4 – 10 noiembrie 2013

4-10 noiembrie 2013 este o săptămână marcată de schimbări. Motivul schimbării nu este dat însă de planeta Uranus care guvernează schimbările de situaţie sau evenimentele neaşteptate, chiar dacă încă din prima zi Uranus împlineşte cu Junon un sextil şi o parte dintre vibraţiile acestui unghi vor fi de referinţă pentru întreaga săptămână, ci pentru că planetele au un comportament oscilant, pentru că Jupiter, joi, va intra în mers retrograd, iar Mercur, la finalul săptămânii, va deveni un personaj principal, implicându-se cu suficient de multă neseriozitate în proiectele pe termen lung pe care nu le va putea susţine. Prin aceste direcţii vom aborda în această săptămână schimbarea, transformarea sau neprevăzutul.
Multe din evenimentele de acum îi vor lăsa individului impresia că este tras înapoi, că este retrogradat, că este desconsiderat de societate ori că nu este susţinut în demersurile ambiţioase pe care le are şi că dacă va dori să se integreze într-un mediu, să obţină un anume succes, atunci trebuie să se desprinde de o parte a fiinţei sale, să fie mult mai concentrat, raţional, să facă de prea multe ori apel la logică şi să arate că este lucid chiar dacă asta înseamnă să participe la demersuri care îl compromit. Aceste situaţii sunt destul de încărcate pentru cei tineri, care nu s-au maturizat încă sau pentru cei care până acum au avut o viaţă uşoară. Cei care s-au bucurat de certitudinea confortului, care nu au avut prea multe griji până acum vor privi săptămâna cu spaimă. Se vor gândi că toate lucrurile sunt întoarse împotriva lor, că orice am face nu pot să le rezolve şi parcă au intrat într-un con de umbră.
În realitate, situațiile nu sunt atât de apăsătoare şi nici de grele, ci, în caracterul lor reformator, sunt inflexibile şi hotărâte. Este nevoie să facem o schimbare în propria viaţă însă nu printr-o comandă exterioară, ci printr-o decizie de ordin intern, asta înseamnă că a sosit momentul să vedem care sunt elementele incomplete, eronate, greşite, ce ne îmbolnăvesc ori ce ne compromit şi apoi, în funcţie de calitatea acestora, să alegem traseul cel mai bun, fără să avem certitudinea că ajungem la capăt. Dacă ne vom susţine foarte mult pe informaţie sau dacă vom face cu insistenţă ape la exterior s-ar putea ca Mercur retrograd să ne compromită planurile de acum şi să fie nevoie, începând de săptămâna viitoare, să le schimbăm, adică să schimbăm metoda de lucru, persoanele sau chiar direcţiile. Importantă va fi analiza, observaţia, înţelegerea şi chiar dacă acestea ne vor duce spre a înţelege că suntem vinovaţi ori spre a ne face să ne simţim ruşinaţi în faţa celorlalți, că suntem păcătoşi, incompetenţi într-un anumit domeniu acest lucru trebuie să fie de referinţă pentru ceea ce va urma. Nu contează ceea ce s-a-ntâmplat, pentru că trecutul nu trebuie adus ad literam în prezent, ci el trebuie investigat doar cu titlul informativ, doar ca referinţă pentru a înţelege cum stăm în acest moment.
4-10 noiembrie este o săptămână de explorare în care cei cu putere de decizie ar putea să se destăinuie în văzul tuturor fără să-şi dea seama că aceste ipostaze personale pun o amprentă negativă pe direcțiile grupului.
În această săptămână Mercur îşi va încheia mersul retrograd şi trebuie să luăm în serios informaţiile pe care ni e oferă pentru că are darul de a le răscoli acolo unde nu poate ajunge prin mersul direct. Este adevărat că anumite adevăruri despre sine să le aflăm în mod neaşteptat, prin zăpăceala sau fără să ne dorim acest lucru în mod insistent. Important este rezultatul, pentru că asupra sa vom lucra în săptămânile care vin.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a face din toate elementele care vin spre noi acum semne de stabilitate. Dacă reuşim să fim stabili în toată agitaţia acestei săptămâni, vom arăta că suntem fiinţe mature şi prin această stabilitate probăm faptul că vom face ceea ce trebuie cu informaţiile pe care le aflăm, altfel devenim copii răsfăţaţi ai sorţii care în loc să folosească un cuţit pentru a tăia legume în bucătărie îl transformă pe acesta într-o armă albă, apoi se vor lăuda toată viaţa cu ipostaza aceasta. Extravaganţele sunt periculoase şi cine nu se va ţine departe de ele se va îndrepta către întâmplări decisive care ar putea să-i schimbe direcţia destinului mai repede decât s-ar aştepta.

Relaţiile sociale se dizolvă. Compromis. Dificultate de a schimba un eveniment decisiv. Parteneriate schimbătoare. Decizii responsabile. Hiperluciditate pe calităţi personale. Succes prin prospectarea noului. Sentimente sacrificate pentru interesul grupului.

Prima zi a săptămânii este una apăsătoare din punct de vedere afectiv, chiar dacă astăzi se împlinesc la grad perfect doar două unghiuri (trigon Luna-Jupiter şi sextil Uranus-Junon) fundalul pe care se împlinesc aceste unghiuri este unul care-l îndeamnă pe individ spre compromis.
Pentru că acest unghi între Junon şi Uranus se împlineşte de ceva vreme, el doar atingând gradul perfect astăzi, nu activează doar în această zi, relaţiile sociale tind să se îndrepte către o preschimbare. Unii vor considera că acestea se dizolvă, alţii că trec pe un alt nivel, cert este că indiferent de unghiul din care privim, raporturile sociale se modifică şi nu oricum, ci în direcţia dată de un eveniment decisiv. Aşadar, astăzi avem în faţa ochilor tot timpul un reper, fie că este un eveniment bun, fie că este rău şi în funcţie de acesta luăm decizii sau îi judecăm pe cei din jur ori alegem să nu ne implicăm în anumite demersuri, sancţionând anturajul sau arătând faptul că în privinţa trecutului, acelea pe care nu am reuşit să le rezolvăm cu câteva săptămâni sau o lună în urmă, suntem temători.
Faptul că Luna astăzi parcurge ultimul segment al zodiei Scorpion ne aduce pe noi în faţa unor observaţii abordate cu maximă luciditate. În general, oamenii astăzi vor înclina spre partea bună a lucrurilor, iar asta înseamnă că îşi vor folosi luciditatea pentru lucruri decisive. Însă nu trebuie să ne amăgim, Venus este anaretic în Săgetător şi toate aceste calităţi personale dacă nu sunt folosite pentru binele privitorului atunci ar putea fi ignorate. Asta se înţelege şi prin dictonul “succes prin prospectarea noului”, acest “nou” reprezentând de fapt contragreutatea unor episoade apăsătoare acelea pe care Venus din Săgetător, obsedată de eleganță, frumos, dreptate, ni le-a predispus în ultimele săptămâni.
Înţelegem, astfel, că partea afectivă, atât aceea indicată de impactul planetelor individuale asupra contextului astral, cât şi raportul interesant pe care-l are Junon şi Uranus ne îndeamnă să considerăm că sentimentele pot fi o barieră sau ne pot ţine pe loc în anumite demersuri menite să ne ducă spre zona de confort. Unii îşi vor sacrifica sentimentele pentru interesul grupului şi nu vor avea niciun regret în privinţa aceasta pentru că vor considera că este ultima dată în acest an când pot face o impresie bună, că se pot oferi să ajute necondiţionat sau când pot lua atitudine pe un subiect de maximă actualitate. La sfârşitul zilei, dacă privim în urmă, vom observa că multe din episoadele pe care le-am traversat au fost dominate de faptul că relaţiile trec printr-o criză şi dacă lucrul acesta nu a fost foarte evident s-a-ntâmplat pentru că urmărim cu toţii să ascundem caracterul dramatic al raporturilor sociale, arătându-ne fericiţi, mulţumiţi sau încântaţi de buna convieţuire cu semenii.
Prin urmare, 4 noiembrie este o zi marcată de criză în relaţii. Aceste crize nu iau înfăţişarea dramelor, ci sunt pur şi simplu episoade care-l îndeamnă pe individ să facă schimbări. Schimbările în privinţa celorlalţi, pentru că avem de-a face cu un Venus anaretic de pe Săgetător, sunt marcate de spiritul dreptăţii, însă astăzi s-ar putea ca această dreptate să fie cam abuziv, cam impulsivă să nu folosească în mod corect termenii şi nici să nu mai ţină cont de ton ori de faptul că un subiect delicat trebuie prezentată cu discernământ, cu bun simţ pentru a nu exploda. Calităţile interlocutorului trebuie să fie pe placul celui care le urmăreşte şi numai aşa considerăm astăzi că putem accede către un punct al succesului.
Tot ceea ce vine spre noi astăzi poartă amprenta compromisului şi relaţiile pe care noi considerăm că le transformăm sau le trecem pe un nou nivel, în realitate, se dizolvă, iar asta înseamnă că a sosit momentul să fim pregătiţi ca despre anumite lucruri să nu le mai putem vorbi anul acesta, astăzi să fie ultima zi, iar întâlnirile de o anumită factura să aibă în 4 noiembrie un sfârşit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma ziua de 4 noiembrie într-un element de armonie, de a accepta că anumite tipuri de relaţii trebuie să se încheie sau că raporturile sociale trebuie să treacă într-un alt nivel şi să primim acest îndemn astral cu inima deschisă şi cu mulţumire. Sunt lucruri pe care nu putem să le schimbăm pentru că ele au fost pregătite de cel puţin o lună de zile încoace şi acum nu putem decât să facem ca despărţirea să fie mai plăcută.

Dezamăgire. Imitaţie. Interes pentru muncă. Raporturi sociale bazate pe respectul lucrului bine făcut. Oboseală. Dorinţele consumă. Schimbarea regimului, a medicaţiei/a tratamentului. Legăminte adoptate pentru consolidarea imaginii publice.

Trecerea lui Venus în Capricorn schimbă vibraţia astrală şi reduce intensitatea emoţiilor după necesitatea afirmării sociale ori după contextul locului de muncă sau după calitatea preocupărilor pasiunilor din explorarea cărora individul ţinteşte către recunoaştere socială, către faimă sau glorie. De această dată nu emoţiile dictează, nu plăcerea, nu bucuria şi nici dorinţa de a realiza schimburi diverse cu cei din jur ne coordonează paşii, ci interesul, raţiunea, judecata, sarcinile profesionale ori disciplina.
Venus în Capricorn este restrictivă, ea îl îndeamnă pe individ să se bucure că-şi îndeplineşte norma şi pierde din vedere că pasiunea pentru procesul tehnologic scoate din ecuaţie factorul uman, ignoră prezenţa colegilor de serviciu sau duce la urmărirea acestora ca pe nişte pioni aruncaţi peste tot în decor. Astfel, această poziţie a lui Venus îl poate îndemna pe individ să admire o medalie primită pentru merite deosebite în muncă, dar să uite de ziua de naştere a celui mai bun prieten. În felul acesta, trecerea lui Venus în Capricorn ne loveşte, chiar din dimineaţa acestei zile, cu dezamăgire. Unii vor încerca să ascundă ceea ce simt astăzi (de mâine încolo se vor adapta) prin imitaţie. Este adevărat că interesul pentru muncă şi raporturi sociale bazate pe respectarea lucrului bine făcut vor deveni prioritare, însă segmentul afectiv va fi zdruncinat pentru că Luna este în continuare în Săgetător şi îi încurajează pe oameni să salveze aparenţele sau să se arate deschiși şi comunicativi cu tot felul de subiecte.
În realitate, ei nu se implică afectiv şi tot acest joc al extremelor, toată această grijă de a ascunde ceea ce se simte îi obosesc pe oameni şi îi duc în postura în care să creadă că tot ceea ce-şi doresc risipesc ori consumă şi cel mai bine ar fi să nu-şi mai dorească.
În timpul nopţii de luni spre marţi, Luna şi Neptun vor fi în careu apoi în mijlocul zilei Luna şi Chiron vor fi în care, iar spre seară Luna va împlini un alt careu, de această dată cu Marte. Din Săgetător, Luna construieşte, aşadar, un careu în T, în care poziţia sa reprezintă focarul şi semnele mutabile în care se află protagoniştii acestei configuraţii îi fac pe oamenii să fie instabili sau să privească cu grijă, cu reţinere ori teamă o sancţiune minoră. Ei văd totul disproporţionat şi cred că această sancţiune minoră constituie începutul unei serii de pedepse pe care nu le pot accepta şi pe care le considera încă de pe acum, când nu sunt încă vizibilă în planul realităţii imediate, nedrepte.
În felul acesta, aceia care vor să fie atenţi la ceea ce trăiesc, care în general sunt prevăzători, îşi vor impune astăzi legăminte, acelea care să le menţină imaginea publică, cel puţin în stadiul în care se situează ea acum.
La capitolul viaţă personală, efectul cumulat al tranzitului Lunii prin Săgetător şi, de asemenea, schimbarea de vibraţie generată de trecerea lui Venus în Capricorn îi aduce pe oameni în postura de a schimba regimul alimentar, de a-şi schimba tratamentul ori de a-l ajusta, adăugând sau eliminând din schema anumite medicamente. Şi această hotărâre se ia, de asemenea, cu titlul de prudenţă în faţa unui pericol pe care astăzi doar ni-l închipuim.
Prin urmare, 5 noiembrie este o zi de tensiune, însă acest stres este creat şi alimentat de mintea omului, el nu există în realitate, pentru că oamenii, acum, nu se agasează unii pe ceilalţi, ci, dimpotrivă, vor să se menajeze în raporturile sociale pentru că sunt foarte mult preocupaţi de propriile slăbiciuni. Nu vor să fie implicaţi în conflicte de proporţii, nu vor să dea explicaţii, nu vor să facă ore suplimentare dacă acestea nu sunt prevăzute în contract, nu vor să muncească prea mult pentru ceilalţi pentru că astăzi (de mâine vor gândi altfel) vor considera că dacă fac asta devin vulnerabili ori risipesc timp sau efort. În realitate, Venus în Capricorn îi va face pe oameni să se gândească la muncă decât la plăceri personale, căutând, paradoxal, să descopere satisfacţie prin efort, supunere, regulă, metodă, disciplină. Fie că o privesc pe aceasta ca pe o încântare, ca o salvare, fie că o privesc prin stres ori grijă, munca devine pentru câteva săptămâni de acum încolo o prioritate. Unii se arata dezamăgiţi că sunt chinuiți şi că trebuie să trăiască doar pentru a munci, alţii vor ascunde această dezamăgire şi întreaga zi va lua înfăţişarea unei disimulări sau a unei imitaţii care îi va obosi pe oameni.
De partea cealaltă, sunt cei care preferă siguranţa raţiunii, a logicii şi care declară război dorinţelor. Schimbările acestei zile sunt adoptate pentru consolidarea imaginii publice, iar ele afectează toate sectoarele vieţii personale şi publice în aşa fel încât persoana să adopte decizii care să îl ducă spre zona de confort. Astăzi nu ne apropiem de zona de confort, ci doar tatonam diferitele trasee, însă tot ceea ce facem, facem de dragul unui confort viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite fricii să se cuibărească în suflet. Putem să ne apropiem mai mult de raţiune, de logică, însă este indicat să nu o facem de teamă şi, în egală măsură, să nu o facem nici pe baza unei îngrijorări pentru că, ştim, grija reprezintă o frică disimulată.

Autocontrol. Răbdare. Succes prin raţiune. Responsabilitate. Ambiţia sacrifică plăcerea. Revoltă împotriva elementului incomplet. Restricţie. Întârziere.

6 noiembrie este o zi de confirmare, însă nu pe proiecte foarte ample, ci pe ceea ce a venit spre noi în ziua anterioară. Astăzi Soarele şi Saturn îşi ating conjuncţia lor pe Scorpion şi Saturn devine un fel de dirijor care schimbă partitura şi reuşeşte din câteva gesturi să facă întreaga orchestră să cânte ceea ce vrea el. În felul acesta, se creează o legătură stranie între tranzitul lui Venus prin Capricorn şi conjuncţia lui Saturn cu Soarele de pe Scorpion. Acesta, practic, este singurul aspect (unghi) împlinit astăzi. Ziua mai conţine încă un eveniment astral – ingresul Lunii în Capricorn – care se va consuma seara târziu, cu puţin timp înainte ca ziua să se încheie.
În virtutea acestui unghi, 6 noiembrie este dominată de autocontrol. Conjuncţia Soarelui cu Saturn îi îndeamnă pe oameni să aibă răbdare, să privească lucrurile cu calm, cu multă atenţie, să se oprească şi să revină asupra informaţiei de mai multe ori până când sunt siguri că au surprins toate aspectele ei. Din nefericire, însă, Lilith trimite un trigon către această conjuncţie şi urmăreşte prin griji exagerate, prin compromisuri să ştirbească puţin din această conjuncţie impresionantă. Dacă, iniţial, lucrurile o vor lua pe calea ambiţiei care sacrifică plăcerea, spre final oamenii îşi dau seama că plăcerea are un rol în viaţa lor şi că această restricţie îi duce pe un drum prea întunecat, prea dureros sau prea uscat. Restricţia îi duce spre întârziere şi, până la urmă, se arată nemulţumiţi de lucrurile care au fost preferate de ei pentru că la început li s-au părut uşoare.
Aşadar, prin conjuncţia Soare-Saturn lucrurile se concentrează şi îi pot păcăli pe oameni că dacă sunt concentrate sunt mai eficiente, mai uşor de folosit, de înghiţit sau de parcurs.
Astăzi lucrurile par să fie pozitive doar în privinţa raporturilor sociale. Marte trimite un sextil către conjuncţia Soare-Saturn şi împreună cu Lilith vor construi un triunghi minor în care poziţia sa din Fecioară devine focar şi impune noi reguli. De fapt, Saturn este cel care impune regulile generale, însă el se preocupă prea mult de elementele incomplete pe care doreşte să le prelucreze, să le ajusteze şi prin reducerea volumului, de lucru, de timp, prin sinteze să acopere faptul că, de această dată, incomplet înseamnă fragmentat sau rebut.
Pentru că Marte în Fecioară este focar în triunghiul minor indicat anterior obsesia perfecţiunii sau grijile pentru o anume stabilitate materială s-ar putea să se regăsească în toate preocupările acestei zile, chiar şi în cele care privesc viaţa prin reguli morale sau prin lumina spiritului. De asemenea, nu trebuie să pierdem din vedere că Luna va fi în Perioada fără direcţie şi o parte din evenimentele care ne-au obişnuit că se desfăşoară de la sine, în special cele care vizează mecanismele sociale, trec acum printr-o criză. Unele se opresc, sunt amânate, altele intră în colaps. Asta înseamnă că toate sunt trecute printr-o reverificare, printr-o inspecţie pentru a fi concentrate ori pentru a fi reînviate şi făcute să fie mult mai utile decât au fost până acum.
Prin urmare, 6 noiembrie este o zi de mare încercare pentru noi toţi deoarece ni se cere efort suplimentar, răbdare suplimentară, atenţie suplimentară şi toate acestea, în situaţia în care baza pe care stăm, elementele pe care ne-am sprijinit până acum trec printr-o transformare vizibilă sau sunt inspectate, verificate, analizate ori, cum ne-am obişnuite de ceva vreme, puse la încercare. Conjuncţia Soarelui cu Saturn de pe Scorpion diminuează disputele şi-i face pe oameni să fie conştienţi de defectele proprii. Vom vedea mai puţine explozii temperamentale, poate doar pe acelea care sunt alimentate de firi total dizarmonice ori care au o plăcere teribilă din a se certa ori de a da în judecată pe alţii. Marea masă de oameni este acum temperată, menţinută într-o zonă a autocontrolului, a conştientizării propriilor defecte, a observării bârnei din ochiul propriu şi a se preocupa mai puţin de paiul din ochiul celui din faţă.
Ziua cere multă răbdare, interiorizare şi ne duce spre o zonă în care să facem apel la valorile spirituale ca la o soluţie absolută prin aplicarea căreia să ne rezolvăm cele mai multe dintre probleme.
O altă componentă a conjuncţiei Soare-Saturn este aceea a postului. Unii vor primi energia concentrării, aceea coordonată de Saturn, cu gândul de a restricţiona un consum. Poate gândesc mai puţin sau poate sunt mai ordonaţi în gânduri, simt mult mai ordonat sau nu se mai consuma într-un dialog interior epuizant ori alţii prefera astăzi să ţină post de alimente, post negru sau o altă formă de abţinere de la o hrană cu care corpul a fost obişnuit până acum şi care, în ultima perioadă, a fost folosită defectuos.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că adevărata bucurie vine din suflet, că lumina de pe faţă nu este reflexia luminii solare sau a vreunei surse artificiale, ci este expresia unei profunzimi spirituale care străluceşte fără nicio îngrădire. Iniţiaţii ştiu că postul generează lumina şi tocmai de aceea ar fi indicat astăzi să ne alegem un tip de post (de gânduri, de alimente, de emoţii vicioase) şi să îl punem în aplicare.

Revizuirea unor decizii. Schimbarea priorităţilor. Sentimente bruscate. Trecutul nu poate fi schimbat. Ruşine. Vină. Cunoştinţele personale sunt folositoare celorlalţi şi nefolositoare celui care le deţine. Atitudini refractare faţă de păcat. Apel la spiritualitate. Demersuri care cer 4 luni pentru a se finaliza.

Astăzi Jupiter intra în mers retrograd până pe 6 martie 2014 şi mulţi vor fi îndemnaţi să-şi revizuiască anumite decizii. Prin revizuirea deciziilor astăzi are loc o schimbare a priorităţilor în sensul că aceia care au urmărit ieri să privească totul prin disciplină, regulă, metodă, logică simt că se afla în faţa unui impas, că anumite lucruri le scapă şi că obosesc să treacă de mai multe ori peste acelaşi lucru sau se simt descumpăniţi pentru că văd că munca lor este incompletă şi că greşesc prea mult.
Retrogradarea lui Jupiter în Rac înseamnă întoarcerea acestuia din drum spre a ase întâlni cu ispita (Lilith) şi, probabil, această reţinere a oamenilor în fața revizuirii nu reprezintă altceva decât o reacţie intuitivă în faţa unui pericol. Astfel, fie caracterul intuitiv al acestor informaţii, fie o logică negativă îi îndeamnă pe oameni să privească viitorul cu reţinere. Așadar, schimbarea priorităților va transforma ziua de 7 noiembrie într-o zi de graniţă. Dacă, în general, retrogradarea lui Jupiter este singura deplasare înapoi a unei planete care ar putea să-i favorizeze pe oameni, de această dată mersul înapoi care presupune în viitorul apropiat conjuncţia cu Lilith îi încarcă pe oameni de răspundere, le bruschează sentimentele şi le crează impresia că trecutul nu poate fi schimbat. Anumite evenimente ale trecutului pot fi schimbate însă nu prin logică acestui moment, nu prin metodele pe care le considerăm acum ca fiind cele mai bune şi nu prin ruşine şi nici prin vină.
De asemenea, retrogradarea lui Jupiter îi va face pe oameni să devină utili celorlalţi, dar să nu se poată ajuta pe sine. Cei care sunt în general obişnuiţi să se dăruiască, să fie deschişi sau bucuroşi atunci când ajută pe cineva, nu vor considera că este o problemă să treacă prin astfel de situaţii, nu vor considera că se afla într-un impas dacă îi pot ajuta pe toţi cei din jur, dar nu se pot ajuta pe sine. Cei mai mulţi dintre oameni, însă, pentru că se lasă în voia educaţiei de proastă factură promovată de societatea de consum şi care sunt egoiști sau privesc evenimentele sociale numai prin propria satisfacţie vor considera această neputinţă enervantă, neplăcută sau obositoare. Îi vor acuza pe toţi cei care greşesc că ei sunt de vină pentru neputinţa lor sau vor porni un război împotriva păcatelor celorlalţi pentru a-şi ascunde prin această cruciadă propriile păcate.
Dintr-un anumit punct de vedere, acela al gândirii profunde, anumite situaţii pe care le traversăm astăzi pot lua înfăţişarea impasului, a problemei sau a situaţiilor imposibile. Dacă sunt legate de destin, dacă cer transformări spectaculoase într-un timp foarte scurt, atunci individul se vede neputincios şi nu înţelege care este rostul acestor informaţii sau de ce i-au ieşit în întâmpinare dacă nu le poate rezolva. Unele situaţii mai trebuie şi trăite aşa cum sunt ele, nu neapărat rezolvate prin orice mijloc. Aici, în această lume, omul trebuie să înveţe de toate, inclusiv din sărăcie, din neputinţă, din umilinţe sau din abandon. Retrogradarea lui Jupiter în Rac ar putea să îi înveţe pe oamenii ce înseamnă să fii abandonat, ce înseamnă să te desparţi, să laşi în urmă tot ceea ce construieşti aici cu elementele care există în jur şi să extragă din toate aceste situaţii nefericite un înţeles adânc, tangent la spiritualitate, la morală şi să te simţi înnobilat de toate acestea.
Graba, ce ar putea să fie lăsată prin unghiurile astrale împlinite, astăzi, este o ciudăţenie pentru că Jupiter îşi va reveni din mersul retrograd pe 6 martie 2014 şi demersurile iniţiate azi au nevoie de aproximativ 4 luni de zile pentru a atinge finalitate. S-ar putea pentru anumite demersuri să fie suficient, însă patru luni de zile pentru a înţelege care este realitatea lucrurilor, pentru a forma un obicei sănătos nu este nici puţin.
Prin urmare, 7 noiembrie este o zi complicată pentru noi toţi deoarece retrogradarea lui Jupiter în Rac ne lansează lecţii legate de suferinţă, de înţelegerea privaţiunii sau de despărţire. Unii, astăzi, se despart pentru că nu mai suportă ruşinea, vină, pentru că le-au fost bruscate sentimentele sau pentru că nu pot depăşi trecutul. Renunţând la persoane, renunţă şi la trecut şi vor fi mulţumiţi sau mândri cu deciziile pe care le iau acum.
În realitate, tot ceea ce vine spre noi astăzi i-a înfăţişarea unie cruciade, ne declarăm împotriva greşelilor, a păcatelor, a lucrurilor care sunt incomplete sau care susţin subiectivismul. Dacă nu ar fi atât de nesiguri pe propriile limitări, păcate sau constrângeri oamenii nu ar fi atât de agresivi cu păcatele celorlalţi. Totuşi, caracterul revendicativ al lui Jupiter retrograd, chiar prin această atitudine impulsivă poate genera efecte negative în plan personal dacă el face apel la un set de reguli morale stabilite deja şi care să nu fie amestecate ca nivel social sau direcţie. Dacă regulile morale fac trimitere la viaţa personală, doar acolo să fie aplicate, dacă ele se adresează grupurilor, naţiunilor sau rasei umane în ansamblu, doar acolo trebuiesc folosite.
Dacă sunt prea egoiști sau nu se pot separa de frică, oamenii, astăzi, greşesc, se învinuiesc pentru lucruri banale şi transformă această inflexibilitate într-un conflict care ar putea să dureze patru luni de zile. Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală retrogradarea lui Jupiter reprezintă contactul cu spiritualitatea, cu valorile sufletului şi toate aceste ipostaze sociale sunt interpretate de ei ca un îndemn către retragere, către puritatea sufletească sau către a se separa de vanităţile şi erorile acestei lumi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi evenimentele acestei zile cu înţelegere. Dacă avem înţelegere faţă de ceea ce se întâmplă vom putea, atunci când este cazul, să şi iertăm.

Nevoie de linişte. Confortul vine prin fapte bune. Inspiraţie. Tendinţa de a face un bine care să compenseze un rău nespus. Teama de pedeapsă. Regret. Frică de deposedare. Despărţiri cauzate de minciuni.

Sextilul lui Venus cu Neptun se va împlini în noaptea de joi spre vineri, de asemenea, şi sextilul luminariilor tot în acest interval, iar, în mijlocul zilei, Venus va fi în sextil cu Mercur retrograd. Luna, pe lângă sextilul cu Soarele, mai participă la două opoziţii: una cu Lilith şi alta cu Jupiter.
8 noiembrie devine o zi în care căutăm liniştea. Liniştea se obţine acum prin diferite contacte, prin apelul la anumite obiceiuri, prin diferite întâlniri însă, pentru că Mercur se află în mers retrograd este puţin probabil că ea să poată fi găsită în forma în care este căutată. Astăzi ne dăm seama că ne simţim bine făcând fapte bune, lăsându-ne în voia inspiraţiei, exprimându-ne sentimentele sau căutând să punem în practică anumite recomandări de bun simţ pe care cineva din anturaj ni le-a făcut în această săptămână. În realitate, pentru că atât Mercur cât şi Neptun, din tot acest tablou astral se afla în mers retrograd tendinţa de a face bine va fi coordonată de dorinţa de a compensa un rău care nu a fost împărtăşit până acum. Mulţi se tem că dacă le este descoperită greşeala vor fi pedepsiţi, sancţionaţi sau deposedaţi de un bun. Făcând o faptă bună, doresc să ascundă o greşeală sau o faptă rea făcută în mod intenţionat.
Mercur se află în ultimele zile de retrogradare şi prin sextilul cu Venus, abia intrată în Capricorn, îi va pune pe oameni în faţa unor probleme care, în viitorul apropiat, se vor dizolva. Multor aceste probleme le inspiră teamă sau griji nejustificate. Ei nu trebuie decât să aibă puţină răbdare pentru că acestea se vor rezolva de la sine începând cu săptămâna viitoare. Partea negativă a acestei zile vine din faptul că Luna de pe ultimul segment din Capricorn trimite două opoziţii către Lilith şi Jupiter din Rac. Axa relaţiilor intime este încercată. Unii vor considera că securitatea căminului nu mai constituie o prioritate sau nu mai este cazul că acum să se ocupe de probleme ce ţin de casă, intimitate, de copii, de familie, ci trebuie să-şi îndrepte atenţia către viaţa publică sau sunt atraşi de anumite întâmplări cu caracter inopinat către această zonă. Ceea ce îi îndeamnă de fapt către zona publică, de fapt îi oboseşte sau îi ajută să-şi promoveze anumite idei pe care nu au avut ocazia să le facă publice până acum. Pe de o parte îi ajută, iar de partea cealaltă îi oboseşte şi, pentru că Marte este în Fecioară în opoziţie cu Chiron, s-ar putea ca un anumit disconfort de factură medicală să-şi pună amprenta pe activităţile acestei zile. Nu este cazul, însă, să luăm de decisive simptomele acestei zile. Ele, din cauza opoziţiei Lunii cu Lilith, pot fi înşelătoare sau dacă nu sunt înşelătoare atunci nu vor depăși spaţiul acestei zile având drept cauză suprasolicitarea sau oboseala acumulată.
Prin urmare, 8 septembrie este o zi în care oamenii se află în căutarea liniştii. Confortul vine, în general, din preocupările de bun simţ, pozitive, benefice pe care le abordăm astăzi. Mulți vor crede că dacă se lasă în voia acestui îndemn şi fac fapte bune astăzi neapărat îşi vor găsi liniştea. Ea doar va fi căutată, nu va fi găsită astăzi, însă nu trebuie să fie nemulţumiţi pentru că faptele acestei zile vor avea ecou începând cu săptămâna viitoare, când Mercur nu va mai fi retrograd. Acum, anumite evenimente pot lua o direcţie neobişnuită, în sensul că faptele bune să fie motivate de un rău pe care nu l-am împărtăşit celorlalţi, de o greşeală pe care dorim să o ţinem în continuare ascunsă ori de un neajuns pe care nu dorim să-l împărtăşim pentru că nu ne face cinste.
Pentru că Luna li se opune şi lui Lilith şi lui Jupiter poate apărea azi o frică de deposedare, familia este încercată, în sensul că relaţiile cu membrii familiei trec prin discontinuităţi, prin crize şi unii, pentru a găsi soluţii rapide la probleme de această factură, se vor îndrepta către activităţi sociale, considerând că numai aşa reuşesc să-şi găsească echilibrul. De asemenea, ziua poate fi marcată şi de despărţiri ce au la bază minciuni sau răstălmăciri ale unor intenţii care au fost făcute publice săptămâna aceasta în primele patru zile.
Cei care au puterea să se detaşeze de tot acest context negativ, care nu privesc evenimentele zile cu teamă de pedeapsă vor reuşi să se ridice deasupra celorlalţi şi să transforme nesiguranţa în oportunitate. Ei nu se îngrijorează pentru lucrurile pe care nu le-au anticipat sau pe care nu le-au înţeles corespunzător la momentul la care s-au produs, ci le privesc pe acestea cu încântare şi mulţumire pentru că le iau ca pe un divertisment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a sta deoparte de minciună, dar nici adevărul dureros nu trebuie preferat astăzi, ci de a urmări să nu bruscam nici prin minciună, dar nici prin adevărul crud.

Curaj. Finalizarea unor demersuri administrative. Compromis prin valori circulante. Luciditate. Compromis prin plăcerea de a clarifica lucrurile. Înclinaţie spre studiu. Emoţiile contravin interesului social. Succes prin raţiune, logică. Anticipație. Informaţii abstracte integrate corect. Viziune amplă asupra unui mecanism social complex.

Vibraţiile acestei zile se orientează pe două direcţii. Pe de o parte acţionează prin sextilul lui Marte cu Saturn, un unghi malefic aşezat între două zodii dure, reci, care înclină spre raţiune şi logică. De partea cealaltă, există două unghiuri pozitive (trigon Soare-Lilith, trigon Mercur-Neptun) care înseamnă raportarea la etaloane greşite, invocarea regretului ca element de referinţă în raporturile sociale, folosirea inspiraţiei în scopuri egoiste sau viziune de ansamblu care lezează interesul individului.
Pe acest fundal Luna trece în Vărsător şi va împlini două careuri, unul cu Mercur, altul cu Axa Dragonului, apoi un sextil cu Uranus şi o conjuncţie cu Junon. Tot acest complex de factori însemna provocări, iar provocările ar putea să-i ducă pe cei mai mulţi spre curaj.
Ziua ia înfăţişarea unei finalizări pe activităţi administrative, însă, pentru că avem de-a face cu două trigoane în care sunt implicate elemente astrale care nu ţin cont de consecinţele faptelor, pe de o parte retrogradarea lui Mercur, de partea cealaltă, Lilith în Rac, astăzi vom traversa ipostaze în care compromisul susţinut de plăcere se îndreaptă către clarificarea lucrurilor. Cu alte cuvinte, lupul devine paznic la oi şi acest lucru nu ne va deranja în această zi şi nici în ziua următoare, cât Mercur va fi retrograd, ci va crea un disconfort începând cu săptămâna viitoare, când Mercur va reveni la mersul direct.
Chiar dacă lucrurile sunt amestecate astăzi, ele se îndreaptă către o finalitate pozitivă doar dacă se urmăreşte linia sextilului Marte-Saturn, adică raţiune, logică, disciplină, precizie, corecţie.
Nu este momentul potrivit să se pună accentul pe inspiraţie pentru că, prin careul Lunii la Axa Dragonului, această inspiraţie care ar putea să-l inunde pe individ cu un caracter inopinat al informaţiilor cu ceea ce ar trebuie modificat într-un timp foarte scurt, care, de altfel se află în afara logicii sau raţiunii ar putea să ducă spre a se decide împotriva sa sau împotriva destinului său pe care urmăreşte să-l împlinească prin acţiunile din această perioadă ce îl au pe Saturn (disciplină, ordine) în centrul atenţiei. Astăzi, oamenii, ca să ascundă acest deficit de luciditate, de încredere, vorbesc mult, unii mai ridică tonul, alţii se ceartă ca să ascundă că nu au niciun scop sau că nu sunt inspiraţi ori că se tem de tot ceea ce înţeleg din anturaj şi care are viziune de ansamblu.
Din punct de vedere social ziua are un caracter compromiţător prin faptul că această viziune de ansamblu care îl bruschează pe individ scoate la lumina anumite adevăruri sociale care, până acum, au fost ascunse. Trigonul Mercur-Neptun, ambele aflate în mers retrograd, evidenţiază acest mecanism social foarte complex care devine acum vulnerabil în faţa unei viziuni. Viziunea este a individului şi acesta va consemna toate elementele de slăbiciune sau breşele de securitate care există în grupuri pentru a le folosi începând cu săptămâna viitoare.
Cei care lucrează cu energia care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală vor folosi dinamica acestei zile pentru a integra corect anumite informaţii abstracte şi pentru a le folosi în vederea aprofundării cercetării spirituale sau a progresului.
Prin urmare, 9 noiembrie ar putea să devină, prin faptul că-l bruschează pe individ cu atât de multe elemente benefice, o zi de deviaţie. Deviaţia are la bază un argument pozitiv sau chiar un compromis, acela de a folosi plăcerea pentru a clarifica lucrurile. Anumite curiozităţi devin astăzi periculoase, însă dacă ele sunt ţinute sub control şi dacă, la momentul oportun, sunt oprite, ceea ce este continuat prin logică şi raţiune ne va duce spre progres şi, mai ales, dacă se face referire la anumite demersuri sociale ele vor fi finalizate printr-o atitudine învingătoare, prin curaj, cu demnitate şi încredere.
Ziua este bună pentru a studia, a cerceta sau a valorifica informaţii de pe urma unui studiu.
Din punct de vedere social, această combinaţie a celor două direcţii date de sextilul Marte-Saturn, pe de o parte, şi de partea cealaltă a celor două trigoane (Soare-Lilith şi Mercur-Neptun) aduc demersuri sociale revendicative care ar putea să fie tangente la activitatea militară, la negocieri, favorizând astfel diplomaţia sau dialogul la nivel înalt. Aici lucrurile nu se desfăşoară de o manieră pozitivă pentru că retrogradarea celor două planete scot în evidenţă punctele vulnerabile ale părţilor aflate în dialog şi în loc să discute despre ceea ce-şi programează, discuţia se schimbă şi fără că niciun dintre părţi să intenţioneze acest lucru se poate ajunge la conflict. Conflictul însă vindeca o rană şi este binevenit dacă, aşa cum se întâmplă şi în sfera privată se va desfăşura în afară plăcerii de a domina, ci doar prin raţiune prin logică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acţiona astăzi prin obiectivitate. Ceea ce este în afară obiectivităţii devine plăcere şi chiar dacă ea este folosită pentru a clarifica lucrurile informaţiile pe care le obţinem vor fi utilizate în mod tendenţios ceea ce va compromite bunele intenţii sau demersul în sine.

Redresare. Constrângere pe timp. Obligativitatea iertării. Senzaţii stranii. Nevoie de interiorizare. Retrospectivă a ultimelor trei săptămâni. Senzaţia că o luăm de la capăt. Confuzie de termeni. Înţelesuri dihotomice.

Faptul că ieri o parte din demersuri au fost coordonate de trigonul lui Mercur cu Neptun ne-au lăsat impresia unor situaţii incomplete. În general, când o planetă este retrogradă, pentru că se preocupă mai mult de trecut şi trebuie să ţină și pasul cu mersul direct al celorlalte corpuri cereşti, îi lasă individului senzaţia că nu se ocupă îndeajuns de mult de elementele specifice acelei planete şi că anumite situaţii sunt incomplete. Astăzi vom avea foarte clar senzaţia că lucrurile nu se desfăşoară într-o direcţie pozitivă, că suntem constrânşi de timp şi că este nevoie sa ne folosim toată energia pentru redresare.
În primul rând, situaţiile vin spre noi mai mult prin caracterul lor dur şi avem nevoie să iertăm, să înţelegem senzaţiile pe care le avem, este necesar să facem apel la un for interior, la suflet, la valorile morale sau la acele tipuri de raporturi sociale în care am folosit foarte mult trăirile afective sau schimburile nonverbale, acelea care vin prin intermediul gândurilor ori prin intermediul transferului energetic.
Astăzi Mercur îşi va reveni din mersul retrograd şi o parte din dificultăţile de limbaj, din problemele de comunicare, din discontinuităţile în transferul unei informaţii sau în a fi înţeles mesajul transmis, intră pe făgaşul normal, având tendinţa de a face o retrospectiva a ultimelor trei săptămâni. Totuşi, revenirea la mersul direct se va face seara târziu, cu puţin timp înainte ca ziua să se încheie, iar asta înseamnă că o mare parte din zi Mercur va avea calitatea de planeta statică. Fiind static şi, în egală măsură, fiind sub influenţa trigonului pe care l-a împlinit cu Neptun, când se afla în plin mers retrograd, ne aduce astăzi în fața înţelesurilor dihotomice. Tot ceea ce privim poate fi analizat, surprins sau încadrat pe două fronturi sau două direcţii. Nu trebuie însă să explorăm această dihotomie pentru că ea este înşelătoare. Pe Mercur static sensurile duplicitare au ca scop încercarea individului pe direcţia voinţei și a încrederii în sine. Cei care privesc dincolo de aparenţe vor proceda asemenea lui Mercur, adică astăzi vor fi statici şi vor urmări prin atitudinea de martor ceea ce li se întâmplă, lăsând lucrurile în voia lor, să meargă după cum le-a fost scris sau după cum sunt coordonate de alte intenţii, iniţiate pe alte conjuncturi astrale ori coordonate de alte persoane. Lucrurile însă o pot lua pe o direcţie neplăcută dacă ne lăsăm în voia careului dintre Lună şi Saturn care se împlineşte la grad perfect în noaptea de sâmbătă spre duminică.
S-ar putea ca, încă de dimineaţă, să avem senzaţia lucrurilor incomplete sau să ne propunem lucruri pe care să nu le putem realiza pentru ca apoi să ne gândim că o anumită direcţie astrală, vremurile sau, concret, cineva din preajma face în aşa fel încât să nu ne îndeplinim ceea ce ne propunem.
Prin urmare, finalul săptămânii ne găseşte într-o stare psihică puţin cam încordată. Astăzi însă lucrurile îşi revin la normal prin faptul că Mercur spre seară, cu puţin timp înainte ca ziua să se încheie, se reîntoarce la mersul direct. Ziua ia înfăţişarea unui final de drum şi astăzi avem prin faţa ochilor retrospectiva a ceea ce a însemnat ultimele trei săptămâni, cât Mercur a fost retrograd şi ne-a încurcat planurile, ne-a răstălmăcit vorbele ori ne-a dus pe drumuri nebănuite.
Unii se vor simţi mulţumiţi, încântaţi, bucuroşi că prin acest caracter rătăcitor au reuşi să facă lucruri care prin raţiune, logică, disciplina sau prin starea de fapt a lucrurilor nu le-ar fi făcut. Dacă sunt fiinţe mature şi vor să îşi stăpânească propia viaţă, dacă sunt obsedate de control, atunci vor privi cu reţinere aceste ieşiri şi, chiar dacă vor spune că le-au folosit, se vor îngrijora în fața unor ipostaze viitoare, când ar putea din nou să devieze de la lucrurile pe care şi le propun cu atât de multă insistenţă.
Lucrurile vor lăsa impresia că sunt incomplete ori că o luăm de la capăt şi s-ar putea ca unii să fie obosiţi de faptul că nu se decid pe ce traseu să o ia. Nu trebuie decât să se oprească şi să privească asemenea martorului la cum se desfăşoară viaţa. Nu este indicat astăzi să fie stabilite anumite activităţi dinamice pentru că ele sunt supuse riscului de a fi compromise.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a invoca azi motivul păpădiei. În ezoterism motivul păpădiei este expresia libertăţii absolute, aceea care se exprima de o manieră corectă atunci când pune în aplicare motivul personal, dar respectă şi direcţia armoniei cosmice. Puful de păpădie se distribuie după ordinea şi armonia universului şi aşa trebuie să fie astăzi şi gândurile noastre, neîngrădite, simple, uşoare. Nu trebuie să le impunem o direcţie anume, ci trebuie să le lăsăm să se îndrepte acolo unde un factor exterior le atrage şi să nu ne îngrijorăm de soarta acestora. Ziua de azi trebuie să fie asemenea pufului de păpădie: liberă, diafană şi în armonie perfectă cu mediul.

7 thoughts on “4 – 10 noiembrie 2013

 1. monica spune:

  Multumesc pentru recomandarile de saptamana aceasta.
  Cu drag si recunostinta, Monica

 2. ivora spune:

  buna ziua!nu reusesc sa gasesc deloc mai multe informatii despre tranzitul lunii negre.In cazul meu vine peste luna,din casa 12 si intr-o sapt va trece peste ascendent.stiu ca aceasta trezeste energia antispirituala a planetei atinse iar atunci cand ajunge la ascendent poate devia nativul de la planurile facute dinainte de tranzit. Sa tin cont si de planurile mentale sau doar cele deja in desfasurare?Si la ce sa ma astept cu luna natala afectata?
  daca se poate sa faceti putina lumina,va rog frumos! va multumesc!

  1. Ivona,

   Lilith în casa I este mult mai periculoasă decât în casa a XII-a pentru că dacă în casa a XII-a individul îşi poate face rău sieşi prin refuzul gândirii pozitive ori prin ridiculizarea a tot ceea ce îl poate ajuta să se rafineze, în casa I el se crede un lider şi are pretenţia să fie urmat. Când nu se întâmplă asta el îşi va consuma toată energia să atragă atenţia, rătăcind şi bulversându-i pe cei din jur.
   Lilith pe axele auxiliare este privită altfel decât în casele unghiulare. Pe Ascendent îl face pe individ să creadă că este mult mai bine dacă renunţă la sine, la ceea ce-l definește, la valorile sale. Pe FC îl va face să-şi refuze originile, familia, scopul, misiunea, să se depărteze de la ceea ce şi-a propus. Pe Descendent Lilith îl va convinge pe individ să refuze un sprijin, anturajul ori o asociere. Pe MC Lilith aduce individulului multă aroganță şi-l convinge că se poate descurca fără exemple, fără măsură în ceea ce face sau chiar fără Dumnezeu.
   Trecând peste Luna, prin casă a XII-a, Lilith îţi aduce teamă de lucruri ascunse, de boală, emoţii pe care nu le poţi înţelege corect ori chiar refuzul a ceea ce pare că se îndreaptă spre aprofundare pe motiv că doare, e complicat, oboseşte sau întristează.

 3. Mihaela spune:

  Buna dimineata , prieten drag al fiecarei zile in care citesc sau nu postarile facute de dvs.
  Chiar daca stiu ca nu aveti nevoie sa vi se spuna ca ”darurile”pe care ni le faceti sunt de o profunzime si o acuratete care depasesc sfera astrologiei si sunt demne de un mare vizionar, o fac totusi , macar si pentru a va multumi ca ma ajutati sa ma apropii de acele subtilitati pe care singura , fara ghidarea unui maestru , cu greu pot fi atinse.
  Va multumesc ca ma sprijiniti in a ma cunoaste dincolo de primele straturi ale aparentei, ca ma ajutati sa am o privire de ansamblu, ca ma preveniti asupra pericolelor care pot sa apara daca nu sunt atenta…Va multumesc ca faceti toate acestea si multe altele pentru mine cu infinita iubire si caldura si ca ma ajutati sa raman in armonie. Ca ma sustineti sa inteleg evenimentele ca pe o continua lectie de viata menite sa ma slefuiasca exact pe aspectele care au nevoie de aceasta slefuire, ca incercarile sunt facute sa fie depasite si sa-ti dea apoi un raspuns asupra a ceea ce esti cu adevarat.Situatiile de viata sunt acum, gratie dvs. borne de control, minunat asezate in drumul meu ca sa ma ghideze si sa-mi puna in fata o oglinda a ceea ce sunt .
  Va multumesc inca o data ca sunteti printre prietenii mei de lumina care m-au ajutat si ma ajuta sa fiu ceea ce sunt astazi.Va datorez tuturor multumire si recunostinta plina de iubire.Sunt un om norocos ca am asemenea dascali, care zi de zi, prin tot ceea ce fac probeaza o inalta tinuta morala si o etica care depaseste granitele explicatiilor din Dex.
  Va doresc un sfarsit de an plin de armonie si realizari.
  Cu mare drag, Mihaela.

  1. Mihaela,

   Sunt copleşit de mesajul tău. Este foarte frumos, deşi este mult prea departe de cum mă văd şi, mai ales, de cum sunt.
   Pot să-ţi spun că privesc tot ceea ce ofer cu o mare seriozitate pentru ca iubesc mult ceea ce fac, iubesc oamenii serioși și profunzi, dar mai ales pentru ca am avut profesori buni care, în munca lor, nu au făcut rabat la calitate. Suntem cu toţi la fel pentru că facem parte din aceeași horă. Poate unii au început dansul de mai demult, asta însă nu schimbă cu nimic schema în care activăm cu toţii acum.
   La mulţi ani de onomastică!

 4. Antonela spune:

  Buna ziua,
  ne puteti da o lista cu zilele si orele de Luna neaspectata pentru noiembrie 2013? As vrea sa nu-mi programez activitati importante in respectivele intervale … Multumesc.

  1. Antonela,
   Dacă te referi la Luna Vida (Void of Moon) astea sunt datele:

   Duminica, 10-11-2013 2:15 – Luni, 11-11-2013 4:36 (Luna intră în Pești)
   Marti, 12-11-2013 16:33 – Miercuri, 13-11-2013 9:39 (Luna intră în Berbec)
   Joi, 14-11-2013 22:57 – Vineri, 15-11-2013 16:49 (Luna intră în Taur)
   Duminica, 17-11-2013 7:26 – Luni, 18-11-2013 2:06 (Luna intră în Gemeni)
   Marti, 19-11-2013 17:59 – Miercuri, 20-11-2013 13:22 (Luna intră în Rac)
   Vineri, 22-11-2013 9:11 – Sambata, 23-11-2013 1:56 (Luna intră în Leu)
   Duminica, 24-11-2013 10:58 – Luni, 25-11-2013 14:10 (Luna intră în Fecioara)
   Miercuri, 27-11-2013 13:43 – Miercuri, 27-11-2013 23:59 (Luna intră în Balanta)
   Vineri, 29-11-2013 13:13 – Sambata, 30-11-2013 6:02 (Luna intră în Scorpion)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.