31 mai – 6 iunie 2010

Luni, 31 mai
Ultima zi a lunii mai aduce o noua serie de complicatii sociale, de aceasta data dintr-un alt sector, cel al viselor si emotiilor mistice, al credintei, religiei, al iluziilor cu substrat social sau al solutiilor fantasmagorice cu sau fara implicatii materiale majore. Alaturi de intrarea lui Neptun in mers retrograd, azi Saturn isi implineste careul cu Junon, iar Venus trecand peste Coada Dragonului aduce zilei, dar si perioadei, o unda de mister, o tensiune ce porneste din aceleasi probleme de natura relationala sau sociala, discutate acum pe un alt ton, mult mai tare si carora li se cere azi o finalitate imediata.
La putin timp de la miezul noptii Luna va implini un trigon cu Mercur si, pana dimineata, va face noaptea linistita, senina. Sentimentele si implicit activitatea din timpul somnului vor orienta spre colectarea de informatii. Multi vor avea pe acest aspect vise premonitoare sau intalniri astrale cu cei dragi trecuti intr-o lume paralela. Ceea ce va aduce noaptea va fi bun si constructiv si, prin solutiile pe care le va predispune, va aduce idei stralucite ce vor trebui puse in aplicare in timpul zilei.
Careul lui Saturn cu Junon este un aspect care nu poate fi limitat doar la trasaturile unei singure zile. El a inceput sa fie activ din jurul date de 20 mai si inca 10 zile va mai influenta maniera in care oamenii isi judeca faptele unii altora, mijloacele de analiza comportamentala, administrativa sau economica, punand la grea incercare raporturile de parteneriat, intelegerile noi sau vechi si subrezind egalitatea sanselor la o viata traita intr-un minim de confort.
Judecata este cuvantul de ordine al acestei zile, reprosul si amenintarile alaturandu-se si ele pentru a construi mentine tensiunea, indispozitie si disimularea.
Daca la vedere vocea care striga mai tare este cea care poarta mesajul restructurarii si reformei, a schimbarilor si demolarii, in spatele acestora, pe acelasi nivel si in aceeasi problema, chiar in acelasi context, cei care sunt chemati la analiza si gandire, la un efort de vointa, aduc la lumina latura ludica a zodiei Gemeni, demagogia, ascunzand, pe motivul invocarii calmului, echilibrului si dialogului, erori anterioare grave. Acestora le va veni sa rada si chiar o vor face, dar se vor ascunde de furia unei societati ce ia din ce in ce mai mult infatisarea unui butoi cu pulbere.
Se va insista asupra atitudinilor de orice fel pentru ca Venus, Micul Benefic, prin trecerea sa peste Coada Dragonului, le va aduce aminte oamenilor de placerile cele mai intense si, prin primitivism sau instinct de aparare, ei vor lupta intens pentru a-si sustine obiceiurile. Ceea ce se va invoca in aceasta zi, pe un asa unghi, va fi adevarat privind unilateral, dar dintr-o perspectiva generala demersurile si impulsurile produc haos pentru ca unesc nemultumiri si nu idealuri, vise sau ambitii.
Intrarea lui Neptun in mers retrograd pe un asa context reduce vointa comuna, slabeste rezistenta la stres si ne va infatisa o latura haotica a gandirii sociale. In tranzitul sau prin Varsator, Neptun a adus oamenilor o stare de dinconfort cu ei insisi, cu credinta lor, cu limba, cu nationalitatea lor si a lasat in deriva idei elevate, tangente la crezul suprem sau la emotiile cele mai delicate. Daca amintim aici indrazneala cu care oamenii isi sfideaza religia, simbolurile sau isi profaneaza sarbatorile cultivand lenea, gratarele la iarba verde pe motiv ca e pacat sa munceti, Neptun retrograd va aduce o privare de acestor drepturi aberante pe care ni le-am insusit si le-am cultivat, o obligare impotriva vointei comune la efort de intelegere, gandire, simtire pentru a descoperi valoare adevarata a gestului, faptei, declaratiei pe care obisnuim sa le facem. Unii nu vor mai avea bani sau timp, iar altii nu vor mai avea cu cine sa imparta “sfantul gratar” cu care ar dori sa marcheze orice eveniment sacru sau orice zi de sarbatoare prezenta in calendar.
Retrogradarea lui Neptun va tine pana pe 7 noiembrie si are suficient timp sa ne aduca ploaie in zilele de duminica sau de sarbatori religioase importante sau sa ne interzica sa facem “sfantul gratar” in orice loc verde din oras sau imprejurimi, poate chiar prin lege. Privind in interiorul nevoii pe care am cultivat-o, aceasta interdictie va aparea si ea aberanta, ca nevoia in sine, dar ea are darul de a intoarce fiul risipitor la origine, de a-l aduce pe calea cea buna, poate chiar de a-l civiliza. Evident ca retrogradarea lui Neptun nu se manifesta exclusiv prin acest exemplu, el are menirea doar de a indica o directie pe baza careia fiecare isi poate reconstitui intuitiv un traseu asemenea modelului.
Prin urmare, ziua de 31 mai are o nota malefica evidenta. Multe din nebuloasele zilei nu vor ascunde perspective bune, chiar daca ele nu vor putea fi vazute de azi asa cum sunt, dar pe tot parcursul retrogradarii lui Neptun, maniera originala, stranie, cand superficiala, cand deosebit de adanca, va eroda increderea oamenilor in grup, in obiceiurile lor. Ideea de stramutare, de dezbinare, de singuratate, de raceala impusa relatiilor, prieteniilor, de despartire a cuplurilor ce trec prin momente dificile ne va atarna azi in fata ochilor si vor fi invocate ca masuri absolut necesare pentru a inlatura o eroare mai veche, o complicatie, o dizarmonie.
Asa dupa cum se poate constata ziua este un nod energetic in care firele destinului se unesc, prin concentrarea tensiunii pe un ideal comun, nemultumire comuna, frustrare comuna, ca apoi sa se raspandeasca in alte sectoare sociale unde aceeasi frustrare sa ia alte forme. Ceea ce va declansa aceasta zi va fi greu de combatut pentru ca detine o energie primara, bruta, nerafinata. Azi se rupe un echilibru si cunoscatorii vor considera ca este o alta bresa, dar nu e asa. Contextul astral al zilei de azi aduce o inclinare a sistemului, o zdruncinare a temeliei, a fundatiei, o bazei unui sistem, iar socul se indreapta spre varful structurii urmand sa raspandeasca pe tot parcursul lunii iunie efectele sale negative.

Marti, 1 iunie
Prima zi a lunii iunie vine cu un sentiment straniu, ce ne este tuturor familiar si prin asta avem senzatia ca se intampla ceva, dar nu putem localiza. Unii il numesc premonitie, altii simt subtil, unii considera ca este doar o intuitie sau un alt simt, cert este ca de dimineata, de cand Luna paraseste zodia Capricorn, ne cuprinde un sentiment de nelinistite, de agitatie, de stres, de cautare.
In realitate, 1 iunie chiar aduce intamplari, evenimente, ce initial par banale, neimporate, nici in contest nici desprinse de acolo, dar cu cat ne apropiem de seara, de momentul cand Neptun se afla in trigon Junon, intelegem ca de fapt cele mai multe din situatiile intamplatoare ale zilei, erau de fapt programate de-a lungul saptamanii anterioare.
Trigonul Lunii cu Saturn si apoi sextilul cu Jupiter ne-a informat subtil, intuitiv, la fel si sextilul ei cu Uranus, dupa rasaritul Soarelui, insa dupa 13:54 cand Marte implineste o opozitie cu Luna neagra, aspect ce va aduce o puternica descatusare negativa, intuitiile devin mult mai practice, mai aproape de realitate si mai serioase. Daca initial ne delectam cu empatia sau atentia distributiva, cu acceptarea semnelor pe care vietatile din jur ni le lanseaza prin modul lor de a trai (pasarile, paianjenii, frunzele copacilor, natura insasi), in a doua parte a zilei aceste trairi vor trece o proba de fac aducand senzatia unui pericol iminent, sentimentul ca in orice moment se va intampla ceva, ca o umbra ne calca pe urme si ca dincolo de ceea ce simtim sau citim prin semne exista o serie intreag de evenimente care ne depasesc intelegerea si cuprinderea.
1 iunie este o zi complicata de lipsa de control, de neputinta de a intelege nici binele nici raul, dar de a permite amestecarea acestor doua forte. Vorbele pe care le folosim vor fi ca o lama cu doua taisuri, gandurile vor produce disconfort, iar faptele vor bulversa prin caracterul decisiv, amplu, negativ, intransigent.
Unii vor numi 1 iunie o zi a violentei si daca ne gandim, cat de intuitiv a fost, spre exemplu, Hitler si in ce directia si-a folosit acest talent, nu vor fi departe de adevar.
Prin urmare, avem ocazia sa traim o zi asa cum marii lideri ai lumii si-au trait viata. Puterea interioara si rezonanta ne vor infatisa azi elemente stranii, complicate ale unor conjuncturi sociale care, raportate la nivelul unei existente umane, cum este cea a liderilor importanti ai lumii, devine generatoare de forte. Intr-un cadru redus, cel al unei vietii simple, marile aspiratii, se vor infatisa ca mari intuitii, mai senzatii, mari perceptii si ele ne vor duce spre drumuri pe care nu am mai mers sau ne vor indemna sa facem declaratii care sa fie de referinta in istoria noastra personala. Intr-un proces de rememorare, de autoanaliza intamplarile acestei zile vor fi esentiale pentru a-i intelege pe oamenii din jur sau pentru a ridica nivelul propriei vieti. Unii altora nu ne putem aprecia nivelul existentei prin ceea ce ni se va intampla azi, asta o putem face doar prin autoanaliza.
Unora 1 iunie li se va parea linistita si aproape in totalitate cucerita de simplitatea metafizica a unui personaj conturat de Tolstoi, Mihail Sebastian sau Rudyard Kipling, iar altora de operatiunea Valkyria.

Miercuri, 2 iunie
Azi luminariile se intalnesc intr-un trigon, iar Luna si Mercur, spre seara, ridica un careu pe semne fixe. Ziua va pendula intre valorile constructive, benefice, intre curajul de a alege linistea, actinile simple, izolarea de haosul si intensitatea negativa a faptelor sociale.
2 iunie este si o zi a durerilor cronice, a descoperirilor negative intr-un cadru restrans, cel al vietii private, al identificarii acelor elemente care prolifereaza singure si care conduc la o lezare iremediabila a structurii fizice, mentale sau spirituale.
Cand Soarele si Luna se afla in trigon in fereastra careului pe are Luna il face cu Mercur, orice lucru bun care se intampla are o infatisare grea, dificila, dureroasa, nimic nu este in totalitate bun sau complet. Tocmai de aceea unghiurile ce se ridica azi intre planete trebuie sa ne faca sa intelegem ca bucuria si echilibrul ne vin din interior si oricat de multe solicitari am avea, oricat de mult efort am depune sa schimbam lumea, exteriorul, anturajul sau pe omul de langa noi nu vom reusi daca, asa cum spune careul Luna-Mercur de azi, vom fi in conflict cu noi insine.
Lumea este o expresie a propriului suflet, a propriei dimensiuni spirituale asupra careia lucreaza sau o cultiva.
Prin urmare, 2 iunie, daca o privim comparativ cu celelalte zile de pana acum, observam ca ne aduce un bine dur si neplacut, un bine dificil de integrat pentru ca aceasta vine sa inlocuiasca un disconfort interior mentinut de idei gresite, conceptii eronate, judecati false, critici, posesivitate, gelozie sau egoism. Daca intelegem ca lumea este o reprezentare si rezonanta cu aceasta reprezentare este data de unghiul din care alegem sa o privim, sufletul se va linisti si multe din greselile gresitilor, asa dupa cum ne invata Iisus, le vom ierta dupa cat de mult putem sa ni le iertam noua insine.
In afara acestui val al modificarilor sociale, al acestui impuls spre deviere, distrugere in orb, fara a tine cont de valori, sentimente, nivel de cultura, efort, ca o trasatura a perioadei pe care o traversam, ziua este aducatoare de noroc si intelepciune. Chiar si daca descoperim mincinosul, hotul sau sarlatanul este, pentru cel care intelege ca adevarul trebuie sa fie prieten cu iertarea, bunatatea cu dreptatea, nu cu frica sau neputinta de a suporta durerea sau indoiala, un motiv de bucurie si un alt prilej de a spune “Viata este frumoasa, chiar daca este grea!”

Joi, 3 iunie
Careul pe care Jupiter il implineste azi cu Junon, chiar de dimineata, inclina balanta spre trasaturi negative, chiar daca Luna din Varsator incearca prin conjunctiile cu Neptun si Lilith sau chiar trigonul cu Junon sa aduca o nota de control, de siguranta, de solutionare sau chiar viziune.
3 iunie este o zi de intamplare si reactiune, de cauza si efect, de declasare si impunere a unei solutii cum nu mai fost abordata pana cum. Se va incerca ajustarea unor idei care ieri ni s-au parut bune, care ne-au inspirat in zilele anterioare, insa metodele de care vom dispune azi vor fi gresite, agresive, dure, nepotrivite nici prin amploare si nici prin informatie.
Cand Jupiter si Junon se afla intr-un aspect negativ sansa de a gasi o solutie pe calea dialogului dispare, mijloacele de comunicare intre doua persoane, doua ideologii, intre doua platforme, intre doua generatii cad rapuse de ambitii prea mari, de defazare, de neputinta de a inainta o idee care sa gaseasca in cele doua tabere un teren comn. Placerea si bucuria vor fi doua forte care se vor lupta, iar ambitiile vor fi prea mari pentru ceea ce ne ofera viata acum.
Din capul locului, opozitia Lunii cu Marte pare sa fie un fel de reper al acestei zile prin faptul ca va centra totul pe conflictul intre lumina si intuneric, intre sentimentul si senzatie, intre viziune si spirit practic.
Oamenii se cearta azi de la bani, de la consumul nejustificat, pentru ca si-au permis sa iasa din ritmul sau tipicul unei vieti anoste si plina de griji. Tensiunea care exista in interiorul familiilor, in interiorul gruparilor consolidate pe sentimente si idealuri comune, intre prietenii care au trecut de-a lungul vietii prin incercari care le-au intarit relatiile, capata azi o directie menita sa strice ceea ce era mai sigur si mai stabil.
Trecuta in Pesti, Luna va cauta in izolare sa-si vindece ranile. Abia spre seara observam ca intreaga zi a fost intensa, dinamica, epuizanta, ca faptele pe care le-am facut au fost exagerate sau extravagante. Indiferent ca este vorba despre minciuna, lipsa de respect, aroganta, incisivitate, ca trasaturi extrovertite, sau replierea, uitarea, neputinta, indiferenta ca trasaturi introvertite, seara zilei de 3 iunie ne cuprinde cu remuscari, cu regrete intense pe ceea ce vibratiile astrale, de dimineata si pana acum, ne-au indemnat sa facem.
Prin urmare, 3 iunie este o zi dinamica si agitata, intensa pentru ca aduce la lumina acele ambitii care nu ne fac cinste, pe care nu le apreciem, acele ganduri pe care nu am dorit niciodata sa le scoatem la lumina si, sub impulsul acestora, suntem tentati sa abordam problemele majore ale vietii cum nu am facut-o pana acum. Multi vor gandi ca azi sunt curajosi sau ca in sfarsit pot si ei pune o caramida la edificiul unei vieti mai bune luptand pentru drepturile ce i-au fost incalcate, fara sa-si dea seama ca de fapt agresivitatea in aceasta zi nu face decat sa sustina fragilitatea destinului sau a fiintei umane in ansamblu si nu dinamismul impus de o ipostaza eroica sau misionara.
Azi Junon se afla pe ultimul grad din Gemeni si careul il face cu Jupiter din ultimul grad al Pestilor aducand un final al interventiilor initiate in ultimele trei luni, o ultima etapa a demersului de a schimba lumea, in speranta de a o face mai buna, aratandu-ne cunoscatori. In realitatea, nimeni nu stie cum va fi.

Vineri, 4 iunie
Inca de la sfarsitul lui 2009 am anuntat ca luna iunie este vedeta incontestabila a anului 2010 si, prin acest an, al intregii perioade. Ea va contine masuri si solutii, demersuri ce nu se vor consuma toate pe sectorul social, ci si in cel privat, dar care vor avea o greutate atat de mare incat multe din elementele de destin ce se vor derula in urmatoarele etape ale vietii isi vor avea radacina in experientele lunii iunie 2010, multi vor spune “De atunci au inceput toate!”, iar ceea ce va produce nu ni s-a mai intamplat niciodata in aceasta viata. “Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume…” li s-a spus 4 iunie 2010.
Aceasta zi reprezinta practic inceputul unei serii de actiuni care vor dinamiza prin amploare si vor complica vietile muritorilor in aceasta luna mai mult decat ne asteptam acum, cand inca suntem in luna mai si deasupra capului planetele au o anume dispunere.
Azi Junon trece in Rac, Chiron intra in mers retrograd, Uranus face o cuadratura cu Junon, iar Marte implineste o opozitie cu Neptun aflat in mers retrograd. Tot azi Luna se afla intr-o pozitie de esec cu Nodurile sale, atribuindu-si rolul de falsa planeta mediatoare, initiind demersuri, dar neputand sa le solutioneze, pentru ca nu este in stare sa le ofere oamenilor un suport efectiv stabil, solid, viabil, puternic sau echilibrat.
Intrand in Rac, Junon va deschide un nou orizon al vietii de familie si va atrage atentia opiniei publice asupra privatiunilor la care anterior, in tranzitul sau prin Gemeni (12 aprilie – 4 iunie 2010), a fost expusa. Se va face mai putin spectacol pe suferintele individuale, se va discuta mai putin despre neajunsurile de natura afectiva pentru a se insista mai mult pe cele de natura ideologica. Partenerul de viata isi cere drepturi despre care nu a pomenit niciodata ca i-ar fi fost incalcate, copii se vor arata ingraditi de regulile familiei, iar cetateanul nu mai doreste sa vorbeasca in limba invatat la scoala, ci dintr-odata are curajul si motivatia sa spuna “Eu nu sunt roman, nu am fost niciodata!”.
Junon in Rac aduce in primul rand o negare a naturii echilibrate pe care acest asteroid o predispune in orice semn, pentru ca acum intra in Rac cu Chiron stationar (orele premergatoare retrogradarii) in primul grad din Pesti (trigon), cu Uranus in primul grad din Berbec (careu), toate acestea peste dispunerea malefica a planetelor Jupiter, Saturn si Pluton. Astfel ca, pana pe 29 iulie cand va intra in Leu, Junon va rupe atractia catre dialog si le va sugera oamenilor ca importanta este nu intensitatea sau amploarea faptelor, ci solutia, averea comuna, produsul final, rezultatele muncii sau remuneratia.
Totusi prin aceasta pozitie oamenii se simt mai bine impreuna, spera mai mult in forta coercitiva, se ambitioneaza sa izbuteasca acolo unde pana acum le-a fost teama si depun un mare efort pentru a mentine sau pastra ceea ce le-a mai ramas. Pozitia aduce insa efort, munca neplatita, sfidare din partea unui superior, revolta in interiorul grupurilor mici, schimbarea unor prioritati, indurarea unei conditii mizere de dragul unui concept traditionalist, al unui ideal ce se va dovedi gresit. Eroarea idealului va fi o alta lovitura sub centura ale carei consecinte le vom suporta in 2011 cand, conditiei dificile pe care o respingem acum fara sorti de izbanda, i se va mai adauga inca o greutate.
Eroarea acestui ideal este indicata de retrogradarea lui Chiron care, mergand inapoi, va sanctiona ceea ce s-a impotrivit moralitatii negand-o si mai mult. Observand ca se va combate raul cu rau, nu putem sa nu indicam 4 iunie ca o zi de tradare, invocand esecul, pasul inapoi, retragerea din lipsa unor motive temeinice, pentru a continua efortul de pana acum. Ideea de inversiune ne va curta in aceasta zi si, prin impactul pe care il are asupra hiastusurilor impuse de retrogradarea lui Chiron, dar si de trecerea in Rac a lui Junon, va face in asa fel incat cei care au fost pana acum lucizi sa nu mai poata fi capabili sa mai spere, sa nu mai vada nicio solutie, sa creada ca ne invartim in cerc, iar cei superficiali, sustinuti de faza ascendenta a trigonului Soarele – Lilith, anticipat pentru zilele urmatoare, sa traiasca un sentiment sfios, straniu, de luciditate care ii va ajuta sa iasa cu succes din situati incurcate.
Cu toate acestea nu se poate vorbi deloc de noroc sau succes in aceasta zi, nici macar pentru privilegiatii indicati putin mai sus. Vibratia reformatoare cu care Uranus o intampina pe Junon va simplifica lucrurile la cateva elemente care, impreuna, vor duce la o explozie sigura si eficienta. Explozia pe careul Uranus-Junon va avea un iz de libertatea, de deschidere catre nou, de intelegere al altui punct de vedere, de atractie catre ceea ce nu se incadreaza in reguli, catre revolta, exprimarea nemultumirii sau frustrarii. Acest unghi este tipic pentru uniunile libere, pentru asocierile fara plan sau strategie, de prieteniile care se fac la coada la bilete sau la intr-un compartiment de tren saracacios, dar plin ochi de pasageri.
A doua parte a zilei vine insa cu atat de multa tensiune incat va pune la indoiala planurile de weekend, bucuriile simple programate pentru un sfarsit de saptamana sau chiar linistea din familie. Opozitia lui Marte cu Neptun va avea in primul rand efecte in planul sanatatii fizice, apoi in cel al sanatati mintale punand intr-o balanta, pe un taler, efortul, cautarea, identificarea, ambitia, iar pe celalalt, puterea, rezerva, vitalitatea sau cunostintele.
Prin urmare, ziua de vineri aduce un declic foarte dureros al unor probleme legate de timp, valorificarea timpului, varsta, neputinta de a munci, disponibilitatea de a respecta un program stric, respectul fata de aproape atunci cand se hotaraste in favoarea lui, maniera complicata in care se schimba registrul faptelor in asa fel incat viata sa para ca vazuta printr-o sticla de ceas.
Multe din evenimentele anului 2010 isi vor avea originea in aceasta zi sau in aspectele care se implinesc acum. Indiferent ca se doreste schimbarea puterii, a liderului, ingradirea libertatii sale sau limitarea deciziilor, faptele, atat cele cunoscute in mod direct, cat si cele necunoscute, ne vor contura un alt orizont al vietii individuale, in care ideea de consum, avutie, libertate de exprimare, schimb de informatii vor trebui reformulate.
In 4 iunie se vor face pe ascuns cartile pentru o noua strategie si multe din planurile zilei de azi vor fi infatisate ca fiind solutii sau cauze alte altor crize ce vor da primele semne abia in vara acestui an.
Daca pe linie sociala valentele economice, prin caracterul lor tragic, dezarmant, au un ton desprins parca din filmele lui Hitchcock, viata personala va capata din 4 iunie o noua trasatura: dezastrul. Multi dintre cei care doar consulta mesajul astral si nu sunt pasionati de astrologie vor considera ca abordand un astfel de mesaj astrologul se aventureaza in sensuri pe care nu le intelege pe deplin. Si aceste acuze sunt incadrate in determinismul astral si cel care va dori sa stie care astrolog stie ce spune si care nu va trebui sa faca un efort sa inteleaga contextul general, integrarea explicatiilor individuale in cele generale si mesajul particular cu care acesta vine.
Atunci cand ploua si din cauza frigului si umezelii mentinute un timp indelungat culturile se strica, pentru mucegaiurile si bolile abundente care le cuprinde cei mai fericiti sunt fitopatologii. Vom vedea in urmatoarea perioada oameni fericiti si stiind care este contextul astral vom sti ca acestia sunt fiinte de lumina ascunse sub infatisarea oamenilor obisnuiti care se bucura de bolile si durerile oamenilor pentru ca acestea ii vor purifica.
Sa fim asadar pregatiti atat pentru vremurile care vin, cat si pentru a-i intampina cu un zambet cald pe cei care sunt deja in afara lumii, chiar daca traiesc printre noi.

Sambata, 5 iunie
Chiar daca aceasta zi vine imediat dupa cea care anunta evenimente complicate ale anului 2010, ea nu va contine atat de mult tragic si nici nu va aduce la lumina inca problemele majore pe care 4 iunie le-a ridicat. Pentru scurt timp va trece in rezerva ceea ce doare cel mai tare, fie prin ignorare, fie prin combaterea acestora cu ajutorul calmantelor.
5 iunie este o zi in care cautam sa ne linistim sufletul dupa impactul cu configuratiile astrale ale zilei anterioare. Pentru unii plimbarile, izolarea, desprinderea de ceea ce a reprezentat cauza stresului, de informatia care agita in loc sa confere putere si siguranta inseamna vindecare, altii insa, inzestrati cu un temperament dinamic, vor aborda ultimele ore ale lui Jupiter in Pesti sfidand regulilele aberante care au adus intunecare sau suferinta.
La nivelul vietii private acest impuls de calmare prin ignorare sau inlaturare a sursei durerii poate aduce discutii decisive intre soti, momente delicate in care adevarul poate rani atat de mult incat orice sentiment frumos ce vine dupa aceste momente intense de conflict sa nu-si mai gaseasca loc. Ideea de bunuri in comun, nu de constructie comuna, ce trebuie lasate copiilor, urmasilor sau in asteptare intr-un loc ascuns din podul casei sau intr-un cont in banca, poate aduce liniste celor care desi nu se inteleg bine se unesc pentru a lupta impotriva aceluiasi inamic. Pastrandu-ne in aceeasi gama, inamicul poate fi si saracia, lipsa de consideratie, schimbarile prea rapide, deposedarile fara avertismente, ce par in ochii celor care sunt pusi acolo unde loviturile trebuie incasate ca lipsa de consideratie sau reaintentie.
La nivelul vietii sociale, relatiile dintre oameni dau semne pozitive pentru ca ar putea intra pe un fagas normal. Problema insa se va pune acum dintr-un alt unghi si pe o alta gama pentru ca disputa se muta de pe avere, putin, saracie, neputinta, incapacitate, invidie, raceala, pe raport inegal de forte, lipsa de viziune, incapatanare, revolta, agresivitate. Pe scena sociala apar lideri care isi expun viziunile fara rezerva, povestind cam cum arata lumina de la capatul tunelului. Ei vor intra in conflict cu viziunile conservatoare ale colegilor care invoca spiritul practic, povestind cat de spinos este drumul pana acolo. Si unii si altii dau curs viziunii impusa de zodia Pesti acum prin ultimele minute parcurse de Jupiter, guvernatorul sau nocturn. Aceasta latura a zodie Pesti devine obscura pentru cei carora le lipseste cheia: viziunea de ansamblu.
Azi, spre seara, pe trigonul lui Chiron din Pesti cu Junon din tragicul semn al Racului, atat viitorul indepartat cat si cel apropiat devin tragice pentru cei care nu pot vedea aceste doua elemente ale destinului intr-un cadru mai larg in care alaturi de acestea doua sa apara si cauzele si prezentul si motivatiile, dar si ambitiile.
Prin urmare, 5 iunie vine asadar cu un analgezic puternic dupa o zi in care durerea de cap, provocata de multiple lovituri, atat pe fizic, dar si pe structura subtila, energetica, a fost o moda. Secretul ca aceasta zi sa fie benefica este detasarea de tot ceea ce ne chema spre implicare directa. Pentru a intelege mai bine contextul, am putea sa ne imaginam la un pupitru de comanda de unde nu trebuie deloc sa ne grabim pentru a lansa comenzi si deci nu avem de ce sa ne precipitamsau sa ne lasam luati de valul schimbarilor.
Vibratiile negative impuse de tehnici de magie neagra sunt azi libere pe cer si le intuneca mintea celor care prefera sa-si ascunda durerea cu un algocalmin, dacat sa-i caute cauza, care prefera sa domine prin forta, fie ca si-o expun direct la emisiunile de stiri sau in poiana din padure in jurul unui foc sacru.
Cei cu viziune de ansamblu, nu sunt scutiti de complicatii, insa sunt avantajati pentru ca prin efortul propriu nu se lasa cuprinsi de somnul ratiunii. Pentru ei monstrii ce se nasc incepand cu ziua de maine, cand Jupiter intra in Berbec, vor exista, dar nu alaturi de ei, ci intr-un alt plan.

Duminica, 6 iunie
Pentru multi astrologi trecerea lui Jupiter in Berbec este semn de bucurie si entuziasm, de speranta in mai bine si de indemn spre curaj si initiativa. Azi, la 9:27, Marele Benefic va parasi pentru trei luni zodia Pesti, unde s-a simtiti bine incurajand planurile din umbra si aducand noroc celor care nu si-au evaluat sansele si nici nu si-au calculat bine eforturile. Un bilant al lui Jupiter in Pesti ar fi timpuriu sa-l facem pentru ca pe 9 septembrie el va reveni in acest semn, prin retrogradare, aducand din nou in discutie justitia fata de ban, administratie, organizarea muncii, relatii profesionale, respectul pentru cei care au construi in timp o clasa sociala, o generatie, un curent pe care acum Uranus doreste sa le schimbe, sa le modifice sau sa le elimine.
Cei care se vor grabi sa faca bilantul acum, incurajati de sensibilitatea astrala, vor gresi. In toamna, problemele nerezolvate de acum vor reveni si sentimentele de neapartenenta si dezradacinare vor impune un alt val de nemultumiri care vor avea, pe langa amintirea problemelor nerezolvate in prima jumatate a anului 2010 (amintesc aici de tranzitul extrem de rapid al lui Jupiter prin Pesti – 18 ianuarie – 6 iunie, care le-a stricat unora norocul prin graba, dificultati de intelegere, incertitudine) si experienta de trei luni (iunie, iulie si august) a lui Jupiter in Berbec.
Jupiter intra in Berbec cu stangul pentru ca guvernatorul acestui semn, Marte, se afla pe ultimul grad din Leu, semnul de ascendent al acestui moment ingres (intrarea lui Jupiter in Berbec), iar Soarele, ca guvernator al acestei teme, capata calitatea de planeta neaspectata in casa XI care impreuna cu casa V intercepteaza axa Gemeni-Sagetator.
Asadar, bucuria astrologilor pentru elanul ce ar putea veni spre a incuraja competitia, pionieratul, justitia, spiritul practic, idealismul este de data aceasta lipsita de suport astral, ba mai curand incarcata de o vibratie negativa ce ar putea folosi aceste calitati in a dezbina, complica situatia existenta acum sau distruge un bine firav construit cu atat de mult efort de la inceputul anului pana acum. Intrand in Berbec, Jupiter va deveni un instrument al luptei pentru putere, al disputelor planuite din timp din umbra, de la inceputul anului pana in acest moment, adica de pe vreme cand acesta trecea prin Pesti. Daca luam in calcul ca Soarele si Marte sunt vizibil lezati pe aceasta tema si ca axa comunicarii Gemeni-Sagetator este interceptata de o axa a afectivitatii (casele V-XI), putem sa anticipam vara lui 2010 ca fiind sub focul pesonalitatii departe de expresia pozitiva, ca lumina si caldura vor arde in interior si vor consuma din rezervele proprii fara sa produca nimic. Prea multa caldura, prea mult foc alimentat intr-un spatiu inchis si de aici prea putina cumpatare, prea putina sinceritate in timp ce rezervele, acumularile, chiar sperantele se diminueaza considerabil.
Anuntam inca de la inceputul anului o vara complicata dominata de schisme si desprinderi de intreg, de impartire in parti, de fragmentare a unei structuri mari pe ideea reasocierii, dar acum aceasta dispunere astrala ne readuce in discutie sub o alta forma criza. Cu un Soare planeta neaspetata in Gemeni cuvantul nu va putea fi niciodata inteles asa cum este spus, iar cand pe tema mai avem si un Marte in Leu, avid dupa putere si dornic de a se inalta sus, chiar daca sub picioarele sale striga in gura mare neputintele si durerile oamenilor, pachetul de criza capata nu doar forma, ci si un parfum aparte.
Pe aceste fond, ziua primeste la dublu influxurile zodiei Berbec, Luna trecand rapid prin conjunctia cu Uranus si aliniindu-se careului in T pe care acesta il face cu Junon si Pluton.
Prin urmare, ziua aduce un alt mare eveniment astral al anului care va deveni o mare dezamagire pentru ca se va comporta ca un superinvitat la o emisiune de mare audienta, care isi uita discursul si lesina in fata camerelor de emotie. Multe din evenimente au fost programate sa inceapa din aceasta zi. Multi si-au calculat si au tot amanat problemele pentru a le incepe din acest moment, insa vor trai o mare dezamagire daca se vor astepta ca norocul sa le surada. Vor privi cu nostalgie in urma si vor lauda lunile in care au sperat pentru ca speranta atunci le-a dat putere.
Niciun element din cele anuntate nu aduc vesti bune, iar cine stie astrologie intelege de ce comentariile mele acum sunt de prisos.
Ne vom aminti de luna iunie 2010 ca de un nod karmic important. Aici converg multe din evenimente trecutului ce trebuie consumate si de aici pornesc noile visuri, planuri, proiecte pe baza carora omenirea va trebui sa renasca din propria cenusa ca pasarea Pheonix.

4 thoughts on “31 mai – 6 iunie 2010

 1. elena spune:

  sper din tot sufletul ca tot raul sa fie spre bine Domnule Coser.
  anumite evenimente sunt predispuse sa se intimple-orice am face noi,si oricit ne-am feri.
  din cind in cind Puterea Domnului ete mai presus de intelegerea noastra umana limitata si de puterea noastra.
  ar fi bine daca fiecare la rindul nostru am intelege macar un pic din aceste lectii karmice-dar mlti dintre noi nu au cpacitatea de a intelege sau din rea vointa nu vor sa priceapa sau sa inteleaga.
  in aceasta vara si mai mult ca sigur si in urmatori 2 ani vom culege ceea ce am semanat cu ani in urma
  aveti dreptate ca ne-ati avertizat dar oare citi au inteles sau oare citi au putut sa isi infrunte destinul.
  speram ca totul va fi bine asa spune romanul „speranta moare ultima”.
  sa auzim de bine iar intre timp Domnul Dumnezeu sa ne ajute sa trecem prin toate durerile si neajunsurile cu putere si intelegere si cu multa multa IUBIRE SI IERTARE
  va felicit

 2. dana spune:

  Buna ziua! va rog frumos, daca vreti, sa imi spuneti ceva despre ce inseamna Neptun in varsator si neptun retrograd in varsator. ce piedici pune Neptun, cum anume lucreaza si ce nu vrea sa stii sau sa vezi. va rog sa-mi spuneti daca este adevarat ca Neptun sta din 1998 in varsator si are de gind sa mai stea pina in 2012. Te ajuta Neptun sa te trezesti sau dimpotriva? Poti face ceva „concret”? Va multumesc pentru tot.

 3. Billsag spune:

  Gheorghita, am si eu o mare rugaminte la tine!
  Sotia mea, Cristiana, are de facut o operatie mai delicata in perioada imediat urmatoare. Te-as ruga mult daca vrei, sa-mi spui si mie in actualul context asatral, destul de complicat,daca aceasta operatie poate s-o faca acum , sau sa mai astepte!Ea este nascuta la 29.11.1958,ora 17,30 ,Rosiorii de Vede!Iti multumesc anticipat!

 4. manola spune:

  Multumesc Gheorghita ! Lumina si iubire!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.