11 – 17 ianuarie 2016

11 – 17 ianuarie 2016 este săptămâna coordonării și a birului plăcut. Sunt multe evenimente astrale importante pentru anul 2016 care vor fi găzduite de vibrațiile celor șapte zile de acum. Chiar din prima zi luăm contact cu un raport destul de dur și de apăsător dintre Luna neagră și Pluton care nu este activ doar în această săptămână, nu este activ doar în luna ianuarie, ci și în luna următoare. Apoi, se vor construi unghiuri bune și rele între planetele individuale și cele care au o deplasare mai lentă, lăsându-ne impresia că lucrăm cu elemente foarte importante, că participăm la construcția unui edificiu foarte important, că avem ceva de spus și trebuie să fim ascultați, avem ceva de făcut și trebuie să fim apreciați. Din nefericire, vom pierde din vedere că prin această activitate nu facem altceva decât să schimbăm un bir cu altul, adică să renunțăm la cel care era plătit cu forța, pentru a prefera unul pe care să-l plătim de plăcere.
Cei care sunt pasionați de dezvoltarea personală, persoanele care doresc să pună în aplicare noile percepte ale psihologiei moderne, vor considera că a schimba un bir cu altul este de fapt un mare pericol, acela care apare în situațiile în care victima se îndrăgostește de torționar. Este prea mult spus ca în această săptămână să apară un astfel de proces (un fel de sindrom Stockholm), de altfel el nu va fi conturat în direcția aceasta, ci mai curând într-o direcție a conștientizării. Din nefericire, conștientizările acestei săptămâni merg mai mult spre defecte pe care le-am folosit până acum pentru a ne face loc într-un grup, pentru a ne face remarcați, pentru a pune la punct pe cineva, pentru a da o lecție sau pentru a ne răzbuna. O parte din aceste elemente care au fost folosite pentru a produce un efect negativ sunt în mare parte bune, adică fac trimitere la empatie, memorie, conversație plăcută, transfer de putere sau chiar la sacrificiu. Scopul pentru care acestea au fost făcute de la începutul anului și până acum sau chiar în anul anterior va fi dezvăluit acum, dar nu față de comunitate, ci față de noi înșine. Cine are puterea să-și facă autocritica, să își judece faptele ca și cum le-ar observa la altcineva, renunță la regret și nu-l mai pune pe acesta în centrul preocupărilor, adică nu mai acționează cu intenția de a recupera timpul pierdut sau de a reedita o victorie făcută pe seama celorlalți sau împotriva lor. Din acest punct de vedere săptămâna în curs este una destul de dificilă pentru că lucrează cu înțelesuri, lucrează cu observația, dar și cu sinceritatea. Nu avem de ce să considerăm că dacă nu suntem sinceri față de ceilalți am ratat mesajul acestui interval. Sinceritatea față de sine trebuie să producă un efect frumos, adică să-i arate individului care sunt consecințele directe ale unor fapte pe care le face cu intenții egoiste pentru a nu le mai repeta pe viitor. Desigur, această conștientizare nu va opri fapta sau în cele mai multe din cazuri nu o va opri, dar nu acesta este scopul acestui joc minunat al cunoașterii. A nu mai repeta pe viitor greșeala pe care o facem cu mare plăcere în această săptămână reprezintă o achiziție minunată.
În rest, săptămâna aduce probleme sociale legate de un mesaj înțeles greșit, o libertate folosită împotriva unui grup defavorizat, o ideologie promovata cu intenția de a schimba o ordine a lucrurilor care a mai fost agasată pe finalul anului anterior.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi lucizi. Un om cu capul limpede, cu judecata sănătoasă este de preferat chiar și atunci când greșește, chiar și atunci când o face intenționat.

Accident. Acces la informații greu de digerat. Conflict între dorință și acțiune. Secretele devin greu de suportat. Împărtășirea propriilor idei creează situații conflictuale. Este imitat un succes. Conflicte durabile. Reevaluarea unor situații periculoase. Răzbunare. Adâncirea într-un conflict pe care cel care l-a inițiat nu îl mai poate controla. Severitate. Situațiile scapă de sub control prin impactul unor structuri ce până acum au activat în secret. Destăinuiri periculoase.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale lunii ianuarie, cel care se va consuma în prima zi a acestei săptămâni, este careul dintre Pluton și Luna neagră. Pentru că aceste elemente astrale se deplasează lent, se poate vorbi despre influxuri astrale ce activează nu doar în momentul acesta, ci care se răsfrâng asupra întregii săptămâni. Se poate vorbi în momentul acesta de o etapă finală sau de punctul cel mai intens al unei tensiuni care a fost de la începutul anului și până acum dominat de individualism. Există o atitudine negativă care va da zilei de 11 ianuarie o coloratură aparte. Există un conflict pe care suntem îndemnați să-l adâncim și acesta nu este definit în momentul de față doar de careul dintre Pluton și Luna neagră, ci și de tensiuni de moment, discrepanțe majore între exprimare și idee, de mici divergențe de opinie care ar trebui să rămână doar în spațiul acestei zile.
O altă componentă mai puțin plăcută a acestei zile accentuează această latură dramatică prin destăinuiri periculoase. Unii vor vorbi astăzi despre succes, dar o fac pentru că vor să lovească în ceilalți cu realizările personale, vor să arate că ideile proprii, realizările personale sunt esențiale comunității, că metoda de lucru este una cât se poate de eficientă și eficiența în sine ar trebui să vorbească despre realizările individului despre calitățile lui morale, despre profunzimea sa, nu individul în sine.
Este de la sine înțeles că această dispunere îi va face pe unii să-și dorească să iasă în evidență prin modestie, ceea ce este un paradox, dacă este neintenționat, sau un orgoliu spiritual, dacă este intenționat. Din această cauză atitudinea personală aduce premisele unui conflict care ar putea să dureze mai mult decât ar fi durat dacă s-ar fi consumat acest conflict pe alte conjuncturi în care Pluton să fi fost o piesă importantă sau Luna neagră. Întâlnirea celor două elemente astrale în această dispunere arată că se insistă foarte mult pe severitate, pe răstălmăcirea unor adevăruri doar pentru că acestea trebuie în mod imperios necesar să slujească unui interes personal.
Evenimentele sociale care pornesc din prima zi a acestei săptămâni vor avea o bună coordonare, dar nu vor reuși să se situeze în afara birului, ci îl vor face pe acesta plăcut. Plăcerea birului vine din egoism, din dorința de a demonstra prin forțe proprii, în individualitate, în separare, calități sau ambiții. Nu în ultimul rând relația aceasta negativă dintre Pluton și Luna neagră aduce o criză a nemulțumirii care ar putea să ducă la o criză de conștiință. Ea ar putea să se mențină până spre finalul lunii martie când Saturn, un alt malefic, va intra în mers retrograd și ne va atrage atenția asupra consecințelor susținerii acțiunilor egoiste.
Prin urmare, 11 ianuarie devine o zi de confirmare a ambiției. Deși mulți vor avea clar senzația că această ambiție trebuie să primească toată atenția, că ea este o altă etapă de îndeplinire a unor demersuri, ea nu este decât un impuls limitat care constrânge exprimarea individului și îi limitează accesul la adevăratele soluții. 11 ianuarie poate fi pentru unii o dovadă că în jurul lor oamenii care sunt buni, deschiși și rafinați în gândire sunt slabi și că în această lume numai oamenii agresivi, foarte ambițioși și inflexibili reușesc să învingă. Pentru că suntem în anul dihotomiilor periculoase atitudinea în sine, dar și argumentul, nu reprezintă elementele cu care ar trebui să lucrăm în momentul de față, acestea nu ne ajută să rezolvăm un conflict, ci doar să îl ducem mai departe.
Cel care înțelege lucrul acesta va renunța la răzbunare și, deopotrivă, va renunța și la argumentele care ar putea să îl facă să se întoarcă la această răzbunare în săptămânile următoare. Se va menține însă o anume severitate și prin aceasta se va contura un conflict între dorință și acțiune care nu va fi plăcut nimănui, care va însemna epuizare sau consum suplimentar. Unii vor pune această tensiune pe seama faptului că trebuie să se adapteze într-un context nou, că trebuie să facă față unei presiuni, că trebuie să iasă dintr-un ritm de lucru să intre într-un alt ritm de lucru unde nu poate supraviețui decât făcând apel la o atitudine mai veche, cea care acum pare a fi încrâncenarea, duritatea sau chiar greutatea. Dacă se oprește puțin din această răscolire poate vedea că apelul la trecut înseamnă doar apelul la o schemă de lucru, nu la o atitudine rea. 11 ianuarie nu este bună pentru destăinuiri și nici pentru hotărâri categorice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că bunătatea nu este o slăbiciune și cine nu va înțelege repede lucrul acesta atunci să caute oamenii răi să vadă cât de chinuiți sunt pentru că le lipsește bunătatea.

Se pune problema siguranței personale. Sentimentul este investigat greșit. Libertatea este prost înțeleasă. Se vorbește mai mult despre indecența celorlalți. Libertatea de exprimare creează rezonante ciudate. Ceea ce criticăm la alții descoperim la noi înșine. Fățărnicie. Ideologia ascunde prefăcătoria. Disconfort cauzat de regrete. Sunt preferate doar activitățile plăcute, lingușitoare care accentuează regretul.

Relația bună dintre Venus și Luna neagră, ce se împlinește în această zi, ne atrage atenția asupra faptului că ne este permis să ne bucurăm de o anume libertate, chiar dacă ea contravine interesului cu care am lucrat anterior. Această libertate de expresie pune în discuție o problemă complicată, poate chiar una legată de o formă de disimulare, de fățărnicie sau de prefăcătorie, cea care, până acum, le-au creat oamenilor atât de multe probleme. Acum, în acest moment de conștientizare, intervine regretul și cine are puterea necesară se va ridica deasupra acestor atitudini lingușitoare prin activități plăcute, prin adevăr, prin recunoaștere chiar dacă dincolo de această recunoaștere sau dincolo de acest adevăr nu există altceva. Este foarte posibil ca astăzi oamenii mai mult să vorbească despre schimbare decât să o realizeze la modul concret. De aici înțelegem că libertatea momentului este prost înțeleasă, că faptele care se bazează exclusiv pe aceste sentimente confuze nu pot să meargă mai departe decât dacă sunt trase de alții.
12 ianuarie vine spre oameni cu gândul de reușită care trebuie să fie inventat de la zero, nu cel care trebuie să se situeze pe baze confuze sau pe sentimente ce înclină ușor balanța spre individualism. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna coordonării, deci putem decide în momentul acesta pe ce traseu să o luăm, dar dacă ne bazăm exclusiv pe experiențe confuze sau pătimașe atunci binele pe care îl obținem nu este decât o altă modalitate de a plăti un bir.
Dacă pentru relațiile individuale raportul acesta interesant dintre Venus și Luna neagră, chiar dacă susține anumite rezonanțe ciudate, aduce o ușoară deconectare pe problemele care în ziua anterioară erau fără soluție sau foarte apăsătoare, pe dimensiunea socială greșelile acestea individuale sunt elemente minore care nu pot influența la modul major mersul lucrurilor. Balansul acesta ne îndeamnă să uităm că marile evenimente sunt construite de impulsuri mici, cele ale oamenilor care participă la ele. Tot ceea ce trăiește un om este important, chiar dacă prin rotație acestea își transferă prioritatea. Cine crede că problemele personale, conflictele intime, ambițiile sau bucuriile personale sunt prea mici pentru a produce o schimbare în conștiința de grup va vedea azi că se înșală și că, dacă se preocupă frumos de lucrurile acestea, va găsi puterea necesară să treacă dincolo, să vadă rolul pe care îl are în grupul de apartenență. Acest rol poate fi văzut de individ prin realizarea unui exercițiu de imaginație: să-și imagineze cum ar fi grupul de apartenență sau poate chiar societatea fără el.
Prin urmare, 12 ianuarie este o zi pe care unii o vor vedea ca pe o mare încercare, iar alții ca pe o mare provocare. Este încercare pentru cel care nu poate depăși constrângerea sau iluzia lui „eu nu sunt în stare”. Este provocare pentru cel care înțelege ca lumea nu poate fi la fel fără el. Indiferent de zona în care ne situăm, vom avea clar senzația că suntem îndemnați să luăm o decizie, să ne hotărâm cum anume să procedăm de acum și până la finalul săptămânii, care sunt colaboratorii pe care îi vom tolera, cât de departe am putea merge cu efortul. 12 ianuarie este o zi în care efortul este bun, constructiv și plăcut. Vom vedea însă până la finalul acestei săptămâni dacă ceea ce ni se pare acum a fi bun sau constructiv este cu adevărat așa.
Zona personală ar putea să conțină și trăsături care vor activa doar în această zi și care sunt legate de regrete, cele ce apar pe fondul conștientizării unor erori pe care le-am făcut în zilele anterioare. Pentru a le ascunde, unii vor zâmbi prea mult, prea obositor, vor cultiva o atitudine lingușitoare și vor încerca să atragă atenția doar asupra a ceea ce știu să facă. Pentru că totul este confuz în această zi, mesajul pe care îl transmit celorlalți este „voi nu sunteți în stare să faceți așa ceva” chiar dacă intenția nu este aceasta. Adevărul are nevoie astăzi să fie simplu, vertical și numai prin această atitudine să fie și plăcut, nu invers.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza regretul. Să ne propunem să ne gândim la motivele de regret în altă zi, nu astăzi!

Singurătatea sperie. Vasul se scufundă. Inima bate prea tare. Sentimentul neîmpărtășit doare. Speranța de a fi iubit de o persoană care s-a ascuns. Inspirație captivantă. Valorile speciale sunt descoperite în adâncuri. Modificarea conduitei prin acceptarea unor reguli noi. Aspirațiile prea mari participă la împlinirea unui destin important. Sensibilitatea devine dintr-o dată foarte importantă. Se adoptă o hotărâre împotriva unei reguli. Se poate mai mult, dar nu se vrea acest lucru. Ambițiile prea mari duc la accidente.

Conjuncturile astrale ale zilei de 13 ianuarie încearcă să ne atragă atenția asupra sentimentului neîmpărtășit, asupra a ceea ce am ținut pentru noi înșine, nu am dorit să împărțim cu nimeni și în timp s-a transformat în durere. S-ar putea ca aceste informații care ne duc spre sentimente dureroase să fie legate de fapte bune pe care le-am făcut, de implicarea în valorificarea unui destin, nu doar a unuia personal, cât mai ales a unuia colectiv, de a demonstra puterea și originalitatea pentru un rezultat concret. Din această cauză, pe fondul rememorării unor întâmplări frumoase să fim îndemnați să facem mai mult pe această linie bună, să ne modificăm conduita, să acceptăm reguli noi în speranța că multe din aceste valori, multe din experiențele frumoase la care facem acum trimitere, să se înmulțească. Din nefericire, de această dată suntem, nu doar într-un an care nu ne permite așa ceva, dar și într-o săptămână în care ar trebui să facem un pas înapoi pentru a privi foarte departe înainte. Ambițiile de acum transformă un eveniment frumos într-o altă formă de tribut, regulile pe care le adoptăm sunt reprezentative doar la capitolul hotărâre, nu și la rezultate.
Dacă ar fi să analizăm strict doar unghiurile care se împlinesc în această zi, faptul că Luna se află în zodia Pești aduce tendința de a privi foarte departe în viitor, de a face sinteze, de a avea viziune de ansamblu prin ceea ce am experimentat, prin ceea ce știm, de a extrage de-acolo lucrurile bune, dar pentru că Mercur, în deplasarea sa retrogradă, se află acum într-o relație bună cu Axa Dragonului, ceea ce-i va permite să medieze tendința Nodurilor, se produce un fapt surprinzător. Aceste impresii pozitive trebuie să devină instrumente de soluționare. Nu ne spune nimeni dacă sunt potrivite prezentului, dacă genul de interacțiune pe care-l experimentăm acum acceptă soluții mai vechi transpuse în prezent. Este posibil ca o parte din aceste direcții să fie chiar bune, ca ambițiile să nu ne ducă spre accident și această perioadă a anului, acest debut furtunos al lui 2016, să nu fie reprezentativ doar pentru că ne-am hotărât împotriva cuiva, să nu ne atragă atenția doar asupra faptului că dacă nu folosim lucrurile acestea ceva se strică, ci să fie bun și la altceva. Sensibilitatea acestui moment are acum puterea de a opri ambiția, de a aduce puțină lumină în intenția de a rezolva, uneori chiar brutal, anumite demersuri dominate de „mai mult”.
Prin urmare, 13 ianuarie, în pofida a ceea ce se înțelege din fiecare unghi luat separat, este o zi care ne sperie cu ceva. Per ansamblu este educativă, adică aduce o îmbinare într-un mod frumos a sentimentului de libertate cu gândul ordonat, precis corect de a așeza totul după reguli precise pentru un rezultat clar.
Cine este clar orientat în această direcție nici nu va avea nevoie să muncească atât de mult în prezent precum sugerează experiența anterioară. Se întâmple lucrul acesta pentru că acum Luna se află în conjuncție cu Neptun și sensibilitatea devine foarte importantă lansând un impuls de armonizare și de echilibrare celor care sunt interesați să vadă viața și altfel. Ceilalți care sunt limitați, închistați sau care înclină această balanță a binelui și a răului către prea multă rațiune, vor avea o zi în care vor reedita rezolvarea unui accident. Beneficiul există și într-un caz și-n celălalt, dar cel care va fi mult mai atent la sentimente, cel care va privi totul prin rafinamentul emoțiilor va fi mult mai protejat de situații neprevăzute.
Prin vibrațiile acestei zile avem ocazia acum să ne spunem părerea despre orice, despre oricine și modul cum punem problema arată tabăra în care suntem. Cu toate acestea, există și un al treilea element care activează în această zi și el vine din ultimul aspect care se va împlini în seara acestei zile, adică relația negativă dintre Lună și Saturn. Acest careu dintre Lună și Saturn face trimitere la o experiență care depășește necesitatea prezentului sau mândria de a deține experiențe utile. Se face o analiză a prezentului, se constată care sunt elementele importante și se caută soluția doar cu ceea ce avem în momentul de față, vor face trimitere la observații de amploare, la experiențe anterioare sau la ceva ce ar putea să fie sugerată de altcineva pe baza acestor două elemente. Adică, se valorifică astăzi o intuiție teribilă care este, de fapt, adevăratul simț practic pe care îl are cel care respectă omul, viața și cunoașterea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că elementul care strigă cel mai tare este și cel mai important. Dacă nu strigă pe limba noastră s-ar putea ca translatorul pe care îl folosim acum să ne inducă în eroare.

Nevoie de susținere. Apel la un terapeut. Putere de concentrare. Oamenii se simt puternici prin ceea ce obțin de la ceilalți. Ne reamintim de pedeapsă. Visăm la soluții care pot fi puse în aplicare foarte ușor. Nu există o interdicție pe care să o acceptăm. Frustrarea motivează eficiența. Ideile sunt ordonate după criterii mai vechi. Resentimentul influențează justiția. Ideea de dreptate este răstălmăcită. Nevoie de a fi înțeles de cel puternic. Refuzul de a înțelege pe cel slab. Se rupe o înțelegere. Regretul este ridicat la rang de regulă. Pedeapsa trecutului devine acum un privilegiu. Șansa există, plutește în jur, dar este inaccesibilă celor imaturi.

Unghiurile care se împlinesc în această zi par să fie cele mai importante ale săptămânii. În primul rând, relația bună dintre Soare și Jupiter, ce se împlinește în noaptea de miercuri spre joi, arată că se invocă o nevoie despre care am fost informați în ziua anterioară, însă în alți termeni. Apoi, înainte de răsăritul Soarelui se va împlini careul dintre Venus și Chiron, semn că de dimineață se constată o scădere a vitalității, dar nu la modul general, ci strict pe baza unui gând pe care nu am reușit să îl înlăturăm din minte din preocupările zilei anterioare. Cu alte cuvinte, noaptea nu a fost un sfetnic bun, nu am lăsat problemele să se stingă, să se topească ori să dispară de la sine. În a doua parte a zilei, Soarele și Mercur se vor afla într-o conjuncție și pentru că Mercur este retrograd se poate vorbi despre o frustrare, despre tendința de a invoca, la fel ca și în ziua anterioară, o experiență ce va fi folosită de această dată pentru a face dreptate, poate chiar cu duritate. Cert este că întreaga zi ne pregătim pentru ceea ce Luna va avea de îndeplinit spre seară, când va trece prin Coada Dragonului.
Unii ar putea să spună că această zi sfidează bunul simț și îi îndeamnă pe oameni să-și exploreze defecte de caracter într-un context bun, atunci când le este permis, atunci când găsesc un om cu prea mult bun simț sau unul prea rușinos care să îi asculte. La polul celălalt găsim oameni intransigenți și care sunt dispuși să răstălmăcească totul adică să privească partea plină a paharului și să se plângă de forma vasului, de masa pe care este așezat paharul sau de lumină. Asta înseamnă că dominanta acestei zile poate fi și refuzul de a-l înțelege pe cel slab, de a tolera o înțelegere care activa pentru altă zonă decât ni se cere acum. Cu toții ne vom afla astăzi într-un proces de expansiune, prin care vom dori să convingem pe ceilalți de ceea ce gândim, de ceea ce vrem să facem, că avem un anumit nivel care trebuie respectat, că, dacă ne decidem, nimic nu ne poate sta în cale și, mai ales, hotărârea aceasta este cea mai bună pentru sine, mult mai bună decât alta ce ar putea veni din exterior. Cel puternic va spune că s-a vindecat cu ceea ce a parcurs astăzi, iar cel inferior va spune că s-a îmbolnăvit. Cu toate că lucrurile sunt importante sau foarte intense cam aceasta va fi direcția astrală a zilei de 14 ianuarie.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne îndeamnă să căutăm un răspuns. Unii vor avea clar senzația că-l obțin cerșind atenție, susținere, alții primind din partea celorlalți promisiunea că pe viitor, când se vor preocupa din nou de aceste lucruri răspunsul va fi personalizat. Cu alte cuvinte se caută astăzi o recompensă, poate chiar din vorbe, din atitudinea, dar nu ca o reacție de moment, ci ca și cum aceasta este ziua când s-a împlinit un termen, când s-a terminat un proces, când a fost încheiat un demers. Răspunsul care vine acum trebuie să mulțumească și teatrul pe care oamenii îl vor juca acum, dar și așteptările pe care și le-au formulat încă din anul anterior.
Indiferent de situațiile pe care le parcurgem, că sunt diluate sau concentrate, că sunt foarte importante în prima parte a zilei sau revoluționare în a doua parte a zilei, în 14 ianuarie avem parte de o conștientizare educativă. Cei superiori vor vedea cum anume se pot vindeca, iar cei inferiori cum anume se pot îmbolnăvi. Este important să cunoaștem aceste detalii, să știm care sunt forțele cu care lucrăm și care acționează asupra noastră, pentru a nu cădea în patima regretului și a nu alimenta o coordonare negativă. S-ar putea ca unii să exagereze puțin în a solicita dovezi, fie pentru a crede în ceva sau în cineva, fie pentru a avea mai mult curaj să pornească pe un traseu. Cert este că până spre finalul zilei, când Luna va trece prin Coada Dragonului, ne va fi clar cam ce ar trebui să facem în această perioadă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza astăzi să privim realitatea înconjurătoare prin atitudinea grea. Ceea ce este greu devine brusc negativ. Ceea ce este ușor și liniștit ne depărtează de resentiment.

Intrăm în posesia unei energii speciale. Inspirația ne ajută să ordonăm informația. Mare putere de expresie. Soluții puse în aplicare prin recomandări exterioare sau obiective stabilite din timp. Nevoie de luptă. Se cucerește un adversar. Experiența este importantă pentru succes. Patimile sunt ascunse mai bine. Reversul medaliei devine mult prea important.

Pentru că Jupiter se află în preajma Capului Dragonului, a venit rândul acestei planete să împlinească un trigon cu Mercur. De această dată, relația nu va fi atât de spectaculoasă precum este trigonul lui Mercur cu Axa Dragonului, împlinit miercuri, 13 ianuarie, prin care se media, datorită retrogradării lui Mercur, tendința Nodurilor. Acum Soarele va realiza o relație bună cu Axa Dragonului, dar pentru că deplasarea sa este directă, așa cum este întotdeauna, nu va putea media tendința Nodurilor, ci doar invoca motivul performanței, al seriozității sau nevoia de luptă pentru a trece la etapa următoare. Nu se știe dacă se poate afla din evenimentele acestei zile care sunt etapele următoare. Se știe însă că momentul acesta aduce o mare putere de expresie, direcții importante așezate la picioare, curaj și multă energie.
Pentru că Mercur este retrograd, asemenea lui Jupiter, cele două forțe care merg înapoi devin în 15 ianuarie îndemnul la a bate în retragere, la a ne întoarce la locul faptei, la a căuta soluții sau recomandări impuse de ceilalți, la a vorbi despre experiența celorlalți ca și cum n-ar fi folositoare la ceva. Cu alte cuvinte 15 ianuarie se preocupă de reversul medaliei, cel care devine un element de referință pentru următoarele două zile ale acestei săptămâni.
Pentru că în această zi Luna se află deja în zodia Berbec se poate vorbi despre resurse, despre administrare, despre transfer de bunuri sau despre consecințe ale folosirii acestora. Unii ar putea să refuze acum un ajutor material, o promisiune, să se încarce cu speranțe false și să arate că Luna din Berbec nu-i ajută decât să devină și mai conservatori. Lupta aceasta de a găsi propriul traseu sau de a trăi frumos, simplu și plăcut s-ar putea să-i transforme pe unii în sclavi ai plăcerilor, ai obsesiilor sau ai proiectelor care nu pot fi realizate. Din această cauză ambiția și determinarea zilei de 15 ianuarie rămân de referință pentru bucurie și încântare, dar reprezentative și la capitolul de eșec.
Prin urmare, 15 ianuarie ne ajută să intrăm în posesia unor energii speciale. Pe de o parte, ne întâlnim cu o formă de inspirație care, din cauza retrogradărilor celor două planete, Mercur și Jupiter, ne duce spre trecut, iar, de partea cealaltă, cu trigonul dintre Soare și Neptun care ne îndeamnă să sperăm într-o viață mai bună. Indiferent pe care dintre cele două direcții ne situăm, alegerile sunt încărcate de un risc, pentru că vrem să punem în aceste decizii mai multe calități decât trebuie. Unii vor depăși o limită a timpului, a puterii, a forței poate chiar o limită a ajutorului oferit crezând că dacă fac lucrul acesta câștigă timp sau au succesul garantat.
Datorita acestor două trigoane importante ziua de 15 ianuarie poate deveni și una de expresie, de dezlănțuirea, de dezvăluire. Unele rivalități de care ne aducem aminte în ziua de 15 ianuarie ar putea să fie atât de puternice și de remanente încât să nu le uităm încă 10 zile de acum încolo, cât Mercur se va mai afla în mers retrograd. Desigur, pentru că Luna este în Berbec, 15 ianuarie este și o zi de aplicație, de recomandare sau de subiectivitate. Nu trebuie ca toate aceste lucruri să fie dependente de un element care s-a consumat în anul anterior, dar este prea mare curiozitatea celui care îl invocă sperând ca din folosirea acestuia să obțină fie reeditarea unui succes mai vechi, fie, în sfârșit, succesul pe care nu au reușit să-l atingă anterior.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de liniște. Cel care este liniștit va reuși să vadă lumina adevărată care se află în spatele celor două tendințe: întoarcere spre trecut și ambiția de a construi un viitor luminos.

Aspirații foarte înalte. Se schimbă metoda de lucru. Forța oamenilor este verificată în confruntări. Nevoie de independență. Sensibilitatea se exprimă prin cultivarea intuiției sau a inspirației. Se renunță la ideile proprii. Metoda celorlalți chiar dacă este conflictuală este adoptată mult mai ușor. Simplificare. Lucrurile simple sunt redimensionate. Încrederea în sine depinde mult de ajutorul celorlalți.

Momentul acesta în care Luna se grăbește să împlinească conjuncția cu Uranus este de bun augur pentru planurile pe care le avem acum active. Se menține din zilele anterioare o anume sensibilitate care încurajează acum spre folosirea instrumentelor emoționale sau spirituale însă doar pentru a obține un rezultat practic imediat. Mulți ar putea să conștientizeze în momentul de față că această înclinație către sensibilitate reprezintă de fapt invitația conjuncturii de acum spre a se împăca sau spre a face pace cu dușmanul. Metodele acestea pe care le folosesc, instrumentele la care apelează în anul anterior au strălucit, au fost foarte eficiente sau au folosit gândul cu un rezultat spectaculos. Acum rezultatul spectaculos se vede doar în aspirație, doar în a dori o realizare despre care individul nu mai este atât de sigur că poate fi îndeplinită cu instrumentele de acum. Chiar dacă în momentul de față lucrurile nu sunt clare, chiar dacă există și o sensibilitate care ne dă suficient de multă încredere în sine, există un cadru general care face ca totul să fie foarte greu. De acest lucru sunt răspunzătoare mai multe unghiuri dintre planete printre care și careul dintre Lună și Pluton cel care arată acum, când Luna va trece și prin conjuncția cu Uranus, că se încheie un traseu, ajungem la o concluzie sau se finalizează un demers început în săptămâna anterioară. Pentru că Uranus și Pluton sunt în continuare într-o relație negativă, Luna, între conjuncția cu Pluton și conjuncția cu Uranus, are în continuare calitatea de purtător de lumină. Relația aceasta proastă arată că informația pe care Luna o vehiculează acum face trimitere la metodele de impunere a unui punct de vedere, de imixtiune sau de renunțare la un conflict care poate foarte ușor să se inflameze de la sine.
Pentru că în ziua de 16 ianuarie, Luna, în calitatea aceasta de distribuitor de lumină care se încheie, împlinește și o opoziție cu Luna neagră, dar și un careu cu Mercur retrograd din Capricorn, vom înclina să credem că lucrurile simple sunt foarte ușor redimensionate și dacă un lucru ce avea acum calitatea de avertisment, deci făcea trimitere la ceva rău, pe alte conjuncturi ar fi fost doar un simplu mesaj. Acum se apropie foarte mult de dramatizare. Asta înseamnă că oamenii au nevoie să verifice orice informație cu care intră în contact, să se gândească de mai multe ori înainte să decidă, să fie puțin mai calculați atunci când își stabilesc obiective înalte.
Prin urmare, 16 ianuarie ne ajută să verificăm dacă suntem pe linia cea bună, dacă independența este folosită împotriva propriilor metode, împotriva lucrurilor simple care trebuie să rămână singure sau împotriva lucrurilor complicate care nu se pot simplifica din cauza înțelegerilor eronate. Astăzi ne întâlnim cu o formă de minciună care ne enervează foarte repede, care pare prea alunecoasă, prea dulce, prea magnetică, prea atractivă pentru a nu produce efecte negative pe mai târziu. Aceste minciuni ne îndeamnă să renunțăm la ideile proprii, să ne însușim valorile celorlalți și pentru că există și alte unghiuri rele care susțin această direcție să trecem foarte ușor de la a ne însuși ideile celorlalți, a ne inspira din ele, la a le prezenta ca și cum ne aparțin. Greșelile zilei de 16 ianuarie sunt făcute cu putere, cu forță și multe vor fi argumentate printr-o sensibilitate aparte. De aceea este bine să fim atenți și să nu luăm de bun toate lucrurile care țipă foarte tare acum. Să ne mai gândim o dată înainte de a ne hotărî, înainte de a vorbi, înainte de a face ceva. Este suficient doar atât.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca să fim consecvenți prin metodele pe care le-am folosit până acum. Nu este de bun augur să ne schimbăm metoda de lucru doar pentru că cineva este nemulțumit de ea. Așa cum ni se cere să ne adaptăm la pretențiile celorlalți și cei care lansează astfel de invitații ar trebui să se adapteze la condițiile de trai ale altora. Problema aceasta a adaptării trebuie să activeze pe un flux bilateral, adică nu doar cel slab trebuie să se adapteze, ci și cel puternic.

Omul se sperie și de umbra lui. Regretul este din nou abordat. Conflict cu ceilalți pe ideea de patrimoniu. Sensibilitatea nu este împărtășită. Individul se simte neînțeles de ceilalți. Surprizele îi fac pe oameni irascibili. Nemulțumire față de ceea ce află. Lupta cu sine este transpusă în planul social. Ruină.

Relație negativă care se împlinește în noaptea de sâmbătă spre duminică între Lună și Soare arată în primul rând o frică, o grijă, un regret, elemente care au fost cunoscute în zilele anterioare și la care nu am renunțat din diverse motive. Aceste trăiri complicate vor face ca astăzi sensibilitatea să nu poată fi împărtășită, să existe o atracție către lucruri care trebuie rezolvate rapid sau despre care credem că pot fi soluționate într-un timp foarte scurt. Această discrepanță între intenție și acțiune, între ceea ce gândim că ar trebui să se întâmple și ceea ce găsim la fața locului, duce la iritare.
Deși Luna din Taur ar trebui să reducă aceste surprize și să-i facă pe oameni atenți la lucruri sigure, adică să diminueze un conflict social, nu să creeze altele, există o nemulțumire care se mobilizează acum și care este strict legată de un obiect, de o dorință neîmplinită, de o surpriză care vine într-un moment nepotrivit și ne dă peste cap. Astfel, ultima zi a săptămânii încearcă să tragă o linie, să delimiteze ceea ce am făcut până acum de ceea ce urmează să facem în săptămânile următoare. Din nefericire, facem lucrul acesta cu o contracție nepotrivită, cu teama de lucruri ascunse, cu grija că din necunoscut nu ne poate veni ceva bun. Indicat ar fi ca momentul acesta de tensiune să fie transformat într-un moment de conștientizare. Adică să înțelegem că necunoscutul poate avea integrate și elemente negative, dar nu este obligatoriu, iar asta pentru că nu avem puterea în această zi să facem o analiză atât de amplă pe cât ar trebui. Faptul că părerile pe care le emitem acum sunt strict subiective, bazate pe lucruri pe care nu le-am înțeles sau nu am vrut să le acceptăm în zilele următoare, se poate transforma într-un argument pozitiv că această încrâncenare ne-a oprit și în trecut să intrăm în contact cu lucruri bune și este posibil ca și în momentul de față să se întâmple la fel. Nu răul este atât de important acum deși acesta strigă cel mai tare că nu degeaba trecem printr-o opoziție Luna-Marte pe axa Taur-Scorpion.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unor plăceri ciudate. Unii s-ar putea să fie surprinși să vadă că cele care le-au încurcat planurile sunt cele mai iubite, oamenii care amplifică tensiunea și îi enervează sunt preferați, obiectele care nu funcționează sunt achiziționate primele sau tot ce are defect este îndrăgit. Nu ar trebui să fie atât de surprinși că se află în fața unor situații de această factură, ci ar trebui în primul rând să conștientizeze că există o atracție către aceste lucruri care corodează, care înțeapă sau care distrug pentru că de-a lungul acestei săptămâni, ba chiar de la începutul anului și până acum, am dorit să le folosim pe acestea pentru a ne face dreptate, pentru a ne răzbuna, pentru a ne face remarcați. Acum le folosim pe acestea în virtutea inerției și nu ar trebui să fim surprinși dacă efectul pe care am dorit să-l producă asupra celorlalți se produce asupra noastră. Adică se dă curs proverbului: „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea!”. Asta nu înseamnă că ar trebui să fim deprimați sau să privim cu frică în jur ca nu cumva de după un colț să apară cineva cu un pistol. Măsura țepilor pe care i-am folosit de la începutul anului și până acum este o lecție pe care o citim acum scrisă cu litere de-o șchioapă. Asta se înțelege prin lupta cu sine care este transpusă în plan social.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu duce mai departe conflictul pe care-l trăim astăzi. El vine spre noi doar pentru a conștientiza și înțelege că lucrurile acestea care apasă sau care înțeapă nu trebuie proliferate, iar dacă se întâmplă lucrul acesta trebuie să știm că rezultatul va fi asemănător cu ceea ce trăim astăzi.

12 thoughts on “11 – 17 ianuarie 2016

 1. Ana spune:

  Bună,ce semnificație are conjuncția Nodului Nord cu Jupiter natal in fecioara ?Am înțeles că acest lucru se întâmplă o data la 36 de ani.Jupiter natal și Capul Dragonului se intalnesc la 24 ’14 mâine ?Cat timp este Jupiter retrograd?Multumesc

 2. Ana spune:

  După multe navigări pe net ,căutând detalii despre conjuncția Nodului Nord cu Jupiter,am constatat ca sunt prea puține și extrem de sumare articole ,atât cele europene cat și cele americane,despre aceasta conjuncție. Am găsit în schimb detalii uimitoare date de astrologii indieni.Astrologul indian este naratorul unei imagini de poveste.Planetele sunt personaje și se construiește un plan epic,un fel de lume imaginara,fictiva în care planetele au roluri.Nodului Nord este RAHU și JUPITER este GURU.Caput Draconis conjunct Jupiter,RAHU Yuti Guru.Rahu este o umbra,este capul unui șarpe foarte inteligent dar și otrăvitor, joaca după propriile reguli ,revolutionar…Jupiter Guru este inteligent dar nu atât de nervos,Jupiter îți oferă beneficii ,la fel ca și RAHU, dar sub forma stabilității pașnice. Jupiter cunoaște scripturile vedice, este un profesor ,un sfant, îți creează un drum în viata.RAHU se poate folosi de inteligenta lui Jupiter.Astrologul indian,naratorul ,numește aceasta conjuncție GURU CHANTAL YOGA deoarece se creează o uniune numita Yoga,intre profesor și demon.RAHU amplifica și grăbește în timp ce Jupiter încetinește profund creându-se câmpul constructiv de bătălie. Hm?Oare de aceea este Jupiter retrograd acum?Astrologul indian pare ca scrie Ramayana, din articolele de astrologie indiana parca îl aud pe Rama strigand:”Retrageti-va,demoni ai noptii” exclamație intr-un decor grandios,romantic ,de crepuscul al lumii.Ce diferența radicala intre astrologii lumii.Personal îl venerez pe Jupiter.M-a ajutat la momentul revenirii pe harta natala și după mii și mii de vieți succesive ☺încă ma întreb copilărește despre ambiguitatea fenomenului GURU CHANTAL YOGA.Namaste !

  1. Dacă avem Axa Dragonului în tranzit peste o planetă natală, deci primul element se mişcă şi al doilea este fix, repetarea conjuncţiilor apare o dată la aproximativ 19 ani.
   În primul rând, trebuie stabilit care este calitatea lui Jupiter, ce rol are în zodie şi casă şi care sunt direcţiile de expansiune prin unghiurile pe care le formează. Acele direcţii sau doar câteva dintre ele vor fi activate de Capul Dragonului în tranzit. Desigur, este un moment special de expansiune, de înţelegere. De asemenea, NN peste Jupiter aduce motive de împăcare, cu tine sau cu ceilalţi, dar şi posibilitatea de a împlini un demers la care ai lucrat tot ciclul acesta de aproximativ 19 ani. Ceea ce este interesant la această relaţie îi cere individului atenţie şi decizie. Deci s-ar putea să ai nevoie de impulsionare pentru că saltul lui Jupiter este întotdeauna foarte mare, foarte sus, foarte îndrăzneţ. Ai nevoie de oameni care să aibă faţă de tine intenţii bune, să te poată impulsiona corect, să nu te oprească, să nu te inhibe pentru că Jupiter poate aduce şi un grup de salturi, nu doar unul singur. Cert este că prin realizările acestea ţi se împlineşte o nevoie pe care în timp să o transformări într-o mare realizare de destin, de viaţă.

   Indienii au o imaginaţie bogată când vine vorba de astrologie. Aceste informaţii nu sunt greşite, nici povestea în sine nu este greşită, dar, în cazul astrologiei hinduse, când te afli în faţa acestor alegorii te întrebi: eu unde sunt în tabloul acesta? În astrologie, epopeele sunt frumoase doar în introducere. Altfel, riscul de a fabula devine unul foarte mare.

   Jupiter în tranzit își revine din retrogradare pe 9 mai.

 3. Ana spune:

  Mulțumesc mult!Am citit o statistica astrologica ,destul de bine prezentata ,pe pagina unei fete din Noua Zeelanda , care făcea referire la unicitatea intrării în anul nou 2016 :Saturn a intrat în anul nou cu Venus alături, ceva ce s-a întâmplat în urma cu 59 de ani în anul 1957 și se vor alinia exact de la 8 la 10 ianuarie ca acum 28 de ani .Ceea ce este remarcabil,spune astrologul din Noua Zeelanda,este faptul ca se alătură lor și Luna intre 6 și 9 ianuarie fenomen care a avut loc acum 200 de ani.Tot ea spune ca Nodul Nord impreuna cu Jupiter au trecut în noul an în Fecioara după 36 de ani?!Poate nu am înțeles eu dar am mai întâlnit acest termen de 36 de ani referitor la NN și Jupiter in Fecioara.Mulțumesc mult pentru răspuns! Îți mulțumesc și pentru prezentarea anului trecut care a fost ca un sfat înțelept dintr-o experienta ancestrala .Noapte buna !🙏

  1. Nu, tu te-ai referit la Jupiter natal, un punct fix, peste care Capul Dragonului (în tranzit) trece la fiecare 19 ani. Când ambele elemenete astrale sunt în tranzit lucrurile se schimbă, însa nici așa nu este vorba despre o reîntâlnire a celor două elemente astrale la fiecare 36 de ani. S-au întâlnit acum aproximativ 36 de ani, pe 29 octombrie 1979, însă nu este o regulă pentru că anterior anului 1979, Jupiter și Capul Dragonului s-au întâlnit pe zodia Fecioara în 15 octombrie 1885. În rest, în tranzit, se întâlnesc într-o conjuncție cam la fiecare 22 de ani, dar în Fecioară nu se întâlnesc la fiecare 36 de ani.

 4. Ana spune:

  Am înțeles acum 🙆Jupiter natal este fix și Capul Dragonului este în tranzit.Acest lucru se intampla la 19 ani.Mulțumesc pentru răspunsuri.

 5. mourre gina spune:

  Buna seara! Citesc saptaminal toate analizele astrologice, descopar de fiecare data o parte din actiunile mele in interiorul acestor fraze si constat cat de multa dreptate aveti.Felicitari!!!! Sunteti intradevar un astrolog minunat

 6. Any spune:

  Bună ,ași dori sa înțeleg mai bine aceasta relație dintre cei doi întunecați Lilith și Pluton.Care sunt variantele ?Torționarul este reclamat de tortionat-ok ?
  Tortionatul este indragostil de tortionar-nok?
  Ideea născută din aceasta conjunctie este o aparenta ?
  Aparenta este întunecată de Pluton?
  Din aceasta aparenta apare Lilith ?
  Ce poate fi constructiv intre doi întunecați ?Unul sau unii chinuiți de altul sau alți chinuitori?

  1. Prea multe întrebări pentru un lucru simplu: „Cine moare înainte de a muri nu mai moare după ce moare”

   1. Any spune:

    Lilith este nevasta lui Pluton?Hamlet gânditorul a murit de sabie iar Don Quixote, cel cu sabia în mana toată viața, a murit gândind și meditând. Ambii si-au pus întrebări asupra existentei.Cred ca meditau în timpul unei conjunctii Lilith Pluton.Aveam și eu un proiect de depus și tare mi-ași fi dorit sa fie o conjunctura mai favorabila.

    1. E careu, nu conjunctie.
     Gata cu glumele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.