28 mai – 3 iunie 2012

Săptămâna 28 mai – 3 iunie 2012 este o săptămână de graniţă. Încheiem un interval important, cel al lunii mai, şi intrăm mai stângaci, mai agresiv, unii mai relaxaţi, în vibraţiile lunii iunie. Luna nu are în această săptămână un tranzit neobişnuit, ea parcurgând de la ultimele grade din Leu până la primele grade din Săgetător, reuşind să împlinească aspecte importante cu planetele din Gemeni, dar şi să se constituie ca un fundal important pentru aspectele pe care Mercur şi Soarele le vor împlini în această săptămână.
Fiind o săptămână de graniţă putem să considerăm că primele zile ţin încă de vibraţiile lunii mai, cele care ne îndeamnă spre dezvoltare personală, iar ultimele ţin de dinamica socială important a lunii iunie, cea care ne va aduce schimbări importante în viaţa personală. Ceea ce vom înţelege în această săptămână ţine mai mult de viaţă personală cu toate că vom fi invitaţi să acţionăm pe zonă publică cu determinare, implicare şi pe alocuri vom fi nemulţumiţi de presiunea pe care societatea, anturajul o exercita asupra individului. Pentru că se face trecerea de la o perioadă la alta şi nu oricum, de la una de învăţătură la una de exercitare a unui talent sau a unei meserii, înţelegem că de fapt realizările lunii iunie ale acestui an se bazează foarte mult pe deciziile pe care le-am luat în luna mai. Marile realizări ale lunii iunie nu vin şi nu se consumă din nimic. Ele se bazează foarte mult pe ceea ce am gândit şi ales în luna anterioară şi finalitatea lor va depinde mult de calitatea acestor decizii.
Chiar dacă unora li se va părea că doar presupun, că se aşteaptă ei cumva că ordinea lucrurilor să fie într-o anumită direcţie, dar nu se ştie concret, atunci când concluziile pe care le emit se bazează pe schimbări de situaţie, de registru comportate în luna mai, dar şi deopotrivă pe realizări mici, atunci ideile pe care le emit despre evenimentele ce urmează să se întâmplă în luna iunie sunt perfecte adevărate şi nu se vor dovedi a fi speculate, ci anticipate. Această săptămână reprezintă cheia multor desprinderi, înţelegeri şi poate deveni şi spaţiul în care să se consume foarte multe regăsiri lacrimogene. Prietenii care nu s-au văzut de mult timp aleg să se întâlnească acum, oameni care nu s-au înţeles doresc să se împace, să cadă la o înţelegere, doresc să uite ce a fost în trecut şi să îngroape securea războiului. Că sunt sau nu sinceri în sentimente rămâne de văzut. Cei mai mulţi dintre ei nu vor fi, dar important este rezultatul practic. Începem şi terminăm săptămâna cu atingerea pe care ne-o conferă tranzitul Lunii prin Fecioară şi respectiv Scorpion, adică prin zodii practice. În această săptămână vom fi practici chiar şi atunci când îi lăsăm pe ceilalţi să creadă că visăm. Visul are o componentă practică, fie prin alegerea sa, fie prin elementele din care se compun sau prin etape pe care le presupune desfăşurarea sa. Cei superficiali care văd în vis un element desprins de realitate, aproape de iluzie, mai ales în această săptămână, se vor înşela.
Din fericire nu va fi o săptămână atât de grea aşa cum ne-am obişnuit de la începutul anului încoace, chiar dacă nu putem să identificăm o zi anume în care binele să fie mai abundent. Per ansamblu evenimentele acestei săptămâni sunt orientate către aspectul benefic şi reuşesc să ne încurajeze spre a face fapte bune. Unele din datorie, altele din obligaţie, dar şi de a declanşa o serie de acţiuni cu caracter benefic de care nu vom fi conştienţi în totalitate, pe care cel mult le putem intui şi care vor atinge caracterul lor decisiv în ultima din săptămânii. În ziua de duminică decidem dacă mergem sau nu alături de cel pe care le-am ales, de planul pe care-l preferăm, de dezideratul pe care suntem tentaţi să-l folosim acum de idealul în care suntem obligaţi acum să credem. Avertismentul acestei săptămâni este acela de a lua totul în serios, tot ce ţine de relaţia cu societatea, anturajul, grupul, dar în ansamblu, să privim totul în ansamblul său nu prin evenimente mici, nu prin detalii. Lucrurile mari sunt cele care contează în această săptămână, detaliile ne fac să ne risipim o şansă de care am putea beneficia acum.

Începem săptămâna cu un sextil Mercur-Uranus adică prin activarea unui canal special cel care ne permite accesul la Eul superior prin cunoaştere şi, de asemenea, cu parcurgerea Lunii a ultimului sector al zodiei Leu. Aici are de împlinit patru careuri (cu Jupiter, Junon, Axa Dragonului şi Soarele) pentru că de dimineaţă, la 9:05 Lună să treacă în Fecioară. În a doua parte a zilei pe lângă opoziţia cu Neptun şi implicit careul la Axa Dragonului pe care le realizează Luna, Soarele are de împlinit două aspecte (sextil cu Uranus, careu cu Lună) şi ultimul aspect al acestei zile fiind careul dintre Mercur şi Chiron.
Întreaga zi devine astfel un element de stabilitate. Chiar dacă Luna îşi schimbă astăzi semnul şi ar însemna împărţirea intervalului în două zone de vibraţie, faptul că Mercur şi Soarele, care ieri au împlinit o conjuncţie, îşi împart astăzi sextilul cu Uranus, Mercur dimineaţă şi Soarele seara, face din această zi un element de sinteză, un instrument de folosire a inteligenţei, un element prin care ne vom pune în evidenţă inventivitatea, spiritul progresist, capacitatea de concentrare, dar şi tendinţa de a lua totul în glumă. Aceasta înseamnă dezvoltarea personalităţii, a inteligenţei, înţelegerea conjuncturilor într-o lumină nouă şi inerţie socială eficientă.
Noaptea de duminică spre luni, prin faptul că va conţine trei aspecte dintre care unul este benefic şi celelalte două pe care le realizează Luna sunt negative, vine cu un mesaj dureros, complicat. Pe de o parte suntem inspiraţi să ne folosim energia prin forţa gândului, prin intenţie, prin manipularea energiei, iar pe de altă suntem puşi în situaţia de a constata că multe din cele pe care ni le dorim nu pot fi realizate.
Această inhibiţie, tendinţa de a cere, de a vedea că poţi, că se poate şi de a constata că există un context care limitează împlinirea dorinţei, devine în a doua parte a zilei strategie, acţiune, forţă, motivaţie. Asta înseamnă că multe din cele pe care le gândim în timpul nopţii în a doua parte a zilei vor fi reformulate, implementate, expuse în zonă publică în aşa fel încât înfăţişarea lor să fie diferită de ceea ce simte şi trăieşte individul care acţionează. Pe principiul “pe dinafară vopsit gardul şi înăuntru leopardul” durerile cele mai mari creează astăzi elemente magnifice prin care realizările, voinţa să fie puse pe primul lor şi toate acestea să confere evenimentelor o mare amploare. Una trăim şi alta facem şi din afară toate acestea vor părea că o simbioză interesantă dintre durere şi realizare. Există o idee înţeleaptă care ne spune că suferinţa a stat la baza maturităţii şi abia spre finalul zilei vom înţelege foarte clar acest lucru.
Atât din sextilul lui Mercur cu Uranus, cât şi din sextilul Soarelui cu Uranus se desprinde nevoia de independenţă, de curaj de exprimare dincolo de limitele impuse de comunicare, forţă fizică, nivel de cunoştinţe, în aşa fel încât ideea de adâncire într-un proiect poate lua astăzi înfăţişarea unei devieri. Această deviere poate fi pusă pe seama careului dintre Lună şi Axa Dragonului adică să aibă la bază o motivaţie pur emoţională. Oamenii sunt constrânşi şi neputând să-şi depăşească această constrângere ajung să judece conjunctura socială, evenimentele pe care ar fi trebuit să le aprecieze până acum sau chiar valorificarea inteligenţă a unei oportunităţi pe seama unei obstrucţiuni care vine din partea anturajului, a societăţii. Este multă confuzie în această înţelegere însă unii vor reuşi să găsească soluţii ingenioase şi să-şi valorifice abilităţile şi cunoştinţele. Aceştia sunt cei obişnuiţi să-şi folosească voinţa şi ambiţia. Astăzi cei care-şi folosesc voinţă şi ambiţia sunt victorioşi însă numai până seara. Seara, când Mercur şi Chiron sunt în careu chiar şi aceştia vor avea îndoieli şi nemulţumiri faţă de ceea ce au săvârşit peste zi.
Prin urmare, ziua de 28 mai este o zi interesantă pentru cei care uzează de forţă, care au factorul de decizie în mâini, care doresc să se folosească de un decident, de un bagaj de cunoştinţe, de un mijloc de exprimare pentru a atinge un ţel. Prima parte a zilei se va dovedi astfel complicată, neplăcută pentru ni se va cere să ne comportăm diferit faţă de cum am făcut-o până acum sau să utilizăm informaţii într-un context în care îl respingem sau îl dispreţuim. Că suntem rugaţi să mergem la bancă, la magazinul din colţ sau simplul fapt că începem o zi de lucru înseamnă pentru unii un chin, o corvoadă, o suferinţă. Aceştia, în a doua parte a zilei, vor realiza că lucrurile nu sunt chiar atât de complicate şi dificile şi este suficientă puţină mobilizare pentru a depăşi acest impas. Aşa cum lesne se înţelege impasul ni se înfăţişează sub forma unui blocaj afectiv, emoţional, sub forma unei obturări, a unei blocări în ceea ce priveşte exprimarea sentimentelor sau înţelegerea lor.
Atunci când privim toate acestea din perspectivă spirituală putem să ne aşteptăm la evenimente care se manifestă brusc, în mod exploziv, dinamic şi care se finalizează într-un mod neaşteptat. Dacă privim toate acestea dintr-o perspectivă spirituală totul capătă înţeles, până şi nemulţumirea şi durerea ni se înfăţişează astăzi ca mesageri ai evenimentelor înscrise în detaliu în karma individului. Am greşit cândva şi acum trebuie să plătim. Am făcut o faptă bună în trecut şi acum primi roadele, toate după conţinutul şi motivaţia precisă pe care acesta le conţine. Asta înseamnă că ziua de 28 mai, pentru cei care doresc să facă o combinaţie între viaţa socială şi cea spirituală, va fi o zi de adâncire a gândirii înspre înţelepciune, în a înţelege care este esenţa lucrurilor, care este calitatea umană cu care se lucrează, cum sunt oamenii care ne ies în cale şi ce trebuie să facem cu ei. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că dincolo de cuvinte există o intenţie, dincolo de intenţie există o atitudine şi prin combinaţia acestora astăzi oamenii reuşesc să construiască ceva frumos, special şi interesant sau să distrugă.

Ziua de 29 mai este diferită de ziua anterioară. Astăzi Lună are de împlinit şase aspecte, două trigoane (unul cu Pluton, celălalt cu Lilith) o opoziţie cu Chiron, două careuri cu Mercur şi Venus şi o conjuncţie cu Marte. Toate acestea reprezintă un corolar, o încununare a nevoii de a ieşi în evidenţă nu prin talent, abilitate, ci prin muncă, efort, prin rezultate concrete prezentate chiar împotriva propriei persoane, împotriva sănătăţii personale, rangului sau demnităţii personale. Ni se va părea cel puţin ciudată această direcţie, însă ea se susţine pe combinaţia stranie care se realizează pe vibraţiile acestei zile provocate de unghiurile împlinire de Lună şi reminiscenţele unghiurilor împlinite ieri, în special cele pe care le realizează Mercur, Soare şi Uranus, adică o combinaţie între Fecioară şi trei planete încărcate de mobilitate şi dinamism din Gemeni. Este lesne de înţeles că indiferent că ne este sau nu teamă că avem sau nu în faţa noastră un obstacol puternic, de netrecut suntem obligaţi să ne manifestăm ca şi cum el nu există. Asta înseamnă că în sfera profesională, oboseala provocată de dinamismul zilei de ieri, real prin efort, sau construit prin teama, nu va conta şi vom avea acum de soluţionat pe lângă sarcinile obişnuite şi unele suplimentare, vom avea de interacţionat cu oameni care s-au lăsat în ziua de ieri marcaţi de teama de a nu reuşi să finalizeze un proiect personal, o sarcină profesională, dar şi antrenaţi de ambiţii personale pe ideea “dacă acea persoană poate, eu de ce n-aş putea”. Această ambiţie poate stârni ilaritate, dar pentru că avem Luna în Fecioară, oricât de mult s-ar râde pe seama superficialităţii sau a lipsei de cunoştinţe aceasta nu poate constitui un impediment, un obstacol, ci doar atunci când nu se realizează în mod individual, ci prin coeziune de grup.
În felul acesta, înţelegem că obstacolul principal al acestei zile o reprezintă vocea poporului, a grupului, părerea de grup, decizia luată în cadrul unui consiliu, în urma unei deliberări sau în urma prezentări publice, în urma unor consultaţii şi care au ca principal efect retrogradarea unui individ sau acuzarea lui de intenţii mai puţin corecte.
Dacă în timpul nopţii încercarea de a linişti mintea va genera in mod misterior un eşec în timpul zilei, provocări venite în anturaj, ce devin aievea prin conjuncţia Luna-Marte şi deopotrivă trigonul Luna-Lilith, reuşesc să ne ducă într-o zona unde să credem că succesul este pentru individ, nu pentru grupul său. Astăzi nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi că o apreciere este îndreptată către cel care săvârşeşte fapta pentru că, în realitate, ea este îndreptată împotriva grupul pe care acesta îl reprezintă.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii reprezintă o zi de provocare personală. Astăzi ni se cere efort suplimentar, sarcini suplimentare, apelul la cunoştinţe pe care le-am acumulat anterior, toate ghidate din umbră de motivaţii asupra cărora nu putem interveni absolut deloc. Pentru că patru aspecte ale lunii se construiesc între două aspecte ridicate cu două planete retrograde, respectiv trigonul Luna-Pluton şi careul Luna-Venus, orice posibilitate de a influenţa decizia cuiva, de a modifica părerea cuiva oricât de necesară pare, oricât de urgentă ar fi nu se va putea solda cu succes. Se porneşte de la o motivaţie construită în ziua sau în săptămâna anterioară şi se va ajunge în postura în care cel care munceşte, individul, susţine un ideal sau cel care urmăreşte îndeplinirea tuturor etapelor unui proiect nu va reuşi să primească laurii pentru sine, ci le va primi pentru grupul pe care îl reprezintă. Unii s-ar putea să fie nemulţumiţi de această ipostază, s-ar putea să fie atât de revoltaţi încât să renunţe la grup, încât în independenţă, în separare, vor lua cu ei realizările care le-au comportat astăzi. Dacă faptele acestei zile nu sunt animate de ambiţii construite ieri sau în săptămâna anterioară pe ideea “trebuie să finalizeze astăzi, pentru că astăzi este termenul” atunci ziua poate fi anostă, lipsită de evenimente majore. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne stabili, încă de dimineaţă, obiectivele principale, ceea ce trebuie să facem, unde dorim să ajungem şi care sunt instrumentele pe care să le folosim. În absenţa acesteia, ziua se poate complica pornind de la evenimente simple lipsite de importanţă.

Departe de a fi una liniştită, ziua de 30 mai ne aduce o vibraţie dublă. În primul rând Luna, astăzi, la ora 13:45, îşi

schimbă semnul, trece în Balanţă, cu câteva ore înainte ca Soarele şi Chiron să împlinească un careu. Înainte de a-şi încheia tranzitul prin Fecioară, Luna împlineşte un trigon cu Jupiter şi un sextil cu Junon, iar, spre seară, se va afla în sextil cu Capul Dragonului.
Această separare a zilei pe două vibraţii aduce şi o notă specială, aceea de înţelepciune. În prima parte a zilei acumulăm informaţii ne documentăm, înţelegem cum stau lucrurile care este planul principal de lucru, spre ce ne îndreptăm, ce este de făcut, cum putem finaliza sau cum putem repara ceea ce nu s-a putut realiza sau s-a stricat ieri, iar în a doua parte a zilei reuşim să înţelegem că evenimentele zilei de ieri şi cele care s-au consumat în prima parte a zilei au avut o mare însemnătate karmică, una aplicată destinului personal, educaţiei spirituale, a moralei, a sănătăţii psiho-afective.
Această zi devine una de creaţie. Ceea ce vom acumula în prima parte a zilei vom dărui, vom pune la dispoziţia celorlalţi în a doua parte a zilei. Pentru cei mai mulţi dintre noi acest proces de acumulare şi dăruire este unul magic. Cei mai mulţi dintre noi consideră că scopul principal în viaţă este acela de a acumula, pentru a consuma mai târziu în regim propriu. În realitate, noi, fiinţele, suntem noduri energetice, staţii, gări, prin care circulă informaţia cu scopul de a-şi modifica statutul, vibraţia, poate chiar destinaţia. În felul acesta, astăzi noi avem rolul de coordonatori, rectificatori, avem însemnătatea pe care o au fiinţele când decid traseul pe care vor merge anumite informaţii sau procese.
Dacă în prima parte a zilei decizia este luată foarte în serios şi cei mai mulţi vor considera că spiritul practic reprezintă etalonul la care să ne raportăm, în a doua parte, a zilei când Luna trece în Balanţă, relaţiile interumane vor constitui un indicator de netăgăduit. Ceea ce înseamnă în prima jumătate a zilei “Eu fac pentru că eu fac, eu ştiu” devine în a doua parte a zilei “eu fac pentru că aşa e bine pentru ceilalţi”. Toate acestea li se vor părea multora înscrise în mecanismul cauză-efect. O greşeală săvârşită dimineaţa, devine în a doua parte a zilei o explozie necontrolată, devine lezare personală sau chiar elementul care anunţa o dizarmonie sau o boală. Cei care se îmbolnăvesc astăzi au de parcurs mai multe etapa până la vindecare decât cei care s-au îmbolnăvit ieri sau în săptămâna anterioara, spre exemplu. Astăzi Soarele şi Chiron îşi împlinesc un careu la grad perfect spre seară şi aduc oamenilor în oglinda vieţii, în oglinda faptelor pe care le săvârşesc pentru a le judeca şi a le privi pe acestea prin prisma unor concepte de viaţă tradiţionale. Doar evenimentele sunt noi, doar ceea ce ni se întâmplă nou, etalonul este acelaşi. Cei care au refuzat să vadă acest lucru, în prima parte a zilei şi nu au ajustat comportamentul sau direcţia evenimentelor conform tradiţiei, a ordinii lucrurilor de fapt, a regulilor stabilite deja de alţii au parte în a doua parte a zilei de eşecuri. Aceste eşecuri nu înseamnă căderea în infern şi nici autodistrugerea, ci înseamnă o sancţiune, un avertisment serios aplicat vieţii profesionale şi deopotrivă sănătăţii fizice. Partea interesantă abia de aici porneşte. Sănătatea fizică lezată astăzi va fi puternic susţinută în dizarmonia ei de un gând de teamă: teamă de a nu ne depărta de scopul pe care ni l-am propus, de a nu construi ceva împotriva destinului propriu sau pur şi simplu teamă de eşec. Teama de eşec este astăzi un element omniprezent şi cam tot ceea ce facem se susţine pe această dizarmonie.
Prin urmare, ziua de 30 mai ar trebui să fie o zi de înţelepciune dacă luăm în calcul ordinea lipsită de agresivitate a conjuncturilor astrale. În afară careului dintre Soare şi Chiron care nu este un aspect negativ, ci unul de mustrare, de avertizare, aspectele pe care Luna le împlineşte astăzi sunt pozitive, atât de pozitive încât ne ajuta să selectăm informaţiile într-un mod cât se poate de pozitiv, să le cuprindem în totalitate, să le înţelegem şi să le integrăm în destinul propriu. Problema survine atunci când încercăm să amestecăm ceea ce ne vine din trecut cu ceea ce dorim să împlinim într-un timp foarte scurt. Această combinaţie între două elemente incompatibile va face din această zi una complicată. Trecutul trebuie să rămână acolo unde este iar viitorul trebuie să înceapă de mâine. Puţini vor fi cei care vor reuşi să se sustragă acestui impuls negativ de a amesteca trecutul şi viitorul cu prezentul de astăzi. Cei care vor reuşi vor fi oamenii cei mai căutaţi astăzi. Vor fi adevăratele puncte de echilibru, sursele de inspiraţie şi persoanele care emit cele mai plauzibile judecăţi. Aceştia sunt vindecătorii zilei, terapeuţii, care vin să aline suferinţa cuiva cu un gest, cu un cuvânt cu o părere, cu o apreciere. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a medita astăzi la stabilitate. A fi stabil, în primul rând, nu înseamnă fi rigid, ci înseamnă a fi în echilibru, iar a fi în echilibru înseamnă a te confrunta cu cele două extreme şi a reuşi să găseşti elementul care le leagă pe acestea. Deci, astăzi, cel care este stabil este un adevărat vindecător.

Ultima zi a lunii mai aduce împlinirea careului dintre Mercur şi Marte care se risipeşte foarte repede având în vedere mersul rapid al lui Mercur prin Gemeni O împlinire a trigonului Soare-Luna şi, pe lângă acestea, Luna în tranzitul ei prin Balanţă împlineşte patru aspecte: o opoziţie cu Uranus, un careu cu Pluton şi două trigoane cu Mercur şi respectiv Venus.
Toate acestea ne duc cu gândul la exercitarea factorului de decizie, la curajul de a exprima, poate nu în termenii cei mai adecvaţi, sentimentele, gândurile, de a pune în practică ideile, de a cere ajutor susţinere din partea unei unei structuri sociale, administrative. Careul lui Mercur cu Marte înseamnă şi dezvoltarea unei atitudini reticente, ceartă, opoziţie, atitudine refractară, înseamnă şi o tendinţă de a cerşi atenţie de a înlătura dintr-o succesiune firească etape esenţiale sau persoane care ne stăteau în cale. Această atitudine refractară în cazul unora, recalcitrantă în cazul altora, este susţinută de contextul astral prin împlinirea unei configuraţii numită “aripi de pasăre” între planetele din Gemeni, Marte, Luna, din Balanţă şi Pluton din Capricorn. Se aduce astfel un nou element configuraţie astrale desfăşurată de-a lungul lunii mai, se aduce o nouă componentă în favoarea ideii că această luna pe care o încheiem reprezintă o etapa importantă în privinţa dezvoltării personale, a descinderilor de factură spirituală, a înţelegerilor aplicate vieţii. Aceste încercări majore care ne-au cuprins de-a lungul acestei luni au astăzi un alt înţeles, unul mental, intelectual, unul, raţional unul care se va susţine prin informaţie, argument şi mai puţin prin conexiune sau înţelegere personală. Asta nu înseamnă că ceea ce vine spre noi astăzi nu va fi uşor de înţeles, ci înseamnă că oricărei întâmplări, oricărui eveniment i se va oferi astăzi o explicaţie. Condiţionările care ne ajută astăzi să apreciem mai mult informaţiile, ideea, proba, dovada, sunt cele care vizează neapartenenţa. Prin relaţiile de careu care se realizează între două zodii cardinale, pe de o parte (Balanţă şi Capricorn prin Lună şi Pluton) şi de partea cealaltă zodiile Fecioară şi Gemeni, prin aspectele pe care Marte le trimite către Soarele, Mercur şi Venus, întregul spectru al preocupărilor noastre vine să susţină această greutate a relaţiilor, această dificultate de a ne face înţeleşi de a construi un schimb, de a pune bazele unei colaborări. Nu doar aceste opoziţii sunt importante astăzi pentru definirea aspectului intelectual, ci şi opoziţia pe care o face Luna cu Uranus, opoziţie care se împlineşte chiar de dimineaţă şi care ne amplifică sentimentul de nesiguranţă. Relaţiile pe care le dezvoltăm cu oamenii, obiectele sau cu sfera ideilor, trec astăzi printr-un proces de modificare, lezare.
Cu careul Marte-Mercur această lezare se produce prin greşeală proprie. Această relaţie care se realizează între planetele individuale şi cele colective, în special Pluton şi Uranus, care sunt deja în careu de ceva vreme, duce astăzi la revoltă. O revoltă argumentată, exprimată prin cuvinte acide, o formă de dizarmonie pe care oamenii nu reuşesc să o controleze. Pornind pe această negaţie aceasta vizează neputinţa de a exprima sentimentele pentru că acest tip de relaţie, careul dintre Uranus şi Pluton, s-a desfăşurat de-a lungul acestui an şi de cele mai multe ori aşa cum am văzut din desfăşurarea fenomenului social oamenii nu au fost capabili să-şi controleze sentimentele, ci au reuşit să explodeze să se implice să decidă folosindu-se de un ton agresiv, de revoltă, de nemulţumire, de agresivitate. În jurul acestei tendinţe, pe alocuri chiar antisocială evenimentele acestei zile vor reuşi să-i creeze omului impresia că poate învăţa elemente importante ale destinului propriu, ale vieţii sale sociale, ale locului de muncă, doar prin conflict prin suferinţă.
Prin urmare, ultima zi a lunii mai ne aduce evenimente situate dincolo de liniştea şi calmul pe care îl aşteptăm pentru această săptămână. Descoperim astfel că întreaga Luna a fost o Lună care a scos în evidenţă slăbiciunile, bolile, disperarea sau chiar tendinţa de a izola o persoană un individ sau o serie de activităţi sociale. Prin evenimentele acestei luni şi în special prin ceea ce se întâmplă astăzi oamenii sunt tentaţi să strice, să jignească, să folosească neadecvat cuvântul, să schimbe ordinea lucrurilor fără a se gândi la calitatea schimbării, doar de dragul de a schimba, de a interveni, doar pentru a dovedi că au putere, forţa ca sunt şi ei importanţi acolo unde acţionează. În felul acesta, sunt mobilizate rezultatele muncii, fondurile, se va pune problema modificării de locaţie, a unei schimbări în social, în administrativ cu rolul de a regla o situaţie complicate sau de a repara o nedreptate. În realitate, nu aceasta este intenţia principală a acestei zile, ci aceea de a ieşi în evidenţă. Având Marte în Fecioară şi Mercur în Gemeni tot ceea ce facem astăzi trebuie să ofere un feedback. Nu vom putea continua în demersul pe care îl vom săvârşi decât dacă primim un ecou, dacă suntem apreciaţi, dacă suntem înţeleşi, eventual ajutaţi în demersurile pe care le săvârşim. Există un iz de revoltă în conjuncturile acestei zile şi el va fi vizibil atât în sfera privată, cât şi în cea socială, dar să sperăm că în a doua parte a zilei trigonul Luna-Mercur va separa indivizii recalcitranţi de cei liniştiţi, indivizii care nu au şansa de a înţelege un context social sau personal, de cei care fac diferenţa între un impuls de moment şi conjunctura socială asupra căreia trebuie să intervină prin mobilizări majore.
Astfel, recomandarea pentru această zi este aceea de a regândi orice intervenţie, orice atitudine negativă, de a medita asupra ideii de schimbare, de modificare, asupra ideii de impuls pentru a nu cădea pradă acestui îndemn negativ de a distruge doar de dragul de a distruge, de a schimba doar pentru că nu mai suportăm clădirea, culoarea, strada, copacul sau orice alt obiect pe care îl avem la un moment dat în faţă.

Luna iunie a anului 2012 este una la fel de încărcată de evenimente astrale cum s-a-ntâmplat şi în anii din urmă. Este cunoscut de altfel din analiza generală aplicată anului 2012 că luna iunie se înscrie în rândul marilor momente de istorie prin descinderile pe care le face din direcţiile pe care le lansează şi prin schimbările pe care doreşte să le implementeze cu mare eficienţă. Fie că avem parte de o dihotomie aparentă, cea lansată de vibraţia planetei Pluton sau de un tranzit halucinând, prin unghiurile pe care le realizează, cum este cel al lui Uranus, sau misterele greu de pătruns ale lui Saturn, întreaga lună iunie ne transforma în actori ai vieţii sociale, pe toţi, chiar şi pe cei care îşi doresc să-şi trăiască viaţa departe de ceea ce se întâmplă pe viaţa publică. Prima zi a lunii ne aduce o conjuncţie între Mercur şi Venus, când Luna îşi începe tranzitul său prin Scorpion şi când împlineşte, dimineaţa, înainte de ivirea zorilor, o conjuncţie cu Saturn şi, spre seară, un trigon cu Neptun. Toate acestea lasă impresia unui gol, a unei direcţii greşite pe care dorim să mergem şi din această cauză vom fi tentaţi să punem faptele şi intenţiile pe care le avem pe o dorinţă de răzbunare, pe dorinţa de a schimba ordinea lucrurilor după propriul plac. Indiferent că în prima parte a zilei reuşim să reparăm o parte din greşelile pe care le-am săvârşit anterior, fără să ne implicăm în acţiuni concrete, ci doar cu mintea, să inventariem, să conştientizăm sau că în a doua parte a zilei vom interveni cu o scuză sentimentală, chiar patetică, pentru a ne justifica agresivitatea sau ranchiună sau indiferenţa, egoismul, toate acestea au la baza sentimente negative. Luna în Scorpion dezlănţuie aceste sentimente negative şi le pune să lucreze în slujba binelui. A lucra în slujba binelui cu un sentiment negativ înseamnă pentru unii un resort. Mulţi se vor simţi astăzi îndreptăţiţi să demonstreze că ştiu, că pot, că sunt şi ei înzestraţi şi că pot să rupă gura târgului prin urmă pe care doresc să o lase în societate. Este mai mult decât evident că această motivaţie poate duce la obţinerea unor rezultate pozitive, însă ea rămâne o stare negativă. Această stare negativă, atunci când este menţinută, întreţinută mult timp generează obiceiuri proaste. Adică se pierde din vedere că încrâncenarea, încăpăţânarea sau chiar egoismul au constituit la un moment dat instrumente utile pentru a obţine o funcţie, pentru a absolvi o şcoală sau pentru a finaliza un proiect. Se uită că proiectul s-a încheiat, se uită că acea etapă s-a încheiat de mult şi aceştia se lasă în voia sentimentului negativ ca şi cum în continuare ar face parte din viaţa lor. Așa că astăzi, fără să ne dăm seama, vom dezlănţui acele obiceiuri negative despre care am uitat că în trecut ar fi trebuit să fie conjunctural. Am uitat că o atitudine negativă, ironia, poate chiar spiritul caustic trebuia lăsat acolo împreună cu relaţia care s-a terminat şi asta înseamnă eroare de judecată. Conjuncţia Mercur-Venus retrograd în zodia Gemeni despre asta ne vorbeşte astăzi, despre eroarea de judecată. Bazele, rădăcinile acestei erori de judecată se află într-o situaţie negativă pe care ar fi trebuit în trecut să o folosim doar conjunctural. Ne-am însuşit-o, am asimilat-o, ne-am asumat-o şi acum ne întrebăm de ce efectul faptelor, de ce ecoul social a ceea ce construim este unul negativ sau periculos.
Câştigaţi vor fi astăzi cei care sunt angrenaţi pe o cale spirituală. Aceştia vor vedea în conjuncţia Mercur-Venus posibilitatea de a gândi armonios, de a gândi frumos, de a susţine prin cuvânt, de a reuşi să aducă din trecut, ceea ce este mai frumos din experienţa unui om pentru a lăsa în urma impresii bune, un ajutor, recunoştinţă.
Prin urmare, ziua de 1 iunie va fi, nu o zi a copilului, nici una a copilăriei, ci o zi a amintirilor din acele vremuri. Va fi o zi când ne vom aminti cum ne-am răsfăţat, cum ne-am permis să greşim prin toate aceste comportamente imature, cum ne-am permis să rănim, mizând pe faptul că cel rănit va ierta la nesfârşit. Nu ajungem în punctul în care ziua de 1 iunie să se transpună în faţa noastră ca în romanul lui Mark Twain “Prinţ şi cerşetor”, ci ajungem doar să conştientizăm o serie de fapte pe care le-am săvârşit, anumite întâmplări asupra cărora ne-a fost teamă să revenim şi, cine ştie, această conjunctură, să ne poată oferi privilegiul de a ne întâlni cu cei pe care i-am lezat în trecut pentru a repara simplu şi rapid, aşa cum ne indică uniunea Mercur-Venus, greşelile anterioare.
A privi propria vină cu atitudinea matură a celui care înţelege mai ales în timpul desfăşurării evenimentelor dureroase, reprezintă un semn de înţelepciune. Mercur şi Venus, astăzi nu ne îndeamnă spre înţelepciune, ci doar ne ajută să selectăm anumite evenimente care supuse unor alte vibraţii astrale, cele care vin din partea lui Saturn să ne ofere pe căi posterioare soluţii miraculoase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca să privim copilăria cu maturitate. Copilăria însemnând nu doar acele evenimente care s-au desfăşurat într-o anumite perioadă a vieţii, ci şi tendinţa de a risipi, de a lua totul în uşor, de a privi fără răspundere o situaţie care se poate sfârşi tragic. A inventaria conjuncturile şi situaţiile de acest fel pe care atunci le-am privit ca fiind o dovadă de curaj înseamnă astăzi a face dreptate, a face dreptate în faţa propriului destin şi a dezlănţui acea energie, acea informaţie care rămâne neschimbată de-a lungul vieţii, acel mister pe care s-ar putea să-l întâlnim la finalul lunii iunie după ce Saturn va reveni din mersul retrograd. Acum putem doar să ne apropiem tangent de înţelepciune.

A doua zi de Scorpion (Lună în Scorpion) ne aduce patru aspecte pe care le împlineşte Luna (două sextile cu Pluton şi respectiv, Marte, un trigon cu Chiron şi o opoziţie cu Lilith). Pe acest fond, astăzi avem parte de împlinirea opoziţiei dintre Jupiter şi Junon, un aspect periculos pentru echilibrul relaţiilor, periculos pentru tot ceea ce înseamnă schimb de valori, obiecte, aprecierea unei munci sau valorificarea unui produs. Dacă la nivelul vieţii comune cele patru aspecte pe care le împlineşte Luna ne pot sugera că există în viaţa de familie o complicaţie, o îndoială, un stres, o tensiune, una diferită faţă de ceea ce am parcurs în viaţa anterioară, intervenţia opoziţiei Jupiter-Junon, adică constrângerea individului de a lucra în sectorul pe care nu-l apreciază, reprezintă o altă faţă a expresiei „relaxarea prin muncă”. Această relaxare prin muncă reprezintă de fapt un refugiu. Oamenii se refugiază în stereotipuri pentru că refuză să se întâlnească cu adevărate sentimente, refuză să-i privească pe ceilalţi în ochi, refuză adevărul. Munca nu este greşită nici atunci când este susţinută de o dizarmonie, dar trebuie să fim conştienţi că astăzi înclinaţia spre muncă, nevoia de a soluţiona ceva sau chiar de a gândi că nu există câştig fără muncă reprezintă o eschivare, o ascundere a datoriei pe care considerăm că o avem faţă de un apropiat sau faţă de societate.
Evident un iniţiat ar spune că este greşit să consideri că ai o datorie faţă de univers de vreme ce întreg universul depune efort ca tu să devii liber. Pentru că este greşit să consideri că ai o datorie faţă de ceilalţi de vreme ce săvârşirea unor fapte reprezintă o constrângere de natură karmică şi nici într-un caz ceea ce considerăm noi astăzi, omul de rând se va simţi liniştit şi împăcat cu viaţa lui dacă va şti că se achită de o datorie. Stă în firea noastră să considerăm că datoria este un element esenţial vieţii care asigură o reglare între două extreme, părţi şi mijlocul prin care cele două elemente fac schimb de informaţii.
În general, iniţiaţii nu au fost de acord cu această idee, nu doar cei care şi-au lansat mesajul în ultima vreme şi care ţin de direcţiile holistice ale lumii, ci şi înţelepţii din vechime. Ei au considerat că datoria este un sentiment negativ care în loc să-l ajute pe individ să se elibereze de constrângerile acestei lumi, îl înlănţuie şi mai mult intensificându-şi suferinţa. Astăzi simţim că avem o datorie morală faţă de noi înşine, faţă de ceea ce ne-am propus, faţă de aşa numitele reguli, morale, aşa numitul fel de a fi, aşa-zisele tabieturi, dar şi datori faţă de partener, un coleg de serviciu, prieteni, faţă de o persoană pe care am lezat-o şi cu care am construit o relaţie negativă pentru că s-a apărat şi conflictul s-a extins apoi într-un alt plan.
Pentru că Luna este în Scorpion şi intervine astăzi spre finalul opoziţiei Jupiter-Junon de pe aşa Taur-Scorpion este greu de crezut că acest sentiment al datoriei această plată pe care dorim să o săvârşim astăzi va fi primită cu braţele deschise. Tocmai pentru că ea vine pe fondul unei atitudini negative, a unei înţelegeri greşite aplicate relaţiilor sau contextului social pe care-l traversăm, datoria ne duce spre zonele cele mai neplăcute ale vieţii particulare. Simţim că avem o datorie faţă de omul cu care acum, în această perioadă, nu suntem deloc în regulă. Simţim că avem o datorie faţă de noi înşine într-un sector unde am lucrat sau pe care l-am neglijat foarte mult. Toate acestea au prin opoziţia Jupiter-Junon explicaţii practice, justificări menite să susţină o atitudine uşor-refractară sau necuviincioasă faţă de bunuri, obiecte, câştiguri, mai ales ale acelora care nu ne aparţin.
Prin urmare, azi mecanismul psihic al acestei conjuncturi este unul deosebit de complex. Pentru că oamenii reuşesc să disimuleze atât de mult acum încât unii dintre ei chiar vor reuşi să-şi transforme duşmanii în prieteni, reuşind să-i tenteze cu ceva din ceea ce au ei de oferit. Prietenia sau înţelegerea, ori armonia care se construiesc pe aceste atitudini sau modificări sociale de relaţii sunt negative şi ele vor comporta o evoluţie foarte rapidă şi un sfârşit la fel de rapid, poate chiar consumat la finalul acestei luni. Revenirea lui Saturn la mersul direct la finalul acestei luni dintr-o zodie a echilibrului (Balanţa), zodie situată în sfera acţiunilor obscure care ne vin din Scorpion (Balanţa este casa a XII-a a Scorpionului) toate acestea tind să se manifeste în autonomie, tind să genereze conjuncturi pe care nu reuşim să le controlăm. Dacă această situaţie este prezentată unui căutător al Adevărului el se va bucura pentru că, prin asta, va avea ocazia să descopere evenimente pe care nu a reuşit să le soluţioneze prin meditaţie sau prin pacifism. Conflictul are darul şi în acelaşi timp conferă binefacerea de a scurta timpul şi de a favoriza creşterea şi renaşterea dincolo de suferinţă. Înţeleptul se bucură pentru că vede dincolo de conflictul său suferinţa care înseamnă manifestarea acestor conjuncturi şi ştie că dincolo de acestea găseşte sămânţa unei renaşteri. Renaşterea este un element specific zodiei Scorpion pe care îl regăsim de fiecare dată când Luna trece pe aici, însă el va cere un preţ. Putem să invocăm aici, fără a ne depărta de la subiect, că ziua de 2 iunie poate fi o zi a morţii spirituale şi a renaşterii prin ritual, iar cei care au trecut printr-un ritual al iniţierii şi pe care l-au respectat cu preţul conştiinţei şi al sănătăţii mental ştiu cât de important este să primeşti de la cineva fără a-ţi lase impresia că face acest gest din datorie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de sentimentul datoriei. Nu trebuie să-l ascundem, să-l minimizăm şi nici să-l preschimbăm în ceva. Sentimentul datoriei trebuie să se stingă în faţa adevărului. Adevărul, prin cunoaştere, este cel care ne face liberi. Datoria este unul din nenumăratele elemente ale vieţii care ne înlănţuie.

Ultima zi a săptămânii este o zi de viaţă. Astăzi Luna părăseşte semnul căderi sale (Scorpionul) la ora 15:32 şi intră în Săgetător, împlinind până spre seară un careu cu Neptun şi o conjuncţie cu Capul Dragonului. Asta înseamnă începutul unui nou ciclu draconitic, iniţierea unei noi perioade de căutări şi înţelegeri de dispute interioare sau identificarea acelor elemente care aduc armonia în viaţa socială. Chiar dacă în general aceste elemente ar putea să stârnească ilaritate unui individ foarte ancorat în realitatea vieţii cotidiene astăzi exista armonie cu anturajul, există, în cel mai nefericit dintre cazuri, dorinţa de a nu interacționa cu ceilalţi, asta înseamnă că vor exista şi oportunităţile necesare pentru că doi oameni să se înţeleagă mai bine decât s-a întâmplat anterior.
Conjuncţia Lunii cu Junon înseamnă practic şi opoziţia cu Jupiter, chiar dacă acest aspect urmează să se împlinească la aproximativ o oră distanţă de primul, asta înseamnă încărcarea axei Taur-Scorpion accentuarea nevoii de a trăi în comunitate, de a cumula valori sau obiecte pentru a ne oferi certitudinea sau senzaţia că suntem siguri pe poziţia pe care o avem, suntem apreciaţi sau putem să ne ducem traiul obişnuit pe mai departe.
Până la amiază toate acestea vor fi săvârşite în orb, pur şi simplu vom justifica faptul că ne-am săturat de stări proaste, de tensiune, chiar de teamă, ne-am săturat de acel puţin şi ne dăm seama că astăzi toate acestea nu ne mai ajung. Ne dorim mai mult, vrem să schimbăm, să aducem un element nou vieţii şi acest element nou va avea asupra propriei persoane un efect binefăcător. Acolo unde elementul nou va fi indicat de o persoană relaţiile par să se complice, ca şi cum ne împrietenim cu cineva şi pentru a se menţine un anume echilibru, chiar unul suspect este nevoie să rupem prietenia cu altcineva. Acest lucru nu se întâmplă în mod obisnuit şi nici nu este susţinut de armonia universului. El ţine de limitarea pe care o conferă sentimentul datoriei, o limitare greu de explicat, o limitare periculoasă, care, iată, astăzi ne acaparează acea zonă a confortului.
Toate aceste elemente care ţin de condiţionarea pe care o exercită asupra noastră obiectele, sentimentele inferioare sau acele lucruri pe care nu le înţelegem complet, devin a doua zi bucurii sau explicaţii, justificări, înţelegeri complet diferite faţă de ceea ce s-a întâmplat în prima parte a zilei. Luna în careu cu Neptun nu poate acţiona azi în individualitate, ea nu poate lansa mesaje individuale în mod negativ, nu poate predispune la pesimism, indiferenţă, ironie, ci dacă le lansează pe acestea atunci ele sunt apanajul altor conjuncturi şi deci au la baza alte explicaţii. Spun acest lucru deoarece fiind în careu cu Neptun, Luna este de fapt în conjuncţie cu Capul Dragonului, totul are un rost, un sens, o menire şi acestea se manifesta acum, în perioada în care Axa Dragonului trece prin domiciliu, adică de a ne purifica, de a ne întări din punct de vedere moral, de a fi mai buni, de a fi verticali, puternici.
În ciuda aparenţelor puterea acestei zile vine din lecţii de viaţă, din apelul la cunoașterea celorlalţi, din schimbul de experienţă, din împărtăşirea unor înţelegeri, fie ele şi incomplete din schimbul de energiei, din schimb de sentimente. O uşoară nemulţumire s-ar putea să apară, predispusă de careul Lună-Neptun, doar pentru că multe din evenimente sau stări sufleteşti se succed cu o mare viteză. Cei care nu sunt obişnuiţi să lucreze la acest nivel au tendinţa de a bate în retragere, se tem sau resping.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii poate fi considerată o zi de revigorare. Nu este însă o zi de relaxare, ci este o zi în care suntem îndemnaţi să ne folosim puterea, înţelegerea, relaţiile la un alt nivel, într-un alt ritm şi poate chiar cu alte persoane şi alte instrumente. O parte din evenimentele zilei de ieri, tocmai pentru că Luna se află jumătate de zi în Scorpion, ne domină şi de aceea în prima parte a zilei vom fi uşor reticenţi la schimbare, deşi în mod paradoxal ne-o vom dori cu insistenţă. În a doua parte a zilei, schimbarea pe care am fost obligaţi să o facem, ieşirea din ritm pe care am făcut-o împotriva propriei voinţe va deveni prilej de bucurie şi chiar elementul care ne va duce spre realizări importante.
Ceea ce vine spre noi astăzi nu are o greutate atât de mare decât din punct de vedere spiritual. Astăzi Luna şi Capul Dragonului se întâlnesc şi cei sensibili din nou îşi pot citi în vibraţiile aurice scopul pe care şi l-au propus în această viaţă şi de ce nu chiar să anticipeze o parte din complicaţiile care vor veni spre ei în această lună. Până la următoarea conjuncţie dintre Lună şi Capul Dragonului, Saturn va comporta o importantă schimbare de orientare, adică va reveni din mersul retrograd şi ne va ajuta să atingem misterul şi poate chiar să ne identificăm cu el.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mai puţin reticenţi la schimbare, de a fi atenţi la sensul pe care această schimbare îl ia pentru că este ziua conjuncţiei Lunii cu Capul Dragonului, dar până la împlinirea acesteia suntem pe final de ciclu. Asta înseamnă că o parte din tendinţele respective sunt reminiscenţe ale unor comportamente greşite. Este indicat să fim astăzi detaşaţi de ceea ce am dorit să reparăm prin negativitate şi să fim deschişi la noutate chiar dacă pe alocuri nu vom dori să modificăm nimic, nu vom dori să îmbrăţişăm superficialitatea. Ceea ce ni se pare superficial astăzi poate fi, începând de mâine o nouă speranţă.

5 thoughts on “28 mai – 3 iunie 2012

 1. Johnny spune:

  analiza pentru ziua de marti e incompleta

 2. Ce-i lipseste pentru a fi completa?

 3. Johnny spune:

  vroiam sa zic ca atunci cand apasai pe sageata din dreptul zilei de marti aparea doar jumatate din informatii, practic vedeai doar prima parte din analiza, imi cer scuze pentru ca nu m-am exprimat clar. Acum vad ca merge, poate a fost o eroare de la mine sau o eroare temporara a site-ului.

  Vreau sa va multumesc pentru efortul depus in efectuarea analizelor zilnice, recomandarile dumneavoastra imi sunt de mare folos.

 4. ok. am inteles. Am crezut ca te referi la altceva. Intotdeuna e loc de mai bine..
  cu drag…

 5. Mihaela spune:

  Ce se mai poate spune dupa un asemenea ansamblu muzica/imagine????
  Acum, cred ca nimic altceva decat Multumesc!
  🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.