4 – 10 iulie 2016

4 – 10 iulie 2016 este săptămâna recoltei a ceea ce am semănat în prima jumătate a anului, a durerilor care înseamnă doar purificare și a succesului care nu va permite ghinionului să întoarcă o decizie. Intervalul acesta este foarte important atât din punct de vedere mental, prin conștientizarea la care ne invită, dar și din punct de vedere patrimonial, pentru că acum multe se vor selecta, nu neapărat de la sine, ci și prin decizie personală. În consecință, evenimentele la care participăm acum vor avea o notă convingătoare foarte vizibilă. Dacă ne vom baza doar pe argumentele prezentului, vom greși. Dacă vom face apel la o înțelepciune de viață, la cum au evoluat lucrurile bune de la începutul anului și până acum, nu la dramele trecutului, atunci vom fi învingători.
Aceste elemente care ne vin din prima jumătate a anului vor striga foarte tare, vor urmări să ne convingă că traseul lor dur, periculos sau dureros nu s-a încheiat. Va trebui să dăm dovadă de o maximă luciditate, de o atenție suplimentară, mai mult decât s-a întâmplat în ultimele săptămâni, pentru a nu aduce o problemă din trecut, ci doar a ne aminti de ea. Dacă aducem problema din trecut atunci durerea nu va fi doar o purificare, ci și o redeschidere a unei răni. Nu trebuie să depunem mult efort pentru ca durerea de acum, cea care este doar o descriere a problemelor mai vechi, să reprezinte o purificare. Pentru că știm, sunt și oameni leneși care se lasă luați de val și își atribuie elementele specifice doar pentru a fi crezuți că vorbesc în nume personal, vor exista și oameni care vor prefera să se plângă de ceea ce au avut de îndurat în prima jumătate a anului pentru a părea în ochii celorlalți ființe mature, oameni înzestrați cu discernământ, ființe care merită o poziție. Aceste persoane nu vorbesc acum despre succes, ci despre o dramă și, în consecință, nu se poate considera că, în cazul lor, se va împlini și ultima parte a devizei aplicată acestei săptămâni, cea care face referire la succesul care nu va permite ghinionului să întoarcă o decizie. Ceea ce s-a hotărât rămâne așa doar în cazul oamenilor care selectează lucrurile bune din ceea ce au trăit.
Din punctul de vedere al evenimentelor astrale, săptămâna aceasta aduce consumarea unui număr mare de aspecte. Chiar în prima zi se va împlini Luna nouă, apoi planetele individuale vor împlini aspecte foarte diverse cu Axa Dragonului, cu Pluton și cu Uranus, atrăgând în această schemă și planeta Jupiter. Cu alte cuvinte, se activează într-o manieră foarte vizibilă două axe: Capricorn-Rac și Fecioară-Pești. Asta înseamnă că rezultatele acestei săptămâni ne vor ajuta să fim mai siguri pe relațiile de familie, pe prieteni, să reducem substanțial problemele de conștiință și să diminuăm convingerile false. Pare, la prima vedere, un proiect foarte îndrăzneț, dar, în realitate, e simplu pentru că nu reprezintă decât o etapă finală care este legată de multe etape care s-au derulat într-o perioadă nefericită a anului, în prima jumătate a lui 2016. Având în fața noastră elemente atât de complexe, avem motive de optimism pentru că știm care sunt instrumentele la care să facem apel pentru ca toate aceste rezultate care ne vin dintr-un interval mare de timp să poată fi valorificate ori să poată fi încadrate corect. Avem motive de optimism, avem motive să credem ca la finalul acestei săptămâni vom fi mai liniștiți, mai puternici sau mai buni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne oferi privilegiul de a fi buni în fapte și în gânduri. Dacă alegem, cu fiecare zi a acestei săptămâni, să cultivăm aceste atitudini, la final, când vom conștientiza că o parte din problemele acestui interval s-au redus și că rămânem cu niște achiziții frumoase, să fim bucuroși de noi înșine că n-am fost pasivi în această rezolvare, ci am avut un aport personal, n-am fost buni în mod întâmplător, ci am dorit în mod implicit să fim așa.

Relațiile sunt încercate. Se dorește pornirea pe un drum nou. Se discută prea mult despre cei puternici. Planurile de viitor îi îndeamnă pe oameni să fie perseverenți. Probleme în cuplu. Modestia este analizată din punctul de vedere al celuilalt. Se pregătește o schimbare. Este nevoie de vigilență. Munca este elogiată. Nimic nu este sigur. Se merge la esență. Evenimentele sociale sunt marcate de durere. Informații despre ingeniozitate. Se distruge bunul inutil al celuilalt. Se declară un război însă nu se ajunge la fapte. Puterea este creatoare de forme. Cunoașterea vine prin imaginație.

Luna nouă care se împlinește în mijlocul acestei zile ne atrage atenția asupra unor probleme de comportament pe care le-am ignorat în săptămânile anterioare, poate chiar în lunile anterioare, adică în prima jumătate a anului. Momentul acesta se referă, cu precădere, la relații pentru că întâlnirea aceasta a Soarelui cu Luna beneficiază și de un suport puternic din partea lui Mercur și toate aceste trei elemente astrale primesc câte o opoziție din partea lui Pluton de pe zodia Capricorn. Apoi, dacă tot vorbim de relații încordate, acestea sunt susținute și de faptul că acum, dar și în următoarele zile ale acestei săptămâni, ne mai aflăm încă în fereastra opoziției Venus-Pluton. Schema aceasta ridică o problemă de atitudine într-un context în care ar trebui să vorbim despre respect, despre evoluție sau despre dragoste. Ca o consecință a acestei tulburări de natură relațională oamenii devin vigilenți și aleg să o facă acum, când nu este cazul, acum când deja nu mai pot schimba nimic.
Luna nouă care se împlinește în mijlocul acestei zile face parte dintr-o săptămână în care lucrăm cu rezultatele muncii abordată cu mare efort în prima jumătate a anului, despre care am amintit și în prezentarea generală a acestui an, dar și, în mai multe ipostaze, de la începutul anului și până acum, ori de câte ori era nevoie, ca fiind o perioadă grea, pe alocuri foarte grea, care a luptat împotriva integrității individului fără să îi ofere garanția succesului. În momentul acesta începem să vedem primele rezultate și ele vor fi localizate acum în sectorul muncii. Acum, pe această Lună nouă, vom înțelege că munca este elogiată, că dacă primim respect, se întâmplă doar pentru că am muncit, nu pentru că ne văd ceilalți calitățile, nu pentru că am fost pașnici sau am ajutat pe cineva aflat într-un moment dificil.
Ceea ce este foarte interesant din această dispunere vine să sublinieze accentele existențiale majore. Dacă în prima jumătate a anului am plantat intenții rele, anarhice, dacă am dorit să ne ridicăm deasupra celorlalți doar pentru a nu ni se vedea egoismul și a rămâne în continuare în conștiința grupului ca niște performeri, vom culege război, așa cum ne spune proverbul: „Cine seamănă vânt culege furtună!”. Pentru că această dispunere accentuează vibrațiile zodiei Rac mediază tendința Nodurilor și trimite punctul reflex către zona în care se află Lilith, presiunea se transformă într-un moment de mare zăpăceală cel care ne vorbește despre revoltă, deși nu ar trebui, despre agresiune, despre acțiuni ilogice, despre boală sau despre rezolvările celorlalți în situația în care și noi am intenționat să pornim pe traseul acela și nu s-a soluționat în niciun fel. Poate ar trebui să fim mult mai atenți la gândurile pe care le avem, să ne revizuim atitudinea, să nu extragem din vibrația zodiei Rac resentimentele și agresivitatea pe motiv că toți ceilalți au fost avantajați numai noi nu. Cine nu va avea controlul adecvat va deveni un exponent al răului prin care vor fi sancționați cei care au greșit cu adevărat. Totuși, nu cred că ne va face plăcere să activăm în această zonă, nu cred că va fi convenabil, în loc să ne ridicăm pe nivelul următor, să ne bucurăm de rezultate bune, să fim creativi și să ne simțim protejați, să ajungem să răscolim în adâncul pământului și să scoatem de acolo reziduurile toxice pe care alții le-au ascuns pentru a nu fi văzuți hoți, șarlatani, despotici.
Prin urmare, prima zi a săptămânii devine importantă la capitolul experiențe relaționale, dar nu limitate la un schimb banal de informații ori de sentimente, ci prin transferul unor valori mult mai importante, cele care se referă la viață, la motivele de transformare, la motivele de conviețuire, la motivele de progres. În toată această ecuație, în tot acest context munca devine un element esențial. Practic, evenimentele sociale vor fi apreciate sau nu în funcție de calitatea muncii pe care am prestat-o în prima jumătate a anului, nu în funcție de cantitatea sa. Dacă nu pierdem din vedere că elementele cele mai valoroase ale momentului cresc prin creativitate și dragoste, nu prin dramă sau efort coroziv, vom fi vigilenți într-un mod plăcut, adică vom respecta opiniile celorlalți, nu vom declara război de fiecare dată când ni se pare cafeaua prea rece ori ceaiul prea fierbinte, nu vom folosi cuvinte grele tocmai pentru că ele sunt necunoscute partenerului de dialog, nu ne vom baza pe suferința celuilalt, doar pentru că ni se pare că acum ni se permite.
În mare parte, forța pe care o invocăm acum beneficiază de suportul imaginației, de nevoia de a încadra toate aceste rezultate într-o schemă simplă, poate chiar una universală. Vor exista și persoane care, sub presiunea pe care planeta Pluton o pune pe nevoie, teamă de singurătate, de sărăcie, să întindă mâna și să-și însușească bunurile celorlalți. Contextul astral de acum indică și această posibilitate ca fiind una aducătoare de ghinion care nu poate fi trecută cu vederea. Această ipostază va fi vizibilă în cazul persoanelor care, în general, nu prea înțeleg multe de la viață. Aceștia vor fi cei care vor distruge bunul celuilalt și dacă vor fi puși să vorbească despre asta, să se justifice, să explice de ce au procedat în felul acesta, o vor privi ca un semn de apreciere, dacă partenerul de dialog o face cu cele mai bune intenții, sau de invidie, dacă se simt ironizați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vedea cât de misterioasă este iubirea în taină. Iubirea în taină nu este cea ascunsă, nici cea vicioasă, ci este cea care menține echilibrul vieții. Cine nu poate iubi în taină, ci doar declarat, povestit, împărtășit, va privi schema zilei de 4 iulie ca fiind obositoare. Taina acestei zile reprezintă cheia tuturor problemelor.

Constrângeri periculoase. Deschidere către un alt plan al cunoașterii. Jocul este ciudat. Nesiguranță. Individul se vede pe sine separat de ceilalți. Se modifică un cadru natural. Puterea determină, dar și distruge. Umanitatea are nevoie de exemplele ființelor desăvârșite. Se participă la asocieri puternice. Suntem capabili să vedem foarte departe. Curaj dovedit în situații tragice. Conștientizarea profesorului sporește farmecul elevului. Este nevoie de un răspuns. Simțul răspunderii este dovedit altfel. Egoismul este transformat în altceva. Inițiere. Comportamentele pot fi modificate. Timpul este controlat. Mintea nu se poate susține pe sine. Spontaneitatea poate deveni periculoasă prin invadarea intimității celuilalt. Vindecare.

Elementul definitoriu al zilei de 5 iulie se referă la trigonul pe care Mercur din Rac îl împlinește acum cu Neptun. Atât Mercur, cât și Neptun, se află în momente cheie ale zodiacului. Ieri, când s-a împlinit Luna nouă, Mercur i-a fost aproape, iar Neptun se află, așa cum știm că este de ceva vreme, în fereastra conjuncției cu Coada Dragonului. Trigonul acesta pare să sublinieze o înțelegere care ar trebui să consolideze o zonă conflictuală ori să rezolve tensiunea dintre două grupuri. Din nefericire, jocul este acum ciudat pentru că în această combinație, despre care aflăm că ar trebui să se soluționeze în mod plăcut, intervin două forțe mari, fiecare cu propria experiență de viață. În această experiență de viață pe care fiecare dintre cele două forțe o aduce în combinație, găsim teama de pierdere, neputința de a identifica elementul cel mai bun într-o negociere, într-o conviețuire, aspect care vine din partea lui Mercur, dar și o problemă de conștiință, una care ar trebui să sporească abundența, prin adăugarea unor elemente noi la patrimoniul existent deja sau să distrugă orice șansă de progres și să aducă o mare criză. Este de la sine înțeles că schema aceasta vorbește despre o problemă foarte delicată. Pe de o parte, apare problema profesorului, cel care a parcurs aceste experiențe și care sunt pentru el definitorii în această perioadă, iar de partea cealaltă cea a elevului, adică a partenerului de dialog, care află că și alții au probleme complexe, cu părți bune și părți rele.
Elementul cel mai complicat al zilei de 5 iulie face trimitere la egoism. Comportamentul care a ascuns egoismul în prima jumătate a anului nu poate fi modificat, dar i se poate ajusta, din mers, argumentul. Asta înseamnă că, prin această ascundere a naturii intrinseci a problemei, se poate participa la o asociere foarte puternică, iar rezultatul să fie unul spectaculos. Nu se poate însă generaliza, nu se poate ca această previziune să fie aplicată tuturor celor care au acum un schimb de experiență, care vor să se asocieze. Succesul va veni numai acolo unde nu s-a vorbit în ultima perioadă de nesiguranță, dar și acolo unde nu s-a lucrat în dizarmonie pentru a provoca suferință sau boală. Este acceptat în schema acestei zile ca, anterior, individul să fi fost puțin egoist, să-și fi văzut interesul, să-și fi dorit dragostea numai pentru el, patrimoniul numai pentru el și familia sa, să fi urmărit să trăiască bine, fără să se intereseze dacă lucrul acesta ar putea fi obținut prin suferința celorlalți. Dacă a urmărit să obțină un avantaj ca un efect secundar al suferinței celorlalți atunci schema aceasta accentuează o dizarmonie, scoate în evidență cele două elemente rele, careul Lunii cu Uranus și careul Lunii cu Junon. La aceste persoane nu vom vedea o minte susținută de inspirație și de sensibilitate, ci o minte care lucrează cu frica, cu agresivitate, cu o energie densă, cea care întotdeauna produce efecte rele, antisociale.
Prin urmare, 5 iulie ne vorbește despre seducție. Seducția momentului vine dintr-o atracție față de evenimente ciudate, față de situații care ar trebui să ne vorbească despre frumos sau despre armonie, despre ceea ce, în condiții normale, l-ar fi determinat pe om să dăruiască, să ajute, să susțină ori să inspire. Pentru că în momentul acesta apar două forțe, cea venită din partea planetelor Mercur și Neptun, apar două centre de putere, care au altă funcție decât celebrele centre de putere la care ne referim de câțiva ani încoace. Puterea de acum ar putea determina o distrugere, adică să credem că putem combina două elemente care nu s-au înțeles niciodată, dar, fără să ne dăm seama, ajungem să credem că putem combina două substanțe care împreună provoacă o explozie. Se întâmplă lucrul acesta pentru că mâinile care manipulează cele două substanțe sunt impregnate cu un factor inflamabil. Așadar, nu situațiile în sine pe care le asociem sunt generatoare de explozii, nu din combinarea strictă a acestora se ajunge acolo, ci prin motivul pe care îl avem acum. Este de la sine înțeles că avem nevoie de o puternică determinare pentru a nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, pentru a nu lăsa puterea să devină abuzivă și curajul să fie un element care să producă rezultate doar pe moment. Altfel, am rămâne în conștiința comunității ca având calități și ne vom prăbuși din vârful piramidei imediat ce dăm de o situație când ar trebui să le dovedim. Se întâmplă lucrul acesta pentru că relația bună dintre Mercur și Neptun activează într-o săptămână în care sunt accentuate rezultatele eforturilor abordate în prima jumătate a anului 2016, dar nu oricum, ci printr-o înțelepciune de viață cea care nu ne permite să confundăm o criză cu o purificare. Durerea pe care o simțim acum, la fel cum se va întâmpla și în celelalte zile ale săptămânii, nu reprezintă un semn de boală, ci un semn de purificare. Numai așa vom ajunge ca în această îmbinare între nevoia personală și nevoia grupului, între interesul personal și interesul grupului, să ajungem să nu permitem ghinionului să reînvie o decizie proastă care ne-a curtat în prima jumătate a anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne fixa atenția pe drame. Dramele ne încurajează acum neîncrederea în sine și accentuează disconfortul provocat de durere. Prin aceste două elemente ajungem să vedem totul deformat. Liniștea se obține atunci când stăm departe de ele.

Se dă o sentință. Viața personală este mult mai importantă. Se recuperează timpul pierdut. Ceea ce este rău se ridică la suprafață. Confort personal. Hrana este un domeniu accesibil oricui. Se operează pe un tablou finalizat. Mintea este expresia unei puteri zdruncinate. Se plutește într-un plan necunoscut. Avem nevoie de încurajare. Evoluție. Se merge spre interior. Puterile colective se bazează mult pe experiența individului. Prea multă armonie este distrusă de dragul spectacolului. Schimb neobișnuit. Creștere prin comunicare. Suntem ghidați să facem fapte bune și mărețe. Civilizația apelează din nou la exemplele celor puternici. Se modifică o condiție. Nu se poate depăși un obstacol al binelui. Natura umană devine pasională.

Prin relația bună pe care Venus o împlinește în această zi cu Marte oamenii vor să-și capteze unii altora atenția. De fapt, interesul acesta pe care îl arătăm față de nevoile celorlalți sau față de ceea ce reprezintă ei în ansamblu nu reprezintă decât o altă formă de visare, poate chiar de anulare a unor efecte negative care ne vin din prima jumătate a anului, pe motiv că tabloul acesta, asupra căruia au lucrat, trebuie să aibă alt contur, alt conținut, trebuie să facă trimitere la o altă compoziție. Pentru că, de dimineață, Luna va trece prin careul cu Lilith, se va pune problema unei erori. Nu se știe dacă această eroare există în realitate, pentru că, fiind vorba de careu, problema în sine face trimitere mai mult la ecoul a ceea ce se întâmplă, la impactul interior, decât la ceea ce ar trebui să existe în realitate. Asta înseamnă că motivul care ne vine din interior, presiunea internă se transformă până spre seară, când Venus și Marte își vor definitiva trigonul lor, în argumente solide. Prin schema aceasta ciudată, prin pasiunile acestea ciudate ori prin trecerea de la frică la plăcere, oamenii arată că trăiesc într-un mediu conflictual. Din nou, s-ar putea ca acest mediu conflictual să fie doar în mintea lor, doar acolo să conștientizeze că puterile pe care le au sunt zdruncinate, că binele cel mare aparține comunității și nu individului. Dacă ar sta strâmb și ar judeca drept, dacă au și puțină experiență în a lucra cu imaginația, vor vedea că toată atmosfera se schimbă într-un chip miraculos. Această armonie interioară îl ajută pe individul în cauză să stea departe de spectacol, să nu dorească să impresioneze, să nu urmărească nici măcar să le provoace anumite stări sufletești ori să profite de pe urma faptului că pot recomanda, pot fi ghizi, formatori de idei.
Unul din elementele importante care se aplică zilei de 6 iulie se referă la nevoia de a găsi un canal de comunicare nou cu un partener de dialog sau un grup. Ceea ce se întâmplă acum, pe 6 iulie, prin această relație frumoasă între Marte și Venus, nu devine un element foarte important prin eficiența dovedită acum, ci prin noul traseu, prin noua poartă ce ni se deschide. Această nouă deschidere ne dă încredere că lucrurile pot fi pe viitor foarte bune și că nu avem motive să fim triști sau să ne considerăm pedepsiți de ceilalți prin ceea ce solicităm și nu primim. Noile șanse pe care le vedem acum, pașii noi pe care-i facem pe un drum pe care nu am mai mers până acum, vor avea un efect de-a dreptul terapeutic.
Prin urmare, 6 iulie scoate în evidență o problemă de comportament. Din fericire, lucrurile acestea sunt foarte bune sau, dacă de dimineață ele au un debut trist, pentru că Luna se află într-o relație negativă cu Luna neagră, atunci, până spre finalul zilei, se vor transforma în mulțumire, iar noi vom obține o înțelegere aparte asupra ipostazelor pe care l-am parcurs și ajungem să credem în noi înșine, să fim mulțumiți cu ceea ce putem să facem și cu ceea ce avem deja. Astfel, schema aceasta devine un element de lumină, pozitiv, dar și o formă de înțelegere pe care urmărim să o aplicăm conjuncturilor pe care le-am parcurs în prima jumătate a anului și modului cum acestea se răsfrâng în achizițiile pe care le folosim acum. Am putea să ne bucurăm că, pe baza muncii din ultimele șase luni, am reușit să ne cumpărăm un obiect mult dorit, să captăm atenția unei persoane pe care o admirăm și în preajma căreia am dorit să fim, am putea să smulgem promisiunea de a fi acceptați într-un grup. Momentul acesta ni se va părea ca fiind unul de progres și, pentru că avem și o mulțumire față de lucrul acesta, reușim să fim comunicativi, să folosim cuvinte plăcute, să fim agreabili pentru cei din jur. Asta înseamnă că reușim să facem o selecție pozitivă pe marginea unor evenimente care, în plus față de nota serioasă, socială, administrativă, au și o componentă pasională.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa plăcerea să se exprime. Este posibil ca toată mulțumirea rezervată acestui moment să ajungă la noi prin faptul că suntem toleranți ori deschiși față de plăcere.

Oamenii sunt conduși de dorințe stranii. Întâmplările nu sunt chiar întâmplătoare. Dificultăți de exprimare. Gândul merge foarte departe. Aspirații către idealuri foarte mari. Dificultăți de exprimare. Libertate este pusă la încercare. Fiecare bârfitor se crede un mare scriitor. Câștigurile devin foarte importante. Conjuncturi stranii. Oamenii slabi își pierd voința. Iluziile devin foarte puternice. Un partener abuzează de încrederea celuilalt. Viață amoroasă încercată. Se mediază o problemă de destin. Încercările vieții sunt încadrate corect. Asocierile devin foarte eficiente. Plăcere. Sensibilitate. Dezintegrarea sperie. Avem nevoie de sprijinul persoanelor în vârstă. Singurătatea îngrozește. Absența jumătăților de măsură înseamnă un refuz. Mesajul celui care ne ajută este interpretat greșit.

Conjuncția dintre Soare și Mercur, cea care se va împlini în dimineața acestei zile, va fi urmată de cele două sextile pe care, pe rând, Mercur și Soarele le vor realiza cu Capul Dragonului, arată că schema aceasta are nevoie de opinii, că gândurile individului sunt atât de concentrate și atât de puternice încât pot soluționa problemele care sunt vechi de ani de zile. Această conjuncție se orientează către probleme, către a contrabalansa o greutate a sufletului personal acumulată în timp printr-o multitudine de experiențe nefericite ori de abuzuri, pentru că Soarele și Mercur sunt acum sub o presiune teribilă pe care planeta Pluton o pune pe această conjuncție. Apar, astfel, dificultăți de exprimare, mari semne de întrebare referitoare la sinceritatea oamenilor, la puterea lor, la corectitudinea pe care au declarat-o în prima jumătate a anului. Mulți vor considera că mijlocul acestei săptămâni este dominat de o dramă teribilă pentru că ultimul aspect al zilei este un careu între Venus și Uranus, semn de tristețe, de dezamăgiri ori de frustrare. Ceea ce în ziua anterioară era plăcere, devine acum nesiguranță sau dezintegrare, lipsă de interes față de sentimentele celorlalți ori refuz în a le accepta limitele, durerile, pe motiv că interesul pe care am putea să îl acordăm acestor probleme ne frânează, ne opresc, ne întorc din drum. Omul care este bun pe 7 iulie, nu demonstrează că este doar un balsam pentru suferințele celorlalți, ci că are, înainte de toate, o condiție morală absolut impresionantă.
Apoi, Luna, cea care se află acum în plin tranzit prin zodia Leu, urmând ca în noaptea de joi spre vineri să intre pe zodia Fecioară, îi trezește omului interesul pentru câștiguri, pentru a slăbi puterea adversarului, lucrând asupra unor mesaje ambivalente, cele care pot foarte ușor să fie înțelese greșit. Se întâmplă lucrul acesta pentru că această conjuncție a Soarelui cu Mercur pe zodia Rac are, prin excelență, o componentă emoțională. Atunci când vine vorba de rațiune, de lucrul cu informațiile, de logică, este nevoie de o altă viteză de lucru, iar oamenii acum nu dispun de calitățile necesare încât să se adapteze rapid de la o viteză de lucru la alta. Vor fi foarte eficienți și foarte bun atunci când anumite situații sunt analizate și judecate după componenta lor afectivă. Când vine vorba despre idee, clachează. De aceea lucrurile par că vin dintr-o zonă a pedepsei, a regretului, a încercărilor fără izbândă. Dacă în această zi un individ încercat de aceste probleme își aduce aminte că durerea nu înseamnă altceva decât purificare, că este mult mai important să conștientizeze informația rea care a ajuns la el decât să creadă în ea, atunci vede că lucrul acesta îl ajută să se maturizeze, să fie mai puternic și mai bun.
Prin urmare, 7 iulie reprezintă una dintre cele mai importante zile ale acestei decade, când lucrurile par foarte rele, dar, în realitate, ele sunt foarte bune pentru creșterea și dezvoltarea personală. Dacă avem acum suficient de multă tărie încât să fim rezervați în fața acestor câștiguri, dacă nu confundăm plăcerea cu sensibilitatea, ne protejam în fața unei dezintegrări, vom fi siguri pe sentimentele pe care le avem și nu ne mai lăsam speriați de singurătate. Ceea ce gândim va fi corect, frumos și foarte bun pentru ceilalți, în așa fel încât ceea ce în prima jumătate a anului a fost dificultate de exprimare, cea care s-a transpus prin neputința de a explica unui factor de decizie motivul pentru care ne dorim sau vrem ceva, să se transforme acum în puterea celui care tace și merge mai departe.
Avem neapărat nevoie de această consolidare a opiniei proprii, de această putere personală, de aceste vibrații profunde care să se susțină pe maturitate și pe tărie de caracter pentru a nu cădea în teama de celălalt, în neputința de a înțelege care este măsura iubirii ce ne este purtată. Am putea greși refuzând ajutorul celorlalți pe motiv că nu suntem pregătiți să înfruntăm părerile lor sau o situație atât de complicată. Dacă facem lucrul acesta, atunci arătăm că trăim pe un butoi cu pulbere, că patrimoniul personal, schema aceasta personală nu este dominată de plăcere ori de sensibilitate, ci de teamă că, la un moment dat, o greșeală personală ar putea să dezintegreze toată această construcție care a fost ridicată împreună cu oamenii care nu știau nimic de defectele noastre.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere. Este indicat astăzi să lăsăm ca lucrurile să se întâmple fără să ne temem că dacă intervenim le stricăm. Intervenția o facem pentru că primim o invitație, nu pentru că acționăm în virtutea defectului pe care nu vrem să-l împărtășim.

Liniștea devine o problemă de grup. Ne întoarcem la ceea ce am provocat în urmă cu o lună. Valorile personale sunt puse la încercare. Achizițiile spiritului nu mai sunt atât de valoroase. Tensiune nervoasă capabilă să zdruncine un echilibru puternic. Agresiune venită prin neîncredere. Arhitectura vieții este încercată. Binele se transformă. Dualitatea sperie. Contextul prezent nu poate susține suprimarea instinctelor. Viața este stranie. Obiceiurile se pot modifica doar printr-un exemplu dur. Atracție către frumusețea unui bine ce vine din partea unui protector. Calități artistice. Se poate pune în cuvânt o emoție misterioasă. Întâlnim un fapt rar pentru natură sau pentru societate. Personalitate este pusă la încercare. Sentimentele sunt complicate. Tensiune în relațiile intime. Se cer mai multe de la viață. Adâncime în cuget. Capacitate de a îndrepta o faptă rea. Nimic nu este întâmplător.

Evenimentele programate a se consuma pe ziua de 8 iulie sunt foarte importante pentru această perioadă a anului pentru că aduc, pe de o parte, confirmarea liniștii, a puterii de expresie și a traseului ales în cunoștință de cauză, iar, de partea cealaltă, subliniază necesitatea creării unui nou grup, ca și cum este nevoie ca învinșii să se unească împotriva unui adversar comun. Se întâmplă lucrul acesta pentru că, înainte ca Junon să intre pe zodia Scorpion, Soarele își definitivează opoziția cu Pluton. Nu putem vorbi de opoziția Soarelui cu Pluton fără să includem în această schemă agresivă și planeta Mercur. Tot ceea ce ne aducem aminte ne motivează ambiția de a merge mai departe pe un traseu, chiar dacă asta implică efort, muncă, poate chiar a merge mai departe în aceeași manieră restrictivă, cu aceleași limitări, cu același puțin. Privind schema zilei de 8 iulie prin acest mesaj, înțelegem că poate este nevoie de puțin sacrificiu în plus față de cel pe care l-am arătat până acum. Opoziția aceasta a Soarelui cu Pluton face parte dintr-o configurație numită dreptunghi mistic și fiecare dintre elementele situate în cele patru vârfuri, la rândul său, face parte din alte configurații sau obțin la un moment dat o calitate, așa cum este planeta Pluton care mediază opozițiile de pe axa Fecioară-Pești. Cei care au viziune de ansamblu știu, nu mai este nevoie să repetăm pentru ei, că suntem pe o zonă a istoriei care anunță sfârșitul unei epoci și începutul alteia. Acum, în perioada aceasta de trecere, ne este foarte greu să vedem care a fost lucrurile bune pe care le-am acumulat și pe ce traseu să mergem. Mai exact, ne este greu dacă ne bazăm pe impresiile colective. Dacă ne bazăm pe un sistem propriu de valori, adică dacă ținem cont de moralitatea care nu ne dă voie să participăm la conflictele sociale, ci doar să le urmărim și față de care să emitem anumite păreri, atunci zona aceasta conflictuală nu va fi decât o altă etapă explozivă care se consumă pe graniță. Prin aceste idei înțelegem că binele colectiv trebuie să se transforme într-un bine individual. La început, este posibil ca acest bine individual să îmbrace haina egoismului, a individualismului. Adică oamenilor să le fie suficient cât au, ceea ce au, să nu-și dorească să împartă, să nu-și dorească să participe la noile structuri care se înfiripă, tocmai pentru că sunt conștienți că trăiesc o perioadă de tranziție. Cei care se aruncă în mrejele acestor noi structuri se deconspiră, arată că fac parte deja din categoria celor învinși. Dacă referitor la schemele acestea două, care se referă la opoziția Soarelui cu Pluton și, implicit, intrarea lui Junon pe Scorpion, semn de luptă, conspirație, dorințe, pasiuni, lucrurile sunt clare, elementele bune care vin din împlinire a trigonului Venus-Chiron sau împlinirea sextilul lui Mercur-Jupiter, nu reprezintă altceva decât îndemnul de a ne menține în această zonă de graniță prin puterea pe care am acumulat-o, prin calitățile pe care le avem deja. În cuvinte mai simple, omul puternic și profund nu va dori să schimbe nimic din ordinea care există deja, va prefera să se bucure de ceea ce este frumos, să devină prudent față de ceea ce este rău, să privească viața din mai multe unghiuri, să trăiască intens chiar dacă vasul acestei frumuseți emoționale ar putea fi banal. Oamenii puternici și profunzi se bucura acum de o conversație banală, că se simt mângâiați de adierea zefirului, că au avut timp să se relaxeze cinci minute pe o bancă într-un parc, că au primit un mesaj frumos de la o persoană dragă. Ceilalți își vor da importanță, vor exagera în opiniile referitoare la război, criză financiară, considerând că așa ar trebui să facă toți, cu toții ar trebui să se preocupe de acest caracter dramatic al vieții, pentru că el este esențial. Este de la sine înțeles că momentul zilei de 8 iulie este mai mult unul de confirmare decât de luptă. Cel care se mulțumește cu confirmarea a ceea ce este, a ceea ce a păstrat, a ceea ce înflorește, va fi incomparabil mai valoros pentru comunitate decât cel care încearcă să-i descrie societății rănile pe care nu și le poate vindeca.
Prin urmare, 8 iulie ne aduce încrederea în liniștea momentului, tocmai pentru că ea activează acum departe de agitațiile care confirmă o criză. Prin această observație ne va veni ușor să înțelegem în ce mod se transformă binele, de ce trecem de la o stare la alta, de ce dualitatea ar putea speria atât de mult. Această instabilitate, pe care o numim elegant „dualitate”, lucrează acum foarte mult cu instinctele. Privind impulsul acesta, instinctele, prin deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care ne spune că acum ne întâlnim cu primele rezultate a ceea ce am semănat în prima jumătate a anului, a ne fi petrecut șase luni în instinct, având în vedere că aceste luni au fost foarte obositoare și chiar o veritabilă sursă de scandal, denotă faptul că sunt rele. Desigur, în general, nu toate instinctele au această calitate, dar acum, dată fiind nota particulară a momentului, vor fi selectate doar cele rele. Din nefericire, problema se poate adânci. Contextul prezent nu poate susține suprimarea acestor instincte, asta înseamnă că dacă intrăm în zona în care ele sunt active ne compromitem și mai mult ori vom fi dominați mai mult decât am fost în prima jumătate a anului și acesta va fi traseul pe care vom merge până la finalul lui 2016.
Elementul cel mai bun al acestei zile vine din faptul că avem acum capacitatea de a îndrepta o faptă rea și, prin această modificare, prin această schimbare, să ne îndreptăm către o zonă unde instinctul activează foarte puțin sau deloc. Acolo sentimentele sunt frumoase, curate, simple. Firea omului nu se bazează pe tensiune, iar argumentul nu vine dintr-o atitudine critică, ci dintr-un consens, adică este susținut de o opinie care se referă la același adevăr, dar dintr-un alt unghi. Acolo unde lucrurile sunt atașate exagerat de mult de aceste instincte, va fi nevoie de un exemplu dur, de un eveniment șocant pentru a ne distrage atenția din această zonă periculoasă și a o transfera pe un alt nivel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ascunde în mister, în secret, o frustrare. A ne fixa atenția pe această frustrare, a trăi durerea că nu putem controla, nu arată altceva decât încercarea de a suprima instinctul. Așa cum am observat din prezentarea de mai sus, încercarea de a suprima un instinct arată acum blocarea în specificul acestuia și ratarea unui început frumos.

Asocierile doar par complicate. Este favorabil un bine despre care s-a vorbit anterior. Nota personală se îmbunătățește. Capacități sporite de a simți ceea ce se află în spatele lucrurilor evidente. Disciplină. Promptitudine. Precizie dovedită prin comandă. Dragostea este pitorească. Se minte frumos. Consumul este plăcut. Privim foarte departe, dar înțelegem puțin. Evenimentele se succed cu mare viteză. Optimism. Nesubordonare. Revolta ultimelor zile se răzbună. Contextul de acum ne vorbește prea mult despre câștig.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Fecioară și ne îndeamnă să fim prudenți. Va trece acum prin conjuncția cu Capul Dragonului și, implicit, prin activarea axei Fecioară-Pești într-o nouă manieră. Binele despre care am vorbit în zilele anterioare poate părea acum mult mai vizibil însă doar într-o zonă emoțională. Ne preocupă acum dovezile de dragoste, de înțelegere, cele care pot fi convertite în fapte sau în obiecte, în cuvinte frumoase sunt în bani. Ceea ce nu poate fi convertit nu reprezintă o dovadă de optimism, ci de nesubordonare, de revoltă, ceea ce agravează anumite conflicte sau ne sperie cu mari pierderi. În mare parte, ziua de 9 iulie se menține în acest echilibru pentru că achizițiile acestei săptămâni sunt reale cam pentru toate categoriile sociale, nu doar pentru oamenii profunzi. Pe 9 iulie oamenii profunzi, care au arătat în celelalte zile că s-au ridicat pe nivelul următor, trebuie să demonstreze că sunt acolo, că sunt ființe disciplinate, că au capacități sporite de a observa, de a înțelege de a ghida, că iubesc frumosul și că pot să-i ajute și pe ceilalți să-l vadă în mai multe aspecte ale vieții. Din punct de vedere astral lucrurile acestea sunt explicate prin relația bună pe care Luna o are acum cu Pluton, din care înțelegem că elementele de patrimoniu pe care le obținem sunt frumoase și utile, sau din conjuncția sa cu Jupiter, din care înțelegem că propria opinie, propriul nivel, ceea ce am obținut pentru noi înșine, reprezintă o dreptate pe care ne-am făcut-o singuri, nu pe seama celorlalți, adică nu am câștigat lucrurile acestea într-o competiție în care am fost avantajați și alții dezavantajați, ci am știut ce să alegem, ce să culegem, ca să avem acum cămara plină. Este adevărat, schema aceasta, pentru că presupune și împlinirea unei configurații numită zmeu, cea care are ca pilon central tensiunea de pe axa Fecioară-Pești, zdruncină convingerile false, încrederea în sine folosită în a susține o frustrare, nu capacitatea de transformare, ceea ce ne va lăsa impresia că asocierile momentului devin dintr-odată complicate, obositoare sau cauzatoare de probleme și mai mari. Cine dă dovadă de disciplină, cine-și folosește încrederea în sine pentru a lucra cu binele pe care l-a conștientizat și în celelalte zile ale săptămânii, chiar dacă este slab în intensitate sau reprezentat de obiecte puține, reușește să depășească acest moment de zdruncin.
Prin urmare, 9 iulie ne încurajează să promovăm idei bune, cele care până acum au activat prin polaritate, prin + sau -, unele dominate de orgolii, altele dominate de nevoia de a ajuta sau de a iubi frumosul. Pentru că lucrul acesta devine foarte evident când Luna trece prin Capul Dragonului, adică inițiază un ciclu draconitic, ar trebui să ne fie clar că valorile morale cu care vom lucra de acum încolo au neapărat nevoie de acest discernământ, supraviețuiesc pe mai departe doar dacă sunt separate de răul din care le-am extras. Orice întoarcere la trecut generează situații conflictuale, știrbește din dragostea față de frumos ori din traiul simplu.
Desigur, vor exista în continuare și persoane care vor rămâne captive în aceste sentimente tulburătoare. Pentru ei a provoca suferință reprezintă cea mai mare răsplată pe care o privesc din partea vieții și o dovadă clară că se face dreptate. Dreptatea aceasta care se susține pe suferința celorlalți este bolnăvicioasă și va duce pe mai departe la nesubordonare, la revoltă, adică ceea ce le provoacă celorlalți acum asta vor primi începând cu săptămânile următoare, până la finalul acestei luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că lucrurile puternice, frumoase și bune care merg mai departe păstrându-și această calitate sunt neapărat și simple. Ceea ce nu este simplu este conflictual.

Reformulare. Revoltă împotriva unei soluții universale. Receptivitate. Voința personală este încercată. Se pune problema unei experiențe. Anturajul cere câștig imediat. Înțelepciunea este sancționată. Dificultăți de exprimare. Viața poate merge mai departe prin stabilirea unui parteneriat solid. Răsturnare de situație este privită ca un bine. Limitarea sperie. Inteligența favorizează o mai bună informare și un studiu profund. Omogenizare. Este nevoie de o nouă capacitate de expresie. Asocierile devin importante prin atenție la detalii. Se transformă un bine mic într-un bine mai mare. Inspirația devine puternică. Accidentul nu este interpretat cum trebuie. Regula se transformă în intrigă. Un element minor câștigă un mare beneficiu.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce o adâncirea mai puternică într-o conștientizare cu care am lucrat de-a lungul întregii săptămâni. Este foarte posibil ca această conștientizare, tocmai pentru că este susținuta de relația de sextil dintre Soare și Jupiter, să sublinieze o dreptate abuzivă. Astfel, motivația de moment se schimbă, pentru că așa ne vine, dintr-odată, să ne schimbăm opinia, traseul sau datele problemei. Se întâmplă lucrul acesta pentru că intensitatea la care va lucra sextilul Soare-Jupiter scoate la lumină o problemă mai veche, una de conștiință care se referă la limitele pe care le avem, la anumite dificultăți de expresie care au fost sancționate dur în prima jumătate a anului. În mare parte, schema aceasta face trimitere la o înțelepciune de viață pe care am folosit-o doar în situații critice, doar când ansamblul problemei părea că se răstoarnă. Acum situația pare delicată pentru că limitele de altădată nu mai sunt de actualitate, nici prin înțeles și nici prin metoda de lucru, cu toate că gândul ne întoarce către episodul acela, ne îndeamnă să vorbim despre ceea ce nu a fost normal, să scoatem în evidență calitatea de victimă pe care am avut-o, să subliniem ineficiența recomandărilor sau a sfaturilor din trecut și să considerăm că nefericirea pe care o trăim în momentul acesta se bazează pe acele momente. Arătând că ne este clar ce ni s-a-ntâmplat, chiar dacă a fost dur sau neplăcut, părem înțelepți față de ceilalți. Desigur, un om cu adevărat înțelept, va face ceva cu această înțelepciune, nu doar se va plânge. În această conjunctură un element minor câștigă un mare beneficiu și doar dacă acesta este ridicat pe un piedestal, urcat la un nivel pe care nu-l merită, doar atunci argumentul sau regula se transformă în intrigă.
Schema aceasta poate aduce, tocmai pentru că subliniază omogenizare, un interes ciudat. Un personaj care ar fi trebuit să treacă într-o zonă obscură a istoriei, căruia ar fi trebuit să i se încheie cariera sau ascensiunea, este susținut artificial și, prin faptul că schimbările mult așteptate de cineva nu se-ntâmplă, se face dreptate, se dă o replică, este chinuit un adversar, este elogiată o experiență a puterii sau a sustenabilității.
În mijlocul zilei Luna va ieși din zodia Fecioară și va intra pe zodia Balanță arătând că, totuși, aceste limite, chiar dacă sunt argumentate de situații care s-au consumat în prima jumătate a anului și care ne sunt încă proaspete în minte, trebuie lăsate să-și vadă singure de grijă, să se topească de la sine. Intervenția aceasta artificială nu arată decât că se acorda importanță unui conflict mai vechi, fie că îl atacăm din nou pentru a învinge, fie că povestim despre el.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne pune în fața unor situații delicate. Unele sunt aduse din trecut, rememorate, reînviate, altele vor arăta că nu s-au desprins niciodată de componenta dură pe care au avut-o în prima jumătate a anului și această componentă va fi acum mult mai clară, mult mai vizibilă pentru că trece printr-o etapă de reformulare. Ansamblul zilei de 10 iulie face trimitere la o revoltă împotriva unei soluții universale, cea care părea unanim acceptată în prima jumătate a anului. Acum lucrul se schimbă, rezultatele nu ne sunt pe plac și ni se va părea că putem merge mai departe dacă oprim o schimbare. A opri o schimbare înseamnă a menține artificial o poziție, un lucru sau un personaj. De aici pot apărea și probleme complicate legate de consum, de administrarea unui bun sau de patrimoniu.
Este de la sine înțeles că orice menținere artificială a unui factor arată că problema vizibilă în prima jumătate a anului este în continuare activă. Nu contează că prezentăm celorlalți calitatea pe care am îndeplinit-o în prima jumătate a anului, dacă am fost victime sau am fost induși intenționat în eroare, ci contează că ne preocupăm de ceea ce ar trebui lăsat în urmă sau de ceea ce ar trebui să-și vadă de grijă. În felul acesta, elementul minor, binele cel mic, care ne îndeamnă să ne abținem, să privim înainte, se poate transforma într-un mare bine. Ceea ce vrem să menținem în mod artificial ca fiind un mare bine, nu care devine așa în virtutea unui proces natural, se transformă în pedeapsă până la finalul acestei luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să conștientizăm binele pe care îl avem, fără să ne gândim cum anume l-am obținut, fără să ne permitem gândul care ar putea să ne inventarieze efortul susținut pe care l-am depus pentru a obține acest bine. Să ne gândim astăzi la bine și doar atât.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.