18 – 24 iulie 2016

18 – 24 iulie 2016 este săptămâna revendicărilor care nu rezolvă nimic și a armoniilor finale despre care am crezut că s-au împlinit deja de la sine. În mare parte, această săptămână este diferită de celelalte, în special prin faptul că nu ne obligă să privim într-o direcție periculoasă, nici să trăim la modul periculos ori să cădem în păcat așa cum am văzut că s-a întâmplat în ultima vreme. Totuși, sunt câteva evenimente astrale pe care va trebui să le trăim cu maximă implicare, după cum vom vedea în zilele de marți și miercuri, când se va împlini trigonul lui Mercur cu Saturn și, respectiv, Luna plină, dar și în ultima zi a acestei săptămâni care ne va aduce careul Soare-Junon. Saturn devine, în felul acesta, un element foarte important pentru acest tip de experiență. Mulți se vor gândi că aceste revendicări care nu rezolvă nimic sunt de fapt o pedeapsă, sunt lucruri despre care nu au știut că se vor consuma în felul acesta și acum văd peste tot conspirații, se văd puși în fața faptului împlinit, se văd obstrucționați de realitatea prezentă. Rolul pe care Saturn îl are de împlinit în această săptămână este unul de avertizare. Revendicările care nu rezolvă nimic, deși sunt prezente, active, vii în dimensiunea personală, arată care sunt elementele care ne consumă foarte multă energie și, deopotrivă, ne arată și care este scopul lor. De altfel, nu este prima dată când trecem prin așa ceva, ci este prima dată pentru anul acesta când ni se prezintă în modul acesta, foarte clar, demersuri lipsite de sens, demersuri penibile, ciudate sau demersuri cărora le acordăm prea multă atenție fără rost.
Apoi, această săptămână mai aduce și trecerea Soarelui pe zodia Leu, vineri, 22 iulie, când suntem încurajați să lăsăm în urmă motivele personale de disperare, de tristețe sau de deziluzie, să nu mai fim atât de suspicioși pe cei din jur pentru că, poate, în multe dintre situații, nu ei poartă întreaga vină. Totuși, este puțin probabil ca acest moment de conștientizare să fie abordat cu implicare de-a lungul întregului interval pentru că oamenii abia în ultimele zile ale acestei săptămâni, când Soarele va activa, de pe zodia Leu, în fereastra careului cu Junon (aspect care se va împlini în dimineața zilei de duminică, 24 iulie) vor privi către problemele personale și vor avea șansa să le vadă corect. Cu alte cuvinte, aflăm abia spre sfârșitul săptămânii că ne pregătim pentru lucruri care nu se împlinesc așa cum le-am gândit. În mare parte, pentru oamenii conștienți și profunzi, rezultatul este mult mai bun decât au anticipat, decât s-au gândit ori decât au calculat. Cei care au o zi de duminică, 24 iulie, tristă, complicată sau încărcată de tensiune, arată că toată săptămâna s-au gândit la cum pot deveni fericiți pe seama altora, cum pot deveni bogați prin însușirea rezultatelor muncii celorlalți. Este clar că nu doar în ultima zi a acestei săptămâni, ci de-a lungul întregii perioade, oameni visează la o viață mai bună și uită că visul nu poate fi împlinit, nu poate fi transformat în realitate decât prin moralitate. Acolo unde aceste elemente de moralitate activează într-un registru inferior, nu putem vorbi despre un câștig substanțial, ci despre o experiență încărcată de evenimente triste, de respingere sau de momente periculoase.
Așa după cum se poate constata această săptămână va fi reprezentativă la capitolul evenimente personale. Evenimentele sociale nu sunt determinate de ceea ce se consumă acum, ci mai curând aduc rezultate din ceea ce s-a consumat la începutul acestui an sau în mijlocul lunii mai. Dacă vrem să fim învingători prin puterea proprie, nu prin susținerea celorlalți, va trebui ca în această săptămână să nu uităm de dreptate.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi responsabili. Acum responsabilitatea înseamnă putere, iar puterea, de luni până în mijlocul zilei de vineri înseamnă efort, sârguință, rezervă și disponibilitate, iar din mijlocul zilei de vineri până duminică înseamnă atenție și împărtășire.

Înțelegere superioară. Sensibilitate. Nu se poate coborî mai jos de ceea ce se declară sau se spune în mod direct. Lupta internă este depășită. Se accesează puterile superioare. Se primește un imbold pentru avansare. Caracterul ascuns al vieții ne îndeamnă să muncim. Acces la căldura și lumina superioară. Valorile spirituale sunt importante. Se depășește o tensiune. Sinceritate. Circumstanțele atenuante sunt nesănătoase.

Ceea ce se întâmplă în această zi ne va îndeamnă mai mult spre clarificare decât spre faptă. Este posibil ca această clarificare pe care dorim să o facem acum să capete înfățișarea unor revendicări despre care știm, după cum ne prezintă deviza generală, că de fapt nu rezolvă nimic. Din nefericire, schema aceasta dominată de trecerea Lunii prin zodia Capricorn nu susține armonia cu care lucrează această săptămână, ci mai curând o luptă internă, cea care trebuie să treacă acum în etapa următoare. Se poate vorbi acum despre valori spirituale, despre o notă profundă care ar trebui să înnobileze viața personală și să îi facă pe oameni mai încrezători în destinul propriu.
Gândul cel bun ne îndeamnă acum să privim cu mai multă atenție către interior sau către viața celuilalt, către ceea ce este important pentru cei din preajmă, către ceea ce este frumos pentru structura sa emoțională sau ceea ce duce la anularea luptei. Lupta, în această săptămână, este cel mai mare dușman și argumentul care o susține va arăta că, de fiecare dată când a fost invocat și când părea echidistant, avea o notă dură, agresivă, precum se întâmplă azi. Prin faptul că Luna trece acum prin zodia Capricorn oamenii vor primi un imbold către a cere mai mult, către a-și dori o avansare. Nu se știe dacă o vor primi, însă în mod sigur această avansare nu vine ca un capriciu al destinului, ci vine ca un rezultat al efortului depus în ultimele luni. Unii vor avea impresia că sinceritatea zilei de 18 iulie este periculoasă de la sine, fără să facă nimic și vor fi prea mult atenți pe tensiuni, neglijând că ei înșiși o fac periculoasă pentru că se extind prea mult. Tensiunile zilei de 18 iulie sunt întreținute (așa cum nu vedem de multe ori) de sextilul Lunii cu Neptun, cel care vorbește acum despre o căldură slabă, chiar reziduală, și care devine falsă prin extindere, despre un gând ascuns care creează doar pe moment o stare de confort și de aceea orice situație care este acum privită într-un context mai larg, prin desfășurare își pierde consistența și devine periculoasă. Cu alte cuvinte, dacă ne extindem prea mult, nu va mai conta că la bază intențiile sunt lăudabile, ci faptul că situația nu se va putea menține singură în desfășurare, iar răspunsul ne va tulbura.
Cu toate acestea, suntem însă în măsură să sperăm într-o transformare bună sau chiar într-o transformare foarte bună, pentru că Luna ne pregătește, încă de pe acum, pentru o altă etapă, pentru bucurii mai mari sau pentru realizări mai stabile. În ziua următoare va trebui să treacă prin conjuncția cu Pluton, semn de mare sensibilitate și de vulnerabilitate în același timp, poziție din care va reuși să medieze tendința Nodurilor prin Coada Dragonului. Pentru că știm că în Coada Dragonului se află Neptun, relația aceasta bună pe care Luna o împlinește cu Neptun încă din seara acestei zile ne vorbește despre elemente bune care se construiesc din aproape în aproape, deși acum, pentru că privim doar un fragment mic din acest mare edificiu la care lucrăm, ne vom arăta capricioși, tensionați, nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în jur, incapabili să ne bucurăm de puținul pe care îl avem. Astfel, intențiile acestei zile sunt bune, dar nu ne ajută să ne controlăm lăcomia și pe baza acesteia lansăm față de ceilalți pretenții care nu vor putea fi îndeplinite niciodată.
Prin urmare, 18 iulie ne învață să gândim la o altă dimensiune, să sperăm că dacă ne vom împlini o dorință forma aceasta de recompensă are în mod indubitabil rădăcini puternice și va depăși o tensiune, va putea ascunde un defect și va face în așa fel încât, prin lucrurile bune pe care le construim din aproape în aproape, chiar dacă pe alte motive, să lăsăm impresia că suntem cuprinși de căldură și lumină. Luna din Capricorn poate arăta acum o calitate pe care nu o are în nicio altă zodie: poate simula stări sufletești doar pentru că aceasta este cererea, doar pentru că cei din jur de asta au nevoie. De aici înțelegem că 18 iulie vine spre noi cu un simț social constructiv. Pe cei profunzi acest mod de a reacționa față de comunitate îi transformă în oameni puternici sau chiar în oameni mai puternici decât au fost până acum. Cei superficiali, cei care nu au fost sinceri, se vor simți puternici promovând obiceiuri nesănătoase.
Cert este că presiunea zilei de 18 iulie arată modul în care lucrează omul cu valorile sufletești, cu valorile spirituale, cu tot ceea ce este important pentru această etapă sau pentru viața în ansamblu. Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu ne îndeamnă să avem viziune de ansamblu, dar aceasta este atitudinea cea mai potrivită pentru a nu acorda o importanță greșit de mare unor lucruri foarte mici și fără perspective.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să fim în tensiune. Gândul care ne întoarce iar și iar la necesitatea de a ne elibera de tensiune, chiar și prin formulări, chiar și prin comenzi vocale, reprezintă un instrument foarte bun pentru a depăși acest impas.

Duritate. Disciplină. Se construiește un etalon pentru modificarea unui statut. Răul este reformulat. Nevoie de independență. Simplitatea este o garanție a puterii interioare. Sentimentul profund ne îndeamnă să distrugem rădăcina singurătății. Dor. Puterile individuale ne ajută să ne depășim o barieră personală. Simbolurile de bază sunt chei către ritmurile existenței. Se seamănă o putere. Se culege un succes.

Relația bună pe care Mercur o împlinește acum cu Saturn face parte din această revigorare morală care devine foarte importantă pentru destinul propriu prin faptul că ne ajută să vedem cât de inutile sunt revendicările care nu rezolvă nimic, care doar se bazează pe duritate, pe confuzia dintre disciplină și rigiditate, dintre independență și dezordine. În realitate, Mercur din Leu, care se află acum într-o conjuncție strânsă cu Venus, ne trezește acele sentimente frumoase, constructive, care vor rămâne în conștiința personală sau în conștiința de grup ca dovezi de prietenie, de seriozitate, de protecție și de putere. Sentimentele sunt acum atât de consistente, se argumentează frumos pe sine, atât prin cuvinte cât și prin gesturi, încât orice urmă de nesiguranță, ce ar putea să apară, în special în a doua parte a zilei prin careul pe care Luna îl împlinește cu Uranus (atrăgând această sensibilitate sau vulnerabilitate în faza de Lună plină ce se va împlini în noaptea de marți spre miercuri), ar putea fi supradimensionată și unii vor crede că această contracție a lor determină pe zona sociale afecte speciale, că primesc mult, că înțeleg mult ori chiar că au un moment de iluminare. Acest moment de iluminare nu se referă la lucruri foarte ample pe care am putea să le descoperim la ceilalți sau pe care am putea să le aflăm despre un demers sau despre societate în ansamblu. Se referă cu precădere la ritmul vieții personale, la modul cum ar trebui să procedăm pentru a elimina o barieră personală. Cu alte cuvinte ziua de 19 iulie ne aduce în fața unei hotărâri pe care nu suntem obligați să o luăm dar care este absolut esențială pentru echilibrul psiho-emoțional și care ne arată cât de periculoase sunt revendicările care nu ne duc la nimic.
Într-un registru personal, careul Mercur-Saturn retrograd, fără a putea scoate din această ecuație și planeta Venus, nu se referă doar la disciplina mentală, la respectul față de munca celorlalți, față de cunoștințele lor sau față de o descoperire pe care cineva o face acum publică, ci și față de suferința mută, cea care ne-a fost spusă ori față de condiția precară a unui om foarte capabil. De aici înțelegem că schema aceasta, dacă i se va permite să se exprime și din punct de vedere emoțional, va arăta gradul de profunzime pe care-l are un om, noblețea de care, de altfel, va avea nevoie atât de mult în perioadele ce vor veni.
Prin urmare, 19 iulie este o zi de dor. Pentru unii dorul acesta vine din conștientizarea unor elemente neplăcute care și-au făcut simțită prezența în ziua anterioară. Alții fac lucrul acesta pentru că au descoperit că persoanele din preajma sunt mult mai capabile decât au crezut, decât au știut sau decât li s-a spus, mult mai înzestrate sau mai bogate sufletește decât și-au închipuit vreodată. Un om superficial și profitor va abuza de lucrurile acesta pe care le află considerând că beneficiile care ar putea să le vină din partea acestor persoane reprezintă norocul pe care și l-au dorit dintotdeauna. Vor trece peste omenie și depășirea acestei bariere, încălcarea acestui bun-simț, abuzul pe care-l vor face acum va vorbi despre limitele pe care ei înșiși le au, dar și despre cele mai importante motive la care apelează pentru a se arată nemulțumiți. Aceste persoane care se plâng acum de singurătate, de sărăcie, de absența unui talent, de absența cunoștințelor ori de neputința de a atinge un anumit statut social, arată că, de fapt, și-ar dori să obțină lucrurile acestea prin intermediul altora, fără să facă nimic. Nu este un lucru rar, societatea noastră conține extrem de multe cazuri de astfel de persoane. Acum, prin această relație dintre Mercur și Saturn, care adaugă în această dispunere clasică și prezența planetei Venus, dar și mersul retrograd al lui Saturn, ca elemente de contrast, bine-rău, noroc-ghinion, muncă-recompensă, ne arată că înțelepciunea nu reprezintă o întâmplare, nu este un hazard al vieții, ci rezultatul unui efort susținut. Avem ocazia acum să culegem un succes, să arătăm care sunt puterile interioare, fără să conteze dacă acestea sunt bune sau rele. Este, de altfel, mai mult un moment de destăinuire decât unul de victorie sau de succes. Acest moment se poate solda cu un avantaj teribil, dar acesta vine cu precădere pentru că se parcurge un moment de sinceritate, de dezvăluire. Cei care sunt cu mintea întunecată nu vor vedea cât de bine sunt citiți de ceilalți. Dar, ca un capriciu al vieții, putem considera că poate este mai bine așa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la impulsurile pe care le avem în situații banale. Impulsurile de acum nu sunt întâmplătoare și nici într-un caz nu sunt expresia unor stimuli de moment. Sunt rezultatul unor mari acumulări ce se pot transforma în argumente pentru fapte majore. Dacă sunt rele poate ar trebui să le oprim.

Complexele de inferioritate ne îndeamnă să judecăm greșit oamenilor. Se ajunge prea departe. Martorii devin personaje cheie. Se zboară către un ținut imaginar. Opoziție față de valorile concrete. Din nou ne gândim la compasiune. Viața este misterioasă. Se depășește un gând negativ și astfel se ajunge la inspirație. Ne putem coordona singuri. Individul are puterea de a-și construi un viitor nou. Dominare prin mijloace simple. Acces la valori misterioase. Este identificat un element neobișnuit. Puterea pune un mare accent asupra profunzimii sufletești. Se pătrund sensuri ascunse. Duritatea este transformată în sfidare. Formele noi ne îndeamnă să visăm către un viitor luminos. Nu se spune totul. Trăirile personale sunt complexe. Furtuna a trecut.

Luna plină care se împlinește în noaptea de marți spre miercuri le vorbește oamenilor despre obiceiurile proaste și despre mister. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna plină de acum este asistată de trigonul lui Venus cu Saturn, aspect care scoate din zonă a imaginarului gândurile și sentimentele frumoase pentru a le coordona pe măsura puterii în care au crezut în trecut. Dacă în trecut nu am considerat că suntem pedepsiți de destin, de univers sau de divinitate pentru că nu avem nivelul adecvat în a ne lua singuri ceea ce nu este necesar, acum avem capacitatea de a conștientiza că dispunem de puterea necesară, că avem toată forța necesară unui om pentru a evolua.
Pentru că Luna se află acum pe zodia Vărsător suntem ajutați să cântărim altfel greutatea lucrurilor, să ni se pară că ne încadrăm mai bine în conjuncturile sociale pe care le parcurgem, că totul se simplifică și că până și lucrurile cele mai complicate pot deveni acum foarte simple. Cu toate că lucrurile acestea sunt in favoarea noastră nu putem însă generaliza. Doar în ceea ce privește marea dilemă personală, în ceea ce am eșuat altădată lucrurile devin simple, nu în toate. Avem putere însă doar pentru a rezolva această disfuncție de atitudine. Pentru acest blocaj pe gânduri sau emoții va fi nevoie să punem accentul pe profunzimile sufletești, pe ceea ce este esențial în viață, să facem un gest puternic, adânc, poate chiar un sacrificiu. În felul acesta, trăirile momentului devin foarte complexe și ele vor rămâne în posteritate doar dacă scot în evidență un element personal, doar dacă nu-l fac pe individ mai vinovat decât a fost până acum, doar dacă nu îl abandonează tentațiilor. De aici înțelegem ca relația aceasta frumoasă pe care Venus și Saturn o împlinesc ne vorbește despre o performanță personală ca despre o recompensă a destinului, ca și cum se reglează de la sine ceva, dar nu pentru a ne preamărire, nu pentru a ne lăuda, ci pentru a ne simți mai bine cu noi înșine, pentru a fi mai puternici și a rezista, cu mai multă încredere, gândurilor negative. Luna plină din Rac are această componență a atașamentului. Din fericire, cea mai mare parte a zilei vom fi în fereastra Lunii pline, dar cu Luna pe Vărsător, ceea ce ne dă posibilitatea de a scurta etape, de a fi mult mai eficienți într-un timp foarte scurt, poate chiar mai curajoși în situații foarte delicate. Se păstrează însă o această notă tristă care va face în așa fel încât îndoielile să conviețuiască, să coabiteze cu încrederea în sine sau cu o demonstrație de forță. Din acest punct de vedere 20 iulie este o zi spectaculoasă.
Prin urmare, 20 iulie ne face martori la un mare episod, poate unul esențial pentru luna iulie, având în vedere că momentul acesta de Luna plină amplifică mult capacitatea de observație și curajul de a acționa într-o direcție care până acum ne inspira teamă. Avem ocazia acum să vedem că viața este frumoasă și prin mister, și prin ceea ce ni s-a ascuns și acum se deschide, dar și prin capacitatea spectaculoasă de a recupera timpul pierdut, de a face o mare figură acum, de a demonstra că putem recupera din mers ceea ce am pierdut, poate chiar din primele șase luni ale anului, nu doar din ultima perioadă. Consecințele acestei atitudini nu pot fi decât foarte bune, pentru că ele conțin mesajul pe care planeta Pluton, în calitate de mediator al Axei Dragonului, îl lansează în această perioadă. Așadar, avem acum puterea de a ne transforma din ființe fricoase, în ființe curajoase, din oameni care nu merită sau nu au șansa de a se ridica deasupra propriei condiții, în ființe victorioase. Dar până când lucrurile acestea să devină elemente definitorii pentru statutul unui individ va trebui să mai treacă mult timp. Acum doar simțim că suntem ridicați pe un nivel superior, că ne putem combate anumite complexe de inferioritate, că putem accesa profunzimile sufletești cu mai mare eficiență, dar până să devenim cu adevărat ființe victorioase va trebui să mai treacă puțin timp. Nu trebuie să uităm că lucrurile acestea care ne vorbesc despre puteri și performanță se consumă în săptămâna revendicării care nu rezolvă nimic. Asta înseamnă că achizițiile de acum vor avea nevoie de încă o etapă pentru a deveni funcționale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu anula calitatea evenimentelor pe care le parcurgem acum doar pentru că ele nu se finalizează în momentul acesta așa cum ne închipuim.

Ne deschidem către o nouă dimensiune a vieții. Spontaneitatea se îmbină cu profunzimile spirituale. Valorile vieții se intensifică. Natura se trezește. Un rol negativ este tratat așa cum se cuvine. Este combătută o autoritate. Minciunile sunt puse la colț. Totul poate fi favorabil. Conflictul nu este ceea ce pare. Urmașii își descoperă originile. Reîntâlnire magică. Putere de a merge spre interior. Munca este abordata cu seriozitate. Investiție.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător și va avea de împlinit în noaptea de miercuri spre joi trei unghiuri (un sextilul cu Saturn și două opoziții, una cu Mercur și cealaltă cu Venus, planete care se află în conjuncție pe zodia Leu), după care toată ziua va trebui să ne preocupăm doar în a duce mesajul acestor unghiuri la bun sfârșit, în a le împlini dezideratele. În felul acesta, observăm că Saturn retrograd, cel care în ziua anterioară a împlinit cu Venus un trigon, mediază acum această problemă de opinie, de mândrie sau de atitudine care se conturează pe axa Leu-Vărsător prin opozițiile pe care Luna le realizează cu Venus și Mercur. În consecință, ziua ne va deveni importantă prin modul cum gestionam o problemă de autoritate, de timp, de eficiență sau de patrimoniu.
Pentru că Saturn este retrograd, schema astrală a acestei zile face trimitere la greșeli pe care le-am săvârșit în prima parte a anului, în primele trei luni. Astfel, modul în care ne prezentăm față de ceilalți, modul în care încercăm să ne impunem propria opinie sau să o argumentăm atât prin vorbe cât și prin fapte, poartă amprenta intențiilor pe care le-am avut în primele trei luni ale anului. Din această cauză, mulți vor considera că ziua de 21 iulie va fi reprezentativă la capitolul muncă, alegând să rețină de acum doar ceea ce este încărcat de efort, pentru că numai prin acest efort, după cum vor crede, ar putea ajunge la rezultatele pe care și le doresc. Totuși, nu trebuie să uităm că această conjuncție a lui Venus cu Mercur este solicitată de o opoziție (cu Luna) să scoată o problema din spațiul intim. Asta înseamnă că problema aceasta de autoritate, demonstrația de forță pe care o vom face acum va fi etapa finală într-un demers care începe cu un conflict. Dacă în primele trei luni ale anului am cultivat o atitudine care a corodat puterile celorlalți, dacă am alimentat neîncrederea în sine și am fost dezordonați, este puțin probabil să ieșim din zona conflictului și să ajungem la demonstrație de forță. Vom face o demonstrație, pentru că acesta este mesajul zilei, însă doar în registrul în care am activat în primele trei luni, cel al dizarmoniei.
Prin urmare, 21 iulie ne reînvie probleme pe care am crezut că le-am rezolvat sau pe care le-am lăsat în trecut pe motiv că nu au soluție. Gândurile de acum vor fi răvășite și asta doar pentru că există o opoziție care este adusă din trecut împreună cu această rememorare. Opunem rezistență ca în primele trei luni ale anului, devenind foarte critici ca atunci și ne lăsăm în voia unor atitudini revendicative destul de periculoase. În felul acesta, ziua poate deveni reprezentativă și prin remarcile de natură obsesiv-compulsive legate de inteligența emoțională sau de anumite carențe informaționale. Se va întâmpla lucrul acesta în momentul în care Luna din Vărsător nu se va mai putea exprima la nivelul abstract, adică nu va mai putea deveni un factor de inspirație, ci de administrare. Administrarea care vine din poziția Lunii pe zodia Vărsător nu se poate, la rândul său, detașa de aspectul abstract. În felul acesta, apare un cerc vicios în care problemele adâncesc, până la o limită incomodă, conflictul între gând și emoție, între realitatea lumii materiale și aspirațiile într-o viață mai bună. Saturn de pe zodia Săgetător, cel care încearcă acum să ne corecteze comportamentul, pentru a deveni performer în domeniul în care activăm, ne cere să ne adâncimi în valorile sufletești, dar nu oricum, ci așa cum nu am făcut-o în primele trei luni ale anului.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor folosi vibrația acestei zile pentru a diminua mândria, pentru a renunța la egoism sau a se deschide față de opiniile celorlalți. Simt că numai prin interacțiune devin mai puternici, mai informați sau mai buni. Este, de altfel, un exemplu pe care ar trebui să îl observe și cei care consultă aceste previziuni astrale doar din curiozitate, care, de regulă, nu doresc să facă mai mult decât să știe cam ce urmează să se întâmple. Fapta este cea care ne smulge atenția de pe certitudinea lucrului rău care se repetă la nesfârșit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că fiecare faptă bună, oricât de mică ar fi, este o lumină pentru sufletul care trece acum printr-o perioadă întunecată. Gândul cel bun anulează conflictele și le reamintește oamenilor că bunătatea nu este o întâmplare, ci o calitate pe care cel puternic alege să o folosească în cunoștință de cauză.

Omul comun se transformă. Atracție către valorile puternice. Persoanele din jur primesc o nouă șansă. Incompatibilitate. Viața se conduce după alte reguli. Misterul este plasat într-un plan al cunoașterii. Remarci interesante. Nu ne înșelăm atunci când dorim să luăm cu asalt acțiunile negative. Decadența rupe tăcerea. Valorile personale se desfășoară după un alt ritm. Schemele de lucru se modifică. Visăm la puteri nebănuite. O mare victorie este pe punctul de a se produce. Suntem implicați în acțiuni cu un mare risc. Acțiuni fulgerătoare. Gândirea este provocată. Strălucirea este transformată în altceva. Acțiunile comune sunt protejate de circumstanțele atenuante. Învățăm din orice.

Soarele va trece în mijlocul acestei zile pe zodia Leu (domiciliu). Pentru toți plasarea Soarelui pe zodia Leu reprezintă un semn de putere, de depășire a unor obstacole personale majore, de trecere dincolo de o barieră a înțelegerii sau poate chiar o barieră construită în prima jumătate a anului din prejudecăți. Pentru că prima jumătate a zilei Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Rac, oamenii se vor gândi la începutul acestei zile la motivele transformării. Unii se vor întoarce din drum, își vor întoarce chipul de la calea cea bună, de la chipul cel bun, considerând că numai în modul acesta vor putea să treacă dincolo de complicațiile sociale majore. Alții se vor implica în activități surde, lipsite de importanță pentru a părea asemenea celor care sunt cu adevărat puternici, care se luptă cu adversarii majori ai grupului de apartenență sau cu marile forțe care sunt orientate împotriva destinului propriu. În consecință, schema aceasta ne vorbește despre un episod obositor, de o mare contracție, despre momentul în care interesul personal ar putea să treacă înaintea interesului de grup, ceea ce este foarte rău. Schema astrală a zilei de 22 iulie ridică însă un mare semn de întrebare referitor la intențiile pentru care dorim să folosim puterea. Este adevărat, cu toții ne transformăm prin mesajul sintetic al zilei de 22 iulie, însă unii își vor da seama de lucrul acesta mult mai târziu. Cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va gândi în momentul acesta că este timpul să abordeze situațiile imposibile cu mai multă determinare.
Astfel, dacă în această zi vom dori să luăm cu asalt marile proiecte personale nu vom greși deloc, însă nu va fi corect să ne așteptăm ca primele rezultate să apară astăzi sau în aceste săptămâni pentru că ele vor întârzia puțin. Dacă obținem un echilibru superior echilibrului pe care le-am obținut în săptămânile anterioare, atunci progresul va fi către căldură sufletească, către creativitate, către a menține un avantaj personal. Așa ne vom proteja de cel mai mare pericol care ne iese în cale acum: decadența.
În felul acesta, înțelegem că tranzitul Lunii de acum, o parte pe finalul zodiei Vărsător, iar o parte pe începutul zodiei Pești, susține momentul de conștientizare specific acestei săptămâni într-un alt mod, prin abordarea cu mai mult curaj a presiunilor care există pe zona publică împotriva evoluției individuale. Știm cu toții, trăim vremuri de o mare frământare interioară și socială, când interesul anumitor grupuri, că interesul noilor centre de putere, ar putea să fie în discordanță cu interesul personal. De aici apar presiuni în zona gândirii, cele care cer multă maturitate pentru a putea fi depășite cu succes. Ne va veni foarte ușor să trecem dincolo de această presiune a gândirii dacă nu ne vom aștepta la rezultate imediate, cu toate că astăzi vom avea impresia că dărui foarte mult, că face mari sacrificii pentru ceilalți, că ni se cere mai mult decât ni se oferă. Să lăsăm această balanță a elementelor primite și a celor dăruite pe săptămânile viitoare. Ceea ce se hotărăște în această zi trebuie să fie cald și dacă ni se cere să dăruim să fim întru totul implicați în genul acesta de acțiune pentru că avem nevoie să vedem că putem face și lucrul acesta.
Prin urmare, 22 iulie devine o zi de cunoaștere. Avem nevoie să facem acum o retrospectivă către prima jumătate a anului, către primele trei luni ale anului sau către mijlocul lunii mai, pentru a înțelege cum anume ne-am folosită libertatea, care au fost gânduri pe care l-am îndreptat împotriva celor slabi și cum acum ar trebui să acționăm pentru a compensa. Aspirațiile acestei zile ar putea să fie mult prea mari, să fim provocați în a gândi la o altă dimensiune, să ne vedem ca fiind exponenți ai unor opinii care se referă la strălucire sau la putere, să credem că a sosit momentul să ne atribuim tot felul de roluri, de salvatori sau de distrugători, poate chiar roluri mesianice, să putem transforma mediul în care trăim după cum gândim că trebuie făcut. 22 iulie ar putea să devină o zi de mare putere când ambițiile mari sau cele false ar putea să zdruncine echilibrul psihic, coordonatele pe care ni le-am stabilit la începutul anului sau în mijlocul lunii mai. Atunci am considerat că libertatea de expresie trebuie să urmeze anumiți pași, iar acum realitatea pe care o trăim ne îndeamnă să facem o schimbare, să inversăm valorile, să ne adresăm altor persoane, să considerăm că poate am fi mult mai avantajați dacă am schimba anumite etape. Schimbarea zilei este periculoasă pe cât de periculos ar putea să fie gândul care argumentează. Este foarte posibil ca în momentul acesta în loc să fim deschiși să învățăm din orice, am putea să ne impunem în grupul de apartenență pentru a le oferi celorlalți o mare diversitate de explicații, adică să nu le permitem acestora să învețe din orice, prin libera voință, ci să le oferim acel „orice”, pentru a-i putea controla. Este de la sine înțeles că schema aceasta implică un mare risc și dacă ea este coroborată cu visul de a obține o mare putere, nu facem altceva decât să ne pregătim ca până la finalul anului să trăim cu mare intensitate o mare decădere socială. Nu ne este permis să controlăm viețile celorlalți, dar această alegere trebuie făcută în mod conștient, iar din când în când trecem prin perioade de test. Așa cum se întâmplă acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa acum antrenați în ambiții de putere. Cu cât ambițiile pentru a adjudeca o putere sunt mai intense cu atât riscul de a le transforma pe acestea în ținte false devine mai mare și mai periculos.

Se recunosc meritele celorlalți. Viața devine mai prudentă. Întâlnim un moment favorabil. Pedeapsa înseamnă o lecție de viață. Nimic nu este prea brutal, impulsiv sau cinic. Prea multă încăpățânare. Puțină organizare nu ne-ar strica. Obstacolele ne ajută să dezlegăm mistere. Avem multe opțiuni de lucru. Este nevoie de măsură. Un personaj misterios se infiltrează. Relațiile devin durabile în urma depășirii unor încercări. Recompensă. Bucuriile sunt puteri potențiale. Dragostea este împărțită cu cei din jur. Suspiciune. Încredere. Adaptare pe baza unor învățăminte.

Luna se află acum în cea de a doua zi de tranzit prin zodia Pești și ne aduce invitația de a ne desfășura într-un sector nou. De această dată va trebui să treacă prin conjuncția cu Coada Dragonului în mijlocul zilei, dar și prin opoziția cu Jupiter. Dacă luăm în calcul și conjuncția cu Neptun din dimineața acestei zile observăm că se reactivează marea tensiune a axei Fecioară-Pești, cea care face acum trimitere la nevoia de purificare, de eliberare de acele condiționări care ar trebui să ne aducă în fața momentelor favorabile și pe care le-am mai întâlnit și în prima jumătate a anului, dar nu am fost în stare să le abordăm cu înțelepciune. Acum avem puterea să recunoaștem meritele celorlalți, să privim într-o direcție corectă, măcar de frică, în așa fel încât condiția pe care o avem în momentul acesta să nu mai fie o pedeapsă, dar nici să nu mai fie susținută în principal pe meritele celorlalți. Activarea tensiunilor care există de ceva vreme pe axa Fecioară-Pești poate ridica și o problemă de atitudine. Obstacolele pe care le întâlnim acum, ne pot ajuta să ne dezvoltăm într-o direcție constructivă, să fim foarte convingători atunci când susținem un punct de vedere și să primim o recompensă pe măsură.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor fi acum atenția asupra obstacolelor. Atât zodia Fecioară, cât și zodia Pești, lucrează mult cu ceea ce numim generic “obstacol” și pentru că în această perioadă Saturn din zodia Săgetător are în continuare o relație dură, negativă cu Axa Dragonului, ideea aceasta de condiționare se poate extinde de la conjuncturile sociale, la relația individului cu propriile sale idealuri. Se va înclina balanța către această problemă personală pentru că, de fapt, această săptămână a revendicărilor care nu rezolvă nimic ne vorbește și despre armoniile pe care am crezut că le-am înțeles perfect ori despre care am crezut că s-au împlinit la un moment dat, deci sunt deja așezate într-un patrimoniu personal. În felul acesta, condiționările de acum, dacă nu sunt raportate la schema săptămânii în curs, vor fi considerate mari greutăți, atât fizice, prin invitația la a depune un mare efort pentru situații banale, dar și de natură existențială, prin dificultatea de a explica lucruri simple care nu sunt înțelese de partenerul de dialog sau care, poate, nu sunt înțelese de nimeni. În momentul în care sunt activate aceste probleme existențiale, apare, ca o ciudățenie a firii umane, sentimentul de libertate. De altfel, această ciudățenie ar putea să rămână foarte puternic impregnat în subconștientul personal și peste mult timp să ne aducem aminte că în momentul acesta am dat dovadă de o putere cu totul stranie, aceea care sfidează tensiunile de moment și care poate aduce un moment de liniște când în exterior există foarte multă agitație. Practic, acesta este elementul definitoriu al zilei de 23 iulie și dacă-l trăim cu implicare atunci vom vedea că putem înțelege și măsura celorlalte lucruri, celorlalte persoane ori măsura celorlalte situații pe care urmează să le parcurgem în săptămâna următoare.
Prin urmare, 23 iulie este o zi în care suntem avertizați că pericolul unei pedepse este în continuare viu. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului aduce în centrul atenției problematica pedepsei. Totuși, nu poate însemna pentru toată lumea contactul cu o pedeapsă, ci doar pentru cei pentru care Saturn are o agendă ascunsă, are un mesaj special. Retrogradarea sa și, deopotrivă, relația proastă pe care o are cu Axa Dragonului și, implicit, cu tot ceea ce se întâmplă pe axa Fecioară-Pești, ne vorbește despre această formă de sancțiune împotriva oamenilor care au fost risipitori, superficiali sau lipsiți de respect. Înțelegerea celuilalt reprezintă cheia succesului pe 23 iulie și ne ajută să ne putem organiza timpul în așa fel încât să recuperăm din mers ceea ce s-a pierdut în ultimele săptămâni. Este posibil ca ziua de 23 iulie să aducă un miracol, adică din 2-3 vorbe să rezolvăm un moment de tensiune pe care l-am gândit și l-am frământat intens în minte și care nu avea soluții. Interacțiunea care se produce pe 23 iulie ne ajută să ne adaptăm la ceea ce va fi foarte important în viitorul apropiat, la tipul de relație pe care trebuie să-l dezvoltăm cu cei cu care trebuie să interacționăm pe un nivel superior acum, în această zi.
În rest, 23 iulie este o zi de emoție, de putere, când refuzăm să mai acuzăm pe cineva, să mai dăm vina, cu sau fără motiv, pe hoțul sau mincinosul de altădată. Bucuriile pe care le trăim cu intensitate acum devin puteri potențiale și prin aceste bucurii vom reuși de multe ori, până la finalul acestui an, să ne reîntoarcem la armonia care ne ajuta pe vremuri să funcționăm cum trebuie. Ceea ce ne va bulversa foarte mult în această zi vine din falsa putere care ne spune că avem multiple posibilități de alegere. Momentul zilei de 23 iulie ne ajută să ne reglăm cu noi înșine față de conflictele pe care le-am frământat în minte și care nu au echivalent în realitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mulțumiți cu tot ceea ce se întâmplă. Lucrurile bune care se întâmplă acum sunt recompense din partea unui sistem cosmic foarte complex care ține cont de toate detaliile. Lucrurile bune care se întâmplă acum nu sunt efecte ale hazardului, ci rezultate ale unor demersuri care au fost intenționat construite pentru a produce un astfel de efect.

Aspectele valoroase ale vieții sunt în criză. Prea mult spirit critic. Simțul umorului este pus la îndoială. Intelectul este obosit. Surmenaj. Îndemânare. Câștigurile personale au o notă morală. Revoltă. Deconspirare. Se pun piedici în calea unor acțiuni concrete. Se traversează o perioadă intensă. Autoritatea unui individ este pusă la îndoială din cauza egoismului. Este reamintit un privilegiu. Visăm la o viață mai bună. Împrejurările favorabile pot rupe o relație de prietenie. Răbdarea are totuși bune intenții. Un adevăr este scos la lumină.

Abia în această ultima zi a săptămânii înțelegem mult mai bine deviza generală aplicată acestui interval cea care se referă la revendicările care nu rezolvă nimic. Se întâmplă lucrul acesta pentru că acum Soarele se află într-o relație foarte proastă cu asteroidul Junon și apare un conflict pe ideea de putere. Ceea ce am crezut că putem face de la începutul săptămânii până acum se risipește, nu mai avem vitalitatea necesară, nu avem nici argumentele sau poate nu este acum momentul potrivit să punem în aplicare deși așa ne programasem de la începutul săptămânii. În felul acesta, iluzia puterii sau iluzia armoniei se transformă în deconspirare. Oamenilor li se vor vedea mult mai clar intențiile pe care le au, motivațiile la care apelează de fiecare dată pentru a-și dovedi puterea sau pentru a controla anturajul. În a doua parte a zilei, când Luna va intra pe zodia Berbec și va avea de împlinit un trigon cu Soarele, lucrurile acestea mai puțin corecte se vor transforma în evenimente plăcute. Ceea ce se întâmplă în a doua parte a zilei este plăcut, atractiv și interesant ca și cum toate acestea fac parte dintr-un vis măreț, însă acum nu se reușește decât o împlinire parțială a ceea ce reprezintă acest vis impresionant.
Careul Soarelui cu Junon pune în pericol angajamentele personale, promisiunea de a face pe cineva să se simtă bine ori să se simte rău, schimba atitudine individului față de grupul de apartenența și îl încurajează să dramatizeze doar pentru că anumite elemente personale nu sunt împlinite și, dintr-odată, anturajul pare să fie vinovat pentru toate relele. Apoi, acest careu Soare-Junon ne vorbește și despre luciditate. Această luciditate, privită în contextul acestei săptămâni, scoate în evidență necesitatea deconspirării. Astfel, pentru că ne aflăm acum într-o perioadă destul de încărcată și oamenii preferă, pentru liniștea personală, să se îmbrace cu hainele altora, să se arate îndurerați sau dezamăgiți de ceea ce nu merge cum trebuie, momentul zilei de 24 iulie reprezintă o încurajare în a ne depăși aceste limite care au fost cumva confortabile în prima jumătate a anului. Ceea ce a fost greșit avea în prima jumătate a anului o explicație interesantă sau credibilă, acum ea își păstrează acea notă dar, în plus, primește și soluția. Careu înseamnă aspectului eliberator, înseamnă impulsul pe care-l primește individul pentru a se ridica deasupra propriei condiții, pentru a-și rezolva o problemă personală. Careu dintre Soare și Junon înseamnă acum deconspirare pentru a redobândi echilibrul interior. Pentru că Soarele se află în Leu, acest echilibru interior trebuie să susțină un talent personal, creativitatea, puterea cea bună pe care o are un individ nu doar pentru sine cât și pentru ceilalți. Primul semn că suntem pe drumul cel bun este încrederea în sine. Dacă anumite divergențe de opinie, dacă anumite informații care vin spre noi acum și care nu ne convin, dar nu ne tulbură, ci ne sporesc încrederea în sine, pe motiv că știm foarte clar cum ne situăm și care este calitatea celorlalți, arată că momentul acesta este unul foarte bun, constructiv și ne duce spre lumină. Este posibil ca în momentul acesta, în ziua de 24 iulie, când careul dintre Soare și Junon atinge momentul maxim, să nu vedem toate aceste beneficii. Începând de mâine lucrurile ne vor fi mult mai clare.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne încurajează să facem o faptă remarcabilă, să ne ridicăm deasupra condiției proprii, să fim foarte puternici prin ceea ce spunem, prin ceea ce gândim, prin urma pe care dorim să o lăsăm în comunitate sau în conștiințele celorlalți. Realitatea zilei de 24 iulie este una foarte puternică pentru că ne vorbește despre un moment crucial în existența personală când am putea să folosim în bine sau în rău convingerile personale și, pe moment, să ni se pară că rezultatele sunt la fel de bune. Nu avem de ce să criticăm în această zi ceea ce vine spre noi, pentru că nu acesta este rostul pentru care ni se întâmplă toate lucrurile acestea. Dacă avem suficient de multă tărie de caracter încât să privim faptele greșite ale celorlalți și să le răspundem cu bine, atunci ne vom rezerva pe viitor un loc aparte în conștiințele lor și nu vom mai fi pe lista celor care trebuie să fie criticați, ci pe lista celor care sunt iubiți necondiționat. Impresiile bune pe care le construim pe careul dintre Soare și Junon devin dovezi de prietenie, de dragoste, de vindecare. Este adevărat, avem în această zi puterea de a fi curajoși și îndrăzneți, dar nimic din ceea ce se consumă în ecuația astrală aferentă momentului nu ne spune cum anume să alegem. Dacă facem alegeri potrivite pentru că suntem informați din timp, pentru că suntem înțelepți sau pentru că avem suficient de multă judecată încât să ne trăim propria viață, nu speranțele altora, atunci avem șansa de a obține toate beneficiile astrale ale momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă avem argument avem și dreptate. Argumentul este doar pentru această zi, dreptatea se întinde pe o perioadă de timp mult mai mare. Privind cele două elemente în mod disparat vom reuși să gestionăm corect momentele dificile ale prezentului.

12 thoughts on “18 – 24 iulie 2016

 1. elena spune:

  D-nule Coser citesc de foarte mult timp si de multe ori previziunile d-stra pentru a patrunde sensul lor si de fiecare data vad ca un fir rosu o idee cea cu „gindul si fapta buna”. Acum vin cu o intrebare ,daca mereu incerci ca faptele si gindurile sa fie bune , nu ti se vor pune si mai multe in spate ? stindu-se ca le vei accepta . Este destinul unora sa fie buni si impaciuitori ?sau sunt catalogati ca fraieri . Este vorba despre o aredere a carmei ? Pun aceste intrebari deoarece de aproape 7 ani ma confrunt cu o problema iar cei din jur considera aproape normal . Cum sa procedez pentru a se vedea ca sunt epuizata ? Sunt intrebari care ma framinta . Pentru elucidare va spun ca acum am marte si saturn in casa 6 in tranzit.Va multumesc .

  1. Ceea ce faci te caracterizează pe tine. Ceea ce fac alții îi caracterizează pe ei. Tu alegi să procedezi cum consideri de cuviință, însă este important să știi că atât gândul, cât și fapta, atât intenția cât și rezultatul ei te vor caracteriza. Probabil mulți nu știu ce înseamnă să fii caracterizat de ceea ce gândeşti, simți și faci. Neștiind, se arată chiar refractari față de aceste recomandări care ar putea, la un moment dat, să le corecteze greșelile pe care le fac din plăcere. Probabil ești familiarizată cu fenomenul întâmplării nedorite, dar și cu cel al coincidențelor cărora nu le poți stabili ce le-a determinat. Un om care are brusc un moment de neatenție și se lovește, trece strada când nu trebuie și pe unde nu trebuie, spune ce nu trebuie și apoi, pentru toate acestea, regretă pentru că este convins că nu-l caracterizează îi va considera pe alții vinovați de ceea ce i se întâmplă, ceea ce este greșit. Legile dualității nu pot fi depășite prin ele însele. Orice ai face, ai gânduri, emoții, orice ai face, acţionezi într-o direcție. Ceea ce gândești, simți și faci te plasează într-una din ramurile legilor dual și de acolo privești. Mulți nu acordă importanță acestora și deci nu le văd în ansamblul lor, ci doar din scurt, faptă – acțiune răspuns. Cred că dacă intenția lor a fost să nu spună, chiar dacă au spus, dacă nu au vrut să facă, deși au făcut, este esențial pentru a demonstra că au avut cele mai bune intenții. Nu, realitatea spune altceva. Suntem ceea ce gândim. Suntem ceea ce simțim. Suntem ceea ce alegem să facem. Dacă ignorăm implicarea activă la viața pe care o trăim nu suntem ființe care suferă, ci ignorante. Suferința va fi, așadar, un efect al ignoranței. Cum rezolvăm această problemă? Simplu! Urmărim ce ni se întâmplă. Stabilim dacă ne place sau nu, dacă ne este util sau nu, apoi, puțin câte puțin, începem să schimbăm. Întâi un gând, apoi o emoție, apoi o faptă. Care va fi rezultatul? În momentul în care acționăm nu vom ști, dar în mod sigur vom ajunge unde nu am fost niciodată. Responsabilitatea de a gândi, simți și face va fi în primul rând față de propria persoană. Cine nu-i respectă pe ceilalți, nu se poate respecta pe sine. Cine nu-i iartă pe ceilalți, nu se poate ierta pe sine. Cine nu îi poate învăța pe ceilalți ceea ce știe să facă, nu va putea să descopere ce-i este util și ce nu. Iată cunoașterea! „Nosce te ipsum!”(Cunoaște-te pe tine însuți) Aceasta este și una din explicațiile pentru care cele mai multe dintre ființe trăiesc în comunități, în colonii. Suntem unii pentru alţii oglinzi. Vedem în ceilalți ceea ce trebuie să rezolvăm la noi înșine. De ce se întâmplă așa? Probabil pentru că avem un stadiu evolutiv care nu ne permite să ne ridicăm altfel.
   Așadar, suntem ceea ce am creat, nu pedepsiți de ceea ce am creat. Poți oricând să creezi altceva, să schimbi polaritatea în cadrul legilor dual, să treci de partea cealaltă sau să repari ce nu e bun acolo unde ești. Când nu vei fi o ființă împăcată că iartă, conştientă că efectele iertării sunt cu mult deasupra a ceea ce ai putea obține prin a-l convinge pe cel vinovat că ai dreptate, te vei simți umilită că ierți, chinuită că nu primești ceea ce ceri – dreptatea pe seama celor vinovați. Lupta aceasta se poate opri privindu-ți adversarii cu compasiune. Nici nu trebuie să le spui, dacă nu vrei. Poate, până la un punct, fapta va fi la fel (le vei opune rezistenţă), dar vei începe să trăiești altfel. Este absolut inuman să te definești ca fiind așa cum îți spune conflictul. Tu ești mai mult de atât.
   PS. Marte și Saturn pe casa a VI-a arată că îți folosești energia pentru scopuri inutile care sunt și mari consumatoare de putere și, în plus, toate există pentru că te-ai educat să crezi în tensiunea pe care o generează, în grijă, în boală, în apăsare, în lipsuri. Rafinează-le. Preocupă-te de frumos, de culori, de sunete armonioase și fă ceea ce aceste două planete de pe casa a VI-a nu te vor lăsa niciodată să faci: caută acest frumos, această rezonanță rafinată peste tot în natură, peste tot în jurul tău. Multe se vor simplifica sau se vor desprinde de tine și te vei simți mai ușoară. Abia din momentul acela vei vedea care este mersul tău adevărat pentru că, până atunci, acesta a fost mai mult o echilibristică obositoare ce îți permitea să nu cazi sub povară a ceea ce duceai pe umeri. Vei vedea cum ești cu adevărat.

   1. dana spune:

    EXCELENTA ABORDARE!
    Excelenta si extrem de valabila pentru toti!
    Multumesc, domnul meu!
    Multumesc!

 2. Ralu spune:

  Complicate momente, in care asteptam ceva, poate nici noi nu stim ce…O asteptare a nimicului pe care noi nu stim sa-l definim, sperand sa fie in bine. Ne pierdem in personalitatile celor din jur uitand sa fim noi…ce ne dorim…ce ne place…
  Anul acesta poate e un an de tranzitie…un an al analizelor…Ma simt incremenita si nu stiu incotro s-o iau…Si zac in starea asta latenta de prea mult timp…
  Poate sunt nascuta in cuspida ( 20.03.1978, ora 20.00), poate toata viata mea a fost asa…intr-o permaneta zbatere, intre sus si jos, intre lumina si intuneric…
  Astept un final…sau poate un inceput….
  Va multumesc pentru ceea ce scrieti!

  1. „Ma simt incremenita si nu stiu incotro s-o iau” definește foarte bine dihotomia periculoasă. Nu te poti hotarî pentru că nu ai certitudinea calităților celor două direcții, nici a binelui, nici a răului. Despre asta este vorba. Suntem obinuiți ca fiecare zi să fie o cărămidă pentru următoarea. Acum nu mai funcționează această regulă. Dar, în mod paradoxal, nici nu te poți aventura să spui că totul este schimbat. Martorul, cel care observă este soluția. Vom vedea apoi ce va fi și cu 2017. Nu vreau sa dezvălui mai mult decât faptul că această trăsătură va dispărea. Sigur, contează cum dispare…
   Cred că ți-ar prinde bine dacă ai căuta rezonanțe diferite de cele pe care crezi că le vezi atât de clar. Nu se scufundă totul, ci doar ceea ce nu ne va folosi în viitor. Unii se vor revolta pentru că li se pare că acum li s-a stricat bunul cel mai de preț. Să avem încredere în mesajul Universului, în prezența forțelor Luminii care știu mai mult decât noi și pentru că percep realitatea noastră dintr-o altă perspectivă. Am fost tentat să ma uit pe tema ta, dar nu am facut-o pentru că nu doresc să-ți ofer un motiv personal pentru a crede în aceste lucruri care dor. Este deajuns cât simți. Scopul pentru care le trăiești acum nu este acela de a le duce mai departe. Cred că și în cazul tău căutarea frumosului îți poate domoli din tristețe.

   1. Ralu spune:

    Un raspuns special dintr-o lume pe care o simt, o percep, dar nu o pot palpa…
    „Scopul pentru care le traiesti nu este acela de a le duce mai departe”…Atat de frumos spus…
    Mi-a fost greu sa accept…m-am zbatut intre lumina si intuneric….dar m-am purificat prin suferinta…apriga…
    Mi-am pus intrebari, am incercat sa fug, sa schimb, sa ma schimb….dar am simtit intotdeauna…intens…uneori dureros de intens….Cu asta ma hranesc …cu ceea ce simt….Nu pot accepta sa nu simt….M-as simti lipsita de esenta, de continut….un gol….
    Doar ca am obosit…
    Altatadata ….aveam cuvinte….Plangeam in versuri…
    Astazi acest har, mi-a fost luat…Am nevoie de cuvinte, de scop, de menire, de…oameni…de mine…de certitudini…de o gura de oxigen…
    Ma simt singura….
    Ca niciodata, nu mai stiu ce vreau…si daca nu stiu, nu pot alege drumul…Granita dintre bine si rau e mai redusa ca niciodata…
    Va multumesc pentru cuvinte!
    Va multumesc ca existati!

 3. elena spune:

  Multumesc pentru raspuns. Cred ca ar trebui sa incep cu aceasta minunata idee de cautare a frumosului si armoniei din jur si apoi cu gindurile si iertarea. Ma minunez cat de bine redati sentimentul ca da uneori te simti umilita cind ierti, Cred ca raspunsul d-stra este un clic intr- o viitoare schimbare . Inca o data va multumesc.

 4. Laura spune:

  Va citesc, va observ, va simt transmisiunile de circa trei ani incoace.Poate c-ar fi fost multe momente de interventie mai „suculente intru auditoriu” decat acesta, insa ar fi fost doar dezbateri…acum simt sa va felicit si sa va admir din cel mai adanc spatiu al sufletului meu: apropo de rafinare, felicitari pentru evolutia personala fantastica din ultimul timp!Se simte si se resimte prin toti porii balsamul sufletesc tamaduitor pe care-l imprastiati!

   1. mihai.gavris spune:

    Zambet!,
    „Nu stiu alti cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele… la stalpul hornului…la prichiciul vetrei cel humuit…la cuptorul pe care ma ascundeam…la alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc, parca-mi salta si acum inima de bucurie!”
    Este foarte posibil ca in fiecare dintre noi sa existe acest gust inconfundabil si atat de dulce, al copilariei. Al inocentei. Amintiri pline de UN SENS al vietii atat de puternic, incat raman in noi ca radacinile si ne hranesc in vremuri de seceta.
    Iar acum e o seceta crunta.
    Gheorghita este agricultor. El uda radacinile si are grija ca noi, plantele, sa nu ne uscam frunzele.
    Gheorghita este profesor. El stie sa citeasca in stele, habar n-am cum. Probabil ca s-a luat si el dupa dictonul lui Copernic si s-a urcat pe umerii astrelor, de unde ne dezvaluie drumurile inspre a fi noi insine.
    ASUMAT.
    Gheorghita este psiholog si adauga intotdeauna pastelului in alb-negru, culorile personalitatii sale.
    Gheorghita este omul memorie al lui Figueroa, care nu ne-a trait drumurile, dar ni le simte si ni le citeste in mersul stelelor. Ni le dezvaluie, asa, responsabil, hranit fiind de radacinile lui.
    Sa iti fie binecuvantate radacinile draga Gheorghita!
    BUN!
    Scrie undeva ca acesta este un site de atrologie? 🙂 🙂
    Nope.
    Nicaieri! 🙂
    (evident, noi toti stim ca pe tabla se afla bolta cereasca 🙂 ).
    Scrie undeva ca numai cei pasionati de interpretarea manifestarii astrelor, sunt bineveniti aici?
    Nope.
    Din acest motiv, acel fir rosu al Elenei, acel miez al sufletului Laurei, acele sentimente atat de curate si de calde, exprimate de-a lungul timpului de atat de multe entitati in casa ta, Gheorghita, ma fac sa iti dezvalui ceva, si anume:
    se pare ca statisticile spun ca un obicei se formeaza in 21 de zile;
    Daca ar fi sa sa ma gandesc la cate grupari de 21 de zile au trecut de cand iti vizitez constant casuta, atunci iti pot spune cu mana pe inima un singur lucru :
    casa mea este si casa ta!
    NU TE OPRI!

    1. În cuvinte îți mulțumesc foarte mult. În necuvinte pun mai mult de atât.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.