21 – 27 mai 2012

Săptămâna 21-27 mai este o săptămână interesantă. Chiar de luni, conjuncţia dintre Soare şi Luna situată în punctul de opoziţie cu Junon şi în fereastra conjuncţiei cu Coada Dragonului ne introduce într-o nouă dimensiune a vieţii, într-un nou canal de informaţii şi ne pune într-o nouă relaţie cu semenii. Chiar de luni înţelegem că întreaga săptămână anterioară a fost plină de semne, plină de mesaje care nu vizează reconcilierea, aşa cum ar părea, ci o nouă etapă a vieţii un nou mod de a socializa care se poate încheia cu un rezultat surprinzător.
Practic fiecare zi este aducătoarea unui mesaj important, fiecare reprezentând o treaptă pe care urcăm pentru a ne apropia mai mult de limita maximă a puterii personale ce survine duminică la conjuncţia dintre Soare şi Mercur. Nu este o săptămână care ne face să ne gândim la schimbări spectaculoase, ci doar ne îmbină trecutul imediat, poate chiar şi cel îndepărtat, cu ceea ce pare să ne rezerve viitorul. Fiind o zonă de trecere dintre două perioade, tensiunea zonei de graniţă este inerentă şi pot apărea refuzul categoric, negaţii, agresiuni manifestată în faţa unui moment de indecizie în raport cu celălalt. Cercetarea, cunoaşterea, apelul la deviza personală, rememorarea unor întâmplări la fel de delicate sau penibile pe care le-am depăşit, încrederea în providenţă.
Faptul că Mercur în această săptămână îşi schimbă semnul nu reprezintă pentru noi o realizare prea mare, nici măcar un salt calitativ pentru că rapiditatea cu care se deplasează si în Gemeni va face în aşa fel încât nimic din ceea ce doreşte să construiască, deşi acum are intenţii eminamente benefice, să nu se poată solda cu un rezultat bun.
Faptul că acum Soarele se află în careu cu Neptun şi trece şi prin Coada Dragonului ni se va înfăţişa ca o perioadă de regret, de cedarea în faţa unei tensiuni, de ridicare a elementului inferior deasupra mulţimii pentru a impune acesteia un etalon imperfect ca pe unul eminamente benefic.
Toate aceste ciudăţenii se vor derula cu mare rapiditate, ca şi cum am trăi două vieţi în loc de una îndreptându-se spre ziua de duminică, gazda conjuncţiei dintre Soarele şi Mercur.
Per ansamblu, săptămâna este dispusă să ne ofere evenimente care să ne corecteze comportamentul, atitudinea, să ne elibereze de o tensiune că şi cum scopul celui mai slab şi incompetent dintre noi este să fie în frunte pentru că oricum, în virtutea inerţiei, nu el conduce mulţimea, ci mulţimea îl împinge pe un traseu pe care îl ştie foarte bine. Falsa putere a liderului aduce acestei săptămâni multe complicaţii şi poate de aceea cea mai adecvată recomandare este aceea de a ne sustrage puterii de influenţă până la conjuncţia Soare-Mercur de duminică pentru a vedea care sunt direcţiile reale.

Chiar de la începutul acestei săptămâni, prin conjuncţia dintre luminarii, multe din proiectele pe care le-am crezut de mare intensitate, cu o finalitate bună, chiar spectaculoase, tind să intre într-un con de umbră, tind să se fragmenteze şi să-şi arate adevărata înfăţişare. Azi luminariile împlinesc o conjuncţie înainte de ivirea zorilor, iar Soarele în primele două ore din acest nou ciclu trece prin opoziţia cu Junon, punând la grea încercare orice tip de relaţie. Luna, abia intrată în Gemeni, schimbă direcţia evenimentelor, de pe acţiune pe cuvânt, ajutând în înţelegerea evenimentelor, dar nu şi în soluţionarea lor. În această primă zi de Gemeni, Luna atinge opoziţia cu Junon, careurile cu Neptun şi Chiron, conjuncţia cu Coada Dragonului şi sextilul cu Uranus.
Nu putem să ne gândim deloc la aceste evenimente ca la unele sigure, puternice şi nici la faptul că separarea pe care o experimentăm acum ar putea avea un succes important, dar e important să ştim că prin aceste unghiuri cei care nu au uzat de vibraţiile benefice ale fuziunii de forţe care a existat între Soare şi Jupiter, datorită alterării calităţii şi a diminuării caracterului benefic al faptelor (Jupiter este încă alterat de Lilith), pot acum să aibă parte de puţin noroc.
Luna nouă de acum ne aduce o confruntare cu adevărul, cu informaţiile pe care le bănuiam, le intuiam sau care circulau într-un plan ascuns şi care acum au posibilitatea să iasă la lumină. Aceste informaţii, deşi sunt îndreptate în special spre zona profesională, spre ceea ce înseamnă practicarea unei meserii şi obţinerea unei remuneraţii, ea loveşte în nevoia de stabilitate materială, în acea dimensiune a vieţii care ne face să ne gândim la viitor ca la unul menit să ne ofere un trai liniştit, fără griji terifiante, dar şi fără aspiraţii complicate. În această săptămână şi implicit azi, informaţia are, ca şi în săptămâna anterioară, un caracter duplicitar, tendenţios, lipsit de structura solidă a adevărului. Mesajul pe care îl conţine va face deci referire la o stare de fapt a lucrurilor care este privită dintr-un unghi negativ sau cel mult subiectiv. Cei care pot privi o problemă din mai multe puncte de vedere, din mai multe perspective au acum capacitatea să se adapteze complicaţiilor şi să poate găsi relativ repede traseul pe care să se îndrepte în următoarele aproximativ 30 de zile. Cei care vor cădea pradă informaţiilor incomplete, motivând caracterul lor decisiv, vor avea de parcurs o ipostază de deposedare, de renunţare la o calitate, un privilegiu, un obiect şi repunerea în discuţie a unei trăsături pe care cu câteva săptămâni în urmă era privită ca o realitate de netăgăduit: schimbarea.
Dacă din conjuncţia luminariilor înţelegem că un caracter decisiv al unei acţiuni acum poate avea consecinţe negative, faptul că acestea se opun azi lui Junon ne va complica şi relațiile de familie, readucând în centrul atenţiei lipsurile cu care doi sau mai mulţi oameni au pornit pe un drum. Azi ori acestea sunt uşor remarcate de oameni care nu urmăresc acest lucru, ori cineva din anturaj, bazându-se pe o interpretare eronată a conjuncturii pe care o parcurgem cu toţii răscoleşte în ceilalţi ceea ce în timp îl va compromite şi pe el. Aceasta construcţie relativ simplă, susţinută de unghiurile negative la care participă luminariile, devine brusc sancţiune, pedeapsă, greşeală lamentabilă sau eroare în ceea ce priveşte o decizie tocmai pentru că această relaţie se suprapune peste Axa Dragonului. Orice gând, intenţie, faptă, orice element al comportamentului oricât de simplu şi lipsit de importanță ar fi azi va fi privit disproporţionat, ca printr-o lupă, ca printr-o lunetă în aşa fel încât el este adus din trecut sau din viitor în prezent, chiar dacă nu este adecvat să se producă aşa ceva acum.
Prin urmare, prima zi săptămânii este o zi a faptelor mari, a deciziilor nepotrivite cărora li se spune pe faţă o mască reprezentând chipul unei personalităţi marcante. Dacă ne gândim că toate acestea ar putea însemna o deviaţie atunci ne va fi uşo să renunţăm al calităţile false care ne sunt atribuite azi sau la acuzaţiile nefondate. Jocul dintre bine şi rău, tocmai pentru că este susţinut de tandemul luminariilor care îşi împlinesc azi conjuncţia în preajma Axei Dragonului ne zdruncină convingerile şi ne lasă impresia că oricât de multe s-ar fi schimbat nimic nu pare să fie altfel şi că modificările pe care le-am parcurs nu au fost decât simple diversiuni. Pentru cei care trăiesc o viaţă simplă, fără prea multe complicaţii, pentru care o deplasare cu metroul, autobuzul sau o plimbare de seară reprezintă unica interacţiune cu societatea, cu mediul, cu anturajul, contextul astral al acestei zile va lucra la capitolul încredere, sondare, apreciere, reflecţie, evaluare. Pentru că evenimente din trecut şi viitor să adună acum în prezent, chiar şi aceste persoane liniştite care nu trăiesc viaţa cu intensitate, se simt cuprinse de un sentiment de nesiguranţă în care statutul pe care îl au sau cel pe care şi-l văd clar proiectat în viitor cer evenimentului de acum o depăşire a limitelor, o extindere a spaţiului pentru a-l face mai încăpător. Asta ar putea însemna schimbarea mijlocului de transport, al traseului pe unde își fac plimbarea sau, în timp ce-şi îndeplinesc liniştiți tabieturile, să fie necesară implicarea şi în alte evenimente care să îi suprasolicite foarte mult.
Primele soluţii apar chiar de mâine, când Mercur şi Jupiter se întâlnesc, dar ele nu vor putea să reaşeze lucrurile cum erau, ci doar să le prezinte dintr-o altă perspectivă. Este important de reţinut că de fiecare dată când Luna trece prin Coada Dragonului suntem în postura de a ne autovătăma, de ne face rău singuri, cu gândul, cu fapta sau pur şi simplu prin refuzul unei acţiuni, prin refuzul de a accepta că rezultatele unui eveniment nu sunt cele pe care le-am aşteptat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi cumpătaţi. Dacă vom reuşi să privim întâmplările acestei zile cu ponderaţie, vom reuşi să acceptăm mult mai uşor un rezultat realist care, în trecut, nu a fost privit aşa.

Cu puţin timp înainte ca Mercur să părăsească zodia Taur se împlineşte conjuncţia cu Jupiter şi ne îndeamnă să ne punem în aplicare ideile. În primul rând azi vom căuta să identificăm principalele probleme sau contradicții care au dominat spectrul zilei anterioare. Azi se va pune problema unui suflu nou, a unei noi deschideri, a unei desprinderi de gândirea viciată de teamă pe care ziua anterioară au marcat-o luminariile sub influenţa Cozii Dragonului. Puţină îngrijorare mai poate fi văzută şi azi pentru că Luna şi Marte se întâlnesc în plină noapte în careu, însă nu se va pune problema că ele să ne domine întregul spectru al preocupărilor. Asta înseamnă că prindem putere, suntem încurajaţi de persoane din jur, suntem prinşi într-un joc al bucuriilor şi speranţelor pe care însă nu vom putea nicicum să le menţinem până la finalul săptămânii. Lilith însă mai vizează mesajul Marelui Benefic, asta înseamnă că toate aceste bucurii sunt pe punctul să scape de sub control şi să lezeze, nu prin conţinutul lor, ci prin direcţia pe care o lansează, prin intensitatea sau lipsa de maturitate mobilizate acum.
Îndemnul principal al acestei zile se va sprijini deci pe nevoia de a produce o schimbare, de a modifica puţin cadrul în care se desfăşoară individul şi de a reuşi prin efectele acţiunilor să se combată o parte din nemulţumirile sau chiar relele din ultima perioadă. Pentru că Mercur merge prea repede prin Taur, orice încercare de a construi un element nou, de a pune baza unei noi colaborări este amestecată printre intenţiile săptămânii anterioare. Acum, sub pretextul că se ia contact cu o dovadă, cu un rezultat, cu o evaluare finalitatea pe care o presupune genul acesta de acţiune ne va ridica mingea la fileu pentru fapte ce se vor consuma în luna iunie. Isteţimea de acum, curajul de a căuta în locuri ascunse, de a duce la lumina idei, de a veni cu un tonus nou acolo unde nu mai exista nicio speranţă face din această zi una reuşită, chiar dacă bucuriile nu sunt la înălţimea aşteptărilor. Relaţiile cu cei apropiaţi se zdruncină azi datorită unui scop comun, al unui proiect care vizează ieşirea dintr-un spaţiu îngust, reinvestire, recalculare. Este însă oportun să nu ne facem prea mari speranţe. Nu este timpul necesar pentru a obţine rezultate spectaculoase.
Prin urmare, 22 mai este o zi de complementaritate. Gândul va găsi în jur elementul care să-l ajute să se implementeze, iar acţiunea va primi din partea celor implicaţi o explicaţie pertinentă. Cu toate acestea, vom avea impresia că multe sunt la limită, atât ca timp cât şi ca resurse, că numai un noroc ascuns va face să se soluţioneze, că ajungem la destinaţie în timp util sau să finalizeze în vreun fel. Acest noroc este imposibil de controlat, mai ales în cazul celor care doresc să-l reediteze, mai ales în cazul celor care nu se pot abţine să forţeze mâna destinului. Singurul noroc al acestei zile se va întâmpla o singură dată şi nu este obligatoriu să fie spectaculos. Este important să fie văzut acest lucru pentru a nu abuza de şansă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de cuvintele lui George Eliot “Prima condiţie a bunătăţii sufletului omenesc este să aibă ceva de iubit; a doua, să aibă ceva de respectat.”

În mersul retrograd, Junon azi intră în Scorpion, adică trece de la primul grad al Săgetătorului pe gradul anaretic din Scorpion punând la grea încercare acele relaţii care nu au trecut încă testul timpului şi care aduc un plus de agresivitate acolo unde până acum a fost puţină linişte. Dar greutatea acestei zile nu vine numai din lezarea acestui asteroid, ci şi din împlinirea careului dintre Soare şi Neptun care se tot formează de câteva zile încoace. Pe aceste vibraţii Luna trece din Gemeni în Rac aducând zilei un caracter duplicitar, prin faptul că susţine instabilitatea şi incompatibilitatea relaţională (e în Gemeni când Junon trece în Scorpion) şi apoi încearcă să tempereze punând pe seama sensibilităţii sau a dramatismului ceea ce în mod firesc ar trebui să fie soluţionat din comunicare, vorbire sau acţiune directă.
Pe ultimul segment al zodiei Gemeni, Luna se participa la formarea a două aspecte benefice: conjuncţia cu Venus şi trigonul cu Saturn. Unind vibraţia a doua planete retrograde care, la rândul lor, sunt în trigon, sentimentul de neapartenență, al separării de o greutate, al rupturii de ceva care se dovedeşte a fi greşit, eronat, imoral, duce la întărirea sentimentul că deciziile la scenă deschisă, cele categorice sunt cele care aduc succes şi iniţiativă. Întoarcerea spre trecut pentru a descoperi care sunt elementele cele mai grele devine un element care ne ajuta azi să ne alegem direcţia, sensul, mobilitatea, să ne ajustăm comportamentul şi să ne reglăm doza de orgoliu. Înţelepţii nu uita niciodată să ne amintească faptul că greutăţile vieţii au ca principal efect diminuarea dozei de orgoliu, renunţarea la pretenţii şi suprimarea aerului de superioritate. Trecând în Scorpion, când Lună încă se află în Gemeni, Junon duce la gestionare deficitară a informaţiilor. Totul devine grav mai ales când nu înţelegem şi ne pune în postura de a judeca greşit oamenii, de a încadra greşit faptele lor şi de a decide în necunoştinţă de cauză doar pentru a ne elibera de o tensiune.
Îndemnul acestei zile vine însă cu un element nou de care nu am mai avut parte în această formă anul acesta: din prea multă greutate se trece de partea cealaltă a baricadei să considerăm că problemele de vreme ce nu le simţim nu există. Această desensibilizare aduce însă un efect de gol în minte şi în suflet şi o tendinţă de a considera că greutăţile sunt amplificate de conştientizare sau de persoanele care ne ajută să înţelegem şi să le încadrăm.
Pe acest fond, careul dintre Soare şi Neptun aduce în primul rând un ecou negativ venit din anturaj perceput ca un refuz, ca o instigare la îndoială şi suspiciune, la a nega sau a construi un ideal pe care să nu reuşim să-l atingem vreodată pe motiv că avem dreptul să ne impunem orice ideal dorim, fără să oferim celorlalţi vreo explicaţie. Libertatea prost înţeleasă, pe fondul unei substanţiale orientări spre negaţie sau egoism ne poate motiva azi să ne bucurăm, să ne oferim momente de destindere sau încântare, chiar dacă asta înseamnă că alţii să sufere din cauza alegerilor pe care le facem.
Prin urmare, ziua de 23 mai este ziua lui crede şi nu cerceta, însă înţeles într-un mod limitat, într-un total dezacord cu perceptele superioare ale gândirii, cu emoţiile pozitive sau cu corectitudinea. Azi sunt încălcate promisiuni fără nici cel mai mic regret, fie pentru că satisfacţie răzbunării prin refuz este mai mare, fie pentru că perspectiva unui succes în viitor ne întunecă judecata. Oricum am reacţiona la bază stă o atitudine egoistă, un viciu, o limitare a sentimentului sau gândului în aşa fel încât, chiar dacă negăm, rănirea celuilalt, ne produce un ecou de satisfacţie.
Dacă în timpul nopţii Luna, Venus şi Saturn se întâlnesc unghiuri frumoase, reuşind în somn sau prin ceea ce vom face ca acţiune nocturnă să ne împăcăm cu trecutul, cu oamenii pe care i-am lăsat acolo, în plină zi evenimentele sunt cu mult mai dificile decât ceea ce am crezut de dimineaţă. Unii vor avea impresia că li se induc decizii, că le sunt şoptite îndemnuri, că sunt încurajaţi să facă tot felul de fapte pe care în alte situaţii nu le-ar fi făcut. Toate acestea sunt epuizante pentru că nu se încadrează în nicio schemă personală, dar asupra cărora ne simţim obligaţi să ne apropiem cu toată fiinţa noastră. Această înălţare prin suferinţă ne arată locul pe care îl ocupă în această lume. Cei care lucrează cu energia, care sunt angrenaţi într-un proces de elevare lăuntrică ştiu că suferinţa este haina prezentului, nu imaginea trecutului şi nici a viitorului. A fi în prezent când te bucuri sau suferi înseamnă a defila pe un podium, a fi în centrul atenţiei tale, a fi o şoaptă în adierea unui vânt, o emoţie despre care toţi ceilalţi vorbesc cu gura larg deschisă sau pe ascuns, o ţintă spre care unii nu îndrăznesc să viseze o viaţă întreagă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne refuza dreptul la a trăi viaţa, în absenţa lecţiilor lui “bine” şi “rău”, tocmai pentru a ne oferi privilegiul de a ne îmbogăţi experienţa acestora. Privind de sus “binele” şi “răul” sunt jucării în mâinile unui copil care refuză să-şi vadă vârsta reală în oglindă şi prefera să se joace până la adolescenţă de-a baba oarba. Jocurile vieţii ne vin prin respiraţie, iar gândurile reprezintă pentru suflet aerul prin care duhul care suntem respiră.

Pe ultimul segment al zodiei taur, Mercur se va grăbi azi să finalizeze ceea ce mai are de încheiat şi să se declare învingător. Şi în Gemeni va sta tot atât de puţin, aşa că disperare că dacă nu se finalizează azi ceea ce s-a început de două săptămâni nu se va mai putea finaliza în condiţii optim este lipsită de temei. În Gemeni Mercur va sta până pe 7 iunie, la fel de puţin că în Taur şi se va păstra aceeaşi precipitare, aceeaşi lipsă de stabilitate, aceeaşi nevoie de a încheia orice demers, indiferent cum.
Până să treacă Mercur în Gemeni (domiciliu), acesta are de împlinit o opoziţiei cu Junon, iar în fundal Luna împlineşte patru aspecte: careu cu Uranus, opoziţie cu Pluton, trigon cu Chiron şi sextil cu Marte. Toate acestea aduc pierdere prin slăbiciune, prin încercarea de a încadra o emoţie poziţie într-un cadru nepotrivit, de a explica o emoţie pozitivă, de a demonstra ceva în faţa unui auditoriu care nu este capabil să înţeleagă tot ceea ce li se prezintă. Se poate vorbi aici despre înşelătorie, dar nu din partea celui care oferă informaţia, ci din partea celor care o primesc şi asta anticipând uşurinţa cu care este manipulat individul pozitiv care doreşte să-şi depăşească limitele pentru a ajuta. Mintea omului, cum se spune în popor, cea de pe urmă, adică cea din finalul tranzitului lui Mercur în Taur, este acum vitregită. Pe de o parte, nici cel care o prezintă nu înţelege că oportun acum este să se oprească şi să adopte tăcerea sau nonacţiune, iar pe de altă parte, nici cei care primesc nu sunt capabili să facă un minim de efort să pună deoparte ceea ce nu înţeleg pentru timpuri când capacitatea lor de înţelegere s-ar putea cizela puţin. Cu Luna în domiciliu şi Mercur într-un semn practic, dar parcurs prea rapid, emoţiile azi scapă de sub control şi se aruncă de-a valma pe stradă. Cine va putea le va prinde pe cele pozitive, cine nu, se va alege cu cea ce poate, cu ceea ce este capabil să observe.
În plan al concretului, Luna din Rac aduce tulburări în circulaţia informaţiilor, blocarea impulsului nervos sau expunerea individului la un eveniment, poate chiar accident. A parcurge o opoziţie Mercur-Junon înseamnă a fi împotriva tuturor sau a primi din partea anturajului remarci negative pe situaţii concrete. Că ele fac referire la valorile materiale sau elemente desprinse dintr-o conversaţie sau că vizează idei, principii ori deziderate, toate acestea au asupra individului un impact negativ pentru că răspunsul său, cel care ar fi trebuie să fie asimilat de anturaj, este întâmpinat cu opoziţie, reticenţă.
Trecerea lui Mercur în Gemeni este un element benefic, deşi nu va fi pozitiv în deplinătatea sa. Ştim că în Gemeni, Mercur ocupa poziţia cea mai avantajată, având parte de o mare mobilitate incitând la diversitate, pluralism. Strălucirea lui Mercur din Gemeni va fi însă umbrită de faptul că deplasarea sa prin domiciliu va fi foarte rapidă. Se pun condiţii, oamenii nu le respecta, se stabilesc termen, nu sunt luate în considerare şi se încearcă, prin metode mai puţin corecte, neortodoxe, ascunse deplasarea interesului de pe zonă publică spre un sector particular ce ar putea produce efecte benefice pentru un grup restrâns de indivizi în viitorul apropiat. Cu alte cuvinte “unele animale sunt mai egale decât altele”.
Prin urmare, ziua de 24 mai se va prezenta ca o furtună, ca un individ care declara război tuturor şi nu se ascunde deloc să se expună în public, să strige nemulţumirea şi să invoce scuze în favoarea acţiunilor sale. Judecând după faptul că o planetă individuală este vedetă în această zi nu este exclus ca un individ, că persoană, ca mesager, nu ca funcţie, să reprezintă un element esenţial în spectacolul social.
Prima parte a zilei va fi, deci, animată de dorinţe intense, complicate, de frământări care nu sunt afişate deschis, dar care se pot ascunde în spatele altora pe care le va scoate la înaintare. Este greu de controlat această pornire de a ascunde esenţialul, dar acesta va fi îndemnul de acum şi nu din laşitate, ci dintr-o anume intuiţie în faţa a ceea ce luna iunie ne va aduce. Se poate vorbi azi despre tipar, despre scheme, însă doar ca ideea pentru că ele nu vor putea fi puse în aplicare pentru ca şi în domiciliul său Mercur se grăbeşte foarte tare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita azi asupra ideea de schimbare. Mobilitatea nu trebuie să indice neapărat schimbare, şi împlinire, acumulare rapidă de pe mai multe planuri, însă cei care nu dispun de o structură flexibilă vor primi vibraţiile acestei zile cu o mare greutate.

Luna împlineşte azi patru aspecte (sextil cu Lilith, careu cu Saturn, sextil cu Jupiter, trigon cu Junon) răspândite pe tot parcursul zilei ceea ce aduce intervalului un element dinamic, de voinţă, de tenacitate, de a demara proiecte ample, imposibil de finalizat, dar cu elanul şi îndrăzneală celui care doreşte să mute munţii din loc. Există o scurtă întâmpla veselă care poate exemplifica această construcţie astrală: un grupa de chinezi, muncitori destoinici într-un şantier, li se comunică de către şeful lor – ”Tovarăşi, mâine vom muta acest munte de aici în partea cealaltă!”. “Şi de la amiază încolo ce facem?” a venit o întrebare din partea unuia dintre muncitori.
Cu acest gen de atitudine ne vom confrunta azi şi pe un asemenea determinism vom avansa ipoteze care mai de care mai îndrăzneţe. Implicarea ulterioară în derularea etapelor va lăsa de dorit, însă azi suntem motivaţi să ne implicăm în tot ceea ce vine spre noi.
Fiind vorba despre Lună şi despre o înclinaţie spontană spre melancolie, spre cultivarea sentimentelor, indiferent de calitatea lor, multe dintre cele pe care le vom face azi vor fi atinse de eroare. Chiar dacă unii vor greşi, ambiţia de a se ridica la nivelul aşteptărilor îi va face să ignore orice avertisment care ar veni verbal sau nonverbal din anturaj. Evenimentele pe care Luna le va selecta ţin de relaţiile cu societatea, de documente, procese, de hotărâri care se iau în raport cu ceea ce poate aduce oamenilor câştigul cel mai important sau pierderi majore. Tocmai pentru că este vorba de Luna din domiciliu câştigurile şi deprinderile au un scop sufletesc. Dacă acumulările materiale înseamnă şi un mod de a motiva entitatea să se deschidă către alte categorii sociale atunci careul Luna-Saturn din mijlocul zilei aduce o pierdere pe care o parcurge un apropiat ce va fi privită de cel privilegiat ca un avertisment din partea destinului. Luând aminte la învăţămintele din capitolul “Aşa nu!” oamenii se vor motiva să fie azi mai eficienţi şi vor fi dispuşi să muncească mai mult, să cugete mai mult, să aprecieze mai mult efortul celor din jur, însă doar ca lecţie de viaţă.
Prin urmare, 25 mai este o zi de apropiere de înţelesul faptelor, de ceea ce poate fi periculos în anturaj sau de ceea ce poate compromite o carieră sau efortul depus într-un demers. În cele mai multe din cazuri mintea se îndreaptă spre a obţine ceva concret, spre a rezolva un demers sau a pune bazele unei colaborări. Azi doar se discută, doar se stabilesc condiţiile sau doar se obţine documentaţia.
Pentru a ridica stacheta, pentru a impune rezultate mai bune acolo unde se lucrează se va căuta o scuză. Aceasta este legată de un disconfort relaţional, de o dispunere deficitară în raport cu un subiect sau un obiect spre care tind doi sau mai mult oameni. Această relaţie ce s-a consumat în trecut poate veni acum cu o motivaţie, cu o schemă, cu o construcţie, cu o direcţie de care oamenii să uzeze azi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne face o analiză serioasă asupra a ceea ce dorim să întreprindem şi să nu cădem prada trecutului. Ceea ce s-a consumat a avut un motiv şi a readuce în prezent ceea ce cândva s-a întâmplat înseamnă a funcţiona cu un deficit de imagine, de putere sau chiar de înţelegere.

La fel ca şi în ziua anterioară, azi parcurgem o etapă a confirmărilor. Mercur şi Neptun se întâlnesc într-un careu la începutul zilei pentru că la finalul ei Mercur să treacă prin Coada Dragonului. Între acestea, Luna trece din Rac în Leu, iar Soarele împlineşte o conjuncţie cu Coada Dragonului. Privind contextul acestei zile prin vibraţiile pe care planetele le lansează acestei săptămâni, înţelegem că totul va părea un joc al iluziei, al bunăvoinţei, al deschiderii, al teatrului, al teatralizării bazându-se pe drama umană şi pe exprimarea complicată a sentimentelor.
Se poate vorbi azi despre o dinamică a valorilor personale, egoiste, despre ceea ce ne doare cel mai tare, despre orgoliul strivit, călcat în picioare, despre acele elemente de comportament care nu au fost corecte şi pe care societatea acum le sancţionează. Este adevărat că metodele folosite azi nu sunt cele mai bune. O greşeală nu este sancţionată prin raportarea ei la o valoarea superioară, ci este sancţionată cu o greşeală şi mai mare. Adică putem lua contact astăzi cu abuzurile, cu greşelile de abordare în aşa fel încât greşelile de concepţie, de gândire şi comportament, mai ales acelea care nu sunt vizibile printr-o mişcare sau o manifestare într-un anumit sens, vor părea complet nevinovate. Chiar dacă anterior acestea ne-au speriat cu perspectiva lor faptul că astăzi va exista ceva mai mare, mai rău, mai complicat, decât ce a fost de la începutul săptămânii şi până acum ne va face pe noi să credem că întotdeauna pentru orice pește va exista un peşte mai mare. Dacă gândirea, raţionamentul, mobilitatea ideilor vor trece azi prin momente extrem de dificile, în special prin careul lui Mercur cu Neptun şi apoi prin conjuncţia lui Mercur cu Coada Dragonului, sentimentele, cele care au fost vitregite de la începutul săptămânii şi până acum, vor comporta o uşoară modificare de registru. Adică, oricât de rău va fi astăzi, oricât de dificile vor fi evenimentele acestei zile, palmaresul faptelor, discuţiile, aprecierile, chiar manifestările în sine vor fi exemplare.
Lăsăm în urmă un careu între Luna şi Saturn (împlinit ieri) şi avem de parcurs astăzi un sextil dintre Lună şi Mercur, un trigon dintre Luna şi Capul Dragonului, un sextil între luminarii şi un trigon dintre Luna şi Uranus. Toate acestea între două aspecte foarte dificile pe care le împlineşte Mercur (careu cu Neptun și conjuncţie cu NS) asta sună a experienţă de viaţă, a morală ca în fabulă “Corbul şi vulpea” a lui La Fontaine când corbul numai poate de orgoliu, iar vulpea dă pe dinafară de prefăcătorie sau cum s-ar spune în popor “s-a întâlnit tusea cu junghiul”.
Ceea ce facem azi, indiferent că este rău sau bine, că ne încântă sentimentele sau ne umileşte devine un element important faţă de destin, asta nu la modul general, nu prin implicarea acelui destin care se extinde de-a lungul unei existenţe, ci acel segment al destinului care se manifestă acum în această perioadă, adică în anul 2012. Acest destin vizează comunicare pe orizontală şi pe verticală, înţelegerea practică a contextului pe care-l parcurgem acum şi identificarea celor mai bune şi corecte mijloace prin care fiinţa este pusă în valoarea. Asta înseamnă compromis, dar şi o uşoară disimulare.
Atunci când Soarele trece prin conjuncţia cu Coada Dragonului pentru că acest eveniment se produce pe semn de aer nu avem parte de evenimente prea negative. Zodia Gemeni aduce o volatilizare a problemelor, o teatralizarea a durerii, o preschimbare a acestora în aşa fel încât tot ceea ce este complicat şi dureros să fie prezentat într-un mod artistic, dramatic să sune asemenea unui vers sau asemenea unei operete. Ceea ce reuşeşte ziua de sâmbătă să aducă prin aceste conjuncturi reprezintă de fapt o sinteză a întregii săptămâni. Pe de o parte, Soarele prin opoziţia cu Capul Dragonului şi, prin apropierea pe care o comportă faţă de Mercur, ne aduce din nou în centrul atenţiei careul, încă activ dintre Soare şi Neptun, iar de partea cealaltă, tocmai pentru că sunt implicate luminariile, ne aduce un preambul la evenimentul zilei de mâine, conjuncţia Soare-Mercur în cazimi. Astăzi Soarele și Mercur se află la o toleranţă mai mare de jumătate de grad, adică Mercur va fi “ars de Soare”, asta înseamnă că orice mobilitate mentală, orice idee, gând, iniţiativă, orice plan, orice demers are nevoie de o confirmare, de o validare, de o aprobare din partea unei autorităţi sau, într-un cadru restrâns, are nevoie de o validare din partea personalităţi sau a capului familiei. Acest element poate soluţiona multe probleme atunci când se va pune probleme vieţii de familie. Când se va pune problema deciziilor într-un cadru extins viaţa trece prin ipostaze complicate. Asta înseamnă alegerea unui drum dificil, compromiţător, poate chiar un drum pe apă (Neptun în Peşti) sau poate folosi un traseu informatic, un mail, un mesaj transmis prin site-urile de socializare sau prin aplicaţii de chat (Mercur în Gemeni). Toate acestea ajutând la o mai bună înţelegere a anturajului prin mobilizare. Este lesne de înţeles că se va pune problema flexibilităţii, a mobilităţii pe care trebuie să le folosească un individ atunci când trebuie să folosească o informaţiei un instrument, un bun.
Pentru că suntem în aplicaţia conjuncţiei dintre Soare şi Mercur, dar nu suntem în intervalul cel mai favorabil, ci doar în acel segment în care Mercur este “ars de Soare”, toate aceste îndemnuri centrate pe personalitate, pe de o parte provocate de trecerea Lunii în Leu, iar pe de alta provocate de Soarele din Gemeni, au ca scop bulversarea individului, încadrarea lui într-o schemă greşită, fără a i se spune acest lucru. Cei care lucrează cu energia, care sunt angrenaţi într-un proces de elevare spirituală ştiu ce înseamnă să fii îndrumat greşit, fără să ţi se spună, ştiu ce înseamnă să fii învăluit de minciună, de fariseism, de greşeală şi să nu ai nici măcar un instrument la dispoziţie de care să te foloseşti pentru a te proteja.
Prin urmare, ziua de 26 mai este una de încercarile socio-comportamentale însă nu este o zi atât de grea pe cât ne îndeamnă aspectele care se împlinesc azi la grad perfect. Combinaţia dintre acestea ne sugerează faptul că se realizează o selecţie a evenimentelor trecute. Se caută un răspuns prin conjuncturile pe care le-am avut în trecut, prin personalitatea pe care am dezvoltat-o şi, aşa cum ni s-a întâmplat şi ieri şi alaltăieri şi evident de-a lungul întregi săptămâni, nu reuşim să extragem nimic concret. Deşi observăm că mesajul planetelor astăzi este altul, decât cel pe care l-am experimentat de luni până joi inclusiv, când Mercur se afla în Taur, evenimentele nu par să fie diferite. Oamenii se tem astăzi de ceea ce ar putea gândi la adresa semenului, la ceea ce i s-ar putea imputa semenului, la ceea ce ar putea construi împotriva unui apropiat însă nu se gândesc deloc sau aproape deloc la ceea ce ar putea face împotriva propriei persoane.
Luna în Leu face trimitere azi la propria persoană, la valorile şi la ceea ce construieşte individul însă celelalte aspecte pe care le realizează planetele, respectiv Mercur, Neptun, Soarele şi Axa Dragonului, ne îndeamnă să ne îndreptăm atenţia spre zonă publică. Adică să considerăm că pentru ceea ce se întâmplă nu suntem noi vinovaţi, ci anturajul, structurile sociale, administraţia publică, justiţia, poliţia, politica, învăţământul sau un grup de indivizi care par să fie implicaţi azi în demersuri obscure.
Nu este o zi în care să luăm decizii importante deşi tot ceea ce ni se întâmplă ne îndeamnă în această direcţie. Trebuie să fim maturi, lucizi şi să primim aceste evenimente cu maturitate. Doar pentru faptul că Soarele trece prin Coada Dragonului (întâlnirea cu pedeapsa adică întâlnirea cu evenimentele nerezolvate din trecut) nu înseamnă că suntem şi vinovaţi de ceva anume. Un anume eveniment care s-a consumat în trecut a depins de multe variabile nu doar de propriul factor de decizie. Eroarea celorlalţi, celelalte elemente care au participat la elaborarea deciziei sunt la fel de vinovate, iar acestea astăzi nu vin în prezent. Cine se va lăsa impresionat de faptul că acuzaţiile sunt reale şi le va însuşi şi în felul acesta îşi va semna decăderea chiar dacă ea nu se bazează pe nimic real din ceea ce s-ar putea manifesta în prezent.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea ce a ne impune să nu luăm în serios absolut nimic din ceea ce ni se întâmplă azi. Oricât de real şi decisiv pare, evenimentele acestei zile sunt înşelătoare.

Ultima zi a săptămânii este o zi duplicitară. Nu datorită faptului că fiecare individ s-ar putea confrunta cu o mare varietate de oportunităţi sau direcţii şi să fie dispus să aleagă între două dintre acestea contrarii, ci pentru că ea se manifestă într-un mod mult mai amplu şi mai complex. Această duplicitate vizează mai mult relaţiile socio-comportamentale şi mai puţin persoanele. Asta înseamnă că individul va alege una dintre cele două tabele (ori va fi pozitiv, ori va fi negativ) şi îşi va folosi întregul spectru al faptelor sale în direcţia pe care a ales-o. Pentru că astăzi se împlineşte o conjuncţie între Soare şi Mercur, una destul de importantă, însă în separaţia careului dintre Lună şi Lilith, multe din evenimentele acestei zile, după ce se vor consuma vor fi încadrate în categoria “N-am ştiut că se va întâmpla aşa!”.
Conjuncţia dintre Soare şi Mercur aduce azi un eveniment important al anului 2012. Întâlnirea celor două planete pe zodia Gemeni nu este deloc un lucru simplu în primul rând pentru că Mercur în Gemeni este domiciliu şi, anul acesta, se deplasează foarte repede prin aceste semn, iar Soarele acum, din punct de vedere karmic se află într-o zodie care îi primeşte cu braţele deschise pe cei care decad din zodia Leu. Fuziune dintre cele două elemente (valorosul şi decadentul), face din această zi una a extremelor. Nu este de mirare că este o zi atât de importantă pentru anul 2012 pentru că 2012 este un an al extremelor.
Această conjuncţie dintre Soare şi Mercur în Gemeni, renumită în astrologie pentru că favorizează inteligența, este însă un elemente care poate fi folosit atât pozitiv cât şi negativ, constructiv, dar şi distructiv. Ceea ce azi animă sau incită capacitatea de a folosi conexiuni, de a utiliza cunoştinţele într-un mod eficient rămâne pentru oameni o necunoscută. La fel se va întâmpla şi cu această conjuncţie de astăzi multe din evenimentele pe care le resimţim în această zi vor deveni o necunoscută.
La 11:13 Luna şi Lilith se întâlnesc într-un careu ceea ce înseamnă că startul acestei zile, calitatea inteligenţei pe care suntem tentaţi să o utilizăm este una negativă, bazată pe nemulţumiri, traume, frustrări, pe teamă de sărăcie, ignorare şi de asemenea toate acestea vor reuşi, în loc să ducă spre o creştere personală, să ne îndrepte spre ignoranță. Aspectul inteligenţei va lua, în a doua parte a zilei, înfăţişarea unui eveniment concret. Prin împlinirea celor două sextile Luna-Venus şi Luna-Saturn se construieşte pe cer un triunghi minor cu Luna planeta focar. Asta înseamnă că inteligența va căpăta o dimensiune practică, totuşi nu trebuie să ne pripim pentru că vedem pe cer o asemenea configuraţie, Venus şi Saturn sunt planete retrograde şi oricât de bine intenţionată ar putea să fie Lună în calitate de Planeta-focar mesajul său egoist, egocentric, se bazează pe faptul că Venus din Gemeni ne convinge că nu există o viaţă liniştită prin implicarea emoţiilor, iar Saturn retrograd din Balanţă ne convinge că nu există o viaţă liniştită pe baza convenientelor şi înţelegerilor armonioase. Asta înseamnă că viaţa pe care o considerăm ideal, acea parte a vieţii asupra căreia noi ne îndreptăm astăzi cu toată puterea şi toate speranţele este una iluzorie. Este adevărat iluzorie s-a dovedit încă de la începutul zilei, când au apărut primele raze al acestor speranţe, însă în a doua parte a zilei toate acestea îşi vor construi un contur. În felul acesta, ziua de 27 mai chiar dacă va conţine o conjunctei dintre Soare şi Mercur calitatea ei, într-o mare proporţie, se poate îndrepta spre un compromis, o eroare de gândire, o alegere egoistă care poate însemna separarea de întreg şi descinderea într-o serie de acţiuni care pot să vizeze consumul personal, epuizare şi nu consumul din zonă publică.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce evenimente prin care să ne oferim o formă de plată, una gratuită sau una care să îndatoreze la rândul ei pe altcineva Asta înseamnă realizarea unui serviciu, unul chiar dificil de realizat, implicarea în acţiuni care nu au nicio finalitate pe viitor, dar astăzi ni se par cele mai bune soluţii. Cu toate că astăzi Soarele şi Mercur se întâlnesc într-o conjuncţie foarte strânsă (cazimi), iar Mercur se află încă în conjunctei cu Coada Dragonului, deci şi Soarele se află în aceeaşi fereastră, evenimentele acestei zile nu vin pentru a ne bucura, ci vin pentru a compensa ceva, pentru a oferi o formă de plată, de recompensă, pentru a aduce lumină într-o situaţie neclară pentru a ne încuraja să ne desprindem de un anturaj care, după careul Lună-Lilith de la începutul zilei, se dovedeşte a fi compromiţător.
Cei care lucrează cu energia sau sunt angrenaţi într-un proces de elevare spirituală vor considera că această zi este una de morală, vor înţelege multe în cele ce li s-au întâmplat de-a lungul săptămânii, fără să aibă un răspuns concret. Vor înţelege pentru ei, pentru familiile lor, pentru anturaj, pentru grup, pentru cercul de prieteni. Prin ceea ce înţeleg, vor considera că este mult mai important să-ţi iubeşti prietenii, decât să-ţi respecţi duşmanii, pentru că oricum ceea ce facem azi nu contează. Un înţelept va considera că este important să-ţi iubeşti prietenii şi este la fel de important să-şi respecţi duşmanii, însă azi înţelepţii nu vor ieşi la lumină. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta părerea celuilalt, de a reuşi să ne racordăm la mesajul celuilalt pentru a înţelege ce avem în comun cu aceştia. Elementul care reprezintă legătura dintre cele două persoane reprezintă, de fapt, indiciul pe care îl primim din partea destinului referitor la nivelul pe care-l avem în această perioadă. Indiferent că unii consideră că sunt cu adevărat nedreptăţiţi de soartă ca se situează sub limita supravieţuirii, că îndură prea mult, că suferă prea mult sau că sunt privilegiaţi de soarta şi că au şansa şi noroc pentru că nu suferă fizic cu toţi suntem supuşi aceloraşi îndemnuri de a construi ceva valoros cu toată fiinţa, cu toată forţa şi determinarea de care suntem în stare. Întregul context al acestei perioade ne îndeamnă spre înţelepciune, că suntem conştienţi că suferim sau nu trebuie, nu la modul imperativ, ci privit ca o invitaţie, să acordăm evenimentului social o importanță pe măsură intensităţii lui. O durere dacă nu este azi majoră, nu are în spatele ei un eveniment major care să o provoace, o bucurie dacă nu este majoră nu are un context astral important care să o susţină. Tocmai de aceea este important să căutăm în această zi ceea ce este amplu, magnific, puternic şi copleşitor.

1 thought on “21 – 27 mai 2012

  1. Gabi spune:

    Buna seara; va multumesc pentru ce scrieti! V-as intreba ce credeti despre faptul ca acum cateva luni m-am despartit de un nativ balanta si de vreo doua saptamani am inceput o alta relatie, cu un barbat din zodia … balantei; nu prea cred ca este intamplator, ma gindesc ca poate fi influenta eclipsei (sunt nascuta pe 21/03/1966 la ora 14:30 in Oltenita)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.