21 – 27 decembrie 2015

21 – 27 decembrie 2015 este săptămâna puterii de a răzbate prin foc și sabie, dar și a blândeții care ne învață să iubim frumos și cald. Aceasta este ultima săptămână întreagă ce se întinde pe spațiul acestui an, urmând ca, spre finalul săptămânii următoare, să trecem în anul 2016. Acum suntem pe final de etapă și deviza generală aplicată acestei săptămâni arată, la modul concret și simplu, pentru ce ne-am luptat tot anul, de ce a fost nevoie ca anumite elemente personale, unele dintre ele chiar intime, să fie dezvăluite, să fie aflate de ceilalți, să ne desfășurăm așa cum suntem în interior. Poate s-au aflat lucruri care nu au fost știute, unele dintre ele foarte frumoase sau foarte urâte, important este că aceste elemente, ce tocmai au fost descoperite, în ultima perioadă au devenit reprezentative pentru cei din jur și acum fac parte din ceea ce înseamnă războiul individului cu propriul destin, lupta pe care acesta trebuie să o ducă cu anumite obstacole personale, nu doar cu ceea ce reprezintă defectul de caracter sau neputința de a reuși. Există și alte forțe decât acestea, precum răutatea celorlalți, ignoranța lor, timpul sau timpurile, absența unei susțineri sau incapacitatea celor din jur de a formula clar o nevoie pentru care anumite calități, pe care le are un individ, să fie mobilizate.
Această săptămână ne aduce conștientizarea unei forțe care a fost de-a lungul acestui an ascunsă în tot felul de evenimente, unele dintre ele chiar foarte rele, dar care au constituit un veritabil motor, un argument teribil, o forță care a animat motivația sau rezistența. În această săptămână, după ce o conștientizăm, va trebui să o punem la lucru. Nu doar acum vom beneficia de aceste rezultate, ci și o parte din săptămâna următoare, însă acum înțelegem că ele nu se suprapun peste alte devize, așa cum vom vedea pe finalul săptămânii următoare când începutul anului următor va tinde să lucreze cu o altă amprentă. Acum suntem întru totul animați de această tendință care ne-a dominat tot anul de a afla adevărul, de a afla secrete, de a beneficia de dezvăluiri spectaculoase.
La capitolul evenimente astrale această săptămână este destul de generoasă, chiar din prima zi beneficiind de unghiuri importante în care vedetă este planeta Mercur. Apoi, marți, 22 decembrie, Soarele va trece în zodia Capricorn și va încerca să ne schimbe optica, atitudinea, calitatea gândurilor sau chiar motivațiile. În această săptămână se va împlini și o Lună plină, pe 25 decembrie, apoi, în 26 decembrie, Uranus, după o lungă retrogradare, își va reveni la mersul direct.
Respectul va fi elementul care ne va oferi un înțeles aparte, care ne va ajuta să ne valorificăm trăsături care țin de respect, de profunzimea cu care am privit oamenii sau faptele lor, despre teama cu care am abordat proiecte noi sau despre dragostea pe care am purtat-o celor din jur și pe care, de multe ori, nu am fost în stare să o formulăm pe măsura intensității sale. Din această cauză fiecare zi este reprezentativă și are un mesaj clar în această demonstrație, în această experimentare, în această luptă a individului pentru a descoperi frumusețea de dincolo de război. În tipul de analiză pe care-l abordăm aici nu ne preocupă războiul fizic, aceasta este preocuparea altora. Pe noi ne preocupă efortul interior de a deveni mai buni, iar acum observăm că a fi mai bun și mai frumos înseamnă a fi blând.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că florile nu sunt mai frumoase dacă au mai mulți admiratori. Calitatea lor vine din interior și nu doresc să demonstreze nimănui nimic. A trăi prin bunătate înseamnă a nu simți nevoia ca în această săptămână să demonstrezi ceva anume, ci pur și simplu înseamnă a trăi frumos și cald, adică prin blândețe.

Disconfort. Judecată pe greșeli recente. Nu se ține cont de simptom. Se merge prea repede înainte. Pistă falsă. Dificultăți în a contura un portret. Puterile de bază sunt incinerate. Victoria este posibilă prin controlul reacțiilor. Atribute noi. Dezvoltarea minții individuale este o mare încercare.

Debutul săptămânii se face cu un unghi destul de complicat, careul dintre Mercur și Uranus, dar și cu un unghi blajin, care ne atrage atenția că valorile cu care am lucrat până acum sunt foarte bune, selecția pe care am făcut-o în ultimele săptămâni este de bun augur și ne ajută să ne cultivăm puteri noi și, prin intermediul acestora, să obținem beneficii noi. Faptul că Luna își încheie în noaptea de duminică spre luni tranzitul prin zodia Berbec este de un mare beneficiu pentru oamenii care vor să ducă mai departe un proiect. Este adevărat, apar acum anumite complicații în transmiterea unui mesaj, că nu degeaba trecem prin careul Mercur-Uranus. Victoria pe care o obținem însă împotriva acestor tulburări de comunicare seamănă cu cea pe care liderii din vechime o obțineau în bătălii. Această victorie nu este însă obținută ca urmare a unor reacții agresive, ci ca urmare a unor reacții speciale, unele marcate de curaj și îndrăzneală.
Pentru că această relație negativă dintre Mercur și Uranus se realizează când Uranus este în continuare în mers retrograd prin zodia Berbec, unii au impresia că merg prea repede înainte, că se află pe o pistă falsă, că tot ceea ce li se întâmpla astăzi este marcat de disconfort, că nu le ajunge timpul, că nu au putere, că nu mai tolerează anumite alimente sau că va trebui să schimbe tot ceea ce au gândit că ar trebui să facă în această săptămână. Pe careul dintre Mercur și Uranus se produc multe schimbări, însă acestea au ca scop identificarea acelor vise haotice, a fantasmelor care ar fi invadat complet psihicul individului și l-ar fi păcălit că mesajul pe care-l conțin este cel real. Din această cauză, ziua de 21 decembrie este marcată de dezvăluiri, control al minții prin impulsuri care nu au fost apreciate până acum, au fost observate și, nici într-un caz, nu a fost utilizate. Pe baza acestora, victoria este o altă încercare ce ar trebui să-l ducă pe individ spre partea a doua a devizei aplicată acestei săptămâni, cea care îi îndeamnă pe oameni să descopere blândețea care îi învață cum să iubească frumos și cald. Așadar, cel mai mare pericol al zilei de 21 decembrie este risipire. Cei care prefera să vad această formă de risipire ca pe o încurajare către activități dinamice, puternice ce ar putea să-i ducă către realizări sociale importante, vor vedea că se înșală. Ea nu este decât o explozie, un consum, o risipire.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în fața unei confruntări pe care trebuie în mod obligatoriu să o abordăm cu maturitate și înțelepciune, dacă vrem să mergem mai departe către o realizare, către o soluție bună, către o linie. Victoria zilei de 21 decembrie arată că putem controla defectele de caracter, putem să facem față unor dificultăți care ne-au fost până acum lipite pe chip, ca un portret, ca o etichetă. Nu se știe dacă, apelând la puterea de bază, reușim sa depășim obstacolul care strigă mai tare. De altfel, doar cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor reuși să meargă pe două fronturi, adică să rezolve ceea ce așteaptă să fie rezolvat în această zi și să facă față și problemelor care sunt răscolite prin apelul la puterea de bază. Atunci când se adâncește în propria memorie, individul trebuie să se aștepte că de-acolo ar putea să-i vină doar lucrurile bune pe care le-a depozitat. Atributele noi ale primei zile ale acestei săptămâni lucrează cu simplificarea acestora. Deci dacă din a folosi una dintre cele două părți sau poate chiar pe amândouă nu obținem mai puține probleme, mai multă claritate mentală, multă înțelegere înseamnă că am răscolit ceea ce nu putem controla și că războiul nu s-a terminat. Până la finalul săptămânii vor vedea dacă războiul pe care l-au declanșat este o ipostază de o zi sau de o săptămână ori o ipostază mai mare, de un an sau poate de câțiva ani.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda agresivitatea cu curajul. Dificultățile acestei zile nu trebuie să ne îndemne să fim răi, să fim agresiv sau distrugători de valori, ci rezistenți la efort, ființe care îndură, care se mențin pe calea de mijloc în pofida atacurilor agresive ce vin din partea celor două extreme.

Nu este nevoie de susținere. Fuziuni neobișnuite. Interese pentru un serviciu religios sau pentru un ritual. Întorsături neobișnuite. Apel la rădăcinile grupului. Imaginea societății ne vorbește despre o proiecție negativă. Nevoie de a avea încredere. Credința. Loialitate. Factorii structurali sunt la îndemâna spițelor combative.

Astăzi se împlinește solstițiul de iarnă, adică Soarele trece pe zodia Capricorn. Din momentul acesta nopțile încep să scadă, iar ziua să crească, deci natura se reîmprospătează, ființa, prin profunzimile pe care le-a atins de la echinoxul de toamnă până acum, dă semne că dorește să se reîntoarcă la o exprimare deschisă, arată că dorește să se ridice de la nivelul rădăcinii spre tulpină, să iasă la lumina, să creeze. La nivel individual, schema aceasta are un impact binefăcător asupra a ceea ce înseamnă curajul de a vedea adevărul în față, de a-l cunoaște, de a-l spune mai departe sub forma unei opinii proprii, de a depăși o constrângere personală, una care în săptămânile anterioare i-a creat individului stări sufletești negative. Pot să apară astfel modificări de atitudine și tendința de a accepta o propunere doar pentru că aceasta promite că îi conferă individului puterea pe care a pierdut-o în mai multe rânduri de-a lungul acestui an. Ceea ce se întâmplă pe 22 decembrie seamănă cumva cu reinventarea individului sau cu redobândirea unei poziții sociale importante. Pentru unii asta înseamnă a construi din nou imperiu, însă sunt avertizați că totul se face acum doar prin speranță, doar prin reprezentare, nu și la modul concret. Asta se explică din punct de vedere astral prin relația bună a Lunii cu Axa Dragonului prin care se poate media tendința Nodurilor. Toată această poziție reprezintă o direcție pozitivă însă, după cum am văzut anterior, fără perspectivă. Cu alte cuvinte, ziua de 22 decembrie ar trebui să devină o zi de rememorare a ceea ce am reușit să obținem de-a lungul acestui an pentru a ne spori încrederea, credința, loialitatea. Soarele din Capricorn le conferă oamenilor rezistență și tărie de caracter, le aduce încăpățânarea sau duritatea ca defecte de caracter, dar și rezistența la efort, profunzimea în gândire sau seriozitatea ca elemente pozitive. Prin această nouă poziție fiecare individ va simți că are ceva în forul personal pe care se poate sprijini, care poate reprezenta un stâlp de susținere. Momentul în care va conștientiza acest stâlp de susținere va vedea că se poate orienta către a doua parte a devizei aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre blândețe, și care, de fapt, nu este specifică zodiei Capricorn. De această dată, în prima zi de tranzit al Soarelui prin zodia Capricorn, tot ceea ce este văzut ca element stabil ne îndeamnă să fim blânzi și încrezători în forțele proprii.
Prin urmare, 22 decembrie aduce o schimbare de vibrație astrală, o întoarcere la izvoarele personale, la puterile personale cele care au fost utilizate în diverse moduri de-a lungul acestui an pentru un rezultat pozitiv. Dacă la momentul la care s-au produs acel eveniment rezultatul pozitiv a părut mic, în comparație cu cât de mare a fost eșecul, avem ocazia acum să întoarcem această viziune, această observație și să dăm mai multă credibilitate lucrurilor bune.
Ceea ce se consumă pe 22 decembrie este în mare parte corect, bine, constructiv și are menirea de a ne schimba o imagine negativă pe care ne-am creat-o despre sine sau despre cineva din jur. Desigur, pentru că Luna neagră se află în continuare în plin tranzit prin zodia Balanță, s-ar putea ca lucrul acesta să nu le convină, să facă trimitere la factori care nu structurează, ci destructurează, care să țipe foarte tare prin minciună, indolență sau prefăcătorie. Este un beneficiu că vedem lucrurile aceste atât de clar pentru că trebuie să nu facem niciun efort în a le căuta, ci le putem rezolva imediat. Nu ar trebui să fim surprinși dacă 23 decembrie duce spre seninătate, chiar și atunci când valorile care sunt utilizate acum, și pe baza cărora atingem această stare, sunt atât de mari, atât de puternice sau de impresionante. Se întâmplă lucrul acesta pentru că avem față de acestea o idee greșită. De-a lungul anului când ne-am mai întâlnit cu ele acestea au părut mici în comparație cu cât de mari erau problemele și am rămas cu această impresie. Acum putem s-o schimbăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne fixa clar în minte care sunt atitudinile, stările sufletești, dovezile de încredere sau motivele de iertare pentru că acestea vor fi instrumentele de lucru până la finalul acestui an și, în cazul multora, chiar pe începutul anului următor.

Rutina enervează. Experiențele se deplasează lent. Vitalitatea nu învață de la ego. Probleme cu autocontrolul. Se face un inventar al făpturilor primitive. Intonație în cor a unei solicitări. Sporirea unei puteri prin parțialitate.

În dimineața zilei 23 decembrie Luna intră în zodia Gemeni și oamenii își modifică limbajul și, prin acest limbaj, își modifică și atitudinea față de semeni, față de viață, față de proiectele de viitor. Imediat ce a intrat în zodia Gemeni va trebui să treacă printr-o relație negativă cu Neptun și Saturn. Se activează, astfel, într-un mod negativ o axă a comunicării, deci oamenii vor fi înclinați să vorbească, dacă tot despre lucruri rele, despre ceea ce i-a enervat anterior, despre ceea ce nu pot rezolva altfel, decât prin vorbe .
Se încearcă astfel minimalizarea unor probleme și explorarea lor doar prin intermediul cuvintelor. În realitate, ceea ce suntem îndemnați să facem în această zi ține mai curând de autocontrol. Primul impuls este acela de a formula, de a aduce în zona cuvintelor ceea ce trebuie să rămână în zona faptelor, dar vom vedea, dacă suntem înțelepți sau măcar atenți, că nu ne trebuie mult efort pentru a le opri, pentru a nu le spune, pentru a-l înțelege mai bine, mai profund sau mai corect. În felul acesta, se poate constata că puterea personală crește prin această conștientizare, iar acesta este beneficiul cel mai mare al zilei de 23 decembrie.
Dacă în privința problemelor personale lucrurile acestea sunt destul de clare, ușor de gestionat, în privința relațiilor sociale se constată accentuarea unor procese de conștiință care mobilizează activități destul de periculoase pentru grupul de apartenență. Prin această dizarmonie se explorează un interes social care nu mai este de actualitate, dar care este adus în centrul atenției din orgoliu, din vanitate. În felul acesta, prima zi de trecere a Lunii prin zodia Gemeni poate aduce clipe de groază sau momente în care îngrijorarea sa atingă cote destul de mari. Știm că între zodia Capricorn și zodia Gemeni nu există o compatibilitate decât când tipul de interacțiune este definit clar, când fiecare îi respectă celuilalt dreptul la spațiul pe care-l ocupă. Când apare o invadare a spațiului celuilalt, când energia din Gemeni nu are libertatea să facă de toate, poate chiar să și greșească, iar cea din Capricorn nu este respectată, se naște conflictul. Soarele din Capricorn va genera acum un conflict destul de greu de controlat cu Luna din gemeni, adică ceea ce trebuie să facem se va situa într-un dezacord ușor cu ceea ce ne vine să facem. Cu alte cuvinte, 23 decembrie pare să fie o zi a conflictului între necesitate și plăcerea de a sfida, de a consuma, de a acuza sau de a pedepsi.
Prin urmare, 23 decembrie ne ajută să sacrificăm lucrurile prin înțelegere. Este adevărat, experimentarea a ceea ce se construiește ca predispoziție astrală în ziua de 23 decembrie enervează. Trebuie însă să nu ne pierdem cu firea, nici atunci când traversăm o stare de iritare. Prin ceea ce vedem și nu ne place facem un inventar al elementelor primitive, ceea ce nu a fost încă rafinat și trebuie transformat în altceva. 23 decembrie poate fi o zi de angoasă, de mulțumire, o zi în care s-a declanșat un conflict de la lucruri banale și care ar putea să ia proporții, să fie duse dincolo de o limită a respectului sau a bunului simț. În realitate, tot ceea ce se consumă acum ține doar de autocontrol. Problema autocontrolului nu mai este însă de actualitate, este un element perimat, nu ține de deliciile societății de consum, deci mulți s-ar putea să cadă la testul acestei zile.
Nu va trebui să explorăm prea mult vibrațiile negative ale acestei zile pentru că rolul lor este acela de a ne informa ce trebuie să devină bun, nu de a ne culca în pat cu dușmanul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne proteja astăzi de regrete. Cine trăiește prin regretul că nu a făcut ce trebuia, nu mai are timp și nici energie să se ocupe de ceea ce ar trebui să facă în momentul acesta. Să avem, desigur, respect față de cei care au reușit, să conștientizăm că poate ar fi trebuit să facem mai mult, dar a regreta înseamnă a trăi în miezul acelui eșec, ceea ce nu ne va fi deloc util.

Evoluție gradată. Unitatea se lărgește prin toleranță. Relații socio-culturale noi. Factorul psihic înnobilează gândirea. Activități plăcute. Nu mai este respins un ordin. Subiectivitatea este tolerată mai bine. Participare la activități colective. Ghidare. Dezvoltare. Valorificare. Procesele vitale sunt intensificate. Omisiune.

Astăzi se împlinește sextilul dintre Venus și Jupiter, semn de evoluție și de liniște. Deși nici Venus și nici Jupiter nu se află în zodii care să le avantajeze, Venus se află în exil, iar Jupiter în exilul nocturn, se poate vorbi acum despre o experiență aparte, unele foarte importante, pe care dorim să le adunăm într-un singur loc, să le reinventăm, să le explorăm, să le savurăm la o intensitate maximă. Momentul acesta este unul de deschidere, de desprindere de acea formă de subiectivitate pe care nu o mai putem tolera și care poate schimba balanța valorilor, tipul relațiilor în care suntem implicați acum prin apropierea de un înțeles particular care nu este subiectivate, dar care ar putea să fie văzute în formă aceasta. Schimbarea unui rău care s-a întins de-a lungul întregului an cu un bine care se așază acum într-un loc mic, îngust, după mărimea sa, este pentru foarte mulți un semn de progres.
Binele care se conturează în 24 decembrie nu este însă de perspectivă. Vor constata lucrul acesta persoane care se implică în activități sociale și cei care au funcție, renume, cei care au meserii ce le permit să decidă pentru alții. Faptul că explorează și că acolo nu găsesc lucruri bune, ci semne de boală, de consum sau chiar motive de îngrijorare față de starea de sănătate sau de patrimoniu, este de fapt o invitație la conștientizare. Pentru că suntem în săptămâna puterii de a răzbate prin foc și sabie, informațiile acestea proaste reprezintă de fapt inventarul rău pe care trebuie să îl transformăm într-un inventar bun. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se pot ghida singuri, ceilalți însă am nevoie de îndrumare, au nevoie să li se arate cum să procedeze, cum să facă, ce să aleagă ca fiind prioritar din tot ceea ce le este așezat acum la picioare.
De fiecare dată când Venus și Jupiter se află într-o asemenea dispunere oamenii găsesc soluții, chiar dacă uneori fac lucrul acesta prin compromis, dar sunt bucuroși cu rezultatele. În momentul de față să facem o retrospectivă a ceea ce am traversat în ultimele luni, nu asupra întregului an, acest lucru îl vor face mâine, pe Luna plina, și vom extrage de-acolo situațiile în care ne-am implicat în activitățile colective și am obținut rezultate importante. Pentru că este un unghi care se consumă într-o săptămână de analiză vom observa cu atenție ce am pierdut anterior și vom dori să umplem acest gol. În afara acestor investigații, în afara acestei liste cu defecte sau eșecuri, ziua de 24 decembrie este liniștită, frumoasă și ne ajută să tolerăm și să transformăm o subiectivitate negativă într-un mare beneficiu personal.
Prin urmare, 24 decembrie este o zi de reorientare. Multora nu le va face plăcere ceea ce vor observa din călătoria mentală sau emoțională pe care o vor face în activitățile ce s-au consumat în ultimele luni, dar chiar și pentru aceștia rezultatul este foarte bun. Ziua este dominată de activități frumoase, plăcute, deconectante, cele care îi duc pe oameni spre unitate și spre înțelegere. Orice formă de subiectivitate ce ar putea fi susținută atât de poziția lui Venus în Scorpion, dar și de poziția lui Jupiter în Fecioară, transformă elementele sociale, negative în valori personale pozitive. Este posibil ca unele persoane în acest proces să aibă nevoie de ghidare, de o îndrumare, dar aceasta nu va fi o problemă pentru că vor găsi în jur tot ceea ce au nevoie.
Va fi însă o zi în care mulți ar putea să refuze părerile celorlalți pe motiv că se pricep mai bine la ceea ce văd, înțeleg sau cunosc. Această formă de egoism disimulat ar putea să fie vizibilă în special în a doua parte a zilei când se va împlini trigonul dintre Lună și Marte. Orgoliul va arăta că zăpăceala este mult mai profundă, superficialitate este mult mai adâncă pentru a fi rezolvată cu ajutorul norocului de astăzi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu ceilalți precum suntem buni cu noi înșine. Cel care nu este bun cu el însuși nu mai știe cum anume să fie bun cu ceilalți și va cădea ușor în greșeala de a le impune, de a le pretinde ce nu pot da ușor sau de a-i constrânge să facă ceva, până și lucruri bune.

Abuz de o oportunitate. Forță psihică foarte mare. Comunitatea ilustrează slăbiciunile individului dezorganizat. Calea evoluției trece prin interiorul fiecăruia. Decizii traumatizante. Personalizare. Subiectivismul exprimă noile secvențe însușite. Tipare noi. Sămânța puterii nu a murit.

În noaptea de joi spre vineri se va împlini careul Lunii la Axa Dragonului, apoi în dimineața acestei zile Luna va trece în domiciliu și în mijlocul zilei se va împlini faza de Luna plina. Apoi, în a doua parte a zilei va ajuta la răspândirea unui mesaj interesant, cel care este tutelat de trigonul dintre Mercur și Jupiter. 25 decembrie devine, astfel, o zi de evoluție însă pentru a ajunge acolo trebuie să trecem printr-o explozie. Explozia vine în două etape, prima prin careul Lunii la Axa Dragonului, iar a doua prin Luna plină. Ceea ce se consumă în ziua de 25 decembrie seamănă cumva cu o formă de abuz care nu are nevoie de susținere, nu are nevoie de laude, de aprecieri și nici nu dorește să atingă zone dureroase pentru persoana în cauză, nu dorește să trezească forțe pe care nu le poate controla. Din acest punct de vedere 25 decembrie este o zi paradoxală, una care lucrează cu traume, dar care nu permite ca aceste elemente să intre în forul intim, să producă efecte, să rănească sufletul celui care se folosește de ele.
Din punctul de vedere al celor care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, ziua de 25 decembrie este încărcată de minciună, de fățărnicie, este o zi care-i pune pe oameni în război, îi îndeamnă să lupte cu adversari pe care știu sigur că nu-i pot învinge, să treacă prin foc și sabie, pentru a ridica stindardul păcii. Iată un paradox! Nu poți lupta pentru așa ceva, pentru că pacea nu se impune, ea este promovată prin puterea exemplului, prin persuasiune.
Un alt aspect important ce derivă din ecuația astrală aferente zilei de 25 decembrie vine din faptul că slăbiciunile pe care se insistă prin faza de Lună plină, cele care vizează echilibrul emoțional, sinceritatea, administrarea bunurilor celorlalți, atașamentul față de trecut, familie, evenimente cunoscute și înțelese, par în ochii celor care poartă stindardul păcii elemente de ordine și precizie. Nu se poate vorbi acum de lucruri foarte puternice, de elemente care ar putea să ducă la progres sau la elevare decât respectând diversitatea, iar cel care respectă diversitatea va alege să procedeze în așa fel încât să nu impună nimănui nimic, ci doar să se prezinte, doar să se desfășoare, doar să se explice. Astfel, ceea ce va trece dincolo de acest paradox va fi doar sensibilitatea și numai prin această sensibilitate, care nu distruge și nu impune nimănui nimic, se poate descoperi o altă formă de putere.
Prin urmare, 25 decembrie este o zi care ne trezește la realitate. În primul rând, ne arată demonii cu care lucrăm, forțele de care ne atașăm, pasiunile bolnăvicioase pe care le hrănim cu propria energie, cu propriile convingeri. Apoi, ne arată cât de traumatizante pot fi aceste atașamente și ne îndeamnă să simțim frumos, constructiv, să ne apropiem de tipare noi, fără a le distruge pe cele vechi, fără a-i agasa pe cei care sunt purtătorii tiparelor vechi.
Din acest punct de vedere, ziua de 25 decembrie pare să fie una dintre cele mai complexe ale săptămânii în curs, una dintre cele mai ciudate ale lunii decembrie. Ea se află în postura de a fi ultima etapă a retrogradării lui Uranus, cel care din vară tulbură sentimentul de libertate și ne îndeamnă să credem mai mult în ceea ce strică, decât în ceea ce clădește. Cel care are această atitudine, care este convingător atunci când strigă și îngrozit sau temător când tace sau când iubește, arată că nu este încă maturizat, că nu are un sistem propriu de valori și din această cauză îi vine foarte ușor să strice. Deși cei care sunt în vârstă, persoanele mature au ușor tendința de a-i învinui pe cei tineri de această atitudine distrugătoare, nu tot ceea ce este tânăr este imatur. Uranus în Berbec impulsionează această forță a elanului, a tinereții, a prospețimii, și are tendința ca, în perioadele sale de retrogradare, să creeze față de aceste forțe impresii negative. 25 decembrie pare să fie ultima etapă într-o luptă declanșată împotriva a ceea ce este mult prea vulnerabil pentru a riposta. De aici putem înțelege cât de penibilă este forța celui care se îndreaptă ca uraganul împotriva elementului despre care știe clar că nu se poate apăra.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a iubi simplu, de a iubi obiectele simple, obiceiurile simple, de-a simți bunătatea celor din jur, oricât de ascunsă este ea. Dacă ne hrănim cu această multitudine de elemente bune și mici, ne vom construi într-un bine mai mare, matur și de necombătut.

Seninătate. Dinamismul forțelor interioare se exteriorizează brusc. Amețeală. Urcare bruscă. Apel la simboluri. Recuperare. Lăcomia stârnește ilaritate. Forță spirituală întărește simțul social. În grup oamenii devin mai puternici. Viața personală capătă sens. Dezvoltare.

Unele dintre cele mai dificile zile din an sunt cele în care Uranus intra în mers retrograd sau își revine la mersul direct. În 26 decembrie Uranus își revine la mersul direct și prin această ipostază statică ar trebui să sublinieze o formă de seninătate, ar trebui să le arate oamenilor cum este să fii dinamic și să nu distrugi nimic. Din nefericire, pentru că în această dimineață se va împlini careul dintre Lună și Luna neagră, dar și opoziția dintre Lună și Pluton apoi în mijlocul zilei se va împlini și careul Lunii cu Uranus, întreaga schemă activă în prima jumătate a zilei va fi una agresivă care ne îndreaptă atenția mai mult către recuperare, către lăcomie sau către acțiuni care să provoace amețeală. De aici înțelegem că ritmul de lucru va fi prea alert sau va fi nepotrivit cu starea în care vom fi la momentul respectiv.
Elementul decisiv care va fi activ mai mult decât schimbarea de vibrație susținută de revenirea lui Uranus la mersul direct, este sextilul dintre Venus și Capul Dragonului, aspect care de această dată nu mai poate media tendința Nodurilor și nu mai poate aduce atât de multă dezinvoltură și atât de mult succes. Aduce însă o exprimare la un nivel superior ca și cum ne mobilizăm suficient de bine încât să facem o impresie bună, să ieșim din ritmul alert sau obositor în care ceilalți activează. Din această cauză mulți se vor simți puternici, deși nu au niciun motiv în sensul acesta, pentru că fac lucruri banale, se implică în evenimente asemănătoare cu cele de care s-au ocupat în zilele anterioare.
Ceea ce este reprezentativ și care ar putea să rămână în memoria colectivă vine din faptul că cei care sunt lucizi lasă impresia că își unesc forțele, că devin puternici, că sunt prea flexibil în comparație cu marea masă de oameni din jurul lor care privesc totul într-un alt ritm. Astfel, 26 decembrie devine o zi complicată pentru cei care au un simț social aparte, care nu se implică de regulă, în acțiuni comunitare, care nu sunt sensibilizați la problemele sociale și care nu se preocupă decât de binele personal. Pentru aceștia, dezvoltarea înseamnă un beneficiu pe care și-l procură acum. S-ar putea ca unii dintre cei vizați, pur și simplu să întindă mâna și să-și ia, să pretindă celor mai slabi de înger sau care nu pot opune acum rezistență, să le ofere ceea ce ei solicită. Dacă pe o altă conjunctură situația aceasta ar fi fost foarte bună, acum își arată lăcomia, faptele greșite, abuzul, rătăcirea.
Prin urmare, 26 decembrie are statut de zi de revenire, însă, în cea mai mare parte a sa, ea se va ocupa de recuperare a aceea ce ne-a fost interzis până acum, ceea ce nu am avut posibilitatea să ne procurăm, să obținem sau să cumpărăm. Prima jumătate a zilei va fi destul de obositoare, încărcată de un mare risc, de schimbări bruște sau de acțiuni tendențioase care duc foarte ușor la scandal. Nu este ușor să treci prin opoziția Lunii cu Pluton când această relație creează împreună cu Uranus și cu Luna neagră o cruce cosmica pe semne cardinale. Momentul acesta subliniază o prea mare agitație care nu a avut soluție de-a lungul acestui an, cel puțin în ultimele luni când ea s-a acutizat. Vom vedea că această opoziție a lui Uranus cu Luna neagră va fi activă și în anul următor însă pe baza altor direcții și slujind alte percepte.
Cei care sunt foarte îndrăzneți și care consideră că dacă nu li se opune rezistență atunci merită, vor întinde o mâna și își vor lua și pentru că vor proceda în felul acesta se vor simți puternici. Faptele pe care le vor face acum vor deveni veritabile etichete pe corpul lor de lumină și în loc să scoată în evidență calități arată defecte. Aceste fapte le vor arăta celorlalți de acum încolo care sunt elementele de caracter de care trebuie să se ferească la acești oameni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta astăzi ritmul care ne vine din interior. Dacă din interior îndemnul este spre relaxare, atunci să ne odihnim, iar dacă simțim că trebuie să facem ceva ce nu am mai făcut până acum, să ascultăm acest îndemn pentru a descoperi ceea ce pe alte conjuncturi, când am simțit la fel, nu am cunoscut.

Experiența suferinței este uitată. Sugestiile romantice sunt niște bizarerii. Proiectele pe termen lung au soluții. Istoria se schimbă. Oportunitate. Comunitatea solicita capacitățile naturale ale individului. Patimă. Schimb reciproc. Vederea este întărită. Raporturile sociale se bazează prea mult pe instinct și dominare. Binele este ținut la suprafață de cel slab și împărtășit de cel puternic.

Ultima zi acestei săptămâni ar trebui să ne avertizeze asupra faptului că poate de-a lungul acestei săptămâni dacă ne-am îndreptat atenția către lucruri prea grave sau prea agresive am pierdut din vedere ceea ce era cel mai important. În fața acestei constatări mulți consideră că și-au pierdut timpul, că au fost zăpăciți, că nu au fost atenți, că au acordat importanța lucrurilor trecătoare sau care nu le-au oferit niciun beneficiu.
În felul acesta, ultima zi a săptămânii devine o zi de regret, o zi în care istoria acestei săptămâni se poate schimba pe baza unor simple impresii. Unii au acum oportunitatea de a atrage atenția asupra unor lucruri personale, asupra a ceea ce nu au putut să facă de-a lungul acestei săptămâni deși nu au fost opriți de la nimic. Comunitatea i-a solicitat și nu au fost în stare să răspundă pe măsura cunoștințelor pe care au pretins ca le au, pe măsura abilităților cu care s-au lăudat. Astfel, în timp ce pentru unii este cea mai fericită zi a săptămânii, pentru cei care au greșit și și-au supraevaluat capacitățile, 27 decembrie devine una dintre cele mai triste zile ale acestei săptămâni și, implicit, a lunii decembrie.
Pentru că în prima jumătate a zilei Luna ocupă ultimul segment al zodiei Rac, relația aceasta interesantă dintre Soare și Junon care se împlinește în noaptea de sâmbătă spre duminică va avea o expresie emoțională, va fi transformată în amintiri și din aceste amintiri să fie extrase înțelesuri care ni se vor părea reprezentative pentru anul care în curând se va încheia.
Astfel, ceea ce vom traversa prin opoziția Lunii cu Mercur sau prin careul Lunii cu Marte, aspecte care se vor consuma în noaptea de sâmbătă spre duminică, vizează mai curând o experiență pe care am dorit să o uităm, evenimente ciudate care nu au avut înțeles, dar care mi-au rămas adânc întipărit în memorie prin caracterul lor agresiv sau prin ceea ce nu au permis să se întâmple. În felul acesta, a înțelege ceea ce s-a întâmplat, a înțelege neînțelesul, este o formă de curaj.
Prin urmare, finalul săptămânii ar trebui să ne aducă o idee reprezentativă despre ceea ce a fost pentru noi săptămâna în curs. Că am trecut prin foc și sabie sau că ne-am ocupat de blândețe, schema acestei zile ar trebui să ne scoată în evidență calitatea pe care am utilizat-o cel mai mult, ceea ce a fost reprezentativ pentru noi, fie că a fost putere sau slăbiciune. Momentul zilei de 27 decembrie vine și cu evenimente ciudate, cu o formă de rememorare pe care am dorit-o uitată, rămasă într-un colț al memoriei, rătăcită printre amintiri pentru că la momentul la care s-a produs ni s-a părut că nu am avut înțeles.
Deși lucruri ar trebui să fie foarte frumoase, 27 decembrie poate fi dominată de instinct, de vedere îngustă asupra evenimentelor personale, atât de îngustă încât să ajungem la proiecții, să credem că toți sunt așa, toți gândesc sau se comportă după cum observăm sau înțelegem în momentul acesta, pierzând din vedere că poate această înțelegere este la fel de îngustă sau delimitată precum am dovedit în trecut când s-au consumat evenimente pe care acum nu dorim în mod concret să ni le amintim.
Cel care se situează dincolo de această predispoziție îngustă, față de acest magnetism care constrânge, își va folosi libertatea pentru a se apropia de oameni. Momentul acesta pregătește un sentiment frumos care poate fi transpus printr-o vorbă, printr-o promisiune sau prin fapte ce vor fi eșalonate, în etape clar delimitate, în zilele următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea tăria de caracter de a privi adevărul în față. A recunoaște că ceea ce vedem este ceea ce suntem nu este astăzi decât un început, nu adevărul în ansamblu. Prin ceea ce vedem și înțelegem astăzi nu cunoaștem adevărul, ci cunoaștem calea care ar putea să ne ducă acolo.

8 thoughts on “21 – 27 decembrie 2015

 1. Ana spune:

  Anul acesta a fost ca surasul Giocondei.

  1. Ana spune:

   Fata saturniană,zâmbetul jupiterian,ochii …..nu-mi dau seama, poate mercurieni,mâinile așezate cuminți ,venusiene.Un an greu pentru mine,un an enigmatic cu zâmbetul Giocondei spre final.Un surâs care pare modest dar plin de promisiuni.Zâmbetul ei seamănă cu anul acesta ,un zâmbet care este în interdependență cu ochii ei atenți la detalii 🙂

 2. Marinela spune:

  In momente de liniste si bucurie gandurile frumoase se indreapta catre toti cei care ne sunt alaturi zi de zi, care ne indruma si care ne sunt repere.
  Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca liniste, sanatate si inspiratie.

  Ganduri frumoase va trimit cu drag!
  Marinela

 3. elena spune:

  D-nule Coser vreau sa va multumesc pentru minunatele idei pe care ni le impartasiti in analizele pe care le faceti si sa va doresc Craciun fericit cu pace in suflet si in tara.

 4. Ani spune:

  Crăciun fericit!Sărbători armonioase calauzite de spiritul sfânt al nasterii Mantuitorului!

 5. daniela spune:

  Craciun fericit ,cu multe binecuvantari!

 6. Natalia spune:

  Gheorghita,sa ai parte de un Craciun fericit si de un an
  nou cu multa sanatate si fericire. Sa te ajute Dumnezeu
  sa ai in continuare dragoste pentru oameni si putere si
  timp sa te gindesti la noi (dezinteresat), ca un frate mai mare.Dumnezeu sa te binecuvinteze.

 7. otilia spune:

  Multumesc pentru lumina generos daruita si atit de folositoare in intelegeri. Craciun fericit din toata inima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.