11 – 17 martie 2019

11 – 17 martie 2019 este săptămâna puterii de a unifica, a suspiciunii că ajutorul duce la decădere și a victoriei la care ajungem foarte ușor. Vom fi bucuroși că anumite mesaje pe care le-am lansat anterior își găsesc acum împlinirea, sunt apreciate, li se oferă un răspuns. Puterea de a unifica este una absolut remarcabilă care va veni spre noi acum prin conjuncturi neobișnuite care vor exploata multe din cele care sunt răspândite în trecutul personal și care nu au primit răspunsul cuvenit la momentul respectiv. Pe multe dintre ele le-am uitat, iar pe altele le-am ignorat în mod intenționat pentru că ne-am săturat să le tot invocăm fără să primim un răspuns. De aceea, lucrurile bune pe care le-am lăsat în trecutul personal sau în trecutul celorlalți se împlinesc acum foarte ușor. Acestea sunt, conform devizei săptămânii, o victorie la care ajungem foarte ușor. Există însă și o latură negativă a acestei explorări. Mergând către acele situații ne întâlnim cu frustrările de atunci și există riscul de a aduce în prezent suspiciunea că orice formă de ajutor ne compromite. Lucrul acesta este explicat mai mult din punct de vedere psihologic, decât ezoteric. Întregul mecanism psihocomportamental care ne-a determinat să renunțăm la acele situații ori să le uităm a fost creat pe această suspiciune că răspunsul, dacă nu este cel adecvat, strică toate aceste lucruri bune pe care urmărim să le punem la dispoziția celorlalți, să le folosim pentru creșterea și dezvoltarea grupului. Deși pare complicat, la bază acest mecanism este unul clasic. Oamenii se protejează refuzând, ignorând, sfidând. Peste ani cu greu își vor aduce aminte că frustrări adânci s-au preschimbat în suspiciuni adânci ce le-au invadat zone sensibile ale ființei. Pot descoperi mai ușor lucrul acesta oamenii care au o putere de pătrundere aparte, un spirit viu de investigare, o atenție sporită îndreptată asupra elementelor profunde ale vieții. În cuvinte mai simple, nu ceea ce am demonstrat în trecut devine acum putere, recompensă, ci ceea ce am trăit curat.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la toate situațiile neobișnuite pe care le parcurgem, la toate trăirile haotice, nefirești, care nu se încadrează într-o succesiune a firescului. Toate acestea sunt generate de mecanisme care au fost activate cu mult timp în urmă și care nu au fost oprite.

Asocieri constructive. Valoarea individului este discutată după rezultate. Asemănările definesc raporturile dintre oameni. Raportare la o valoare superioară. Rugăciune. Principiul contrastelor primește mai multă atenție. Sesizăm mult mai ușor nuanțele. Avem răbdare. Învățăm din ceea ce ne provoacă durere. Energia este folosită pentru progres și dezvoltare.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante cu Venus, Neptun, Marte și Saturn. Dintre acestea, doar unul singur este negativ, careul cu Venus. De aici înțelegem că anumite probleme legate de latura afectivă, nu neapărat creații ale unor sentimente conflictuale, se vor evidenția. Putem invoca această particularitate pentru că Venus se va afla în noaptea de duminică spre luni într-un trigon cu Junon, aspect care susține asocierile constructive și dă oamenilor suficient de multă energie încât să se înțeleagă mai bine, să se cunoască mai bine, să nu răspundă atât de ușor provocărilor, să fie echilibrați și sensibili. Cu toate acestea, ceea ce se consumă acum este un fel de pregătire pentru ceea ce va veni spre noi în ziua următoare, atunci când Luna va reuși, încă de dimineață, să medieze tendința Nodurilor. 11 martie este preambulul succesului care va veni spre noi pe 12 martie, însă nu în mod gratuit, ci arătând mult curaj, multă încredere, multă determinare. Ceea ce acum este armonie va deveni în ziua următoare, dar și în celelalte, recunoștință, amabilitate și putere de transformare.
Un alt element important al acestei zile ne îndeamnă să renunțăm la latura întunecată a vieții pentru a descoperi noi surse de bunătate, de frumos și armonie. Ajungem la acest rezultat pentru că ultimele săptămâni au fost foarte încercate și contrastele nu ne-a ocolit. Chiar dacă relația frumoasă dintre Venus și Junon este una care duce la o mai bună înțelegere a omului cu apropiații săi, situația sa socială nu va putea fi îmbogățită sau îmbunătățită, înnobilată sau consolidată decât dacă face apel la un for superior bun, la rugăciune. Există o relație foarte bună între Lună și Neptun, cea care are pe fundal o conjuncția Lună-Marte pe zodia Taur, elemente care pot să ofere momentului de față o tărie care să nu vină din corp, din cuvânt, din idee, ci din credință.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne oferă suficient de multe motive pentru a fi răbdători într-un mod pozitiv, puternici și stabili fără a urmări să facem ceva ieșit din comun din lucrul acesta. Acțiunea zilnică poate fi privită acum ca un fel de rugăciune, ca un motiv de armonizare cu oameni pe care îi îndrăgim foarte mult și cărora dorim să le arătăm lucrul acesta. Astfel, bunele intenții se lovesc de o singură problemă, cea dată de neputința de a pune în faptele proprii, în dăruire tot ceea ce suntem dispuși să oferim. De aceea, prima zi a săptămânii ne pune direct în legătură cu prima parte a devizei săptămânii, cea care se referă la puterea de a unifica. În momentul de față, vorbim despre o unificare personală, a gândurilor, a emoțiilor, a sentimentelor, a elementelor care fac posibilă minunea credinței.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că a ne preocupa doar de lucrurile bune înseamnă a ne raporta continuu la o valoare superioară. Binele poate fi descoperit și în această lume prin provocarea contrastului.

Oamenii au mai mult curaj. Se creează legături de durată. Speranța este apreciată mult mai bine. Unificarea forțelor. Suspiciune pe un mesaj venit din partea unui cunoscut. Banii nu aduc fericirea. Recunoștința și amabilitatea sunt prezente, dar ineficiente. Este nevoie de respect. Combinațiile bune se bazează pe noroc. Dereglări nervoase tratate cu mare eficiență.

Între zilele de 12 și 15 martie există o legătură foarte specială. Una pentru cealaltă reprezintă un factor de dinamizare și, deopotrivă, de consolidare. Momentul acesta îi aduce omului comun aproape de observație ceea ce vrea să ne spună deviza generală a săptămânii prin “unificarea puterilor“. Acum Luna se află într-o relație bună cu Axa Dragonului, dar proastă cu Luna neagră, ceea ce arată că puterea personală trece printr-o încercare, cea a încrederii sau a sustenabilității. Suspiciunea acestei zile nu este banală, nu este simplă și nici nu ar trebui să fie ignorată. Ea va produce modificări importante asupra conștiinței individuale, va lovi temperamentale puternice, va zdruncina convingerea omului care crede că poate obține totul de la cei care apreciază munca, seriozitatea și respectul.
12 martie este una dintre cele mai importante zile ale acestei luni, nu pentru că aduce o varietate de evenimente astrale, ci pentru că oferă celor aflate în desfășurare o puterea parte. Orice element mărunt, mic, aparent lipsit de importanță, se evidențiază, trece înaintea tuturor, ne atrage atenția sau devine un capital de încredere de care ne vom folosi până la finalul lunii iunie. Cea mai mare greșeală a zilei vine din faptul că vom fi tentați să-i protejăm pe ceilalți doar pentru că suntem siguri pe ceea ce dețin, au ceva ce ne trebuie. Această siguranță este una falsă pentru că ea nu a fost certificată, ci se bazează pe absența unor erori. Cei care trec acum prin încercări determinate de conjuncturile săptămânilor anterioare, care au parte de erori, nu sunt inferiori, nu sunt neputincioși, deci nu trebuie respinși doar pentru că în momentul acesta nu au ceva de oferit. Astfel, vorbim pe 12 martie despre o lipsă de coordonare a unui talent, despre o indiferență pe procedeu, dar și despre o atenție sporită de frumos, de dialog, de interacțiune în cazul celor care, chiar dacă nu au ceva concret de oferit, au bune intenții. Cel care are suspiciunea că ajutorul, indiferent că este oferit sau primit, duce la decădere, a fost implicat în săptămânile anterioare în demersuri care au purtat aceasta amprentă a faptelor care modifica atitudinea celorlalți, nu neapărat și în avantajul lor.
Prin urmare, vorbim pe 12 martie despre recunoștință și amabilitate, însă doar pe ceea ce ne este oferit în prezent. Ziua are un potențial absolut impresionant, minunat, elevat, ce ar putea să-l ajute pe cel profund să transforme toate situațiile ineficiente ale zilelor anterioare, ale săptămânilor anterioare, într-un capital de imagine foarte bun. Atitudinea excesivă, fie că este manifestată prin suspiciune sau printr-un sentiment exagerat de protecție, duce la decădere. Asta înseamnă că avem nevoie să ne întoarcem către respect, către valorile spirituale, avem nevoie să lăsăm în urmă avantajele imediate pe care le putem obține prin norocul de moment, prin conjuncturile foarte bune, foarte relaxate și foarte bine legate ale momentului pentru a vedea mult mai departe. Bucuriile superficiale generate de această sincronizare la fel de superficială nu arată un trai fericit, nu spune nimic despre calitatea umană a celui în cauză, ci doar că este o cărămidă într-un zid, o piesă într-un mecanism. Frumusețea a ceea ce trăiește nu face referire la el, ci la mecanismul care îl hrănește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că lucrurile bune ne ușurează traiul. Greutățile existențiale atunci când sunt soluționate, nu ascunse ori ignorate, duc la înțelegere și cunoaștere.

Pasiuni bune. O perioadă complicată devine istorie. Cunoaștem deja care sunt slăbiciunile celorlalți și știm ce soluții să aplicăm. Influențe ciudate. Vibrații care ne creează probleme. Trepidații. Obstacolele sunt înțelese corect. Teama de eșec se transpune prin emoții puternice sau trac.

Ecuația astrală a acestei zile ne îndeamnă să fim responsabili, mai atenți la ceea ce spunem și la ceea ce alegem pentru ca elementele cu care intrăm în contact sau ceea ce primim să nu devină pietre de moară, obstacole, greutăți de care să ne debarasăm foarte greu. În mijlocul acestei zile Soarele va definitiva sextilul cu Pluton, aspect care este activ de ceva vreme și care ne aduce influențe ciudate, dar și o cunoaștere interesantă pe care o vom folosi pentru a înțelege mai bine de ce în ultima perioadă am tot trecut prin complicații de factură emoțională, de ce am fost triști, nervoși sau ne-am dorit să fim singuri. Impulsul acesta va fi vizibil și în seara acestei zile, când Luna va trece prin careul cu Neptun, însă beneficiem și de un ajutor care să ne permită să înțelegem de ce reacțiile mai vechi au fost așa. Cu bune, cu rele, momentul de față este unul care ne aduce echilibrul. Poate, pentru unii, prima parte a zilei ar putea să fie foarte complicată, dar nu trebuie să considerăm că lucrul acesta este definitoriu pentru ceea ce se întâmpla acum. Sunt anumite legături între această zi și altele ale acestei decade care ne oferă posibilitatea de a trece dincolo de anumite limite personale, de a ne dezvolta, de a ne apropia de cei care ne pot ajuta sau de acele persoane împreună cu care să construim ceva foarte important pentru toți. În felul acesta, momentul de față este unul foarte special tocmai pentru că este intim, tocmai pentru că reduce trepidațiile din ultima perioadă, diminuează suspiciunile și ne ajută să înțelegem corect anumite obstacole. Dacă suntem dispuși să aflăm mai multe atunci vom vedea că demersurile sociale care au dus până acum spre pierdere ne ajută să vedem ceea ce se află în spatele acestui mecanism. Înțelegem că în urma acestor întâmplări nu pierderea este importantă, ci secretul pe care îl descoperim. Unii descoperă cum anume devin slabi, bolnavi, nervoși, iar alții de ce sunt norocoși. Nu situația în sine trebuie să rămână în descendență, ci ceea ce se află în spatele ei.
Prin urmare, 13 martie ne oferă acum posibilitatea de a înțelege de ce unele zile sunt mari și de ce altele sunt mici. Obstacolele vor fi acum privite prin structura lor, nu prin conținut. Structura ne spune cine a construit-o. Conținutul ne păcălește cu faptul că ne aparține, de vreme ce stă în fața noastră. Este și un moment de risc când vibrațiile dense, cele care ne scot dintr-o zona intimă, ne zdruncina. În fața acestor situații se pierd oamenii care nu au atât de multe experiențe, care au fost doar consumatori, nu și creatori de valori. Dar nu putem să-i numim pe aceștia oameni slabi pentru că ecuația astrală a momentului face trimitere doar la ceea ce se demonstrează. Potențialul acesta poate fi evaluat doar de persoana în cauză, nu și de cel care vine acum cu etichete. Astfel, orice valoare care merge în această direcție, care pune etichete, iar aceste etichete provoacă tristețe, separare, fragmentare, trebuie evitată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita astăzi să mimăm ceva. Imitația ne îndreaptă atenția către puterea pe care o folosim pentru a extrage ceva de la alții, nu pentru a construi împreună cu ei ceva important pentru toți.

Deviații de la un proiect inițial. Lipsă de loialitate. Obișnuință în a aprecia. Viața simplă este elogiată. Vorbim despre progres și ne comportăm ca atare. Înțelegerea deficitară ne afectează planul valorilor și chiar finanțele. Trecem prin complicații legate de dragoste, respect, compasiune. Ceea ce este semnificativ are un conținut profund. Ceea ce strică nu are conținut.

Relațiile bune pe care Marte și Soarele le îndeplinesc cu Saturn și Capul Dragonului ne arată că mijlocul săptămânii vine cu una dintre cele mai frumoase dimensiuni astrale de care avem parte în această săptămână. Unghiuri pozitive care se împlinesc între planete vor mai fi și în zilele următoare, dar niciunele nu sunt atât de intim legate, niciunele nu reușesc să construiască această coeziune de care avem nevoie pentru a ajunge la un rezultat foarte bun fără a face efort. În realitate, relația bună dintre Marte și Saturn ne spune că efortul a fost deja făcut. Nu mai este necesar să facem ore suplimentare pentru că orele suplimentare făcute cândva au contat, deși am crezut că nu vor fi apreciate niciodată. Progresul acesta ne aduce în fața unor rezultate care ne spun că în orice moment, nu doar acum, ele vor putea fi obținute. De fapt, schema astrală a momentului, ne vorbește despre lucrurile esențiale care au fost uitate altădată și care acum vin spre noi prin chipuri noi, prin sentimente noi, prin înfățișări cu care nu suntem obișnuiți. Dacă suntem implicați în proiecte sociale atunci credem că aceste elemente personale trebuie redimensionate, prezentate la o scară deschisă. Dacă nu avem o viață socială activă, situațiile acestea se intensifică prin dureri marcante, prin iubiri care nu au fost împărtășite, prin sentimente respinse pe care vrem acum, nu să le răzbunăm, ci să le împlinim, să le vindecăm.
Chiar dacă Marte și Saturn se află acum într-o relație foarte bună multe din elementele practice care ar putea să fie desprinse din acest aspect nu pot fi puse în evidență dacă nu există un istoric. Soarele nu poate media tendința Nodurilor, deci transform acest moment de progres într-unul care depinde prea mult de experiența personală. Va fi nevoie să se mai întâmple ceva, episod care se va consuma mâine, când Soarele va trece printr-o conjuncție cu Mercur care, prin retrogradare, mediază tendința Nodurilor și atrage și Soarele, pentru o scurtă perioadă de timp, în acest joc. O viață sufletească intensă va transforma ființa în cauză într-un veritabil personaj, într-un exemplu pentru ceilalți, dacă există un istoric al trăirilor pozitive, dacă există ceva în trecutul personal care nu a primit până acum o recunoaștere din partea celorlalți, dar care a fost păstrat într-o zona intimă fără a fi alterat. Efortul de a păstra starea, calitatea, talentul, de a nu distruge pentru că opiniile celorlalți par mai importante, produce un efect pozitiv pe 14 martie care va împlini a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre o victorie la care ajungem foarte ușor.
Prin urmare, momentul acesta ne vorbește despre sentimentul de împlinire care doar pare rezultatul unui efort susținut, însă, în realitate, el nu este decât expresia unei iubiri care nu a fost împărtășită, dar care și-a păstrat puritatea. Ceea ce este semnificativ din cuvântului acestei zile își va păstra conținutul profund pe care l-a avut cândva și îl va prezenta celorlalți fără a avea certitudinea că răspunsul este unul potrivit. Este posibil ca în prima jumătate a zilei situațiile acestea ciudate să rămână așa. Prima parte a zilei este dominată de o formă de nedreptate, de un abuz susținut atât pe dimensiunea socială, prin careul Soare-Jupiter, dar și pe dimensiunea personală prin opoziția Lună-Jupiter, ambele tratând aceeași problemă: acceptarea. Atunci că nu suntem acceptați pe zona publică suntem judecați, marginalizați și nu beneficiem de drepturile de care se folosesc alții. Atunci când nu suntem acceptați într-o zona intimă, apare frustrarea. Combinația lor îi face pe unii să își piardă încrederea în sine. Indiferent cum motivează, că nu există susținere socială sau că nu au puterea adecvată pentru a face față acestor încercări, descurajarea, instalată, cu greu va mai putea fi înlăturată. De aceea, binele protejat în condiții austere are nevoie acum să fie apreciat ca o veritabilă valoare. Ea nu este valoare de schimb pentru această societate degradată. Binele acesta nu poate fi convertit în aur, nu poate fi vândut la bursă. El este, însă, unul din factorii care ne echilibrează și ne menține identitatea. Aici nu ne referim doar la o identitate fizică, cea dată de lumea materială, ci și la o identitatea ce ne vine din conștiință.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera o slăbiciune nimic din ceea ce iartă, înțelege sau alină. Compasiunea nu ne face victime, ci ne ridică spre o zonă a spiritualității, acolo unde, comparativ cu planul fizic, numai vârfurile munților ajung.

Educația este importantă. Prin subiectivitate ștergem amintiri dureroase. Stabilitatea este risipită de o confruntare. Flexibilitate condiționată de ajutorul unui protector. Stabilitatea trebuie privită ca un semn de protecție.

Conjuncția Soarelui cu Mercur, aspect care se va consuma în noaptea de joi spre vineri, ne vorbește despre surprindere. Există o curiozitate ce vine din domeniul în care am activat până acum și care ne va aduce atât de multe informații stranii încât să credem că în ultimele luni sau chiar în ultimii ani am trecut doar pe lângă oameni care ne-au ajutat și nu am apreciat lucrul acesta, am trecut pe lângă situații care ne-au scos din anonimat, ne-au susținut mai mult decât am înțeles. Retrogradarea lui Mercur, în relația sa cu Axa Dragonului, permite acum medierea tendinței Nodurilor prin Coada Dragonului. Ceea ce gândim și pare nepotrivit celorlalți este, de fapt, o veritabilă sursă de informații pentru noi, un ajutor foarte mare pentru ceea ce va însemna experiența următoarelor săptămâni sau chiar a următoarelor luni. Descoperim din ceea ce investigăm o anume flexibilitate și de aceea suntem cumva motivați să schimbăm tempoul, să ne grăbim, deși până acum nu am făcut lucrul acesta, să protejăm poate chiar persoanele care până acum ne-au provocat respingere sau nu ne-au încurajat să facem nimic bun. Cu alte cuvinte, 15 martie este o zi a expresivității la un alt nivel. Deși relația Soarelui cu Axa Dragonului nu permite medierea tendinței Nodurilor, prin faptul că Mercur se află, o mare parte din zi, într-o conjuncție strânsă cu Soarele, pune acestui element de voință o etichetă interesantă. Aflăm pe 15 martie dacă putem sau nu putem să ne depășim condiția ori un obstacol, dacă multe din complicațiile pe care le-am parcurs în ultimele săptămâni ne duc mai departe prin mobilizare sau ne scufundă într-o amărăciune și mai mare. Dar nu e totul. Din ecuația astrală a momentului se desprinde o cheie, însă ea nu va veni spre noi decât dacă reușim să ieșim cu fruntea sus dintr-o confruntare. Momentul de față nu ne spune nimic despre a obține sau nu o victorie. Deci se va pune problema acum să înțelegem care sunt rămășițele trecutului, de ce este nevoie de flexibilitate, de ce oameni puternici au puterea să își șteargă anumite amintiri dureroase, chiar dacă asta înseamnă să fie mai subiectivi decât au fost când și le-au creat.
Prin urmare, 15 martie ne vorbește despre durerile pe care nu le-am împărtășit, cele care s-au integrat într-o bază solidă și care nu ne permit acum să vedem realitatea înconjurătoare altfel decât prin dramele trecutului. Aceste drame ne atrag către perioade când consideram că am trăi mult mai bine dacă am avea un protector. Acum realizăm că evenimentele din ultima perioadă ne-au pus împotriva acestui protector, iar călătoria în sine către trecut conține și mesajul armonizării cu protectorul împotriva căruia ne-am declarat de curând. Așadar, retrogradarea lui Mercur, cea care ne bulversează în general, nu doar pe această problemă, aduce un semn de instabilitate pe această problemă de flexibilitate. Dacă nu considerăm ca subiectivitatea este o problemă, vom reuși să evaluam corect situațiile pe care le parcurgem, să nu rămânem blocați pe obsesiile prezente, cele care ne motivează să fim împotriva protectorilor și nici prea indulgenți pe dramele trecutului, cele care ne spuneau pe vremuri cu cine să fim prieteni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca să ne detașăm de totul. Dacă această vibrația astrală nu are suficient de multă putere încât să ne translateze către secvențele la care fac trimitere înseamnă că acele situații trebuie ignorate deoarece au putere doar pentru că am ajuns să credem în ele. Credința este mult prea valoroasă pentru a fi irosită pe astfel de întâmplări. De aceea, detașarea de ele înseamnă și eliberarea de o mare presiune existențială.

Binele este înțeles corect. Puterea trebuie verificată. Elementul indispensabil ne iese în cale. Ne întâlnim cu o conspirație. Viclenia nu este atât de pasivă ca pe vremuri. Obstacolele trebuie privite așa cum sunt. Modificări de statut ori de reședință. Puterea de convingere nu lasă loc la interpretare. Minciuna are și ea un cuvânt de spus. Seducție prin manipularea preferințelor.

Multe lucruri bune pe care le-am obținut în zilele anterioare nu vor putea fi folosite prea ușor nici acum, dar nici în zilele următoare. Conținutul acestui bine este înțeles corect, însă ne lipsește o anumită putere. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că mesajele, atât pozitive cât și negative, sunt dominate în mare parte de prezența planetei Mercur, despre care știm că în această perioadă se află în deplasare retrogradă. Dorim prea mult, dar suntem prea romantici, oscilăm prea mult și vedem peste tot conspirații sau refuzăm să credem că lucrurile sunt atât de simple ori conexiunile dintre ele atât de ușor de evaluat. Până la urmă, 16 martie este o zi de viziune când fiecare își va arăta adevărata față. Cel care are cu adevărat putere de convingere nu va permite situațiilor pe care le întâlnește să-i modifice viziunea. Va vedea care sunt consecințele minciunii și va merge pe acest traseu dacă va fi imperios necesar, deci asumându-și anumite riscuri. Va vedea care este prețul sincerității și va putea să își amintească foarte ușor ce a câștigat și ce a pierdut mergând pe acest traseu, alegând să fie activ sau pasiv în funcție de înțelegerea cultivată până de curând. Pe 16 martie suntem foarte mult în consonanță cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre puterea de a uni, despre coeziune, despre lucrurile bune care pot echilibra sau anula complet efectele negative ale unor defecte de caracter.
Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Rac și ne face foarte sensibili, romantici, melancolici, iar de dragul acestei stări sufletești suntem dispuși să facem niște alegeri extrem de stupide. În cuvinte mai simple, preferințele de altădată, cele care nu au putut ieși la lumină sau nu au putut fi transformate în calități, devin acum factori de decizie. Ceea ce altădată ne plăcea foarte mult să facem, dar ne era rușine, facem acum fără rușine. Ceea ce ni se părea imposibil de atins, va fi obținut acum pentru că renunțăm la toate celelalte care altădată erau importante și care ne consumau prea mult din putere. Elementele acestea de succes nu durează, dar acum produc imediat efecte.
Prin urmare, 16 martie ne vorbește despre factorii pe care altădată i-am învinovățit că sunt forțe ale pasivității sau instrumente de care se folosesc anumite personaje pentru a ne de motiva, dezorienta, înspăimânta. Vom vorbi astăzi despre consecințele vicleniei și despre cât de instabili sunt oamenii care nu se concentrează, dar vor să ascunde lucrul acesta. Nu suntem ajutați acum să evaluăm corect o minciună, chiar dacă suntem puși în fața ei și în fața tuturor consecințelor pe care aceasta le produce. Un om profund va trece peste acest impediment și, folosindu-și voința, va putea să înțeleagă că nu totul trebuie judecat acum după metodele vechi, după minciună și adevăr, după curaj sau frică, după demnitate ori lașitate. Sunt anumite nuanțe care nu trebuie raportate la modelele celorlalți, ci la propriile modele. Evoluția de la minciună la adevăr nu se face trecând brusc de la un nivel la celălalt, ci gradat. Acum suntem într-o etapă în care explorăm acest aspect gradat care face trecerea de la minciună la adevăr.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că toate lucrurile care ne stau în față sunt elemente reprezentative ale experiențelor pe care trebuie să le parcurgem acum. Unele devin reprezentative prin faptul că sunt descoperite după un efort intens de căutare. Pentru unii aceasta este experiența marcantă a momentului.

Educație folosită pentru binele celuilalt. Instabilitate. Mesajul de dragoste este primit cu bune intenții. Primim recomandări. Respectăm succesiunea gândită de celălalt. Acordăm omului vinovat circumstanțe atenuante. Este nevoie de iertare. Coborâm spre vanitate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Luna va trece pe zodia Leu, apoi va avea de împlinit un unghi negativ cu Uranus și unul pozitiv cu Chiron. Ultima zi a săptămânii ne pune în fața unor informații aparte. Prin faptul că multe din întâmplările care s-au consumat de-a lungul săptămânii și care au fost coordonate de anumite mesaje astrale importante au avut o componentă afectivă, episodul de față, cel care ne-a suplimentat încrederea, produce un efect ciudat. Încrederea pe care o avem devine un fel de curiozitate care ne permite să fim mult mai receptivi față de conținutul unui mesaj exterior, față de opiniile celorlalți sau față de întâmplări despre care, în alte situații, nu am avea nicio părere. Acum devenim foarte atenți, foarte curioși, foarte interesați de o realitate care se află de partea cealaltă a baricadei, în domeniul celuilalt, în ograda vecinului, pe la alții. Momentul nu aduce multe evenimente sociale, ci multe trăiri, iar pentru unii aceste trăiri intense ar putea însemna și coborârea către vanitate, dacă în ultimele luni sau în ultimii ani doar de acolo și-a extras puterea. Este clar că în momentul de față, prin careul Lună-Uranus avem de-a face cu un episod de nesiguranță, dar judecând după faptul că acum Mercur se află în deplasare retrogradă prin zodia Pești, nesiguranța aceasta pare un fel de negație care este aplicată unei alte negații. De aceea rezultatul este unul bun, de aceea soluțiile la care ajungem aici, respectând calitatea emoțiilor, sunt foarte bune. Chiar și în cazul celor care se enervează prea ușor, care vor să își impună punctul de vedere folosindu-se de metode mai vechi, vorbim despre rezultate bune, chiar dacă, raportând acest comportament la o moralitate generală nu le putem recomanda. Există o mulțumire a celui care acționează ca și cum ea vine din corp, deși nu aceasta este sursa sa.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile ce ne-au fost respinse altădată, care ne-au creat multă nemulțumire și care acum pot fi accesate ori împlinite foarte ușor. Totuși, nu vorbim despre reușite majore, ci despre un grad de satisfacție sporit la care ajungem fără să ne intereseze care sunt metodele pe care le utilizăm. Va reuși să treacă cu bine peste acest impediment omul educat, ființa care nu se folosește de dragoste pentru avantaje, nu dramatizează pentru a-i responsabiliza pe ceilalți atunci când aceștia ar putea să-i rezolve anumite probleme. Avem nevoie în această zi să fim receptivi la anumite recomandări, să respectăm ordinea lucrurilor și să nu rămânem blocați pe resentimente. Lucrurile sunt simple dacă facem trimitere la iertare. Acolo unde iertarea este refuzată avem de-a face cu oameni blocați pe sentimente penibile, antisociale, de răzbunare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta oameni buni, indiferent că aceștia se prezintă comunității, au o misiune, un rol pe care și-l exercită sau trăiesc într-o modestia adâncă. Ceea ce vedem, ceea ce descoperim, ceea ce admirăm ne înnobilează.

4 thoughts on “11 – 17 martie 2019

 1. LIBOTEAN SILVIU spune:

  Gheorghita iti Multumesc ,tie si lui Dumnezeu ca se exprima asa de clar prin tine.Fi binecuvantat!

  1. Mulțumirile se îndreaptă către El. Am mai spus-o, avem o importanță de o greutate asemănătoare în proces. Fără înțelegere, o informație își pierde integritatea, chiar dacă va continua să existe.
   Și eu vă mulțumesc tuturor celor care căutați. Sunteți în bucuria mea în permanență. Căutarea este tot de acolo, de sus și este la fel de nobilă. Ajungi să știi pentru că ai căutat așa. Cauți pentru că auzi o chemare. E simplu și întreg așa!

 2. Luminita spune:

  Buna ziua, Va urmăresc de ceva ani , si da este adevarat tot ce scrieti , am fost putin speriată de „anul segmentarii” imi cer scuze poate am inteles gresit dar e foarte greu sa înțelegi de ce copii din ziua de azi nu mai asculta un sfat părintesc si-l preferă pe cel dat de prieteni de ce uita atat de usor drumul către părinți de ce ….pun mai presus situația materială in defavoarea confortului sufletesc de ce „averea „are mai multa trecere decât un cuvînt spus cu sinceritate si din suflet de ce pe primul loc este minciuna , fatarnicia (fara a putea discerne clar vedem in ceata) imi cer iertare dar cum putem trece peste acest an al „segmentarii cand este vorba de copii poate am inteles eu gresit dar un părinte adevarat nu se poate separa sufletește de copil niciodata iar aceasta durere neștiind cum so diminueze ca de vindecat nu poate fi vorba da noi am ales părinții…iar în viata suntem influențați de ..oamenii cu care alegem sa trăim bine sau rau unii se schimba altii rămân modești sinceri si cu dragoste de cel de lîngă el ….

  1. 1. Cu copiii de azi care sunt vinovați că nu ascultă problema este pusă greșit. Cauza nu trebuie căutată în prezentul apropiat, ci mult mai departe. Cine sunt părinții acestor copii inadaptabili? În mare parte copiii indigo sau copiii de cristal care și-au propus că ei nu vor face precum părinții lor. Partea rea este că mulți, chiar foarte mulți, dintre ei doar și-au propus pentru că, până la urmă, rezultatul a arătat, nu o exprimare la un nivel superior, ci una pe același nivel, însă într-o altă gamă. Eșecul lor devine, la o altă dimensiune, eșecul acestor copiii de acum care au preluat mecanic „Eu nu voi face precum părinții mei!” așa cum au făcut mecanic părinții lor atunci când au decis așa ceva. Acolo unde decizia de progres a fost reală, nu doar teribilistă, generațiile care vin sunt aparte: părinții urâți copiii extrem de frumoși, părinții inculți, copiii geniali, părinții săraci sau bolnavi, copiii înzestrați cu capacitatea de a se descurca singuri și a de a face lumea un loc mai bun de trăit. Ceea ce vedem și ne displace, nu este, acum, eșecul copiilor, ci eșecul părinților lor care au fost suficient de comozi să nu treacă de la ambiție la faptă, ci au preferat să rămână, chiar și ca adulți, niște teribiliști. Privind în viitor ne putem aștepta ca aceste ramuri să se diferențieze precum erau în trecut diferențiate castele, desigur, adaptate cerințelor societății de acum. Iată că, și de această dată, nu vorbim de noutate.
   2. În anul segmentării, fiecare pierde ceva. Este nevoie de segmentare pentru că îmbinările de până acum nu au fost corecte. Ceea ce, trecând prin segmentare, nu supraviețuiește, arată că trăia pe o energie nespecifică (fură din altă parte) și, încet, încet, va dispărea. Relația dintre părinte și copil, care este una complexă, multianuală, privită prin această componentă a segmentării, care este doar trăsătura acestui an, cere doar investigarea momentului de protest. De ce protestează? Pentru ce? Când? Cum își argumentează? Spre cine îl îndreaptă? Segmentarea, cea care presupune o ruptură, produce în sufletului celui rănit altădată o reacție opusă, ca explozia ce apare atunci când se rupe ceva, dar care nu mai lasă nimic în urma ei. Explozia este vedeta, dar, în același timp, este și episodul cel mai scurt. Cel superficial nu se interesează de cauzele care au dus la explozie, ci de episodul în sine. Segmentarea nu este explozia, ci cunoașterea întregului proces care va avea, la un moment dat, o explozie. Explozia este doar partea zgomotoasă. Diferența dintre explozie și segmentare este ca diferenta dintre un calendar și ticăitul unui ceas mecanic. Fiecare va alege în funcție de capacitatea de cuprindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.