11 – 17 noiembrie 2013

11- 17 noiembrie este o săptămână foarte importantă pentru evoluţie. S-ar putea ca în faţa acestui termen mulţi să aibă o uşoară reţinere, fie pentru că nu doresc să evolueze, fie pentru că nu ştiu care sunt riscurile acestei evoluţii. În primul rând este vorba despre o evoluţie a emoţiilor. Ele vor fi transformate într-o energie superioară însă nu de la sine, ci prin traversarea unor încercări pe care trebuie să le privim cu maximă seriozitate şi cu înţelegere.
Chiar de la începutul săptămânii, Mercur îşi intră în drepturi, el revenind din mersul retrograd şi împlinind în seara zilei de 11 noiembrie un trigon cu Neptun. Apoi, aspectele se vor ţine lanţ până în ultima zi a săptămânii, când avem de traversat Luna plină. Mercur şi Neptun îşi revin din mersul retrograd, iar vineri Venus şi Pluton îşi împlinesc, în sfârşit, conjuncţia pe care o formează de ceva vreme.
Săptămâna este marcată de refuz. Acest refuz este indicat de o anumită energie care bruschează sensibilitatea şi îi face pe oameni să privească riscul cu mai multă deschidere. Acum, când suntem constrânşi de experienţele care vin spre noi, de retrăirea anumitor situaţii pe care am crezut că le-am lăsat în urmă, să transformăm emoţii negative în emoţii pozitive, vom considera că episoadele care vin spre noi sunt puțin cam riscante. Dacă se scapă de sub control nesiguranţa, dacă se foloseşte energia gândului într-o direcţie negativă, dacă întâlnirea cu fiinţele remarcabile nu reprezintă o modalitate prin care să se combată o durere, să se sublimeze un neajuns, să se hrănească sinceritatea sau tăria de caracter, atunci toate aceste lucruri se adaugă la problemele care sunt deja şi, în loc să căutăm lumina, pentru a ne simţi puternici, ne vom adânci şi mai mult în întuneric, strigând în diferite limbi toate durerile pe care le simţim. În această săptămână evenimentele vor fi încărcate de o mare răspundere şi chiar dacă cei care sunt învăţați să ia lucrurile în uşor vor privi totul ca pe un joc, până la final, în special în zilele de sâmbătă şi duminică, vor observa că dacă încearcă să se desprindă de caracterul lor serios, disciplinat, sever, atunci se vor apropia şi mai mult de ridicol.
Unul din elementele definitorii ale acestei săptămâni este acela al sacrificiului. Avem în continuare un Soare în plin tranzit prin Scorpion şi la finalul săptămânii se produce şi Luna plină pe axa Taur-Scorpion, care accentuează acele acumulări negative, acele reţineri reziduale de care ne-am îndrăgostit atât de tare. Şi, pentru că ştim după direcţia impusă de societate, reziduurile afective sunt create pe nemulţumire, pe o stima de sine scăzută, pe agresivitate sau pe gânduri vicioase care-l separă pe individ de familie, de semeni, de univers şi îl convinge că dacă este singur este fericit pentru că din partea lor nu poate avea decât probleme.
Înţelegem, astfel, ca această săptămână foloseşte anumite mecanisme mentale care au fost puse încă de la naştere la baza comportamentului. Cei care vor folosi aceste elemente de bază ale comportamentului pentru a se separa de semeni sau pentru a se declara împotriva lor vor avea de parcurs la finalul acestei săptămâni ipostaze adânci de regret care se pot transforma în dureri apăsătoare.
Aşadar, acest context astral nu ne pedepseşte de la sine, ci ne invită să fim serioşi cu ceea ce am creat, să privim castelul de nisip şi să-i spunem exact ceea ce este, nu să încercăm să-i convingem pe cei din jur că este castelul Peleş.
11-17 noiembrie, prin aceste combinaţii, este o întâlnire cu Puterea aşa cum am construit-o sau cum am atras-o în propria fiinţă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne ţine departe de abuzuri. Abuzul emoţional, abuzul trecutului, cel de alimente, de băuturi, de distracţie, de veselie ori cel de muncă sau opusul acesteia, lenea, nu ne ajută să înţelegem lucrurile de care fugim, ci ne adânceşte şi mai tare în penibil sau ne face şi mai agresivi în problemele pe care contextul astral al acestei săptămâni ne invită să le rezolvăm.

Emoţiile devin prioritare. Sunt iertate uşor greşelile ultimelor trei săptămâni. Opinii exprimate liber. Sensibilitate. Mesaje lansate către comunitate. Căutarea luminii. Pace. Sacrificiul înnobilează. Deschidere.

Trecerea Lunii în Peşti şi, implicit, conjuncţia acesteia cu Neptun în dimineaţa zilei de 11 noiembrie ne îndeamnă spre a experimenta o anumită parte a structurii emoţionale. Prin această curiozitate emoţiile devin prioritare, însă ele par să fie astăzi suprasolicitate prin faptul că încă de dimineaţă Luna împlineşte un trigon cu Mercur care numai ce şi-a revenit din mersul retrograd. Prin acest trigon nu se trece la acţiuni ample, ci pur şi simplu se face o retrospectivă a ceea ce s-a-ntâmplat în ultimele săptămâni, aşa cum am văzut că am fost îndemnaţi de contextul astral în ziua anterioară.
Conjuncturile astrale ale zilei de 11 noiembrie sunt marcate de sensibilitate, nu doar datorită tranzitului lunii prin Peşti, care amplifică această latură a personalităţii, ci pentru că Mercur din Scorpion, acum în mers direct, trimite un trigon către Neptun. De această dată emoţiile sunt pozitive, luminoase, iar sentimentele, chiar şi atunci când vin spre individ cu îndemnul spre sacrificiu sau care-l încurajează să se desprindă de caracterul dramatic al vieţii îl înnobilează şi îl fac să aibă mai multă încredere în el. Trigoanele care se realizează acum între planetele situate în zodiile de apă Scorpion şi Peşti înseamnă atingerea unei ţinte.
Am văzut şi în săptămânile anterioare că această componentă a fost importantă, însă acum ea ia înfăţişarea unui mesaj primit sub forma unui sfat, a unei recomandări, sub forma unui răspuns la o solicitare, formulată în scris în săptămâna anterioară. Pentru că este primul aspect major pe care Mercur îl împlineşte de când a revenit la mersul direct, ipostaza acestei zile ia înfăţişarea unei deschideri. Oamenii se simt bine, că sunt antrenaţi, că sunt solicitaţi şi, când această solicitare vine sub forma unor sarcini suplimentare, pentru că astăzi mesajul găseşte în forul interior un ecou puternic, se dovedesc foarte eficienți într-un anumit demers, concentrați, optimiști. Luna mediază tendinţa Nodurilor astăzi prin trigonul împlinit cu Capul Dragonului şi, respectiv, sextilul cu Coada acestuia, aducând din trecut acele lucruri care aveau nevoie de clarificare urgentă și, neexistând o îngrădire din punct de vedere afectiv care să suprasolicite relaţiile, să le ducă într-o zonă a limitărilor ori să le pună în faţa unor neajunsuri, oamenii se simt acum îndemnaţi să se exprime liber.
Pentru că avem de-a face cu Mercur în Scorpion este adevărat că această libertate o să cam usture, adică aprecierile, sfaturile, recomandările oricât de bune ar fi să conţină şi un strop de venim care să înţepe puţin în zona de impact. Astfel, unii vor deranja prin ton, alţii prin atitudine, însă vor fi şi oameni care vor dori să scape de toate aceste elemente negative, să nu împovăreze anturajul, nici prin ton, nici prin atitudine, pentru că asta au făcut în ultimele trei săptămâni. Astfel, deschiderea, că îndemn general adresat acestei zile, devine, în cazul acestor persoane, revenirea la realitate. Ştim, şi asta nu doar din ezoterism, ci şi din indicaţiile psihologiei moderne ca stările psihice vicioase îmbolnăvesc fiinţa şi pentru că sunt legate unele de altele îl pot duce în timp la erori de decizie sau la fapte care să-l compromită iremediabil, chiar dacă, iniţial, nu a existat un fond pentru aşa ceva.
Lăsând în urma tensiunea ultimelor trei săptămâni, prin deschiderea de acum oamenii se simt liberi, iar pentru ei libertatea înseamnă vindecare.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton pozitiv, deschis, atent asupra sentimentelor individuale şi dispus să dizolve compromisul care corodează fiinţa din interior în acceptare sau chiar în sacrificiu. Ceea ce în ultimele săptămâni lua înfăţişarea unui compromis obositor acum devine sacrificiu sau devine acceptare fără vreo undă de regret sau nemulţumire.
Luna în Peşti îl îndeamnă pe individ să-şi extindă viziunea, să vadă mai departe de linia orizontului, să-şi închipuie anumite lucruri, să şi le imagineze ori să le simtă, chiar dacă nu are un contact direct cu acestea. Asta înseamnă inspiraţie, iar invitaţia nu vine niciodată dacă nu există o sensibilitate care să o menţină ori care să o pună în valoare.
Astăzi avem şi inspiraţie, avem şi sensibilitate şi aceste deschideri îl înnobilează pe individ şi îl fac să creadă că viaţa poate fi şi uşoară, nu doar complicată, dureroasă sau marcată de piedici şi obstacole.
Astăzi luptăm cu rutina sau urmărim să ne implicăm în acţiuni care să rupă ritmul pe care l-am abordat în ultimele trei săptămâni. Ceea ce aducem din trecut, nu doar astăzi, ci de-a lungul întregii săptămâni, poartă amprenta vibraţiei proprii. Dacă în ultimele trei săptămâni am avut un comportament ciudat, arogant, agresiv, antisocial sau păgubos, doar pentru că acum fondul general se arată pozitiv, nu putem să aducem din trecut doar lucruri pozitive. Cei care cred că pot păcăli contextul astral obiectiv cu acest lucru se înşeală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi toate evenimentele acestei zile într-o totală absență a regretului. Regretul, şi astăzi, dar şi în general, este o piedică pentru gândirea obiectivă, pentru deschiderea spirituală, pentru progres. Dacă, totuşi, acest sentiment apare, îl putem înlocui cu iertarea aplicată propriei fiinţe.

Nemulţumirea schimbă în bine mediul. Prosperitate, câştig neaşteptat. Critica este constructivă. Irascibilitatea îi face celebri pe cei inferiori. Soluţii miraculoase. Încredere în sine. Elan. Entuziasm. Forţă prin iubire. Compromis integrat în fapte bune. Sublimare. Confruntarea sperie, dar binele învinge.

După ce a încheiat trigonul cu Neptun, Mercur îşi intră în drepturi. Astăzi însă nu primeşte niciun unghi la grad perfect, ci lasă locul altor protagonişti ai teatrului astral să-şi ducă mai departe mesajul. Acum, din fundal, doar asistă, şi detensionează a toată această zonă, ajungându-i prin absenţa grijii, prin menţinerea unui mediu prielnic relaționării ca toţi ceilalţi să-şi ducă mesajul la îndeplinire. 12 noiembrie este ziua în care Venus şi Capul Dragonului sunt în sextil, însă aceasta nu mediază tendinţa Nodurilor, iar Soarele şi Jupiter îşi împlinesc trigonul lor. De asemenea, pentru că şi luminariile împlinesc astăzi un trigon vedem pe cer desenat astăzi un triunghi regal, o piramidă de apă, care ne îndeamnă să urmărim totul cu un spirit de observaţie mult mai dezvoltat decât altădată, să fim mult mai interesaţi de psihologia comportamentală, de reacţiile celorlalţi, de ceea ce-i bucură sau de ceea ce-i nemulţumesc, de anumite defecte pentru care le au sau care au fost calităţile de care au uzat pentru a obţine statutul pe care-l au sau care i-a făcut bogaţi. În continuare Soarele se află în plin tranzit prin zodia Scorpion şi multe din interesele pe care le avem acum sunt legate de bani, de putere, de plăcere sau de satisfacţie. Pentru unii satisfacţia vine din faptul că-şi văd duşmanii trecând prin grele încercări ale vieţii. Nici că se putea o bucurie mai mare pentru ei de parcă prin ghinionul celorlalţi Dumnezeu le-a pus lor mâna în cap. Alţii se vor bucura că atmosfera s-a mai temperat şi că se pot preocupa de sarcini personale, de studiu, de muncă, de sarcinile profesionale ori pur şi simplu să nu mai ia parte la gălăgia socială care i-a abuzat în ultimele trei săptămâni.
În faţa acestor situaţii, unii vor descoperi că sunt mai încrezători în forţele proprii, că se bucură mai uşor de viaţă, indiferent care le este motivul şi că prin această deschidere care avenit spre ei chiar din ziua anterioară se simt îndemnaţi să facă fapte bune.
Dimineaţă vor avea un ton uşor irascibil, pentru că Luna şi Marte sunt în opoziţie şi planurile pe care ni le facem în jurul orei 9 s-ar putea să fie marcate de sentimentul revendicării, de răzbunare, de anumite nemulţumiri pe care le-am avut la adresa celor cu care ştim că ne vom întâlni astăzi sau pe care îi avem în preajmă.
Cu cât ne apropiem de mijlocul zilei, adică de împlinirea trigonului luminariilor, irascibilitatea se transformă în voinţă, în forţă, în ambiţie sau în entuziasm. Dar astăzi avem de traversat şi un trigon pe care Luna şi Lilith îl împlinesc, nu doar Luna şi Jupiter îşi împlinesc trigonul lor, iar asta înseamnă că orice bucuri are în spatele său o umbră întunecată, adică orice element care ar trebui să ne ducă spre mulţumire, încântare, să ne ajute să explorăm viaţa în aspectele sale benefice sau educative are în spate grija unui insucces cu care am luat contact în ultimele trei săptămâni. Cu alte cuvinte, se dă viaţă proverbului, cine se frige cu supă, suflă şi în iaurt.
Cei care sunt înţelepţi şi privesc viaţa cu speranţa şi care urmăresc prin faptele pe care le săvârşesc să preschimbe toate lucrurile negative în lucruri bune, chiar dacă uneori motivele nu sunt dintre cele mai fericite, nu se vor lega de aceste frici ale trecutului apropiat, ci vor privi mai departe, vor dori să sublimeze toate aceste neajunsuri, iar dacă vor face un compromis, de această dată, îl vor face pentru a elogia o faptă bună, pentru a mulţumi pe cineva.
Ziua este încărcată, iar confruntarea chiar dacă sperie ne va lăsa impresia că binele învinge.
Prin urmare, 12 noiembrie este o zi de deschidere. Evenimentele sociale ale acestei zile au o intensitate mult mai mare decât din ziua anterioară pentru că acum Mercur îşi intră în drepturi. El nu activează direct în conjuncturile acestui moment, ci devine marele absent absolut necesar pe această conjunctură pentru ca toate lucrurile să meargă spre bine. Nu mai există discontinuităţi în comunicare, nu mai există tensiune, oamenii dacă-şi transferă informaţia o facă aşa cum pot mai bine, cu intenţii bune sau rele însă în mod clar şi lucid pentru toţi cei din jur, iar asta nu va veni decât din faptul că Mercur se află acum în mers direct.
Pentru că atât sextilul lui Venus cu Capul Dragonului cât şi trigonul Soarelui cu Jupiter înseamnă o ipostază benefică, şansă, ridicarea nivelului, preschimbarea statutului sau un noroc care să ne promită toate aceste lucruri, 12 noiembrie este o zi de transformare prin sublimare, iar asta înseamnă că o parte din lucrurile care vor veni astăzi nu vor mai veni niciodată pentru că sunt simplificate sau rezolvate. Dacă vom fi atenţi în dimineaţa acestei zile, atunci este indicat să nu ne stabilim ţinte pe atitudinea uşor încărcată care vine din opoziţia Lunii cu Marte și să ne bucurăm de toate lucrurile sublime care vin din activarea beneficilor. Această alegere ar fi suficientă pentru ca multe din episoadele negative ale zilei să fie sublimate ori ignorate mai ușor.
Un detaliu important este acela că beneficii acum se află pe axa Capricorn-Rac, adică în poziții complementare, fiecare implicându-se în câte un aspect pozitiv. Asta înseamnă că indiferent de zona în care activăm (personală sau socială) nu trebuie decât să fim atenţi la măsură, nu trebuie decât să oferim efort, atenţie, protecţie, sensibilitate pentru a primi din acest context astral maximum de noroc pe care-l merităm. Cu alte cuvinte dacă dăm voinţă, primim putere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa pradă agresivităţii sau îndoielii, ci de a privi toate evenimentele vieţii ca pe nişte ipostaze absolut necesare pentru momentele când s-au întâmplat. Nu este cazul să le aducem acum în prezent pentru că prezentul zilei de 12 noiembrie are alte planuri.

Enigma. Sensuri descifrate prin revoltă. Deconspirare. Sfidare. Senzaţia de putere rupe relaţii. Orgoliu. Paradox. Frustrare pe neacceptarea partenerului. Precipitare. Căutări sterile. Eşec prin contactul cu nefirescul.

Astăzi Luna trece în Berbec şi atmosfera se schimbă, oamenii devin puţin mai impulsivi, sunt mult mai încrezători în forţele proprii, nu doar pentru că unghiurile astrale ale zilelor anterioare, ci pentru că energia Berbecului, fiind scurtă ca durată, dar intensă, îi îndeamnă să sfideze lucrurile care au venit spre ei acum cu atitudinea celui care poate să-şi construiască destinul propriu, dar nu mai are probleme, care nu se mai teme de eşecuri şi care crede că a învăţat totul de la viaţă.
13 noiembrie vine spre noi cu o anume doză de aroganță care îi îndeamnă pe oameni să se revolte. Ceea ce înţelegem de la viaţă ne nemulţumește, ne încurajează să ridicăm totul, să punem întrebări, să cerem răspunsuri, să pretindem anumite lucruri pe care acum. În stadiul acesta nu le meritam. Toate aceste situaţii devin aşa pentru că astăzi Neptun este static în Peşti, urmând ca, spre seară, să-şi revină din mersul retrograd şi anumite lucruri legate de conştiinţă, de credinţă, anumite lucruri ce ţin de perceperea corectă a realităţii să intre pe un făgaş normal, dar asta se va întâmpla de mâine încolo, pentru că astăzi lucrurile vor fi marcate de paradoxuri, iar frustrarea va fi orientată către partenerul de viaţă. Partenerul de viaţa devine vulnerabil pentru că în această zi Neptun este acela care face cărţile, nu beneficii (Venus şi Jupiter) aşa cum s-a-ntâmplat în ziua anterioară.
Fundalul pozitiv există, însă oamenii prin dorinţele lor ajung într-o situaţie penibilă. Nu se mai sincronizează sau pe intervale orare diferite cer prea mult unii de la alţii, apoi se acuză de egoism, de invidie, de orgoliu, de precipitare sau de conflict de interese.
Această componentă a beneficiului trecut în planul secund, trebuie luat în serios astăzi pentru că raportu cu nefirescul s-ar putea să devină un element nefiresc, dureros sau compromiţător pentru cei neatenţi sau care acordă prea multă importanța orgoliului. Traversând o zi în care Luna este în Berbec ne vom simţi îndreptăţiţi să ne exprimăm puţin mai dur, pe un ton mai ridicat, mai în forţă şi conjunctura astrală a acestei zile nu ne pedepseşte pentru elemente de genul acesta, ci doar dacă aducem din trecut anumite lucruri pe care nu le integram corect şi nu le exprimăm acum că şi cum am avea drept de decizie asupra celorlalţi.
Pentru că avem beneficii pe axa Capricorn-Rac trebuie să fim atenţi la relaţii, la ce-i împovărează pe ceilalţi, la ce-i solicită, la ce anume din comportamentul nostru le creează nemulţumire, adică este important să nu pierdem din vedere astăzi bunul simţ.
Prin urmare, 13 noiembrie este o zi de mare încercare, chiar dacă astăzi se împlinesc doar două evenimente astrale (intrarea Lunii în Berbec şi revenirea lui Neptun din mersul retrograd), aceste ipostaze astrale iau înfăţişarea unor unde electromagnetice care se propagă în apă. Caracterul periculos al acestui mediu acvatic nu mai este dat acum doar de multitudinea de pești răpitori sau de alte vietăţi care trăiesc acolo, ci de modificări în câmpul eletromagnetic al mediului de apartenenţă.
Asta se va întâmpla astăzi cu noi toţi, mai ales că ne vom simţi îndreptăţiţi astăzi să-i privim pe cei din jur prin orgoliu, prin încrederea în sine, să-i sfidăm şi să ne pierdem în acest paradox al firii, considerând că celălalt este vinovat.
Dacă nu urmărim să privim toate aceste lucruri cu măsură, cu respect, cu bun simţ, ne vom afla în faţa unor situaţii care ne compromit cu atât mai mult cu cât ne adâncim mai tare în nefiresc. Căutările acestei zile nu sunt importante, ci doar reacţiile pe care le avem în faţa unor informaţii sau în faţa unor ipostaze care vin din partea anturajului. Este posibil ca aceia care nu sunt suficient de maturi să se grăbească astăzi prea mult la vorba, la atitudine, să dea răspunsuri greşite şi să se compromită pentru că pentru viitor nu se va mai putea reveni asupra acestora. Precipitarea este la fel de periculoasă ca şi vanitatea, la fel ca şi orgoliu, ca şi sfidarea. Revolta, dacă vine numai dintr-un fond, adică dintr-o dinamică susţinută de sarcinile de serviciu, planurile pe care ni el facem ori de plăcerea de a face multe într-un timp foarte scurt ne îndreaptă către sensuri pe care să le descifrăm şi care ar putea să ne tulbure puţin.
Revolta care vine din descifrarea anumitor sensuri s-ar putea să fie atât de stringentă, atât de obositoare pentru mediul înconjurător încât este suficient de un singur de prost care să arunce o piatră în apă pentru ca toți ceilalți 200 să o caute. Din toate acestea vom fi salvaţi doar prin bun simţ.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi ca bunul simţ trebuie să fie liantul tuturor elementelor de caracter sau mediul în care să înotăm de bună voie, cu lejeritate şi mai ales cu multă bucurie.

Experiment riscant. Duritate prin termeni. Caracterul decisiv al ideilor pun în dificultate parteneriatele sociale. Regret scăpat de sub control. Pierdere de valori. Rătăcire. Insatisfacţie. Penibil. Pesimism. Atenţie blocată din cauza agresivităţii. Salvare prin relaţii pe care suntem tentaţi să le criticăm.

Cât timp vor exista marcaje pe zodiile cardinale Rac şi Capricorn tranzitul Lunii prin Berbec, pe acolo pe unde trece de câţiva ani şi Uranus, nu este deloc simplu. Asta vedem chiar de astăzi când Luna vă trebuia să treacă succesiv prin conjuncţia cu Uranus, careu cu Pluton, careu cu Lilith şi de asemena careu cu Jupiter. Pe lângă acestea Luna va mai avea de împlinit şi un careu cu Venus, care aflat în plin tranzit prin Capricorn se află acum într-o conjuncţie destul de strânsă cu Pluton şi dacă ar mai şi conta sextilul pe care-l împlineşte cu Junon în dimineaţa acestei zile ar încheia tabloul aspectelor astrale repartizat acestei zile.
Mulţi vor avea impresia că 14 noiembrie nu-i poate lua pe nepregătite şi că toate lucrurile care vin spre ei astăzi ar putea să fie încadrate foarte uşor într-o categorie binecunoscută, aceea a durităţii, a pierderilor, a atenţiei blocată pe agresivitate sau a unui caracter nefericit prin care, de ceva vreme, trec relaţiile personale. Chiar dacă o parte dintre aceste presentimente sau anticipări nu le sunt străine, ei le intuiesc bine sau el observă cu precizie, astăzi combinaţia acestor planete, cărora li se alătură doi benefici, Jupiter şi Venus, care, am văzut şi în zilele anterioare, prin faptul că ocupă zodii complementare au un impact particular al acestei săptămâni vom avea de traversat un experiment riscant. În primul rând, acest experiment va ridica mari semne de întrebare despre cât de priceput este individul în mediul de apartenenţăa, dacă îşi merita poziţia pe care şi-a ocupat-o sau dacă stabilitatea care i-a fost promisă ori care a câştigat-o este aşa cum a crezut. Pentru că acum îl avem pe Neptun din peşti în mers direct planul iluziilor nu mai intervine aşa cum s-a-ntâmplat în lunile anterioare şi careul Luna-Lilith va lua astăzi înfăţişări mai greu de acceptat, de digerat, sau de suportat. Acest careu scoate la lumină problemele personale reale pe care individul le-a ştiut dintotdeauna, să afişeze celorlalţi intimitățile, aşa cum se întâmplă într-un cabinet de consiliere, ca pe o problemă care trebuie rezolvată, ci şi-au exprimat-o sub forma ifoselor, a pretenţiilor a unei picături de răutate sau de invidie pusă într-o relaţie lacrimogenă ori marcată de prea multă sinceritate.
Totuşi, acest experiment riscant nu trebuie pus numai pe umerii lui Lilith. Ea primeşte susţinere din partea celor doi benefici, din partea lui Jupiter şi a lui Venus, pentru că şi Venus este lezată de un alt malefic cu care se află în conjuncţie (Pluton), iar asta înseamnă ca experiența celor doi malefici de pe axa relaţiilor intime va aduce o scânteie de disconfort având ca subiect principal o valoare. Dacă această valoare este dată de un obiect sau de un gest pe care o persoană din jur pretinde sau o aşteaptă nu are importanţă. Important este că această valoare astăzi riscă să fie rătăcită ori să fie scufundată în prea multă insatisfacţie, ceea ce va transforma în penibil aceste dorinţe de iniţiativă, de aventură, de expansiune sau de dinamism, predispuse de trecerea Lunii prin Berbec.
Lucrurile acestea iau o amploare specială cu cât ne menţinem atenţia mai mult blocată pe agresivitate. Cu cât dorim să demonstrăm faptul că ne consumăm toată energia pentru a ne adjudeca această valoare sau nu facem altceva decât să trăim pentru a căuta această informaţie ori pentru a o proteja, alimentăm această agresivitate care ne duce cel mai mult către rătăcire. Soluţia vine din aprofundare, dar cum să aprofundezi când exista marcaje atât de puternice pe zodii cardinale. Aceste zodii îl îndeamnă pe individ spre explozii, spre acţiuni imediate, spre consum brusc, nici într-un caz să se aşeze într-un colţ şi să mediteze 16 ore pe zi.
Iată deci cum acest experiment al necesitaţii predispusă de contextul astral în a proteja anumite valori cu un minim de efort le transformă pe acestea într-o mare pierdere.
Prin urmare, 14 noiembrie este o zi periculoasă pentru cei care nu au un antrenament psihoemoţional la bază, aceia care atunci când interacţionează cu oamenii nu se gândesc decât la bucuriile personale, la ceea ce li se oferă, la confortul personal sau la cât de uşor le trece timpul. Cei care sunt maturi, care au mai trecut prin aşa ceva sau măcar au mai trecut de-a lungul vieţii prin diferite situaţii penibile în care au pierdut un lucru cu atât mai mult cu cât au dorit să-l protejeze vor face faţă predispoziţiilor astrale din 14 noiembrie, dar asta şi pentru că se vor trezi din timp şi vor salva relaţiile pe care sunt tentaţi să le critice. De acolo, de altfel, ne vine şi armonia necesară în această zi, de acolo ne vine sămânţa succesului, bobul de mazăre, acela care reprezintă credinţa personală necesară pentru a-i spune muntelui să se mute în alt loc şi el se va muta.
Nu este cazul să mai amintim cât de tare se pot implica unii în strategii. Cât de bine se vor lăuda că au viziune, că gândesc în perspectivă şi în consecinţă obţine şi rezultatele cele mai bune. Chiar dacă au experienţa necesară în sensul acesta, astăzi ea nu funcţionează pentru că există prea multă tensiunea, prea multă precipitare şi prea puţină minte îndreptată în direcţii salvării relaţiilor pe care suntem tentaţi să le criticăm prima dată.
Dacă Luna, prin trecerea sa furtunoasă prin berbec nu ar trimite două careuri către beneficii Jupiter şi Venus, atunci relaţiile cu maleficii Uranus, Pluton şi Lilith s-ar fi desfăşurat într-un registru cunoscut, adică aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace, cel puţin în privinţa lui Pluton şi al lui Uranus. Acum, însă, binele pe care am mizat, şansa pe care o aşteptam din jur, să ne fie şoptită la ureche de un înger protectori, mâna destinului care intervine în ultima secundă şi ne salvează dintr-un pericol sau ne ajută să mergem pe drumul cel bun este integrată în acest conflict, amestecată, adică pana de înger este transformată în pană de păun sau, în cazul unora, în pana de cioară cu care încearcă acum, într-un tablou penibil, să scrie versuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenţi astăzi asupra reacţiilor impulsive care ne vin prima dată în minte. Să protejăm astăzi primul lucru pe care dorim să-l criticăm pentru a ne demonstra că putem să fim deasupra unor predispoziţii astrale agresive, chiar dacă acest context astral, în ansamblul său, nu poate fi controlat, nici măcar atunci când este anticipat.

Abandon. Nesiguranţă. Dorinţele sunt periculoase. Refuzul doare. Plăceri invazive. Patimi scăpate de sub control. Carisma. Rigiditate. Disciplina ascunde insensibilul. Lucru cu sine. Irascibilitate prin neacceptarea propriilor greşeli.

15 noiembrie este dominată de calitatea alegerilor. Dacă în ziua anterioară, dar şi de-a lungul ultimelor trei săptămâni, am dat dovadă de tărie de caracter, de echilibru, de seriozitate, dacă ne-am ţinut de planurile pe care ni le-am stabilit ori dacă ne-am deplasat pe o linie mediană atunci ziua de astăzi, prin careul pe care Venus şi Uranus, îl împlinesc ori prin faptul că se întâlneşte într-o conjuncție cu maleficul Pluton, nu va însemna un semn de slăbiciune a faptului că nesiguranţa nu va putea fi înlăturată sau alungată din suflet niciodată.
Pentru aceşti oameni dorinţele vor fi periculoase pentru că-şi vor consuma timpul gândindu-se ce-au refuzat sau ce-ar fi putut câştiga dacă nu ar fi refuzat. De altfel, 15 noiembrie este o zi de graniţa între tranzitul Lunii pe finalul Berbecului şi trecerea pe primele grade din Taur.
Sextilul lui Marte cu Lilith înseamnă strălucire, charisma prin ghidarea corectă a gândului. Chiar şi atunci când gândul este ghidat în sens negativ, dacă el este impregnat cu puţin praf de stele, adică cu puţină încredere, cei din jur reacţionează ca şi cum impresia care le este sugerată, nu vine pe calea informaţiei dintr-o sursă exterioară, ci chiar le aparţine. În felul acesta, un unghi ambivalent, un unghi destul de periculos intre doi malefici în loc să se transforme într-o asociere periculoasă între doi exponenţi negativi ai zodiacului (Marte şi Lilith) se transformă într-o sursă de plăcere, de încântare sau chiar de mulţumire.
Pentru această categorie de oameni care până acum au dovedit că sunt echilibrat şi care nu s-au încadrat în predispoziţiile periculoase, dramatice sau distractive ale ultimelor săptămâni, careul Venus-Uranus nu aduce decât o conştientizare a nemulţumirilor care nu au fost rezolvate încă sau, mai mult, conştientizarea problemelor cu care se confruntă ceilalţi şi singura dramă prin care să treacă aceştia ar fi că nu-i poate ajuta pe cei care îi solicită sau care se afla la ananghie. De aici pot surveni mai multe modificări de comportament care în mod obligatoriu trebuie ţinute sub control aşa cum au fost ţinute şi celelalte. Nu este cazul să cadă în patima complexului de inferioritate, să se gândească că au vreo vină, că nu-i pot ajuta sau să se extindă în această zona a regretului. Pe careul lui Venus cu Uranus, regretul nu înseamnă decât corodarea fiinţei din interior şi liniştea pe care au menţinut-o în această perioada cu atât de mult efort se dizolvă într-o clipă.
Ceilalți oameni devin, însă, marcaţi de dorinţe, dar nu în mod paşnic, ci într-un mod periculos. Cu cât se gândesc mai mult la ceea ce-şi doresc sau nu au primit cu atât se apropie mai mult de zona patimilor, iar acestea pot fi scăpate de sub control. Ei îşi folosesc carisma într-un mod negativ, adică exagerând pe anumite drame sau probleme personale, atragă atenţia celor din jur care îi privesc după cum li se comandă, cu milă, compasiune sau dispreţ.
În felul acesta, intră într-un cerc vicios şi cu cât se arata mai dornici să-i convingă pe cei din jur că au probleme, cu atât mai multe probleme vor avea, încurcături sau cu atât mai multă energie negativă va veni spre ei ducându-i într-o zonă destul de neplăcută, aceea rigidităţii sau a suprasaturaţiei.
În diferite medii ezoterice există o modă acum preluată din literatura de fast-food americană aceea care creşte mediumuri aşa cum se cresc legumele în grădină şi care spun că nu este indicat să te atingi de subiecte sensibile, delicate, adică să-i spui unui om ce probleme are, pentru că îl încarci negativ. Trebuie să vorbeşti numai despre lucruri pe care nu le faci. Trebuie să vorbeşti despre iubire până când o banalizezi pentru că în caz contrar te încarci de energie negativă. Această poziţie a struţului nu a fost niciodată agreată în mediile ezoterice cu tradiție şi chiar dacă vine de la americani (nu toate lucrurile care vin de la ei sunt rele) aceştia o resping şi îşi văd de tradiţia lor şi de gândirea iniţiatică.
Aşa se întâmplă şi acum însă acest mecanism ia înfăţişarea unui experiment practic. Am văzut că această problemă a experimentului ar putea să ne creeze adevărate traume. Ziua de ieri ar putea fi dată ca exemplu în sensul acesta, însă acum dacă vedem în jur oameni care sunt liniştiți să nu generalizăm. Cei mai mulți vor fi la polul opus adică mai au puţin şi se urcă pe pereţi, iar ei nu au ajuns în situația asta pentru că nu au știut să folosească gândirea pozitivă, ci din alte cauze. Gândirea pozitivă se sprijin pe o educaţie aparte, pe un întreg mecanism psihocomportamental care înseamnă mult mai mult decât a sporovăi despre lucruri pe care nu le înţelegi în profunzime.
Cei care știu asta nu se tem să transforme bubele şi mucegaiurile în frumuseţi noi, ca în poezia argheziana şi, în egală măsură, nu se tem nici să vorbească despre iubire pentru că fac totul cu măsură. Despre asta este vorba astăzi, despre măsură şi despre cât de departe sau cât de aproape suntem de acea înţelepciune de viaţă care ne îndeamnă să facem totul cu măsură.
Prin urmare, 15 noiembrie este o zi de test. Cei care sunt pozitivi vor fi câştigaţi în această zi nu pentru că în ultimele două trei zile au gândiţi în felul acesta, ci pentru că au probat în ultimele trei săptămâni când Mercur a fost retrograd că pot fi lucizi, că se pot motiva pentru a se menţine pe cale, că sunt înţelepţi sau că nu au fost niciodată certaţi cu disciplina, cu munca, cu seriozitatea, cu bunul simţ. Ei îşi folosesc farmecul personal (charisma) pentru a atrage atenţia oamenilor asupra lucrurilor bune, pentru a promova idei care să-i ducă pe semeni spre un alt tip de gândire, spre profunzimile sufletului, spre un anume gen de sensibilitate pentru a vibra în armonie cu universul şi a trăi cu adevărat viaţa prin simplitate şi profunzime, nu doar de a vorbi despre ezoterism, dragoste, iubire sau despre arhicunoscutele energii noi.
Astăzi lucrăm cu sine şi s-ar putea ca în fața acestui probatoriu o parte dintre cei care nu s-au arătat disciplinaţi, înţelepţi, maturi sau serioşi în munca lor să treacă prin momente dificile. Nu trebuie să fie de referinţă astăzi nici bucuria şi nici tristeţea, ci doar faptul că depăşim cu brio încercările acestei zile.
Iată cum trecem dintr-o lecţie într-alta şi anume lecţia probării gândirii pozitive în lecţia discernământului, a bunului simț şi a căii de mijloc. A fi pe calea de mijloc înseamnă a avea măsura în toate, chiar şi atunci când munceşti până la epuizare, chiar şi atunci când îţi propui ţinte foarte înalte, chiar și atunci când în ochii celor leneşi comportamentul sugerează o exagerare. Măsura este dată de calitatea şi flexibilitatea propriului material. Într-un fel se va comporta o bucată de elastic şi în altfel se va comporta o bucată de plumb. Fiecare are propriul etalon al elasticităţii, al flexibilităţii, adică a măsurii propriei limite. De acestea trebuie să ţinem cont astăzi pentru a fi învingători.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne întoarce ori de câte ori este nevoie către propriul suflet, către interior pentru a descoperi acolo care este propria nevoie de flexibilitate. Exemplele celorlalţi trebuiesc însoţite doar cu titlu informativ, nu trebuie introduse ad literam. Întotdeauna calea de mijloc vine prin descoperirea propriei măsuri.

Raportare la trecut. Instrumente mentale utilizate cu precădere în relaţii. Impunere. Autoritate. Întâlniri speciale. Greşeli educative. Ipostaze ce se finalizează cu o morală. Ridicolul este o sursă de veselie. Râsul isteric expresie a răutăţii ascunse. Veselia pozitivă aduce din trecut recompense, noroc. Veselia isterică devine sursa de ghinioane.

De fiecare dată când Luna trece prin Coada Dragonului avem întâlnire cu pedeapsa. Pentru unii pedeapsa ar putea să ia înfăţişarea unor recompense din partea destinului, adică dacă, anterior, au dat pe dinafară de modestie, de generozitate, de energie pozitivă şi au considerat că este mult mai important să ofere şi mult mai puţin important să primească, atunci când Luna trece prin Coada Dragonului ar putea să fie constrânşi de destin să primească un cadou, o recompensă ori, dacă în continuare se încăpăţânează să le refuze și pe acestea, conjuncția Luna-Coada Dragonului s-ar putea să le creeze probleme care să poată fi rezolvate prin gesturi pozitive venite din partea celorlalţi, aşa cum, anterior, a procedat el cu alţii.
Această lege a karmei nu depinde de trecerea Lunii prin Coada Dragonului, ci este ditribuită printr-unul din canalele sale (acela al recompensei) de fiecare dată când Luna şi Nodul sau de Sud se întâlnesc.
De ceva vreme, de fiecare dată când Luna trece prin Coada Dragonului are de traversat şi o opoziție cu Saturn, iar asta înseamnă că lucrurile care vin din trecut sunt în mare parte neplăcute sau care ne lasă impresia că trebuie să o luăm de la capăt, că am uitat ceva în urmă, că nu am învăţa ce trebuie sau că nu am fost disciplinaţi într-un demers important pentru cizelarea caracterului sau pentru devenirea socială.
Astăzi lucrurile se îndreaptă mai mult spre relaţii pentru că Luna i se opune şi lui Mercur care se află în conjuncţie cu Capul Dragonului pe Scorpion. Asta înseamnă că nu sunt invocate la modul general relaţiile, ci sunt selectate doar acelea pătimaşe, care au dus către lupta pentru putere. Lucrurile devin complicate prin apelul la o autoritate. Atunci când se combină relaţiile pătimaşe cu o anume autoritate, dacă mai intervine şi un factor special al destinului, aşa cum se întâmplă cu Axa Dragonului, întâlnirile remarcabile se transforma în elemente de referinţă pentru comunitate nu doar pentru protagonişti.
În felul acesta, nu mai are importanță care sunt ipostazele care vor fi traversate pentru că fie că se ajunge la conflict, fie că se ajunge la o dragoste nebună, la pasiune zdrobitoare societatea are de învaţat din modul cum protagoniştii gestionează această relaţie. Acum, prin faptul că Luna din Taur pune o mare greutate pe ceea ce se întâmplă în Scorpion ia înfăţişarea unor răscoliri. Ne amintim, prin ceea ce ne pedepseşte ori prin dorinţe nefireşti de a ne pedepsi singuri de lucruri pe care nu am reuşit să ni le oferim, de vârstă, de iubirile din tinereţe, de cea ce am pierdut sau nu am realizat şi în cele mai multe din situaţiile pe care le invocăm aici extragem un înţeles cre ne mulţumeşte sau ne înalță.
Există însă şi o componentă mai puţin plăcută care vine spre noi în această zi şi aceea este tangentă la ridicol. Nu tot ceea ce vine din Scorpion poartă amprenta patimilor zdrobitoare care tulbură fiinţa şi o înalță spre regenerare, ci ar putea să fie şi o otravă periculoasă, care opreşte viaţa înainte de a se fi împlinit. Astăzi această otravă se numeşte ridicol, iar ridicolul îi îndeamnă pe oameni să râdă. Unii vor râde isteric, alţii vor râde de veselie pentru că sunt educaţi să treacă peste astfel de situaţii ori să le privească cu maturitate, în simplitatea lor ori cu bunătate.
Luna din Taur poate însemna în acest context blândeţe, iar, prin faptul că Luna se împlineşte cu Coada Dragonului ori este pedepsită, ori este sancţionată, ori nu este suficientă pentru ceea ce ar putea veni din Scorpion. Vorbim aici de prea multă mândrie, de prea multă vanitate, de prea multe ambiţii ori de anumite reziduuri personale care nu au fost depăşite de oamenii nepregătiţi încă să evolueze. Aceştia care nu sunt pregătiţi încă să evolueze vor arăta astăzi că pot râde isteric, iar râsul isteric este acela care aduce fiinţelor nefericite ghinioane şi mai multe, care îi scufundă şi mai mult în tensiunea, în probleme, nu le sublimează în veselie o energie pe care forţa gândului nu o poate controla.
Prin urmare, 16 noiembrie devine o zi de autoritate. Aceasta autoritate nu ne iese în întâmpinare astăzi, ci este o forţă asupra căreia am lucrat în ultimele 3-4 săptămâni, Luna trecând prin Coada Dragonului va face apel la trecut, însă nu la orice fel de trecut, ci la acela în care a dat dovadă de patimă, de pasiune, de consum, de ambiţie greşind uneori, în special atunci când nu s-a controlat şi a rănit. Rana aplicată unui apropiat în trecut devine acum rana agresorului pe care va încerca să şi-o ascundă râzând, arătându-se bucuros, înveselindu-se ori implicându-se în tot felul de acţiuni care ar putea să lase impresia distracţiei. În realitate, ei privesc toate aceste situaţii cu multă încordare şi singurul lucru bun pe care îl pot face este acela de a-şi impune să meargă mai departe oricum ar fi.
Cert este că indiferent în ce categorie suntem integraţi, 16 noiembrie este o zi a întâlnirilor speciale sau o zi care va conta doar pentru anumite tipuri de contacte, pentru că aceasta au o greutate aparte, acestea au ecou în suflet pentru că sunt legate de multe alte fire ale destinului hrănite cu multă implicare şi emoţie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că este important să spunem cât mai des cu putinţă „Mulţumesc!”. Trebuie să mulţumim universului pentru toate experienţele pe care le avem sau să nu privim doar dintr-o perspectivă înduioşătoare ori dureroasă. Trebuie să avem viziune de ansamblu şi să mulţumi universului pentru ceea ce trimite spre noi, pentru toate lucrurile cu care ne înnobilează, cu care ne îmbogăţeşte sau ne împlineşte.

Griji faţă de bani, casă, patrimoniu. Schimbări de tonus. Sensibilitate pe sunete. Emoţii puternice. Curiozitate. Regrete absurde. Luciditate care sporeşte tensiunea. Consumul amplifica sentimentul de vinovăţie.

Ultima zi a săptămânii ne aduce griji faţă de bani, casă, patrimoniu ori faţă de alte tipuri de acumulări pe care le-am comportat în ultima vreme. Astăzi se împlineşte luna plină pe axa Taur-Scorpion şi înainte de a ajunge la gradul perfect în această opoziţia a luminariilor Luna are de împlinit 3 aspecte: două sextile, unul cu Lilith şi altul cu Jupiter şi un trigon cu Marte. La prima vedere, dispunerea planetelor din această zi ne-ar lăsa impresia că se grupează pe trei configuraţii. Pe de o parte avem vaporul, cu protagoniştii pe care i-am indicat mai sus (luminariile, Marte, Jupiter şi Lilith), apoi un triunghi minor ce are ca focar conjuncţia Pluton-Venus şi la bază pe Chiron şi pe Mercur sau Aripile de pasăre formate de Uranus, Junon, conjuncţia Pluton-Venus şi Mercur. În realitate, planetele sunt răsfirate şi nu avem doar câteva configuraţii active acum, ci avem de parcurs o ipostază care le înglobează pe toate acestea şi care se numeşte Împrăştiere.
Datorită acestei configuraţii ziua de 17 noiembrie devine una specială, remarcabilă, aşa cum a fost şi ziua de 16, însă într-un mod mult mai direct, mult mai concret, pentru că se împlineşte Luna plină. Acest model planetar numit Împrăştiere, ne aduce în preajma condiţiei de geniu, adică în postura să ne interesăm de tot şi cei care au puterea necesară să mai obţină şi rezultate. Totul va fi, aşadar, prezentat la o altă dimensiune, inflamat, supradimensionat. Ceea ce vine însă din opoziţia luminariilor, adică din Luna plină din Scorpion, se va consuma printr-un sentiment de vinovăţie. Ne vom învinui astăzi pentru că nu am fost suficient de concentraţi sau pentru că am pierdut o şansă, că am risipit timp, bani, că nu ne-am gândiţi de mai multe ori atunci când am făcut un lucru şi am cheltuit prea mult sau fără rost. Această luciditate nu va face altceva decât vă spori tensiunea. Este, de altfel, una din trăsăturile Lunii pline din Scorpion aceea de a predispune la raporturi sociale încordate sau la griji pe acumulări prea mari, nepotrivite sau necuviincioase.
Revenim iarăși asupra terminologiei, indicând din nou faptul că, aşa cum am mai făcut şi în alte rânduri că termenul de Lună plină se adresează unei anumite faze a ciclului lunisolar, care nu poate fi pusă numai pe poziţia lunii şi reprezintă o relaţie dintre două corpuri cereşti, în care Soarele, cel care furnizează lumina, este reperul. Situaţia în care anumiţi astrologi cu legitimaţii de serviciu numite diplome de calificare sau cu o pasiune zdrobitoare pentru informaţiile superficiale prezentate pe diferite site-uri în limbi străine, inaccesibile publicului român faţă de care aceştia se afişează, folosesc în continuare terminologia de Lună plină după poziţia Lunii.
Această ipostază este oarecum asemănătoare cu următoarea situaţie hilară. Am văzut de multe ori că diferiţi indivizi cu un simţ al proprietăţii dezvoltat ori cu carențe majore de înţelegere îşi trec pe plăcuţa de la uşă doar numele personal adică „Fam. Ionescu Marian”, de exemplu. Se poate, însă, constata că, în cazul ipotetic, această familie Ionescu este formată din Ionescu Marian (soţul), Ionescu Liliana (soţia) şi încă vreo 2-3 copii. Formula corectă este „Fam. Ionescu” sau „Liliana şi Marian Ionescu” şi nici într-un caz aşa cum obişnuiesc unii, în cazul nostru „Fam. Ionescu Marian”, pentru că s-ar înţelege că avem de-a face cu o familie monoparentală.
Transpunând acest exemplu în cazul Lunii pline de faţă, nu putem spune că avem de-a face cu o Lună plină în Taur pentru că săraca Luna, acum, este căsătorită cu Soarele, că aşa devine „plină” şi acum o cheamă „Luna plină în Scorpion” pentru că Soarele este reperul şi, glumind puţin, aşa este moda în patriarhat, femeia să ia numele bărbatului. În traducere, termenii ar fi cam aşa: „Luna plină” (faza a Lunii care ne interesează acum) = Liliana Ionescu „în Scorpion” (reperul, capul familiei) = Marian Ionescu, de unde rezultă că termenul corect este „Luna plină în Scorpion”, „Fam. Ionescu” sau „Liliana şi Marian Ionescu” şi nu „Luna plină în Taur” pentru că am face-o pe săraca Luna văduvă.
Lăsând la o parte gluma este important de înserat faptul că aceia care se încăpăţânează să folosească termenul de Lună plină după poziţia Lunii dovedesc faptul că au ceva carenţe în înţelegerea unui anumit aspect legat de cicluri în general şi, în cazul de faţă, cel al Lunii.
Aşadar, Luna plină în Scorpion şi nu familia monoparentală „Luna plină în Taur” vine asupra noastră astăzi cu emoţii foarte puternice. Acestea pot fi sublimate în scopuri nobile sau în preocupări înalte legate de înţelegere, de expresivitate, de cunoaştere sau de integrare socială, pentru că Luna trimite către marte şi către cuplul de planete din Rac două unghiuri pozitive.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unei explozii de energie în care să luăm contact cu emoţii la o altă intensitate, să dovedim curiozitate, atracţie către lucrurile care sunt ascunse şi prin tot ceea ce observăm, înţelegem sau atingem astăzi să ne amplificăm grija faţă de patrimoniu, faţă de acumulări ori să ne învinuim şi mai mult că nu am ţinut cont de anumite recomandări, de vocea interioară, de un vis premonitoriu sau de alte semne pentru a nu ne implica în cheltuieli atât de mari.
Dacă ne menţinem departe de aceste regrete absurde, dacă ne folosim luciditatea pentru a înţelege că anumite lucruri nu pot fi controlate când se manifestă şi că trebuie să le trăim aşa cum ne sunt date, atunci ziua devine un punct de referinţă pentru sporirea puterii personale, pentru înţelegerea aplicată lumii şi vieţii sau pentru a transforma o relaţie încordată într-o relaţie de bună convieţuire. Dacă lăsăm liberă această înţelegere multe lucruri rele se transformă şi ne vor hrăni fiinţă cu mai multă putere, cu mai multă înţelegere, cu mai multă acceptare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda fiecărui element care vine spre noi astăzi importanța cuvenită. Nu trebuie să ne risipim şi nici să ne speriem că dacă ne preocupăm de multe lucruri am putea ajunge în acest punct. Risipirea vine tot dintr-o comandă internă care trebuie în mod obligatoriu să susţină lenea sau comoditatea. Dacă astăzi nu vom fi nici leneşi şi nici comozi, indiferent cât de multe lucruri am dori să facem nu ne vom risipi.

7 thoughts on “11 – 17 noiembrie 2013

 1. Monique spune:

  Se pare ca anul 2013 este un an al deciziilor din cite am vazut pina acum…am prieteni care s-au despartit de partenerii lor cu care au impartit si bune si rele timp de multi ani…fiecare dintre ei au luat-o pe un alt drum pt ca au ajuns la concluzia ca persoana de linga ei nu le mai este potrivita…din punctul meu de vedere este un an al deciziilor. al alegerilor :)…Ca de obicei ati punctat foarte bine ce ne va oferi saptamana care urmeaza sa inceapa 🙂

  1. Monique,
   Decizia este vârful icebergului. De obicei, ceea ce nu iubești la tine nu poți accepta nici la celalalt.

 2. bogdan spune:

  Sunt un scorpion autentic nascut pe 3 noiembrie 1985 . Din 2012 viata tot imi da teste ! Pana cand oare ? simt ca ma lasa puterea .

  1. Bogdan,

   Nu primim lecții de viață doar pentru a fi la cheremul unor forțe subtile, ci pentru a descoperi forța propriului univers, a celui interior, pe care acum, pentru că suferim în modul acesta și nu cu demnitate ori prin sacrificiu, așa cum fac ființele de lumină, îl utilizăm haotic ori în dizarmonie.
   Vei vedea din analiza aplicată anului 2014, pe care o voi posta la finalul lunii decembrie, că există în 2014 momente bune pentru scorpioni pe care anul 2013 nu le-a conținut. Dacă tranzitul lui Saturn prin Scorpion ți se pare greu, înseamnă că energia saturniană (disciplină, seriozitate, respect, profunzime) lucrează corect pentru progresul tău. Evoluția nu înseamnă a nu avea probleme, ci de a fi pregătit tot timpul cu soluții în fața unor asemenea greutăți.
   Cred că termenul „autentic” ar trebui cumva îndulcit pentru a putea vedea firul subţire care te va duce la lumină în 2014. Dacă nu, în mod sigur, în timp, vor mai fi și alte ocazii.

 3. manola spune:

  Multumesc Gheorghita pentru ,,TOT,, ! Manola.

  1. Manola,
   și eu îți mulțumesc!

 4. ioana bucuresti spune:

  minunate previziuni cu care ne mangai, ca de obicei, sufletul!
  felicitari pentru lucrarea 2014!
  iti doresc lumina, inspiratie si an nou bun!
  cu iubire, ioana

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.