4 – 10 iunie 2012

Săptămâna 4-10 iunie este o săptămână complicată de propriile decizii, de propriile alegeri, de propria instabilitate şi de ceea ce am construit în luna mai cu mintea sau concret prin acţiuni de promovare a propriei persoane sau de adjudecare a unor drepturi.
În această săptămâna avem parte de două ingresuri: intrarea lui Neptun în mers retrograd, marţi, şi trecerea lui Mercur în Rac, joi. Pe fondul acestora, Mercur, pentru că în continuare până pe 26 iunie, când va trece în Leu, se va deplasa foarte repede, împlineşte în această săptămână două trigoane, unul cu Saturn, de pe finalul Balanţei şi altul cu Neptun, de pe începutul zodiei Peşti, devenind distribuitor de lumină, promotorul multor complicaţii sociale sau mijlocul prin care vom căuta în aceste zile să ne găsim un loc în societate şi să ne facem remarcaţi. Acest triunghi regal atipic ne reduce posibilitatea de a gândi lucid şi ne blochează mentalul pe dorinţa de a câştiga, adjudeca un titlu, însuşi un drept, capta atenţia sau îmbogăţi. Succesul şi binefacerea acestei deschideri reprezintă, la fel ca şi agresivitatea şi careului Venus-Marte şi al celui dintre Soare şi Marte, elemente de factură karmică pe care le-am activat sau atras cu mintea printr-un joc al ideilor periculos ce l-am făcut în luna mai.
Luna plină de la începutul săptămânii ne va păcăli foarte tare la începutul acestei săptămâni. Vom crede că lucrurile s-au rezolvat, s-au aşezat într-o albie a lor şi mulţi, pe această convingere, vor cădea în păcatul de a se bucura de tristeţea sau necazurile altora. Întreaga săptămână drumurile sunt supuse riscurilor, complicaţiile fiind cauzate de întârzieri, pierderi de obiecte, întâlniri neaşteptate.
Trecerea lui Mercur de la Gemeni la Rac va fi percepută la mijlocul săptămânii ca o cădere în gol. Se va trece de la mobilitate mentală la drame, tensiuni afective, defulări şi toate vor fi integrate în cadrul evenimentelor acestei săptămâni fără să ştim cu precizie că problemele de aici ne vin. Cei care şi-au exersat sinceritatea, care pot privi în faţă adevărul şi pot convieţui cu el vor avea parte în această săptămână de ipostaze cu totul surprinzătoare. Minciuna îi va învălui şi pe ei şi vor gusta din satisfacţiile neadevărului pentru a înţelege mai bine la ce renunţă atunci când îl sfidează.
Aşadar, multe din evenimentele acestei săptămâni sunt înscrise într-un şir de evenimente, multe sunt programate şi etape finale se consum acum. Tocmai de aceea este important să privim cu maximă responsabilitate evenimentele minore ale acestei săptămâni pentru că ele ascund decizii personale, chiar şi atunci când totul pare să fie dictat de o forţă ascuns sau purtată de o mână nevăzută.

Începem săptămâna cu un aspect pozitiv (trigonul dintre Mercur şi Saturn) cu Luna plină, dar şi cu patru aspecte pe care Luna din Săgetător, le realizează cu Uranus (trigon), Chiron (careu), Marte (careu) şi Venus (opoziţie). Dacă Luna în Săgetător aduce o înclinaţie spre performanţă, nevoia de a încadra, efortul, orientarea, înclinaţia pe un făgaş pozitiv menit să faciliteze atingerea unor rezultate remarcabile, faptul că se împlineşte trigonul dintre Mercur şi Saturn când Luna se află într-un semn de stimulare ne ajută foarte mult să ne punem în valoare spiritul practic, profunzimea, înclinaţia spre a folosi mintea şi capacităţile intelectuale pentru a deveni mai metodici, mai prudenţi, mai erudiţi, mai respectuoşi. Acest moment de progres, de ridicare, de elevare, de eficientizare primeşte din partea luminariilor un elan puternic. Soarele şi Luna astăzi se întâlnesc într-o opoziţie pe axa Gemeni-Săgetător, o axă a cunoaşterii, şi va oferi evenimentelor acestei zile o forţă specială. Această forţă specială va fi vizibilă indiferent de tipul de activitate pe care îl vom săvârşi, că ne vom programa astăzi să mergem la o plimbare, să mergem în piaţă, să ne vizităm un prieten sau pur şi simplu să realizăm o călătorie virtuală pe internet sau o călătorie mentală, toate acestea se soldează în mijlocul zilei cu un eveniment neaşteptat. Acest eveniment ţine de înţelegere, cunoaştere, de profunzime, tine de folosirea acestora într-un domeniu practic chiar ţine de relaţia cu o persoană în vârstă sau cu ceea ce este trainic, durabil sau cu ceea ce a trecut deja testul timpului.
Există şi o componentă mai puţin plăcută şi aceea va fi vizibilă în relaţiile personale. Imediat după Luna plină, Luna şi Marte se întâlnesc într-un careu, asta înseamnă că şi Soarele se află încă în continuare în fereastra careului cu Marte. Este lesne de înţeles că aceste combinaţii, acest careu în T pe semne mutabile, generează conflicte de natură ideologică, tulburări în optica personală şi chiar decizii care vizează destinul personal sau o anume dezicere de scheme, planuri, hotărâi pe care le-am luat anterior. În mod paradoxal, această dezicere este motivată de faptul că anterior ne-am grăbit, nu am luat în calcul toate variabilele şi acum ne simţim îndreptăţiţi să modificăm, să reparăm această greşeală. Şi acum procedăm la fel, şi acum suntem la fel de grăbiţi ca atunci, cu atât mai mult cu cât următorul aspect de după acest careu între Lună şi Marte este chiar opoziţia dintre Luna şi Venus. În felul acesta, sectorul vieţii private este uşor zdruncinat de motivaţii şi tentaţii, de a ne comporta într-un anumit fel în societate, de a suporta anumite persoane, de a lucra cu anumiţi oameni sau de a socializa cu fiinţe pe care nu le agreăm.
Socializarea este un cuvânt pretenţios astăzi pentru că încă de dimineaţă Luna şi Chiron împlinesc un careu, asta înseamnă că vom avea probleme cu alegerile, nu doar cu deciziile. Vom avea probleme cu ceea ce se decide pentru noi, cu ceea ce ne este lansat ca provocare sau oferit ca sarcină profesională. Deci este complicat să invoci schimbul de idei sau de sentimente, adică pierderea timpului într-un mod plăcut şi uneori constructiv.
Prin urmare, prima zi săptămânii vine cu multe evenimente, poate chiar cu o serie de evenimente din cadrul aceluiaşi ciclu, care gravitează în jurul dorinţei de putere. Că această putere înseamnă informaţie, decizie sau că înseamnă, la modul concret, exprimarea la scenă deschisă pe un ton ridicat sau în forţă, fără a ne gândi deloc la consecinţe nu mai contează. Semnul progresului, aşa cum ni se va înfăţişa el astăzi, are inclus o componentă complexă. Combinaţia dintre simplu şi complicat, astăzi poate lua proporţii majore. Dacă în timpul nopţii aproape de ivirea zorilor Luna şi Uranus ne oferă posibilitatea de a intra în contact cu un suflu nou, să ne trezim odihniţi şi cu chef de activitate fizică sau intelectuală, de-a lungul zilei vom avea parte de multe distorsiuni, unele ne vin din sfera concepţiilor, a gândirii, a experienţelor de viaţă, altele sunt manifestate în mod concret: ni se interzice să ne deplasăm într-o anumită locaţie, să ne apropiem de o anumită persoană, poate chiar o persoană ne interzice lucrul acesta sau noi singuri ne interzicem prin prejudecăţile pe care le avem. Este mai mult decât sigur că astăzi prejudecăţile vor fi amestecate cu exemple de bune practici şi ne cam vor întuneca mintea. Pentru că nu vom da importanţă calităţii, ci a cantităţii sau a puterii, a exprimării în forţă, recomandarea pentru această zi este aceea de a face apel la bunul simţ. Bunul simţ nu numai că însumează exemplele de bune practici, dar conferă o anume ponderaţie faptelor, adică ceea ce ne trebuie mai mult astăzi.

Astăzi Neptun intră în mers retrograd până pe 11 noiembrie. Pe lângă acest aspect astăzi venus şi Marte se întâlnesc într-un careu, iar Luna pe ultimul segment al zodiei săgetător atingem momentul de maximum în două aspecte: sextilul cu Saturn şi opoziţie cu Mercur. Spre seară, de această dată din Capricorn, Luna are de împlinit un sextil cu Neptun. Întregul tablou al acestei zile este deci guvernat de Neptun: începem ziua cu un eveniment marcant în tranzitul acestei planete (intrarea planetei Neptun în mers retrograd şi sextilul Luna-Neptun). Asta înseamnă că ziua de 5 iunie va fi marcată de sentimentul că participăm la evenimente majore. Este vorba despre un sentiment supraevaluat, pentru că facem referire la o apropiere de iluzie. În această zi imaginaţia joacă un rol important însă într-un mod negativ. Careul dintre Venus şi Marte în mod firesc aduce asemenea altor aspecte care s-au consumat în ziua de ieri, tensiuni în cuplu, nemulţumire manifestată într-un zonă intimă, neputinţa de a înţelege oamenii, faptele lor, incapacitatea de a duce la bun sfârşit un demers, adică un fel de pierde vară asupra cărora oamenii nu vor medita, ci se vor lăsa în voia instinctelor.
Acest careu dintre Venus şi Marte poate duce la ceartă, o ceartă cu sine, cu un apropiat, pornind de la un cuvânt spus într-un context neadecvat. Astăzi suntem sensibili la ton, la mesaj şi foarte greu putem ignora cea ce considerăm că este nepotrivit.
Retrogradarea lui Neptun de anul acesta este un aspect încărcat de tensiune şi nemulţumire. Dacă privim momentul acestui ingress observăm plasarea ascendentului momentului în Vărsător şi transferarea întregii răspunderi pe umerii unui Uranus din Berbec prea impulsiv, prea agresiv în dorinţa sa de a reformula contextul social sau de a revoluţiona lumea. Asta înseamnă că tot ceea ce capătă înfăţişarea sentimentului astăzi este de fapt încărcat de resentiment. Nu doar astăzi se manifestă această tendinţă, ci aproximativ jumătate de an până pe 11 noiembrie când Neptun îşi va reveni din mersul retrograd. Fiind o planetă colectivă îndemnul său se adresează maselor, marilor grupări de oameni, rasei umane în ansamblu. Judecând după faptul că există în societatea o puternică determinare în a schimba, modifica, nu doar ceva personal, ci şi modul cum ne adresăm societăţii de a ne schimba într-un mod puternic şi agresiv locul pe care-l avem în această societate transferul puterii pe umerii lui Uranus înseamnă pentru următoarele luni o grea încercare pentru indivizii imaturi. Uranus în Berbec ca guvernator al acestei teme (intrarea lui Neptun în mers retrograd) se află pe axa interceptată Berbec-Balanţă. Asta înseamnă amplificarea crizelor, a relaţiilor personale, neputinţa de a înţelege omul şi tendinţa de a construi conjuncturi, situaţii iluzorii, de a spera în lucruri care nu pot fi realizate, de a pune pe seama speranţei sau a imaginaţiei întregul bagaj personal. Fuga de realitate va fi motivată azi într-un mod foarte complicat în aşa fel încât rezonanţa îşi va schimba direcţia din a apropia oameni care au idealuri reale în a apropia oameni care visează la fel de greşit sau de degradant. Într-un context atât de dinamic care se adresează grupurilor, careul dintre Venus şi Marte aduce astăzi o diversitate neplăcută, un incident minor în viaţa personală care schimbă starea, îi face pe oameni incomozi unii faţă de ceilalţi şi cei mai sensibili, cei care pun foarte mult pe cuvânt, intonaţie, mesaj şi care aşteaptă foarte mult de la ceilalţi, mai mult decât oferă au parte astăzi de drame. Trecerea Lunii în Capricorn schimbă registrul orientându-l spre calm, linişte, detaşare. Nu ne detaşăm de ceea ce este dificil în viaţă, ci ne detaşăm, în a doua parte a zilei, de ceea ce ne-am complicat singuri în prima parte a zilei. Adică astăzi ne căutăm de treabă, ne construim singuri probleme şi în a doua parte a zilei le rezolvăm ajungând în punctul în care eram dimineaţa, fără să câştigăm nimic şi, în general, fără să pierdem.
Prin urmare, ziua de 5 iunie ne introducem într-o dimensiune personală pe care cei mai mulţi dintre noi, în general, căutăm să o evităm. Asta înseamnă o înclinaţie spre disconfort, spre conflicte personale lipsite de relevanţă, stres, tendinţa de a refuza apropierea faţă de o persoană, faţă de un individ, tendinţa de a ne refuza un confort.
Această tendinţă se manifestă pentru că astăzi ne confruntăm cu situaţii şi probleme pe care nu am reuşit niciodată să le rezolvăm, nu pentru că nu avem puterea necesară, ci pentru că în contextul în care acestea se manifestă lansăm prea multe pretenţii. Suntem prea pretenţioşi sau avem foarte multe aşteptări, adică pretindem să primim mai mult decât dăm.
Evenimentul principal al acestei zile reprezintă intrarea lui Neptun în mers retrograd, iar asta înseamnă o înclinaţii spr eiluzii, spre fantezii, spre a ne implica în evenimente care nu au suport real. Începând de azi şi până pe 11 noiembrie oamenii vor încerca, atunci când vine vorba de originalitate şi independenţă să-şi construiască în minte un traseu care se va dovedi a fi departe de ceea ce se va întâmpla în realitate. Este greu de construit un ideal cu Uranus pe o axă interceptată, este greu de menţinut echilibrul, de a drămui viaţa cu responsabilitate şi respect, este foarte greu să păstrăm ordinea lucrurilor pe o asemenea conjunctură. Pentru a scăpa de pericolul distrugerii sau autodistrugerii oamenii se vor arunca asupra himerelor şi vor considera că nesimţind durerea sunt victorioşi.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a porni în acest traseu de aproximativ jumătate de an cu dreptul, adică de a da dovadă de maturitate şi înţelegere chiar din prima zi, refuzând conflictul şi tensiunea, refuzând iluzia, aplicând, aşa cum am fost îndemnaţi de multe ori în acest an, o negaţie negaţiei. Să refuzăm refuzarea durerii, adică să acceptăm să privind realitatea în faţă, indiferent cât de dură este şi să fim mulţumiţi pentru percepţiile pe care le avem pentru a înţelege că de fapt aceasta este baza de care ne folosim în aventura cunoaşterii. A înţelege că acesta este punctul de pornire reprezintă prima scânteie a cunoaşterii, primul pas pe drumul evoluţiei. Astăzi, şi nu doar astăzi, ci în următoarele aproximativ şase luni, ne vom aminti de proverbul “fiecare pasăre pe limba ei piere”.

Conjuncţia Soarelui cu Venus, astăzi, ar trebui să ne aducă evenimentele cele mai frumoase şi plăcute, o apropiere de gesturile rafinate, o socializare plăcută, însă faptul că Venus este retrograd ne duce în acea zonă socială unde să ne confruntăm cu evenimentele frumoase şi armoniase, dar pe care să nu le vedem aşa, ci cărora să le vedem aspectul dificil, stresant, sinistru şi să ne declarăm total nemulţumiţi de ceea ce vine spre noi astăzi. Conjuncţia Soarelui cu Venus în situaţia în care Luna tranzitează cea de a doua zi de Capricorn şi împlineşte, în general, aspecte pozitive, ne aduce azi multe evenimente fericite, multe prilejuri de bucurie, multe ipostaze care au menirea de a ne încărca pozitiv însă analizatorul schema de gândire pe care alegem să o folosim astăzi, înclinaţia, orientarea, vor fi răsturnate.
Asta înseamnă că evenimentele acestei zile nu sunt difcile aşa cum le percepem, dar vor dezlănţui multe din trăsăturile negative, în aşa fel încât un bine, o bucurie să o transformăm într-un conflict de proporţii. Singurul aspect negativ prin definiţie al zilei îl reprezintă careul dintre Lună şi Uranus şi este suficient de puternic şi de incisiv încât să răstoarne întregul sens pozitiv al direcţiei. În primul rând, Venus este retrograd şi ne diminuează abilitatea de a vedea frumosul în orice, ne îndeamnă spre risipă şi desconsiderare, spre refuz, şi în al doilea rând, pentru că Uranus în tranzitul retrograd al lui Neptun prin Peşti capătă o dimensiune socială importantă. Astăzi, toate evenimentele ce ţin de frumos, echilibru armonie, relaţii interumane vor fi văzute prin aspectul lor fatalist. Indiferent că ele se adresează relaţiilor de prietenie sau relaţiilor socioprofesionale astăzi gândim că finalitatea lor va fi una negativă. Vedem astăzi într-un gest frumos un interes, o intenţie ascunsă ca într-un proiect în care suntem invitaţi să anticipăm intenţia mai puţin corectă a unui individ sau grup de a se folosi de bunele intenţii ale celorlalţi. Asta înseamnă că indiferent cum vom privi situaţiile sau conjunctura se pare că o situaţie negativă, fie ea cât de mică, reuşeşte astăzi să răstoarne întregul.
Asta nu înseamnă că va fi o zi rea, o zi proastă. Nu! Înseamnă că va fi o zi în care vom parcurge anumite pierderi, anumite conflicte sau, mai exact, incidente, care nu sunt ample şi care nu vor distruge nimic din sfera realizărilor personale, dar care vor colora tendinţele acestei zile în aşa fel încât bucuria să nu fie întreagă. Cei mai mulţi vor parcurge o reeditare a unor conjuncturi care s-au manifestat în luna mai, vor avea parte de o tensiune, de o nemulţumire, de o rememorare negativă, ca şi cum cineva le selectează evenimentele şi îi obligă să trăiască din 20 de întâmplări care le ies în cale astăzi una singură pe care au retrăit-o, poate chiar de mai multe ori, şi care de fiecare dată s-a soldat cu aceeaşi finalitate. Astăzi sunt pe punctul de a reedita acest eveniment de a se reîntâlni cu o persoană, de a deschide din nou discuta, de a încerca din nou să rezolve o problemă, să atingă punctul final într-un demers şi rezultatul să fie acelaşi. Pentru că retrogradarea lui Venus îi îndeamnă pe oameni să facă gesturi care să-i ducă spre drame emoţionale percepţia evenimentelor de astăzi va fi încărcată de această componentă. În loc să vedem partea plină a paharului, ne plângem că murim de sete pentru că s-ar putea să nu ne potolim setea cu conţinutul pe care-l avem în pahar.
Prin urmare, ziua de 6 iunie, deşi chiar de dimineaţă vin cu o tensiune aparte, pare să ne confere un anumit tonus, o vitalitate, o abilitate, o înclinaţie în a percepe viaţa cu bucurie şi destindere chiar dacă cei mai mulţi vor da dovadă de lăcomie sau se vor arăta atotcunoscători în ale vieţii. Vrem să rezolvăm totul dintr-odată, vrem să le facem după cum ştim că se rezolvă lucrurile, dăm dovadă de inflexibilitate şi toate acestea în crescendo, până spre seară, ne vor lăsa impresia că toate lucrurile care s-au întâmplat astăzi s-au sfârşit prost.
Ziua de 6 iunie vine pe fondul acestor drame cu un factor de decizie. Aceste evenimente care se tot repetă au integrate o componentă interesantă. Ea este legată de înţelepciune, de o încercare pe care universul ne-o lansează pe care propriul nostru destin ne-o lansează pentru a ne întări, a ne căli voinţa, sextilul Luna-Chiron fiind direct răspunzător de toate acestea.
Dacă toate celelalte evenimente sunt încărcate de o componentă subiectivă, acest sextil dintre Lună şi Chiron se detaşează de subiectivitate, de ceea ce se manifestă astăzi, oferindu-ne acea intuiţie de moment, acel îndemn, acea mână nevăzută care ne îndeamnă să mergem pe drumul cel bun sau să alegem un anume obiect din jur care ne va proteja în a doua parte a zilei sau în celelalte zile ale săptămânii. Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi viaţa prin simplitatea gândirii, de a nu o complica prin raportare la ceea ce s-a-ntâmplat. Chiar dacă există o componentă care ne sugerează că anumite elemente se repetă şi deci finalitatea trebuie să fie aceeaşi este important să dăm dovadă astăzi de înţelepciune şi să privim totul prin timpul prezent nu prin încărcătura sau mesajul a ceea ce s-a-ntâmplat şi nici prin perspectiva a ceea ce considerăm, pe baza a ceea ce avem în jur, că se va întâmpla.

Ziua de 7 iunie devine importantă printr-un eveniment major al acestei luni şi anume trecerea lui Mercur în Rac. Acest moment este încadrat de două aspecte pe care le împlineşte cu Junon (sextil) şi cu Jupiter (trigon) ceea ce conferă acestui tranzit, acestei ipostaze de graniţă, un caracter social, un caracter benefic, unul binefăcător de reparare a unui deficit, de reevaluare a unei activităţi cu un rezultat bun. Toate acestea se împlinesc pe ultimul segment al tranzitului Lunii prin exil (Capricorn). Ziua debutează cu un careu între Lună şi Saturn, chiar la ivirea zorilor, şi ne lansează avertismente cu privire la un pericol care ne urmăreşte astăzi. Acest pericol este mai mult sugerat şi poate apărea doar în situaţiile în care un individ este constrâns de contextul social sau personal să se aventureze la drum. Nu orice fel de drum şi nu unul care implică trecerea peste un obstacol, peste un pod, peste o apă sau chiar parcurgerea unui traseu aerian. Acest pericol ţine mai mult de sfera emoţiilor şi se manifestă sub forma unei discontinuităţi, sub forma unei erori de calcul în privinţa costului deplasării, a timpului, a duratei acesteia referitor la condiţiile de cazare sau chiar auspiciile sub care se va desfăşura etapa finală a aceea ce programăm astăzi.
Acest semn al pericolului nu este la voia întâmplării şi nu apare în absenţa voinţei personale. Există un element personal care dictează această suită de evenimente, aceste încurcături, care permit acestor situaţii mai mult sau mai puţin penibile să se cuibărească şi în acest şir de evenimente să producă efecte negative. Ceea ce ne rămâne nouă din această zi reprezintă mai mult o impresie, un zgomot intens, unul de fond asemenea unei muzici plăcute sau a unui sunet agasant, cel care se desprinde din peisajul care se construieşte în jur şi care lasă impresia individului că nu poate fi modelat. În felul acesta, relaţiile interumane se construiesc fie pe dorinţa de a aprofunda o relaţie sau pe dezlănţuirea unei curiozităţi majore. Totul se construieşte într-un chip nou, într-o formă artistică, poate chiar estetică, graţioasă cu scopul de a ascunde un deficit. Acest deficit care ne va fi ca o umbră în următoarele 19 zile, cât va dura tranzitul lui Mercur în Rac, are înfăţişarea suspiciunii. Timp de 19 zile vom fi suspicioşi că ceva nu merge bine, relaţiile sunt supuse riscului, că orice eveniment se poate sfârşi într-un mod neplăcut şi toate acestea ne ştirbesc din bucurie, din încântare sau ne amplifică şi mai mult teama ori regretul.
Pe acest tranzit ne aducem aminte de rănile sufleteşti, de necesitatea utilizării memoriei sau a cuvintelor, dar mai ales înţelegem cat de important este să apreciem istoria personală, a familiei, istoria statului, adică rădăcinile. Rădăcina este un element important în acest tranzit şi spre ea ne vom îndrepta toată admiraţia care se naşte sau tot dispreţul care, deopotrivă, apare din experienţele de viaţă.
Prin urmare, ziua de 7 iunie este o zi plăcută pentru că nu ne surprinde prin evenimente despre care să nu putem lansa păreri şi pe care să nu putem să le încadrăm în regulile deja stabilitate. Cu toate acestea, ceea ce recunoaştem din ceea ce ni se întâmplă astăzi, reprezintă elementul greu al existenţei, bagajul care ne trage în jos, care ne ţine captivi într-o stare sufletească inutilă şi care trebuie utilizată în raport cu celălalt. Faptul că Mercur îşi schimbă semnul (trece în Rac, zodie guvernată de Lună) când Luna se afla în exil, înseamnă că aceste informaţii care vin spre noi, aceste drame, aceste evenimente scufundate efectiv în gânduri sau trăiri au nevoie de un personaj, de un oponent, de celălalt, dar mai ales au nevoie de a fi utilizate eficient pentru a fi eficiente, pentru a susţine sau ajuta o persoană, un individ, un grup sau chiar societatea.
La fel ca şi ultimele tranzite ale lui Mercur prin Gemeni şi respectiv Taur, şi în cel din Rac Mercur se grăbeşte. În 19 zile parcurge tot semnul şi se apropie de Leu, zodie în care va avea o perioadă de retrogradare (15 iulie -8 august). Asta înseamnă că acum parcurgem a treia etapa pentru a ne pregăti sufleteşte, de această dată material sau informaţional, cum s-a întâmplat anterior, pentru a face faţă evenimentelor care vor veni spre noi în vara acestui an.
Prin ceea ce simţim sau chiar, unii dintre noi, anticipăm în această perioadă nu ne pregătim pentru vremuri periculoase, pentru un tranzit al verii complicat, negativ sau periculos, ci ne pregătim să facem faţă unor evenimente importante. Dacă un astrolog ar susţine “Acum ni se spune că la vară vom fi invitaţi să construim ceva important, să punem baza unui proiect” nu vom crede cu toate că timp de 19 zile vom avea nenumărate dovezi de acest fel pentru că ne vom situa la graniţa dintre natura informaţională pe care o lansează Mercur în Gemeni (domiciliu) şi cea volitivă pe care o lansează Mercur în Leu (cădere). Acum se află pe falie, pe sectorul care delimitează cele două zone, pozitivul şi negativul, şi acum vom fi inspiraţi, vom primi din abundenţă informaţii, stări, energie, putere, vitalitate pentru unii chiar stări spirituale adânci, pentru a ne pregăti şi prin această şcoală să facem faţă evenimentelor care vin spre noi în vara. Tocmai de aceea, recomandarea pentru această zi este aceea de a privi lucrurile simple din jur cu o maximă de seriozitate, toate conţin fărâme ale experienţelor noastre, nu doar pentru că le percepem într-un anumit fel, poate chiar diferit faţă de ceilalţi, ci poate pentru că sunt impregnante cu emanaţiile oamenilor cu care intră în contact şi deci fac parte integrantă din existenţa umană. A le anula existenţa înseamnă a ne desprinde de ele. Cei care au nevoie să se desprindă de propriul trecut vor considera aceasta o oportunitate minunată. Cei mai mulţi însă care nu privesc evoluţia spirituală ca pe o necesitate vor percepe orice separare de trecut cu o mare durere.

Careul Soarelui cu Marte accentuează astăzi ceea ce este mai dificil şi mai greu din energia acestei săptămâni. Acest unghi duce spre conflict, spre reacţii iraţionale, spre a sfida sau a combate cu agresivitate ceva sau pe cineva fără a uza de un argument. Asta înseamnă dezordine şi a lucra în dezordine înseamnă a răni pe cineva sau propria existenţă şi toate acestea generează evenimente haotice lipsite de raţiune de bun simţ şi marcate de tensiune.
De asemenea, ne putem aştepta ca pe acest unghi anumite probleme legate de sănătate, în special cele neurologice sau cele legate de funcţia hepatică, de absorbţia substanţelor nutritive la nivelul intestinului subţire să nu funcţioneze corect. Sextilul Lunii cu Capul Dragonului şi implicit trigonul cu Coada acestuia ne demonstrează că orice rău se poate sfârşi bine sau orice element negativ are un sâmbure pozitiv. Această dualitate, aşa cum se manifestă ea astăzi este plăcută, tonică, însă ea merge foarte mult în direcţia unei deziceri. Astăzi vom fi tentaţi de grup să ne dezicem de idealurile comune, să punem negaţia în orice element, oricât de mărunt ar fi, şi să dovedim prin aceasta un comportament mai puţin corect. Până şi pacifismul tăcerea, respingerea, ezitarea, sunt interpretate astăzi ca mijloace, modalităţi de revoltă, ca instrumente de care uzează cel care doreşte să protesteze. Această notă de revoltă se încadrează bine în vibraţiile lui 2012 şi ne sugerează pentru prima dată atât de clar că luna iunie este foarte importantă, cu o miză foarte mare pentru elementul personal. De aceea astăzi suntem în stare să facem şi să spunem lucruri grave, dar care au darul, menirea, să aducă la lumina acele elemente negative de care o persoană sau un grup trebuie să se debaraseze. Fie că aceasta înseamnă o retrospectivă, fie că asta înseamnă a critica o frustrarea sau o persoană care îi defulează nemulţumirile pe stradă, toate acestea au ca scop modificarea conştiinţei de grup. Unii nu percep acest lucru, nu sunt conştienţi că faptele lor modifică egregorul grupului, nu sunt conştienţi că impactul pe care-l au îi influenţează puternic şi ireversibil din jur, însă simt că se întâmplă ceva. Acel ceva astăzi nu poate fi definit pentru că el este trăit cu mare intensitate şi are inclusă ca trăsătură de bază revolta. Acest unghi dintre Soare şi Marte în viziunea unor astrologi reprezintă un semn de descindere militară. Este puţin probabil să se aplice această observaţie într-un cadru general. Mai curând acest careu dintre Soare şi Marte reprezintă o revoltă faţă de orice autoritate, nu neaparat prin mijloace militare. Numai ce este intuită, observată sau mimată, orice autoritate astăzi este sfidată, criticată, acuzată şi sunt mulţi care abia aşteaptă un prilej, cum este cel de azi, să-şi exprime nemulţumirea şi frustrările acumulate pe alte unghiuri sau poate cu care s-au născut, în aşa fel încât întregul ansamblu al zilei de 8 iunie să fie unul mai puţin bun, mai puţin corect.
Prin urmare, ziua de 8 iunie poate deveni o zi de tristă amintire. Chiar dacă multe dintre cele care se întâmplă azi au o aparenţă plăcută, până şi retrospectiva pare să se desfăşoare în nişte parametri uşor de acceptat. Orice scânteie de revoltă, nemulţumire, reproş, opoziţie degenerează şi poate produce evenimente care să scape de sub control.
Până şi cei pacifişti, calmi, liniştiţi, azi simt că îi împinge ceva spre ceartă, spre a reproşa, simt că starea sufletească le este schimbată sau, cum spun iniţiaţii, le scade vibraţia, şi nu pot să facă nimic. Se mulţumesc trecând de la o stare la alta, se mulţumesc făcând efort, alergând sau întâlnindu-se cu prietenii însă nu pot schimba nimic din această stare generală. Nu se întâmplă ca pe alte unghiuri care predispun o intoleranţă faţă de orice intervenţie exterioară. Astăzi prietenii, anturajul, tot ceea ce ne înconjoară, poate chiar idealurile personale sau orice provocări ale destinului au impact asupra destinului personal ne modelează într-un mod ireversibil, dar nu suntem în stare să vedem, ci doar să simţim şi foarte puţini vor fi cei care vor recunoaşte, fără să poată explica acest lucru.
O ploaie de acuzaţii pare să se îndrepte spre punctul cel mai vulnerabil, al individului, grupului său societăţii şi tocmai de aceea recomandarea vine spre a ne canalia energia spre o activitate constructivă. Chiar dacă simţim astăzi că ne explodează capul, că picioarele se mişca singure sau că ne enervam din orice lucru, oricât de mărunt ar fi, cum nu s-a-ntâmplat în zilele anterioare să ne amintim că exista un unghi negativ între Soare şi Marte care lansează energii ce nu pot fi controlate fără transmutare şi sublimare. A transmuta şi a sublima o energie când Luna şi Venus sunt în trigon înseamnă a munci pentru un scop nobil. Totuşi, Venus este retrograd, asta înseamnă că scopul nobil poate fi formulat subiectivi şi până la urmă se va dovedi a nu mai fi atât de nobil. Nu mai are importanţă, ci esenţial este pentru această zi să ne controlăm impulsurile şi să fim oameni corecţi, drepţi, echidistanţi şi să nu privim acolo unde se aşează urâtul şi nici să nu spunem lucruri pe care într-o stare firească obişnuită de conştiinţă le-am regreta.

Ultimul sector al zodie Vărsător ne aduce o folosire neadecvată a libertăţii de exprimare. Azi Mercur şi Neptun sunt în trigon şi în mod obişnuit am considera că vom avea parte de o zi încărcată de inspiraţie şi susţinere. Pentru că Mercur este foarte grăbit în tranzitul său, iar Neptun se află în mers retrograd, binefacerea acestui aspect vine mai curând dintr-o folosire eficientă a rezultatelor din zilele anterioare. Se va pune deci probleme unei analize, a unei cercetări pe care unii o vor face pentru a se ridica deasupra grupului, pentru a-şi însuşi un drept pe care fără o intervenţie nu l-ar fi obţinut.
În afara trigonului cu Saturn, de asemenea retrograd, semn al dispreţului faţă de incertitudine, corupţie sau imoralitate, Luna împlineşte azi numai aspecte negative, adică trei careuri cu Lilith, Junon şi respectiv Jupiter. Acest careu în T, ce o are pe Lună drept planeta focar, ne pune în posturi delicate. Implicând semnele fixe în aspect, se va pune azi problema unei pierderi, a deficitului de înţelegere, al unei conjuncturi pe care unii să o folosească pentru a lăsa impresia de putere sau dominare.
Visele, speranţele constituite pe baze incorecte ne duc într-un sector pe care l-am privit cu reticenţă sau chiar l-am respins. Pentru că misiunea fiecărui om în această lume este să-şi extindă câmpul conştiinţei şi, prin această elevare, să-şi anuleze condiţionările karmice, cel mai puternic imbold al acestei zile, când Mercur şi Neptun ne vor vorbi despre karmă şi despre condiţionările ei este acela de a ne petrece cât mai mult timp în compania persoanelor elevate spiritual sau în solitudine.
Prin aceste două trigoane (Mercur-Neptun şi Lună-Soare) îndemnul spre a ne trăi bucuriile intense sau de a ne adânci în supărări apăsătoare, adică de a da curs unui extremism periculos este unul dificil de evitat în această zi. Pentru că Luna şi Lilith, prin careul lor, mediază fuziunea celor două trigoane, o indecizie, o minciună, o tentaţie, privite în mod singular sau toate deodată, au menirea de a se constitui ca declic în această construcţie socială.
Acest element care poate crea sau distruge după direcţiile spre care ne îndreptăm ne pune azi într-o mare dificultate. Dacă ne vom îndoi de cele mai sincere sentimente, dacă ne vom frământa azi cu dileme asupra cărora nu am revenit de mult timp şi dacă rezultatul nu este cel pe care îl aşteptăm să nu ne mire. De asemenea, să nu ne mire dacă azi ne vom dovedi mai atenţi ca niciodată, mai categorici şi hotărâţi în deciziile noastre, reci, de gheaţă, aşa cum este Neptun, caustici, persuasivi aşa cum este Mercur în Rac pentru că aceste planete îşi dau mână azi pentru a ne învăţa că există şi această latură a vieţii şi nu este deloc de neglijat. Unii poate chiar au nevoie de un asemenea momente, poate chiar duc lipsă de această puţină condiţionare pentru a observa că viaţa este construită din elemente perisabile şi esenţialul este de asemenea ascuns printre aceste iluzii plăcute sau dureroase.
A încerca să modificăm schema de acţiune, să aderăm la o structură doar pentru a ne atenua din durere, doar pentru a ne ne hrăni speranţa, doar pentru a ne mulţumi cu inflexibilitatea, privită de unii ca stabilitate, doar pentru a câştiga respect prin mister, prin ocultare se va dovedi azi o greşeală.
Prin urmare, 9 iunie este o zi de tranziţie. Chiar dacă unii vor avea impresia că se întorc înapoi cu mintea, cu sufletul sau chiar fizic, multe din cele pe care le facem azi au o finalitate îndoielnică. Azi ni se întâmplă ca în procedeul de reducere chirurgicală a stomacului pentru a diminua greutatea corporală. Acest mijloc de a mutila corpul doar pentru că nu se poate abţine de la poftă, doar pentru că ea este stăpână, reprezintă un exemplu clar că întregul ritm de viaţă se schimbă printr-un procedeu răsturnat, printr-o manevră care implică o acţiune invazivă.
Componenta emoţională are pentru propria existenţă o influenţă puternică şi puţini vor fi cei care îşi vor abandona propriul stil, propriul Eu, propriul Ego pentru a se implica în acţiuni altruiste. Viaţa este un semn al creşterii personale şi o dovadă a propriei maturităţi. Ea, în sine, nu reprezintă decât că poate fi pentru o clipă dovada şi, evident, încununarea a ceea omul reprezintă.
Să fii puternic, să îşi depăşeşti limitele reale, să-şi pui tot sufletul într-un demers şi apoi să te îndrepţi spre alte izvoare ca şi cum totul începe acum, ca şi cum nu ai făcut nimic esenţial până acum şi toată puterea personală se pune acum în acţiune, reprezintă semnul unei maturităţi reale, susţinută pe experienţă personală, pe cunoaşterea personală nu pe simţul venit din anturaj, care ar putea fi, la un moment dat, influenţat de elemente karmice, de un anume factor de ordin exterior.
Când Fericitul Augustin a spus “există în noi ceva mai adânc decât noi înşine” s-a referit la această dimensiune misterioasă a vieţii care există într-un paralelism periculos, încărcată de sacrificiul pe care marii iniţiaţi sunt dispuşi să-l facă pentru orice muritor, dintr-o largheţe sufletească, dintr-un îndemn subtil de a iubi orice. Mercur în Rac în trigon cu Neptun în Peşti reprezintă, înainte de toate îndemnul de a iubi orice şi de a trăi această iubire cu implicarea şi dăruirea unei fiinţe superioare. Pentru că totul este relativ, noi, la rândul nostru, pentru un anumit segment al creaţii, reprezentăm superioritatea şi dacă reuşim să ne exprimăm după modelele superioare pe care noi, la rândul nostru, le avem, înseamnă că am atins curajul de a trăi viaţa într-un chip nou, pentru că viaţa este ceea ce trăieşti. Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta în adâncimea sentimentelor rostul evenimentului, nu în eveniment calitatea sentimentelor pe care “se presupune” că trebuie să le avem.

Ultima zi a săptămânii se înscrie în suita de evenimente sociale pe care întreaga săptămâna le-a predispus. Azi Luna se află în prima ei zi întreagă de Peşti şi are de împlinit şase aspecte. Astfel, de la conjuncţia cu Neptun, împlinită la ora 4:08, la careul cu Venus, împlinit la 22:15, ea mai împlineşte un careul la Axa Dragonului, un trigon cu Mercur, un sextil cu Pluton şi o conjuncţie cu Chiron. Toate acestea ne îndeamnă spre reculegere şi autoanaliză, spre a căuta răspunsuri într-o zonă cunoscută, unde credem că avem cele mai multe şanse pentru a ne ridica gradul de înţelegere sau a ne spori uşurinţa cu care relaţionam.
Dacă în zorii zile conjuncţia Lună-Neptun ne poate sugera că experienţele anterioare ne-ar putea fi de folos azi, cei care se trezesc înainte de răsăritul Soarelui şi se gândesc profund la greutăţile vieţii, la cele care ne inundă azi, la complexitatea deciziilor, se vor consuma degeaba. Azi evenimente par să urmeze un alt curs decât cel pe care l-am stabilit, mergând mai mult pe decizii eronate, pe probleme care nu ţintesc autodizolvarea, ci înmulţirea lor, deci care nu trec în neant cu această zi, ci de abia încep.
Unora, 10 iunie li se va părea o zi care continua trăsăturile zilei anterioare, însă ea împlineşte aşteptările lunii mai, împreună cu toate semnalele pe care le-am primit de luni şi până acum. Unii pasionaţi de astrologie se gândesc la faptul că doar câteva aspecte pe care Luna le împlineşte în fiecare lună nu pot predispune o serie de evenimente care vor acţiona în arc de timp, făcând legătura între trăsăturile lunii mai şi cele de acum. Îndrăznesc să-i contrazic pentru că acestor aspecte li se alătura aplicaţia opoziţiei lui Mercur cu Pluton, cea care ne încurajează să spunem lucruri grave, să gândim împotriva curentului aşa cum anterior, cu câteva săptămâni în urmă, lucram cu toate forţele pentru a ne construi un viitor. „A lucra”, în mai, a însemnat devenire personală, iar acum suntem în postura de a ne gândi mai mult la consecinţele gândurilor noastre, la eleganţa şi puterea de cuprindere, la forţa compromisului care poate lua, prin Lună în Peşti, înfăţişări îngrozitoare. Lecţiile vieţii sunt însă mai complexe decât citim noi în cărţi. Tocmai de aceea ni se cere experienţă, lucru, aplicare, exerciţiu, tocmai de aceea evenimentele povestite de alţii, oricât de practice ar fi, se înscriu tot în categoria celor teoretice. Viaţa se scrie singură şi ea nu este practică decât pentru cel care o trăieşte. Dacă în luna mai am considerat că devenirea personală înseamnă „a teoretiza”, acum ne vom trezi încurcaţi în definiţii care nu mai pot fi aplicate, constrânşi de teoreme cărora nu le mai găsim echivalentul în realitate şi jucăm la risc pe o scenă socială în care rezonanţa, cea pe care am tot invocat-o în ultima vreme, ne apropie de cei care trec prin aceleaşi situaţii. Aşa că, atunci când riscăm, avem în jur oameni care risca şi ei în acelaşi registru şi cu aceeaşi miză, iar când ne resemnăm, în jur ne apropiem de oameni care au parte de aceleaşi evenimente. Cei care doresc să-şi privească viaţa prin prima gândirii practice, care se trezesc în zori şi simt bucuria unui răsărit, adică emanaţiile tatvelor de dimineaţă, privesc lumina zilei cu o încântare mistică. Privirea lor nu străpunge decorul, ci îl mângâie cu blândeţe pentru că ea este susţinută de gândul cuvios că o nouă zi înseamnă o nouă şansă de a face ceva, de a adânci căutarea, de a descoperi de ce ne-am trezit fizic şi de ce mintea caută să se extindă prin imagine sau percepţie.
Unora aceste lucruri li se vor părea abstracte, însă ele nu sunt aşa. Cel care a meditat la lumina subtilă, care a încercat măcar de câteva ori în viaţa sa vizualizarea cu lumina albă, s-a jucat cu imaginaţia, a căutat să simtă forţa subtilă a focului sau, mai mult, a încercat să găsească în tumo liniştea şi împăcarea cu propriul Eu va şti că a privi cu blândeţe şi a mângâia prin lumina ochilor decorul este o realitate şi, pentru un iniţiat, o formă de a se apropia de oameni, de obiecte, de anturaj.
Acestora azi li se va evapora aura mistică şi vor fi privite printr-un materialism feroce. Prietenia va trebui dovedită, împărtăşită, iar generozitatea să se desprindă de cuvintele pentru care nu plătim nimic dacă le oferim. Riscul de a ne trezi în conflict este unul foarte mare şi puţini vor fi cei care vor realiza că, de fapt, acest conflict îl au cu ei înşişi, cu propriile reziduuri, cu propriile insuccese şi, deci, cu propriile frustrări.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi de generozitate, însă nu în sensul pozitiv, nu prin deschidere, apropiere sau expansiune, ci prin aplicarea perceptelor, a teoriilor, a tot ceea ce am învăţat. Se va pune azi problema voinţei, a înţelegerii dar dintr-o perspectivă complicată a vieţii. Ideile şi teoriile cu care ne-am delectat anterior, acum s-ar putea să nu mai valoreze două parale şi drumurile să se scurteze într-un mod neaşteptat. Surprizele apar în a doua parte a zilei când Luna şi Chiron se întâlnesc într-o conjuncţie, când apar noi valuri de alegeri, noi convingeri se ridică din umbră şi când rezervele cu care suntem obişnuiţi de zodia Peşti se ridică şi ne invadează. Spre finalul zilei, careul Luna-Venus aduce nemulţumiri mulţumiţilor, crize de personalitate celor care au păşit într-un con al victoriei şi care acum se lăcomesc şi nu-şi mai cunosc limitele.
Toate acestea ţin de lecţiile de viaţă, de căutarea unui mod prin care să ne purificăm firele destinului, să ne apropiem de acea stare de confort, de acea mulţumire pe care o deţine persoana care abia trezită din somn simte că mângâie totul în jur cu privirea, nu împunge.
Recomandarea pentru această zi de mare graţie existenţială este aceea de a urmări fenomenul social şi de a observa ce ne leagă de cei din jur, de societate, care sunt reziduurile de care trebuie să ne debarasăm pentru a fi mulţumiţi de noi înşine. Aşa cum se poate constata, cei care lucrează cu energia se vor simţi azi atraşi mai mult de meditaţia Vipassana.

15 thoughts on “4 – 10 iunie 2012

 1. Liviu C. spune:

  Chiar dacă nu mai sunt captivat/pasionat de astrologie, stimate dle Coșer, vreau să vă spun că previziunile dvs. sunt interesante. De ce? Pentru că aduceți și prezentați informația în mod subtil, o integrați într-un zgomot de fond astrologic; respectați acea lege nescrisă că cine ”seamănă vânt va culege furtună”. Și probabil știți la ce mă refer și anume la astrologul Cristina Demetrescu și previziunile extrem de abrupte și șocante referitor la situația dlui Șerban Ionescu. Dumneaei nu-i cunoaște ora nașterii (a spus că îl vede mai degrabă în Balanță decât în semnul Fecioarei) și face afirmații sumbre despre acest caz pe un post tv în fața a zeci sau sute de mii de telespectatori. Eu nu înțeleg de ce nu a prezentat mai nuanțat ”opinia” astrelor și ”a intrat direct cu bocancii în sufletul” acestui cuplu. Oare ce o fi fost în sufletul dnei Magda Catone (Scorpion), când a auzit că prezența dumneaei aduce moarte (și renaștere), ca să nu mai menționez de durerea soțului dar și a fiului dumnealor ? Dna astrolog a făcut niște afirmații iresponsabile (chiar nu înțeleg de ce le-a susținut mai apoi cu atâta înverșunare) și consider că a încălcat un cod etic impus de statutul de astrolog. Ceea ce a spus foarte explicit și categoric va rămâne imprimat definitiv în mentalul celor doi actori, iar oamenii în general au ”talentul” de a atrage fatalitatea prin invocarea ei. E inadmisibil ! Nu am nici o intenție de a vă flata, am vrut doar să fac distincția între un astrolog profesionist și unul de o factură îndoielnică. Cuvântul rostit nu e vrabie…

 2. Liviu,

  nu ştiu ce a spus referitor la situaţia aceasta pentru că în ultima vreme sunt cam în urmă cu ştirile, însă Cristina Demetrescu este un astrolog foarte bun. Poate greşi, nimeni nu-i perfect, însă eu nu cunosc nici măcar în parte contextul în care a făcut aceste afirmaţii.
  Sunt însă în totalitate de acord că, până şi în astrologie, cuvântul rostit nu e vrabie.
  Eu o respect mult pe Cristina pentru că este unul din puţinii astrologi din România care respectă omul şi oferă o informaţie consistentă. Repet, nu ştiu nimic de cazul concret la care faci referire, ci spun acestea pe ceea ce cunosc despre activitatea ei de până acum.
  Magda Catone, pe lângă niște opoziții delicate, are un Marte retrograd pe Gemeni şi, tocmai pentru că este Scorpion, secretele vieţii sale, oricât de mici și neînsemnate ar părea, trebuie păstrate foarte bine (Marte este guvernatorul nocturn al Scorpionului) deoarece atunci când ies la lumină pot crea multe confuzii. Cu toate acestea, Magda Catone nu este un om rău, nu are cerul unui om malefic, nici măcar agresiv (poate cel mult demonstrativ) doar că are o karmă de agresivitate greu de canalizat şi sublimat. Tocmai de aceea sunt convins că, de această dată, dacă a susținut aşa ceva, Cristina cu siguranță a vrut să spună altceva.
  Sunt de acord cu tine când spui ca nimeni nu are dreptul sa intre așa în viata cuiva, doar ca astrologia nu nuanțează pentru a disimula sau ascunde absența informațiilor. Astrologia lucrează cu înțelesuri dificil de prezentat fără explicații suplimentare.

 3. Liviu C. spune:

  Dna Cristina Demetrescu a afirmat că finalitatea va fi moartea (prematură a dlui Șerban Ionescu) dacă acest cuplu nu divortează și asta pe Antena 1 la emisiunea Acces Direct (a susținut acest lucru în mai multe ediții ale emisiunii).
  Dna Cristina Demetrescu percepe 200 RON pe o consultație astrologică din care nu am înțeles mai nimic.
  Dvs., dle Gheorghiță Coșer, oferiți informația astrologică corectă GRATUIT (știu că sunteți cel mai bun specialist în astrologia karmică – vă rog să nu fiți modest – de asemenea în astrologia medicală ! și fac aceste afirmații pt că vă cunosc și tratatul. De asemenea aveți de departe cel mai bun forum de astrologie din România).
  Cum vin aceste lucruri? Nu fac o comparație, dar dvs. ar trebui să aveți posibilitatea de a vă face auzit glasul competent cel puțin la fel ca și dna Demetrescu. Vă doresc să mergeți mai departe pt că mi se pare nedrept… de ce la situri prietene dna Demetrescu nu v-a trecut și pe dvs. ?! E o întrebare probabil retorică… Dvs. nu ați fi făcut decât bine și ați fi elucidat acest caz în mod public, spre deosebire de dna Demetrescu ce nu a făcut decât să aducă amărăciune în această familie. Îmi pare rău pt ceea ce s-a întâmplat și sper să nu se mai repete, pt că dna Demetrescu face afirmații la TV despre persoane publice care din pct. meu de vedere ar trebui făcute NUMAI într-un cadru privat (practic nu o solicită cei cu pricina însă dumneaei vine cu previziuni bombă la TV în direct). E moral ceea ce face dna astrolog?

 4. Liviu,

  îmi pare rău să constat acest lucru. Ştiu că dezamăgirile sunt la fel de dureroase pentru toţi oamenii, indiferent din ce sector vin sau cât se ample se dovedesc a fi.
  Incitat de ceea ce ai scris, am căutat pe net informaţii referitoare la acest subiect şi am găsit chiar pe site-ul emisiunii o înregistrare în care Monica Pop îşi susţinea, la limita limbajului şi atitudinii, argumentul. Printre aceste acuzaţii Cristina a construit o argumentaţie care este corectă. În situaţia relaţiei dificile dintre cei doi mesajul astrologic al Cristinei este corect. Ideea cu întoarcerea Scorpionului reprezintă un element delicat al destinului acestei zodii tocmai pentru că iertarea este marea sa problema. Întorcându-se, Scorpionul nu vine să ierte, ci pentru altceva. În felul acesta, revenirea nu reprezintă un liant pentru o relaţie, ci un element care o complică şi mai tare. Eu am înţeles perfect mesajul Cristinei şi am apreciat şi bunul simţ de care a dat dovadă discutând într-un anumit registru cu Monica Pop în timp ce era acuzată. Afirmaţia pe care a făcut-o este însă puţin cam dură şi eu aş evita-o, dacă as fi fost pus în situaţia de a vorbi despre cei doi. Da, aş spune asta, numai dacă este cazul, într-un cadru privat. Chiar mi s-a întâmplat cu ani în urma să ofer o informaţie de o altă factură şi persoanele s-au supărat. Evident, s-au supărat pe pielea lor pentru că nu au mai primit informaţii de acest fel de la mine niciodată pentru că nu a fost un simplu transfer, ci perioade lungi de explicații și au pierdut pentru ca nu au dorit sa facă un minim de efort.
  Referitor la cealaltă informaţie, Liviu nu îmi permit să o comentez. Nu ştiu cum a decurs întâlnirea, ce a spus, cum a fost, dar îmi pare foarte rău să constat cele spuse de tine.
  În ceea ce mă priveşte, fac toate acestea în mod gratuit dintr-o alegere personală și faptul că pot să fac o asemenea alegere constituie pentru mine un privilegiu. Trăim într-o societate agresivă, perfidă care îi face pe unii să uite de unde au plecat. Eu, deocamdată, nu uit de unde am plecat, cine sunt şi care-mi este locul.
  Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le adresezi. Prietenii ştiu că nu e simplu ceea ce fac, dar faptul că se dovedeşte a fi util constituie pentru mine un motiv de bucurie şi deopotrivă o motivaţie în a merge mai departe.

 5. Julien spune:

  Buna ziua tuturor,

  Ar fi a doua oara cand imi exprim parerea pe acest site. Imi mentin ideea si respectul anterior pentru domnul Gheorghita Coser.
  Sunt un Rac, am ascentent in Leu, Saturn in Balanta, Mercur in Rac, Venus in Gemeni…Domnule Coser, cred ca va imaginati prin ce stari trec in fiecare zi de aproape trei ani si totusi totul e bine asa cum e.

  Va multumesc inca o data pentru ca scrieti cu mult suflet si inalta clasa.

 6. Andra spune:

  E prima data cand citesc genul asta de informatie astrologica. M-a captivat, cu adevarat. Vreau sa va multumesc si voi reveni cu siguranta, ori de cate ori veti posta material nou.

 7. daniela spune:

  Buna ziua, domnule Coser,
  Va citesc cu regularitate si astazi am citit, cumva in avans, previziunile pt 5 iunie. O zi , cumva, de-marcanta si marcatoare a drumului de pina in noiembrie. Asadar, foarte importanta. Vorbiti acolo de realism, constienta si acceptare a ceea ce este, nu ceea ce credem noi ca este. Asa-i? Ne puteti ajuta cu citeva informatii in plus? Referitor la perceptia pe care ar fi potrivit sa o dezvoltam incepind cu aceasta zi? Poate citeva puncte spre care sa privim sau citeva pietre mari pe care sa le avem mereu in bagaj, pt acest drum? Vreti? Va multumesc frumos. Daniela.

 8. Liviu C. spune:

  Foarte bine ați descris atmosfera pentru ziua de luni: ”exprimarea la scenă deschisă pe un ton ridicat sau în forţă, fără a ne gândi deloc la consecinţe nu mai contează”…
  Dacă nu mă înșel această zi reproduce disonanța majoră din tema Oanei Zăvoranu și anume un careu în T dar cu focarul pe Marte în Pești.

  Care e diferența între careul în T de azi (Soare în Gemeni, Luna în Săgetător și Marte în Fecioară) și careul în T menționat ?

  Personal am observat că axa Gemeni-Săgetător e mult mai conflictuală și agresivă față de modul în care e prezentată în teorie (în manualele de astrologie).

  Întrebarea mea: ce aduce diferit postura lui Marte (în Fecioară, respectiv în semnul opus Peștii) în acest careu în T ? Mulțumesc.

 9. Cristina spune:

  Domnule Coser,apreciez analizele astrologice foarte interesante,inteligent interpretate, se simte sufletul si pasiunea in munca pe care o faceti si credeti-ma aveti tot respectul meu.As avea o dilema pe care as vrea sa o inteleg si poate ma ajutati dumneavoastra sa inteleg mai multe in legatura cu viata si destinul meu de acum incolo.Viata m-a trecut prin multe,am suferit si trauma unui divort din urma caruia am ramas cu un copil care e lumina ochilor mei.Nu vreau sa ma plang,accept viata cu bune si rele si stiu ca am un ingeras pentru care trebuie sa lupt cu toate greutatile!Imi place sa studiez,sa invat cat mai multe,sa inteleg sensul nostru aici pe pamant si dincolo de efemeritatea acestei existente scurte aici,imi place sa cultiv energiile pozitive in sufletul meu ca pe niste flori si sa le daruiesc celor din jurul meu.Sunt fericita cand vad oameni fericiti si daca pot ajut pe cei care sunt la greu,dar mai mult ma feresc sa judec ce face sau ce zice cineva…Trebuie sa iertam si noi semenilor nostri asa cum si Bunul Dumnezeu ne iarta de atatea ori. Sunt Balanta cu ascendent in Scorpion(un amestec destul de ciudat nu?…Yin si Yang impreuna) nascuta pe 5 oct.1971 Hunedoara ora 10:15 dimineata,v-as ruga daca aveti timp sa imi spuneti din punct de vedere astrologic ce viitor ma asteapta,daca o sa ma mai casatoresc,daca voi mai avea nunta de vis,familia pe care am dorit-o intotdeauna,cu 2 copii fata si baietel,cu un sot bun,inteligent care sa prefere comunicarea(ca si mine).. in locul violentei… Dumnezeu sa va calauzeasca pasii,sufletul si inima,sa va ocroteasca familia si sa va daruiasca o viata plina de bucurii,fericire si multa iubire alaturi de cei dragi.

 10. Julien spune:

  Buna ziua,

  In atentia domnului Liviu C.
  Imi cer scuze dar cred ca cereti deja prea multe informatii si pentru ca doriti sa practicati astrologia sau faceti verificari ar trebui sa va inscrieti la niste cursuri….Sunt sigur ca suntem multi care mai cunosc cate ceva despre,…incercam doar sa ne bucuram si mai mult de atat, „sa simtim ceea ce citim”, altceva nu vrem de pe acest blog.
  O seara buna

 11. Julien spune:

  In primul rand, voi incepe cu buna seara! si voi incheia la fel(tot cu seara:)),

  Alte fiind circumstantele astrologice de azi, mi-am dat seama ca am fost putin dur. Imi cer scuze fata de domnul Liviu C.. Dar ce-ar fi viata fara un zambet si fara o gluma spusa la moment??
  O seara buna tuturor!

 12. Julien,

  îmi dau seama prin ce treci, chiar dacă planetele individuale şi Ascendentul nu spun totul despre o persoană. Ştiu însă şi ce conjuncturi vin.:(

  Andra,
  îţi mulţumesc mult!

  Daniela,

  nu am avut răgazul necesar să-ţi răspund în timp util. Neptun retrograd începe de fiecare dată cu replică “nu eu sunt vinovatul”, iar asta înseamnă o negare construită pe traumă, nu pe înţelegere. La polul opus ar fi Saturn retrograd care sugerează individului că pentru toate cele ce se întâmplă în jurul lui el este vinovat. Dacă un individ nu acceptă lecţia lui Saturn retrograd (această idea apare des în astrologia karmică) el devin un superneptunian care traduce acest “nu eu sunt vinovatul” în “nu voi reuşi niciodată să înţeleg care-mi este vină”. Invitaţia la realism porneşte de aici. A accepta o vină, prin Neptun retrograd, este o sarcină deosebit de grea pentru că ea concentrează un Saturn neînţeles, o serie de evenimente pe care le-am tratat superficial. Am risipit, suntem sub valoarea zero şi acum nu este suficient să facem un singur pas înainte pentru a fi pe plus ci, poate, este nevoie de mulţi pași şi, cine ştie, poate chiar în orb, fără nicio confirmare din partea anturajului. Deloc întâmplător, mesajul lui Neptun retrograd este legat de încercarea credinţei: să crezi în ceea ce nu ştii, nu poţi, nu vezi este o încercare pe care nu ai cum să o treci întâmplător.

  Liviu,

  ca de fiecare dată, îţi mulţumesc pentru feedback.
  Ştiu că citeşti cu atenţie sporită ceea ce apare aici pe blog şi nu eşti singurul. Încă de la începutul anului mă tot frământ la gândul dacă voi reuşi să pot explica după nivelul modest pe care îl am ceea ce se întrezăreşte din combinaţia unghiurilor planetare. Tocmai de aceea de fiecare dată când apare un feedback mă bucur.
  Ai observat foarte bine, pe tot traseul Soarelui prin Gemeni axa Gemeni-Săgetător este activată. Chiar dacă Mercur va ieşi din Gemeni, se află acolo Jupiter, ba mai mult, de ceva vreme Axa Dragonului trece pe această axă. Gemeni-Săgetător înseamnă un cod de reguli, cunoaştere prin înţelegere şi folosire corectă în mod sincer şi deschis a informaţiei. Prin tensiunea care se construieşte acum când Soarele trece prin Gemeni, înţelegem că nu performanţa, vârful, ţinta, finalitatea sunt esenţiale, ci armonia. Marte, cât timp a fost în Fecioară, ne-a solicitat înţelegerea cu mesaje pe care le-am considerat false, înţelesuri faţă de care ni s-a permis sfidarea şi aroganța, refuzul sau chiar distrugerea. Cine a reuşit cu Marte în Fecioară, în careu cu încercată axa Gemeni-Săgetător, să fie corect, să-şi respecte verticalitatea, să fie cel ce este, nu ceea ce pare a fi bun, ce pare a fi corect, ce pare a fi eficient şi-a asimilat o lecţie importantă a destinului legată de înţelegerea centrului de greutate al fiinţei, dar şi de modul cum cere conjunctura de acum gestionarea situaţiilor delicate. Această schemă va fi eficientă în viitor. Unii s-au dovedit virulenţi, alţii înţelepţi, unii au renunţat la privilegii, alţii s-au făcut remarcat… nu contează definiţia, ci faptul că prin aceste metode verticalitatea a supravieţuit.

  Cristina,

  aştepţi de la mine ceea ce nu ştiu dacă-ţi pot oferi. Ceea ce enumeri sunt elemente de detaliu chiar şi pentru tranzitele ce apar pe tema ta. Prin dispunerea planetelor la naştere poţi avea o viziune originală asupra vieţii, iar aceste elemente sunt născute din etaloane pe care ţi le-ai dezvoltat singură. Nu spun că e puțin lucru să-ţi doreşti o familie şi nici ceea ce vine împreună cu aceasta, doar că privindu-ţi tema mi se pare că vrei de la viaţă, nu ciocolată, ci ambalajul pentru că e mai frumos colorat şi-l laudă toată lumea.
  Jupiter îţi va face un tranzit de un an de zile pe casa relaţiilor şi sper să fii măcar curioasă cât de diverse pot fi relaţiile în viaţa ta, cât de mult îţi pot completa sufletul şi cât de mult te pot împlini atunci când nu pleci la drum cu prejudecata unui anumit tip de succes.
  Îmi doresc să priveşti cu înţelepciune mesajul meu, în sensul că Saturn natal în Gemeni (mai ales că este retrograd) îţi aduce o revoltă împotriva unei autorităţi, poate chiar împotriva exemplului pe care îl reprezintă părinţii. Pornind de la ideea “eu nu pot să fiu ca ei” anul acesta vei fi ca ei, dar nu în ceea ce este pozitiv din mesajul lor. Judecând după faptul că tema vine cu mesaje profunde, cu veleităţi cu mult superioare a ceea ce ceri acum de la viaţă mulţumirea sau nemulţumirea construite acum în raport cu etalonul “părinte” te vei duce într-o zonă strâmtă în care vei constata că în loc să te ridici, să vrei mai mult de la viaţă, ajungi să te identifici cu ceea ce judeci, lauzi prea mult sau te cramponezi.
  Tu faci parte din categoria oamenilor cărora li se poate spune “dacă în antichitate oamenii ar fi putut să citească în sistemul binar, în Evul Mediu am fi avut reţele de calculatoare mult mai dezvoltate decât ceea ce avem acum”. Aşadar, atenţie la ce alegi, pentru că viaţa devine la un moment dat o sumă de factori.

 13. doina.pascal spune:

  <>
  Excelentă explicaţie, dle Coşer. Eu sunt un geamăn (01.06.1965, ~ ora 8, Bacău) şi pot să confirm faptul că în acest an, mai mult ca oricând, am fost în căutarea unor metode de a-mi menţine echilibru, armonia interioară pe care altă dată o atingeam fără dificultate. Calea cea dreaptă, faptele bune, corecte (respectarea legii, în principiu, şi a deontologiei profesionale) m-au ajutat şi mă ajută în continuare să trec peste nedreptăţi, sfidări, cinism, încercarea unora de a profita de pe urma muncii mele, de a mă folosi în interesul lor gratuit. Suferinţa a fost şi este cu atât mai mare cu cât am pus pasiune, suflet în tot ce am făcut şi acestea nu au fost luate în considerare. Undeva (încă nu m-am dumirit complet) a existat o eroare în găndirea mea şi îmi este fff greu să fiu obiectivă (spre surprinderea mea, mai mult ca oricând). Am senzaţia că sunt la răscruce de drumuri, nu-mi găsesc calea, nu mai ştiu pe ce drum să apuc pentru a deveni eficientă, constructivă, pentru a evolua, pentru a simţi din nou că mă „dezvolt”. Dumnezeu să ne lumineze mintea tuturor!

 14. Cristina spune:

  Multumesc pentru raspuns domnule Coser,e foarte interesant modul de interpretare al temei mele natale si trebuie sa recunosc ca momentan chiar trec prin anumite stari emotionale puternice si chiar devin fara sa vreau un pic irascibila cand nu merg toate lucrurile in viata mea asa cum mi-as dori,si atat de mult mi-as dori sa fie totul perfect si frumos(ceea ce e cam imposibil)…inteleg si probabil ca anumite planete sau situatii imi influenteaza trairile si daca uneori simt stari de agitatie sau tensiune,le constientizez si incerc sa le directionez spre ganduri si actiuni pozitive.Simt ca e acum o perioada a schimbarilor si transformarilor majore…Ma lupt sa redresez directia si sa regasesc echilibrul barcii sufletului meu prin valurile agitate ale vietii mele…Poate fara sa-mi dau seama am ajuns cum ati scris,sa apreciez poate mai mult ambalajul ciocolatei,care atunci cand am gustat-o prima oara mi-a cam lasat un gust amar si m-a intoxicat…asa ca acum doar privind ambalajul nu-mi produce teama fiindca nu trebuie sa-l gust deci nici nu o sa ma dezamageasca:)Pur si simplu am am invatat sa nu mai am prea multe asteptari de la oameni..nici nu voi mai avea incredere in nimeni decat in Dumnezeu si normal in stele fiindca simt ca ele ne influenteaza foarte puternic destinul si viata,m-am convins de asta de ceva timp..Saturn retrograd cum ati spus ma face intr-adevar mai rebela,si mai directa in comunicarea cu oamenii,care daca au aceleasi idei ca si mine ne impacam de minune,iar daca observ ca au idei diferite pur si simplu inchei discutia si-i las cu ideile lor.Un lucru imi doresc:sa nu ma cert cu nimeni!Trebuie sa fim mai buni si cooperanti cu semenii nostri dar nu voi putea sta aproape de oameni plini de energie negativa si nici nu am sa fiu de acord cu barfele si rautatile lor!Si totusi starea asta de agitatie imi da de furca si incerc sa o tin sub control cu toate puterile…simt ca am nevoie de liniste,de multa liniste si relaxare..cred ca voi cauta sa ascult muzica relaxanta si o sa-mi fac timp pentru meditatie,sa-mi canalizez energia spre lucruri constructive,pozitive. Am observat si am simtit o doza de nervozitate chiar si astazi cand m-am intalnit cu fosta soacra (care e de felul ei o fire foarte impulsiva)iar eu am reactionat destul de dur si direct cum nu se astepta la criticile ei acide si rautacioase..contrar diplomatiei care ma caracterizeaza i-am replicat sa ma lase in pace ca mi-a ajuns toti anii in care am tacut in fata ei,am suferit din cauza rautatii ei si ajungeam la urgenta la spital cu probleme cardiace,preinfarct sau ulcer la stomac pe fond nervos…i-am spus ca nu e buna atata rautate cata e in ea si Dumnezeu s-o binecuvinteze si sa-i dea intelepciune…dupa care a inceput sa tipe si mai tare,asa ca am lasat-o in plata Domnului..Totul s-a intamplat azi dimineata cand ma simteam foarte rau,aveam si dureri de cap groaznice,plus starea de agitatie care toate la un loc,adunate si cu alte probleme existentiale te fac sa-ti cam pierzi rabdarea…In final,pot spune acum cand scriu ca sunt putin mai linistita,dar totusi trista fiindca sunt intr-o situatie la care oricat am incercat si am cautat o solutie nu am gasit…fostul sot(un om foarte violent,necomunicativ) care momentan e plecat in afara tarii,aseara m-a sunat si mi-a aruncat prin telefon o serie de amenintari.. imi spunea la ce lucruri urate sa ma astept cand va veni in vara aceasta in tara…El e un zid intre mine si viitorul meu,nu ar suporta sa imi mai refac viata,desi chiar fata mea ma indeamna sa ma recasatoresc acum cand inca sunt frumoasa,ca apoi va fi prea tarziu,voi imbatrani si imi va parea rau…dar visele mele frumoase se indeparteaza tot mai mult..ramane realitatea cruda si atat. Las in mana Bunului Dumnezeu sa fie totul dupa Voia Sa,sa aiba grija de fetita mea daca eu patesc ceva.. Sunt totusi optimista ca Bunul meu Tata ceresc va avea grija de noi. Dumnezeu sa aiba grija de toti!Va doresc tuturor din suflet numai bine,multa fericire,sanatate si tot ce va doriti…Dumnezeu sa va lumineze pe calea vietii cu grija Sa de Tata Bun si stelele sa va fie prietene,sa va lumineze destinul cu Iubire,Liniste si Armonie.

 15. violeta spune:

  Multumesc!
  Functioneaza intuitia…am citit” Cea mai puternica rugaciune…”iertarea si rostul ei terapeutic.
  Daca am putea folosi telepatia oare am folosi atat de forte multe cuvinte cred ca nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.