10 – 16 mai 2010

Luni, 10 mai
Prima zi de Berbec (Luna in Berbec) aduce Luna in careu cu Pluton, aspect dificil care ne tulbura sufletul cu agresivitate, indoiala si frica. Este, de altfel, singurul aspect al zilei care se implineste pe grad perfect.
Cand Luna si Pluton sunt in semne cardinale sondarea subconstientului, explorarea emotiile si, prin acestea, implicarea in evenimentele cotidiene se va realiza cu patima si precipitare, cu nelinistea celui care nu dispune de rabdarea necesara pentru a duce la bun sfarsit, cu calm si intelegere, ceea ce-si propune.
De cativa ani de cand Pluton si-a inceput periplul sau prin Capricorn, Luna, o data la doua saptamani, trece prin careul cu Pluton, prima data cand este in Berbec, la inceput de ciclu, si a doua oara din Balanta, la final de ciclu. Relatia agresiva a Lunii cu Pluton comporta doua tipuri de raportati: aceasta, data de unghiul drept care se construieste intre cele doua, si alta, care se implineste o data pe luna, data de opozitia Lunii cu Pluton si care consuma in evenimente sociale ceea ce a tulburat in prealabil, cu doar o saptamana in urma.
Tandemul careu Luna-Pluton opozitie Luna-Pluton, cu Pluton in Capricorn, inclinat spre distrugere de valori, uscare, dezintegrare, declansand furtuni sociale aducatoare de pagube de natura materiala, dar si morala, este pentru omul obisnuit semnul astral al indoielii. Cand cele doua sunt in careu, asa ca azi, oamenii isi vad neajunsurile si le constientizeaza, le incadreaza intr-un decor amplu, deschis, mare si, din aceasta simpla raportare, nu inteleg decat ca nu au suficient, ca traiesc greu sau ca exista un factor social care ii ingradeste, ii limiteaza sau ii obstructioneaza. Aceasta traire este cauzatoare de puternice dezechilibre sociale, pentru ca indoiala va face casa buna cu suspiciunea, iar suspiciune jigneste prietenia, buna convinetuire, increderea reciproca si armonia atat in relatiile de natura sociala, cat si in cele personale.
Prin urmare, stresul zilei de azi, pe care vom incerca sa-l ascundem fata de colegi, prieteni sau fata de membrii familiei, scoate la lumina un conflict interior, o problema personala, nu una sociala sau interprersonala. Elementul care perturba azi este cat de poate de personal si el este sustinut de propria neputinta, agresivitate, de propriile erori si neajunsuri. Primul indemn este sa-i acuzam pe ceilalti si, aceasta atitudine poate lua diferite forma si infatisari, de la o simpla indispozitie, o disputa, pana la actiuni revendicative, tulburari de natura sociala sau agresiune interetnica.
Este important de retinut ca tensiune zilei nu este un fapt singular si nici unic. Ne intalnim des cu aceasta stare, dar azi, pentru ca este singurul aspect care se implineste la grad perfect si, deci, nu exista alte interferente puternice, definitorii, avem sansa sa intelegem ce anume din propriul cmportament ne chinuie, cum ne prelungim suferinta, care fapte le repetam in mod eronat si care sunt tipurile de relatii pe care trebuie sa ne straduim mai mult sa le pozitivam.

Marti, 11 mai
2010 este anul cand Capul Dragonului se intalneste cu Pluton, aspectul implinindu-se pe 27 noiembrie. Exista avantaje si dezavantaje ale acestei pozitii si, pentru ca NN este un element in mare parte pozitiv, nu trebuie sa ne asteptam ca vibratia plutoniana sa ia in mod exclusiv o tenta benefica. De partea cealalta, nu trebuie sa ne gandim ca valentele negative ale lui Pluton ar putea in totalitate sa ne influenteze destinul, sa ne schimbe directia pe care am dat-o vietii daca ea este in mare parte benefica.
Lasand in urma careul cu Pluton, Luna trece azi prin careul cu Nodurile sale, aducand o tensiune intre ceea ce ne-a construit si oportunitati. Tocmai a trecut prin intalnirea cu esecurile vietii, cu nemultumirea, cu neincrederea si suspiciune, tocmai a avut de infruntat un moment de durere pe care nu l-am putut impartasi, nu l-am putut abandona si acum ne vedem in fata unor confirmari care nu sunt intariri ale convingerilor de ieri, dar noi asa le vom vedea. Iata un element negativ al lui 2010 de care nu ne putem dispensa. Daca exista o parte pozitiva, atunci in mod categoric ea este data de experienta. Ne confruntam cu ceea ce nu ne place, cu ceea ce ne doare sau cu ceea ce ne face sa suferim mai mult, dar stim cum este pentru ca am mai trecut prin asta sau avem certitudinea ca, trecutul, poate chiar cel din vietile anterioare, ce contin memoria a ceea ce acum se repeta, are pentru noi o lectie morala importanta.
Aceasta este trasatura esentiala a zilei de 11 mai. Moralitatea, viziunea, intelegerea, partajarea, enumerarea, identificarea sau certificarea sunt instrumentele pe care le folosim cel mai mult azi si ne bazam pe ele mai mult decat in alta perioada. Exista o veselie care pluteste in aer, dar care este agresata, pusa la colt, neinteleasa. Glumele parca nu au sare, iar ideile pe care le contin sunt luate ca jigniri personale. Pentru ca bucuria si veselia nu pot fi inhibate, vom alege sa radem singuri de ceea ce trece pe langa noi, de noi insine, de pantofii doamnelor care trec pe langa noi sau de aerele de cotofane cu care stimabilele isi etaleaza cunostintele academice despre bulion sau muraturile iuti.
Amintirile din copilarie, pozele pe care le-am facut atunci, accidentele pe care le-am avut, pericolele pe care le-am infruntat, din naivitate sau pentru ca asa ni le-a oferit destinul, sunt azi subiecte care cuceresc si atrag atentia.
Toate acestea fac din 11 mai o zi euforica la exterior, dar incarcata de nemultumire la interior. 2010, prin relatia speciala NN-Pluton, poate deveni un an al devierilor de comportament, al descoperirilor acestora, daca ele exista deja, al inlaturarii inhibitiilor sinistre legate de teama de intuneric, necunoscut, usturoi, umbrele de dupa copaci, tonul ridicat, bataile prea puternice in usa sau cantecul cucuvelei. Azi, pentru ca aduce un curcubeu la exterior cand in interior se ingroasa stratul de mucegai este, pentru cei maturi si inteligenti, o zi a identificarii problemelor, iar pentru ceilalti, una de vaiet, strigat de durere, adica exprimarea nemultumirii,
Prin urmare, 11 mai aduce succes celui care striga mai puternic, celui care arunca peste gard grenade sau celui care te priveste in ochi si te minte usturator. Daca ne asteptam ca viata sa ne indeplineasca toate dorintele si nu ne intereseaza sa ne descoperim noi bucurii, noi puteri afective, psihice sau chiar fizice, daca nu punem baza pe lucrurile incarcate de sensuri adanci, ci doar ne consuma energia pentru a ne ridica deasupra celorlalti, indiferent cum si prin ce mijloace, 11 mai este o zi buna. Cel mai mic gest de constientizare, de intelegere, de gandire, analiza sau autoanaliza este dureros si duce spre tristete.
Nu puneti pret pe vorbe azi, nici pe sensul lor convingator. Cautati dovezi prin fapte si ganditi-va ca bucuria cea mai mare nu este data de intensitatea entuziasmului, ci de sfarsitul durerii. Pentru unii, superficialitatea, chiar ostentativa spre care indreapta determinismul astral, este semnul ca se apropie un final, ca se incheie cu succes o perioada de restrictii asupra careia inca ne mai indreptam atentia.
De maine, Mercur intra in mers direct si multe din esecurile vietii nu vor mai ramane asa.

Miercuri, 12 mai
Am scapat de tensiunea mentinuta de lipsa de coerenta, de neputinta de a gasi cel mai potrivit cuvant, de lipsa de seriozitate sau de superficialitatea ca optiune. La putin timp de la miezul noptii, Mercur intra in mers direct in Taur si stabilizeaza ideile, emotiile, valorile materiale, elementele de patrimoniu si relatiile ce presupun obiect in comun, un spatiu in comun sau acelasi ideal.
Inainte de a trece in exaltare (in Taur), Luna implineste un sextil cu Neptun, aducand incertitudine, nebuloasa afectiva, idei haotice, schimbare brusca a prioritatilor, intuitii periculoase, dar, in acelasi timp, incitante, deviante. In aceasta stare de ebrietate efectiva, Luna trece in Taur, cautand sa-si stabilizeze elementele pe care, cu cateva ore in urma, le credea pierdute. Ulterior acestui moment, ziua va capata o noua dimensiune, un practica, serioasa, echilibrata, austera, curajoasa.
Prin sextilul cu Chiron, conjunctia cu Mercur si, spre seara, prin trigonul cu Pluton retrograd, Luna ne pune azi in fata a trei centre de putere: cel al vindecarii, al gandirii, relatiilor si acumularilor, si, in final, in fata celui al autocunoasterii, pe care il vom explora cu minutiozitate.
Prin intalnirea cu centrul vindecarii, Luna ia contact cu Chiron din Pesti, cu dezamagirea lui, cu dramatizarea conditiei umane, iar de aici pana la a identifica dureri sau afectiuni legate de functiile psihice nu este decat un pas. Relatia cu terapia este tonica pentru exterior, pentru ceilalti, pentru ceea ce emitem, daruim sau transferam. Pentru sine contextul vine cu o intelegere globala asupra afectiunilor, problemelor sau dezechilibrelor, dar nu ofera o solutie. Vedem si intelegem prin ce trecem, dar nu putem face nimic sa schimbam. Daca nu dispunem de maturitate pentru a atribui situatiilor importanta pe care o au, riscam sa cadem intai in melancolie, apoi intr-o usoara depresie.
Prin intalnirea cu centrul gandirii, al relatiilor si al acumularilor, semnul de prosperitate ne va tenta din nou. Nu poate fi vorba despre o schimbare importanta a conditiei, dar va fi vizibila o stabilitate, o noua intelegere, o identificare a unor noi resurse de care sa dispunem pentru a repara ceea ce s-a stricat in ultimele 3 saptamani. Relatia lui Mercur cu Luna, ca prim aspect implinit la grad perfect de la revenirea sa in mers direct, confera elan, entuziasm, dorinta de afirmare, o noua speranta in relatii si contacte, chiar daca nu dispunem de puterea necesara, iar daca ne uitam in portofel vom fi convinsi ca putem intr-o clipa sa elucidam misterul gaurilor negre. In sectorul personal oamenii vor fi azi inchisi, interiorizati, ingrijorati pentru ziua de maine si obositi.
Cele doua centre de putere vor tenta cu bucurii exterioare, cu impliniri mai mult in sectorul public, cu oportunitati care vin din acest sector, lasand in parasire latura personala a vietii. Intalnirea cu centrul de autocunoastere, adus spre seara de trigonul Luna-Pluton, va parea initial o reparare a ceea ce a venit spre noi luni, pe careu, dar asemanarea va fi doar de suprafata. Spre seara vom sti ca indreptarea spre sectorul social va fi pentru unii o dovada a fugii de sine, un prilej de a-si neglija in continure drama unei vieti interioare chinuita in perioada 18 aprilie – 12 mai, cand Mercur a fost retrograd.
Autocunoasterea, acum, va fi mai mult o intelegere si ea va implica folosire elementelor impuse de celelalte doua centre. Ne vom trezi ca, desi am fugit de sine si am refuzat abordarea personala a complicatiilor de natura medicala sau relationala, spre seara, dam sfaturi, stim tot ceea ce se poate sti despre ceilalti si nu ne opreste nimic sa facem demonstratii.
Prin urmare, 12 mai va fi pentru multi dintre noi o mare nebuloasa. Nu este deloc simplu sa intri in contact cu energia unei planete care brusc nu mai merge inapoi, ci revine la mersul direct. Cand numai ce memoria celulei a acumulat suficienta informatie pentru a lucra cu noile directii si mersul inapoi ar fi devenit o realitate, o normalitate, schimbarea, adica revenirea la mersul direct, bulverseaza, descopera secrete publice, complica relatiile pe care oamenii le mentineau de convenienta si aduce o agitatie inutila. Azi se fuge de problemele personale, nu din lasitate, ci pentru ca asa s-a procedat din 18 aprilie pana acum, cat timp Mercur a fost retrograd. Oamenii nu mai stiu unde sa se uite, pentru ca planurile s-au inversat si ceea ce era stabil, asa rau sau complicat cum se arata, era stabil. Uni s-au lasat chiar tentati de bucuria unei schimbari, a unei razbunari gen “sa moara si capra vecinului, nu mai a ea”., fara sa se gandeasca la faptul ca Mercur intotdeuna revine la mersul directe dupa trei saptamani de retrogradare.
Putem, astfel, sa anticipam o tulburare a elementului apa atat in interiorul corpului, dar si in natura. Agitatia stranie a apei aduce azi probleme cardiovasculare, oculare, renale sau de tranzit intestinal, iar in natura un dezechilibru al acestui regim, prin evaporari sau averse, deci printr-un gen de atragere a extremelor intr-un timp scurt.

Joi, 13 mai
Azi Luna trece prin trigonul cu Capul Dragonului si, implicit, prin sextilul cu Coada sa, ceea ce ne aduce un bun prilej de a pune punct unor neclaritati vizibile in ultima luna si care au complicat atat averea personala, acumularile, patrimoniu, cat si atitudinea fata de viata. Azi vom accepta mai usor esecul anterior, pierderile materiale pe care le-am comportat, deficitul, uzura sau stirbirea increderii in oamenii, chiar daca nu excelam la capitolul acesta. Pentru ca maniera de a aprecia viata si experientele sale se prezinta azi intr-o forma matura si deplina, putem sa ne rezolvam micile disensiuni pe care le-am avut cu un apropiat, cu o institutie sau cu un grup care are o alta optica, diferita de a noastra, sau fata de care s-a gresit intentionat.
Ultima zi lunara (maine, pe Luna noua incepe un alt ciclu lunar) vine si cu revendicari de natura emotionala. Daca exista un neajuns de natura materiala, el va fi inlocuit cu o justificare de natura emotionale: nu mai sunt bani in bugetul familie, dar sotul/sotia se plange de lipsa de afectiune, de lipsa de interes, de indiferenta, ironie sau marginalizare. Nu se spun lucrurilor pe nume si pentru ca exista totusi o intelegere a situatiilor, oamenii se vor indrepta mai mult spre latura practica a vietii. Decat sa vorbeasca si sa defineasca principii si stari sufletesti, mai bine se apuca de lucru, fac ore suplimentare, muta mobila prin casa sau se pun pun pe alergat prin parc pentru a da jos kilogramele in plus.
Pe acest fond seara vine cu o delimitare a spatiilor atat in ceea ce privesc relatiile, prin atributiile pe care le are fiecare membru al grupului sau familiei, cat si, in viata personala, prin reasezarea prioritatilor. Relatia lui Marte din Leu cu Junon din Gemeni, chiar daca este sextil nu este de bun augur. Aceasta combinatie aduce impreuna doua forte care nu sunt compatibile, dar se atrag printr-o placere comuna, un ideal comun, un interes, un scop. Intotdeauna ceea ce uneste zodiile Gemeni si Leu se va sfarsit intr-o disputa, intr-o explozie, iar daca, dupa acest moment, mai continua sa existe relatia se intampla pentru ca mai este ceva de ars si, prin asta, se programeaza o noua explozie. Sextilul Marte-Junon implinit azi aduce caldura flacarii de gheata si orice gest, miscare, aspiratie sau demers este incarcat de teama si insecuritate. Pe acest aspect se pot pune baze relationale importante, se pot schimba din nou centrele de putere si acolo unde in organizare este nevoie de autoritate, de executare a ordinelor, nu de discutare a lor, se vor produce inversiuni, reorganizari, dispersari sau fuziuni periculoase. Se vrea un mai bun control si pentru asta se cauta cel mai bun mijloc, dar finalul a ceea ce se incepe acum este nefast.
Prin urmare, 13 mai este o importanta zi a lunii pentru ca aduce impreuna reminiscente ale trecutului apropiat, cand Mercur a fost retrograd si cand a pus indoiala in relatii si a oferit dovezi de incompetenta, lipsa de coordonare, imprastiere, disimulare, si aspiratii de cucerire a lumii, de renastere a imperiului lui Alexandru cel Mare, de reinventare a scrisului sau de asezare a statelor in alte granite.
Maniera speciala prin care planetele isi vor schimba sensul prin hotararile gresite ale oamenilor, ce par initial bune, si care sunt influentate de sextilul Marte-Junon, pregatesc terenul unui nou ciclu lunar, complicat sau distrugator, care, pe de o parte, va da prilej plantelor tinere sa creasca in locul de unde arborii batrani au fost scosi, iar pe de alta parte va muta habitusul, va reconfigura strategia de selectie si va aduce oameni vechi in posturi noi, dar de data asta remodelati, cu alte infatisari, purificati sau mai maturi.
Sa nu va lasati tentati de entuziasmul acestei zile si sa nu hotarati nimic azi. Sa nu va faceti planuri de asociere, de intalnire sau de deplasare. Azi, pisica blanda, zgarie rau!

Vineri, 14 mai
Luna noua ce se implineste la ora 4:04 este, de aceasta data, o faza periculoasa, pentru ca anunta schimbari si modulatii greu de suportat pentru oameni, fluctuatii neplacute percepute in planul social, dar si o fortare a egoului spre directia intransigentei, a ruperii de grup, a individualismului sau nepasarii, a abolii prin obligatia de a depune efort si impune prin asta o separare de intreg.
Un ascendent in Berbec in tema Lunii noi il aduce pe Marte in postura de lider, increzator in mesajul sau, in mijloacele sale de exprimare si, dispus, din casa V, sa consume tot, pana la ultima picatura, pentru ca nimic nu conteaza in afara de bucuria de a exploda, distra sau consuma in placeri.
Nu este prima data cand luam contact cu Marte din Leu si cand constatam ca acestei pozitii ii lipseste un element absolut esential cu care ar trebui acum, cand avem cel mai mult nevoi, sa sustina idelul comun pentru a schimba situatia in bine: simtul ridicolului. Atunci cand, intentionat sau nu, il iei pe cel de langa tine de prost si insisti pe aceasta atitudine, fara sa ai intentia de a te opri atunci cand confortul lui interior este vadit deranjat, inseamna ca nu ai simtul ridicolului, inseamna ca orice idee ingusta care isi umfla pectoralii, pentru a se asemana cu un Mister Olimpia, agaseaza, chiar daca va contine un sambure de adevar.
La asta se va rezuma interventia Lunii noi, implinita in aceasta zi, si acestea vor fi elementele pe care le vom gasi in comportamentul oamenilor si in deciziile lor pentru ca doua elemente vor sa detine suprematia in acest interval: idealul social (NN si Pluton pe casa X) si lipsa puterii constructiva (Marte in Leu pe casa V).
Urmatorul ciclul lunar (15.05-12.06) va aduce greutati de natura medicala, tensiuni legate de acumularile personale, banul castigat prin munca, efort, afaceri oneste si vor impune trecerea in planul secund al miscarilor de culise, ce vor fi puse in aplicare in urmatorul ciclu. Nu vorba este importanta acum, ci faptul ca nu este spusa asa cum trebuie sau atunci cand trebuie, iar faptul ca se intampla asa nu este nicicum un produs al hazardului sau un efect care se consuma in alt sector. Ceea ce nu se va spune va fi tainuit intentionat sau ceea ce se va ascunde va fi facut cu un plan bine pus la punct.
Nu va fi un castig ca oamenii dispun de spirit practic, pentru ca il vor folosi pe acesta pentru a construi planuri pe care niciodata nu vor avea puterea sa le puna in aplicare si nici norocul celui care nu-si face niciun plan nu este stabil sau atat de important incat sa se puna baza pe el. Tensiunea se va amplifica atunci cand intimitatea, viata privata, nevoile personale vor fi scoase in public, vor fi expusa ca subiect in talkshow-uri sau ca motivatie pentru inselaciuni ori escrocherii. Daca cititi aceste anticipari inaintea acestei zile, impuneti-va, inainte de 14 mai, o perioada de cateva zile de calm si liniste, dozati-va puterile pentru ceea ce va fi pentru ca orice fapta sau actiune ne va smulge din deliciile linistii personale intr-o cascada sociala plina de aprecieri, implicari, evenimente, fara sa putem catusi de putin anticipa care va fi finalul.
Daca prima parte a zilei este, prin fiecare ora, importanta prin sinteza pe care o face asupra urmatoarei perioade, a doua parte vine cu o resemnare, cu o destindere nejustificata, cu o risipa a timpului, banilor, intelegerii, credibilitatii.
Prin urmare, ziua este purtatoarea unui mesaj dificil. Unii, care au in sange dorinta de actiune si implicare, sar in sus de veselie si se vor bucura de ipostazale pe care le anunta ziua. Cei mai multi dintre cei care privesc viata cu masura si cumpatare inteleg ca un consum prea mare aduce uzura, iar acum deja organismul se afla intr-o stare avansata de uzura. A-l ajuta pe cel de langa noi este o mare problema si nu doar de disponibilitate, cat de motivatie. O axa VI-XII atat de incarcata, cum este cea din tema Lunii noi de azi, nu poate sustine un efort atat de mare cum este cel impus de Marte din casa V. Idealurile, sperantele false, destinul copiilor, al parintilor prin intermediul copiilor sau de a continua in descendenta ceea ce s-a mostenit pe linie parentala, traditiile transmise in mod direct, vor fi puse la grea incercare.
Aceasta este tema unui ciclu care ne va zambi cu atat mai frumos cu cat isi va permite sa ne fure mai mult din buzunare. Nu ne vom propune sa mintim de placere, dar o vom face de nevoie si atat cel mintit, cat si cel care minte, tin sa imparta acelasi destin tragic, cel al grupului pe care il construiesc impreuna.
Destinul grupurilor este acum reanalizat si i se va impune acestuia o schimbare de gandire, i se va cobori nivelul de intelegere, puterea de a-si exercita vointa, liberul arbitru si, prin asta, oamenii vor avea mai putina intelegere, mai putini prieteni, mai putini bani, mai putina liniste. Toate acestea vin de la Pluton culminant, care cu doar cateva zile in urma ne vorbea despre tensiuni interioare ca mentin nivelul la o vibratie negativa, coborata, densa.
Acum este mai greu sa poti schimba ceea ce ar fi trebuit sa schimbi anterior. Pluton nu invita, el obliga si masura credintei este piatra de incercare a acestei planete. E greu sa accepti ceva fara sa compari, sa analizezi, fara sa etichetezi sau macar sa raportezi. Pluton, de luni incoace, ne tot solicita functiile superioare, atunci cand le avem active si cand stim ce sa facem cu ele.
Urmatorul ciclu este unul de schisma, de separare, de declarare a adevaratelor intentii si, pentru ca avem o casa a XII intensa si il gasim acolo si pe Neptun si mai avem si axa Fecioara-Pesti ca axa interceptata, acesta este doar inceputul. In toata aceasta perioada ne vom aminti de Murphy si de celebra sa replica: “Zambeste, maine va fi mai rau!”

Sambata, 15 mai
Mijlocul lunii mai aduce o lupta cu intuitia, cu incercarile de natura fizica, mai ales cele care implica efort, ridicare de greutati, impetuozitate, dezlantuire in actiuni de natura fizica, alergare, gimnastica. Semnul de refuz al gandirii, al profunzimilor sufletesti este o continuare a zilei de ieri si, azi, asistam la o mai clara sedimentare a acestor tarsaturi.
Azi niciun aspect major nu se implineste la grad perfect si ar putea trece drept o zi care nu cere nimic spre urgentare, dar care are multe de indeplinit, tocmai pentru ca nu impune standarde sau ultimatum.
Alegem azi ceea ce facem, mai mult decat ne impunem sau decat ne impun altii, dar folosim aceeasi atitudine si fara sa ne dam seama ne indreptam spre acelasi gen de efort, spre aceeasi epuizare, spre acelasi mod de a solicita corpul si mintea dincolo de limita obisnuintei. Unii dintre noi vor percepe aceasta zi ca una trista, in care emotiile nu mai pot iesi la lumina, o zi a somnolentei, a inactivitatii, a apatiei, pentru ca nu mai dispun de puterea de a percepe ceea ce le spune cum si ce sa simta. Oamenii liberi sunt insa pe alta frecventa. Ei se rup de obisnuit si aleg sa gandeasca independent, se exprima asa si sunt apreciati pentru asta. Ei sunt azi doctori intr-o lume de oameni bolnavi, pe care nu-i acuza ca sunt asa, ci aleg sa se piarda printre ei facand acelasi lucru care le-au facut toata saptamana, doar ca acum nu le mai impune nimeni.
Lupta cu intuitia este deci extrem de vizibila azi, lupta cu ritmul care ne spune ce sa alegem din valtoarea vietii si care ne sunt prioritatile. Aceste elemente de psihologie comportamentala sunt instrumente de extindere a campului constiintei spre orizonturi pe care le atingem numai cand suntem obligati. Azi, obligatia de aceasta factura va tine tot de domeniul lui Pluton din Capricorn, cu care Luna, in plina noapte, a trecut prin inconjunctie. Analizand careul Lunii cu Chiron (ultimul din ziua anterioara) si apoi inconjunctia sa (aspect minor) cu Pluton, realizat la putin timp de la miezul noptii, deducem ca azi nu putem negocia nimic, nu putem tranzactiona o stare de bine, de confort sau de intelegere, nu putem sa ne asteptam la o deschidere spre un nou orizont doar pentru ca alegem sa facem un anumit lucru sau sa ne implicam intr-o anumita activitate.
Daca am ajuns aici fara resurse inseamna ca toata saptamana am dorit sa pacalim destinul, oamenii din jur, statul, colegul de serviciu, vecinul sau casiera de la supermarket. O supervizare atat de impunatoare si de ampla, ce ne magnetizeaza atentia spre un domeniu atat de sensibil, cel al cauzelor gandurilor, emotiilor, ori faptelor, nu poate fi pacalita.
15 mai este o zi a cercetarii, a efectelor dezastruoase ale intentiilor pe care le-am formulat de-a lungul intregii saptamani. Daca suntem sinceri cu sine si am fost atenti de-a lungul intregii saptamani, chiar de dimineata, intr-o clipa, ne putem face singuri previziuni asupra acestei zile.
Prin urmare, 15 mai este o zi pe masura intregi saptamani, pe vibratia gandurilor si pe nivelul emotiilor pe care le-am cultivat de luni si pana vineri.
Unii vor pune tensiunea si instabilitatea zilei pe careul Soarelui cu Lilith sau tentatiile dulci si poftele intense pe frecventa trigonului Venus Lilith, ce se implinesc la grad perfect maine, insa se inseala, pentru ca desfasurarea zilei de azi nu este o cauza, ci un efect.
Sa fim puternici si increzatori in fortele proprii si sa nu cautam justificare si nici invinuire pentru ceea ce este ziua de 15 mai. Daca nu avem inca puterea sa integram sintetic un mesaj astral, cel ce s-a intins de-a lungul intregii saptamani, atunci aceasta zi ne ajuta sa-l intelegem.
15 mai este o zi de ecou.

Duminica, 16 mai
Ultima zi a saptamanii vine cu o mare diversitate de aspecte, toate in jurul a doua mari unghiuri: trigon Venus-Lilith si careu Soare-Lilith. Cu sase planete trecute in ultimul decan al zodiilor pe care le tranziteaza si Luna, de asemenea, in acelasi sector, pana la 20:45 cand isi schimba semnul (trece in Rac), experientele perioadei si implicit ale zilei tin capul de afis aducand extremele in cutia postala si fobiile in ceasca de cafea sau in cana de ceai.
Cele doua mari aspecte ale lui Lilith cu Venus si respectiv Soare sunt practic intr-o competitie. Din acest raport ziua se poate alege cu evenimente pozitive, cu bonusuri, cu incurajari sau succese majore pe linia relatiilor, a colaborarilor de ultim moment. Sunt incurajate sectoarele legate de comunicare verbala sau in scris, exprimare, transfer de valori, tranzactii prin mediu virtual.
Totusi, succesul acestei zile este subtire de tot pentru ca Luna implineste azi un careu in T mobil, aducand o falsa incredere in sine, o stimulare pe mai multe planuri soldandu-se nu cu o orientare diversa, ci cu o risipa, o desprindere de vechile planuri, o abandonare a lor, un refuz al educatiei de dragul unei experiente practice, o inclinatie spre vise, spre abstractizare ce aduc, pana seara, esecuri prin nesincronizare sau abandonare reciproca.
Ziua este stranie pentru ca transforma in neimporant tot ceea ce atentia atinge si indica drept prioritatea nr. 1, ceea ce nu putem atinge sau realiza, ceea ce nu a prezentat pana cum interes.
Daca exista un aspect practic azi, atunci el este dat de amintirea intamplarilor din ultima perioada. Se fac trimiteri la intamplari anterioare, se trag concluzii, se emit pareri pertinente, insa doar la nivel de idee. Nu gasim mijlocul prin care sa le punem in aplicare, pentru ca tot ceea ce este frumos este abstract, iar ceea ce este practic implica esec sau compromis.
Acest tandem enervant strica ultima zi de weekend si o lasa intunecata de perspectiva unei zile de luni si a ceea ce reprezinta noul inceput al saptamanii.
Prin urmare, chiar daca ziua este plina de aspecte, ele merg spre un punct comun: confuzia. Aceasta confuzie nu ar fi fost atat de evidenta si atat de mare daca opozitia Saturn-Uranus nu ar fi fost din nou activata de Luna, de aceasta data din Gemeni, aducand superficialitate in aspecte esentiale ae vietii, cautand succesul in ceea ce este vaporos si simplu. Pentru asta oamenii vor gasi tot felul de motivatii, chiar daca se simt doborati de griji sau de o singura grija pe care nu au chemat-o, dar care li s-a cuibarit in suflet.
Azi actorii sunt faimosi, personajele de asemenea, scenariul la inaltime si cu toate acestea produsul final nu este asa cum se asteapta. Motivele, daca ar fi sa privim unghiurile in mod analitic, nu spun altceva decat au spus de-a lungul intregii saptamani. Tocmai de aceea sensul de deplasare a evenimentelor porneste din viata privata si se consuma in cea sociala. Este ca si cum ne-am privi intr-o oglinda magica si in care nu ne vedem asa cum ne stim, ci linii diverse, ce se unesc intr-un punct, culori variate care se imbratiseaza unele pe altele, toate numite fire ale destinului ce ne amintesc despre elemente complicate ale mecanismului cauza-efect care ni se pot revela azi.
Din perspectiva vietii simple, ziua aduce un usor disconfort pe motiv ca nu poate fi intreaga din diverse motive pe care fiecare le va numit punctual, dar nici nu poate fi considerata un esec pentru ca este incarcata si pentru ca, aducand evenimente simple si complicate, unele se rezolva imediat, altele, pentru ca au nevoie de mai mult timp, vor fi amanate pe saptamana viitoare. Aceasta impletire de forte cer, pentru a putea fi intelese, un dram de efort. Nu toti dintre cei care vor vrea sa inteleaga vor si putea face lucrul acesta, pentru ca vor exista multid intre noi care isi vor consuma intreaga energie in evenimente banale si nu le mai ramane nimic pentru analiza.
Cei care lucreaza cu energia sau care stiu sa inteleaga mesajele astrale, isi vor reduce activitatile azi, indreptandu-si atentia spre interior. Acolo vor percepe firele destinului si vor avea intuitia misiunii pe care o au.
Evolutia nu este deloc simpla, iar greutatea pe care o implica acest efort constient si sustinut va fi resimtita azi de toti, indiferent de abilitati, sensibilitate sau nivel intelectual.

2 thoughts on “10 – 16 mai 2010

  1. Mihaela spune:

    „Putem, astfel, sa anticipam o tulburare a elementului apa atat in interiorul corpului, dar si in natura. Agitatia stranie a apei aduce azi probleme (….), iar in natura un dezechilibru al acestui regim, prin evaporari sau averse, deci printr-un gen de atragere a extremelor intr-un timp scurt”.

    Extraordinara anticiparea acestui fenomen, facuta pe data de 5 mai…Constat din nou, cu o imensa satisfactie, ca Astrologia nu greseste deloc atunci cand mesajul astrelor este descifrat si comunicat de tine..

    Tot respectul si nemasurabila admiratie!

  2. otilia spune:

    coincidenta… harta lunii noi reface harta mea natala prin prezenta cuspidelor in aceleasi zodii cu aceleasi semne interceptate si aceleasi case legate la diferenta mica de grade… luna noua s/a format exact pe cuspida casei a II natala in trigon cu pluton natal si venus natal… de parca ma vizeaza personal… in ziua respectiva chiar am fost mai emotiva ca de obicei… mi se pare interesant…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.