11 – 17 iulie 2016

11 – 17 iulie 2016 este săptămâna seducțiilor conflictuale, a regretului că nu înțelegem ce ni se spune, dar și a luminilor frumoase pentru care ne-am pregătit de la începutul anului. Valorile pe care le vom promova în această săptămână sunt foarte frumoase, pe alocuri ușor impulsive, dar constructive și aducătoare de noroc, de progres și de atenție. Acestea sunt, practic, elementele care ne-au lipsit în săptămânile anterioare pentru a ne împlini așa cum ne-am dorit. Astfel, seducțiile conflictuale, dar și regretul că nu înțelegem ceea ce ni se spune, se bazează foarte mult pe acel element lipsă care ar fi trebuit să transforme săptămânile anterioare într-un element de mare progres. Abia acum ne dăm seama că, anterior, adică de la începutul lunii iunie și până acum, dacă nu am fi cultivat gânduri rele, antisociale, cele care au fost definite de impulsul de a pedepsi, expulza sau distruge, momentul acesta ar fi fost încărcat de o mare glorie. Se va vorbi în această săptămână despre puterea unui om modest care a refuzat să-și facă publice ideile ori care a trăit până acum în umbră sau care nu a putut demonstra ceea ce se poate înțelege acum, care a fost considerat complet diferit de nota generală, fiind uneori văzut și ca o ființă neglijentă. Această persoană va avea puterea acum să se exprime la un nivel superior, să își valorifice rezultatele unor demersuri, să demonstreze că experiența personală este mult mai importantă decât experiența colectivă și, prin ceea ce probează, poate deveni un exemplu frumos pentru ceilalți.
Dar ecuația astrală a acestei săptămâni nu se referă doar la reușita individuală. Sunt și momente delicate, precum cel din mijlocul săptămânii, când deciziile sunt foarte importante. Unii vor avea impresia că nevoile lor de prosperitatea trebuie apreciate, chiar dacă asta presupune să se întâmple în defavoarea celorlalți. Noi, pentru că studiem astrologia, pentru că maniera aceasta în care activăm acum nu implică abuzuri la adresa celorlalți și nici greșeli făcute împotriva lor, vedem că transformarea este rapidă și nu acceptăm ca un impuls de moment să definească o atitudine amplă ca fiind o revoltă împotriva grupului de apartenență. Cei care au greșit de la începutul lunii iunie și până acum gândind că este oportun să pedepsească grupul de apartenență sau pe un lider, vor avea nevoie să accepte situația pe care și-au construit-o, să-și ducă propria cruce, să fie responsabili cu ceea ce au gândit. Cei care sunt în afara acestor impulsuri vor avea o săptămână foarte bună, încărcată de motive de progres, cele care își vor împlini sorocul în ultima zi a acestei săptămâni, când Soarele și Marte se vor afla într-o relație foarte bună cu Chiron, împlinind o piramidă de apă, semn de intuiție, de inspirație, de deschidere față de opiniile care duc la evoluție morală și spirituală. Tentațiile periculoase ale acestei săptămâni vin din opozițiile gratuite, din alegerile ciudate pe care le vom face cu scopul de a ne demonstra puterea împotriva unui factor pe care îl consideram slab. Sunt multe elemente presărate de-a lungul acestei săptămâni care ne vor da impresia falsă de putere. Această opoziție gratuită, această revoltă împotriva unui element pe care îl considerăm slab, reprezintă dovada că nu dorim progresul, ci doar să ne facem remarcați oferind ceva comunității ori făcând probleme celorlalți.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne permite să visăm. Dacă în acest interval transformăm visul într-un instrument credibil de evoluție, avem șansa minunată de a vedea că vom activa în afara regretului, iar seducțiile conflictuale nu vor reuși să ne întunece mintea și nici să ne diminueze lumina sufletească. Prin imaginație, folosită ca instrument de lucru, ca factor de creație, nu ca exponent al unei deviații psiho-comportamentale, arătăm cât de intensă este lumina spiritului, dar și cât de multe putem face cu ea.

Comunicare. Pământul ne fuge de sub picioare. Mare putere de expresie. Luptă împotriva unui viciu. Deschidere față de forțe neobișnuite. Viitorul se construiește prin detalii benefice. Riscul este important. Timpul are acum o altă greutate. Se vorbește despre putere. Se demonstrează prea mult. Neglijență în obiceiuri mai vechi. Se sfidează un drept. Se câștigă un privilegiu. Fidelitate. Dragostea este cântărită. Nevoie de lux. Experiențele artistice sunt încadrate în reguli rigide. Excelență.

Schema astrală a zilei de 11 iulie ne îndeamnă să ne familiarizăm cu sarcinile grele. Din această cauză, mulți au impresia că, astăzi, vorbele le sunt fără rost, că pământul le fuge de sub picioare, că trebuie să facă ceea ce este cel mai greu sau ceea ce îi plictisește. Apar, astfel, sentimente conflictuale legate de o misiune, o cale, un traseu sau despre cum anume ar trebui să ne petrecem timpul de acum încolo.
Cei care sunt pregătiți să înfrunte o astfel de situație vor arăta că evenimentele complicate care s-au consumat în prima jumătate a anului au avut un impact teribil asupra structurii emoționale, determinând o maturizare bruscă. Cu toate acestea, rememorarea a ceea ce s-a întâmplat în prima jumătate a anului și care a fost și neplăcut ne încurajează să spunem ceea ce este incorect ori nedrept, doar pentru că ne avantajează și pentru că, în momentul acesta, avem putere. Utilizarea greșită a puterii poate ascunde dorințe ciudate, unele chiar rele, legate de lux, de plăceri mult intense, de laudă. Soarele se află în continuare în fereastra opoziției cu Pluton și nu am scăpat de gândurile negre, de invidie și nici de dorința de a compromite statutul cuiva ori de a-l pedepsi pe cel pe care îl considerăm vinovat.
Luna se află în această zi în plin tranzit prin zodia Balanță și va susține, prin sextilul cu Saturn retrograd și careul cu Pluton retrograd, mesajul interesant pe care Mercur din zodia Rac îl lansează prin cele trei unghiuri pe care le împlinește: trigon cu Marte, careu cu Uranus și trigon cu Chiron. Sentimentul de neîmplinire devine, astfel, povara comunității, generează tensiuni în grupul de apartenență și aduce noi motivații pentru a merge mai departe într-o confruntare. Dacă trigonul lui Mercur cu Marte ne vorbește despre șansa de a câștiga într-o confruntare, planul interior, motivul pentru care mergem în zona aceasta, nu poate fi unul bun. Careul lui Mercur cu Uranus arată că ne aflăm într-o perioadă de intense frământări când, foarte ușor și fără prea multe explicații, am putea să punem la îndoială cam tot ceea ce a fost bun de până acum. Cheia tuturor acestor evenimente vine din raportarea la valorile timpului. Timpul are acum o altă greutate și ne vorbește atât despre putere, cât și despre deschiderea față de forțe care ar putea să ne ducă, în viitorul apropiat, poate chiar până la finalul acestei săptămâni, la o transformare foarte vizibilă. Asta înseamnă că vibrația sintetică a zilei de 11 iulie se află în perfectă consonanță cu ultima parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la întâlnirea cu luminile frumoase pentru care ne-am pregătit de la începutul anului.
Prin urmare, debutul săptămânii ne bruschează cu întoarcerea la o formă de emoție pe care ar trebui acum să o înțelegem mai bine, să o scoatem din zona conflictului și să o folosim pentru a ne măsura propria putere, nu pentru a o diminua pe a celorlalți. Gândul cel bun ne îndeamnă astăzi să aplicăm mult mai bine elementele noi, forțele neobișnuite, argumentele pe care adversarii le-au folosit pentru a fi foarte rigizi în mesajul lor sau de neclintit în promovarea acestuia în special în prima jumătate a anului. Dacă suntem atenți, primim răspunsuri, nu doar printr-un dialog bun, nu doar printr-un mesaj corect, ci și prin modul în care conștientizăm ce am învățat de-a lungul vieții, prin modul cum citim conținutul unui demers după faptele vizibile ale celor care îl realizează.
Subiectul interesant al acestei zile vizează o nouă formă de interpretare a unor episoade vechi, fie pentru că simțim acum că avem putere, că ne putem apropia mai bine de înțelesul profund pe care ar putea să îl aibă acel element personal pe care, în prima jumătate a anului, l-am considerat viciu. Plăcerea de altădată devine acum o sugestie, o recomandare, la ceea ce am putea face în anumite conjuncturi sau la ceea ce nu ar trebui să facem niciodată. Schema aceasta ne vorbește, așadar, despre un anumit discernământ prin care avem posibilitatea de a lucra mult mai bine cu secvențele aparente, diferite între ele, care au activat în prima jumătate a anului. Desigur, ziua își păstrează în continuare nota impulsivă și dacă gândul de infidelitate va fi mai intens decât altădată, să nu ne îngrijorăm. Acum acest impuls face parte din normalitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face ceea ce nu am făcut de la începutul anului și până acum: să privim cu obiectivitate episoadele care ni se par cele mai importante acum, să le reinventariem, să le acordăm importanța cuvenită, dar critica să o folosim dintr-o altă perspectivă, adică să ne analizăm obiectivitatea ca și cum am privi-o la o altă persoană care realizează această analiză. Deși pare complicat, putem face acum lucrul acesta. De altfel, acesta este un procedeu rapid prin care reușim să ne detașăm de importanța de sine, să ne vedem din afară, din exterior, din punctul de vedere al martorului.

Dragostea este complicată. Atracție către poezie, dans, muzică. Picioarele nu ne mai ascultă, au propriul ritm. Energia se îndreaptă către alte idealuri. Viața are nevoie și de structura fizică. Spiritualitatea luptă împotriva unor condiționări penibile. Se vorbește despre dominare. Suntem antrenați într-o direcție greșită doar dacă nu privim spre fericire. Omul superior vorbește puțin. Omul inferior abuzează de încrederea celorlalți. Lipsa de rațiune este periculoasă. Conflict între generații. Temperamentul creează o relație dificilă cu propria persoană. Posibilitate de exprimare la un alt nivel care, prin atingere, doare, rănește sau consumă.

Schema astrală a zilei de 12 iulie ne arată că iubirea este complicată. Sentimentele frumoase comportă chiar de dimineață o schimbare substanțială și, fie și numai în zona aceasta a zilei de 12 iulie, se va putea constata, comparativ cu ceea ce s-a consumat în prima jumătate a anului, care au fost valorile pe care le-am folosit pentru a defini regretele trecute și speranțele într-o viață mai bună. Viața are nevoie acum de toate elementele și componentele sale, au nevoie atât de o structură fizică, dar și de un echilibru emoțional adecvat pentru a putea împlini anumite deziderate, pentru a se împlini pe sine. Asta înseamnă că trecerea lui Venus pe zodia Leu, ipostază care încălzește sentimentele și ne revigorează dorința de a trăi și bucuria de a lucra pe un nivel superior, reprezintă un salt către un alt mod de a percepe realitatea. Ni se va părea că totul devine mai cald, mai accesibil sau că vom putea vedea mult mai clar problemele care au nevoie de atenție și de căldură sufletească pentru a se transforma în realizări sociale.
Desigur, există o altă problemă pe care o vom conștientiza în această zi, când Luna trece pe ultimul segment al zodiei Balanță, iar aceasta este legată de accesul la fericire. Faptul că ne simțim confortabil sau că avem mai mult curaj în a ne exprima într-un anumit fel ori în a privi o problemă dintr-un alt unghi, nu înseamnă că vom avea de acum drumul către fericire pavat cu realizări și reușite. Careul lui Venus cu Junon, ca prim aspect pe care-l are de împlinit Venus imediat ce a intrat în zodia Leu, ne vorbește despre această formă de restricție, despre faptul că, pentru a ajunge la fericire, va fi nevoie de mai mult decât o simplă modificare a stării de confort.
În consecință, elementele acestea dominate de nesiguranță, că nu degeaba Luna trece în mijlocul zilei prin opoziția cu Uranus, se adresează și educației psiho-emoționale, nu doar celei bazată pe acumularea de informații, se susține pe regulile pe care un individ dorește să le respecte fără a urmări obținerea unui avantaj imediat, o formă de plată, fără a se teme de o sancțiune. Vom știi care este acest element care ne argumentează nevoia de bine sau de progres dacă, în faptele pe care le vom realiza astăzi, le vom da la o parte pe celelalte. Așa după cum se poate deduce, bucuria aceasta de a ne simți confortabil cu noi înșine ori cu cei din preajmă, reprezintă doar o formă de investiție, adică primim bucurie și trebuie să dăruim liniște și protecție, primim putere, dar trebuie să dăm voință, așa cum adesea găsim prezentat în înțelepciunea ezoterică.
Prin urmare, 12 iulie ne îndeamnă să ne facem alte calcule despre viață, despre spiritualitate, despre starea de confort ori despre rolul pe care ceilalți îl au în acest drum complicat al vieții. Este posibil ca modificarea aceasta de confort să aducă și o mare dezvăluire despre sine, adică să refuzăm demersurile raționale doar pentru că acum ne simțim bine cu noi înșine ori cu ceea ce ne-a rămas după furtunile săptămânilor anterioare. Dezvăluirea în sine arată că în prima jumătate a anului am fost buni, calculații, respectuoși sau harnici doar pentru că a existat o presiune. Acum, când presiunea a dispărut, refuzăm să mai realizăm, ca altădată, acele operații. Pentru că acum descoperim și că nu totul a fost judecat după regula presiunii, de partea cealaltă îl avem pe cel înțelept și atent care nu s-a prezentat frumos față de comunitate pentru că a existat o presiune, ci pentru că i-a plăcut și care arată acum că se poate exprima la un alt nivel, că își poate îndrepta energia către alte idealuri, în așa fel încât sentimentele sale, dragostea pe care o simte, iubirea pe care urmărește să o trăiască împreună cu ceilalți să nu-i complice viața. Omul inferior va abuza de încrederea celorlalți, se va teme de lucrurile rele care vin din trecut și pe acesta picioarele îl vor conduce pe un traseu rău. Pluton în continuare mediază tendința Nodurilor, dar și opoziția lui Jupiter cu Neptun. Având în vedere că în această perioadă Pluton ne îndeamnă să ne transformăm, dar nu ne protejează de situațiile conflictuale, adică trebuie să fim calmi în furtună, înțelegem de ce numărul celor care se vor apropia de fericire va fi destul de mic. Cazul acesta se referă la situația generală, la marea masa de oameni, la intensitatea cu care, prin grupuri, oamenii se răscolesc unii pe alții. Dar, știm, lecțiile de viață nu sunt toate plăcute și clare, ci mai trebuie, din când în când, să trecem și prin încercări care ne zdruncină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune să fim calmi. Calmul este ceea ce simplifică lucrurile, le temperează dacă sunt agitate sau le face mai ușor de înțeles.

Aspirații către relații imposibile. Elocvență. Ingeniozitate. Șansă la dragoste într-un mod neașteptat. Pericolul vine prin acceptarea durității celuilalt ca pe o regulă. Calmul este absolut necesar. Viața privește în direcția opusă. Construcțiile de acum au o altă mobilitate. Se face o speculație. Calitățile nu sunt totuna cu aptitudinile. Revoltă împotriva unui scandal. Experiența este importantă. Cel nesigur privește în jos.

Luna se află deja pe zodia Scorpion, semn în care a intrat la miezul nopții, și are de împlinit două conjuncții, una cu Junon și cealaltă cu Lilith, un careu cu Venus, intrată și ea din ziua anterioară pe zodia Leu, apoi, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, va împlini și un trigon cu Neptun. Schema aceasta ne vorbește despre aspirații, despre un moment de stabilitate ori de înțelepciune, despre grija pe care am putea să o avem în fața durității celorlalți, pe motiv că aceasta ar putea să țină mai mult decât ne așteptăm ori să fie mult mai periculoasă. Cu alte cuvinte, elementele simple cu care ne întâlnim astăzi vor fi transformate în motive de sancțiune, de umilință ori de marginalizare, deși nu au acest mesaj. Astfel, avem ocazia acum să vedem că aptitudinile nu sunt același lucru cu calitățile și că nu ne putem permite să ne revoltăm de fiecare dată când nu suntem de acord cu ceva. Pentru că în această ecuație intervine și planeta Pluton, prin legătura pe care o are cu Neptun, cea care are cu Luna aspectul cel mai bun de azi, înțelegem că momentul acesta de revoltă este, în realitate, unul de destăinuire. În această criză de personalitate, în acest moment de tensiune ne pierdem controlul, atenția și calmul, considerând că ne este permis să ne exprimăm la scenă deschisă. Astfel, prin criză, ceilalți văd ceea ce am acumulat în timp, ceea ce am ascuns și nu trebuie să facă decât o banală interpolare, o comparație simplă între ceea ce dezvăluim acum și ceea ce altădată am susținut că nu avem, pentru a ajunge la concluzia că am mințit. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în mijlocul zilei Luna trebuie să treacă prin conjuncția cu Lilith. Astfel, relația bună a Lunii cu Neptun, care ne ajută să vedem ceea ce este ascuns, să provocăm un personaj pentru a ni se dezvălui, reprezintă, în egală măsură, și puterea de a răstălmăciri informația pe care o aflăm pentru a o prezenta în avantaj propriu.
Prin urmare, 13 iulie ne ajută să vedem problemele celorlalți, dar să le și cântărim corespunzător. Pentru că atracția este către interpretare subiectivă ori către bârfă, momentul acesta va avea și un rol dramatic. Din fericire, va fi de scurtă durată, adică va dura cel mult până spre seară, pentru că în noaptea de miercuri spre joi Mercur va intra pe zodia Leu, va ieși de pe gradul anaretic al zodiei Rac și nu vom mai avea argumente emoționale tulburătoare pentru a acuza sau a-i judeca pe ceilalți pe nedrept. Dacă o vom face, va fi pe față, că nici poziția lui Mercur în zodia Leu nu este prea bună. Cert este că momentul acesta de zăpăceală se va stinge repede și dacă anumite probleme se vor menține, pe viitor măcar ne vor fi clare.
Dacă vom greși, în momentul acesta vom vedea cât de ușor viața se va orienta către o altă destinație, cât de dur poate fi pericolul și cât de ușor poate fi văzut un gol de educație. În această zi este imperios necesar să ne menținem calmul interior. Cu cât vom avea mai puține gânduri care, prin caracterul lor curios, ar putea să compromită statutul celuilalt, cu atât mai grea ne va fi misiunea pe care trebuie să o ducem la îndeplinire împreună cu cei cărora le agasăm acum intimitatea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a participa la evenimentele sociale, de a fi activi în grupul de apartenență prin ceea ce știm mai bine să facem, dar, în același timp, să fim calmi și respectuoși.

Progres prin împărtășirea sentimentelor. Revoltă împotriva absenței răspunsului. Maturitate. Gândurile sunt răstălmăcite. Conflict între generații. Prosperitatea atrage invidii periculoase. Întâlnirile se consumă în mod neașteptat. Forța este alimentată de bucurii stranii, neobișnuite. Căsătoria nu este ceea ce pare. Deciziile rapide complică raporturile sociale. Se acceptă prea ușor amprenta timpului. Se prelungesc niște termene. Transformare rapidă. Dragostea devine subiectivă și, în același timp, dezinvoltă. Solitudine. Returnarea unor bunuri. Sentimentele sunt încercate.

Ecuația astrală aferentă zilei de 14 iulie ne atrage atenția asupra autocontrolului. Mercur pe zodia Leu nu este o poziție bună, nu aduce beneficii legate de autocunoaștere, regulă, înțelegere și nici nu va putea susține progresul așa cum am văzut că este el conturat de-a lungul acestei săptămâni. Este posibil ca prin ecuația acestei zile multe lucruri să se clarifice, adică să ne fie mult mai ușor să atingem un anumit nivel, dar, pentru că, pe Leu, Mercur este în cădere, nu se obține lucrul acesta prin acțiuni benefice, ci prin mesaje contorsionate, prin bucurii stranii, prin frica pe care o inspirăm celorlalți, prin grija pe care alții trebuie să o poarte pe seama lucrurilor lipsite de importanță. Cu cât oamenii din jur se preocupă de lucrurile lipsite de valoare, cu atât libertatea de expresie a individului care vrea să-i tulbure pe ceilalți va fi mai mare. Aceasta este una din trăsăturile reprezentative ale lui Mercur pe zodia Leu și în zona aceasta am putea vedea invidiile cât pot fi de periculoase sau derapajele comportamentale cât de ușor pot provoca respingerea.
Apoi, imediat ce a intrat în zodia Leu, Mercur are de împlinit un careu cu Junon și deciziile acestui moment par să fie atractive, interesante, dar conflictuale. De aceea putem considera că în mijlocul acestei săptămâni gândurile vor fi în armonie cu conflictele pe care le-am parcurs în prima jumătate a anului. Astfel, dragostea devine subiectivă, iar impulsul de a lua din bunul celuilalt ni se va părea un element foarte important și valoros, o dovadă de victorie.
De asemenea, pentru că Mercur intră pe zodia Leu unde există deja planeta Venus în tranzit, se poate vorbi despre o asociere, poate chiar despre căsătorie sau despre impactul negativ pe care-l are asupra libertății individuale această formă de asociere. Nu putem vorbi acum despre transformare și nici despre eliberare prin cultivarea sentimentului nobil, ci doar despre ceea ce este straniu, neobișnuit sau despre o luciditate care este alimentată de ceva rău. Pentru că Neptun se află acum pe Coada Dragonului și are de împlinit în continuare o relație bună cu Luna, desigur, în fereastra acestui unghi, și doar în prima jumătate a zilei, se poate stabili că aceste elemente rele care alimentează reușita zilei de 14 iulie pot veni din substanțe care sunt toxice dar care pot provoca o stare de exaltare, de exuberanța sau de necondiționare. Astfel, binele de acum nu este atractiv, nu poate fi expresia unor impulsuri care se adresează destinului în ansamblu, ci expresia unor nevoi de moment.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce un conflict cu ceea ce considerăm că nu se află pe tronsonul pe care activăm, nici pe cel al vârstei, nici pe cel al culturii, dar nici pe cel al educației. Sunt calități remarcabile care ne vin din ziua anterioară, dar pe care nu vom putea foarte ușor să le punem în valoare pentru că va fi nevoie să probăm prin fapte sau prin vorbe maturitatea pe care am atins-o. De aceea deciziile rapide complică relațiile sociale pentru că numai un om foarte matur sau responsabil poate rezolva probleme grave într-un timp foarte scurt, poate fi lucid într-un moment foarte delicat și doar pentru această persoană transformarea rapidă nu devine un element care compromite.
Ceea ce este foarte interesant din schema acestei zile vine din faptul că ecuația astrală de acum ne vorbește despre o portiță foarte îngustă, una pe care individul o poate specula și care se referă la nevoia de dreptate așa cum a fost ea formulată în trecut. Problemele de acum ni se par mult prea importante, prea grave, prea valoroase pentru a mai fi tentați să ne întoarcem către trecut. Cine va putea face lucrul acesta, cine va reuși să facă tot timpul o corelație între emoțiile de-acum și elementele revoluționare pe care le-a parcurs în trecut, va reuși sa transforme ziua de 14 iulie într-un element reprezentativ al lunii. Tot ceea ce va fi subiectiv va deveni reprezentativ pentru ceilalți tot la capitolul subiectivitate. Elementele particulare care conferă o stare de bine ar putea fi ușor imitate pentru ca și la alte case, mai mari sau mai mici, starea de confort să nu fie limitată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda credibilitate conflictelor sau regretului. Dacă vom reuși să facem lucrul acesta vom putea fi echilibrați și vom vedea care sunt lucrurile frumoase cu care conviețuim și de care ne vom putea folosi de acum încolo până la finalul acestui an.

Voință. Acceptarea unor condiționări. Superioritatea este susținută pe decizii inoportune. Forța este excepțională. Ideologia susține un conflict. Se face un compromis despre care ne vom aminti în anul viitor. Transformarea lumii în bine. Acceptarea unei binefaceri lasă senzația că suntem controlați. Aroganța și autoritatea au efect negativ. Pericolul vine prin dorință.

Luna se află acum pe final de tranzit prin zodia Scorpion și ne aduce spre analiză împlinirea a două unghiuri, conjuncția cu Marte și trigonul cu Chiron. Mijlocul zilei va avea un moment delicat, când oamenii vor considera că nu sunt încă pregătiți să renunțe la atașamentele lor și să pornească pe un drum nou. Acesta este momentul când Luna va părăsi zodia Scorpion și va intra pe zodia Săgetător arătând că, de fapt, forța excepțională, puterea adevărată a unui om stă în hotărârea pe care o ia în momente de cumpănă. Mulți vor avea impresia în prima jumătate a zilei că se pregătesc pentru nimic, că muncesc fără să fie remunerați, că primesc răspunsuri reticente din partea celorlalți, că sunt controlați și că din partea comunității nu obțin decât răspunsuri negative, decât aroganță sau sfidare. Aceasta este o opinie subiectivă pentru că imediat ce Luna a intrat în zodia Săgetător ea va trebui să treacă printr-o relație de trigon cu Mercur și prin alta, tot de trigon, cu Venus. Cele două planete de pe zodia Leu, Mercur și Venus, se află acum într-o conjuncție strânsă, cea care își va atinge gradul perfect în noaptea de sâmbătă spre duminică. Până atunci însă se va pune problema unei competiții, ca și cum voința este mai importantă decât celelalte, iar ea nu se va putea exprima decât prin forța excepțională care susține o ideologie a conflictului.
Astfel, pe 15 iulie oamenii se vor simți obosiți, poate mult prea obosiți sau poate chiar epuizați de compromisurile pe care le-au făcut de-a lungul acestei luni, de visele sau halucinațiile pe care le-au avut despre o viață mai bună care întârzie să apară. În felul acesta, apare o reticență față de lucrurile bune sau față de ceea ce ar putea obține dacă ar munci, dar nu vor putea munci pentru că Mercur și Venus nu se mai află pe zodia Rac, ci pe zodia Leu, iar de acolo munca nu vine niciodată. Totuși, pentru că ziua ne vorbește despre voință și despre efort, despre muncă și despre rezultatele sale, va exista tendința de a vorbi despre beneficiile celorlalți, de a elogia efortul pe care îl depune o persoană foarte serioasă și educată, una disciplinată care face lucrul acesta pentru că vrea recunoaștere, dar deocamdată nu o obține. Faptul că altul, care discută despre rezultatele celorlalți, obține beneficiile pe care ar trebui să le obțină cel care muncește, arată cât de ciudată este ziua de 15 iulie.
Prin urmare, momentul acesta ne vorbește despre educația pe care am primit-o, despre binele pe care l-am hrănit, despre ușurința cu care acceptăm anumite condiționări pentru a ne menține la un nivel superior. Nu se știe dacă în prima jumătate a zilei acest nivel superior este cu adevărat situat pe o treaptă mai înaltă decât cea pe care am fost în săptămâna anterioară, nu se știe dacă această evoluție este susținută de planul realității sau dacă nu cumva se află în planul imaginației. Se știe însă că starea de confort se va putea îmbunătății în mod substanțial prin folosirea cuvintelor frumoase, prin dialog echilibrat, prin evitarea atitudinii de superioritate, dar și a persoanelor oportuniste. Scena aceasta pare ideală și ar putea să-i confere satisfacție individului oricând ar veni, nu neapărat în momentul acesta. Aceasta reprezintă, de altfel, și magia conjuncturilor astrale. Avem nevoie acum de această libertate de expresie, de această deschidere, nu altădată. Este adevărat, libertatea aceasta de expresie dă rezultate oricând, dar ea nu apare oricând, ci doar atunci când trebuie. Seara acestei zile, pentru că Luna are de trecut prin trigonul cu Venus, îi face pe oameni să fie atenți la sentimente, deschiși față de rafinamentul și expresivitatea celui înțelept, față de motivele pe care un om înțelept le are pentru a impune celorlalți factori de transformare, pentru a-i invita la a-și trăi viața altfel, cu scopul de a arăta că sunt puternici și pregătiți să împlinească dezideratele acestei săptămâni. Acești oameni vor fi puternici în fața seducțiilor, nu vor regreta și vor fi capabili, prin sentimentele pe care le au, să fie purtători ai unor impulsuri evolutive.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să ne gândim la pericol. Acolo unde există o dorință pe care nu ne-o putem împlini poate exista pericolul frustrării care ne poate duce la neputința de a judeca o situație așa cum este ea. În consecință, sentimentul corect pe care îl adoptăm acum ne ajută să ne echilibrăm pentru a vedea care este calea corectă, dar nu ne arată, în zăpăceala prezentului, traseul cel mai bun.

Indiferență. Bogăția nu poate susține dorințele individuale. Construcții false. Neîncredere în sine. Aerul de superioritate ne pune la încercare. Reacționăm greșit în fața unui obstacol. Progresul activează forțele obosite. Ajungem prea ușor la un paravan. Răsturnare de situație. Energia domină orice. Se ajunge la o concluzie dureroasă. Adevărul nu este ceea ce pare. Forța este acum foarte subiectivă. Învingătorul este șifonat. Se urmează o cale greșită. Un exemplu este răstălmăcit. Preschimbare instantanee. Putere transformată. Aspectul practic este un element intermediar.

Schema aceasta pe care o analizăm în ziua de 16 iulie se referă la patrimoniu. Prin ceea ce se împlinește acum, patrimoniul poate fi, nu doar o bogăție materială, ci și una spirituală, nu doar o construcție fizică, un loc în care să trăim, ci și o construcție spirituală, un loc în care să ne desfășurăm emoțiile cele mai puternice ori în care să alegem să înfruntăm obstacolul cel mai mare. Practic, la asta se referă careul Soarelui cu Uranus care se împlinește acum. Faptul că în momentul acesta visăm la o viață mai bună, că sperăm că lucrurile se vor așeza de o manieră pozitivă ori că vor fi conduse de o mâna invizibilă către o realizare care să mulțumească persoana în cauză, care să ne alimenteze speranța că, pe viitor, aspirațiile de acum vor fi realizate cu succes, ar putea să pară ca fiind o veritabilă putere de transformare. Careul Soarelui cu Uranus nu oferă putere de transformare, ci motiv de transformare.
În felul acesta, ne vom gândi pe 16 iulie la faptul că ne aflăm într-un conflict existențial pe care trebuie să-l definim, căruia trebuie să-i găsim rădăcina și despre care vom crede că se poate amplifica cu atât mai mult cu cât abuzurile pe care le-am tolerat până acum nu se rezolve de la sine. De aici și nota conflictuală a acestei zile care ar putea să facă o legătură tainică între vibrațiile zodiei Rac și cele ale zodiei Leu, între poziția Soarelui și conjuncția Mercur-Venus. Este adevărat, față de acestea, celelalte elemente astrale au o dispunere rezervată, adică își atribuie statutul de paravan, dar din evenimentele pe care le predispun nu se înțelege ca acest paravan va ține prea mult. Lucrul acesta se deduce și din relația proastă pe care Luna o are cu Neptun și, implicit, cu Axa Dragonului. Binele de acum se pare că este doar un factor de transformare, cel care se bazează pe reminiscențe ale zilei de 15 iulie, cea în care am crezut că celălalt este de vină, în care ne-am bazat pe primul impuls și datorită căreia am ajuns să conștientizăm că trăim într-o zonă conflictuală. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna, trecând în dimineața acestei zile prin conjuncția cu Saturn, reactivează o poziție delicată, cea a individului în raport cu propriul său destin, care nu este specifică doar zilei de 16 iulie, ci care activează de mult timp, pentru că este coordonată de Saturn, planetă care are o deplasare lentă. Vorbim aici despre evenimente pe care trebuie să le parcurgem prin nepotrivire de caracter, refuz, invidie, calități foarte bune promovate tocmai pentru că anturajul nu le apreciază, gânduri incomplete față de realizările grupului de apartenență.
Prin urmare, 16 iulie se referă la valorile pe care le apreciem și la care apelăm de fiecare dată pentru a ne considera bogați, înnobilați, stabili pe traseul pe care îl avem de parcurs. În realitate, sarcinile acestei zile par obositoare, tocmai pentru că se apropie de noi cu valori răsturnate, cu impulsuri care nu ne ajută să înțelegem corect realitatea în care trăim și care ar putea să ne vorbească la un moment dat despre energii reziduale, despre demersuri care sunt iubite de oamenii incapabili, iar noi nu vrem să facem parte din această categorie. De aceea exemplul pe care îl oferim, maniera în care alegem să ne prezentăm față de comunitate, povestea de viață pe care vrem s-o prezentăm celorlalți, ar putea să fie răstălmăcită. Dacă avem maturitatea necesară, dacă nu ne pierdem cu firea, atunci toată această situație conflictuală poate deveni un factor de transformare. Nesiguranța care vine din relația aceasta a Soarelui cu Uranus ridică o problemă de atitudine, cea pe care am ignorat-o mult timp și care, de frică, stă ascunsă în adâncul sufletului. Acum, prin provocările momentului, prin caracterul practic pe care reușim să-l probăm, putem scoate la lumină toată această schemă complexă și să devenim puternici. Puterea pe care o obținem acum ne motivează foarte mult și ne face să credem că ne apropiem de o mare bogăție. Dacă evenimentele în care ne implicăm sunt conflictuale, ținta acestor demersuri nu ne poate vorbi despre o mare comoară, ci despre pierderea bogățiilor pe care le avem deja. În caz contrar, situațiile ne vorbesc despre închipuirea unei victorii, deci despre o deviație de la traseul original, despre reîntoarcerea la momentele în care ne făceam griji față de ziua de mâine sau față de curaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne îngrijora față de gândurile celorlalți. Fiecare își poate purta de grijă pentru că fiecare primește, individual, rezumatul schemei în care trebuie să activeze. Cine crede că, în cazul său, lucrurile sunt prezentate altfel, arată că este închis față de o recomandare generală.

Putere de concentrare. Înțelegerea libertății în mod concret. Tentațiile sunt periculoase, însă ele ne îndeamnă să ne protejăm unii pe alții. Sensul devine mult mai clar. Se planifică o acțiune viitoare. Fuziune cu energiile superioare. Acțiuni multicolore. Sentimentele pure sunt de domeniul trecutului. Valorile tradiționale sunt încercate. Vânătoare de vrăjitoare. Obiceiurile sunt încercate. Se accesează un plan superior al existenței. Ideea de compasiune înseamnă acum opoziție. Viziune pătrunzătoare. Clarviziune. Depășirea unei bariere. Forțele superioare sunt creatoare de civilizații. Se pătrunde un sens adânc. Mila și compasiunea nu sunt la fel. Conflictul este un răspuns pe care nu l-am cerut și nici nu l-am dorit.

Schema acestei zile ne vorbește despre o celebritate, despre atracția către valorile complexe ale acestei epoci, despre ceea ce ar trebui să schimbăm prin atitudine personală ori prin gândul cel bun, prin voință personală, prin viziunea lucrului cel bun asupra căruia am lucrat în prima jumătate a anului, dar nu ne-am dat seama. Asta înseamnă că schema zilei de 17 iulie ne vorbește despre puterea de concentrare, despre libertatea de expresie sau despre acele tendințe ce ar putea fi periculoase dacă nu ar fi încadrate corect.
Multe lucruri bune își vor găsi finalitatea în schema astrală a zilei de 17 iulie însă cele rele vor fi cu adevărat celebre. Dacă fondul general este bun, atenția individului va fi îndreptată către ceea ce face o notă discordantă, către ceea ce nu se poate împlini foarte ușor, către ceea ce este greu sau imposibil de explicat prin cuvinte simple. Mercur din Leu are această notă, prin care toate lucrurile foarte simple sunt transformate în elemente complexe, greu de înțeles ori de explicat, care, prin conținutul lor, ar trebui să fie urgent clarificate pentru că se referă la necesitatea de a depăși o barieră. În realitate, clarviziunea momentului, opinia care trece dincolo de o barieră a înțelegerii sau a cunoașterii, face trimitere la lucruri foarte simple, la puterea pe care un individ banal o are și o impune grupului de apartenență ca pe o modificare absolut spectaculoasă. Evenimentele acestei zile sunt foarte diverse, multe dintre ele spectaculoase, precum este trigonul dintre Marte și Chiron, dar toate par să arate că energiile superioare se întâlnesc într-un punct, fuzionează, pot să ajungă la un consens pentru ca valorile pe care le-am promovat până acum să fie foarte utile existenței individuale. Asta înseamnă că maniera prin care ne vom face înțeleși în ziua de 17 iulie este una foarte complexă pentru că poate pătrunde în cotloane ascunse ale sufletului și poate da, printr-un gest foarte simplu, o notă aparte vieții. Puterea de concentrare este mult sporită și putem să ne exprimăm sentimentele foarte calde în multe cuvinte, putem găsi acum cele mai frumoase expresii pentru sentimentele adânci pe care le trăim și în maniera aceasta putem accesa un plan superior, iar viziunea pe care o avem, prin această expresivitate, să fie de-a dreptul pătrunzătoare. Astfel, 17 iulie este o zi profundă, o expresie a depășirii de sine, a înțelepciunii de viață, a instrumentelor la care apelăm pentru a nu mai regreta că nu înțelegem ceea ce ni se spune, tocmai pentru că avem acum posibilitatea de a vedea care sunt lucrurile frumoase asupra cărora am lucrat de la începutul anului. Dacă am avut gânduri bune, acum vor fi văzute, dacă acestea au fost doar cusute, lipite cu forța, va fi văzută și această falsitate.
Prin urmare, finalul săptămânii ne ajută să fim responsabili cu ceea ce am acumulat până acum, cu ceea ce am gândit ori cu ceea ce am sperat că ar trebui să primim de la viață. Multe din demersurile negative care au fost foarte inventive până acum ne-au creat impresia că viziunile sunt false. Acum, prin faptul că avem puterea să ne exprimăm pe un nivel superior, vom vedea că viziunile sunt pătrunzătoare, ca avem o claritate a gândirii sau a expresivității care ne-a fost străină de la începutul anului și până acum. Instrumentele pe care le folosim sunt clare, sunt frumoase, lucrează la un nivel foarte înalt și pot produce schimbări de atitudine ori vindecări miraculoase.
Nu putem ascunde lucrul acesta, schema aceasta tocmai pentru că ne vorbește despre un bine care a fost străin anului acesta, pare să se situeze în afara obiceiurilor ori să lupte împotriva lor. De altfel, nici nu ne este util să fim atât de minunați în obiceiuri vechi, cele care nu mai sunt utile sau care nu ne mai sunt pe plac. Este mult mai important pentru destinul personal să depunem efort pe demersuri complexe care ne pot crea obiceiuri sănătoase și utile viitorului. În toată această schemă mila, compasiunea, înțelegerea față de suferința celuilalt par să întruchipeze nevoia de progres și de conviețuire. Prin această nevoie de progres, prin această armonie, viziunea asupra vieții este cuprinzătoare și în această schemă complexă vindecarea pare să fie o condiție absolut esențială. Ne vindecăm pentru că gândim frumos, pentru că suntem buni, pentru că accesăm informația într-un mod constructiv, pentru că am fost curajoși și am lăsat în urmă ceea ce ne mai este util. Victoriosul care se prezintă față de comunitate în modul acesta, va vedea că, în săptămâna următoare, va fi imitat. Acum însă trăim un moment de conflict între binele pe care vrem să-l promovăm și pe care comunitatea nu-l poate recunoaște pentru că nu-l vede în totalitatea sa. Îl va vedea mai târziu, de aceea acum trebuie să fim sinceri cu noi înșine, încrezători în destinul propriu, și pozitivi în ceea ce credem că trebuie să oferim celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu regreta nimic. Sunt momente când regretul ne ajută să mergem mai departe, să conștientizăm propriile greșeli și să devenim înțelepți prin această înțelegere, dar nu acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.