28 octombrie – 3 noiembrie 2013

28 octombrie – 3 noiembrie 2013 este o săptămână de transformare. Pentru foarte mulţi termenul „transformare” s-ar putea să aibă conotaţii periculoase. Ei se tem de schimbare, să lase în urmă trecutul, se tem de lucrurile noi care vin spre ei şi consideră că niciodată nu sunt pregătiţi pentru astfel de situaţii. De această dată nu-i va mai întreba nimeni dacă sunt pregătiţi sau nu, secvenţele astrale luându-i pe nepregătite şi chiar din prima zi, când Junon şi Axa Dragonului îşi vor împlini careul lor, vor avea acest disconfort al situaţiilor pentru care nu s-au pregătit îndeajuns de mult. Unii vor spune că nu au timp sau nu au avut niciodată, iar alţii vor considera că nu au timp pentru lucrurile pe care doresc ei să le facă, în schimb se plictisesc pe ceea ce sunt constrânşi de societate să îndeplinească la serviciu, cu prietenii sau în alte activităţi cotidiene.
De asemenea, această săptămână aduce la lumină un rezultat pozitiv obţinut în urma unei revendicări. Este, în cele mai multe din cazuri, o ipostază foarte bună, eroică, de sublimare a unei probleme care i-a frământat de la începutul anului încoace pe cei care înving. Practic, fiecare zi a acestei săptămâni ne aduce în faţa unei decizii importante sau în faţa unei alte realizări.
Este important de specificat faptul că pentru cei care sunt persoane negative, care au neglijat anumite îndemnuri astrale, considerând că neputinţa a fost mult mai puternică decât voinţa, de această dată, prin faptul că se traversează de-a lungul întregii săptămâni marcaje, în special pe Scorpion, se beneficiază de multă ambiţie, de multă voinţă şi aceşti indivizi intră și ei în contact cu aceste două calităţi din abundenţă, dar nu vor ști cum să le folosească.
Este posibil ca în cazul unora săptămână să nu fie deloc fericită. Ei să fie sancţionaţi, să traverseze momente penibile, dureroase, eşecuri, conflicte sau pierderi materiale substanţiale. Asta se întâmplă pentru că de-a lungul întregului an au fost lacomi, au vrut să domine pentru a transfera răspunderea pe umerii altora sau s-au ascuns din fața deciziilor hotărâte. A ascunde adevărul înseamnă acum, prin Scorpion, a trăi o perioadă încărcată de privaţiuni, de chinuri sau chiar de boală. Aşadar, marcajul pe Scorpion şi, implicit, careul Uranus-Pluton care se împlineşte pe 1 noiembrie, ne aduce încercări faţă de grupul de apartenenţă prin calitatea acţiunilor pe care le-am săvârşit anterior. Dacă am fost curaţi la suflet, sinceri, săptămâna aceasta se va dovedi una puternică, menită să ne înnobileze acţiunile, să ne recompenseze, să ne promoveze în anumite medii sociale, să fim remarcaţi, văzuţi, apreciaţi sau recompensaţi cu lucruri pe care le-am cerut în ultima vreme.
În caz contrar, ea va conţine o serie de evenimente neplăcute care să combată optimismul sau încrederea în sine. Se întâmpla acest lucru pentru că de fapt optimismul folosit în greşelile anterioare, nu era deloc obtimism, ci vanitate, iar încrederea în sine nu folosea o energie pozitivă, ci dimpotrivă, sfidând ori atentând sever la limitele integrității personale deținute de cei din jur.
De asemenea, din punct de vedere social această săptămână ne aduce şi multe episoade care poartă această amprentă revendicativă cu titlul de „reparare a trecutului”.
Avertismentul acestei săptămâni este acela de a nu ne implica în activităţi sociale care nu ne privesc. Explozia de ambiţie care ne vine din Scorpion este atât de intensă încât ne va lăsa impresia ca putem face mai multe decât de obicei și nu trebuie decât o scânteie pentru a-l motiva pe individ să pornească pe un drum greşit. Cei care folosesc energia ambiţiei cu măsură vor reuşi să pună acum baza unui edificiu important care să-i ducă spre câştigul pe care şi-l doresc cel mai mult.
Pentru că este o săptămână în care se va vorbi foarte mult despre bani, despre cheltuieli, despre eşecul unor investiţii despre rebut sau despre refuzul în administrarea unor resurse, cei care vor să fie cu adevărat învingători în această săptămână vor trebui să se preocupe cu măsură de acest gen de implicare socială.

Dispută pe idei novatoare. Puteri ascunse. Descoperiri spectaculoase. Vindecare. Binele învinge. Descoperirea puterii. Refugiu. Schimbări pentru progres. Sinceritate. Deplasare. Strămutare.

În această primă zi a săptămânii Luna îşi finalizează tranzitul său prin Leu, împlinind un careu cu Mercur, aflat acum în mers retrograd şi, în a doua parte a zilei, un trigon cu Venus. De asemenea, ziua conţine trei aspecte importante pentru perioada pe care o traversăm, dar şi pentru anul 2013. Este vorba despre careul lui Junon la Axa Dragonului, sextilul Chiron-Pluton şi sextilul pe care Marte îl ridică la Capul Dragonului.
Prima zi a săptămânii (ca, de altfel, şi celelalte zile ale acestei perioade privite în mod singular) aduce un plus de forţă pe informaţii mai vechi. Această ipostază ar putea să ia înfăţişarea unor descoperiri miraculoase. Pentru unii descoperirile sunt tangente la vindecare sau la ipostaze sociale în care binele învinge.
Ştim din astrologia karmică faptul că atunci când Marte sau Saturn se află într-o relaţie pozitivă cu Capul Dragonului avem de-a face cu indivizi dispuși să lucreze cu informaţii abstracte, care dispun de o forţă specială integrată în destinul lor şi care pot interveni conştient în modificările de optică sau în cele evolutive. În astrologia previzională, prin caracterul său mobil, poate oferi premizele împlinirii unor astfel de direcţii stabilizate în alte ramuri ale astrologiei. Astfel, înţelegem că în prima zi a săptămânii se creează premizele săvârşirii unor fapte ieşite din comun care vor deveni elemente de bază în demersuri sociale îndrăznețe, fie că ne referim la sinceritate ori la o anume mobilitate mentală sau la dorinţa de a pune piciorul în prag, de a fi categorici, de a stabiliza o relaţie printr-un act administrativ sau de a cădea la înţelegere cu cineva şi de a urmări, prin toate faptele care sunt integrate în demersul respectiv, să nu ne abatem de la ceea ce am promis.
Pentru unii însă evoluţia sau stabilizarea elementelor pozitive se realizează prin deplasare sau strămutare, însă indiferent prin ce mijloc folosim acest context astral, în special sextilul lui Marte la Capul Dragonului, dar şi sextilul Pluton-Chiron ne ajută să folosim puterea sufletească, să înţelegem prin dorinţele pe care le avem, prin oportunităţile care ne sunt presărate acum la picioare că suntem fiinţe conştiente care pot produce schimbări pentru progresul personal.
Însă nu se putea ca două unghiuri atât de benefice să nu primească o provocare din partea destinului, să nu lanseze, în egală măsură, şi o invitaţie la criză (careul Junon-Axa Dragonului). De această dată nu ne confruntăm cu o criză de valori, de bunuri materiale, ci cu o criză a conştiinţei. Ideile novatoare ce ne ies în întâmpinare, puterile ascunse pe care le descoperim sau toate aceste secvenţe sociale care ne duc spre schimbare, prin reînnoire sau explorare personală, vor pune o mare greutate pe relaţiile sociale aflate acum în derulare şi care, la momentul la care s-au produs, s-au bazat pe alte înţelegeri sociale, pe alte conveniențe sau pe alte energii. De aceea singura soluţie pentru a beneficia de succesul social este deplasarea sau strămutarea. Oricum ar fi, ipostaza zilei de 28 octombrie înseamnă contactul cu sinceritatea care poate arde. Aşa cum am văzut şi pe alte conjuncturi astrale, căldura Soarelui îi poate arde pe unii, pe alţii să-i încălzească, unor să le creeze un pigment frumos al pielii, iar altora să le creeze dureri de cap sau irascibilitate. Aşa se va întâmpla în această primă zi a săptămânii în care contactul cu lumina sufletului, cu lucrurile concentrate, cu tot ceea ce reanimă binele să pună la grea încercare acele relaţii care nu au avut tocmai o bază benefică.
Nu va fi considerat vinovat acela care se va simți presat de aceste ipostaze astrale sau dacă, începând de astăzi şi continuând cu diferite ipostaze desfăşurate de-a lungul întregii săptămâni, va considera că nu mai poate merge mai departe cu cei pe care îi are acum în preajmă şi că are nevoie de un alt grup, de un alt cerc de prieteni, de un alt colectiv. Pentru toată lumea, indiferent că sunt fiinţe superioare sau oameni puternic ancoraţi în materialitate, că sunt tineri sau învârstă, 28 octombrie vine cu o schimbare.
Prin urmare, debutul acestei săptămâni se realizează într-un ton alert. Unghiurile pozitive care se împlinesc acum ne îndeamnă să preferăm schimbarea cu bune intenţii, chiar dacă oamenii îşi reproşează azi anumite neajunsuri pe care nu le-au depășit prin dialog, chiar dacă se acuză că s-au îmbolnăvit unii pe alţii sau că le lipseşte viziunea de ansamblu ori nu mai sunt sinceri cum erau cândva. Ceea ce se consuma în această zi poartă amprenta mobilităţii. Mulți se vor simți mobili exprimându-se, punând la dispoziţia celorlalţi ceea ce au, detaşându-se de lucrurile pe care le-au acumulat, făcând fapte bune şi vindecând prin gândire pozitivă, printr-o vorbă caldă pusă pe o rană a sufletului sau, concret, prin acţiuni în plan social ori prin stabilirea unui tratament adecvat.
Tot ceea ce se întâmplă în această zi constituie o bază pozitivă pentru evenimente viitoare. Este adevărat că fiinţele leneşe sau inferioare vor transforma beneficiul acestei zile după cum le este vibraţia, hrănind crizele de conştiinţă şi menţinându-se doar în zona în care celălalt este vinovat. Cu toţii vom considera astăzi că pentru saltul pe care nu l-am făcut, pe care, prin lumina acestei zile, îl vom considera ca o reeditare a ceea ce la începutul acestui an sau în ultimele trei luni ale anului 2012 ar fi fost posibil să se întâmple, dar nu s-a-ntâmplat, celălalt este vinovat. Cei care se situează pe o un nivel inferior al cunoaşterii sau al exprimării sufleteşti, care sunt legaţi prea mult de plăcerile acestei lumi vor rămâne blocaţi în acest stadiu şi vor primi toate aceste ipostaze ale acestei luni, de altfel spectaculoase, prin această viziune îngustă asupra vieţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta binele în orice acţiune se consumă astăzi şi de a urmări firul evenimentelor, nu pentru a distruge trecutul, ci pentru a ne recupera energia din acele evenimente care nu mai corespund standardelor prezentului. Ceea ce nu mai corespunde momentului actual nu trebuie distrus, ci transformat în altceva ori deposedat de energia atenţiei active şi pus într-o colecţie a amintirilor marcante.

Cercetare. Investigare. Uz de forţă. Luptă împotriva secretelor. Clarificări severe. Gafă care salvează. Divergenţe de opinii constructive. Pierderea unui bun. Recâştigarea unui privilegiu.

În mersul său retrograd prin Scorpion, Mercur, în seara zilei de 29 octombrie, se întâlneşte din nou cu Saturn. Până atunci, vedem că pe cerul astral Luna a trecut deja în Fecioară şi împlineşte patru aspecte: o opoziţie cu Neptun, un sextil cu Soarele, un alt sextil cu Capul Dragonului şi o conjuncţie cu Marte.
În 29 octombrie raportul de forțe se schimbă. Se trece de la acţiuni directe, la stagnare, la investigarea sau la utilizarea forței care, inițial, cercetează terenul şi apoi se apropie cu mare grijă de ceea ce a răscolit, pentru a verifica sau a revizui. Retrogradarea lui Mercur în Scorpion îi va face pe oameni să considere că este posibil să le fi scăpat din vedere anumite lucruri esenţiale, profunde sau unele legate de comportamentul oamenilor pe care i-au ţinut sub observaţie.
Faptul că Luna se află pe primele grade din Fecioară şi împlineşte o opoziţie cu Neptun pune pe această zi o puternică tensiune care vine din faptul că ne amintim de anumite ezitări pe care le-am avut în niște demersuri administrative sau în altele ce ţineau de un tratament sau de o consultaţie medicală. Acum cerem clarificări severe şi urmărim să descoperim ceea ce a vrut să spună funcţionarul de la ghişeu, consilierul căruia i-am cerut o consultaţie sau medicul care a interpretat un set de analize.
Pentru că traversăm o perioadă în care Mercur retrograd are un important cuvânt de spus, oricât de multe lucruri ne-am însuşit prin clarificările pe care le-am solicitat, prin edificare pierdem ceva. Unii doar vor trăi cu senzaţia că pierd ceva şi această atitudine le va capta întregul spectrul al gândirii. Însă alţii se vor fixa mai mult pe erorile de gândire, pe gafele monumentale pe care le-au făcut sau pur şi simplu pentru că nu s-au sincronizat în dialogul cu o autoritate. Mercur în conjuncţie cu Saturn, pentru că îşi împlinesc unghiul perfect spre seară şi toată ziua aspectele la care participă Luna vor fi în aplicaţia ei, va produce schimbări spectaculoase. Lucrurile însă vor fi atât de amestecate încât aceste schimbări, chiar dacă poartă amprenta unei reinventarieri sau a recâştigării unui privilegiu, multe vor purta amprenta grijilor exagerate sau a insatisfacţiei.
Unii, pentru a combate această tensiune, se vor apropia de ceea ce le stimulează chimic gradul de satisfacţie, bucuria de a trăi sau îi ajută să uite. Vor prefera adjuvante medicale, vor fuma cu o ţigară mai mult decât de obicei ori vor consuma un pahar de alcool în plus. Toate aceste elemente exterioare le creează indivizilor nemulţumiţi de propriile realizări impresia că sunt protejaţi sau că vor trece mai uşor peste acest impas. În realitate, ceea ce traversăm noi acum vine din influența ascunsă a Lunii negre din Rac, aceea care trimite de ceva vreme opoziţii dure către Pluton din Capricorn îndemnându-ne să credem că toate transformările sociale pe care le parcurgem reprezintă de fapt o ipostază în care suntem deposedaţi de lucrurile cele mai importante. Fără obiectele pe care le avem din jur ne simţim părăsiţi, mai săraci sau pedepsiţi de soartă.
În realitate, nu deposedarea de obiecte şi poate nici obiectele în sine nu reprezintă ipostaza cea mai complicată a acestei zile, ci convingerea greșită dezvoltată în raport cu acestea sau o anume suspiciune că nu le merităm ori că, neprimindu-le, suntem pedepsiți. Astăzi neîncrederea și suspiciunea ne îmbolnăvesc, ne slăbesc vitalitatea ori ne aduc în ipostaza de criză, fie de nervi, fie explorează o altă latură a înțelegerii decât s-a-ntâmplat în ziua anterioară prin criza de conştiinţă.
Prin urmare, 29 octombrie este o zi de cercetare. Unii se apropie foarte mult de înţelesul lucrurilor, răscolesc peste tot prin casă, prin viaţa personală, prin vieţile prietenilor, fac studiu la sala de lectură, cercetează împreună cu organele de investigaţie un caz special ori pur şi simplu pornesc hai hui pe stradă în ideea că vor afla lucruri noi despre ce se întâmplă în societate. Acest tip de informare scoate la lumină o luptă împotriva a ceea ce considerăm că ni s-a ascuns. Unii, fiind mai educaţi, vor considera că nu sunt informaţi, nu că li s-a ascuns ceva, alţii, adică cei mai mulţi dintre participanţii la acest teatru astral, vor considera că sunt fiinţe marginalizate, că statul nu le dă, că nu sunt ajutaţi să treacă strada, că nu este semnalizata corespunzător o trecere de pietoni sau nu le explică nimeni ce este cu această criză financiară şi când se va termina.
Tot ceea ce vine spre noi astăzi poartă amprenta fricii de a pierde un bun. Mercur retrograd în Scorpion în conjuncţie cu Saturn poate aduce fiinţelor superioare, oamenilor educaţi, pasionaţilor de ştiinţă ori consumatorilor de cultură în general, interes pentru a recâştiga un privilegiu în grupul de apartenenţă. Se foloseşte un alt limbaj, se va face apel la cunoştinţe care au fost neglijate până acum şi tot ceea ce este oferit pe zonă publică poartă amprenta dominării prin forţa cuvântului, a informaţiei sau prin puterea caustică a discernământului. În fața informaţiilor care sunt colectate sau descoperite astăzi nimic nu stă în picioare. Totul este dizolvat, disecat, analizat până în cele mai mici detalii şi până şi divergențele de opinie se dovedesc a fi constructive astăzi prin apelul la anumite informaţii benefice sau profunde.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne separa de bârfa, adică de acel interes negativ pentru intimităţile celorlalţi care nu se soldează decât cu dezamăgiri, despărţiri sau abuzuri emoţionale.

Participare activă la viaţa socială. Revendicări care zdruncina stabilitatea internă a unui grup. Ţintele administrative cer amânare. Sublimare. Rugăciune. Siguranţa prin simplitate. Încredere prin puţin, simplu, retrăire.

Conjuncţia Soare-Capul Dragonului care se consumă în 30 octombrie este aducătoare de noroc. Chiar dacă Scorpionul nu aduce în zodiac energia norocului, el, mai curând, având calitatea de alchimist, declanșând şansa prin analiză, persistență în ambiţie, inteligență, lucrurile acestea au început de azi să fie orientate într-o direcţie pozitivă după măsura pe care au dovedit-o de-a lungul acestui an prin calitatea mesajelor pe care le-au transmis sau sinceritatea cu care s-au implicat în demersurile sociale. Dacă au fost împotriva celor din jur, anturajul le răspunde printr-o opoziţie dură şi au norocul acum, nu să-şi îmbogăţească patrimoniul sau să trăiască mai bine, ci să o ia de jos, cu primele etape, adică în acest stadiu să afle adevărul despre cum au fost cândva şi care a fost efectul faptelor în care s-au implicat. Dacă au fost personaje pozitive atunci vor beneficia chiar din dimineaţa acestei zile de veşti bune, încărcate de stabilitate, de vindecare, de curaj care îi vor motiva să meargă mai departe în demersurile pozitive ori să se menţină prin felul lor de a fi.
Indiferent de direcţia din care vin aceste mesaje, indivizii vor participa activ la viaţa socială, vor avea încredere în sine şi cu siguranţă vor beneficia de o simplificare a lucrurilor. Luna în Fecioară îi îndeamnă pe oameni către a simplifica lucrurile chiar dacă asta se va întâmpla numai la exterior.
Relaţiile sociale profunde ori cele de convenienţă, întâlnirile în general sunt reduse la minim confort unui desfăşurător, doar atât cât poate fi încadrat în programul de lucru, în programul cu publicul său atât cât îi stă în putere celui care oferă consultaţia. Lucrurile sunt îndreptate către armonie, către înţelegere sau către regăsirea unui adevăr care a fost rătăcit pe drum. Pentru că în continuare suntem în fereastra lui Mercur retrograd anumite demersuri cu caracter administrativ ar cere o mică amânare sau s-ar opri din desfăşurare pentru că mai trebuie un act la dosar sau nu au fost consultate toate dovezile pe care acest dosar le conţine. Chiar dacă acest lucru ar putea speria, faptul că Luna şi Saturn sunt în sextil astăzi, când Soarele şi Capul Dragonului îşi ating conjuncţia la grad perfect, vor face ca aceste demersuri să se sublimeze în altele şi mai valoroase ori să devină trainice, solide, adică adevărate baze pentru alte ipostaze sociale în care se pune accentul pe renume, faimă ori pe recuperarea acestora în cazul celor care le-au pierdut.
Pentru că Scorpionul este şi o zodie care îndeamnă spre interiorizare, nu doar spre cucerirea unor ţinte ale puterii mulţi se vor simţi astăzi mai apropiaţi de valorile spirituale, de gândirea pozitivă, de rugăciune, de anumite tehnici de terapii complementare ori pur și simplu vor dori să se izoleze de viaţa publică pentru a se regenera. Prin toate aceste ipostaze sociale marcate de conjuncţia Soare-Capul Dragonului se mediază opoziţia care ne-a tulburat o mare parte din acest an şi anume opoziţia lui Pluton cu Lilith. Ceea ce a fost răzvrătit până acum se temperează, ceea ce a fost orientat împotriva patrimoniului, a tradiţiei, a unui fond, a unui patrimoniu deţinut de un grup, de un stat, de o naţiune se repară şi totul va lua înfăţişarea unui imens noroc. De altfel, întreaga săptămână va avea această componentă. În realitate, pentru că ne ocupăm de astrologie, înţelegem că lucrurile merg pe o recunoaştere administrativă. Deci binele acestei zile este stabilit prin dreptate, iar dreptatea are astăzi conotaţiile unei revendicări, care până să ajungă aici a parcurs un drum lung şi istovitor.
Prin urmare, 30 octombrie vine spre oameni cu împliniri pe care le aşteaptă de mult timp. Unele sunt legate de structurile administrative, altele sunt încărcate de dorinţe intime, cele legate de evoluţia spirituală sau de reechilibrare sufletească. Indiferent din ce zonă vin, toate acestea se aşează la baza unui edificiu impresionant.
Este adevărat că astăzi energia care ne vine din contextul astral al zilei de 30 octombrie ne îndeamnă către încredere în sine, către simplitate, către retragere şi poate chiar către solitudine. Nu se ştie cât timp va dura liniştea care vine spre noi astăzi, însă ea are darul de a combate o grijă sau o pierdere substanţială. Pe de o parte conjuncţia Soarelui cu Capul Dragonului mediază opoziţia lui Pluton cu Lilith, iar de partea cealaltă mediază opoziţia lui Marte cu Chiron. Asta înseamnă că, pe de o parte, se găseşte o rezolvare la demersuri lungi şi istovitoare în care drepturile unui om au fost încălcate, imaginea sa afectată, iar resursele sale călcate în picioare ori furate. Prin recunoaşterea socială de acum se aduce pe linia de plutire viziunea de ansamblu, statutul individului în grupul de apartenență sau recunoaşterea unui drept printr-un act administrativ sau printr-o înţelegere care multă vreme de acum încolo nimeni nu se va mai abate.
Aşa după cum se poate observa, lucrurile zilei de 30 octombrie se îndreaptă către succes, către ridicarea nivelului de conştiinţă sau către recunoaştere socială, adică presupune mutarea acţiunii pe un nivel superior. Retrogradarea lui Mercur din Scorpion pe de o parte și, fiind, de partea cealaltă, în continuare în fereastra conjuncţiei Mercur-Saturn, ar putea să facă în aşa fel încât anumite demersuri să întârzie puţin. Fie că unii sunt suspicioşi, că vor folosi alte căi de atac sau că tergiversează puţin lucrurile pentru a pune pe jar sau a face ca bucuria să nu fie întreagă. Chiar dacă există aceste discontinuităţi, chiar dacă noaptea de marţi spre miercuri va fi marcată de griji sau de un anume disconfort fizic rezultanta acestei zile este una corectă, foarte bună, încărcată de noroc şi de realizări. Dar, cum spune şi proverbul, Dumnezeu îți dă, dar nu-ţi pune şi-n traistă, pentru cei care au fost personaje negativă de-a lungul lui 2013 binele acestei zile se va transforma într-o conştientizare a propriului mod de a acţiona şi trebuie apreciat în consecinţă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ocupa astăzi de a primi ceea ce ni se oferă. A accepta beneficiile acestei zile înseamnă deschidere şi, în egală măsură, flexibilitate faţă de posibilităţile pe care le avem acum şi în egală măsură înclinaţia universului de a le susţine pe toate acestea pentru a deveni durabile.

Curiozitate. Curaj. Câştig printr-un raport inegal de forţe. Nevoie de ajutor. Informaţii obţinute prin simplitate. Revendicări respinse care duc la adjudecarea unui câştig pe alt tronson.

Chiar dacă astăzi se împlinesc două aspecte agresive (opoziţia Marte-Chiron şi careul Junon-Soare) faptul că acestea se produc în separaţia conjuncţie Soare-Capul Dragonului, aceea care mediază impactul negativ al opoziţiei Pluton-Lilith, face din 31 octombrie o zi marcată de necesitatea de a combate o teamă. Marte şi Pluton își împlinesc trigonul pe care-l formează de ceva vreme şi rolul de mediator al lui Pluton în opoziţia pe care Marte şi Chiron îl împlinesc tot astăzi devine unul foarte important.
Astfel, 31 octombrie devine o zi de referinţă în anumite informaţii pe care le colectăm referitor la un anumit mod de administrare a resurselor personale, la administrarea unui fond social sau prospectarea imaginii asupra căreia am lucrat în 2013. Pentru că Luna îşi încheie tranzitul său prin Fecioară şi intră în Balanţă în a doua parte a zilei, se vor arăta curioşi faţă de succesul pe care-l afişează alţii, faţă de câştigul pe care-l arată sau referitor la puterea pe care o au în plan social. Ca o anexă a ceea ce s-a consumat ieri pe conjuncţia Soare-Capul Dragonului astăzi dorim să obţinem succes în alte revendicări. Din nefericire pentru că Soarele şi Junon sunt în careu, relaţiile nu mai merg pe făgaşul normal, mesajul lor nu mai este înţeles aşa cum trebuie, ele putând fi respinse, pentru că Pluton, cel care patronează acum gestionarea resurselor, ce intervine benefic pe cerul astral prin trigonul cu Marte, le poate aduce acestora un câştig în altă ramură, de pe alt tronson, de pe o altă filieră sau prin intermediul altor persoane. Această deviere se constituie ca un ajutor imens adus unei persoane care trebuie neapărat să fie promovată din punct de vedere social, avansată în funcţie sau evidenţiată prin merite profesionale. Este posibil ca, având de-a face cu un careu între Soare şi Junon, aceste merite să fie promovate pe la colţuri, să fie discutate în cercuri restrânse şi atunci când se pune problema avansării să se facă apel la lucruri care s-au consumat cu mult timp în urmă, care acum s-ar putea să nu mai aibă atâta greutate. Ceea ce ar trebui să aibă greutate acum este trimis la reevaluare, este cercetat în detaliu şi ansamblul problemei, fondul acesteia să încline balanța către o uşoară negativitate. Acest caracter negativ explorat de individ în special când Luna va trece în Balanţă va aduce o armonizarea a relaţiilor, o temperare a limbajului, iar acest caracter revendicativ care a generat o ușoară dezechilibrare să ducă la sporirea cercului de prieteni sau la un avantaj şi mai mare. Cu alte cuvinte, cel care vrea răul îl atrage în universul său particular ca în proverbul din bătrâni: „Cine sapă groapa altuia cade el în ea”.
Prin urmare, 31 octombrie este o zi a luptei cu neajunsul. Din nefericire rezultatul este unul pozitiv, chiar dacă drumul până la atingerea acestuia este încărcat de pericole sau plin de spini.
Ipostaza în care Marte şi Pluton sunt în trigon de pe zodii de pământ ne aduce motivaţii victorioase sau ne oferă prilejul de a acţiona în forţă şi de a transforma tot ceea ce este negativ în noroc, în şansă, în oportunitate sau în câştig material. În general, aceste unghiuri care se desfăşoară pe zodii de pământ aduc mari ambiţii prin dominări de factură administrativă, instituţională. În astrologia natală aceste poziţii îi favorizează pe marii conducători şi deci acesta poate să fie unul din izvoarele puterii lor care le alimentează ambiţia, dorinţa de a guverna, de a controla şi talentul de a construi valori care să rămână în istorie. În general, marile personalităţi au piramide pe semne de pământ şi folosind această energie devin mari cuceritori. Acum avem doar un trigon pe semne de pământ, iar asta înseamnă că doar ţintim către o finalitate, doar ne formulăm ambiţii şi doar gestionăm un fond pe care îl avem deja. Nu trecem peste părerile celorlalţi, nu călcăm în picioare ambiţiile lor şi nu încercăm să-i introducem cu forţa într-o structură care să reprezintă propriile noastre aspiraţii sau ambiţii, ci pur şi simplu participăm cu multă intuiţie, cu inspiraţie, cu disponibilitate fizică, la remodelarea unor oportunităţi care până acum ne-au scăpat.
Asta se înţelege prin câştig obţinut printr-un raport inegal de forţe. Asta se înţelege prin buturuga mică și năzdrăvană care, conform celebrului proverb, răstoarnă carul mare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu folosi astăzi forţa împotriva nimănui. Forţa, pe aceste conjuncturi astrale, trebuie să devină un balsam pentru suflet, un instrument care să confere încredere, să-i facă pe oameni să zâmbească de bucurie, să se simtă în siguranţă unii cu ceilalţi chiar dacă în afară de un zâmbet, o privire caldă sau o prezenţă agreabilă nu au ce să-şi ofere.

Grupul pune o mare presiune pe individ. Greutăţi personale neînţelese de grup. Descoperire de resurse. Forţă mentală. Îngrădire prin teama de trecut. Bilanţ.

Unghiurile care se împlinesc astăzi vin să întărească ideea că săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie este una încărcată de evenimente astrale care modelează caracterul individului într-un timp foarte scurt, punându-l în faţa unor şanse, a unor oportunităţi sau aducându-l în ipostaze atât de periculoase despre care nu s-a aşteptat vreodată să le exploreze atât de repede. Astăzi se pune o mare greutate pe atitudine individului, pe voinţa sa, pe plăcerile sale încât i se creează acestuia un acut sentiment de nesiguranţă. Pe 1 noiembrie Uranus şi Pluton îşi împlinesc din nou careul lor şi multe din aspiraţiile pe care le-am formulat până acum şi care în special în această săptămână s-au soldat cu rezultate pozitive sunt din nou puse la încercare. Sunt chemaţi la apel indivizii declaraţi învingători, li se adresează întrebări suplimentare sau va fi nevoie să fie implicaţi într-un alt proiect care derivă din acesta, finalizat acum, şi care presupune gestionarea aceluiaşi fond de resurse.
Greutăţile personale nu sunt înţelese de grup, nu este acceptat individul care spune că a obosit, care nu reuşește cu mai puţine ore de somn, care nu rezistă la efort intens şi care nu se poate mobiliza singur pentru a depăşi acest impas. Mercur retrograd din Scorpion împlineşte acum un sextil cu Marte şi nu reuşeşte oricât ar încerca prin argument, prin idee, prin introspecţie sau prin explicaţii suplimentare să medieze un anume disconfort fizic ori nepotrivire de caracter ori nepotrivire între inerţiile individului şi cele ale societăţii.
Abia acum, în această zi, ne dăm seama cât de complicat este mersul retrograd al lui Mercur cum suntem dintr-odată puşi în situaţii excepţionale despre care nu am visat până acum că putem fi şi nu avem cuvintele potrivite, nu înţelegem care trebuie să fie reacţia adecvată sau nu avem vestimentaţia potrivită pentru bal. De partea cealaltă, prin trigonul pe care Soarele şi Chiron îl împlinesc, oamenii, astăzi, dezvoltă o puternică forţă mentală. Cei care sunt angrenaţi pe o cale spirituală, care sunt obişnuiţi cu gândirea pozitivă ori cu preschimbarea unei stări proaste prin gândire constructivă, îşi explorează trecutul, caută acolo întâmplări care să semene cu ceea ce li se întâmplă acum ori cu țintesc spre întâlniri cu fiinţe remarcabile pentru a-şi reîmprospăta modelul ce consideră ei că ar trebui să-l folosească acum. Mercur nu doar este în sextil cu Marte, ci el se află, în seara zilei de 1 noiembrie, în conjuncţie cu Soarele, făcând din aceste oscilaţii sau răscoliri ale trecutului personal elemente de referinţă. Adesea, în cazul unora, aceste evadări din prezent i-au înfăţişarea unui bilanţ, însă trebuie să indicăm faptul că această combinaţie astrală a zilei de 1 noiembrie nu face altceva decât să ne ţină prizonieri într-un trecut pe care nu am reuşit să-l înţelegem sau să-l depăşim. Mulţi ar trebui să-şi citească semnele pe care le au pe corp sau pe suflet, ar trebui să fie mai atenţi la gândurile pe care le au, ce sentimente îi încântă acum, ce le place să facă sau ce anume resping pentru că tot ceea ce vine spre noi astăzi reprezintă ipostaza dorinţelor împlinite.
În trecut, când am formulat aceste dorinţe, conjunctura personală era alta. Acum, când acestea ne sunt îndeplinite, observăm că nu mai avem nevoie de ele sau chiar ne încurcă. Pentru că Mercur este retrograd, atunci când căutăm în trecut bucurii sau ipostaze sociale care să ne ajute să depăşim acest moment penibil sau de impas nu facem decât să aducem de acolo situaţii în formă brută care nu se potrivesc cu ceea ce trăim acum. Cu alte cuvinte, aplicăm un proces de selecţie negativă pe un fond pozitiv şi chiar dacă ceea ce ne nemulţumeşte nu lasă urme, faptul că nu am obţinut mai mult (avem de-a face cu o lăcomie care vine din Scorpion) s-ar putea să ştirbească puţin din bucuria acestei zile.
Prin urmare, 1 noiembrie este o zi de mare încercare pentru fiecare dintre noi. Că astăzi gândurile ne duc pe cărări nebănuite sau că suntem puşi în faţa unui eveniment pompos şi nu avem cuvintele la noi sau pur şi simplu ne lipseşte atitudinea pe care nu am crezut că o vom pierde vreodată, ceea ce stă să se împlinească acum ia înfăţişarea unor dorinţe împlinite. Dacă urmărim faptul că Luna şi Lilith în seara acestei zile vor fi în careu toate aceste episoade care ne stânjenesc, care ne jenează sau care ne creează un anume disconfort ori care diminuează bucuria maximă, iau înfăţişarea unor pedepse. Unii sunt pedepsiţi cu bucurii, alţii cu petreceri, alţii cu laude şi de cele mai multe ori aceste pedepse pozitive, care-şi au originea într-o selecţie negativă a evenimentelor pentru cei care călătoresc uşor în trecut, nu sunt ușor de acceptat.
Contextul astral însă fiind obiectiv nu va ţine cont de această dezorientare şi conjuncţia Soarelui cu Mercur din seara zilei de 1 noiembrie va încărca cu mare putere aceasta dezordine. Există personaje negative care, într-un context social, au reușit să facă faţă pentru că au fost răi cu ceilalţi şi buni cu ei şi-au protejat o anume parte a personalităţii pe care, din când în când, o pot și arăta.
Cei care până acum s-au străduit să fie buni şi care şi-au cam consumat rezerva de vitalitate, nu pe cea de bunătate, când se confruntă cu Mercur retrograd din Scorpion parcă sunt secătuiţi de voinţă şi devin mult prea atenţi la pericolele la care sunt puşi şi mai puţini atenţi la spontaneitate. Aceasta va fi şi problema lui 1 noiembrie în care oamenii vor fi mai puţin spontani şi mai mult calculaţi. Cei care însă au ştiut să ghideze anumite evenimente în 1 noiembrie şi care îşi pot programa discursul sau mesajul pe care să-l transmită sau atitudinea pe care trebuie să o adopte vor beneficia de o forţa suplimentară aceea dată de conjuncţia Soare-Mercur, adică forţa de a doborî munţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări evenimentele acestei zile pentru a rememora ori constata ceea ce ne-am dorit în trecut şi pe de altă parte cât de mult ne-am transformat, dacă vom considera că ceea ce primim acum nu mai este de actualitate. În plus faţă de toate acestea, important este să fim indulgenţi cu propria persoană şi să nu ne hrănim mai mult cu teamă de eşec, cu jenă sau cu ruşinea, ci cu bucuria de a trăi în comunitate sau de a fi înconjuraţi de oameni care au o anume rezonanţă cu destinul personal de vreme ce acesta i-a chemat şi ei au venit.

Separare. Individualitatea este susţinută pe refuz. Viaţa se complică. Apel la educaţie, cultură. Inventariere. Câştig prin rediscutare, prin investigarea trecutului. Durere prin menţinere. Dorinţă prin revenire.

Ziua de 2 noiembrie este, de asemenea, încărcată la capitolul evenimente astrale, coordonate în special de Mercur care, prin retrogradarea sa în Scorpion, împlineşte astăzi trei aspecte (sextil cu Pluton, trigon cu Chiron şi careu cu Junon) aducându-ne în faţa ideii de separare.
În această zi fiecare individ va avea senzaţia că s-a consumat prea mult în ziua anterioară sau de-a lungul acestei săptămâni, că are nevoie de o perioadă de repaus, se simte obosit, epuizat şi doreşte să se retragă din viaţa publică sau să se odinească mai mult. În realitate, faptul că pe aceste combinaţii Mercur este retrograd şi nu se poate separa de această curiozitate în a investiga trecutul său şi al celorlalţi, în a cerceta şi scormoni acolo unde nu este treaba lui, îl va obosi pe individ şi-i va permite să se ocupe doar de o anume inventariere, nu de toată gama.
Ne aducem aminte cu lux de amănunte de ceea ce s-a-ntâmplat ieri sau în primele patru zile ale săptămânii şi dorim prin această preocupare să facem un apel la ceea ce înseamnă pentru propria persoană educaţia sau cultură. Unii vor face apel la biografiile celebre alţii se vor simţi mult mai siguri citind versuri, alţii scufundându-se într-un roman siropos iar alţii, mai practici, vor prefera citatele celebre.
În 2 noiembrie viaţa se complică prin inventariere. Faptul că Luna se află, cea mai mare parte din zi, în Balanţă reprezintă o uşurare pentru cei mai mulţi deoarece aduce un schimb prin interacţiunile pe care le acceptăm sau pe care le tolerăm. Noaptea de vineri spre sâmbătă prin faptul că Luna va fi în careu cu Jupiter ar putea să secătuiască prea mult de rezerve corpul sau structura emoţională şi pentru cei care şi-au programat o activitate în noaptea de vineri spre sâmbătă sau cei care lucrează noaptea se vor simţi puşi în situaţiile pe care nu le pot tolera sau pe care nu le-ar accepta niciodată ca făcând parte din forul interior. În mijlocul zilei când însă Luna va fi în sextil cu Venus lucrurile se mai temperează, adica vor fi ascunse, disimulate sau trecute într-o zona a comunicării uşoare, plăcute a convenienţelor sociale ori preschimbate în bucurii prin evenimente neprogramate. S-ar putea ca o parte din evenimentele zilei de vineri să se continue şi în ziua de sâmbătă cu acelaşi conţinut însă într-un alt registru, mai plăcut, poate și pentru că sunt implicate alte personale sau pentru că timpul de desfăşurare este mai redus.
Faptul că se aduce din nou în discuţie anumite secvenţe ale zilei de 1 noiembrie ar putea să ne pună în faţa unui câştig prin rediscutare sau printr-o anume analiza aplicată evenimentelor trecute. Pentru că Luna, înainte să treacă în Scorpion, va împlini un sextil cu Venus este important să dăm curs dialogului pentru că acesta produce în adâncul sufletului modificări pozitive. Sextilul este un unghi care-l ajută pe individ să depăşească anumite probleme de ordin intern. Prin descoperirea rafinamentului, printr-o mulţumire pe care o avem faţă de noi înşine, fie pentru că nu suntem solicitați, pentru că vorbim frumos ori pentru că ne-am prezentat bine la un anumit eveniment, lucrurile s-ar putea să ne ajute să ne depărtăm de insatisfacţie, de nemulţumire de tristeţe sau de eşec. Unghiurile pe care le atinge Mercur la grad perfect astăzi ne ţin prizonieri în trecut în trei ipostaze distincte: relaţii, moralitate şi resurse.
Prin urmare, 2 noiembrie este o zi apăsătoare pentru cei care nu urmăresc să-şi analizeze sentimentele ori să înţeleagă de ce li se întâmplă tot ceea ce li se întâmplă. Cei care lucrează cu energia sau care au puterea să îşi raporteze existențele personale la ceea ce se întâmplă cu ceilalţi sau la biografiile celebre vor reuşi, prin îmbogăţirea cunoştinţelor, prin ceea ce-şi amintesc din ceea ce au citit sau prin revizuirea anumitor informaţii, să fie mai încrezători în destinul propriu, mai puternici şi mai indulgenţi cu cei care nu se încadrează standardelor.
2 noiembrie este şi ultima zi lunară din acest ciclu şi această retrospectivă poate lua şi înfăţişarea unui bilanţ, aşa cum s-a-ntâmplat şi în ziua de 1 noiembrie, dar în alt mod. Este important de specificat şi faptul că retrogradarea lui Mercur în Scorpion aduce şi descoperirea propriului limbaj sau ipostaza în care individul învaţă să vorbească cu sine, nu într-un dialog interior epuizant, ci întâi să se asculte şi apoi să-şi ofere răspunsurile de care are cel mai mult nevoie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca astăzi ceea ce am văzut că s-a întâmplat ieri, de a nu critica oamenii care ne-au greşit şi de a le oferi ocazia de a le umple timpul sau să-şi ia revanşa abordând un alt comportament sau discutând alte lucruri decât s-a întâmplat în ziua anterioară.

Mesaj tendenţios. Compromis. Forţă prin detentă. Reconfigurarea structurii interioare. Motivaţii înalte. Lipsa eficienţei. Griji pentru viitor. Apel la imitaţie pentru a domina. Revenirea la pasiuni mai vechi.

Finalul săptămânii ne aduce în faţa unei mari forţe prin sinteză, prin concentrare sau prin determinare. Aglomerarea de planete de pe Scorpion ne aduce contactul cu ambiţia. Cei care sunt născuţi în Scorpion ştiu foarte bine cum este să dispui de o ambiţie rece, să-ţi calculezi din timp paşii pe care trebuie să-i urmezi şi, în plus, să ai și abilitatea de a te adapta contextului prin spirit practic sau inventivitate. Ceilalţi care s-au născut în alte zodii iau contact acum cu această ambiţie, însă nuanţat, nu atât de puternic inserată şi nu atât de matură.
Încă de mici, scorpionii se dovedesc a fi ambiţioşi şi de aceea unii dintre ei nu se hazardează în aspiraţii pe care nu le pot atinge, iar dacă sunt prea îndrăzneţe au suficient de multă voinţă, de determinare încât să şi le îndeplinească.
Finalul săptămânii prin împlinirea fazei de Lună nouă (conjuncţie Soare-Lună) ne aduce în fața grijilor pentru viitor. Astăzi prin faptul că se produce această aglomerare pe Scorpion avem o mare forţă, prin detentă (Mercur retrograd trage înapoi), dar şi printr-o reconfigurare a structurii interne. Astăzi Soarele şi Marte îşi ating sextilul lor şi pe cer vedem desenată o configuraţie numită Vaporul. Pentru că are integrat în conturarea sa un singur aspect negativ (opoziţia Marte-Chiron) vaporul vine ca o soluţie la toate problemele pe care le-am parcurs în etape de la începutul anului până acum. Aşadar, ceea ce vine spre noi în ziua de duminică, dar şi de-a lungul întregii săptămâni, ia înfăţişarea unei forţe concentrate care, prin motivaţii înalte sau prin apel la anumite elemente mai puţin corecte sau prin imitaţia unor elemente corecte, să se reuşească atingerea unei mari realizări. Este posibil ca aceste realizări ale zilei de duminică să ne ofere ipostaze ale trecutului doar cu titlul informativ. Ele să reprezintă concret realizări pe demersuri care s-au demarat doar în această săptămână.
Nu contează însă cât de ample sunt demersurile, ci contează faptul că succesul ne curtează şi dacă până acum ne-am tot stresat gândindu-ne că viaţa nu se va mai schimba din punct de vedere calitativă avem ocazia şi în această zi a săptămânii, dar şi de-a lungul celorlalte zile ale săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie să vedem că lucrurile pot fi şi altfel.
Pentru că Mercur se întâlneşte astăzi cu Capul Dragonului ziua este lovită de ambivalență. Unii s-ar putea să dea dovadă de lipsă de eficiență, alții se vor dovedi eficienţi pentru că gândesc prea mult la ceea ce s-a-ntâmplat, la ce ştiu ei despre oameni, la cum le-au observat caracterul pe anumite secvenţe anterioare şi la cât de tendenţios poate fi mesajul unor fiinţe făţarnice pe care au avut ghinionul să le aibă în preajmă. Aceste idei au astăzi doar titlul informativ, ele nu vin spre noi prin evenimente, ci doar dacă urmărim printr-o gândire negativistă (Mercur retrograd susţine şi acest tip de gândire) să le menţinem prea mult în forul interior şi călătoria în trecut să însemne de fapt revenirea la pasiuni mai vechi care consumă mai mult decât trebuie.
Zgârcenia este trăsătura negativă a acestei zile şi cei care nu vor să ofere informaţii, timp, energie, bani sau alte lucruri care le sunt cerute de anturaj se dovedesc a fi fiinţe chinuite care de-a lungul acestui an au avut multe probleme pentru că nu au dăruit suficient aşa cum au fost îndemnaţi de contextul pe care-l traversau la un moment dat.
Prin urmare, finalul săptămânii devine un element de top, de vârf în explorările pe care le-am traversat de luni încoace în egală măsură pentru fiinţele inferioare sau pentru cei care sunt prea mult adânciţi în materialitate. 3 noiembrie devine şi o zi a suspiciunii, a lipsei de eficienţă sau a neîncrederii în sine. Grijile pentru viitor sunt de fapt temeri în fața ipostazei în care anumite întâmplări din trecutul apropiat (anul acesta) s-ar putea repeta în viitor. Este important să ne separăm de această gândire negativă pentru că în această zi simţim că suntem cuprinşi de o forţă specială. Aglomerare a de planete de pe Scorpion aduce extazul şi agonia în acest punct, nu cu scopul de a ne compromite, ci cu scopul de a înţelege care sunt greşelile trecutului pentru a nu le mai repeta.
Ambiţia este una din trăsăturile principale ale acestei zile şi dacă ea este folosită pentru a susţine egoismul sau zgârcenia atunci va leza şi mai mult fiinţă şi aceştia nu se vor mai întoarce spre trecut cu titlul informativ, ci vor aduce concret evenimente de acolo, conflicte sau pierderi, eşecuri sau ghinioane care le va transformă finalul săptămânii acesteia într-un coşmar.
Nu trebuie să uităm că 3 noiembrie este ziua de Lună nouă şi gândurile atitudinile sau acţiunile pe care le săvârşim în această zi devin un etalon de normalitate pentru ceea ce vom săvârşi în următoarele patru săptămâni.
Ascendentul momentului de Lună nouă este plasat în Vărsător, iar asta înseamnă că, de această dată, careul Uranus-Pluton împlinit la grad perfect în 1 noiembrie şi care leagă pe această temă casele XI-I ne poate aduce probleme de temperament, o stima de sine folosită disproporţionat, o încredere în sine orientată greşit pentru lezarea propriei fiinţe sau pentru a ne ascunde de adevărul absolut. Această construcţie astrală îi va face pe cei care sunt egoiști, individualişti sau zgârciţi să-şi ascundă prin justificări credibile neajunsurile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ocupa astăzi de dăruire. Cei care dăruiesc ceea ce li se cere plantează seminţe ale fericirii şi în următoarele patru săptămâni se vor bucura de roade binemeritate.

2 thoughts on “28 octombrie – 3 noiembrie 2013

 1. monica spune:

  Urmaresc cu mare atentie lectiile-predictii.
  Sunt fascinata de fiecare data de acuitatea cu care la faceti!
  Atat mie cat si fiica-mi ni se potrivesc ideile expuse. Daca as fi fost doar eu as fi spus: eh, eu iubesc astrologia si am o varsta, dar si fiica mea a intrat in joc si a ajuns sa studieze si sa invate multe din aceste predictii astrologice!
  DA,este extraordinar! MULTUMESC!
  Monica

  1. Monica,
   și eu îți mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.