28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021

28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021 este săptămâna iubirii împărtășite în etape care pare neînțeleasă și a plăților restante pe care doar cei puternici le pot amâna. Chiar dacă din deviza săptămânii se poate înțelege că acest interval este unul foarte complicat pe ideea reinterpretării sau a unei recompense care pare să găsească acum un cadru potrivit, lucrurile sunt mult mai bine așezate și mai frumoase. Suntem invitați în această săptămână să trecem dincolo de tensiunile săptămânii anterioare. Acum înțelegem că în săptămâna anterioară s-au adunat mai multe și judecata nu a fost cea potrivită sau reacțiile nu au fost cele mai bune. De aceea momentul de față, săptămâna în curs, aduce o ușoară redresare, o tatonare ca și cum am dori să ne cerem iertare, dar nu avem de la cine și tatonăm că poate vom găsi pe cineva. La polul celălalt, neputința de a găsi persoana căreia să-i cerem iertare arată, nu că acea ființă nu există, ci că este deja hotărâtă să rămână într-o zonă a întunericului emoțional, a refuzului, a indiferenței sau a urii. Tentațiile cele mai mari vor veni în zilele de 29 și, respectiv, 30 decembrie, atunci când Soarele va avea relații foarte interesante cu Luna neagră, iar Venus cu Neptun și Axa Dragonului. Dacă reușim să ne menținem echilibrul în aceste două zile, fără să transpunem în prezent complicațiile săptămânilor anterioare atunci vom vedea că tristețea, dezamăgirile și ghinioanele nu sunt ceea ce par, ci doar simple etape care ne ajută să descoperim ceea ce am refuzat să vedem până acum, etape ale iubirii împărtășite, etape ale sentimentelor profunde pe care numai în felul acesta le putem observa, înțelege și integra. Cei care își vor permite să refuze lucrurile acestea își vor permite să se și păcălească, deși nu ar fi prima dată, că datoriile pe care le au pot fi eșalonate, că vor obține de la ceilalți multă înțelegere, acceptare, toleranță. În cazul acestor oameni avem de-a face cu atitudini urâte, unele excesiv de materialiste bazate doar pe satisfacție.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi simpli în fața celor puternici sau în fața celor care acum se laudă că sunt puternici și vor să demonstreze lucrul acesta. A fi simplu, timid, indiferent față de cutumele societății sau față de modele culturale nu este un defect. Ceea ce, în mare parte, este corect, dar conține și mici defecte arată că structura celui în cauză este permisivă pentru originalitate.

Se mărește viteza de lucru. Descoperim noi legături cu situații, întâmplări sau ipostaze sociale pe care le-am mai întâlnit și în prima jumătate a anului și pe care le-am ignorat. Dorim să ieșim în evidență prin clasic. O idee este răstălmăcită. Un disconfort este anulat printr-o satisfacție materială.

Mulți și-ar dori ca prima zi a săptămânii să fie una de relaxare. În realitate, relația bună care se definitivează dintre Soare și Uranus retrograd aduce o presiune interesantă pe acțiuni sociale, pe demersuri pe care le scoatem dintr-un cadru intim, din familie sau din birou. În felul acesta, ar trebui să ne așteptăm să se mărească viteza de lucru și prin această nouă intensitate, să descoperim ceva interesant, plăcut, dar și folositor, deopotrivă. Prin lucrurile acestea, ni se colorează viața, ni se oferă acces la ceva mai bun, mai plăcut și mai interesant. Este adevărat, prima jumătate a zilei va fi puțin mai delicată, când acțiunile ne pot duce către anumite conflicte chiar din cauza intensității. După ce Luna nouă se va împlini, după ce vom intra în următorul ciclu lunar, vom vedea că multe din toate aceste tensiuni mici zgomotoase pe care le-am parcurs în prima jumătate a zilei se vor calma. Vom avea impresia că ritmul acela alert și obositor s-a rupt, că am lăsat în urmă ceea ce este epuizant și obositor. În realitate, ceea ce am lăsat în urmă sunt niște impresii false despre situații personale care s-au consumat de curând. Aceste impresii false se accentuează, ca atitudine, nu ca argument, în mijlocul zilei, dar până atunci trăim acea durere personală că orice vom face nu suntem ascultați sau înțeleși. Astfel, în timp ce marile evenimente la care participăm își văd mai departe de cursul lor, mintea rămâne zgomotoasă, agitată și, ca o maimuță, sare de colo colo fără rost.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce o intensitate pentru care nu ne-am pregătit în săptămânile din urmă, dar care, din fericire, se va stinge în a doua parte a zilei. Ceea ce este intens ne îndeamnă să ieșim în evidență și să găsim acea zonă socială care ne avantajează cel mai mult sau termenul care să descrie cel mai mult ceea ce ne face să ne simțim bine. Oamenii superficiali vor vâna astăzi avantaje și satisfacția doar de acolo le va veni. Nu vor putea privi foarte departe și nici nu va conta pentru ei dacă prieteniile sunt salvate sau dacă ajung la o concluzie corectă în urma a ceea ce evaluează. Ei vor fi maimuțele care vor culege cât mai multe banane sau alte fructe pentru a se hrăni. Oamenii profunzi se vor opri astăzi din toată această agitație, chiar dacă asta înseamnă să rămână, după cum vor considera, prizonierii propriilor nemulțumiri, vor descoperi noi legături. Întâmplările, situațiile, chiar întregul tablou foarte agitat le arată că până acum nu au surprins foarte bine fenomenul social sau ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lucrul acesta le va trezi o curiozitate interesantă și îi va ajuta să scape de o parte din presiunea care a venit asupra lor din săptămânile anterioare. Curajul acestei zile ne arată ce fel sunt oamenii cu care ne înconjurăm. Dacă acest curaj îi ajută pe unii să rămână interiorizați, dar buni cu cei din jur, indiferent care ar putea fi costul acestor alegeri, atunci nu trebuie să uităm că avem de-a face cu ființe alese, oameni frumoși care nu caută spectacolul, care nu vor să iasă în evidență într-un mod zgomotos, dar care vor fi ușor de remarcat ca și cum într-un spectacol mai curând vezi actorul din planul îndepărtat care îndeplinește un rol secundar, decât pe cei care își vor spune replicile în planul apropiat și care îndeplinesc roluri principale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că binele, în societatea noastră, nu este la modă. El este clasicul despre care știm că nu se demodează niciodată, dar, de asemenea, și cel care nu se încadrează în tendințele superficiale ale momentului. O perlă ajunge la suprafață în anumite condiții, nu întâmplător, în timp ce gunoaiele stau la suprafață pentru că acolo este locul lor.

Nevoie de emancipare. Temperamentele nervoase se evidențiază. Mediul familiei este afectat de cuvinte care nu sunt înțelese. Slabă comunicare cu cei din jur. Este nevoie de stimulent intelectual. Lipsa de voință zdruncină acum puternic spiritul practic.

În noaptea de luni spre marți se va definitiva trigonul dintre Soare și Luna neagră, aspect care a fost activ și în săptămâna anterioară și care a creat anumite animozități și, desigur, a adus multe confuzii pe care încercăm acum să le rezolvăm apelând la un artificiu de calcul: emanciparea. Credem că prin emancipare reducem la tăcere vocea celor care ne-au umilit în săptămâna anterioară, a celor care s-au bazat pe subtilitatea unui mesaj pentru a fura, înșela sau pentru a schimba substanțial ideile cuiva. Dacă ar fi să comparăm ceea ce ni se întâmplă acum, când suntem sub razele binefăcătoare ale Lunii pline, cea care se va împlini în dimineața zilei următoare, cu ceea ce a fost în săptămânile anterioare, vom fi tentați să ne retragem, să căutăm mai multă înțelegere aproape de prieteni sau în sânul familiei. Dat fiind dramatismul zile anterioare, chiar dacă acesta a fost foarte intens în prima jumătate a zilei, puțini vor fi cei care vor avea curajul să facă o astfel de comparație. Sunt multe care ne rămân din ziua anterioară, sunt multe elemente astrale care își exercită influența asupra acestui sector încât să mai găsim resursele necesare pentru a ne întoarce acolo unde există adevărata problemă. Din fericire, avem curajul să îndrăznim cu gândul, dar cuvântul nu va prima față de ceea ce există în interior pentru că nu avem încredere că persoana care recepționează are cele mai bune intenții. Ea și le prezintă, interacțiunea, în faza incipientă, este corectă și frumoasă, dar nu va fi până spre sfârșitul zilei la fel.
Prin urmare, 29 decembrie ne vorbește despre lucrurile frumoase pe care încercăm să le integrăm, dar nu știm cum, nu avem cadrul potrivit pentru ca lucrul acesta să se soldeze cu un rezultat bun. Luna neagră face parte acum dintr-o structură astrală care ne mobilizează ambiția și ne încurajează să ne cultivăm abilitățile pe care le stăpânim cel mai bine sau să ne orientăm în a ne însuși acele achiziții care pe viitor vor produce rezultate imediate, practice. Altfel, la momentul așteptat ne vom trezi la fel de dezamăgiți precum suntem în seara acestei zile. Așadar, să îndrăznim, să avem curaj și voință pentru că numai în felul acesta reușim să ne protejăm spiritul practic de ceața periculoasă a acestei zile. Cei care se lasă impresionați de zâmbetele persoanelor cu care interacționează și nu fac nimic pentru a trece dincolo de o imagine, de un desen, de o atitudine fățarnică înseamnă că nu sunt încă pregătit să evolueze, înseamnă că nu au atins încă liniștea prin forțe proprii, ci, de fiecare dată când au trăit-o, a fost un cadou de la alții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că puterea nu este judecată doar prin ceea ce obținem, cât, înainte de toate, prin ceea ce protejăm. A proteja nu înseamnă a ține într-o colivie ceea ce iubim, ci a trăi din umbră viața pe care o dăruiești celuilalt pentru a fi liberi.

Descoperiri care complică relațiile simple. Avem nevoie să ne reinventăm. Revenire. Mobilizarea voinței ne duce către ieșiri, atitudini furtunoase. Tot ce facem trebuie să fie împotriva instinctului. O valoare intimă este judecată doar pe baza temperamentului. Se pune prea mult accent pe cuvinte, pe termen, pe noțiuni și mai puțin pe sentimente.

În dimineața acestei zile se va împlini faza de Lună plină care ne aduce destul de multe complicații, greutăți asupra cărora vom încerca să reflectăm în primele zile ale anului următor. Aceste greutăți nu sunt doar de natură emoțională, așa cum observăm din careul Venus-Neptun, ci și existențială, așa cum observăm din conjuncția lui Venus cu Coada Dragonului. Așadar, nu vorbim aici doar despre relația dintre Venus și Neptun, cuplul iubirii, ci și despre impactul pe care acest sentiment îl are asupra majorității oamenilor care trăiesc în această perioadă, asupra instinctului de supraviețuire pe care îl dovedesc persoanele care au acum putere de decizie asupra comunității, asupra națiunilor, asupra rasei umane în ansamblu. Teama de singurătate sau de izolare, de respingere sau că nu vom primi răspuns la sentimentele pe care le oferim sau la frumosul pe care dorim să îl punem la dispoziția celorlalți reprezintă marea problemă a momentului. Din nefericire, implicarea lui Neptun în toată această schemă face din problemele personale, probleme sociale. Ziua este dominată de acest sentiment al libertății, al curajului de a spune ceea ce simțim, de a ne lăsa în voia unor atitudini furtunoase considerând că acestea sunt expresia sincerității. Sinceritatea fără înțelegere și inteligență este o armă albă care va răni întotdeauna și niciodată nu se va întoarce să curețe rana pe care a creat-o.
Este adevărat, sunt câteva aspecte care se consumă în timpul nopții de marți spre miercuri și care ne dau puțin elan în a ne ascunde de toată această sinceritate care lovește, dar ele, de asemenea, fac parte tot din acest plan al durității cu care suntem loviți de multe luni. Dacă nu ar fi existat acest impact negativ al planetei Neptun, schema astrală a acestei zile ar fi adus o explozie a sentimentelor frumoase care nu ar fi produs răni, tocmai pentru că ar fi prea firave, prea delicate, asemenea petalelor de trandafiri sau asemenea aripilor fluturilor. A raporta această fragilitate la o dimensiune socială înseamnă a schimba structura individuală și a o expune unui val de transformări pentru care nu este pregătită. Astăzi, dar și în următoarea perioadă, oamenii arată că răutatea este expresia a ceea ce nu vor să facă, nu știu să facă sau nu le este dat să facă. De aici înțelegem că această Lună plină ne arată că trăim vremuri complicate despre care am aflat, cu alte personaje și într-un alt decor, de la bunicii noștri, cei care au luptat pentru a păstra vie o tradiție, o națiune, o moralitate.
Prin urmare, 30 decembrie ne îndeamnă la a ne controla atitudinea, curajul de a ne impune și forța de a modifica ceva din jurul nostru pentru a ne avantaja, pentru a ne face cuibul mai plăcut și mai confortabil. Este indicat să ne abținem din a face lucrul acesta pentru că puterea de acum care ar putea să creeze un astfel de confort, de fapt, nu îl creează, ci îl ia de la unii și îl duce la alții, face un transfer, îl mută. Nu știm cât va dura greșeala acestei zile, dar putem observa că direcțiile astrale ale momentului nu ne ajută să ne păstrăm echilibrul în interacțiune, ci prin reținere, prin acceptare, smerenie. Durerea nu este o pedeapsă decât atunci când ne-o provocăm singuri pentru că disprețuim bucuriile celorlalți. Când, în durere, avem puterea de a ne bucura de realizările celorlalți ea este un semn de noblețe și un factor de sublimare. Tensiunile acestei zile ne arată că la capătul tunelului ne așteaptă această noblețe care nu luptă împotriva instinctului, ci îl valorizează, nu luptă împotriva valorilor celorlalți, ci ne ajută să le vedem cât de importante sunt într-un alt decor, într-un alt cadru în așa fel încât bucuria să fie mai intensă. Patimile, acum, sunt urme ale unor agresiuni mai vechi. Astăzi avem multă putere, dar și șansa de a o orienta către o direcție foarte bună în așa fel încât începutul anului următor să fie mai bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a compara starea sufletească de astăzi cu sunetele pe care le preferăm acum. De la sunet învățăm astăzi cum suntem.

p>

Ne interesăm prea mult de ceea ce îi slăbește pe ceilalți. Perseverență și ambiție. Cei răutăcioși se simt iritați de realizările celorlalți. Cei buni arată că sunt devotați față de conservare și progres, deopotrivă.

Mijlocul săptămânii ne aduce în fața unor provocări interesante. Luna se află pe final de tranzit prin zodia Rac și devenim pătimași, nemulțumiți sau dezvoltăm o atitudine nepotrivită față de colaboratorii cu care ne-am întreținut în ultimele zile, chiar în săptămâna anterioară. În felul acesta, încercăm să valorificăm ceva ce ține de zona materială, dar o facem cu o atitudine de detectiv, ceea ce va provoca anumite nemulțumiri. În mod firesc, mijlocul săptămânii ar trebui să ne ofere cel mai clar imaginea de ansamblu asupra acestui interval, dar fiind și ultima zi a anului va fi greu să ne detașăm de așteptările pe care le avem de la acest moment, de suspiciunile pe care le-am avut în ultimele zile despre mersul lucrurilor, despre atitudinea celorlalți sau despre intențiile lor. În felul acesta, fie că vorbim despre momente marcate de drame personale, fie că vorbim de altele dominate de orgolii, ambiții, ziua în sine are o componentă dramatică evidentă. Cea mai bună soluție este aceea de a apela la ceea ce ne-a oferit până acum stabilitate. A fi conservatori nu înseamnă a refuza ceva, la fel cum a accepta progresul, nu înseamnă a desconsidera metodele, instrumentele sau oamenii care fac parte din trecutul propriu. Este, până la urmă, o lecție de rezistență, nu neapărat fizică, nu neapărat legată de planul material și de desfășurătorul pe care-l avem pentru această zi, cât de una emoțională.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre puterea în care am investit în săptămânile anterioare fără a avea certitudinea unui rezultat imediat, dar, de asemenea, ne arată și ce nu putem rezolva. În luna noiembrie am avut multiple semnale referitoare la reușitele sau dezamăgirile care vin pe finalul acestui an. Acum avem șansa de a observa care sunt achizițiile și care sunt pierderile care fac parte din acest tablou. Cu toate că este o zi încărcată, tensionată, cu multe probleme legate de perseverență și ambiție, dar exprimate fiecare pe tronsonul în care a activat în luna noiembrie, experiența acestei zile ne este absolut necesară. Vedem acum ceea ce este bine și avem, dar și ceea ce nu am reușit încă să obținem și spre care ne vom propune să ne îndreptăm în anul următor, dar prin instrumente noi, prin relații noi. Lucrurile acestea vor veni însă, lent. Ideea de progres încă ne sperie pentru că ea este acum asociată cu un fel de pierdere a unui sentiment, cu o formă de neîmplinire. Cert este că în urma experiențelor acestei zile ne vom propune să alegem acele persoane sau acele situații care să ne ajute să respirăm un aer mai proaspăt. Deocamdată, ceea ce am crezut până acum că este iubire sau bucurie a fost puțin viciat. Vom vedea că în prima jumătate a anului următor lucrurile acestea se vor schimba, se vor transforma adică vor mai fi adăugate și alte componente care vor mai diminua caracterul categoric al deciziilor de acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege să gândim frumos chiar și în situațiile tensionate. Nu situația tensionată vorbește despre noi, ci cum gândim.

Servilism periculos. Avem nevoie de aventură pentru a ascunde un adevăr. Separarea ne tentează din același motiv. Ne așteptăm să primim fără să fi meritat sau fără să fi făcut ceva în sensul acesta. Simplitatea ne stimulează emoțional. Întâmplările mici au un farmec aparte. Nu ne temem de subiectivitate. Ne gândim la profesie. Regândim o separare.

Prima zi a anului 2021 ne îndeamnă să fim puțin mai responsabili, mai atenți sau poate mai flexibili în ceea ce privesc problemele pe care le-am avut pe finalul anului anterior. Putem considera că este o zi a simplității, a gândurilor pe care le orientăm către oamenii frumoși cu scopul de a obține ceva în schimb, de a opri o separare, de a gândi puțin mai departe decât am făcut-o în prima jumătate a săptămânii. Momentul acesta ne pune în fața unor probleme vechi pe care le abordăm în mare parte emoțional cu scopul de a le ocoli, adică de a găsi în anumite preocupări, în mare parte simple, ceea ce ar putea fi, pe mai departe, un fel de antidot. Prima zi a acestui an îi scoate în evidență pe oamenii care sunt foarte sensibili și care devin victimele unor acuzații gratuite tocmai pentru că trăiesc într-o lume incapabilă să înțeleagă genul acesta de sensibilitate. Din această categorie a oamenilor prea sensibili sau incapabili să se adapteze la anumite direcții negative promovate de societatea de consum se vor evidenția cei care apreciază întâmplările mici, cei care și le amintesc așa cum s-au consumat în săptămâna anterioară, cei care apreciază efortul care a fost făcut de aceste persoane sensibile care n-au fost în stare să își explice în termeni frumoși sau eleganți faptele pe care le-am făcut. Faptul că sunt întâmpinați cu o anumită reticență nu schimbă cu nimic sensul lucrurilor. Acești oameni au nevoie să se maturizeze în conformitate cu aceste reguli ale societății, nu să se adapteze sau să se integreze în mizeriile ei. Ei au nevoie să cunoască, să descopere și să-și integreze acele informații care le vorbesc despre cât de departe se poate merge cu interesul sau fățărnicia.
Prin urmare, prima zi a anului 2021 este una care ne învață mai multe despre cum să gestionăm propria structură emoțională pentru a nu deveni victimele ei. Astăzi ne este foarte folositor să ne întoarcem către simplitate, către întâmplările mici, cele care au avut cândva un farmec aparte și care la momentul respectiv au fost apreciate prin înțelesul foarte evident. Cei care nu reușesc să se echilibreze, pun în toată această agitație aceea picătură de durere pe care le-ar fi plăcut să le-o ia altcineva în săptămâna anterioară. Putem considera că este o zi marcată de subiectivitate, cu atât mai mult cu cât Luna trece prin zodia Leu și aduce această nevoie de a primi apreciere, laude, însă vom vedea că zilele următoare vin să completeze acest mesaj pentru a-i da o altă țintă. Astăzi înțelegem că putem pentru că altădată am simțit. Unii se simt neputincioși pe ceea ce au simțit altădată, dar asta face parte din lecția maturizării pe care este bine să și-o însușească foarte repede pentru că în privința acestor direcții nu prea mai este timp.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după personaje celebre, întâmplări mari, după ceea ce este supradimensionat. Oamenii mici susțin toate aceste mari edificii.

Nostalgie. Interes pentru valori materiale pentru a străluci din nou. Gândurile simple sunt prezentate ca adevăruri filozofice. Onoare. Este nevoie de mai multă educație. O întâmplare simplă și frumoasă ne propulsează.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Leu și va încerca să regleze o problemă cu propriul trecut, cea care a tulburat prima zi a anului și nu ne-a lăsat să ne simțim în largul nostru, să gândim și să acționăm frumos, simplu sau împreună cu cei pe care îi apreciem. Astăzi încercăm să doborâm aceste bariere, dar nu vom putea. Vom reuși însă să dăm un sens bun valorilor materiale, doar cât să le prezentăm pe acestea ca și cum sunt parte din adevărul filozofic, parte dintr-o mare onoare. 2 ianuarie este o zi simplă, interesantă, când gândurile pe care le avem ne îndeamnă să fim ușor nostalgici, dar nu ne ajută să ieșim din capcana nostalgiei. Capcana nostalgiei ține de regret. În primul rând, vom avea regretul că de curând nu am fost suficient de categorici, de puternici sau de motivați pentru a spune lucrurilor pe nume. Apoi vom avea regretul că nu am reușit să citim un anumit comportament al celor din preajmă în mod corect, ci ne-am lăsat seduși de ceea ce era foarte evident sau de alte situații care erau în legătură cu propriile nevoi, cu satisfacerea acestora, cu speranțele ce păreau de neîndeplinit cândva și ușor de realizat de curând. Ceea ce gândim astăzi că putem seamănă cumva cu întoarcerea către trecut, cu un fel de retrogradare, cu o formă de revenire către situații care au rămas în continuare confuze. Tocmai de aceea soluțiile cele mai simple sunt, pe lângă foarte frumoase, și cele care ne propulsează către realizările pe care altădată nu am reușit să le obținem pentru că ne-am bazat prea mult pe ceilalți.
Prin urmare, 2 ianuarie este o zi încărcată de nostalgie, dar, deopotrivă, și una care ne încurajează să fim mândri și să credem în onoare. Nu tot ceea ce gândim și simțim astăzi este bun. Tot ceea ce nu este criticat ca fiind un element de orgoliu sau de vanitate ne poate propulsa către o realizare. Tocmai de aceea, avem nevoie să ne pregătim temeinic, în cazul în care consultăm din timp aceste previziuni astrale, pentru această privire aruncată către trecut, către această nevoie de confirmare a puterii personale. Nu ne folosește la nimic adevărul personal al acestei zile dacă iese din acest cadru al simplității.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de interesul pe care îl vom avea în a participa la misterul unei întâmplări, la misterul unei vieți, din curiozitate sau pur și simplu pentru că dorim să descoperim mai mult sau pentru că ne mustră conștiința că, de curând, am greșit în sensul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza rutina. Ceea ce cândva a fost frumoasă și s-a transformat în rutina trezește nostalgii negative care vin dintr-un alt sector, dintr-o altă zonă socială și care nu vor putea fi rezolvate decât dacă vor fi abordate în mod direct. Fără acest reper simplu 2 ianuarie poate foarte ușor să devină o zi marcată de minciuna pe care ne-o spunem nouă înșine.

Apare o luptă dintre conștiință și rațiune. O mulțime de gânduri ne îndeamnă să ne detașăm. Pierdem ceea ce nu mai putem atinge în mod direct. Gelozia este ascunsă cu multă dibăcie. Calmul este aparent. Avem nevoie de independență, de libertate, de spațiu.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Fecioară și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante cu Uranus și Luna neagră, dar și unul dintre Chiron și asteroidul Junon. Ultima zi a săptămânii este una de cotitură, când gelozia este ascunsă cu mare atenție pentru că vrem să o luăm de la capăt pe un alt traseu. În egală măsură, este și o zi de voință, însă ea este mai curând simulată, ascunsă sau prezentată în așa fel încât să producă efectele pe care le-am fi dorit săptămâna trecută. În realitate, ceea ce se întâmplă acum s-a întâmplat de-a lungul întregii săptămâni și anume ne aflăm în fața unor situații care ne solicită rezistența la efort sau rezistența în fața unor sentimente pe care le-am refuzat altădată. Dacă, în primă instanță, suntem rezistenți vom reuși să afișăm față de ceilalți o stare de calm, de indiferență și vom considera că procedând în felul acesta suntem protejați de multe probleme. În realitate, ne descoperim, arătăm că suntem marcați de faptul că în săptămâna anterioară am fost respinși și nu am putut protesta sau nu ne-am putut susține punctul de vedere. Este adevărat, pe ceea ce parcurgem în ultima zi a acestei săptămâni avem nevoie de independență, de libertate, de spațiu, însă mai avem nevoie și de deschidere. Asta înseamnă că se va pune problema în momentul de față nu doar să înțelegem ceea ce avem de oferit, dar și dacă suntem suficient de flexibili încât să putem primi ceea ce ni se oferă.
O altă componentă a zilei de 3 ianuarie este cea dată de nevoia de a ni se susține o cauză. Prin relațiile pe care le au, mulți se vor considera de necombătut, iar independența și libertatea pe care și le permit sunt argumente care susțin puterea de expresie. Dacă sunt puternici, în mod sigur nu prin ceea ce predispune conjunctura astrală a acestei zile, ci prin alte achiziții, mult mai vechi.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre o luptă dintre conștiință și rațiune pe care o abordăm cu mare curiozitate ca și cum de ar trebui să ne vină realizările pe care nu le-am obținut de curând. Ziua aduce un calm aparent și relațiile superficiale din care ar trebui să înțelegem că multe dintre problemele care au făcut finalul anului anterior celebru s-au stins. 3 ianuarie este și o zi de atitudine care ascunde gelozia, invidia și îi face pe cei care trăiesc aceste sentimente toxice să creadă că dacă nu sunt descoperiți atunci nu greșesc cu nimic. Ceea ce ni se întâmplă astăzi nu este despre structură, ci despre fluidul care circulă prin interiorul acestei structuri și care nu poate fi văzut cu ușurință din exterior.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după eficiența la care ajungem prin acțiuni superficiale. Efortul este în continuare important pentru această perioadă. Este adevărat, viteza de lucru trebuie cumva mărită, însă efortul rămâne în continuare de o mare importanță.

41 thoughts on “28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021

 1. Adina spune:

  Sarbatori frumoase, Gheorghita! Si multumim.

 2. Cristina spune:

  În primul rând, Crăciun fericit, Gheorghiță, cu liniște și bucurie in suflete!

  In al.doilea rand, daca si cand ai timp, o intrebare: nu mi e clar daca sa ma îngrijorez sau nu de starea mea de sănătate. Am anumite motive (obiective si pe care nu vreau sa le expun aici) sa nu caut raspunsul prioritar la.medic, cel puțin nu in acest moment. Sigur ca daca e cazul o sa ajung si acolo, dar fiind vorba de un tip de analiză care nu poate fi repetată aiurea (si care era bună ultima oara), as mai aștepta o vreme daca este posibil.
  22.01.1972, h 4,50, Buc..
  (Sper sincer sa nu abuzez..😶)

  1. Care este întrebarea? Mai sus citesc doar enunțuri.

   1. Cristina spune:

    😄
    Intrebarea e: sunt motive serioase de ingrijorare privind starea mea de sănătate?

    1. Acum, nu, dar pot fi. Undeva greșești și cred că știu unde: alimentație și motivație. Ambele îți aduc un grad de toxicitate lentă. Pe corp ai nevoie de o purificare a circulației venoase și de o oxigenare mai bună a capilarelor. De partea cealaltă, te expui la aceleași obiceiuri, aceleași tabieturi legate de putere, impunere, imagine care nu mai pot produce aceleași efecte bune. Încearcă, în timp, să le schimbi. Există un trecut, nu doar parte din istoria personală (relații care doar te-au motivat/consumat), ci și parte din genetică (reproduci un sablon feminin care este activ și trece în descendență), implicat în toată povestea aceasta. Acum, în cazul tău, unde este calitatea în care crezi cel mai mult, acolo stă și factorul care te epuizează.
     Acum nu e rău, însă îți pot spune că doar acum. E complicat ce se vede pe temă. Până acum ai ascuns, ai dus multe către o zonă abisală a ființei, nu ai rezolvat. Fă în așa fel încât să nu mai repeți aceeași greșeală. Și vezi ce faci și cu gelozia. E ascunsă bine acolo ca un șarpe care are când coane de ren, când șorț de bucătar. Învățătura creștină ne spune să dăruim grijile noastre Domnului. Nu le mai ține. Lasă-i-le Lui.

     1. Cristina spune:

      Multumesc, Gheorghiță. Esti intr adevăr uluitor. Nu prea poate omul sa se ascundă de tine :).
      Fiecare cuvintel pune punctul pe i si atinge exact zonele-cheie pe care le simt, stiu sau…constat (culmea, inca, după atâta timp, descopăr si constat…) si eu, dar aveam mare nevoie de o confirmare.
      Cu gelozia m ai luat un pic prin surprindere, chiar ca e bine ascunsă, o credeam o problemă rezolvată în mare parte. Cat despre ultima fraza, aproape m a facut sa plâng.
      Alimentația efectiv ma dispera, este de fapt nu un factor adiacent motivatiei (de fapt acelui procent inca eronat din motivație, care intr adevăr, este încă activ în pofida faptului că ma dezic constient de el si incerc constant sa nu ii îngădui să mă bruieze), ci in strânsă legătură cu el. De acolo si o parte a anxietatilor care ma trimit direct la frigider 😃. Si da, e un tipar feminin in familie, pe care îl detest si reproduc deopotrivă cu o rigoare exasperantă. Te mai rog daca ai o sugestie aici legat de alimentele pe care ar trebui sa pun accent, ar fi f binevenită, bajbai mereu printre regimuri. Hidratarea ar fi un punct cheie, nu?
      Haha, mi a plăcut aia cu coarnele de ren sau sortul de bucătărie :))), f elocventă sunt in stilul tau, lol.
      Mă îngrijorează (se putea sa nu?:) ) ca imi spui ca in viitor se prefigurează probleme. Dacă mă pun pe treaba pot preintampina, sau e ceva f dificil de modificat?
      Nu cred ca e nevoie sa iti spun cat sunt de recunoscătoare, cred ca se vede asta undeva pe harta cu ochiul (tau) liber. 🙂

     2. Singura recomandare este Cristina Bogdan. Are in Bucuresti cabinetul „Floare de lotus”. Nu sunt singurul salvat de ea. Cristina este un om aparte. Mi-a intrat în suflet și nu va mai ieși niciodată de acolo.

 3. adina spune:

  Am citit de curand, si se vorbeste oricum „din batrani” ca o dieta de detoxifiere a organismului si implicit de pierdere a kilogramelor nedorite are rezultate mai bune daca se incepe pe faza de Luna plina si apoi pe perioada cand Luna se afla in faza de descrestere. O fi adevarat? Eu as vrea sa incep de azi un post negru de 7, 14 sau 21 de zile, in functie de cat de bine rezist. Am mai tinut in trecut un post negru de 5 zile, dar fara sa tin cont de fazele Lunii sau de alte aspecte astrologice.
  Luna plina din 30 decembrie se afla, in harta mea, pe casele 2(Soare) – 8 (Luna). In harta natala la momentul nasterii aveam opozitia Luna Soare – deci Luna plina – in casele 1 (Soare – Sagetator) – 7 (Luna – Gemeni).
  Iti multumesc, si iti doresc din suflet un An Nou pe masura asteptarilor tale. La multi ani!

  1. Nu e bine! Nu porni cu zile atât de multe și nu pe Lună plină, ci pe Lună nouă. Urmarește aspectele guvernatorului temei cu Venus, Luna si guvernatorul casei 2. Dacă apare o disonanță vor fi probleme cu hrănirea (chiar dacă ții post, de undeva te alimentezi). Dacă alegi să nu bei apă (post negru fără apă) măcar stai sub duș de cateva ori pe zi. Nu supune corpul la un stres foarte mare. El îți este un sprijin. Folosește-l cu înțelepciune.

   1. adina spune:

    Multumesc. Astept Luna noua, atunci. Oricum, nu cred ca voi depasi 3-5 zile: pana la urma, daca simt ca nu e ok, renunt.

    1. Dacă faci așa, postul va fi o simplă dietă. Pentru a obține și beneficii spirituale se procedează altfel. Cât îți propui atât să faci. Mergi pe o zi în săptămâni consecutive timp de 4, 8 sau 12 săptămâni, dar să fie cât îți propui. Altfel, este o simplă dietă. Apoi, acest post are nevoie de o motivație. Fără o formulare, fără o formulă sintetică pe care să o ai tot timpul în minte cât postești și care să-ți spună de ce ții acest post, totul va fi limitat la o simplă dietă. De aceea mulți nu obțin prea multe beneficii procedând așa.
     Așadar, nu uita de măsură (cât îți stabilești) și de formulare (pentru ce ții post).

     1. adina spune:

      Asa e. De fapt, multi procedeaza asa, gradual. Am si formularea. Cred ca voi incepe cu 5 zile, asa stiu sigur ca reusesc, am mai tinut odata asa; si probabil ca voi putea sa mai adaug cateva zile la un post urmator.

 4. Cristina spune:

  PS: recitesc ce ai scris si vad ca am nuanțat inutil, o facusesi tu mult mai bine ca mine.
  Nu contenește să mă uimească acest dar al tau, si o spun fără nicio intenție de flatare. Mi ar fi placut sa imi îngăduie destinul sa imi ingaduie sa parcurg o astfel de cale directa către cunoaștere și inca sper ca odată, în viitor, să găsesc una.
  (scz si de erorile de redactare, tastatura mea de tel. are o voință proprie si testează cuvinte după mintea ei – ‘sunt’ in loc de ‘si’ undeva in text; si ca fapt divers, apropo de alimentatie si puternicul ei dinam ascuns: nu doar copilul tinde să preia tiparul, dar pana si…motanul :))) ). Tu decizi daca publici sau nu acest comentariu, eu am simțit nevoia să îl scriu.

 5. Ana spune:

  O caracterizare(definitie)in cateva cuvinte a anului 2021,ne puteți spune?

  1. Nu, nu vreau să sperii pe nimeni.
   Să fim puternici!

 6. Maria spune:

  Exista un inteles subtil, o lectie, pentru cei care se contamineaza in perioada asta comparativ cu cei care nu iau contact cu viroza? Multumesc.

  Si va doresc un an bun, spornic si cu multe bucurii!!! 🙂

  1. Singurii care contaminează în această perioadă sunt cei care ne vor sclavi. Noi, între noi, nu ne contaminăm. Scapă de frică. Fii liberă fără ca libertatea ta să o îngrădească pe a celorlalți. Nu tușești pentru că ai oameni bolnavi în preajmă, ci tușești de ciudă. Nu ai febră pentru că a avut febra cineva cu care te-ai întâlnit, ci pentru că ai o mare rezistență la schimbare. Nu ai dureri musculare și articulare pentru că ai contactat o boală, ci pentru că experimentezi o formă patologică de inflexibilitate. Nu frigul îmbolnăvește, ci omul în sine se răcește și crede că interacțiunea cu ceilalți este suficientă pentru ca boala să se transmită.
   Se pare că există un interes foarte mare ca noi, oamenii, să ajungem să credem că suntem defecți. Defectul nostru le aduce profit altora. Desigur, noi nu ne-am născut pentru asta.

   1. Maria spune:

    Wow… Face sens. (Am fost ok tot anul, nu mi-a fost frica, dar acum 3 saptamani am lasat probabil o bresa si…). Trebuie sa revin in mine insami. Multumesc mult! 🙏

 7. Marinescu Carmen spune:

  Mulțumiri din suflet pentru analizele profunde și recomandările de mare finețe pe care, cu mare dăruire, ni le oferiți. De mulți ani îmi sunt de un real ajutor. Va doresc multă putere de a rămâne același om onest, liber și Luminat. La mulți ani!

  1. Multumesc!
   La multi ani!

 8. Ina spune:

  Urari de bine, pline de cele mai frumoase si calduroase ganduri!
  La multi ani, Gheorghita!

  1. Multumesc!
   La multi ani!

 9. Ani spune:

  La multi ani!Multumesc pentru tot ce ai de dăruit,pentru raza de lumina pe care ne o trimiti!Sa fi ocrotit, iubit si implinit!Sunt recunoscătoare de fiecare data când deschid aceasta pagina!Conteaza mult ceea ce ne oferi.Multumesc!

 10. Ciucur luminita spune:

  La Multi ani,va citesc cu nerăbdare săptămânal, ca mine sunt multi neștiutori si dornici să înțeleagă de ce ,si ce-ati putea schimba in viata pe ce drum sa meargă sa fie bine ,de ce nu-si gaseste locul ,se simte străin, încearcă dar nimic nu iese bine parca mai rau se complică dacă ma puteti ajuta cu o îndrumare, am luptat pînă acum cu morile de vânt și degeaba nu am nicio mulțumire nici in familie nici profesional ,nu stiu unde greșesc si nu cred ca mai pot fi omul care am fost acum 5 ani ceva ma schimbat si simt ca nu e bine ,va rog dacă puteți să mă ajutați să înțeleg sunt născută în 15-6-1965(data dupa certificat dar data nasterii de fapt este 9-6-1965 in piersinari h10;50)încă de atunci am venit cu probleme Multumesc dacă va ve-ti apleca poate si peste aceste date stiu ca nu face-ti analize dacă nu pute-ti va inteleg ,un an cu bucurii sa avem si cu speranța in mai bine

  1. Există, în cazul tău, o problemă de înțelegere și adaptare. Îți plac oamenii periculoși, cei care fac probleme, pe care îi ajuți, îi susții și apoi te dezamăgesc. Problema vine dintr-un context familial conflictual ori dezămăgitor pe care nu-l poți lăsa deoparte. E complicat ce ai. Soluția este să te detașezi de relațiile pe care le ai acum, nu neaparat fizic, dar să cauți o anumită distanță pentru a vedea adevăratele valori morale. Îți spun, dar n-o să-ți placă: aceasta este o existență de sacrificiu. Tot ce ai, împarte. Ce faci, fă pentru că este nevoie de cineva să hrănească alți oameni. Ce simți, povestește. Ce trăiești, împărtășește. Ai nevoie să fii totală în așa ceva, altfel toate bucuriile se preschimbă în dezamăgire și n-ai să știi niciodată de ce.
   Sper că ai mai întâlnit și alți oameni până acum care te-au ajutat în sensul acesta. Nici acum nu e târziu. Ești carismatica. Ai capacitatea de a înțelege procesul vindecării, însă suferința îți schimbă sensul energiilor. Nu te lăsa păcălită. Existența de sacrificiu înseamnă, printre altele, a trece dincolo de conflictele personale pentru a-i ajuta pe alții să-și înțeleagă propriile conflicte și, în unele cazuri, să și le depășească.

   1. Ciucur luminita spune:

    Va multumesc din suflet ,da de cand ma stiu am ajutat si ma bucur cand pot sa ajut ,pe copii i-am divinizat au fost totul pentru mine si de aici am cea mai mare dezamăgire, incerc sa păstrez distanta dar mintea se duce tot unde sufletul o cheamă, pentru mine copii au fost universul meu plin de bucurii iar acum am rămas fără nimic inteleg si am urmarit tot ce ati scris am incercat sa urmez ce am inteles ca ma va ajuta pe mine si pe ceilalti dar parca nu mai pot lupta am pierdut prea mult mi-e teamă de indiferență sau felul în care am ajuns sa fiu nu mai sunt aceeasi de 5 ani sunt alt om ma lupt sa raman un om bun ,calm,iubitor,dar ceva sa rupt (un bibelou ciobit chiar daca-l lipsești nu va mai fi la fel) si asa simt eu sufletul meu ,pe cineva care sa ma ajute pînă acum nu am avut am urmat cât am putut ce ati scris zi de zi analiza săptămânală, anuală, ma ajutat in cele mai grele momente nu am îndrăznit să vă cer parerea si va multumesc pentru tot ce face-ti nici nu stiti câte suflete ajutati va doresc numai bine si un an plin de împliniri va multumesc din suflet

    1. Nu este impasul tău, ci al societății. Adună-te! Nu-ți plânge de milă pentru că faptele tale, cele pe care ni le-ai relatat aici, sunt demne de toată admirația.
     Le poți continua? Poți face mai mult? Fă! Nu te judeca așa cum o fac alții. Judecă-te după cum te știi tu. Ei nu te știu atât de bine cum te știi tu! Este greu să duci pe umeri o existență de sacrificiu, dar eu cred că nu ți-ai ales întâmplător așa ceva. Da, este o furtună în tine, dar uite-te în ochii celor pe care îi poți ajuta și vei găsi toate motivele de liniște de care ai nevoie. Există și o continuare frumoasă a tot ceea ce faci. Dar, deocamdată, fă! Vom afla despre asta după.

     1. Ciucur luminita spune:

      Va multumesc ,era raspunsul pe care-l caut de multi ani,adevarat e o furtună continuă, dar nu cedez ispitei bucuria e mare cand pot ajuta ,adevarat ca nu am primit cuvinte de încurajare decât de la Dumnezeu ,pe care l-am simtit lîngă mine in momente grele ,singura nu puteam trece ,si confirmarea am primit-o de la dumneavoastra ,va multumesc încă o dată da pot sa fac mai mult ,voi ajuta ,necondiționat, am inteles ca am o datorie mare de platit (existența de sacrificiu) dacă aș fi știut… imi asum cu bucurie da ,am avut momente de cădere pentru ca ce-i din jur m-au judecat aspru ,dar si eu am gresit recunosc am mai ripostat desi nu am vrut sa fiu rea ,eu nu sunt asa in acele clipe se duceau in suflet furtuni spuneam cuvinte pe care le regretăm dar parca trebuia sa raspund cumva ,toti ma loveau desi eu le-am fost aproape necondiționat, nu m-am gîndit niciodata la mine pînă acum eram fericita dacă ei erau bine ,nu vroiam decât un cuvînt frumos ,o vorba buna ,nimic material eu caut frumusețea sufletească a omului si da aveti dreptate societatea e altfel decât sunt eu ,dar e greu pentru o oaie sa trăiască între lupi Dumnezeu sa va dea sanatate si lumina veșniciei, va multumesc am primit motivația sa pot merge mai departe numele meu de botez este Gheorghița, purtătorul de biruință dar bunica mi-a spus luminița oare o fi întâmplător?

     2. Luminita spune:

      Multumesc din suflet,pentru tot si va doresc un an nou fericit si plin de bucurii

 11. cami spune:

  Buna ziua si la multi ani pe anul 2021! Multumim pentru previziunile cu care. ne-ati obișnuit si va doresc un an cu realizari frumoase si multa sanatate!

 12. Daniela spune:

  Draga Gheorghiță,
  Mai întâi vreau sa iti spun ca iti sunt recunoscătoare pentru toate sfaturile pe care mi le-ai dat de-a lungul anilor, într-un fel , ele m-au schimbat…si iti multumesc pentru asta. Aș vrea insa sa te intreb de ce există in mine , acum la acest început de an, o nevoie disperată de a scoate de sub preș , o mare neputință a mea, o mare neîmplinire a vietii mele, si anume lipsa intimității, a iubirii manifeste, o lipsă care durează de zeci de ani, în mod inexplicabil pentru mine, si pe care acum brusc vreau sa o rezolv…de ce abia acum ma intreb ce este in neregulă cu mine de nu am avut si nu am parte de această manifestare?
  Unde să fie cauza, Gheorghiță ? As vrea sa te rog sa-mi spui daca exista oare vreo posibilitatea sa rezolv acest blocaj si daca da, care ar fi calea, pentru că ceva in mine îmi spune că de această neputință sunt legate si altele in viata mea…(31.08.1962)
  Bucurie și lumina iti doresc la acest început de an !
  De la suflet la suflet, cu drag, Daniela.

  1. Renunță la dogme! Fii curajoasă! Află cum ești cu adevărat, nu cum vor alții să fii și, după aceea, șlefuiește-te! Nu este un blocaj al tău, ci al societății. Schimbă cărarea.

 13. Daniela spune:

  De-ai stii cat iti sunt de recunoscătoare, Gheorghiță! Multumesc cu recunoștință! Nu stiu cum faci tu, dar mereu ai dreptate. Totul dinlauntrul meu îmi spune că ai dreptate. Imi voi dedica din ce in ce mai mult timp pentru schimbare…oricat de mult efort ar presupune asta …vreau cu toata fiinta mea sa ajung să văd lumina de la capătul tunelului…sper sa reusesc! Multumesc încă o dată! Un an bun sa avem cu toții. Cu drag,
  Daniela

 14. Augustina Gheorghiu spune:

  Buna ziua! la multi ani! Previziuni pentru anul 2021?

  1. La multi ani!
   Previziuni anuale, nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.