21 – 27 octombrie 2013

Săptămâna 21-27 octombrie 2013 ne va încerca pe răbdare. Dacă anterior a trebuit să dăm dovadă de respect, acum vom fi încercaţi pe răbdare, pentru că, în multe din ipostazele pe care le vom parcurge, vom considera că am respectat ceea ce nu era demn, ceea ce nu merită. Pentru că Mercur intră în mers retrograd chiar din 21 octombrie, această idee este una falsă şi o vom menţine activă în minte timp de trei săptămâni (până în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2013), nu doar acum, în cele șapte zile pe care le analizăm.
Pe lângă intrarea lui Mercur în mers retrograd această săptămână mai aduce ca evenimente şi trecerea Soarelui în Scorpion, miercuri, 23 octombrie şi, spre final, adică sâmbătă, 23 octombrie, împlinirea trigonului dintre Soare şi Neptun, iar, în ziua următoare, duminică, 27 octombrie, împlinirea trigonului dintre Mercur şi Lilith.
Dacă răbdarea este elementul salvator al acestei săptămâni sau ținta tuturor problemelor grave cu care ne confruntăm înţelegem că fiecare zi va veni cu o nouă înfăţişare a acestei direcţii. În această săptămână Luna va parcurge zodiacul de la Taur la Leu, lăsându-ne impresia unui progres. Acesta, în plan social, va fi real însă, din cauza lui Mercur retrograd, el nu va putea fi perceput la adevărata valoare. La capitolul “bine” ziua de joi, 24 octombrie excelează prin faptul că ne transforma în exemple pozitive pentru ceilalţi sau ne arată că puterea personală se sprijină numai pe bine. De asemenea, un caracter pozitiv are şi ziua de sâmbătă, 26 octombrie, prin trigonul Soarelui cu Neptun, însă ea va fi extinsă pe o suprafaţă mult mai mare şi va lăsa individului impresia că aceste ţinte pe care şi le stabileşte, chiar dacă sunt îndrăzneţe, cer sacrificii, consum suplimentar, o mare cheltuială.
Finalul săptămânii devine din capul locului cea mai dificilă zi a săptămânii, pentru că ne expune în faţa unor pericole pe care am putea să le vedem ca pe oportunităţi. În ansamblul ei, săptămâna reprezintă o trecere de la conveniențe la interiorizare, iar oamenii vor avea impresia că se trece de la o anume formă de agitaţie (tensiune exterioară) la o formă de protecţie (consum interior) fără să poată vedea acum, din cauza lui Mercur retrograd, în ce constă această transformare, această trecere.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a considera răbdarea o virtute, aşa cum este şi modestia. Cei care consideră că modestia este pentru proștii vor avea acum mari probleme cu autocontrolul pentru că, în foarte multe din situaţiile dificile pe care le vom parcurge şi în care trebuie să apelăm la răbdare, va trebui să dăm dovadă şi de modestie.

Călătorii în adâncuri. Excentricitate. Preocupări care să demonstreze că putem mai mult. Revoltă împotriva limbajului. Fabulaţie. Fugă de propria persoană. Drama de a privi în oglindă chipul deformat.

Chiar de la începutul săptămânii ne confruntăm cu un eveniment astral important pentru toată această perioadă, nu doar pentru săptămâna de față: intrarea lui Mercur în mers retrograd (până în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2013). De asemenea, azi Luna îşi va încheia tranzitul prin Taur şi spre seară va intra în Gemeni. Cea mai mare parte din zi Luna va fi în fereastra opoziţiei cu Mercur care, în mijlocul zilei, va avea şi calitatea de planetă statică. În felul acesta, dinamica astrală a zilei de 21 octombrie ne îndeamnă să pornim o călătorie către mari adâncimi ale sufletului, să descoperim acele valorile pe care le-am ignorat până acum şi oscilând sau căutând valorile pe care le considerăm esenţiale să dăm dovadă de excentricitate.
Cu toate că Mercur static nu ne încurajează să ne exprimăm, să folosim termenii adecvaţi sau să beneficiem de o mare mobilitate a ideilor, toate preocupările acestei zile ne duc către provocări şi abia acestea să ne pună într-o lumină foarte bună. Cu alte cuvinte, astăzi doar demonstrăm că putem mai mult, convingem auditoriul că avem cunoştinţele necesare, că avem poziţia adecvată sau atitudinea cea mai potrivită pentru a depăşi un impas.
Pentru că Mercur are astăzi un comportament nepotrivit, neclar, adică nu merge nici înainte şi nici înapoi, ci va fi static (în special în mijlocul zilei) nu toţi vor fi inspiraţi. Lipsa de inspiraţie, provocată de Mercur static din mijlocul zilei, îi va enerva pe unii şi le vă aduce aminte că săptămâna anterioară s-au făcut de râs sau nu au avut prezență de spirit în anumite situaţii. Acum se revoltă împotriva limbajului pe care au tendinţa de a-l reedita sau sunt supăraţi pe oamenii care nici de această dată nu reuşesc să se exprime în modul cel mai adecvat sau aşa cum ar dori urechile lor să audă.
Fiind atât de excentrici sau dovedind un comportament atât de neobişnuiţi, oamenii, de fapt, sunt îndemnaţi să viseze prea mult, că societatea s-a schimbat, că vibraţia anturajului este alta, că oamenii au un alt nivel de cultură, de înţelegere sau de disponibilitate şi că totul în lumea asta se învârte după cum dictează ei. Asta înseamnă că fug de ei înşişi în speranţa că, procedând așa, îşi transformă viaţa, o duc pe un alt nivel, o înnobilează.
Ceea ce se traversează în ziua de 21 octombrie nu este altceva decât drama de a privi în oglindă chipul deformat. Asta înseamnă că de-a lungul acestei zile ne vom aminti sau ne vom confrunta cu elementele care ne deranjează cel mai mult, care nu ne sunt pe plac sau pe care putem să le valorificăm cel mai bine, dar nu avem acum timpul necesar.
Prin urmare, 21 octombrie este o zi a situaţiilor răsturnate. Ceea ce este bine nu are timpul necesar pentru a se finaliza sau este amânat de individ în mod intenționat, motivând că altele sunt mai importante.
În felul acesta, oamenii îşi construiesc idealuri iluzorii, aspiră către ţinte pe care nu şi le pot atinge şi se declară dezamăgiţi de modul cum cei din jur, prieteni, familie sau cunoscuţi, participă la toate aceste situaţii. Dacă de-a lungul zilei vom trăi intens toate aceste situaţii, după 19:13, când Luna va trece în Gemeni, vom reuşi să verbalizăm, să punem în cuvinte toate aceste trăiri, să le povestim, să le notăm într-o agendă că poate, cine ştie, peste ani, ne vom aduce aminte de ele.
Mercur retrograd din Scorpion are însă un impact negativ asupra voinţei, asupra ambiţiei, dar şi asupra acelor elemente pe care le-am ascuns de o judecată externă, de o verificare, de un test pe motivul lipsei de pregătire.
Ceea ce porneşte astăzi ne va încerca mult în următoarele trei săptămâni, iar asta înseamnă că este bine ca, încă din prima zi a acestei retrogradări, să ne dozăm corespunzător forţele şi să nu uităm (Mercur retrograd ne îndeamnă să uităm) că mesajul retrogradării acestei planete în Scorpion este acela de a-l expune pe individ faţă de elementele de factură intimă, personală, pe care nu şi le poate rezolva de unul singur.
Cei care au probleme cu orgoliul, care nu acceptă sfaturile, recomandările, care se simt jigniţi când le sunt descoperite greşeli de comportament sau de atitudine, adică aceia care se văd pe sine ca ocupând 90% din mediul în care trăiesc vor avea o perioadă grea. Ceilalţi vor descoperi cât de mulţi prieteni au în jur, cât de mult sunt ajutaţi şi cât de utilă poate fi o critică atunci când nu este făcută cu răutate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia atenţiei. Atenţia nu este totuna cu observaţia, ci ea face apel la instrumente de ordin intern, la trăiri sau la o anume abilitate de a încadra corespunzător ceea ce este perceput. Cel mai câştigat va fi acela care-şi va folosi puterea personală prin atenţie activă.

Extravaganțe verbale. Observaţii realiste. Superficialitatea complică viaţa. Dorinţa de a demonstra o fraudă. Neputinţa de a asculta esenţialul. Judecată din partea celor mai neînsemnate creaturi.

Ne apropiem cu paşi repezi de zodia Scorpion. Practic, astăzi, Soarele parcurge ultimele secvenţe ale Balanţei, neparticipând la niciun unghi împlinit la grad perfect. Luna devine vedeta zilei, împlinind cinci aspecte, dintre care trei sunt careuri (cu Neptun, Marte şi respectiv Chiron), un trigon (cu Junon) şi un sextil (cu Uranus). Toate aceste aspecte se împlinesc în prima parte a zilei, iar asta înseamnă că a doua parte a zilei este rezervată accentuării gradului anaretic din Balanţă, prin faptul că Soarele trece pe acolo.
Astăzi dovedim extravagante verbale şi ajungem să credem că aceste năstruşnicii semantice nu sunt altceva decât simple observaţii realiste. Ele nu sunt aşa şi abordându-le cu încăpăţânare nu dovedim altceva decât că urmărim să ascundem o superficialitate, de altfel neplăcută pentru sine, sau că ne temem să nu fim judecaţi pe măsura culpei pe care ne-o atribuim. Astăzi se stabilesc ţinte, se pun legăminte şi toată viaţa se complică pe baza acestor înclinaţii nefericite, lăsând impresia că suntem dispuşi să o luăm de la capăt sau să convingem auditoriul că avem calitatea despre care am vorbit în ultimele patru săptămâni. Chiar dacă nu am probat până acum, încercăm să-i convingem pe ceilalţi că suntem la înălţimea la care ne credem, raportând o fraudă, deconspirând un mincinos sau împărtăşind din secretele altora. Această tendinţă de a ne consuma pentru a ne capta atenţia, ascunde neputinţa de a asculta esenţialul. Oamenii îşi închid urechile atunci când le sunt făcute recomandări de bun simţ, când sunt corectaţi, când li se fac observaţii pe baza vestimentaţiei sau a limbajului, însă pleacă urechea foarte mult către evenimente de proastă factură, către vulgaritate, către superficialitate sau către tot ceea ce nu îi solicită sau nu îi compromite.
Elementul cel mai important, care se va consuma în special în a doua parte a zilei când se va accentua gradul anaretic prin tranzitul Soarelui pe acolo, constă în faptul că vom fi puşi în faţa unei judecăţi stranii. Astăzi judecata va veni din partea celor mai neînsemnate creaturi, iar aici sunt incluse toate făpturile din jur. O sancţiune poate veni din partea unei necuvântătoare, prin comportamentul straniu pe care-l arată faţă de om, dar şi de la oameni, prin intermediul tehnicii moderne, sub înfăţişarea întâmplării: se dă un exemplu într-o emisiune care se potrivește foarte mult cu ceea ce traversează cel ce o urmăreşte, un email ajunge din greşeală în altă parte ș.a.m.d.
Prin urmare, 22 octombrie este o zi de încercare. Acum nu folosim energia prezentului, ci mesaje, forme-gând sau energii pe care le-am creat pe alte conjuncturi. Acum doar le folosim, doar le integrăm în existenţa proprie cu o mare uşurinţă, beneficiile lor fiind destinate altor conjuncturi, ce vor apărea cel mai devreme dupa 11 noiembrie, când Mercur nu va mai fi în mers retrograd.
Cei care în ziua anterioară nu au fost atenţi, nu au respectat un sfat, o recomandare, informaţia care a venit din partea unui apropiat sau statutul său, acum vor fi zăpăciţi de uşurinţa cu care evenimentele trec de la o extremă la alta. Vor crede că dincolo de mesaj există o intenţie, un adevăr, o realitate şi vor fi tulburaţi de toate lucrurile pe care şi le închipuie. În realitate, ei aduc din ziua anterioară tendinţa de a fabula şi greşesc pentru că şi ieri, şi astăzi şi cu siguranţă şi în săptămânile anterioare şi-au dat o mare importanţă, şi-au atribuit o mai mare valoare decât au sau s-au văzut pe sine ca ocupând 90% din anturajul.
Astăzi, în special în a doua parte a zilei, acest orgoliu este sancţionat, pedepsit şi mulţi vor fi deposedați de bucurii care cred că le construiesc identitatea sau vor simţi pericolul de a le pierde. Problemele ridicate astăzi sunt grele, ele nu vor atinge finalitatea, ci vor fi doar expresii ale unor frământări interioare pe care oamenii ar trebui să şi le conştientizeze nu pentru a le arăta celorlalţi sau pentru a le explora, ci pentru a le înlătura, adică pentru a-şi purifica fiinţa şi pentru a se desprinde de ele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de răbdare. Luna în Gemeni aduce prea multă instabilitate, şi prin poziţia pe care o ocupa în acest semn, dar şi prin careurile pe care le împlineşte, ceea ce va face din toate direcţiile cu care intrăm în contact acum mijloace de epuizare, de devitalizare sau de compromitere a unui statut la care am lucrat în ultimele patru săptămâni. Răbdarea ne ajută să lăsăm ca lucrurile să se întâmple şi, în egală măsură, ne încurajează să ne însuşim critica pe care o făptură neînsemnată o îndreaptă spre noi.

Falsa identitate preia controlul. Ascunderea sentimentelor curate. Teama de suferinţă. Dorinţa de a uita. Suspiciuni bune. Certitudini rele. Iubire rănită.

Dacă până acum am pus accentul pe comunicare, pe interacţiuni, pe simplificarea relaţiilor sau chiar pe consumarea energiei personale în interacţiuni, astăzi, cu trecerea Soarelui în Scorpion, vom deveni mai ascunşi, nu ne vom mai deschide atât de uşor către cei din jur şi vom considera că toată această rezervă sau diminuare a expresivităţii ne conservă din energia personală sau ne protejează în fața unor potenţiale pericole. În realitate, astăzi, prin faptul că Luna îşi împlineşte opoziţia sa cu Venus pe Gemeni-Sagetător, ne ascundem sentimentele curate. Este foarte probabil ca mulţi să nu şi le poată conştientiza într-un mod adecvat, ci să acţioneze mai mult intuitiv. Această intuiţie o vor aprecia ca fiind o greutate.
Din fericire, acest unghi se împlineşte la grad perfect în noaptea de marţi spre miercuri şi va avea un caracter compromiţător pentru cei care lucrează în timpul nopţii sau care nu dorm. Ceilalţi vor folosi aceste influxuri astrale în planul visului, în relaţia cu subconştientul propriu sau participând la un schimb propriu pe care cu greu sau deloc îl vor putea implementa în viaţa reală.
Îndreptându-se către interior, în situaţia în care Mercur este retrograd, oamenii se comportă asemenea acelora care se întorc spre casă, dar uită drumul. În felul acesta, îşi construiesc o identitate falsă care preia controlul şi care îl convinge pe individ care se află pe drumul cel bun.
Frustrarea, nemulţumirea și nesiguranţa pe care o dezvoltăm de la oamenii de la care avem aşteptări prea mari vor pune o mare greutate pe această întoarcere din drum, pe această revenire la forma iniţială sau protecţie pentru că se va susţine în special pe impresii false.
Nemulţumirile pe care le avem nu sunt reale sau dacă nemulţumirile sunt reale ele sunt construite pe informaţii incomplete. Astăzi vom fi atât de convinşi că lucrurile se îndreaptă în direcţia pe care o gândim încât vom fi mult mai atenţi asupra fricii de referinţă decât asupra necesităţii de a ne duce la bun sfârşit un demers sau de a ne împlini o dorinţă. Astăzi suntem copleşiţi de dorinţa de a uita şi hrănim, prin acest refuz al realităţii, suspiciunile.
Fiind suspicioşi la ceea ce se întâmplă în jur astăzi dovedim că acordăm mai multă credibilitate certitudinile rele, acelea care se susţin pe informaţii incomplete. Înţelegem, astfel, că, din toate aceste episoade pe care le transformăm, iubirea pe care o trăim este rănită. Nu a rănit-o nimic din exterior, ci fiecare, prin propriile acţiuni, şi-a rănit sentimentele, dorind să le ascundă, să le îndrepte către altceva sau obligându-le să înlocuiască alte elemente ale fiinţei.
Nu mai are rost să amintim aici faptul că Soarele în Scorpion se va preocupa de bani şi putere, că oamenii se vor simţi atraşi de aceste două elemente ca de un magnet pentru că în această zi toţi vor argumenta până şi aceste elemente care ne vin din zodia Scorpion prin faptul că iubirea în care au investit atât de mult este rănită.
Prin urmare, 23 octombrie este o zi care ne hrăneşte regretul că trăim viaţa pe care o avem sau că trebui să ne implicăm în demersuri care au început să ne plictisească sau să ne obosească. Pentru unii, dezamăgirile se vor stabiliza în acest sector şi vor fi în continuare nemulţumiţi că au bani, dar nu ştiu ce să fac cu ei sau că nu au atât de mulţi cât îşi doresc, că au putere de influenţă asupra unui areal foarte mare, dar nu reuşesc să se impună acasă.
Toate aceste situaţii îi distrag atenţia individului de pe scopurile importante şi îi consumă energia. Şi când stă se consumă pentru că stă şi are impresia că este constrâns să stea împotriva voinţei sale. Dacă elementul definitoriu al acestei zile care, de altfel, este şi cel mai periculos, vine din faptul că vom avea certitudinea că iubirea ne este rănită, greşeala cea mai mare pe care o putem face astăzi este de a ne implica în ascunderea unor sentimente curate.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa să curgă libere sentimentele curate. Să nu le punem bariere şi nici să nu aşteptăm un ecou. Ele lucrează într-un alt mecanism decât ne poate spune mintea şubrezită azi de retrogradarea lui Mercur. Realitatea se desfăşoară în alt plan decât alegem să activăm astăzi. Cei care nu-şi ascund sentimentele curate rămân în continuare conectaţi la realitate.

Înţelegerea doare. Confuzie. Dezamăgire din partea partenerilor. Încurajare spre a simţi curat. Intuiţie. Exemplu pozitiv oferit celorlalţi. Puterea personală se sprijină pe bine.

Astăzi ne va fi mult mai clar că este important să simțim curat şi să ne exprimăm sentimentele în conformitate cu această puritate. Luna, chiar în dimineaţa acestei zile, trece în Rac şi va împlini patru aspecte din care, de această dată, trei sunt trigoane (cu Soarele, Neptun şi Capul Dragonului) şi un sextil cu Marte.
Vibraţia acestei zilei merge în direcţii reparării. Astăzi dorim să reparăm tot ceea ce considerăm că am greşit în primele trei zile ale săptămânii. Înainte de a dori să reparăm vom înţelege, iar ceea ce înţelegem doare. Durerea ar putea ca pe unii să-i ducă spre confuzie şi, în egală măsură, să îi încurajeze în a rătăci pe căi nebănuite. Aceştia, aşa cum am văzut în zilele anterioare, au pornit spre casă, dar nici acum nu au ajuns.
Cei mai mulți traversează ziua cu sentimentul dezamăgirii. Unii o vor pune pe seama parteneriatelor sociale, alţii se vor localiza doar la nivelul vieţii de familie sau la câţiva prieteni apropiaţi. Şi-ntr-un caz, şi-n celălalt, oamenii vor fi încurajaţi să simtă curat, să se exprime după cum simt şi pe nivelul următor vor trece doar aceia care se exprimă de această manieră, dar nu au aşteptări de niciun fel din jur.
Ziua este în cea mai mare parte pozitivă, chiar dacă avem în continuare active trei opoziţii foarte agresive, dintre care două la care participă Marte (cu Neptun şi Chiron). Pentru că Luna face azi un sextil cu Marte, acestea vor fi mediate, iar de partea cealaltă Mercur retrograd din Scorpion dă semne că doreşte să medieze opoziţia pe care Pluton o face cu Lilith. Traduse, aceste ipostaze înseamnă: sentimentul ne vindecă, vorba ne păcăleşte.
Prin această conştientizare oamenii se vor oferi ca exemple pozitive pentru ei înşişi, îşi vor aminti când au învins un adversar, când au cucerit o redută sau când au reuşi să treacă pe un alt nivel, când şi-au îndeplinit o dorinţă s-au şi-au atins un ideal. Toate aceste elemente de colecţie personală devin exemple ce pot uşor trece în colecţia colectivă.
Prin toate aceste situaţii minunate se sporeşte puterea personală şi, mai ales îi convinge pe oameni că această forţă intrinsecă se sprijină numai pe bine.
Prin urmare, 24 octombrie este ziua în care cu toţii, fără un prea mare efort, putem fi buni, corecţi, iubitor, pozitivi şi de folos comunităţii.
Chiar şi atunci când ne arătăm reținuți faţă de situaţiile pe care le traversăm, chiar şi atunci când acuzăm anumite neajunsuri care există în viaţa personală sau care vin din partea unor persoane indicate punctual, dăm dovadă de înţelege de compasiune sau de o anume flexibilitate care nu merge pe direcţia compromisului sau a distrugerii subiectului de conversaţie sau a relaţiei, ci, dimpotrivă, pentru a-i descoperi acesteia un nou sens sau spre a-i da o nouă direcţie.
Astăzi descoperim că puterea personală se sprijină numai pe bine şi ceea ce reprezintă realizare personală, ceea ce face parte dintr-o colecţie personală de valori poate deveni pentru ceilalţi un exemplu de reuşită sau de motivare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi buni cu ceilalţi. A fi buni cu celălalt este ca şi cum am pune în pământ o sămânţă căreia să nu-i dăm numele propriu, ci pe care să o numim după cel mai bun prieten sau cel mai de temut duşman pe care dorim să-l transformăm cu energia prieteniei. Atunci când, urmărind să ajuți pe cineva, poţi face diferenţa între duşmanul conjunctural (conform contactelor sociale) şi duşmanul emoţional (conform modului de a simţi) atunci poţi să fii un grădinar al sufletului, adică să plantezi sentimente cu diferite nume şi din ele să crească arbori ai prieteniei.

Libertate prin autocontrol. Fugă de răspundere. Cucerire. Duritate prin atitudine. Cel mai puternic va fi constructiv, chiar dacă în acelaşi timp este şi dur, cel slab va fi recalcitrant.

Într-un mare contrast cu ceea ce a venit spre noi în ziua anterioară, vineri, 25 octombrie devine o zi grea prin libertăţile pe care ni le acordăm sau prin obsesia autocontrolului. Mulţi vor fi convinşi că se controlează în situaţii complicate, dar, în realitate, fug de răspundere. Prin această acţiune îndreptată către societate sau către ceea ce poartă denumirea de „exterior” doresc să cucerească orice. Mulţi vor proba astăzi o dorinţă de dominare sau chiar de răzbunare. Duritatea va lua astăzi înfăţişări stranii, neobişnuite sau variate, însă cel mai des ne vom confrunta cu duritatea prin atitudine.
Refacerea careului în T pe semne cardinale la care participă maleficii Uranus şi Pluton, aspect ce se împlineşte de ceva vreme, înseamnă reeditarea unei greşeli sau rediscutarea unei situaţii delicate. Chiar dacă datele noi cu care fiecare dintre părţi intervine acum în discuţie sunt deosebite, corecte, pozitive, rezultatul este acelaşi. Mulţi pornesc în aceste demersuri cu un optimism molipsitor, însă la final vor fi la fel de dezamăgiţi, aşa cum au fost anterior, chiar dacă situaţia este altfel. Vor fi miraţi ca se întâmplă toate acestea pentru că au uitat că ne aflăm în perioada retrogradării lui Mercur în Scorpion care ne poate relativ uşor abuza pe toate aceste convingeri legate de încrederea în sine sau încrederea în mijloacele care pot promova un element de factură internă. Prin această supradimensionare a forţei interne, în realitate se compromite un personaj care ar trebui să reprezinte un grup sau se distrugă şansa unei promovări.
Astăzi, până şi minciunile vor fi spuse cu duritate pentru că oamenii vor avea aceleaşi impresii ca în ziua de luni, 21 octombrie, că au timp, dar nu doresc să-l folosească pentru lucrurile pe care le obţin uşor. Astea înseamnă prea multă îndrăzneală, prea multă ambiţie, adică o forţa suplimentară care ne vine din Scorpion. În felul acesta, Mercur din Scorpion reuşeşte să încline foarte mult balanţa în sensul negativ, pentru că este retrograd acolo, iar noi acum punem prea multă bază pe anumite trăsături care ne vin din acest semn.
Astăzi cel puternic va fi constructiv, chiar dacă va da dovadă de o mare duritate, iar cel recalcitrant va dovedi, prin toată agitaţia pe care o va afişa fără pic de rezervă în jur, că este un personaj slab.
Prin urmare, 25 octombrie va fi o zi încărcată de dezamăgiri. Avem prea multe aşteptări de la această zi, urmărim să ne implicăm în multe lucruri sau, dacă numărul lor nu este mare, să le sporim intensitatea, profunzimea. Pierdem însă din vedere faptul că această putere pe care noi o folosim este lezată de retrogradarea lui Mercur. Cuvintele nu ne ajută, sentimentele sunt răvăşite, chiar dacă informaţiile la care fac trimitere sunt reale, puternice, consolidate sau definitive.
Cu alte cuvinte cu toate că suntem purtătorii unui mesaj de pace, mesagerul care ne reprezintă nu cunoaşte limba interlocutorului şi nu îi poate oferi acestuia conţinutul adecvat. De asemenea, acelaşi Mercur retrograd ne va slăbi şi puterea de autoinvestigare. Oamenii nu-şi vor mai da seama că au depăşit limita sau că nu sunt pe calea cea bună însă vor putea să îşi dea seama care este rolul pe care-l îndeplinesc în conjuncturile pe care le traversează observând că dacă ceea ce fac este constructiv atunci este puternic, iar dacă riscă să se certe cu toată lumea, să critice pe toată lumea, să devină un personaj recalcitrant, în intenţia disperată de a convinge pe toată lumea sau măcar o persoană din jur de ceea ce ştie sau deţine, este un personaj slab.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa azi de măsură prin sentiment, nu de măsură prin informaţie, prin valori materiale, prin atitudine. Dacă tot Scorpionul ne îndeamnă spre a trăi mai mult în interior decât în exterior, spre a elabora departe de ochi celorlalţi problema şi a o prezenta anturajului fără echivoc, atunci să punem un strop de sentiment în măsura pe care o vom prefera.

Răsturnare de situaţie. Protejarea unui duşman. Răzgândire. Crearea de valori perene. Strămutări. Inspirație. Sensibilitate. Ambiție. Impuls spre a demonstra, domina, convinge.

Împlinirea trigonului Soare-Neptun îl îndreaptă pe om spre a fi mult mai încrezător în destinul propriu sau în a-şi folosi cu mai multă încredere intuiţiile pe care le are. Astăzi descoperim că intuiţiile au un conţinut diferit faţă de ceea ce am hrănit până acum sau se vor arăta în contrast cu situaţiile pe care le-am parcurs de la începutul săptămânii până acum. Asta înseamnă răsturnare de situaţie care va lua acum înfăţişarea unei oportunităţi, trigonul Soarelui cu Neptun înseamnă implicit şi trigonul pe care Neptun îl ridică la Capul Dragonului şi din aproape în aproape nu doar acestea sunt implicate în relaţii bune cu Neptun, ci şi Saturn sau Mercur, adică toate planetele din Scorpion, realizează acum, în această zi, dar şi în zilele următoare, relaţii bune cu planetele din Peşti.
Ambiţiile sau impulsurile pe care le avem devin instrumente care ne ajută să vedem foarte departe, foarte profund sau care, printr-o puternică mobilizare, să ne ducă spre a ne extinde viziunea sau a produce schimbări cu adevărat remarcabile pe situații pe care le-am mai parcurs în acest an, în august şi în septembrie. Nu este cazul să ne lăsăm păcăliţi de aparența lucrurilor, adică să ne lăsăm păcăliţi întru totul de caracterul obositor al unor demersuri. Ţinta, finalitate acestora reprezintă un element care ar trebui să ne motiveze în a ne folosi toate resursele necesare. Unii vor fi tulburaţi ca, din nou, trebuie să se întâlnească cu partenerii de discuţie, să pună pe tapet noile informaţii. Sunt nemulţumiţi că trebuie să protejeze pe cineva pentru că înţeleg din această situaţie ca demersul în sine nu se protejează prin ceea ce deţine până acum. Este important ca astăzi să vedem mult mai departe de aceste argument de mulţumire sau panică pentru că tot ceea ce vine spre noi în 26 octombrie şi implicit în 27 octombrie reprezintă ipostaza în care creăm valorile perene.
Este posibil ca unii să se mute dintr-o locaţie în alta, să-şi schimbe serviciul, să-şi schimbe atitudinile, să producă schimbări în metoda de lucru sau să le facă publice, dacă au fost gândite până acum. Acestea iau înfăţişarea preschimbărilor de situaţie, a modificărilor care sunt înscrise în destinul personal care ne-au mai tentat până acum, în special în lunile august, în aplicaţia conjuncţiei Saturn-NN, şi în septembrie, când conjuncţia acestor două s-a împlinit. Elementele de inspiraţie, de deschidere, de viziune, gustul pentru frumos, rafinamentul sau uşurinţa de a ne apropria de ceea ce ne oferă viziune de ansamblu sau ne ajută să vedem foarte departe au venit spre noi de-a lungul întregii săptămâni. Acum ele sunt prezentate de contextul astral fără alte interferențe care să le impurifice conținutul. Însă ceea ce este inspiraţie trebuie să fie folosit tot ca inspiraţie, pentru că orice încercare de a transforma în cuvânt, mesaj, cere individului un efort suplimentar, cere un efort de concentrare sau, în cazul celor care au concentrarea exersată, lucrurile cer o vitalitate suplimentară. Dacă ne stabilim azi repere ar trebui să ne alegem şi sursa puterii pe care să o folosim în aplicarea lor.
Prin urmare, 26 octombrie este o zi de mare însemnătate pentru realizările personale. Schimbările de situaţie care apar acum sau informaţiile noi care vin spre noi, tot ceea ce modifică starea de conştiinţă, ținta sau care îmbogăţeşte nivelul de cunoştinţe ne ajută să ne construim noi valori. Se pun bazele unor noi colaborări sau se consolidează relații mai vechi, chiar dacă asta înseamnă efort suplimentar, chiar dacă unii au nevoie să facă apel la rezerve suplimentare pentru a suport anumite persoane în preajmă ori pentru a rezista unor interacţiuni care îi solicită foarte mult.
26 octombrie poate veni în cazul unora cu strămutări, cu schimbarea viziunii, a locului de muncă, a locuinţei sau prin scurte deplasări care să producă toate acestea prin întâlnirile care se consumă la destinaţie. Prin unghiurile de acum este îmbogăţită calitatea vieţii şi este hrănit individul care crede în iubire, în bine, care doreşte să ofere celorlalţi prin exemplu personal faptul că omul este o fiinţă învingătoare, că nu este dominat de simţuri sau de nevoile acestei lumi, ci poate trăi după cum doreşte, chiar dacă asta înseamnă pentru alţii a se expune unor mari eforturi sau a trăi cu puţin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a porni chiar de dimineaţă cu gândul că suntem fiinţe privilegiate. Privilegiul pe care ni-l acordăm azi nu trebuie să meargă către îndrăzneală, către aroganță sau către un sentiment de superioritate mascat. Pentru că în ezoterism ni se spune că omul este creat după chipul şi asemănarea Domnului, astăzi să fim importanţi după chipul şi asemănarea Sa şi atât. Restul vine de la sine.

Suspiciune. Revocări în a folosi puterea. Control emoţional epuizant. Ridicarea unei probleme în grupul de apartenenţă. Intuiţii/mesaje pentru ceilalţi care nu sunt apreciate. Stagnare. Nevoie de răbdare.

O parte din trăsăturile minunate ce vin din trigonul Soare-Neptun, împlinit ieri, sunt rezervate şi acestei zile. Asta înseamnă că o parte din intuiţiile sau inspiraţiile care au venit spre noi în ziua anterioară vin şi astăzi, numai că acum Luna şi Soarele sunt în careu (Ultimul pătrar) şi nu oricum, ci când Luna va fi în careu şi cu Axa Dragonului şi în opoziţie cu Junon. Asta înseamnă că relaţionarea va fi dificilă, iar oamenii vor avea tendinţa de a nu aprecia efortul care este făcut pentru ei sau un gest frumos care le este destinat.
Cu cât resping mai mult mesajul său, informaţia sau elementul pozitiv care le este oferit, cu atât mai mare va fi greutatea pusă pe umerii celor care dăruiesc.
În felul acesta, asistăm la o situaţie destul de neplăcută pentru fiinţele pozitive: sunt constrânse sau provocate să facă uz de forţă. Luna este în Leu şi sentimentele sunt deschise, nu sunt rarefiate, ci sunt supuse unor răscoliri periculoase (pe orgolii), iar asta va însemna şi ipostaza în care sentimentul să nu mai poată fi ţinut sub control. Judecând după faptul că Mercur prin mersul retrograd împlineşte un trigon cu Lilith, 27 octombrie va fi o zi a tentaţiilor periculoase. Îmbrăţişăm informaţiile false şi le aruncăm pe cele bune, ca în situaţia hilară în este aruncată ciocolată şi păstrează ambalajul.
Pentru că o parte din trăsăturile zilei anterioare vin spre noi şi astăzi, problemele observate sau înţelese în zilele anterioare devin mesaje transmise către grupul de apartenenţă. Cine va ridica o problemă astăzi se va aştepta ca ea să fie ascultată, iar mesajul acestei apreciat.
În realitate, chiar dacă individul are impresia că trece de la observaţie la transfer, în privinţa raporturilor sociale lucrurile nu evoluează, ci stagnează. Luna şi Saturn în seara zilei de 27 octombrie vor fi în careu, iar asta înseamnă frânarea unor demersuri sau chiar ipostaza neplăcută în care oamenii se întorc din drum sau chiar se răzgândesc. Şi pentru ca tabloul să fie complet adăugăm acestora mici suspiciuni, acelea pe care Luna din Leu le are întotdeauna din partea auditoriului atunci când acesta nu aplaudă. Cei care nu au răbdare şi care se lasă în voia primelor informaţii care vin spre ei îşi vor compromite singuri demersurile sau vor declasa o serie întreagă de evenimente negative pe care nu vor reuşi să le mai repare pe parcurs. Dacă judecăm toate aceste situaţii prin prisma trigonului dintre Saturn şi Neptun atunci aceste ipostaze scot în evidenţă un caracter imatur al individului care trebuie cumva să se schimbe. Din nefericire acum acesta se schimbă prin situaţii penibile, prin compromitere sau prin erori grave. El va crede că a prins pe Dumnezeu de un picior, dar în realitate piciorul acela este al lui, ba mai mult îi este și înfipt într-o groapă.
Prin urmare, finalul săptămânii vine spre noi cu ipostaze astrale deosebit de complicate, poate cea mai complicată ipostază astrala a săptămânii. Mercur va împlini trigonul cu Lilith şi îl va pune pe individ în fața unor minciuni pe care nu va putea să le descoase, să le anuleze, iar de partea cealaltă sentimentele sale, acelea pe care va miza foarte mult, vor fi bruscate sau nu vor primi din partea anturajului feedback-ul aşteptat. Pentru că există tentaţia de a le lua în sens personal, chiar dacă lucrurile care vin spre noi acum nu ne afectează în mod special destinul, prin îndreptarea gândului în direcţia aceasta, prin alimentarea unui mecanism negativ, vom face ca toate umilinţele sau jignirile simple ale acestei zile pe care le vedem acum disproporţionat să devină probleme de destin sau conflicte care nu se vor stinge prea curând. Este adevărat, minciuna este păcătoasă, dar păcatul nu poate trăi de unul singur. Asta înseamnă că întotdeauna o minciună îşi va găsi un naiv care să o creadă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi mai mult de ascultare. Să ne conservăm energia astăzi ascultând mai mult recomandările celorlalţi, dar fără a da curs sentimentului de importanță de sine. Informaţiile care vin astăzi spre noi nu ne sunt adresate în mod implicit, ci, din punctul lor de vedere, suntem doar o gară în care trenul vieţii are de luat un pasager. Aceste informaţii trebuie să ajungă în alte zone şi a le urmări pe acestea fără a le privi în sens personal, înseamnă a le păstra originalitatea.

5 thoughts on “21 – 27 octombrie 2013

 1. BillSag spune:

  Buna seara Gheorghita,
  Soarta m-a dus pe meleaguri nipone.Astazi 22.10.2013, fiind in Tokyo impreuna cu sotia, am asistat la nasterea nepotelului nostru Alexander la ora 18,20(ora locala).Daca ai timp si dispozitie, te-as ruga Gheorghita sa dai o interpretare astrogramei natale.Iti multumim din suflet cu anticipatie, sanatate si putere de munca iti dorim in nobila-ti misiune!

 2. BillSag spune:

  As dori daca se poate sa primesc raspunsul pe mail.

 3. maria spune:

  buna seara,am vrut sa-mi exprim bucuria pe care o traiesc in fiecare saptamana asteptand noile d.voastra previziuni , recomandarile pe zile ,va multumesc ca existati si vreau sa stiti ca luni in data de 21 am ajuns intr-un colt de rai la mormantul parintelui Arsenie Boca la manastirea Prislop in Hateg,unde v-am pomenit in rugaciunea mea sa va dea DUMNEZEU sanatate sa ne indrumati si pe noi cei mai nestiutori ,daca ajungeti vreodata prin ardeal merita sa vizitati mormantul si pestera,doamnne ajuta
  cu respect maria

  1. Am fost doar la chilie, la mormânt încă nu.
   Iți mulțumesc!

 4. maria spune:

  dl.Coser ,nu am cuvinte sa spun ce am simtit cand am ajuns la mormant, ceva s-a petrecut ,un drum anevoios si singura fiind in masina am simtit ca in dreapta statea cineva tot drumul,de la arad pana la manastire pluteam de fericire,atat de mult mi-am dorit sa ajung la parintele Arsenie Boca,m-am incarcat pozitiv din toate pct.de vedere,inca odata sa ma scuzati daca va deranjez din cand in cand ,dar pentru mine faptul ca v-am descoperit nu a fost o simpla intamplare ,v-am citit toate interpretarile si de multe ori gandesc oare sunteti om sau un inger?,eu cred ca inger….sa fiti sanatos si sa aveti grija si de noi,doamne ajuta.ps.am incercat sa gasesc cartea dar ,nimic nu stiu cum as putea sa o cumpar ,poate ma ghidati,multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.