4 – 10 ianuarie 2021

4 – 10 ianuarie 2021 este săptămâna depășirii abilităților negative și a îndreptării către o lumină confortabilă și practică. Depășirea abilităților negative ale acestei săptămâni se bazează pe experiențele pe care le-am avut, într-o anumită privință, în ultima săptămână, dar și în ultimele două luni ale anului anterior.
Desigur, aceste abilități negative sunt denumite așa pentru că așa au fost gândite pe finalul anului anterior. Ele au fost niște aripi la care nu am dorit să renunțăm, chiar dacă recomandările au fost altele. Acum suntem puși în fața acestor situații și, de asemenea, suntem și invitați să le descoperim adevăratele sensuri. Nu este nimic filozofic la mijloc, ci, dimpotrivă, totul este foarte practic, foarte bine raportat la planul social, la cel personal în așa fel încât toate schimbările pe care le facem să poată fi observate printr-un rezultat concret. Nu vorbim aici despre un răspuns elegant la un salut, despre o remunerare, ci despre un ecou ca o acceptare socială sau ca o înțelegere, în cazul celor care trăiesc mai mult în interior, pentru că toată această structură socială care ne mobilizează acum lucrează cu valori concrete pentru un mod cum nu s-a mai întâmplat în ultimele două luni.
Scopul pentru care trecem prin aceste experiențe este acela de a descoperi că lumina are și un aspect confortabil, dar și unul practic. Lumina spirituală nu este doar de natură ocultă, ezoterică. Ea produce efecte și în această lume fizică, foarte întunecată și periculoasă. Important este să respectăm anumite reguli pentru a o descoperi. Regulile nu ne sunt impuse, ci ele sunt niște repere, niște trasee întortocheate și complicate pe care va merge doar cel care dorește să o descopere. Cei care, din teribilism sau din ignoranță, s-au obișnuit să refuze respectarea acestor reguli nu înseamnă că sunt liberi, ci înseamnă că sunt mai încuiați decât au crezut. Cei care respectă aceste reguli nu sunt prizonieri, ci ființe înzestrate cu un ridicat nivel de conștiință pentru a ajunge acolo unde își propun. Ceilalți rămân în continuare nefericiți, acuzând tabăra cealaltă de ceea ce ei nu vor înțelege și nu vor face niciodată. Lumina este pentru toți, însă puțini sunt dispuși să facă ceea ce este necesar pentru a o atinge. La modul personal și social această săptămână este intensă, încărcată de mesaje confuze care se contrazic de la o zi la alta, dar care au un numitor comun: răzbunarea.
Cel care va ieși din această zonă a nevoii de răzbunare, chiar dacă ea se situează la cotele minime (răzbunarea prin replică, prin ignorare sau prin atitudine de respingere) va fi un om câștigat. În felul acesta, înțelegem că este nevoie acum să plătim un tribut pentru anumite greșeli pe care le-am făcut față de noi înșine. Până la urmă, această săptămână este despre ce trebuie să facem pentru a ne împăca cu noi înșine. Desigur, vom avea multe argumente care să ne scoată din această zonă, care să ne justifice tot ceea ce este negativ, agresiv și revoltător. Un om cu judecată va rezista acestor tentații.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu crede nimic din reacțiile pe care le au ceilalți, din mesajele care ne sunt impuse cu forța sau din lingușelile care ar trebui să ne determine să reacționăm într-un anumit fel. Toate acestea sunt parte dintr-un test al maturității.

Ne depărtăm de sensurile frumoase ale vieții. Nervozitatea se instalează subit. Ne dorim să fim mai veseli, dar nu putem. Continuam ascensiunea într-un ritm alert. Meticulozitate. Avem nevoie de viziune de ansamblu. Comunicarea trece prin anumite momente delicate. Se pune problema unui patrimoniu pe care să îl gestionăm într-o direcție nouă. Refuzul înseamnă întoarcere.

Prima zi a acestei săptămâni ne aduce în fața unor probleme care sunt mai mult legate de planul conștiinței decât de factorii social sau de bunurile pe care le avem în momentul acesta la dispoziție. Astăzi suntem tentați să ne schimbăm atitudinea față de cei cu care colaborăm, față de oamenii din preajmă pentru că ni se pare că la ei s-a schimbat ceva. În realitate, noi suntem cei care venim cu un factor de transformare, fără a-l proiecta asupra celorlalți, fără a produce anumite schimbări. Schimbările vin abia după ce alegem să ne modificăm atitudinea, abia după ce am acceptat această transformare ca fiind de natură străină, ca și cum ar veni din partea celorlalți. Aceasta este marea problemă a zilei de 4 ianuarie și de aceasta ar trebui să ne ținem departe. Pentru că în mijlocul zilei Luna trece prin careul cu Axa Dragonului ni se pare că toate lucrurile sunt lente, că toate acestea au un alt ritm și pentru a le duce la îndeplinire trebuie să ne grăbim, să ridicăm tonul, să schimbăm modul de abordare a interacțiunii.
Din nefericire, Luna atrage în toată această schema astrală planetele Venus și Neptun care sunt într-o tensiune încă din săptămânile anterioare. Ceea ce ni se întâmplă astăzi seamănă cu o confirmare, dar ne este greu să o punem în aplicare. Cei care pun în aplicare această confirmare sunt oamenii care nu respectă persoanele din jur, care nu au scrupule, care abia așteaptă un motiv pentru a reproșa sau a acuza.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să ne însușim anumite calități pe care în săptămânile din urmă nu le-am abordat sau pe care le-am întâlnit, dar cărora nu le-am acordat importanța cuvenită. Acum suntem presați de ceea ce nu am făcut în săptămânile din urmă și doar atât, nu de anumiți factori sociali, nu de complicații colective.
Ceea ce ni se întâmplă astăzi este într-o consonanță perfectă cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre depășirea unor probleme. În această săptămână problemele se numesc “abilități negative”, dar nu tot timpul va fi așa. A avea nevoie de mai mult curaj pentru a refuza această experiență înseamnă a ne întoarce la problemele mai vechi, cele despre care astăzi vom crede că sunt confirmate pe deplin, că sunt reale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la convingerile pe care suntem tentați să le proiectăm asupra celorlalți. Prima zi a săptămânii este una de conștientizare a propriilor limite, a propriilor dureri, nu de identificare a vinovaților pentru care trăim ceea ce trăim.

Suntem atrași de un nou tip de comunicare. Atenție pe detalii. Ne concentrăm pe un ideal care presupune adaptarea la noi standarde de viață. Situațiile favorabile devin foarte atractive. Un element nou ne îndeamnă să ne jucăm mai mult și să fim mai puțin serioși. Planurile se schimbă.

În noaptea de luni spre marți Mercur se va afla în conjuncție cu Pluton apoi, dimineață, Luna va părăsi zodia Fecioară și va intra pe zodia Balanță. Astăzi gândim în perspectivă, suntem mai puternici prin mesajele pe care dorim să le transmitem și mai atenți la detalii. Detaliile care ne atrag atenția sunt mai mult legate de comportament. Dacă Luna nu ar fi trecut pe zodia Balanță în dimineața acestei zile și ar fi rămas pe zodia Fecioară situația ar fi fost cu mult diferită. Am fi fost atenți la ceea ce nu am putut rezolva în ziua anterioară. Așa, registrul se schimbă. La suprafață devenim comunicativi, veseli, optimiști, însă la interior rămânem marcați de aceleași nemulțumiri, de aceleași neîmpliniri. Nu trebuie să mergem foarte departe în trecut pentru a identifica acele nemulțumiri, ci către săptămâna anterioară. Ceea ce ne nemulțumește acum vine doar din săptămâna anterioară.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de capacitatea de a descoperi noi resurse. Cu cât Luna avansează mai mult în tranzitul său prin zodia Balanță, cu atât mai mult ne îndeamnă să ne schimbăm planurile, nu neapărat pentru că noutatea lor ne-ar putea salva dintr-o situație delicată, cât de dragul schimbării. Oamenii superficiali vor face lucrul acesta pentru că se plictisesc, însă nu toți sunt așa.
Astăzi descoperim că participăm la un plan interesant, la o schimbare socială interesantă care ne ajută să ne raportăm la noi standarde de viață. Chiar dacă în momentul acesta schimbările sunt mici și ideea de standard de viață pare supradimensionată, în timp, adică până când prima jumătate a anului se va încheia vom vedea cât de ușor este să ducem pe mai departe toate aceste impulsuri.
Prin urmare, 5 ianuarie ne face mai atenți, mai puternici mai responsabili cu patrimoniul pe care îl avem pentru a nu pierde, considerând că este mult mai bine să îl ținem în cușcă decât să lăsăm liber. Astăzi descoperim că sufletul este o pasăre liberă și cu cât zboară mai sus cu atât cântecul ei se apropie mai mult de cel al ciocârliei.
În egală măsură, această conjuncție Mercur-Pluton ne vorbește despre putere, însă nu despre cea socială, nu despre puterea banului sau despre puterea pe care o are cel care deține un patrimoniu, ci despre puterea gândului. Gândirea este cea care devine adevărata forță a zilei de 5 ianuarie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza frica indiferent cum este ea argumentată. Fricile acestei zile ne distrug încrederea și speranța că putem să facem mai multe pentru binele nostru și pentru binele celor pe care îi iubim foarte mult.

Disconfort. Evoluția este pusă la îndoială. Cercetările spirituale trec printr-o criză. Vorbele de altădată nu își găsesc echivalentul în realitate. Tensiunile mici produc efecte sociale negative mari. Ne uităm înapoi cu mânie. Surprindere. Avem nevoie de oameni noi care să ne reprezinte. Fragmentele sunt mai importante decât întregul. Valul de tristețe este produs de frustrările personale, dar întreținut de neajunsurile sociale.

În dimineața acestei zile Neptun va definitiva careul cu Axa Dragonului care ne-a creat destul de multe probleme în ultima perioadă tocmai pentru că deplasarea lentă a lui Neptun, dar și relativ lentă a Axei Dragonului a făcut ca acest aspect să aibă o coloratură aparte în ultima perioadă. În plus, în această zi se împlinește și faza de Ultimul pătrar, ceea ce înseamnă că tensiunile acestea se reconfirmă. Astăzi credem că avem puterea de a gândi în perspectivă, însă nu facem decât să utilizăm anumite informații sau valori dramatice în mare parte pe care le-am acumulat în ultima lună și care sunt specifice finalului de an 2020. Astăzi ne gândim că vorbele ne salvează, că atitudinea ne scoate din anumite încurcături, că suntem persoane mature, că avem soluții pentru că avem experiențe.
Cei mai mulți se vor înșela pentru că ei rămân în continuare captivi pe tensiunile care au făcut celebru finalul anului anterior. Cei victorioși sunt oamenii care au avut grijă ca în furtuna finalului de an 2020 să-și ținut aproape prieteni, oameni dragi indiferent cât de mult au greșit, indiferent cât de complicată a fost situația socială. Careul lui Neptun cu Axa Dragonului ne vorbește despre ecoul problemelor sociale asupra forului interior, asupra sufletului, asupra conștiinței personale.
Astăzi gândim mult, trăim intens însă faptele nu ne ajută pe măsura așteptărilor. Putem însă să apelăm la un artificiu de calcul, la o metodă care a fost de multe ori invocată în analizele pe care le facem aici: starea de martor. Sunt puțini oameni care pot produce modificări în conștiința de grup, dar până și aceștia au nevoie de susținere, de prieteni, de oameni care să creadă în mesajul lor sau în ei.
Cei mai mulți trăiesc drama socială ca fiind una de o realitate care nu poate fi combătută. În plus, momentul acesta primește din partea planetei Marte mesaje confuze. Ceea ce nu a fost înțeles în ultimele două luni se adaugă acum și se transformă într-un produs personal care îi îndeamnă pe oameni să se revolte. Nu este cel mai bun moment pentru revoltă, nu este cel mai bun moment pentru a spune care sunt nemulțumirile personale, însă este un moment important în a le observa.
Prin urmare, 6 ianuarie ne aduce în fața unui disconfort care ne maturizează. Ceea ce se întâmpla acum este într-o perfectă consonanță cu a doua parte a devizei săptămâni, cea care ne îndreaptă către lumină, cea care ne spune că descoperirile strălucitoare ales acestei săptămâni sunt confortabile și practice. În plus, pe lângă ceea ce ne spune deviza săptămânii, ele sunt și de durată.
Nu trebuie să uităm că momentul acesta aduce o combinație de forțe astrale atât de delicate încât tensiunile mici, cu puțină neatenție, pot produce efecte sociale negative foarte mari. Aceste efecte negative ne vor ține captivi în furii periculoase, în gânduri ciudate care sunt legate mai mult de frustrare decât de revendicare.
Astăzi descoperim că putem, că înțelegem și că dacă rămânem echilibrați efectele pe care le producem vor fi complet diferite față de efectele la care am participat în ultimele două luni ale anului anterior. În a doua parte a zilei situațiile acestea ne vor fi puțin mai clare, adică vor fi înțelese mult mai ușor frustrările și nemulțumirile pe care le-am acumulat din teamă, grijă sau pentru că am fost expuși la anumiți factori social extrem de corozivi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cum am ajuns să trăim atât de intens aceste dureri, cum am ajuns la intensitatea acestor tensiuni. Dacă ceea ce descoperim ne face să fim mai tulburați, să ne oprim din acest exercițiu și să încercăm starea de martor. Dacă nu, putem explora această situație pentru a o transforma în autocunoaștere.

Se schimbă metoda de lucru. Devenim mai rezistenți prin duritate și refuz. Combinațiile ciudate ne duc spre o mai bună înțelegere a vieții, fără a ne rezolva propriile probleme. Respingem prea ușor calitățile celorlalți. Critică. Trecem ușor de la o extremă la cealaltă. Avem nevoie de siguranță. Căutăm susținere la oamenii care întotdeauna ne-au dovedit contrariul.

Mijlocul săptămânii ne aduce trecerea planetei Marte pe zodia Taur. Este un moment delicat, nu unul foarte fericit, pentru că pe această zodie Marte nu se simte foarte bine deoarece este exilul său nocturn. Ne vom lovi de acum încolo de o formă de duritate pe care, ca să rămânem în trăsătura specifică a acestei săptămâni, cu greu o vom putea povesti celorlalți. Beneficiem însă de un spirit practic foarte bun și vom deveni mai rezistenți la efort și mai puternici în confruntările care până acum ne-ar fi doborât foarte ușor. Rămânem în continuare cu o componentă afectivă evidentă, însă vom reuși mult mai ușor să respingem. Cei superficiali vor respinge calitățile celorlalți, însă oamenii cu adevărat remarcabili vor respinge doar ceea ce îi rănește pe ceilalți, doar ceea ce creează un conflict.
Marte va sta pe această zodie până pe 4 martie, iar asta înseamnă că va avea suficient de mult timp încât să ne învețe ce înseamnă susținere și dedicație, ce înseamnă să te consumi pentru un ideal, să fii puternic pentru că vrei să duci pe umeri ceva sau pe cineva, să fii curajos pentru că așa ți-ai propus. Partea negativă a acestei ipostaze astrale este dată de marele consum interior. Doar o ființă cu mari resurse și cu un nivel al conștiinței suficient de ridicat poate face față unui asemenea efort.
Distracția acestei zile vine din faptul că avem posibilitatea să descoperim oameni cu care gândim la fel, simțim la fel cum simt ei și avem cam același nivel de înțelegere pe momentele respective, pe ceea ce se consumă atunci. Ceea ce este important pentru noi, pentru că studiem astrologia și nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni, vine din faptul că anul acesta Marte nu va avea deplasare retrogradă. Această deplasare va veni începând cu 30 octombrie 2022 și se va sfârși pe 12 Ianuarie 2023. Această deplasare retrogradă va avea loc pe zodia Gemeni, semn zodiacal care este tranzitat acum de Capul Dragonului. Ne stabilim acum niște obiective pe care vom încerca să le ducem la bun sfârșit și care ne vor produce la momentul acela suficient de multe dezamăgiri. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală știu că dezamăgirile încep încă de pe acum pentru că traseul poate nu este ales corect sau poate nu ne-am ales corect persoanele cu care să colaborăm.
Doar cei care studiază fenomenul social vor înțelege că problemele au apărut de acum, de la începutul anului 2021. Acum traversăm această zonă astrală destul de delicată, marcată în mare parte de acest careu pe care Neptun îl face la Axa Dragonului. Toate celelalte elemente cu care ne jucăm acum sunt elemente particulare, piese de care nu prea ne vom mai aminti peste câțiva ani.
Atunci ne vom aminti doar că nu am fost suficient de atenți și că am acordat o prea mare importanță elementelor secundare, detaliilor. Așadar, viziunea de ansamblu, elementul cel mai greu de obținut în această săptămână, ține de această dramă personală pe care suntem invitați să o încadrăm corespunzător. Cu Marte pe zodia Taur drama personală capătă niște dimensiuni impresionante. Cel puternic se va opri și va înțelege că ființa umană are nevoie să învețe și lecția smereniei, nu doar cea a creativității sau a puterii.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune la încercare curiozitatea, abilitățile intelectuale și ne duce către o zonă ciudată a ființei unde întotdeauna am respins ceva. Oamenii mici, triști și aflați în suferință vor respinge calitățile celorlalți pentru că așa au făcut și până acum. Suferința i-a făcut să se întunece atât de mult încât să nu vadă că și ei pot avea aceleași calități. Acum le resping, le critică, le prezintă ca și cum sunt semne de boală, dovezi ale unor deviații sau le prezintă ca pe un probatoriu pentru tot ceea ce a fost rău în ultimele două luni.
Pentru că toată această dramă se desfășoară într-un plan secund, aceste persoane vor căuta susținerea sau înțelegerea la oamenii care întotdeauna au dovedit contrariul. A doua parte a zilei va fi apăsătoare, adică imediat ce Luna va trece pe zodia Scorpion și va avea de împlinit doar unghiuri negative. În cuvinte mai simple, lăsând la o parte contextul general despre care o să vorbim mult timp de-acum încolo, momentul acesta al zilei de 7 ianuarie va fi marcată de nevoia de siguranță.
Ceea ce pe vremuri se spunea prin “crede și nu cerceta” se transformă astăzi într-un fel de acuzație gratuită sau de sentință în cazul oamenilor superficiali sau ignoranți, dar și într-un îndemn către a ne depăși un obstacol personal, unul zgomotos și penibil, în cazul celor care lucrează cu energia sau care vor să își valorizeze propria existența.
Alegerile acestei zile nu sunt întâmplătoare, ele vin pe fondul unei conștientizări firave, delicate care a supraviețuit în mod miraculos în ultimele două luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că explorarea temerilor este o soluție. Duritatea, încrâncenarea, frustrarea sunt expresii ale fricii care ne oprește din evoluție.

p>

Succes prin prospectarea noului. Descoperim noi zone de interdicție. Libertatea se bazează mult pe corelații. Calitățile pot fi puse în aplicare doar dacă au fost clasificate. Pretindem susținere. Iertarea este vândută la colț de stradă. Pune mai mult accent pe informație decât pe stare. Cercetare compromisă de o ușoară agitație.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Scorpion și în noaptea de joi spre vineri va definitiva opoziția cu Luna neagră. Va fi un moment delicat pentru cei care au activitate nocturnă, însă unul bun pentru cei care își petrec această perioadă odihnindu-se. În mijlocul zilei Mercur va trece pe zodia Vărsător și la câteva ore distanță Venus va trece pe zodia Capricorn. Spre seară, Soarele va definitiva sextilul cu Neptun pe care îl formează încă din săptămâna anterioară. Momentul acesta este unul delicat pentru dimensiunea personală, mult mai delicată decât a fost ceea ce am parcurs în ziua de miercuri, 6 ianuarie. Astăzi vom crede că înțelegem mai multe despre oameni și despre faptele lor, însă nu facem decât să proiectăm asupra lor ceea ce am gândit până acum. Vom reuși în zilele următoare să explorăm cu mai multă atenție această dimensiune a vieții, însă în momentul de față suntem prea emoționali, prea siguri pe sine și prea mândri de ceea ce credem că deținem pentru ca toate aceste elemente să fie și practice. Elementul cel mai important al momentului este acela că atragem atenția asupra unei probleme. O persoană cu putere de decizie va răspunde repede la această avertizare, va fi atentă la etapele ce vor urma pe baza acestei recomandări și va porni chiar de acum o cercetare. Este posibil ca această cercetare să fie compromisă în perioada de retrogradare a planetei Mercur, cea cuprinsă între 30 ianuarie și 21 februarie. Din fericire, aceasta ține aproape trei săptămâni, deci nu prea mult. Mercur va părăsi zodia Vărsător pe 16 martie și, trecând pe zodia Pești, îi va îndemna pe acești oameni foarte ambițioși să se gândească dacă nu cumva au dat dovadă de exces de zel, dacă nu cumva au greșit depășind o anumită limită permisă de interacțiune, dacă nu cumva au invadat prea mult intimitățile celorlalți.
Venus va avea un tranzit relativ rapid, adică pe 1 februarie va trece pe zodia Vărsător și abia atunci vom scăpa de această obsesie a preciziei, a metodei, a lucrului făcut în mod impecabil atunci când este raportat la un standard. Venus pe zodia Capricorn excelează la capitolul șabloane și tocmai de aceea atunci când apare o asemenea combinație (Mercur pe Vărsător și Venus pe Capricorn) intervin și confuziile sociale.
Așadar, vorbim din perspectiva individuală a acestor direcții astrale de un fel de dedublare. Într-un fel se comportă o ființă atunci când este singură, cu propriile sale amintiri, cu propriile sale nostalgii sau cu obiectele pe care și le-a adunat în jur și care îi creează o anumită identitate, și alta este imaginea pe care dorește să o impună societății. Aceste elemente sunt complet diferite și vor crea până la sfârșitul lunii ianuarie o mare confuzie.
Seara acestei zile ne oferă și soluția cea mai bună. Apelul la sensibilitate și la intuiție reprezintă cel mai frumos cadou pe care îl primim din partea cerului. Prin sextilul Soare-Neptun reușim să trecem peste toate aceste elemente false care ne complică existența, peste tot ceea ce înseamnă cercetare falsă, peste toate aceste proiecții penibile amintindu-ne de bunătate. Va fi mai puțină densitate și mai multă precizie atunci când vorbim despre sine sau când dorim să transmitem sentimente.
Prin urmare, 8 ianuarie ne vorbește despre o formă de libertate la care ajungem în mod conștient. Dacă ne lăsăm în baza instinctului nu rezolvăm nimic. Simulăm iertarea, simulăm programul de lucru, simulăm tot ceea ce înseamnă responsabilitate sau respect față de un colaborator pentru că urmărim să menținem aparența socială și, în egală măsură, să avem parte și de o anumită satisfacție socială.
Cei care pot mai mult arată că sunt atenți la ceea ce s-a întâmplat până acum, nu că fac parte dintr-un scenariu fără să cunoască nimic despre ceea ce au de făcut sau despre ceea ce conține acest scenariu. Oamenii profunzi devin astăzi foarte sensibili și melancolici, dar într-un mod frumos. Ei înțeleg de ce au fost înșelați, mințiți și nu au reacții negative împotriva celor care au procedat în felul acesta. Ei înțeleg că atunci s-a întâmplat la fel cum se poate întâmpla și acum cu cei care ignoră adevărata cale, cea a sufletului. Astăzi suntem puternici pentru că alegem intensitatea emoției, alegem intensitatea a ceea ce urmărim să transmitem. Noaptea de joi spre vineri va fi tulburătoare, dar întotdeauna lumina risipește toate umbrele care ne chinuie atunci când primesc de undeva puterea de a face lucrul acesta. Lumina este astăzi puterea noastră.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că lumina spirituală nu este o întâmplare a Creației, ci un miracol al ei, esența prin care totul devine posibil. Vom fi fericiți când vom descoperi câte miracole avem în jur, cât de multe lucruri putem construi folosindu-ne de aceste miracole pe care le avem la dispoziție necondiționat.

Dureri povestite prea ușor. Preferăm ceea ce ne depărtează de soluții. Fugim de propriile probleme. Avem nevoie de o confirmare. Creativitatea înseamnă folosirea din scurt a unor reflexe. Ambițiile și dorințele sunt prea mari. Tensiunile interioare ne îndeamnă să ridicăm tonul.

În dimineața acestei zile Mercur și Marte vor definitiva careul care a fost activ de-a lungul acestei săptămâni și care a dat conjuncturilor, în aspectul lor personal, intim, o notă negativă. De asemenea, speranța că lucrurile se rezolvă dacă suntem atenți sau dacă acceptăm că în tot acest întuneric există o lumină pe care suntem invitați să o descoperim, vine din trigonul Venus-Marte care, de asemenea, a fost și el activ toată săptămâna. Chiar dacă acest careu dintre Venus și Marte îi face pe unii oameni să spună lucruri pe care după aceea le vor regreta, chiar dacă atitudinea va susține expresia dura și tăioasă, ziua este una frumoasă, încărcată de experiențe plăcute. Lucrul acesta se va întâmpla în mod special după ce Luna va trece pe zodia Săgetător, adică în a doua parte a zilei, când vom deveni mai creativi și ne va face plăcere să ne lăsăm antrenați de ceea ce știm să facem mai bine pentru a duce mai departe această preocupare, pentru a fi mai eficienți prin calitățile pe care le avem.
În partea sa cea mai bună ziua ne oferă încrederea de a spune adevărul, chiar dacă el este tăios, neplăcut sau obraznic. Este indicat să avem puțină măsura în a spune un astfel de adevăr pentru că această relație negativă dintre Mercur și Marte este și un fel de pedeapsă pe care vom dori să o aplicăm celor pe care îi considerăm vinovați de ceva. Procedând în felul acesta arătăm că fugim de propriile probleme, nu rămânem atenți și înțelepți așa cum am fost în această săptămână până acum.
Ca să depășim acest obstacol vom face astăzi legăminte sau convenții, ne vom gândi că ambițiile și dorințele pe care le avem, dacă sunt prea mari, nu pot fi rezolvate decât prin asocieri, prin prietenii fie cu oameni pe care i-am avut tot timpul în preajmă și de care nu ne-am apropiat, fie cu persoane care ne-au promis ajutorul și pe care i-am refuzat pentru că eram într-o etapă întunecată a vieții.
Prin urmare, 9 ianuarie ne vorbește despre ceea ce ne doare foarte tare și dorim să ascundem, despre ceea ce este deja confirmat, dar noi dorim să reevaluăm în ideea că poate ne-a scăpat ceva. În mare parte, toată această dimensiune astrală face referire la trăirile interioare, la furtuna interioară pe care vom încerca astăzi să o echilibrăm.
O parte a echilibrului va veni astăzi, însă o altă parte va veni în ultima zi a acestei săptămâni, mâine, iar alta în săptămânile următoare. Avem nevoie să fim suficient de atenți încât până la sfârșitul lunii ianuarie să nu rămânem în conștiința celorlalți prin sfidare sau aroganță, prin preamărire de sine, prin laudă de sine. Mercur pe zodia Vărsător are de oferit calități absolut remarcabile. Această sfidare prin preamărire de sine este un mare defect al său.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza doar pe reflexe. Dacă toți ar face lucrul acesta dimensiunea socială ar fi marcată de un mare haos. Oamenii au nevoie de judecată atunci când acționează, iar judecata înseamnă a se baza pe conexiuni între informații, persoane, situații, emoții sau episoade istorice ce au legătură cu momentul pe care persoana respectivă îl traversează.

Convertire. Mici fisuri în comunicare sunt speculații foarte ușor. Este nevoie de un echilibru relațiilor la care să ajungem fără a acuza sau învinui gratuit. Suntem tentați de o viață luxoasă. Căutăm circumstanțe atenuante doar persoanelor de la care urmărim să obținem anumite avantaje. Ușoară nervozitate. Elementele particulare de temperament ne duc spre soluții minunate.

Ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre lucruri foarte simple pe care le vom parcurge cu maximă responsabilitate și, în egală măsură, cu detașare. Conjuncția lui Mercur cu Saturn arată că suntem în fața unor întâmplări pe care le putem judeca la rece, le vom putea analiza fără să fim influențați de aceea structură emoțională care ne-a creat atât de multe probleme de-a lungul acestei săptămâni. Ceea ce putem să facem astăzi este să fim atenți la tipul de comunicare pe care suntem invitați să îl abordăm. Nu este pentru prima dată când trecem printr-o astfel de situație. Am văzut că mai sunt și alte conjuncturi astrale, dominate, desigur, de Saturn, care ne duc în această zonă. Acum, Luna, pentru că trece prin Coada Dragonului, face ca acest moment să fie unul delicat.
Rememorarea este elementul care definește structura astrală a zilei de 10 ianuarie pentru că există o anumită fisură în comunicare și din cauza acestor fisuri suntem tentați să re interpretăm, să speculăm, să acuzăm. De aici ne va veni și o ușoară nervozitate, dar și o neîncredere în observațiile pe care le-am făcut asupra contextului social sau asupra celor cu care interacționăm în această săptămână. Din această cauză, ultima zi a săptămânii poate fi considerată o zi de convertire. Această convertire înseamnă a renunța la ceva la care am aderat altădată, a arunca un obiect pe care l-am iubit, a refuza o interacțiune pe care ne-am dorit-o altădată, dar care, între timp, după multe încercări, nu mai este de actualitate.
Cei care rămân în această zonă personală, care reușesc să-și păstreze elementele particulare, să nu și le arunce ca și cum ar fi reziduuri, gunoaie sau obiecte pe care nu mai doresc să le șteargă de praf, vor putea ajunge la soluții minunate prin intermediul lor. Nu tot ceea ce este vechi este și învechit.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni închide cercul evenimentelor pe care l-am parcurs în acest interval. Am pornit de la depășirea unor situații negative pe care le-am considerat abilități, calități sau talente până la a ne echilibra suficient de mult încât să considerăm că lumina are și o latură practică, dar și una confortabilă, nu doar una ezoterică.
Astăzi avem putere prin ceea ce înțelegem din lucrurile simple, prin ceea ce ne amintim că ni s-a spus în săptămânile anterioare că nu putem face sau că nu vom obține, avem putere pentru că ne mobilizăm. Din nefericire pentru cei superficiali, mobilizarea zilei de 10 ianuarie nu va dura prea mult. Ea ține doar de conjuncția Mercur-Saturn care se va stinge relativ repede. Chiar și așa, echilibrul pe care îl obținem prin această concentrare va lăsa o amprentă de durată asupra ființei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa influențați de orice. Conjunctura astrală a acestei zile ne oferă posibilitatea de a avea o judecată sănătoasă, suficient de echilibrată încât să nu îmbrățișăm conceptele celorlalți care ne-ar schimba în mod fals înainte de a le vedea și de a le compara cu cele proprii.

23 thoughts on “4 – 10 ianuarie 2021

 1. Dana spune:

  La multi ani! Iti doresc tinerete fara batrinete .
  Multumesc frumos pentru tot Darul tau de ani si ani.
  Dana.

 2. Ana spune:

  Inca mă lupt cu vesnicele mele emotii cand intru in contact cu oamenii,chiar si in cele mai banale situatii.
  Le constientizez,uneori le pot controla,dar nu in totalitate,depun efort considerabil,imi tot repet ca nu imi folosesc la nimic,dar parcă ceva,undeva se blochează.
  Am observat ca si atunci când salut o persoană(indiferent daca e barbat sau femeie)am emotii sau un soi de blocaj.
  Toata aceasta sensibilitate este in contrast cu caracterul meu.
  Care este cauza?
  Unde gresesc?
  Cum sa fac?

  1. Nu te lupți cu dramele personale, ci cu dogmele. Ai învățat multe de la oameni care lucrează cu dogme, nu cu forme-gând. Fii liberă! Descoperă cum ești și pentru ce ești așa. Asta înseamnă ca în multe privințe să reiei firul de la începutul lui, dar nu te gândi că pierzi timpul care s-a scurs, ci îl câștigi pe cel pe care îl vei trăi de acum încolo.

   1. Ana spune:

    Chiar credeam ca sunt dramele mele.Acum am înțeles!De vreo 17 ani tot „invat” aceste dogme,eu cu Venus in casa I si Luna in gemeni in casa XI,de la un pesti cu ascendent in pesti cu Venus in capricorn in casa XI,si toată această noua familie in care am intrat.
    Am înțeles cum sunt eu știu exact ce si cum trebuie sa ma comport.
    Cred ca deja am inceput sa reiau unele lucruri de la inceput din moment ce in ultimele doua luni,observ imediat aceste dogme si nu ma mai las influențată de ele.
    In mod normal m -as distanța de oamenii care imi provoaca suferinta,dar fiind din familie nu pot.
    Când observ ceva si întreb de ce vorbeste asa(negativ si rautacios) la adresa oamenilor,pana si despre cei necunoscuti,mi se raspunde ca am inteles eu gresit,dar de multe ori tot el se enerveaza.
    Cum sa fac fata mai ușor in situatia mea,ce imi sugerati?

    1. Fiecare are problemele lui. Caută lumina. De acolo îţi vine cea mai bună hrană.

     1. Maria spune:

      M-a tulburat. Si am reactionat. Si pe 6 copilul meu s-a taiat la degetel.
      Dar as noapte am costientizat. E deja tarziu?

     2. Aceste intamplari sunt semne care-ti spun ca te pedepsesti, nu sunt momente de neatentie.

 3. DOINA spune:

  La multi ani frumosi, dle Coser ! Sa fiti sanatos si sa aveti putere de munca. Recent am recitit postarile de la sfarsitul anului 2019. Cat adevar contin (privatiuni morale, minciuni care ne destabilizeaza interior si care tin de ignoranta etc). Dumenzeu sa fie cu toti !

 4. adina spune:

  Gheorghita, am scris aici zilele trecute ca intentionez sa tin un post negru si mi-ai dat unele indicatii despre cum trebuie procedat, pentru care iti multumesc; printre altele, mi-ai zis ca trebuie sa urmaresc guvernatorul temei si aspectele unora dintre planete. Imi spui, te rog, cum stabilesc momentul de inceput al hartii? Daca, de exemplu, incep din 6 ianuarie, ridic o harta pentru ora 00.00? Si cum stabilesc guvernatorul temei? Si care casa din harta e potrivita pentru inceperea unui post/diete? multumesc mult.

  1. 1. Daca vrei sa tii de-a lungul vietii un anumit tip de post, pornesti de la tema natala, cu indicatii pe care ti le-am spus in comentariu anterior.
   2. Daca vrei un post conjunctural, adica sa rezolvi o problema sociala curenta, una de sanatate care nu a persistat ani de zile alegi revolutia solara a anului respectiv si urmaresti casele (II – acumulare, revitalizare, VIII – dezintoxicare punctuala, VI – purificare generala, XII – eliberare de programe toxice s.a.m.d.), guvernatorul ascendetului si aspectele pe care le face cu guvernatorul casei care este pe specificul tipului de post ales. Cand intre cele doua se afla un aspect bun, incepi postul.
   3. Daca ai nevoie sa fii ghidata pentru ca nu cunosti toate datele complicatiilor pe care doresti sa le rezolvi prin post ridici o tema orara. Umaresti ca ascendetul momentului sa nu fie nici in primele 3 si nici in ultimele 3 grade ale zodiei in momentul ridicarii temei si citesti care este contextul in care vrei sa faci purificare urmarind unghiul dintre guvernatorul temeie si cel al casei specifice postului, dar si care este solutia la care vei ajunge urmarind (1) relatia dintre guvernatorul temei cu guvernatorul casei X si (2) ce aspecte face Luna cand iese din zodia in care se afla cand ai ridicat tema.
   Asadar, nu ridici tema la ora 0:00 pentru ca nu-ti foloseste. Ai nevoie de informatii personalizate.
   Daca nu te descurci, ridica o tema orara, scrie-mi aici intrebarea, datele temei si ce ai inteles din tema si daca este ceva de completat iti spun.

   1. Adina spune:

    Iti multumesc din suflet.

 5. Maria spune:

  Lilith e conjuncta cu Chiron natal in 8 de ieri, deci e clar. Am inteles. Multumesc.

   1. Maria spune:

    Ooof… Saturn Jupiter acum conjuncte cu Junona si Lucifer in C5 careu la ele?

    1. Planetele cu deplasare lent aduc o anume continuitate sau permanentizare unor actiuni determinate de planetele cu actiune rapida. Ele vin sa explice contextul in care acelasi efect poate fi regasit la mai multi indivizi, insa pentru fiecare sa fie cate o alta cauza. Urmareste Marte (in tranzit), aspectele pe care le face Luna (in tranzit) si care este relatia guvenatorului casei a XII-a (care se ocupa de consecintele ample, ascunse, karmice sau de faptul ca il consideri vinovat de ceva) aflat acum in tranzit cu casa a XII-a. Vei obtine mai multe informatii citind tema in felul acesta.

     1. Maria spune:

      Wooooow…juraminte…

     2. Maria spune:

      O oscilatie intre mandrie si rusine.

 6. Maria spune:

  Va las data, [hidden text]

  1. Conjunctia lui Uranus cu Marte, aflată acum peste Chironul natal, este semnul ca interpretezi gresit anumite semne sau le interpretezi doar prin componenta dinamică sau dură a acestei conjuncturi. Ai nevoie de concret, insa acest concret este usor deformat de un deficit de autoritate ce vine din casa a V-a. Nu lua asupra ta ceea ce nu este cazul să duci. Neptun pe casa IV nu-ţi permite să ajungi uşor la o informaţie reală. Ceea ce vezi ţine şi de o încercare personală pe luciditate, pe toleranţă şi acceptare. Este greu ceea ce trăieşti în această perioadă, dar nu este rău. Devine periculos dacă-ţi piezi luciditatea. A-ţi menţine luciditatea înseamnă a le lăsa altora povara. Să şi-o ducă singuri. Bunătatea pe care o ai nativ este tulburată doar de ambiţia de a-i modifica pe ceilalţi. Neputând să obţii ce-ţi propui ajungi la o mare frustrare. Această frustrare nu are voie să-ţi spună despre tine cum eşti. Pe tema natală ai multe tensiuni, însă doar pentru că ţi-ai propus să trăieşti două vieţi într-una. Nu confunda efortul cu duritatea. Alege să fii o autoritate prin observaţie şi împărtăşeşte celorlalţi cu măsură. Aşa, îţi vei conserva liniştea de care ai atât de multă nevoie.

   1. Maria spune:

    Nu am cuvinte sa va multumesc… 🙏

 7. Maria spune:

  Mda… o nebuloasa neptuniana, de Pesti si casa a XII-a, in care cred ca am derulat o experienta mistica si de eliberare pe care evident ma chinui degeaba sa o explic omeneste. Iertati-ma va rog pentru zapaceala, dar e coplesitor sa chiar experimentezi asa ceva. Credeam ca am luat-o razna.
  Sper sa o integrez cat mai bine si sa revin si la eficienta mea practica.
  Abia acum simt cuvintele libera si solitudine. Multumesc si iertati-ma va rog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.