18 – 24 ianuarie 2021

18 – 24 ianuarie 2021 este săptămâna despărțirilor periculoase care se vor dezvălui câte puțin în fiecare săptămână, a dispenselor pentru faptele bune și a descoperirii respectului față de sine. În acest interval se ridică standardele de interacțiune, însă planează asupra noastră și riscul ca un element minor, cel pe care noi îl interpretăm altfel, să producă prejudicii atât de puternice încât traseele existențiale ale celor care interacționează așa să se separe într-un mod periculos.
În egală măsură, este și săptămâna care evidențiază elementul superior cu care am lucrat până acum și despre care nu am avut o părere foarte clară. Elementele cu care lucrăm sunt puternice, schimbările ample în așa fel încât până și visarea se transformă într-un instrument de lucru absolut spectaculos care modifică viziunea și ne oferă stabilitate în a lucra cu noțiunile abstracte.
În toată această furtună învățăm să fim riguroși, condescendenți cu cei cu care interacționăm și în felul acesta să înțelegem cât de important este respectul față de sine. Acest respect este măsura pe care o arătăm atunci când interacționăm cu alte ființe, atunci când ne implicăm în mod insistent și cu ambiție pentru atingerea unui ideal social. În cuvinte mai simple, marea încercare a acestei săptămâni este pe autocontrol, nu doar în situațiile tensionate, ci și în cele care ni se par pline de roade minunate.
Elementele minore primesc atât de multă putere în această săptămână încât dacă uităm că măsura și discernământul sunt două forțe absolut esențiale pentru a ne menține echilibrul ajungem să rupem prietenii de durată, să trecem prin despărțiri periculoase care ne vor urmări ca o umbră tot anul. Durerea a ceea ce stricăm în această săptămână va fi foarte mare și tocmai de aceea efortul de a nu permite să se întâmple așa ceva nu poate fi mare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu pierde din vedere că respectul de sine nu înseamnă egoism, ci puterea de a deveni un exemplu echilibrat și simplu pentru cei care se tulbură chinuindu-i pe ceilalți pentru că ei înșiși nu se suportă.

Ne întâlnim cu un distrugător de valori. Avem acces la informații complicate. Suntem puternici pentru că ne amintim. Aspirațiile îndrăznețe ne pun în dificultate relațiile sincere de prietenie. Suntem încercați de minciunile celorlalți. Anumite intervenții folosesc mesaje care ne vin din inconștient.

În noaptea de duminică spre luni se va definitiva careul Jupiter-Uranus. Acesta este singurul care se împlinește în acest ciclu al progresului pe faza sa descendentă. Următoarea etapă a acestui ciclu se va consuma pe 18 februarie 2022 când se va împlini un sextil între cele două planete. Acum vorbim de o formă stranie care vine spre noi pentru a distruge valori în care am crezut. Acestea nu se distrug ca urmare a unor intervenții exterioare, ci pentru că am început să fim suspicioși, să ne îndoim, să nu mai credem în ajutorul de altădată. Contextul astral care susține această ipostază se bazează mult pe faptul că în cea mai mare parte din zi Luna se va afla pe zodia Berbec. Când cele două planete își definitivează careul, Luna se află pe zodia Pești, de aici și marea confuzie care ne motivează acțiunile agresive împotriva minciunilor, a adevărurilor incomplete, a acțiunilor pervertite.
Este ceva timp de când tot vorbim de schimbări pe care suntem invitați să le facem într-un timp foarte scurt, iar acum ne aflăm în fața unei provocări care ține tot de acest registru al schimbărilor. Din fericire, suntem lucizi, atenți la detalii și suficient de interesați de aspectul practic al vieții încât distrugerile programate acum, la începutul săptămânii, să nu se producă. Ele sunt doar anunțate, adică doar ne temem că urmează să se întâmple ceva rău.
În felul acesta, devenim vigilenți, motivați să ne ajustăm aspirațiile, poate chiar să le facem puțin mai îndrăznețe fără a ne pune în dificultate relațiile frumoase, chiar cele de prietenie. În caz contrar, orice formă de instabilitate care ne duce către replici acide sau chiar răzbunare nu fac decât să distrugă ceea ce a fost valoros și am reușit să păstrăm în ultima perioadă. Această etapă, împreună cu următoarea care se va consuma în anul viitor, se va încheia peste câțiva ani, în aprilie 2024.
Din nefericire, progresul acesta a avut din iunie 2010 de când acest ciclu a fost inițiat, o componentă dură, agresivă. Din 2024 această componentă va dispărea pentru că aceste două planete se vor întâlni în conjuncție pe zodia Taur, nu pe zodia Berbec, așa cum s-a întâmplat în 2010.
Schimbările agresive la care am fost expuși din 2010 încoace vor trece într-un plan secund și stabilitatea va fi menținută chiar dacă anumite componente ale progresului vor fi abordate în continuare într-un ritm alert.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată cât de aproape suntem de elementele dificile ale vieții, de tristețile adânci cele pe care dacă le validăm ne duc spre decizii dezastroase. În această săptămână aceste decizii sunt legate de despărțirile periculoase despre care vom afla puțin câte puțin cu fiecare săptămână care se va adăuga acestui an.
Noutatea acestui element arată că suntem în continuare implicați în relații delicate și că dificultatea relațiilor nu vine din faptul că sunt puși față în față oameni cu un caracter diferit, ci pentru că protagoniștii nu mai pot ascunde că au construit această relație și prin nesinceritate. Viteza mare de lucru la care suntem expuși în această zi ne îndeamnă să ridicăm standardul, să fim mai pretențioși și, deopotrivă, categorici. Asta se întâmplă pentru că undeva în adâncul ființei a fost depozitate aceste comenzi, aceste programe și ele sunt acum activate. Ni se va părea că a sosit momentul unor decizii categorice însă va trebui să fim atenți pentru că acestea pot duce foarte ușor la despărțiri periculoase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa păcăliți de atitudine. Gândul cel bun vine doar prin liniște.

Visăm la o schimbare spectaculoasă. Viziunea se schimbă pentru că nu mai avem răbdare. Apare o problemă de adaptare. Intervenim în favoarea unor oameni care nu au dovedit până acum că merită. Cei care nu cer, primesc! Celor care nu merită, li se oferă! Vrem să fim parte din soluție, dar, acum, suntem parte doar din problemă.

Astăzi Soarele își încheie tranzitul sau prin zodia Capricorn și cu puțin timp înainte ca ziua să se termine va intra pe zodia Vărsător. Asta înseamnă că toată ziua va fi pe ultimul grad al zodiei Capricorn ceea ce aduce un ușor disconfort, o întâlnire stranie, o răstălmăcire a unor mesaje sau chiar parcurgerea unor întâmplări care ne compromit puțin. Compromisul acestei zile nu este însă prea complicat, el cere puțină atenție pentru că durează doar o zi. Ceea ce va veni spre noi începând cu 20 ianuarie este parte dintr-un alt proces, deci răul pe care îl parcurgem acum nu va dura prea mult. Mulți vor încadra tot ceea ce li se întâmplă acum ca fiind o problemă de adaptare și vor încerca să o rezolve intervenind în a ajuta persoane aflate în dificultate. Alții vor rămâne blocați în gândul eșecului pe anumite demersuri care nu le-au oferit rezultatele pe care le așteptau. Așa cum aminteam și în analiza săptămânii anterioare, planetele sunt grupate acum pe un sector restrâns de zodiac, ceea ce aduce o mare intensitate până și acțiunilor personale, cele de mică anvergură.
Ca să ieșim din toată această situație delicată avem nevoie să ne întoarcem către amintirile frumoase, cele care ne-au ajutat să fim parte din soluție, nu parte din problemă. Dacă lăsăm ca întâmplările să își urmeze propriul curs nu va fi bine. Ne vom parcurge ziua fiind supărați și nemulțumiți sau cerând soluții de la persoanele care ne-au dovedit până acum că nu ni le pot oferii. Inițiativa este ceea ce ne scoate acum din toată această situație complicată și apăsătoare care și-a pus amprenta asupra structurii emoționale, dar și a celei sociale în ultima lună.
Prin urmare, 19 ianuarie ne îndeamnă să fim atenți și vigilenți pentru că suntem în fața unei schimbări spectaculoase. Acest caracter spectaculos al schimbării nu trebuie să fie neapărat bun. Mijlocul zilei va fi agitat, complicat de amintiri triste de care nu ne putem separa și care ne vin ostentativ în minte. Soluția cea mai bună la toată această agitație este inițiativa, dar nu cea care invadează intimitatea celorlalți, ci acea inițiativă blândă și condescendentă.
Trecerea Soarelui pe zodia Vărsător din seara acestei zile ne va face mai curioși față de anumite sectoare ale vieții cărora nu le-am acordat până acum importanța cuvenită pentru că altele ni se păreau mai importante sau eram presați de anumite termene. Acum inițiativa ne smulge din toată acea apăsare și simțim că avem un potențial care poate fi valorificat cu succes.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi astăzi să facem dreptate considerând că le oferim celorlalți ceea ce merită sau ceea ce nu merită. A o face astăzi pe justițiarul înseamnă a rămâne blocați în cutumele bolnăvicioase ale trecutului.

Găsim soluții acolo unde nu am crezut niciodată că le vom găsi. Tenacitate. Atitudine bună față de oameni aflați în suferință. Vorbim prea mult și facem prea puțin. O formă de impulsivitate ne aduce un avantaj particular. Obținem succes printr-o componentă legată de generație. Entuziasmul este prea mare și, așadar, pedepsit ușor. Avem nevoie să gestionăm corect o metodă. Visul ne scoate din depresie. Ambiția ne adâncește în materialism.

Mai mult decât în primele două zile ale săptămânii, astăzi ne vom gândi la mersul lucrurilor, la perspectiva lor. Este adevărat, pentru unii, gândul acesta de a trece dincolo, de a ajunge la o anumită finalitate sau de a atinge un anumit statut în viitorul apropiat este terifiant. Acești oameni se bucură de moment sau vor să îi convingă pe ceilalți că se bucură de moment pentru că sunt leneși sau lași. Relația bună pe care Mercur din Vărsător o are acum cu Capul Dragonului este un semn de armonie, dar nu de soluționare. Ceea ce gândim că urmează să se întâmple nu neapărat se va și întâmpla, dar speranța ne încălzește puțin inima, ne motivează să ieșim în continuare din acea zonă întunecată pe care am conștientizat-o foarte bine în ziua anterioară.
20 ianuarie este o zi de atitudinea pe care o putem schimba în bine lăsând deoparte micile avantaje materiale despre care am crezut în ultimele patru săptămâni că ne pot oferi tot confortul și toată satisfacția de care avem nevoie. Pentru că, spre seară, Marte va trece prin conjuncția cu Uranus vom fi încântați și entuziasmați de ceea ce avem și ne vom face planuri de investiție.
Din nefericire, combinația vibrațiilor celor două astre, Marte și Uranus, nu a fost niciodată ceva ușor de controlat. O ambiție care nu este gestionată corect va fi imediat pedepsită pe motiv că este fantezistă sau că subminează autoritatea cuiva. La polul celălalt, această ambiție, tocmai pentru că este criticată sau acuzată, ne va adânci și mai mult în materialismul de care ne dorim foarte mult să ne eliberăm.
Prin urmare, 20 ianuarie ne vorbește despre acele atitudini care ar trebui să fie gestionate într-un mod mai atent, cu mai multă judecată și cu mai mult respect față de cei din preajmă. Multe amintiri neplăcute ne invadează astăzi, iar ele vor deveni acide sau chiar virulente în mijlocul acestei zile, când Luna va trece prin careul cu Pluton. Devenim ironici în mod gratuit sau chiar răutăcioși pentru că ne temem de o pedeapsă, ne temem ca nu cumva altcineva din preajmă să nu gândească despre noi ceea ce noi înșine gândim despre ceea ce suntem sau despre ceea ce am făcut până acum.
A călători către o zonă abstractă este o soluție, dar și aceasta cere măsură. Nu ne putem abandona deocamdată visului, chiar dacă, fiind o recomandare care se adresează în general grupurilor, putem găsi ușor oameni care ne vor răspunde la aceste trăiri sau aspirații. Avem nevoie, însă, ca noi înșine să intervenim asupra acestui proces cu autocontrol, dar fără a ne cenzura. Măsura prinde bine în orice situație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că a interveni într-o confruntare sau într-o luptă cu resurse ne garantează succesul. Sunt multe situații când buturuga mică poate răsturna un car foarte mare. A fi modești pe această conjunctura astrală este o dovadă de măiestrie psiho-comportamentală.

Ne pierdem în detalii. Prea multă ambiție pentru un avantaj lipsit de perspectivă. Relativitatea ne enervează. Avem nevoie de susținere, dar și de curaj. Acumulările ne dau impresia de putere. Minciuna este confortabilă. Soluțiile cele mai bune vin printr-un ușor compromis. Risipa ni se pare un fel de terapie.

Mijlocul săptămânii ne pune în fața unor schimbări inopinate. Luna se află deja pe zodia Taur din seara zilei anterioare și va trece astăzi prin conjuncția cu Uranus, dar la puțin timp va trece și prin conjuncția cu Marte care tocmai s-a desprins de conjuncția cu Uranus. Spre seară, va trece prin conjuncția cu Luna neagră. Ziua devine exponentul încercărilor rapide care ne duc spre risipă. Astfel, ziua ne pune în fața unor situații foarte complicate pe care le cerem celor din jur și care nu pot fi soluționate decât cu ajutor. Ajutorul nu poate veni decât din partea unor persoane mult mai puternice, mai înzestrate sau cu un patrimoniu net superior, însă acestea nu se vor mobiliza pentru că sunt prea ocupate, la rândul lor, de aspirații mult mai mari și le este greu să se uite în jos către cei mici și săraci.
În felul acesta, putem spune că mijlocul săptămânii este o zi care ne agită din nimic pentru că nu ne așteptăm la asemenea răspunsuri sau nu înțelegem răspunsurile pe care le primim. Dacă vom consulta din timp aceste indicații vom fi pregătiți să ne deschidem mult mai bine către a vedea tabloul dintr-un cadru mult mai larg. Așa cum noi suntem preocupați să primim susținere și ajutor din partea lor, și aceste persoane se consumă la fel. A ne pierde în detalii care să susțină dezinteresul lor sau să valideze drama unui posibil refuz este o pierdere de vreme, o mare greșeală.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o acumulare de putere pe care suntem invitați să o realizăm cu mare luciditate, fără minciuni, fără justificări gratuite, fără critici și fără obediențe false. A privi propria problemă dintr-un cadru mult mai larg înseamnă a dovedi înțelegere, iar înțelegerea este medicamentul, nu doar al acestei zile, ci al întregii săptămâni.
Doar așa înțelegem că merităm să primim o dispensă pentru că am făcut fapte bune, iar rezultatul va fi unul care ne va mulțumi foarte tare. A descoperi respectul de sine, așa cum ne spune ultima parte a devizei acestei săptămâni, este o realizare majoră a acestui interval.
Cei care vor greși astăzi se vor baza pe faptul că au un istoric, sunt cunoscuți în societate, au anumite realizări care au impus până acum respect și dacă acestea nu sunt apreciate înseamnă că persoanele cu care interacționează îi sfidează. Nu, a gândi în felul acesta nu înseamnă decât a ne așeza pe un munte de orgolii care va genera, cum ne spune și prima parte a devizei săptămânii, despărțiri periculoase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la reacțiile pe importanța de sine, pe orgolii, pe pretindere. A cere celorlalți respect, în situația în care respectul se câștigă nu se pretinde, este o greșeală și un semn că puterea acestei săptămâni ne poate ridica către o lumină vindecătoare, dar ne poate duce și către infern.

p>

Sensibilitatea este pusă la încercare. Avem de ales între două extreme. Ne temem de schimbări bruște, dar suntem convinși că de acolo ne vin soluțiile cele mai bune. Activitățile cotidiene sunt obositoare. Unitatea familiei este pusă la încercare de un factor care până acum a stat la pândă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur, urmând să părăsească acest semn abia în prima parte a zilei următoare. Unghiurile pe care le împlinește acum ne oferă o sensibilitate aparte. Acum avem de ales între a rămâne impresionați de ceea ce putem obține cu puțin, cu ceea ce avem deja, fără să mai acumulăm, fără să cerem de la alții, și a fi revoltați pe puterea coercitivă a celor din preajmă care s-au descurcat mult mai bine decât noi. Vorbim, astfel, despre o unitate de structură, dar și de funcție, care poate fi transpusă ca unitatea unui grup, a familiei sau chiar a națiunii în ansamblu. Astăzi ne întâlnim cu un frumos factor de reglare pe care îl vom valorifica în special în mijlocul zilei, când se va definitiva sextilul Lunii cu Neptun. În cuvinte mai simple, observăm astăzi că avem de ales între a rămâne deschiși față de ceea ce ne schimbă în bine sau încrâncenați într-o ură ori într-un dispreț față de cei care se descurcă mai bine. Mulți se tem atât de mult de schimbările bruște încât uită că o parte din ajutorul primit de-a lungul acestei săptămâni i-a încurajat în a descoperi respectul de sine și au devenit mai puternici procedând așa.
Prin urmare, 22 ianuarie ne vorbește despre acea sensibilitate care a fost întotdeauna pusă la încercare pentru că tentația agresivității, a răzbunării sau otravă dulce care ne vine din acest gen de practici a fost mult mai interesantă. Astăzi luptăm împotriva unei forme de coagulare, împotriva unității și credem că procedăm bine.
Desigur, acolo unde avem de-a face cu oameni echilibrați, care au dovedit lucrul acesta în special în ultimele două zile, adică atunci când conjuncția Marte-Uranus a produs efecte la o intensitate ușor de recunoscut, a avea o zi foarte frumoasă doar cu mici tensiuni în a doua parte, cu griji legate de ceea ce își amintesc că nu au putut face în săptămânile din urmă este o realizare. Aceste mici neajunsuri nu vor fi însă un impediment prea mare pentru că ei sunt oameni echilibrați și atenți la ceea ce durează. Unitatea grupului, a familiei sau a națiunii este ceea ce pune în valoare calitățile individului pentru ca destinul său să poată fi împlinit. Atunci când trăim într-un mediu unde nu există o asemenea unitate împlinirea destinului va fi foarte dificilă.
Astfel, 22 ianuarie este ziua care ne arată cum lucrăm cu noi înșine și cât de bine ne înțelegem. Dispensele primite pentru faptele bune au ca bază aceste elemente de comportament asupra cărora, din când în când, ne îndreptăm atenția.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi. Ceea ce ne propunem să realizăm foarte repede, pierde din vedere o etapă sau produce o stricăciune.

Sensibilitatea este agresată de un factor social care nu ține cont de sentimente. Echilibrul personal salvat până acum ne oferă o delimitare corectă și profundă față de viciile acestei lumi. Tulburările ne schimbă traseul. Există o problemă legată de hrănire, refuzul ei sau de o foame neobișnuită. Putem să facem o schimbare importantă însă aspectul atractiv al vieții ni se pare mult mai interesant. Tot ceea ce este amânat ne oferă soluții mult mai atractive. Un conducător face o greșeală.

În prima parte a zilei Luna va părăsi zodia Taur și va trece pe zodia Gemeni apoi, spre seară, va împlini un trigon cu Saturn și un sextil cu Chiron. Apare, așadar, o disponibilitate interesantă față de petrecerea timpului, față de destindere, adică în a adăuga câte puțin traseului pe care l-am parcurs de-a lungul săptămânii, însă nu ca un eveniment social, ci ca stare sufletească. Elementele negative trec în planul secund pentru că am înțeles cât de important este să avem respect de sine, cât de confortabil este să nu trăim în tensiune.
Din nefericire, tot în prima parte a zilei se definitivează și careul lui Marte cu Jupiter care sancționează o faptă bună, una corectă, și care scoate la suprafață un element nou, bun, original, cu scopul de a-l prezenta ca și cum este o dovadă de epatare, semnul că o persoană mică se bagă în seamă, cerșește atenția unui om cu resurse sau cu mai mari posibilități sociale.
Din fericire pentru oamenii care au fost echilibrați de-a lungul acestei săptămâni tulburările acestea nu produc efecte pe termen lung, cel puțin nu vor reuși să producă așa ceva nici astăzi și nici mâine. Asta înseamnă că pe 23 ianuarie putem face o schimbare sau pur și simplu ne putem permite să renunțăm la anumite demersuri care implicau un mare consum de energie pentru că astăzi dorim să ne relaxăm, să ne simțim bine.
Pentru a împlini acest fapt avem și conjuncturile sociale necesare, dar și suportul afectiv pentru ca refuzul sau deciziile pe care le luăm acum să nu ne afecteze starea sufletească și nici raporturile cu ceilalți. Cu toate acestea, careul Marte-Jupiter nu poate fi neglijat. El este semnul că viciile acestei lumi și-au pus deja amprenta pe conștiința individuală și bucuria nu poate fi completă, dar, cine știe, poate nici nu ne dorim o bucurie la o intensitate foarte mare.
Tulburările momentului lasă însă o amprentă puternică asupra încrederii pe care o avem în colaboratori. Ceea ce nu funcționează bine astăzi nu ne face să pierdem bani, nu strică obiecte, nu ne izolează, ci ne desparte într-un mod periculos de oamenii cu care am fi putut în lunile următoare, poate chiar și în anii care vor veni, să dezvoltăm relații interesante, frumoase, constructive.
Prin urmare, 23 ianuarie ne vorbește despre posibilitatea de a schimba într-un mod frumos ceva din intimitate, fără a demonstra, fără a pune interdicție și fără a preda sau a abandona pe cineva. Pe cer se desenează acum o configurație foarte interesantă numită vapor ce are ca element principal o tensiune a relațiilor, nu ca o durere sau ca un semn de despărțire, ci ca o provocare pentru a face ca lucrurile să meargă mai bine.
Desigur, persoanele conflictuale vor reacționa imediat, îi vor responsabiliza pe cei care sunt liniștiți sau obedienți și vor accentua această dramă personală considerând că neajunsurile pe care le au, de asemenea, exagerate, se datorează neșansei, nu lipsei de scrupule, nu minciunii, nu greșelilor pe care le-au făcut. Astăzi avem ocazia să ne eliberăm de aceste presiuni care ne subjugă mintea și sufletul pentru a vedea cât de ușor este să trăim simplu, fără griji gratuite, fără tensiuni bazate pe orgolii sau lăcomie. Pentru mulți aceste elemente personale nu contează, dar asta nu înseamnă că sunt în afara dispozițiilor astrale. Și ei vor avea momente frumoase, doar că cu greu le vor valorifica într-un mod constructiv și elegant.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa astăzi în voia liniștii. Ceea ce nu vine prin liniște ne produce o agitație care se va termina cu reproșuri, cu tensiuni, cu o tulburare pe care nici măcar persoanele conflictuale nu și-o doresc.

Atitudine categorică față de o greșeală pe care am repetat-o de-a lungul acestei săptămâni. Se cultivă sentimentul de milă. Așteptăm prea mult din partea celorlalți. Entuziasmul este abordat fără judecată, fără un plan, fără discernământ. Bucuria este privită ca o dovadă a superficialității. Putere de seducție. Cercetarea este expresia unei maturități pe care suntem invitați să o împărtășim și celorlalți.

Ultima zi a săptămânii este una de stabilitate, însă nu una care să ne țină blocați într-o zonă, nu ca un element static de comportament, ci una care ne aduce în fața a ceea ce ne oferă mai mult echilibru pentru că ne scoate din zona unor agitații stranii. În seara acestei zile Luna va trece prin conjuncția cu Capul Dragonului și se va iniția un nou ciclu draconitic. Lucrul acesta este folositor celor care sunt preocupați de latura spirituală a vieții și care doresc să își folosească entuziasmul și intențiile bune pentru a construi ceva frumos împreună cu cei pe care îi apreciază, împreună cu oamenii cu care doresc să colaboreze. De aceea, și astăzi este nevoie să facem apel la disciplina pe care am învățat-o altădată pentru ca această stabilitate, privită ca o altă latură a disciplinei, să nu se transforme într-un fel de entuziasm fără rost sau să nu devină o motivație în plus în a aborda despărțirile cu mare ușurință pentru că finalul nu va fi cel pe care îl așteptăm.
Greșeala acestei zile se transformă în patimă și nu vom avea înțelegere în săptămânile ce vor veni nici măcar atunci când ne vom recunoaște partea de vină. Luna va definitiva opoziția cu Junon în dimineața acestei zile ceea ce va face ca întreaga zi să conțină, ca într-o suspensie obscură, multe elemente de putere care ne vor păcăli că sunt semne de maturitate. Din nefericire, trecerea Soarelui prin conjuncția cu Saturn aduce o formă de rigiditate care va fi tradusă acum ca o luptă împotriva greșelilor personale, fiind văzută chiar ca o dovadă de rigiditate. Dacă planurile pe care ni le-am făcut de-a lungul săptămânii ne scot astăzi din casă și ne duc spre anumite interacțiuni, această duritate pe care o îndreptăm către noi înșine va fi văzută de ceilalți ca o rezervă stranie, ca o răutate gratuită. Absența comunicării produce astăzi o asemenea impresie. De aceea, dacă dorim să ne bucurăm de ceva personal s-o facem departe de privirile curioase ale celorlalți, pentru că manifestarea nu este una clasică, obișnuită, ci cu multe elemente de critică, cu multă rigiditate.
Prin urmare, finalul săptămânii ne învață că sentimentele fine, delicate nu sunt cele pe care le ții precum își țin unii păsările în colivie, ci sunt ca un roi de albine care ne înconjoară, ne curtează, fără a ne agresa. Indicat ar fi să ne folosim toată această concentrare de forțe, de gânduri și de sentimente nu pentru a conserva sau pentru a ține anumite elemente personale prizoniere, ci pentru studiu, pentru cercetare, pentru a ne adânci într-o gândire sănătoasă și puternică.
Avem timp astăzi să medităm asupra etapelor vieții, să observăm dacă faptele bune pe care le-am făcut față de ceilalți au fost animate de compasiune sau de milă, de orgoliu sau de importanța de sine. Dacă această întoarcere către stabilitate ni se pare apăsătoare, vom trece imediat în extrema cealaltă, abordând un entuziasm lipsit de judecată, periculos,5 care va răni prin tot ceea ce va mobiliza, prin cuvânt, prin gesturi, prin atitudine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i judeca pe ceilalți după cum îi vedem acum în exterior. 24 ianuarie este o zi victorioasă pentru empatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.