18 – 24 ianuarie 2016

18 – 24 ianuarie 2016 este săptămâna puterii de a repeta o eroare și a forțelor care ne spun că este vorba doar de o ciclicitate. Suntem, astfel, informați încă din denumirea sintetică aplicată acestei săptămâni că este vorba de un interval de șapte zile foarte important. Însemnătatea sa vine din ușurința cu care lucrează cu valori existențiale, din jocurile riscante în care ne vom implica, chiar și atunci când dispunem doar de concepții eronate, chiar și atunci când ne întâlnim cu obstacole despre care știm, din experiențele anterioare, că sunt insurmontabile. Așadar, acest interval devine o săptămână pătimașă, cu multă culoare, cu multă forță, cu o diversitate de evenimente care va impresiona pe toată lumea, indiferent de educație, orientare, cultură sau domeniu în care activează.
La capitolul evenimente astrale, fiecare zi conține un episod important, atât pentru luna ianuarie cât și pentru anul în curs. Planetele individuale trimit raze către Destin, către Jupiter, către Luna neagră și nu toate sunt pozitive. Din acest joc interesant la capitolul evenimente negative se remarcă tensiunea pe care Venus din Săgetător o pune pe conjuncția lui Jupiter cu Capul Dragonului, eveniment care se consumă în primele două zile ale săptămânii. Apoi, vor mai exista alte două aspecte negative în care protagonistul principal este Mercur retrograd, cel care se află în această săptămână în conjuncție cu Pluton. Aceste evenimente negative activează într-un registru destul de periculos, cel al neatenției sau al răului făcut intenționat și repetat, adică opoziția lui Uranus cu Luna neagră. Venus va trece și ea din Săgetător în Capricorn arătând că perioada jocului s-a încheiat. Săptămâna mai conține în ultima sa zi și faza de Lună plină în Vărsător, cea care lucrează asupra puterii, asupra sentimentelor alese și asupra idealurilor.
Ideea aceasta de eroare care se repetă, de ciclicitate a elementelor negative are menirea de a ne trezi acum la realitate și cine va dori își va nota, își va propune să țină minte cel puțin de-a lungul acestui an, dacă nu cumva pentru mult timp de acum încolo, că boala și eșecul social sunt expresii ale unor programe negative care trebuie rectificate sau eliminate. Cine are o sensibilitate foarte mare, cine dispune de o intuiție foarte bună va vedea că aceste programe care ne-au îndemnat de-a lungul vieții să revenim la aceeași greșeală, să transformăm o judecată eronată într-un proces ciclic, ar putea să fie legate și de evenimente care nu s-au consumat în această viață, ci care vin din negura vremurilor. Nu contează dacă această informație le va fi sau nu accesibilă acum celor curioși, ci important este că fiecare va conștientiza caracterul ciclic al eroilor după nevoie, după putere sau după cât este necesar acum.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune să nu privim înapoi cu mânie. Rostul pentru care ni se întâmplă acum lucrul acesta este acela de a ne face mai puternici, nu de a ne muta dintr-o bancă a acuzatului într-o colivie.

Surprizele produc mari tensiuni. Dorința de progres trece prin inimă. Aspirații îndrăznețe. Nevoie de a împărtăși din experiențele proprii. Judecată aspră aplicată torționarilor. Se rupe o alianță proastă. Câștig prin economie. Desprindere de obiceiuri proaste. Vedem foarte departe. Viziune de ansamblu. Atenția ne duce spre profunzime. Sentimentul de apartenență este pus la încercare. Se ridică un edificiu. Cultul personalității. Semnele sunt înșelătoare. Cunoașterea vine prin experiență sufletească. Adâncime. Culoare. Forță.

Astăzi se definitivează careul dintre Venus și Jupiter, cel care a fost activ și în săptămâna anterioară. De aici ne vin complicații de factură emoțională, răstălmăcirea unor mesaje care până nu demult erau foarte bune, surprize neplăcute care vor fi întreținute toată săptămâna printr-o tensiune ce trebuie rezolvată pe calea dialogului, dar dialogul lipsește. Astfel, oamenii sunt invitați să își actualizeze informațiile despre cei din jur, să renunțe la planul material, să nu se mai gândească atât de mult la pericolul care ar trebui să se transforme de-a lungul acestei săptămâni într-un uragan. Astăzi doar au senzația că lucrurile intră într-un derapaj accentuat, doar cred că obiceiurile proaste pot foarte ușor să fie scăpate de sub control, dar până la finalul săptămânii vor vedea că, de fapt, totul este o conștientizare și se pot întâmpla și lucruri bune, nu doar lucruri rele.
Luna se află acum în zodia Taur și are de împlinit un singur unghi negativ, în noaptea de duminică spre luni, adică o opoziție cu Junon, în rest, doar unghiuri pozitive. Astfel, va face casă bună cu unghiul frumos dintre Marte și Neptun, semn de inspirație, de transformare a personalității într-un mare exemplu pentru ceilalți, de construire a unor noi direcții sau participarea cu succes la demersuri sociale care par să nu ducă nicăieri. Momentul acesta de trigon dintre Marte și Neptun înseamnă și creativitate, și putere de convingere, dar și confuzie. Acolo unde calitățile personale au fost exagerate, acolo unde unghiurile acestea pozitive pe care Luna din Taur le construiește cu celelalte planete indică trăsături de caracter care sunt exagerate, care nu sunt reale, acolo unde lucrurile acestea devin sclavi ai viziunilor greșite, acolo avem de-a face cu o confuzie. Dar, din acest punct de vedere, până și această confuzie este constructivă pentru că arată o notă personală. Arată că individul în confuzie are dreptul la opinie.
Totuși, per ansamblu, pentru că nu putem extrage din această zi doar trigonul lui Marte cu Neptun, vibrația sintetică a zilei de 18 ianuarie ridică semne de întrebare legate de necesitatea unei noi ierarhii sociale. Această ierarhie socială ar putea să facă trimitere atât la sectorul administrativ, dar și la cel educațional. Deci se poate vorbi astăzi despre interes față de manevre de culisă, despre demersuri sociale care duc spre judecată sau spre câștig, despre nevoia unei alianțe sau despre importanța reevaluării poziției personale într-o alianță creată deja, dar și despre analiza corectă a unor obiceiuri, poate chiar a merge în adâncime și a vedea care sunt acele fapte care ne țin captivi toată viața, pe care dintre ele le facem cu mândrie și pe care le facem cu rușine. Multe lucruri sunt ironice în această zi și cu cât devin mai ironice cu atât elementele spre care fac trimitere devin mai înșelătoare.
Prin urmare, prima zi a săptămânii devine o invitație la a privi lucrurile în ambivalența lor. Pe de o parte, ne gândim la faptul că dacă alianțele în care suntem integrați se rup atunci realizările pe care nu le-am obținut până acum se vor dizolva de la sine și asta pentru că depindem prea mult de ceilalți, de avantajele pe care le obținem prin intermediul lor, deci nu suntem în stare să construim ceva de unii singuri. De partea cealaltă, există și un îndemn în a construi lucruri noi care nu pot fi realizate decât prin rupturi, prin desprinderea de o structură veche, prin despărțire, prin atitudine categorică față de o greșeală, un viciu sau față de un obicei prost.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor vedea că astăzi se evidențiază un concept cu care lucrează de mult timp: „Suntem ceea ce gândim!”. Această idee arată că întotdeauna gândurile bune sunt amestecate cu cele rele, forțele pozitive au perioade când se exprima liber sau perioade când activează într-un program de autodistrugere. Mesajul sintetic al acestei zile ne îndeamnă să facem o separare clară a elementelor pozitive de cele negative, a forțelor creatoare de cele anarhice. Astăzi ghinionul nu este un simplu ghinion, iar norocul nu este nicidecum o întâmplare. Viziunea de ansamblu cere un astfel de discernământ, pentru a putea vedea dincolo de aparențe, pentru a nu alimenta confuzia că binele este întâmplător, iar răul este permanent. Cel care nu poate să facă lucrurile astea reușește astăzi să vadă măcar de ce a ajuns aici, care este mecanismul general pe care îl tot repetă de mult timp și care este direct răspunzător de suplimentarea ghinionului sau de transformarea binelui într-o întâmplare banală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lua în serios eliberarea de gânduri rele. Dacă nu am făcut până acum lucrul acesta în mod conștient, ar trebui să o facem acum. Doar orgoliul sau mintea falsă lucrează intens pentru că aceste gânduri rele să nu fie eliminate. Doar acestea creează panică și inventează argumente pentru a fi menținute. Ființa de lumină le oprește sau le elimină complet.

Nevoie de a obține un rezultat concret. Se închide un drum. Raportarea la valorile celorlalți cere un minimum de experiență. Metode neconvenționale. Se rupe un element de rezistență. Bunăstarea este înțeleasă greșit. Viața ne păcălește că se schimbă. Aspirații fanteziste. Norocul se pune de-a curmezișul. Destinul este încercat. Ideile nu mai găsesc echivalent în realitate. Viața merge mai departe cu puțin.

Astăzi Luna, aflată pe finalul tranzitului său prin zodia Taur, trimite un trigon către Capul Dragonului, fără a putea prin această dispunere să medieze tendința Nodurilor. În plus, pentru că Soarele se află acum tot pe zodie de pământ, adică în zodia Capricorn, se realizează o piramidă de pământ între luminarii și Capul Dragonului, iar dacă luăm în calcul în această ecuație și Coada Dragonului atunci avem pe cer o configurație numită zmeu. Dacă Jupiter nu ar fi fost acum în preajma Capului Dragonului această configurație nu ar fi avut un caracter atât de important. Așa, prezența Marelui Benefic pe destin, pe idealul de transformare și creștere, arată că lucrurile se pot schimba în bine, că nu totul se rezuma la popularitate, ci, în această formă de apreciere care vine acum din mediul social pentru fiecare individ, există o căldură, există ceva real, există o realizare pe care individul a obținut-o prin efort propriu și așa trebuie să o lase pentru că ea nu este dependentă de faimă, renume, aprecieri ale celorlalți. Cu alte cuvinte, vibrația zilei de 19 ianuarie ne vorbește despre muncă, despre efort, dar ne vorbește și despre ceea ce nu am reușit să obținem chiar dacă am muncit foarte mult, chiar dacă am fost consecvenți în metodă.
În a doua parte a zilei, când Luna se află deja în zodia Gemeni, gândul acesta de reușită va primi o încurajare ciudată. Mulți vor transforma observațiile personale în aspirații fanteziste, ceea ce nu au obținut în obiective pe termen lung și totul se va zdruncina. Dacă Venus, în a doua parte a zilei nu ar fi fost în careu cu Axa Dragonului, adică în momentul de maximum al acestui unghi, aceste aspirații fanteziste nu ar fi încercat destinul sau ar fi trecut drept niște mofturi de moment. Relația proastă a lui Venus din Săgetător cu Axa Dragonului arată că aceste idei care sunt scoase din context nu-și mai găsesc echivalentul în realitate pentru că se transformă brusc în drame sau se depărtează de metodă, de schemă, de acele etape care nu s-au împlinit sau care nu și-au atins încă finalitatea. Acum oamenii cred că dacă aceste etape nu s-au împlinit ele nu se vor împlini în forma aceasta niciodată, ci doar dacă intervin cu o modificare. Pentru că Mercur retrograd din Capricorn trimite astăzi un sextil către Chiron, mulți au clar senzația că gândurile acestea răsturnate sunt de fapt momente de iluminare, de inspirație specială. Acești oameni care vor astăzi să facă mai mult prin ruptură trebuie să știe că singurul element care se rupe astăzi este cel de rezistență. Asta înseamnă că relația proastă a lui Venus cu Axa Dragonului, cea care vine și ne argumentează greșit ceea ce nu am obținut până acum, are nevoie doar de observație, nu de schimbare, nu de transformare, nu de metode neconvenționale. Metodele neconvenționale trebuie abordate pentru a crește binele pe care îl avem în momentul acesta, nu pentru a obține un alt bine.
Prin urmare, 19 ianuarie este o zi care ne învață cum sa apreciem un rezultat. Știm, nu este prima dată când invocăm lucrul acesta, nemulțumirea pare să fie un obstacol foarte important în evoluția morală, spirituală, în a acumula informații noi, în a înțelege sau în a cunoaște. Astăzi, nemulțumirea corodează elementele de rezistență, distruge norocul și ne convinge că acesta este rezultatul unei întâmplări. Cei care preferă astăzi metode neconvenționale doar pentru că se plictisesc, sunt avertizați că depărtarea de tradițional nu este de bun augur acum. În general, este foarte bine să ne depărtăm de schemele cunoscute pentru a ne depăși limitele. Astăzi ne depășim limitele doar prin sporirea binelui pe care îl avem, nu prin acumularea unui alt bine. Cei care nu știu ce înseamnă asta, pot porni în această călătorie de la liniște. Liniștea este o achiziție foarte importantă care nu păcălește pe nimeni, care nu duce la înțelegeri greșite ci, dimpotrivă, sporește înțelegerea și tăria de caracter. Adesea, constatăm că un om liniștit care nu are o cultură solidă se dovedește a fi mai puternic decât un om foarte agitat cu o cultură solidă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține departe de lăcomie, indiferent sub ce forme se manifestă ea. Astăzi viața merge mai departe cu puțin.

Simplitatea sperie. Acumulările înseamnă greutate. Patima este periculoasă. Suntem invitați la toleranță. Mare abilitate psihică. Contradicții pe ceea ce nu putem ierta. Accident de muncă. Vârful nu mai poate fi atins prin metodele vechi. Se cere o schimbare urgentă. Putem privi foarte departe. Înțelegeri profunde. Ne desprindem de un element material. Pentru a ne fi mai ușor luptăm împotriva unei reguli. Dezamăgire. Ineditul ne lasă impresia de trai ușor. Originalitate. Apel la neconvențional. Se deviază de la cale. Simțul pericolului este atenuat. Greșeli din neatenție.

Astăzi Soarele va ieși din zodia Capricorn și va intra în zodia Vărsător, ceea ce înseamnă o schimbare în registrul percepțiilor, o schimbare de motivație și, pentru mulți dintre noi, chiar o schimbare de orientare. Intrăm, totuși, în această a treia zi a săptămânii cu sentimentul că simplitatea ne este impusă. Am văzut în ziua anterioară că simplitatea ne-a scos din multe încurcături, argumentele cele mai cuminți, clare, logice ne-au ținut departe de minciună sau de fapte care ar fi putut să se soldeze cu evenimente nefericite care să păcălească destinul și să ne ducă la pierderi importante. Acum, când Soarele se află pe ultimul grad din zodia Capricorn, când încă mai avem proaspăt în minte acele argumente în care nu am crezut în zilele anterioare, dar pe care a trebuit să le folosim pentru a nu ne compromite, ne simțim îndemnați de un sentiment de revoltă pentru a ieși din ritm, ca și cum anturajul acesta care ne obligă să lucrăm foarte simplu de fapt ne îndeamnă să ne diminuăm performanța, să lucrăm sub nivelul de calificare, sub priceperea pe care o avem, sub potențial, iar această revoltă înseamnă eliberare. Totul se rezuma astăzi la această formă de nemulțumire, de revoltă, puse toate într-o patimă. Astăzi devin foarte vizibile patimile pe care oamenii nu și le-au putut controla niciodată. Dacă până acum nu au găsit resursele necesare pentru că nu au văzut cât de periculoase sunt, vor vedea astăzi, când Soarele se află pe granița dintre Capricorn și Vărsător, când Mercur atinge momentul de maximum în careul cu Uranus, că lucrurile acestea sunt destul de profunde.
Desigur, trecerea Soarelui pe zodia Vărsător este un element bun pentru toată lumea chiar dacă în momentul acesta gândurile sunt răvășite, chiar dacă binele acesta pe care-l întâlnim acum ne găsește pregătiți pentru a lucra cu informații abstracte, pentru a ne exprima liber fără consecințe negative. Originalitatea acestui moment primește replici dure din partea comunității, sentimentul de libertate nu se poate exprima pentru că există prea multe reguli pe care le-am folosit clar în zilele anterioare și de care ne temem să ne desprindem. Deși ar fi prea repede de la o zi la alta să ne schimbăm starea, în momentul acesta, pentru a valorifica originalitatea, este nevoie de neconvențional. Ieri nu a fost posibil să lucrăm cu aceste informații, dar astăzi, acolo unde simțul pericolului este și el diminuat, adică nu amplificăm lucrurile rele prin frică sau ignoranță, se poate vorbi de salt prin lucru cu elemente abstracte, de depășirea tradiționalului fără repercusiuni negative. Pentru că Mercur se află într-o relație negativă cu Uranus, ziua are o notă complicată însă ea se poate localiza doar în zona conversațiilor. Ideile s-ar putea să nu fie argumentate pe înțelesul partenerului de dialog, sentimentele vor părea confuze pentru că nu ne dăm seama că trebuie explicate, iar unii pot deveni un factor de stres pentru că devin originali fără să fie toleranți.
Prin urmare, 20 ianuarie, pentru că este o zi de graniță în tranzitul Soarelui de la Capricorn la Vărsător, dar și pentru că aduce împlinirea unui careu dintre Mercur retrograd și Uranus, devine o zi de investigare a patimilor. Nu ar trebui să ne temem de faptul că astăzi nu ne vom putea abține de la ceea ce am făcut cu plăcere anterior și ne-a făcut rău, de la vicii sau de la fapte greșite, pe motiv că ne întoarcem definitiv la obiceiuri mai vechi. Momentul acesta este doar o buclă, doar o repetare, nimic mai mult. Avem astăzi nevoie de originalitate, dar nu pentru a dezamăgi și nu pentru a ne amplifica, nouă înșine, un complex de inferioritate sau un obicei prost.
În prima parte a zilei, când Soarele se află în continuare pe zodia Capricorn, va predomina senzația că simplitatea înseamnă un puțin periculos, înseamnă sărăcie de idei sau poate chiar sărăcie de bunuri. În a doua parte a zilei, chiar dacă intensitatea careului dintre Mercur și Uranus este mai mare, faptul că Soarele se află deja în zodia Vărsător arată că această senzație de insatisfacție este ușor diminuată. Repercusiunile vor fi văzute în special în a doua parte a zilei, adică acele impulsuri negative vor ieși la suprafață spre seară, când Luna își va definitiva careul pe care îl împlinește cu Chiron. La final, unii vor spune că 20 ianuarie a fost o zi de zăpăceală, alții că în sfârșit au reușit să se desprindă de obiceiuri vechi, au reușit să le vadă, să înțeleagă cauza lor, în sfârșit au descoperit care este metoda de lucru pentru a spera că se vor desprinde complet de lucrurile acestea. Cu siguranță această eroare a mai fost parcursă și altădată pentru că ziua de 20 ianuarie devine reprezentativă și la acest capitol al greșelilor făcute din neatenție. Trecerea de la convențional la neconvențional este astăzi de bun augur și impulsul către libertate, dacă nu se desfășoară în absența toleranței, este de bun augur.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi din nou iertarea. Iertarea nu înseamnă împăcarea cu problema, ci înseamnă a trece dincolo de ea.

Vorbele sunt încercate. Apel greșit la noțiuni pe care nu le putem controla. Obsesia trecutului nerezolvat. Ideea este împotriva destinului. Sentimentul de greutate domina. Injustiție. Minciuni care rănesc. Seducție. Se cere ridicarea unei interdicții pentru a evita o sancțiune. Nu ne pasă de răspundere. Răzbunare. Răutate gratuită.

Mijlocul săptămânii este dominat de vorbe grele pentru că astăzi Mercur se va afla într-o relație negativă cu Lilith și ideea aceasta de impunere, de mesaj care nu are nevoie de interpretare și nici de răstălmăcire, are consecințe destul de grave asupra echilibrului emoțional sau asupra relațiilor care nu au trecut până acum testul maturității. Unii vor spune că toate aceste lucruri rele care definesc ziua de 21 ianuarie se bazează pe o formă de nedreptate, iar această nedreptate trebuie în mod obligatoriu să susțină un furt sau o minciună. În realitate, pentru că Mercur este retrograd, atât fapta în sine cât și explicațiile sunt supuse interpretărilor eronate. Dacă Luna nu s-ar fi aflat acum în tranzit printr-o zodie reprezentativă la capitolul comunicare, zodia Gemeni, atunci multe din cele pe care le vom vedea astăzi s-ar fi desfășurat la interior, departe de privirile curioase sau ar fi fost reținute în mod intenționat într-o zonă întunecată, în penumbră, din teamă sau rușine. De fapt, relația aceasta de careu dintre Mercur și Lilith le vorbește oamenilor și despre rușine, și despre indecentă, și despre acel factor conservator care limitează dreptul la libertate sau care inspiră teamă pentru a-i atrage atenția individului că orice abatere de la regulă duce la sancțiuni dure.
În a doua parte a zilei Luna va intra în domiciliu, în zodia Rac și o parte din aceste elemente care agresează prin vorbă, prin mișcare sau prin conținut, trec în plan secund, iar greutatea momentului va fi văzută așa cum este, adică gratuită. De aici înțelegem că prima jumătate a zilei va fi foarte grea și va fi dominată de nedreptate pentru că în a doua parte a zilei vom avea ocazia să lucrăm departe de acești factori, să ne protejam, să uităm trecutul care doare sau să ne lăsăm antrenați în activități care să ne dea o stare plăcută. În mare parte ziua nu ne poate oferi lucrurile acestea, ci doar motive de contracție, de rațiune, argumente care să se susțină prin logică, prin combaterea imaginarului, prin fragmentarea creativității la elemente tehnice, cunoscute foarte bine, care au arătat și anterior că pot funcționa doar în forma aceasta. Așadar, relația proastă dintre Mercur și Luna neagră ne oferă astăzi argumente credibile împotriva unor demersuri personale sensibile, vulnerabile, delicate sau imature din explorarea cărora am putea obține realizări importante de care să ne bucurăm mult timp de acum încolo. Argumentele acestea fac trimitere la lucruri mici care s-au consumat în ultima vreme pe care trebuie să le scoatem din context și să le vedem ca fiind esențiale. A generaliza după un caz particular este una din capcanele acestei zile.
Prin urmare, mijlocul săptămânii devine un element reprezentativ prin intermediul căruia putem înțelege foarte clar deviza generală a acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre repetarea unei greșeli sau care ne readuce în minte că această repetare a greșelii poate să facă parte dintr-un mecanism mult mai complex prin care fapta să fie ciclică. 21 ianuarie ne vorbește despre nedreptate, despre sentimentele grele la care oamenii nu renunța decât atunci când sunt constrânși, la obsesia trecutului nerezolvat doar pentru că semenul nu suferă la fel de tare, de intens sau de complicat precum suferim noi.
Dacă referitor la aceste elemente de factură internă, lucrurile nu sunt atât de periculoase pentru comunitate, adică fiecare își va purta de grijă și va găsi soluții pe măsura puterii sale, în relațiile dintre oameni lipsa de răspundere generează conflicte ciudate, concretizează prin argument, prin explicații stranii o incompatibilitate care nu avea nevoie de astfel de evenimente, fie pentru că era prea minoră, fie pentru că a fost doar expresia unei stări confuze de moment. Acum lucrurile acestea par că se inflamează din nimic, cuvintele rănesc foarte ușor, conținutul lor sperie și oamenii au senzația că sunt în fața unui conflict iminent. Pentru că este vorba de careu acest conflict are nevoie de o comandă internă. Cine nu are o fire conflictuală, va suferi și va merge mai departe, nu va ține mânie. Cine dispune de o fire conflictuală, iubește tensiunile, se revoltă foarte ușor, suferă de mania persecuției, va vedea în această tensiune internă o dovadă a faptului că în exteriorul său se întâmplă ceva care nu-i place și va reacționa. Cel înțelept va trece dincolo de lucrurile acestea și va considera că, până la urmă, așa este viața, cu bune cu rele, și acum a sosit momentul să treacă și prin tensiuni. Acest gând va fi valorificat în a doua parte a zilei, când Luna va fi deja în Rac, în domiciliu, și ne va aduce aminte de liniște, de romantism, de rafinament.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lua de bun nimic din ceea ce lovește, critică sau acuză. Chiar dacă aceste probleme par că se vor menține până la sfârșitul săptămânii, ele prind viață doar dacă ne vom hotărî astăzi să credem în ele.

Se cere un acord de pace. Se pune în aplicare o idee egoistă de toleranță. Visul de a trăi mai bine îi pune pe oameni în dificultate. Griji nejustificate față de ziua de mâine. Aspectele confuze se adâncesc în trasee absurde. Rigiditatea și regretul își dau mâna. Un vânător stă la pândă. Victima înfruntă evenimentul care este construit împotriva sa. O vorbă schimbă totul. Nimic nu va mai fi ca înainte. Puterile nebănuite nu mai sunt atât de accesibile. Sperăm. Avem mai multă încredere în ceea ce am primit acum din necunoscut.

22 ianuarie este o zi de putere. Astăzi Mercur retrograd se va afla într-o conjuncție cu Pluton și rigiditatea și regretul își dau mâna, dar nu pentru a construi ceva rău, ci pentru a vedea totul foarte clar, de după colț, de după perdea, printr-un instrument care mărește, prin intermediul explicațiilor celorlalți sau ajutați de energiile altora. De aici înțelegem că puterea momentului se amplifică prin interacțiuni, iar interacțiunile nu au nevoie de tensiunea zilei de 21 ianuarie, când Mercur s-a aflat într-o relație negativă cu Luna neagră. Este adevărat, o parte din vibrațiile zilei anterioare se răsfrâng și în acest moment, dar vedeta zilei de 22 ianuarie rămâne în continuare conjuncția lui Mercur cu Pluton. Asta înseamnă că nu tensiune devin definitorii, ci soluțiile pe care le considerăm foarte utile sau foarte practice la aceste tensiuni. Puterea se va manifesta doar în această zonă. Astăzi vorba nu va mai răni atât de mult, decât dacă se urmărește în mod special lucrul acesta. Nu va mai exista o întâmplare care să chinuie, ci o întâmplare care să schimbe totul, o vorbă care să încline balanța către seriozitate și către respect. Situația zilei de 22 ianuarie nu poate activa fără istoricul zilei anterioare, soluțiile de acum au nevoie de problemele anterioare pentru a-și împlini rostul. Așadar, nu este nimic rău în a ne preocupa de ceea ce a fost greșit anterior, de derapajele ultimelor zile, de răutățile celorlalți, chiar dacă ne-am fi dorit să nu le fi cunoscut niciodată. Unii vor considera că preocuparea excesiv de mare față de răutățile celorlalți duce la pierderea unui timp important, la consum de energie, când lucrurile ar fi trebuit să fie simple, dar pierd din vedere că și ei au activat în acest registru al greșelii, și ei i-au rănit pe alții. Deci nu trebuie să judece lucrurile după aparențe sau după necesitatea imediată. Răutățile acestea se consumă într-o săptămână în care erorile se repetă, iar forțele lucrează chiar cu aceste evenimente care au ciclicitate.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de evoluție accelerată se vor gândi astăzi la rostul pentru care trebuie să se preocupe de lucrurile acestea ciclice. Orice soluție pe care o descoperă în momentul acesta va face ca acest mecanism să se schimbe, greșelile să nu mai fie atât de multe sau să nu mai fie atât de grave. De aceea, puterea concentrată ce ne vine din conjuncția lui Mercur cu Pluton, chiar dacă șchioapătă, chiar dacă invocă prea des motivul oboselii, al epuizării, al plictiselii, produce un val de transformare destul de vizibil încât fenomenele acestea ciclice cu care ne-am obișnuit de-a lungul vieții să devină altfel.
Prin urmare, 22 ianuarie devine o zi foarte importantă pentru redobândirea încrederii în sine, a puterii personale, pentru redefinirea conceptelor trainice cu care vom lucra atât anul acesta cât și în anii următori. Nu se întâmplă lucrul acesta doar pentru că Mercur se află în conjuncție cu Pluton, pentru că acest aspect apare în fiecare an. Se întâmplă pentru că această conjuncție face parte dintr-un mecanism astral foarte complex ce ne trimite acum către evenimentele care se repetă. Evenimentele negative care se repeta acum au o comandă internă, sunt deja integrate într-un mecanism care nu este bun. Deci nu putem nici de data aceasta să considerăm că repetarea lor este întâmplătoare. Am considerat lucrul acesta de prea multe ori de-a lungul vieții și acum vedem că nu a fost bine.
Repetarea greșelilor se produce, desigur, diferit de la o persoană la alta. Cu cât ziua este mai complicată cu atât problemele nerezolvate sunt mai multe și cu atât mai clar ar trebui să-i fie individului că le duce cu el de la un an la altul prin comandă proprie, nu întâmplător. Norocul acestei zile vine din faptul că ne este dat să conștientizăm repetarea acestor greșeli într-un moment în care puterea crește. Asta înseamnă că lucrurile bune pe care le-am rezolvat primesc și ele putere, calitățile se pot exprima mult mai frumos, tendința de a combate argumentul celuilalt cu forța, de a desconsidera sau de a strivi libertatea celuilalt să fie mult mai ușor combătute cu explicații proprii. Cu alte cuvinte, impulsul acesta negativ pe care l-am tot alimentat de-a lungul vieții să poată fi oprit de un alt impuls pozitiv personal pe care l-am construit prin lecții învățate, prin experiență, prin seriozitatea cu care ne-am înconjurat de oameni puternici, pozitiv, profunzi. Pentru că Mercur este retrograd, superficialitatea acestei zile creează haos, aduce din ziua anterioară conflictul și-l lasă nerezolvat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta dreptul la simplitate. Ceea ce se poate simplifica acum nu este efectul unei întâmplări, ci rodul unei profunzimii remarcabile. Nimic din ceea ce se consuma astăzi nu ne îndeamnă spre simplitate. Cine ajunge la ea arată că este o ființă remarcabilă.

O mai bună putere de integrare. Invitație la călătorie cu gândul. Se stabilesc ultimele elemente înaintea unui mare eveniment. Valorile personale sunt investigate pentru o soluție de destin. Sentimentele se încălzesc doar dacă se face apel la o conduită superioară. Restricție. Deviație controlată. Inteligență practică. Visul este încercat de prea mult materialism. Atitudine radicală. Supunere în fața unui element de ordin exterior. Efort. Muncă.

Pentru că aproape toată ziua Venus se va afla pe ultimul grad in zodia Săgetător, oamenii își vor petrece ziua de sâmbăta gândindu-se la inutilitățile vieții, la ceea ce ar fi putut să facă în ultima lună, la relaxarea pe care au plătit-o scump, la distracțiile pe care ar fi trebuit să le mai reducă, la cheltuielile pe care le-au făcut și care acum li se par fără rost. Gândul acesta face o retrospectivă negativă și pregătește Luna plină care se va împlini în noaptea de sâmbăta spre duminică, punând o greutate teribilă pe ideea de restricție. Ceea ce se întâmplă în 23 ianuarie trebuie să ne ajute să înțelegem altfel restricția, să ne încurajeze în a ne încălzi unii altora sufletele cu gânduri frumoase, în a ne ajuta unii pe alții să depășim anumite obstacole ale vieții sau pur și simplu în a ne întreține unii cu alții pentru a ni se părea că viața este ușoară și frumoasă.
În general, viața este frumoasă chiar dacă uneori nu este ușoară, însă unghiurile acestei zile ne atrag atenția în mod vizibil asupra acestui sentiment de utilitate sau de inutilitate, creând un balans interesant între relaxare și efort, între valoare și nonvaloare, între cinste și minciună.
Unii vor avea clar senzația că intră într-un con de umbră, că această perioadă de relaxare sau de destindere, că acest interval de conștientizare prin care și-au îmbogățit nivelul de cunoștințe, percepția, se oprește. În realitate, trecerea lui Venus pe ultimul grad din Săgetător și iminenta sa trecere în Capricorn arată că valorile personale trebuie raportate acum la alte etaloane. Aceste etaloane pot fi și personale, nu doar sugerate de alții, nu doar create de alții. Asta înseamnă că această călătorie în trecut, care ne-a speriat în zilele anterioare, trebuie acum să devină o călătorie inițiatică, o evadare din prezentul confuz pentru a ne încărca sufletul cu experiențe minunate de existența cărora am uitat. Nu ar trebui să ne mire dacă această călătorie în trecut ne întristează puțin pentru că ne aducem aminte de o victorie pe care am obținut-o după o lungă perioadă de suferință sau de efort. N-ar trebui să fim surprinși că, amintindu-ne de victorie, ne amintim și de efort. Nemulțumirea situației cu pricina vine din faptul că astăzi ni se va părea că efortul din trecut seamănă cu ceea ce trăim acum. Această asemănare este de fapt o iluzie. Mercur retrograd încă ne răstălmăcește această viziune asupra înțelegerii, asupra gândirii, asupra corelațiilor pe care trebuie să le facem între evenimentul în sine și rostul pe care îl are el în destinul personal.
Prin urmare, 23 ianuarie este o zi de evadare. Unii s-ar putea să evadeze dintr-un prezent care li se pare nesigur într-un trecut care este și mai nesigur. Se întâmplă lucrul acesta, nu doar astăzi, ci el a fost vizibil și de-a lungul celorlalte zile ale săptămânii în tot felul de ipostaze, în tot felul de evenimente, când individul cu pricina s-a mințit pe sine, și-a exagerat realitatea pe care o trăia, și-a exagerat problemele, și-a țipat mult prea tare și prea strident durerea.
Cea mai mare tentație a zilei de 23 ianuarie este minciuna, adică la întoarcerea spre evenimente care s-au consumat acum o lună sau acum un an de zile să interpretăm totul după bunul plac, cum ne convine sau după cum credem că trebuie făcut acum pentru a obține un avantaj. Asta se întâmplă pentru că ziua de față lucrează bine cu visul însă trecerea lui Venus pe Capricorn și complicațiile pe care le aduce de pe ultimul grad din Săgetător impune visului reguli prea dure sau îl obligă pe acesta să lucreze cu instrumente care țin de materialism, de lumea aceasta plină de limitări. Visul este o componentă a creativității și acesta nu ar trebui să fie îngrădit. Deci comenzile pe care le dăm viselor nu trebuie să devină cuști în care să le încuiem, ci ținte spre care să le îndreptăm.
Apoi, pentru că Luna va media astăzi tendința Nodurilor valorile acestea pe care le trăim astăzi cu intensitate și cărora le acordăm o importanță majoră devin factori activi pe Luna plină de mâine. Ceea ce considerăm a fi soluție astăzi, chiar este, chiar are o importanță majoră pentru sine însă vom vedea dacă va avea aceeași importanță și pentru comunitate, iar de lucrul acesta se va ocupa Luna plină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda speranța cu visul. Visul este întotdeauna îndreptat în față, speranța trage după ea și lucruri vechi.

Puterea individului se măsoară prin cuvinte. Deschidere față de o formă de răzbunare ce inspira până acum teamă. Atitudine refractară față de muncă. Intensitate periculoasă. Conflicte gratuite. Nimic nu ne convine. Barca se scufundă. Intuițiile sunt puse la naftalina. Atenție pe lucruri lipsite de importanță. Atitudine radicală.

În noaptea de sâmbăta spre duminică se împlinește Luna plină, un moment de mare intensitate, în primul rând afectivă, apoi o intensitate a puterii, a intenției și a nevoii de exprimare. Această Lună plină, pentru că se împlinește pe axa Leu-Vărsător, pentru că activează într-o săptămână în care o eroare se repetă, în care marile probleme ale existenței arată că sunt ciclice, impune asupra acestei perioade, deci nu doar asupra acestei zile, o intensitate periculoasă. Se poate vorbi în momentul acesta despre conflicte gratuite, despre o atitudine radicală pe care un individ o adoptă ca un instrument de protecție. Lucrurile acestea dure, gesturile acestea regretabile arată că oamenii lucrează în momentul de față cu sentimentul inutilității. Ajuns pe zona publică acest sentiment se transformă în tendința de a profita de slăbiciunile celorlalți, de abilitățile lor, de ceea ce știu să facă și vor.
În primul rând, această intensitate îi duce pe oamenii obișnuiți la conflicte gratuite, iar pe cei profunzi și înțelepți către a folosi de la ei, energia personală sau din lucrurile proprii, pentru a-i împăca pe ceilalți. În timp ce omul obișnuit traversează o zi de tensiune și nu face nimic să o tempereze, cel profund se ocupă de mediere, de consiliere, creează soluții bune pentru comunitate, se opune răului care l-a făcut să sufere ajutându-i pe ceilalți să devină mai buni.
Pentru că în această dispunere, în această fază a Lunii, Marte și cu Junon de pe zodia Scorpion care se află în conjuncție trimit careuri către luminarii, dorința aceasta de putere pare să se exprime la aceeași intensitate, indiferent că activează în domeniul binelui sau în domeniul răului. Unii vor considera că puterea lor se măsoară astăzi prin cuvinte, că tot ceea ce fac este constructiv și că este problema celorlalți dacă ei consideră că evenimentele acestea sunt întâmplătoare. Ei știu sigur că le-au determinat și vor, de asemenea, în mod intenționat să obțină anumite rezultate. Iarăși, omul comun va fi incoerent, iar cel profund va arăta că lucrează împotriva condiționărilor. În timp ce primul pune degetul pe rană pentru că trebuie să le arate celorlalți unde-l doare, al doilea pune degetul pe rană pentru a se vindeca.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii arată în ce direcție se orientează puterea personală, cum este ea măsurată și dacă atributele sale sunt utile comunității. De asemenea, 24 ianuarie este și o zi de curaj, și de deschidere, dar și o zi în care ne asumăm riscuri neobișnuite. Deja Venus acum se află pe zodia Capricorn, iar Luna plină care se împlinește acum îi încurajează pe oameni să se exprime după cum le este specificul, dar nu le spune dacă este bine sau dacă este rău. Le atrage atenția asupra intensității și mulți vor avea impresia că doar intensitatea este importantă, nu și calitatea faptelor. Pentru că această Lună plină face trimitere la putere, oamenii au nevoie să judece de mai multe ori înainte de a face o faptă, iar dacă nu sunt siguri pe rezultat, dacă nu sunt siguri pe apreciere atunci să se preocupe doar de ceea ce este concret. Puterea acestei faze a Lunii, tocmai pentru că se împlinește pe o axă a afectivității, pe o axă a puterii, poate aduce o intensitate periculoasă lucrurilor neclare, iar consecințele acestor fapte să se răsfrângă și asupra săptămânii următoare.
Pentru că Soarele din Vărsător îi face pe oameni sensibili la interacțiuni, la comunicare, la schimb de experiență sau la idei progresiste, forța conjuncturii astrale de acum are puterea să treacă dincolo de cuvânt, de noțiune sau de apreciere și să ajungă într-o zonă unde doar cel cu experiență în sensul acesta poate lucra conștient. Din această cauză omul comun ar trebui să folosească spațiul acestei zile pentru activități desfășurate la minimum, deoarece orice lucru greșit se amplifică și îl duce într-o zonă unde nu are control deloc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita astăzi asupra idealului. Dacă idealul pe care l-am ales nu conține toleranță, generozitate, dragoste atunci acesta se poate transforma într-o sursă de tristețe.

3 thoughts on “18 – 24 ianuarie 2016

  1. ana spune:

    Va multumesc pentru ceea ce scrieti aici pe situl dumneavoastra, pentru cuvintele care au atat de multa semnificatie si ne ajuta sa intelegem mai mult decat astrologie. Cuvintele dumneavoastra deschid noi perspective, de fiecare data cand vad descrierea pentru ziua respectiva. Citesc cu mare placere previziunile zilnic si as vrea sa stiti cat de mult inseamna pentru noi sa putem conta pe indrumarea pe care o primim aici. Va multumesc pentru ca la finalul zilei pot sa ma uit inapoi si pot sa-mi amintesc de avertisemente, de sfaturi bune si multe alte intelesuri pe care textul mi le-a transmis atunci cand eram prea ocupata cu clipa prezenta. Ma rog ca Dumnezeu sa va tina sanatos, pe dumneavoastra si pe cei dragi, pentru ca noi sa ne putem bucura in continuare de binefacerile acestui site. Pentru bunatatea dumnavoastra, toata recunostinta.

  2. daniela spune:

    Astazi am scris un mesaj, apoi l-am transmis…dar, cel mai probabil a aparut o eroare si nu a intrat…sau poate e de vina Mercur retrograd…sau, pur si simplu, asa a fost sa fie…pentru ca acum nu mai pot reveni cu el, nu stiu de ce…Cu drag, Daniela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.