seducțiilor corozive și a descoperirii soluțiilor decise cu mult timp în urmă. Sunt câteva elemente astrale care se vor consuma în această săptămână și care fac din acest interval unul absolut esențial pentru persoanele care nu se întorc spre trecut din plictiseală, ci cu un scop nobil, dar și unul marcat de acuzații gratuite, în cazul oamenilor superficiali. În această săptămână, fie că lucrurile se consumă de o manieră pozitivă sau nu, multe ar trebui să ne fie foarte clare. Ar trebui să ne fie foarte clar de ce anumite proiecte sunt întârziate, de ce nu ne încadrăm în timp, de ce apăsarea sufletească este la o intensitate mult mai mare decât ne-am fi așteptat, de ce activitățile de grup sunt favorizate după alte criterii, nu după cum s-a întâmplat și până acum. De asemenea, ar trebui să ne fie foarte clar că materialismul obsesiv ajunge cumva la capătul drumului său, că este nevoie de puțin idealism pentru a ne revigora. Același idealism ne ajută să ne întoarcem către evenimente trecute, dar nu foarte departe în timp, ci, în marea lor majoritate, către primele două săptămâni ale lunii ianuarie, pentru a vedea că binele pe care nu l-am atins încă își are rădăcinile în deciziile de atunci, cine știe, poate chiar este ascuns printre acestea. Evadarea va fi într-o lume a imaginarului, adică ne vom închipui că avem dreptul la o viață mai bună doar că nu am fost în stare să ne creionam într-un mod corect planurile de viitor.
Luna plină din 31 ianuarie atrage în tot acest joc și Axa Dragonului. Oricât de mult ne-am plânge că viața pe care o trăim este nedreaptă, ceea ce se întâmplă în această săptămână este o dreptate de o limpezime impresionantă. Abia ceea ce ni se întâmplă acum face referire la mersul adevărat al lucrurilor, nu evenimentele trecute de care această săptămână se leagă. Deși această săptămână nu este plină de evenimente, suprapunerea fazei de Lună plină peste Axa Dragonului aduce momentul acesta de conștientizare în postura de a fi un fel de poartă a misterelor care se deschide ori care este dispusă să se deschidă dacă cunoaștem parola. În cazul multora, această poarte se va deschide de la sine, nu trebuie să dovedească nimic, nu trebuie să facă nimic în plus față de ceea ce au făcut până acum. Până acum au fost oameni buni și recompensa vine de la sine. Greșelile făcute altădată blochează această conexiune, iar în cazul acestor oameni este nevoie de un probatoriu. Probatoriul este și el ușor de apelat dacă nu uităm că momentul acesta nu susține atitudinea revendicativă, nu-l susține nici pe cel care răspunde foarte ușor provocărilor, ci pe cel care este împăcat cu sine, fără a se resemna, fără a regreta atunci când își vede păcatele tinereților. În felul acesta, vom vedea că toată această manieră de a primi de la sine pentru că până acum totul a fost corect, de a primi pe baza unui probatoriu sau de a ni se închide drumul cel bun capătă înțeles în ultima zi a acestei săptămâni, când Soarele va trece peste Coada Dragonului și vom vedea care ne este partea de vină și care este partea de vină a celorlalți. Săptămâna este presărată de evenimente foarte frumoase, unele cu impact afectiv major, care vor fi interpretate ca fiind tentații, seducție, încurajări spre a repeta o greșeală. Repetarea greșeli nu este pedepsită, ci doar ignorată. A ignora repetarea greșeli înseamnă a-l lăsa pe cel în cauză să suporte la nesfârșit consecințele aberante ale faptelor pe care nu dorește să și le corecteze. În cazul acestor oameni lipsește ajutorul venit de sus, din necunoscut, de la cine ar putea să îl ofere, de la cei dragi. Nu ar trebui să fim dezamăgiți dacă reacțiile celor din jur sunt acum complet diferite față de așteptările pe care le avem. Indicat ar fi să nu ne pierdem cu firea, să fim lucizi pentru că numai această luciditate ne va ajuta să nu adăugăm o greutate la cele existențe deja, ci să ne simplificăm viața.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti că bunătatea nu este o greșeală a vieții, nu este un rezultat al hazardului, ci produsul unui efort constant. Așadar, avem motive de mulțumire dacă putem fi buni sau mai buni decât am fost până acum, dar și de adâncă recunoștință pentru că destinul ne scoate în față oameni care știu să fie buni deși nu le este ușor.

Refuzăm o întârziere. Sensibilitatea se referă la o altă perioadă a vieții, nu la prezent. Concurență. Extremism. O minciună compromite statutul social. Valorile spirituale se îndreaptă spre sacrificiu. Consecințele sunt judecate în raport cu eficiența celuilalt. Calitatea muncii se schimbă. Blândețea este soluția tuturor problemelor sufletești.

Prima zi a săptămânii este una de sensibilitate. Ne trezim în acest punct, nu pentru că un element special al momentului ne duce acolo, ci pentru că ne aflăm într-o alunecare continuă, într-o curgere spre zone pe care, până acum, le-am privit de departe. Cu toate că Luna se află acum într-un semn cardinal (Rac) și ar fi trebuit ca impulsurile să fie rapide, scurte, iar finalitatea lor să fie atinsă imediat, opoziția cu Saturn întârzie, pune un strop de îndoială și ne îndeamnă să ne pierdem timp prețios cu concurența, fiind preocupați de extreme, însă abordăm toate acestea doar în interior, pe ascuns, în gând. Pentru unii, 29 ianuarie poate fi o zi a gesturilor false, a atracției către valori spirituale care nu le vor atinge niciodată, nu pentru că nu pot, ci pentru că așa și-au stabilit. În cuvinte mai simple, alunecările specifice acestei săptămâni sunt, de fapt, etape finale într-un ciclu al dezamăgirilor, al eșecului, al gândului că nu putem, nu știm, nu înțelegem, nu avem, nu ni se oferă. De aceea, calitatea muncii se poate schimba, tristețea dezamăgirilor adunate acum din timp fiind, prin efectul cumulat, puțin mai mare decât părțile, decât segmentele care o compun.
La polul celălalt sunt oamenii muncitori și siguri pe ei care au activat un mecanism de protecție și pe care l-au folosit de fiecare dată când tristețile și dezamăgirile au fost pe punctul să le invadeze realitatea prezentă. Cu ei se întâmplă un fapt minunat. Ceea ce au spus până cum, ceea ce au strigat, ceea ce au avertizat și nu a fost apreciat se evidențiază acum, ca și celelalte elemente ale momentului, prin efectul cumulat. Așadar, vorbim despre o putere sporită a mesajului, despre etape ale unor demersuri sociale care se împlinesc de la sine, dar pe care, unii dintre acești oameni puternici, și le vor revendica. Aici nu vorbim despre întârzierea binelui, ci despre tentația furtului. Unii vor crede că fură din găvanele cu dulceață și fapta aceasta poate trece drept o ghidușie, însă furtul este tot furt și pedepsirea sa vine ca un ecoul al armoniei cosmice, că o autoreglare. Pentru că săptămâna în ansamblu nu creează impulsuri agresive, ci aduce mai curând o inventariere a altor impulsuri ce au apărut pe vremea când nu am obținut ce am vrut procedând așa, opoziția Luna-Lilith aduce, pe acest fond, nu teama de pedeapsă, ci o autoindulgență. Urmărind oamenii care renunță acum la metodă, rigoare, respect și se arată prea indulgenți cu sine, realizăm că drama eșecurilor mai vechi a fost foarte intensă, mult mai intensă decât am văzut atunci. Cel înțelept nu va uita că reperele sunt cele care dau acum culoare vieții, că intensitatea nu vine din ceea ce este în prezent, ci din modul cum ne-am educat să le vedem, să le înțelegem, să le folosim. Fiind în anul progresului și vindecării, nu ar trebui să ne mirăm că din toată gama predispozițiilor astrale, ceea ce a generat altădată eșecul, dezechilibrul, boală se activează înaintea altora, dar nu pentru a ne pedepsi, ci pentru a ne învăța că acolo unde am lucrat, fie că a fost o încercare reușită, fie că a fost una nereușită, trebuie să facem și curățenie.
A doua parte a zilei conține și evenimente frumoase. Este adevărat, trigonul Luna-Neptun nu poate compensa greutatea pe care o aduc acum cele două unghiuri negative ale zilei și iminenta conjuncție Venus-Coada Dragonului, dar ne poate bucura sufletul cu un moment personal încărcat de emoție, cu o vorbă bună, o încurajare, cu o clipă de conștientizare când realizăm că sumă a ceea ce suntem acum nu conține doar acumulări care întristează. Blândețea ce ne vine din acest unghi este acum soluția tuturor problemelor.
Prin urmare, 29 ianuarie ne permite să vedem obstacolele vieții mai bine. Dacă alegem să aplicăm metoda struțului, să fugim și de această dată de realitatea lor, soluțiile vor fi și mai mult întârziate și a face apel la metode mai vechi deși acestea și-au dovedit ineficiența nu facem decât să permitem aceasta alunecare periculoasă, acceptăm o depersonalizare și va fi bun, corect, eficient, plăcut și durabil doar ceea ce au ceilalți. Dacă nu am avut ocazia până acum să vedem ce suntem dispuși să facem de dragul cuiva, pentru că așa ne dictează conștiința, pentru că impulsul de a face bine este mai mare decât pasivitatea ori decât cel de a pedepsi, emoțiile frumoase ce ne vor invada în a doua parte a zilei ne echilibrează, ne ajută să ne împăcăm cu noi înșine, să descoperim că nu muncă este problema principală prin volumul ei, prin condițiile impuse, prin privațiuni, ci confortul afectiv, siguranța și respectul de care un om cu sufletul curat nu se poate lipsi în activitățile sale. Cel care nu dă o para chioara pe aceste valori nici nu va ști ce a pierdut, nici nu va observa că a ratat un moment de liniște, împăcare și pace, ci va trăi vibrația acestei zile prin suspiciune, angoasă, încordare și va considera că este absolut firesc să fie îngrijorat că nu-i ajunge timpul, că nu trăiește în timpul care trebuie, că timpurile celorlalți, prin achiziții ori eșecuri, îi agasează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări declicul care ne spune că momentul de liniște a sosit. Pentru liniștea aceasta nu este o tehnică anume, nu avem nevoie de un cadru anume, ci doar să fim de acord că pentru o anumită perioadă de timp, mai mare sau mai mică în funcție de nevoi, să oprim fluctuațiile minții, să oprim moara gândurilor cotidiene, multe dintre ele complet inutile pentru a descoperi cu câtă implicare singuri ne alimentăm grijile, falsele speranțele, angoasele. Se trăiește frumos și cu responsabilitate fără aceste toxine, fără această aversiune, directă sau mascată, împotriva a ceea există în propria intimitate, ca formă, idee, observație, gând.

Conviețuire dificilă. Fericirea nu poate fi cumpărată. Probleme cu curățenia sufletească. Se iau decizii în defavoarea unui apropiat. Se spun cuvinte grele. Lipsa de mijloace îi încurajează pe oameni către lăcomie. Necazul involuntar este judecat în funcție de valorile primite deja. Lipsă de coerență. Sentimentele sunt prea fierbinți. Destabilizare. Adevărul este deformat. Încrederea este zdruncinată de opiniile premature ale celorlalți. Probleme financiare. Abstractizare. Trecutul este greu de înțeles. Schimbare. Agresivitatea nu este tolerată.

Trecerea lui Venus prin Coada Dragonului ne aduce momentul de noroc pe care-l așteptam de multă vreme. În felul acesta, intrăm în contact cu a doua parte a devizei acestei săptămâni, cea care ne spune că soluțiile nu sunt decise acum, ci acum doar le descoperim. Marele beneficiu al momentului este acela de a crește repede, de a descoperi care este avantajul social de care ne putem folosi acum pentru a ne ridica, de a ne spori patrimoniul, dar și pentru a pune o picătură de calitate în plus la patrimoniul care există deja. Pe fondul acesta unghiurile rele ale zilei se comportă ca o presiune pe care nu o vom putea ignora pentru a ne motiva și mai mult pe această linie, pe această direcție. Astfel, avem ocazia acum să vedem cum ar fi trebuit să ne comportăm în prima jumătate a lunii ianuarie, pentru că o parte din deciziile de acum fac referire la episoade din acea perioadă. În timp ce unghiurile bune ne arată ce a fost frumos din ce am ignorat, cele rele ne indică durerile pe care le-am păstrat ca într-o colecție, crezând în ele, fiind convinși că fierbințeala sentimentelor este semnul că trăim intens ori că suntem liberi. Luna își va încheia și ea tranzitul prin zodia Rac și până atunci, fie că este bine, fie că este rău, ceea ce ne iese în cale va fi întâmpinat cu o atitudine nostalgică. Sensibilitatea nu este rea, însă ea are nevoie acum de puțină luciditate în plus față de cât am avut în prima parte a lunii ianuarie pentru că evenimentele lipsite de coerență să fie acum fragmentate, despărțite, oamenii să nu mai fie priviți ca o masă amorfă pe motiv că ar fi toți la fel, să nu mai judecăm totul după intensitate, ci și după consecințele pe care alegerile personale le produc. Vorbim aici despre ușurința cu care o obsesie s-a lipit de conștiința individuală, de viteza cu care i-am dat din puterea personală și despre fricile intense care ne-au cuprins hrănind acest păduche devenit peste noapte un balaur. Trecerea lui Venus peste Coada Dragonului ne spune că nu este încă totul pierdut. Acum nu suntem judecați pentru ceea ce am greșit, ci ajutați să descoperim că în zăpăceala primelor săptămâni din ianuarie au existat și momente de grație, de înțelepciune cele care acum ne scot din apele învolburate, cele care ne duc acum spre mal.
Dar, așa cum de multe ori am văzut, desprinderea de probleme nu se face în orb. Ne întoarcem la ele, le vedem, le atingem și, din instinct, avem aceleași reacții. Vorbele sunt la fel, ideile se rotesc în același mod, oamenii sunt și ei la fel de zbuciumați că în prima jumătate a lunii ianuarie, dar de această dată rezultatul poate fi altfel. Când, cu ceva timp în urmă, vibrația astrală ne îndemna să nu mai vedem oamenii ca pe o masă amorfă pe motiv că se fac schimbări și, din neatenție, să nu care cumva să bruscăm această fragilitate a începutului, se făcea, de fapt, trimitere la ceea ce ni se întâmplă acum, la dreptul la libertate care nu este un dar primit de aniversare, ci fructul pe care îl luăm din copac după cât de sus ne putem urca. Astfel, binele cu care rămânem acum va fi privit ca o achiziție pentru care am muncit mult. Poate, până la un punct, așa și este, însă nu trebuie să uităm că soluțiile bune decise pe alte conjuncturi de care acum doar aflăm, în special cele elaborate în vreme de restriște, nu au căpătat această forma decât prin concursul unor forțe care au vrut să ajute, prin susținerea unui om cu bune intenții, prin sacrificiul celui care a făcut așa chiar dacă nu a fost văzut, auzit, perceput. Acest om s-a evidențiat în prima zi a acestei săptămâni pentru că și pe el îl ajunge norocul din urmă, dar acum, pentru că lucrăm cu convingeri personale, certitudinea că beneficiul este rezultatul exclusiv al efortului propriu, doar pentru că am munci singuri pe ultima etapă, are un efect coroziv. Că suntem seduși ori că nu avem încă puterea de a simplifica acele convingeri este mai puțin important. Un om puternic prin sinceritate va ști acum că a recunoaște adevărul (că nu el este singurul care a lucrat pentru această realizare) nu-l privează de beneficiul în ansamblu. Iată cât de simplu, printr-o observație lipsită de dantelărie, descoperim că beneficiul vine acolo unde frică de pierdere este mai mică ori acolo unde ea dispare complet. Prin frica de pierdere, nesiguranța impusă acestei conjuncturi de careul Luna-Uranus, dar și de opozițiile Lună-Mercur și Lună-Pluton reprezintă doar efortul de a ne face drum prin vegetația luxuriantă de care nu s-a ocupat nimeni niciodată.
Prin urmare, 30 decembrie ne arată cât de lipsit de coerență este un argument bazat pe frică și cât de dureroase sunt consecințele sale. Desigur, nu este prima dată când am decis prin frică, în cea mai mare parte a timpului se întâmplă așa, însă acum putem înțelege cam care ar fi fost traseul parcurs cu mai mult curaj. În mod firesc, un începător ce pășește pe această cale, constatând frica sau rezultatele ei, bate în retragere și regretă. Frica în sine l-a educat să negativizeze totul și când vede că binele îi este și lui accesibil nu se bucură că, la un moment dat, va putea merge și pe acolo, ci regretă că nu s-a întâmplat deja. Regretul este o formă de agresivitate față de propria persoană, este un fel de autovătămare prin întărirea convingerii că s-a întâmplat așa pentru că era imposibil să se întâmplă altfel. Prin frică trecutul este greu de înțeles. Cu fiecare pas pe care îl face spre lumină omul este tentat să arunce asupra trecutului său etichete aspre. Când se va opri din a mai face asta, fără a fi autoindulgent, ci serios și onest cu sine, credința în obstacole va trece într-un plan secund. Va vedea că are instrumente de care se poate folosi pentru a merge și va merge, nu va mai alege să se uite la un documentar despre mers.
Recompensele zilei de 30 ianuarie sunt spectaculoase. Totul pare a se comporta ca și cum suntem într-o nouă etapă, că am așteptat de mult timp să se întâmple asta. Nu, prin ceea ce se întâmplă acum, nu suntem într-o nouă etapă, pentru că etapele nu încep obligatoriu cu o bucurie, cu o recompensă. Nu începem un drum nou doar pentru că ne întâlnim acum cu norocul, dar putem face ca pe viitor deciziile să fie și mai corecte, și mai bune, pentru că atunci când ne ajung din urmă rezultatele să fie și mai frumoase, bucuriile și mai limpezi. Acum ne bucurăm, dar auzim încă în urechi cuvintele jignitoare, avem încă în minte pericolul iminent al unei despărțiri, încă este vie grija ca sintezele anului anterior ar fi însemnat un ciur prea des prin care să nu treacă prea multe lucruri bune în acest an.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa pe o altă dată ceea ce ni se pare greu de înțeles. Ceea ce forțăm acum ne întoarce la încordarea care ne-a dus pe cărări întunecate.

Intensitate emoțională. Adevărul este erodat. Nevoie de libertate. Exemplul personal este receptat altfel. Reverie. Deschidere către un nivel superior de cunoaștere. Miracol. Schimbarea destinației. Activitățile de grup sunt reconfortante. Viața se schimbă prin etaloane morale. Reducerea tensiunii prin rafinament. Curățenie sufletească. Surprize. Planurile de viitor depind de înțelegerea trecutului.

Luna plină care se împlinește în această zi ar trebui să ne facă mult mai responsabili, mult mai atenți la emoțiile pe care le avem, mult mai interesați de consecințele intensității emoționale, nu doar de calitatea ei. Exemplele pe care le primim în această zi fac referire, în mare parte, atât la o pedeapsă pe care trebuie să o primim pentru că nu am fost atenți, pentru că am mințit, pentru că am dorit prea multe acumulări materiale în defavoarea experiențelor morale, spirituale, cât și la o apropiere de o persoană care ne poate spune mai multe, chiar dacă nu reușește să se facă înțeleasă, chiar dacă vorbele pe care ni le împărtășește nu sunt cele mai pricepute, chiar dacă activitatea pe care am avut-o în prima jumătate a lunii ianuarie nu a fost cea mai bună. Luna plină de acum încearcă să ne formeze o direcție nouă, fără a ne impune nimic. Pe această direcție oamenii vor considera că este mult mai important să fie curați fizic, emoțional și spiritual, că toleranța și atenția sunt mult mai importante pentru ceea ce au de făcut în luna următoare și toată această presiune, fie că este personală, fie că este socială, duce la un rezultat foarte bun, unul foarte important pentru această etapă. Este adevărat, această fază a Lunii, această Lună plină de iarnă, nu este atât de importantă precum vor fi celelalte. Am văzut, nu este pentru prima dată, și prin alte conjuncturi ni se spune că viața se schimbă prin raportarea la valori morale. Această Lună plină de iarnă ne ajută să ne schimbăm destinația, ceea ce este foarte important, poate chiar esențial pentru ceea ce vom face începând cu primăvara acestui an și terminând cu vibrațiile programate pentru ultimele luni ale anului în curs.
Un alt element important al momentului este trecerea lui Mercur pe zodia Vărsător. Ne eliberăm de presiunea materialismului, de reguli stricte, de etichete. Pentru că anul în curs este cel care ne încurajează să ne eliberăm de aceste etichete, faptul că trecerea lui Mercur pe zodia Vărsător subliniază în special lucrul acesta înseamnă pentru foarte mulți un imbold în acorda acestui mesaj importanța cuvenită. Nu este prima dată când ne întâlnim cu așa ceva, am văzut și în săptămânile anterioare că anul în curs și-a intrat în drepturi. Acum, însă, pentru că suntem într-o săptămână care ne oferă o mare susținere în sensul acesta, înțelegem cât de important este să facem apel la etaloane morale, dar fără etichete, fără prejudecăți, fără șabloane.
Mercur pe zodia Vărsător devine un susținător al toleranței, al puterii de înțelegere, al curățeniei sufletești pe care individul o realizează fără să facă efort, prin regulile morale pe care le-am învățat de la părinți, pe care și le-a însușit prin autoeducație, pe care consideră că trebuie să le respecte în această viață. În plus, ca un ultim aspect al acestei zile, Luna va trece prin conjuncția cu Capul Dragonului și toată această schemă devine o forță care susține eliberarea de păcat, dezvoltarea unui punct de vedere propriu, original, cultivarea curajului, a independenței și a creativității. Deși, pentru mulți, toate aceste lucruri par să fie niște sloganuri ieftine, această perioadă aduce înnobilarea ființei prin renunțarea la păcat, iar efectul acestor alegeri este unul absolut magic. Putem, prin ceea ce se întâmplă pe 31 ianuarie, să oprim o alunecare, să ne desprindem de tentațiile periculoase, să fim foarte atenți la ceea ce este deja hotărât pentru a nu face risipă.
Prin urmare, 31 ianuarie este o zi de putere, o zi în care înțelegem în ce direcție se orientează forța personală, care sunt instrumentele la care apelăm pentru a ne reduce tensiunea, în așa fel încât planurile de viitor să nu fie diminuate, să nu depindă atât de mult de greșelile trecutului. Faptul că suntem într-o perioadă în care soluțiile vin de la sine nu înseamnă că suntem într-o etapă de eșec. Trecerea lui Mercur pe zodia Vărsător îi ajută pe oameni să fie lucizi, să fie deschiși către valorile profunde ale vieții, să-și folosească toată această putere care vine din faza de Lună plină pentru a privi foarte departe și a avea mai multă încredere. Vărsătorul intervine în această ecuație cu o putere suplimentară în așa fel încât să nu fie afectat nici patrimoniu, dar nici fondul general al ființei.
Ceea ce facem acum ne ajută să rezistă mult mai bine în fața unor forțe sociale puternice, fără să ne schimbăm etaloanele morale, fără să renunțăm la obiceiurile bune. Omul simplu, cel care este foarte ușor de modelat va accepta că viața se schimbă prin etaloane morale, însă aceste etaloane morale nu sunt altceva decât niște șabloane împrumutate. Elementele solide ale acestei zile ne vorbesc despre lupta pentru o victorie bună, nu despre lupta pentru o victorie rea. De aceea, în toată această confruntare curățenia sufletească ne ajută să înțelegem de ce soluțiile sunt deja hotărâte. Ceea ce a fost bun și a fost implementat pentru stabilitatea celorlalți se transformă acum într-un element de patrimoniu pe care îl primim cu brațele deschise. Este foarte posibil ca ultima zi a acestei luni să fie o veritabilă corvoadă pentru o anumită categorie socială. Acești oameni care suferă pe 31 ianuarie, pe Luna plină care se împlinește acum, pe trecerea lui Mercur pe zodia Vărsător, arată sau se deconspiră că de-a lungul anului anterior și-au folosit libertatea de expresie, puterea și cunoștințele acumulate pentru a induce în eroare. Acum le vine răsplata.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu renunța la liniște. Cel care își menține în ultima zi a lunii ianuarie liniștea sufletească, cel care nu se simte constrâns de propriile argumente sau de o necesitate socială să modeleze, să schimbe opiniile celorlalți este un om cu adevărat puternic.

Curiozități ciudate. Foloase necuvenite. Raportare la o persoană necuviincioasă. Conspirație. Indecență. Un început bun este privit cu teamă. Examinare. Pretenții fără rost. Aspirații fanteziste. Pierderea unui bun. O dreptate abuzivă incită. Iritare. Intenții exclusiviste. Parteneriat compromis. Obiceiurile eronate au pretenții prea mari. Se caută un demers prin care să se învingă un rău profund.

Luna se află în tranzit pe ultimul sector al zodiei Leu, urmând ca, spre seară, să treacă pe zodia Fecioară. Această ultimă etapă înseamnă și o încercare legată de conștientizarea căreia trebuie să-i acordăm în această săptămână toată disponibilitatea. Ceea ce se întâmplă acum, în prima zi a lunii februarie, face referire la o conspirație. Poate această conspirație nu este foarte amplă, ci se rezumă doar la câteva informații pe care le aflăm despre niște întâmplări care s-au desfășurat dincolo de percepția directă, într-un sector asupra căruia nu avem niciun control, despre care aflăm acum pentru prima dată. Este clar că, în contextul acestei săptămâni, multe dintre cele pe care le aflăm ne încurajează să acceptăm că pierderea este de bun augur, că nu avem nevoie de dreptatea pe care am gândit-o în săptămânile din urmă, ba mai mult, obiceiurile eronate pe care le-am avut anterior ar trebui să se stingă. Lucrul acesta îl observăm și îl înțelegem din unghiurile proaste pe care Luna din Leu le împlinește cu Venus, Junon și Jupiter. Așadar, vorbim în prima zi a lunii februarie despre pierderea unui bun, dar și despre înțelegerea acestui episod ca și cum face parte dintr-o justiție care depășește dreptatea acestei lumi. Mulți și-ar dori ca toate încercările de acum să fie reprezentative pentru ceea ce au de făcut în această etapă a vieții. Din nefericire, problemele de acum sunt în mare parte personale, iar alunecările la care fac referire conjuncturile astrale ale acestei săptămâni nu pot fi evitate prin contrastul aplicat strict asupra conjuncturilor prezente. Astfel, evenimentele ne îndeamnă să ne orientăm către un demers prin care să învingem un rău profund. Cine nu reușește să intervină pe zona publică pentru a repara sau ajuta, se poate îndrepta către sectorul personal, privat, intim pentru a se vindeca. Trecerea Lunii pe zodia Fecioară ne face în seara acestei zile atenți la sănătate, la obiceiurile eronate care ne-au șubrezite echilibrul interior, la pretențiile care ne consumă din putere.
Prin urmare, prima zi a lunii februarie ne vorbește despre lucrurile ascunse cărora le acordăm o importanță foarte mare pentru că nu le înțelegem, pentru că nu știm care sunt consecințele faptelor săvârșite pe baza acestor idei, pentru că nu știm unde am ajunge procedând în felul acesta. Obiceiuri rele, eronate au acum pretenții prea mari tocmai pentru că ele nu sunt încadrate corect sau nu li se știe acestora cauza, originea, rădăcinile. Dacă li s-ar cunoaște proveniența rădăcinilor atunci nu am vorbi despre indecență, nu am vorbi despre conspirație, ci despre situația ciudată în care un om simplu și curat la suflet își ia drept model o persoană necuviincioasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interpreta într-un mod exclusiv favorabil pentru noi înșine intențiile celorlalți. Cel care este obiectiv are mult de câștigat pentru că observă care sunt elementele de detaliu pe care nici măcar cel care le deține nu știe cum să le folosească.

Severitate. Acțiuni benefice ascunse de cel care are nevoie de ele. Tentația de a lua din bunul celuilalt. Atitudini extremiste. Răbdare. Metoda de lucru este încercată, dar rămâne bună. Succes prin rațiune, logică, operații concrete. Victorie asupra unui pericol. Conflicte intime. Continuitate lentă. Afirmare dureroasă.

Mai mult decât în celelalte zile ale săptămânii, aflăm acum care sunt acele impulsuri personale care au dat evenimentelor parcurse în primele două săptămâni ale lunii ianuarie o tentă negativă. În plus, aflăm și ce ar trebui să facem pentru a fi mai răbdători, pentru a valorifica mai bine resursele pe care le avem sau timpul. Este clar, 2 februarie ne arată și dramele pe care le-am exagerat, și metodele de lucru greșite în care am crezut cu tărie. Victoria de acum vine doar acolo unde este abordat simțul pericolului pentru a fi diminuat, nu pentru a crede și mai mult în ceea ce ne provoacă suferință. Pentru că relația proastă dintre Lună și Marte atinge momentul de maximum în noaptea de joi spre vineri este posibil ca agitația momentului să fie mai intensă doar dimineață. Cu cât ne gândim mai bine și mai corect la ceea ce ar trebui să facem, cu cât privim evenimentele de acum prin logică, prin rațiune, dar și printr-o sensibilitate practică, cu atât reușim mai bine să ne detașăm de ceea ce ne agită. Unii vor fi nemulțumiți de faptul că trebuie din nou să facă altceva decât ceea ce și-au propus sau decât le face plăcere, că activitățile profesionale nu mai respectă un desfășurător, că mesajul pe care îl transmit nu ajunge unde trebuie. În realitate, nu lucrurile acestea complicate pe care le întâlnim astăzi sunt importante, ci analizatorul pe care-l folosim pentru a le interpreta. Așadar, ceea ce este complicat din ecuația astrală a zilei de 2 februarie ține în mare parte de educație, de cum alegem să interpretăm. Acolo unde se insista pe aceste derapaje alunecările se accentuează, iar soluțiile decise de mult timp creează și mai multe situații conflictuale. Iată că, și de această dată, înțelegem că o situație încordată observată într-o ecuație astrală nu este suficientă pentru a crea situații conflictuale. Peste ceea ce se întâmplă acum se suprapune și un mod de a reacționa, adică acele obiceiuri pe care nu am catadicsit niciodată să le ajustăm ori să le schimbăm.
Prin urmare, a doua zi a lunii februarie ne vorbește despre tentația de a crede într-un desfășurător al evenimentelor care ne dezavantajează și care ne duce către experiențe triste. Succesul vine acolo unde, prin voință proprie și cu toată determinarea, ajustăm aceste opinii, acest mod de a vedea lucrurile și de a le interpreta. În plus, avantajele momentului, cele care există și așteaptă să fie descoperite, ni se vor părea mult mai importante în contextul acestei perioade a anului dacă reducem atitudinea conflictuală, dacă nu răspundem provocărilor, dacă nu ne menținem în această stare de agitație. Chiar dacă agitația o vom resimți de dimineață, acolo unde este posibilă o schimbare prin voință proprie să alegem să ne îndreptăm gândurile către ceea ce este echilibrat, liniștit, frumos. Conflictul naște acum un alt conflict fără a-l stinge pe cel de la care s-a pornit. Așa vom ajunge, spre seară, când Luna va definitiva opoziția cu Neptun, să observăm ceea ce nu este corect, să le interpretăm așa cum au fost, cu obiectivitate, dar să nu le ducem în ziua următoare. Ceea ce a fost, s-a întâmplat pentru că așa am permis sau pentru că nu am știut cum să ne mobilizam pentru a nu permite. A ne învinui înseamnă a permite acestei structuri agitate să pună stăpânire pe propria decizie, pe instrumentele pe care le folosim pentru a ne hotărî viața.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face apel la liniște ori de câte ori credem că ne aflăm în situații limită. Liniștea ne arată că drumul merge mai departe și că acea limită, de fapt, nu există.

Sensibilitate. Se caută răspuns la o problemă de sănătate. Indicațiile celorlalți sunt respectate. Se face dreptate într-o problemă personală. Respect. Concentrare pe opinie personală. Revigorare. Compensarea unei slăbiciuni. Îmbogățirea fondului. Onestitate. Munca este respectată. Este evitată o alegere greșită. Decizii bazate pe judecată și schimb de experiență. Se alege un drum.

În mijlocul acestei zile se vor împlini două unghiuri importante pentru această săptămână. Este vorba despre conjuncția Venus-Junon și de sextilul Mercur-Marte. Dacă prin conjuncția Venus-Junon vorbim despre revigorarea sau despre concentrarea atenției pe o opinie personală, celălalt unghi face referire la onestitate și la ceea ce ar trebui să împlinim pentru ca efortul personal să fie încununat de succes și respectat. Așadar, opinia personală ne ajută acum să stăm departe de seducțiile corozive, una din directivele săptămânii. De aceea putem spune că deciziile adoptate acum fac apel la o judecată sănătoasă, la un schimb de experiență care a fost întotdeauna bun, corect, onest. Traseul pe care vom intra poate fi considerat începutul unei povești frumoase care poate fi o poveste de succes, dacă ne îndreptăm atenția către respect și onestitate, sau o poveste de dragoste, dacă urmărim să punem la dispoziția celorlalți trăirile cele mai frumoase pentru a primi și din partea lor, ca printr-un schimb minunat, aceleași emoții.
O altă componentă a zilei de 3 februarie este cea dată de teama de anxietate. Faptul că se împlinesc acum unghiuri frumoase nu înseamnă că suntem eliberați complet de experiențele acestei săptămâni, cele care inventariază decizii ce au fost adoptate de mult timp. Accentuarea zodiei Vărsător acum, prin impactul planetelor Venus și Mercur asupra ecuației astrale, aduce, ca un revers al medaliei, și tendința de a invada, de a fugi, de a ignora sau de a evita acțiunile importante pentru a ne lăsa preocupați de lucruri banale, efemere, lipsite de rost. Astfel, în timp ce omul serios și onest va gusta acum din glorie, cel laș va fi agitat, speriat, va crede că speranța îl ocolește și de această dată, va vorbi mult și fără rost, iar gândurile îi vor fi împrăștiate. Ceea ce este frumos se află doar la alții și va fi tentat să fure timp, energie, atenție. Dacă în toată această agitație se va opri un pic pentru a căuta să se liniștească, fie și numai puțin, va vedea că secunda de liniște, de odihnă, de detașare de aceste gânduri absurde, duce la revigorare. Va putea să se concentreze pe o opinie personală fără agitație, fără gânduri obsesive, fără aspirații deșarte.
Prin urmare, 3 februarie ne vorbește despre ceea ce este frumos și trebuie dus mai departe, despre nota neobișnuită a acestei săptămâni care, dezvăluită acum, ne spune că alunecările, privite ca negație a negației, pot avea și această direcție pozitivă, pot aduce și eliberarea de un rău, de o nemulțumire, de o tristețe adâncă. Dacă greșeala omului bun înseamnă alunecarea către un eșec, greșeala omului rău înseamnă a descoperi lucrurile bune pe care altădată le-a ignorat și din ele să aleagă ceea ce poate recunoaște ușor. În cuvinte mai simple, se întâmplă ceva diferit față de caracteristica evenimentelor parcurse în ultima perioadă prin care suntem mobilizați să punem accent pe ceea ce vedem și considerăm că este important. Dacă greșelile făcute în ultima perioadă au fost simple erori, nu rezultatul unor convingeri personale, vom avea ocazia acum să identificăm lucrurile bune și, fără a regreta că le-am pierdut altădată, să le recuperăm. În egală măsură, 3 februarie este și ziua când binele altuia care ne-a avantajat se dă deoparte și suntem văzuți dezveliți de acest ajutor, doar cu ceea ce avem și suntem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a conștientiza când reacțiile pe care le avem se evidențiază pentru că ne temem de adevăr, de realitate. Teama de realitate îmbracă viața proprie în și mai multe minciuni.

Voință. Durere exprimată prin poveștile celorlalți. Greutate. Un succes duce la renunțare. Excese verbale. Gesturi prea ample. Se preferă o minciună. Excesul de voință nu înseamnă libertate. Probleme cu anturajul. Inadaptare. Pretenții față de un prieten loial. Aberații. Refuzul unei sarcini de lucru. Polarizare. Problema este judecată greșit. Minciuna este puternică. Întoarcere de la un țel important. Interesul dominant alimentează puterea unui stăpân.

Trecerea Soarelui prin Coada Dragonului este un element astral care își pune amprenta asupra întregii perioade, așa după cum am văzut și pe finalul lunii ianuarie, așa cum vom vedea și acum, dar și în zilele următoare. Dacă această ipostază astrală nu ar fi coincis cu o relație proastă dintre benefici (Venus și Jupiter), am fi vorbit despre o reinventare a unui trecut glorios, fără să se pună problema dacă episoadele invocate sunt bune sau nu, ci doar pentru că, la un moment dat, ne-au oferit satisfacție. Așa, toată această întoarcere spre trecut, toată această reinventare a trecutului este compromisă de gândul că multe lucruri rele stau pe punctul să se consume, sunt programate și numai un om pregătit psihic, călit în multe încercări, care a dovedit că în situații de genul acesta se poate mobiliza și își păstrează echilibrul, își va întoarce privirea de la griji și va fi echilibrat. Ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre o constrângere care este omniprezentă. Fie că avem multe de făcut pe zona publică, fie că stăm închiși în casă și nu vrem să interacționăm cu nimeni, această constrângere este prezentă, este vie și scopul ei este de a ne întoarce de la un țel important. În cuvinte mai simple, pentru că avem implicate două planete bune așezate pe zodii care nu le avantajează, vorbim despre o situație, despre o invitație, despre un element personal pe care, inițial, îl vedem ca pe un suport, ca pe ceva așezat special în cale pentru a ne favoriza, dar care, până la urmă, ne va supune la o mare presiune de timp, de energie, de răbdare, de toleranță. Având în vedere că această ipostază este dominată de trecerea Soarelui prin Coada Dragonului, acolo unde se află și Junon, nu greșim dacă luăm în calcul și faptul că presiunea care vine din partea unei persoane sau din partea unei situații nu este decât răspunsul pe care îl primim la fapte similare pe care le-am coordonat în trecut. Astfel, ultima zi a săptămânii ne arată cât de ușor ni se plătește cu aceeași monedă, cât de simplu își reglează viața socotelile, pentru a nu rămâne datori și dar nici pentru a ne lăuda cu risipa făcută.
Un alt element important al acestei zile vine să sublinieze o problemă de opinie ce a apărut într-o interacțiune când am fost tentați să acordăm celorlalți anumite roluri. Acum, cu Venus în plin tranzit prin zodia Vărsător, lucrurile se schimbă, nu mai avem atât de multă libertate în a impune pentru că personajul căruia i s-a pus o etichetă iese din această schemă impusă. Va răni fără să își dea seama, își va baza încrederea doar pe deciziile altora și, fără să-și programeze nimeni, se ajunge la un conflict. Rezultatul este destul de neplăcut. În urma acestui conflict mulți se vor comporta ca și cum ultima perioadă de înțelegere, poate chiar de prietenie, nici nu a existat. Își vor justifica aceste impulsuri negative în fel și chip, uneori chiar aberant, pentru că nu se pot elibera de ceea ce au ascuns și acum se vede foarte bine, pe de o parte, intenția de a controla fără de a spune, iar, de partea cealaltă, devine foarte evidentă pasivitatea adoptată din comoditate pentru a munci puțin și a câștiga mult. Deși este puțin cam abrupt, pentru a nu folosi alte cuvinte și a risca să traducem greșit acest mesaj, în toate situațiile marcate de o tensiune, cele două părți fac parte dintr-un întreg conflictual. Adică, e un altfel de a spune că s-a întâlnit tusea și cu junghiul.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi de evocare. Fiecare, după puterea sa, după disponibilitate, se va întoarce către ceea ce ni se pare important, reprezentativ și va căuta să îl introducă în gama preocupărilor. Nu ni se pare nimic neobișnuit în a proceda în felul acesta, doar că nu se ia în calcul că această dispunere negativă dintre beneficii nu permite reeditarea unui episod vechi la același nivel de satisfacție. Ce faci iese din schemă, apar mici discontinuități și valul iluziei, cel care a unit victima și torționarul într-o structură compactă, se ridică. Multora li se pare că evoluția este un traseu anevoios, că suntem puși să facem ceea ce nu ne convine, că aflăm mai curând despre decizii adoptate de mult timp decât să participăm la elaborarea lor. Pentru că este agasat confortul, mulți vor prefera o minciună, răstălmăcirea unei idei, devierea de la realitate. Peste timp, toate aceste momente ni se vor părea aberații. Ne vom mira de ce am fost atât de îngrijorați, de ce am ascuns tensiunea acuzând că ni se invadează intimitatea, că suntem tulburați în mod intenționat sau atrași către zone obscure. Cea mai importantă achiziție a momentului este detașarea. Prin detașare de frământările exterioare, dar și de cele interioare, reușim să ajungem la liniștea care ne conservă, ne protejează, ne încântă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne alinia pretențiilor care vin din partea celor care vor să ne tulbure. Pretențiile lor nu sunt decât o altă formă de abuz pe care nu și le mai pot ascunde pentru că de aceea le vedem prin natura lor întunecată, nu ca pe sugestii critice, așa cum s-a întâmplat în trecut.

6 thoughts on “29 ianuarie – 4 februarie 2018

 1. Ana spune:

  Pentru ca aveti acest mod divin de a raspunde la tot ceea ca va intreb,indraznesc sa apelez la dvs pentru a va cere parerea in legatura cu ziua de 31 ianuarie.Din punctul dvs de vedere aceasta zi poate aduce reusita la un proces?Este un proces in legatura cu un contract de munca,sunt multi bani la mijloc si acest contract a fost semnat anul trecut in primavara undeva martie,iar paratul in acest proces este pesti cu ascendent in pesti?

  1. Pentru un astfel de răspuns este nevoie de o temă orară. Cadrul general nu poate lămuri pe nimeni într-o problemă particularizată în felul acesta. Tema ora este un instrument perfect pentru o astfel de situație.

   1. Ana spune:

    Ce este o tema orara si la ce foloseste.Eu am astrograma sotului daca foloseste,dar nu ma pricep,doar am citit descrierea facuta de persoana care a realizat-o.Poate fi de ajutor si cum?

    1. O cautare pe google te ajută să afli mai multe despre ce reprezintă tema orară.

 2. Nicoleta spune:

  Sunt născută în Iași la data de 27 iulie 1965 la ora 05.30 dimineața. Doresc sa știu în ce măsură ma poate ajuta aceasta conjunctura prevazuta pentru ziua de 31 ianuarie 2018 : pot găsi în acest moment un loc de munca favorabil sau ar fi mai bine sa aștept alt moment? Multumesc pentru ajutor.Toate cele bune și eclipsa prielnica va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.