18 – 24 noiembrie 2013

18-24 noiembrie 2014 este o săptămână de reeducare. Pentru mulţi reeducarea înseamnă evadarea din prezent şi îmbrăţişarea anumitor evenimente ale trecutului însă, de această dată, nu prin caracterul lor pozitiv, ci prin dramă, prin nemulţumire, prin eşec sau prin dezamăgire. Chiar din prima zi, când Mercur şi Capul Dragonului se întâlnesc într-o conjuncţie, mulţi, prin curaj, îndrăzneală, aer de superioritate, vor ascunde o acută lipsă de maturitate. Apoi, în 19 noiembrie, când Chiron va reveni la mersul direct, vor considera că au găsit piatra filosofală, că au găsit soluţia cea mai bună, dar nu vor şti ce să facă cu ea. Zilele următoare, însemnând zilele de Rac, pornind de miercuri, 20 noiembrie, până vineri, 22 noiembrie, sunt zile apăsătoare în care orice exprimare afectiva ar putea să-l împovăreze pe individ cu şi mai multă răspundere. Simţind, îşi aminteşte de oameni faţă de care a trăit ceea ce-și amintește şi se întoarce către trecut cu acest resentiment pe care nu şi l-a rezolvat.
Dacă, nu doar în zilele de Rac, ci şi în celelalte zile ale săptămânii, ar fi conştienţi că noţiunea, cuvântul, termenul, vindecă atunci nu ar mai răni prin fapte şi nu s-ar mai ascunde de sentimentele care nu le sunt clare, pe motiv că nu sunt apreciate şi de aceea nu le afişează aşa cum trebuie.
Săptămâna aduce şi trecerea Soarelui în Săgetător, deci eliberarea zodiei Scorpion de un element, însă nu se face în mod simplu, ci prin evenimente deosebite care vor lua contur în special în ziua de 21 noiembrie, când Soarele va trece pe gradul anaretic din Scorpion. Ajuns în Săgetător, Soarele va avea de împlinit careuri succesive cu planetele din Peşti şi acest lucru se va produce având ca fundal sextilul pe care Venus şi Saturn îl vor împlini în ziua de sâmbătă, 23 noiembrie. Lucrurile acestea sunt deosebit de benefice pentru cei care lucrează cu energia, care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală şi care nu vând iluzii. Unghiul acesta între Venus şi Saturn, care se împlineşte la finalul săptămânii, dar care se va regăsi, ca o umbră, de-a lungul întregii săptămâni, este de bun augur pentru cei care iubesc disciplina, care muncesc, pentru cei care vor să lase o urmă a trecerii lor, care apreciază mult valorile sufleteşti şi care, prin ceea ce descoperă din punct de vedere spiritual, îi înnobilează pe ceilalţi.
Pentru toţi oamenii, reeducarea se produce acum cu scopul de a trece pe un nivel superior însă unii au greutăţi prea mari legate de gât şi va trebui ca întâi să le identifice şi apoi să vadă dacă şi le pot rezolva într-un timp atât de scurt încât să se ridice pe următoarea treaptă. Cei care au fost disciplinaţi şi s-au ocupat de ei înşişi, cei care au lucrat cu tot ceea ce poartă eticheta de “urgent” se vor simți acum eliberaţi, încurajaţi, degajaţi sau mulţumiţi de tot ceea ce vine spre ei în aceată săptămână. Pentru ei săptămâna va fi încărcată de nobleţe, de oportunităţi în care să se prezinte celorlalţi şi chiar dacă muncesc, chiar dacă nu au timp, chiar dacă folosesc toate acestea pentru a se consuma într-un proces creativ sau în rutina profesiei ei sunt mulţumiţi, iar finalul săptămânii, când Soarele şi Neptun se vor întâlni într-un careu, credinţa lor nu va fi zdruncinată şi ei vor vedea în acest unghi ipostazele nefericite prin care trec ceilalţi.
Pentru fiinţele profunde, superioare, care iubesc semenii, care nu caută să reproducă nici modelul negativ şi nici pe cel pozitiv, ci doar să fie pe calea lor, careul dintre Soare şi Neptun reprezintă ipostaza nefericirii care le vine din anturaj. Iau contact cu nefericirea celorlalţi şi o trăiesc cu mare intensitate, ca şi cum este a lor. Viaţa lor nu conţine o asemenea drama şi ceea ce constată, ceea ce văd sau informaţiile cu care intră în contact acum reprezintă o dovadă a faptului că evoluţia este un element extrem de serios, de greu, de anevoios, dar care îl înnobilează pe individ şi îl ridică spre zone încărcate de mulţumire, de dragoste, de lumină, aşa cum îşi doreşte.
Recomandarea acestei săptămâni este aceea de a privi totul cu multă maturitate, de a nu acuza pe nimeni de lucrurile negative care ni se întâmplă acum, ci de a le explora pe acestea pentru a ne desprinde de ele. Lucrurile rele care sunt programate pentru această săptămână au darul de a ne învăţa sau, în cazul unora, de a ne reînvăţa anumite lucruri pe care le-au uitat sau pe care nu doresc să le aplice aşa cum ar fi trebuit.

Eficienta. Curaj. Inserţiile sociale se dovedesc utile prin rezultat. Etapele intermediare sunt înşelătoare. Lipsă de maturitate. Avertismente referitor la anumite probleme de sănătate. Mesajul negativ îmbolnăveşte. Teama că tăcerea este semn de slăbiciune.

În prima zi a săptămânii Mercur va trece peste Capul Dragonului şi ne va îndemna să privim evenimentele vieţii cu mai mult curaj. Curajul reprezintă elementul definitoriu al acestei zile, însă există şi o categorie de oameni care-l va folosi, nu pentru eficienţă sau pentru a dovedi că inserţiile sociale pentru care au muncit în ultima vreme sunt utile, ci pentru a dovedi lipsa de maturitate sau pentru a transfera un mesaj bolnăvicios celor care sunt mai slabi de înger.
Astăzi, Luna, la puţin timp de la miezul nopţii, va ieşi din Taur şi, în prima sa zi de Gemeni, va avea de împlinit două careuri (cu Neptun şi respectiv Chiron) şi un sextil (cu Uranus din Berbec). Luna se întoarce spre trecut pentru a etapiza anumite demersuri ale vieţii şi pentru a le smulge din înfăţişarea lor înşelătoare. Avertismentele acestei zile merg şi în direcţia sănătăţii, acolo unde s-a greşit prin cuvânt, prin termen, prin noţiune. S-a greşit un diagnostic sau poate chiar diagnosticul. Cel care a interpretat analizele medicale nu a luat în calcul toate informaţiile sau poate pacientul în cadrul unei anamneze nu a folosi corect informaţiile ori poate nu a fost sincer.
Astăzi se va face trimitere la aceste lucruri care au lipsit din analiză şi rezultatul va fi unul pozitiv. Oamenii își sporesc încrederea în metodă, în tehnică, în intermediar, în cel care transferă informaţia sau în cel care pune eticheta finală și care scoate la lumină o concluzie sau care clarifica anumite lucruri, dacă ele nu erau deja clarificate.
În continuare ne aflăm în fereastra conjuncţiei dintre Lilith şi Jupiter de pe zodia Rac şi Venus se apropie cu paşi repezi de opoziţia cu Jupiter. Deocamdată nu se află în fereastra acestui unghi (va fi până la finalul săptămânii), dar se află în fereastra opoziţiei cu Lilith. Asta înseamnă că problemele care ne scapă astăzi nu vor mai fi rezolvate pe viitor sau dacă, în mod obligatoriu, trebuie rezolvate, atunci se vor face cu costuri foarte mari, cu pierderi de imagine, cu pierderi de bunuri, cu lucruri care vor afecta imaginea celui care a greşit.
În felul acesta, înţelegem că este foarte important să trecem acum peste ruşinea de a greşit şi să privim adevărul în faţă pentru că acesta este cel care ne vindeca.
Pentru cei care sunt implicați în evenimente sociale, care i-au parte la demersuri ample, care privesc viaţa cu răspundere şi vor să lase o urmă a trecerii lor, conjuncţia lui Mercur din Scorpion cu Capul Dragonului reprezintă o şansă extraordinară. Anul viitor, când Mercur se va întâlni din nou cu Capul Dragonului într-o conjuncție, acesta nu va mai fi în Scorpion şi, pentru că în martie Axa Dragonului trece de pe Taur-Scorpion pe Berbec-Balanţă, oportunitatea, inspiraţia, ideea, ajutorul, sprijinul sau susţinerea vor avea atunci o altă bază. Acum, prin Mercur în Scorpion, mulţi ar putea să găsească o soluţie acolo unde nu a fost găsită de nimeni niciodată, să răscolească cu multă îndrăzneală şi curaj, cu un spirit cutezător pentru a face o descoperire extraordinară. În felul acesta, prima zi a săptămânii ar putea deveni, prin conjuncţia lui Mercur cu Capul Dragonului, un element de referinţă pentru întreg anul 2013, dar mai ales pentru această perioadă, în cazul în care avem de-a face cu persoane care trec printr-o etapă de creaţie.
Prin urmare, 18 noiembrie este o zi extraordinară pentru cei care sunt implicați în demersurile publice. Pentru cei care prefera să-şi trăiască viaţa în intimitate, 18 noiembrie ar putea să fie şi o zi în care să le fie tolerată o eroare, un rezultat greșit, să pună la îndoială recomandările sau sfaturile celor care au experienţă sau care au mai trecut prin ceea ce trec ei acum.
Prin faptul că Luna împlineşte un careu cu Neptun şi altul cu Chiron, sănătatea va deveni un element principal. Fie că apar dureri suspecte, fie că se acutizează anumite tensiuni de factură emoţională care, menţinute, ar putea somatiza cum ar fi, spre exemplu, grija de viitor care să amplifice durerea de spate, refuzul comunicării care să dea dureri de gât sau nesiguranţa faţă de familiei care să slăbească rezistența picioarelor, a gleznelor.
Întreaga zi ne aduce în faţa unei slăbiciuni pe care trebuie să o combatem. Unii se vor simţi ruşinaţi de faptul că au greşit anterior sau că nu au fost suficient de atenţi atunci când au observat anumite lucruri sau au analizat o problemă. Întoarcerea punctuală spre trecut are ca țintă reetapizarea unor demersuri cu scopul de a fi încadrate pe o albie potrivită, de a fi rezolvate cu succes.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta provocările destinului pentru a ne ridica standardul de viaţă chiar dacă suntem îndemnaţi să ne îndreptăm către activităţi sociale sau către anumite persoane din cercul intim, să luăm anumite decizii sau să împărtăşim anumite secrete, să acceptăm lucrurile acestea ca fiind provocări venite din partea destinului pentru a preschimba în şansa de a evolua tot ceea ce era până acum obstacol.

Avertisment. Tensiune între regulă şi independență. Se cere o clauză pe secretul dezvăluit. Refuzul postului. Abţinerile sperie. Intensitatea este înţeleasă greşit. Asocierile au ca scop transferarea răspunderii. Regret. Înţelegerea cauzei unor afecţiuni fără a folosi la ceva acum.

A doua zi de Gemeni (Luna în Gemeni) este o zi de avertisment. Astăzi Chiron îşi revine din retrogradare, iar Marte va împlini un sextil cu Jupiter, care se află deja în plin mers retrograd. De asemenea, Luna, în noaptea de luni spre marţi, va împlini un trigon cu Junon şi, apoi, în a doua parte a zilei, un careu cu Marte.
Tensiunea este elementul de referinţă a acestei zile ceea ce îi va face pe unii să fie cumva contrariaţi. Ei nu vor înţelege de unde atâta diferenţă între cele două zile succesive. Asta se întâmplă pentru că ziua de ieri a fost dominată de conjuncţia Mercur-Capul Dragonului, iar cea de astăzi de sextilul Marte-Jupiter, care are altă energie, folosește alte baze şi, evident, orientează către alte direcţii.
Marte din Fecioară ar trebui să-i îndrepte atenţia individului către sănătate trupească şi mentală, către educaţie morală sau către a se preocupa de acele meserii care sunt la mare căutare ori care ar putea să-i confere o anume stare de confort prin mulţumirea pe care ar putea să i-o ofere ori prin anumite avantaje materiale. Jupiter din Rac îl îndeamnă pe individul care crede că are nevoie de un nou set de reguli morale să privească în trecut, când a mai trecut prin situaţii similare celor de acum şi fie le-a refuzat, fie le-a abordat stângaci. Astfel, una din direcțiile acestei zile este aceea de a refuza lucrurile care ar fi trebuit să ne purifice, să ne vindece sau să ne îmbunătăţească statutul. În această zi abţinerile vor speria, iar intensitatea cu care suntem atraşi către trecut ar putea să fie înţeleasă greşit, tocmai pentru că regretul este impurificat de ipostazele trecutului pe care nu am reuşit să le aducem întru totul în prezent.
Astăzi, faptul că asteroidul Chiron îşi revine din mersul retrograd ar putea să reprezinte şi un element de progres în ceea ce priveşte abordarea acelor reguli morale sau acelor tehnici de vindecare ori tratamente binefăcătoare ce se pot adapta cazului particular al fiecărui individ. În 19 noiembrie, pentru că este prima zi de mers direct a lui Chiron, nu se va întâmpla acest lucru la întreaga intensitate. Deviza chironiană ni se înfățișa mai mult ca o direcție, ca o finalitate ideală, fiind posibil ca de mâine ea să devină mult mai vizibilă. Astăzi, Chiron, până în preajma orei 15:00, este static (după această oră revine la mersul direct) și nu îl ajută pe individ să ia decizii categorice, iar dacă avem de-a face cu firi ambiţioase, puternice, atunci trăsăturile acestui asteroid nu vor fi nici într-un caz mai puternice decât ar putea să bulverseze sextilul lui Marte cu Jupiter, împlinit azi la grad perfect. Astfel, oamenii înţeleg cauzele problemelor, dar nu le foloseşte la nimic, îşi acordă, fără vreun rezultat, circumstanţe atenuante sau, în situaţii mai grave, se acuza unii pe alţii că s-au înşelat, că şi-au furat şansa, banii ori că şi-au subminat unii altora autoritatea.
Pentru că nu există o determinare puternică în sensul reparării, în special din trigonul pe care Luna îl împlineşte cu Junon şi care va fi activ o mare parte din această zi, asocierile sunt făcute cu scopul de a transfera răspunderea. Pe aceste unghiuri regretul va fi inutil. El nu va folosi la nimic, nici măcar pentru a se face înţeles sau pentru a clarifica anumite lucruri ori pentru a le amâna pe viitor, când anumite conjuncturi sociale să fie puţin mai limpezi.
Prin urmare, 19 noiembrie este o zi în care tensiunea luptă împotriva independenţei şi orice evadare din prezent, orice întoarcere către anumite secvenţe ale trecutului, care ar putea, prin rezolvarea lor, să ne schimbe statutul, nu reprezintă altceva decât o aprofundare a tensiunii, a nemulţumirii sau chiar a eşecului. Cine nu înţelege acest lucru şi se va lăsa antrenat de ceea ce-şi aminteşte azi, de lucrurile pe care le-au traversat şi din care au ieşiţi terfeliţi, umiliţi, mai săraci sau bolnavi, atunci se vor adânci şi mai mult în regret, iar acest regret îl vor duce cu ei mult timp de acum încolo pentru că Jupiter, abia a intrat în mersul retrograd, va menține aceste direcții până în 6 martie 2014.
Evadarea din prezent ar putea să mai aibă o conotaţie, mai puţin periculoasă, dar nici într-un caz benefică, aceea care îi îndeamnă pe oameni să se asocieze cu scopul de a transfera răspunderea pe umerii celorlalţi.
Din nefericire, ziua se încheie cu un aspect negativ. Careul dintre Luna şi Marte le aduce oamenilor un plus de tensiune. Dacă tot ceea ce s-a-ntâmplat în prima parte a zilei ar putea să ia înfăţişarea unui avertisment din care să se înţeleagă de unde vine tensiunea, cine este vinovat şi cum trebuie rezolvată, în a doua parte a zilei oamenii își pierd controlul şi nu vor mai fi importante pentru ei aceste informaţii, ci vor reacţiona pe baza impulsului sau vor refuza în mod categoric să se afişeze într-un anumit fel, interiorizându-şi toată această grijă, tensiune sau stare proastă, amplificându-şi şi mai mult greutăţile pe care le au deja.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita pe cât posibil întoarcerea spre trecut. Trebuie să-i observăm pe oameni şi, acolo unde este cazul, să-i judecăm pentru ceea ce sunt acum, în prezent, nu pentru ceea ce au fost cândva. Dacă nu procedăm aşa atunci îi vom judeca pe ceilalţi cu mintea de acum pe situaţii în care ei au reacţionat faţă de noi pe vremea când informaţiile, judecata sau starea sufletească erau altele. Cine va reuşi să se menţină în prezent va reuşi să-şi protejeze starea de confort care va fi deosebit de importantă în zilele următoare, până la finalul săptămânii.

Regret pe acţiuni nefinalizate. Înţelegere superioară. Griji pentru sănătate. Dialogul devine complicat. Primele acţiuni de protejare a sănătăţii. Planuri de viitor care nu vor fi respectate. Idealizarea vieţii. Curaj. Încredere în evaluările prezentului.

Dacă ieri Chiron a revenit din mersul direct şi nu a avut răstimpul necesar pentru a-i convinge pe oameni ca anumite lucruri benefice trebuiesc însuşite cu mai multă voinţă, cu mai multă determinare, cu mai mult curaj, astăzi avem ocazia, prin faptul că Mercur împlineşte un trigon cu Chiron, de această dată direct pe semne de apă, să punem în aplicare pentru prima dată anumite planuri de viitor sau să adoptăm primele acţiuni de protejare a sănătăţii.
Toate aceste lucruri care vin spre noi astăzi iau înfăţişarea curajului, aşa cum s-a-ntâmplat şi luni, însă acum curajul va avea un caracter ambivalent. Pe de o parte, în prima parte a zilei, oamenii vor fi atenţi la ce simt, cum simt, nu doar la sănătatea fizică, ci şi la cea emoţională, vor ţine cont de reguli, vor fi respectuoşi cu cei din jur, gândindu-se că undeva acolo sus exista o prezență divină care ar putea să sancţioneze orice abatere de la buna cuviinţă.
În a doua parte a zilei, când Luna va trece în Rac vom aprofunda această stare şi vom considera că deși unii merită să fie jigniţi, noi preferăm să le arătăm că viaţa poate fi şi blândă, că de cele mai multe ori este bine să răspunzi cu căldură pentru a-ţi consolida prezentul şi că trebuie să dovedeşti tărie de caracter sau o anume duritate doar atunci când răul persistă, când nu are autocenzură sau când devine invaziv în segmentul binelui.
Înţelegerea acestui caracter ambivalent are astăzi conotaţii vindecătoare. Încrederea în evaluările prezentului este, de asemenea, un element de referinţă şi toate aceste lucruri ar putea să-l ducă pe individ către dorinţa de a proteja ceva din jur pe măsura protecţiei pe care o probează faţă de propria persoană. Asta înseamnă că unii, din dorinţa de a-şi consolida confortul, echilibrul emoţional, starea de sănătate, îşi achiziţionează noi bunuri sau deschid o carte şi intuitiv aleg informaţia pe care trebuie să o folosească ori, poate, o mână nevăzută a destinului îi îndreaptă către căi nebănuite pentru a întâlni şi a cunoaşte oameni noi, pentru a lega cu aceştia o frumoasă prietenie şi, în felul acesta, a-şi stabili anumite ţinte pe care să le atingă în viitorul apropiat.
Din nefericire, ambivalenţa acestei zile nu poate fi susţinută de proiectele de viitor, ci se adresează doar momentului, energia astrală consumându-se doar pentru reaşezarea ideilor, a gândurilor, a sentimentelor, adică pentru redobândirea stării de confort, a încrederii în sine pentru a privi spre viitor, nu cu noi calcule, ci cu optimism. Starea este importantă astăzi şi cei care și-o neglijează vor putea să observe că nu se află în consonanţă cu câmpul astral, arătându-se îngrijirăţi faţă de starea de sănătate sau faţă de anumite simptome pe care nu vor reuşi să le înţeleagă într-un mod adecvat. Astăzi vor fi eficienţi cei care lucrează integrat, care privesc problema din mai multe puncte de vedere sau care lucrează pentru a susţine, ajuta sau proteja pe ceilalţi.
Prin urmare, 20 noiembrie este o zi în care oamenii se vor preocupa de acţiunile nefinalizate. Pentru că starea de sănătate este foarte la îndemână, că a îmbunătăţi condiţia generală a organismului înseamnă, pentru foarte mulţi dintre oameni, a asigura un minim de confort, mulţi se vor opri în acest stadiu. Alţii vor merge mai departe cu starea de confort, integrând în zona intimă obiecte sau persoane pentru a-şi consolida anumite idei, aspirații sau ţinte pe care le proiectează tot timpul în viitor.
Cine nu va face diferenţa între starea de confort de acum şi planurile de viitor se va îngrijora foarte mult de faptul că nu va putea să şi-o menţină şi atunci ar putea să se arate îngrijoraţi faţă de starea de sănătate sau, dacă se preocupă de ceea ce se află în exterior, de obiecte sau de persoane se vor arăta suspicioşi la adresa acestora, ori temători că în viitor ar putea să fie utili.
Trigonul pe care Mercur şi Chiron îl împlinesc îi duce pe oameni pe căi nebănuite şi destinul (NN), acela care se află în preajma lui Mercur şi care trimite către Chiron un trigon, ne aduce aproape de fiinţe care pot avea asupra celor din jur un impact magic. 20 noiembrie poate fi, prin trigonul Mercur-Chiron, o zi magică, o zi în care lucrurile tind să se limpezească, frumuseţea universului să se deschidă şi cei care au ochi de văzut, urechi de auzit şi minte să înţeleagă să aprofundeze toate aceste lucruri pentru că ele nu sunt îngrădite, ci uneori accesibile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne consuma energia cu planuri de viitor, ci de a ne opri în prezent pentru a aştepta întâlnirea cu magicul.

Conciliere. Judecată bună pentru planuri de viitor. Romantismul ne complica demersurile. Sunt luaţi în derâdere cei care susţin, ajută, protejează. Sacrificiul care salvează este desconsiderat. Cuvântul vindecă. Fapta răneşte. Sentimentul nu este apreciat. Iubirea este confundată cu ataşamentul. Păgubitul învaţă să aprecieze ceea ce i-a rămas. Complicaţii prin contact, atingere, însuşire.

Când Mercur şi Pluton se întâlnesc într-un sextil oamenii dau semne că vor să se împace. Semnul concilierii nu este însă atât de evident ca atunci când Mercur şi Pluton sunt în trigon. Nu există acum premizele sociale pentru că acest lucru să se întâmple sub imperiul forţelor sociale sau de la sine, ci vine prin forţa unei motivaţii personale. Pentru că Luna se află în Rac, unii ar putea să motiveze că iartă mai uşor, că vor să uite, că sunt romantici sau că vor să privească numai partea bună a lucrurilor. De această dată, când Luna se află în careu cu Uranus şi nu oricum, ci în opoziţie cu Pluton şi Venus, acest romantism ia înfăţişări înfiorătoare. Unii devin romantici pentru că vor să fugă de sancţiune, pentru că vor să-i pedepsească pe ceilalţi, să-i ignore ori că vor să lovească prin aceste atitudini în cei slabi.
Această tendinţă negativă este mult mai evidentă decât ceea ce vine din sextilul lui Mercur cu Pluton, deci mult mai evident este sentimentul care împovărează, iubirea care este confundată cu ataşamentul, decât dorinţa de conciliere, de împăcare, de judecată corectă sau de respect.
În felul acesta, observăm cum anumite elemente benefice care ar putea să vină din trigonul Lunii cu Capul Dragonului (nu se reuşeşte medierea tendinţei nodurilor) sunt orientate către un sens negativ. Este deturnat scopul benefic către o finalitate pozitivă. Careul în T pe care Luna, Uranus şi Pluton îl împlinesc de pe semne cardinale ne aduce în postura în care să ne implicăm în fapte care ne rănesc sau să spunem cuvinte care nu încurajează, care destabilizează echilibrul psihoemoţional sau care îi sperie mult pe oameni. Dacă în această ecuaţie adăugăm şi puţin sentiment atunci observăm că mulţi vor spune că sunt refractari, răutăcioşi, ironici sau agresivi pentru că sunt respinşi, pentru că nu sunt apreciaţi sau pentru că li s-a cerut prea mult. Dacă privim unghiurile astrale care se construiesc în această zi vom vedea că opoziţiile care apar pe axa Capricorn-Rac au în zodiile de apă susţinere, pe de o parte, din partea lui Neptun şi a lui Chiron, iar de partea cealaltă, Capul Dragonului împreună cu Mercur şi Saturn. Acum, când Soarele este anaretic în Scorpion, oamenii vor avea curaj să exploreze latura negativă a firii, a unor evenimente, să spună lucruri pe care nu au avut curaj o lună de zile să le împărtăşească celorlalţi şi astfel să-şi complice viaţa prin contact, prin atingere sau prin ceea ce îşi însuşesc. Dacă în toată această situaţie descoperim oameni care se sacrifică, să nu ne aşteptam că opinia publică să-i aprecieze. Lumea aceasta îi încearcă pe oameni de atât de multe resentimente încât lumina sacrificiului nu este văzută ca o alchimie interioară, ci ca o penitenţă. Soarele anaretic în Scorpion aduce, prin excelenţă, ideea de penitență acolo unde sentimentul nu poate ajunge, acolo unde cuvântul nu va putea să preschimbe suferinţă în bucurie, adică acolo unde fapta nu se poate ridică la nivelul aşteptărilor. Deci ni se întâmplă toate acestea nu pentru că traversăm un context astral păgubos, negativ, agresiv, ci pentru că oamenii aleg să folosească energia astrală într-un mod inferior, adică nu la întreaga sa desfăşurare şi nu la întreaga sa forţă.
Mulţi, atunci când se referă la zodia Scorpion au în faţa ochilor un reprezentant al acestei zodii, adică un individ care probează de fiecare dată o fire ascunsă, duplicitară, interesată, care nu se poate separa de dorinţa de putere, de plăcere sau de ambiţie. Cu toții, acum, pentru că suntem invadați de energia Soarelui aflat pe gradul anaretic din Scorpion, aspirăm către putere, vrem să dovedim tărie de caracter, să ne arătăm încrezători în informaţiile pe care le deţinem şi, până la urmă, nu vom face altceva decât să stricăm relaţiile, să vorbim urât, să-l rănim pe cel din preajma din dorinţa de a clarifica anumite lucruri care ar trebui să ducă la conciliere. Conciliere cu forţa nu se poate face, aşa cum dragoste cu forţa nu există. Astfel, puterea, în conjunctura acestei zile, ar putea să aibă conotaţii negative dacă oamenii nu se opresc din agitaţia lor, dacă nu-şi diminuează instabilitatea mentală, fluctuaţiile mentale şi nu aşteaptă întâi ca anturajul să li se adreseze pentru a înţelege pe ce nivel trebuie să interacţioneze cu acesta.
Prin urmare, 21 noiembrie ar putea, în primă instanţă, să ia înfăţişarea unei zile în care se idealizează foarte uşor. De fapt, acesta reprezintă imboldul care ar putea să-i ducă pe oameni spre conflicte pe care să nu le mai poată controla. Această idealizare are la bază o componentă romantică şi anume aceea care îl îndeamnă pe individ să considere că a sosit momentul să schimbe metoda de lucru, să-şi modifice sentimentele, să-şi diminueze spiritul critic, să fie mai tolerant, mai împăciuitor considerând cu teamă că, dacă i se va răspunde pe măsura gândurilor sale, nu ar putea să facă faţa acestei agresiuni.
Având la baza acest raţionament mulţi doresc să ofere anturajului la schimb anumite lucruri de care anturajul nu are nevoie. Fiind refuzați individul se retrage în propria cochilie sau declanşează o adevărată cruciadă împotriva celor pe care, pentru scurt timp, i-a idealizat. Astfel, individul îşi regretă sentimentele, foloseşte un ton nepotrivit, cuvintele nu sunt cele mai bune sau potrivite pentru ceea ce se cere acum, iar faptele sale îl transformă într-un păgubit. Îi va plăcea să-şi ia acest rol pentru că, prin statutul de păgubit, are certitudinea că, pentru el, mai rău de atât nu poate fi.
Nu este cazul să dăm azi dovadă de superficialitate pentru că, ştim din alte conjuncturi sau din observaţiile cu titlu general din manualele de astrologie, referitoare la zodia Scorpion, întotdeauna este loc de mai rău, întotdeauna ceea ce se răscoleşte prin Scorpion este încărcat de surprize neplăcute care îl pot duce către transformare, către regenerare sau către sublimare doar pe acela care a probat tărie de caracter, care este declarat în slujba binelui şi care nu alege compromisul pentru a trece pe malul celălalt al râului.
Putem să invocăm aici faptul că în 21 noiembrie vor fi câştigaţi doar cei care nu se tem de sacrificii. Pe ceilalţi, ziua ar putea să-i întoarcă spre vibraţia sa pozitivă doar dacă apelează la un procedeu foarte simplu: întâi trebuie să vadă ceea ce aşteaptă anturajul de la ei, adică să observe lucid ceea ce li se cere, pentru că apoi să înţeleagă pe ce nivel să acţioneze.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a adopta astăzi postul de gânduri. Aflăm din diverse curente religioase că postul este o modalitate de evoluţie, nu doar o altă denumire dată dietei. Însă puţine curente ezoterice sunt acelea care recomandă cu insistență oamenilor postul de gânduri şi că orice post el îşi va atinge eficienta dacă va fi îndeplinit în intervalul pe care ni l-am propus. Dacă ne propunem ca timp de 5 minute să nu gândim rău despre nimeni sau să nu ne gândim la nimic, rezultatul va veni după ce timpul alocat s-a consumat. Dacă ne propunem să ţinem acest post toată ziua va trebui să fim în tot acest interval în acest post de gânduri care înnobilează fiinţa şi dezveleşte sufletul, ajutându-l să se manifestă mult mai bine şi mai corect în această lume.

Compromis. Nevoie de mişcare. Emoţia este disimulată. Binele este impus. Greutate în dialog. Obsesia trecutului. Greşeală rediscutată. Se vinde un bun care se va dovedi util pe viitor. Secretul ajută. Destăinuirea este aducătoare de probleme. Soluţii categorice.

Trecerea Soarelui în Săgetător schimbă registrul vibrațional şi îi îndeamnă pe oameni să se exprime mult mai uşor, să fie mult mai deschişi, mai joviali, să aprecieze mai mult un gest frumos făcut din anturaj şi să se desprindă de această obsesie a trecutului indiferent prin ce mijloc. De asemenea, Soarele, trecând în Săgetător, ar putea să-l motiveze pe individ să se desprindă de lucrurile pe care nu le-a putut rezolva până acum prin disimulare, să ascundă o problemă, să-şi dorească să o uite, să se asocieze, să-i antreneze pe ceilalți în activităţi plăcute, deconectante şi prin toate acestea să uite că, deși în fiecare seară se întoarce acasă în atmosfera apăsătoare, neplăcută ori sărăcăcioasă, viaţa are un farmec aparte.
Obsesia trecutului devine în 22 noiembrie o problemă grea, periculoasă care ar putea să-i ducă pe oameni către greşeală. Energia Săgetătorului nu este compatibilă cu energiile trecutului, doar dacă acestea se aşează la baza unui edificiu pentru a-l înnobila sau a-i oferi o strălucire în plus. Dacă acest lucru nu se întâmplă atunci lucrurile se inflamează, firile oamenilor înclină mult spre partea negativă şi în loc să se înţeleagă bine şi să se bucure de ce-i frumos oamenii se critică unii pe alţii, scot în evidenţă defectele celorlalți pentru a şi le ascunde pe ale lor.
Cu alte cuvinte este bine că astăzi să ţinem un secret, să nu spunem tot sau să ne ajustăm discursul, comportamentul sau atitudinea în funcţie de ceea ce ni se cere din anturaj. Acelaşi lucru am fost îndemnaţi să facem şi în ziua anterioară, însă astăzi avem o energie în plus, un ajutor în plus, adică energia Soarelui în Săgetător care ne îndemnă către bine, către bonomie, către generozitate sau către ajutor. Soluţiile acestei zile sunt binefăcătoare, dar sunt şi categorice pentru că ele se construiesc în contrast cu energiile trecutului. Oamenii nu vor să vorbească despre trecut, dar fac în aşa fel încât ceea ce se întâmplă astăzi să nu semene cu ceea ce s-a-ntâmplat săptămâna trecut sau acum două săptămâni în urmă.
Din nefericire însă ziua este dominată de trei unghiuri pe care Luna le împlineşte (conjuncţii cu Lilith şi Jupiter şi sextil cu Marte), toate consumându-se dimineaţa. Asta înseamnă că în a doua parte a zilei, când Luna va fi în Perioada fără direcţie, lucrurile acestea negative care nu au fost stabilite de dimineaţă pe o albie pozitivă, cărora nu li s-a închis gura la momentul oportun, vor striga în centrul civic, vor invoca motivul discriminării sau vor căuta peste tot diferite motive pentru a se muta în altă parte, în altă localitate, în altă ţară sau pentru a-şi schimba locul de muncă, meseria sau cercul de prieteni. Aşa înţeleg unii să se separe de trecut rupându-se concret de toate lucrurile de care ar putea să-i aducă aminte, fără să se gândească nici măcar o secundă că s-ar putea ca viitorul spre care se îndreaptă să se construiască aşa cum a fost construit trecutului de care fug acum.
Prin urmare, 22 noiembrie este o zi apăsătoare, una care este dominantă o anume rememorare a trecutului. Chiar dacă unii vor refuza categoric să se întoarcă spre evenimentele săptămânii anterioare sau a lunii octombrie vor face doar pentru că doresc să realizeze un contrast cu ceea ce s-a realizat atunci, nu pentru că s-au desprins de acesta. Unii pot să se implice în activităţi atât de decisive şi de categorice încât ar putea să-i aducă în pragul unor decizii impresionante. Fie că doresc să se mute în altă zonă a oraşului, în alta localitate sau în altă ţară, fie că doresc să schimbe ceva în viaţa proprie, coafura, garderoba sau cercul de prieteni lucrurile acestea sunt făcute cu scopul de a lăsa în urma ceea ce este apăsător din ceea ce s-a consumat.
Implicându-se în aceste activităţi dinamice, mulţi vor simți nevoia să explice, să se destăinuie, să se justifice, să povestească celorlalţi lucruri intime. Cu cât se lasă mai mult antrenaţi în această tendinţă, considerând că se eliberează de lucrurile pe care nu le-au spus celorlalţi îşi dau seama că-şi complică şi mai mult viaţa, că se adâncesc şi mai mult în dificultăți relaționale pentru că anturajul nu se preocupă de problemele individului sau dacă se preocupă o face într-un mod tendenţios. Nu trebuie să neglijăm conjuncţia Lunii cu Lilith care se va consuma în noaptea de joi spre vineri pentru că ea va activa şi în afară orbului (toleranță), prin faptul că Luna, până în noaptea de vineri spre sâmbătă, va fi în Perioada fără direcţie, adică va duce mai departe din inerţie anumite direcţii ce vine din unghiurile împlinite până în jurul orei 9:00, când se consumă ultimul aspect al zilei, adică sextilul Luna-Marte.
Cei care nu iau în considerare avertismentul astral vor vinde astăzi un bun şi vor regreta fapta de acum, dar nu foarte departe în timp, ci chiar în 2014, acela care se sprijină foarte mult pe experienţele lui 2013.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea pradă furtunii care vine spre noi în ziua de 22 noiembrie. Nu este important să producem astăzi schimbări atât de ample, având ca motivaţie desprinderea de trecut. Trecutul are rolul său şi chiar dacă doare ne arată că trăim, iar dacă nu doare sau ne face să ne ruşinăm atunci, pentru a depăşi impasul acestei zile, este indicat să ne comportăm ca şi cum nu ne amintim ceea ce ni s-a-ntâmplat pentru că a lua acum o hotărâre atât de categorică înseamnă a săvârşi o foarte mare greşeală.

Disciplină. Decizii categorice. Ceea ce este util nu este şi plăcut. Luptă cu aparenţele. Trebuie evitate sfaturile. Valorile sufleteşti ţin de cald. Retrospectivă. Solitudinea este apreciată.

Astăzi Venus şi Saturn îşi împlinesc un sextil, realizând o legătură între zodiile Scorpion şi Capricorn și devenind un element mediator în opoziţiile pe care Venus le face cu Jupiter şi cu Lilith. La începutul acestei săptămâni indicam faptul că, la un moment dat, Venus va intra în fereastra opoziţiei cu Jupiter, ipostază care nu este de bun augur pentru nimeni. Acum când Venus împlineşte sextilul cu Saturn se află și în fereastra opoziţiei cu Jupiter, aspect care se va împlini săptămâna viitoare. Pe lângă această opoziție, avem de parcurs şi un trigon între luminarii, un trigon între Luna şi Uranus, dar şi ipostaza în care Luna se află în careu cu Nodurile sale. Ziua devine, astfel, un argument în favoarea disciplinei, deciziile de acum fiind categorice pentru că oamenii luptă cu ceea ce nu le convine în viaţa proprie, cu ceea ce nu au înţeles sau nu au vrut să accepte din diverse motive. Se mai menţine însă tendinţa de a rememora trecutul, adică acea retrospectivă care ne creează senzaţia de neîmplinire, de nemulţumire sau de durere.
Astăzi, însă, datorită sextilului dintre Venus şi Saturn solitudinea este văzută ca o soluţie la toate problemele. Mulţi vor considera că se încarcă cu energia necesară dacă se retrag, dacă-şi petrec timpul cu câţiva prieteni, nu cu toţi, dacă se odihnesc mai mult sau dacă îşi folosesc timpul meditând ori citind din domeniul preferat.
Lucrul care transpare din unghiurile acestei zile şi care ne vin în special din sextilul dintre Venus şi Saturn, împlinit spre seară, constă în faptul că se declanşează o luptă împotriva aparenţelor. Zodia Leu atunci când este tranzitate de Lună intervine în întreg zodiacul cu tendinţa de a ascunde, de a disimula, de a-i convinge pe oameni să se arate puternici, deschişi, învingători pentru a vedea cum este să te simţi în această postură. De fapt, această zodie păcăleşte de aceea, atunci când trebuie să facă dovada cunoştinţelor, ei se pierd în detalii sau bat în retragere.
Ziua de astăzi începe cu retragerea şi inversează puţin lucrurile pentru că avem de traversat şi un trigon între Luna şi Uranus, aflat în mers retrograd prin Berbec. În felul acesta, se poate explica, pe baza unghiurilor împlinite astăzi, de ce oamenii care se izolează, care abordează solitudinea se vor simţi încărcaţi de putere, de ce ziua de 23 noiembrie ar trebui să fie o zi de relaxare, de linişte, de intimitate.
Trigonul luminariilor de pe semne de foc, aduce însă şi o anume tendinţă spre a afişa ceea ce nu interesează anturajul, adică să oferim sfaturi ce nu ne sunt cerute sau să antrenăm un număr mai mare de oameni pentru activităţi social și, până la urmă, tot acest eveniment să se soldeze cu un eşec. Astăzi sfaturile trebuie evitate, nu trebuie să le cerem şi nici să le oferim. Este indicat să ne bazăm pe ceea ce ştim, pe ceea ce ne amintim, pe ceea ce deţinem deja.
Prin urmare, 23 noiembrie este o zi importantă şi pentru această săptămână, dar şi pentru acest final de an 2013. Astăzi luăm contact cu disciplina şi este important să o privim cu simţurile deschise la maximum pentru că această disciplină reprezintă o invitaţie din partea destinului pentru a ne corecta anumite neajunsuri. Acestea pot lua înfăţişarea unor ghinioane sau pot fi nişte conflicte pe care nu am reuşit să le rezolvăm de-a lungul anului 2013. Pentru că 2014 se bazează foarte mult pe experienţele de viaţă acumulate acum, pe ceea ce am depăşit, asimilat sau învăţat în 2013, disciplina, un element atât de blamat, de acuzat şi de respins de cei mai mulţi dintre oameni, se va dovedi un balsam pentru suflet. Prin disciplină orice element care ne îndeamnă spre retrospectivă devine vindecător şi rezolvă probleme pe care în trecut nu am avut puterea necesară sau nu am avut timpul necesar pentru a le soluţiona.
Cei care îmbrăţişează solitudinea îşi dau seama că valorile sufleteşti astăzi ţin de cald, de singurătate, ţin loc de înţelepciune şi ne înnobilează viaţa într-un mod surprinzător de simplu, aşa cum spune Nichita Stănescu: „Totul este simplu, atât de simplu, încât devine de neînţeles.”
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rezerva ziua de 23 noiembrie pentru odihnă, pentru linişte, pentru solitudine. Cei care, din diverse motive, nu pot proceda astfel, din cauza programului de lucru sau a diferitelor activităţi pe care şi le-au programat din timp în această zi, atunci să folosească conjunctura astrală de acum prin măsură, prin modestie, prin disciplină, să fie precişi în ceea ce spun, în ceea ce simt, să nu judece şi să nu încadreze ce vine spre ei în prejudecăţi.

Griji inutile. Pentru că nu ne convin anumite soluţii le privim cu retincenţă. Celălalt este vinovat. Replici tăioase. Abordarea greşită a limbajului. Educaţia este salvarea. Credinţa este zdruncinată.

Finalul săptămânii ne aduce în faţa unui unghi destul de agresiv care va fi perceput cu mai multă duritate şi grijă de cei care lucrează cu energia sau care sunt agrenați într-un proces de cercetare spirituală: careul Soarelui cu Neptun. De asemenea, Luna, în această zi, împlineşte trei aspecte: doua careuri (cu Mercur şi, respectiv, Saturn) şi o opoziţie (cu Junon).
Ziua devine reprezentativă la capitolul griji inutile. Astăzi, pentru că Soarele din Săgetător, deschis către conjuncturi noi, către ipostaze noi sau către mari spaţii, este în careu cu Neptun din domiciliu, oamenii se simt constrânși să-şi însuşească sau să-și perfecționeze o anumită formă de educaţie.
Fiind vorba despre careu lucrurile se vor desfășura în interior, iar asta înseamnă că tot ce vine sub formă de recomandare sau ca stare de fapt a lucrurilor are asupra individului un efect negativ. Vom dori să învăţăm lucruri care nu se mai caută sau suntem îndemnaţi să consultăm informaţii care nu interesează pe nimeni, deci după ce ni le însuşim nu vom putea face un schimb de experiență, nu le vom putea împărtăşi celorlalţi. De asemenea, Neptun, fiind în domiciliu (Peşti) vine cu aceeaşi tendinţă de expansiune către mari spaţii şi combinaţia Săgetător-Pești ar putea să ne aducă în postura în care convingerile de viaţă, credinţa pe care o avem să fie puternic zdruncinată de anumite lucruri mărunte, de replici tăioase sau de situaţii pe care nu avem răbdarea necesară să le privim aşa cum ar trebui. Astfel, lucrurile mici devin, ca în celebrul proverb, buturuga mică, aceea care poate să răstoarne carul mare. Pentru că nu ne convin anumite soluţii ajungem să privim întregul tablou social cu retincenţă şi să considerăm că lucrurile pe care nu le obţinem, dacă le-am avea, ne-ar împlini.
În asta constă acest careu dur între Soare şi Neptun şi în asta constă şi faptul că acesta se suprapune peste alte două careuri (Luna-Mercur şi Luna-Saturn) care fac din educaţie o problemă. Noi considerăm că educaţia aceea pe care o cerem este salvarea, însă societatea, anturajul, grupul, starea de fapt a lucrurilor ne îndeamnă spre altceva.
Dacă mai luăm în calcul şi faptul că opoziţia Lunii cu Junon pe axa afectivităţii ne pune la grea încercare stabilitatea emoţională, ajungem în situaţia în care să considerăm că celălalt este vinovat şi să ducem mai departe deviza zilei anterioare, aceea care ne-a îndemnat să ne izolăm, să privim solitudinea ca pe o soluţie şi să considerăm că toate lucrurile bune, sănătatea, prosperitatea, succesul, faima sau liniştea nu ne vin decât prin izolare. De această dată, izolarea prin careul Soarelui cu Neptun este periculoasă şi îi încarcă de energie negativă pentru că neîmpărtăşirea temerilor, fricilor sau nemulţumirilor zdruncină fiinţa din interior şi o corodează.
Prin urmare, finalul săptămânii reprezintă o mare încercare pentru noi toţi prin faptul că suntem încercaţi pe credinţă. Credinţa nu are însă numai conotaţii religioase, spirituale, ea nu este îndreptată doar către o fiinţă supremă, ci reprezintă un concept foarte complex care are la baza sa şi cărămizi mai mici sau le uneşte pe acestea cu un liant care este dat de emoţii, de educaţia venită din partea părinţilor sau de anumite impresii pe care ni le-am însuşit în contact cu semenii. Credinţa, acum, în ansamblul său, este zdruncinată de lucrurile pe care nu le clarificăm la timp, pe care nu le explicăm în modul adecvat pentru ca anturajul să le înţeleagă sau pe care nu vrem să le spunem nimănui. Prin această izolare negativă ajungem să credem în lucruri fără valoare, să acordăm credibilitate persoanelor care ne fac rău, fiinţelor penibile, entităţilor care ne vampirizează doar pentru că acum, în această ipostază, şi ele sunt constrânse de destin, ce-i drept pe alte motive, să abordeze solitudinea sau izolarea.
S-ar putea ca mulţi să generalizeze considerând că această izolare constituie etalonul la care îi vor raporta toate realizările vieţii de acum încolo. Este cu atât mai tragic pentru cei care gândesc aşa şi, pentru cei care consultă previziunile astrale, este important să facă în așa fel încât să nu întâmpine ceea ce vine spre ei cu refuz, să nu vadă curajul prin reticenţă şi să nu-şi facă griji inutile pentru lucruri la care nu au acces în mod direct. A proiecta în viitor o temere fără a urmări să o corectezi înseamnă a crede într-un viitor nefast. A fi atent la lucrurile negative care ar putea să vină în sfera intimă, înseamnă a transforma aceasta negativitate în prudență, iar prudenţa, pe frecvenţa sextilului Venus-Saturn, dacă duce către solitudine, atunci va fi benefică. Temerile viitorului dacă nu ne îndeamnă să reparăm ne duc spre solitudinea sau izolare și vor fi puse pe frecvenţa careului Soare-Neptun care ne adâncesc şi mai mult în dezamăgirile pe care am putea să le avem la adresa acestor ipostaze pe care le traversăm sau la modul general la adresa vieţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ţine departe de a judeca lucrurile pe care nu le înţelegem în modul potrivit şi, de asemenea, chiar dacă le înţelegem sau avem doar impresia că le înţelegem potrivit să nu le explicăm, să nu le împărtăşim celorlalţi decât dacă suntem foarte convinşi că putem să facem lucrurile acesta. Dacă nu, atunci să ne desprindem de caracterul negativ al acestora şi să privim viitorul prin libertatea pe care acesta şi-o atribuie, nu să proiectăm spaimele prezentului pentru a considera că suntem prevăzători cu ceea ce vine spre noi. A fi prevăzător în faţa unui eşec nu înseamnă a-l proiecta în viitor, ci a folosi atenţia activa pentru a identifica această distorsiune negativă în mediu şi a o contracara. Cine poate să facă acest lucru se va situa pe frecvența sextilul Venus-Saturn şi dacă, prin prudenţă, prin rezervă, prin măsură, prin modestie sau prin disciplină se menţine în solitudine sau îmbrăţişează izolarea atunci alegerea sa va fi de bun augur.
Așadar, să nu permitem astăzi niciunui element interior său exterior să ne zdruncine credinţa. Cine îşi va proteja credinţa fără a se apropia de fanatism, de rigiditate va considera că disciplina, seriozitatea, respectul îl eliberează şi îi simplifica mult viaţa, nu îl împovărează.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.