17 – 23 mai 2010

Luni, 17 mai
Azi atingem momentul opozitiei Lunii cu Pluton, cum indicam intr-o observatie anterioara, si trasatura sa malefica va fi azi vizibila intr-un mod special, mult mai edificatoare daca ne gandim ca e vorba de Luna, ca guvernator al Racului, si Pluton, aflat acum in tranzit prin Capricorn, semnul opus Racului.
Trecerea Lunii prin momentul de opozitie cu Pluton inseamna si atingerea Cozii Dragonului, punctul de debuseu al karmei negative, al coditionarilor majore pe care ni le-am propus sa le abordam in aceasta viata. Pe langa acestea ziua implineste un aspect negativ intre benefici si toate acestea ne construiesc o imagine apasatoare, dureroasa ca si cum norocul si binele ne-au parasit.
Prima zi a saptamanii nu este un inceput negativ, ci o continuare fireasca a ceea ce s-a intamplat in ultimele 7-10 zile. Maniera intensa prin care va ordona si amplifica evenimentele va aduce o contractie speciala, un nerv, o stare de agresivitate, o revolta, o criza, asupra carora oamenii nu pot reflecta, nu se pot gandi la consecinte, nici la amploarea distrugerilor provocate de faptele lor. Aceasta contractie este un fenomen straniu in astrologie pentru ca vibratiile, in special opozitia Luna-Pluton si conjunctia Luna-NS, aduc o descatusare a energiei, o dezlantuire haotica. Intelegem din aceasta ca replierea si apoi, in secunda imediat urmatoare, explozia in dezordine si haos nu vine din altceva decat din instinctul de aparare.
Suntem inca in zodia Taur si avem inca pe cer Mercur in acest semn, insa aceasta planeta a comertului si comunicarii este prea slabita de retrogradarea abordata pe aceasta zodie pentru a compensa cu solutii practice, valabile pentru toti. Vibratia sa nu va face decat sa amplifica temerile, aducand un nou motiv, cel al acumularilor deja realizate, al depozitelor de resurse materiale, financiare sau afective asupra carora se va intenta azi proces.
Azi se platesc polite mai vechi si tot azi intelegem ca gesturile ultimelor 7-10 zile au fost miscari agresive indreptate spre un inamic cu state vechi, spre un colos stabil prin conceptie, idealuri, sperante, manipulare, ascunderea adevarului. Ceea ce se vede este doar zona tampon, doar elementul care se interpune si, dupa cerul zilei de 17 mai, acestia sunt victime nevinovate.
Prin urmare, 17 mai aduce o noua lovitura de teatru, la inceput cu o oarecare temere, cu o anume rezerva sau un anume recul, insa, in lipsa unei opozitii directe si implicite, intensitatea actiunii va creste de la o ora la alta. Timpul parca merge altfel azi, oamenii intarzie la serviciu, la intalniri, nu se prezinta la consultatii, uita de programari si nu pentru ca exista o stergere a acestor informatii din memorie, ci pentru ca asupra lor planeaza azi o oboseala accentuata si faptul ca vremurile care se arata nu le dau deloc sperante in defasurarea acestei zile apar intarzieri in reactii, pentru ca energia se consuma pe nemultumire si regret, pe efortul de a rezista si grija.
Sa punem deoparte tot ceea ce vine spre noi azi si sa ne preocupam de noi insine, de respectul pe care trebuie sa-l avem fata de cei din jur, fata de verticalitatea morala si spirituala. Daca ne amintim azi ca acela care nu te doboara te face mai puternic, reusim sa-i privim pe oameni ca fiind elemente intr-un mecanism pe care nu-l cunosc, adica instrumente intr-un sector tampon creat de doua forte care se lupta necinstit.

Marti, 18 mai
Abia azi ne vom da seama ca de fapt Luna a fost si ieri si alaltaieri in Rac si ca a existat un fond bun, o distanta fata de lucrurile grele si dense si ca multe dintre elementele care ne-au impus un rist agasant, care ne-au complicat orice miscare, orice gand sau sentiment nu au facut decat sa ne arate cata nesiguranta am acumulat si cat de fricosi putem fi.
A doua zi a saptamanii vine cu ganduri de frica, de ezitare, de retragere, de ascundere din fata unei sanctiuni, a unei penitente. Centrul de greutate al zilei este de fapt o configuratie numita Vaporul ce are la baza Saturn in opozitie cu Jupiter si Uranus. Aceasta este dublata de o alta configuratie numita Aripi de pasare si acestea impreuna cu triunghiul dreptunghic pe care il mai deseneaza Saturn-Pluton si Uranus pe cer face din 18 aprilie o zi apriga, o zi mare, o zi a exploziilor, a descatusarilor, a deciziilor agresive si a aplicarii cu o istetime negativa a ceea ce a anterior a fost considerat risc.
Asa dupa cum ne dam seama, Luna este personajul principal in aceasta piesa de teatru si ea intervine azi ca un condiment prea bun, prea iute, prea dulce sau prea sarat, cu o culoare nepotrivita si o consistenta neasteptata. Centrele de putere sunt deja configurate, ele nu comporta azi modificari esentiale, demersurile au cam aceeasi directie, asa cum au avut-o si ieri, iar marile deschideri de forte tind sa se deplaseze spre finalitate in acelasi ritm. Luna fiind in domiciliu vine azi si spune oamenilor ca nu solutiile rationale sunt cele mai bune, ci cele emotionale, ca este mult mai bine ceea ce simt ei, decat ceea ce s-a elaborat in echipa, prin discutii de parteneriat, mese rotunde sau prin discutii amicale cu colegii sau amicii.
Acesta va fi, din nefericire, elementul care va rasturna intreaga scena si o va aprinde. O emotie spusa in public, o declaratie afectiva aruncata din varf de pix, un gest necugetat, privit initial ca gafa, apoi ca o actiune deliberata, va genera efecte ce nu mai pot fi controlate. Azi Luna se afla in Rac, dar de maine va fi in Leu si, pe ceea ce se genereaza azi, forta si impetuozitatea emotiilor va impinge faptele spre extreme periculoase.
Daca ne lasam influentati de emisiunile de stiri, daca preluam din entuziasmul unui gazetar dornic de afirmare atat pe plan profesional, cat si pe cel personal, riscam sa ne insusim confuzii, erori de judecata, obiceiuri care nu ne apartin, cuvinte care nu suna bine in limba pe care o vorbim, dar si decizii aruncate in public intr-o intonatie care nu ne prinde.
Indiferent ca este vorba despre sextilul Soarelui cu Jupiter, ce ar trebui sa ne umple portofelul cu carti de vizita si emailul de invitati la interviuri, de careul Venus-Saturn care ne duce la disperare nesigurata afectiva din cuplu, dar sa suportam retativ usor regimul, vremurile sau un sef prea autoritar, ambele situatii solicita emotiile si le va influenta atat de tare incat omul va fi ori prea fericit ca spera, ori disperat ca nu poate uita o umilinta mai veche sau singuratatea.
Prin urmare, 18 mai este o zi complexa si dinamica, indiferent in ce sector alegem sa actionam. Daca luam in calcul faptul ca Luna este azi prietena cu Jupiter, Saturn si Uranus si ca toate aceste planete grele sunt in opozitie pe axa Fecioara-Pesti si in careu cu Pluton, fericirea si bucuria Lunii este o naivitate crasa, o copilarie, de o intensitate atat de superficiala sau de stricata ca, peste vreo cateva zile, cand ne va veni mintea la cap, ori ne vom mira, ori vom rade de ceea ce am fost in stare sa gandim, sa simti sau sa speram azi. Atunci nu vom mai sti ca multe din situatiile de azi ne-au obligat sa iesim din schema obisnuitului si sa mergem pe langa drum sau sa ne facem de ras.
Cine va reusi sa stea azi in matca, cine nu isi va pierde controlul si nu se va arunca nici dupa fluturi in baltile de pe margine, dar nici in pietrele de pe trotuar pe motiv ca asfaltul frige, va fi cel mai castigat, va da dovada de control si forta interioara, de tarie de caracter si va putea maine, in ziua liderului, sa faca dovada calitatilor sale.

Miercuri, 19 mai
19 mai este o zi plina de evenimente astrala, ce actionaza pe mai multe planuri, prin mai multe parghii si mijloace de exprimare, de o maniera intransigenta, care sugruma voina proprie si o impinge spre zone precis delimitate, in functie de tipul de orientare, calitatea expresiei, bunatatea sau rautate, generozitate sau egoism, in functie de respectul fata de aproape sau fata de timpul sau, in functie de masura puterii personale consumata in fapte si demersuri.
Cele trei trigoane care se implinesc azi (Venus-Neptun, Soare-Saturn, Mercur-Pluton) si cele doua careuri (Soare-Neptun, Venus-Uranus), carora li se alatura careul Luna-Mercur, ce arde repede si trece cu noaptea, impart ziua de 19 mai in cinci sectoare importante, care, fiecare la randul lor, vor deveni prioritati de-a lungul intregului an.
Cand Venus si Neptun se afla in trigon sentimentul infloreste, relatile dintre oameni sunt conduse dupa intuitii spectaculoase si o armonie speciala tinde sa inunde fiecare gest, gand sau fapta in care sunt implicati. Oamenii se redescopera, de parca dintr-odata se ridica un lant greu care le tinea sentimentele blocate, isi spun cuvinte frumoase si se ajuta fara a se considera indatorati unul fata celalalt. Relatia celor doua planete din doua semne de aer (Venus din Gemeni si Neptun din Varsator), cand depaseste cadrul vietii intime va elibera energia sacrificiului, a supunerii, a docilitatii, a intelegerii superioare care isi cunoaste valoare numai atunci cand este privita din interior.
Evenimentele acestei relatii predispun spre intelegere, compromis, vointa spirituala, purificare morala, destainuiri complexe si vor lucra deopotriva asupra domeniilor tangente la educatie, spiritualitate, comunicare, relatii interumane.
Cand Soarele si Saturn se afla in trigon, actualul si vechiul centru de putere opresc pentru o clipa focurile de arme si isi dau mana pentru a celebra un eveniment, un demers, o intamplare sau o persoana, ca in celebrul film al lui Christian Carion “Craciun Fericit” (“Joyeux Noel”), dupa care reiau lupta. Acest tip de relatie aduce in centrul atentiei deopotriva vointa grupului si vointa liderului, scopul comun, meritele amandurora si efortul comun in atingerea scopului pe care si l-au propus. Obtinem prin asta un moment de incredere si stabilitate, de delimitare a zonelor, de separare a curajului de a distruge, de necesitatea de a reconstrui un alt edificiu, dar pe aceeasi baza. Aspectul nu este insa atat de pozitiv pe care se arata. Saturn este inca retrograd si in Fecioara aduce, alaturi de Soare, intelegerea conjuncturala, motivata de nevoie, interesul de moment, teama de putin, de complicatii, de esec, de opozitie, de neimplinire.
Cand Soarele si Neptun sunt in careu echilibrul emotional se zdruncina si vointa, luciditatea, speranta, aspiratia devin mijloace care sustin mai curand o ratacire a mintii, decat o deschidere curajoasa de forte. Pe acest unghi oamenii se joaca de-a decizia, se poarta copilareste scotand la lumina rautati, ascunse cu multa grija in ultima vreme, si refuza sa se poarte onest sau sa spuna adevarul. Prin aceste porniri faptele lor vor avea un evident caracter antisocial.
Trigonul lui Mercur cu Pluton vine cu destainuiri si rascoliri periculoase. Se cauta acolo unde nu s-a mai indraznit pana acum si prin asta se incearca dezlantuirea unor forte care, culmea, sunt si controlate, ce tin de politie, administratie, servicii secrete si care se vor pierde in timp in sinistra teorie a conspiratiei. La nivelul vietii private aspectul il aduce pe “Stiu!” de prea multe ori in discutii. Oamenii se vor agasa cu ceea ce stiu unii despre altii, cu ceea ce ar putea sa faca folosind aceste informatii. Faptele derulate pe ascuns, hotararile de modificare a statutului unor lideri, de schimbarea sau compormitere a lor tin de domeniul acestui unghi.
Careul lui Venus cu Uranus aduce nesiguranta, insa de aceasta data evenimentele se vor indrepta mai mult spre sfera sociala pentru ca ambele sunt pe grade anaretice in zodiile pe care le tranziteaza si acesta este ultimul careu cu Venus in Gemeni din perioada turului complet al zodiacului realizat de Uranus in 80 de ani. Urmatorul careu va fi pe 2 februarie 2011, insa Venus atunci va fi in Sagetator. Uranus vede acum in Venus un debuseu pentru a-si elibera impresionanta sa forta de distrugere. Acesta poate fi momentul in care cuplurile fragile se despart, aliante facute pe ascuns sunt scoase la lumina si dezintegrate, dar mai ales pe un asa context astral avem sansa sa fim martorii unor schimbari radicale asupra carora sa nu mai putem reveni, decat peste 80 ani, dar atunci oricum celelalte planete, in afara celor doua pe care le discutam acum, vor avea alte dispuneri.
Cele cinci unghiuri aduc intr-o structura sintetica forta liderului, putere, intr-o descindere cu adevarat speciala care, prin decizie si vointa, vor face istorie. Indiferent ca este vorba despre modulatii pozitive ale sentimentelor sau despre inhibitii si blocaje intre aparate sociale, intre departamente, persoane sau in interiorul fiintei, amploarea faptelor va indica intai o forta sub presiune gata de explodezie pentru ca in secunda imediat urmatoare intreaga acumulare interioara sa se imprastie peste tot.
Unghiurile acestei zile, ca de regula atunci cand apare astfel de fenomene astrale intre planete grele sau care implica planete cu deplasare lenta, depasesc cu mult cadrul acestei zile. De aceea 19 mai aduce intregii saptamani atat de multa agitatie si forta necontrolata, atat de multa invidie, ura, dispret, atat de mult egoism si revolta incat putini iti vor mai aminti ca de fapt unghiurile care predispun toate acestea vin de azi si ca in realitate 19 mai este una din marile zile ale anului 2010.
Prin urmare, valentele acestei zile vor sta mai mult in careul Luna-Mercur care inseamna strigat de durere, lipsa de intelegere, disconfort fizic si mental, lipsa de comunicare. Celelalte vor fi mult prea importante pentru a fi inglobate in totalitate de cadrul ingust al unei singure zile. Mesajul sintetic va fi insa acela dat de nevoie. Oamenii au nevoi diferite si abundenta planetara acum ne va hrani si motivatiile, dar si faptele la care vor apela pentru a-si satisface aceste nevoi. Este lesne de inteles ca vibratile planetelor vor impune evenimente diferite ca amploare si motivatie in functie de structura sociala in care o anume persoana este integrata. Azi fiecare se crede propriul stapan, chiar si cand lucreaza la un alt stapan. Orgoliul si vanitatea vor aduce ceea ce pe alte unghiuri nu am putut vedea. Ne vedem ca Soarele stralucind pe cer sau ca fortele subconstinte care detin controlul pe straturile abisale ale fiintei, ca parfumul florilor sau ca fumul toxic ridicat dintr-un gunoi arzand. Toate acestea fac din 19 mai si implicit din intreaga saptamana un nod deosebit de complicat si dinamic la care oamenii vor face trimitere tot anul 2010. Ceea ce se intampla in perioada asta vom lauda sau blestema tot anul 2010, poate chiar si in 2011.

Joi, 20 mai
Pentru ca intreaga saptamana este dramatica si pusa pe avertismente de natura sociala, administrativa, de tulburari sociale, nici sectorul vietii private nu este iertat de fluctuatiile consistente si dure ale tranzitelor. Azi Venus isi schimba semnul si, trecand in Rac, devine atasata de familie, posesiva, retinuta, severa in munca pe care o are de depus, restrictiva in relatiile sociale. Momentul 20 mai va avea un mare impact asupra vietii private, dar va aduce si pe sectorul social un gol, o disputa fara final, o neintelegere de sensuri, gesturi care se vor consuma pe sectorul public din inertie, care nu mai au ardoarea si elanul zilelor anterioare, cand Venus trecea prin Gemeni, si care raman in dinamica sociala asa cum au fost programate, dar isi schimba atitudinea, mesajul.
20 mai este o zi a tradarii, motivata in cadrul vieti private, de necesitatea unei schimbari a tacticii, de ajustarea comportaemntului dupa nevoile personale, ale familiei, dupa cerintele postului pe care il ocupa. Compromisul nu este departe si el va aduce mari greseli de comportament, patarea imaginii sociale, a moralitatii prin acceptarea/adoptarea unui comportant blamat pana acum, ori prin abordarea unor fapte criticate la altii. Alegem sa facem azi ceea ce nu ne face cinste, dar o facem cu convingerea ca asta ne salveaza. Ne tradam pe noi insine, alergand sa facem ceva impotriva a ceea ce am sustinut pana acum, dar si pe ceilalti bulversand anturajul cu aceste schimbari.
Fiind in Rac, Venus nu va dori sa dea explicatii. Ea va avea aureola Lunii in Leu si chiar va trai, pana la noapte, cu convingerea ca tot ceea ce a ales sa faca e bine.
Imediat ce intra in noul semn, Venus se intalneste intr-un trigon cu Chiron. Acest aspect aduce notei generale o trista constientizare, o savurare a ultimului banut pe care, dupa ce il privim indelung, il aruncam in fantana dorintelor sperand sa ni se intoarca inapoi cu sanatate, prosperitate si liniste. Si aceasta atitudine este tot o tradare fata de sine. Pana ieri mintea avea o alta vivacitate, o alte orientare si gandurile o alta tinta. Teama de esec, de putin sau de schimbari negative iremediabile ii va impinge pe oameni spre gesturi necugetate.
Exista insa o liniste periculoasa, un calm care poate exploda in orice moment, dar nu o face, un forfot interior care nu rabufneste, dar care produce efectele prezentate mai sus si nu doar trigonul lui Venus cu Chiron aduce asta, ci si sextiul Soarelui cu Uranus indeamna spre acelasi lucru. Increderea pe care aceste doua aspecte le confera oamenilor azi, pe opozitia Saturn-Uranus, inca activa, ne va aparea ca un apel al vremurile glorioase, ca o trimitere spre vremurile in care situatia sociala era alta, cea personala de asemenea, emotiile aveau un rost, iar gandurile o tinta precisa.
Acum nimic nu mai este asa cum a fost si pentru ca valul ii afecteaza pe toti, opozitiile Lunii cu Lilith si Neptun ne-ar indemna sa acuzam, sa identificam un vinovat pentru acest cosmar, dar nu-l gasim in exterior. In felul acesta ne purtam de parca ne-am declarat de la sine vinovati si prin compromis vrem sa reparam.
Pentru unii compromisul poate aduce o schimbare buna, daca pana acum au persistat in greseala, dar aceste cazuri sunt izolate pentru ca raul nu se constientizeaza decat prin sacrificiu, ori acum mintea vrea solutie, nu explicatie.
Prin urmare, mijlocul saptamanii ne tulbura emotiile, gandurile, corpul, mintea si sufletul asa cum nu s-a intamplat pana acum. Influxurile astrale nu aduc neaparat desfasurare de forte, desi le pot impulsiona, daca ele sunt programate, dintr-o stranie inertie, ci mai curand o cadere intr-un alt gen de comportament, acuzat, blamat sau desconsiderat pana acum. Nu se va pune problema prefacatoriei, ci a unei disimulari sociale facuta cu eficienta.
Neincrederea in fortele proprii va convietui azi cu siguranta de sine si multi vor confunda compromisul cu demnitatea, renuntarea cu verticalitatea si maleabilitatea, vrand sa rezolve acum ceea ce destinul nu le ingaduie inca. Finalul de Taur aduce deci Soarelui o lehamite si, prin Venus abia intrata in Rac, traita in intimitate, destainuita frunzelor, florilor sau animalelor care ne ies in cale.
Celor pasionati de astrologiei care raman cu semne de intrebare comparand cerul zilei cu aceste modeste observatii, recomand sa nu va lasati pacaliti de unghiurile benefice pe care Venus cu Chiron si Soarele cu Uranus le fac. Ele utilizeaza un material negativ, o informatie densa, periculoasa, care nu trebuie cercetata si nici finalizata azi.

Vineri, 21 mai
Valentele compromisului le pot aduce unora insomnii si noaptea de joi spre vineri sa o petreaca in fata televizorului, numarand oile sau visand la castiguri inopinate. Asta se intampla pentru ca Soarele si Luna se intalnesc in Primul Patrar al acestui ciclu pe gradul anaretic al zodiilor Taur si Leu intarind convingerea ca solutiile, alegerile, inclinatiile sau faptele zilei anterioare au fost cele mai potrivite, ca nu am avut de ales. Nici acum nu ne vom permite nici macar o secunda sa ne gandim ca poate ar trebuie sa lasam lucrurile sa-si urmeze propriul curs, sa nu intervenim si daca tot putem sa ne impunem ceea ce altadata nu am putut sa o facem sporindu-ne vointa, echilibrul si gandirea pozitiva.
Nici azi nu vom face asta si, daca ieri am cautat sa ne justificam fata de noi insine, alegerile prin explicatii de ordin practic, prin justificari pertinente, azi, prin trecerea Soarelui in Gemeni, prindem curaj si ne ridicam in fata tuturor si facem declaratii aprige fara sa credem in ele.
Daca ieri a fost o zi a compromisului, 21 mai este o zi nefasta, de moliciune, de nepasare, de siguranta in noul statut pe care l-am ales, de desconsiderare a ceea ce anterior consideram bun si luptam cu tarie pentru asta.
Trecerea Soarelui in Gemeni aduce insa o preschimbare a directiei de mers, ce pare unor o intoarcere din drum. Soarele, la trecerea sa in Gemeni, se afla pe casa XII a lucrurilor ascunse, a cauzelor ce se prelungesc de la o perioada la alta, a evenimentelor neimpartasite, a dramatismului care vor da nastere unui sincretism imposibil de cuprins cu mintea, cu emotia sau chiar cu spiritul. Viata este plina de surprize si daca ne-am indoiat in ultima vreme de asta multe le vom afla acum, in perioada acestui tranzit, multe se vor rasturna pe motiv ca trecutul e de vina, ca trecutul este bolnav, dar pe multi trecutul ii chema la el pentru ca sunt deja pe o linie moarta.
Toate evenimentele zilei se implinesc la grad perfect pana la mijlocul zilei, asta inseamna ca ziua va avea o trasatura omogena, nu va fi impartita in doua, asa cum eram obisnuiti, dar va comporta spre seara, pentru ca intram in fereastra trigonului Luna-NN, o noua directie spre un sector nou, neexplorat ce va parea solutie salvatoare. In realitate este un nou compromis, o noua disputa interioara, o noua dezamagire pe decizii sociale, remuneratii, incadrare, statut, nivel de intelegere sau loc in familie.
Se pastreaza inca aspectul care lezeaza liderii, cel al deficitului de imagine, al pierderilor esentiale ce nu se refera doar la functie, statut, ci si la avere personala, acumulari in timp, obiecte personale. Usurinta cu care vom vorbi si ne vom apropia de cei de care am stat depoarte atat timp este trasatura esentiala a urmatoarelor 30 de zile. Lipsa de inspiratie, de intelegere sau cunoastere, indiferent cum am privi-o, va genera acelasi efect: ne cautam singuri problemele.
Prin urmare, ziua de vineri nu pare sa iesa deloc din tipicul acestei saptamani, ci chiar adanceste tensiunea si complicatiile vietii completand depozitul cu noi elemente, ce devin cu fiecare zi de tranzit al Soarelui Gemeni o noua provocare, o noua tentatie.
La capitolul evenimente, azi punem pret pe cuvant, mesajul lui, pe schimbul de idei, pe aprecieri, pe recunoastere a unor merite, insa mai putin adresate celui care trebuie sa le primeasca si mai mult revarsate catre anturaj. Daca vin laude, atunci nu le vom primi direct si, in revers, criticile se vor mentine pe aceeasi linie.
Unora le va parea un moment de respiro, insa acestia nu stiu ca duminica Jupiter si Saturn se intalnesc intr-o opozitie extrem de ciudata si periculoasa, nu mai periculoasa decat opozitia lui Saturn cu Uranus. Asa ca pe zi ce trece totul se adauga la ceea ce aveam deja, nimic nu se rezolva, nimic nu se schimba in bine si nici nu se solutioneaza asa cum se spune. Un gen de lasitate se pare ca invadeaza constiintele grupurilor cu putere de decizie si prin asta viata noastra a tuturor se mentine intr-o dimensiune a compromisului si neimplinirilor continue.

Sambata, 22 mai
Daca ne straduim sa intelegem care este rostul vietii, cum se construiesc evenimentele sociale si care este directia lor, azi vom avea o noua dezamagire. Nimic nu pare sa vina cu vreo solutie viabila si daca se intampla ceva frumos, acest element este izolat si scurt ca intensitate, ori ca timp.
Luna, acum in Fecioara, isi cauta repere, etaloane, mijloace de a se afirma si indeamna spre un gen de seriozitate complicata pentru ca uneste teama cu ambitia si nepasarea cu maturitatea. Punand acestea in contextul careului Soare-Chiron, intelegem ca azi pot aparea semnale ale unei afectiuni, ale unei boli cronice, cu o cauza veche sau de natura morala. Daca initial aceste semnale vin pe latura sentimentelor, in sensul ca identificam o stare de disconfort care se instaureaza de dimineata, spre seara gasim si vinovatii, chiar daca nu-i cautam si perspectiva ne ingrijoreaza si mai mult.
Semnul bolii, a scaderii vitalitatii este prin careul Soare-Chiron un indemn spre mai bine, un avertisment ca trebuie sa cautam solutie in alta parte, ca trebuie sa schimba medicul, tehnica aplicata sau terapia.
Elementul cel mai dificil al acestui unghi dintre Soare si Chiron este cel al lipsei de scrupule. Oamenii vor desconsidera acum cauzele spirituale ale bolilor, ale neimplinirilor din planul personal sau social si vor incerca sa scoata, sa inlocuiasca, sa modifice brutal, sa intervina pe corp prin taiere, chirurgie plastica, amputare, fara sa se gandeasca la consecinte. Prima solutie care vine este considerata cea mai buna si tocmai de aceea ziua aduce rataciri, abandonarea caii, schimbarea modului de a gandi, abordarea compromisului, predispus de-a lungul intregii saptamani, dintr-o alta parspectiva.
Prin urmare, unghiurile zilei de 22 mai devine agresive prin consecinte, nu prin amploarea faptelor pe care le predispun. Multi se vor trezi cu musafiri nepoftiti si isi vor blesteme toata ziua de au stat acasa si nu s-au dus ei la altii, ca musafiri nepostiti. 22 mai ii va spune superficialului ca destinul, conjunctura sau, punctual, cineva din anturaj a ales special momentul pentru a-i tulbura linistea sau a-l supune unui efort suplimentar.
Dincolo de aceste intamplari semnul de dizarmonie aduce semnale de alarma ce trebuie sa le luam in seama daca dorim sa intelegem cum functionam, de ce simtim durere intr-o anumita parte a corplui sau de ce ne invadeaza dezamagirea, mila, ori tristetea fata de noi insine sau fata de cineva din anturaj. Amploarea acestui avertisment este insa un mare beneficiu pe care ni-l face universul, aratandu-ne intr-o oglinda construita din elementele fortei vitale cum este viata de fapt, care sunt valentele ei, in ce zona sunt localizate imperfectiunile si se sectoare ale existentei ii sunt afectate.
22 mai ne va oferi o lectie de autocunoastere!

Duminica, 23 mai
Pana la rasaritul Soarelui, Luna finalizeaza tranzitul ei prin Fecioara trecand astfel prin fereastra opozitiilor Saturn-Uranus si Saturn-Jupiter tulburand somnul, visele, sperantele despre viata si aducand impresii eronate despre perspectiva vietii, destinul personal, al familiei, al popoarelor sau al rasei umane in ansamblu.
Intrand in Balanta si luand contact cu vibratia rarefiata, eleganta, supla la suprafata si intransigenta, justitiara, echidistanta la interior, impuse de acest semn, Luna ne pune in contact cu singurele elemente pozitive ale zilei, cu trasaturile pe care, daca vom sti sa le tinem ascunse in suflet, sa nu le impartasim sau, daca le exteriorizam, sa nu le amestecam in efervescenta negativa a tensiunilor impuse de alte aspecte, vom reusi sa dam viata luminii interioare si sa acordam credibilitate proversului “buturuga mica, rastoarna carul mare”, adica sa transformam trigonul Luna-Soare in elementul principal al zilei. Privind din aceasta perspectiva si ramanand in acelasi cadru al elementelor pozitive, trigonul dintre Soare si Luna, daca vom reusi sa ne izolam calitatile sufletul de agitatia din jur, ne va vorbi azi despre bunastare si incredere, despre luciditate, despre linistea cea mai pretioasa, despre succes si noroc acolo unde lumea se prabusteste, despre fericire si implinire personala intr-un context social complicat de neintelegeri, intransigenta si ura dezlantuita a omului impotriva aproapelui sau.
De departe, cel mai amplu si dinamic eveniment al zilei este opozitia Jupiter-Saturn (implinita la 8:36), cu Luna in fereastra opozitiei, amplificand, impreuna cu Uranus, acele elemente ale vietii care dor cel mai tare si care lasa in urma cele mai mari dezamagiri. Semnul de schisma, de eliminarea din joc al unui pion principal, de imoralitate, de lupta impotriva unui inamic murdar aduce azi o patare a imaginii, un dezechilibru al vieti personale, o redirectionare a puterii si fortei personale pentru a transmite un mesaj sau pentru a mentine o pozitie sociala. Nimic nu este sigur din ceea ce se intampla azi si oricat de intensa pare ea este un satelit al opozitie Saturn-Uranus care reconfigureaza lumea si, prin frica, aduce uitare pe calitati sufletesti si moralitate. Disputa astrala intre Marele Benefic si Seniorul Karmei, intre Jupiter si Saturn, aduce intr-o reindexare, reanalizare, reinventare, fapte importante ale trecutului. La exterior ele vor parea la indigo cu cele care s-au petrecut cu 2 ani in urma, cand Saturn si Uranus s-au opus pentru prima data, dar, in realitate, contextul este altul. Pentru ca dispunem de un alt context astral, prioritatile vor fi de asemenea altele si a aduce din trecut, in mod ostentativ, un gest, o fapta, o manifestare cu caracter social, o revolta sau o modificare administrativa, ca sanctiune sau solutie, este o grava eroare si va produce mai multa dezordine sociala decat se crede.
Deciziile zilei si, pentru ca aspectul este amplu, ale intregii perioade in care este inclusa saptamana care tocmai se incheie, dar si urmatoarea, sunt menite sa rupa legaturile dintre individ, sa aduca izolare prin reducerea sentimentului de apartenenta, excludere, marginalizare sau, intr-un mod mai tragic si dureros, privarea de libertate prin sentinta judecatoareasca.
Cerul astral al zilei de 23 mai este insa si mai incarcat, pentru ca Luna, trecand in Balanta, va implini, din fereastra opozitiilor indicate mai sus, de pe axa Fecioara-Pesti, un careu in T cardinal cu Venus si Pluton aflati in opozitie. Se va construi astfel o cruce cosmica atipica in care un brat actioneaza din modul vibrator cardinal, iar celalalt din modul vibrator mutabil, impartind intregul context in doua tabele implicate in acelasi razboi. Un lucru suficient de clar pentru oricine este acela ca in lipsa unei strategii, in absenta unui efort cumulat, a unei coeziuni a fortelor coercitive a unui demers, razboiul se pierde prin haos si nesincronizare, prin fragmentare a intregului, pe idee “Divite et impera”.
Nu doresc sa anticipez mai multe rele decat am facut pana acum, dar doresc sa precize, cu riscul de a ma repeta, ca daca acest aspect predispune la tensiuni si schisma, neimplinire si dezordine sociala in acelasi registru, nu insemana ca oamenii nu mai au deloc bucurii, ci inseamna ca magnetismul acestor vibratii este atat de mare incat ne distrage atentia de la bine personal.
Doresc insa sa avertizez ca aspectul, acum, in acest moment de maxima intensitate, vine cu un inedit spectru vibrational, cu o forta bioenergetica speciala prin care unii isi vor leza starea de sanatate, altii si-o vor imbunatati, fara a se tine cont de regulile dupa care stim noi sa functioneaza materia vie, dupa care se produc imbolnavirile sau vindecarile. Ineditul insa nu va actiona numai asa. Se poate anticipa ca, daca la suprafata viata sociala nu pare sa ofere motive de liniste si nicidecum de bucurie sau implinire, in spatele acestora va actiona un mecanism bun, mentinut de Universul sau Providenta, prin care cauze ale framantarilor sociale, pe care le parcurgem si care nu sunt cele pe care le vedem in mod direct (supraconsumul, lipsa de prudenta, dominarea mondiala, incultura s.a.), ci intregul nivel moral pe care am ales sa-l manifestam ca fiinta in aceasta lume, sunt modulate pentru fiecare individ dupa puterea lui de intelegere. Aspectul ne va zgudui insa pana in cele mai mai adanci straturi ale fiintei, acolo unde am crezut ca apele sunt linistite sau acolo unde nu am crezut ca exista apa. Gama actiunilor va fi asadar extrem de larga, dar se va situa in acest tandentum realitate sociala – cauze subtile, aducand o altfel de viziune asupra lumii, o alta solutie care va fi la fel de rea ca si cealalta cu care seamana, insa ea este utila pentru purificarea rasei umane prin suferinta, pentru ca aceasta karma a fost creata prin suferinta.
Prin urmare, incheiem doar pe hartie saptamana, pentru ca vibratiile acestui unghi se raspandesc de-a lungul intregii saptamani viitoare, comportand nuantari si modulatii de-a lungul fiecarei zile dupa celelalte dispuneri. Azi insa cerul nu tenteaza cu doua tipuri de vibratii, fara a le amesteca si fara a ne oferi posibilitatea de a trece de la una la alta. Daca s-a inceput ziua intr-un cadru pozitiv atunci avem de-a face cu o recompensa pozitiva pe eforturi mai vechi. Daca de dimineata pornim cu un disconfort trebuie sa ne asteptam la complicatii, la modificari esentiale de structura si directie, la evenimente neasteptate care ne vor complica existenta de la o ora la alta.
Ceea ce se afla in spatele a ceea ce se vede este insa fascinant. De aceea, cei care lucreaza cu energia pot avea azi viziuni asupra karmei popoarelor, asupra destinului oamenilor remarcabili si ei, la randul lor, pot imprumuta prin vizualizare din calitatile celor pe care ii surprind.
Traim vremuri de o mare importanta sociala, iar framantarile pe care le vedem nu sunt decat varful unui iceberg ce nu poate fi vazut decat de cei care l-au construit sau de vizionari. Lumea se afla intr-o continua schimbare, iar noi, cei care citim mesajul astral, avem datoria de a anunta care sunt prioritatile sociale sau personale dintr-un alt punct de vedere, de a identifica momentele de cotitura a omenirii si de a ne ajuta unii pe altii, pentru ca toti suntem oameni si ducem in spate o karma comuna si important este nu sa ne acuzam, ci sa depasim spre mai bine aceste incercari. Acum traim astfel de momente. Nu doar azi, ci intreg anul 2010, intregul grup de ani din 2008 si pana in 2012, vin cu o alta viziune asupra vietii. Ceva din ceea ce am construit nu este bun, poate chiar elemente esentiale pe care se sprijina intreaga constructie. Cert este ca bucata cu bucata un zid cade sub zguduri sistematice sustinute de un context astral dur si, pentru unii, chiar periculos. In acest proces fiecare isi are rolul sau. Indiferent ca suntem cei vizati pentru a fi inlaturati, ca suntem cei care ridicam o alta structura, ca detinem un rol in grupul de pe margine care se manifesta in ovatii sau ca suntem unii dintre constructorii care urmaresc scheme, desene, recomandari, calcule, cu totii face parte din aceeasi structura si nimeni nu este mai important decat altul. Cei care distrug nu sunt mai putin importanti decat cei care se ridica si nu au mai multa putere decat cei care au cladit sau cladesc acum o noua structura. Acum in aceasta etapa este vorba despre rol, despre atriburiile fiecarui in tot acest proces si daca dorim sa multumim Universului si Providentei pentru viata, daca simtim nevoia sa facem acest lucru, o vom face prin echidintanta si intelepciune, chiar daca pe opozitia Jupiter-Saturn acestea se fac prin mari sacrificii.

5 thoughts on “17 – 23 mai 2010

 1. Marta spune:

  He, he, ziua de 17 mai a fost pentru mine foarte asemanatoare cu ce am vazut in videoclipul cu „Jiji”. Cateodata trebuie sa stii sa faci si „slalom” printre necazuri si sa te bucuri, din toata inima, de un fleac. M-a amuzat filmuletul, mersi.

 2. Niciodata nu pun un clip intamplator, ci il aleg cu mare grija pentru ca el trebuie sa reprezinte ceea ce nu se poate spune prin cuvinte.

 3. Marta spune:

  Am observat asta.

  „Careul lui Venus cu Uranus aduce nesiguranta, insa de aceasta data evenimentele se vor indrepta mai mult spre sfera sociala pentru ca ambele sunt pe grade anaretice in zodiile pe care le tranziteaza si acesta este ultimul careu cu Venus in Gemeni din perioada turului complet al zodiacului realizat de Uranus in 80 de ani. … Uranus vede acum in Venus un debuseu pentru a-si elibera impresionanta sa forta de distrugere.”

  Inca o data, felicitari pentru intuitie si stiinta.. La noi in Bucuresti este un mare miting azi.

 4. alesia spune:

  Multumesc dl Coser, citesc cu mult entuziasm si descopar cu fiecare fraza noi intelesuri ale existentei noastre subrede. Numai ganduri bune!

 5. alex spune:

  pacat ca numai lucruri negative se intampla in ultima perioada dar daca asa sunt tranzitele planetare noi nu putem sa le schimbam si cel mai rau este ca ne influenteaza pe noi toti si in bine dar si in rau si de cele mai multe ori in rau

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.