14 – 20 noiembrie 2016

14 – 20 noiembrie 2016 este săptămâna echilibrului descoperit în noroi și a raportului de forțe care se schimbă, surprinzător, de la sine. Doar în aparență această săptămână este mai liniștită decât celelalte pentru că numărul redus de aspecte cuprinse nu înseamnă și diminuarea importanței, a valorii, a rostului pentru care trebuie să trecem prin aceste experiențe. Ideea că echilibrul este descoperit în noroi ar trebui să ne atragă atenția asupra tipului de evenimente cu care lucrăm, asupra calităților lor. Chiar din prima zi a acestei săptămâni, când se va împlini și Luna plină, vom înțelege că totul va fi foarte intens și cu fiecare zi a acestui interval adăugăm la palmaresul personal noi modalități de a lucra cu sine, noi instrumente la care să facem apel până la finalul acestui an pentru a ne restabili echilibrul. Noroiul pe care-l conștientizăm în această săptămână este cel pe care l-am creat în vara acestui an, prin neatenție, prin dorințe absurde, prin impunere dincolo de limita de suportabilitate a partenerului de dialog, prin răceală. Unghiurile care se împlinesc în această săptămână nu ne vindecă de un obicei prost la care am apelat atunci, ci ne ajută să înțelegem ce am pierdut, ce am putea recupera și ce putere nu a fost afectată de aceste obiceiuri proaste.
Întorcându-se către acele episoade unii vor simți nevoia de a-și dovedi puterea, poate nu doar prin obiceiuri vechi, ci prin colaborări vechi, prin reiterarea momentului de putere de atunci însă acest lucru nu va fi realizat în această săptămână la intensitatea de atunci. Există o mare sensibilitate în acest interval care nu va permite răului să se prolifereze în modul acesta pentru că rostul intervalului pe care-l parcurgem este de a înțelege greșeala pentru a nu o duce mai departe.
A doua parte a săptămânii aduce unghiuri rele pe care Mercur le patronează, dar și unghiuri bune coordonate de Venus. Vom conștientiza că există un conflict între minte și inimă și, de această dată, inima trebuie să se ridice deasupra, sentimentul trebuie să fie prioritar, chiar dacă obiceiurile mai vechi ne spun că de fiecare dată când am decis cu inima nu a fost bine. În ultima zi a acestei săptămâni Neptun își revine la mersul direct după o retrogradare de aproximativ cinci luni. Se oprește astfel un proces de coroziune, de autodistrugere, cel care s-a bazat foarte mult pe gândul cel rău, pe neîncrederea în sine, pe ascunderea tristeții. În consecință, 14 – 20 noiembrie 2016 poate fi un interval în care ne vindecăm în etape. Dacă vom avea răbdarea necesară să apreciem fiecare zi prin provocările pe care ni le oferă, să întâmpinăm toată această opoziție care vine din exterior cu înțelegerea omului că dincolo de această agresiune cel cu care interacționăm ascunde o durere, vom fi mult mai determinați să simplificăm lucrurile prin sentimente frumoase.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune să fim mulțumiți. Cel care va reuși să fie mulțumit în toate cele șapte zile nu numai că se protejează de minciună, dar se curăță pe sine de tristețile acumulate prin nemulțumire, devine un om puternic prin sinceritate, sănătos prin puritate.

Intuiția funcționează foarte bine. Cunoașterea poate fi un factor de stres. Deschidere către colaborări neobișnuite. Încercări stranii. Participarea la evenimente sociale care transformă ființa, dar încarcă de responsabilitate și durere. Elementele predominante ale vieții ne îndeamnă către dezvoltare și progres. Simpatie față de elementele inferioare, deci față de ceea ce trebuie transformat. Libertate de expresie. Modificarea direcției sociale către un ideal abstract. Împlinirea unor aspirații mai vechi. Puterea de influență este dominată de necesitatea adoptării unui confort personal solid.

Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Taur și le aduce oamenilor invitația la a-și defini nevoile într-un mod cum nu au mai făcut-o în ultima perioadă. În primul rând, sunt atrași către ceea ce va deveni în zilele următoare un element predominant, o forță care se evidențiază față de celelalte, un personaj care își va dezvălui până la finalul acestei săptămâni o poveste interesantă de viață. Apoi, pentru că pe 14 noiembrie se va împlini și Luna plină, momentul acesta capătă o notă dramatică pentru că Soarele se află foarte aproape de Luna neagră și primește, în mare parte, unghiuri pozitive din partea elementelor astrale care se află acum în tranzit prin zodia Pești. Impactul Lunii pline este mare și pentru că lucrează acum foarte bine cu mesajul care vine din partea lui Chiron sau din partea planetei Neptun, cea care în ultima zi a acestei săptămâni, pe 20 noiembrie, își va reveni la mersul direct după o lungă retrogradare. Luna plină aduce, așadar, momentul de înțelegere, de descoperire, de dezvăluire a unui element care se va remarca spre finalul acestei săptămâni ca fiind unul reprezentativ, ce poate schimba balanța valorilor.
Dacă ar fi să ne referim strict la conjuncturile zilei de 14 noiembrie atunci am putea defini momentul acesta ca fiind o atracție teribilă față de evenimente sociale. Nu ne putem însă bloca la această observație. Nu atracția către anumite evenimente sociale este elementul definitoriu pentru ziua de 14 noiembrie, ci calitatea evenimentelor spre care ne îndreptăm. Acestea vor impune forțe care se trezește acum atât prin conjuncția Mercur-Junon, cât și prin împlinirea fazei de Lună plină, a unei mari puteri care poate schimba ordinea socială printr-o dezvăluire.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor simți încurajați să se exprime liber. Modificările care apar acum sunt provocări în a spune un adevăr, de a adresa întrebarea care trebuie sau în a face alegerea cea mai buna atât în privința persoanelor, cât și în privința obiectelor.
Prin urmare, debutul acestei săptămâni se face într-un ton dinamic. Avem ocazia să combatem un factor de stres, să găsim soluțiile cele mai bune la o problemă socială chiar dacă până acum această problemă nu ne-a frământat. Prin asocieri, prin interacțiune, prin sufletul curat pe care vrem să-l arătăm celorlalți, prin bunele intenții, reușim să dăm un exemplu de libertate de expresie ori să dăm impulsurilor personale o notă foarte frumoasă și rafinată. În realitate, ceea ce se conturează în prima zi a acestei săptămâni ar trebui să ne atragă atenția pentru că reprezintă o mare nevoie. Dacă prin această nevoie nouă conștientizăm, încă de pe acum, că ne dezvoltăm, că putem privi mai departe, că suntem toleranți cu un factor de transformare, că avem răbdare cu ceilalți, înseamnă că elementul care se va dezvălui, raportul de forțe care va activa începând cu finalul acestei săptămâni nu ne privește în mod direct, ci ne integrează într-un succes social. Avem nevoie acum de adevăr, de înțelegere, de toleranță și de sinceritate. În felul acesta, reușim să deschidem un capitol frumos în cartea vieții, reușim să obținem simpatia celorlalți, nu neapărat prin evenimente șocante, cât prin frumuseți simple, prin gesturi modeste, prin liniște. Luna plină din Scorpion, fiind o Lună plină de toamnă, îi ajută pe oameni să-și descopere acele resurse pe care și le-au ignorat de-a lungul verii și prin ceea ce observă că dețin să aibă mai mult curaj în a-și defini noi priorități. Nevoile de acum nu sunt întâmplătoare, ele se așază la baza unui edificiu foarte frumos, foarte puternic, care poate însemna atingerea unui moment de performanță pe care l-am așteptat de la începutul anului. Nu se știe dacă acest moment de performanță va fi atins în această săptămână, dar el începe să devină vizibil încă de pe acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi rău de cei care își recunosc o greșeală. Astăzi ne ajută mult mai mult să vedem omul în ansamblul său, nu doar fapta.

Trăsăturile personale ne duc spre o zonă de conflict. Ne împotrivim propriului destin. Soluțiile personale nu sunt create de ceilalți. Suntem inspirați să facem lucruri care dor. Efectele acțiunilor proprii ne duc spre o înțelegere rapidă. Răceală. Indiferență. Cuvintele sunt prea dure. Ne preocupăm de ceea ce este invizibil. Comunicare la un nivel superior. Se caută soluțiile cele mai simple. Chirurgie. Creativitate. Obiceiurile sunt modificate pentru a face pe plac unui partener de dialog. Complicații sufletești. Rezistență în fața unui factor exterior. Superficialitatea este ascunsă prin eficiență.

Conjuncturile astrale ale zilei de 15 noiembrie ne pot pun în fața unui moment penibil. Unii vor considera că își pot permite acum să vorbească fără rost, să spună despre alții ceea ce nu este adevărat, își pot permite să fie plictisitori, enervanți, indiscreți sau reci. Unghiurile negative care se împlinesc acum și care activează în primul rând o axă a cunoașterii, Gemeni-Săgetător, aduce și o relație de careu între Lună și Axa Dragonului. Ceea ce provocăm celorlalți reprezintă de fapt propria nemulțumire, propria dificultate, propriul obstacol.
Relația bună pe care Mercur o are de împlinit cu Marte arată că avem nevoie de consolare, să fim priviți prin calitățile pe care le avem, dar să nu ne spună nimeni nimic despre defecte. Conjuncturile acestea, chiar și cele care vizează instrumente mai puțin corecte, mai puțin frumoase, sunt foarte avantajoase pentru cei care lucrează cu energia. În consecință, 15 noiembrie poate deveni o zi a terapiilor eficiente, a lucrului cu cuvântul, a metodelor vechi care devin foarte eficiente prin purificările pe care le declanșează. Este clar că momentul acesta va rămâne în memorie ca unul de mare efort, dar și unul de creativitate. Astfel, soluțiile care ne ies în întâmpinare par să vină dintr-o zonă necunoscută, par să ajungă la noi prin intermediul unor mesageri care nu știu nimic despre conținutul lor, despre efectul miraculos pe care-l produc. În egală măsură, 15 noiembrie este și ziua complicațiilor sufletești pentru că nu este ușor să curețe într-o zonă unde s-au acumulat de-a lungul vieții experiențe, multe dintre ele nefericite. Prin sextilul Mercur-Marte oamenii au ocazia acum să se bucure de ceea ce reușesc să facă, chiar dacă este puțin, chiar dacă nu este ceea ce au nevoie în momentul de față. În felul acesta, se poate explica cum unghiuri atât de dificile pot produce un efect atât de mare, cum făcând atât de puțin putem deveni optimiști sau victorioși. Cine va neglija cuvintele frumoase acum, arată că iubește foarte mult răceala și indiferența și prin această preferință își declară față de comunitate suferința cea mai mare.
Prin urmare, 15 noiembrie este o zi de soluție. Dacă vom fi atenți vom vedea cât de frumoase și minunate sunt soluțiile momentului, cât de puternic este ecoul unor dorințe formulate mai demult, poate chiar în vară, și cât de ușor pot fi îndeplinite dacă ne desfacem brațele, ne deschide mintea și sufletul și le primim. Desigur, de fiecare dată când apare un proces de purificare cel care îl trăiește își vede, parțial sau total, arhiva traumelor sale. 15 noiembrie nu este o zi care ne pune în fața unor traume, ci ne scoate în evidență procesul care ne poate ajuta să scăpăm de o presiune internă, să avem mai multă încredere în noi înșine prin ceea ce putem face și demonstrăm. Cel care se va folosi de beneficiul major al acestei zile pentru a rămâne în superficialitate nu va fi privat de bucurie, dar nu v-a reuși să descopere care este adevărata sa putere, nu va putea duce mai departe ceva din forța momentului de Lună plină, din puterea zilei anterioare. Mulți vor fi lași, oferindu-le celorlalți ceea ce cer, nu pentru că devin dintr-odată foarte generoși, ci pentru că le face plăcere să rămână în această stare de confort.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmării care este sâmburele de adevăr din declarațiile celorlalți. Nu suntem invitați să facem nimic cu acest adevăr pe care-l aflăm acum, ci doar să îl urmărim. La un moment dat, spre sfârșitul zilei, am putea chiar să ne amuzăm de cât de multe își divulgă oamenii în încercarea lor disperată de a ascunde ceea ce nu doresc să se vadă.

Cunoașterea de sine este mult mai apreciată. Anumite proiecte sociale sunt întârziate. Refuzăm comunicarea pe motiv că ea nu ne duce către un rezultat direct. Inspirația este bună dar nu poate fi valorificată într-un mod optim. Lipsa de comunicare este mediată prin situații neobișnuite. Pionierat. Dorință de a fi în fruntea unui grup. Spirit de contradicție. Se discută prea mult despre subiecte cunoscute. Inteligență practică. Puterea personală ne ridică deasupra problemelor celorlalți. Ne întâlnim cu un element benefic.

Luna se află acum pe ultimul sector de tranzit prin zodia Gemeni și le aduce oamenilor semne de îndoială. Multe dintre aceste semne de îndoială se referă la cunoașterea pe care au acumulat-o în ultimele luni, la necesitatea unor experiențe, la rostul pentru care au fost necesare lungi perioade de studiu, de privațiuni sau de suferințe. În realitate, pe 16 noiembrie luăm contact cu cauza lipsei de comunicare, cu ceea ce ne-a oprit dintr-o ascensiune fulminantă, iar prin această conștientizare să reușim să reluăm un proiect pentru a-l duce mai departe.
Avem nevoie de susținere, să ne bazăm pe cunoștințele pe care le-am acumulat în ultima perioadă, pe experiențele pe care le-am avut, nu să le negăm pe acestea doar pentru că ni se pare că în momentul acesta suntem în impas ori că ne-am întâlnit cu o altă întârziere. Ar trebui să ne evaluăm acum gândurile foarte bine pentru a vedea dacă nu cumva inspirația a fost folosită greșit ori dacă dorința de a fi în fruntea unui grup, de a fi lider de opinie sau, pur și simplu, de a fi cei mai buni, nu a fost cumva cam abruptă. Dacă am avut puterea necesară și această dorință nu s-a împlinit s-a întâmplat pentru că nu am reușit să facem față unei provocări, nu am înțeles care este natura unui element benefic, am dorit să obținem un beneficiu doar pentru noi înșine, am fost egoiști, nu ne-am gândit că reușita trebuie împărțită. De aici înțelegem că momentul de înțelepciune pe care nu am reușit să-l probăm primește acum o nouă șansă, îi este oferit acestuia o noua deschidere pentru a se împlini. Cu alte cuvinte, elementul benefic al zilei de 16 noiembrie este unul foarte frumos și abia în momentul acesta înțelegem de ce săptămâna în curs poartă amprenta echilibrului descoperit în noroi.
Apoi, mai există o componentă de care trebuie să ținem cont acum. Starea de sănătate agravată în această zi arată că instabilitatea a fost tratată cu indiferență, a fost folosită ca o armă împotriva celorlalți, iar acum primim răspunsul, suntem slăbiți de instabilitățile celorlalți, de efectele acțiunilor lor instabile.
Prin urmare, 16 noiembrie ne îndeamnă să fim foarte atenți la ceea ce simțim, la semnalele pe care le primim din jur, la bunătatea oamenilor, la frumusețea pe care încearcă să și-o exprime și nu reușesc, la rafinamentul pe care îl au înscris în structurile lor încă de la naștere. Dacă ne lăsăm în voia acestor stări vom observa că binele celorlalți ne antrenează și ne ajută să ne descoperim propriul bine. La fel ca și în zilele anterioare, această conștientizare are și un gust amar, cel al regretului că altădată, când ne-am întâlnit cu aceste situații, nu am fost la înălțime, nu am făcut ceea ce trebuie sau că încă nu ne-am desprins de motivul vechi la care am apelat de fiecare dată când am refuzat o comunicare. Aceasta este puterea personală de care ne putem folosi pentru a ne ridica deasupra problemelor celorlalți, nu pentru a-i privi pe ei de sus, ci pentru a-i privi din lumină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că există adevăruri care nu pot fi explicate prin logica pe care o cunoaștem, ci printr-o altfel de logică la care ajungem prin căldura, prin puritatea sentimentelor. Avem ocazia astăzi, de asemenea, să vedem că respingându-le pe acestea oamenii de fapt se pedepsesc singuri.

Sensibilitate. Putere de a ne ridica deasupra problemelor. Intervenție curajoasă asupra planurilor de viitor. Anumite probleme se aglomerează. Neputință de a privi durerea în față. Conflictul este transformat în altceva. Se găsește o soluție miraculoasă la o problemă veche. Ne întâlnim cu efectele și cauzele unor acțiuni mai vechi. Se discută despre drepturile oamenilor simpli. Mijloacele de lucru se modifică. Acțiunile în grup pot fi încununate de succes. Se dorește atingerea unui moment de înțelepciune. O problemă ne învață mai multe despre viață.

Luna va trece în noaptea de miercuri spre joi în domiciliu aducând o sensibilitate specială pe problemele care au fost de maximă importanță în primele trei zile ale acestei săptămâni. Desigur, toată această sensibilitate nu poate compensa senzația de nedreptate, dificultățile de comunicare sau refuzul de a accepta puterea celuilalt după cum am văzut că s-a întâmplat în prima jumătate a acestei săptămâni. Mijlocul săptămânii aduce un conflict care se transformă acum în dispută rece, ce se argumentează prin faptele zilelor anterioare. Astfel, dependența de ceea ce s-a consumat anterior pune la grea încercare omul sincer și curat, cel care vrea să meargă mai departe pentru că așa și-a propus încă de la începutul acestei săptămâni, așa considera că trebuie să procedeze acum când i se dă o nouă șansă. Cei care vor rămâne blocați pe ideea de adversar vor activa prin opoziția Lunii cu Venus, adică prin neputința de a privi durerea în față fără să găsească un vinovat, fără să-l considere pe cel din preajma responsabil de ceva.
În realitate, provocările zilei de 17 noiembrie vin, prin medierea pe care Luna o realizează la Axa Dragonului, să rezolve o problemă legată de un drept. Unii vor confunda dreptul cu privilegiul, insistând mult pe această confuzie și lansând pretenții celor din jur, situație care va amplifica și mai mult notă conflictuală. Din sinteza zilei de 17 noiembrie nu trebuie să ne rămână conflictul, ci soluțiile pe care le auzim în jur, ajutorul pe care-l primim de la un personaj misterios, de la un om care ne iese pur și simplu în cale sau ajutorul pe care vrem să-l oferim unor oameni pe care nu i-am ajuta niciodată sau pe care nu-i cunoaștem.
Prin urmare, 17 noiembrie ne ajută să vedem foarte departe, în adâncime, dar nu pentru a atinge foarte rapid o țintă, ci pentru a stabili care este elementul ce ne lipsește pentru ca echilibrul să fie perfect. S-ar putea ca pentru acest element să băgăm mâinile în noroi, să ne apropiem de omul cel mai murdar, de personajul recalcitrant, de partea întunecată a firii. Nu ar trebui să privim toată această conjunctură cu grijă, cu teamă sau cu false speranțe. Ceea ce se întâmplă pe 17 noiembrie este o modificare a mijloacelor de lucru pe care le putem face acum mai eficiente, mai puternice sau mai ușor de folosit.
Relația bună pe care Luna o are cu Neptun și implicit cu Axa Dragonului ne dă mari speranțe că demersurile de acum se pot împlinit cu succes. Dacă nu vom confunda astăzi drepturile cu privilegiile, dacă vom considera că ceea ce primi este dreptul pe care-l avem, nu să primim ceea ce dictăm, nu să lansăm pretenții față de anumite privilegii, atunci momentul de față va fi unul de mare sensibilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține astăzi departe de regret. În ciuda aparențelor, regretul nu aduce o conștientizare a propriei puteri, prin observarea a ceea ce am fi putut face corect cândva, ci negarea puterii din prezent, cea pe care trebuie să o folosim pentru a privi înainte, nu înapoi.

Conflict deschis cu o misiune sau un rost. Ne împotrivim propriilor emoții. Luptă cu recomandările false. Descoperim o minciună. Simțim că lucrurile sunt orientate împotriva noastră. Implicare într-un demers îndrăzneț. Transformarea personale este luată în serios. Acces la cunoaștere prin durere. Nemulțumirea este un profesor bun. Pierderile personale schimbă modul de vibrație. Primim ajutor din subtil. Deocamdată nu sunt recunoscute meritele. Superficialitatea este criticată. Instabilitatea ne învață multe despre cum să ne ținem prietenii aproape. Acces la informații puternice și solide.

Mercur, vedeta acestei zile, va avea de împlinit un careu la Axa Dragonului și, implicit, un careu cu Neptun, semn de vulnerabilitate, de îndoială sau expresia unor procese mentale care ne îndeamnă să vedem doar partea tristă a vieții, doar partea goală a paharului. Apoi, pentru că nu este totul, Luna va trece prin opoziția cu Pluton și ne aduce descoperirea unei minciuni. În realitate, minciuna nu este importantă, nu efectul pe care ea l-a produs în timp merită atenție, ci credibilitatea pe care am fi tentați să i-o acordăm acum. În consecință, unghiurile acestea rele pe care Mercur le realizează cu Axa Dragonului și cu Neptun, având ca fundal o cruce cardinală împlinită cu Uranus, Luna, Jupiter și Pluton vom conștientiza pe 18 noiembrie cât de neplăcute sunt pierderile, cât de vulnerabili suntem în fața unor analize superficiale, cât de bun este rezultatul pe care-l obținem acum dacă el s-a bazat pe o muncă intensă, poate chiar una dusă până la limita superioară a puterii, până foarte aproape de punctul în care este afectată integritatea personală. Aceasta se pare că este cea mai proastă zi a săptămânii când trebuie să acceptăm ajutorul din partea celorlalți, când trebuie să fim mulțumiți cu fiecare gest oricât de mic este, dar mai ales când trebuie să avem înțelegere față de sine. Ceea ce nu reușim să obținem astăzi este o mare barieră a vieții, a destinului, nu expresia unui viciu, nu un ghinion de moment. Practic, acesta este înțelesul pe care îl extragem din noroi, aceasta este victoria pe care o obținem în lupta cu recomandările false, cu aprecierile fățarnice, cu discuțiile de conveniență ori cu ușurința cu care aplecăm urechea față de greutățile celorlalți.
Având în vedere că Mercur se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător momentul acesta ne încurajează să învățăm de la oameni simpli, de la întâmplări banale, din conjuncturi pe care nu ni le-am programat. Luna nu se implică doar în crucea mobilă, ci și într-o piramidă de apă, semn de expresivitate, de inspirație, de clarviziune, ba chiar mai mult, dacă ar fi să luăm în considerare și planeta Pluton în toată această ecuație atunci nesiguranța momentului (opoziția Lună-Pluton) ne arată cum anume să separăm valorile la care ajungem foarte ușor de cele care sunt foarte greu sau imposibil de obținut.
Prin urmare, 18 noiembrie ne încurajează să învățăm din confruntare, din demonstrație, din prezentări, poate chiar din conflicte sau să vedem conflictul deschis ca pe o misiune, nu aceea de a duce mai departe o notă agresivă, ci de a înțelege că sunt anumite situații, demersuri sau ambiții care nu pot fi finalizate prea ușor. Nu avem de ce să le vedem pe acestea ca fiind expresia unor conjuncturi de moment sau rezultatul unui banal ghinion. Ceea ce se întâmplă în 18 noiembrie ne ajută să vedem clar care este bagajul cu care putem merge mai departe, care este deficitul, care sunt oameni pentru care merită să facem un sacrificiu și care este gustul victoriei. Toate aceste elemente ni se vor părea puține în momentul în care le plasăm în locul potrivit, atunci când nu le mai vedem prin prisma subiectivismului, atunci când nu le mai analizăm prin teama de superficialitate, prin instabilitate sau prin grija că o critică venite din partea celorlalți exploatează o neputință.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lua în serios obstacolul acestei zile. Intensitatea sa ne arată doar că a sosit momentul să facem o delimitare foarte clară, serioasă și severă între ceea ce trebuie să meargă mai departe și ceea ce se oprește. Conflictul este lupa care ne ajută să vedem foarte clar care sunt aceste două tabere și, mai ales, care sunt elementele pe care trebuie să le așezăm acolo.

Curaj în promovarea unei valori. Mediul de lucru nu se modifică. Prea multă politețe. Interacțiunile dificile sunt transformate în motive de ambiție și reușită. Un element malefic este neutralizat. Se întâmpla fenomene ciudate. Prea multe gânduri. Nevoie de prosperitate. Diversitatea trebuie să ne satisfacă nevoia de sentimente profunde. Trăsăturile vieții se bazează mult pe o transformare. Metamorfoză. Acumulările materiale sunt importante dacă ne îndeamnă să simțim altfel. Viața se bazează mult pe plăcere. Începutul unei mari transformări. Se pune ordine în viață. Se muncește pentru stabilitate și respect. Desprinderea de întreg înseamnă multiplicare sau înmulțire, nu fragmentare.

Ziua de 19 noiembrie este dominată de trigonul pe care Venus îl definitivează la Axa Dragonului și din această postură va reuși să medieze tendința Nodurilor prin Coada Dragonului. Relația aceasta frumoasă pe care Luna o are cu Axa Dragonului se va prelungi și în spațiul zilei următoare prin definitivarea sextilului cu Venus, zi în care Neptun își va reveni la mersul direct. Momentul de față, cel al zilei de 19 noiembrie, aduce curaj și inițiativă care se va transforma în ziua următoare, apoi, prin efectul cumulat, și de-a lungul săptămânii ce va veni, într-o mare sensibilitate. Acum avem de rezolvat o problemă cu noi înșine, de convingere, de credință sau de metamorfoză. Acesta este momentul când vom conștientiza a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre raportul de forțe care se schimbă, în mod surprinzător, de la sine. Prin ceea ce se consumă în această zi înțelegem că lucrurile nu vin chiar de la sine, ci ele au fost pregătite prin îndeplinirea unor sarcini, prin nerespectarea unor promisiuni, prin menținerea unor sentimente frumoase față de cei din preajmă. Cei care au fost mincinoși, au avut impresia că ultima perioadă a fost obositoare pentru că a trebuit să se ocupe de situații de genul acesta, dar acum văd că recompensa nu întârzie să apară chiar și pentru ei. Prin binele acesta, care a fost construit din aproape în aproape, un element rău, poate chiar unul malefic, este redus la tăcere, neutralizat.
Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Leu va încălzi sentimentele însă, pentru unii, acestea vor deveni imediat incendiare, dar nu de dimineață, ci spre sfârșitul zilei atunci când această relație negativă va atinge momentul de maximum. Cu alte cuvinte, 19 noiembrie poate fi o zi de speranță, de atenție și de bucurie.
Prin urmare, 19 noiembrie accentuează ideea că în viață totul se plătește, atât în sens bun cât și în sens rău. Este posibil ca prin medierea pe care Venus o face la Axa Dragonului prin Coada sa, să avem parte în această zi de evenimente ciudate, de fenomene neobișnuite, de recompense de la care ne luasem deja gândul. Cert este că toată această revigorare, toată această luciditate care ne vine din faptă, din înțelegerea acțiunilor celorlalți, cere prosperitate ca etapă următoare, ca o continuare. Ar fi o greșeală să considerăm astăzi că prosperitatea predispusă de această ecuație astrală este diversitatea. Cu toate că lucrurile acestea sunt frumoase în marea lor majoritate, nu trebuie să uităm că transformarea trebuie să-și urmeze cursul. Asta înseamnă că 19 noiembrie aduce împlinirea unor așteptări, nu finalul drumului. Avem nevoie să înțelegem că a merge mai departe cu tot cu aceste achiziții frumoase înseamnă să ne permitem și un alt mod de a simții realitatea înconjurătoare, de a ne apropia de oameni, de a vorbi, de a interacționa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera norocul de acum tot ceea ce este dat, tot ceea ce putem obține, răsplată pentru efortul pe care l-am făcut în această a doua jumătate a anului. Ceea ce se întâmplă astăzi este doar o etapă.

Speranță în bine. Bucuriile sunt construite prin introspecție sau cunoașterea inimii. Semănăm pace. Gândurile antisociale se opresc. Comunicarea devine mai ușoară. Relațiile se bazează pe încredere și onestitate. Se stinge o răutate. Se diminuează o teamă. Dăruire. Tărie de caracter. Se renunță la o ironie. Lipsă de modestie. Învățăm multe din smerenie. Agresiunea celorlalți este explicată altfel. Minciuna este combătută prin dreptate și adevăr. Dureri sufletești care se transformă în dureri fizice. Evoluție prin iertare. Avem prea puține de comentat. Traseele opuse nu mai sunt și antagonice. Diminuarea neliniștii. Eficiență prin amplificarea iertării.

Neptun își revine acum din retrogradare, deplasare pe care și-a menținut-o de pe 13 iunie. Această situație ne ajută să înțelegem în ce a constat frica cea mai puternică pe care am traversat-o de-a lungul verii, cum anume trebuie să privim momentele dominate de aroganță, de duritate, de neînțelegeri. Apoi, pentru că Venus va avea de împlinit un sextil cu Neptun, anumite demersuri sociale foarte proaste se opresc ori împotriva lor se mobilizează resurse foarte puternice pentru ca rezultatul să fie altul decât cel pe care l-am gândit până la începutul acestei săptămâni. Prin această dispunere, dar și prin faptul că Neptun își revine la mersul direct pe zodia Pești, se poate considera că ultima zi a săptămânii ne aduce un semn de evoluție prin iertare. Prin ceea ce ni se întâmplă acum vom observa că știm prea puține despre evenimentele în care ne-am implicat, poate de aceea le-am privit cu teamă, cu reținere, poate de aceea ni s-au părut prea dificile ori care constrâng prea mult. Acum multe din cele pe care le-am parcurs în vară ne vin în minte, o parte dintre ele sunt reeditate ca subiect de discuție sau poate chiar ca evenimente concrete. Important este să avem față de acestea o atitudine onestă, să nu intervenim cu o justiție abuzivă, să lăsăm inima să ne dicteze chiar dacă anterior am avut convingerea că acolo unde ea a intervenit rezultatul nu a fost bun.
O altă problemă care poate apărea în ultima zi a acestei săptămâni este dată de conștientizarea consecințelor continuării acestor demersuri negative. Oamenii lipsiți de modestie acum arată că în trecut au fost lipsiți de caracter, iar problema aceasta de caracter nu poate fi rezolvată într-un timp foarte scurt. Tocmai pentru că sunt produse deja evenimente pe zona publică, nu doar am trecut prin ipostaze în care am avut o atitudine refractară pentru anumite evenimente sociale, ci ne-am implicat în unele dintre ele, momentul de acum ne arată că părerile trecutului trebuie lăsate, că o parte a lumii trebuie să își vadă de rănile sale, trebuie să se surpe pentru a face loc unei alte etape. Cei care aleg să evolueze vor înțelege pe 20 noiembrie că această evoluție nu vine decât prin iertare.
Prin urmare, finalul săptămânii închide cercul circumscris acestor probleme legate de conștientizare, de redescoperire a factorului care susține echilibru și ne aduce un moment de atenție pe care îl vom experimenta, îl vom aprofunda cu inima, cu mintea. Gândurile vor vorbi astăzi în aceeași limbă în care au vorbit în vară, când s-au implicat în demersuri sociale soldate cu rezultate mai puțin plăcute, însă inima ne aduce aproape de bucurii, de speranțe, de liniște. Cel care va privi realitatea acestei zile prin sentiment, prin emoție, prin iertare va vedea că raportul de forțe se schimbă fără să facă mai mult, fără să așeze piesele acestui puzzle cu mâna. Va fi minunat să conștientizăm în ultima zi a acestei săptămâni cât de simplu se pot așeza toate aceste episoade, cât de ușor ne poate fi dacă facem ceea ce trebuie la momentul potrivit. Nu se poate vorbi acum de recuperarea a ceea ce am pierdut, ci de redresarea instrumentului de lucru. Prin redresarea instrumentului de lucru stăpânul său își revine de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece această zi studiind. Nu contează dacă vom studia comportamentul celorlalți, un instrument, o limbă străină, științele exacte, dacă vom urmări structura unei nuvele sau modul cum este construit un personaj dintr-un roman, important este să nu lăsăm gândul atras către obiceiul din vara când nu am făcut așa ceva.

11 thoughts on “14 – 20 noiembrie 2016

 1. maria cozaru spune:

  Buna ziua. Comentariul saptamanii 14 -20 noiembrie este frumos dar de ce ati asociat piesa „mutual core ” ? Ma sperie ideea de cutremur ; vedeti asta cumva ? Cu asa piesa mi s-a tulburat linistea virtuala …:(((

  1. Nu are nicio legătură cu cutremurul. Este jocul elevării, al iubirilor descoperite în locurile cele mai neașteptate, al conștientizării că rolul nostru nu este de a acuza „noroiul” pentru că, până la urmă, am apărut din el prin Binecuvântarea Cuiva, ci de a vedea acolo formele minunate care pot deveni mari valori, așa cum s-a întâmplat, cândva, și cu noi. Mulți își spun: „Suntem creatori pentru că avem calitatea de a fi dupa chipul și asemănarea Lui”, dar fac asta de pe un maldăr de orgolii pentru că rămân în neant când îi întrebi: „Cum? Ce creezi? Ce rămâne după tine?”. Da, este adevărat, suntem creatori, dar, în egală măsură, suntem și începători într-ale creației. Deocamdată ni se dă ca material de lucru o mână de noroi. Mai târziu unii vor primi și marmură.

   1. maria cozaru spune:

    Multumesc mult pentru raspuns si elucidare.

 2. Ana spune:

  Apelez din nou la profunzimea dvs,pt a intelege cat mai bine mesajele pe care le primesc in vis,legat de anumite cifre,zile si culori.De obicei cu 2-3 zile inainte de a se intampla ceva primesc aceste mesaje(ex-in aprilie,inainte sa nasc am visat ca peste 2-3 zile sangeram,si dupa vizita la medic,care a urmat visului am fost informata ca peste 2-3 zile tb sa nasc,si exact asa s-a intamplat;si de multe ori imi apare o zi care se repeta,ziua de joi si anumite culori).Noaptea trecuta am avut iar un vis in care dupa ce am vazut multi copaci inalti si desi,foarte frumosi,de un verde minunat si intr-o cladire alaturata copacilor un barbat necunoscut,dar foarte urat,urmatoarea secventa a fost legata de ziua de joi.Acest gen de vise apar la 1-2 luni
  1-Din aceste vise ar tb sa inteleg ca procesul meu de evolutie este pe drumul cel bun?
  2-Ce ar tb sa inteleg din faptul ca in majoritatea viselor apare si sotul meu alaturi de mine desi el lucreaza in afara tarii,pentru familie.

 3. Răspunsul ar atinge o zona prea intimă, așa că mă abțin.
  Îți pot pot spune că, în general, oamenii apelează la mesajul viselor ca o fugă de înțelesul celor ce se întâmplă în starea de veghe. Avem nevoie, cu toții, să fim conștienți de ceea ce există în starea de veghe, de nevoile celorlalți pe care le citim cu instrumentele din această lume și apoi să ne punem problema citirii altor mesaje. Fără a îndeplini această condiție primim din interpretarea viselor un „prea mult” care nu are un vas adecvat în care să fie integrat. Adică se transformă intuiția, inspirația, clarviziune sau orice alt instrument de accesare a sferelor subtile în „ceva” care înlocuiește instrumentele comune. Nu ai nevoie de levitezi ca sa treci o apa. Te urci într-o barcă și ai trecut.
  Apoi, pentru a înțelege lucrul acesta nu este nevoie de nicio profunzime.

 4. Ana spune:

  Inainte ca dvs sa imi dati un raspuns,m-a sunat sotul si i-am zis ca joi o sa se intample ceva(nu stiam daca la mine sau la el ),pentru ca de fiecare data cand am visat ziua de joi,a avut o semnificatie aparte sau un eveniment,el mi-a zis ca joi are o negociere extrem de importanta la munca.Credeti ca visul meu de aseara poate reprezenta un fel de avertisment pentru sotul meu,daca da,in ce fel?Ma gandesc la acest lucru deoarece barbatul necunoscut si foarte urat din vis,avea un computer in fata lui,iar eu am retinut si marca de la computer(eu si sotul nu am folosit niciodata aceasta marca de computere) si la finalul visului,barbatul necunoscut conducea masina mea,cu mine in dreapta,dar pe contrasens.
  PS:Visele mele in general nu au avut niciodata elemente de natura intima.

 5. Corina spune:

  Bun, cit citesc si ma documentez si tot ma iau prin surprindere actiunile legate de instabilitate, uneori e prea mult totusi, oameni care te stiu de 7 ani cu bune si rele se gindesc acum, chiar in aceasta perioada, sa te striveasca. Stiu ca e lectia umilintei, dar e delicat cind odata ai avut un discurs si acum de intorci la 360 grade, cum comunicam, mai avem taria sa impingem lucrurile mai departe, de fapt despre asta este vorba! O perioada duala si greu de dus, avind in vedere ca e usor sa faci rau mai greu este sa faci bine, sa gasesti in tine solutii, cui ii folosesc aceste goluri de energie?

  1. Soluția este simplă. Instabilitatea nu se rezolva prin instabilitate, adică din interiorul ei. Cine încearcă să o rezolve așa arată că este în interiorul ei și orice ar face tot acolo rămâne. Ca să ieși dintr-o casă ai nevoie să știi că există „afară”. Afli de „afară” uitându-te pe fereastră. Oricât de mult te-ai strădui să te simți ca afară, nu te simți atât timp cât ești în casă. Starea de „ieșire din instabilitate” are nevoie să fie observată după ce ai făcut ceva nou, ceva ce nu ai mai făcut. În timpul procesului nu vei putea niciodată să înțelegi soluția. Apoi, dacă ești revoltată, pentru că simți că este o reacţie îndreptățită, adică îi permiți să se instaleze, îi permiți să existe, îi comanzi să activeze, dar vrei să nu fii acolo (consumată în revoltă), ci „afară”, este ca și cum vrei să fii și afară și în casă. Așa apare un gol de energie, un vid de putere. Și nu te pedepsește nimeni, ci faci parte dintr-un proces ambivalent, dihotomic.
   Aceste goluri de energie nu-i folosesc nimănui, nici chiar ție. Nici nu te lămuresc, nici nu te apără, nici nu îți dau dreptate. Prin ele nu vei fi crezută, respectată, nici liniștită ori sănătoasă. Oamenii, când trădează, fac o greșeală, dar asta știu mai bine să facă. Tu ce știi mai bine să faci? Să validezi trădarea lor ori să fii un om puternic pentur a te proteja trecând dincolo de ea? Gustul trădării este întotdeauna amar și oricine, când îl întâlnește, îl recunoaște, dar nu putem, de dragul lui, să uităm celelalte gusturi.
   Când ești trădată și vrei să reacţionezi, întreabă-te: fac ceea ce știu eu mai bine sau imit răul care îmi este oferit?

 6. Florina spune:

  Buna Gheorghita,

  In 18 noiembrie a murit socrul meu dina cauza unei bacteri cantacta in spital, clostridium difficile. Avea diaree de trei saptamani si era internat la un spital de cancerosi pentru ca facea tratament anticancer.
  In mai a inceput totul. A inceput sa il doara piciorul stang si sa i se umfle. El stia de multa vreme ca are tumoare , de vreo 15 ani si se trata naturist. Tumoarea a inceput sa creasca si sa apese pe o vena si piciorul lui nu s-a mai irigat. Medicii i-au zis atunci, in mai sa se opereze dar el nu a vrut. Intre timp starea lui s-a inrautatit, tumoarea s-a extins si in 23 august a facut biopsie. La analize a iesit inceput de malignitate. Medicul chirurg-oncolog care l-a operat a zis ca ii optimist ca tumoarea se poate vindeca. Dar din momentul asta a inceput o serie de ghinioane, care nu are sens sa le enumar aici. Chestia ii ca a murit de diaree (s-a dezhidratat probabil) in spital. Sotul a refuzat autopsia, dar i s-a spus clar ca nu murit de cancer. Maine este inmormantarea lui. Starea lui s-a inrautatit acasa, intre 12 si 16 noiembrie. In 12 noiembrie medicii l-au lasat acasa, ca nu mai puteau sa il tina in spital ca statuse deja destul de mult. A fost constient pana ce a murit, chiar dc nu a mai vorbit in ultimile 2 ore.
  Socul meu s-a nascut pe 12 iunie 1956. Nu stiu ora exacta (pot sa o aflu dc crezi ca e relevant- mama lui inca traieste), dar am vazut ca are un patrat mistic in astrograma. Ma inteb de ce a fost omul asta asa ghinionist?

  Cu restect,
  Florina

 7. Ghinionul este semnul că o lecție nu este învațată corect, că ființa se purifică, experimentează, caută răspunsuri ori (în cazuri mai rare) este deosebit de curajoasă, vrea să schimbe și tulbură apele. De aceea avem nevoie să interacționăm, să fim atenți și generoși fără a cuantifica pentru că niciodată nu știi în detaliu de ce unui om i se întâmplă ceea ce i se întâmplă. Ignoranța este, până la urmă, o formă de răzbunare. Aici ne putem gândi că nu este doar un om vinovat, prin ceea ce refuză să facă pentru semenul său ori face complet greșit, ci un întreg sistem care trebuie, prin aceste exemple, să ne obișnuiască să nu credem în bine, să ne deformăm urând pentru că ne-a fost provocată o mare suferință. Fără înțelegere, suferința aduce o încrâncenare destul de periculoasă. Se spune că ceea ce nu te doboară te face mai puternic. Noi, cei care rămânem, le putem onora sacrificiul fiind mai atenți cu noi înșine, cu cei cu care interacționăm. Mă întristează mult de fiecare dată când aud de asemenea cazuri. Ziua în care s-a născut are această componentă a erorilor, chiar de încadrare ori de diagnostic, de îndrumare, de educație pentru că, fiind vesel în exterior, dar trist în interior, i s-a părut mai simplu să-i lase pe alții să decidă. A fost greșit, iar noi putem ști acum, și datorită exemplului său, că deciziile medicale nu trebuie lăsate exclusiv pe seama medicilor.
  A zis bine Kant „Nu-mi dați sfaturi, știu să greșesc și singur”, iar, în cazul de față, am continua, pentru a particulariza, „…ajută-mă concret”. Din nefericire, acest ajutor concret, de prea multe ori, lipsește.

  1. Florina spune:

   La inmormantarea lui, preotul a recitat dintr-o poezie scrisa de el. Sotul meu, care a stat cu el pana cand a murit, povesteste ca exact asa s-a intamplat ca si in poezie. Spunea ca are febra, dar asistenta i-a luat febra si a zis ca nu are. Pe mine m-a marcat teribil totul, ca mi se pare ca a murit pe nedrept. In momentul in care nu a mai putut lupta pentru el a murit, ca cei din jurul sau nu ne-am luptat pentru el. Socrul meu a avut o viata foarte incercata, pentru ca in 1992 unul din fii sai a fost lovit de masina si a stat un an in coma. Socrul meu a fost alaturi de el tot timpul. A fost condamnat de familie pentru multe din deciziile pe care le-a luat. Intradevar era un om jovial tot timpul.
   Mie mi se pare absurd sa mori in secolul 21 de diaree.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.