4 – 10 martie 2019

4 – 10 martie 2019 este săptămâna dovezilor puse la îndoială și a circumstanțelor atenuante de care se folosesc doar cei slabi. Dovezile puse la îndoială în această săptămână nu reprezintă un lucru pe care să-l trecem foarte ușor cu vederea. Acestea sunt susținute din punct de vedere astral de inițierea deplasării retrograde a planetei Mercur, deci de o componentă subiectivă, dar și de întoarcerea definitivă a lui Uranus pe zodia Taur, deci și de o componentă obiectivă. Acestora li se adaugă câteva elemente care țin de factorii personali, de motivații personale, unele care țin de sensibilitate, altele de disciplină, dar vor fi și unele care vor depinde foarte mult de receptivitate, de mediumnitate, de inspirație. Din capul locului, pentru că această săptămână este dominată de trecerea lui Uranus pe zodia Taur, ne vom lupta cu o formă de risipă. Ea nu-și va dezvălui toate secretele acum, pentru că Uranus va fi pe zodia Taur până în 2026, ci va aduce acum acumulări suplimentare celor existente, ce vor fi văzută ca făcând parte dintr-un tablou conflictual, chiar unul psihopatologic. Vom fi dintr-odată îngrijorați că în ultimii ani am făcut exact ceea ce nu trebuie și din această cauză nu avem tot ceea ce ne este necesar acum. În consecință, ne vom propune, începând de miercuri, să facem economii drastice, să ne încărcăm anumite reguli dacă lucrul acesta produce un mare avantaj material, să ne folosim anumite calități, morale, spirituale, intelectuale sau sociale, pentru a deveni mai puternici din punct de vedere social sau mai bogați. Această săptămână va fi reprezentativă în patrimoniul anului 2019 prin acest imbold către îmbogățire ce are la bază frica de sărăcie, de puțin, de boală, de singurătate. Când un om este îngrozit de sărăcie, de puțin, de boală, de singurătate, nu contează cât de mult adună. Când această frică lipsește, ceea ce are este tot ceea ce îi trebuie.
Astfel, având în vedere gravitatea pe care o conține prima parte a devizei acestei săptămâni, ceea ce ne spune a doua parte a devizei pare să fie un joc infantil. Când lucrurile acestea ample, existențiale, ne împing către gesturi atât de mari este mai puțin important că pe o perioadă scurtă de timp ne vom oferi circumstanțe atenuante. Va fi important acum că acele persoane care apelează la astfel de soluții arată că au slăbiciuni pe care nu și le-au rezolvat încă. Desigur, unii arată că sunt slabi de-al binelea. În mare parte, schema astrală a acestei săptămâni ne arată că omul profund se va folosi de acest moment pentru a pune în pământ semințe care vor produce, cel mai devreme în a doua parte a acestui an, efecte remarcabile. Acest interval ne vorbesc despre responsabilitatea omului față de propriul viitor, despre puterea sa în general pe care alege să o folosească pentru sine sau pentru ceilalți. Omul responsabil va reuși să înțeleagă care este calitatea celor cu care interacționează și, dacă are o memorie puternică, se va folosi de această informație pentru mulți ani de acum încolo. Sensibilitatea în această săptămână nu este un privilegiu, nu este un drept, ci o putere.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că dacă am dovedit până acum că suntem inteligenți o putem face și de acum încolo la fel. Inteligența are atuurile sale, dar conjuncturile pe care le vom parcurge până la sfârșitul acestui an al segmentării ar putea să ne facă să credem altceva despre ceea ce am considerat până acum ca fiind o calitate, un atu, un talent. Ceea ce este bun, corect și de perspectivă înglobează, nu fragmentează.

Nu trebuie să ne temem de cercetări suplimentare. O perioadă nefastă a rămas vie în memoria personală. Perspicacitate. Voință folosită pentru a construi o viață nouă. Banii pierduți nu pot fi recuperați prea ușor. Emancipare. Suntem preocupați de conservarea resurselor.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător (urmând să părăsească acest semn în dimineața zilei următoare) având de împlinit astăzi, spre seară, un sextil cu Jupiter și o conjuncție cu Luna neagră. Astfel, debutul săptămânii se face într-un ton frumos, degajat, ceea ce ne va ajuta să ne echilibrăm, pentru a face față situațiilor neprevăzute, poate chiar pentru a diminua substanțial sentimentul de nesiguranță specific acestei perioade. Aminteam încă din săptămâna anterioară că lucrurile vor fi și acum într-un ușor derapaj, că frământările se vor continua și în această săptămână, lucrul acesta fiind în săptămâna anterioară patronat de zodia Vărsător. Acum, când Luna se află în ultima sa zi de tranzit prin acest semn, primim un ajutor discret, ca un paradox, chiar din zona care ne-a creat în săptămâna anterioară probleme. De aceea soluțiile zilei de 4 martie sunt izolate de contextul general, separate de adevăratele rezolvări ale perioadei pe care o traversăm. În cuvinte mai simple, 4 martie devine o zi ai educației, a cunoașterii, a înțelegerii, o zi care ne informează ce avem deja și cum putem folosi. Momentului îi lipsește o componentă practică necesară pentru ca aceste soluții să poată fi valorificate mai ușor. Așadar, vorbim despre schimbări în bine doar în cazul oamenilor care împlinesc acum demersuri ce au fost active în ultimii ani. Ceilalți, iau o pauză, se relaxează, se detașează. Păcăleala zile vine acolo unde se va considera că informarea de acum este demersul în sine.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în fața unor soluții pe care nu trebuie să le confundăm cu acțiunile propriu-zise, practice. Suntem ajutați să gândim corect, să analizăm o situație, nu să punem la îndoială calitatea a ceea ce am făcut până acum. Cel care gândește și nu se grăbește să treacă la practică va dovedi acum perspicacitate, nu doar o memorie bună, inteligență, nu doar spirit de observație. Rezultatul a ceea ce ni se spune acum sau gândim este unul foarte bun. Acțiunile pe care le vom realiza începând cu ziua următoare, cea dominată, în mare parte, de Mercur static pe zodia Pești (spre seară își va începe deplasarea retrogradă) ne va ajuta să ne conservăm mai bine resursele. Desigur, acesta este îndemnul ideal, pentru că la cum știm că sunt oamenii, factorii care agită și pe care i-am indicat și în săptămâna anterioară vor face din această zi un început obositor pentru cei mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, cel care va dori și de această dată să își facă un bine va urmări să utilizeze tot ceea ce are la îndemână pentru a nu face parte integrantă din această dezordine. Va fi puternic pentru că echilibrează, nu pentru că distruge ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne consuma energia regretând. Regretul că am pierdut nu ne permite să ne bucurăm de ceea ce avem.

Atenție pe detalii. Suntem în fața unor încercări majore. Alegem, dar ne îndoim. Vibrațiile complicate ne vorbesc despre trăirile pe care le-am uitat. Se pune problema transformării personalității. Întoarcerea la decizii mai vechi. Griji nejustificate. Ne temem până și de propria umbră.

Ceea ce nu am putut spune în săptămâna anterioară considerăm că trebuie spus acum. Momentul de față ne îndeamnă să folosim memoria într-un mod nepotrivit, ceea ce ne agită mai mult decât ne-am aștepta. Partea proastă a acestui drept la replică nu vine din faptul că abuzăm de detalii, ci de îndoială care le motivează. Înainte de a părăsi zodia Vărsător, Luna va împlini sextilul cu Uranus. Uranus se află pe ultimul grad al zodiei Berbec, urmând ca în dimineața zilei următoare să intre definitiv pe zodia Taur. De aceea, dreptul la replică, cel despre care credem că ne apără, devine acum o armă albă pe care o folosim fără judecată. Dacă în momentul acesta nu s-ar fi pus problema suplimentării acestei agitații prin poziția statică a lui Mercur pe zodia Pești și iminenta sa deplasare retrogradă ce va începe spre seară, momentul acesta s-ar fi consumat ca o simplă explozie. Așa, vorbim despre acțiuni practice care se susțin unele pe altele, care se bazează pe sinteze și observații ce nu se opresc doar la reacțiile acestei zile. În plus, această inițiere a deplasării retrograde se face de pe ultimul grad al zodiei Pești. Pe 28 martie, când își va reveni la mersul direct, se va afla undeva la mijlocul zodiei Pești, acolo unde se situa pe finalul celei de-a doua decade a lunii februarie. Problemele care ne agită de atunci vin, dar lucrul acesta îl vom soluționa abia spre sfârșitul lunii martie. Corelațiile care există între zile, ne avertizează că momentul de față are o fereastră bună patronată de Neptun. Dacă o planetă personală, cum este Mercur, vine cu un mesaj negativ din Pești, dacă o problemă personală ne agită foarte mult, ne enervează sau ne indispune, soluțiile globale, adică Neptun, binele social, lucrurile care se întâmplă de la sine sau pe baza unor procese karmice mult mai ample care depășesc luna sau anul în care suntem, ne ajută să îmbunătățim condiția de trai, statutul social și să ne echilibram pe o perioadă mare de Viața este complicată. Cerințele externe ne solicită mult sensibilitatea, solidaritatea. Energia suplimentară este folosită pentru a pune în aplicare un vis. Ne bucurăm de conjuncturi favorabile. Binele ne vorbește despre simpatia celorlalți. Imaginație. Receptivitate. Zona schimbului de experiență face trimitere și la bunuri materiale. Afacerile sunt frumoase. timp. Pentru acești oameni care ies din cadrul egoist, replicile vor veni din partea destinului, vor fi sfătuiți, vor primi recomandări, avertismente sau situații pe care le vor accepta foarte ușor, nu cuvinte de care se folosesc și cu care vor lovi în ceilalți, nu ca un plan de răzbunare. Lucrurile acestea au puterea de a sedimentata lecții frumoase de viață pentru că suntem și pe final de ciclu lunar. În seara zilei următoare Soarele și Luna vor fi în conjuncție și se va iniția un nou ciclu lunar. Acum se va pune problema unei transformări frumoase însă pentru ca aceasta să se împlinească ni se cere să fim vigilenți.
Prin urmare, 5 martie ne vorbește despre detaliile care ne consumă pe nimic o energie foarte valoroasă. Avem nevoie astăzi să acordăm atenție situațiilor mari cărora li se permite acum să treacă într-o etapă nouă, pe care le vom vedea ca fiind purtătoare ale unui noroc misterios. În unele cazuri ni se va părea că situațiile se împlinesc de la sine, dar nu este așa. Par că se împlinesc de la sine pentru că au cauze ce se pierd în negura veacurilor, vin din trecutul îndepărtat. Dacă vom judeca îngust și vom considera că lucrurile acestea care se întâmplă de la sine trebuie folosite în situațiile agitate ale zilei, nu pentru a le înnobila crezând în ele, vom pierde acest tren, vom uita de noi înșine, ne vom risipi. În timp, golul pe care îl creăm acum refuzând ne va face nefericiți sau mai gtriști decât suntem acum. Acest proces va fi activ până pe 28 martie când Mercur își va reveni la mersul direct și când o problemă de adaptare se va evidenția mai clar decât acum. Schimbările bruște pe care suntem tentați să le facem, mișcările care ne duc spre zona negativă, din neatenție sau pentru că așa vrem, vor fi regretate spre sfârșitul acestei luni. Sunt multe elemente care încurajează această zăpăceală și care o vor argumenta în următoarele trei săptămâni. Soluția nu vine din evaluarea calității pe care aceste situații mărunte o conțin, ci din descoperirea marilor edificii la care am luat parte și de care în ultima perioadă, tot din cauza situațiilor mărunte, am uitat. Pe mulți 5 martie îi face să nu vadă pădurea din cauza copacilor, ba mai mult, să fie îngrijorați că nu mai există pe această planetă păduri și că oamenii sunt înconjurați doar de copaci uscați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita la marile realizări ale destinului personal. Avem nevoie să facem din nou loc acestor edificii. Altfel, se vor stinge ori le vom împinge spre ruină.

Lipsurile ne învață să trăim. Înțelegerea este ceva insondabil. Ne facem planuri de viitor pline de griji. Solidaritate. Experimentăm. Adeziune. Aspirațiile către o viață mai bună nu țin de planul imaginației. Viitorul ne îngrijorează puțin. Răspunsuri interpretate greșit. Vulgaritatea este ascunsă de vitalitate, dinamism, activitate.

În dimineața acestei zile Uranus va trece pe zodia Taur de unde, în acest ciclu, nu se va mai întoarce. Lucrul acesta va fi o lovitura puternică aplicată celor care au crezut că valorile pe care le-au obținut de ceva timp încoace prin fraudă, prin minciuni ori prin diverse abuzuri sunt de durată. Uranus pe Taur distruge aceste valori, le seacă de putere, le reduce influența, le simplifică foarte mult și nu le permite oamenilor să-și construiască un viitor după cum își doresc. Pentru unii, aceste situații categorice sunt semne că lumea se zdruncină, că valorile pe care le-au promovat până acum nu mai rezistă, nu mai sunt atât de puternice și că, de la un punct încolo, multe rele se vor întâmpla. Din fericire, trecerea lui Uranus pe Taur coincide cu Luna nouă. Da, cele programate să se termine se vor încheia, chiar brusc, fără drept de apel, însă, înainte de toate, combinația de față anunță că lucrul acesta se întâmplă pentru ca zorii unei noi ere stă să apară. Etapa lui Uranus pe Taur (distrugerea pentru a face loc altor etape) va dura 7 ani. Chiar și acolo unde situația aduce un avantaj, valorile le promovate prin întoarcere sunt parte dintr-un plan de răzbunare. Cu toții știm că Uranus are pe Taur cea mai proastă poziție a sa și că a obține un avantaj din această ipostază astrală este semnul unei măiestrii spirituale de zile mari. La nivel social, această poziția zdruncină, schimbă valorile, distruge structurile care se mențineau de la sine și inspiră teamă. Lucrul acesta le va fi foarte accesibil celor care au urmărit în primele două zile ale săptămânii să recupereze ori să învețe cum este să lași ca lucrurile bune, în speciale cele mari, să vină de la sine. Unele beneficii au venit spre noi din această raportare, însă, trebuie să recunoaștem, timpul este prea scurt pentru ca realizările să fie notabile. Cei sensibili, dar imaturi, vor fi bruscați de această poziție a lui Uranus și unii dintre ei își vor lua angajamentul de a nu mai crede în această latură delicată a vieții niciodată de vreme ce rezultatul este acesta. Este clar că omul educat care nu a putut până acum să scoată capul pentru că era înconjurat de prea multă vulgaritate va fi avantajat de această nouă poziție a lui Uranus. Lui, Uranus, nu-i distruge nimic, ci îi curăță drumul, singura sa obligație va rămâne să fie consecvent în a face mai departe ceea ce și-a propus.
Ca predispoziție, până în 2025, când Uranus va intra pentru prima dată pe Gemeni și când Saturn va fi pe zodia Pești, dovadă că un ciclu al recunoașterii, început acum cu întoarcerea lui Uranus pe Taur, când Neptun din Pești are un mesaj puternic, evident de dezrobire și eliberare de banalul personal, încheia o etapă existențială care începe acum cu mari neplăceri, cu temeri și cu rupturi ori încercarea de a rupe o relație care, dacă rezistă, va trece peste veacuri. Vom avea tendința acum de a interpreta orice formă de anticipare ca un fel de speranță pe motiv că ni se promite și, îndeplinind condiția minimă, vom primi. Jupiter va fi atunci pe Gemeni (exil) și ne va motiva să cerem o plată pentru tot efortul pe care-l vom face de acum până atunci, dar nu acesta este rostul anticipației, nu acesta este scopul pentru care avem nevoie de o astfel de experiență. Toți cei care își propun să aibă o existență desfășurată, au șansa de a trece printr-o asemenea destructurare. Viața scurtă este semnul lucrului în extreme pe care o abordezi când nu ai putere sau când, avânt suficient de multă, poți comprima. Asta înseamnă că, judecând situația prin parametri unui ciclu uranian normal de aproximativ 8 decenii genul acesta de experiență, de destructurare este absolut necesar fiecăruia. Această combinație (Luna nouă cu trecerea finală a lui Uranus pe Taur) este un eveniment astral foarte rar. Ultima a avut loc pe 30 ianuarie 242 î. de Ch. însă atunci Luna nouă era pe Vărsător, spre deosebire de situația de față când ea este pe zodia Pești. Comparația cu episodul care s-a consumat în urmă cu mai bine de 2 milenii ne aduce o undă de speranță. Atunci mesajul a fost de emancipare (Vărsător). Acum, prin reiterarea mesajului zodiei Vărsător (invocată în multe din analizele săptămânale din ultima perioadă) se invocă experiența care nu trebuie reeditată. Uranus pe Taur apelează la război pentru delimitarea noilor zone geografice. Istoria ne învață că războiul nu este o soluție. În perioada invocată știm că Roma a avut o ascensiune ce nu a mai putut fi oprită. Războiul a fost instrumentul acelor timpuri. Acum motivul este dizolvarea. Dacă acum 2 milenii se valorifica o parte din imperiul lui Alexandru cel Mare, acum, prin combinația Uranus intrând în zodia Taur pe Luna nouă din Pești, se urmărește eliminarea motivelor de război și adoptarea unui acord care să le reducă oamenilor capacitatea de revoltă. Adică se anulează vechiul război înainte de a ajunge la el, însă motivele rămân. Până la un punct lucrul acesta este bun. El va deveni o problemă atunci când oamenii trebuie să renunțe la lanțul ignoranței. Asta înseamnă că schimbarea de acum reduce mult capacitatea omului modern (cel care va trăi aici peste câteva decenii sau câteva secole) de a fi liber, iar motivul este războiul. În cuvinte mai simple, ne vor fi tăiate mâinile și picioarele pentru a nu ne lupta, deși nu le foloseam pe acestea doar la luptă. Experimentele trecutului vor fi valorificate brutal în prezent. Acesta este contextul major în care se integrează ziua, săptămâna, luna și anul în curs. De aici înțelegem că adeziunea pe care o formulăm acum ne va duce către o zonă foarte întunecată sau către una foarte luminoasă, însă pentru rezultat fiecare va trebui să piardă ceva. Faptul că trecem acum, ca și în celelalte zile ale săptămânii, prin circumstanțe atenuante de care se folosesc cei slabi este o altă problemă. Cel care va dori să reușească va fi atent la cum își construiește pasul următor. Exemplul istoriei este unul elocvent. Și dacă o trimitere spre o perioadă atât de îndepărtată ni se pare obositoare atunci să nu uităm, în Al Doilea Război Mondial Uranus trecea prin zodia Taur! Oare am învățat ceva din experiențele trecutului? Vom vedea! Cert este că nimeni nu-și dorește reînvierea hegemoniei puterilor de atunci. Semnele sunt clare. Oare și puterea va fi la fel?
Prin urmare, 6 martie vorbește despre lucruri foarte mari pe care preferăm să le vedem foarte mici pentru că ni se pare mai interesant așa ori credem că procedând în felul acesta le putem cuprinde mult mai bine. Aspirațiile de acum sunt impresionante, însă ele nu țin doar de această săptămână, de această lună și nu țin nici măcar de această perioadă în care se integrează anul 2019, ci țin de un destin existențial care depășește cu mult cadrul epocii în care ne-am născut. Cel care nu are viziune cuprinzătoare i se va părea că viitorul nu este clar și va fi îngrijorat. Dacă ar fi să ne limităm doar la conjuncturile astrale ale acestei zile am putea vedea că lucrurile mari nu pot fi văzute dacă cele mici sunt atractive, confortabile. Luna nouă din Pești ne pune în fața acestei probleme ca și cum adeziunea rezolvă toate neajunsurile pe care le-am avut în ultima perioadă. Vom fi animați astăzi de o efervescență aparte. Fie că ea se referă la lucruri simple pe care le revigorăm, le reîmprospătăm, fie că gândul se înfige în marile proiecte ale omenirii, gradul de satisfacție este același. Diferența dintre ele este dată de rezultat. Vom avea nevoie de mult curaj să vorbim despre ele peste câțiva ani.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta să descoperim din ce schemă evolutivă facem parte. Rezultatul poate nu ne va mulțumi, pentru că nu este atât de simplu să poți sonda o informație atât de profundă, dar în mod sigur vom fi puși pe traseul cel bun.

Cântărim bine și decidem prost. Intuiția științifică este trecută într-un plan secund. Nimeni nu este perfect. Vorbim prea ușor despre nevoile celorlalți și prea greu despre propriile nevoi. Minciuna este apreciată ca fiind o opinie obiectiva. Apar îmbunătățiri într-un plan legat de o cercetare sau de achiziția unor bunuri. Calitățile personale nu sunt acceptate pe măsura așteptărilor. Oportunitate valorificată corect.

În noaptea de miercuri spre joi se va împlini conjuncția Soarelui cu Neptun, aspect care ne ajută să devenim mai lucizi. Din nefericire, se întâmplă lucrul acesta atunci când Luna trece prin careul cu Jupiter, o planetă foarte importantă în contextul agitat al perioadei. Asta înseamnă că există o tensiune, o presiune, un aspect neplăcut, dureros sau intransigent care ne spune că nu am ieșit din umbră, că suntem în continuare într-un plan secund și că problemele nu s-au încheiat. Pentru că Mercur se află în mers retrograd, vorbim despre o interpretare greșită a contextului, nu și a direcției. Deci vedem direcția corectă pentru că suntem la început de ciclu lunar, adică suntem în debutul intervalului care a fost declanșat de conjuncția Soare-Lună din seara zilei anterioare. În cuvinte mai simple, ne vom consuma energia crezând într-o minciună, iar lucrul acesta nu este bun, însă soluțiile pe care le găsim sunt foarte bune și vor putea fi puse în aplicare și într-un alt context, și în alte conjuncturi, și cu alte persoane. O problemă de opinie ce apare acum, chiar dacă ni se pare o problemă de destin, ea poate rezolva o complicație ce a apărut atunci când nu am avut autoritatea necesară. Acum credem că atunci am trecut printr-un moment de nedreptate, deci și atunci am avut toate pârghiile necesare, am îndeplinit toate condițiile, am fost perfecți, dar nu a contat. Faptul că această zi aduce careul Lună-Jupiter în postura de element negativ unic nu poate fi decât de bun augur. Pentru conjunctura astrală a momentului, unghiul cu pricina este aspectul eliberator. Nedreptățile de altădată ne vor face acum mai atenți și mai sensibili, dar și mai smeriți pentru că așa-i stă bine unui om educat și profund. Toate celelalte elemente sunt auxiliare, suplimentare sau de divertisment. Ceea ce este frumos ne răscolește și ne motivează să vorbim corect, elegant, să spunem ceea ce alină și emoționează, să încurajăm ceea ce devine durabil, peren.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unui moment aparte de sensibilitate. Este posibil ca nevoia aceasta de complementaritate afectivă să vină în urma unui episod neplăcut. Nu contează că acest episod este dat de timp, de nesincronizare, de uitare sau de pedeapsa pe care o primim pentru că am uitat. Important este pentru momentul de față că ajungem, pe baza a ceea ce suntem constrânși de o situație neplăcută să facem, la un rezultat bun. Chiar dacă rezultatele personale nu vor fi acceptate de ceilalți pe măsura așteptărilor, chiar dacă situația pe care o parcurgem nu este cea pe care ne-am dorit-o, metoda folosită va fi una cu totul specială care ne va ajuta să mergem mai departe prin ceea ce ne-am propus. Este posibil ca unele direcții pe care ni le-am propus să fie greu de atins. Corespondențele de consolidare ale acestei zile ne încurajează să credem în traseul ales. Nu avem nevoie să ne raportăm la alte exemple, nu ne sunt mai folositoare, în acest context al traseului ales, modelele celorlalți. Faptul că momentul de față se leagă de ceea ce s-a consumat în prima zi a săptămânii și în ziua anterioară, când Uranus a trecut pe zodia Taur, ne demonstrează că nu avem informația genetică a recunoașterii, nu avem deocamdată o experiență similară pe care să o reproducem. Schema astrală a zilei anterioare s-a consumat, cu foarte mici diferențe, cu milenii în urmă. Așadar, omul puternic nu se va folosi de circumstanțele atenuante pentru că de acestea se vor folosi doar cei slabi și, mai mult, nu va pune la îndoială nimic din ceea ce i se dovedește. El știe că la începutul traseului nou nu poate să facă apel la exemple vechi. Are nevoie de atenție, de discernământ, de intuiție și de credință pentru a înțelege limbajul noului traseu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că abilitățile pe care le avem, calitățile de care dispunem ori sensibilitatea care ne este accesibilă reprezintă întregul patrimoniu. Domeniul nou în care am intrat are propriile sale instrumente de lucru cu care avem nevoie să ne familiarizăm urgent.

Oamenii slabi se ascund. Este nevoie de control. Anumite acțiuni practice se finalizează într-un mod frumos și corect. Lipsa de realism este observată în mod corect. Asocierile sociale ne arată calitatea mediului în care ne-am integrat.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Berbec și va avea de împlinit trei unghiuri interesante din care ar trebui să înțelegem că multe dintre cele pe care le-am desconsiderat de-a lungul acestei săptămâni se întorc. O parte din problemele pe care le experimentăm acum țin de o formă de realism pe care am refuzat-o, iar altele de o formă de responsabilitate care împovărează. Dintre toate acestea, asocierile sociale, angajamentele pe termen lung, planurile de viitor vor reprezenta o tentație teribilă. Ni se va părea că este necesar să facem lucrul acesta, că ni se impune, că situația o cere pentru că numai în modul acesta reușim să ne echilibrăm din punct de vedere afectiv sau să ne împăcăm cu trecutul. Practic, ceea ce se întâmplă pe 8 martie vine ca o problemă a trecutului pe care trebuie să o rezolvăm repede, altfel ne ajunge din urmă un păcat al tinereții, suntem puși în situația în care să recunoaștem o greșeală pe care am făcut-o în săptămâna anterioară și pe care ne-am dorit să o uităm. În cuvinte mai simple, schema astrală a acestei zile are o greutate foarte mare în contextul lunii martie. Problemele care sunt invocate din săptămâna anterioară țin de lucruri nerezolvate, de probleme care cer o continuitate, de o ambiție foarte mare sau de mânii care au alimentat tot timpul slăbiciunile pe care nu am dorit sau nu am putut să le rezolvăm. Cel care va fi lucid pe 8 martie va reuși să fie flexibil și prin flexibilitatea sa va accesa o energie vindecătoare. Ceea ce vindecă, pe baza energiilor sau pe baza instrumentelor care ne vin de aici, va deveni un element foarte stabil, un factor de consolidare destul de puternic încât să poată înclina, în a doua parte a anului, întreaga balanță a valorilor. Poate, în momentul de față lucrurile acestea ni se par foarte abstracte pentru că trecerea Lunii prin zodia Berbec îi face pe oameni interesați de ceea ce este concret, practic și activ, nu de ceea ce se află dincolo de aparențe. Noi știm, însă, că această săptămână are puterea de a anula anumite calități și un om responsabil va face totul încât să nu dea curs acestui îndemn.
Prin urmare, 8 martie ne vorbește de ceea ce ne separă. Marea problemă a momentului de față este cea dată de așteptările pe care le avem de la oamenii care ne-au demonstrat până acum că nu ne pot oferi mai mult decât știm deja că pot da. Cu aceștia suntem tentați să creăm noi asocieri, față de ei suntem dispuși să ne deschidem sufletul. Ar fi o mare greșeală pentru cei care fac lucrul acesta pentru că rezultatul va fi diferit de ceea ce s-a întâmplat în trecut. Rezonanțele trecutului produc alte efecte dacă lucrează cu alte instrumente. Așadar, pentru o reușită notabilă va fi nevoie să vorbim despre o modificare a schemei de lucru, a procedeului, deci despre o modificare a elementelor care se integrează în această schemă, despre înlocuirea persoanelor care participă la demersuri pe care le recunoaștem foarte bine, pe care le-am folosit și altădată cu rezultate foarte bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a trece dincolo de certitudinea de a ști totul, de a putea totul, de a înțelege totul. Cel care trece dincolo de aceste obstacole este cu adevărat un om puternic, dar și un exemplu pentru ceilalți.

Strategie nouă. Indecență. O problemă personală întârzie o soluție generală. Combinații despre oameni și lucruri. Visare. Puterea pătrunde o problemă generală. Avem mai multă luciditate. Dreptatea este de partea noastră. Ne mobilizăm prin griji. Teamă că viitorul este sinistru sau prea complicat. Nu interesează pe nimeni ceea ce preferăm. Se finalizează un demers ambițios. Ne angajăm să schimbăm ordinea.

Elementele astrale ale momentului ne vorbesc despre o strategie pe care unii o consideră nouă. În realitate, ea nu este nouă pentru ceea ce înțelegem acum, pentru persoanele care raportează momentul de față la evenimentele care s-au consumat în această săptămână, ci este nouă doar pentru acele persoane care cred că dreptatea se face peste noapte, care au fost până acum încurajate să se exprime fără să țină cont de opiniile celorlalți, care cred că își pot permite să facă ceea ce vor fără să țină cont de consecințe. Sunt multe unghiuri negative care se împlinesc în această zi, toate fiind în raport cu această problemă de adaptare, de discernământ, cu acest refuz al autocontrolului de dragul unei ambiții absurde.
Relația bună dintre Soare și Saturn ne arată însă că am parcurs în ultima perioadă câteva întâmplări foarte interesante care se regăsesc în luciditatea pe care o avem acum, chiar și în aceea care ne îndeamnă să fim ființe conflictuale, oameni care se împotrivesc tuturor. Aspectul este foarte bun în cazul celor care urmează un tratament, care au nevoie să participe la un procedeu mai delicat, care au nevoie de resurse suplimentare ori de atenția sporită a terapeutului. Desigur, aceste persoane nu se pot sustrage unghiurilor negative care se împlinesc acum. Ei pornesc la drum cu o suspiciune, se duc spre terapeut cu îndoiala că nu îi poate ajuta, însă rezultatul este unul bun și surprinderea lor atât de mare încât ar putea să le zdruncine convingerile rigide pe care le aveau până acum și să îi încurajeze să se deschidă către noi tehnici de vindecare, către noi procedee, către noi relații. În cuvinte mai simple, combinația aceasta de unghiuri negative și pozitive dă zilei de față o notă aparte. Chiar și oamenii care nu au o pregătire specială în sensul acesta vor reuși să treacă dincolo de dramele personale, de fricile personale, de ambiții absurde care i-au consumat în ultima perioadă atât de multă putere pentru a intra într-un program de refacere. Astfel, 9 martie nu ne va rămâne în memorie prin dovezile pe care le punem la îndoială, ci prin renunțarea la pedepse.
Prin urmare, 9 martie este o zi care ne arată înfățișarea reală a dreptății. De multe ori în analizele pe care le facem aici am invocat faptul că echilibrul social nu se realizează doar apelând la legile umane, ci și trimițând către un for superior, către o moralitate pe care societatea de consum adesea o neagă. De aceea, momentul de față este unul de progres și de evoluție pentru că valorile societății de consum ce sunt legate acum nu lasă-n urma lor gol, nu ne arată omul însingurat, izolat, ci acea persoană puternică pe care metodele aberante ale materialismului modern nu au reușit să o distrugă. Ea devine constructivă prin puținul pe care și l-a păstrat, nu elogiată de bogăția acestei lumi care este doar o adunătură de moloz. Pentru că lucrul acesta îl obținem apelând la relația bună dintre Soare și Saturn înțelegem că la această concluzie nu ajunge nimeni întâmplător, nu atinge nimeni acest stadiu doar pentru că profită de neatenția celorlalți ori speculează un moment de ignoranță al persoanelor cu care interacționează, ci prin efort susținut, prin muncă intensă, prin sacrificii. Astfel, omul care își aduce aminte pe 9 martie că a obținut ceea ce are prin muncă, dar și renunțând la ceva este cel victorios. Când va opri acest proces de rememorare dureroasă se va uita în jur și va vedea doar comorile care i-au rămas. Ceilalți vor urla de durere că viața lor este lipsită de comori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne angaja acum în proiecte ambițioase. Unele lucruri au nevoie de un semnal exterior pentru a fi duse pe acest traseu. Dacă este să fie liniște, să facem tot ceea ce ține de noi în liniște. Vom avea timp de ambiții în săptămânile ce vor veni.

Viața este complicată. Cerințele externe ne solicită mult sensibilitatea, solidaritatea. Energia suplimentară este folosită pentru a pune în aplicare un vis. Ne bucurăm de conjuncturi favorabile. Binele ne vorbește despre simpatia celorlalți. Imaginație. Receptivitate. Zona schimbului de experiență face trimitere și la bunuri materiale. Afacerile sunt frumoase.

În dimineața acestei zile Luna va părăsi zodia Berbec și va intra pe zodia Taur. La scurt timp va trece prin conjuncția cu Uranus, el însuși trecut pe zodia Taur de câteva zile. Spre seară, Marte va definitiva sextilul cu Neptun, aspect care a fost activ toată săptămâna și care va mai produce efecte și în săptămâna următoare. Astfel, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre atenție. Atenția momentului ne oferă posibilitatea să înțelegem de ce cerințele exterioare sunt atât de complicate, de ce dovezile pe care le-am oferit de-a lungul acestei săptămâni sunt atât de ușor puse la îndoială și de ce doar oamenii slabi apelează atât de ușor la circumstanțe atenuante. Tot acest dialog interior, toată această meditație ne va da bătăi de cap doar dacă ne vom coordona doar după situațiile care țin de lumea materialistă, de senzații, de impresii, de mesajul implicit și direct al celui care îl comunică. În cuvinte mai simple, lucrurile profunde ne sunt accesibile dacă am dovedit până acum, nu doar de la începutul anului, ci și în ultimii ani, un interes special față de lumea spirituală. Astăzi efortul oricum va conta. Astfel, dacă lucrăm ni se va oferi accesul la informații la care nu am ajuns până acum, care ne-au fost furate, ne ajută să devenim receptivi față de lucrurile foarte bune. Rezultatul nu este însă unul la fel de bun precum ne-am aștepta pentru că Uranus de pe Taur produce deja efecte. Ceea ce aflăm are și o componentă delicată, rupe puțin din bucuria că facem parte dintr-un proces foarte special și profund, ceea ce va fi bun pentru experiență, nu pentru acumulare. Acesta este un semn de progres care îl bucură pe omul profund și îl face să rămână în această zonă a sensibilității, chiar dacă răspunsurile celor din jur îi provoacă repulsie sau rușine.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre o ordine a lucrurilor, a oamenilor, a întâmplărilor, a mesajelor care cer o raportare la un sistem superior. Nu vorbim despre ceva omenesc ce ar putea opri această ordine, despre ceva personal care să ceară raportarea la întâmplări personale care nu au fost încheiate, care nu au fost finalizate, ci vorbim despre accesarea unei informații superioare care ne spune că lucrurile acestea neterminate rămân așa. Avem deja câteva zile de când suntem într-un alt ciclu lunar, avem deja câteva zile de retrogradare a lui Mercur când evaluarea situațiilor pe care le parcurgem comportă o mică eroare. Asta înseamnă că a invoca în situația de față o clarificare a unor situații care s-au consumat când Mercur nu era retrograd, pe un alt ciclu lunar, pe alte conjuncturi supuse altor presiuni astrale, este o mare greșeală. Momentul de față cere explorarea sensibilității, a soluțiilor care ne deschid către noi posibilități, a atenției pe mesaje. Un om care a mai lucrat cu așa ceva înțelege că 10 martie este o veritabilă zi a utilității când sentimentele nu se ascund și când soluțiile sunt ușor accesibile dacă exista determinare și mobilizare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu raporta totul la recompensele materiale. Cel care vede, înainte de toate, recompensele spirituale este cel care înțelege când se deschide cerurile.

6 thoughts on “4 – 10 martie 2019

 1. paula spune:

  Ce parere aveti de acest om care spune asa… ” Dintre toate stelele am ale o singura stea,steaua care sa-mi lumineze intunericul existential si dintre toti oamenii, am ales omul care sa-mi reflecte toata uratenia firii umane”

  1. La prima vedere suntem tentați să spunem că dacă face așa ceva și nu doar discută despre asta atunci este un om foarte curajos, o veritabilă raritate printre oamenii din zilele noastre.
   Totuși, am o oarecare rezervă că ar face așa ceva pentru că (dacă acestea sunt vorbele sale în totalitate) pune un prea mare accent pe decizia lui. Acest proces de clarificare a statutului spiritual (că despre asta este vorba) este obținut printr-o îmbinare între deciziile personale și cele care vin prin „Doamne, facă-se voia Ta!”. Când este prea mult „eu”, calea devine una viciată de acest supliment de egoism. Când este prea mult din partea cealaltă, calea va fi viciată prin depersonalizare. Această expresie este una foarte curajoasă, dar privată de smerenie. Până la un punct, nu ne alegem stelele și nici oamenii care să îndeplinească un anumit rol în viațile noastre pentru că nu putem, iar după aceea, când putem, nu o vom face pentru că vedem cât de minunată este calea de mijloc. Iisus așa ne-a învățat. Orice alt parcurs îl poate face pe cel în cauză victima urâțeniei (întunericului) pe care dorește obsesiv să o rezolve.

 2. paula spune:

  El nu vorbeste despre deciziile lui,sau cel putin nu in totalitate…spune despre steaua care ii guverneaza existenta, una din ele …ca despre steaua care i-a luminat intunericul si l-a ajutat sa se indrepte, el ca fire umana,sa vindece ranile firii… cu ajutorul Domnului,si despre sotia lui care este total diferita de el,plecand de la gusturi,placeri,preocupari,alegeri si ca in ea a vazut toate defectele si calitatile firii umane,fiind o femeie cu un egou f.puternic si o mandrie rar intalnita la un om obisnuit… dar tot cu ajutorul lui Dumnezeu. Este un om f. credincios! Multumesc mult!

  1. Dacă „am ales” nu reprezintă decizia lui înseamnă că am înnebunit cu toții.
   Răspunsul a fost strict pe ceea ce ai cerut, pe ceea ce ai scris, nu pe ceea ce ai adăugat.
   La ceea ce ai adăugat nu am niciun comentariu. Acolo nu există nimic ezoteric și nu vom face o discuție din elementele particulare ale vieții acestui om. Așa că, discuția pe acest subiect, tocmai pentru că este dusă prea mult spre subiectivite, este închisă.

 3. paula spune:

  Va rog sa nu publicati aceste completari. Raspunsul la intrebarea mea ,a fost clar,eu am fost multumita si nu mai asteptam nici un alt raspuns. Completarea am facut-o ,pentru ca citind cartea am realizat ca acest personaj este unul din cei mai umili si smeriti oameni din zilele noastre… iar faptul ca eu am luat din carte, titlurile a doua capitole separate si le-am pus sub forma de citat impreuna, adica titlul unui capitol era cel care se refera la stea,iar celalalt, cel care se refera la om,am realizat ca am creat o neintelegere o confuzie,care a dus la remarca dvs „privata de smerenie”.Este greseala mea pentru care imi cer iertare. Nu am nici o nelamurire asupra vietii acestui om,si-o expune intr- o carte foarte frumos si convingator.Eu am fost atrasa de titlurile celor doua capitole din carte,care au trezit in mine… acel… Wow, wow,wow! In ce priveste „am ales” nu doresc sa sa inteleaga ca ati inebunit cu totii, ci am crezut ca s-a subinteles…am ales steaua…inseamna alegere la alt nivel,ca doar nu a ales pruncul din pantecele mamei steaua care sa-i devina, cel mai bun prieten,profesor,sfatuitor pe calea vietii pe pamant si sa-l faca omul care este acum.Iar in privinta omului pe care l-a ales sa-i devina tovaras de drum…alegerea a facut-o pentru ca s-a indragostit de aceea persoana ,nu pentru ca stia in momentul alegerii ca aceeasta, o sa fie, oglinda care sa-i reflecte interiorul si sa-l ajute sa-si vindece patimile.Imi cer iertare pentru confuzia pe care am creat-o si pentru ca nu am mentionat ca nu astept alt raspuns decat cel pe care l-ati dat.Multumesc pentru raspuns,si pentru intelegere!

  1. Nu știu cum poate cineva să înțeleagă aspectele profunde ale vieții în situația în care are mari confuzii referitoare la elementele de bază. Copilul chiar își alege părinții și „steaua” sub care se naște. Ajuns aici, în contact cu materia, nu-și mai amintește lucrul acesta. DAR fiecare ne-am ales unde și când să ne naștem. Este adevărat, nu poți alege tot firul vieții, ceea ce este minunat, că aici intervin factorii care ne ajută să ne ridicăm pe alt nivel, să progresăm, dar începutul ți-l decizi tu. Această decizie pentru că este luată într-un alt plan este COMPLET diferită de cele pe care le luăm aici, în materie. Acolo suntem într-un alt plan al conștiinței, aici, în materie, într-altul.
   Nu ai creat nicio confuzie. Ai pus o întrebare care a primit un răspuns. Confuzia, dacă există, este la tine. Ca să faci compilații eficiente ai nevoie de un nivel aparte. Cei care au în destinul lor, în misiunea lor, îmbinarea dintre vechi și nou pot face lucrul acesta corect. Altfel, nu!
   PS: dacă vrei să nu apară mesajul scris (mai ales că acesta nu are nimic jignitor în el, doar pe acelea le sterg), nu scrii. Aici vorbim pentru toată lumea, nu avem conversații private.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.