5 – 11 decembrie 2016

5 – 11 decembrie 2016 este săptămâna cunoașterii periculoase și a biletului „dus” pe care îl plătesc alții. Speranța este un element la care vom face trimitere în multe dintre situațiile pe care le vom parcurge de-a lungul acestei săptămâni. Fie că ea va încerca să susțină nevoia de putere, fie că va argumenta informațiile pe care le folosim, i se pune acesteia o prea mare greutate pe umeri, adică avem prea mari așteptări din partea situațiilor pe care le susținem doar cu ajutorul ei. În consecință, această săptămână este un interval practic sau ar trebui să devină pentru foarte mulți dintre noi o combinație de teorie și practică, de idei și fapte care, din aproape în aproape, să înlocuiască speranța cu rezultatul concret, pentru a-i permite acesteia să meargă puțin mai departe. De aici înțelegem că mulți oameni își vor dori din nou ceea ce și-au mai dorit și altădată și nu au reușit să obțină.
La capitolul evenimente astrale, această săptămână aduce împlinirea unui sextil între Marte și Uranus, trecerea lui Venus pe zodia Vărsător, relația bună a lui Mercur cu Axa Dragonului, prin care reușește să medieze tendința Nodurilor, dar și alte unghiuri care susțin nevoia de independență, de revoltă pentru a obține un rezultat bun, de compromis pentru a trece o punte, o mare încercare, pentru a folosi corect și cu rezultate foarte bune un fond, un patrimoniu, o energie.
Cel care va pierde în această săptămână ar trebui să înțeleagă că puterea sa nu este la nivelul la care a crezut, că are nevoie de un schimb de experiență, că parteneriatele sale nu sunt sincere, de aceea poate ar trebui să acuze mai puțin un factor coroziv, adversarul, dușmanul, hoțul.
Această săptămână este o ultimă etapă dintr-un demers care definește direcția spre care se îndreaptă așteptările pe care le avem de la noi înșine sau de la ceilalți, prin care conștientizăm natura puterii personale. Putem vedea dacă această putere ne va putea duce pe viitor la un nivel superior, dacă va putea fi înmulțită, crescută ori dacă ar putea produce efecte și care sunt acestea. Cunoaștere aceasta devine periculoasă prin tendința omului de a se amăgi, de a-și oferi lui însuși explicații ireale, lipsite de simț practic. Dacă în urma acestui interval individul nu este dispus să accepte realitatea informației, în special cea care se va contura pe finalul acestei săptămâni, informațiile pe care le va vehicula vor fi expresia unei cunoașteri periculoase pentru el și pentru comunitate. În consonanță cu aceasta, parte a doua a devizei aplicată acestei săptămâni arată că de această dată schimbarea de moment nu mai este posibilă, că zarurile au fost deja aruncate, cărțile au fost deja făcute, deci ceea ce denumim generic prin termenul „alții” subliniază o combinație de forțe sociale care au avut tot timpul o componentă complexă, una care s-a susținut pe destinul personal, pe speranțele individului, pe aspirațiile sale, dar și pe modul de răspuns al comunității. Combinațiile acestea arată că lucrurile sunt deja stabilite prin aceste structuri, adică biletul pentru această călătorie este achitat deja.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a respecta complexitatea momentului, adică de a nu interveni cu ajustări pe demersurile care sunt deja conturate. Ele, prin natura lor, dar și prin direcțiile pe care le creionează, sunt deja complexe. A le face și mai complexe înseamnă lăcomie.

O nouă putere de expresie. Evenimentele care nu se rezolvă rapid generează o tensiune. Pericol prin informație. Energii necontrolate. Puterea este testată în confruntare. Exemplu personal este mult mai bun. Rătăcirile de acum arată că s-a cultivat în trecut o atitudine revoluționară. Predispoziții ciudate. Scindare. Metoda de lucru dă rezultate bune. Totul se bazează pe schimbare.

Luna se află acum pe final de tranzit prin zodia Vărsător și ne încurajează să privim cu mai multă îndrăzneală către ziua de mâine. Din nefericire, chiar din prima zi a acestei săptămâni vom intra în posesia unui bilet către o destinație necunoscută în momentul de față, pentru care ni se garantează doar jumătate din acest traseu ambițios. Ne este plătită, în avans de noi sau ca un cadou din partea celorlalți, doar deplasarea înainte. Revenirea la forma inițială va trebui să fie realizată, după ce ajungem la destinație, doar cu ceea ce reușim să obținem acolo. În mare parte, schema zilei de 5 decembrie pare să fie favorabilă, însă ea conține câteva elemente dureroase care ne aduc aminte de lucrurile pe care nu le-am putut rezolva pentru că nu suntem în stare, pentru că am crezut în minciuni, pentru că falsele impresii au fost privite ca idei progresiste.
Prima zi a săptămânii ne aduce și o revelație, cea legată de schimbare sau de puterea pe care o avem în mâini în a produce o modificare vizibilă. Dacă omul superficial se va implica în toate aceste demersuri pentru a face risipă, omul puternic va arăta că forța sa stă în experiența de viață. Acești oameni puternici și buni, puțini la număr, vor fi cei blamați, marginalizați și acuzați în această săptămână și, implicit, și în această zi. Dar, pentru că studiem astrologia și nu privim realitatea cotidiană în mod superficial, știm că rădăcinile a ceea ce ni se întâmplă acum au la bază o atitudine revoluționară, o dorință de schimbare. Avem ocazia acum să facem o primă analiză să vedem dacă această schimbare este constructivă, dacă ea ne creionează într-un mod frumos și educativ prioritățile, dacă nu cumva reprezintă o altă încercare.
Prin urmare, prima zi a săptămânii devine un fel de cal troian. Exemplul personal este foarte important în tot ceea ce ni se întâmplă acum și vom vedea că, oricât de multe idei am preluat de la alții, oricât de multe mesaje am dorit să promovăm pe mai departe, până la urmă va rămâne în urma noastră ceea ce suntem cu adevărat în stare să facem. Pentru cei care până acum au fost prefăcuți, trăind prin energiile altora, prin mesajele altora, 5 decembrie devine o zi tristă, pentru care schimbarea are conotații dramatice și orice formă de schimbare îi va duce pe acești indivizi către boală. Vor invoca dureri de cap, dureri de spate, vor acuza schimbările climatice de afectarea stării de sănătate și vor avea nevoie ca persoanele cu care interacționează să-i creadă. Cine are o metoda de lucru foarte bună va putea ridica standardul de viață, va putea să se exprime prin puterea cea nouă pe care a intuit-o în săptămânile din urmă, chiar dacă aceste au fost foarte grele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cum se simte beneficiarul unei fapte bune dacă nu știe cine l-a ajutat. În stadiul acesta de evoluție, conștiința umană consideră că datoria trebuie menținută doar de frica unei pedepse. Există o atitudine sufletească, cea care creează în timp adeptului un set de reguli, care este numită datorie, dar care nu are nimic de-a face cu teama de pedeapsă, ci este desprinsă din iubirea de a fi aproape de ceea ce admiră.

Voință puternică. Informațiile sunt încadrate corect. Avem puterea să alimentăm un sentiment profund. Viziune de ansamblu. Competiția este înlocuită cu o reglare de conturi. Avem nevoie de o protecție. Susținerile nu țin de cald. Se depășește un obstacol întreținut de umilință. Din teamă, se respectă dreptul cuiva. Condiționare ce pot fi încadrate într-o albie nouă. Prea multă inițiativă complică relațiile.

În dimineața zilei de 6 decembrie Luna va intra pe zodia Pești și ne va schimba optica, viziunea asupra sentimentelor. Aproape toată ziua se va afla în fereastra conjuncției cu Coada Dragonului și la puțin timp înainte ca ziua să se încheie va trece și prin conjuncția cu Neptun. Schema aceasta contează foarte mult pentru persoanele care au fost marcate în săptămânile anterioare de performanța pe care nu au reușit să o obțină. Având în vedere că prima zi a acestei săptămâni care se referă la cunoașterea periculoasă și a biletului de dus pe care îl plătesc alții, multe din cele care ne sunt revelate acum se referă la o sănătate afectată, la puterea pe care o folosim pentru a ne prezenta în fața celorlalți, pentru a ne susține proiectele. Unii vor descoperi acum că obțin rezultate foarte bune în criză de nervi, însă acestea sunt scurte și nu-și pot explica de ce. Aceasta este răsplata pe care o are pregătită destinul pentru ei deoarece rezultatele obținute prin aceste crize de nervi sunt întotdeauna scurte. Partea negativă a acestor situații vine din faptul că aceste persoane nu sunt în stare să-și vadă rezultatele muncii lor decât după o criză, decât după ce se revoltă, decât după ce ridică tonul sau strică ceva. Din perspectiva lor, viziunea asupra vieții este una absolut simplistă. Se consideră oameni foarte calmi care întotdeauna reacționează așa când sunt provocați, dar niciodată nu se gândesc de ce sunt provocați. Destinul, prin conjuncția Lunii cu Coada Dragonului, are în aceste momente conotații destul de dure. Pentru oamenii aceștia care cred că pot obține rezultate numai în criză de nervi ziua de 6 decembrie este nefastă. Vor conștientiza că se urcă singuri pe un piedestal de unde nu-i mai poate da nimeni jos. Ca de multe ori, supraaprecierea nu are rezultate bune. În felul acesta, orice formă de inițiativă care apare pe conjuncția Lunii cu Coada Dragonului se bazează foarte mult pe obiceiuri, pe rutina pe care o preferă din comoditate.
Prin urmare, 6 decembrie devine o zi puternică prin calitatea voinței, prin obiceiuri, prin viziunea pe care ne-am alimentat-o cel puțin în săptămânile anterioare, dacă nu cumva chiar de-a lungul vieții. Este un moment de mare fermitate pe care îl susținem cu implicare și nerv. Mulți au impresia că pe 6 decembrie se întâlnesc cu cele mai mari obstacole, că sunt într-o luptă teribilă cu cei pe care nu au reușit să-i învingă de-a lungul vieții, dar nu-și pun deloc problema de ce sunt parte din aceste conflicte.
Un terapeut priceput și profund va înțelege că momentul acesta evidențiază probleme, nu persoane. Individul care dorește să se identifice cu problema ar putea să obțină din jur impresii false de la oameni care, la rândul lor, se identifică în mod greșit cu alte probleme. 6 decembrie devine, în consecință, o luptă între probleme nu o luptă între oameni. Cel care se simte constrâns să reacționeze într-un anumit fel, care crede că nu are soluție, ar trebui să-și amintească că unele probleme chiar nu au soluții acum. Este simplu să vezi că uneori nu putem desena cu vântul sau cânta cu pietrele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi simpli în a interacționa cu ceilalți. Dacă faptele sunt simple, rezultatele vor fi, de asemenea, simple, iar ecoul lor pozitiv ne va ușura demersurile viitoare, nu ni le va împovăra.

Posibilitatea de a lucra pe un nivel superior. Valorile materiale se răzbună. Nu putem fi slugă la doi stăpâni. Reacție proastă în fața unui orgoliu. Ambițiile se dovedesc inutile. Un element sensibil al vieții ne îndeamnă să preluăm controlul. Ne întâlnim cu ciudățenii. Infidelitate. Zâmbetele sunt largi însă creează neîncredere. Rezolvările sunt complicate. Se accentuează o parte negativă a simțului datoriei. Viața are o aroma aparte. Întârziere în comunicarea unui mesaj. Se administrează corect bunurile celorlalți. Efortul nu este răsplătit. Nu suntem judecați după merite. Ne gândim la refuz sau la compromis. Revenirea la realitate creează o problemă legată de ascultare.

Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Pești și face trimitere la un obicei, cel care va fi evidențiat mult mai bine și care este încadrat în termenul generic de “lucru”. Momentul acesta ne aduce o veste proastă, cea care face referire la un proiect care nu se va termina conform termenului stabilit, la anumite ciudățenii care sunt pe punctul de a se ridica deasupra normalității, la viața care nu poate să se schimbe deocamdată așa cum ne dorim, ci se va schimba așa cum îi este scris. Asta înseamnă că această a doua zi de tranzit al Lunii prin zodia Pești aduce împlinirea unei alte etape referitoare la cunoașterea periculoasă specifică acestei săptămâni și pornește de la o relație bună dintre Marte și Uranus, adică de la o independență aplicată prea original sau deficitar, dar care până la urmă va ajunge la un rezultat bun, pentru că Marte mediază opoziția lui Uranus cu Jupiter, și ajunge, spre seară, la o altă formă de iluzie, la un compromis care îi spune omului comun că este bine așa cum se întâmplă.
Momentul de 7 decembrie aduce o tristețe de care se poate folosi omul profund pentru a se ridica asupra celorlalți, pentru a dovedi că mesajele pe care le lansează vin dintr-un domeniu încercat, cel al experimentării directe, al psihologiei sau vin dintr-un domeniu științific.
Având în vedere că o parte a acestei zile este dominată de mesajul pe care Marte, în relația sa cu Uranus, îl lansează vine din Vărsător, iar partea a doua a acestui mesaj vine, prin intermediul altor personaje astrale, tot din zodia Vărsător, pentru că Venus va intra spre seară pe această zodie, înțelegem că riscul cel mare al momentului este de a se accentua o latură negativă pe care omul comun să nu o poată vedea așa, ci să o privească drept o mare salvare.
Dacă celelalte unghiuri și-au pregătit încă din săptămânile anterioare acest mesaj, trecerea lui Venus pe zodia Vărsător este un moment de noutate majoră. Primul element care transpare din această ipostază astrală este dat de sporirea încrederii în sine. Pe baza încrederii în sine de acum omul cere o răsplată, să fie ascultat, să fie iubit, să fie îndrăgit, fără să se gândească dacă merită așa ceva, care sunt sacrificiile partenerului de dialog, dacă este ceea ce are nevoie în momentul de față.
Prin urmare, 7 decembrie trebuie să devină o zi încărcată de răspundere. Relația bună pe care Marte și Uranus o alimentează de ceva vreme și care își atinge momentul de maximum acum poate aduce reacții proaste pe orgoliu, tulburarea apelor, enervarea unui personaj care s-a ascuns foarte bine, dar rezultatul acestui eveniment este eminamente pozitiv. De aceea este important să avem încredere că furtuna de acum ne clarifică, ne duce mai aproape de adevărul crud, ne ajută să înțelegem ceva foarte important. Apoi, în a doua parte a zilei, cu trecerea lui Venus pe zodia Vărsător obținem și sentimentul adecvat, emoția constructivă, adică ne și simțim bine având încredere în sine. În ansamblu, 7 decembrie devine un obstacol în fața minciunii, o redută dincolo de care omul fățarnic nu va putea trece. Desigur, există și un preț pe care cel curajos și sincer trebuie să-l plătească. Pentru că alege să fie apa de izvor, nu va ști niciodată cum este să cazi din nori, asemenea ploii. Regretul nu-și are locul. Fiecare element are rolul său bine stabilit în natură și în viață.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de adevăr. Adevărul acestei zile nu lovește, ci doar descoperă.

Bună capacitate de expresie. Voința administrează corect bunuri ce nu au fost folosite tot anul. Rigiditatea este abandonată. Se îmbunătățește o problemă legată de relații parteneriale. Energia fizică se redresează. Răspundem unei provocări. Iubirea ne îndeamnă la o transformare prin idee, noțiune, mișcare. Accidente cauzate de lăcomie. Lipsa de măsură. Gelozia provoacă ilaritate. Încrederea în sine este abordată cu măsură.

În mijlocul zilei de 8 decembrie Luna va intra pe zodia Berbec și ne va îndemna către o exprimare la scenă deschisă, în forță, în putere sau pe baza unor resentimente. Este posibil ca mijlocul acestei săptămâni să ne pună în posturi delicate, să scoată în evidență că ne lipsește munca, rezultatele unui efort, că nu avem cunoștințele necesare ori că nu suntem apreciați așa cum credem. În continuare, Marte pe zodia Vărsător mediază opoziția lui Jupiter cu Uranus ceea ce înseamnă că primim, înaintea tuturor situațiilor conflictuale, un avertisment. Mesajul zilei de 8 decembrie este foarte bun pentru coeziunea în familie, între prieteni, pentru a realiza legături foarte frumoase cu oameni pe care îi apreciem și cărora nu am avut până acum ocazia să le spunem ceea ce simțim. Prin exprimare, 8 decembrie ne ajută să trecem dincolo de gelozie, de invidie, de materialism.
Prin faptul că Mercur, cel care împlinește acum un trigon cu Capul Dragonului reușește să medieze tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, schemele acestea periculoase care i-a speriat pe mulți în primele zile ale săptămânii ne spun acum, în mijlocul intervalului, că nu trebuie să facem prea multe lucruri, ci doar să ne mișcăm într-o direcție pozitivă, doar să facem fapte bune, doar să muncim pentru idealul pe care îl avem sau pentru a-i ajuta pe alții.
Elementele spectaculoase ale acestei zile țin mai curând de o anume rigiditate pe care oamenii o vor prefera, considerând că numai în modul acesta pot să își rezolve probleme cotidiene. În primul rând, relația bună pe care Luna de pe zodia Berbec o va împlini cu Venus de pe zodia Vărsător îi încurajează pe oameni să privească în urmă, să creadă că numai în modul acesta pot înțelege care sunt cauzele lăcomiei, cum anume pot să răspundă unor provocări sau cum devin mai puternici. Oricât de mult ar înțelege din toată această schemă, relația bună pe care Mercur o are cu Axa Dragonului este edificatoare pentru momentul de față. Prin această relație o idee timidă se transformă într-un mare ideal și numai acolo unde există o ambiție puternică, numai acolo unde a mai fost încercat lucrul acesta și altădată. Nu se poate vorbi despre un succes care să pornească din 8 decembrie dacă idealul trecut a fost preschimbat, dacă are o altă înfățișare, un alt nume, dacă vrea să se realizeze printr-un alt anturaj. Realizarea zilei de 8 decembrie apare numai acolo unde nu s-a produs o schimbare de genul acesta.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unui moment de curaj pe care nu l-am anticipat nici de la începutul săptămânii până acum și nici în săptămânile anterioare. Pentru că jumătate din zi Luna se va afla în Perioada fără direcție, dar în tranzit prin zodia Pești, momentul de față aduce o bună capacitate de expresie, o voință puternică folosită în favoare celui slab, o ambiție foarte mare doar pentru că vedem că faptele trecute nu sunt complet ignorate, că ele contează, că primesc răspuns, că oamenii cărora le sunt destinate sunt importanți. În felul acesta, cunoașterea periculoasă, prima parte a devizei aplicată acestei săptămâni, se transformă în putere de a împlini un ideal. Desigur, lucrul acesta va putea fi împlinit doar acolo unde acest ideal nu a fost preschimbat, acolo unde simplitatea nu a fost ucisă, acolo unde administrarea valorilor celorlalți nu a fost făcută cu scopul modificării abuzive.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a crede în idealul propriu. Omul care poate în această zi să creadă în idealul propriu înseamnă că este în afara conspirațiilor care se ocupă de distrugerea idealurilor celorlalți.

Atitudine agresivă. Fapte care lasă de dorit. Vorba este folosită greșit. Ideea înțeapă. Prosperitatea sau îmbunătățirea patrimoniului personal înseamnă acum a lua de la altul. Comportamente bizare. Îndeplinim o nouă etapă de ascensiune. Luptăm cu ceea ce considerăm că este inferior. Patimile strigă foarte tare. Cunoștințele sunt complicate. Adevărul este vândut la colț de stradă. Se renunță la un tratament. Confortul de moment devine mult mai important. Lucrăm cu structuri negative. Obiceiurile vechi sunt pătrunse de mister. Cultivarea unui sentiment nou.

Ecuația astrală aferentă zilei de 9 decembrie devine explozivă prin pretențiile pe care le lansăm celorlalți, prin faptul că ne trezim dintr-odată că facem parte din conspirații, din demersuri agresive și, din instinct sau prin argumentul autoapărării, dezvoltăm comportamente bizare. Aceasta este modalitatea cea mai bună prin care credem că putem să ne rezolvăm o problemă sau să rămânem flexibil în fața unor demersuri sociale pe care nu le vedem acum cu ochii buni. De asemenea, pentru că în această zi nu se împlinește doar careul lui Marte cu Luna neagră, semn de tentație, de abuz, ci și sextilul Soarelui cu Jupiter, aspect care ne aduce gândul cel bun și ne extinde viziunea asupra puterilor personale.
Pentru oamenii care nu au reușit de-a lungul acestei săptămâni să obțină un rezultat foarte bun, 9 decembrie devine o zi de luptă, când vor considera că această agresivitate trebuie îndreptată împotriva celui slab. De aici se poate deduce că tot ceea ce poartă amprenta agresivității îi lasă impresia individului că este un element puternic și, deopotrivă, îi arată că cel împotriva căruia luptă este un element inferior. Nu este cazul să ne comportăm în felul acesta pentru că dacă vom face așa, având în vedere că în momentul de față beneficiem de sextilul Soare-Jupiter, vom reuși, cu toate că nu ne vom dori lucrul acesta, să creăm anumite obiceiuri despre care să nu ne facă plăcere să vorbim pe mai târziu. Cine va proceda în felul acesta va reușit să transforme relația bună pe care Soarele o are cu Jupiter într-un element auxiliar relației proaste dintre Marte și Luna neagră. Toate ideile pe care le vor avea vor fi agresive, dure ori vor susține un dezechilibru social care nu va mai avea nevoie de nicio confirmare. Cu alte cuvinte, dacă tot considerăm că elementul este inferior nu are rost să declanșăm o luptă împotriva sa, nu are rost să ne consumăm atât de multă putere pentru a submina autoritatea, pentru a demonstra că este cu adevărat inferior.
Prin urmare, 9 decembrie devine o zi de confuzie. Mulți nu vor ști în care direcție să pornească, pe care traseul să meargă, dar se vor simți bine dacă vor fi energici, dacă se vor mișca, dacă se vor deplasa, dacă se vor lupta. 9 decembrie devine, în felul acesta, și o zi de conduită, o zi în care oamenii sunt convinși că această energie debordantă pe care o simt îi încurajează să renunțe la un tratament, să se prezinte față de comunitate prin puterile pe care și le-au dorit dintotdeauna, prin ceea ce cred acum că s-a revigorat.
În egală măsură, 9 decembrie poate fi și o zi de descreștere. Această putere folosită împotriva celui slab, din voință proprie, din proprie inițiativă, devine măsura pe care individul o va folosi în procesul său de decădere, forța pe care o va utiliza împotriva sa. În mare parte, aspectele acestei zile nu sunt rele, ci ar putea să devină așa dacă ni se pare că ascensiunea este ceva care vine de la sine, care ni se cuvine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a spera în bine și de a face ceva în sensul acesta pentru ca binele să fie proliferat, nu de a crede că acesta se împlinește de la sine. Binele valoros nu se împlinește de la sine.

Revenire la normalitate. Respect. Disciplină. Însușirea unor cunoștințe importante pe viitor. Cei buni devin gazde primitoare. Brațele se deschid și sufletul dăruiește iubire. Descoperim adevărata înfățișare a colaboratorilor. Se discută despre drepturi. Adversarii sunt înfruntați mult mai ușor. Conflict între generații. Din orice confruntare descoperim un izvor. Încrederea în sine este mărită. Valorile personale se impun valorilor de grup. Respectul nu poate fi simulat. Dragostea de oameni este ascunsă însă trăită cu intensitate.

Relația bună pe care Mercur o are cu Neptun ne încurajează să avem încredere în oameni, să muncim mai mult, să fim atenți la calitatea emoțiilor, la ceea ce ne-a definit normalitatea până acum în ideea că de acolo ne vine și respectul pe care îl căutăm. Apoi, la puțin timp de la acest eveniment astral, soarele va trece prin conjuncția cu Saturn și ne vom gândi foarte serios la valorile personale, cele care vor căuta să se impună, cele care pot fi redate în cuvinte puține, la acele trăsături personale care nu se interpun în conflictele de generații. În consecință, schema zilei de 10 decembrie ne scoate în evidență ambiția de a fi oameni buni, puternici, rafinați, de a vedea cum anume putem fi foarte puternici fără a fi agresivi, cum anume putem obține un anumit avantaj fără a ne impune. Prin schema zilei de 10 decembrie revenirea la realitate se va face prin respect și disciplină, iar persoanele care vor fi și stimulate de aceste calități vor reuși să obțină o performanță teribilă. Practic, acesta este momentul când vom separa o perioadă de muncă de o perioadă de relaxare, o perioadă de efort ascendent de o altă perioadă în care colectăm rezultatele.
Prin schema astrală aferentă zilei de 10 decembrie oamenii înțeleg că au limite, că așa s-a întâmplat tot anul 2016, dar că acum pot să împlinească mai mult. Relația bună pe care Marte o are asupra opoziției dintre Jupiter și Uranus, cea care se activează pe un registru superior în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin conjuncția Lunii cu Uranus, aduce o picătură de neobișnuit în toată această schemă complicată. Ideea de independență, de îngrădire, are un efect tonic asupra relațiilor, cu toate că ea contravine, în multe puncte, cu disciplina și respectul față de metoda de lucru. În cuvinte mai simple, vedem acum primele rezultate, facem o diferență clară între ceea ce a fost și ceea ce va fi, dar nu înseamnă că perioada efortului s-a încheiat.
Prin urmare, 10 decembrie este o zi de răsplată. Recompensele pe care le primim acum sunt foarte importante pentru că ele ne vorbesc despre ceea ce am făcut bun pentru noi înșine, pentru familia pe care o avem, pentru familia pe care vrem să o construim, pentru grupul de apartenență sau pentru structura mult mai mare. Ceea ce înseamnă disciplină în zi este, de fapt, un cerc vicios care pornește de la calități pe care le-am cultivat cu ani în urmă și care trebuie să treacă prin rezultatele pe care le-am obținut anul acesta pentru a confirma metoda în sine. Ceea ce nu se confirmă acum mai are încă nevoie de studiu, de evoluție, de confirmarea celorlalți.
Mulți vor fi supărați astăzi pe reușitele celorlalți, împovărați pe faptul că nu reușesc să atingă și ei performanța pe care și-o doresc. Persoanele care cad prada acestor sentimente și care cred că nu este niciun pericol dacă se prezintă în felul acesta, arată că în prima jumătate a anului au făcut parte din conspirații periculoase pentru stabilitatea grupului în care acum nu se pot integra.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că întregul este alcătuit din elemente mici, simple, dar puternice.

Se plănuiește o modificare importantă în segmentul colaborărilor sociale. Transformare pe linie profesională. Apar încadrări ciudate. Problemele cu banii sunt ignorate. Valorile serioase țin acum mai mult de carieră, de reputație, de puterea persoanelor cunoscute sau de cei care își oferă necondiționat ajutorul. Relații diplomatice evidențiate printr-un factor izolat. Lucrurile bune și cele rele se sincronizează. Revoltă împotriva unui element pe care nu-l putem controla. Căderile de putere urmează un traseu cunoscut.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Taur și ne oferă prilejul de a ne redefini nevoile după ceea ce este de actualitate, după ceea ce trebuie împlinit cu maximă urgență. Având în vedere că unghiurile care se împlinesc acum sunt în mare parte pozitive, oamenii vor avea acum un sentiment plăcut, de liniște, de victorie, de împlinire ori de speranță. Luna nu va reuși să medieze tendința Nodurilor, ceea ce înseamnă că toată această atitudine pozitivă, toată această stare pe care o explicăm astăzi în cuvinte pompoase nu are viitor, ea se adresează doar momentului prezent.
Ca o continuare a ceea ce nu am împlinit în zilele anterioare, se poate constata acum o revoltă, dar ea capătă mai curând înfățișarea unor dispute diplomatice, ca și cum oamenii dintr-odată se luptă cu principiile, cu perspectiva lucrurilor, cea care, după cum am văzut mai sus, nu este așa cum credem. De dragul acestui bine de confort multe vor fi ignorate în această zi pentru a alimenta un consum în ideea că starea de confort din prezent se va putea întinde pe mai multe zile.
Ceea ce este evident în spațiul zilei de 11 decembrie vine din împlinirea unor așteptări. Momentul de față aduce căderea unei puteri care a fost până acum falsă, nu s-a susținut prin desfășurarea reală de forțe, ci doar pe un mesaj gol, lipsit de conținut, menit să păcălească. Cu toate acestea, există o forță pozitivă de care se vor folosi oamenii pentru a opune rezistență acestei căderi. Ea nu va putea fi oprită, ci doar întârziată. De aici înțelegem că revolta susținută prin expresii bombastice, prin termenii pretențioși, nepotriviți contextului simplu de acum, este alimentată cu scopul de a opri această cădere. Cu cât căderea este mai sigură cu atât vocea celui revoltat se va auzi mai tare.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne anunță o ultimă etapă de mulțumire, de liniște sau de confort într-un proces de transformare. Ulterior acestui moment ne vom ocupa de recuperarea puterii, asta înseamnă că vom fi plasați în afara a ceea ce am făcut în această săptămână și în ultimele două. Se așteaptă ca 11 decembrie să aducă în special confirmarea unei abilități, stabilizarea pe o linie a puterii, dar în liniștea caracteristica zodiei Taur, cea care găzduiește acum tranzitul Lunii și care dă o notă particulară zilei, ea va aduce căderea puterii care s-a desfășurat în afara consistenței. Rezultatul acestei zile devine, astfel, și o confirmare. Ceea ce este real va fi văzut foarte clar și numai un om lipsit de judecată ar putea să nu țină cont de lucrul acesta. Aspirațiile către o viață mai bună, deschiderea sufletului către o mare transformare nu se poate realiza prin revolta promovată de această zi, pentru că ea nu este sinceră, ci programată încă de pe vremea când conjuncturile astrale susțineau separarea marilor centre de putere în centre mai mici de putere, adică începând cu luna august și până de curând.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne defini speranța în termeni cât mai simpli. Dacă, prin simplitate, ea nu va putea fi împlinită, orice element adăugat, ce ar putea să o facă mai intensă sau mai complexă, este un instrument fals de putere care nu are viitor.

6 thoughts on “5 – 11 decembrie 2016

 1. Lili spune:

  Buna seara,
  Luna aceasta, vine „Mosul” cu analiza astrologica pentru 2017 sau nu meritam? 🙂
  Multumim anticipat!

  1. „…sau nu meritam”????
   Asta nu am înțeles-o!

   Da, în mare parte materialul despre 2017 este pregătit. Mai am o mică parte de scris si rectificat și cred că și anul acesta, ca și în anii din urmă, pe 30 decembrie îl voi posta.

   1. Lili spune:

    Moşul vine la cei care au fost cuminţi. Nu ştiu cum definiţi dvs cuminţenia în cazul cititorilor acestui blog.
    Dar era o glumă, nu mă aşteptam să analizaţi în detaliu întrebarea mea.

    Vă mulţumesc/mulţumim pentru efortul depus!

    1. Eu nu glumesc niciodată cu așa ceva. „Moșu’ ” vine pentru toți la fel! Cine nu a fost cuminte își va lua mai puțin.Cine a fost „cu-minte”, va înțelege tot. Diferențele se fac altfel!
     Cumințenia nu poate fi definită. Fiecare, când o descoperă, o reprezintă, însă doar așa cum o înțelege, o simte, o cunoaște. Cea universală rămâne pentru noi un mister.

     1. Lili spune:

      „Cine a fost „cu-minte” va întelege tot.”

      Eu înţeleg dar trebuie să învaţ să accept cu întelepciune tot.
      Deşi sunt un rac obosit de atâta întelegere, mă straduiesc sa fiu „cu-minte” şi să acţionez în cunoştinţă de cauza, după lecturarea analizei astrologice.

      Extrapolez ideea cuminţeniei ca şi precept moral. Din biografiile geniilor reiese ca aceştia nu au trăit în cuminţenie, ceea ce însemnă că nu întotdeauna lipsa cuminţeniei este un defect, ci poate să conducă la o curiozitate creativ.
      Sunt de acord, nu poate fi definită cuminţenia. 🙂

     2. Dacă nu poate fi definită, nu există o regulă din care să ieși!
      Geniile nu ies din cumințenie, ci o confirmă! Apoi, noi știm, că nu suntem născuți ieri, cumințenia nu înseamnă opusul dezordinii, ci antidotul ei!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.