21 – 27 noiembrie 2016

21 – 27 noiembrie 2016 este săptămâna unui succes pe care-l vedem în culori aspre și a limpezimii la care nu ajungem încă. Acest interval ne aduce un avertisment referitor la calitatea pe care o avem în grupul de apartenență, în demersurile care ne caracterizează, dar și la energiile pe care le punem la dispoziția celorlalți pentru a-i ajuta sau pentru a-i încurca. Nu putem vorbi despre calități remarcabile doar pentru că această săptămână lucrează și cu succesul sau cu limpezimea, însă în mod sigur înțelegerea acelor impulsuri care nu sunt prea corecte ne ajută să descoperim un traseu foarte frumos, poate chiar unul foarte simplu pe care nu am îndrăznit să mergem până acum deoarece ni se părea prea firav.
La capitolul evenimente astrale ne bucurăm în acest interval de trecerea Soarelui pe zodia Săgetător, semn de bucurie și de expresivitate, de împlinire a unor unghiuri frumoase în care Mercur este personajul principal, dar și, vedeta acestei săptămâni, împlinirea careului dintre Jupiter și Pluton. Dacă aceste elemente mici cu care vom lucra în fiecare zi ni se vor părea, în sine, prea puțin importante, impactul lor, cumulat cu acela care ne vine din săptămânile anterioare, asupra rafinamentului spiritual, asupra inspirației, asupra legăturii pe care o avem cu acele mesaje subtile care ne șoptesc la ureche sau ne așază pe drumul cel bun, este unul fabulos. Dacă în această săptămână nu s-ar fi consumat această secvență dificilă, atunci nu s-ar fi pus problema ca elementele acestea mici să fie văzute ca făcând parte dintr-un mecanism mai mare, nu s-ar fi pus problema ca succesul pe care-l conștientizăm acum să fie văzut împreună cu apa tulbure din care s-a ridicat. Ar fi părut o săptămână încercată de probleme personale și cam atât.
În consecință, avem ocazia acum să vedem cât de complicate sunt alegerile personale, cât de ușor ne putem lega de întâmplări care s-au consumat în urmă cu aproximativ 12 ani, fără să fi crezut vreodată că episoadele de atunci ar fi putut să creeze un arc peste timp atât de interesant și de constructiv. Avem nevoie să luăm în considerare această viziune frumoasă a vieții, acest episod care ne eliberează prin viziune pentru a ajunge la o altă secvență, la un alte episod care ne va elibera prin fapte.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a face diferența între gândurile rele pe care ni le argumentăm pentru că vrem să le ducem mai departe și cele care sunt gata argumentate. Cineva putea să facă această diferențiere va găsi și puterea necesară să le oprească pe cele pe care omul comun le proiectează în viitor, pregătindu-se așa cum se cuvine pentru întâlnirea cu succesul.

Se discută mult despre un element benefic. Se dorește înlocuirea inspirației cu o metodă precisă, ce a dat rezultate în trecut. Neputința este valorificată prin alte instrumente. Se discută despre o problemă de fond. Imaginația este zdruncinată. Ne implicăm în acțiuni sociale fără un rezultat imediat. Agresarea unui factor normal. Comunicarea este atrasă de o problemă critică. Se venerează o durere. Persistă sentimentul ca un câștig vindecă. Am pierdut un bun. Victoria ne îndeamnă să ne gândim mai mult la eșecuri decât la ceea ce am câștigat. Retrospectivă epuizantă. Se construiește o punte între răul trecutului și binele viitorului.

Trecerea Soarelui pe zodia Săgetător ar trebui să ne ajute să vedem lucrurile mult mai clar, să înțelegem mult mai bine cum anume trebuie să procedăm pentru a ne atinge anumite ținte. Dar, până când Soarele să treacă pe zodia Săgetător, cea mai mare parte a zilei de 21 noiembrie va fi dominată de trecerea acestui astru pe ultimul grad al zodiei Scorpion. Asta înseamnă că, dacă ar fi să ne referim la elementele benefice, prin această poziționare a Soarelui, mai mult se va discuta, decât se va împlini, mai mult vom spera într-o schimbare, decât să o punem în practică.
Cu toate acestea, elementele benefice nu sunt absente pentru că Luna, după ce va împlini careul cu Soarele, activând și în cazul său ultimul grad al zodiei Leu, semn de mândrie, de importanță de sine, de aroganță, va trece pe zodia Fecioară și va vedea că problemele vieții, cel puțin în această perioadă, sunt cam pentru toată lumea la fel (careu cu Junon). Junon se află pe Săgetător, acolo unde va intra Soarele cu puțin timp înainte ca ziua să se termine. De aici înțelegem că se va face un transfer de atenție, de idei, poate chiar de putere, dar nu pentru demonstrații, ci pentru a îmbunătăți comunicarea sau încredere în sine. Dacă trebuie ca lucrul acesta să se facă pentru retrospectivă, atunci oamenii nu vor refuza, vor accepta sugestiile venite din exterior, poate chiar de la oameni pe care nu-i apreciază, totul de dragul unei armonii pe care vor să o construiască din aproape în aproape. Asta înseamnă că încă de la începutul acestei săptămâni vom intra în linie dreaptă în aplicarea devizei generale a săptămânii, în special acea parte a sa care se referă la culorile aspre ale unor situații pe care să le rezolvăm.
Binele este ascuns și de această dată, însă nu în noroi, ca în săptămâna anterioară, ci mai aproape de frumos, de rafinament, adică are o cromatică mult mai ușor de înțeles, însă aceasta este aspră, dar evenimentele în care ne implică nu sunt prea complicate sau mari consumatoare de resurse, pentru că, înainte de toate, trebuie să fie educative. Tonul aspru se va risipi în momentul în care nu vom mai considera că tot ceea ce ni se întâmplă este nedrept. Dar pentru asta avem nevoie de înțelegere, adică avem nevoie ca Soarele să intre pe zodia Săgetător, iar Luna să nu se mai afle într-o relație proastă cu Junon, adică să treacă această zi și să se împlinească premisele exterioare și interioare ca lucrul acesta să fie posibil.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne familiarizează cu tonurile aspre pe care le vom întâmpina de-a lungul acestei săptămâni din abundență. Unii vor avea impresia că ceea ce a fost bun le este adresat, că nu mai pot vorbi liber, că nu mai pot comunica atât de ușor ca și până acum, că se pierd în detalii, iar lucrul acesta nu poate fi bun și nici constructiv. De asemenea, cred că imaginația le joacă feste dacă speră ca la capătul acestui drum complicat să găsească frumusețe, rafinament, liniște. Încă de pe acum reușim să construim o punte între răul trecutului și binele viitorului, nu doar să vorbim despre asta.
Dacă ar fi să privim conjuncturile astrale ale acestei zile doar din perspectiva evenimentelor, nu și din cea a înțelegerii sau cunoașterii, ne va rămâne în memorie senzația că participăm la o suită de evenimente ce trebuie să se finalizeze foarte repede, unele dintre ele neputând să se susțină fără binele unui om care a sacrificat din patrimoniul său în săptămâna anterioară, adică a reușit să scoată la lumină de acolo de unde nu mai speram sa obținem ceva, frumuseți inimaginabile. Omul acela devine un factor de echilibru chiar din prima zi a acestei săptămâni și el va fi ușor de recunoscut pentru că devine un liant între două sau mai multe forțe care sunt pe punctul de a declanșa o mare confruntare. Prin intermediul acestui liant totul se liniștește însă piesele implicate în acest puzzle își păstrează notă agresivă, gândurile aspre, culorile înțepătoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că ceea ce ne aducem aminte din săptămânile anterioare este obositor. Ceea ce ne amintim face parte dintr-o zonă a acțiunilor, iar acum omul care-și amintește că a făcut ceva, nu doar a primit, este cel care caută, care lucrează cu sine, care vrea să progreseze.

Informații corecte. Deschidere către un alt plan al valorilor. Suntem nemulțumiți de o colaborare. Din nou se pune problema deschiderii față de aspirațiile celorlalți. Încercări care vin prin valorile timpului. O ușoară întârziere ne vorbește despre discernământ sau maturitate. Suntem împotriva unui demers public. Orgoliul și ambițiile sunt criticate. Mândrie. Aspirații către un alt plan al comunicării. Invidie. Complexele de inferioritate sunt raportate la o metoda de purificare. Călătorim în trecut. Viața poate fi așezată pe noi baze. Metoda de lucru este judecată după rezultate. Avem nevoie să lăsăm în urmă ceea ce ne-a consumat energia până acum. Desprindere eficientă.

Într-un acord frumos cu speranțele de viitor, relația bună pe care Mercur o definitivează acum cu Jupiter ne încurajează să credem în lucrurile bune, nu doar ale noastre, ci și ale celorlalți, să găsim indulgență față de lipsa puterii, cu atât mai mult cu cât aceasta, în perioada de față, face în așa fel încât demersurile care nu au viitor să fie întârziate. Cel care este deschis și înțelege mesajele pe care le primește, va respecta informația care vine din subtil și care încurajează să se ocupe doar de ceea ce are viitor. În consecință, ciclul draconitic inițiat azi ca prim aspect al acestei zile, va fi direct răspunzător de evenimentele frumoase care trebuie să ne ducă pe drumul cel bun.
Unghiul minunat pe care Mercur și Jupiter îl împlinesc acum ne ajută să înțelegem cum anume trebuie folosită justiția, progresul prin idei, prin maturitate sau disciplină, fără a folosi împotriva celorlalți rezultatele pe care le obținem. Vor exista și oameni care, mai mult din lene decât din ignoranță, se vor pune de-a curmezișul și nu vor vrea să facă nimic bun pentru ei acum. Aceste ființe se situează pe careul dintre Lună și Mercur, adică rămân în continuare într-o zonă conflictuală, cea dominată de neînțelesurile zilei anterioare. Cu toate că un om echilibrat va respinge orgoliul și ambițiile sau măcar se va ține departe de acestea, ființele conflictuale le vor îmbrățișa și se vor afișa prin intermediul lor pentru că numai în felul acesta cred că au putere.
Prin impactul pe care planeta Mercur îl are asupra întregul zodiac, având în vedere că se află în fereastra conjuncției cu Saturn, apare nevoia de educație, cunoaștere și înțelegere sau de aplicare a unor noțiuni teoretice așa cum nu s-a întâmplat în ultima vreme. În felul acesta, sextilul lui Mercur cu Jupiter care ar trebui să aducă un beneficiu personal și un succes prin metodă, disciplină, să nu rămână doar în zona privată, ci să transforme realizarea personală de acum într-o stabilitate de care poate beneficia întregul grup. Dar cel care obține rezultate nu ar trebui să-și facă griji prea mari față de calitatea acestui impact. O ființă care este conștientă că are ce dărui și o mai și face, nu este acum răspunzătoare de ceea ce vor face ceilalți cu ceea ce primesc. Presiunea aceasta pe evoluție, pe depășirea condiționărilor materialiste pe baza unui imbold din subtil, pe baza unei intuiții, ne ajută să selectăm mesajele și să le încadrăm într-o succesiune de reguli care se pot transforma în obiceiuri, în conduită.
Prin urmare, 22 noiembrie ne încurajează să ne deschidem către ceea ce am considerat până acum ca fiind imaterial. Ceea ce se deschide acum în fața noastră a avut o înfățișare teribilă până mai ieri, ni s-a prezentat în culori foarte aspre, dar acum toată această înfățișare înfiorătoare dispare. Asta nu înseamnă că ajungem imediat în stadiul următor, nu înseamnă că limpezimea pe care o dezvăluie ne este dintr-odată accesibilă. Mai avem de lucrat, de adunat mesaje, informații, de căpătat experiență prin colaborări cu oameni care procedează la fel, care studiază, caută, învață, pentru ca limpezime aceasta să ne fie accesibilă. Este clar că destinația cere îndeplinirea unor condiții, iar aceste condiții nu sunt altele decât experiențele de viață. Pentru unii aceste experiențe de viață vor fi asemenea maturității pe care oamenii le obțin de la o anumită vârstă încolo. Alții vor considera că dacă studiază temeinic, dacă învață o limbă străină, dacă interacționează cu oameni situați pe mai multe nivele sociale, atunci cunoașterea despre lume și viață se extinde și devine maturitate. Nu contează cum anume se ajunge la înmulțirea acestor experiențe de viață, ci contează foarte mult ca acestea să îl schimbe pe cel în cauză în bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a sta departe de regrete. Complexul de inferioritate ne arată acum care sunt barierele pe care ni le-am pus singuri, ele nu sunt în stare să ne spună prea multe despre limitările reale.

Intuiția poate fi istovitoare. Combinație între plăcere și cunoaștere. Dorim să transformăm un element banal într-un element foarte valoros. Se concentrează o forță. Comunicarea lucrează pe baza altor recomandări. Melancolie. Simplitatea nu ne ajută să ne alegem viitorii colaboratori. Zâmbetele sunt false. Disciplina de lucru ne ajută să fim eficienți. Disponibilitate pentru lucru în echipă. Valorile sunt judecate după modul cum sunt îndeplinite atribuțiile funcției. Bucurie controlată. Pierdem din vedere că împlinirea unui deziderat nu se bazează pe dorință, ci pe muncă și disciplină. Aspirații împlinite fără a distruge nimic.

Cele două unghiuri frumoase care se împlinesc acum ne vorbesc despre ispita pe care o putem confunda cu beneficiul, despre regretul pe care am putea să-l așezăm pe un piedestal, să îl elogiem, să-l prezentăm față de comunitate ca un element foarte bun pe care toată lumea ar trebui să-l aprecieze. În realitate, 23 noiembrie ne vorbește despre frica de a ne schimba, de a permite celorlalți să se schimbe, de a cădea la o înțelegere frumoasă cu ceilalți, dar de a nu ne orienta cu brațele deschise către ceea ce este greu sau imposibil de realizat. De lucru acesta este răspunzătoare în special Luna care trece acum pe ultimul sector al zodiei Fecioară. Capul Dragonului, aflat din octombrie 2015 pe această zodie, îi face pe oameni să își atribuie roluri mult prea importante, prea mari, nu pentru că vor acum să recupereze timpul pierdut, ci pentru că nu știu care le sunt adevăratele valori cu care trebuie să lucreze, nu au capacitate de sinteză, nici de selecție. Nici conjuncția lui Mercur cu Saturn nu-i ajută să fie selectivi, pentru că, împlinindu-se pe zodia Săgetător, aduce doar gânduri înalte, dar la grămadă, și foarte ambițioase, dar cu gloata, cu moda. Apoi, nici trigonul pe care Chiron îl va împlini cu Luna neagră nu-i ajută pe oameni să vadă problemele mai clar pentru a le ocoli, ci crește gradul de îndurare, schimbă sensibilitatea durerii și îi încurajează să se implice în activități foarte ample și foarte complicate considerând că nu degeaba sunt acum foarte permisivi cu durerea, pentru că trebuie să suporte. În realitate, evoluția zilei de 23 noiembrie nu este pe verticală, ci pe orizontală, nu este către o țintă foarte înaltă, ci către a menține, a permanentiza, a stabiliza.
Nu spune nimeni că metoda de lucru folosită astăzi nu este foarte eficientă, ci doar că beneficiile nu vin pentru că este aleasă în consonanță cu o țintă, ci pentru că lucrează foarte bine pe operații mici, pe procedee scurte. Apoi, nici continuitatea ei nu este prea generoasă. Doar în mintea oamenilor eficiența de acum poate fi reprodusă la o scară foarte înaltă în așa fel încât să creadă că dacă vor face așa de acum încolo, nu va exista niciun obstacol pentru a obține ceea ce-și doresc. Chiar și în această zonă a metodei foarte corecte există un beneficiu fals, iar el va fi observat doar prin raportare la ansamblu situației. Ceea ce se întâmplă astăzi, privit strict la momentul prezent, este foarte bun. Dacă cineva va îndrăzni să raporteze evenimentul de acum la ansamblul săptămânii, la ansamblul lunii sau chiar al anului, va vedea că lucrurile stau altfel.
Prin urmare, 23 noiembrie se va dovedi a fi o zi înșelătoare. Pentru unii va fi istovitoare, însă doar pentru că nu doresc să renunțe la ambiții mai vechi pentru a se bucura un pic, pentru a se destinde, pentru a se declara încântați de lucrurile mărunte pe care le pot face foarte ușor. Presiunea va veni doar în cazul acestor oameni care sunt prea rigizi în căutările lor. Ceilalți însă vor reuși să combine elementele bune și frumoase, cu cele care impun o presiune teribilă, care cer îndurare, efort suplimentar efort de atenție. Vom avea o disponibilitate față de lucru însă ea se va risipi destul de repede imediat ce Luna va intra pe zodia Balanța, adică spre seară. Având în vedere că episodul acesta se consumă seara, pentru mulți este de la sine înțeles că programul activ s-a cam încheiat, deci nu ar fi o pierdere prea mare. Cei care obișnuiesc să lucreze în timpul nopții vor vedea că le scade randamentul sau el nu va fi așa cum s-au așteptat în timpul zilei sau așa cum este de regulă.
Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem astăzi este să ne atribuim roluri foarte grele doar pentru că sunt grele, fără să ne gândim dacă este util sau nu. Ne vom gândi doar că putem să le facem și considerăm că în sensul acesta există un rost subtil, o menire, o predestinare. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală sunt obișnuiți cu ipostaze de genul acesta și vor putea să gestioneze așa cum trebuie momentul. Ceilalți vor fi când mulțumiți, când exasperați, când încântați, când foarte obosiți. Dacă nu uită că rostul acestei zile este de a menține echilibrul, armonia pe orizontală, nu de a acumula pe verticală, atunci tot ce ține de trăsături extreme se va orienta de la sine către centru, oboseala va trece în câteva minute, stările de nervozitate de asemenea, iar bucuriile ce depind de ceilalți vor fi văzute așa cum sunt, adică false.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cât de bine ne-ar prinde să fim acum mulțumiți cu puținul pe care îl avem.

Idei noi. Trăsăturile constructive ale vieții ne țin captivi în vechi observații de bine. Sentimentele sunt cuprinzătoare. Independență. Avem nevoie de metode noi de lucru. Diplomația este privită ca o formă de deschidere către o realizare nouă. Visăm prea mult. Bucuria este judecată după părerile celorlalți. Inteligență practică. Noblețe. Demnitate.

Luna se află acum în prima sa zi de tranzit prin zodia Balanță și va avea de împlinit trei unghiuri frumoase, dar foarte simple ori mult prea simple pentru a putea ține sub control furtuna acestei săptămâni. Dacă în primele trei zile ale acestui interval nu am înțeles cât de importante sunt alegerile, nu vom reuși nici acum, adică dacă am pierdut trei zile visând la achiziții la care nu vom ajunge niciodată, o vom pierde și pe aceasta.
Dar 24 noiembrie nu ne aduce foarte aproape de eșec, ci foarte aproape de acea informație care ne-a fost transmisă în mod personalizat, pe care o primim pentru a duce mai departe un model de justiție, de echilibru sau de frumos, nu de regret, de descurajare. Achizițiile momentului fac referire la motivul pe care-l are un om pentru a deveni liber. Unii, pentru a deveni liberi, au nevoie de luptă, de decizii categorice, să demonstreze că au dreptate, dar nu față de oamenii care i-ar putea crede ușor, ci față de adversarii care nu vor absolut deloc să le recunoască acest drept. Relația bună pe care Luna o are acum cu Junon, element astral aflat în fereastra conjuncției cu Soarele, ne vorbește despre aspirații bune pe care le menținem cu mare efort.
Este clar că orice formă de combinație pentru adjudecarea unui drept, pentru stabilizarea pe o regulă se face cu un mare consum de energie, fără a avea promisiunea că rezultatele sunt cele pe care le așteptăm. În felul acesta, înțelegem că avem prea mari așteptări de la un moment banal care, în plus, ne cere și un preț foarte mare pentru a ne menține în noutate, pentru a ne bucura. Și astăzi vom vedea că dacă vom dori să modificăm ceva pe zona publică sau opinia cuiva, să lansăm un model, să ne prezentăm punctul de vedere, nu vor fi suficiente noblețea, demnitatea și inteligența practică, ci avem nevoie să știm care ne sunt drepturile pentru a vedea unde lovește adversarul. Conjunctura de acum nu susține lupta, ci doar ne atrage atenția asupra a ceea ce ar trebui să nu pierdem niciodată din vedere. Poate, mai târziu, în anul următor, când Capul Dragonului va trece pe zodia Leu, anumite elemente de putere vor veni de la sine, fie pentru că demersurile de acum își pierd din consistență sau își ating obștescul sfârșit, fie pentru că vom avea suficient de multă experiență și răul acesta social nu se mai poate prolifera atât de ușor. Cert este că nu este prima dată când ne vom întâlni cu o problemă de genul acesta, dar cu cât vom fi mai atenți la ceea ce ni se recomandă, cu atât mai mici vor fi costurile.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unei decizii categorice. Unora decizia de acum li se va părea ca fiind periculoasă pentru că îi duce spre muncă, spre efort, spre răbdare sau nu le permite să învețe o tehnică nouă fără să depună un mare efort. Deși Luna este în Balanță și multora li se va părea că aceste situații ar trebui să fie simple ori nu atât de complicate de interacțiune, chiar de interacțiune vor fi puse în dificultate, iar dezamăgirea va veni de acolo de unde avem așteptările cele mai mari.
În mare parte 24 noiembrie este o zi bună, constructivă care ne ajută să fim foarte practici, dar nu ne susține niciun demers legat de noblețe, demnitate sau inteligență. Multe din cele pe care le facem astăzi și ne bucură vin din instinct, din plăceri, din rămășițe ale unor bucurii care au ajuns la noi conjunctural. În contextul acestei săptămâni, neputința de a reuși să punem în practică puținul pe care îl știm reprezintă un feedback neplăcut pe care comunitatea îl lansează individului. Unii vor fi descurajați în fața acestui obstacol, deși nu ar trebui. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că ar trebui să ne menținem calmul, să nu ne luăm după aparențe, să fim puternici și răbdători în momentul acesta pentru că de acolo ne vin demnitatea și noblețea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde timpul luptând împotriva morilor de vânt, împotriva celor care ne-au demonstrat până acum că nu doresc să se schimbe în ansamblu ori să-și schimbe opiniile. Cine dorește să interacționeze pentru schimbare va știi cum să formuleze pentru ca aceste intenții să fie ușor de citit.

Ridicarea unei interdicții. Valorile practice sunt analizate după rezultate. Succes în prospectarea noului. Nu ne este permisă orice colaborare. Confuzie. Evenimentele sociale ne judecă prea aspru. O colaborare este pusă la încercare ori întreruptă. Norocul ne părăsește. Nesiguranță. Se inventează o problemă de lucru. Secretele sunt compromițătoare. Minciuni periculoase. Ideea de dreptate tulbură conștiința. Avem nevoie să ne desprindem de o falsă cunoaștere. Ne amintim de puteri mai vechi. Avem abilitatea necesară să depășim un obstacol social. Nu ne bazăm pe noroc. Suntem conduși pe un drum încurcat. Viața are nevoie de noi repere.

În noaptea de joi spre vineri se va definitiva careul dintre Jupiter și Pluton, primul din seria celor trei programate pe faza descendentă a ciclului inspirației. Următoarele două se vor consuma pe 30 martie 2017 și, respectiv, pe 4 august 2017. Acest ciclu a debutat pe 11 decembrie 2007, prin conjuncția celor două planete pe zodia Săgetător, și se va încheia pe 5 aprilie 2020 cu conjuncția celor două pe zodia Capricorn. Cele trei sextile programate pentru faza descendentă se vor consuma toate în anul 2018.
Referindu-ne strict la 25 noiembrie, ecuația astrală a momentului aduce capacitate de analiză, teama ca nu cumva evenimentele sociale să ne fi modificat deja traseul și pentru îndeplinirea unor demersuri să fie nevoie de mari compromisuri. Compromisurile momentului ni se par greutăți foarte mari, șanse la care nu ajungem, efort făcut fără plată. Ceea ce trăim acum seamănă cumva cu ceea ce s-a consumat în preajma zilei de 6 august 2004, când, pe ciclul anterior, s-a împlinit careul programat pe faza descendentă. La momentul respectiv a fost nevoie doar de un singur careu, pentru că retrogradarea celor două planete nu a afectat derularea episodului (nu s-au răscolit, ci evenimentele s-au împlinit ca și acum, acesta le era cursul firesc, acesta a fost contextul social), de unde înțelegem că există un mesaj subtil care se continuă acum pe o linie a relațiilor complicate de o pasivitate mai veche, de o manipulare mai veche, de efortul evaluat greșit, de confuziile promovate ca valori sociale construite intenționat împotriva confortului personal sau de structuri administrative care au agasat fățiș tradiția, familia, patrimoniul. Acolo găsim multe din explicațiile a ceea ce trăim acum și nu putem schimba. Acum Jupiter nu se află în Fecioară, ca în urmă cu 12 ani, ci pe zodia Balanță, iar Luna neagră, cu toate că ocupă tot o zodie de apă, nu are atât de multă putere de dezintegrare ca în trecut, pentru că Saturn a trecut deja pe zodie de foc și distrugerea de acum nu are nici disciplina și nici metoda de atunci, ci doar intensitate. Există și un revers al medaliei. Ceea ce anterior era luptă pentru a păstra o valoare, un patrimoniu, o tradiție sau un bun, ce făcea parte din zona intimă a unui grup, a unui popor, a unui individ, devine acum un conflict deschis pentru un progres care are nevoie de încă trei momente de criză pentru a așeza noile valori pe traseele adecvate și, în consecință, să se poată vorbi despre o evoluție constructivă, despre un progres. Tot ceea ce a fost bun din ciclul progresului, adică din relația pe care Jupiter și Uranus o formează în această etapă, începând din iunie 2010 până în aprilie 2024, va atinge, din decembrie 2016 și până în septembrie 2017, o intensitate foarte mare, practic vârful cel mai puternic al acestui ciclu. După aceea, dar în aceeași notă, cu același progres alert, făcut în mod abuziv sau poate prea repede pentru cum sunt pregătiți oamenii, intrăm în faza descendentă care va cuprinde doar trei momente, câte unul pentru fiecare: trigon 2019, careu în 2021 și sextil în 2022.
Momentul 25 noiembrie impune raportarea unui element minor la o scară foarte mare și problema în sine să vină nu din instrumentul folosit, ci dintr-o atitudine, din lăcomia oamenilor care cred că pot apela la minciuni periculoase pentru că vremurile tulburi pe care le trăim ascund o falsă cunoaștere. Rezultatul este unul bun pentru individ, pentru că învață, dar rău pentru comunitate pentru că susține pierderile de valori, de bunuri sau tendința de a ridica din nou pe o zonă socială nemeritată un factor care în trecut a deținut aceeași poziție. Careul pe care Venus și Jupiter îl împlinesc tulbură conștiința și ne lasă impresia că suferința de acum are un rost, de vreme ce seamănă cu ceea ce am trăit în urmă cu 12 ani, de vreme ce vedem o legătură între aceste două momente prin oameni, situații, evenimente.
Cu toate acestea, valorile personale în această zi de 25 noiembrie nu se pot distruge complet prin confuzie, ci doar ne învață să ne mulțumim cu puținul pe care-l avem, să privim evenimentele sociale și să le analizăm comparativ cu ceea ce s-a consumat, atât în sectorul individual, cât și în cel social, în preajma anului 2004. Avem puterea să vedem ce sunt dispuși oamenii să facă pentru a obține din nou un titlu de glorie.
Prin urmare, 25 noiembrie este un episod important al anului 2016 pentru că aduce începutul unor evenimente sociale care se vor finaliza spre sfârșitul anului 2017. Ciclul inspirației îi avertizează pe oameni că informațiile acestea vin pentru a înțelege că în această etapă există un motiv pentru care progresul trebuie înfăptuit în mare viteză, dar nu există nicio justificare ca această viteză să strice. Cel care folosește observația, înțelegerea, poate chiar cunoașterea, pentru a grăbi progresul celorlalți într-un mod abuziv, pentru a ne expune la forme de conviețuire, de organizare, nu arată decât că forțele care erau active în preajma anului 2004, visează din nou la glorie. Omul modest va face acum un pas înapoi și nu se va speria dacă se va simți dintr-odată cuprins de o tristețe adâncă pentru că realitatea de acum, chiar dacă seamănă cu 2004, nu mai are același efect coroziv. Cei care vor glorie, care sunt dispuși să facă orice, trăiesc acum partea întunecată a două cicluri, ciclul inspirației (Jupiter-Pluton) și ciclul progresului (Jupiter-Uranus). Poate de aceea mulți văd această perioadă ca pe una care îi încurajează să-și protejeze obiceiurile intime, liniștea familiei, un ritm de lucru, de vindecare. Oamenii profunzi vor considera că în momentul de față singurul compromis pe care îl pot face este acela de a se desprinde de ceea ce vine din zona publică, chiar de a ignora mesaje populiste. Cei superficiali vor face totul pentru a obține din nou titlurile nobiliare pe care le-au pierdut pe opoziția Jupiter-Uranus din ciclul anterior, adică pornind din vara anului 2003 și până spre sfârșitul anului 2005.
Schema astrală a zilei de 25 noiembrie ne încurajează să simplificăm lucrurile pentru a fi mulțumiți cu noi înșine, pentru a ne întoarce la un confort care să ne alimenteze speranța că suntem pe traseul cel bun. Cel care prin evenimentele zilei de 25 noiembrie va crede ca a ajuns deja la destinație, nu face decât să își alimenteze etapa aceasta cu minciuni. Suntem în săptămâna în care limpezimile pe care le cerem de la viață sunt văzute de departe, deci încercările de acum ne încurajează să credem că experiența nu înseamnă doar a cunoaște două mari momente, cel al începutului și cel al împlinirii, ci ea depinde și de traseul pe care îl parcurgem între cele două puncte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi în evenimentele mici bucurii mari, de a trata cu indiferență minciunile pe care oamenii superficiali sau cei care trăiesc în această perioadă a vieții lor un mare gol le spun cu mare convingere. Lupta cu minciunile lor amplifică nesiguranța și coboară nivelul de vibrație. Echilibrul vine astăzi doar prin lucrul cu sine.

Confuzii. Se pronunță o sentință. Oamenii sunt judecați după ceea ce nu pot obține. Nevoie de educație. Se pornește într-o călătorie. Evadare din spațiul îngust al vieții personale. Resort. Se modifică substanțial condițiile unei colaborări. Evenimente împlinite prea repede. Surprizele se țin lanț. Vindecarea se face prin durere. Acces la informații spectaculoase. Inspirație specială. Desprinderea de o colaborare face loc alteia. Posibilitatea de a ne depăși propria condiție. Progres prin cunoaștere, comunicare, educație. Respect față de ceea ce este obținut prin muncă. Reproducerea unui model pozitiv. Combaterea unui rău cu un bine personal.

Relațiile, proastă cu Chiron și bună cu Uranus retrograd, pe care Mercur le are de împlinit acum ne aduc mari confuzii. Nu știm dacă afectarea stării de sănătate reprezintă ultima etapă a vindecării sau o formă de pedeapsă, nu știm dacă oamenii din preajmă au de îndeplinit un rol negativ sau doar ne încearcă pentru ca după ce depășim acest test să fim mai buni sau mai puternici. Nu știm nimic din toate lucrurile acestea însă vrem să fim văzuți ca fiind persoane puternice, lucide, capabile să înțeleagă și să depășească un obstacol. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor dori să fie văzuți la un nivel pe care nu l-au atins sau pe care nu-l merită încă. Vor fi văzuți în aceste haine nepotrivite prin pretențiile pe care le lansează, prin risipa de cuvinte pe care o fac, prin abuzul de autoritate.
Există o parte bună în toată această situație, iar ea va veni să sublinieze un înțeles aparte pe care îl aplicăm evenimentelor ample. Dacă în celelalte zile ale săptămânii nu am putut să vedem foarte departe de ceea ce era clar în momentul respectiv, acum ne bazăm pe un mare progres, chiar și pe acela al viziunii. Prin acest progres reușim să cunoaștem, să descoperim sensuri noi ale relațiilor, să atribuim calități aparte oamenilor cu care am colaborat de la începutul săptămânii până acum, în ideea că aceștia ne vor deveni aliați de nădejde până la finalul anului. În felul acesta, reușim să reproducem un model pozitiv, dar nu pentru a ne impune, nu pentru a ne atribui roluri care nu ne sunt specifice, ci pentru a combate un rău printr-un exemplu personal foarte bun. Mesajul progresului este unul foarte frumos și prin intermediul său putem ocoli temeri care ne-au alimentat de-a lungul acestui an multe suspiciuni. Unele dintre acestea sunt legate de mersul lucrurilor în general, despre soarta națiunii, despre compromisurile pe care generațiile viitoare trebuie să le facă dacă vor dori să nu contribuie la degradarea rasei umane, ci la progresul ei. Deocamdată avem viziune, adică vedem limpezimile de la capătul drumului, dar nu putem ajunge la ele.
Prin urmare, 26 noiembrie este o zi care ne va pune pe gânduri. Multe din meditațiile momentului se referă la motivele de care avem nevoie pentru a ne desprinde dintr-o colaborare păguboasă, pentru a hotărî să mergem pe un drum existențial puțin cam îngust, doar pentru că acesta este cel mai scurt și doar pentru că este singurul care ne poate duce la o rezolvare rapidă.
În consecință, 26 noiembrie devine o zi a virtuților pe care le descoperim în ograda proprie, a puterilor care ne sunt transferate pentru că le merităm, nu pentru că le-am cerut, a cunoașterii la care avem acces pentru că suntem ridicați la înălțime de calitatea experiențelor pe care le-am avut până acum. Toată această gamă de experiențe, de percepție și de trăiri, nu reprezintă ceea ce căutăm în momentul de față, ci ceea ce nu este programat, un cadou din partea destinului. Acum ne dorim mai mult, iar cei curați la suflet își vor îndrepta privirea către un mai mult al spiritului, al moralității, al armoniei. Deși în momentul acesta se vor amesteca printre ceilalți, cu timpul, poate chiar până la finalul acestui an, aceștia vor fi luminile care ne vor arăta pe unde trece drumul, aceștia vor fi ființele care ne ajută să ne hrănim cu ceea ce este curat și limpede.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că experiență în sine este mai importantă decât percepția. Un om care este calm în percepție va fi calm și în experiență.

Simplitatea este preferată. Acces la informații care dor. Percepție a realității deformată de neîncredere. Independența este evaluată corect. Valorile materiale ridică un semn de întrebare față de scopul vieții. Cineva ne îndeamnă să ne împotrivim unui demers bun. Ne protejăm în fața unui rău. Anumite elemente negative sunt lăsate în urmă. Visăm la o viață mai bună. Se modifică baza unei colaborări. Există o durere însă evenimentele sociale ne îndeamnă să o ascundem.

Mesajul personal are acum o importanță foarte mare. El va reuși să îndeplinească un rol dublu, acela de a scoate în evidență ceea ce este important pe moment, dar și de a face o sinteză a ceea ce am avut de experimentat de-a lungul acestei săptămâni. În mare parte, schema zilei de 27 noiembrie este încărcată de o simplitate care nu ne este familiară. Luna, cu toate că în noaptea de sâmbătă spre duminică va avea de împlinit un sextil cu Capul Dragonului, nu va putea acum să medieze tendința Nodurilor, tocmai de aceea percepțiile de acum sunt foarte importante pentru consolidare, pentru stabilizare, pentru întărirea convingerilor, dar nu pentru proiecte de viitor, nu pentru elan, adică nu permit ca din ele să apară alte motivații care să schimbe calitatea vieții sau să aducă la lumină puteri din folosirea cărora calitatea traiului obișnuit să se schimbe.
Apoi, mai există un element foarte important care se va consuma în ultima zi a acestei săptămâni și el vine din descoperirea unui nou motiv de supraviețuire. Problemele care nu au avut soluție de-a lungul acestei săptămâni nu ni se mai par acum atât de periculoase, atât de complicate, adică avem curaj, avem puterea să credem că foarte curând, poate chiar în săptămâna următoare, să intrăm în posesia unor soluții miraculoase sau poate chiar să le rezolvăm pe acestea printr-o mobilizare în forță. Având în vedere că în această săptămână doar vedem soluțiile, dar nu ajungem la ele, ceea ce ne propunem în momentul acesta rămâne în stadiul de proiect. Nu poate fi însă trecut cu vederea impulsul de a dori ca viața pe care o trăim să fie mai bună, ambiția de a reține toate experiențele care au fost trăite cu implicare de-a lungul acestei săptămâni. Unii vor considera ca prin intermediul acestora devin mai puternici însă și în acest sector visează, proiectează într-un viitor ipotetic poate chiar iluzoriu, acest lucru.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne ajută să ne sedimentăm experiențele parcurse de-a lungul acestei săptămâni, dar să ne și proiectăm în viitor idealul care ni se pare acum foarte important. Avem, în egală măsură, capacitatea de a investiga o durere și ajungem la ea printr-un conflict care se consumă chiar în mijlocul zilei. De lucrul acesta este răspunzător careul Lună-Marte care este pe punctul de a ne opri un demers. În momentul respectiv vom considera că ni s-a făcut un mare rău, că o persoană a urmărit în mod intenționat să ne provoace această neplăcere. În realitate, pentru că multe din schemele acestei săptămâni, dar și, implicit, ale acestei zile, sunt coordonate de forța magică a destinului, răul care ni se întâmplă acum este de fapt un mare bine. În afara acestui moment de conflict, toate celelalte ipostaze personale sau sociale sunt foarte bune, constructive, chiar și atunci când nu au perspectiva pe care ne dorim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu folosi experiențele personale împotriva celorlalți. Dacă medităm astăzi la dreptul pe care fiecare ființă îl are pe această planetă de a exista, de a se comporta, dar și de a evolua în modul propriu, vom vedea cât de dulce este această toleranță atunci când alții o practică la adresa noastră.

11 thoughts on “21 – 27 noiembrie 2016

 1. Ana spune:

  Abia acum incep sa fac diferenta intre abstractul din viata reala si vise,dupa ce ieri si azi,am trait exact ceea ce am visat(80%),singura diferenta fiind ca persoanele necunoscute din vis,erau de fapt persoane apropiate,dar care semanau d.p.d.v fizic cu cele din vis(asta s-a intamplat la mine).Am inteles si mersul pe contrasens,care de fapt se referea la o situatie a sotului cu niste documente,care au plecat spre el dar care nu au ajuns in posesia lui si au tb sa faca cale intoarsa.Iar referitor la computerul din vis,in realitate a insemnat ca toata situatia a plecat gresit din computer(asta i s-a intamplat sotului).Iar in ceea ca ma priveste mersul pe contrasen a insemnat o situatie rezolvata,dar nu potrivit asteptarilor mele.
  Dupa aceasta experienta,va intreb,ce ar tb sa inteleg pentru a evolua?

  1. Că ai tot ce-ți trebuie pentru a evolua, dar le folosești pentru a anticipa ceea ce oricum se va întâmpla. Dacă le traduci așa, nu-ți vor folosi. Pilda cu barca la asta se referă… Cere să afli ceea ce poți schimba, nu să afli când răsare soarele, că asta se întâmplă independent de voința noastră, a oamenilor.

 2. Amelia spune:

  Domnule Coser. Sant balanta si doresc sa incep o afacere mica si am asteptat foarte mult ca Jupiter sa intre pe casa 1 dar acum ma intreb daca din punct de vedere astrologic oare e bine sa demarez proiectul acum,cat Jupiter e pe casa 1 sau e mai bine anul viitor cand e pe casa 2? Sunt oare mai bine sustinuta acum sau incepand de anul viitor? Multumesc

  1. Dupa datele pe care mi le oferi, nu știu.
   Oricum, daca începi acum, ai nevoie de implicarea celorlalți, nu poți singura, daca vei începe la anul, vei avea nevoie de suport material, de o finantare exterioară, de un ajutor.
   Pentru ca lucrurile să fie bune, urmăreste, în primul rând, relațiile lui Jupiter cu guvernatorul temei natale și cu cel al revoluției solare. Apoi trebuie observate și alte elemente legate de demersul în sine, spre exemplu obiectul de activitate. Nu se poate stabili doar după Jupiter.
   Totuși, nu trebuie să uiți că revoluția solară validează totul.

   1. Amelia spune:

    Va multumesc pentru raspuns.

 3. stefi spune:

  Dl Coser,am avut un an foarte greu d.t.p.d.v.,in iunie simteam abisul sub picioarele mele,nu intelegeam pt. ce exist,datorita articolelor dv. si a dnei Adriana am vazut o lumina firava…m-am agatat de ea.Am evoluat mult(zic eu),am gasit sensul vietii,iubirea in mine si in Dzeu.Am avut curajul si am bagat divortul pe 15iunie ,s-a terminat pe 21sept,in ciuda vestilor proaste cu sanatatea din iunie, acum 80%sint bine.Simt ca sint om,ca traiesc,nu mai sint cenusa calcata in picioare si apoi aruncata.Locuiesc in continuare in aceeasi casa cu cel ce mi-a fost sot si m-a inselat cu una de virsta fiului nostru.M-am lasat in voia lui Dzeu si sint bine,articolele dv.ma ghideaza sa inteleg mai bine.Totusi ceva nu imi da pace,simt ca nu inteleg,ratiunea imi spune ca am terminat-o cu el ,i-am dat prea multe sanse.Totusi ceva imi spune,imi sopteste ca e sufletul meu pereche,.Mentionez ca el nu incearca sa se apropie nu imi da false sperante,vb strictul necesar,si chiar isi continua relatiea chiar daca acum mai mult pe telefon.Atunci ce se intimpla,ce incearca planul subtil sa-mi spuna.In fiecare zi ma trezesc fericita,zimbind(n-am mai fost asa de 20de ani)nu imi mai e frica sa cresc flori(el nu vroia) am camera asa cum vreau eu,florile imi bucura inima.Atunci ,de ce acum cind am liniste si pace sufletesca ceva imi spune din ce im ce mai des si mai tare ca e perechea mea.Sint Stefana nascuta in 13 nov 1969,el Stefan 19 iunie 1965..accept cu bucurie orice indrumare.Va multumesc mult.

 4. Pentru că nu știi să pierzi sau nu vrei să accepți o pierdere simplă. Între cele două date există o incompatibilitate pe răbdare și sinceritate. Apoi, când nu există răbdare și sinceritate intervin orgoliile. Nu renunți, nu pentru că te-ai gândi că ar fi bine sau rău, ci pentru că nici nu-ți pui problema că poate exista și varianta cealaltă. El iubeste minciuna, tu oamenii cu probleme. Ai nevoie să te desprinzi din schema aceasta obositoare ca să poți vedea și alți oameni, să poți interacționa și altfel. Ce vei face? Îți vei consuma anii ce vor veni doar cu această problemă. Nu înțelegerea în sine lipsește, ci ceea ce există după, partea esențială, cea care îi unește pe oameni și prin tăcere și prin vorbe, și prin fapte și prin gânduri.
  Te trezești fericită? Și de ce nu rămâi așa? Probabil pentru că îți lipsește un anumit schimb, o anumită interacțiune. Ce faci pentru a completa acest gol? Te intorci emoțiile mai vechi? Nu! Categoric nu! Rămâi în sentimentele frumoase și atunci oricine va avea loc lângă tine, poate chiar și el, oricine se va simți bine cu tine, poate chiar și el. Nu te mai frământa cu ceea ce nu poți schimba în momentul de față. Schimbă acum ce poți și să ai încredere că nimeni în această lume nu este de capul lui. Cu toții avem ajutor. Pentru a-l primi ai nevoie să faci ceea ce poți, cât poți, cum poți, dar să fii sinceră cu tine, față de tine în gândurile și sentimentele tale, iar când simți că nu mai poți fi sinceră (că, poate, ai vrea să se mai întâmple și altfel) formulează-ți în minte problema cât mai clar cu putință. Atât de simplu este!

 5. stefi spune:

  Va multumesc f mult ,e adevarat eu toata viata am facut cum e mai bine pt. altii,eu nu am contat.insa am descoperit ceva in iunie care m-a trezit ,ceva ce mi-a zis ca se poate si altfel iar dzeu vrea sa fim fericiti.Asa am inteles ca durerea fizica si suferinta psihica nu mi le-a dat el ci le-am permis eu sa se instaleze.Multumesc mult ca m-ati luminat ,Cred ca doream sa dau ceva in schimbul fericirii inca nu prea stiu cum sa accept ceva bun obtinut usor.Motoul dv .va face cinste a-ti mers in profunzimea mea si mi-ati aratat ce simplu e.Dzeu sa va dea sanatate.

 6. Olguta spune:

  Buna ziua,
  Sunt nascuta pe 29.11.1963. Puteti sa-mi spuneti ceva in legatura cu relatiile de business, cariera, bani.
  Deoarece am si un proces pe rol, ma intereseaza care este influienta astrelor in acest sens.
  Multumesc!

 7. monica spune:

  Multumesc!
  Doamne, cata dreptate aveti! Zilele de 25,27 noiembrie…sunt extraordinare!
  …si nu numai…TOATE detaliile de pana ACUM m-au invatat ‘sa privesc’!
  Ideile sunt minunate,sunt ca mierea pentru sufletul meu.
  Cu respect si consideratie,Monica Ancuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.