28 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016

28 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016 este săptămâna întâlnirii cu factorul invincibil care simplifică lucrurile și ne conferă un start bun, dar și a îndoielilor complicate. Această săptămână are darul de-a face practic legătura între vibrațiile anului secretelor dezvăluite și vibrațiile anului următor, cel care se ocupă de alte idealuri. Nu este deloc o săptămână simplă, ci, mai curând, un interval care ne atrage atenția asupra faptului că efortul anului 2015 nu a fost în zadar. Dacă unii iau în ușor ultimele zile ale anului 2015 și, implicit, primele zile ale anului următor, atunci își merită soarta. Săptămâna aceasta este foarte generoasă în a ne oferi repere esențiale care pot deveni elemente de bază ale unui comportament matur, înțelept, puternic ce ne va fi foarte util de-a lungul următorului an.
Nimic din ceea ce se prefigurează a se consumam încă de la începutul acestei săptămâni nu ne spune că lucrurile sunt atât de importante, ci ne spune că înțelesul a ceea ce am trăit de-a lungul anului 2015 ar putea să fie foarte important. Mercur va media tendința Nodurilor prin Coada Dragonului și are această calitate specială de a combate, prin înțelesuri profunde, obiceiuri proaste, de a clarifica lucruri care tot anul ne-au fost ascunse. Apoi, după ce reziduurile primei zile ale săptămânii vor fi explorate într-un mod necuviincios sau prea intens, în ziua de marți, pe 30 decembrie, Venus va intra în Săgetător și vom vedea cu toții că darurile destinului sunt generoase. Înțelesul zilei de 30 decembrie, pentru că generozitatea la asta se refera, ignora tot ceea ce este rău și creează emoții pozitive pe un beneficiu, pe o dorință împlinită, desigur, asta pentru cei care sunt în stare să vadă lucrul acesta. Ziua de 30 decembrie, pentru că are de explorat și opoziție între Lună și Neptun, le poate crea oamenilor senzația că binele pe care-l văd este o mare iluzie și de aceea ar putea să-l respingă. Nu le poate spune nimeni că lucrurile stau altfel, ci ei înșiși trebuie să vadă lucrul acesta prin maturitatea pe care o dețin, ca o condiție, ca o cheie care ne spune că anul 2015 nu ne-a distrus prin secretele sale, ci ne-a făcut mai puternici. Apoi, vom trece în anul următor cu speranța că lucrurile ar putea să fie puțin mai bune, deși, vom vedea din analiza generală a lui 2016, că nu va fi chiar așa cum sperăm acum. În 2 ianuarie Mercur va intra pe zodia Vărsător și vom idealiza prea mult, atât de mult încât ultima zi a acestei săptămâni să fie percepută ca un fel de cădere în gol, ca o atracție bolnăvicioasă către ceea ce este practic. Nu înseamnă că elementele abstracte trebuie ignorate, ci înseamnă că experiența anului 2015 va fi testată chiar de la începutul acestui an, chiar din primele zile când trebuie să găsim echilibrul între abstract și practic, între pasiunile personale și necesitățile sociale.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că unul dintre cele mai frumoase achiziții care ne-au fost date prin naștere este să iubim oamenii. Iubind oamenii, pentru că pe aceștia îi recunoaștem cel mai ușor, putem trece la etapa următoare, să iubim viața pe care o reprezintă și, prin intermediul acesteia, se descoperim viața și din celelalte ființe. Acum, în această săptămână, nimic nu poate fi mai frumos.

Înțelepciune. Faptele bune sunt vândute scump. Trofeu. Tradiția își urmează propriul traseu. Obiceiurile sunt combătute dur. Conștiința își extinde câmpul către comunități inaccesibile până acum. Rezolvări surprinzătoare. Împăcare cu trecutul. Conștientizare. Apărare prin mediere. Se atinge un punct important al respectului și aprecierii activității. Ajutor.

Ecuația astrală aferentă primei zile ne pune deja în temă cu deviza generală aplicată acestui interval, făcând apel la o formă de înțelepciune pe care nu am mai cunoscut-o în maniera aceasta de-a lungul acestui an. Mercur se află acum într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului și va media tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, iar asta înseamnă că avem deja conștiința lucrului făcut până la capăt, avem respect față de cei din jur, avem curajul să spunem lucruri chiar și atunci când situația cu pricina nu ne avantajează.
Faptul că Luna, în prima zi a acestei săptămâni, se află în zodia Leu, ea intrând în zodia Fecioară în seara zilei următoare, există o atenție deosebită pe faptele proprii. Vom fi generoși în această primă zi, dar o vom face pentru că vrem să vedem cum este să privești lumea de la înălțime, cum este să trăiești pe picior mare, să te bucuri de faptul că ai reușit să rezolvi multe probleme într-un timp scurt sau ai reușit să construiești lucruri remarcabile.
Pentru că Mercur din Capricorn realizează medierea tendinței Nodurilor cu Coada Dragonului, contactul cu trecutul poate să ne aducă și o formă de tristețe, și întâlnirea cu persoane care ne-au jignit, și rememorarea unor întâmplări triste, multe dintre ele atât de apăsătoare și de dureroase încât să ne trezește un sentiment de teamă. Contactul cu lucrurile acestea este însă eminamente pozitiv și ajutorul pe care îl primim în această zi vine din faptul că merităm mai mult, pentru că am reușit să depășim o limită a puterii personale, am reușit să facem mai mult pentru a primi mai mult.
Există însă o greșeală pe care am putea s-o facem în această primă zi a săptămânii, iar ea vine din faptul că vom fi tentați să credem că momentul de față, că înțelepciunea de acum se poate aplica și-n cazul celorlalți. Bucuriile de-acum, cele pe care le descoperim prin efort personal, cele pe care le cumpărăm sau pe care le primim sub forma unui trofeu, sunt adresate doar celui care le primește și nu pot fi raportate la ceilalți. Dacă din relația lui Mercur cu Coada Dragonului unii descoperă că, de-a lungul acestui an, au depus un efort mult prea mare, că au muncit prea mult sau au muncit în condiții vitrege, că au cultivat un sentiment trist sau că toate eforturile pe care le-au făcut de-a lungul anului nu au fost încununate de succes pentru că au greșit, au evaluat eronat persoanele sau situațiile, vor vedea că prima zi a acestei săptămâni le aduce un răspuns adaptat înțelegerii și acceptării pe care le au în momentul acesta, dar nu pentru a demonstra ceva, ci, pur si simplu, pentru a se împăca cu trecutul.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton foarte plăcut și interesant. Pentru că deviza aplicată acestei săptămâni face trimitere la un factor invincibil care ne ajută să privim evenimentele viitoare cu mai mult optimism, să fim mai încrezători în forțele proprii, dar și în ceea ce merităm, momentul în care Mercur mediază tendința Nodurilor cu Coada Dragonului poate fi privit ca o dovadă vie a faptului că eforturile pe care le-am făcut până acum au fost orientate, în marea majoritate, împotriva obiceiurilor proaste. Ceea ce ne apăra acum ne ajută într-o mediere interesantă, cea care, prin soluționare, ne ajută să înțelegem și de ce trebuie să facem un anumit lucru. Mulți vor resimți ziua de 28 decembrie ca o eliberare de o mare constrângere, ca o încheiere a unei etape destul de încărcată, de apăsătoare și de complicată care a fost regăsită sub diverse chipuri de-a lungul întregului an. Desigur, multe din caracteristicile anului în curs, cel pe care credem că îl încheiem, ca înțelegere și introspecție, cu ziua de 28 decembrie, se vor regăsi și în luna ianuarie, dar lucrul acesta îl vom vedea în săptămânile următoare sau în analiza generală aplicată anului 2016.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta invitația de a ne împăca cu trecutul. Nu se știe astăzi de ce trebuie să facem lucrul acesta sau dacă avem impresia că știm vom vedea până la finalul acestei săptămâni sau chiar în săptămânile următoare că această idee se va schimba. Împăcare cu trecutul trebuie abordată din punct de vedere practic.

Randamentul de lucru scade. Polaritate. Proiecții. Sensibilitatea este accesibilă doar celor care o respectă. Eliberare. Se face un anunț. Ceea ce este veridic este pus la îndoială. Societatea nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Întârzierile enervează. Acces la lucruri esențiale prin izolare sau interiorizare.

29 decembrie este o zi destul de rea pentru că ne aduce întâlnirea cu anumite reziduuri care au scăpat înțelegerii în ziua anterioară. Chiar dacă astăzi Soarele și Neptun se află într-o relație bună, chiar dacă avem impresia că inspirația nu ne-a părăsit, că vedem lucrurile la fel de clar și că putem face față oricăror probleme care vin spre soluționare, descoperim astăzi că ceva ne-a scăpat, că bucuria zilei anterioare a fost prematură.
Se întâmplă lucrul acesta pentru că momentul zilei de 29 decembrie aduce o eliberare de o tensiune. Se face lucrul acesta printr-un anunț, printr-un cuvânt lansat, printr-o dezvăluire, printr-o informație care enervează pentru că vine prea târziu, nu ajută cu nimic acum, ba, dimpotrivă, ar putea să ducă la izolare sau la înțelegeri eronate asupra realității sociale. În cazul în care am uitat că 2015 a fost anul secretelor dezvăluite, vom avea ocazia să ne reamintim lucrul acesta în 29 decembrie, când această informație eliberată ar putea să arate că suntem tot timpul vulnerabili față de secretele pe care am dorit să le ținem departe de privirile curioase ale celorlalți. Și pe zona socială se vor întâmpla lucruri care creează anumite semne de întrebare, anumite animozități lăsând impresia că cei care au fost răi și puternici devin pe finalul acestui an și mai răi și mai puternici.
Desigur, careul dintre Mercur și Marte nu poate scăpa de sub control pentru că există acest sextil între Soare și Neptun care supervizează tot acest randament pozitiv pe care l-am constatat în prima zi a acestei săptămâni și care nu se pierde. Asta înseamnă că lucrurile acestea bune sau rele sunt fiecare puternice și active pe tronsonul specific. Nu se face acum o amestecare a valorilor, ci ele au tendința de a explora eficiența, profunzimea sau puterea în zona în care activează.
În seara acestei zile, când Luna va intra în zodia Fecioară, semn care găzduiește de ceva timp planeta Jupiter și Capul Dragonului, vom înțelege de ce anumite lucruri rele s-au consumat acum. Unii s-ar putea să pună la îndoială aceste observații. Vor prefera neîncrederea pe care au explorat-o de-a lungul acestui an, vor alege suspiciunea, pe care au savurat-o de-a lungul lui 2015, în defavoarea certitudinii de acum, doar pentru că aceasta amplifică amarul, doar pentru că li se pare că le cunosc mai bine.
Prin urmare, 29 decembrie reprezintă punctul cel mai trist, cel mai nefericit sau apăsător al acestei săptămâni. Cu toate că avem la dispoziție toate lucrurile bune pe care le putem face sau pe care le înțelegem, există o atracție către rău, către ceartă, către a înțelege greșit intențiile celorlalți, către a răspunde obraznic la anumite întrebări care sunt de-a dreptul nevinovate. Se întâmplă lucrul acesta pentru că există suspiciunea că lucrurile rele de acum vor să invadeze lucrurile bune, iar cele bune nu sunt pregătite să facă față unei asemenea bătălii. Aceasta este o impresie eronată și vine ca urmare a unor experiențe nefericite care s-au consumat de-a lungul acestui an și care se regăsesc în subiectele acestei zile sau în evenimentele care se consumă acum. Totuși, momentul acesta trebuie să ne ofere un exemplu de putere, nu de amestecare, nu de autodistrugere și nu de întârziere. Dacă se obțin aceste lucruri rele, se întâmplă pentru că nu am făcut nici cel mai mic efort, nici de-a lungul lui 2015, dar nici acum, pentru a păstra binele acolo unde este sau pentru a-l înnobila. Cu alte cuvinte, la judecată, ne lăsăm luați de val, nu ne gândim deloc la reacții și greșim proiectând o sensibilitate imatură sau nerafinată asupra celor nevinovați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa lucrurile în voia lor, de a ne propune să fim ultimii care să participăm la evenimentele care strigă mai tare.

Revoltă pe o nedreptate. Surprindere în zona ingeniozității și a emoțiilor. Confruntări stranii din cauza propriilor achiziții. Destinul dă un semn. Gust pentru frumosul ignorat până acum. Repetare. Ascundere disperată a suferinței. Decizie importantă. Reorientarea sugerează progres. Putere de concentrare folosită pentru împlinirea unei dorințe concrete.

Momentul în care Venus va intra pe zodia Săgetător și când Luna se va afla în zodia Fecioară, după ce în zilele anterioare am văzut că Mercur a mediat tendința Nodurilor cu Coada Dragonului, reprezintă pentru mulți o mare încercare de destin, o formă de revoltă împotriva unei nedreptăți însă nu în mod agresiv, ci prin puterea exemplului. Ceea ce se întâmplă în 30 decembrie seamănă cumva cu evenimente care s-au mai consumat de-a lungul vieții, poate chiar în anul care tocmai se încheie și care, de fiecare dată, au oferit semnale bune. În această zi frumosul se ridica la un înalt nivel, rafinamentul, de asemenea, și deciziile acestei zile, dacă sunt adoptate cu gustul amar al celui înfrânt, transformăm puterea de decizie în putere de dezamăgire. Binele domină acum, se impune prin exemplul său, prin strălucirea sa și pentru o scurtă perioadă de timp se va putea ascunde suferința cea mai mare, poate chiar efortul pe care oamenii l-au depus în ultima perioadă să facă ceva important, să înțeleagă sau să accepte o realitate dureroasă.
Momentul zilei de 30 decembrie aduce însă și o confruntare stranie. Venus din Săgetător devine exponentul binelui, al rafinamentului și al dreptății care se impune prin sine, iar Luna din Fecioară face trimitere la achiziții mai vechi, la perioade sângeroase, dureroase sau încărcate de tristețe și de boală în așa fel încât totul să devină un fel de luptă între bine și rău. Prin ceea ce se prefigurează în 30 decembrie binele învinge, dar această victorie nu va ține mult. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna îndoielilor complicate și ceea ce se ascunde prin fapte bune își va cere drepturile spre finalul săptămânii, însă deja vom fi într-un alt an, cel care va fi plasat sub o altă deviză, după cum vom vedea în analiza generală aplicată anului 2016.
Ceea ce este amplu, puternic și ingenios va fi, în egală măsură, și foarte simplu. Asta înseamnă că momentul zilei de 30 decembrie este unul de destin care ne ajută să asimilăm mult într-un timp scurt, să putem să facem lucruri impresionante cu resurse minime. Cu toții vom avea pe 30 decembrie un semn și de gradul de deschidere, de înțelepciunea pe care o avem sau de sensibilitatea de care dispunem depinde dacă vom putea integra acest semn în viața proprie. Acest semn este însă destul de concentrat și reprezintă o dorință împlinită însă ea este asemenea unui fruct foarte bun, foarte gustos și foarte sănătos care, deloc întâmplător, s-a format în vârful pomului. Ne trebuie experiență, curaj și pasiune pentru a ajunge la el.
Prin urmare, 30 decembrie este o zi de deschidere către un bine despre care am crezut tot anul 2015 că nu ne este accesibil. Trecerea planetei Venus în Săgetător arată că scăpăm de o problemă conturată foarte clar și intrăm într-o zonă în care binele este posibil. Dacă Venus în Scorpion are o calitate clară, de exil, una de suferință, una de eroare îndreptată împotriva celorlalți, în Săgetător ea devine prietena tuturor, chiar cu riscul ca această naivitate să o compromită iremediabil. Zona aceasta ne aduce emoții ingenioase, puterea de a privi dincolo de durere și capacitatea de a ne detașa de elementele rele care s-au tot repetat de-a lungul anului 2015. A ne reorienta acum către ceea ce se află în fața noastră, către ceea ce dintr-odată a renăscut ca pasărea Phoenix din propria cenușă arată că putem progresa. Vor exista, desigur, și oameni care nu vor accepta să facă acest pas. Aceste persoane au fost de-a lungul anului 2015 factori de stres, ființe care au făcut rău în mod intenționat, care au luat decizii proaste pentru a coborî nivelul celorlalți ca să nu sufere singure.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a găsi cel puțin un cuvânt de mulțumire pentru ceea ce avem sau descoperim acum. Dacă ceea ce avem este un bine meritat, ceea ce descoperim acum este o dorință împlinită.

Improvizație. Hotărâri marcate de teamă. Se împărtășește un secret. Progresul rămâne doar în suflet. Măreția îndeamnă la admirație. Lupta dintre lumină și întuneric arată probleme nerezolvate. Emoția negativă este dizolvată prin protecție. Se apelează la ceea ce este natural. Putere de anticipare susținută pe suferință, durere, lecții învățate corect.

În ultima zi a anului lucrurile nu sunt ieșite din comun, nu avem impresia că trebuie să facem o analiză strictă a ceea ce am avut de parcurs de-a lungul acestui an, ci ne vom ocupa de ceea ce ar trebui să reprezinte o achiziție, poate chiar cea cu care am intrat în contact în ziua anterioară, prin trecerea planetei Venus pe Săgetător. Acum, când Luna din Fecioară este prietena cu Pluton, hotărârile pe care le luăm trebuie să fie de durată. Desigur, nu pentru toată lumea hotărârile de durată sunt și bune. Schema care activează în momentul acesta face cumva trimitere la o formă de recompensă, la o analiză pe care individul nu o va împărtăși celorlalți, ca și cum constată acum cât combustibil mai are în rezervor, câte motivații i-au mai rămas din lista pe care și-a făcut-o la începutul anului, cât de mult a progresat și constată, pe baza acestora, dacă anul următor îl găsește sau nu pregătit pentru a face o nouă listă.
În ultima zi a anului se va împlini conjuncția Lunii cu Capul Dragonului, deci se va iniția un nou ciclu draconitic, ceea ce va face ca acest moment să se adreseze cu precădere valorilor sufletești, educației morale sau măreției spiritului, aceea care provoacă de-a lungul acestei săptămâni mari valuri de admirație. Foarte curând și Mercur va ieși din zodia Capricorn, adică, în limita toleranței admisă pentru acest unghi, va media tendința Nodurilor dintr-o altă poziție, din exaltare, din zodia Vărsător. Asta înseamnă că aceste impresii pe care le avem în ultima zi a anului 2015, dar și în prima zi a anului 2016, au ca principal scop dizolvarea unei emoții negative și transformarea ei într-o formă de protecție. Dacă, în general, ideea de protecție reprezintă pentru omul comun a primit ceva din partea unui factor exterior, a fi susținut din afară, ceea ce se consumă în ultima zi a anului arată ca această formă de protecție vine din interior.
Prin urmare, ultima zi a anului ar putea să fie o zi de joc. Ceea ce constatăm acum reprezintă un secret, nu neapărat cel mai mare pe care l-a conținut anul 2015, însă în mod sigur este unul care ne va impresiona puternic. S-ar putea ca acest secret să fie în legătură cu ceea ce am observat sau am descoperit în ziua anterioară, fie ca Lucrare, fie ca persoană, fie ca demers.
Există o mare presiune pe vibrația ultimei zile a anului în așa fel încât un om profund să distrugă o achiziție pe care a comportat-o de-a lungul anului, să se piardă cu firea, să rămână prizonier într-o emoție negativă și să nu descopere că, de fapt, evoluția înseamnă a descoperi că protecția vine din interior, nu din exterior, nu de la un factor aflat în afară.
Cel care va înțelege foarte bine aceste vibrații astrale, se va lăsa în voia acestor îndemnuri și va transforma ultima zi a anului într-o ipostază a deciziilor magice. Peste timp își va aminti că ultima zi a anului 2015 a fost încărcat de o luciditate atât de mare, atât de profundă și de valoroasă cum nu au avut parte de-a lungul întregului an al secretelor dezvăluite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți. Atenția ne va duce astăzi către admirație, iar admirația către calitățile care ne vor fi foarte utile în zilele următoare, în săptămânile următoare.

Curaj în exprimare. Deschidere față de informații noi. Accident. Inteligență practică. Idealuri prea îndrăznețe. Semnul unei schimbări se ascunde. Averea este cântărită după relații.

Fără a anticipa ceva din ceea ce este deja inserat în analiza generală aplicată anului 2016, putem spune că prima zi a anului este o zi de curaj. Deja debutul acestui an se face cu Mercur pe zodia Capricorn, semn că toate informațiile pe care le oferim celorlalți sunt gata elaborate, sunt atent selectate, nu sunt expresia unui accident de înțelegere sau de observație. Asta înseamnă că debutul anului va excela la capitolul inteligență practică, dar și, în a doua parte a zilei, după ce Luna va ieși din zodia Fecioară și va intra în zodia Balanță, la capitolul echilibru, rafinament sau eleganță. Deja mulți nu se vor mai gândi la ceea ce a însemnat anul secretelor dezvăluite, la anul 2015, ci se vor gândi la ceea ce vor avea de parcurs de-a lungul acestui an, deși se cam grăbesc.
Așadar, prima zi a anului nu excelează la niciun capitolul, nu este cu nimic diferită față de celelalte zile ale acestei săptămâni, în sensul că nu face notă discordantă cu acestea, nu iese din schema generală explicată prin deviza acestei săptămâni. Știm, astrologii cu legitimații de serviciu își excelează deja “vastele” cunoștințe într-ale astrologiei prezentând o presupusă analiză (!!) a anului 2016 după astrograma pe care o ridică la ora 0:00 a acestei zile. Trecerea dintre ani este doar o barieră psihologică, importantă doar în statistică, nu în a stabili reperele următorului interval de 12 luni. Analiza unui interval presupune alte instrumente, dar, neștiind, scriu și ei despre ceea ce… știu!
În felul acesta, înțelegem că prima zi a lunii ianuarie aduce semnul unei schimbări care ascunde planuri ciudate. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Mercur, în cea mai mare parte a zilei de 1 ianuarie, se află pe ultimul grad al zodiei Capricorn și își amintește de lucruri pe care nu le-a rezolvat și vrea să le pună dintr-odată în aplicare. Asta nu înseamnă că face o retrospectivă a anului anterior, ci va fi suficient de egoist încât să se gândească doar la ceea ce a pierdut.
Succesul acestei zile va fi savurat cu o mai mare intensitate în a doua parte a sa, adică după ce Luna va intra în zodia Balanță și va definitiva sextilul cu Venus. Se va vorbi în această primă zi a anului despre achiziții, despre evenimente triste care s-au consumat în această săptămână, despre bani, despre ceea ce am putea obține în acest an, doar îndeplinind anumite condiții. Doar în acest registru se poate vorbi de o zi de curaj, de îndrăzneală, de exprimare pe un nivel superior.
Prin urmare, prima zi a anului 2016 ne ajută să ne deschidem către informații noi, dar deocamdată nu ne ajută să participăm la niciun eveniment atât de important și care să fie în consonanță cu deviza generală a acestui an și pe care o putem consulta din prezentarea generală a lui 2016, publicată aici, pe blog, în 30 decembrie 2015.
Există însă toate premisele ca în prima zi a anului, chiar dacă reprezintă doar o barieră psihologică, nu una astrologică, să aducă împlinirea unui eveniment nefericit ca o ultimă etapă a unor demersuri care au debutat în zilele anterioare. Nimic din ceea ce reprezintă ecuația astrală aferentă acestei zile nu susține însă acest accident. Împlinirea sa reprezintă doar etapa finală a ceea ce s-a programat sau s-a declanșat anterior. Asta înseamnă că în prima zi a anului s-ar putea ca mulți să constate că au cheltuit prea mulți bani pentru a se simți bine, pentru a petrece, pentru a-și menține statutul până în ultima zi a anului anterior, pentru a fi, de ce nu, precum sunt caprele, cu coada sus, chiar dacă uneori este legată cu sârmă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite nicio formă de tristețe. Prima zi a anului trebuie să fie o zi de optimism și tot ceea ce înseamnă întâmplări neprevăzute sau atracție către evenimente practice, către o inteligență practică sau către schimbări care ar trebui să ducă în direcția aceasta, trebuie să poarte amprenta speranței.

Deschidere către noi valori. Ceartă. Atitudine negativă față de sine. Inteligența practică este dovedită față de cei care au o mare înțelegere. Opțiuni noi. Tentație. Răutate cauzatoare de răni fizice. Comportament straniu. Agresivitate. Strategiile pe termen lung sunt amânate. Se caută un confort personal. Minciunile sunt ascunse cu mare grijă. Prea multă încredere în sine. Autodistrugerea devine foarte periculoasă.

Mercur va trece în dimineața acestei zile în zodia Vărsător și ne va ajuta să privim mai mult către viitor, să folosim informațiile pe care le avem în acest moment cu mai multă înțelepciune, dar nu ne ajută să le încadrăm pe acestea în contextul prezent. Se întâmplă lucrul acesta pentru că imediat ce Mercur va intra pe zodia Vărsător se va consuma faza de Ultimul Pătrar, adică un careu între Soare și Lună, semn de tensiune, de instabilitate sau de nervozitate.
Prin aceste raporturi astrale oamenii caută tot felul de justificări pentru a se evidenția, pentru a se ridica deasupra celorlalți, pentru a arăta că ei sunt factorii invincibili de care trebuie să se țină cont, că ei sunt cei care au soluții la toate problemele, cei care se pricep la tot ceea ce există în jur, că sunt buni la toate. Ziua este însă dominată nu doar de careul dintre Soare și Lună, ci și de careul dintre Lună și Pluton. Asta înseamnă că deja, încă de pe acum, se poate vorbi despre o conjuncția Soarelui cu Pluton pe zodia Capricorn (unghi care se va definitiva pe 6 ianuarie), cea care ar trebui să întărească rezistența la efort, puterea de regenerare, înțelegerea profundă a problemelor existențiale sau capacitatea de a rezista la o mare presiune socială. În momentul acesta însă nu se poate vorbi de o conjuncția Soarelui cu Pluton, pentru că se poate vorbi de o conjuncție a Lunii cu Luna neagră. Înainte să descoperim că ne putem regenera, că putem privi cu maturitate asupra problemelor proprii, dăm de o tentație, ne aflăm în fața unui obstacol peste care unii vor trece mințind, denaturând adevărul, lucrând alături de ceilalți la un proces de distrugere sau participând într-un mod periculos la compromiterea unei persoane care s-a remarcat, nu doar de-a lungul acestei săptămâni, ci și în săptămânile anterioare, într-un mod frumos.
În felul acesta, se poate stabili încă de pe acum, că 2 ianuarie este o zi în care efortul pentru a rezista unei presiuni bune sau rele este unul reprezentativ pentru ceea ce ni se întâmplă acum. Unii au clar senzația că rezistă pentru că strategiile lor de viitor sunt diferite față de invitațiile care vin din planul social. Alții, consideră că rezistența în sine reprezintă o dovadă clară că după ce această presiune va dispărea lucrurile se vor rezolva de la sine. Desigur, este de la sine înțeles, cu toții se vor înșela.
Prin urmare, 2 ianuarie reprezintă o încurajare față de un balans pe care individul ar trebui să-l facă între bine și rău, între tentația de a participa la o lucrare mincinoasă, periculoasă sau compromițătoare și suspiciunea că binele care vine acum s-ar putea să fie prea frumos pentru a fi adevărat. Nu se poate însă ignora faptul că trecerea lui Mercur pe zodia Vărsător este o dovadă de progres. Oamenii vor gândi mai simplu, mai rapid, vor înțelege lucrurile cu o mai mare ușurință însă nu pentru mult timp, pentru că în săptămâna următoare Mercur își va iniția o deplasare retrogradă care va ține aproximativ trei săptămâni, deci concluziile acestea minunate vor fi răstălmăcite. Acum însă oamenii se pot bucura de savoarea unor înțelesuri profunde, de dovezile de prietenie, de sinceritate sau de înțelepciune. Cu acestea vor putea să se apere împotriva minciunilor celorlalți care sunt pe cât de răutăcioase, pe atât de penibile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că un factor invincibil este și fericit. Caracterul invincibil al unui factor vine din flexibilitate și din creativitate.

Duritatea este înțeleasă greșit. Se participăm la o mare descindere. Faptele sunt cântărite greșit. Nu se cercetează cauza lucrurilor. Rămân multe lucruri nespuse. Agresivitate verbală. Incendiu. Sentimentele sunt supuse unor interese obscure. Se lasă impresia că se face un pas înapoi. Sacrificiul este necesar. Se rupe o înțelegere. Puterea este dovedită. Prin sacrificiu suntem mai aproape de cer. Vorbele sunt importante. Revoltă împotriva unor decizii vechi care sunt încadrate în tradițional.

Din capul locului primul mare eveniment al anului 2016 este intrarea lui Marte pe zodia Scorpion, eveniment care se va consuma în a doua parte a acestei zile. Până atunci, oamenii își vor deforma unii altora adevărul, adică vor explora trecerea lui Marte pe ultimul grad al zodiei Balanță care întreține pasiunea pentru fățărnicie, pentru minciună, pentru o dreptate abuzivă orientată împotriva cuiva ca o formă de pedeapsă.
Trecerea lui Marte pe zodia Scorpion este însă un element de o senzualitate aparte. Oamenii au acum puterea să treacă dincolo de aparențe, să simplifice lucrurile și dacă dincolo de aparențe nu găsesc ceea ce caută să nu fie prea tulburați, să nu fie supărați pe destin, pe colaboratori, ci să privească totul din punct de vedere practic. Momentul acesta a lui Marte din Scorpion face cumva trimitere la ceea ce am parcurs în prima parte a acestei săptămâni, adică inclusiv la anumite vibrații ce țin de finalul anului 2015. Marte din Scorpion are într-un fel o anume afinitate cu Mercur din Capricorni pentru că, până la un punct, idealurile strict practice par să semene. În momentul acesta însă Mercur se află pe zodia Vărsător și întreaga greutate a spiritului practic revine planetei Marte, adică nu putem să fim foarte eficienți decât dacă ne dorim lucrul acesta, adică nu se mai poate vorbi în momentul acesta de o recompensă practică venită din partea destinului. Dorința, cu Marte din Scorpion, are în mod indubitabil o componentă dramatică. Se va vorbi începând cu 3 ianuarie despre sacrificiu, despre regenerare, despre a lăsa în urmă ceea ce nu ne este util, poate chiar unele sentimente care sunt frumoase, rafinate, dar care nu mai sunt compatibile cu un ideal practic.
Tot ceea ce va veni spre noi în special în a doua parte a zilei de 3 ianuarie, după ce Marte va intra în Scorpion și după ce Luna îl va urma, cere o dovadă de putere, o explicație a revoltei pe care am parcurs-o în ultima parte a anului anterior, adică în zilele din 2015 încadrate în această săptămână. Pentru că înainte ca ziua să se încheie Luna are de împlinit o relație negativă cu Mercur din Vărsător, schema aceasta practică ni se va părea atât de utilă și de necesară încât să creeze un contrast teribil cu idealul atât de frumos, atât de rafinat și de plăcut al zilei anterioare. În momentul acesta vedem mult mai clar tentația zilei anterioare decât invitația la progres sau la evoluție rafinată.
Prin urmare, 3 ianuarie este o zi dificilă. Momentul acesta dominat, pe de o parte, de trecerea lui Marte pe ultimele minute ale zodiei Balanță, iar, de partea cealaltă, trecerea lui Marte în Scorpion, domiciliul său nocturn, va fi evidențiată o formă de agresivitate care, inițial, va fi orientată împotriva propriului ideal, a ceea ce este rafinat și elegant din propria structură, apoi va fi orientată împotriva unui ideal frumos care ține de grupul de apartenență.
Ipostaza aceasta lezează grupurile, națiunea, poate chiar rasa umană în ansamblu și pentru mulți acesta va fi debutul anului 2016, desigur cu stângul. Vom vedea însă că lucrurile nu stau chiar atât de rău precum arată trecerea lui Marte pe zodia Scorpion. Acum lucrurile ni se vor părea atât de dramatice pentru că Marte primește și susținerea Lunii, cu care în seara zilei de 3 ianuarie va împlini o conjuncție. Începând cu săptămâna următoare, când anumite aspecte abstracte ale vieții vor fi trecute în planul secund, idealurile acestea mult prea practice, care ne agasează cu ceea ce strigă că ne va fi necesar de-a lungul acestui an, vor trece și ele prin câteva etape de transformare. Tot ceea ce ni se pare clar în ziua de 3 ianuarie va fi, așadar, preschimbat în altceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că binele nu este o întâmplare a naturii, nu este un capriciu al individului, ci expresia puterii sale pozitive. Dacă vrem ca viața să fie pozitivă, adică încărcată cu noroc, succes sau presărată măcar din loc în loc cu câteva avantaje, trebuie să-i dăm acesteia o notă pozitivă.

11 thoughts on “28 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016

 1. Gabriela Ionita spune:

  Draga Gheorghita, tot anul care se incheie acum am citit cu mare drag in fiecare saptamana previziunile tale. Toate fortele bune ale universului sa te insoteasca si de acum inainte in tot ce faci!

  Cu mult drag, de la mii de kilometri distanta,
  Gabriela

 2. monica spune:

  Cel mai frumos DAR este sa IUBIM! ADEVARAT!
  Si daca am invatat sa IUBIM Oamenii atunci avem sansa sa invatam sa IUBIM si VIATA! ADEVARAT!
  MULTUMESC!
  Un Craciun minunat si tihnit!
  Cu respect si recunostinta , Monica Ancuta

 3. Ana spune:

  „Iubire !tu ce-mi verși pe ochi polei,
  Și lutul meu,nemernic,
  Mi-l risipești în holburi de scântei;
  O !tu,nestins jertfelnic !

  Iubire!lanț de aur ce mă legi
  Cu firul cel netrebnic de nisip,
  De zborul aștrilor pribegi,
  De albu-i chip!

  Cuprinde-ma ,pe veci ,alinătoare,
  Si-ntr-un sărut
  Alunga-mi tot netrebnicul meu lut
  Spre soare.”
  Ștanțe de Arthur Enășescu

  Sărbători fericite și binecuvântate pentru Gheorghiță și pentru toți vizitatorii casei lui !

 4. Cristina spune:

  Iti doresc din suflet o Sarbatoare plina de bucuria profunda a momentului urias pe care il sarbatorim, alaturi de cei dragi, de la suflet la suflet, dincolo de toate cele rele ale acestei lumi si de toate maruntisurile care ii separa pe oameni si ii dezbina.

  Craciun fericit!

 5. Ciobanu Monica spune:

  Craciun fericit! Sa aveto lumina in suflet, iubire in inima si pe cei dragi alaturi!

 6. Dragii mei,
  Vă mulțumesc și vă prețuiesc!
  Să aveți Sărbătorile frumoase și încărcate de semnificație!

 7. Gabriela Mangu spune:

  Multumesc pentru tot ce ati oferit ca previziuni in acest an. Va doresc sa aveti sarbatori cu bucurie alaturi de cei dragi. Craciun fericit!

 8. ana spune:

  Multumesc pentru predictiile pe care le faceti. Le urmaresc de multi ani si ceea ce intalnesc aici ma ajuta sa vad luminita chiar si in zilele intunecate. Pot spune ca adeseori ziua nu este completa daca nu am citit si descrierea respectiva. Va multumesc pentru cuvintele dumneavoastra care vindeca. Dumneavoastra faceti un bine mai multor oameni decat va imaginati, as vrea sa stiti asta. Sper ca sarbatorile sa va gaseasca sanatos si pe cei dragi dumnavastra! Va multumesc din nou si abia astept sa va citesc si la anul!

 9. carmen spune:

  Va multumesc pentru analizele care le faceti si va urez un an nou mai bun cu sanatate si noroc in toate!
  Abia astept previziunile pentru 2016 pentru raci in special, care sper sa fie mai bune decat ce a fost in anul 2015, un an greu, pentru mine personal.

 10. Dragii mei,
  Vă mulțumesc și vă prețuiesc!

  Materialul va fi publicat poimâine, pe 30 decembrie, dimineață, ca de obicei!

  1. monica spune:

   Yeeeeiiii, de abia astept! E o bucurie sa citesc ce scrii. Sunt ca un copil in asteptarea lui Mos Craciun!
   Sarbatori fericite!

   Monica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.