2016 – ANUL DIHOTOMIILOR PERICULOASE

(DOWNLOAD) 2016 – anul dihotomiilor periculoase

Nimic din ceea ce facem aici, în această lume, nu ne face invincibili. Nimic din ceea ce achiziționăm aici, în această lume, nu ne garantează că progresul va produce un salt suficient de important încât timpul pe care l-am petrecut căutând să nu fie pierdut. Cu alte cuvinte, nimic din ceea ce facem aici, în această lume, precum ne spunea Gandhi, nu este important, dar este important că facem. 2016, anul dihotomiilor periculoase, ne atrage atenția asupra acestei nevoi absolut necesare, asupra dinamicii evolutive pe care orice om trebuie să o abordeze fără să aibă mustrări de conștiință sau fără să se lase pradă sentimentelor de aversiune, de regret, de superioritate.
„Dihotomiile periculoase” înseamnă mai mult decât o simplă dualitate, deci nu vom lucra doar ambivalent, așa cum ne sugerează termenul (dihotomie), ci pe trei direcții, adică binele, răul și martorul, cele trei elemente care participă de-a lungul acestui an la un dans absolut impresionant care nu seamănă cu nimic din ceea ce am trăit până acum. Așadar, este nevoie de-a lungul acestui an să fim, nu doar înțelepții, cât mai ales selectivi, să dăm dovadă de înțelepciune și cu această înțelepciune să arătăm că suntem în măsură să acceptăm ceea ce până acum am considerat a fi nedemn, fie pentru că făcea parte din zona binelui, fie că făcea parte din zona răului.
Viața este ceea ce trăim, nu ceea ce credem ori ni se spune că trăim!

2016 – ANUL DIHOTOMIILOR PERICULOASE by Gheorghiță Coșer

40 thoughts on “2016 – ANUL DIHOTOMIILOR PERICULOASE

 1. Cristina spune:

  Multumim!!!

 2. ana spune:

  Multumesc frumos!

 3. otilia spune:

  …multumesc mult, mult din toata inima!! 🙂 …abia asteptam sa vad sub ce cuvinte se descrie anul urmator… 🙂 ..toti anii din urma s-au pretat perfect pe cuvintele alese in titlu… 🙂

 4. monica spune:

  RESPECT si RECUNOSTINTA pentru IUBIREA dumneavoastra fata de oameni!
  MULTUMESC din SUFLET!
  Monica Ancuta

 5. SilviuLibotean spune:

  Draga Gheorghita
  RECUNOSTINTA . MULTUMESC . ITI DORESC CLARITATE SI TOT CE E MAI BUN PT TINE.
  RESPECT.
  Silviu Libotean

 6. mioara cristina spune:

  Ce munca imensa!

 7. elena spune:

  Tu eşti om adevarat ??Sau extraterestru ascuns în corp omenesc ? Să ai parte de un an frumos si sănătos

 8. mioara cristina spune:

  Oare nu se ia? Puterea de munca, harnicia, perseverenta, tenacitatea, eficacitatea!?
  Multumim pentru generozitate, intelepciune si speranta pe care o insufli in noi toti !
  O prietena a spus ca sunt previziuni sumbre. Dar eu spun ca nu trebuie sa ne descurajam ci, dimpotriva, sa ne dam seama ca fericirea depinde in primul rand de noi si ca o sa avem treaba oricum cu noi insine. Ceea ce e BINE! Doamne ajuta!

  1. Sumbru? :))))))))))))))))))
   Dacă i se par sumbre la început, atunci să le citească la final, că dacă le vede așa acum, la început, când nu sunt, la final, când ar trebuie să fie folosite la analiză și concluzii, le va vedea tot ca pe niște previziuni…
   Sumbre sunt sfaturile penibile gen „fii liniștit, va fi bine, mai fă un pas”, iar pasul îl duce în râpă. Astea sunt subre, dar fiecare le vede cum vrea…

   Da, munca se ia, însă poate face lucrul acesta cel care nu o vede drept un instrument minim folosit pentru un rezultat maxim, ci ca pe un dans al Creatorului. Munca este si plăcută, desigur, dar, înainte de toate, este un sacrificiu. Să dăruiești celuilalt din sacrificiul tău înseamnă a-l înnobila.

   1. mioara cristina spune:

    …DANS AL CREATORULUI… Cu siguranta o sa retina asta si mintea mea care s-a cam lenevit in ultima vreme si avea nevoie de un impuls pe care, iata ca l-a primit de la tine.
    In ceea ce o priveste pe prietena mea, dupa ce i-am dat eu de data asta un impuls ei, a revenit la ganduri mai bune.
    Si multumim ca ne innobilezi! Sa facem si noi asa la randul nostru!
    Totusi…O MIE si ceva de pagini!… noi abia prididim sa le citim…

    1. Uite o sugestie: de cate ori consideră că devine prea negativistă și nu știe cum să iasă (negativismul se argumentează și se explică teribil pe sine că numai așa se menține) să înlocuiască negativitatea cu suspiciune. Dacă intenția de a părăsi negativitatea este reală va ajunge în punctul în care se va distra pe întunecimea negativității unor atitudini și se va echilibra. Suspiciunea este puntea pe care o poate folosi un om foarte negativist pentru a se echilibra care, în plus, se și teme de negativitatea celorlalți și îi va respinge, până la urmă aproape pe toți, și când sunt pozitivi, și când sunt negativi (deloc întâmplător, în negativitate suspicioșii sunt singurii tolerați de negativiști). În suspiciune, dacă are prieteni, nu va sta mult.

 9. SIRCA spune:

  Multumim pentru toate previziunile facute!
  Alina

 10. Dragii mei,
  Vă mulțumesc și vă prețuiesc!

 11. Cristina spune:

  Materialul este pur si simplu nemaipomenit de interesant! Am citit pe nerasuflate cateva zeci de pagini. Lasand la o parte partea predictiva, intelepciunea profunda care razbate aproape din fiecare rand este prima de care cu greu de poti satura… Ca de obicei, prezentarea, la randul ei, e minunata.

  Mie mi-e cam teama de laudele excesive, atat cand le acord cat si cand le primesc, dar acest dar al tau nu conteneste sa ma fascineze, si deci nu pot sa le reprim – si aici e vorba si de munca si de talent si de generozitate! Si eu iti MULTUMESC, Gheorghita, din tot sufletul!!

  LA MULTI ANI!

 12. Ina spune:

  Cu fiecare an ce trece, paginile sunt tot mai numeroase si informatia tot mai valoroasa. Previziunile tale le gasesc asemeni unui indicator care iti arata sensul atunci cand te-ai pierdut in plina zi. Multumesc!
  La multi ani, Gheorghita!

  Ina

  1. Doamne fereşte, nu contează numărul paginilor… cel puțin pentru mine nu contează. Sunt atât de multe de spus încât se poate scrie incredibil de mult. Aici este prezentat doar un plan de acțiune, dar dacă am analiza aceste elemente din perspectiva a doua sau mai mai multe planuri? Combinațiile sunt mult mai complexe. Ceea ce mă interesează pe mine este să fie util.
   La mulți ani și buni și din partea mea!

   1. Ina spune:

    Stiu ca nu conteaza numarul paginilor. Eu am dorit sa scot in evidenta ca acest „mult” inseamna de fapt mai „valoros”, exact asa cum am si continuat propozitia. Era un fel de recunostinta pentru munca imensa depusa de tine in expunerea lui.
    Buna remarca ta cu planul. Cu siguranta daca as interpreta din prisma mea, as intelege una; daca as interpreta din prisma celuilalt, as intelege alta; iar daca as interpreta din prisma martorului …..hm…..aici nu stiu cum as intelege…..Clar, materialul este foarte util, cel putin pentru mine.
    Multumesc!

    1. Am înțeles, desigur!
     Materialul așa este construit, din perspectiva celor trei direcții indicate, dar o analiza pe planuri înseamnă mai mult. Spre exemplu, activitatea celor trei direcții în planul material, emoțional, mental, spiritual ori combinații, prin ideile sintetice, între toate aceste elemente situate între decade diferite. Mi-aș fi dorit să am timpul fizic necesar unei asemenea abordări, dar nu este posibil. Am spus asta doar pentru a se înțelege mai bine că nu se poate stabili o limită a profunzimilor ori a complexității într-o asemenea analiză. Se pot spune multe, dar nu aruncate ca dintr-un sac, ci în trepte, cu sinteze, cu scheme, cu corelații.

 13. Ioana Binea spune:

  Multumesc mult!Totul e profund, bogat si chiar te innobileaza.Sa vorbesc despre admiratie e prea putin, dar pot sa va asigur ca despre efectele darurilor pe care ni le oferiti s-a putea scrie si mai mult, daca ar fi nevoie.
  La multi ani tuturor!

 14. Marinela spune:

  Una dintre cele mai mari bucurii ale granitei dintre ani, de cand v-am descoperit!
  Este o lectura din care desprinzi o filozofie de viata, in armonie cu energiile momentului.

  Ganduri frumoase si urari de bine!
  Cu drag Marinela!

 15. Ana spune:

  Când am citit „binele,răul și martorul…..dans absolut impresionant…” m-am gândit la IOV.În Cartea lui Iov întâlnim apărătorul, acuzatorul și judecătorul. Iov are trei prieteni :Elifaz, Bildad și Tofar .Din apărători ,cei trei prieteni,se transforma în acuzatori. Îl avem pe Iov,pe Satana și pe Dumnezeu.Dumnezeu îi permite lui Satana sa-I cauzeze lui Iov durere.Cartea lui Iov ne arata ca Dumnezeu pune limite puterii Satanei.Iov a suferit dar chiar și în aceasta stare el reprezintă obiectul protecției lui Dumnezeu.O carte ,care și acum în zilele noastre este greu de înțeles în simplitatea ei.Iov a îmbinat întelepciunea , iubirea si lupta pentru dreptate.Gândul m-a dus mai departe și m-am gândit la Toth ,scribul zeilor,care face raportul lui Osiris.
  Anul trecut secretele au fost dezvăluite și cărțile jucate .Anul acesta jocul continua dar sub forma unui dans.Cine nu iubește nu poate dansa cu pasiune.Mii de binecuvântări cerești pentru Gheorghita !Mulțumim!

 16. Daniela spune:

  Exceptional! De studiat si aplicat! Multumesc mult!

 17. Ani spune:

  Sunteti un model de vointa,determinare si daruire.Si evolutia eforturilor dumneavoastra se vede in comentariile cititorilor care incep sa se deschida,sa devina cate un mic Coser fiecare,binenteles incepand cu mine care incerc sa deschid ochii larg,incerc sa-mi deschid spiritul spre mai mult,mai variat spre diversitatea vietii.
  Multumesc frumos pentru nenumaratii ani in care imi sunteti un prieten si o calauza spre cunoastere! Va multumesc pentru toata buna intentie si pentru modelul de a fi pe un drum al evolutiei!Sunt trista doar ca nu am vreme sa citesc acum tot.Sunt la final de an multe de facut si,sunteti responabil in fiecare an pentru ca ma puneti pe jar,ma faceti sa imi doresc sa stau doar cu previziunile in fata…..La multi ani pentru noul inceput de an!Tot ce va doriti si va este necesar sa gaseasca deschiderea catre sufletul dumneavoastra!Sa fi-ti in lumina!

 18. ana dana spune:

  multumim pentru lucrare si va doresc sanatate si putere de munca; La multi ani!

 19. Dragii mei,
  Vă mulțumesc și vă prețuiesc!

 20. Daniela spune:

  Este extraordinar ceea ce faci…tu esti extraordinar…cat suflet mare trebuie sa ai ca sa daruiesti atat de mult semenilor! Cata munca pt folosul celorlalti!Ca sa faci asta din suflet si pentru suflet cred ca trebuie sa fii inzestrat cu an dar dumnezeiesc si anume acela de a iubi oamenii neconditionat.Cu alte cuvinte, Dumnezeu te iubeste! Si noi! Personal, vreau sa iti multumesc pentru toata munca ta si pentru timpul pe care ti-l faci sa ne raspunzi atunci cand este cazul…un ajutor vindecator pentru noi.La multi ani, cu respect si consideratie si cu multa dragoste, Daniela.

  1. Mulțumesc!
   Dumnezeu ne iubește pe toți la fel. Cel care dăruiește reprezintă jumatate din proces, iar cel care primește reprezintă cealaltă jumătate.Cu toții suntem egali pentru că acest proces al dăruirii și al primirii este infinit mai complex. „Dăruind vei dobândi” ne învață înțelepciunea creștină, deci cine dăruiește, dobândește și cine a dobândit, a dăruit. Cu toții suntem la fel. Jumătatea celui care dăruiește nu este mai importantă decât jumătatea celui care primește pentru că acela care primește acum a dăruit cândva, iar cel care dăruiește acum, va primi cândva.

   Cu același respect și considerație….

 21. Catalina spune:

  multumesc mult pentru energia luminoasa ce transpare din cele scrise de tine. Am descoperit pagina abia anul trecut pe la mijlocul lui si am folosit lectura retrospectiv, privind in urma, la lunile scurse deja. Pot confirma ca am gasit numeroase predictii ce s-au suprapus cu evenimente traite cu o precizie uimitoare.
  Ma bucur ca am ocazia sa te cunosc prin prisma celor pe care le gandesti, le simti si le scrii. E o munca impresionanta pentru care sunt extrem de recunoscatoare. Sa ai un an minunat, cu multa bucurie…indiferent de cum va fi el pentru altii. Cand esti observator, binele si raul sunt totuna, fete ale aceleiasi monede.

  1. Îți mulțumesc pentru înțelesul vizibil al acestor cuvinte frumoase, dar și pentru înțelesul lor ascuns.

 22. mourre gina spune:

  Buna seara! Felicitari! Faceti cumva si astrograme personalizate? As fi interesata si chiar as avea nevoie de o ghidare mai exacta.Multumesc.Mourre Gina

  1. Nu, nu dau consultații!

 23. Cristina spune:

  Pe mine ma fascineaza lectura lui 2016. Pur si simplu.

  Nu vrei sa faci o scoala de astrologie?

  1. Ma bucur!

   Oh, Doamne ferește, nici vorba!
   Moda aceasta cu școala…de după școală este plictisitoare. Se poate face îmbinarea între vechi și nou într-un mod foarte simplu, fără „Școala de după școală”….

   1. Cristina spune:

    Te rog nu-mi vorbi mie de `scoala de dupa scoala`, ca vorbesti de funie in casa spanzuratului 🙂

    Nu stiu cum, dar vreau si eu sa invat `intr-un mod foarte simplu` sa interpretez asa! Sau macar sa ma prind cat de cat. Tot inerc sa dibuiesc cum pui problema…

    In fine, e clar: ce-i al tau e pus deoparte. Iar ce-i al meu e altceva :))

    1. Cristina spune:

     Si inca ceva: nu-mi dau seama daca aici e vorba de imbinarea dintre vechi si nou. Mi se pare ca stii niste chestii pe care altii nu le stiu. Deci nu sr fi o `scoala dupa scoala`, ci `o altfel de scoala`. Parerea mea…

     1. Este vorba despre îmbinare între vechi și nou, dar nu prin schemele vechi, nu prin metodica veche, pentru că, așa, nu ar fi vorba despre îmbinare, ci de o banală stabilizare pe vechi, ci prin percepții noi. Astrologia și-a construit în timp o dogmatică a ei, una cu poale foarte lungi care ascund picioarele urâte și pline de bube ale celor care se laudă că au performanțe sportive, dar nu le demonstrează niciodată. Astrologia aceasta va muri pentru că nu va rezista procesului de integrare, foarte activ acum. Astrologia modernă este lipsită de dogme, dar are repere puternice. Ea nu face demonstrații de forța și nici profeții spectaculoase, ci descrieri care hrănesc libertatea de gândire și care îi reamintesc omului că are puterea să iubească, nu că este obligat să facă asta, că are puterea să ierte fără a cunoaște umilința. Fără dogme, dar cu repere rafinate, astrologia modernă este foarte ușor de practicat. Cu o tonă de pietroaie în spate, fie ele experiențe ale astrologilor din vechime sau nu, nu se poate merge mai departe. „Golește-te și te voi umple” ne spune Iisus. Cu ce ne umple? Cu ceea ce este el: Adevărul, Calea și Viața. Deci totul devine simplu când renunți la dogmele imbâcsite, cu tot cu poalele lor lungi…

 24. Nicoleta spune:

  Din intamplare am descoperit pagina si de atunci , fiecare saptamana imi aduce ceea am nevoie pentru a lupta in fiecare zi cu dihotoniile periculoase ale acestui an 2016 . Sunt intr-un proces profund si dureros de reinventare personala . Din predictiile tale , imi trag energia si viziunea de ansamblu pentru pentru a duce zilnic lupta cu mine in primul rand. Iti multumesc si iti doresc multa sanatate.

  1. Mă bucur ca informații pe care le găsești aici îți sunt utile. Viața este complicată. Binele pe care ți-l faci ție însăți este egal cu binele pe care poți să îl faci altora. Raul pe care ți-l poți face ție însăți este egal cu răul pe care îl poți face altora. Noi, însă, alegem în cunoștință de cauză. Viziunea de ansamblu vine atunci când deja vrei ca binele pe care ți-l faci ție să-l împarți cu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.