27 iunie – 3 iulie 2016

27 iunie – 3 iulie 2016 este săptămâna bifurcației celui mai important traseu și a celebrității podului dintre bucurie și tristețe. Dacă, referitor la prima parte a acestui mesaj, cea care se referă la o bifurcație pe un traseu preferat, cel pe care am mers în ultima perioadă, lucrurile sunt mai ușor de înțeles, partea a doua a devizei ar putea crea anumite confuzii. Ea se referă, cu precădere, la elementul care face legătura între bucurie și tristețe, nu amplificându-l, dacă există, sau inventându-l, dacă nu există, ci schimbându-i calitatea sau rostul. Acolo unde până acum ne-am interesat să construim un pod între bucurie și tristețe, preocupările acestei săptămâni, cele care sunt foarte aproape de bucurii foarte intense sau de dezamăgiri foarte corozive, nu vor mai satisface nicio nevoie. În consecință, acolo unde acest pod există, preocupările de-acum îl vor distruge din aproape în aproape. În zona unde nu am crezut că există o legătură între bucurie și tristețe această săptămână va fi cea mai intensă, se va remarca prin foarte multe episoade, provocări diverse, mesaje foarte numeroase, fără să conteze dacă acestea sunt bune sau rele. De altfel, a face legătura între bucurie și tristețe nu presupune ca aceste elemente de legătură să aibă o calitate anume, ci contează numărul lor și modul cum sunt argumentate.
La capitolul evenimente astrale, zona aceasta ne impune un mare autocontrol. Chiar din prima zi, Chiron își va iniția mersul retrograd pe care-l va menține până spre finalul anului. Apoi, în mijlocul săptămânii, joi, 30 iunie, Marte își va reveni din mersul retrograd, adică vom constata că problema aceasta a maturității are nevoie de mai multă atenție și, în plus, primim și ajutor, adică se produce o reglare a impulsului, instinctului, gândul se așază mult mai ușor și nu mai există atât de multă aroganță și agresivitate pe lucruri banale. Cel puțin, în privința acestor elemente bazale, lucrurile vor fi mai simple. Desigur, există și o perioadă, începând cu după-amiaza zilei de luni și până în noapte de miercuri spre joi, cea care se suprapune peste intervalul cuprins între inițierea retrogradării lui Chiron și oprirea deplasării retrograde a lui Marte. Acest sector, în care un element predă ștafeta celuilalt, va fi dominat de o mare confuzie, deși suita evenimentelor va avea cam aceeași notă, adică vor fi multe, diverse și foarte educative. Acesta este sectorul în care trebuie să ne mobilizăm foarte puternic, să nu ne pierdem controlul și să nu confundăm extravaganța cu originalitatea, tristețile metafizice, cu dezamăgirile ce vin din trădare. Nu ne trebuie mult, ci foarte puțin, dar acest puțin trebuie invocat și menținut ca o prioritate. Apoi, după ce vom depăși revenirea lui Marte la mersul direct lucrurile vor fi mai clare, desigur, la fel de intense.
Cine va dori să participe intens la schema astrală a acestei săptămâni va trebui să se pregătească pentru un mare moment de adevăr, cel care se va consuma în ultima zi a acestei săptămâni, când Soarele se va afla într-un trigon perfect cu Neptun. Practic, ultima zi a acestei săptămâni ne aduce în fața unor evenimente pe care nu le cunoaștem, ci aceasta este ultima etapă, dincolo de care nu mai putem acumula atât de mult, ci vom lucra cu ceea ce am acumulat până atunci.
Cine nu va dori să participe la acest eveniment, adică persoanele care își vor consuma energia crezând că lucrurile rele sunt cele mai importante, că acestea merită toată atenția pentru că sunt argumentate foarte bine, vor pierde șansa de a înțelege că viața este mai mult decât o simplă agitație sau un simplu pod între bucurii superficiale și tristeți adânci. Viața este mai mult de atât, este căutare, împlinire, creativitate. Dar ca lucrurile acestea să ne vină mai aproape avem nevoie să facem și noi un pas către ele. Pasul îl facem lăsând în urmă, din proprie inițiativă, chiar cu puțin efort afectiv sau mental, toate aceste dezamăgiri care există doar pentru că sunt crezute. Binele există pur și simplu, el nu se justifică. Răul se justifică, se ramifică și trăiește doar atât cât este crezut, doar dacă îi este oferită putere. A crede în bine înseamnă a ne împlini, a deveni forțe din ce în ce mai mari, mai puternice și mai rafinate. A crede în rău înseamnă a hrăni un proces de autodevorare. Se întâmplă lucrul acesta pentru că binele înseamnă transfer, în timp ce răul înseamnă izolare. Combinația celor două, așa după cum se prezintă ea în această săptămână ca o punte între bucurie și tristețe, este doza de înțelepciune care ne este oferită absolut gratuit, desigur, dintr-un impuls bun, nu dintr-un impuls rău.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți ce facem cu nestematele vieții. Cu mii de ani în urmă Iisus ne-a învățat că acestea nu trebuie aruncate la porci. În această săptămână personajele sunt definite de la sine, nu trebuie să definim noi ce este nestemată și ce primește conturul unui asemenea animal. Atenția vine din a încadra viața personală în acest tablou creionat deja și, poate, chiar a îndrăzni să facem mai mult, adică a decide, ca niște mici înțelepți, cum să le valorificăm pe acestea cât mai bine, cum să le protejăm de factorii de distrugere, cum să lăsăm cu ajutorul lor o urmă minunată a trecerii.

Continuitate. Întâlnire cu demersuri ce nu s-au finalizat încă. Exemplul eroului poate fi urmat ușor. Transformare. Sensibilitate. Inspirație specială. Genialitate. Acces la energii noi. Pasiunile sunt transformate în evenimente. Evenimentele vorbesc despre nivelul spiritual al individului. Prezentare de sine. Practica este apreciată. Este înlăturat un obstacol. Un diagnostic greșit provoacă ilaritate. Voința nu înseamnă totul. Drept la replică. Acces la informații ascunse. Agitația este temperată prin activități de grup.

Schema astrală a zilei de 27 iunie ne îndeamnă să facem o demonstrație de forță. În primul rând, Luna își va încheia în dimineața acestei zile tranzitul sau prin zodia Pești și, intrând în Berbec, ne încălzește sentimentele și îi transformă pe oamenii, care până acum au fost pașnici, în ființe care trebuie să se impună. Unii se vor impune înlăturând un obstacol, alții invocând experiența pe care au acumulat-o de la începutul anului și până acum, că nu degeaba ne aflăm pe finalul lunii iunie, cea despre care anunțam, încă de la începutul anului, despre cât de importantă este. Pentru aceste persoane debutul săptămânii este unul de mare importanță pentru că îi ajută sau, poate, îi obligă, să-și depășească o limită a înțelegerii sau a puterii. Ceea ce va purta denumirea generică de “suplimentar”, după ce va fi adoptată această decizie, va transforma atât viața personală cât și scena vieții publice într-o veritabilă piesă de teatru a cărei calitate va fi dictată de calitatea deciziei. Desigur, multe evenimente astrale importante se consumă pe 27 iunie din care se desprinde ideea că voința nu înseamnă totul. De aici înțelegem că, noi, pentru că studiem astrologia, nu ne vom bucura doar pentru că există o puternică determinare în a face ceva, pentru că, de regulă, indiferent că acționăm pe planul social sau în viața intimă, întotdeauna am fost persoane active, adică am făcut ceva important. Vom fi bucuroși că avem posibilitatea să lucrăm asupra conținutului acestei decizii, ceea ce altădată ar fi fost mult mai greu. Asta înseamnă că, încă de dimineață, când Luna se află pe final de tranzit prin zodia Pești, relația bună pe care Mercur și Uranus o împlinesc și care se adresează unui proces interior, ne încurajează să fim ordonați în gândire, optimiști, să folosim un limbaj corect și frumos, să ne gândim că poate mult mai important pentru momentul acesta este să îndeplinim, într-o perfectă armonie, sarcinile programate, nu să le îndeplinim oricum. Este posibil ca, în momentul acesta, să ne dăm seama că poate ar fi trebuit să pregătim secvența de debut a zilei de 27 iunie. De altfel, chiar am pregătit-o, dar nu așa cum ne așteptăm în momentul acesta. De aici înțelegem că primul impuls, care poate fi bun sau rău, este coordonat de modul cum ne-am pregătit începutul de zi. Dacă ne trezim indispuși, indiferenți sau înclinați să ne distrăm pe seama celor care nu sunt pregătiți pentru un episod atât de important, înseamnă că exact pentru asta ne-am pregătit.
Având în vedere că schema aceasta se consumă într-o săptămână care ne atrage atenția asupra ambivalenței unui traseu, dar și asupra faptului că nu mai putem merge mai departe ca până acum, ci, din cauza bifurcației, va trebui să alegem un traseu, gândul acesta bun cere o pregătire bună, cere o sensibilitate frumoasă, cere o atitudine armonioasă pentru ca, în consecință, și transformarea să fie la fel.
Apoi, în mijlocul zilei, când Luna se află deja pe zodia Berbec, inițierea deplasării retrograde a asteroidului Chiron, deplasare ce va dura până pe 1 decembrie, ne mărește gradul de sensibilitate în a recepționa ceea ce se întâmplă în jur. Unii vor considera că această receptivitate este o dorință împlinită sau aceasta este determinată de magnetismul în crescendo al conjuncturilor de acum pe care îl vor găsi de-a dreptul obositor. Astfel, neștiind precis cum să administrăm această situație, vor reacționa cu putere, cu o replică în forță la o altă replică primită tot în forță. În felul acesta, alimentăm un mecanism trist care acum are justificare, dar în timp impulsurile acestea de a învinge într-o confruntare mai puțin corectă, devin factori de dezbinare.
Elementul cel mai frumos al zilei vine din împlinirea trigonului Venus Neptun. Cu toate că Neptun se află acum în deplasare retrogradă, faptul că se află în continuare foarte aproape de Axa Dragonului și în fereastra opoziției cu Jupiter, dar și pentru că Venus trimite acest unghi bun către Neptun, în situația în care se află și în fereastra sextilului cu Jupiter, apare o mediere a unei probleme de patrimoniu, de dreptate, de iertare sau de toleranță. Ceea ce este puțin nu ni se mai pare acum un traseu îngust al sărăciei, ci dovada faptului că trăim în simplitate și curățenie sufletească. Ceea ce ne-a fost furat, strivit, stricat, compromis nu mai reprezintă o dovadă de umilință sau de trai greu, ci de eliberare de probleme pe care, oricum, nu am fi putut să le ducem mai departe în forma aceasta. Toate aceste schimbări se bazează mult pe sentimentul de a fi altfel, de a gândi altfel, de-a trăi altfel și de a ne raporta în alt mod la ceea ce trăim.
Prin urmare, 27 iunie este o zi de mare forță. Va fi nevoie acum să fim responsabili și atenți, curajoși și să nu folosim prezența de spirit doar pentru a ne ridica în ochii celorlalți, doar pentru a arăta că suntem mai buni adică să ne considerăm superiori, ci pentru a susține armonia de grup. Faptele bune ale noastre ar trebui să absoarbă faptele rele ale celorlalți, nu pentru a fi ascunse, ci pentru a nu fi lăsate în libertate și a nu se asocia cu alte fapte rele. Acesta este raționamentul acoperirii faptelor rele ale celorlalți. În consecință, impulsul acesta ar putea să însemne muncă mai multă, grijă mai mare, încordare sporită, dar lucrul acesta se poate rezolva cu o glumă, cu o faptă care să provoace mulțumire, cu o atitudine care să creeze un contrast teribil agitației acestei perioade.
Vedem, astfel, cum pasiunea se poate transforma în eveniment, cum o forță specială pe care o simțim, cu toate că nu o putem defini clar sau explica adecvat, demonstrează atât eficiență cât și sensibilitate, dar ceea ce nu va putea face astăzi această forță este să ne responsabilizeze, tocmai pentru că nu are nimic de-a face cu maturitatea sau discernământul. Pentru ca această forță să nu distrugă, să nu ne ducă pe un traseu greșit avem nevoie să facem apel la un plan corect, la un bun-simț clasic, la obiceiuri mai bune sau la ceea ce am învățat de la părinți, de la profesori, de la prieteni dragi. Alții, consultând din timp aceste previziuni astrale, își vor pregăti această zi din timp, se vor gândi și, prin gând, vor proiecta în viitor impulsuri pozitive pe care, încă din dimineața acestei zile, să le aibă la dispoziție și, tot cu gândul, să le folosească.
Săptămâna aceasta care debutează cu aceste unghiuri foarte speciale se referă însă și la legătura între bucurie și tristețe. Legătura în sine va deveni în această săptămână celebră, iar asta înseamnă că acolo unde nu am văzut un pod între cele două stări, vom începe să-l construim încă de pe acum. Acolo unde el a fost mult prea vizibil în perioadele anterioare, vom încerca să îl distrugem puțin câte puțin. Podul în sine, legătura în sine, argumentele care stau între bucurie și tristețe reprezintă atracția numărul unu la care începem să lucrăm încă de pe acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi mai mult la calitate decât la cantitate. Este mult mai important să ne ducem sarcinile la îndeplinire în condiții armonioase decât să ne achităm de ele perfect sau într-un timp record. Calitatea este ceea ce ne va defini în raport cu acțiunile acestei zile.

Se vorbește despre curaj. Acțiunile îi îndeamnă pe unii să combată un rău confirmat. Recomandările celorlalți pot fi toxice. Pericol în deplasare. Tensiunea este amplificată. O consecință negativă este interiorizată. Întâlnim lucruri stranii. Ambiții prea mari. Revendicări absurde. Selecția pozitivă sperie. Nu suntem pregătiți pentru ceea ce ni se spune că va veni. Implicații majore ale unor acțiuni banale.

Cea de-a doua zi a săptămânii face trimitere la lucruri foarte importante, dar pe care nu le putem folosi pe măsura valorii pe care o au sau cărora nu le putem găsi, deocamdată, un loc în existența proprie. De aici înțelegem că totul va fi dominat de tensiune, de rămășițe ale unor acțiuni care au definit ziua anterioară, de impulsul de a combate un rău cu un alt rău. Este de la sine înțeles că schema aceasta, care se bazează în mod exclusiv pe tensiune, atrage spre sine lucruri stranii. Nu este corect să atragem în zona personală lucruri stranii atunci când Luna trece prin careu cu Venus, dar nici când Luna trece prin careu cu Pluton și se află în fereastra conjuncției cu Uranus. Foarte ușor lucrurile acestea ar putea să ne compromită pentru că acum nu avem nici mintea limpede, dar nici din punct de vedere emoțional nu suntem la cotele cele mai bune. Ceea ce vedem acum ca fiind ciudat poate, foarte bine, să fie compromițător sau bolnăvicios. Latura aceasta negativă va fi departe de a fi observată corect pe 28 iunie.
Ceea ce este important însă din ecuația astrală a zilei de 28 iunie vine prin invocarea echilibrului. Echilibrul de acum va deveni spre finalul anului o mare probă, un trecut frumos, glorios, foarte favorabil. Dar pentru ca, spre finalul anului, să putem vorbi despre un trecut glorios, acela care este acum prezent, va trebui ca acum să fim realiști, pozitivi în gânduri, harnici, nu visători și nici într-un caz iresponsabili. Ambițiile prea mari nu trebuie să ne ducă în zona unde lucrurile vin de la sine pentru că acolo se întâmplă acum așa cum se va întâmpla spre finalul anului cu ceea ce trăim acum. Dacă în momentul acesta ne ducem către o zonă socială unde lucrurile vin de la sine, arătăm că vrem să fim văzuți ca simpli consumatori, căutăm cai morți să le luăm potcoavele, visăm la un noroc despre care în momentul acesta nu știm nimic tocmai pentru că nu am lucrat la creșterea sa. Dacă facem lucrul acesta acum pierdem transformarea pozitivă a momentului prezent într-un trecut glorios pentru finalul acestui an. Avem nevoie, așadar, să ne implicăm cu maximă putere în curajul de a revoluționa viața personală, de a-i da acesteia o notă sublimă, adică de a face totul împotriva durerilor care strigă acum că doar lor trebuie să le acordăm atenție. Ceea ce ne doare, să fie ignorat, să fie explicat ca și cum ar face parte din viața altuia, să fie încadrat, gradat, pe scheme pe care le gândim acum, nu în virtutea inerției.
Prin urmare, 28 iunie este o zi agitată, înșelătoare, dominată de elemente pe care le vedem ca fiind ciudate, dar care, în mare parte, sunt aducătoare de ghinion. Într-un contrast teribil, ceea ce lăsăm să se împlinească de la sine, pe ideea că ne ajută prin simplificare, de fapt accentuează această notă a compromisului. Ceea ce dorim să construim din aproape în aproape, tot ceea ce facem cu mare efort, cu un consum puternic transformă prezentul de-acum într-un episod de-a dreptul glorios.
Vom știi în ce zonă suntem urmărind atitudinea pe care o avem față de selecție. Dacă această selecție pozitivă ne sperie, dar nu ne oprim, lucrăm asupra ei tocmai pentru că avem certitudinea că instrumentele pe care le folosim sunt corecte, atunci putem fi siguri că acțiunile în care ne implicăm vor purta spre finalul anului calitatea gloriei. Toate celelalte care par foarte ușoare doar pentru că se împlinesc de la sine, doar pentru că nu sunt stranii sau ni se par foarte clare, în situația în care nimic în această zi, dacă este bun și profund, nu poate fi clar, ci învăluit în ceață, se vor transforma spre finalul anului în dovezi de rușine pe care vom încerca să le ascundem.
Ca să nu ajungem în schema aceasta de tristă amintire nu trebuie să facem prea multe lucruri, ci doar să nu fim atât de critici, să nu îi pedepsim pe ceilalți cu absența noastră, cu observații lipsite de rost sau formulate în așa fel încât să stânjenească, adică să nu-i facem pe ceilalți să se simtă prost dacă starea pe care o avem nu este adecvată sau dacă nu ne face plăcere astăzi să muncim, deși ar trebui să o facem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face ajustări pe programul de lucru, pe ceea ce ne-am propus să facem acum. Orice schimbare, dacă este făcută pentru a ușura sarcina de lucru, strică. Se întâmplă lucrul acesta, nu pentru că ar trebui acum să ne pedepsim cu o muncă grea, ci pentru că, după cum este construită ecuația astrală a momentului, nu avem capacitatea necesară ca, schimbând, să facem lucrul acesta mai bun decât este el deja așezat. Apoi, mai este vorba și despre o lecție de modestie. Este bine să privim cu maximă răspundere schema așa cum este așezată și să nu ne transformăm în niște răsfățați ai sorții.

Originalitate. Deschidere către un alt mod de comunicare. Lucrurile bune nu cad din cer, ci sunt inventate. Se combate un stres personal. Regula înseamnă sufocare. Neliniște. Informația este răstălmăcită. Se lucrează asupra atașamentelor. Adevăratele probleme sunt ascunse în spatele zâmbete lor largi. Un caz particular evocă înțelegerea grupului. Se simulează un conflict. Cei dragi le protejează. Conversații prea lungi despre plăcere. Se încalcă un drept. Efortul ajută în adaptare. Scandal. Controlul nu duce la izolare. Interesul pentru locul de muncă este răstălmăcit.

Luna se află acum în tranzit pe ultimul sector al zodiei Berbec, aducând neliniștea drept etalon, făcând în așa fel încât lucrurile să ni se pară cu atât mai greu de îndeplinit cu cât sunt mai inutile. Schema astrală a momentului se bazează foarte mult pe conținutul a ceea ce am parcurs în primele două zile. Dacă ne-am implicat în evenimente care au ignorat caracterul spiritual sau dacă au fost dominate de o tensiune ciudată, toate acestea se transformă acum în neliniște și trigonul pe care Mercur și Junon îl împlinesc în seara acestei zile nu devine un element de stabilitate, ci unul care ne informează asupra diferitelor motive la care ar trebui să apelăm pentru a ne separa.
Acest trigon are o notă egoistă ce nu ne avantajează relațiile constructive, nu ne face mai atenți la pericolele care există, nici la problemele celorlalți pentru a le ocoli ori pentru a le rezolva, ci ne îndreaptă atenția către o durere personală pe care să o strigăm în gura mare pe stradă sau căreia să-i acordăm foarte mult credit, să-i permitem acesteia să se impună ori pe baza căreia să adoptăm decizii care să strice. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna, în mijlocul zilei, abia intrată pe zodia Taur, va trebui să treacă prin opoziția cu Luna neagră care tranzitează acum începutul zodiei Scorpion. O problemă de patrimoniu dă peste cap programul, ne schimbă prioritățile, ne îndeamnă, pe motiv că a sosit momentul să privim problema și din alte puncte de vedere, să facem din proprie inițiativă schimbări care să ducă la scandal, la izolare, adică să pună în dificultate adaptarea. Dacă până acum am trăit într-un mediu agresiv, dificultatea de adaptare poate fi semnul că problematica bifurcației unui traseu, după cum aflăm din deviza generală aplicată acestei săptămâni, ne anunță începutul unei schimbări foarte bune. Tulburarea în sine anunță doar desprinderea de o problemă sau de un anturaj toxic și abia după aceea, poate chiar până la finalul acestei săptămâni, să apară primele rezultate bune. Desigur, situația aceasta ar putea să se înfățișeze altfel decât este în realitate, însă încadrarea sa corectă se va face în funcție de gradul de sinceritate. Dacă invocăm o tensiune care nu există pentru a justifica un impuls personal împotriva grupului, nu înseamnă că devenim opozanți față de un mediu toxic (așa după cum se înțelege, acest mediu toxic nu există, ci doar primește din partea individului această etichetă), ci înseamnă că se transformă din elemente care fac parte dintr-o structură socială în elemente izolate. Este de la sine înțeles că această asociere cu neantul, cu nimicul, această evidențiere a individului prin ceea ce strică, ridicarea pe sine la un nivel înalt doar pentru a elogia orgoliul, fără a exista un motiv care să presupună această deplasare, o asociere, obținerea unui nou statut social, bucuria de a-i face cuiva o surpriză plăcută, sunt părți ale acestui moment ce este acum puternic, vizibil, aducător de rezultate bune. Și pentru că forța este vârful unui demers, începând de mâine, 30 iulie, tot ce ține de acest demers va intra în descreștere adică vom trăi doar cu amintirea unei victorii, a unui drept la replică, pentru că nimic din tot ceea ce am făcut pentru asta n-a fost fertil, ci steril. Gestul lipsit de viață, cel care a hrănit orgoliul de a fi într-un anumit fel sau într-un anumit loc, duce în mod indubitabil la episoade intense de deposedare sau chiar la scandal.
Prin urmare, 29 iunie ne arată adevăratele probleme pe care le-am ascuns, adevăratele impulsuri care nu au fost văzute pe conjuncturile anterioare, nu neapărat în primele două zile ale acestei săptămâni, ci și în săptămânile din urmă. Apare, așadar, mult mai vizibil un caz particular și-n funcție de importanța pe care i-o acordăm acestuia ne dezvăluim pe sine exact așa cum suntem în interior, așa cum comunitatea poate nu ne-a văzut.
Astăzi Luna va face trecerea de la Berbec la Taur, de la impulsurile de a participa, în forță, la evenimente care cer clarificare, la situații care impun o clarificare. Pentru omul comun, mediocru, nu există o diferență clară între cele două direcții. Un om profund știe că diferența între cele două este absolut esențială. În timp ce în primul caz există posibilitatea interacțiunii cu elemente noi care șlefuiesc ori perfecționează caracterul, al doilea caz îi impune individului prelungirea orgoliului de a fi într-un anumit fel de a ști anumite lucruri, de a se comporta după o schemă stabilită, închizând toate porțile prin care ar putea primi un ajutor. Dacă dispunem acum de un patrimoniu special, momentul acesta trece ca un consum care nu se va solda cu niciun pericol. Având în vedere că săptămânile din urmă au fost încărcate de impulsuri severe, de necesitatea adoptării deciziilor pe muchie de cuțit, de conjuncturi riscante, ar trebui să ne bazăm acum că viața în sine s-a pregătit pentru momentul acesta, că și-a adunat în jur elemente de patrimoniu în spatele cărora să se protejeze de situații periculoase. Există această șansă acum. Astfel, am putea evita foarte ușor impulsul acesta de a strica, dacă nu ne păcălim, dacă suntem sinceri cu noi înșine, dacă nu considerăm că a ne ridica deasupra celorlalți printr-o atitudine, printr-o replică, a ne considera superiori reprezintă o consecință firească a activităților din ultima vreme. A adopta această atitudine greșită înseamnă a coabita cu un element iluzoriu, cu închipuirea, adică a trăit doar pentru a produce celorlalți impresii. Pentru că suntem într-o perioadă de transformare și, așa cum lesne se înțelege, aceste opinii se pot schimba, este mai mult decât clar că a urmări genul acesta de asociere înseamnă a trăi o himeră.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune să marcăm momentul zilei de 29 iunie printr-o faptă de toleranță, printr-o acceptare care să ne mărească înțelegerea, care să ne ajute să îi vedem pe ceilalți mai puternici decât suntem. În felul acesta, ne lărgim capacitatea de observație, de înțelegere și de cuprindere, adică ne declarăm pregătiți pentru evenimente care să ne și surprindă prin bine, nu doar să ne întristeze cu răul pe care îl așteptăm. Așteptările acestea pozitive pot veni acum doar prin adoptarea acestei atitudini.

Mare determinare. Revenim la o formă de putere care ne amintește de mobilitatea mentală și de disponibilitate fizică. Acces la fericire. Progres prin împărtășirea unui talent. Noroc special. Întâmplări unice ale vieții. Binele de acum este rar. Evenimentele programate ce ne iau din energie. Bogăție de trăire. Mare diversitate de informații. Consiliere. Găsim notițe mai vechi pe care le punem în aplicare. Analiză pertinentă. Acțiunile mari se produc rapid. Complimente reale. Stabilitate în centre de putere. Prea mult poate însemna și succes. Drepturile individului sunt respectate. Agresivitatea se mută într-un planul iluzoriu. Se promite o răzbunare, dar ea nu va fi pusă în aplicare. Ne luăm rămas bun de la anumite defecte. Răsuflăm ușurați. O formă de stabilitate ne schimbă părerea despre anturaj. Binele de acum nu este de durată, dar este real.

Finalul lunii iunie ne aduce o trezire la realitate. Avem posibilitatea să facem o analiză a ceea ce s-a consumat până acum, nu doar în ultimele săptămâni, ci chiar de la începutul anului și până acum. Vom avea clar impresia că unele lucruri sunt compromise total, că nu mai putem spera la o redresare, că jumătățile de măsură nu ne mai ajută să sperăm că ele vor crește până când vor reface întregul.
Se întâmplă lucrul acesta pentru că în noaptea de miercuri spre joi Mercur va trece pe zodia Rac și va accentua această trăire emoțională, această certitudine, chiar și atunci când ea bruschează. Apoi, Marte își va reveni la mersul direct după o lungă și obositoare perioadă de retrogradare. De asemenea, ziua mai conține încă un element interesant care, în plus, este și foarte bun, sextilul lui Venus cu Capul Dragonului prin care se mediază tendința Nodurilor. Astfel, schema aceasta ridică problema normalității din perspectiva a ceea ce am trăit, nu din perspectiva a ceea ce ne-ar plăcea să trăim. Experiența retrogradării lui Marte va fi pe finalul lunii iunie trăită mai mult din punct de vedere emoțional, ca o rememorare a fluctuațiilor de putere, a modului cum am privit șansa, rolul pe care-l avem în grupul de apartenență, dar și cum le-am folosit pe acestea pentru a ne spori puterea personală. Unii s-ar putea să considere această analiză ca fiind edificatoare, adică să extragă din tot ceea ce constată un noroc special. Alții vor descoperi că au parcurs de la începutul anului și până acum momente unice, că bogăția de trăiri a reprezentat o șansă pe care nu am mai avut-o. Cert este că momentul de final al lunii iunie ne arată că dacă ne-am făcut griji față de poziția pe care ocupăm în grupul de apartenență, ne-am îngrijorat degeaba, am acționat cu ochii închiși și cu urechile acoperite, am vorbit mult prea tare pentru că nu ne-am auzit sau i-am văzut pe ceilalți foarte departe. Pentru că această conjunctură astrală se adresează tuturor (obiectivitatea astrală), la fel s-au comportat și ceilalți. Acum conștientizăm acest moment de gălăgie, de haos, pentru că ne oprim cu toții și ne uităm mirați în jur constatând că, de fapt, realitatea este puțin altfel decât am crezut în ultimele luni.
Cu alte cuvinte, momentul acesta devine expresia unei mari mobilități, care, în mod paradoxal, se bazează foarte mult pe o rememorare, pe o trăire, pe o inventariere a unor defecte. Deși așa ar părea, schema aceasta nu ne aduce înțelepciune de viață, nu ne încurajează să fim puternici prin ceea ce selectăm, ci reprezintă doar un moment de conștientizare, doar confirmarea faptului că participăm la o construcție care, de fapt, aparține tuturor. Cel care este profund se va bucura că are un loc, se va bucura cu șansa ce i-a fost acordată, cu faptul că momentul de față nu-i confirmă temerile, nu-l deposedează de nimic, adică se bucură cu certitudinea minimă pe care o constată. Mediocrul va trăim momente de marginalizare pentru că s-a axat până acum pe orgoliul de a fi mai important decât este. El va suferi când este stăpânul tuturor. Astfel, schema aceasta va lucra foarte bine cu elementul definitoriu al zilei de 30 iunie: revenirea lui Marte la mersul direct. De aici înțelegem că, în cea mai mare parte, momentul acesta ne informează și suntem invitați să privim cu maximă luciditate perioada de purificare a ultimelor luni. Nu trebuie să uităm că suntem în anul dihotomilor periculoase și extremele pe care le-am explorat atât de intens nu sunt aducătoare de noroc și nici nu ne informează referitor la pericole reale, ci sunt factori care ne corodează. Astfel, momentul acesta poate fi considerat ca fiind un mare beneficiu doar de cei care au trăit în echilibru.
Prin urmare, mijlocul săptămânii și finalul lunii iunie este o zi de mare determinare. Prin ceea ce se consumă acum apar două tipuri de modificări. Devenim foarte atenți la spectrul emoțiilor, atenți la norocul special care ne-a permis să nu coborâm mai jos de o anumită limită, dar ne și arată că în ultima perioadă nu am trecut prin frământări în mod gratuit, ci totul a reprezentat o perioadă de purificare. Pentru unii, această perioadă de purificare a însemnat o întoarcere la obiceiuri mai vechi, la izvoarele tinereții, ale copilăriei, la trăiri mai vechi, la gânduri și atitudini pe care, adesea, le-am ignorat. Momentul acesta zdruncină prin conștientizare, dar și oferă o garanție a faptului că mai jos de anumite beneficii pe care acum le vedem clar nu putem coborî.
Se va vorbi astăzi despre drepturi, despre privilegii, despre cum anume putem anula o agresivitate lucrând în grup, în echipă, pentru binele comunității sau acceptând că privilegiile pe care le avem acum sunt cu adevărat susținute de nivelul pe care-l avem. Pe Scorpion, Marte dispune de o mare putere de regenerare și am putea folosi în următoarea perioadă puterea sa ținând cont de calitatea emoțiilor. Mercur pe zodia Rac nu dispune de un registru flexibil în care să se exprime, dar accentuează rememorarea pozitivă, inventariază foarte precis și corect emoțiile în așa fel încât din combinația dată de poziția sa pe zodia Rac, Marte pe zodia Scorpion și Neptun împreună cu Chiron și Coada Dragonului pe zodia Pești să simplificăm mult un traseu evolutiv prin regenerare. Poate, în momentul acesta, nu știm clar ce anume avem de regenerat pentru că această conștientizare este mult prea bogată în trăire și nu știm ce se poate menține de la sine în descendență și ce are nevoie de atenție suplimentară. Dacă însă ne propunem lucrul acesta, situațiile se vor selecta de la sine, vom putea să declanșăm acest mecanism din mers. Cine nu-și va propune lucrul acesta va rămâne blocat pe dorința de răzbunare, cea care este, de asemenea, specifică lui Marte pe Scorpion. Pentru aceste persoane binele nu va fi de durată, deși se va menține atât cât îl va ține puterea. Orice formă de asociere bazată pe schimb de experiență, integrare, reintegrare, transformă binele de acum într-un element solid pentru că el nu este altceva decât o dorință împlinită, o nevoie rezolvată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi astăzi la bogățiile materiale. Ideea de bogăție, avuție, de noroc în valori materiale, în bani, în avantaje sau privilegii ar trebui să fie consecința a ceea ce vom face de-acum încolo nu ceea ce conștientizăm acum. A ne folosi puterea pentru a ne ține în echilibru înseamnă a depăși cu fruntea sus un moment de furtună.

Capacitate scăzută de reconciliere. Inteligența practică este pusă la încercare. Deschidere către un om formă de război. Câștigul este o expresie neînțeleasă de anturaj. Experiențele sunt importante însă se ascund în subconștient. Zbor. Deschidere către comunicare neobișnuită. Se alunecă pe o pantă periculoasă. Individul se folosește de caracterul demonstrativ pentru a-și spori bogăția. Viața materială este explorată împotriva progresului. Decădere. Complexe de inferioritate. Prejudecăți. Sexualitatea devine o problemă.

Pentru că Venus se află astăzi într-o poziție dură cu planeta Pluton ni se va părea că lucrurile sunt orientate, în ansamblul lor, către rău. Din fericire, Venus se află acum într-o relație bună cu Jupiter și, cu toate că relația aceasta pe care Jupiter o dezvoltă cu Pluton împreună cu raportul care se evidențiază acum cu Venus nu pot aduce o mediere în această dispunere patrimonială, în acest conflict relațional, schema momentului ne vorbește despre o deschidere specială, despre gândul care trebuie să repare, despre un aspect dificil care este deja integrat în existența fiecăruia și care trebuie să intre, încet, pe un făgaș normal. Asta înseamnă că în momentul acesta ascultăm de recomandările celorlalți, vrem să înțelegem care este valoarea acțiunilor de pe zona publică, vrem să înțelegem de ce există în continuare o notă agresivă în situația în care, dacă privim toate componentele demersului public separat le vedem foarte bune. Pentru a înțelege lucrul acesta avem nevoie să ne amintim de directivele celorlalte zile ale acestei săptămâni, cele care ne îndeamnă să nu uităm de ansamblul situației, să nu luptăm împotriva bunurilor celorlalți și să nu ne acordăm mai multă importanță decât cere situația în sine. Combinația aceasta dintre bine și rău, ne arată că lucrurile sunt complicate, că persoanele cu care colaborăm acum au dreptul să înțepe, au dreptul la mici răutăți, să critice, să pună condiții. Se întâmplă lucrul acesta pentru că asteroidul Chiron, retrograd în Pești, mediază, în special în dimineața acestei zile, opoziția pe care Luna o împlinește cu Marte. Impulsul acesta de a recupera timpul pierdut are nevoie de un echivalent în realitate, în spectrul gândirii, în suita de obiceiuri bune, într-o înțelepciune de viață. Dacă lucrurile acestea pozitive nu există (adică dacă până acum ne-am lăsat duși de val, atribuindu-ne doar calitatea pe care o avea mediul, deci nu am participat la evenimente cu nimic personal, lansând pretenții celorlalți) a ne plânge că suntem criticați pe nedrept, că o persoană din anturaj nu respect armonia grupului, că suntem victime, nu arătăm decât care a fost calitatea pe care am îndeplinit-o anterior. Un om puternic acum va privi această îmbinare de bine și rău ca pe o mare provocare de a depăși un obstacol prin calități personale. Cei care se plâng arată că nu au calități personale și de aceea văd doar obstacolul.
Prin urmare, debutul lunii iulie se face într-un ton agresiv. Acest ton agresiv se poate transforma imediat într-un instrument de cunoaștere sau de evoluție dacă nu alegem să privim exclusiv latura negativă, dacă nu ne așteptăm ca lucrurile să se schimbe de la sine. În această zi există o înclinație neobișnuită către comunicare tocmai pentru că este nevoie acum de calea de mijloc. Am mai văzut de-a lungul acestui an, nu este pentru prima dată, că din când în când nu mai putem fi păcăliți că una dintre extreme este bună. A alege una dintre extreme înseamnă a ne dezvălui adevărata natură, a ne arăta așa cum suntem, așa cum am activat, lipsiți de calitatea pe care o cere o conjunctură la un moment dat.
Pentru că opoziția lui Uranus cu Pluton se împlinește când Luna se află deja pe zodia Taur, arată că această componentă dură face apel la traume ascunse foarte bine în subconștient și pe care, de multe ori de-a lungul acestui an, am evitat să le privim în față și, implicit, să le soluționăm. Aceasta va fi nota încercării. Apoi, sextilul pe care Venus îl va împlini cu Jupiter va primi ca fundal energia Lunii din Gemeni, adică binele va fi flexibil, înclinat către comunicare, foarte mobil. În consecință, doar o persoană înzestrată cu o mare mobilitate, cu capacitatea de a avea viziune de ansamblu poate realiza o corectă îmbinare între aceste două elemente. Cei care nu reușesc, pornesc de dimineață pe un traseu obositor, traumatizant, trist. Pe ei Chiron retrograd din Pești nu-i ajută să își rezolve un conflict interior prin viziune de ansamblu, adică nu văd care le este locul în grupul de apartenență, în comunitate și pentru că nu au această calitate nici nu știu cum să procedeze. De aceea se vor plânge dimineață că toți sunt împotriva lor și-o vor ține așa până când ziua se va încheia. Ceilalți vor arăta că pe ei încercările nu-i doboară tocmai pentru că sunt bogați sufletește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda importanță elementelor care ne separă. Ceea ce ne separă ne îndeamnă să consumăm prea mult din bunurile proprii în situația în care multe din conjuncturile pe care le parcurgem își ating ținta prin schimb de experiență, prin lucrul în echipă. Dar pentru că lucrul acesta este cel mai greu de făcut, să ne așteptăm ca argumentul acesta de separare să fie acum mult mai convingător decât celelalte.

Ne aflăm în fața unui mare eveniment. Dorim să schimbăm lumea. Nevoie de sacrificiu. Ipocrizia este răsplătită cu o lecție din partea celui înțelept. Fuziune forțată. Pământul ne fuge de sub picioare. Este favorizat cel care nu știe prea multe despre viață. Reacții puternice. Probleme financiare. Se minte frumos. Viața este cu un pas înaintea gândirii. Suntem pe o pantă ascendentă. Caracterul maleabil este pus la încercare. Accident prin refuz. Surplus de energie folosit pentru a cere, recepționa sau pretinde. Cuvintele frumoase ascund minciuni periculoase. Se vorbește prea mult despre realizare și se obține prea puțin.

Cea de a doua zi a lunii iulie este cu adevărat încărcată de o mare presiune care vine ca urmare a unor intenții scăpate de sub control în ziua anterioară. Se întâmplă lucrul acesta pentru că momentul zilei de 2 iulie ne aduce în fața unei întâmplări miraculoase. Luna se află acum într-o relație proastă cu Axa Dragonului, într-o relație foarte proastă cu Saturn și schema aceasta, tocmai pentru că se activează o cruce mobilă, devine o provocare pe instabilitate, pe o mobilitate mult prea mare pe care o poate gestiona corect doar un om cu resurse puternice. Semnul acesta poate deveni expresia destinelor încercate sau a geniului care, aici în această lume, poartă haina suferinței, a lipsurilor sau a refuzului, dar în celelalte planuri această ființă cu totul aparte este o veritabilă sursă de lumină, cunoaștere și progres. Asemănarea care există între crucea mobilă și geniu, poartă această ambivalență care va pune o mare presiune pe ecuația astrală a zilei de 2 iulie.
În consecință, emoțiile puternice de acum cele care vor părea comunității ca fiind plăcute, dar greu de suportat, interesante, dar incapabile în a fi reproduse, utile, dar de neînțeles, arată că suntem într-un moment de mare cumpănă. Viteza de reacție se pare că este elementul care leagă toate aceste structuri, lăsând impresia că totul se bazează pe reacțiile puternice. Nu totul se bazează pe reacțiile puternice, ci pe mobilitate. De aici înțelegem că o mobilitate fără rafinament devine o forță care distruge.
Dacă urmărim atent ecuația astrală a zilei de 2 iulie înțelegem, prin unghiul frumos pe care Mercur îl împlinește cu Luna neagră, că acest rafinament vine prin ascunderea adevăratului motiv, prin împărtășirea unor secrete compromițătoare chiar cu riscul unor leziuni, chiar cu riscul ca întreaga imagine, a persoanei sau a grupului, să fie afectată. Avem nevoie să dovedim rafinamentul prin această încredere, prin această deschidere, cea care ne arată, nu că ne aruncăm cu brațele deschise înaintea răului, ci că nu ne temem de el nici chiar atunci când acesta este în contact cu părțile vulnerabile. În această zi, un om curajos și atent asupra credinței sale, vede că Luna neagră nu este un semn malefic, ci suma traumelor. Fără curaj traumele devin impulsuri agresive, prin curaj și credință, acestea devin exemple de bune practici în a aborda purificarea, progresul sau transformarea.
Prin urmare, 2 iulie este o zi delicată. Multe lucruri care se întâmplă acum ni se vor părea foarte dure pentru că se conturează în afara așteptărilor. De altfel, așteptările pe care le avem de la această zi nu sunt bune și, dacă vom consulta din timp această previziune, ar trebui să ne pregătim în momentul acesta în a nu avea așteptări. Cel care nu are așteptări, dar se bazează pe faptul că, la un moment dat, are reacții frumoase, bune, adânci și serioase, va vedea cum se poate exprima în acest stadiu al vieții înțelepciunea sa. Dacă nu respectă structura acestei ecuații astrale, va rămâne în aceeași plajă a compromisului, plângându-și de milă, acuzându-i pe ceilalți că sunt prea duri, mincinoși sau retrograzi. Vor folosi surplusul de energie care vine din împlinirea crucii mobile pentru a cere, pentru a pretinde, tocmai pentru că activează acum prin frică, nu prin curaj. Curajul este cel care ne rupe lanțurile suferinței, ne arată, nu că ne mulțumim cu puțin, ci că tot ceea ce avem este o mare abundență, că suntem bogați prin ceea ce descoperim acum la noi înșine și suntem invitați să folosim. De asemenea, pentru că această cruce mobilă folosește planetele Jupiter și Neptun (care sunt în continuare în opoziție) ca elemente implicate în alte unghiuri (practic această opoziție reprezintă o fereastră către a depăși condiția obositoare a Crucii mobile), înțelegem că momentul acesta este încărcat de inspirație, după cum ne spune trigonul Jupiter-Pluton sau de intuiție și credință, după cum ne spune trigonului Soare-Neptun. Într-un perfect acord cu provocările venite din partea crucii mobile, adică necesitatea de a activa prin viteză de reacție, descoperim că, de fapt, schemele acestea construite din aproape în aproape, ce fac referire la inspirație sau credință, ne protejează de tot ceea ce ar putea fi compromițător. Frica de ele ne spune că traumele care vin din partea Lunii negre, cea care împlinește acum un trigon cu Mercur din Rac, sunt vii, personalizate, de nedepășit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne implica în fapte bune. Nimic nu ne poate echilibra acum mai mult ca o faptă bună

Romantism. Asocierile sunt încărcate de mister. Soluțiile de acum hrănesc o mare intuiție. Se luptă împotriva unor prejudecăți spirituale sau religioase. Afacerile sunt compromise. Comportament ciudat față de un individ care și-a stabilit ținte prea înalte. Familia devine foarte importantă. Valorile morale consolidează armonia de cuplu. Generozitate. Inspirație. Inima este deschisă. Participăm la transformarea lumii. Inventivitate. Se descoperă o nouă modalitate de evoluție. Imaginația scapă de sub control. Imaginea publică este mult prea importantă. Agitație gratuită. Perseverență. Acces la cunoștințe profunde.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce împlinirea trigonului dintre Soare și Neptun. De altfel, nu este o noutate, toată săptămâna a fost activ și toate evenimentele, fie că erau bune, fie că erau rele, au beneficiat de acest plus de inspirație. Activitatea pe care o conștientizăm acum ca fiind mai importantă decât alte elemente sfidează, în primă instanță, o moralitate pe care am folosit-o în ultima perioadă, poate chiar de la începutul anului și până acum. Pentru că suntem deja în luna iulie, pentru că am trecut deja în a doua jumătate a anului, despre care știm că poate fi puțin mai indulgentă, tragem speranța că inspirația aceasta ar putea să ne ofere și soluții bune pentru a ieși din complicațiile de acum, nu doar pentru a le rezolva și atât. Prin schema aceasta viața capătă sens, oamenii devin generoși, puternici prin ceea ce văd că pot face ușor și mai siguri pe ei în situațiile în care altădată s-ar fi pierdut cu firea.
De altfel, una din condițiile importante pentru ca ziua aceasta să își sporească rostul este dată de sens. Faptele care au sens pot merge mai departe, cele care nu au sens, adică acele episoade care nu pot fi citite nici în momentul acesta când inspirația este foarte mare, ne conferă o agitație absolut gratuită și oricât de perseverenți am fi, oricât de mult ne-am preocupa pentru a le rezolva, ele rămân în același stadiu rudimentar, inflexibil și, poate, pe alocuri, chiar periculos.
Acolo unde lucrurile acestea respectă recomandarea astrală avem de-a face cu reîntâlnirea unor persoane dragi, cu trezirea unui sentiment de prietenie ignorat în ultima perioadă și care va căpăta sens prin adevărul pe care-l descoperim acum, care ni se dezvăluie, în așa fel încât relațiile pe care să le punem în aplicare de-acum încolo să ni se pară mult mai plăcute.
Un alt element important care va transforma ultima zi a acestei săptămâni într-o zi de mare semnificație, vine din neînțelegere. Avem puterea acum să căutăm într-un șir lung de evenimente ceea ce ni se pare reprezentativ, ceea ce ar fi trebuit să se dezvăluie de mult timp, însă au existat multe interferențe, am fost împrăștiați, am acordat prea mult sens dezamăgirilor. În consecință, inspirația care ne dezvăluie acum lucrurile acestea, care ne prezintă și mecanismul în care sunt integrate, ar putea să ne bruscheze. Cei care nu au resurse, cei care s-au consumat în activități banale, pentru a ajunge la această întâlnire cu sensul profund, au nevoie de un șoc, au nevoie să vadă cât de periculoasă este o durere, o despărțire, o dezamăgire. Din fericire, pentru că evenimentul major al acestei zile este unul foarte frumos între Soare și Neptun, rezultatul este corect și foarte bun. Asta înseamnă că locurile frumoase sunt deja presărate în preajmă și oricât de întunecat ne-a fost gândul până acum, oricât de dureroasă este desprinderea de acest gând rău și lipicios, finalul este totdeauna bun.
Prin urmare, sfârșitul săptămânii ne vorbește despre virtuțile inspirației. Unii sunt familiarizați cu această latură a vieții, au exersat-o, poate chiar cu rezultate spectaculoase. Cei care nu au avut ocazia până acum sau cei care nu au luat-o în seamă, considerând-o mai mult a fi o preocupare rezervată celor care se ocupă de domeniul ezotericului, vor vedea cât de larg este spectrul ei. Prin inspirație, evenimentele sunt citite altfel, curajul de a impulsiona o transformare va fi mult mai intens, iar comuniunea în activități de grup sau comuniunea într-o lucrare mult mai mare, cea a evoluției conștiinței umane, capătă înțeles.
Desigur, nu toate lucrurile acestei zile vor fi încărcate de aceste impulsuri profunde. Există un careu între Lună și Chiron care se referă la trezirea la realitate, la rememorarea unor evenimente tragice, la trădare, dezamăgire sau boală. Cei care, și de această dată, refuză să recunoască inspirația ca fiind un element absolut esențial evoluției, vor rămâne în stadiul acesta. Nu-i obligă nimeni să rămân acolo, dar dacă vor să se ridice sunt informați că efortul acesta trebuie să îl facă singuri. Cu alte cuvinte, au nevoie ca ridicarea în sine să o facă prin a nu mai acorda atât de multă credibilitate motivului trădării. Trădătorul nu are nevoie de motiv, ci doar de pretext. Cine se ridică din trădare va ajunge în această zi într-un timp foarte scurt la stări frumoase de expansiune și profunzime. Ceilalți își vor consuma energia pe care și-au conservator cu atât de mult efort de-a lungul acestei săptămâni pentru a menține această agitație mentală și a căuta un sens care nu există: sensul trădării.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmării rostul experiențelor de viață. Cine va putea privi de sus, adică de acolo de unde Chiron ne lansează de ceva vreme lecții existențiale, va fi complet în afara durerilor false sau în afara trădărilor. Apoi, în a doua parte a zilei, când Luna va intra pe zodia Rac va găsi de cuviință să rămână în această zonă a emoțiilor care i se va părea diafană.

10 thoughts on “27 iunie – 3 iulie 2016

 1. Ioana BInea spune:

  Buna ziua,

  As avea o rugaminte la d-voastra, d-le Coșer!Va rog sa imi spuneti daca este un moment
  bun pentru a depune o cerere de adoptie, adica prima etapa din intregul proces.
  Sunt Sagetator, iar sotul meu e Pești.
  Va multumesc pentru tot!

  1. Da, este, însă în privința rezultatului cred că veți avea nevoie de mai multă răbdare ori de o altfel de căutare. Cred că abia din a treia căutare veți reuși. Chiar este bine ca la final să aveți de ales dintre trei persoane. Doar așa se va respecta rezonanța, doar așa se va realiza o armonie pentru că adopția nu e la fel cu a-ți lua un animal de companie.

   1. Ioana Binea spune:

    Multumesc mult de tot!

 2. Any spune:

  Bună, te rog mult sa-mi spui și mie din ce conjunctura astrala a rezultat aceast sfat providential :”de a fi atenți ce facem cu nestematele vietii”.
  Multumesc

  1. Se poate înțelege clar din text.
   Supun atenției tale următoarea problemă de perspicacicate:
   Te afli la o bifurcație și nu stii care dintre cele doua cărări este cea bună. Si pe drumul din stanga, dar și pe cel din dreapta se află câte o persoană. Una dintre ele spune adevărul, cealaltă minte. Tu ai la dispoziție o singură întrebare pe care să o adresezi doar unei singure persoane pentru a afla care este drumul cel bun. Având în vedere că nu știi care este persoana mincinoasă, cum vei proceda?

   1. Ann spune:

    Am avut un profesor de matematica care era matematician renumit.Un tip solitar foarte admirat de elevii lui,de foștii elevi,de profesori,era menționat în gazetele de matematica și primea toate aceste elogii cu un fel de răceală caracteristica oamenilor care trăiesc în lumea cifrelor.Punea nota 1 dacă nu știai teoria și 0 dacă observa ca nu gândești. Și tu ești la fel.Un profesor, care după ce scrie lectia pe tabla ,te forțează sa gândești. Mi-ași fi dorit sa fii un profesor mai blând și cu cei modești în gândire și nefericiți. Crezi ca te-am găsit atunci când eram fericita?Nu .Te-Am găsit la o bifurcație și am fost salvata de ceea ce ai scris.Ca sa nu fiu mințită mi-au trebuit experiențe dificile,karmice.Crezi ca sunt Bugsbunny? Bugs bunny era un iepuraș inteligent.I-ași intreba:”what up doc”?

    1. Răspunsul este foarte simplu. Nu contează pe care dintre cele două persoane le alegi important este să îi adresezi următoarea întrebare: „Spune-mi, te rog, ce ar răspunde cealaltă persoană, de pe celălalt drum, dacă o voi întreba „Care este drumul cel bun?””. În felul acesta, afli răspunsul greșit, afli drumul pe care nu trebuie să mergi. Dacă cea pe care o întrebi este persoana care minte, va ști răspunsul corect al celeilalte, dar va minți. Dacă este cea care spune adevărul, va spune minciuna celeilalte, răspunsul pe care persoana mincinoasă îl are pregătit.
     Eu nu dau note. Tu ți le dai. Problema aceasta de persicacitate îți arată că, de multe ori, celălalt este mai puțin vinovat ori deloc dacă știi ce să întrebi. Lumea este așa cum este, iar noi nu devenim învingători din cauza ei, ci datorită ei.

 3. daniela spune:

  Candva te-am intrebat daca este momentul oportun pentru o separare, mi-ai spus ca nu, ca eu sunt pregatita, dar ceilalti nu, ai avut dreptate! …situatia insa devine din ce in ce mai riscanta, mai agresiva si mai toxica…saptamana asta . de ex, am vazut conturul animalului despre care vorbeai, m-am temut foarte tare…pentru mine si pentru ceilalti…a existat insa o protectie pe care am simtit-o dar nu stiu sa o definesc si , sa zicem, am trecut cu bine si de data asta, dar oare pana cand? !…
  Din pacate, am ajuns in punctul de a ma intreba, si ma simt vinovata pentru asta, oare trebuie sa se intample ceva extrem , ca drumurile noastre sa se separe, intr-un fel sau altul, definitiv? Exista riscul ca lucrurile sa iasa de sub control si sa devina periculoase pentru noi? Ma tem ca intr-o zi o sa imi pierd si eu controlul… Sunt la o bifurcatie si pentru ca nu am pe cine altcineva sa intreb,ca de fiecare data, te intreb pe tine, drag prieten, … in acest moment, ce drum sa aleg? Multumesc. Cu drag, Daniela

  1. Să nu cazi în greșeala de a-ți comanda așa ceva. Nu trebuie să cari muntele în spate, ci să-ți croiești drum pe sub el. Acum sapi tunelul și ți se pare fără de sfârșit. De aici înțelegem că un lucru este cert: îți trăiești propria viața, nu pe a altuia, ești pe calea ta, nu pe a altuia, asculți inima ta, nu pe a altuia, de aceea ți se pare obosită, ritmul alert în care bate este în consonanță cu ceea ce faci și trăiești tu, nu alții. Rămâi în gânduri bune față de viața ta, față de destinul pe care-l ai și nu dărâma tunul vieții tale doar pentru acum s-a așezat o muscă pe el. Nu ești la o bifurcație, ci ești bifurcația însăși. Gândul acesta bun te adună și vei depăși stadiul acesta în măsura în care vei alege să trăiești cu implicare și puținul bun care există. Așa cum acum ființa ta participă cu implicare la probleme și-ți răspunde în modul acesta, la fel va face și cu cele bune. Așadar, nu-ți permite această autopedepsire. Viața ta, destinul tău sunt mult prea valoroase pentru a le defini prin factorii corozivi ai problemelor de acum. Nu există oameni fără probleme, dar există oameni care nu permit problemelor să-i definească.

 4. daniela spune:

  Multumesc din inima. Mmultumesc! Cu drag si consideratie, Daniela

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.