11 – 17 ianuarie 2021

11 – 17 ianuarie 2021 este săptămâna preaplinului, a speranței de a schimba prea repede ceva și a dinamitei pe care o găsim în portofel, dar o vom folosi mai târziu. În această săptămână vom descoperi care este calitatea curajului personal. Intervalul acesta conține multe unghiuri, așa cum nu am mai avut de ceva timp, unele dintre ele ca o formă de revoltă împotriva unor reguli, iar altele ca un îndemn la revenirea la normalitate. Nu este nimic anormal sau confuz în combinarea celor două direcții. În timp ce una ne motivează să mergem mai departe, cealaltă ne menține în echilibru. Ceea ce putem face în această săptămână nu ar trebui să fie judecat după intensitatea schimbării, după rapiditatea cu care produce o modificare în viața personală sau în relațiile pe care le vom parcurge într-un mod straniu sau conflictual acum. Adevărata ei valoare ne va veni spre sfârșitul săptămânii când lucrurile se vor liniști, când Uranus își va reveni la mersul direct după câteva luni de retrogradare, când tensiunile de la începutul săptămânii se vor stinge sau vor trece într-un alt plan de acțiune, într-o altă zonă.
Dacă, încă de la începutul săptămânii, ne pierdem claritatea în gândire, dacă nu mai rămânem cu mintea limpede atunci ceea ce am trăit până acum va fi un fel de conținut supradimensionat care nu acceptă alte experiențe și atunci pentru a ne echilibra vom dori să facem repede schimbări, ne vom precipita, ne vom lăsa în voia unei agitații sociale periculoase.
Dacă referitor la acest moment de suprasaturație nu este nevoie de explicații suplimentare pentru că ne-am mai întâlnit cu el în a doua parte a anului anterior, de asemenea și referitor la speranța de a schimba foarte repede ceva, ultima parte a devizei săptămânii are un mesaj straniu. Vom descoperi în această săptămână acea forță care poate fi folosită ca un element de creștere și dezvoltare, dar și ca unul care să ne ducă pe linia moartă, să ne scoată de pe traseul pe care suntem acum chiar dacă am lucrat intens și am făcut multe sacrificii. De aceea dinamitele pe care le descoperim acum ca resurse nu trebuie folosite în această săptămână, ci păstrate pentru alte perioade ale acestui an.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti că simplitatea este o virtute. Cel care se va rușina de simplitatea sa se va rușina și de simplitatea altuia. Dacă nu-și recunoaște și nu își apreciază propria simplitate nu o va aprecia nici pe a celuilalt. Lumea aceasta obositoare și tristă, fără simplitate, ar fi definitiv pierdută.

Aventură. Aspectul favorabil al unei colaborări este evidențiat. Reducem violența prin acțiuni simple. Încercăm să temperăm o ușoară neliniște. Patimile sunt diminuate cu ajutorul celor cu care interacționăm. Severitate ținute sub control. Putem mai mult. Viața simplă ni se pare plictisitoare. Ceea ce este complicat duce la răscoală.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Săgetător și va trece pe Capricorn. Seara de 11 ianuarie devine una furtunoasă, marcată de un interes straniu sau de o motivație pentru care ar trebui să mai așteptăm puțin. Din nefericire, ne vin din trecut multe reminiscențe care ne duc spre aventuri, spre a face ceva neobișnuit. Vom fi deschiși către comunicare, către a transmite un mesaj, dar, în egală măsură, vom fi interesați ca acest mesaj să fie perceput prin caracterul său original. Dacă nu suntem apreciați pentru că suntem originali deja nu ne mai interesează. Ne întoarcem către alte activități, renunțăm la multe din cele care ar fi putut să ne ofere mai multă satisfacție.
Vom fi animați în această prima zi a săptămânii de nevoia de a face mai mult pe motiv că putem, înțelegem sau merităm. Nu este prima dată când trecem prin situații de genul acesta, însă acum episoadele devin foarte concentrate prin acest caracter neobișnuit. Conjuncția planetelor Saturn, Mercur și Jupiter de pe zodia Vărsător ne oferă șansa de a schimba lucrurile într-un timp scurt, însă doar îndeplinind o anumită condiție: aceea de a fi puternici.
Puterea zilei de 11 ianuarie este, din nefericire, și puțin înșelătoare pentru că înclină mai mult către expresivitate, către conversație, către abstract și mai puțin către ceea ce avem nevoie în momentul de față, adică o confirmare, o susținere reală.
Dacă reușim să înțelegem că viața simplă nu este plictisitoare, și din această vibrație energică ne vine adevărata putere, ne vom regăsi liniștea și vom folosi toată această putere de concentrare, de atenție ca pe un element de disciplină care să ne ducă dincolo de probleme. Altfel, devenim mai agitați, mai nemulțumiți sau mai încrâncenați.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre efortul susținut pe care suntem invitați să-l facem în a descoperi simplitatea. Tot ceea ce facem astăzi, dar în special în a doua parte a zilei, este animat de o anumită liniște. Un om atent și înțelept va vedea că patimile momentului sunt de scurtă durată și că dacă ne vom trezi și în zilele următoare cu aceleași gânduri atunci doar noi suntem de vină.
Ceea ce gândim acum poate deveni un element de mare perspectivă prin care vom putea cu adevărat să schimbăm ceva important din viața proprie, fără a distruge ceva, fără a expune un element personal unui factor coroziv sau otrăvitor. Această mare concentrare de elemente de pe zodia Vărsător poate fi, în egală măsură, atât un factor de creștere și dezvoltare, dar și unul de autodistrugere. Marte abia ai intrat pe zodia Taur și va construi, din aproape în aproape, o relație foarte frumoasă cu Venus de pe zodia Capricorn. Dacă oprim agitația minții descoperim că elementele personale nu sunt subiective, ci acumulări, achiziții sau experiențe foarte prețioase.
Din fericire, toată această schemă care debutează cu 11 ianuarie aduce o fisură într-un element toxic, periculos sau dizgrațios, ceea ce poate reprezenta un mare avantaj pentru toată lumea. Nu trebuie să uităm că totul este foarte concentrat și această concentrare poate fi, dacă nu suntem atenți, caustică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne revolta doar pentru că ni se pare că avem mai multă putere. Puterea ne vine din experiențele pe care le-am parcurs, din achizițiile pe care le-am acumulat, din ceea ce am învățat, de cele mai multe ori, în condiții drastice. Să nu ne batem joc de aceste valori!

Tensiuni gratuite. Ceea ce este simplu devine disproporționat. Reacționăm ciudat la intenții simple. Ne poziționăm împotriva celor care au făcut până acum doar fapte bune. Ne temem de o conspirație. Planurile de viitor trec printr-o ușoară criză. Încercările nu mai sunt legate de minciuni, ci de cum înțelegem faptele celorlalți. Păcăleala nu vine de la alții, ci de la noi înșine.

În seara acestei zile Mercur va definitiva careul cu Uranus care a fost activ și în săptămâna anterioară și care a adus multă tensiune, multe probleme pe care la momentul respectiv nu am fost capabili să le rezolvăm. Acum ele vin spre noi sub forma unor tensiuni gratuite, iar pentru a le rezolva vom apela la un procedeu pe care îl cunoaștem foarte bine: ne întoarcem către simplitate. Suntem acum tentați să-i judecăm pe oameni după revoltele mai vechi, după ușurința cu care și-au criticat prietenii, apropiații sau persoanele cu care au interacționat la un moment dat. Ceea ce este cel mai important de știut și nu ar trebui uitat este dat de faptul că păcăleală de acum nu vine de la alții, ci doar de la noi înșine.
Acolo unde lucrul acesta este înțeles foarte bine, reușim să trecem ușor peste probleme, să gândim corect planurile de viitor, să facem fapte bune și să nu ne fie rușine cu ele. Aceste activități devin tonice și ne oferă atât capacitatea de a ne descoperi acea voință disciplinată, dar și de a descoperi o nouă sursă de vindecare.
Știm, de fiecare dată când Mercur se află într-o relație negativă cu octava superioară, Uranus, oamenii sunt nemulțumiți, se ceartă ușor, își amintesc doar ceea ce reproșează, nu și ceea ce încurajează. Din fericire, Luna pe zodia Capricorn aduce o notă de stabilitate acestui moment făcând trimitere la ceea ce ne ajută să ne concentrăm pe calea cea bună, nu pe conflict și doar prin această concentrare să devenim mai atenți.
Prin urmare, 12 ianuarie ne învață să fim atenți la limbaj, să nu ne poziționăm în mod gratuit împotriva unor oameni care au față de noi acum cele mai bune intenții, chiar dacă altădată nu s-a întâmplat așa ceva. Este indicat să renunțăm astăzi la gândul că există opinii care ne pot leza, poate chiar o conspirație căreia nu-i mai putem face față pentru că nu știm cum sau am obosit.
În aceste vremuri complicate învățăm mai multe despre corectitudine, atenție și sacrificiu. Vom auzi azi multe minciuni, unele dintre ele foarte atent elaborate, foarte frumos construite și credibile. Multe dintre acestea sunt doar învelișul unor intenții mai puțin corecte peste care ar fi bine să trecem cu seninătate. Puterea nu înseamnă aroganță sau alimentarea unor tensiuni care să slăbească rezistența celorlalți, ci acea energie luminoasă care nu sfidează și nu obosește niciodată în a susține intențiile bune ale celorlalți. Procedând așa, nu devenim mai buni pentru că uităm faptele rele ale apropiaților sau pentru că ne-a lovit prostia, ci dimpotrivă, pentru că devenim mai atenți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că a ști să aștepți este o calitate. Omul care așteaptă este puternic prin tot ceea ce folosește în acest proces.

Revendicare absurdă. Ne gândim mai mult la avantaje materiale decât la bunuri, relații sau prietenii. Ne temem de o mare schimbare. Valorile personale trec printr-o criză dureroasă. Ceea ce este neplăcut devine cuprinzător. Ne temem că vom fi parte dintr-un experiment violent. Accesele de furie sunt acceptate mult mai ușor. Atitudini tulburătoare ne întorc de pe un drum bun.

13 ianuarie este una dintre cele mai delicate zile ale acestei săptămâni pentru că ne aduce împlinirea faza de Lună nouă, cea care are pe fundal câteva unghiuri încordate, unele care țin de capacitatea de adaptare, altele de evoluția spirituală, dar sunt și câteva care fac trimitere la aspectele concrete ale vieții sociale, pe care ar fi indicat să le abordăm cu maximă înțelepciune. Sunt câteva elemente interesante care ne duc astăzi spre revendicare, însă ar trebui să ținem cont că această revendicare este dependentă de ajutoare, de recomandări sau de susțineri din subtil care nu sunt întotdeauna cele mai bune sau cele mai indicate. Luna nouă de acum face noaptea de marți spre miercuri destul de delicată. Desigur, nu va fi dedicată într-un sens bun, ci într-un sens negativ pentru că scoate la lumină ceea ce am crezut că se poate rezolva de la sine, adică anumite mustrări de conștiință, frustrări sau speranțe deșarte ori unele care nu mai vor putea fi împlinite vreodată. De aici înțelegem că se ridică nivelul pretențiilor și foarte ușor ne vom pierde răbdarea sau ne vom stabili obiective pe termen lung încărcare de resentiment, marcate de o tulburare nouă.
Ceea ce ni se întâmplă astăzi ne alimentează o grijă sau chiar teama că facem parte dintr-un experiment, că suntem supuși unor încercări pentru care nu suntem pregătiți. Toate aceste elemente complicate vor fi încărcate de dramatism doar pentru cel în cauză. Atunci când va interacționa cu o persoană care vorbește frumos, chiar dacă o face doar de complezență, care nu se tulbură de atitudinea celorlalți, starea sufletească a celui în cauză se schimbă și ea.
De aici înțelegem că momentul acesta de explozie este ușor tolerat de oamenii care au un antrenament special în sensul acesta, care nu se lasă influențați de bârfe sau alte atitudini negative. Binele acestei zile este atins cu sacrificiu și cel mai frumos lucru pe care am putea să-l facem este să-i lăsăm pe ceilalți să-și vadă de crizele lor.
Prin urmare, 13 ianuarie ne pune la încercare răbdarea. De această dată răbdarea este cu bătaie lungă, pentru că faptele de acum vor fi abordate ca atitudine, dar și printr-un fel de suită de evenimente, în următoarele patru săptămâni.
Temerile de acum se transformă în confirmări, iar puterea de a rezista și de a privi dincolo de orizont se transformă în următoarele patru săptămâni într-un fel de virtute. Astăzi avem capacitatea de a fi atenți, puternici și concentrați, putem vorbi frumos, dar la cel mai mic pocnit din degete starea se schimbă și ne tulburăm.
Această agitație nu este una simplă pentru că ea se va răspândi, prin intermediul Lunii noi, asupra următoarelor patru săptămâni. Suntem invitați să avem răbdare, iar dacă aceasta nu vine de la sine să ne impunem să trecem peste micile animozități pentru că a le amplifica acum sau a le valida înseamnă a le înmulții. A înmulții problemele acestei zile înseamnă a ne pregăti o lună foarte complicată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi să fim cuprinzători, ci buni. Cel care dovedește astăzi, în această furtună, că poate fi un om bun, chiar este.

Patimi care nu au înțeles. Ajungem la sfârșitul unui traseu. Devenim puternici prin mișcări lente. Atitudinile bruște, rapide, dure sunt semnul unei revolte pe care o pornim acum și pe care o vom menține un an de zile. Ridicolul este folosit în mod matematic. O particularitate strălucește mai mult decât ne-am așteptat. Semnele unei protecții apar încă de pe acum. Cei buni cresc prin faptele pe care le-au făcut și le-au protejat. Cei răi își construiesc încă de pe acum propria închisoare.

În mijlocul acestei zile Uranus își va reveni la mersul direct după o lungă retrogradare. Ziua are însă și alte evenimente astrale care nu le întrec pe cele din ziua anterioară. Ceea ce ni se întâmplă acum este un fel de revenire la o normalitate pe care am uitat-o. Astăzi suntem în fața unor patimi care nu au înțeles, dar care pot fi temperate prin atenție. Nu știm dacă ceea ce vrem să schimbăm este bun, dacă particularitatea cu care momentul de față ne tentează este ceea ce ne-am dorit sau reprezintă o realizare socială. Știm însă că și această zi, la fel ca și celelalte trei ale acestei săptămâni pe care le-am parcurs până în momentul acesta, ne îndeamnă să fim atenți la bunătate pentru că altfel pierdem din vedere speranța că idealurile ambițioase pot fi atinse. Mijlocul săptămânii vine, așadar, cu o confirmare stranie. Aceste elemente concentrate despre care vorbeam la începutul săptămânii primesc acum și o susținere din partea Lunii. Luna a intrat pe zodia Vărsător din seara zilei anterioare, iar de-a lungul acestei zile va trece prin conjuncții cu cele trei astre care sunt deja pe zodia Vărsător. Asta înseamnă experiențe succesive, atitudini complexe, dar și o solicitare pe adaptare.
Nu este ușor să trecem în timpul nopții prin conjuncția Lunii cu Saturn, dimineață prin conjuncția Lunii cu Jupiter, iar în mijlocul zilei prin conjuncția Lunii cu Mercur, în situația în care toată această aglomerare de planete primește tensiuni majore din partea elementelor astrale care se află pe primul segment al zodiei Taur. Ceea ce ne este necesar nu am primit încă, este la alții, nu a fost încă evaluat sau poate fi însușit de alte persoane care au o mai bună viteză de lucru.
Astfel, vorbim despre o luciditate care ne îndeamnă să trecem dincolo de aparențe, să vedem dacă lucrurile pe care le-am acumulat ne sunt utile sau dacă relațiile în care suntem implicați nu cumva ne fac mai mult rău decât am crezut. Din fericire, există un factor de echilibru în toată această construcție și el vine atât din relația bună pe care Venus de pe Capricorn o realizează cu planetele de pe Taur, dar și din conjuncția Soarelui cu Pluton de pe Capricorn. Nu este abstract ceea ce vom experimenta pe 14 ianuarie pentru că multe au această presiune emoțională care se reglează simplu, prin selecție, prin renunțarea la atitudinile schimbătoare, dar prin menținerea curajului. Adică rezultatul vine după ce vedem și înțelegem, nu pentru că un tăvălug al schimbării se rostogolește de la sine.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne învață să fim buni cu măsură, atenți atât cât să aflăm ceea ce ni se împărtășește, nu să pretindem să ni se spună ceea ce nu trebuie să auzim. Ceea ce parcurgem pe 14 ianuarie ne schimbă viteza de lucru, ne face mișcările mai lente ceea ce înseamnă că vom obosi mai puțin, adică ni se va părea că vom fi mai puternici făcând același lucru fără să ne plictisim. Asta înseamnă că o parte din faptele pe care le-am făcut până acum și care ne-au definit în mare măsură ne duc spre o formă de protecție de care ne vom bucura mult timp de acum încolo. Desigur, este nevoie să respectăm și condiția zile anterioare, cea impusă de gândurile bune pe care trebuie să le avem pe Luna nouă. Altfel, ridicăm pereți frumoși, etaje impresionante fără să avem o fundație solidă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că lăcomia este mai devreme sau mai târziu pedepsită. Ea nu este pedepsită de un contabil care stă deasupra noastră și calculează totul, ci noi înșine ne pedepsim atunci când constatăm că de fapt lăcomia nu este decât o hrană mucegăită la care nu dorim să renunțăm.

p>

Avem nevoie de protecție. Căutăm sprijinul persoanelor care au fost până acum foarte serviabile. Ceea ce este frumos atragem. Dominarea este o tendință ciudată. Planurile de viitor se schimbă, dar ele nu sunt de durată. Căutăm un nou mijloc de a ne exprima. Ceea ce este rigid va fi ignorat. Autoevaluare.

În noaptea de joi spre vineri Luna va definitiva trigonul cu Capul Dragonului, iar acesta va fi singurul aspect al zilei. În noaptea de vineri spre sâmbătă ea va părăsi zodia Vărsător și va intra pe zodia Pești unde va avea de împlinit câteva unghiuri interesante despre care vom vorbi în observațiile inserate zilei următoare.15 ianuarie este ziua în care ne pierdem bucuroși concentrarea, ne schimbăm ritmul de lucru, când nu mai dorim să fim atât de atenți la ceea ce îi tulbură pe ceilalți sau la anumite recomandări, cele care sunt inserate de mult timp într-un fel de ghid de bune practici. Pierderea concentrării nu este periculoasă astăzi, dar poate avea anumite consecințe dacă ea este scăpată de sub control.
Ceea ce alegem să nu facem astăzi, dacă mâine se va transforma într-o decizie de durată, într-o hotărâre la care să nu mai renunțăm mult timp, atunci momentul de față este unul prost, care ne afectează sensibilitatea și, deopotrivă, ne duce către zone întunecate ale firii.
Nu ar fi o problemă dacă anumite planuri de viitor se modifică puțin. Nu ar fi o problemă nici dacă s-ar schimba în mod radical, însă nu trebuie să uităm că toate aceste fluctuații pe care le parcurgem acum pot fi escaladate foarte ușor, adică din ceva foarte simplu, fără să ne așteptăm, se poate ajunge la o veritabilă explozie.
Cu toate că această întoarcere către liniște sau către pasivitate poate fi privită și ca un moment de respiro, nu trebuie să uităm că ziua de 15 ianuarie primește interferențe din partea celorlalte conjuncturi astrale care au făcut zilele acestei săptămâni celebre. Așadar, e bine că ne liniștim, dar liniștea aceasta nu trebuie folosită împotriva noastră sau împotriva propriului ideal.
Prin urmare, 15 ianuarie ne arată ce ascundem ca intenție, ca dorința de acțiune sau ca motivație. Unii se vor retrage pentru că această mutare este, de fapt, o detentă în fața unui atac iminent. Ei vor să iasă din rutina, din activitățile pe care le realizau în mod mecanic, dar nu realizează că este nevoie de un gram de înțelepciune pentru a ieși din această schemă.
Materia întotdeauna își va cere dreptul său asupra a ceea ce a întreținut și hrănit. Un om care s-a hrănit și din materie va trebui să-i respecte acesteia dreptul la a interveni asupra sa. Abia în momente de genul acesta va vedea dacă este mai puternic. Detașarea nu înseamnă indiferență, la fel cum desprinderea de aceste situații bolnăvicioase care vin din materie nu înseamnă abandon și descurajare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi momentul de retragere sau de liniște al acestei zile pentru autoevaluare.

Bunătatea vine din fapte mici. Rolul celui puternic este de a înțelege și de a explica înălțimile. Refulare. Ne deschidem către valori care sunt bazate pe dorință și pe pasiune. Patimile nu sunt analizate, ci trăite. Se caută o nouă formă de naturalețe. Religia ne atrage atenția. Valorile spirituale devin importante.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna va trece pe zodia Pești și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante care ne ajută să descoperim valori spirituale noi, să renunțăm la refulare, să căutăm ceea ce este frumos, dar să le punem în aplicare în mod simplu, cu naturalețe. Trigonul pe care Venus și Luna neagră îl definitivează în mijlocul acestei zile este o mare provocare. În alte situații acest unghi ar fi putut fi interpretat ca fiind o minciună construită frumos, însă acum seamănă cumva cu refularea. Scăpăm de anumite tensiuni pentru că avem nevoie ca liniștea să fie dusă mai departe, să ne echilibram pe o perioadă mai lungă de timp, nu doar pentru câteva ore sau pentru câteva zile.
Cei care nu vor putea să valorifice vibrația acestei zile sunt persoanele nefericite care au rămas blocate într-un flux negativ care le ține mintea ocupată cu întâmplări care nu mai sunt de actualitate și din care nu mai pot obține nimic. Acele întâmplări sunt eșecuri pe care ar trebui să și le ierte, să le lase în urmă și să se împace cu gândul că a se elibera de ele nu înseamnă un timp pierdut, ci un timp câștigat, cel care urmează să îl petreacă făcând de acum încolo ceea ce trebuie.
În tot acest joc frumos și interesant al descoperirii valorilor, dimensiunea spirituală va avea o greutate aparte. Formele-gând, ideile pe care le-am avut la începutul acestei săptămâni, dar și în săptămânile anterioare, ceea ce ni se părea ca fiind o greutate încărcată de durere, se transformă acum într-un țel interesant.
Este ceva nou ce vom experimenta acum prin care ceea ce nu s-a putut realiza în ultimele săptămâni se va împlini acum întru în chip miraculos. Planetele se grupează pe un sector de zodiac ce este delimitat de relația frumoasă pe care Venus o are cu planetele de pe zodia Taur. Această configurație astrală menține puterea de concentrare și aduce celui motivat și harnic toate elementele necesare pentru a reuși să-și învingă temerile, să descopere ce trebuie să facă pentru a deveni mai eficient fără demonstra nimic, fără a avea nevoie de elemente suplimentare. Prin ceea ce ni se întâmplă acum descoperim că ne putem hrăni foarte bine și sănătos cu tot ceea ce avem în cămară și că avem nevoie de tratament de suplimentare.
Prin urmare, 13 ianuarie ne deschide un nou orizont despre care cu greu vom reuși să povestim în așa fel încât de la un individ la altul să se găsească echivalentul potrivit. Fiecare își trăiește această experiență în felul său, însă pentru fiecare rezultatul este sublim, înălțător, magic. Nu este atât de important evenimentul în sine care se consumă astăzi, cât de important este ceea ce deschide el. Va fi atât de frumos încât ne vom gândi astăzi cât de simplu este să renunțăm la revendicare. Revendicarea nu ne folosește la nimic dacă nu dispunem de puterea de a obține și prin alte mijloace ceea ce așteptăm să ni se ofere prin revendicare.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală momentul acesta va avea o greutate aparte. Ei îi vor vedea pe cei din jurul lor că se deschid către dorințe sau către pasiuni intense, însă ei îți vor folosi puterea pe care o au pentru a renunța la ceea ce a însemnat până acum dorință, pasiune și, deopotrivă, probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți către ce ne deschidem sufletul. Rezultatul a ceea ce obținem va semăna mult cu rezultatele celor din jur, însă fiecare are propriul său parcurs. Dacă eșuăm în timpul desfășurării parcursului, ne va veni greu să recunoaștem că rezultatele proprii seamănă cu ale celorlalți și ni se va părea că viața, în ceea ce ne privește, este puțin nedreaptă.

Tensiune gestionată greu. Reacționăm ușor la obrăzniciile celorlalți. Ne amintim de lucruri triste. Un sens, o direcție, un traseu capătă acum un nou înțeles. Slabă capacitate de concentrare. Teamă de eșec. Viața simplă ne învață să apreciem ceea ce este bun și senin.

În mijlocul acestei zile Luna se va afla în careu cu Axa Dragonului ceea ce aduce suspiciuni, îndoieli, descurajări, dar și tensiuni, nemulțumiri, însă toate acestea pe fondul unei tristeți care ne-a mai rămas, chiar dacă ni s-au întâmplat multe lucruri frumoase de-a lungul acestei săptămâni. Astăzi ne vom da seama că avem o slabă capacitate de concentrare și ni se va părea că ziua seamănă cu cea de vineri, 15 ianuarie. Din fericire, sunt mari diferențe între cele două ecuații astrale, ceea ce arată că sensul pe care l-am gândit și l-am intenționat în ziua anterioară poate fi dus mai departe, că acu avem consistența pe care vineri nu am avut-o și care a fost adăugată din ecuația astrală a zilei de ieri. Pe inactivitatea zile de 15 ianuarie nu poate fi construit un ideal atât de mare și de frumos precum poate fi construit acum pe baza experienței zilei anterioare. Această mică diferență de nuanță face ca lucrurile frumoase să poată fi duse mai departe.
De teama unui eșec, dar și cu grija că nu am reușit să înțelegem și să valorificăm provocările acestei săptămâni, momentul ne va apăsa și, fără să ne dăm seama, vom da vina pe timp, pe oboseală, pe vreme. Chiar și așa, chiar dacă tensiunea este gestionată destul de greu, putem să înțelegem de ce unii din jurul nostru nu au reușit să valorifice corect și eficient situațiile frumoase pe care le-au parcurs de-a lungul acestei săptămâni.
Această zi are câte puțin din fiecare zi a săptămânii tocmai pentru că ne îndeamnă să apreciem viața simplă și să fim atenți la ceea ce este bun și senin.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este una de speranță. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că elementele explozive ale acestui interval își întind aripile și asupra acestui moment. Careul Lunii la Axa Dragonului vine cu o formă de respingere, de negare, de refuz care ar putea în cele mai fericite din cazuri să justifice doar slaba concentrare, nu și rătăcirea. Este adevărat, sunt anumite similitudini între ceea ce experimentăm acum, în ultima zi a săptămânii, și ceea ce am parcurs în ziua de vineri, 15 ianuarie, dar asta nu înseamnă că renunțăm la efort și la atenție. Săptămâna este suficient de complicată încât a renunța la efort și la concentrare să fie cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem.
De aceea, finalul săptămânii ne aduce conștientizarea unor situații neplăcute, unele dintre ele mici, altele mari, existențiale, care pot coexista cu bucuriile simple. Din combinațiile noi vom învăța că viața simplă ne ajută să apreciem bunătatea ca pe ceva de preț, nu ca pe un compromis sau pentru că așa am fost educați de cei care au dovedit că sunt mai puternici decât noi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne învinui dacă suntem calmi. Calmul acestei zile este acea forță personală care ne deschide un canal către ceva foarte frumos, din sufletul propriu sau din univers.

2 thoughts on “11 – 17 ianuarie 2021

  1. Cristina spune:

    Cred ca abia acum pot identifica fiara rănită de moarte si reînviata temporar: este aceeasi cu care ne am mai confruntat undeva in prima jumatate a secolului trecut.
    Vreau sa cred însă că am învățat ceva din acea experiență și ca nu mai putem fi o pradă la fel de usoara.

    1. Acesta este un proces de durată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.