18 – 24 martie 2019

18 – 24 martie 2019 este săptămâna invectivelor la care apelăm prea ușor și a debutului unui progres pe care nimeni nu-l va putea distruge sau opri. Mult mai intensă la capitolul evenimente astrale decât intervalele parcurse în ultima perioadă, săptămâna de față ne va face responsabili de ceea ce putem obține ușor acum, nu pentru că, în general, se obține ușor, ci pentru că am lucrat intens în sensul acesta în ultimele luni, iar unii chiar în ultimii ani. Cu toate acestea, așa după cum vom vedea din observațiile inserate celor șapte zile, de fiecare dată când suntem pe punctul să adjudecam o mare victorie se intensifică și încercarea. Încercările acestei săptămâni vin pe jigniri, pe acuzații care au un singur scop să distrugă un echilibru, să descurajeze un om, să-i creeze acestuia o imagine negativă. Reușita acestei săptămâni reprezintă, însă, doar debutul unui progres, nu și definitivarea sa. Pe unii lucrul acesta îi va bucura foarte mult tocmai pentru că au puterea să înțeleagă, să judece și să aprecieze că această lume nu este doar plină de suferință, de opresiune sau de limitări. Dacă ți-ai propus să faci ceva bun, dacă te-ai ținut de ceea ce ți-ai propus vin și rezultatele, așa cum se întâmplă și începând cu această săptămână. Este posibil ca unele persoane să considere în primele trei zile ale săptămânii că acest progres nu există, însă acestora li se recomandă să fie mult mai atente la ceea ce se întâmplă fără să facă nimic sau dacă sunt dispuse să renunțe la dramele care vor fi foarte intense în primele trei zile ale săptămânii și extrem de dureroase sâmbătă, 23 martie.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că suntem victime pentru că ni se întâmplă ceea ce nu ne dorim, dar nici că suntem privilegiați pentru că am primit acum mai mult decât am gândit în momentul de față că merităm. Interferențele acestei săptămâni sunt foarte complexe.

Un edificiu vorbește corect despre viețile oamenilor care se aseamănă. Este nevoie de sacrificiu. Minciuna ne zdruncină și ne duce către necazuri, agitație sau isterie. Ceea ce este favorabil acordă și circumstanțe atenuante. Puterea este grăbită. Abuz prin impunere sau constrângere. Problemele materiale sunt de fapt probleme de conștiință.

Luna se afla acum în plin tranzit prin zodia Leu și va avea de împlinit acum două unghiuri pozitive și trei negative. Dacă adăugăm acestui raport și sextilul Mercur-Marte împlinit chiar de dimineață am fi tentați să credem că balanța se echilibrează, că cele bune le spală pe cele rele și că vom rămâne cel puțin într-o stare de confort, dacă nu de eficiență. Nu, balanța valorilor nu se echilibrează acum pentru că numărul unghiurilor benefice este egal cu cel al unghiurilor tensionate deoarece retrogradarea lui Mercur nu-i permite omului să se desprindă de regretul că ar fi putut obține mai mult dacă s-ar fi mobilizat, dar nici de nostalgia că avantajele trecutului au un parfum diafan cu care nu ne vom mai întâlni niciodată. Sextilul Mercur-Marte este despre administrare, nu despre evaluare. Cei care privesc înapoi își vor izbi o parte din sentimentele fragile de rigiditatea și indiferența celor pe care îi întâlnesc în această perioadă. De aici vor veni și invectivele, din această răsturnare, din nesincronizarea nevoilor individuale cu ceea ce este necesar să se împlinească în societate ca un eveniment comun mai multor oameni, mai multor destine. Realitatea interioară are această fragilitate acum pe care omul profund o va vedea ca pe o încercare impresionantă. El știe că dacă acum face față slăbiciunilor, dacă acum își depășește fragilitatea, ceea ce obține nu-i va mai putea fi luat niciodată. Astfel, fără să facă un prea mare efort, își dă seama că tensiunile exterioare sunt ecoul tensiunilor interioare pe care până acum le-a trăit cu implicarea omului rănit, nedreptățit, deposedat, pus să îndeplinească sarcini care îl depășesc. Acum apare pe acest tablou o nouă culoare și nu va conta că ne atrage atenția din curiozitate ori că ne trezește din nou speranța, ci este important că ne trezește din descurajare. În felul acesta descoperim că dramele din cauza cărora am vărsat atâtea lacrimi în ultimii ani nu sunt chiar așa. Spre seară, când se va împlini și opoziția Lună-Lilith această conștientizare va fi un fel de trezire dintr-o vrajă. Acest abur care ne indică stări se risipește și vedem, ca într-o reprezentare fantasy, formele subtile care au profitat de acest moment prelungit de fragilitate. Până acum minciunea ne-a provocat suferință, acum ea este hilară. Până acum abuzurile ne-au adâncit într-o stare de tristețe despre care am crezut că va fi veșnică, dar acum “nu pot – ul” de altădată devine “și eu sunt în stare”.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne promite realizări speciale, nu spectaculoase, redescoperirea confortului încrederii în sine, cu curajul de a cuceri lumea, speranța că dincolo de primul pas vom descoperi dansul care să ne redea și bucuria de a trăi frumos și simplu. Multe stări confuze își vor cere astăzi dreptul la viață, dar refuzul minciunilor pe care ni le spunem sau care ne sunt șoptite în cap de o voce vicleană simplifică mult parcursul.
La modul comun, acest tandem între unghiurile negative la care participă Luna și cele pozitive care devin puternice printr-o reinventare a trecutului fac trimiteri la calitatea întâlnirilor, la un mesaj pe care tocmai omul bine intenționat este tentat să-l răstălmăcească mai departe prin îndoiala ce nu-i este specifică, lăsând impresia că dorește să pedepsească pe cineva. Acest “mă îndoiesc pentru că vreau să nu te pot ajuta” se poate topi în “mai pot un pas”, iar dincolo de această ultimă picătură cele care aveau putere pentru că le-o dădeam simplu și cu implicare vor muri. Moartea lăcomiei prin înfometarea ei duce la virtute, însă cu cât ne apropiem mai mult de ea cu atât drumul devine mai greu și vocile care ne descurajează se aud mai tare. Ca în marile epopei ale lumii, cele care sunt desprinse, de asemenea, din experiențele conștientizate ale unor ființe remarcabile. Unele aspecte ale vieții le trăim rostogolindu-le, pe altele aruncându-le unii asupra altora, însă cu acesta va fi nevoie să ne îmbrăcăm. A ne îmbrăca acum cu foamea care ucide lăcomia nu este o pedeapsă, ci curajul pe care o mamă îl dovedește atunci când se aruncă în ape adânci pentru a-și salva copilul fără să se gândească la cât de distructive sunt forțele din ghearele cărora își dorește salvat pruncul. Citind aceste experiențe ni se par interesante, însă cunoașterea lor ne va fi accesibilă numai prin trăirea lor. Cu aceste experiențe nu ne jucăm, ci ne îmbrăcăm ființa adevărată pentru a distruge prin înfometare lăcomia care asfixiază lumina spiritului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la tristețile celor cu care intram în contact. Unii strigă pentru că sunt captivi în această lăcomie, alții pentru că au mai câștigat o luptă. Viața este ceea ce trăiești nu ceea ce-ți închipui că ai merita să trăiești. Acesta este Acum și Aici.

Se pune problema deviației de la un traseu inițial. Vorbele dulci sunt evitate. Agresiune pentru a dovedi putere. Ceea ce stă pe loc nu este neapărat un element pasiv. Sunt îndeplinite anumite cerințe exterioare.

Deși trecerea Lunii pe Fecioară ar putea să-i facă pe unii mai riguroși, poate chiar mai îngrijorați, ipostaza astrală a momentului nu va fi importantă doar prin această readaptare, ci prin dorința intensă de a repara ceva din ceea ce s-a întâmplat săptămână anterioară. Din fericire, ceea ce s-a întâmplat ieri, mai exact episodul de clarificare, ne va permite să vedem că mult mai important este ce conștientizăm, decât să profităm de un moment de neatenție al unui adversar sau al unui om pe care-l considerăm vinovat de ceva pe a obține ușor o victorie. Imediat ce Luna intră pe Fecioară va trece printr-un trigon cu Uranus, planetă intrată de curând pe Taur. Și această zi vine cu o ușoară lăcomie, însă nu atât de puternică ori de corozivă precum cea de ieri. Victoria obținută ușor și în modul acesta disproporționat este semnul că oricând putem cădea pradă acestei lăcomii care, la început este plăcută, dar care în timp întunecă zona de unde ne extragem puterea.
Cea mai simplă soluție pentru că aceste elemente să nu fie periculoase este să facem apel la ceea ce știm să facem foarte bine. Educația ne salvează și ea nu va permite niciunei situații să pară mai frumoasă decât este, mai generoasă, mai puternică. Această formă de întoarcere la realism este foarte potrivită mai ales că, în contextul acestei săptămâni, orice formă de instabilitate se termină prost, cu jigniri. Un om educat va fi acum calm și va ști cum să gestioneze până și situațiile neplăcute care îi creează mari neplăceri. Va avea puterea să accepte că pierderea este, înainte de toate, procesul prin care un loc este eliberat pentru a fi umplut cu altceva.
Prin urmare, 19 martie este ziua în care ne permitem să facem mai mult, însă nu și mai profund sau nu și mai constructiv. Mulți vor alege drumul cel mai ușor, cel mai simplu pentru a-și folosi energia în mod bizar, capricios. Chiar dacă vor fi destul de captivați de acest mod, răspunsul celorlalți nu le va permite să rămână prea mult în această zonă. Este ca luptă pentru supremație într-un grup. Cel mai puternic se impune. De aici înțelegem că ziua de față, dar și săptămâna în curs nu avantajează luptele de clasă, ci mai curând ni le arată pentru a le evita în cunoștință de cauză, pentru a vedea pe unde nu trebuie să mergem și de ce. Dacă în această perioadă Soarele nu ar fi fost pe final de tranzit prin Pești poate nota aceasta revendicativă, dominatoare ar fi fost mai periculoasă. Așa, găsim mult mai ușor resursele adecvate pentru a fi îngăduitori decât demonstrativi, protectori și liniștiți, decât acuzatori, chiar dacă îndreptarea atenției spre interior ne lasă impresia că suntem în fața unor întâmplări severe, că pierdem dreptul de a ne face remarcați, auziți. Vocea interioară este ascultată de cei care trebuie să o audă. De aceea, nonverbalul are acum o forță mult mai mare în a ne pune în valoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la gânduri. Când suntem în pace, nu risipim, ci ne conectăm la ceea ce ne sporește puterea adevărată. Este posibil ca, alegând această pace interioară, să lipsim dintr-o acțiune și, din obișnuință, să considerăm întâmplarea ca pe o pierdere. Pacea interioară respectă și valorifică acea putere pe care lupta (argumentata sau nu) o distruge.

Binele nu creează conflicte. Cel puternic este capabil să avertizeze. Atenționările sunt privite ca recomandări sau ca un ghid. Este ratat un moment bun. Progres prin ajutor. Decădere prin acordarea unei importanță prea mari frustrării. Problemele se rezolvă prin raportare la valori corecte ce vin din trecut. Descindere. Memoria este slabă. Rezbunare fără a ne pierde din putere. Relațiile amoroase sunt și pasionale, dar și frustrante. Se anunță vremuri mai bune.

Aceasta este ultima zi când Soarele va trece prin zodia Pești. Cu puțin timp înainte de a se încheia, Soarele va trece pe zodia Berbec marcând echinocțiul de primăvară. Până atunci, Luna va avea mai multe unghiuri de împlinit tranzitând ultimul sector al zodiei Fecioară, Marte va definitiva trigonul cu Pluton, iar Mercur sextilul cu Saturn. La prima vedere, suntem tentați să credem că este o zi de rezistență, însă, în realitate, este una care ne face atenți la recomandări pentru a nu repeta o schemă care a fost eficientă altădată și a pune în practică anumite atenționări și a le face să pară pentru ceilalți adevărate reguli ce trebuie urmate de toată lumea. Relația bună pe care Marte și Pluton o definitivează acum se referă cu precădere la acea dimensiune a succesului la care face referire și deviza generală a săptămânii. Totuși, retrogradarea lui Mercur va duce o mică eroare care va produce, în timp, erori mai mari în cascadă. Fie că ne lipsește astăzi o informație, fie că suntem cuprinși de gânduri sau mult prea atenți la stările sufletești pe care le avem, lipsim dintr-un moment important, părem deposedați de putere, de atenție sau de interes. Lucrul acesta va fi observat de cei care speculează greșelile celorlalți, de oamenii care întotdeauna își construiesc liniștea și confortul pe fricile celorlalți.
Dar lucrurile acestea nu vor fi foarte delicate pentru toți oamenii. Pentru mulți momentul de față înseamnă și curaj, explorarea unor dimensiuni noi sau desfășurarea pe mai multe nivele. Ar putea să fie cuprinși de anumite sentimente de răzbunare, în special acolo unde relațiile amoroase sunt delicate, acolo unde aceste sentimente au produs și conflicte sociale care i-au făcut pe cei în cauză se piardă bunuri, imagine, bani. Echinocțiul de primăvară aduce însă promisiunea unei transformări foarte bune. Prin trecerea Soarelui pe zodia Berbec, după ce aproape o lună de zile a lansat mesaje care ne-au adus multă confuzie, va fi privită ca o eliberare de o dramă personală căreia îi acordam o prea mare importanță. Unii ajungeau să dramatizeze pentru că primeau prea multe informații, erau bombardați de mesaje venite din partea celorlalți, de simțuri, de dorințele personale. O perioadă, din inerție, se vor mai simți așa, desigur, nu doar pentru că memoria a ceea ce am parcurs în ultima perioadă va fi în continuare activă, ci și pentru că până la răsăritul Soarelui din ziua următoare se va împlini faza de Lună plină.
Prin urmare, 20 martie ne vorbește despre gândurile care cer ordine, precizie, disciplină, dar care acum sunt mult prea ușor scăpate de sub control. Ajungem acum să ne justificăm propriile reacții invocând un moment de uitare, pasiuni ciudate, probleme pe care nu le-am rezolvat altădată și care sunt în continuare active în raport cu persoanele care ne atrag acum către o zonă conflictuală. Relațiile pe care Luna de pe ultimul sector al zodiei Fecioară le are acum cu celelalte planete sunt extrem de diverse. Practic, nu există un element personal pe care să-l luăm drept reper pentru a trece dincolo de această furtună. Îl vom găsi în exemplele pe care marile personalități l-au dat. Trigonul Marte-Pluton este cel care ne ajută să trecem dincolo de interpretarea personală a problemelor de acum. În felul acesta, înțelegem că nevoia de a demonstra ceva, chiar și că avem dreptate, când întreaga situație este de partea noastră, ține tot de un domeniu pe care ar trebui să-l evităm. Binele adevărat nu creează conflicte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda o mai mare importanță frustrărilor. Frustrările țin deschise răni care ar trebui închise, vindecate complet.

Pasiune. Complicațiile nu ne vorbesc despre educație. Zona personală este supusă unor factori care înșală. Este nevoie de răbdare. Acțiunile concrete depind mult de dorințe. Avem nevoie de echilibru. Ceea ce primim trebuie să fie egal cu ceea ce oferim. Progres prin înțelegerea dorințelor. Consolidarea propriei poziții prin împărtășirea binelui.

Prima Lună plină a primăverii, cea care se va împlini în această dimineață, când Soarele și Luna abia au intrat pe zodiile Berbec și, respectiv, Balanță, este una de autoeducație. În afară de această opoziție cu soarele, tot în dimineața acestei zile Luna va trece prin opoziția cu Chiron, apoi următorul aspect va fi un trigon cu Junon în dimineața zilei următoare. Dar ziua mai are câteva aspecte care ne vor pune curajul la încercare, dar ne va și ajuta să ducem mai departe idealuri ambițioase ori câteva demersuri asupra cărora nu am avut până acum modificări notabile. Câteva din cele care ni se par acum urgente au fost intuite în săptămânile din urmă, de aceea a trece imediat la acțiune, chiar de dimineață, înseamnă a ne apropia mai mult de ele. Din practică știm că sunt și persoane care doar vorbesc despre împliniri, nu și le doresc pentru că asta înseamnă să se schimbe, iar ele nu doresc. Realizările zilei de 21 martie nu li se adresează, chiar dacă aceste persoane primesc o putere suplimentară. Își vor folosi această forță pentru a dezechilibra, pentru a induce în eroare, pentru a-și face minciunile mult mai credibile. Aceste persoane vor activa prin careul Venus-Marte, adică nu vor vedea în situațiile pe care le parcurg oportunități sociale, rezultate pentru care au lucrat, ci doar conflicte care le accentuează dramele personale. Când se laudă vor spune că sunt ființe pasionale, sincere, dezinvolte și că marele lor defect este că au prea multă încredere în ceilalți, iar când dramatizează vor găsi întotdeauna un vinovat pentru toată suferința lor. Așa cum știm, acesta este un clișeu.
Un alt element important al zilei de 21 martie este cel susținut din punct de vedere astral de sextilul Venus-Jupiter. Se va vorbi, în special în a doua parte a zilei, despre egalitate, însă aceasta va face trimitere, ca și în cazul trigonului Marte-Pluton împlinit ieri, la un exemplu superior. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că planeta cu deplasare lentă se află în urmă, adică ea este cea care furnizează demersului energia activă. Resursele, motivațiile, energiile vin de acolo. Calitatea evenimentelor care se desfășoară acum sau care se finalizează cu momentul de față depinde foarte mult de stabilitatea pe un tronson pozitiv. Atât zodia Taur, cât și zodia Vărsător, gazdele planetelor Marte și Venus, protagoniștii acestor mesaje minunate, sunt semne fixe. Ele consolidează și dacă până acum ne-am preocupat de o educație bună ea va da rezultate care nu vor putea fi vreodată distruse.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre complicații pe care le putem soluționa foarte ușor și care ne duc la consolidarea unei poziții în raport cu lucruri bune pe care ni le-am însușit, pe care le-am cultivat sau pe care le-am dăruit celorlalți. Ceea ce ni se întâmpla acum este o formă de echilibru care nu înșală, nu păcălește, nu ascunde nimic. Totul este la vedere și, beneficiind și de influxurile Lunii pline, este și foarte intens.
La modul comun unghiurile acestea aduc mici compromisuri legate de documente, de mesaje scrise pe care o persoană dispusă să facă mult prea ușor un compromis le strică. Unii le strică intenționat pentru că doresc să atragă atenția, alții le strică pentru că sunt zăpăciți. Ceea ce se întâmpla acum, tocmai pentru că Marte se află într-o relație foarte bună cu Capul Dragonului, aspect care îi permite să medieze tendința nodurilor, este unul atât de clar, încât nu ar trebui uitat. Binele care se împlinește acum este rezultatul unui efort constructiv abordat de mult timp, iar eșecul de acum, suferința sau dezamăgirile pe care le vom parcurge în momentul de față sunt avertismente că, nu altele, ci acestea sunt reziduurile la care trebuie să renunțăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți ce anume se împlinește de la sine, ce anume vine spre noi ca un element gata elaborat și care sunt situațiile care au nevoie de remodelare. Dacă știm să facem diferența între acestea, vom putea aprecia și rezultatele minunate obținute acum ce nu vor putea fi distruse niciodată.

Avem nevoie de respect. Suntem supuși unei presiuni mari. Experiențele celorlalți nu trebuie ignorate. Suntem captivi într-o lume a dorințelor și a imaginației. Latura irațională se impune. Avem nevoie de concluzii pentru a înțelege cum anume suntem puternici. Îndrăzneala, puterea de perfecțiunea și dramatismul creează sentimente de insecuritate.

Întreaga zi va fi sub semnul conjuncției Soare-Chiron, aspect care aduce o importanță foarte mare neprevăzutului. În general, când apare această conjuncție, nu neapărat pe zodia Berbec, vorbim despre o înțelegere a nevoii de mai bine, o identificare a forțelor de care trebuie să ne folosim pentru a deveni mai eficienți sau mai puternici. Pe zodia Berbec ea aduce o tensiune sau nerăbdarea omului care știe care sunt etapele intermediare și pe care le consideră inutile. Lucrul acesta înseamnă pentru mulți o explorare a laturii negative, a structurii întunecate, a zonelor care țin de iraționalitate. Concluziile la care ajungem vor fi unele foarte bune, mature și de viitor, însă experiențele pe care le vom parcurge de-a lungul acestei zile nu vor fi deloc plăcute. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că aproape toată ziua vom fi în fereastra careului Lună-Axa Dragonului, desigur și a careurilor dintre Luna și planetele care trec acum prin zodia Capricorn. Ceea ce credem că știm foarte bine urmărim să punem imediat în aplicare, iar pe alocuri chiar greșim impunându-le celorlalți exemplele pe care le considerăm cele mai bune, propriile obiceiuri, propriile gânduri, propriile deprinderi. Celelalte unghiuri care se împlinesc acum sunt bune, însă mult prea sensibile, delicate sau prea volatile pentru a putea schimba această notă dramatică.
Scopul pentru care suntem puși în fața unei asemenea situații este de a ne maturiza, de a depăși o condiție umilitoare despre care am refuzat în săptămânile anterioare să vorbim. Unii vor considera că maturizarea vine prin a impune sentimentele lor celorlalți, prin a le arăta, fără a le oferi dreptul de a se opune sau de a medita la ceea ce văd, ceea ce pot ei mai bine să facă. Până la urmă, lucrul acesta este bun și pentru cel care face, pentru că vede limita a ceea ce poate să facă sau este permis, dar și pentru celălalt, pentru că vede care este experiența celui care face.
Prin urmare, 22 martie ne vorbește despre sentimentul de apartenență care poate însemna pentru unii renunțarea la luptă, iar pentru alții extrema cealaltă, adoptarea unor căi de atac ce ar putea să le permită într-un timp foarte scurt să câștige un capital de imagine foarte important. Există o latură irațională care se va impune acum foarte mult și omul profund va urmări cu foarte mare atenție. El va dovedi o mare capacitate de sinteză, și va putea acum să identifice ce anume din situațiile pe care le parcurge are statut de cauză și ce anume are statut de efect. Jocul acesta al succesului și al dramatismului îi face pe cei atenți și harnici să devină, pe zi ce trece, mai puternici. Acești oameni puternici nu-și vor pierde vremea vorbind despre consumul la care au fost expuși, ci vor face din reușita lor un rezultat care să tenteze pe oricine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că sensibilitatea îi face pe oameni nesiguri. Un om sensibil este puternic prin ceea ce simte, nu vulnerabil. Devine vulnerabil atunci când nu înțelege ceea ce simte.

Avem puterea să scoatem la lumină ceea ce este slab. Nu pierdem beneficiul așa cum ni se spune. Avem o tehnică la care apelăm, chiar dacă ni se spune că nu este bună. Neliniște profundă. Mințim pentru a evita un conflict. O mână o spală pe cealaltă. Talentul schimbă raportarea la viață. Educația abordată în ultima perioadă produce primele efecte ca protecție, progres, echilibru, vindecare.

Momentul acesta când Venus va trece prin conjuncția cu Luna neagră ne îndeamnă să luăm o hotărâre pe termen lung. Ni se pare că momentul acesta ne ajută să fim foarte categorici atunci când trebuie să scoatem la lumină o problemă. Unii vor considera că situația aceasta neplăcută pe care urmărim să o rezolvăm acum este legată de o vindecare, de o pasiune, de un proces metabolic, de o schimbare pe care nu am avut curajul să o facem până acum. Imediat ce Luna va trece pe zodia Scorpion va trebui să treacă prin opoziția cu Uranus și forma aceasta de practică va deveni ușor conflictuală. Și relația proastă dintre Neptun și Junon ne vorbește de faptul că suntem acum într-o perioadă conflictuală. De aceea, experiențele anterioare, cele care au avut mesaje atât de frumoase legate de protecție, progres, echilibrul și vindecare, nu doar din lunile din urmă, ci și din anii din urmă, ne produc acum o mare neliniște. Poate unii se gândesc la faptul că mesajele nu au fost corecte, că n-au reușit să interpreteze o recomandare așa cum ar trebui, că nu au fost ajutați să se mențină pe o zona progresului, să fie buni așa cum și-au dorit sau eficienți așa cum s-au așteptat ceilalți. Până la un punct, vorbim pe 23 martie despre apelul la un model de bune practici, însă este mai mult de atât. Avem nevoie în momentul de față să facem trimitere la ceea ce este matur, la o tehnică ce și-a dovedit în trecut eficiența, la o abilitate pe care un om simplu a reușit să o arate fără să aibă o pregătire specială în sensul acesta. Astfel, relația negativă dintre Neptun și Junon ne vorbește, nu doar despre o simplă neliniște, ci despre o mare minciună pe care am alimentat-o, pe care am spus-o, ceea ce va face întoarcerea la normalitate destul de dificilă. 23 martie este ziua când invectivele vor fi cele mai intense. Nu ne referim doar la cele pe care le primim, ci și la gândurile pe care le avem față de cei pe care-i considerăm vinovați de ceva.
Prin urmare, 23 martie ne vorbește despre o apăsare psihică, organică sau sufletească pe care nu am dorit în celelalte zile să o rezolvăm. Mulți vor avea senzația că participă la o resuscitare, că sunt scoși dintr-un mediu și plantați în altă parte acolo unde legile sunt altele. Ecuația astrală a momentului ne vorbește și despre o imitație, însă cei care nu abordează această zonă a vieții fac parte dintr-o gardă veche a nefericiților, iar ei au fost afectați suplimentar de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Ei nu au resimțit schimbarea și, deci, nici dramatismul ei, ci i-au recunoscut acesteia vibrațiile apăsătoare ce-i țin captivi de mult timp. Acești oameni nu pot crește prin recunoașterea unei greșeli, a unei minciuni, ci se adâncesc în neliniștea care le-a fost tot timpul o certitudine. Va fi destul de complicat să faci fața acestei presiuni, tocmai pentru că există o neliniște generală care ne cuprinde. Cineva reuși să tempereze această neliniște, nu să o ascundă, nu să o ignore, va putea să rămână în acea zonă a marilor beneficii. Nefericiții cu state vechi se vor lăuda azi cu maturitatea rigidității lor, fiind mândri că nu s-au schimbat pentru a nu fi acum afectați de presiunea exterioară, așa cum văd că se întâmplă cu alții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i judeca pe oameni după greșelile pe care le fac astăzi. Acum pot greși pentru că li se pare că totul este apăsător, ceea ce nu este reprezentativ sau edificator pentru stadiul în care se află.

Viziunea asupra vieții ne schimbă atitudinea despre boală. Învățăm să ne vindecăm singuri. Sunt identificate minciunile pe care le-am spus recent. Fricile ne îmbolnăvesc. Ne temem de binele care nu are contur. Picătura a umplut paharul. Exaltare. Ceea ce este trecător ne poate învăța mai multe despre durabilitate. Oamenii sunt judecați după avere.

Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre ceea ce ne reduce din putere, ceea ce ne demotivează, despre oamenii care ne judecă mult prea ușor după defecte sau care sunt atât de superficiali încât să nu vadă la cei cu care interacționează decât micile erori pe care să le exagereze. Finalul săptămânii ne aduce în fața unui succes doar dacă reușim să adoptăm o schimbare de atitudine, nu doar față de oameni, nu doar față de situații, cât față de ceea ce ar putea să ne distrugă, față de frică sau față de bani. O parte din gândurile pe care le avem acum merg în această direcție și ele ne pot învăța cum anume fricile pe care le-am avut până acum ne pot îmbolnăvi, cum ajungem să fim ființe nevrotice pornind de la grijile cotidiene, cum se poate ca această picătură denumită atât de modern “stres“ să ne poată duce atât de aproape de boli pentru care medicina modernă nu are încă rezolvare. Relațiile negative pe care Mercur le are cu Junon și Marte cu Luna neagră scot la lumină aceste puteri pe care omul le folosește împotriva sa. La început consideră că dacă își minte un prieten acesta îl va ierta, în virtutea relații va trece peste acest impediment, iar dacă nu-și onorează o promisiune atunci răul nu va fi atât de mare pentru că există un cadru general care-l protejează. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziune astrale, știm că oamenii aceștia care apelează foarte ușor la indulgența celorlalți vor să ascundă o cauză pe care nu o pot înlătura, un defect pentru care nu au încă soluții. În felul acesta, problema pentru care nu avem încă vindecare nu reprezintă o anatemă, ci efectul unui proces care, abia acesta, poate fi considerat o anatemă. De aceea, cei care se tem de lucrurile acestea bune tocmai pentru că ar putea să-i schimbe, de fapt nu sunt în stare să vadă consistența binelui, savoarea lui, rostul pe care îl are în această lume. Consecința acestei zăpăceli este o intensă dezordine, argumentată în diverse moduri: rațional, psihanalitic, ezoteric etc.. De această dată argumentul nu mai ține loc de calmant.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată care este viziunea reală pe care o avem despre viață, despre oameni, despre destin. Cei care au învățat până acum să aprecieze binele, vor arăta că vindecarea este posibilă și abordarea ei este făcută în absența sentimentului de frică. Ceea ce este nou nu va fi respins. Acolo unde ne întâlnim cu oameni care resping prea ușor avem de-a face cu o negativitate care îi face pe oameni mult prea interesați de avere, de onoruri, de imaginea socială, de aplauze, de succesul materiei pentru a ascunde cu reușita iluzorie un mare gol sufletesc. Cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem în această zi este să lăsăm pentru o altă perioadă a lunii sau a anului replicile, demersurile revendicative sau planurile de răzbunare. Relația proastă a lui Marte cu Luna neagră arată că sunt multe visuri pe care cineva ar putea să le exploateze acum dacă ne expunem sentimentelor conflictuale. Nu este o soluție nici să le ascundem, dar acum cel mai bun lucru este să nu permitem oamenilor care nu vor să se schimbe să intre în contact cu îndoielile noastre, doar pentru că în momentul de față omul care vrea mai mult trăiește mai intens zdruncinul acestei perioade. Așadar, nu totul este astăzi despre voință, ci este mai mult despre calitatea sincerității.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi de câte ori în viață am pierdut având reacții bruște, categorice, la supărare pe care le-am regretat. Nu neapărat că este un clișeu, dar și acum am putea fi la fel de cumpătați, la aceeași intensitate și cu aceeași determinare, însă am fi mai câștigați dacă rezultatul ar fi altul.

6 thoughts on “18 – 24 martie 2019

 1. Maria spune:

  Am o nelamurire si v-as ruga, daca vreti, sa ma ajutati sa inteleg ceva: teoria spune ca Luna Neagra induce o revolta la o presiune perceputa ca dominare. Sunt si situatii in care de fapt ne ajuta pentru a iesi dintr-un abuz dovedit? Se poate manifesta fie ca perceptie eronata, fie ca o intuitie, instinctiv buna, corecta? Si exista, astrologic vorbind, pozitii sau interactiuni care ilustreaza cele doua situatii? Multumesc.

  1. Nu există poziții standard în sensul acesta, ci doar cele care susțin „negația negației”, în care prima negație este a Lunii negre, iar cealaltă să fie un fundal sau o acțiune directă rezultată din unghiuri împlinite cu Luna neagră.
   Soluția vine din „Ce ar fi dacă nu aș face așa?”, nu ca teorie, ci ca practică. Negația negației aduce acest refuz al certitudinii obișnuitului ca o eliberare de traumă, de programe distructive, de engrame.

   1. Maria spune:

    Ahaa… 🙂 Multumiri!

 2. Saguna Paulina Iuliana spune:

  Va rog sa imi explicati semnificatia urmatoarelor aspecte din harta natala -Am Ascendentul in Pesti la 0,5 grade. Kiron R in Sagetator la 29 grade in casa a 10a in opozitie cu Lilith la 29 grade,in casa a 4a , in cuadratura cu Saturn in Fecioara la 26 grade,in casa a 7a , cu Marte in Gemeni la 24 grade in casa a 4a , cu NN in Pesti la 13,32 grade R in Ascendent si cu Luna in Pesti in Ascendent , practic este o cruce cosmica. Este o karma f grea in legatura cu partenerul de viata? Va dau datele mele de nastere – 24 iunie 1951 orele 23.03 , Giurgiu. La intoarcerea NN in 1988 am avut o tentativa de despartire de sot , datorata infidelitatii lui.In ultimii 9 ani, de la intoarcerea lui Saturn, viata mi s-a deteriorat enorm in relatia cu sotul infidel, culminand in 2015. Iar in 2014 si 2017 am avut chiar si interventii chirurgicale. Acum nu ma simt deloc bine din punct de vedere loco-motor, mai ales in urma tranzitului lui Kiron prin Pesti. Cu ce am gresit? Cum pot sa repar totul? In acest moment relatia cu sotul este extraordinar de buna. El se caieste si regreta cele intamplate. Am incercat tot felul de tratamente si tehnici de vindecare conventionale si alopate, dar degeaba. Credeti ca exista o cale de intelegere a cauzelor pentru a gasi un remediu? Postul si rugaciunile ar fi suficiente?
  VA rog mult sa ma ajutati cu un raspuns, fie si in particular , pe baza unei astrograme comandate si achitate intr-un cont bancar indicat de dvs. Daca este nevoie de mai multe detalii, va rog sa mi le solicitati. Va multumesc anticipat pentru sprijin.

  1. Este o problemă trangenerațională pe mândrie. Aceasta este energia care este folosită pentru succes și eșec.

   Cu alte informații nu te pot ajuta. Ar însemna consultație și eu nu ofer așa ceva.

 3. Ioana Binea spune:

  Buna seara,
  As vrea sa va semnalez o eroare, ca o infima mana de ajutor. Textele atasate saptamanii viitoare sunt din prima saptamana a lunii aprilie.
  Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.