12 – 18 februarie 2018

12 – 18 februarie 2018 este săptămâna condițiilor puse celui slab, a scării pe care trebuie să urcăm și a instrumentului rudimentar pe care îl lustruim pentru a-l refolosi. Este pentru prima dată în acest an când trebuie să trecem prin genul acesta de experiență. Pe lângă faptul că avem în față un personaj care nu se poate impune, care s-a declarat deja slab, care a ajuns să creadă, în urma experiențelor, că îndeplinește această condiție, ni se recomandă să privim doar spre nivelul următor, doar spre ceea ce ne înnobilează, ne încântă sau ne onorează. Apoi, pentru că știm că lucrurile acestea nu sunt simple, ni se spune că, de la sine putere, fără o implicare personală, fără o mobilizare a voinței, vom trăi în această săptămână cu nostalgie. Nostalgia puterii de altădată, a bucuriilor din vechime, a pozițiilor pe care le-am ocupat cândva fac parte din preocupările de acum. Le vom amesteca pe acestea printre preocupările zilnice, cele care fac referire la cunoaștere, tărie de caracter, adaptare în fața unor factori corozivi, trecere dincolo de drame. Este foarte adevărat că schema astrală a momentului lasă unora impresia, fie că nu pot schimba nimic, fie că sunt în fața unor episoade care pot fi modificate substanțial. Aceste extreme obosesc pentru că lucrează cu trăsăturile lipsite de valoare ale celui slab, dar și trăsăturile absolut esențiale ale omului inspirat care, orice ar face, cade, precum pisica, în picioare. Dacă la începutul acestei săptămâni lucrurile păreau simple sau nu erau atât de virulente, cu cât ne apropiem de finalul săptămânii cu atât problemele personale se acutizează. Demersurile pe care le știam, schemele pe care le cunoșteam, poate chiar informațiile despre anumite persoane se schimbă. Unii oameni ni se par foarte trădători, imposibil de suportat, iar alții imposibil de manipulat. Vom afla secrete despre ceea ce s-a întâmplat în această săptămână abia la vară, în luna iunie, dar până atunci trebuie să trecem prin experiența acestei săptămâni care, în mare parte, va dezamăgi deși îi va încuraja pe toți să se exprime așa cum consideră mai bine de cuviință.
Cel mai mare defect al acestei săptămâni este brutalitatea, iar cea mai mare calitate este atenția. Atunci când brutalitatea și atenția se întâlnesc, atunci când ceea ce nu a putut evolua se întâlnește cu ceea ce favorizează progresul și dezvoltarea, apare un fenomen denumit “toleranță de conjunctură“. Ceea ce soluționăm acum prin genul acesta de atitudine nu poate fi dus mai departe pentru simplu motiv că informația asta nu poate fi considerată un element de progres, nu poate fi un etalon.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi puternici dacă ne-am propus să fim așa, de a fi buni dacă ne-am stabilit din timp că aceasta trebuie să fie atitudinea, de a fi omenoși, curajoși sau onești dacă așa ne dictează conștiința. Ceea ce nu este impus ne ajută să înțelegem că există în jurul nostru forța născute din libertate care generează și susțin impulsurile libere.

Avantaj de scurtă durată. Compromisul pare soluția tuturor problemelor. Se discută despre maturizare. Subiectivitate. Drumul este deschis. Resursele cer o adaptare a sentimentelor. Rivalitate. Gândire progresistă. Disconfort cauzat de încrâncenare.

Începutul săptămânii ne vorbește despre ceea ce ne deranjează cel mai tare, despre ceea ce ar trebui să corectăm prin atitudine. Chiar de pe 12 februarie conștientizăm că într-un domeniu nu deținem controlul, nu știm ceea ce se cere, nu suntem siguri pe ceea ce lucrăm. Pentru că Luna trece acum prin zodia Capricorn și, prin modul vibratoriu, sunt susținute acțiunile rapide, cele care ajung imediat la finalitate, avantajul pe care-l obținem acum lucrând, meditând, interacționând cu cei din jur, este de scurtă durată. De aici se înțelege că proiectele ample, cele de durată, nu doar cele care trebuie să se încheie până la finalul acestui an, ci și cele care durează mai mult, sunt întârziate sau oprite. Vom vedea că mijlocul lunii iunie va reitera acest moment, dar nu ca acum, nu prin complicații atât de mari, pentru că atunci vom avea mai multă putere.
Având în vedere că această săptămâna lucrează nu doar cu aceste condiții puse celui slab, dar și cu instrumentele care ne duc mai sus într-un demers, momentul acesta de stagnare nu ar trebui să ne sperie, ci ar trebui să fie privit ca un moment de liniște, iar această neputință ca o acceptare, cu smerenie, a propriilor limite. Acolo unde lucrurile acestea nu sunt respectate așa, apar rivalități ciudate, oamenii se învinuiesc prea ușor pentru că vor să nu fie acuzați de neglijență, iresponsabilitate sau reavoință. Dacă privim această situație dintr-un cadru mai larg vom vedea că teama de acuzații sau teama de stagnare, cea care îl duce pe cel slab către rivalități ciudate, este nejustificată. Această perioadă ne ajută să progresăm, dar nu oricum, ci spre ceea ce ne este cu adevărat util. Acum ne este cu adevărat util să acceptăm care ne sunt limitele. Poate aceste limite nu trebuie proiectate asupra întregului destin, adică să nu considerăm că neputințele acestea sunt un stigmat al vieții, ci că fac referire doar la stadiul în care ne aflăm acum.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să observăm dacă avem resursele necesare pentru a ne menține la nivelul pe care ni l-am atribuit, dacă suntem în stare să ducem pe umeri faima pe care ne-am construit-o. Prea multă încrâncenare duce, la fel ca și teama, la rivalități gratuite. Omul educat se va evidenția acum prin calm, prin liniște, prin lucrurile bune pe care le face impecabil, dar și prin tendința de a recunoaște adevărul atunci când nu știe să răspundă ori nu poate face ceva. Una din tacticile la care vom apela este cea a opoziției pasive. Va fi suficient să întruchipăm un personaj care este neclintit în convingerile sale, chiar dacă nu și le strigă în gura mare, chiar dacă nu caută să-i convingă pe toți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi sinceri cu noi înșine. Sinceritatea ne ajută astăzi să ne liniștim.

Voință. Faptele violente sunt explicate mult mai bine. O ruptură joacă un rol important. Complicațiile financiare ne vorbesc despre o pagubă. Colaborare liberă. Necazuri despre alții. Adevărul este la suprafață. Consum intern. Revelație. Contract nou. Relațiile dintre oameni se bazează pe educație. Binele vine prin moralitate. Ceea ce este în interior este bun. Apar modificări de structură. Rezistență. Presiune puternică. O ruptură face loc unei relații frumoase. Dorință de bunuri. Plăceri materiale intense. Interes pentru rafinament, cunoaștere, artă. Prin individualizare se trece dincolo de brutalitate. Coordonare liberă.

În după-amiază acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Capricorn și va intra pe Vărsător unde va împlini primul aspect abia în după-amiaza zilei de miercuri, 14 februarie. Până atunci spectrul astral este dominat de influențe venite din partea altor astre. Așadar, în prima parte a zilei vom constata că problemele zilei anterioare sunt în continuare active. Pentru că, încă de dimineață, Luna va trece prin careul cu Uranus avem mai mult curaj în a scoate în evidență defectele zile anterioare. Dar nu toți oamenii vor trăi cu nostalgia a ceea ce s-a întâmplat ieri. Unii se vor gândi și la zilele dificile ale începutului de an sau vor încerca să își reînvie aspirații pe care în ultima perioadă le-au ignorat puțin. Asta înseamnă că 13 februarie scoate în evidență a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care face referire la un instrument rudimentar, ruginit, chiar inutil, pe care dorim să îl lustruim pentru a-l refolosi. Este clar că momentul acesta ar trebui să ne arate, în primul rând, care sunt prietenii pe care îi avem, cât de intense sunt relațiile și care este patrimoniul de care ne putem folosi pentru a evada din prezent, indiferent în care direcție vom merge. Fără această putere personală ziua va fi dominată de frica de pierdere, dar nu ca o reiterare a unor stări mai vechi, ci ca un paradox. Ne este frică de faptul că vom pierde ceea ce am pierdut deja. Asta înseamnă să încercăm să readucem la viață un instrument rudimentar care ar trebui pus doar într-un muzeu. Dar nu va fi simplu. Ambiția cu care vom încerca să redevenim ceea ce am fost, pierzând din vedere toate etapele care s-au împlinit de la momentul când aveam acea imagine și până în prezent, ne pune în fața unui mare consum. Deposedarea de această putere nu va fi resimțită de cel care este plin de resurse, ci tot de omul necăjit, ca în celebrul proverb: “La omul necăjit nici boii nu trag!“.
O altă componentă a zilei de 13 februarie face referire la redescoperirea sentimentului de prietenie. Prietenia, așa cum am gândit-o până acum, prinde un contur nou, scoate în evidență oamenii cărora le-am transferat din putere, îi ajută pe cei cu care am interacționat până acum să spună ceea ce nu au spus, iar această dezvăluire să ajute foarte mult. Relația aceasta astrală nu produce însă evenimente doar în spațiul zilei de 13 februarie. Trăsăturile sale au mai fost abordate și în săptămânile din urmă, când unghiul a fost activ. Așadar, ceea ce vedem acum are și statut de confirmare sau o reconfirmare a unor situații care s-au repetat în ultima perioadă. Referitor la viitor, selecția pe care o facem acum prin ceea ce vedem, înțelegem și primim ne ajută să ne programăm evenimente frumoase care se vor desfășura la vară.
Prin urmare, 13 februarie ne pregătește pentru un moment foarte important al acestei perioade, cel care se va fragmenta și va fi regăsit parțial și în celelalte zile care au mai rămas până la finalul acestei săptămâni. Expresia “Astăzi mai am câteva momente de liniște pentru că de mâine începe, se declanșează, vine, se întrerupe… “ dă o notă particulară momentului și ne lasă impresia că alegerile acestea sunt chiar libere, că a nu ne preocupa acum de acțiunile programate de mâine încolo este o dovadă de relaxare. Este adevărat, a nu fi implicați în acțiunile programate în următoarele zile ne oferă avantajul de a nu face o risipă în plus pe lângă cele făcute deja pentru a inventa un element care ar trebui să stea acolo unde este sau să rămână doar o piesă de muzeu, însă liniște aceasta ciudată care ne vine prin neimplicare ori refuz nu ne pregătește pentru ceea ce va veni. Ea este doar un episod astral care se consumă ca atare și nimic mai mult.
Elementul cel mai important al momentului, cel care se consumă după ce Luna va intra pe zodia Vărsător, este sextilul Uranus-Junon. Binele se va evidenția prin moralitate și toată această evadare care, în prima parte a zilei, nu a avut înțeles prinde, spre finalul zilei, un contur clar prin coordonare. Am luat decizii fără să știm de ce și acum vedem că rezultatul este bun, ne-am preocupat de un domeniu și acum constatăm că interesul acesta ne salvează timp și energie, ne ajută să înțelegem că bunurile pe care ni le dorim nu sunt extravaganțe, nu trebuie să fie toate noi, însă toate trebuie să fie funcționale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cere mai mult bine doar pentru că ni se pare care-l merităm. Ceea ce primim și prin calitate, dar și prin cantitate, este tot ceea ce merităm în momentul acesta.

Adevăr compromis. Noile relații sunt investigate rapid. Se așteaptă prea mult de la un bine recent. Spirit practic. Adevăruri probabile. Lipsa de profunzime prăbușește moralitatea. Întâmplări ciudate. Sacrificiu. Separare. Captivitate. Idei înțepenite. Pericol de a pierde un prieten. Concentrare. Se îmbunătățește o relație, dar se pierde un bun. Rememorare. Reculegere dureroasă.

Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre impulsuri. Fie că avem dreptate, fie că nu, ne vom susține opinia cu mare convingere pierzând din vedere că marele deficit al momentului este cel dat de prăbușirea în convingerile proprii. Dacă ar fi să luăm în calcul doar unghiurile pe care le împlinesc Mercur cu Jupiter și Soarele cu Uranus și Junon, am considera că toată această preocupare a momentului nu face decât să ne pună la încercare pentru a ne îmbunătăți relațiile. În realitate, evenimentul surpriză al momentului (trecerea Lunii peste Coada Dragonului) ne vorbește despre obiceiuri proaste care fac din superficialitate un atu. De aici înțelegem că omul responsabil și respectos va avea o zi grea, dar nu va dramatiza pentru că înțelege, invocând anumite episoade ce s-au consumat în ultimele patru săptămâni, că aceasta este și o dezvăluire (se simte mai informat), dar și ultima etapă într-un lung și obositor șir de evenimente triste. Problemele zilei de 14 februarie pentru oameni responsabili sunt ajutoare. Se vor folosi de aceste complicații pentru a se concentra mai bine pe ceea ce este important, pe proiectele personale și nu se vor pierde cu firea invocând nevoile celorlalți înainte de a le observa, analiza, investiga. Nu toți cei care cer ajutor îl merită sau chiar au nevoie de el. În felul acesta se analizează combinația dintre relația bună Soare-Uranus, cea care susține impulsul, dorința, plăcerea și libertatea, și careul Mercur-Jupiter, cel care ne face responsabili de alegerile proaste, care ne blochează în idei fixe, care ne face să simțim lipsa cuiva drag, lipsa unei poziții sociale, lipsa unor bunuri, lipsurile în general.
Privind cu un ochi critic spre aceste unghiuri, îndrăznim spre observații care să se depărteze de prezentarea zile în contextul decadei sau chiar în contextul lunii februarie. Privind unghiurile de acum prin particularitatea impuse de această săptămână înțelegem de ce prăbușirea cu pricina se referă mai mult la moralitate și oamenii care nu au acordat până acum o importanță prea mare moralității nu vor simți presiunea momentului, nu vor simți că pierd ceva, nu pot vedea că evoluția lunii februarie este întortocheată din cauza orbirii lor. Nu vor vedea în noile relații provocări noi, nu vor simți că pierd contactul cu prieteni mai vechi, cu proiectele mai vechi, ci vor simți că trăiesc intens, iar compromisul este, de fapt, o provocare de care trebuie să țină cont. 14 februarie aduce în riscul de a pierde ceva important pentru suflet, ceva care va avea asupra sferei spirituale un impact mult mai mare. Chiar dacă greșim apropiindu-ne mai mult de superficialitate, dacă suntem tentați în această zi să acoperim durerea cu explicații și justificări, cu acele etichete celebre care dau o notă particulară anului în curs, atunci să ne oprim, să rememorăm ceea ce suntem tentați să acoperim ori să respingem și să avem curajul să abordăm această reculegere, chiar dacă este dureroasă și să nu ne mințim.
Prin urmare, 14 februarie ne vorbește despre noutatea care ne poate șterge o parte a trecutului, fără să se intereseze dacă este bun sau rău. În general, un căutător al adevărului are nevoie să îmbrățișeze latura profundă a vieții și să renunțe la greutățile trecutului. Acest proces nu se face însă fără judecată. Renunțăm la tot ceea ce este greutate, nu la elementele care ne-au ajutat să ne ridicăm până în punctul prezent. Superficialitatea momentului, pe care o vom regreta pe viitor, ne păcălește spunând că trecutul, în ansamblul său, cu bune cu rele, trebuie aruncat ca o măsea stricată. În această etapă în care suntem, fără a generaliza, este nevoie de discernământ pentru a diferenția ce ne-a ajutat să creștem de ceea ce ne-a oprit, ne-a împovărat sau ne-a îmbolnăvit. Această separare ne va ajuta să evităm un pericol, să nu ne temem de minciunile celorlalți doar pentru că, la prima vedere, acesta seamănă cu situațiile conflictuale sau dureroase pe care le-am întâlnit cândva. Genul acesta de comparație nu ne ajută acum. Ne ajută dacă ne concentrăm, dacă iubim omul, nu statutul pe care îl vedem acum, dacă rămânem credincioși bunătății, moralității, frumuseții. Nu tot ceea ce este nou este și bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a identifica impulsurile personale, criticile din jur, întâmplările care se consumă acum și care devin foarte zgomotoase. Ceea ce este zgomotos ne arată că până acum a îndeplinit un rol toxic și trebuie abandonat.

Se iese dintr-o încărcătură prin convingere. Judecată aspră. Voință. Nevoie de a privi totul dintr-un cadru mai larg. Durerea personală nu s-a stins încă. Creativitate. Cuvinte folosite în folosul celorlalți. Nevoie de confirmare. Se face apel la un studiu. Jignirile nu mai au atâta greutate. Aspirații și înclinații romantice. Interes pentru calea de mijloc. Se fac noi calcule. Este nevoie de o rezolvare rapidă.

Mijlocul săptămânii ne aduce împlinirea unei așteptări, în special prin sextilul Mercur-Uranus, dar și prin faptul că ultimul aspect al zilei este conjuncția Soare-Lună (Luna nouă). Am văzut de multe ori, Luna nouă ne deschide un nou traseu, ne oferă o nouă perspectivă, ne ajută să vedem foarte departe, dar acum, pentru că intervine și acest raport frumos între Mercur și Uranus, suntem încurajați către creativitate. În cuvinte mai simple, avem acum ocazia să trecem dincolo de confirmările pozitive pentru a împlini ceva frumos, pentru a prinde puțin curaj și a spune oamenilor pe care îi admirăm ce gândim, ce simțim pentru ei. Dar la lucrurile acestea bune nu se ajunge întâmplător, nu se ajunge doar pentru că am înțeles acum, ca printr-o minune, că prima jumătate a lunii februarie a fost foarte grea. Relația bună pe care Mercur și Uranus o are de ceva vreme ne vorbește despre o luciditate care va fi confirmată și de alte persoane, și de alte situații, care trece dincolo de lucruri, de stări sufletești, de întâmplări. De aceea, pe această conjunctură mulți oameni prind curaj și înțeleg că jignirile nu mai au atâta greutate, deci trebuie să se adapteze, să nu-și mai facă atât de multe calcule doar pe baza impunerilor, acuzațiilor mofturilor venite din partea celorlalți. Având în vedere că această săptămână îi pune în dificultate pe cei slabi, conjunctura de acum pare să iasă din acest context, să ne ofere posibilitatea de a face o notă discordantă cu tot ceea ce este sigur și pare a se împlini de la sine. Bucuriile de acum nu sunt trecătoare, așa cum am văzut pe alte conjuncturi favorabile plasate într-un context agresiv, ci sunt doar pete de culoare pe care nu ni le va șterge nimeni.
Apoi, Luna nouă care se împlinește în seara acestei zile ne vorbește despre cât de important este să mergem pe calea de mijloc. Soarele și Luna se întâlnesc acum pe finalul zodiei Vărsător, acolo unde se află și Mercur și Junon. Se va evidenția, pentru unii, o tristețe a lucrurilor neîmplinite la timp, a preocupărilor care nu au sorți de izbândă, a puterii care cere tot timpul confirmări, a prietenului neîncrezător care poate mai mult, dar se teme să încerce. Luna nouă de acum, pentru că se împlinește după ce Luna a trecut peste Coada Dragonului, deci această Axă a Dragonului este atrasă în mesajul acesta, are un impact teribil asupra destinului personal. Dacă lucrul acesta nu s-ar fi întâmplat acum, dacă în această ecuație nu ar fi fost incluse alte două elemente astrale, Mercur și Junon, nu am fi vorbit despre necesitatea de a descoperi o cale de mijloc, de a vedea ce este neobișnuit, ce este real, de a gândi pentru binele celuilalt. Astfel, vorbim acum despre depășirea unor bariere care au fost imposibil de eliminat în săptămânile anterioare. Luna nouă ajută mult în sensul acesta, iar prin impactul Axei Dragonului sunt duse mai departe experiențele mai vechi pentru a înțelege de ce unii trădează, de ce accesăm din memorie mult mai ușor dramele și uităm atât de ușor bucuriile. Libertatea emoțiilor este acum un limbaj, o aripă care bate, fie pentru a împlini un act actoricesc, fie unul practic, adică de a ne înălța și a lăsa în urmă ceea ce nu ne mai trebuie. Nu putem fi judecați, procedând așa, doar după opiniile unilaterale ale celor care ne urmăresc, ne privesc, ne analizează. Avem nevoie de oameni care simt la fel pentru ca viziunea realității să nu fie una orientată împotriva celui care se exprimă, pentru a renunța la încadrările obsesive, vicioase, jignitoare și a ne relaxa prin bucurie, a ne destinde prin încredere. Egoismul este dependent de dovezi pe care le va cere în formă continuă. Încrederea are nevoie doar de observație. Dacă într-o situație parcursă azi nu ne este suficientă observația, ci cerem și dovezi, înseamnă că ne-am pierdut încrederea și ar trebui să facem tot ce putem pentru a ne-o recupera și a nu rămâne blocați în egoism.
Prin urmare, 15 februarie ne vorbește despre patimile pe care nu le-am depășit pentru că am dorit un trai ușor și simplu deși nu ne-am gândit dacă la momentul acela ne era permis așa ceva. Mulți se vor grăbi în mijlocul acestei săptămâni să își rezolve problemele, să încheie socotelile cu cei care le-au cerut ceva, le-au pretins, care au pus de-a lungul timpului o greutate pe umeri pentru a-i exploata. Dacă în tot acest demers apar persoane care refuză, drama se va intensifica și golul creat va trebui umplut de voință. Ni se va părea că dacă ne mobilizăm, dacă trecem dincolo de obstacolele pe care le vedem acum ni se garantează că, de la sine, vom trece și dincolo de marile obstacole ale vieții. Lucrul acesta nu ni-l poate garanta nimeni pentru că el depinde de evoluția în ansamblu, nu de gesturile mici, simple, rapide de acum. Unii vor considera că dacă se grăbesc, dacă acordă o credibilitate foarte mare informațiilor pe care le consultă pentru prima dată, fără a le trece prin filtrul propriu, fără a ne gândi, fără a le verifica, câștigă timp. Pentru acești oameni Luna nouă din Vărsător de acum vine cu probleme de adaptare ce se vor transforma pe mai târziu în obstacole sociale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să visăm la o viață mai bună. Visul nu este acum o evadare din realitate, ci un instrument de lucru. Multe din cele pe care le creionăm acum prin puterea gândului pot deveni realitate. Dacă nu ne risipim puterea, dacă nu respingem frumusețea prieteniei pe care am salvat-o după lungi perioade de încercări, lucrul acesta chiar este posibil.

Planuri pentru deviație. Sentimentele confuze devin și mai confuze. Schimbarea este foarte amplă. Se subliniază o breșă de securitate. Adevărul este scăpat din mănă. Acțiunile ilogice domină prin spaimă. Este plătit un preț. Planul mental lucrează cu informații despre curaj. Lecții despre a trăi. Negociere. Probleme cu subordonații. Viziunea neclară, dar puternică.

Abia acum, pe 16 februarie, înțelegem de ce o parte a devizei generale a săptămânii se referă la întâlnirea cu o scară pe care trebuie să urcăm, nu să coborâm. Relația bună pe care Venus și Saturn o definitivează acum ne vorbește despre o deviație pe care trebuie să o înțelegem, nu să o ducem mai departe așa cum am făcut anterior. În cuvinte mai simple, teama de eșec ne face mai lucizi, mai responsabili, mai atenți la nevoile celorlalți, mai mulțumiți de ceea ce obținem ușor, fără să cântărim. Această relație frumoasă dintre Venus și Saturn ne arată că sentimentele stabile sunt recompensate, că prieteniile pe care le-am salvat ne oferă acum o bogăție de posibilități, că oamenii pe care îi avem în preajmă, nu întâmplător, ci pentru că așa am ales, simt nevoia să ne implice în ceva important pe care vor să-l construiască. Și noi, ca un răspuns, facem la fel. În plus, pentru că și Mercur trece peste poziția lui Junon, suntem conștienți că prețul pe care trebuie să-l plătim este unul mare, unul pe care nu l-am plătit niciodată pentru că nu am știut de el sau nu am avut resursele necesare. Acum dăm din ceea ce primim și nu simțim că pierdem ceva. De altfel, ceea ce traversăm pe 16 februarie este mai curând o lecție de adaptare, de simplificare a problemelor care țin de acuzație, justiție, împărțire, moștenire. În aceste condiții este clar că omul slab se teme să nu fie păcălit, deposedat sau șantajat de cel care este mult mai bine organizat. Complexele de inferioritate își fac și ele locul acum, dar nu vor supraviețui decât dacă acțiunile ilogice îl conving pe cel în cauză că teama este reală. De altfel, teama zile de 16 februarie este una dintre marile probleme ale momentului și, extinzând această observație, putem vedea că ea este o problemă a perioadei, nu doar a zilei. 16 februarie nu se va evidenția atât de mult prin ceea ce acumulăm sau ceea ce dăm, cât mai ales prin legăturile pe care le consolidăm făcând așa ceva. Este posibil ca în momentul de față viziunea personală a vieții să aibă de suferit. Ar putea să ni se pară că un asociat ne dezamăgește, că așteptările pe care le avem din partea celorlalți, fie ei prieteni, părinți, asociații sau copii, nu sunt respectate.
Prin urmare, prima zi de după Luna nouă este și primul pas făcut în acest nou domeniu în care situațiile conflictuale nu se mai atât de mult, iar noi acționăm și după cum ne dictează conștiința. Astfel, ne apropiem mult de oamenii stabili, de cei care merită cu adevărat încredere. Cei superficiali reușesc acum să vadă că minciunile lor nu au fost crezute, iar dacă au fost devoalați s-a întâmplat pentru că în anul anterior, în câteva momente importante, au acționat intuitiv. Aprecierile zile de 16 februarie se referă la acțiunile intuitive săvârșite în anul anterior. Deși nu pare, miza acestei zile este foarte mare, fie pentru că informațiile despre latura emoțională a partenerului de dialog sunt compromițătoare și atrag, tentează, fie pentru că ne-am săturat să tot dăm socoteală celorlalți despre cum trăim ori de ce am ales să trăim așa. Unii au probleme cu subordonații, și cu cât se vor lupta cu cei care sunt cu adevărat sub nivelul lor cu atât mai neclară va fi viziunea asupra viitorului. Se impune, așadar, o detașare de ceea ce acum, strică foarte tare, poluează, zdruncină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece timpul gândind corect, frumos, rafinat și în perspectivă. Cel care refuză să procedeze așa, arată că este un om superficial, că are nevoie de altcineva să-i spună ceea ce este corect, frumos, rafinat și de perspectivă.

Mare concentrare de forțe. Decizii categorice. Refuzul adevărului. Accentuarea unei traume. Eșecul doare foarte tare. Teama că performanța nu poate fi atinsă. Eliberare de grijă prin meditație. Constrângeri înțelese prin explicațiile celorlalți. Asocieri dubioase. Probleme de temperament. Refuzul a tot ceea ce este liniștit și agreabil. Apare posibilitatea de a schimba o direcție majoră prin gândul concentrată.

Cu cât ne apropiem mai mult de finalul acestei săptămâni cu atât vom fi mai conștienți că lucrurile esențiale trebuie să primească din partea noastră o mai mare atenție. Relația proastă pe care Mercur și Neptun o au de ceva vreme, unghi aflat acum în faza de maximum, ne vorbește despre o mare concentrare de forțe, despre o eroare care ne provoacă o suferință, despre o pierdere. În cuvinte mai simple, ceea ce ni se întâmplă acum este o dovadă că oboseală și trebuie respectată prin odihnă, crizele de personalitate prin înțelegere și toleranță, iar problemele temperamentale prin atenție. Poate nu ar trebui să judecăm totul după asocieri, după crize de personalitate, după ceea ce ni se pare foarte important din primul impuls sau foarte dureros în ansamblu. De aceea, consecințele pe care le parcurgem acum pot fi ușor explicate prin intermediul celorlalți, fără drame, cu o putere de concentrare foarte mare, cu o atenție specială. De altfel, pentru că în mijlocul zilei Soarele și Mercur se vor întâlni într-o conjuncție, beneficiem de o inspirație aparte. Prin ceea ce gândim și urmărim să punem în practică acum multe nu mai pot fi schimbate, anturajul va fi imobilizat, viața personală simplificată și nu neapărat în avantajul celui în cauză. Conjuncția Soare-Mercur ne vorbește acum despre gândul concentrat care nu se pierde, despre puterea de a găsi în adâncul ființei ceea ce este important, despre avantajele pe care le obținem povestind frumos, prietenos, sincer. Luna se află deja pe zodia Pești încă din dimineața zilei anterioare și problemele acestea temperamentale, pe care le-am văzut în zilele anterioare, ni se par acum o copilărie. Așadar, prin ceea ce se prefigurează a se consuma pe 17 februarie oamenii simpli, dar puternici, oamenii concentrați, educați și sensibili pot să schimbe lumea. Asta înseamnă că nu ar trebui să privim superficial toată această schemă pentru că a schimba lumea înseamnă a începe să lucrezi cu ea de la nivelul la care se află la un moment dat. În schema aceasta nu există prejudecăți, în structura aceasta nu există forțe care să ne impună ceva. Acolo unde ea este prezentă avem de-a face cu drame, cu dureri sufletești foarte adânci, cu nemulțumiri pe care le poate înțelege oricine. Dacă ar fi să sintetizăm toată această schemă astrală ar trebui să spunem că 17 februarie ne vorbește despre convingerea de a fi nemulțumit, încrederea de a-i judeca pe ceilalți după bunul plac, despre stabilitatea celui care, prin încrâncenare, urmărește să-i pedepsească pe ceilalți.
Prin urmare, 17 februarie ne vorbește despre ceea ce nu putem împlinii într-un mod foarte simplu. Dacă rezultatul pe care îl obținem acum, cel atins pe baza unor demersuri mai vechi, ne mulțumește, putem vorbi despre creștere și dezvoltare, însă nu și despre satisfacții. Prin relația proastă pe care Marte și Neptun o împlinesc acum toate sunt puse la îndoială, ceea ce este amplu și părea până acum ușor de împlinit devine o mare greutate. Dacă cea mai mare parte din zi Mercur nu ar fi trecut peste ultimul grad al zodiei Vărsător n-am fi folosit această dorință de libertate, de adevăr, de prietenie ca o armă îndreptată împotriva celorlalți. Așa, oamenii sunt judecați acum după ceea ce nu au fost în stare să respecte, să păstreze, să iubească. Accentuarea zodiilor Pești și Vărsător aduce însă o competiție din care nu câștigă nimeni. Asta înseamnă că toate aceste frământări ciudate, dacă nu ne ajută să schimbăm direcția, tot ce ține de putere concentrată, de înțelegere și aprofundare devine un element ajutător care nu ne folosește la nimic
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza. A întreține acum cu forța o opoziție înseamnă a ne deconspira că lucrurile bune pe care le-am abordat acum au fost tot niște crize temperamentale.

Evoluție prin sentiment. Cantitatea este schimbată cu calitatea. Se obține revigorarea stării de sănătate prin liniște. Retragere. Participare emoțională la viața cetății. Călăuză. Tendința de a opri totul. Neglijențele sunt ignorate. Lipsa de profunzime este combătută prin retragere. Problemele financiare sunt iertate. Se dorește mai multă libertate. Se obține mai multă mulțumire.

Astăzi Soarele si Mercur vor intra în Pești. Dimineața, Mercur va trece pe noua poziție, însă Soarele va mai întârzia puțin. Asta înseamnă că prin tranzitul lui Mercur pe primele minute din zodia Pești și tranzitul Soarelui pe ultimele minute din zodia Vărsător se obține o stare conflictuală care vor compromite multe dintre deciziile bune. Din fericire pentru foarte mulți, schema astrală a zilei de 18 februarie nu face trimitere către probleme de natură financiară, ci către investigarea unor instrumente de lucru pentru a le face mult mai eficiente. Unii vor bate în retragere, dar aceasta este doar o alegere personală, pentru că nimic din ceea ce se întâmplă prin ecuația astrală a zilei de 18 februarie nu duce în această direcție.
Prin cele două modificări de vibrație astrală, oamenii vor simți că pierd ceva important. Fie că lucrul acesta va fi resimțit în prima jumătate a zilei, când Mercur trece pe zodia Pești, fie că lucrul acesta va fi foarte vizibil spre seară, când și Soarele va intra pe această zodie, toată schema astrală a momentului subliniază că puterea de a înțelege nu este ceea ce s-ar putea cumpăra cu bunuri pe care l-ai achiziționat, cu banii câștigați, cu atenție. Dacă Mercur pe zodia Pești nu are o poziție atât de bună, fiind mai curând foarte sensibil la dramele celorlalți, incapabil să se detașeze de ceea ce apasă, întristează sau critică, Soarele pe zodia Pești le oferă oamenilor posibilitatea de a vedea problemele și dintr-o altă perspectivă. Cert este că prin unghiurile momentului vorbim despre dezvăluiri, despre curaj, despre putere revigorantă, cu toate că începutul acestui moment ar putea să fie dificil, cel puțin prin trecerea lui Mercur pe zodia Pești. Lucrurile însă nu pot fi definite doar prin ceea ce se întâmplă acum. În săptămânile următoare vom vedea că tot ceea ce acum este greu de înțeles sau de suportat își are propriul rol în viața personală.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre sentimentele pe care ar trebui să le apreciem mai mult, despre încrederea pe care individul o are în el însuși atunci când se află în fața unui moment de transformări. Finalul săptămânii va face, așadar, trimitere la deviza generală a acestei săptămâni, dar nu pentru a sublinia o filozofie de viață, ci pentru a descoperi care sunt elementele practice pe care trebuie să le abordăm. În cuvinte mai simple, inima se dezgheață, înțelegem că a urca înseamnă a împlini, a dezvolta și a învăța, iar instrumentul rudimentar pe care suntem tentați să îl folosim pentru a-i convinge pe ceilalți că nimic nu se strică, ci doar se transformă, ne va oferi acum bucurii nostalgice.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor observa pe 18 februarie că pot fi foarte ușor atrași către o zonă a compromisului. Acest interval destul de scurt între trecerea lui Mercur pe zodia Pești și trecerea Soarelui pe zodia Pești ne oferă posibilitatea de a investiga latura ascunsă a firii. De aceea, se poate anticipa încă de pe acum că aproape tot ceea ce vom observa în următorul interval va face referire la o neglijență care nu ne duce la progres. Progresul vine acum prin simplificarea lucrurilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune acum să nu mințim. A apela la minciuni pe aceste conjuncturi înseamnă o retragere către păcat.

1 thought on “12 – 18 februarie 2018

  1. elenatgo spune:

    Cred ca foarte multi dintre noi mai ales cei care au o anumita varsta traim cu nostalgia timpurilor de alta data,nu pentru ca a trecut timpul cu toate ale sale ,ci pentru ca acum ni se pare ca valorile in care am crezut si aplicat ni se par desuete ceea ce ne afecteaza respectul de sine ,iar noi traim intr-o perpetua „toleranta de conjunctura ” si nu vad nici o iesire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.