4 – 10 ianuarie 2016

4 – 10 ianuarie 2016 este săptămâna visului de a avea succes și a puterilor care cresc inutil. Există multe conjuncturi astrale care sunt programate a se consuma în acest interval și unele par să fie destul de grave, precum sunt: inițierea mersului retrograd al lui Mercur, conjuncția Soarelui cu Pluton, revenirea lui Mercur în zodia Capricorn prin retrogradare, careul Soarelui cu Uranus sau inițierea mersului retrograd al lui Jupiter. Cu toate acestea, nimic din ceea ce se prefigurează a se consuma de-a lungul acestei săptămâni nu este nou. Se lucrează cu informații cunoscute, chiar și visul pare să fie asemănător unor aspirații pe care le-am avut în anul anterior, doar că acestora nu le-am acordat prea multă atenție datorită priorităților de atunci. Aspirațiile anului anterior devin în această săptămână un vis care ar trebui să ne ducă spre succes. Dacă visul acesta lucrează cu puterea, cu aspirațiile prea îndrăznețe atunci va exista tendința de a ni le proiecta pe acestea prea departe în viitor, de a crede că realizările lor trebuie să se întindă pe tot parcursul anului. Nu se întind pe tot parcursul anului ci, cel mult, până spre finalul lunii martie când Saturn își va iniția mersul retrograd.
La începutul acestei săptămâni Luna se va afla pe început de zodie Scorpion, iar la finalul săptămânii ea va intra în Vărsător, parcurgând astfel un cadran interesant care face referire la putere și performanță. Nu ar trebui să uităm totuși că îndemnul acestei săptămâni arată că trebuie să fim selectivi, să nu confundăm eficiența cu succesul, să nu confundăm rezultatele trecutului cu promisiunile viitorului, ci să fim maturi, atenți la ceea ce spunem și la ceea ce ne propunem pentru a porni cu dreptul în acest an.
Există însă o anume instabilitate care va fi vizibilă începând cu ziua de marți, 5 ianuarie, prin două careuri, Marte-Mercur și Soare-Luna neagră, care îi îndeamnă pe oameni să nu fie recunoscători, să se sfideze, să se apropie prea mult de patimă. Apoi, în ziua de joi, 7 ianuarie, prin careul dintre Soare și Uranus să creadă că observațiile pe care le-au făcut anterior, cele la care au ajuns prin lipsa de control sunt de fapt pertinente. Pe baza acestora ar putea să creadă că această neîncredere în sine trebuie explorată, această injustiție trebuie să primească din partea individului suficient de multă atenție, nu ca în trecut, să fie ignorată. Apoi, în finalul acestei săptămâni, când se va împlini și Luna nouă, vom vedea că visul acesta de a avea succes nu este complet inutil, ci poate, cel mult, puterile pe care vrem să le punem în acest succes să fie inutile. Luna nouă care se împlinește în ultima zi a acestei săptămâni arată că succesul este accesibil.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu spera în realizări construite împotriva celorlalți pentru că le vom transmite acestora un impuls de a gândi și simți la fel și, asemenea nouă, și ei își vor construi idealuri împotriva noastră. Iată cât de ușor se poate ajunge la tensiune.

Se spun lucruri în mod dur. Înțelegeri secrete. Primim un semn. Vorba dulce mult aduce. Inspirație care protejează. Senzații stranii. Atenție. Exprimare prin sensibilitate. Decizii care trec peste timp.

Debutul săptămânii se face cu Luna în zodia Scorpion, poziție pe care o ocupă încă din ziua anterioară, adică de pe ultima zi a săptămânii anterioare, cea care a făcut trecerea între ani. Momentul acesta aduce capacitate de conștientizare, putere de a trece dincolo de aparențe, inteligență practică și ușurința în a selecta informația pe baza unor criterii noi. Deja se poate stabili că ecuațiile astrale pe care le vom parcurge începând cu 4 ianuarie se încadrează în termenul generic de dihotomii periculoase, adică deviza generală a anului 2016. Poate, unora, li se va părea mult prea dificilă trecerea aceasta de la secrete dezvăluite, cele care după ce erau deconspirate rămâneau într-o anume plutire, la dihotomiile periculoase, cele care nu mai permit ca, după deconspirare, lucrurile să rămână așa, ci se trece la acțiune, fără să mai conteze dacă aceasta acțiune este bună sau rea.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor descoperi că prima zi a săptămânii îi îndeamnă să se deschidă, să fie curajoși, să iubească oamenii, să le aprecieze faptele, să se exprime elegant, rafinat, prin sentimente alese, adică să dea curs trigonului dintre Lună și Neptun, unghiul cel mai frumos al acestei zile. Apoi, pentru că lucrurile nu sunt atât de simple precum înțelegem din unghiurile care se împlinesc astăzi, momentul de 4 ianuarie ne aduce în fața unei decizii foarte importante. Poate, în momentul acesta, nu vom avea clar senzația că ne aflăm în fața unei decizii importante, dar peste timp ne vom întoarce la această primă decadă anului, nu foarte târziu, ci poate chiar la mijlocul lunii februarie sau poate chiar pe finalul lunii iulie, când decada aceasta pe care o parcurgem acum va avea un cuvânt important de spus. Decada pe care o parcurgem nu stă doar în ecuația astrală zilei de 4 ianuarie, dar pentru ceea ce avem de experimentat în această săptămână lucrurile acestea stranii, atenția aceasta specială pe care trebuie să o dovedim, sensibilitatea aparte cu care vom lucra în momentul acesta vor fi regăsite în reperele indicate. Asta înseamnă că prima zi a săptămânii ne aduce puterea de a privi evenimentele sociale prin sensibilitate și de a nu regreta lucrul acesta.
Prin urmare, 4 ianuarie ne aduce în fața unor situații foarte ciudate, unele dintre ele chiar ne pregătesc pentru ceea ce va veni spre noi începând cu ziua de 5 ianuarie, despre care știm, pentru că am descoperit singuri sau pentru că am citit în prezentarea generală aplicată acestui an, este dominată de inițierea mersului retrograd al lui Mercur care înseamnă sfârșitul copilăriei, întoarcerea la problemele mai vechi, poate chiar la problemele anului 2015. Ceea ce avem de parcurs în prima zi acestei săptămâni ne oferă senzații stranii, capacitatea de a face o sinteză interesantă a ultimelor săptămâni, de a ne exprima frumos, poate chiar sensibil, nu doar elegant sau galant, de a apela la instrumente care să favorizeze buna înțelegere între oameni, progresul și profunzimea sufletească.
Ceea ce vom face acum, în prima zi a acestei săptămâni, nu doar este marcat de o mare sensibilitate, ci de o mare însemnătate pe care o vom regăsi și în alte perioade ale anului, spre exemplu în mijlocul lunii februarie sau pe finalul lunii iulie. Rămâne de văzut ce considerăm noi în momentul acesta a fi binele, ce este important, cât de necesar ne va fi acest bine și până când. Ființele profunde vor trece dincolo de aparențe, nu se vor simți exaltate de faptul că binele domină, nu vor fi atât de încântate de faptul că au descoperit piatra filozofală pentru că, fiind în anul dihotomiilor periculoase și știind ce înseamnă asta, primul gând va fi că această piatră filozofală este inutilă sau contrafăcută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântării ceea ce trebuie să spunem, ceea ce trebuie să transmitem, dar de a nu considera că totul stă în greutatea a ceea ce trebuie să facem ori să spunem. Cu siguranță există ceva mult mai profund dincolo de toate aceste lucruri frumoase.

Supunere în fața sorții. Se vorbește prea mult despre lucruri pe care nu le cunoaștem foarte bine. Profunzime. Se caută soluții la lucruri dificile. Caracterul retrograd al unor atitudini schimbă tabăra. Revoltă împotriva unui bine confortabil. Se caută mai mult. Se obține foarte puțin. Oamenii acționează în necunoștință de cauză. Accidentul dă vina pe altcineva. Neputință. Servitudine. Nu este cazul să privim înapoi cu manie. Seducție periculoasă. Interiorizarea ne apropie mai mult te cer. Simplitatea doare. Lucrurile sunt cântărite în defavoarea soluției. Patimă.

Ceea ce se consumă în această a doua zi a săptămânii trage un semnal de alarmă asupra lucrurilor foarte importante cu care vom lucra mult timp de acum încolo. Nu vom lucra cu ele doar pentru că ele sunt integrate în această decadă, ci pentru că ele fac trimitere la anumite decizii care pot deveni foarte proaste deși, inițial, au fost bune. Ziua de 5 ianuarie pare să fie una dintre cele mai proaste zile ale acestei săptămâni. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Mercur în mijlocul zilei își inițiază mersul retrograd, iar, spre seară, Soarele își va definitiva careul cu Luna neagră. Și pentru că nicio nenorocire nu vine singură, tot în mijlocul zilei se va consuma careul dintre Venus și Neptun, un unghi foarte prost, unul care instigă la comportamente antisociale sau care elogiază neputința și dezamăgirea. Unii au avut impresia că prima zi a acestei săptămâni constituie momentul în care intră în contact cu vibrațiile anului 2016, însă inițierea mersului retrograd al lui Mercur, cumulat cu toate celelalte unghiuri indicate mai sus, arată că anul 2016 este în plină desfășurare, nu doar din punct de vedere calendaristic, ci și din punct de vedere astral. Există o mare tensiune pe ideea de patrimoniu, pe ideea de neputință, și mai clar decât în această zi nu vom reuși să le argumentăm pe acestea în nicio altă zi aferentă acestei săptămâni. Momentul acesta ar putea să aducă întâlnirea cu un accident, cu un eveniment trist, unul care să ne păcălească, să ne înșele, să ne inducă în eroare că înseamnă ceva și de fapt să însemne altceva, că este un exponent al profunzimii lor sufletești și de fapt să fie un alt compromis.
Deși în acest aspect sunt implicate planetele Venus și Neptun, multe din cele complicate pe care trebuie să le parcurgem în momentul acesta țin de treburile lumești, de înțelegerea sau neînțelegerea unor aspecte, de aparență lucrurilor sau de necesitatea seducției. Până și seducția în 5 ianuarie ar putea sa aibă conotații negative, până și aceasta ar putea să ne ducă foarte mult în trecut, deși ea nu reprezintă altceva decât un impuls de moment, cel puțin așa ne arată ecuația astrală a acestei zile.
Momentul acesta aduce tentația de a risipi, ușurința de a arăta cât de ușor poate un om să nu recunoască valoarea celuilalt, cât de ciudate sunt evenimentele sociale atunci când acestea trebuie să devină sclavi pentru alte episoade, supuși față de alte întâmplări cărora le este predestinat să fie lideri, nu pentru a domina, ci pentru a impune valori. Pentru că totul în această zi este supus confuziei, puțin vor fi aceea care vor descoperi evenimentele zilei de 5 ianuarie care sunt puterile care se impun prin valoare și care sunt puterile care se impun cu agresivitate. Practic, aceasta este sarcina acestei zile.
Prin urmare, 5 ianuarie poate fi o zi cumplită pentru cei care nu au încă psihicul rezistent la problemele pe care le experimentează, poate fi o zi destul de grea pentru oamenii lacomi, cei care anunță încă de pe acum că vor avea un an foarte greu. Dacă în zilele anterioare, când am luat contact cu vibrația anului 2016, ne-am întrebat cam care sunt conotațiile și care va fi finalitatea a ceea ce vom experimenta în momentele acestea, vom vedea în 5 ianuarie că lucrurile nu sunt în favoarea noastră. Există o agresivitate pe care o vom conștientiza cu precădere în această zi și care va veni din partea oamenilor la care ținem foarte mult. Ideal ar fi să nu considerăm că acesta este un lucru bun, adică putem folosi această agresivitate împotriva celor pe care-i disprețuim, dar nici să credem că este un lucru rău, adică este îndreptat împotriva noastră. Ar trebui să privim lucrurile acestea ca fiind o lecție pe care fiecare trebuie să o parcurgă, să o consume, să treacă dincolo de ea prin epuizare, prin ardere completă, pentru a descoperi prietenia ce se naște din suferință. Aceasta este cea care durează cel mai mult.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi la cei din jur ca și cum sunt vinovații de ceva. Viața este în mare parte nedreaptă cu mulți dintre noi, nu trebuie, prin aportul personal, să o complicăm și mai mult, ci ar trebui să o simplificăm, să renunțăm la egoism, la tristețe sau la aroganță pentru a vedea că există frumusețe dincolo de acestea.

Oamenii se pedepsesc pe nedrept. Bucuria încearcă să acopere lipsa de înțelegere. Sunt invocate motive absurde. Accidentele nu sunt luate în seamă. Se vorbește prea mult despre nimic. Agresivitate față de partener. Soluții proaste impuse ca rezolvări bune. Răscolire a unor probleme vechi de an de zile. Sentimentul de neîmplinire devine o pârghie pentru o mare realizare. Durerile sunt cântărite prin cuvintele celorlalți. Este transmis un salut interpretat greșit. Avertisment.

Deși multora li se pare că evenimentele care s-au consumat în ziua anterioară reprezintă cel mai mare lucru care li se putea întâmpla, cel mai important element de care ar trebui să țină cont în momentul acesta, vor vedea că în ziua de 6 ianuarie lucrurile se răstoarnă, sunt atât de complicate și de interesante încât fiecare individ va observa că întotdeauna este loc de mai bine, întotdeauna este loc de mai mult.
În 6 ianuarie invocăm nevoia de a ne bucura, de-a căuta pretexte de încântare și de reușită acolo unde ele nu există, acolo unde sufletul este încărcat de tristețe, acolo unde soluțiile proaste sunt impuse sau avertismentul nu mai ține cont de ceea ce oamenii au învățat de-a lungul vieții, ci ține cont doar de elementele superficiale care se consumă în momentul acesta și despre care nu se știe dacă au atât de multă perspectivă pe cât spun. Și ziua de 6 ianuarie, la fel cum s-a întâmplat și în zilele anterioare, oamenii au nevoie de prietenie, de sinceritate, de dragoste, pentru că orice formă de neîmplinire își pune puternic amprenta asupra viziunii. Luna se află acum în zodia Săgetător și va trece printr-o relație pozitivă cu Mercur și una negativă cu Neptun, iar asta înseamnă că lucrurile care se situează la suprafață, cele care vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă sunt într-un contrast interesant cu marile probleme existențiale, cele care răscolesc amintiri vechi, cele care au puterea în această perioadă să transmită un mesaj confuz.
Se poate vorbi în momentul acesta și de o agresivitate, de un refuz al unui bine, de o întoarcere la problemele mai vechi, de tendința de a vinde orice, poate chiar și fericirea personală. De fiecare dată când Soarele trece prin conjuncția cu Pluton, oamenii își dau seama că până în momentul acela nu au folosit resursele așa cum trebuie. Pentru că momentul acesta al anului 2016 este încărcat de foarte multe semne de întrebare, în contextul acesta al săptămânii visului de a avea succes și a puterii care crește în mod inutil, conjuncția Soarelui cu Pluton arată că lucrurile pot fi mult mai complicate decât par la prima vedere. O banală răscolire prin amintirile celorlalți se soldează întotdeauna cu un rezultat negativ. Întotdeauna există ceva dincolo de un semn de întrebare, dincolo de o curiozitate.
Prin urmare, 6 ianuarie reprezintă puterea pe care trebuie să o descoperim pentru a merge mai departe. S-ar putea ca pentru unii această putere să fie un accident, un eveniment nefericit, o durere pe care să nu o mă poată explora așa cum trebuie. Nu are importanță dacă lucrul acesta lasă urme adânci sau dacă soluțiile pe care le oferă sunt sau nu apăsătoare. Important este că în momentul acesta oamenii deviază atât de mult încât au impresia că toate lucrurile rele care s-au întâmplat până acum sunt de fapt bune. Din fericire, doar până la sfârșitul acestei săptămâni lucrurile acestea rele să pară bune și începând cu săptămâna următoare să vedem că realitatea este alta. Important este că pe conjuncția Soarelui cu planeta Pluton de acum ne pregătim pentru un mare episod, pentru stabilizare, chiar dacă în momentul acesta nimic din ceea ce se consumă nu ne spune că această stabilizare ar fi posibilă. De aici vine și tendința de a răsturna sensurile.
Există însă o dezamăgire care va pune o amprentă mult prea dură pe ceea ce se consumă în momentul acesta și aceasta devine semnul că poate pe finalul anului anterior nu am acordat atât de multa atenție problemelor legate de carieră, dimensiune socială, aspirație sau patrimoniu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza un ajutor. Cel care refuză un ajutor arată că pe viitor nu va putea să ofere celorlalți sprijin în probleme similare cu cele pe care le traversează acum.

Conflict între generații. Disconfort cauzate de înțelegeri greșite aplicate conjuncturilor sociale. Avem nevoie de sentimente frumoase. Se invocă nevoia de echilibru. Se caută înțelegere la cei ce nu o pot oferi. Revoltă împotriva unui element stabil. Sunt invocate noile asocieri pentru a depăși un conflict fără soluții. Se întrevăd zorii unei noi ere. Valorile personale atrag atenția mai mult. Nu orice putere poate fi combătută. Simplificarea devine un obstacol. Prea ușor se rătăcesc lucrurile.

În noaptea de miercuri spre joi se împlinește trigonul dintre Neptun și Junon, un aspect foarte bun care ar trebui să atenueze puțin conflictul pe care îl parcurgem în această perioadă. Din nefericire, nu se întâmplă lucrul acesta pentru că în mijlocul zilei de 7 ianuarie Soarele își definitivează careul cu Uranus, semn de instabilitate, de impuls negativ care pare să ne capteze atenția mai mult decât unghiurile bune care se întind pe o perioadă mare de timp. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Mercur din Vărsător se află acum în mers retrograd și încrederea în sine pe lucruri minore pare să fie mai importantă decât încrederea în sine pe lucruri majore care nu cer atenție, nu impun respect și nici nu pretind devoțiune. Asta înseamnă că vom avea de-a face acum cu o formă de revoltă împotriva elementului stabil, împotriva a ceea ce este bine pentru ceilalți, împotriva a ceea ce este stabil pentru altcineva, împotriva a ceea ce este bun pentru toată lumea. Nu încape îndoială că momentul acesta, prin tensiunea pe care o predispune, prin agresivitatea pe care o vehiculează ne va răni foarte ușor sentimentele cele mai stabile și va aduce un conflict între generații care până acum se înțelegeau foarte bine. Nu ar fi nicio problemă dacă lucrurile acestea sunt înclinate către reguli abstracte, către o conviețuire pe baza unor argumente care deocamdată nu au echivalent în realitate, ci sunt utopice. Dacă ele sunt susținute de dorințele personale, dacă ele sunt argumentate de faptul că oamenii care le promovează le iubesc, va fi suficient. Din nefericire, pentru că acest careu între Soare și Uranus aduce prea multă instabilitate și neîncrederea oamenilor în faptele lor, în sinceritatea celorlalți, atitudinea aceasta neobișnuită, inedită, nu va găsi înțelegere din partea celorlalți.
În plus, pentru că Luna se află acum în zodia Săgetător și mulți oameni ar trebui să privească lucrurile prin valori, prin adevăr, prin dreptate, faptul că Luna începe ziua cu conjuncția cu Venus și o termină cu careul cu Chiron arată că ne menținem în acest registru al elementului personal care își permite, fără să dea socoteală celorlalți, să securizeze.
Cu alte cuvinte, pentru că momentul zilei de 7 ianuarie pare să fie important pentru raporturile dintre grupuri, pentru că numai acolo există reguli de la care individul nu se poate abate acum, se poate vorbi acum și de un beneficiu de care să se bucure toată lumea și care să nu poată fi stins de o instabilitate de moment. Cine depășește această regulă, cine abuzează de o instabilitate de moment va da prea mult credit raporturilor negative care există între Soare și Uranus, pe de o parte, și dintre Lună și Chiron, de partea cealaltă. Adică, o tensiune, o stare de nervozitate se poate transforma într-un simptom de boală. Nu se știe dacă acesta este un banal simptom sau deja vorbim despre o afecțiune. Cert este că în momentul acesta cele două elemente negative, în condițiile indicate mai sus, își dau mâna.
Prin urmare, 7 ianuarie este o zi mai importantă pentru comunitate decât pentru individ. Dacă avem multe probleme de rezolvat, multe tensiuni de soluționat, s-ar putea ca temperarea unei revolte, diminuarea agresivității personale să reprezinte o achiziție importantă. În caz contrar, tensiunea personală scăpată de sub control poate pune în dificultate un grup care nu este încă foarte sigur pe structura sa, care nu se bazează mult pe prietenia membrilor, ci doar pe reguli pe care ceilalți sunt constrânși să le respecte. 7 ianuarie este o zi de hoție, de minciună și de fățărnicie, un moment în care se invocă motivul stabilității grupului pentru a fura munca altuia și de a o prezenta ca pe un element de care toată lumea trebuie să țină cont. Grupul nu ar trebui să tolereze așa ceva pentru că hoția este hoție indiferent pentru ce motiv este practicată, iar consecințele karmice ale acesteia sunt aceleași.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că lucrurile mari fac parte din viața fiecăruia și individul nu trebuie să fi îndeplinit până acum un rol major pentru a participa la un eveniment important.

Teama de singurătate. Izolarea reprezintă un element de sancțiune. Se găsește cu greu o soluție la o urmă personală. Vindecarea vine prin întoarcere la vechile obiceiuri. Nevoie de interiorizare. Se caută soluții foarte departe în timp. Lucrurile mărunte sunt abordate cu mai mult curaj. Injustiție. Atracție către lucruri neobișnuite. Puterea personală este încercată prin raportarea la realizările destinului personal. Autoevaluare. Credința este privită cu aroganță. Confort periculos. Părerile sunt rezolvate în public.

Astăzi Jupiter intră în mers retrograd și raportul complicat pe care îl vom avea cu toții față de regulă, față de precizie sau față de puritate, față de ceea ce reprezintă atitudinea corectă față de un principiu ori față de o regulă poate să intre într-o criză. Nu se știe dacă pe toată perioada mersului retrograd a lui Jupiter în zodia Fecioară lucrurile acestea vor fi în criză, știm sigur însă că în momentul acesta, când Luna se află într-o relație negativă cu Axa Dragonului, nu se poate vorbi despre echilibru și nici despre progres ca un element care s-a împrietenit mai nou cu dreptatea. Se poate vorbi însă despre nevoi neobișnuite, despre sentimente ciudate, despre o atracție către lucruri care doar la suprafață să facă dreptate, dar în interior să rănească foarte mult.
Se întâmplă lucrul acesta pentru că în aceeași zi în care Jupiter intra în mers retrograd Mercur se va întoarce în zodia Capricorn, adică se va întoarce la o problematică a anului secretelor dezvăluite, dar pusă în contextul în care dezvăluirea anumitor informații nu mai este inofensivă, ci este încărcată de răspundere. Din această cauză o alegere personală, poate chiar credința sau anumite preferințe personale, sunt încărcate de o mare răspundere și pentru a și le păstra oamenii dau dovadă de prea multă încrâncenare ori poate chiar de aroganță. Există o conjunctură destul de periculoasă în momentul de față cea care nu poate rezolva anumite probleme sociale, însă poate tempera o problemă personală, una care ține de o dreptate pe care individul trebuie să o primească în raport cu o autoritate.
Unii vor avea clar senzația că vindecarea vine prin întoarcere la vechile obiceiuri, prin redobândirea unei stări de confort, prin acceptarea faptului că oamenii sunt diferiți și că preocupările lor se întâlnesc acolo unde se întâlnesc și planurile de viitor. Nu este suficient în această zi să se facă o simplă recomandare, la fel cum nu este suficient ca aspirațiile unui individ să combată obiceiul vechi, să lase în urmă atitudinile negative, cele proaste sau care ar putea să-l compromită față de ceilalți, față de grupul de apartenență sau față de sine.
Prin urmare, 8 ianuarie este o zi de mare încercare, prin care învățăm să combatem singurătatea, atracția către izolare, teama de boală sau frica de lucruri care pot să alunece către o finalitate negativă fără să putem interveni asupra lor. Este o zi a credinței oarbe ce poate foarte ușor să devină fanatică, a lipsei de dreptate și, pentru cei care vor să domine toate aceste impulsuri negative, 8 ianuarie este o zi a succesului împotriva patimilor.
Dar pentru că toată lumea se interesează de lucrurile acestea care ar trebui să producă un salt evolutiv, se poate stabili că 8 ianuarie este și o zi de tensiune, o zi în care poate surveni un conflict între recomandările venite din exterior și ambițiile personale. De această dată recomandările venite din exterior ar putea să fie mai bune decât sancțiunea pe care vrem să ne-o aplicăm nouă înșine. Avem tendința în această zi să acordăm prea multă importanță lucrurilor mărunte și din această cauză să ne pedepsim prea mult. Nu este cazul să insistăm prea mult pe această latură pentru că mintea este astăzi rătăcitoare și lucrurile mărunte pe care le vedem disproporționat vor trece, în zilele următoare, într-un plan secund.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la patimă pentru că astăzi ea ne duce către un confort periculos, acela care începe și se termină cu un dialog interior epuizant.

Nevoie de echilibru. Experiențele celorlalți devin foarte importante. Sentimentele devin mai clare prin interacțiune. Participarea la evenimente deconectante. Indecență. Accident cauzat de o defecțiune. Aparatele nu pot ține pasul cu nevoile oamenilor. Avem nevoie de sfaturi înțelepte. Prea multă inteligență strică. Sentimentele puternice fac apel la dureri mai vechi. Se adoptă o decizie importantă. O vulgaritate este ascunsă printr-o critică. Prieteniile superficiale țin de cald. Idealurile înalte consumă prea mult. A ține un secret înseamnă a avea o conduită morală aleasă. Se spune prea mult și se înțelege prea puțin. Nevoie de consolare. Asperitățile vieții nu ne învață cum să trăim.

Mai avem puțin și prima decadă a lunii ianuarie se încheie. Astăzi se împlinește o conjuncție între Venus și Saturn, semn de stabilitate, de echilibru și de maturitate. Multe lucruri din cele care ne sunt rezervate în această zi ne lase impresia că batem pasul pe loc și că în ultima perioadă n-am făcut nimic important care să conteze, nu am făcut nimic valoros pentru proiectele ambițioase ale anului 2016. Este adevărat, există o anume vulgaritate care se ascunde în ecuația astrală a zilei de 9 ianuarie, însă ea nu se va impune asupra evenimentelor sociale și nici nu va afecta relațiile de prietenie ori proiectele de viitor. Reușește însă să ne creeze impresia că dacă suntem fideli, stabili, prietenoși sau atenți într-un mod pasiv, nu demonstrativi, înseamnă că am pierdut ceva important. De altfel, nu ar trebui să luăm nici deviza aceasta de bună. Pentru că suntem în săptămâna visului de a avea succes înseamnă că aspirațiile acestui moment ar putea să creeze un contrast teribil cu ceea ce reprezintă în realitate succesul.
Cei care sunt la vârsta maturității își vor petrece ziua gândindu-se care sunt recomandările cele mai importante pe care trebuie să le facă celorlalți, cum să dea sfaturi, cum să explice, cum să transforme experiențele de viață într-o poveste pertinentă care să le folosească la orice sau care să le sporească imaginea.
Conjuncția lui Venus cu Saturn pe zodia Săgetător face trimitere la o stabilitate mentală care ne va fi foarte folositoare în perioada următoare. Deși, inițial, aceasta face trimitere la anumite sentimente care ni se par acum puțin neclare, dacă nu pierdem din vedere nici decența, deci respectul față de oameni, nici modestia, atunci rezultatul a ceea ce avem de înfăptuit în momentul acesta nu poate fi decât unul eminamente bun.
Mulți vor vorbi astăzi despre succes, despre curaj și vor considera că acestea vor fi preocupările lor tot anul. S-ar putea o perioadă să se lase antrenați de gândurile acestea însă nu foarte mult. Pentru că Saturn, spre finalul lunii martie, va intra într-o perioadă de retrogradare ce va ține până la vară, în momentul acesta, în care se află în conjuncție cu Venus, arată că proiectele bune nu au o perspectivă foarte mare, ci doar una de aproximativ două luni.
Prin urmare, 9 ianuarie este o zi de stabilitate. Avem gânduri înțelepte, sentimentele s-ar putea să fie puțin cam rigide, însă în această zi ele nu au un caracter periculos, nu sunt vulgare, nu sunt dure și nici nu compromit imaginea socială, ci atrag atenția pe lucruri care ar trebui să fie rezolvate de la sine, ar trebui să nu accidenteze pe nimeni.
Există o mare presiune pe decizia personală, pe atitudinea individului față de stabilitatea celorlalți, pe puterea lor de înțelegere sau poate chiar pe vulgaritatea despre care au spus anterior că vor să o topească, vor să o distrugă sau că vor să renunțe la ea. Din evenimentele zilei de 9 ianuarie învățăm cum să trăim, care este calitatea celor cu care lucrăm și cât de departe putem ajunge. Există, de asemenea, o ambii valență interesantă ce va fi vizibilă în ecuația astrală a zilei de 9 ianuarie și ea ne arată că perspectiva durabilă a evenimentelor de acum nu se întinde pe o perioadă mare de timp, ci pe aproximativ două luni. Spre finalul lunii martie știm că planeta Saturn va intra în mers retrograd pe zodia Săgetător, iar acum conjuncția lui Saturn cu Venus pe această zodie arată un fel de nebunie a tinereții, un fel de retrăire a bucuriilor din tinerețe sau pe care ni le-am închipuit de-a lungul anilor și care va lăsa zilei o notă foarte plăcută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne ucide visul. Visul are o componentă care nu trebuie privită prin durere, ci trebuie privită atât prin puterea creativă pe care o are asupra destinului, adică ne ajută să inventăm situații pe care, în timp, să le transformăm în realitate, dar ne arată și că în continuare suntem vii și că, dacă vrem, putem reînvia ceea ce am trăit cândva și ni s-a părut frumos.

Speranța devine mai convingătoare. Încredere în sine. Ajutor venit dintr-o zona a ocultului. Simpatie pentru ceea ce este ascuns. Comunicare transfrontalieră. Adâncime în gândire. Viteză de reacție. Apel la simplitate. Ridicarea nivelului de percepție prin cuvinte folosite cu înțelepciune. Viața poate surprinde prin densitate. Aspirații înalte. Accesul la bogăție se face după o încercare. Se răspunde unei provocări. Cercetarea este amănunțită. Vise. Respect pentru educația celorlalți. Dorință de perfecționare.

Astăzi se împlinește Luna nouă și directiva pe care momentul de față lucrează se va regăsi în următoarele patru săptămâni în toate conjuncturile astrale. Momentul de față devine reprezentativ la capitolul speranță de viață, arătând că demersurile sociale pot fi și foarte complicate, dar și foarte apăsătoare, și foarte încrâncenate, dar și foarte provocatoare pentru ceea ce urmează a se consuma în următoarele săptămâni. Momentul de față ne atrage atenția asupra vitezei de reacție, asupra simplității, ne îndeamnă să ne ridicăm nivelul de percepție, adică să fim atenți, să cercetăm ceea ce este de cercetat și să nu dăm importanță lucrurilor minore doar pentru că a existat o zonă a ocultului, a misterului care ne-a creat anumite semne de întrebare față de ceea ce întâlnim astăzi.
În seara acestei zile, Luna va părăsi zodia Capricorn și va intra în zodia Vărsător, aducând o densitate destul de mare intenției de reușită, lansându-le oamenilor provocări prea mari față de puterile pe care le au în momentul acesta. Dacă în ziua anterioară lucrurile frumoase erau întreținute de anumite experiențe, de ceea ce am trăit cu mare intensitate și a fost frumos în ultimele luni, frumusețea momentului este firavă, este deschizătoare de drumuri și ea ne poate ajuta să ne împăcăm cu trecutul care era frumos prin experiență, dar care ne ținea conștiința blocată în aceleași tipuri de activități la care nu putem renunța. Asta înseamnă că frumusețea momentului poate veni cu relații noi, cu contacte noi, cu oameni noi, nu neapărat să îi întâlnim în mod direct cât mai ales, fără să ne dăm seama, atragem atenția celor care vor avea de-a lungul acestui an față de noi sentimente frumoase. Asta înseamnă medierea Axei Dragonului de către Luna prin Coada Dragonului. Asta înseamnă împăcarea individului cu propriul trecut și inițierea unui traseu foarte bun care poate favoriza împlinirea unor aspirații sau șlefuirea caracterului în așa fel încât rezultatul să fie bun pentru conștiință și pentru educație. De aici înțelegem că fidelitatea este cea care ne învață cum sa apreciem prietenia, cum să iubim mai mult, iar dragostea față de succes ne arată care sunt aspirațiile pe care trebuie să le menținem și cu ce costuri.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne învață să comunicăm altfel, într-un mod mult mai ușor, dar fără a renunța la instrumente complicate, delicate sau profunde ale vieții. Mulți vor avea clar senzația că se află în fața unui moment de transformare și că acum lucrează cu elemente care anterior l-au creat teamă. Dorința de perfecționare este însă prea puternică, prea intensă pentru a nu ține cont de ea.
Ceea ce ne captează atenția în această zi ne învață să descoperim respectul și să privim provocările vieții cu alta atitudine. S-ar putea ca și de această dată programările pe care ni le facem să nu fie foarte durabile în timp, acestea să nu ne ajute să ne impunem repere care să necesite mult timp pentru a fi realizate. Din această cauză nu ar trebui să ne așteptăm ca idealurile care ne frământă în momentul acesta să ceară mai mult de patru săptămâni pentru a se împlinii.
În rest, momentul zilei de 10 ianuarie este dominat de comunicare, de descoperirea profunzimii lor de gândire, de trezirea acelor înțelepciuni de viață care ar trebui să îndemne pe fiecare să nu mai fie atât de atașat de ceea ce crede că este bun sau rău pentru a vedea că dincolo de aceste două extreme mai există ceva și că, poate, acel „ceva” s-ar putea să fie tot ceea ce caută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite astăzi să avem o atitudine învingătoare. Dacă reușim să ținem vie această atitudine, fără a o aduce prea aproape de încrâncenare sau de aroganță, atunci nu avem decât de câștigat.

16 thoughts on “4 – 10 ianuarie 2016

 1. manola spune:

  Clipe divine iti doresc! Gheorghita,doresc sa te intreb daca in previziunile astrologice prezentate de tine se regasesc toate nivelele de constiinta…sau daca se regaseste si constiinta trezita ? Multumesc!

  1. În analizele pe care le postez aici, pe blog, am integrat de fiecare dată un posibil model de răspuns al celui care, în mod obişnuit, nu răspunde la predispoziţiile generale tocmai pentru că activează de pe un nivel mult mai înalt. Dacă asta înseamnă “conştiinţă trezită”, da, există referiri la această categorie. „Toate” nivelele de conştiinţă nu pot fi integrate într-o analiză care se referă doar la acest plan, cel la care am făcut trimitere în acest material – bine, rău, martor – rostul pe care au fost elaborate aceste previziuni.

 2. manola spune:

  Doresc sa te intreb daca omul care se cunoaste ca martor,ca observator fara timp si spatiu, mai este interesat de influenta astrelor,daca mai este interesat de previziuni ? Multumesc!

  1. Desigur! Este o forma de respect pe care orice ființă evoluată o are față de creația Domnului. Un om sensibil și puternic se va apropia de un râu cu gândul de a se răcori, de a contempla minunile naturii, nu de a-i schimba cursul pentru a se lăuda că poate. A fi superior nu înseamnă a sfida.
   „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
   și nu ucid
   cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
   în calea mea” … deși, poate, aș putea!
   Iată atitudinea celui superior. Iată o atitudine de prețuire.
   Cum ai putea să deosebești, în marea de oameni, pe cel care se bucură de forțele naturii pentru că le folosește, de cel care se bucură de ele pentru că le respectă? Fiind ca el! Corpul este un instrument care trebuie depășit, căruia nu trebuie să i se permită nicio influenţă, carnea este un obstacol și o sursă de păcat și totuși în lumea noastră nu există înțelepți fără corp!

 3. manola spune:

  multumesc infinit!

 4. Ana spune:

  Bună seara gospodarii !
  Venim cu ursul din deal ,
  Dacă bine și voiți
  Ursul nostru sa-l primiți!
  Na!Na!Na Martine! Na!
  Nu te da , nu te-nmuia ,
  Ca pun mana pe nuia
  Și nuiaua-I de rachita,
  Hai,Martine,la pământ ,
  Și asculta-mă-ce-ți cant
  Când erai mai mititel !
  Erai tare frumușel,
  Dar de când ai crescut mare
  Mă dai jos de pe picioare!
  Saltă, saltă tot mai sus
  Ca și anul care-I dus!
  Ia apleaca-te în jos ,
  Sa saluți gazda frumos
  Foaie verde de secara,
  Sa ieși ursule afară !
  Foaie verde de stejar
  Sănătate gospodari!
  La anu’și LA MULȚI ANI !
  LA MULȚI ANI 2016 !

  1. stefan spune:

   apreciez analizile astrologice si e bine ca sintem posi in garda in cea ce priveste tendintele astrale si mutumim aceasta stradanie al astrologului dar totusi ma intreb daca doamna minerva e mai buna sau cum ar comenta cele spuse.m-ar i

 5. La multi ani buni și încărcați de semnificație!

 6. Monica spune:

  Depinde si de casele sin astrograma personala unde se intampla aspectele.
  Si chestiunea cu indemnul de a fi profund, e ceva de nerealizat pentru unii.
  Cineva a postat la mine pe facebook si am intrat sa vad ce scrie.
  Toate cele bune,
  monica

  1. „Si chestiunea cu indemnul de a fi profund, e ceva de nerealizat pentru unii.”
   Ai exemplificat bine!

   PS. Poți intra pe furiș să citești de aici, nu va ști nimeni cine ești și cât stai să descifrezi, nu trebuie să te justifici. Dacă, totuși, ai vrut să-ți spui părerea înseamnă altceva, nu că ai ajuns aici din întâmplare de pe la Antena Stars…
   :))))

 7. manola spune:

  Iti multumesc pentru ajutor !Previziunile tale trebuie sa fie descifrate,nu pot fi intelese usor! Am intrat de trei ori in aceasta dimineata si am constientizat multe aspecte utile pentru aceasta etapa prin care trecem. Multumesc!

 8. manola spune:

  Am constientizat cat este de greu sa te identifici cu mintea in aceste momente si cate frustrari si nemultumiri iti poti aduce in manifestare daca nu te trezesti la timp… la tine cel real.Practic totul este amplificat de n…..ori, iar mintea ramane minte in orice conditii. Se mai schimba pe ici pe colo,dar tot minte ramane.. Ma intrebam de ce nu m-am stabilizat in”EU SUNT” odata ce am cunoscut martorul ,dar din previziunile tale am inteles ca nu este timpul inca pentru stabilizare si oricum nu am parcurs tot drumul de intoarcere la mine ceea reala. Deci…da… avem nevoie de ajutor indiferent la ce nivel de constientizare am ajuns si sa nu ne fie rusine sa il cerem,pe noi ne ajutam cerand alutor.Gheorghita te rog sa iti spui punctul de vedere la cele scrise de mine,in mod sigur ma va ajuta pe mine si pe cei care traiesc ceea ce traiesc eu. Multumesc!

  1. Nu ai ajuns la Martor. Ce ne-ai împărtășit este o simplă detașare. Bun, o fi ea simplă, dar este detașare și este foarte bine. Mulți (că nu degeaba este la modă) confundă detașarea cu indiferența. Aici este vorba despre detașare. Devii Martor când atingi un punct pe care nu ți l-ai putut imagina sau reprezenta că este așa, iar când ajungi acolo nu-l diseci, nu-l analizezi, ci faci altceva, nu știi în momentul acesta ce, dar altceva. Când ți se pare că este incomplet, atunci doar te apropii, te detașezi, dar nu devii Martor.

 9. manola spune:

  Multumesc! Zic ca ai dreptate din moment ce tu l-ai cunoscut! Oricum …nu o simpla detasarea …este multa munca pana ce ajungi aici! Detasare se afla la granita dintre iluzie si martor si inseamna un pas pana la eliberare.Este ok pentru mine, nu ma grabesc…las lucrurile sa curga incet ,lin,firesc.Multumesc pentru ajutor!

 10. manola spune:

  Buna dimineata! Gheorghita,ce vrei sa spui prin „Cand ti se pare ca este incomplet,atunci doar te aproprii,te detasezi,dar nu devii Martor”,te rog sa detaliezi acest aspect mi se pare extrem de important.Multumesc!

  1. Detalierea transformă aceste comentarii în conversații. Nu facem așa ceva. Apoi, mesajul, în forma aceasta, este destul de clar, nu are nevoie de explicații suplimente. Mai mult de atât ar însemna să discutăm pe un caz concret. Nu este locul potrivit. Îți spun din nou: faptul că te preocupă, înseamnă că nu e, ceea ce îți dorești, arată nu ai acum, ce cauți, nu ai găsit încă. Adică, acel „ceva” care se deplasează, cere, se mișcă, este, până atinge finalitatea, incomplet. În problemele acestea de conștiință, Martorul este un element complex despre care, fiind în afara lui, nu-ți poți face nicio părere. Ai nevoie sa fii, nu să apreciezi că ești. Nu este un simplu proces de contientizare, ci de viețuire. Oprește fluctuațiile minții. Nu-ți folosesc la nimic bun.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.