24 – 30 mai 2010

Luni, 24 mai
Se pare ca nu avem nicicum timp sa ne plictisim, sa ne lasam mintea sa colinde printre stele, sa viseze la lucruri irealizabile si sa ne permitem sa le dorim tocmai pentru ca nu sunt usor de atins.
Saptamana 24 – 30 mai aduce unul dintre cele mai importante evenimenete astrale ale anului 2010 si chiar a intregii perioade, pana in 2012: trecerea planetei Uranus in Berbec. Este primul impact al acestei planete cu zodia Berbec, pentru ca in 14 august aceasta planeta va reveni in Pesti pana pe 12 martie 2011. In acest interval din 5 iulie si pana pe 6 decembrie, Uranus va trece printr-o perioada de retrogradare pe cuspida Pesti-Berbec, scufundand o lume si ridicand din adancuri alta cu forta sa specifica si prin maniera sa originala.
Zilele pana pe 28 mai devin astfel un preambul al acestui grandios eveniment astral aducand fiecare prin conjuncturile pe care le gazduiesc directii importante, strategii ample sau constructii importante pe care in momentul trecerii in Berbec, Uranus le va arde folosindu-le drept combustibil pentru demersurile sociale pe care le va predispune pana in 7 iulie cand va parasi, pana in martie 2011, acest semn.
Prima zi a saptamanii vine cu sentimente intense, apasatoare ce scot in evidenta neintelegerile dintre oameni ce altadata erau considerate elemente neimportante, frustrari, in special cele cu substrat sexual, cele ce tin de schimbul de sentimente, de maniera prin care un barbat se adreseaza unei femei si invers, de modul cum sunt rastalmacite intentiile sau dupa cum sunt sugerate, subtil, anumite invitatii.
Luna se afla azi in careu cu Nodurile sale si, spre seara, in sextil cu Marte punand la grea incercare intelegerea intregului context, puterea de apreciere, cunoasterea tabloului general care ni-i aduce pe oameni in jur.
Aspectul inedit al zilei aduce un nou element al iminentei conjunctii a Lunii Negre cu Neptun. Visurile negative, sperantele false, inchipuirile care nu mai pot fi separate de realitate, tensiunea care transforma neincrederea in oameni in fobia singuratatii, lasa azi in urma cuvinte si gesturi complicate de goluri imense sau de o abundenta bolnavicioasa de cuvinte, discutii fara rost, replici pentru care nu este momentul potrivit.
Prin urmare, 24 mai este ziua in care invitatiile, sugestiile ascund placeri periculoase. Opozitia Venus-Pluton aduce un conflict intre doua forte antagonice, atat ca trasatura cat si ca orientare. Indiferent ca este vorba despre o competitie, o intrecere, o aplecare asupra unei carti sau asupra vecinei/vecinului careia/caruia i sta dintr-odata bine in blugi, ca ne atrag dintr-odata misterele cele mai periculoase, scorburele copacilor, cimitirele, locurile retrase, totul are azi un inteles. Ar trebuie sa surprindem din asta latura obscura a fiintei si deopotriva maniera originala in care destinul, viata, karma interpun elementele pozitive cu cele negative si ne fac pe noi sa credem ca frica, aroganta, agresivitatea, nepasarea sunt reale si indreptatite sa coexiste in anumite situatii.
A lasa in urma o parte a destinului inseamna a invoca acea parte a universului care straluceste mai tare si, intr-un plan al vietii personale, a lasa lumina Soarelui sa straluceasca pentru ca ea nu cere nimic in schimb si nici nu vine invitata. Asta inseamna ca bunatatea nu trebuie sa aiba azi un motiv, iar sanctiune nu trebuie sa invoce reguli. Azi e momentul sa fii tu insuti daca vrei sa lasi in urma energia densa a emotiilor nerafinate.

Marti, 25 mai
Ceea ce ieri s-a invocat prin trigonul Lunii cu Lilith si a fost magnetic si deopotriva tendentios este azi eveniment, intamplare, situatie. In mare parte totul este inventat, exagerat, prezentat eronat sau prin desprindere de context, dar este posibil ca frica, grija, indoiala sa contina si un sambure de adevar pentru ca azi, prin trecerea Lunii in cadere (Scorpion), pe semn de apa si ca Uranus aflat de ceva vreme intr-un ultim grad pe semn de apa (Pesti), aduc o manifestare stranie a lichidelor si a energiei care o guverneaza producand tulburari de natura sociala, o inclinatie neobisnuita spre critica, barfa, nemultumire, pentru cei care sunt activi, sau de lene, lipsa de vivacitate, indolenta, pentru cei care isi duc viata dupa un alt ritm.
Atractia catre apa, catre sfera sa de influenta enegetica, aduce un plus de forta sentimentelor, gandurile ascunse, extremelor, curajului de a impune un etalon, de a-i face pe ceilalti sa creada ca simt cu adevarat binele pe care un lider acum il invoca. Semnul de dezechilibru este evident si daca emotiile nu sunt tinute in frau, ni se pot intampla multe neplaceri, fara macar sa apucam sa spunem vreun cuvant pentru ca nu doar gandul este cel care ne atrage intr-un vartej negativ, ci si staril sufletesti, cele pe care daca nu le vedem, consideram ca ni le putem permite in orice fel, mai mult sau mai putin viciate de repulsie, neimplinire, frustrare, aroganta.
Trecerea Lunii in Scorpion, cand Soarele se afla in Gemeni, aduce oamenilor o inclinatie spre teatralitate, spre conveniente, spre dantelarii verbale, spre expresii care suna bine, dar care au in spatele lor altceva, chiar dorinta de a epata, de a demonstra ceea ce nu este adevarat, pentru a ascunde o fragilitate emotionala sau o dizarmonie.
Trigonul Lunii cu Lilith, apoi cu Neptun si, dupa intrarea Lunii in Scorpion, trigonul acesteia cu Chiron, aduce primei parti a zilei evenimente calde, schimburi placute de cuvinte, noroc si o mare vitalitate. Orice gand isi va gasi si energia de care trebuie sa uzam pentru a merge mai departe. Dupa amiaza, cand Luna va trece prin sextilul cu Pluton si, la cateva ore, prin trigonul cu Venus, se produce o schimbare in acest registru cromatic si unii dintre noi vor dori mai mult, altii vor dori altceva, multi ne vom satura de binele pe care l-am avut de-a lungul zilei si vom strica tonul echilibrat al zilei prin ceea ce inseamna “mai mult” sau “altceva”.
Prin urmare, ziua de 25 mai ne va aminti de prefacatorie, de disimulare, de tulbularea a ceea ce numeam liniste si care era de fapt o stare de incordare muta, de tristete ascunsa. Tot azi reusim sa facem deosebire intre prefacatorie si teama de a spune adevarul. Multi nu stiu sa se exprime spontan, nu pot fi directi si nici nu-si doresc asta. Trecand prin momente dinamice, prin ipostaze sociale in care planurile de acasa nu vor mai semana cu cele din piata vor schimba brusc valoarea discursului, impunand nuante care nu sunt adevarate, care nu au suport real sau care nu vor fi niciodata realizate.
Azi viata este cruda cu cei care mint sau se ascund prin faptul ca ii duc spre zona unde altii mint mai tare si mai bine, descoperindu-i. Ori minciuna sau vasul ei, mincinosul, sufera cel mai tare cand este descoperit.

Miercuri, 26 mai
26 mai este o zi a consecintelor. Ne intalnim azi cu oameni din trecut sau cu situatii pe care le-am parcurs in ultima luna. Un nimb de mister inconjoara azi situatiile in care ne implicam si multe din cele pe care le solutionam ne vor creea impresia ca mai lasa ceva in urma, ca mai trebuie sa revenim iar si iar pana cand vor atinge cu adevarat finalitatea.
Aceasta este o altfel de eroare si o altfel de penitenta pe care oamenii o au de parcurs, ca o consecinta a faptelor lor directe. Karma pe care destinul ne-o aduce acum spre a o imfaptui sau purifica nu este creata cu mult timp in urma, ci recent, in perioada aprilie-mai 2010, cand nu am stiu ce sa alegem, cum sa ne folosim puterea de deciziei, energia spirituala, forta psihica sau autoritatea.
Am ales gresit, am decis gresit cum folosim resurse, cum sa gestionam bunurile comune, care sunt valorile pe care trebuie sa le apreciem si ce efort trebuie sa facem pentru a dezvolta sau investi. Oamenii azi isi schimba comportamentul si noi, pentru ca nu suntem in afara determinismului astral, ne simtim indreptatiti sa ne oferim un alt ritm, considerand ca prin asta ne rezervam dreptul la odihna, pauza, relaxare, refugiu, izolare.
In realitate ne tranbordam intr-o alta dimensiune a vietii sociale, la fel de dinamica si intensa, dar folosind alte instrumente. Daca refuzam o confruntare directa, ne izolam intr-un dialog interior aprig si dureros cu acelasi interlocutor, daca ne reducem cheltuielile care ne impovareaza mintea, sufletul si corpul, descoperim ca putinul ne lasa fara statut, fara sanatate, fara lumina de pe fata, fara multumire. Rezistam, supravietuitm, facem fata acestui razboi psihologic motivat sau nu de criza economica si va trebuie prin asta sa ne asumam si pagubele colaterale.
Solutiile pe care Luna, ca planeta mediatoare Nodurilor, le aduce azi sunt atat de firave si delicate, incat multi dintre noi nici nu siseaza vreo schimbare in comparate cu ziua de ieri.
Prin urmare, 26 mai aduce o mare incercare a intelegerii vietii, a statutului pe care il avem, a efortului pe care il depunem pentru a ne mentine la standardele pe care le-am ales. Azi lucram cu informatii, cu notiuni, cu valori. Ne revin in minte idei vechi, oamenii din jur fac si ei apel la situatii din trecut cand armonia si dizarmonia au stat la masa si au incercat sa gaseaca un teren comun pentru a convietui. Multi vor alege pentru solutionare calea dialogului, altii dimpotriva.

jewel-break me

Joi, 27 mai
27 mai este o zi inselatoare. Azi se face parada, demonstratie, circ, se investeste foarte mult in imagine, in a dovedi ceea ce nu este adevarat sau ceea ce are statut de adevar partial.
Dualitatea acestei zile devine brusc ambivalenta cand Luna isi schimba semnul si trece in Sagetator. Pana le 14:15, cand Luna isi schimba zodia, traim cu impresia ca ascunsisurile, locurile retrase, profunzimile mentale sau afective, declaratiile de afectiune sau dovezile de prietenie ne ofera un loc simplu si caldut, o siguranta pe care ne-am dorit-o mult timp si pe care, iata, acum o obtinem. Greseala! Ceea ce parcurgem este de fapt un complex de factori astrali ce au in centru un careu malefic Luna-Lilith. Asadar, sperantele false pe care ni le punem intr-o situatie ce nu este asa cum o vedem se poate citi din cele doua trigoane cu Uranus si Jupiter, implicate deja intr-un demers social amplu si periculos.
Pe acest fond trist si inclinat spre ceea ce poate pacali mai mult, spre ceea ce duce la eroare de decizie sau la greseala in a alege un traseu in viata, careul Lunii cu Neptun amplifica dezamagirea oferind dovezi ale nesigurantei si lipsei de intelegere. Este adevarat ca parcurgem o perioada in care comunicarea, intelegerea, sinceritatea si verticalitatea sunt cel mai mult zdruncinate, dar, de partea cealalta, sunt si cel mai mult recompensate.
Iata deci cum atractia catre recompensa, catre ceea ce nu stim daca avem sau dispunem, catre ceea ce nu stim daca este apreciat sau pus in valoare este o alta iluzie a acestei zile si ea se sprijina mai mult pe tranzitul Lunii in Sagetator, pe care il incepe in a doua parte a zilei.
In a doua parte a zilei resimtim ceea ce s-a intamplat in prima parte ca un rau pe care l-am lasat in urma, ca o povara pe care am lasat-o la prima intersectie si acum, pentru ca Sagetatorul impune prin Luna etalon de simtire si efort, ne asteptam ca oamenii, cu care am fost alaturi in perioada anterioara, sa vina cu aprecieri sau sa ne recompenseze.
Ziua aduce cele mai stranii dorinte, cele mai neobisnuite aspiratii si poate impune o pendulare rapida de la o extrema la alta pentru ca acest careu al Lunii cu Chiron se produce in apropirerea Lunii pline si el este semn de despartire, de boala peste care nu se poate trece, de bir, tribut, esec in negociere, esec in a repara, recladi, reconstrui, ghinion pe drumuri aeriene sau astrale, devitalizare, intalnirea cu fricile copilariei, chiar moarte.
Prin urmare, 27 mai este o zi periculoasa pentru ca prin orice facem atentam la fragila armonie pe care am construit-o cu un apropiat cu mare efort, prin suferinta comuna, sau impreuna cu el, in societate, pentru un ideal comun. Greseala survine in momentul in care ne vedem indreptatiti sa pretindem ceva, sa atribuim un pret pentru suferita si nu sa dorim sa intelegem ca suferinta anterioara, pentru ca a jucat dupa o muzica astrala alaturi de intelegere si cunoastere, a fost un privilegiu.
Traim vremuri complicate si nimic din ceea ce destinul ne aduce acum pe plan social sau personal nu am mai trait atat de intens si in forma aceasta ampla si dureroasa. Multe seamana cu ceva din trecut, dar asemanarea prin care explicam azi ceea ce ni se intampla este un subterfugiu.
Kyrie Eleison!

Vineri, 28 mai
28 mai este una dintre cele mai importante zile ale anului pentru ca prilejuieste trecerea lui Uranus in Berbec.
Cine spune ca istoria nu se repeta se inseala. Daca avem curiozitatea sa consultam cateva date referitoare la momentul trecerii lui Uranus in Berbec (1925) si la importanta pe care a avut-o, spre exemplu, aceasta ultima trecere prin Berbec, intelegem cat de limitata este vointa oamenilor si, datorita acesteia, elanul si puritatea egregorurilor. Pentru a nu devia rostul si sensul acestei prezentari fac trimitere doar la perioada 1918 si 1939 care, anuntand un fel de pace pe cerere-oferta, a adus framantari sociale cu efect ireversibil conturate de o hegemonie obscura ori la vedere a marilor puteri ramase dupa Primul Razboi Mondial.
Momentul la care facem trimitere este un episod important din istoria omenirii in care pornind de la revolta, framantari interne, multe dintre popoare si-au castiga independenta sau au impus un nou standard. Totusi, episodul la care ne referim, inceput in Primul Razboi Mondial si initiata in special de Revolutia bolsevica, se producea in plin tranzit al lui Uranus in Varsator (domiciliul sau si evident punctul de reper). Asadar, si din punct de vedere istoric, adevarul astrologic are verticalitate atunci cand anunta, cu trecerea lui Uranus in Berbec, dar si cu revenirea sa in Pesti, in vara, si apoi intoarcerea sa in Berbec, definitiv, in martie 2011, descoperirea interventiilor in forta abordata anterior de fortele obscure sau la vedere active din 1995 incoace.
Berbecul este deschizator de drumuri si initiatorul unor mari si ample fenomene sociale. Tocmai de aceea intrarea unei planete extravagante, renumita pentru amploarea cu care indeamna la libertate, cuget neingraditi, vorba simpla ce adulmeca valorile esentiale si intelesurile profunde, desparte doua regiuni, doua zone, doua sectoare, doua energii in elemente componente despre ale caror structuri stiau doar inteleptii, istoricii pasionati de misticism si geniile.
Trecerea lui Uranus in Berbec are o dubla semnificatie, una metafizica si una sociala. Valoarea metafizica, mai putin accesibila omului obisnuit, traseaza aspiratii si directii noi, inedite, tinte morale sau spirituale pe care, fara un antrenament speciala, omul nu le intelege si nici nu le poate integra in ceea ce a acumulat pana acum. El guverneaza aici aspiratia spirituala, motivatiile pentru autodepasire si tehnicile holistice prin care omul aflat in suferinta sau in cautari intra in contact cu cea ce astralul are mai diafan si rafinat. In felul acesta, Uranus in Berbec ne va aminti de demnitate, educatie, indrazneala, curaj, sacrificiu, dar nu va reusi sa ne ofere si care sunt limitele acestora.
Pe segmentul social, Uranus abia intrat in Berbec rupe barierele si da puterea primului venit. El aduce revolta, revolutie, schimbari, nemultumiri, framantari interne si revendicari absurde ce devin reale prin schimbari de substanta, de continut, de patrimoniu, de limba, de lider sau de tara.
Berbecul are o latura sensibila care folosita constructiv va predispune la invatarea unei alte exprimari, a unei limbi straine, a cultivarii talentului pentru cantat cu vocea sau cu un instrument, atingandu-se astfel rezultate remarcabile. Multi, probabil, se intreaga de unde are acest semn atata sensibilitate si cum de, pe aceasta linie, se intelege atat de bine cu Uranus. Incercand o abordare combinata a astrologiei karmice moderne cu cea holistica obtinem o relatie de tipul Rac-Varsator, in care primul este radacina Berbecului, iar al doilea actualul domiciliu al lui Uranus, adca un fel de lider, model sau exemplu. O stranie combinatie de vechi si nou, de motivatie si aspiratie, de nevoi sociale si oportunitati vor veni cu acest scurt tranzit a lui Uranus in 2010 prin Berbec. Racul aduce inclinatii spre exprimare a sentimentelor mai mult in scris, intr-o forma conditionata de reguli sau inchisa intr-un cadru in care rigorile vorbirii, scrierii, intonatia sau topica sunt element esentiale in spatele carora se va afla, de fiecare data, o nevoie de siguranta. Varsatorul, pe aceeasi linie, rupe barierele si va face apel la aceste elemente ce conditioneaza (reguli gramaticale, fonetica) – o alta conditionare (limba) – pentru a descoperi ceea ce se afla dincolo de ea sau pentru a abstractiza un lucru simplu si practic. Prin Uranus in Berbec se obtin astfel noi valori, noi strategii, fara a renunta la cele vechi, fara a le ignora, umili sau distruge in totalitate.
Unora, acest aspect al redescoperii unei cai pe care a mers toata lumea, dar in ultima vreme Uranus anaretic in Pesti (ultimul grad din Pesti), care a predispus deopotriva si la ascunderea valorilor si cautarea lor, le solicita intelegerea si ii pune in fata unor situatii penibile. Daca au simtul ridicolului isi vor cere scuze, daca nu vor continua in aceeasi maniera revolutionara, impulsiva, degradanta prin care amesteca un trecut traumatizant (Racul ca radacina a Berbec) si idealurile indraznete ale timpurilor ce vor veni (Varsatorul ca domiciliu al planetei Uranus).
Asa dupa cum se poate intelege, vibratia lui Uranus in Berbec nu poate fi separata de ceea ce a facut Uranus in Pesti, pe ultimul sector. De acolo el isi ia resursele necesare, de acolo isi extrage motivatiile, dar si simbria pe care va dori sa o cheltuie cumparandu-si un vas de curoaziera sau un inel Bulgari si dupa aceea, in urmatoarele trei luni, sa traiasca din ajutorul de somaj.
Anuntand aceste predispozitii astrale peste momentul de Luna plina, inseamna a le garanta desfasurarea si, poate chiar mai mult, a le hrani cu certitudinea ca se vor intampla. Luna plina face dintr-o simpla idee, un buldozer si acum a aduce in prim plan extravaganta si deopotriva ambitiile fara margini, nevoia de a plati o polita mai veche prin inginerii complicate, inseamna, asa cum se spune in popor, a te juca cu focul. Luna plina pe o axa Gemeni (aer) –Sagetator (foc) ce confera entuziasm, elan, dinamism, plutire sau amplificare din nimic a marilor aspiratii sociale, poate aduce nu doar la modul concret jocul cu focul, cu deciziile cu efectele grave asupra cetatenilor, dar si o renastere a unor grupari izolate care nu si-au revendicat niciodata statutul si originile, limba sau portul, dar care acum vor striga “Noi suntem altfel!”
Prin urmare, asa cum am mai spus si pe alte conjuncturi nu doresc sa aduc mai multa tristete si nici mai multa dezamagire acolo unde ele exista deja, dar trebuie sa precizez ca trecerea lui Uranus in Berbec este o pozitie mai mult malefica, decat benefica, iar acolo unde sansa si norocul ii va surade omului nu va fi vorba despre o situatie nou predispusa prin sfera de influenta a planetei Uranus, ci va fi o consecinta a unui trecut extrem de indepartat care si-a gasit acum, pastrandu-ne in registrul Varsatorului, locul cel mai nepotrivit posibil pentru a se consuma.
Pe acest tranzit se pot amplifica tensiunile interetnice, se pot promova valorile razboiului, cultivandu-se astfel valentele imixtiunii celui puternic in treburile celui mic si neinsemnat, cautandu-se prin asta sa se redeseneze harta lumii. Ziua in sine va fi tensionata de Luna plina si orice cuvant va produce o ruputura care va duce la declaratii decisive, hotarari abuziv luate impotriva celui pe care il mirosim ca este mai slab. Se striga, se impart reprosuri si se invoca doar faptele bune pe care, multi dintre noi si le vor atasa de rever ca un blazon.
Uranus in Berbec le va insufla insa libertati de care nu au stiut pana acum si pe care nu s-au ganditi ca si le pot permite. Nu le va da insa si masura si de aici pana la a distruge din cauza unui pai aprins toata agoniseala de o viata nu este decat un pas. Primim caldura, dar neputand sa ne separam de trauma privatiunii de ea, ne apropiem prea mult de sursa si ne ardem. Este insa o lectie importanta acest prim tranzit a lui Uranus prin Berbec pana la mijlocul lunii august. Ceea ce vom trai pana atunci cu titlul de inovatie, salvare, eroism, victorie, razboi al vietii, descoperirea El Doradoului, va fi o invatatura de minte, pentru ca aliantele cer un pret si el va fi oferit abia in 2011, cand un nou val al schimbarii ne va tenta sa repetam ceea ce s-a intamplat acum, in intervalul 28 mai – 14 august 2010, dar nu vom mai putea.

Sambata, 29 mai
Un alt eveniment important al saptamanii este dat de trigonul lui Mercur cu Capul Dragonului, ceea ce aduce succes social, reusita neasteptata, intelegere a greselilor trecutului prin prisma acestora, elaborarea unor strategii importante pentru a repara ceea ce se mai poate.
Acest aspect se raspandeste si de-a lungul zilelor urmatoare tocmai de aceea, 29 mai va fi sub semnul unor sentimente dictate, cerute sau impuse prin etaloane pe care nu le prea intelegem. Aceasta lipsa de intelegere a regulilor le poate fi unora fatala, daca se urmareste ca prin aceasta sa se stabileasca o ultima etapa al unui demers social complicat si care implica un grup mare de oameni.
Ziua aduce, prin trecerea Lunii prin Sagetator, o veselie stranie, lipsita de obiect sau motiv prin nevoi neobisnuite, stranii. Azi dorim sa ne implinim dorintele, sa ne cheltuim toti banii pentru a prinde din urma un tren al satisfactiei. Din cauza trigonului Mercur-NN avem impresia ca intelegem viitorul, ca stim ce ne asteapta si ca putem face fata la tot ceea ce ne paste. Ne inselam daca gandim asa si tocmai de aceea abuzam de linistea subtire, superficiala pe care relatia antagonica a luminariilor (Soarele si Luna), prin plasarea lor in zodii complementare (Gemeni si respectiv Sagetator), o aduce. Complictiile tind sa ne acapareze sfera gandurilor si chiar daca nu le aveam la indemna le complicam in minte, la invocam, le construim pentru ca nu putem sa ne detasam, nu putem sa slabim incordarea.
Luna in Sagetator, acum este insa o Luna aducatoare de boli. Slabirea sistemului imunitar si ca prim semnal oboseala, apoi disfunctiile biliare, drenajul dificil, secretatiile glandelor endocrine, in speciala suprarenalele, aduc o stare psihica de incordare si agitatie.
Spre seara, Luna trece in Capricorn si vom considera ca ne-am pierdut ziua plangandu-ne de mila sau cumparandu-ne bucurii superficiale la un pret exorbitant. Careul Lunii cu Uranus este mai mult decat edificator in aceasta directie si poate deveni, prin evenimentele serii de 29 mai, un etalon al urmatoarelor aproximativ trei luni, cat timp Uranus va sta in Berbec in anul 2010.
Prin urmare, 29 mai ne aduce tensiuni pe ambitii si dorinte copilaresti. Este insa dreptul fiecaruia de a-si ofer momente de liniste si intelegere, de destindere si relaxare, de pierdere a timpului sau incantare sufleteasca, dar nu este potrivit sa se plateasca un pret atat de mare pentru asta. Azi viata se poate complica din nimic sau poate deveni complicata ramanand cu nimic in urma unei vizite la Mall sau dupa ce am dat iama prin magazine.
Pentru cei care isi cauta alte preocupari, refuzul muncii, al efortului constructiv, al eficientei se poate manifesta in multiple feluri. Cert este ca orice nivel am avea si oricare ar fi preocuparile spre care tindem azi, coboram standarul de munca, refuzam sa mai fim eficienti pentru o zi si nu ne prea pasa.

Duminica, 30 mai
Ultima zi a saptamanii este o zi rece, glaciara, trista, care ne prinde in reflexii metafizice, intamplari mistice sau drame existentiale. Am mai avut zile dintr-astea anul acesta si nu pare sa fie ceva nou, doar ca Saturn intra azi in mers direct, aspect de care nu am avut parte anul acesta decat in primele 12 zile in ianuarie dupa care a si intrat in mers retrograd.
Revenirea la mersul firesc al lui Saturn, chiar daca ne surprinde, nu aduce o reparare a erorilos administrative sau sociale si nicio ajustare a comportamentului. El este inca in Fecioara si nu renunta la obsesiile sale de natura administrativa, medicala sau de viata in general, impunand altora standarde in care el crede mai mult sau mai putin, dar pe care le considera utile.
30 mai suna ca un ultimatum si se va vorbi mult despre aceasta zi ca fiind o zi de foc, de apa, de varfuri golase ale muntilor sau de schimbari bruste ale curentilor de aer.
In afara acestui eveniment care ne va complica existenta pana pe 7 iulie, ca o ultima zvacnire a lui Saturn in Fecioara, a zgarcitului, obsedatului de dreptate sau tematorului de sentinta, ziua mai contine o conjunctia a Lunii cu Pluton si implicit cu Capul Dragonului, dar si o opozitie Luna-Venus.
Trecerea lui Venus prin Cada Dragonului ne limiteaza drastic vointa si ne expune unor riscuri la care am mai fost expusi anterior. Viata devine seaca in ambitii sau vointa, iar dezamagirile se amplifica. Azi nu ne vom vedea implinirea sau succesul decat prin relatii, prin atasamente, prin patimi pe care le dezlantuim mai mult sau mai putin vizibil asupra celorlalti.
Prin urmare, observam ca din toata saptamana nu ne-a ramas nimic. Am trait in fiecare zi altfel, cu alt tonus, cu alte aspiratii, dupa alte principii si ne-am considerat detinatorii unei importante experiente de viata. In cazul celor care au sadit in trecut efort, intelegere si disponibilitate, rezultatele saptamanii si implicit ale celei de azi, prin apropierea Micului Benefic (Venus) de Coada Dragonului, sunt benefice. De partea cealalta a baricadei sunt cei mai multi dintre noi, care asteapta ca totul sa li se intample si nu fac nimic sa devine ctitori ai propriului destin. Acesti oameni descopera azi ca dramele sunt aceleasi si ca nu mai inteleg nimic din toate schimbarile care se anuntau chiar de la inceputul saptamanii.
Asa e viata! Daca nu stii sa o traiesti si totul se intampla, magnetismul astral ne duce spre tensiune si face ca din urcatul scarilor sa ne amintim doar ca ne dor cumplit picioarele sau ca obosim repede dupa cateva etaje urcate si nu de bucuria intoarcerii acasa.

8 thoughts on “24 – 30 mai 2010

 1. Stef spune:

  Ce urmari va lasa trecerea lui Uranus in Berbec pentru o persoana care are Berbecul interceptat in casa a XIIa in harta natala?

 2. Ion Arnotescu spune:

  Iti multumesc pentru munca ta de exceptie, din ale carei raze incerc sa culeg cateva scantei 🙂

  Nu vreau sa sune meschin, insa am mare nevoie de un indiciu astrologic.

  Ce indica holograma astrala: se destrama Uniunea Europeana (”2010 – buturuga mica rastoarna carul mare”) ? ? Viitorul Euro este compromis sau isi va reveni ?
  Este atat de mare incertitudinea, incat un raspuns al tau ar fi DE NEPRETUIT pentru foarte multi oameni.

 3. Stef,
  Uranus intr-o astfel de pozitie iti va aduce o stranie betie a puterii. Vei avea certitudinea ca in sfera emotiilor, a perceptiilor s-a produs o schimbare care iti va permite sa vezi mai clar lucrurile. In realitate, ceea ce este mai mare si mai clar este o tentatie de a hotari impotriva ta sau de a alege trasee gresite. Pozitia indica faptul ca te tenteaza iesirea din rutina zilnica, din banal, din acele obiceiuri care iti confereau un confort si faptul ca abordezi o astfel de modificare a conduitei risti sa te confrunti cu epuizari ale corpului prin efort fizic, mental sau afectiv sau sa nemultumesti oameni ale caror fapte te vor leaza iremediabil.
  Solutia este evadarea intr-un univers paralel preocuparilor de acum (fara a renunta la ele) intr-o dimensiune a cunoasterii spirituale, psihologice, intr-o dezvoltare morala care sa-ti foloseasca in mod constructiv efortul si tot acest consuma sa fie, pana la urma, o investitie in dezvoltarea ta personala. Altfel foarte simplu poti merge din rau in mai rau.

  Ion,
  iti multumesc pentru cuvintele frumoase.
  Nu am cunostinta de un astfel de eveniment. Stiu ca se discuta despre asta si ca multi se aventureaza in a face declaratii insa eu nu fac parte dintre ei. 2010, am spus-o din decembie 2009, de cand am scris despre asta, este anul sacrificiului si mijlocul sau, dar si lunile iulie, august si septembrie, vin cu exemple clare si concrete in aceasta directie.
  Asa cum se poate vedea din tema UE (25.03.1957, ora 12:00) se trece printr-o perioada de lezare dinamica a imaginii. Saturn trece prin casa II si peste Jupiter, si nu oricum, ci intr-un regal de forte negative alaturi de Uranus si Jupiter din VIII cu care face opozitii. Va fi in mod indubitabil o pierdere, un compromis, dar iminenta trecerii lui Uranus in casa IX aduce o noua dezvoltare, un nou tip de relatii, o noua directie de dezvoltare, una buna, nu la bani ca avere, acumulare, patrimoniu, moneda, ci la marketing, prospectari ale pietii, dezvoltare spre un partener puternic inca de pe acum. Cu Pluton in casa VI punctul cel mai sensibil al temei pare sa fie in sectorul muncii, acela de a accepta o realitate mai dura dacat se arat acum. Am putea sa ne asteptam la un alt gen de forta de munca, la una mai ieftina care sta pe punctul sa invadeze acest teritoriu. Asa dupa cum se vede, dincolo de aceste amenintari stau altele si mai mari. Vom afla despre ele la finalul lui 2010, cand Puton va fi in conjunctie cu Capul Dragonului si se vor incerca metode de reechilibrare, de sustinere sau mentinere a UE pana in 2012, chiar 2013 cand trecerea lui Saturn prin Scorpion va aduce indoiala membrilor si abia atunci se va pune problema dureroasa care ne sperie acum: va mai fi sau nu UE? Eu spun ca va mai fi si dupa aceea pentru ca nu este usor sa dizolvi o structura atat de ampla, dar in mod sigur nu va mai fi asa de mandra si cu fruntea sus, atat de orgoliosa si aroganta, atat de negativista in privinta propriilor membri, ci cam cu pantalonii rupti …

 4. Ion Arnotescu spune:

  Ne-ati confirmat temerile (mie si cunostintelor mele). Chiar daca nu vom asista la prabusirea rasunatoare a monezii europene, ”ziua” / deceniul sau dionisiac infloresc intr-un apus nostalgic… Amurgul zeilor :(, eclipsa panteonului financiar european. Antropologia econimica, dar si cea culturala ar putea scrie pagini inspirate…

  Totusi nu pot a crede 🙂 ca ”zeul detronat” va fi inlocuit de prozaicul dolar. Oare (va) cer prea mult daca va rog frumos sa dezvaluiti (noua profanilor) inca o particica din comoara dvs. de cunostinte esoterice ? 🙂 Va rog, nu treceti peste rugamintea mea respectuoasa.

  Asadar… ”regele se deshidrateaza” [ca inclusiv finantele au de-a face cu iluzii neptuniene!]…

  Si-atunci cine va fi noul, ”tanarul”, ”frumosul”, ”magicul” <> ?

  Cu REALA PRETUIRE pentru harul care va inspira,

  Ion Arnotescu

 5. Ion Arnotescu spune:

  Si-atunci cine va fi noul, ”tanarul”, ”frumosul”, ”magicul” copil nascut din visele neptuniene ale viitorului deceniu…?

  (nu stiu de ce – in mesajul anterior – nu s-a afisat aceasta parte a textului)

  Iertat sa-mi fie ”tonul poetic” – dar stilul acesta copilaros de a ma exprima apare in momentele in care presimt FRUMUSETEA si MAGIA Universului (de dincolo de bariera contingentului cenusiu). Iar dvs, intr-adevar sunteti harazit de sus, din inefabil, D-le Coser!

  Multe multumiri,

  Ion Arnotescu

 6. Ion Arnotescu spune:

  embarrassed. Ma simt aiurea ca nu m-am exprimat ceva mai barbateste. Rugamintea / intrebarea mea era daca fosta autoritate financiara a euro va fi ”detronata” de un nou produs financiar / (eventul o noua moneda).

  Daca, bineinteles, doriti sa faceti aceasta anticipare…

 7. Angelica spune:

  Domnule Arnotescu,
  Va respect pentru interventiile inspirate din emisiune lui Oreste Teodorescu de pe B1Tv dar,de aceasta data, ati pus problema oarecum stanjenitor pentru domnul Coser.Dumnealui nu este nici analist economic,nici ghicitor.Sunt convinsa insa ca nu s-a suparat pentru stilul dvs.usor”plimba-ret”in care ati incercat sa stabiliti un dialog.Eu ii cer scuze in numele dvs.

 8. Nu trebuie sa-si ceara nimeni scuze pentru ca nu a gresit nimeni. Intarzierea raspunsului meu este motivata de altceva. Nu sunt analist economic si pentru ca stiu putin astrologie nu doresc sa las impresia falsa ca as stii totul despre ceea ce se intampla pe marginea acestui subiect pus in discutie. Sunt multe nebuloase legate de UE asupra carora nu vreau acum sa ma opresc.
  Am inteles intrebarea formulata de Ion si mai multe decat am spus in mesajul anterior nu am de ce sa spun. Eu nu ma aventurez in speculatii si date despre o cadere a monedei euro, asa cum invoca intrebarea, nu detin. Nu stiu daca asta este bine sau rau, dar cu riscul de a ma repeta, considera ca mobilitatea cea mai mare nu se va indrepta spre mentinerea la un anumit nivel a monedei, ci indreptarea spre un partener puternic pe care il va folosi sau impreuna cu care vor produce schimbari in politica de piata, relatia dintre state, principii de transfer al valorilor (si aici intra si moneda) peste granite.
  Chiar daca mecanismele de reglare economica nu sunt lasate la nivelul deciziilor politice din niciun stat membru al UE, in randul factorilor de decizie economica pentru ca se asteapta un moment in care sa se uzeze de o sansa, de o oportunitate, domneste o mare confuzie…ca in clipul de mai jos!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.