28 noiembrie – 4 decembrie 2016

28 noiembrie – 4 decembrie 2016 este săptămâna binelui construit cu pași mici și a demersurilor care pot schimba fața lumii. Ne aflăm într-un moment foarte important al acestui sfârșit de an când demersuri ambițioase vor produce efecte interesante menite să definească nivelul pe care-l avem, să argumenteze de ce ocupăm o anumită poziție sau de ce avem anumite relații. Conjuncturile acestei săptămâni vorbesc în mare parte despre stadiul acestora, despre ritmul de lucru și despre necesitatea de a redescoperi virtuțile inspirației.
Evenimentele astrale ale acestui interval fac, așadar, referire la un stadiu de muncă, de apreciere, dar și de interacțiune, iar unora colaborările momentului le vor da bătăi de cap în această săptămână, tocmai pentru că ritmul de lucru schimbă modul de raportare pentru ca adevărul să fie accesibil și acestora. Dacă nu vor mai privi totul cu severitate, dacă nu vor mai fi îngrijorați în mod inutil față de starea de sănătate, exagerând anumite simptome, amestecând binele și răul, adevărul obiectiv cu cel subiectiv, vor vedea că sunt anumite situații cărora le este scris să se împlinească altfel, adică nu mai au nevoie să fie împinse de la spate, să fie gândite într-un anumit mod, reanalizate, încadrate sau supravegheate. Observația aceasta se aplică și în cazul celor bune, dar și în cazul celor rele. Asta înseamnă că săptămâna în curs cere răbdare, metodă, reținere, dar și respect față de efortul susținut. În felul acesta, pașii mici ne pot ajuta să producem schimbări reale în viața proprie și prin ceea ce obținem pentru noi înșine să se producă un val de transformare care să afecteze și comunitatea. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor aprecia acest interval prin desprindere de viciu, de patimă, însă altfel decât s-a întâmplat în alte momente ale acestui an încercat. De această dată este arătat viciul sau păcatul nu pentru a inventa o soluție, ci din necesitatea desprinderii de aceste defecte ale vieții prin realizările la care am muncit în ultima perioadă. Cine nu va alege să se bucure de ceea ce a câștigat, va fi trist de ceea ce nu a făcut încă sau este greșit.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne speria de zâmbetele false, de vocile disperate ale nefericiților care rămân acum fără putere. Binele acestei săptămâni devine cu atât mai mare cu cât acceptăm mai mult că realizările personale pe care le conștientizăm acum nu sunt nestemate care cresc prin copaci, ci forme minunate pe care le-au modelat cu propriile mâini.

Încredere într-o metodă nouă de lucru. Se dorește cumpărarea unui bine. Minciuna este ascunsă cu mare atenție. Valorile materiale devin foarte importante. Se face apel la noțiuni mai vechi. Cel păcălit are impresia că le știe pe toate. Este nevoie de atenție. Libertatea poate fi prost înțeleasă. Se modifică regimul de lucru al unei colaborări. Ușoară revigorare.

Luna se află acum pe ultimul sector al zodiei Scorpion pe care îl va valorifica la un nivel foarte înalt, după cum ne sugerează și deviza generală aplicată acestei săptămâni. Cea mai mare parte a zilei va fi în Perioada fără direcție, asta înseamnă că demersurile de acum sunt cele care trebuie să ajungă la destinație pe baza unui impuls dat în săptămânile din urmă. Toate episoadele pe care le trăim acum sunt legate, având, în plus, și o notă interesantă, cea care face trimitere la libertate, la revigorare, la putere și expresivitate. Pentru că ultimele aspecte pe care Luna le împlinește de pe Scorpion sunt un trigon cu Chiron și o conjuncție cu Luna neagră, se poate stabili că atitudinea categorică, cea care face acum un contrast interesant cu aspirațiile către progres, succes, putere, ne poate păcăli că nu avem de ce să participăm la o transformare socială. Cei care vor imagine publică, o carieră, nu au decât să se ocupe de lucrul acesta. Mulți își vor folosi această putere de alegere, această libertate pentru a refuza, pentru a se opune considerând că în felul acesta îi pedepsesc pe ceilalți. Cu toate acestea, se produce o revigorare pentru că nu participăm la evenimentul pentru care am primit un plus de putere. Dacă vom avea curajul necesar să facem trimitere la metodele cele mai vechi, vom vedea că încercările momentului anticipează ceea ce urmează să se consume în ziua următoare, când Luna va trece prin careul la Axa Dragonului și când vom înțelege că întotdeauna suntem ajutați să ne pregătim pentru un episod trist, nu doar informați și atât.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată în ce mod ar trebui să fim puternici, cum anume se împlinește această pregătire în fața unui eveniment important. Pentru unii, pașii mici pe care trebuie să-i facă acum, pentru a se cunoaște mai bine sau pentru a se armoniza cu cei din jur, nu reprezintă ceea ce și-au dorit, nu este ceea ce au cerut de la viață. De aceea au tendința de a se retrage dintr-un demers, de a refuza un ajutor, de a considera că tot ceea ce este nou este atractiv, iar ceea ce este vechi, pentru că cere acum o abordare particularizată, nu este ceea ce ne trebuie. Prin refuz mulți se vor revigora.
În realitate, 28 noiembrie ne pregătește pentru ceea ce urmează să se întâmple în ziua următoare, când Luna va trece prin careul la Axa Dragonului și când se intensifică o problemă, atât la nivel personal cât și la nivel colectiv și care cere o soluție foarte mobilă, foarte amplă pentru aplicarea căreia este nevoie să ne pregătim încă de pe acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu prețui odihna mai mult decât activitatea care înnobilează. Odihna abordată prin refuzul unei activități foarte utilă pentru spirit, pentru destin, pentru interacțiuni frumoase, nu este altceva decât o cale plăcută către lene.

Se evidențiază cel care este purtătorul unui mesaj aparte. Se risipește un bun personal. Mare concentrare de forțe. Un ideal este prea îndrăzneț. Colaborările ne pun în dificultate. Independența nu mai este apreciată ca pe vremuri. Trăim cu falsa impresie că suntem liberi. Starea de sănătate dictează ritmul colaborărilor. Se fac planuri de viitor. O emoție critică modifică o colaborare. Ritmul de lucru se schimbă. Nu tot ce vine din exterior este bun. Focul lăuntric este încercat. Amestecăm binele cu răul pentru că există prea multă voință. Preocupările față de mister pun în dificultate metodele sigure de lucru. Ne mințim că știm adevărul. Pot exista asocieri pe baza unor minciuni.

Pe 29 noiembrie asistăm la un adevărat regal de forțe astrale, care implică atât planete cu deplasare lentă, cât și pe celelalte. Nu este deloc puțin lucru să trecem printr-o Lună nouă care se află într-un careu la Axa Dragonului. Nu este deloc puțin lucru să conștientizăm aceste dificultăți de comunicare, de înțelegere sau de transformare care vin ca un rezultat al unui examen foarte dificil. Pe 29 noiembrie unii vor conștientiza ca au picat acest examen și va trebui să-l dea din nou, că se întorc la probleme mai vechi, că aspirațiile noi nu pot fi împlinite decât prin muncă suplimentară.
Din capul locului, momentul acesta este unul dintre cele mai dificile ale acestei săptămâni pentru că dictează un nou mod de colaborare. Vom conștientiza că, pentru soluțiile pe care trebuie să le punem acum în aplicare, a fost nevoie de o pregătire intensă, de o preocupare multidimensională, nu doar una legată de probleme cotidiene, ci una legată de aspectele profunde ale vieții, de mister. Pentru că acum se definitivează careul pe care Junon și Axa Dragonului îl formează de ceva vreme, acum avem foarte clar senzația că independența nu mai este acceptată ca pe vremuri, colaborările sunt puse în dificultate de minciunile celorlalți, de ușurința cu care își creează o iluzie perfect credibilă pentru a obține anumite avantaje. Ceea ce se întâmplă pe începutul zodiei Săgetător, reprezintă de fapt impulsul către o performanță pentru care nu suntem încă pregătiți. Va fi învingător în această zi doar omul foarte sincer, care nu vânează iluzii, care își poate recunoaște o vină, dacă este reală, își poate recunoaște greșelile trecutului dacă prin această dezvăluire i se scade din pedeapsă, i se ușurează din povară. Este clar că în momentul de față colaborările sunt foarte dificile, cu atât mai mult pentru un personaj care se crede purtătorul unui mesaj aparte.
Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, careul pe care Venus îl definitivează cu Uranus, un element al Nicovalei la care participă și Saturn, și Chiron, arată că soluțiile au nevoie de un foc lăuntric, de o experiență vie, adică individul să acționeze fără temei, fără grija că nesiguranța de acum înseamnă ceva rău. Deși, de regulă, relația aceasta proastă pe care Venus și Uranus o împlinesc subliniază o nesiguranță ca un semn de maturitate, incertitudinea de acum reprezintă o negație a negației, adică ceva bun care ne protejează.
Prin urmare, 29 noiembrie ne vorbește despre transformare și ne arată dacă suntem în stare să o obținem, care ne este nivelul, care este calitatea interacțiunilor de care ne folosim pentru ca această transformare să fie un eveniment împlinit, nu o iluzie. Cei care nu reușesc sa ajungă la putere se vor minți unii pe alții sau pe sine, urmărind să pară că sunt liberi, că au o putere adevărată, că sunt oameni înzestrați, capabili să ducă mai departe un mesaj special.
În realitate, 29 noiembrie este marcată de mari tensiuni care nu sunt iluzorii, nu sunt aplicate doar acestui moment, ci sunt existențiale. Cu alte cuvinte, aceste conflicte fac referire în general la marile probleme pe care individul nu și le poate depăși, decât cu mare efort ori prin implicarea celorlalți. Deocamdată conștientizăm problema, pentru că Junon, adică ceilalți, se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului, dar nu oricum, ci pe Lună nouă, adică o problemă de acum pe care o conștientizăm va fi mult prea clară și mult prea intensă pentru a ne gândi la ea cel puțin patru săptămâni de acum încolo.
Cei care doresc să-și schimbe în bine propriul destin, să treacă dincolo de o problemă personală pentru a deveni cu adevărat mai puternici și mai buni, pot să pună în toată această furtună o curiozitate bună, un mister frumos, un rafinament care să le vorbească tot timpul despre tinerețe, indiferent de ce vârstă au, să le amintească foarte des despre finețea caracterului, chiar dacă inima lor plânge. În felul acesta conștientizăm că în momentul de față nu suntem altceva decât rezultatul gândurilor preponderente, nu suntem decât ceea ce ne-am dorit să devenim. Dar, așa cum știm, această echilibristică este văzută într-un fel de pe margine și altfel abordată pe sârmă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne încrede în semne. 29 noiembrie este, în contextul acestei săptămâni, o zi a semnelor.

Se diminuează puterea de influență. Deschiderile sunt pusă la încercare. Se menține o colaborare proastă. Ne retragem în propria cochilie. Visăm la o viață mai bună însă nu știm ce trebuie făcut. Neliniște. Se zdruncină o înțelegere. Informațiile referitoare la starea de sănătate sunt confuze. Pierdem din vedere o problemă. Pot fi activate programe de supraviețuire. Răceala din jur este ascunsă prin zâmbete false. Surprizele se țin lanț. Deviere plăcută de la cale.

Relația bună pe care Venus și Luna neagră o împlinesc de ceva vreme și care se definitivează acum se referă la un moment de seducție, la o minciună spusă frumos pentru a ascunde un sentiment de nesiguranță, de neîmplinire ori de dezamăgire. Motivul pentru care facem lucrul acesta este de a proteja o performanță ori de a o duce pe nivelul următor. Pentru că în toată această ecuație intervine Luna neagră, momentul de față aduce și surprize neplăcute, afectarea stării de sănătate, nu pentru a apela la un tratament ori pentru a-l schimba, ci pentru a produce o întârziere. Pe zodia Săgetător avem în momentul de față două conjuncții, Soare-Junon, despre care am amintit în ziua anterioară, și Luna-Saturn la care ne referim acum. De aici înțelegem că problema zilei de 30 noiembrie este una dezvoltată în raport cu celălalt, pentru a-i ascunde un adevăr, pentru a depăși o responsabilitate un moment delicat de rezultatul căruia ne cam temem.
Unii vor considera că trebuie neapărat să repare acest neajuns, să privească cu mai multă îndrăzneală în profunzimea unei probleme pentru a nu pierde, pentru a nu fi deposedați de un bun sau pentru a nu fi dați la o parte. Pornind de la aceste două observații aferente celor două conjuncții, ajungem să identificăm două tipuri de direcții prin configurațiile la care participă. Conjuncția Soare-Junon, despre care am vorbit ieri, este în continuare parte al careului în T pe semne mobile căruia îi este și focar, iar conjuncția Lună-Saturn reprezintă un vârf al configurației numită nicovala, împlinită cu Venus, Chiron și Uranus. Desigur, pentru a înțelege mult mai bine care sunt caracteristicile acestor două configurații, acestor două tipuri de demersuri, avem nevoie să nu pierdem din vedere impactul pe care Luna neagră îl are asupra întregului context, atrăgând atenția asupra secretelor, conspirațiilor, răutăților gratuite, element care se referă la probleme mai mari, dar și relația proastă pe care Venus și Uranus o împlinesc, pe care am amintit o și pe aceasta în observațiile zile anterioare, și care se referă la o problemă de conjunctură, de moment. Astfel, prin această schemă putem vorbi despre activarea unor programe de supraviețuire, pentru că acestea conțin atât observații ale unor comportamente de care trebuie să ne protejăm sau pe care să le înlăturăm, dar și un moment de maxima slăbiciune care zdruncină o înțelegere pentru că trebuie să pună în loc o abilitate.
Prin urmare, ultima zi a lunii noiembrie ne aduce în fața unei structuri complexe ce ar putea să ne corodeze puterea de influență, încredere în sine, să pună la îndoială o colaborare și, văzându-ne singuri în fața acestor conjuncturi, să considerăm că cea mai bună soluție este să ne retragem, fie să ne izolăm de cei cu care ne-am înconjurat până acum, fie să oprim anumite demersuri, să le abandonăm ori să le amânăm pentru o perioadă nedefinită.
Foarte interesant va fi comportamentul celor care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală pentru că va fi dominat de inversiune, de confuzie, de observații bune asupra unor comportamente rele. Se vor lăsa păcăliți doar pentru că relația bună dintre Venus și Luna neagră atenuează puțin durerea, cea care a fost până acum singurul indicator referitor la o problemă. Faptul că durerea este diminuată îi va spune acestui individ că problema s-a rezolvat. Pentru a vedea dacă problema este rezolvată sau nu va avea nevoie să facă apel la alte instrumente, la tehnica pașilor mici, cea care dă întotdeauna rezultate bune. Dacă nu va reuși să rămână în zona aceasta, nici nu va observa că se depărtează de la cale pentru că această deviere va fi plăcută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne retrage astăzi din fața unei probleme doar pentru că ne temem de ea. Dacă retragerea este argumentată altfel, ea nu va fi periculoasă.

Conflict de idei. Puterea personală este încercată prin accesul la o formă de distracție ce se va răzbuna pe viitor. Se descoperă o abilitate nouă însă nu poate fi pusă în aplicare. Supraestimare. Uitare. Rătăcire. Neîncredere în sine. Avem nevoie de confirmări la tot pasul. Dramatism. Subiectivismul nu ne ajută în trezirea la realitate. Viața spirituală este abordată dintr-o nouă perspectivă. Impulsuri puternice. Atracție către lucruri situate în umbră. Fluxul ideilor se îndreaptă spre o concluzie interesantă. Restricții afective. Atitudine motivațională.

Relația proastă pe care Soarele și Neptun o împlinesc, ipostază astrală care se susține și pe trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Săgetător, ne va pune la încercare puterea de acceptare. Așa cum lesne se deduce, ceea ce este pus la îndoială, ceea ce nu acceptăm de la început, fie nu cunoaștem, fie este produsul unui conflict de idei care a corodat încrederea personală și a dus la cercetări false, la impresii false, la observații eronate pe care le-am folosit pentru a-i judeca pe alții. Acum nu facem decât să vedem că ne-am declarat prizonieri ai unor prejudecății mai vechi, că singuri ne-am provocat rătăcirea. Teamă că lucrurile sunt mult mai grave decât par la prima vedere ne determină să privim mai mult partea goală a paharului, să fim atenți mai mult pe elementele negative. Ceea ce este negativ acum are deja mesajul scris și nu mai are nevoie de confirmări, ci de echilibru. Astfel, revenirea la mersul direct al lui Chiron poate să ne ofere gândul cel bun, impulsul de care avem acum nevoie pentru a opri suspiciunea și a acorda importanța cuvenită celor bune.
Careul pe care Soarele și Neptun îl împlinesc acum și care a fost activ în zilele anterioare, susține ideea că pașii mici sunt cei mai buni dacă sunt priviți cu maximă răspundere, dacă nu reprezintă dovezi de rătăcire ori expresia unui subiectivism. Trezirea la realitate în prima zi a lunii decembrie este un semn că acceptăm să lucrăm și în echipă, atunci când suntem acceptați fără prea mare efort, dar și în singularitate, atunci când izolarea nu este abordată împotriva celorlalți. Simțul realității pare să ne arate acum care este calitatea oamenilor și împreună cu aceștia, împreună cu calitățile pe care le descoperim, să pornim în această ultimă aventură a anului 2016, un an foarte încărcat și ciudat.
O altă componentă specifică primei zile a lunii decembrie este dramatismul. Prin această notă, viața spirituală capătă accente apăsătoare, comunicarea nu se realizează la un nivel adecvat și, pentru că nu primim ceea ce cerem sau ceea ce solicităm, vom căuta să ne izolăm. Izolarea de acum are o dublă semnificație. Pe de o parte este expresia unei înfrângeri, iar de partea cealaltă este o dovadă de revenire la normalitate. Pentru că revenirea la mersul direct al lui Chiron coincide cu împlinirea careului dintre Soare și Neptun, este absolut firesc să îmbinăm doua componente care se bazează pe conflictul de idei, una este cea a normalității, iar cealaltă a refuzului de a privi realitatea așa cum este ea.
Prin urmare, mijlocul săptămânii și, implicit, prima zi a lunii decembrie ne atrage atenția asupra puterii gândurilor, ne arată cât de atractive sunt impulsurile, cât de interesantă poate fi o atitudine motivațională dacă ea nu primește acum o critică, o opoziție, dacă nu este combătută în niciun fel. Pentru că Luna trece pe zodia Capricorn destul de devreme, cea mai mare parte a acestei zile vom lucra cu o motivație. Indiferent de hotărâre sau de observație, vom știi foarte clar care este poziția, de ce am procedat în felul acesta. Desigur, nu înseamnă că dacă suntem foarte siguri pe poziție neapărat avem dreptate. Dreptatea nu v-a reuși să răzbată acum, nu va reuși să se impună decât dacă în grupul de apartenență există o toleranță în sensul acesta. Revenirea lui Chiron la mersul direct pe zodia Pești, acolo unde se află Neptun, planetă care împlinește în noaptea de miercuri spre joi un careu cu Soarele, ne vorbește despre o gestionare deficitară a unor informații, despre accesul la putere fără dramatism, cu maximă luciditate. În momentul de față luciditatea este rece, prea rece, severă, ceea ce ar putea să devină un mare inconvenient.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi ce am fi dispuși să facem pentru a schimba lumea în bine. Dacă în acest joc al imaginației observăm că am fi dispuși să facem doar ceea ce este comun, doar ceea ce ni se întâmplă în fiecare zi, înseamnă că nu suntem pregătiți pentru aspirații atât de înalte.

Independență. Capacitate de expresie nouă. Prin independență se găsește soluția perfectă la un conflict social. Realitatea pare deformată. Raporturile sociale sunt puțin cam reci. Se merge doar pe interes. Curajul încălzește prea tare. Soluțiile la problemele trecutului ne pun în dificultate prin inflexibilitatea lor. Spirit critic neinteresant. Proiecte îndrăznețe. Ne-am ales cu un dușman foarte puternic. Criză de idei generată de o criză financiară. Se finalizează un proiect început recent. Multă îndrăzneală. Regretele sunt transformate în motivație pentru a însuși bunul cuiva. Ies la lumină personaje din umbră. Scara valorilor este din nou schimbată.

Pentru că Luna mediază acum tendința Nodurilor, cea de-a doua zi a lunii decembrie are toate șansele să devină una de biruință. Apoi, se mai împlinește și trigonul dintre Marte și Jupiter care ne scoate în evidență acele puteri care cresc, acea lumină care se intensifică, acea vocație care devine din ce în ce mai clară, atât pentru noi, prin beneficiile pe care le obținem, cât și pentru ceilalți, prin ajutorul primit. Dar nu e totul. În toată această ecuație frumoasă Mercur are un rol negativ. Aproape toată ziua va trece pe ultimul grad din zodia Săgetător și se încearcă înțelegerea sentimentelor confuze care au fost foarte pregnante de-a lungul acestei săptămâni. Prin abordarea aceasta, oamenii urmăresc să finalizeze în mare viteză demersuri susținute de aceste crize arătând curaj și deschidere față de noi proiecte. Pe lângă lucrurile acestea mai există un aspect pe care ar trebui să-l avem în vedere în cea de-a doua zi a lunii decembrie. Spre seară, Luna se va afla într-o relație negativă cu Jupiter pentru că va trece prin conjuncția cu Pluton. În felul acesta, un element personal ne ajută să descoperim un nou sens al crizelor sociale pe care le parcurgem. S-ar putea ca rezultatul acesta să nu ne folosească ori ca schimbarea scării valorilor și transformările pe care credem că le facem prin decizii categorice să nu ne aducă o poziție socială importantă sau să nu devenim mai liniștiți, mai sănătoși, mai bucuroși doar pentru că am identificat rolul pe care-l avem într-o problemă socială. Cu toate că lucrurile acestea nu sunt orientate după voință proprie, rezultatele spectaculoase ale zilei de 2 decembrie ne ajută să devenim victorioși într-o situație care până acum a fost delicată. Aceasta este marea realizare a momentului, ceea ce descoperim și spre finalul acestei zile ni se va părea deosebit de interesant. Această descoperire va rămâne interesantă, în timp ce victoria va începe să producă din aproape în aproape efecte atât în viața privată cât și pe zona socială.
Prin urmare, 2 decembrie ne îndeamnă să fim practici prin viziune de ansamblu, nu prin mici achiziții. Teama că proiectele acestea care se extind foarte mult ar putea să ajung în colaps îi poate face pe unii să privească spre viitor cu grijă, să fie descurajați și să urmărească asocieri la întâmplare în ideea că dacă nu sunt singuri vor trece mai ușor peste probleme. Victoria aceasta este dominată de spirit de aventură, de posibilitatea de a înțelege rolul pe care-l avem într-o problemă socială cu scopul de a evita o capcană, pentru a avea un randament mai bun, a trăi cu bucurie, încântare pentru a rezolva multe într-un timp foarte scurt, pentru optimism. Trecerea lui Mercur pe zodia Capricorn este un semn bun. Nevoia de succes se transformă în interes pentru a face, în preocupări față de acțiuni concrete, adică se trece de la teorie la practică. În mare parte, 2 decembrie este o zi de conduită când tot ceea ce merge bine ne bucura, ne încântă și ne dă un elan în a crede că lucrurile pe viitor vor fi și mai bune. Asta înseamnă că grija cea mai importantă a momentului ar trebui să fie preocuparea față de calitate. Dacă în demersurile pe care le facem nu intervenim prin calitate, ci prin cantitate, vom da putere și aspectelor rele, adică aceasta va crește și cu bune, dar și cu rele. Dar pentru că trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Săgetător nu este un lucru simplu, cel care va prefera cantitatea va trebui să dispună de mecanisme proprii de autoapărare, de relaxare, de deconectare pentru că vor fi amplificate multe din gândurile îngrijorătoare pe care le-am parcurs în ultimele trei săptămâni. Dacă pentru omul care apreciază calitatea scara valorilor se va schimba în raport cu victoriile obținute acum, individul care va trăi ziua de 2 decembrie prin lăcomie, considerând cantitatea mult mai importante decât calitatea, este avertizat că-și va amplifica singur problemele care ar trebui să rămână definitiv în trecut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți asupra flexibilității. Omul lacom va fi inflexibil și își va ascunde acest defect prin agitația cu care își trăiește toată această nevoie de mai mult. Omul profund va avea acum randament foarte bun.

Contracte interesante. O rezervă administrează corect un schimb de factură administrativă. Se discută mult despre sentimentele restrictive. Despărțirea este transformată într-o dramă. Există un subterfugiu. Energiile superioare ne îndeamnă să depășim o limită. Frustrare cauzată de sentimente neîmpărtășite. Anumite relații sunt complicate. Înfruntarea unei realități. O durere se accentuează. Sentimentele sunt complicate însă pot fi suportate. Se dorește mai mult de la viață. Faptele arată că inspirația este un semn de grație. Se modifică o trăsătură. Vitalitate. Agresivitatea poate fi sublimată într-o altfel de energie.

Abia spre finalul săptămânii înțelegem că binele construit cu pași mici este un element absolut esențial pe care fiecare om profund l-a reintegrat destinului său. Relația bună pe care Marte și Saturn o împlinesc acum ne vorbește despre înfruntarea realității pe baza achizițiilor din ultima perioadă, pe baza a ceea ce am văzut și înțeles, dar, în plus, și pe baza a ceea ce am schimbat prin voință proprie și a fost bun. Apoi, pentru că nu e totul, momentul zilei de 3 decembrie aduce și observația unui abis, observarea unei probleme care devine foarte complicată prin îndurarea pe care o conștientizăm ca fiind la cote din ce în ce mai reduse. Avem puterea de a duce mai departe un demers, de a fi deschiși față de nou, de a îndrăzni mai mult, însă ceea ce nu s-a rezolvat prin aceasta abordare creează o neliniște ciudată care se va răsfrânge asupra sistemului de valori. Ceea ce nu putem suporta la noi înșine, nu mai putem accepta nici la ceilalți, ceea ce nu am atins prin aplicarea unor tehnici neobișnuite nu va mai putea fi atins decât, poate, pe alte conjuncturi, în anul următor. Cu toate acestea, energiile superioare ne îndeamnă să rămânem în continuare cu această viziune optimistă care ne spune că prin efort propriu putem schimba, cu pași mici, din aproape în aproape, ceea ce până acum părea de neclintit. Numai prin acest efort susținut, numai prin aceste acțiuni făcute cu mare implicare reușim să desprindem răul, să-l împărțim în fragmente foarte mici și abia după aceea să sperăm că, prin transformarea pe care am declanșat-o, putem schimba fața lumii.
Cu alte cuvinte, ceea ce se va întâmpla pe 3 decembrie ține mai curând de miracolul vieții. Avem ocazia acum să vedem din nou care este punctul nevralgic al societății în care suntem integrați, care sunt puterile pe care vrem să le folosim pentru a repara o problemă și, la modul concret, care este schimbarea pe care suntem în stare să o producem. Astfel, vom vedea care este impactul real pe care-l avem asupra destinului propriu, asupra destinelor celorlalți, reușind să lăsăm o urmă frumoasă și eficientă a trecerii. Numai în modul acesta se poate spune că faptele pe care le facem ne arată că inspirația este un semn de grație, nu o risipă a universului. Numai în modul acesta putem înțelege de ce întotdeauna energiile superioare ne îndeamnă să ne depășim condiția.
Prin urmare, 3 decembrie devine o zi a schimbărilor spectaculoase care se produc pe baza pașilor mici pe care i-am făcut până acum, dar și pentru că am fost încrezători că multe din cele care păreau de neclintit, imposibil de rezolvat au acum o altă înfățișare. Ceea ce am reușit să schimbăm până acum trebuie să rămână în această zonă, inclusiv erorile. Relația proastă pe care Neptun și Junon o împlinesc ne ajută să vedem foarte multe la noi înșine și la ceilalți, dar nu trebuie să privim realitatea de acum cu aroganța că dacă am schimbat ceva putem schimba orice. Momentul de față aduce o împlinire, certitudinea faptului că rezultatul vine doar pe măsura efortului. Ea nu este condiția de a schimba totul după bunul plac. Tendința de a aborda totul ca pe un instrument care trebuie să slujească interesului egoist este marele pericol. Cu alte cuvinte, ar trebui să ne folosim energia și determinarea pentru a ne plasa pe o linie ascendentă, nu pentru a răscoli probleme în ideea că această vitalitate este obligată să soluționeze imposibilul . Firele destinului sunt în continuare încurcate și ar trebui să nu uităm că modestia este o virtute, iar virtuțile definesc statutul omului înțelept. Lăcomia, așadar, nu ar avea ce căuta aici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i judeca pe oameni după ceea ce descoperim acum, după observațiile pe care le facem, după ceea ce înțelegem că se întâmplă.

Sentimentele par răvășite. Avem nevoie de schimburi eficiente. Visăm la lucruri care nu se pot obține ușor. Limitările sunt depășite prin activități de grup. Echilibru. Se depășesc condițiile unor colaborări normale. Se mizează mult pe rezultate. Înțelegem mult mai ușor informațiile celorlalți. Avem acces la înțelepciune. Orice întrebare primește răspuns. Ne temem de instabilitate.

Experiențele profunde pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni ne aduc în fața unei mari confuzii. În primul rând, se va pune problema unei instabilități, considerând că acele demersuri care nu au mers mai departe nu merită atenția cuvenită. Trecerea Lunii prin zodia Vărsător aduce o risipă prin conversație, prin idei abstracte care nu vor putea fi prea ușor transformate în idei practice. Cu toate că Mercur se află acum pe zodia Capricorn și dispune de un interes mult mai mare pentru organizare, administrare, metodă, ceea ce se referă la evenimente de amploare, ceea ce face referire la destinul propriu poartă amprenta instabilității, a refuzului. În consecință, ceea ce se întâmplă acum devine un obstacol pe care-l vedem disproporționat și față de care ne comportăm după cum îl percepem. 4 decembrie poate deveni o zi de severitate când avem acces la înțelegere doar dacă ne respectăm strict programul propus, doar dacă ne menținem echilibrul. Din nefericire, impactul lui Junon asupra acestui context este în continuare dominat de relația proastă pe care o are cu Neptun. Oricât de mult am încerca să ne menținem în această zonă a bucuriilor pe baza a ceea ce am obținut prin efort propriu, există o presiune socială care ne ține în tensiune. Unii vor considera că sunt îngrijorați deoarece parcurg o ultimă etapă a unui demers personal și social, iar alții că rezultatele obținute în ultima perioadă, despre care nu știu prea multe și pe care nu le pot încadra corect nevoile pe care le au acum îi vor compromite iremediabil. Ceea ce este intens și frumos rămâne așa, dar poate produce efecte.
Prin urmare, în ultima zi a săptămânii se menține această notă a intervalului referitor la răspunsuri pe care le primim față de rolul pe care îl avem în grupul de apartenența, față de schimbarea pe care o putem produce. Dacă realizările sunt prea mari ne va cuprinde grija că acesta este vârful lor, că nu le putem duce mai departe, ci poate, cel mult, le vom putea stabiliza.
Dacă omul obișnuit va fi cuprins de această instabilitate, cu toate că unghiurile care se împlinesc acum sunt bune, omul profund va înțelege că toată această agitație este întreținută de observațiile pe care le face asupra contextului social destul de încordat. Apoi, pentru că studiem astrologia, știm că acest context încordat ține de o nouă ideologie care a cuprins acum lumea, dar care nu va fi în stare să producă, prin ceea ce declară acum, efecte constructive. Asta înseamnă că acum mai mult se va vorbi despre lucruri care agită decât să se facă în mod concret ceva. În consecință, grija față de acest periculos este complet inutilă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că rafinamentul se aprofundează prin liniște. De asemenea, liniștea interioară nu trebuie să fie identică celei exterioare. Dacă lucrurile afară sunt agitate ne putem retrage către pacea sufletului și să lăsăm furtuna să-și facă de cap.

1 thought on “28 noiembrie – 4 decembrie 2016

  1. adi dragos spune:

    aici, apropierea de perfecțiune îmi pare realizabilă 🙂 – și aleg bucuria 🙂 mulțam fain

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.