14 – 20 decembrie 2015

14 – 20 decembrie 2015 este săptămâna accentelor dramatice pentru care se găsesc soluții rapide și de durată, dar și a succesului pe care viața nu-l poate valorifica. Multe lucruri din cele care se vor consuma de-a lungul acestei săptămâni vor lăsa impresia că sunt de sine stătătoare, că se adresează doar acestei perioade, că au nevoie să li se privească doar derularea care se consumă în acest interval. În realitate, schema din care fac parte a fost inițiată în săptămânile din urmă, cele despre care știm că au avut un caracter dramatic intens. Accentele dramatice din această săptămână, cele care sunt definitorii pentru toată această perioadă, găsesc soluții pentru problemele de acum, dar nu și pentru cauzele care le-au generat. De aceea, succesul pe care-l obține acum individul nu poate fi valorificat pe o perioadă mare de timp pentru că viața sau demersurile mai mari au alte probleme, nu cele care vor striga mai tare în momentul acesta, ci cele care vor redeveni importante începând cu săptămâna următoare. Desigur, nu înseamnă că ceea ce parcurgem de-a lungul acestei săptămâni nu este important. Este important doar pentru că face parte dintr-o schemă mai mare, doar pentru că se ocupă de maturizarea și testarea individului referitor la puterea de rezistență, la discernământul și spiritul său de observație. Cu alte cuvinte, nu este important ceea ce se consumă în această săptămână, dar este important că se consuma, ca în celebra vorbă de duh al lui Gandhi: „Nimic din ceea ce facem nu este important, dar este important că facem”.
La capitolul evenimente astrale, săptămâna aceasta aduce câteva unghiuri destul de importante ce ar putea, pentru omul profund, care dispune de o viziune ce depășește cadrul acestei săptămâni, să ofere răspunsuri valabile. Este vorba despre careurile Soare-Jupiter și Soare-Axa Dragonului, despre împlinirea sextilului dintre Venus și Pluton sau despre unghiurile bune și rele pe care Mercur le realizează cu Neptun, Pluton sau Luna neagră.
Săptămâna aceasta este, așadar, dominată de un sunet de fond insolit, de o gălăgie ciudată pe care cu greu o vom reduce. Vor reuși să transforme acest interval într-unul folositor cei care țin cont de faptul că această săptămână, singura din an de această factură, ne trimite din nou la școală, ne păcălește că este un joc, dar la final nota pe care obținem este decisivă și în funcție de ea vom fi încadrați în anumite categorii sociale începând cu săptămâna următoare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a trăi cu implicare fiecare eveniment, dar de a nu ne atașa nici de elementele bune și mici de elementele rele care derivă din traversarea acestor experiențe. Cine va reuși să facă lucrul acesta va vedea că săptămâna aceasta este un fel de lac în care nu se îneacă, ci pe care plutește ca o lebădă din celebrul balet a lui Ceaikovski.

O formă de răutate prinde viață. Injustiție. Apel la un arhivar. Modificări în conduită. Se răspunde cu rău la un alt rău mai mare. Obsesia controlului. Neglijență. Noile dezvoltări sunt foarte fragile. Bogăția este o tentație pentru cel slab. Adâncimea gândirii este preferată de cel puternic.

Astăzi se împlinește careul dintre Soare și Jupiter și multe din demersurile care au așteptat până acum un moment prielnic, multe dintre cele care au fost amânate cu intenția ca, în această săptămână, să fie așezate pe făgașul normal sau măcar să fie rezolvate într-un mod foarte frumos, trec într-o nouă etapă, deși nu sunt rezolvate. Momentul acesta în care Soarele și Jupiter se află într-un unghi negativ arată refuzul unui bine, fie pentru a controla ceea ce urmează să facem de-acum încolo, până la finalul acestei săptămâni, fie pentru că nu suntem în stare să îl vedem așa cum este într-un cadru mult mai mare. Dar ziua aceasta nu conține numai unghiuri negative, ea nu este dominată în totalitate de relația proasta Soarelui cu Jupiter, ci avem de parcurs și unghiuri care pot tempera anumite porniri, dacă ele nu sunt menținute cu încăpățânare.
Spre seară, se va împlini un sextil dintre Mercur și Neptun, semn de intuiție, de protecție, iar de aici înțelegem că oamenilor le va face plăcere să se implice în evenimente complicate, în multe dintre ele cu titlu gratuit, fără a înțelege multe din ceea ce li se întâmplă, nici prin ceea ce se consumă și nici prin ceea ce le spune acum că ar putea să obțină. Unii se vor preocupa astăzi de avere, de bani prin numărul lor, nu prin valoarea necesară, de banii altora și vor fi lipsiți de scrupule încercând să impună celorlalți propriul mod de a vedea lucrurile, propria viziune. Drept suport astral, nu avem pentru acest moment doar relația proastă a Soarelui cu Jupiter, ci și tranzitul Lunii prin zodia Vărsător, semn în care intră imediat ce se trece de mijlocul zilei. Până atunci, Luna devine prietenă cu Jupiter și cu Axa Dragonului (unghiuri pozitive) și va putea chiar să medieze tendința Nodurilor (sextil cu Coada Dragonului pe sensul direct de deplasare). Asta înseamnă că ceea ce vedem și înțelegem de dimineață este bun, este corect, dar până după-amiază ne schimbăm opinia, schimbăm planul de lucru, oamenii cu care ar fi trebuit să ne întreținem toată ziua și în această modificare stă toată greșeala zilei. Cei care, de felul lor, sunt instabili vor vedea că ziua de 14 decembrie îi ajută să se exprime în modul acesta neobișnuit, să aibă un comportament și mai ciudat decât până acum, să-i zăpăcească și mai tare pe cei din jur considerând că, procedând așa, fac parte dintr-o justiție divina care le este aplicată celorlalți. Cu alte cuvinte, dacă ei îi pedepsesc atunci o mână nevăzută a destinului îi pedepsește pe aceștia și se simt foarte importanți atribuindu-și rolul acesta. În realitate, relația aceasta proastă dintre Soare și Jupiter arată că suntem într-un moment de maximă neglijență. Fie că este vorba despre neglijență față de limbaj, față de atitudine, față de noi înșine sau față de anturaj, fie că această neglijență se referă la corp sau la suflet, se duce o luptă teribilă între superficial și profund, între ceea ce este cu adevărat important și lucrurile lipsite de valoare.
Prin urmare, 14 decembrie ne introduce într-un sector ciudat. Cei care, de felul lor, sunt echilibrați și puternici vor simți, încă de dimineață, că lucrurile sunt prea intense, tulburătoare, că devin mult prea vizibile sau sunt construite în așa fel încât să nu pară adevărate, ci doar prea vizibile, prea strălucitoare și prea zgomotoase. Cei care, în general, oscilează, mint, care nu au fost sinceri până acum și care au urmărit tot timpul să trăiască pe seama celorlalți, vor avea astăzi obsesia controlului. Această oscilație nu va detensiona, ci va produce o și mai mare nesiguranță. Nu se întâmplă în cazul lor așa cum știm că se întâmplă atunci când un individ se întâlnește cu negația negației, adică procedeu prin care un element rău, când se raportează la o structură similară, devine bun, ci se creează o și mai mare agitație. Desigur, există forțe care ne atrag atenția că s-ar putea ca momentul acesta să fie marcat de o dezordine atât de mare încât să nu ne mai revenim până la finalul săptămânii, dar acestea vor fi văzute doar de cei care sunt interesați de lucrul acesta. Soarele în Săgetător are tendința de a lucra cu valori situate pe poziții extreme, îi îndeamnă pe oameni să atingă performanța dacă au cu ce, dacă au conținut sau să trăiască dezordonat, la limita normalității, dacă viața lor nu are conținut. Cunoaștem deja foarte bine cele două tendințe care vin din zodia Săgetător. Aceste caracteristici, dependente de expansiune, când trebuie să judece pe baza unor reguli, pe baza unor dispuneri clar stabilite din timp, atunci când trebuie să țină cont, nu de intensitate sau de atingerea performanței, ci de disciplină, metodă, precizie, conduită dependentă de valori tradiționale (Jupiter în Fecioară), adică relația de careu dintre Soarele din Săgetător și Jupiter din Fecioară, apare o dezordine și mai mare. De aceea aici nu se poate vorbi despre negația negației așa cum o știm din alte unghiuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă răul făcut este neintenționat gravitatea acestuia trebuie trecută cu vederea. Este mult mai important să fim atenți în a nu strica scara de care ne folosim pentru a ne ridica până în înaltul cerului, decât să visăm cum am povesti celorlalți ce vedem de sus. Fiecare etapă are nevoie de respectul cuvenit. Dacă suntem pe scară, să respectăm scara. Dacă suntem în vârf, să respectăm vârful.

Risipă. Alungarea gândului de teamă împreună cu persoana care îl sugerează. Tentațiile sunt văzute ca pe niște privilegii. Inspirație genială. Soluții neobișnuite. Compromisul are rolul său important. Binele se întoarce. Disconfortul este planificat pentru viitorul apropiat. Se face abuz de cuvinte.

Luna se află deja în zodia Vărsător și astăzi are de împlinit patru aspecte, din care doar unul este negativ, careul cu Venus, celelalte sunt foarte bune, adică două sextile, unul cu Saturn și altul cu Uranus, și un trigon cu Luna neagră. Momentul acesta le vorbește oamenilor despre o formă de inspirație pe care cu greu ar putea să o valorifice. Este posibil ca lucrul acesta să se întâmple pentru că informația cu care intrăm în contact să ni se pară prea abstractă, mult prea aproape de imposibilitatea de a fi pusă în aplicare pentru a crede că trebuie să ne mobilizăm în sensul acesta. Cu alte cuvinte, 15 decembrie este o zi de credință, de acceptare a sensibilității celuilalt, de toleranță față de valorile cu care lucrează un colaborator, o persoana pe care o întâlnim pentru prima dată sau cineva cu care interacționăm absolut întâmplător.
Ne întâlnim, astfel, cu idei neobișnuite, cu o formă de libertate cu care nu știm ce să facem și din această cauză 15 decembrie, deși nu înclină spre asta, poate deveni o zi de risipă. Se poate face abuz de aspirație, de vise, de cuvinte, de curiozități sau chiar de vicii. Vom fi circumspecți față de binele care vine spre noi acum pentru că suntem într-o perioadă în care Soarele ține activ careul cu Jupiter de pe zodia Fecioară, dar aproape de Jupiter se află și Capul Dragonului, deci Soarele ține activ și careul său la Axa Dragonului. S-au întâmplat prea multe lucruri în ultimele săptămâni pentru a mai crede în binele ce este lansat acum, fie el și din sextilul Lunii cu Saturn, adică un bine stabil și de durată.
De aici înțelegem că 15 decembrie accentuează disconfortul pe care individul îl are față de propria viață, față de propriul destin, încercând să-și creioneze următoarele săptămâni sau chiar următorii ani, fără să înțeleagă prea multe lucruri din ceea ce dorește să-și spună, din speranță pe care o accesează, din credința care este absolut necesară acum. Binele se întoarce în această zi, dar are alt chip, nu seamănă cu binele de altădată și mulți nu-l vor recunoaște.
Prin urmare, 15 decembrie devine reprezentativă pentru individul care luptă cu răul, care luptă cu fricile, cu ceea ce nu este util, nu este folositor sau cu ceea ce îl îmbolnăvește. Soluțiile de acum sunt neobișnuite însă cu greu vor fi puse în aplicare pentru că se face apel prea mult la ceea ce trăiește la periferie, cu ceea ce este mult prea aproape, cu ceea ce este mult prea intens. Din această cauză, se poate face abuz de termeni, de cuvinte, de înțelesuri sau de o formă de inspirație pe care individul nu o înțelege foarte bine. Accente dramatice ale acestei zile ne îndeamnă să ne aducem aminte din ultimele săptămâni doar de lucrurile dureroase care s-au consumat doar pentru că liniștea de acum ne oferă o stare de confort încât să ne implicăm în această rememorare fără să o retrăim cu implicare, ci să o privim ca și cum ne uităm la un film.
Abia acum ne va fi foarte clar că suntem în săptămâna accentelor dramatice pentru care se găsesc soluții rapide și de durată însă succesul pe care îl obținem acum va avea soarta indicată în deviza generală adică nu va putea fi valorificată așa cum ar trebui. Se poate totuși câștiga ceva din ceea ce trăim în momentul acesta dacă acordăm atenție acestei călătorii în trecut, acestei rememorări cu scopul de a nu confunda tentațiile cu privilegiile, de a nu considera că dacă suntem invitați să depășim o limită avem și dreptul să o facem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la emoții. Emoțiile ne arată pe ce drum am pornit și prin corectarea lor, prin canalizarea lor pe traseul corect, facem un mare bine întregii ființe.

Schimbări radicale. Trecerile acceptă participarea celor slabi. Apar noi organisme. Îndrăzneala pune o mare presiune pe acumulările celorlalți. Apel la credință. Iertarea este semnul acceptării unei educații superioare. Transă. Prieteniile sunt ținute în secret.

Momentul acesta, în care Luna se pregătește să-și încheie tranzitul prin zodia Vărsător și intră în zodia Pești, este o invitație la iertare. De fiecare dată când se pune problema iertării avem în față o persoană care a greșit, de un motiv care să declanșeze această stare sufletească. Nimic din ceea ce se consuma astăzi nu ne vorbește despre o greșeală a celuilalt, nimic din ceea ce ne iese în întâmpinare nu ne arată de la sine erorile celorlalți, deci va trebui să le vedem singuri, cu judecata pe care o avem, cu disponibilitatea pe care suntem acum invitați să o arătăm profunzimilor sufletești. Moralitatea este acum ascunsă prin gesturi care sunt de asemenea abordate la extrem. Nu doar în primele două zile ale acestei luni, ci și acum Soarele se află într-o dispunere negativă față de Jupiter și Axa Dragonului. Asta înseamnă că binele acesta cere efort, cere sârguință, adică o mare contracție interioară pentru a-l conștientiza sau pentru a-l aprecia mai mult. Când Luna se află în zodia Vărsător, a aprecia binele prin această contracție înseamnă a face ceva neobișnuit care să ceară întoarcerea la binele de altădată. Când iubești, adică în seara acestei zile, a aprecia binele înseamnă a nu-l expune factorilor corozivi care se află în exterior. Dacă trigonul Lunii cu Marte, care va fi activ în noaptea de marți spre miercuri, dar și în dimineața acestei zile, justifică ieșirile din ritm, lucrurile neobișnuite pe care suntem îndemnați să le facem, trigonul Lunii cu Junon, care se va împlini când Luna se află deja în Pești, adică în seara acestei zile, susține aceste prietenii secrete, această tendință de a ascunde lucrurile frumoase și de a le trăi într-un mod complex, dar departe de factorii corozivi care se află acum în jur.
În niciuna dintre cele două direcții nu putem fi ajutați de nimeni din exterior, dar vom vedea că dacă suntem atenți și conștientizăm că, în prima parte a zilei nu avem de ce să intervenim cu acest contrast abuziv, iar în a doua parte a zilei nu avem de ce să ne izolăm pentru a proteja un bine, vom înțelege care sunt forțele care ne îndeamnă să acționăm în direcția aceasta și vom vedea și care sunt oameni care ne fac probleme. Aceștia sunt vinovații, iar după ce am identificat persoana este foarte simplu să stabilim care este tipul de relație pe care o vom întreține de acum încolo, dar și care sunt faptele care cer o astfel de abordare acum.
Prin urmare, 16 decembrie iese cumva din ritmul acestei săptămâni lăsând impresia că putem trăi foarte simplu dacă băgăm capul în nisip, precum struțul. Cei care procedează în felul acesta se vor expune pericolelor acestei zile, cele care vin din supradimensionare, din efort sau din cele două tendințe pe care le-am indicat mai sus: abordarea extremelor, a contrastului și izolarea. Există o forță care merge în propriul tempo, una care domină tot spectrul percepțiilor și care ne spune că este mult mai simplu să nu facem nimic din ceea ce ar putea să ne ducă spre efort fizic, mental, afectiv sau de altă natură. Ceea ce este esențial în această zi cere iertare, iar iertarea are nevoie să treacă dincolo de aparențe, să identifice care sunt forțele ascunse care, la vedere, vorbesc frumos și se erijează în protectori, iar în spate erodează sau devin factori de distrugere.
Lipsa de atenție nu creează complicații în această zi însă nu oferă nici satisfacția unui trai încărcat de semnificații. S-ar putea ca oamenii care nu sunt atenți să nu aprecieze la justa valoare semnificațiile evenimentelor majore pe care le traversăm în momentul acesta. Dacă au un salariu, dacă au un confort acasă, dacă mai au câțiva prieteni în jur cu care să se întrețină nu-i interesează ce se întâmplă în jur, nu se preocupă deloc de perspectiva tristă a evenimentelor. Cu toate acestea, dacă se preocupă de ceea ce se află dincolo, de caracterul evident al evenimentelor înseamnă că trebuie să le amplifice ori să le judece. Ceea ce se descoperă ca fiind rău dincolo de caracterul vizibil al evenimentelor cere astăzi iertare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa astăzi înșelați de aparente doar pentru că ne tulbură cu ceea ce este trist și ascuns. Ceea ce se întâmplă astăzi ne învață să iertăm.

Raporturile sociale sunt regândite. Se încearcă prea mult și se reușește prea puțin. Se modifica viteza de lucru. Idealizare. Impuls. Secretele hrănesc senzualitatea. Izolarea incită imaginația. Experiența personală hrănește ceea ce este mai prețios. Capcană. Furia se dezlănțuie ca un semn al coborârii nivelului de vibrație. Viziune stranie.

Unghiurile care se împlinesc astăzi le vorbesc oamenilor despre o formă de putere care vine din schimb de experiență, din cultivarea sentimentului de apartenență la un grup, din idealizare. Pentru că Venus din Scorpion trimite acum un unghi foarte frumos către Pluton din Capricorn senzualitate are și ea un rol foarte important în această zi ca și cum rolul ei este să împlinească, să dezbine, să-l ducă pe individ către superficialitate sau promiscuitate.
Este posibil ca din această combinație instinctul să iasă învingător, adică impulsul de a reuși să se bazeze mult pe ceea ce îi vine individului să facă, pe ceea ce crede că poate face foarte bine ca și cum la altceva nu se pricepe. Abia acum, în mijlocul săptămânii, în ziua pe care o analizăm aici, oamenii vor conștientiza că sunt victimele unor accente dramatice și că doar instinctul îi poate ajuta să își depășească o limită a interacțiunii sau chiar a înțelegerii despre care vor crede în acest moment că este, de fapt, cauza tuturor problemelor.
Relația aceasta interesantă dintre Venus și Pluton le mai vorbește oamenilor și despre raporturi sociale care nu s-au rezolvat de la sine. Este posibil ca această formă de idealizare să facă trimitere la ceea ce partenerul și-a imaginat la celălalt, ci a dorit să investească sau a crezut că simte. Din această cauză accentele dramatice ale acestei zile ar putea să acapareze ceea ce pare prețios, ceea ce pare foarte valoros sau puternic. Această capcană îl face să se enerveze din lucruri lipsite de importanță și prin ceea ce observă, înțelege sau constată și ajunge să-și construiască o viziune stranie asupra problemei pe care o analizează sau a relației pe care o traversează. În felul acesta, mulți constată că și 18 decembrie poate să fie o zi de senzație, o zi în care izolarea ar putea să li se pară oamenilor o soluție însă unii idealizează prea mult, adică o văd foarte valoroasă și foarte importantă tocmai pentru că nu o pot aborda. Avem nevoie astăzi să ne situăm la jumătatea distanței dintre bine și rău, adică să le vedem pe amândouă luptând pentru interesul propriu, dar să facem în așa fel încât să nu ne lăsăm transformați, modelați de forțele care vin din partea acestora acum.
Prin urmare, 17 decembrie le vorbește oamenilor despre reușite sociale, însă le lasă pe acestea în voia întâmplării, nu-i ajută să le selecteze valorile, nu-i ajută să înțeleagă ceea ce trăiesc. Astăzi oamenii văd binele și răul ca fiind părți egale și au tendința de a alege una dintre cele două. Pierd din vedere că impulsurile care îi duc spre postura în care să vadă binele sau răul sunt extrem de subiective și poartă amprenta experiențelor din ultimele săptămâni. Având în vedere că vibrațiile ultimelor săptămâni nu au fost chiar atât de fericite și că puțini au fost cei care nu au fost afectați în mod direct și cu implicare de magnetismul astral, experiențele anterioare pot ajuta să ne situăm pe calea de mijloc. Cu alte cuvinte, este foarte ușor astăzi să cădem pradă unor atracții neobișnuite, să cădem într-o capcană. Atât starea de bine, cât și starea de agitație, sunt emanații ale unor forțe care au fost create pentru a întruchipa egoismul și lipsa de viziune. Din această cauză momentele benefice ale acestei zile par să accentueze aceleași direcții dramatice ca și elementele negative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne construi mental realizări și de a avea încredere că numai în modul acesta putem să modificăm o structură care în momentul de față pare să fie definită doar de bine și de rău și care ne permite să vedem că există ceva și dincolo de acestea. Realitatea prezentă este confuză pentru că este emanație a unor impulsuri egoiste, chiar și în cazul celor bune.

Minciuna vrea să înlocuiască adevărul. Oameni se împotrivesc propriului destin. Se reeditează o eroare de gândire din trecut. Rușine. Indiferență față de suferința celorlalți. Se ripostează prin vorbe. Sedimentare stranie. Sfaturile celorlalți sunt refuzate. Contact cu o pedeapsă. Superioritatea este impusă. Rezultatele nu satisfac. Dorință de stăpânire. Se vrea prea mult și se face prea puțin.

Luna astăzi parcurge ultimul segment de tranzit prin zodia Pești și participă la aceste evenimente astrale cu intenția de a răstălmăci adevărul, de a face rău, de a spune că binele este construit din altceva și că de fapt răul este expresia unor limitări pe care individul care îl simte trebuie să îl accepte așa cum este și să trăiască cu el. Astăzi Mercur se va afla într-o relație negativă cu Luna neagră, iar Soarele va împlini careul cu Axa Dragonului. În plus, se va atinge și faza de Primul Pătrar, după care până aproape de miezul nopții Luna se va afla în Perioada fără direcție. Ziua de vineri, 18 decembrie pare să fie una dintre cele mai complicate și mai intense zile ale acestei săptămâni în care suntem îndemnați să facem foarte multe lucruri, dar să nu reușim până la urmă să împlinim nimic. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că expresia acestei zile nu reprezintă decât vârful unor demersuri ale căror caracteristici au fost definite anterior. Dacă ne trezim de dimineață și credem că așa cum le stabilim așa vom face, ne vom înșela amarnic. Astăzi facem după cum ne-am programat încă din săptămânile anterioare și, oricât de mult am încercat, nici în primele patru zile ale acestei săptămâni nu am reușit să aducem programului de lucru modificări esențiale încât acestea să declanșeze evenimente în cascadă și să schimbe ordinea programată deja pentru această zi. Mulți vor trăi ziua de 18 decembrie cu rușinea că nu au ceea ce le trebuie, că sunt acuzați pe nedrept, că se străduiesc să convingă oamenii care nu merită, că sunt oameni buni, că au calități și trebuie să fie observați, analizați sau criticați după aceste calități, nu după cele câteva derapaje pe care le-am arătat în săptămânile anterioare.
Dacă opoziția Lunii cu Jupiter arată că se face o greșeală pe seama noastră, cineva își dezvăluie o atitudine negativă ce se transformă în opinie de grup, relația proastă dintre Mercur și Luna neagră, cea care atinge acum momentul de maximum, arată că există un mare impact asupra vieții personale pe baza acestor opinii care vin din exterior. Deși avem în jur oameni care ne demonstrează de fiecare dată, prin respectul lor, că nu suntem așa cum credem acum, pentru că și Soarele trimite un careu către Axa Dragonului nu vom accepta opiniile lor, vom considera că sfaturile acestora nu mai sunt utile, iar sentimentele confuze devin o pătură caldă cu care ne învelim. Nici nu mai trebuie să specificăm cam care sunt vibrațiile care se vor sedimenta prin forma aceasta de neîncredere.
Dacă am sta strâmb și am judeca drept nu am fi atât de revoltați pe evenimentele zilei de 18 decembrie, nu am lua din ceea ce ni se întâmplă acum doar lucrurile rele pentru a defini statutul și rolul pe care-l avem în grupul de apartenență, ci am căuta să vedem un progres, o evoluție, adică ce s-a întâmplat, de fapt, de am ajuns în punctul acesta.
Prin urmare, 18 decembrie le vorbește oamenilor despre efort. Unii vor pierde din vedere că schema aceasta, care le vorbește despre efort, face trimitere de fapt la ceea ce au făcut cu bună știință, la energia pe care și-au consumat-o pentru a împlini idealul de acum. Dacă ar observa lucrul acesta nu ar mai fi atât de nemulțumiți pentru că au primit în sfârșit ceea ce au cerut. Dacă nu au știut să ceară deja este o altă discuție, o altă problemă pe care ar trebui s-o rezolve începând cu săptămâna următoare.
Momentul zilei de 18 decembrie ridică semne de întrebare față de sinceritatea individului în raport cu grupul de apartenență, critică lipsa de profunzime sau profunzimea ciudată, negativă sau inversată pe motiv că îi agasează individului dreptul la viață. Dacă individul și-ar fi definit corect dreptul la viață, ar vedea că nimeni din jur nu are timp să se ocupe de dreptul său la viață pentru că, fiind cu toții sub imperiul aceluiași for astral, fiecare își agasează propriul drept la viață, deci fiecare este deja prea ocupat cu ce-i al lui ca să-l mai vadă pe celălalt. În felul acesta se traduce combinația aceasta ciudată între două relații negative: prima ce apare între Mercur cel profund din Capricorn cu Luna neagră cea intrigantă și fățarnică din Balanță, iar a doua dintre Soarele cel obsedat de performanță din Săgetător cu Axa Dragonului de pe axa Fecioară-Pești, cea care îi îndeamnă pe oameni să renunțe la mofturi, la pretenții și să se ocupe de purificarea propriei structuri, pentru a deveni mai puternici, nu de acumulări. Înțelegem de aici că ideea de pedeapsă pare să fie explorată într-un mod negativ și, de altfel, pare să fie cea mai aproape de cauza a ceea ce ni se întâmpla astăzi. Fie că am considerat că suntem pedepsiți pe nedrept, fie că noi înșine ne-am cerut o formă de pedeapsă pentru că suntem în perioada în care am activat un program negativ, tot ceea ce trăim astăzi ne aduce rezultate care nu ne satisfac. Adevărata experiență este cea care ne spune cum am ajuns în momentul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a practica astăzi iertarea ca o formă de terapie. De fiecare dată când simțim că emoțiile, gândurile sau anumite impulsuri ne trag într-o anumită direcție să ne iertăm pentru că am cerut lucrul acesta și nu ne-am dat seama ce reprezintă, să ne iertăm pentru că ne-am pedepsit cerând așa ceva. Nu trebuie să uităm că și îndemnurile acestei zile au amprenta accentelor dramatice, deci iertarea este un adevărat balsam.

Dificultăți în a înțelege educația. Se caută noi resurse. Creativitatea are justificare practică. Jocuri periculoase. Se pornește o afacere. Apel la inconștientul colectiv. Întunericul ascunde natura fundamentală. Evaziune. Vindecare prin încălcarea unor reguli. Tabloul simptomatic este neobișnuit. Privire dincolo de conflicte. Interpretarea realistă a simptomelor. Evenimentele dramatice sunt reprimate.

O mare dificultate a acestei zile vine din faptul că vom înțelege destul de greu cum dintr-odată lucrurile par liniștite. Atât relația lui Venus cu Chiron, cea care le vorbește oamenilor despre creativitate, despre jocuri frumoase, despre vindecare, dar și conjuncția lui Mercur cu Pluton care face trimitere la înțelegere și toleranță, indică faptul că se accesează din subconștientul colectiv acele valori care sunt foarte frumoase, foarte plăcute și de maximă necesitate în perioada aceasta. Puțini vor fi cei care vor înțelege că, de fapt, valorile acestea simplifică doar accentele dramatice ale acestei săptămâni, fac trimitere către ceea ce se accesează din subconștientul colectiv, adică nu fac trimitere la existența individului în ansamblu, chiar dacă prin relația proastă a Soarelui cu Axa Dragonului din această perioadă se lucrează și asupra problemelor existențiale majore. Acestea cu care lucrăm în 19 decembrie au menirea de a ne păcăli că lucrurile sunt vindecate, că dacă ceva care ne-a durut toată săptămâna nu ne mai doare acum înseamnă că s-a vindecat, nu doar prin simptomul de acum, ci s-a vindecat și cauza care a generat acum aceste simptome. Aceasta este o eroare și ideal ar fi să ne lăsăm în voia conjuncției Mercur-Pluton, cea care conferă evenimentelor de acum o anume profunzime. Există însă o mare tentație de a trăi superficial sau de a ne lupta cu ceea ce ni se pare că este în momentul acesta slab sau în curs de diminuare. Opoziția Lunii cu Luna neagră are această influență asupra ecuației astrale aferente zilei de 19 decembrie și prin aceste impulsuri dure, care vin pe o agresivitate cultivată sistematic în săptămânile anterioare, pot să impună un mare dezechilibru acestei zile deși în mare parte este bună și liniștită. Vom vedea că atracția către lucrurile acestea neobișnuite, către evenimentele dramatice, reprimate în săptămânile anterioare, accentuează această latură agresivă, pune o mare greutate pe hotărârea individului de a merge mai departe, pe decizia sa de a combate impulsurile negative, angajamentul sau de a face doar fapte bune. Cu alte cuvinte cu cât avem impresia că nu trebuie să facem lucrul acesta pentru că nu ne este permis, cu atât mai tare ne vom tulbura. Avem alternativă, dar trebuie să o vedem și să fim hotărâți în a o aborda.
Prin urmare, 19 decembrie ne oferă îndemnul la a înfrunta întunericul pe care l-am alimentat în săptămânile anterioare și care dă semne că se diminuează acum. Unii s-ar putea să trăiască cu confuzia că diminuarea de acum lucrează și asupra cauzei însă vor vedea în special în a doua parte a acestei zile că se înșală.
Pentru a depăși această situație conflictuală sau situație marcată de contradicții, unii vor apela la adjuvante. S-ar putea să simtă nevoia să coboare nivelul, să privească superficial viața sau să renunțe complet la ceea ce înseamnă interacțiuni superficiale considerând că doar din abordarea profundă a vieții le vine vindecarea. În realitate, schema aceasta încalcă niște reguli, sfidează problema în ansamblu, adică vindecă un simptom care poate fi în multe din cazuri absolut banal. 19 decembrie nu renunță la caracterul dramatic al vieții, doar se ocupă de ceea ce face ca întreaga schema cu care lucrează individul să fie mai puțin dureroasă. Din această cauză mulți au impresia că și-au rezolvat problemele, că de-acum încolo așa va fi, dar vor vedea că bucuria acestei zile este mult mai scurtă decât cred.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de ceea ce ne oferă această zi, dar de a nu ne face planuri mărețe pe baza bucuriilor de-acum pentru că vom fi luați pe nepregătite atunci când bucuria de acum se va termina brusc. Să ne facem planuri, dacă simțim că asta ne echilibrează acum, dar acestea nu ar trebui să depășească câteva săptămâni.

Puteri stranii. Mintea lucrează la un nivel scăzut. Agresivitatea motivează reîntoarcerea. Reinventare. Diversitatea atenuează nemulțumirea. Combinații diverse. Investitură. Principii noi. Se ține cont prea mult de prestigiu. Umilința nu interesează. Mobilizare totală.

Ultima zi a acestei săptămâni ne pune în fața unor încercări care creează un contrast atât cu ziua anterioară, cea care a fost destul de ciudată prin combinațiile de bine și rău la care ne-a supus, dar și cu celelalte zile ale acestei săptămâni, arătându-ne că, de fapt, caracterul dramatic al evenimentelor trebuie văzut dintr-un alt unghi. Momentul acesta seamănă cumva cu schimbarea unui diagnostic, cu schimbarea tratamentului, cu schimbarea abordării psiho-terapeutice, cu modificarea completă a principiilor de viață pentru un rezultat care nu întârzie să apară. Nu trebuie să uităm că nici ultima zi a acestei săptămâni nu se separă de accentele dramatice, adică șarpele acestei săptămâni se mai zvârcolește puțin, chiar dacă mișcarea sa seamănă acum cu un dans, chiar dacă mișcările acestea au în sfârșit un înțeles. Ceea ce se consumă în această zi este clar, atât prin caracterul neobișnuit, dar și prin caracterul conflictual, ceea ce nu s-a întâmplat în zilele anterioare.
Dacă vom reuși să privim vibrațiile acestei zile prin schema aceasta, nu separat de accentele dramatice și nu separat de succesul pe care ni-l poate oferi deși nu suntem încă în măsură să-l valorificăm, atunci multe din cele care se consumă acum vor fi încadrate corect. Asta înseamnă că răspunsurile pe care le primim vor fi înțelese cum trebuie, principiile vor fi abordate cu atitudinea cuvenită, iar umilința nu va fi ignorată, tocmai pentru că nu va fi privită ca o pedeapsa, ci ca o virtute. Există o mare mobilizare pe care individul simte nevoia să o abordeze în momentul acesta și aceasta vine tocmai pentru că individul caută să se reinventeze. Pentru că lucrurile sunt clare are impresia că ceea ce a parcurs până acum a fost confuz și din această cauză a suferit sau a trecut prin ipostaze conflictuale. Reinventarea de-acum se adresează, în viziunea sa, doar conflictelor de acum, doar celor care sunt clare. De aici înțelegem cât de ușor își poate îngropa individul problemele și cât de ușor se poate păcăli considerând că dacă nu le mai vede în față ele s-au rezolvat.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că suntem în posesia unor puteri cu totul stranii. Ceea ce se întâmplă acum tocmai pentru că ni se pare clar are darul de a ne răstălmăci experiențele pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni și, în consecință, are darul de a ne reformula ceea ce se leagă de momentul prezent, de săptămâna în curs. Ca o consecință a acestei atitudini individul va simți nevoia să se reinventeze, va considera că are nevoie acum de principii noi, de un nou mod de a interacționa, de combinații diverse, de puteri suplimentare pe care le-a deținut tot timpul, dar pe care nu le-a observat pentru că nu a văzut pădurea din cauza copacilor, a considerat că elementele de detaliu sunt de fapt expresii ale întregului, ceea ce acum constată că este greșit. Duritatea cu care vede lucrurile în ultima zi a acestei săptămâni face trimitere însă doar la diversitate, doar la ceea ce a rămas nerezolvat după ce conflictele primelor șase zile ale săptămânii s-au consumat. Dacă primele șase zile ale săptămânii nu ar fi avut caracterul apăsător dur sau delicat, pentru cei care sunt într-adevăr profunzi și care se detașează ușor de orice situație conflictuală, ultima zi a săptămânii nu ar fi putut lansa adevăruri atât de clare, nici în aspectul bun și nici în cel rău.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu renunța la motivațiile pe care le-am avut active de-a lungul acestei săptămâni. Le putem menține pentru a le putea valorifica mult mai bine pe viitor atunci când contextul astral nu va mai fi ambiguu. A ne păstra motivațiile și a avea susținere prin claritate și lucruri spuse direct, înseamnă acum a experimenta o formă de putere.

1 thought on “14 – 20 decembrie 2015

  1. Ana spune:

    Îngerii,arhanghelii,serafimii și heruvimii au în paza lor ordinea universului.”Slava lui Dumnezeu în locurile înalte,și pe pământ pace și bună învoire între oameni.”Prima minunată lecție din istoria Betleemului ,care ne avertizează să fim atenti la semnele timpului ,ne povestește despre indiferenta ,mândria și mulțumirea de sine a oamenilor.Doar câțiva păstori priveau cerul înstelat așteptând semnele stelelor care vesteau nașterea domnului nostru Isus Hristos.Steaua trimisă din Cer i-a condus pe aceștia la locul nașterii celui care a preluat Infinita povară a lumii Răscumpărătorul și Mântuitorul lumii.Îngerii au venit pe pământ și au văzut cum înțelepții,fariseii și preoții vremii în fastul și mândria lor nu au văzut cerul plin de bucurie.Erau toți la fel de ignoranți.Doar câțiva păstori erau pregătiți să primească solia cerească.S-au adunat mai marii lumii în capitala lui Israel? să salute venirea lui? deși știau de profeția lui Dumnezeu despre venirea pe pământ a Fiului Sau, aceștia nu s-au pregătit să îl aștepte cum se cuvine, fiind neglijenți și ignoranti .Doar păstorii umili din Betleem și Magii din răsărit au înțeles și au primit lumină din ceruri ,doar ei au așteptat steaua trimisă din Cer care anunța nașterea lui Isus Mântuitorul omenirii.”Lumina care să lumineze neamurile”pentru mântuire până la marginile pământului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.