12 – 18 decembrie 2016

12 – 18 decembrie 2016 este săptămâna surprizelor neplăcute pe care le respingem cu duritate și a nevoilor de readaptare și reconfigurare. Deși săracă în evenimente astrale, această săptămână este destul de încărcată în semnificații pentru că ne îndeamnă să facem ceea ce nu am făcut în ultima perioadă, adică să ne întâlnim cu surprizele neplăcute și, în paralel, să găsim o nouă modalitate de expresie, să ne adaptăm la alte condiții, să reconfigurăm un traseu care nu a ajuns unde trebuie. Indiferent că săptămâna din urmă ne-au oferit sau nu avantajul unei victorii, ceea ce începem cu această săptămână pare să fie o dovadă că realizările săptămânilor anterioare nu pot fi considerate deocamdată mari.
Asta înseamnă că vom traversa de-a lungul acestei săptămâni sentimente confuze legate de teama de schimbare, de singurătate, de boală. Apoi, se va pune problema înțelegerii valorilor spirituale dintr-o altă perspectivă. Cei care au mai lucrat cu noțiuni de genul acesta nu vor avea nicio problemă în a se deschide către un plan superior și aceștia vor fi cei care își vor regăsi cărarea cel mai ușor. Ceilalți vor avea o săptămână zbuciumată, încărcată de răspunderi, de sarcini care nu ar trebui îndeplinite pentru că nu ne aparțin, de pretenții pe care cei obtuzi, limitați sau incapabili să simtă profund le lansează.
Pentru a depăși acest impas cei care lucrează cu energia oricare sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor face apel la simboluri. Luna plină din 14 decembrie devine o punte de lansare către aceste înțelegeri deși vârful acestor episoade pe care le traversează individul nu este plasat pe 14 decembrie. Responsabilitatea este un element care ne va proteja de multe probleme de-a lungul acestei săptămâni. Omul care este responsabil își va vedea de treburile sale, va răspunde solicitărilor care vin din exterior, dar nu va considera că este oportun să-și exprime nemulțumirea dacă cineva va depăși anumite limite. Vor striga în gura mare doar cei mici și chinuiți, doar ființele penibile care s-au așteptat să obțină o victorie de la sine, fără să facă prea mult. Pentru aceste ființe intervalul 12 – 18 decembrie 2016 este un veritabil coșmar.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti că a reveni cu picioarele pe pământ nu înseamnă a fi materialiști asemenea celor chinuiți, bolnavi, negri de supărare. În această săptămână avem ocazia să vedem că fiecare este cu picioarele pe pământul pe care și l-a dorit.

Problemele personale sunt ajustate în raport cu necesitățile sociale. Sunt acuzați liderii sau închizi pentru că doresc să-i învețe pe alți ceea ce ei nu doresc. Se împărtășește o emoție ciudată. Abilitățile creative depind foarte mult de impulsuri de moment. Se discută despre oameni fără casă, fără locuință sau care nu au o bază pentru planurile pe care le formulează. Se pierde o oportunitate pentru că nu există autocontrol. Comportament imprevizibil. Inteligența este blocată de un deficit de înțelegere. Gândim prea mult pentru binele personal. Invidie față de valorile celorlalți. Activitățile bune sunt reformulate. Prietenii ne părăsesc. Navigăm pe o insulă și credem că aceasta este toată lumea. Mintea are nevoie de logică. Filozofia de viață se adaptează nevoilor de moment.

Luna se află acum pe final de tranzit prin zodia Taur și îi pregătește pe oameni pentru o mare schimbare. Deocamdată această schimbare este doar anunțată, indicată, arătată cu degetul, creionată undeva departe. Prin unghiurile proaste pe care Luna trebuie să le împlinească înainte de răsăritul Soarelui cu Luna neagră și cu marte, probleme personale cer să fie ajustate în raport cu necesitățile sociale, adică ceea ce aflăm astăzi s-ar putea să ne creeze o mare repulsie, să ne nemulțumească. Nemulțumirile acestei zile fac parte dintr-un tablou simptomatic, adică sunt acele impulsuri pe care le-am folosit împotriva calităților creative, împotriva sensibilității sau la care am apelat de fiecare dată când am dorit să părăsim pe cineva, să renunțăm la o relație, la o asociere, să rupem o înțelegere.
Pe 12 decembrie se va vorbi despre oameni care reușesc cu ajutorul altora, în virtutea inerției sau prin multe inginerii, prin aplicarea unor mecanisme care manipulează sau păcălesc. Relația proastă pe care Soarele o împlinește cu Chiron în această zi arată că traversăm probleme care ne sperie, care ne preocupă prin semnalele transmise, din care înțelegem, nu neapărat că problema în sine este dificilă, cât faptul că ea vine spre noi într-un moment în care nu suntem în stare să găsim soluții pentru ea. De aceea mulți în prima zi acestei săptămâni vor avea un comportament imprevizibil ca și cum mintea nu mai funcționează, judecata este prea mult legată de traume, poate chiar de cele pe care le avem de mult timp, din copilărie.
Cu toate că schema aceasta este dominată de multitudinea semnalelor negative, relația bună pe care Soarele și Uranus o împlinesc face trimitere la un progres. Este adevărat, progresul acesta este obținut doar prin îndeplinirea unor condiții, adică să nu activăm prin traume, prin regrete, prin resentimente. Cel care se va afla în afara acestei presiuni sociale se va dovedi în prima zi a acestei săptămâni foarte creativ. Acesta este semnul care îi va diferenția pe cei puternici de cei slabi.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton dinamic. Suntem încurajați acum să apelăm la acele mecanisme care ne ajută să ne recuperăm energia, să ne înțelegem traumele, să fim pregătiți în fața unor surprize neplăcute, iar dacă respingem ceva, atunci va fi nevoie să avem o explicație solidă în sensul acesta. Pentru că libertatea care vine din relația bună Soare-Uranus este și semn de dezinhibare, mulți vor considera că nu pot ieși din această presiune astrală, din această presiune a traumelor, decât făcând ceva plăcut pentru ei înșiși. Plăcerea devine, în consecință, instrumentul care ne scoate din durere, dar care ne apropie de alta. Din această cauză momentul zilei de 12 decembrie devine unul foarte delicat când, pe baza traumelor, nemulțumirilor a ceea ce nu ne convine din ceea ce aflăm să ne modificăm filozofia de viață. Imediat ce Luna va intra pe zodia Gemeni, adică în a doua parte a zilei, confortul obținut pe baza explicațiilor, a informațiilor, satisfacției ce vine din joc, distracție, veselie, pierderea timpului într-un mod plăcut, acoperă în mare parte durerile acestea mai vechi. Din această cauză, unii vor avea impresia că deconectarea din a doua parte a zilei arată că și-au rezolvat problemele vechi. Vor vedea în ziua următoare cât de mult se înșală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menține gândul cel bun față de prieteni, față de oamenii pe care îi apreciem și aceasta să fie în mare parte starea în care ne vom petrece această zi. Dacă din acest confort ne considerăm îndreptățiți să ne declarăm împotriva celor pe care îi considerăm slabi sau adversari atunci să nu ne mirăm dacă toată săptămâna ne-o vom petrece frământând aceste gânduri.

Dragostea este pătimașă. Înțelegem mult și facem puțin. Comunicare împotriva interesului de grup. O problemă socială pune în dificultate un proiect personal. Micile întârzieri se transformă în amânări de durată. Romantismul nu se poate adapta nevoilor prezente. Nu mai suntem mulțumiți de colaboratori. Se simulează rațiunea, calculul, atitudinea rece și îndrăzneață. Se dorește un câștig ușor. Spiritualitatea și valorile morale depind de analiză exterioară. Din nou, nu avem încredere în colaboratori. Ni se cere să lucrăm prea mult cu ideile, cu mâinile, cu brațele, cu umerii sau cu plămânii. În spatele evenimentelor evidente ne temem de realitatea în care suntem integrați. Mare viteză de reacție. Suntem energici, dar nu obținem ceea ce vrem.

Nemulțumirile momentului se accentuează pe 13 decembrie pentru că apare o problemă de relație pe care nu putem să o rezolvăm acum așa cum ne dorim. Luna se află acum într-o dispunere foarte proastă față de Axa Dragonului și ceea ce este amplu, important sau de o mare valoare existențială trece printr-o criză. Multe sunt bune în această zi, însă pentru că valorile existențiale nu sunt așa cum ne dorim, pe cele bune nu le vom putea vedea. În consecință, romantismul de acum ne creează probleme de atitudine, de adaptare și scoate la lumină o frustrare care ne transformă în persoane incomode. Procedând în felul acesta multe din demersurile programate pentru această zi vor fi amânate, întârziate, adică și ele vor trece printr-o criză a lor.
Pentru a ieși din această stare încordată vom considera că este mult mai bine dacă vom lucra cu ideile, dacă vom lăsa impulsurile afective deoparte, dacă realizările pe care le iubim foarte mult le amânăm puțin. Astfel, 13 decembrie devine o zi de boală, de critică, adică un moment în care alegerile se dovedesc a fi destul de delicate dacă nu chiar proaste. Pentru că momentul acesta aduce o suprasolicitare a părții superioare a corpului, mulți vor considera că trebuie să lucreze mai mult cu mâinile, cu umerii, să-și folosească respirația pentru a se impune, pentru a-și suplimenta efortul. Ca o consecință a dorinței de a face lucrul acesta, cea care nu poate fi împlinită, convingerile zilei de 13 decembrie accentuează tristețea și slăbesc puterea plămânilor. Apare, așadar, o senzație de uscăciune, dureri care ar putea să fie localizate în special pe partea stângă sau, ca atitudine psihică, incapacitatea de a relaționa și o dorință intensă de a trăi toată această realitate în singurătate. Cei care se pricep la terapiile complementare vor înțelege că lucrurile acestea vin din accentuarea părții stângi, în special zonele superioare, cele ale capului sau ale trunchiului, dar și din mobilizarea unor toxine în direcția eliminării lor. Soluția momentului este acceptarea presiunii interne, identificarea momentelor de nemulțumire care au creat convingerile la care apelăm în momentul de față pentru a ne izola. Oricât de justificată este, izolarea pe care ne-o dorim în această zi este semn de dezechilibru.
Prin urmare, 13 decembrie ne arată că suntem nemulțumiți sau ne arată cum anume ne putem izola sau îmbolnăvi din cauza nemulțumirii. Există o forță care ne oprește, iar pe alocuri aceasta va avea propriul ei argument, însă pentru a compensa oamenii își impun să facă apel la un fond de rezervă, să caute în adâncul ființei acele puteri pe care să le folosească pentru a ieși din criză. De aici și marea viteză de reacție, o grabă teribilă de a ajunge acasă, de a ne urca în mijlocul de transport, de a finaliza brusc sarcinile profesionale, de a termina o conversație în mod abrupt.
Deși unora aceste amânări ni se vor părea soluții miraculoase, ele nu sunt altceva decât expresii ale incapacității de a pune în practică o soluție îndrăzneață. Terapiile complementare recomandă în situații de genul acesta acceptarea semnalelor care vin din corp, din minte sau din suflet, în sensul de a li se respecta mesajul. Durerea, oboseala, chiar această dorință de izolare, sunt semne clare că ființa dorește să părăsească zona care o îmbolnăvește. Dacă se intervine abuziv, dacă se oprește artificial acest proces, se oprește, practic, vindecarea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici și în raport cu noi înșine, nu doar cu ceilalți.

Prea multe discuții pentru realizări atât de mici. Se dorește obținerea unui avantaj profesional. Autoconservare. Preocupare față de știință, evoluție sau design. Grijile sunt proiectate în afară. Responsabilitatea are nevoie de un proprietar. Înțelegem ușor care este diferența între profunzime și superficialitate. Se accentuează un semn de întrebare. Căutăm să controlăm ceea ce ne sperie. Preocupare pentru carieră sau imagine publică. Nu ținem cont de limitele celorlalți. Se discută despre echilibru dar acestea trebuie să-i oferi individului avantaje, câștig și satisfacție. Minciuna ne vorbește despre idei, aspirații și idealuri îndrăznețe, dar dorește să ne distragă atenția de la interesul pentru faimă și bani.

În noaptea de marți spre miercuri se împlinește Luna plină, fază a Lunii care ne va pune acum în dificultate pe o problemă nespecifică. Având vedere că partea a doua a devizei generală aplicată acestei săptămâni se referă la nevoile de readaptare și reconfigurare, evenimentele reprogramate a se consuma pe 14 decembrie se referă la limitele personale și la limitele celorlalți, la ceea ce am considerat până acum ca fiind imposibil de rezolvat, absurd. Astfel, momentul acesta ne atrage atenția asupra unei separări, asupra unor probleme de realitate socială pe care până acum le-am privit cu superficialitate. Ceea ce are nevoie de readaptarea sau de reconfigurare se referă la responsabilitatea pe care nu am dorit să ne-o asumăm, la aspirațiile pe care le-am oprit prin atitudini abuzive sau artificiale.
Apoi, momentul zilei de 14 decembrie se referă și la o minciună pe care un individ o va spune pentru a se apăra. Nu se apără nimeni mințind acum, ci doar are această impresie. În mod normal, Luna plină din Săgetător ar trebui să ne aducă o performanță sau măcar să ne trezească interesul față de realizări spectaculoase. Cei care sunt profunzi, care au demonstrat și în săptămânile anterioare că înțeleg procesele complexe ale vieții, vor fi oamenii care se vor ridica deasupra acestor probleme pentru a nu transforma un conflict de moment într-un eveniment de proporții.
Relația bună pe care Luna o are cu Marte mai are o componentă care de această dată este foarte bună. Aduce un interes pentru o idee îndrăzneață, poate chiar una revoluționară, ușurința în a transfera o noțiune fără a ține cont de structură sau de inhibiții. În general, când un personaj profund și superior transmite o idee trebuie să țină cont de stadiul în care se află partenerul de dialog. De această dată, partenerul de dialog se află într-o adâncă frustrare și este bine că nu se ține cont de inhibiția sa.
Prin urmare, 14 decembrie devine o zi de explorare a limitelor. Pentru unii, aceste limite sunt legate de faimă, de bani, de echilibru. Dragostea și ura sunt elementele care vor defini evenimentele acestei zile. Dacă dragostea este elementul care ne duce aproape de cei pe care îi apreciem sau cu care vom realiza un schimb de informații, de energie, cu care ne vom petrece timpul, ura îi va face pe oameni încrâncenați și se vor crede superiori prin acuzațiile pe care le aduc celor pe care-i disprețuiesc. Intensitatea acestei Luni pline se referă în mare parte la acest tandem dragoste-ură. Cel mai câștigat va fi în această zi individul care va fi foarte responsabil cu ceea ce spune, cu ceea ce trăiește, indiferent de calitatea emoțiilor, indiferent de direcțiile pe care le abordează. Unii se vor păcăli în această zi că mișcarea înseamnă evoluție, însă vor vedea foarte curând, poate chiar până la finalul acestei săptămâni, cât de mult se înșală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne petrece ziua prin revendicări sau pretenții absurde. Omul simplu ajută, nu pretinde.

Trecem printr-o opoziție puternică construită de un adversar. Patrimoniul cere câștiguri imediate. Apelăm la logică înțelegere și judecată. Supraviețuirea este prea importantă pentru momentul prezent. Compromisurile par fermecătoare. Se calculează prea mult în favoarea unui om care nu respectă efortul celorlalți. Relațiile bune depind foarte mult de cercetare, înțelegere sau de un talent. Valorile se deplasează într-o zonă a afectivității. Calificare, precizie sau plasarea energiei personale într-o zonă favorabilă pentru sănătate. Interiorul reflectă exteriorul. Prea multă ambiție pentru un spațiu atât de mic. Vindecarea vine prin aplicarea unei scheme mai veche de tratament.

Relația bună pe care Luna o are acum cu Axa Dragonului și prin care reușește să medieze tendința Nodurilor prin Capul Dragonului ne aduce o undă de speranță și ne face mult mai sensibili la exemplele celorlalți. Ziua de 15 decembrie face o notă discordantă cu tot ceea ce există în acest interval, cu toate compromisurile pe care suntem constrânși să le facem pentru că am promis și trebuie să ne ținem de cuvânt, pentru că nu avem puterea necesară să opunem rezistență unui factor negativ.
Dar nu este totul. Luna va trebui să treacă în mijlocul acestei zile prin opoziția cu Pluton și calculele pe care ni le facem acum au o notă dramatică destul de greu de compensat. Pentru a trece dincolo de această greutate oamenii vor face trimitere la o calificare, la o competență, la o putere sau la un talent. Se poate constata în mijlocul acestei săptămâni că există o prea multă înclinație către negativitate, către a judeca sau către a împărții în bun și rău, deși am văzut, și de-a lungul săptămânilor anterioare, dar și în anii din urmă, în cele mai multe din situații există și nuanțe. Ceea ce ne obosește acum vine în special din ambiție și toată această ambiție, pentru că se conturează în jurul crucii cardinale formată de Luna, Jupiter, planetele pe Capricorn și Uranus, aduce o prea mare instabilitate și nu-i dă timp omului să se gândească de mai multe ori înainte de a acționa. Cu alte cuvinte, medierea pe care Luna o face la Axa Dragonului este mai curând o realizare intimă, personală, una care nu privește anturajul și nici nu va fi apreciată de acesta. Elementul cel mai negativ al acestei zile vine din faptul că oamenii lipsiți de logică, de putere sau foarte bolnavi cer cu insistență să fie băgați în seamă, vor să se ridice deasupra celorlalți, dar nu prin ceea ce le este specific, ci prin achizițiile celorlalți. Asta înseamnă că în mijlocul săptămânii avem ocazia să vedem care sunt cei care nu vor putea, nici măcar condiționat, să se readapteze sau să se reconfigureze conform cerințelor de acum.
Prin urmare, 15 decembrie este o zi de speranță. Relațiile pe care le avem acum au o vizibilă notă încordată, însă, cu puțin efort, se poate trece dincolo de aceasta și, în consecință, se poate ajunge într-un sector atractiv, unul în care ne putem desfășura după puterea pe care o avem sau după un talent pe care nu am avut ocazia să-l afișăm până acum. Cine va dori să fragmenteze evenimentul de acum, se va preocupa de conflicte exterioare sau de cele interioare, de întâmplări care nu au logică și pe care nu le pot soluționa, nu doar pentru că nu primesc susținere din partea celorlalți, dar nici nu au puterea necesară pentru a împlini o lucrare atât de ambițioasă.
Elementul cel mai bun al acestei zile vine din relația frumoasă pe care Luna o are de îndeplinit cu Chiron. Există o zonă a afectivității care lucrează foarte bine cu necesitățile de acum. Asta înseamnă că sentimentele curate, cele care rămân în intimitate și care vor fi considerate adevărate achiziții, sunt și elementele care vor contribui la sporirea patrimoniului, la sporirea imaginii, la suplimentarea puterii personale. De aici se înțelege fiindcă omul profund și sensibil nici nu va simți că este invitat să se redacteze ori să se reconfigureze, va considera că traseul său trece în mod obligatoriu pe acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de sensibilitate. Sensibilitatea nu este ceva de care ar trebui să ne rușinăm, nu este un defect, nu este o boală, ci o mare calitate.

O tentație ne atrage atenția. Memoria este foarte importantă. Vindecare prin căi neconvenționale. Adversarii se înmulțesc. Depășim un obstacol prin căldura sentimentului. Persoanele din jur se preocupă de propriul confort. Facem efort de înțelegere. Se dezvoltă o tensiune pe o confruntare care nu s-a finalizat încă.

Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Rac, urmând ca în după-amiaza acestei zile să treacă pe zodia Leu și să încălzească sentimentele, să-i facă pe oameni mai încrezători în forțele proprii și mai puternici. Până atunci, prin relația bună pe care o are cu Luna neagră ne aduce un interes față de secretele celorlalți, însă ne va și compromite, fără a ne face probleme, ci doar constatând că adversarii se înmulțesc, pentru că și ei primesc putere suplimentară din partea acestui unghi, ființele răutăcioase, de asemenea, dar până la un eveniment concret care să distrugă confortul de acum mai este.
Ceea ce vom constata pe finalul tranzitului Lunii prin zodia Rac este legat de nevoile celorlalți. Interesul pe care-l manifestă pentru intimitățile altora se referă doar la această zonă, și doar din această perspectivă ar trebui să privim atracția aceasta către ceea ce nu ne privește. Având în vedere că această săptămână lucrează cu surprizele neplăcute, este însă puțin probabil ca atracție către secretele altora să nu constituie prioritatea principală a momentului. Ar trebui însă să nu uităm că readaptarea și reconfigurarea sunt trăsături esențiale ale acestei săptămâni prin care reușim să înțelegem care sunt direcțiile, să ne cristalizăm un traseu, dar și să ne definim noile noțiuni cu care vom lucra începând cu săptămânile următoare.
Trecând pe zodia Leu, Luna îi face pe oameni interesanți, atractivi, puternici. Este posibil ca momentul acesta să ne aducă, tocmai pentru că o parte din trăsăturile care au definit prima jumătate a zilei nu se pot disipa atât de ușor, o tensiune pe o confruntare despre care nu știm prea multe în momentul de față. Omul superficial va considera că acesta este momentul potrivit în care trebuie să acționeze, să lovească, să strige, să se facă remarcat. În realitate, dacă procedează în felul acesta înseamnă că nu înțelege faptul că tensiunea nu se poate finaliza în modul acesta.
Prin urmare, 16 decembrie ne pune în dificultate. Va trebui să dăm dovadă de multă tărie de caracter, de mult bun simț pentru a nu invada intimitatea celuilalt, pentru a nu discuta prea mult de nevoile celorlalți, pentru a avea timp de noi înșine, pentru a ne preocupa de ceea ce înseamnă readaptare și reconfigurare. În caz contrar ne vom consuma întreaga energie pentru a respinge surprize neplăcute de care oricum ne putem proteja ignorându-le. În consecință, prin tăria de caracter pe care o dovedim acum 16 decembrie se poate transforma într-o zi de putere. Tensiunea cea mai mare apare în confruntări însă nu trebuie să uităm că reacțiile de acum nu finalizează această confruntare ci îi împlinește o altă etapă. De aceea avem nevoie să ne schimbăm metoda de lucru, să ne însușim noi cunoștințe, să fim altfel decât am fost până acum. De aceea avem nevoie de readaptare și reconfigurare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a mulțumi pentru tot ceea ce avem. A trăi ziua de 16 decembrie prin mulțumire înseamnă a hrăni o putere bună.

Prea multă critica adusă unui colaborator. Dezamăgirile sunt la îndemâna oricui. Se încearcă reprezentarea unui factor despre care nu știm nimic. Apare o instanță nouă. Judecată prea rapidă pentru a favoriza dezvoltarea personală sau comunicarea într-un mediu nou. Dragostea nu este împărțită egal. Se împlinește un ideal. Întotdeauna voința puternică se lipește de oameni ambițioși. Se constată o nedreptate.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Leu și va împlini o opoziție cu Venus și un trigon cu Junon. Asta înseamnă că Junon obține calitatea de planetă mediatoare opoziției pe care Luna o împlinește cu Venus. Problemele acestea de opinie sau de dragoste, de sentiment sau de rațiune, gândul acesta confuz care complică relațiile dintre oameni care ar trebui să fie foarte simple și foarte sincere capătă o coloratură aparte. Prin evenimentele de acum oamenii consideră că este mult mai potrivit să fugă de probleme, să fie lași, să teoretizeze foarte mult, să înlocuiască tot ceea ce au făcut până acum din punct de vedere practic, cu noțiuni abstracte în ideea că nu se va vedea că fug de răspundere. În realitate, schema astrală a zilei de 17 decembrie aduce o teamă de evenimente sociale care să se producă în mod categoric, asupra cărora să nu mai putem interveni niciodată. Tensiunile zilelor anterioare vor deveni pe 17 decembrie greu de suportat.
În consecință, multe din evenimentele programate a se întâmpla pe 17 decembrie sunt dominate de o judecată aspră, pe alocuri mult prea rapidă, care nu îi permite omului să se adapteze, să se integreze într-un mediu, nu-i dă timp de gândire. Pentru că nu se poate adapta, orice intervenție din exterior este privită ca o nedreptate. Și de această dată, așa cum am văzut și în alte zile ale acestei săptămâni sentimentele devin confuze și ideea în sine de asociere, de interacțiune, de comunicare se bazează foarte mult pe raportul dragoste-ură.
Oamenii puternici și profunzi nu vor merge foarte departe în această dizarmonie, ci vor traversa opoziția Lună-Venus doar ca o zăpăceală, ca neîncredere în declarațiile pe care le primesc, pe care le aud, ca o stare proastă pentru care nu au încă o explicație clară. Ceilalți vor deveni dușmanii tuturor.
Prin urmare, 17 decembrie are toate șansele să devină o zi de confuzie. Efortul acestei zile ar trebui să vină din zona emoțiilor, din sentimente, din puterea de îndurare a omului, care trece cu vederea, iartă, înțelege. Cei mai mulți însă, pentru că această săptămână este foarte încercată pe surprize neplăcute, vor fi suspicioși la adresa declarațiilor ambivalente venite din partea celorlalți sau vor privi cu reticență afirmațiile incomplete.
Toate sunt echilibrate și rezolvate prin sentimente frumoase, profunde, cele care nu sunt la voia întâmplării sau nu sunt expresii de moment. Ceea ce este cald și armonios are rădăcini foarte puternice. Omul slab își va folosi puterea acum împotriva sentimentelor. Își va nega emoțiile și se va transforma într-un factor de stres pentru ceilalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în sentimentele curate. Și această zi este profundă pentru cei care au experiența iubirii curate. Ceilalți se vor chinui cu sentimente pe care nu le recunosc.

Se discută prea ușor despre intimitate. Accident prin intermediul aerului. Cineva își asumă un risc. Manifestările antisociale sunt explicate prin elemente universale. Explozie. Preocupări față de îmbogățirea patrimoniului. Ne întâlnim cu probleme care sunt imposibil de rezolvat. Simțul umanitar își găsește noi adepți. Noi achiziții. Visăm prea ușor la o viață mai bună. Conflict cu oameni pe care nu îi apreciem. Apare o umbră. Informații despre înțelegere, cunoaștere. Preocupare față de urmași. Viața este importantă prin urmele pe care le lasă. Greutățile par concentrate. Suntem îndemnați să ne folosim un talent. Se rezolvă de la sine o problemă, însă altcineva își revendică meritele.

Luna se află acum pe final de tranzit prin zodia Leu și multe din cele care ne-au dat de furcă în ultimele zile își vor găsi acum obștescul sfârșit. Pe finalul săptămânii apar probleme de patrimoniu care devin foarte delicate prin explozii temperamentale, prin ceea ce oamenii nu mai vor să țină pentru ei, nu mai vor să ascundă, să tăinuiască, să protejeze. În consecință, ultima zi a acestei săptămâni ne aduce preocupări față de propriul patrimoniu într-un mod neplăcut, așa cum nu-i face cinste unui om care toată săptămâna s-a străduit să dea un sens pozitiv acțiunilor sale. Faptul că ultimul aspect al acestei zile, opoziția Lunii cu Marte, aduce incapacitatea de a ne controla, de a înțelege sedimentele celorlalți ori de a le respecta, arată că încheiem săptămâna într-un ton mai puțin plăcut. Poate nu ar trebui să acordăm atât de multă atenție acestor impulsuri pentru că aspectele pe care le determină Luna nu au o durată mare de acțiune. Asta înseamnă că imediat ce Luna va intra pe zodia Fecioară se va pregăti de conjuncția cu Capul Dragonului, aspect care se va consuma deja în săptămâna următoare. Cu alte cuvinte, ceea ce se consuma acum ține de încheierea unui ciclu evolutiv, unul spiritual, unul moral. Exploziile temperamentale de acum nu au nicidecum legătură cu explicațiile de natură fizică la care facem apel cu atât de multă generozitate. Se întâmplă lucrul acesta pentru că imaginația scapă de sub control în această ultimă zi a săptămânii, adică visăm la o viață mai bună deși pentru lucrul acesta nu am lucrat intens sau poate deloc. De-a lungul acestei săptămâni am dorit să reparăm anumite probleme de interacțiune, de conviețuire, dar în problema pe care o ridicăm acum nu am lucrat serios. De aici și faptul că în momentul de față greutățile par mult mai mari, iar conflictele mult mai dificile.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine complicată prin nerăbdare. Dacă avem puțină liniște vrem ca în intervalul acesta să facem de toate, dar pierdem din vedere că nu ne-am pregătit pentru așa ceva, nu am făcut nimic pentru a onora acest moment așa cum vrem sa se întâmple. Toată săptămâna am lucrat asupra altor elemente, nu asupra acelora pe care le considerăm acum de maximă importanță.
O altă trăsătură importantă care ar trebui să facă parte din preocupările acestei zile este cea legată de sinceritate. Fie că ne implicăm în activități cu caracter religios, moral, materialist sau ezoteric, toate acestea trebuie să poarte o amprentă personală. Dacă până acum nu ne-am preocupat de lucrul acesta amprenta personală va lipsi, la fel și rezultatele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi deschiși față de acea inspirație pe care am refuzat-o de multe ori de-a lungul acestui an încercat. Ceea ce are nevoie omul pentru sufletul său s-ar putea să nu fie scris în nicio carte, iar dacă este scris s-ar putea ca acel individ să nu găsească. Are nevoie ca ființa sa să fie deschisă pentru a această informație, acest ajutor de acolo de unde ne vin toate ajutoarele.

2 thoughts on “12 – 18 decembrie 2016

 1. Ana spune:

  Ma confrunt cu o situatie careia nu ii gasesc calea de mijloc si parerea dvs ma ajuta sa inteleg unde este greseala.Deseori eu si sotul folosim cuvintele omonime,motiv pt care ajungem la discutii aprinse.Ca si exemplu cand eu spun asculta(puncul meu de vedere,opinia mea),el intelege cuvantul ca fiind un ordin de a face ceea ce urmeaza sa spun.Un alt exemplu recent este cuvantul-a petrece-,eu l-am folosit in sensul de trecere a timpului,el a inteles in sensul de distractie.Toata aceasta situatie ese singurul lucru care imi lipseste pentru a avea o familie aproape perfecta.
  Daca este de folos va spun ca eu sunt o balanta cu ascendent in leu,iar el este pesti cu ascendent in pesti.
  Multumesc

  1. Nu este singurul lucru, ci cel mai important. Exprimarea presupune „verbal” și „nonverbal”. În timp ce tu crezi că el îți citește doar mesajul „verbal” negrijezi partea cealaltă. Așa ajungi să crezi că dacă tu mergi pe stradă cu privirea ridicată și nu te uiți în jos, nu va vedea nimeni că ești desculță.
   Apoi, de ce nu are dreptul să înțeleagă ce vrea din ceea ce spui? (Ca să nu faci efortul necesar construirii unei opinii inteligibile?) De ce este el vinovat că nu înțelege ce vrei tu să înțeleagă? (Îl consideri cumva vinovat de ceea ce nu-ți accepți ție însăți?)
   Fă tu un pas către a accepta că are dreptul și el va face un pas către a înțelege și alteva din mesajul tu, pe lângă ce înțelege deja. Noverbal esti acuzatoare, deși verbal, poate, nu. Nu are nimeni niciun motiv să suport o acuzație de genul acesta (tradusă prin „trebuie să înțelegi ce vreau eu”).
   Pentru a înțelege cum e soluția la această problemă, întreabă-te: „Cum aș fi eu dacă aș răspunde așa cum îmi displace acum?”. Oferă-ți un răspuns elaborat, nu unul plin de etichete.
   În funcție de acest răspuns, de zona din care vine, vei putea stabili de unde vei putea face primul pas către mijloc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.